Huvud
Analyser

Microclysters och prostatit: nyanserna av applicering

Om en man har prostatit, är behandling ett svårt sätt att gå för att få hälsa tillbaka. Vissa metoder för terapi kan verka ovanliga, men deras effektivitet är hög. Mikrocykler i prostatit är relaterade till uppdelningen av fysioterapi, även om de i praktiken isoleras i en oberoende metod, vilket underlättar patientens tillstånd.

Innehållet i artikeln

Vad är microclysters?

Huvudidén finns redan i titeln. Microclysters från prostatit är införandet av vätska i tarmen genom anusen. Vätskan i detta fall är inte bara vatten, det är alla typer av medicinska dekokationer, infusioner, oljor och till och med vattentabletter utspädd i vatten. I denna form når alla aktiva komponenter i dessa läkemedel direkt i prostataområdet, vilket innebär att deras effekt är effektivare även i små doser. Eventuella komponenter absorberas genom tarmslimhinnan. Det är viktigt att detta inte sker snabbt och intensivt, men gradvis men kontinuerligt. Den terapeutiska effekten är mycket mjuk och delikat.

Fördelarna med microclysters

Ytterligare fördelar med mikroclyster:

 1. Biverkningar på kroppen är minimala. Om du dricker piller oralt, lider alltid organen i mag-tarmkanalen, särskilt levern. Detta är viktigt för ett stort antal patienter med prostatit hos män som har signifikanta förändringar i matsmältningssystemet. Enema med ett läkemedel för prostatit innebär bara tarmarna själva, för att vara exakt - området i tjocktarmen och ingenting mer.
 2. Denna metod har ett mindre antal kontraindikationer jämfört med att ta tabletter. Återigen, om en man har prostatit, kan en enema införas när som helst. Reglerna för att ta tabletter begränsar ibland en man i tid. Så, mottagningen kan bero på tid på dagen, på matintag etc.
 3. De kan utföras hemma, och till och med hjälparter är inte nödvändiga.

Det är väldigt viktigt! Mikrocykler med prostatit ska endast ordineras av en läkare. Beroende på den kliniska bildens specifika karaktär väljer urologen den perfekta sammansättningen och volymen av infusionsvätskan i patientens rektum.

Om läkemedel ingår i det kan läkaren minska dosen av oralt tagna medel. Självadministration kan endast utföras med det mest känsliga och mjuka sättet att minska smärtssyndrom eller med ett förebyggande mål, till exempel med eftergift.

Varför använda microclysters

Om läkande läkare valts av en läkare som en del av komplex terapi, är de vana vid:

 • ökad cirkulation i bäckenområdet
 • Minskning av inflammatorisk process och förebyggande av dess spridning;
 • förbättring av funktionen hos det genitourära systemet, inklusive lindring av urinering;
 • förbättring av situationen med förstoppning på grund av ökad tarmperistalitet;
 • minska smärta
 • förebyggande av stagnation.

Hur man lagar mikrobloggtjänst

För männens enema behövs två päron med volymer på 150 och 300 ml, en blöja, en liten petrolatum eller en speciell olja för kroppen och den medicinska kompositionen själv. Under förfarandet är det önskvärt för en man att ligga på sin vänstra sida, på en blöja täckt för komfort med ett ark. Vanligtvis är sådan komfort endast möjlig hemma.

Steg 1. Det är nödvändigt att rengöra ändtarmen genom att lägga varmt vatten i en volym på 250-300 ml. Gör det med en större päron. Häll päronoljan med vaselin, för att inte skada ingången till tarmarna. Detta följs av avverkningen. Så repetera flera gånger tills tömning av tarmarna inte görs med rent vatten. Förhandsbedrägeriet var över.

Steg 2. Liten päron (de används också i barn) ska vara helt rena. Hon sugs i en helande lösning (100-150 ml) och injiceras långsamt i anuset. En sådan liten mängd bör inte orsaka obehag och en lust att tömma. Det är viktigt att du inte glömmer att smörja pärontudden med petroleumjelly.

Steg 3. Kompositionen ska ligga i patientens tarmar 40-60 minuter. Patienten måste vara fysiskt i vila, för även en liten mängd aktivitet kan leda till läckage. Det är bäst att göra enema före sänggåendet. Det antas att de aktiva substanserna vid denna tidpunkt verkar så effektivt som möjligt.

Microclysters med örter

De anses vara de mest populära på grund av deras säkerhet och effektivitet. Den mest kända är enema med kamille. Av de andra medicinska örterna som används för prostatit kan du notera salvia, calendula, motherwort. Dekoktioner av dem har antiseptisk, smärtstillande och mild diuretisk verkan. Till exempel praktiseras enemas med kamille i prostatit, som har förvärvat en kronisk form.

Framställning av lösningen

Kokning av medicinska lösningar är väldigt enkelt. För detta hälls en matsked torkade blommor med kokande vatten och insisterade på en mörk plats i 2 timmar. Massan filtreras. Buljongen visar sig vara ganska koncentrerad. Nu är det nödvändigt att mäta kompositionens temperatur, den borde ligga inom 35-45 ° C. Om buljongen stod på en kall plats och temperaturen har minskat avsevärt måste den upphettas. Volymen buljong erhålles i genomsnitt 150 ml. Enema av kamomill med prostatit kan användas 7-10 gånger per natt, ta sedan en paus i 2 veckor. Den konstanta användningen av kamomill i lösning kan leda till eluering av den naturliga intestinala mikrofloran och dysbakteri-serna.

Dekoktioner av Johannesörtblommor och ekbark är mer aktiva och används därför för svåra inflammatoriska processer i prostatakörteln. Förbered dem på samma sätt. Om så önskas kan du kombinera två komponenter.

Behandling av prostatit med kamomill och andra örter kan ske med hjälp av mikroklism på alkohollösning. Förhållandet mellan alkoholkomponent och vatten bör vara 1:20, det vill säga i 100 ml av lösningen - högst 5 ml tinktur. Bekvämlighet är att förberedelsen av mikroclyster med alkohol i kronisk prostatit tar några minuter. Det är ofta oönskat att använda sådana formuleringar.

Oljiga mikrocykler

I detta fall ersätts buljong med varmt kokt vatten med tillsats av olja. I inget fall bör du hälla ren olja i ändtarmen! Detta kan leda till en signifikant ökning av peristaltik, allvarlig smärta, störning av funktionen i mag-tarmkanalen.

Du kan använda traditionell solrosolja, och du kan köpa i apotekets flaskor med speciella oljekompositioner - ricinus, persika, eukalyptus, havtorn. Castorolja hjälper till att lindra värk och smärta och öka blodtillförseln. Eucalyptusolja förbättrar gasavlägsnandet och hjälper till att bli av med känslan av tyngd i tarmarna. Efter en sådan mikroklism kommer en man att känna en energiöverskott. Havtornsolja är känd för sin sårläkning. Det hjälper till att regenerera de förändrade vävnaderna hos den inflammerade prostatan och därmed främjar återhämtning. Slutligen anses persikolja brukar vara basen i kosmetologi, men den tillämpas med framgång i andra områden. Enema med persikolja från prostatit hjälper till att ta bort klåda och brännande känsla i perineum, för att avlägsna svullnad.

I proportionerna bör förhållandet mellan oljig komposition och vatten vara ca 3: 8. Vanligtvis använder enema av 100-150 ml en flaska olja i 30 ml.

Användning av dimexid i mikrocykler

Dimexid är ett känt och prisvärt antiinflammatoriskt läkemedel som ofta används i gynekologi, urologi och andra områden av medicin. Det ska vara i lösning inte mer än 10%, det vill säga att tillsätta 90 ml vatten är det tillräckligt att tillsätta endast 10 ml dimexid, och kompositionen för enema är klar.

Denna komponent läggs ofta till växtbaserade formuleringar för att förbättra absorptionen av deras aktiva komponenter. Till exempel kommer mikrocykler med kamille i prostatit, där dimexid tillsätts, att ha en kraftfullare och snabbare effekt.

Det enda obehagliga ögonblicket kan vara en obehaglig lukt av svavel. Tyvärr är det fortfarande efter slutet av mikroclysters, och därför är det nödvändigt att varna i förväg om detta hushåll, och också att tänka, planera eller avbryta möten med vänner. Förloppsbehandling med mikrocykler med dimexid - 10 procedurer, varefter det är nödvändigt att göra paus i minst 2 veckor.

OBS! Tillsatsen av dimexid i sammansättningen av mikroclyster är kontraindicerad vid ateroskleros, njure eller leverpatologi, såväl som i hjärtsvikt.

Finns det några kontraindikationer?

Naturligtvis, som vilken metod som helst. Så, mikroclysters med prostatit kan inte tillämpas:

 1. Med svår smärta i buken. I det här fallet kommer en enema som föreskrivs för prostatit att öka trycket i bukhålan och stärka den redan existerande smärtan.
 2. Kontraindicerade mikroclyster och maligna neoplasmer i prostata och rektum. Aktiva komponenter ökar blodflödet och därigenom främjar spridningen av fria radikaler och cancerceller, vilket förvärrar sjukdomsförloppet.
 3. Hemorrojder - en annan anledning att överge användningen av mikroclyster hos män med prostatit. Detta beror på försämringen av tarmvävnadens elasticitet, och till och med en liten ökning av trycket i detta organ har en bristning.
 4. Eventuella feberiska tillstånd är också en tillfällig kontraindikation för mikrocykler.
 5. Individuell intolerans mot läkemedelskomponenten. I det här fallet behöver du bara försöka använda en annan formulering, till exempel kan kamille med prostatit enkelt ersättas med kalendula i dess aktiva effekt.

Läkaren måste informeras om att patienten tar denna procedur hemma. Patienten kan till och med skriva ner sina känslor och sedan rösta sin läkare. Allt detta kommer att bli en del av hans medicinska historia, som snart kan bara förbli i minnena.

Enema med prostatit

Prostatit eller inflammation i prostatakörteln är en allvarlig sjukdom hos den manliga sexuella sfären, som uppträder i varierande grad i varannan man över 70 år. Patologi åtföljs av ett brott mot urinering, smärta, impotens, vilket allvarligt förvärrar patientens livskvalitet.

Den terapeutiska emmen med prostatit är ett utmärkt komplement till sjukdoms huvudsakliga terapi. Men för behandling av den inflammatoriska processen för att vara effektiv måste den utföras under överinseende av en androlog. Missbruk inte mikroclysters och försumma de droger som specialisten utsetts, det här är fullt av komplikationer.

Behandling av prostatit med enemas

Mikroklyster och suppositorier för rektal administrering används mycket ofta för behandling av prostatit. Med vad man ska göra eller göra enema vid en prostatit, är det bättre att specificera hos den läkare som är närvarande. Beroende på scenen och typen av patologi kan enemas med mediciner, till exempel antibiotika, antiseptika, ordineras. Även med prostatit används enemas med fytodroger, till exempel med kamomill.

Microclysters är otvetydigt en mycket effektiv behandlingsmetod. Men många män vägrar det på grund av obehagliga känslor under förfarandet. Experter anser att det är bättre att lida och genomgå en behandling med mikroclyster, eftersom förfarandet kan ha följande positiva effekter:

 • ett antiinflammatoriskt;
 • antibakteriella;
 • bedövningsmedel;
 • sårläkning.

Samtidigt utarbetas mikrocykler på grundval av billiga apotekskomponenter och tillgängliga produkter, vilket kan spara mycket på dyra läkemedel. Naturligtvis är det inte nödvändigt att avbryta medicineringen ordinerats av läkare, på egen hand, men de kommer sannolikt att behöva använda en mindre mängd tid, så inflammation på grund lavemang reträtt snabbare.

Kontra

Liksom någon typ av terapi har mikroclystrar ett antal kontraindikationer:

 • allergiska reaktioner på agensens komponenter;
 • onkologiska sjukdomar inom inflytningsområdet;
 • hemorrojder av något stadium och sprickor i anuset;
 • blödning från ändtarmen
 • akut prostatit med svår smärta.

Separat är det nödvändigt att notera en akut prostatit. Tyvärr, när uttryckt smärta och exacerbation genomföra microclysters och andra lokala förfaranden, såsom prostata massage, det är strängt förbjudet.

Stimulering av prostata med en eller annan metod kommer avsevärt att öka smärtan och svullnaden i vävnaderna. Används enemas vid behandling av kronisk prostatit, liksom för förebyggande av exacerbationer.

Hur man gör mikroclyster med prostatit

Fördelen med att behandla med mikroclyster är att behandlingen inte är nödvändig i ett procedurrum. På vilja kan patienten göra enemas hemma.

Terapi med mikroklasmer utförs i följande ordning:

 • Först framställs en lösning eller ett avkok, vilket kommer att användas.
 • För att mikroenema var effektiv måste du göra en rengörande enema innan du börjar proceduren.
 • Nästa steg måste du värma upp 150 ml av läkningslösningen och sätt in den i sprutan. Vätskan bör vara varm för att undvika irritation i ändtarmen och prostata.
 • Det är nödvändigt att injicera vätska i ändtarmen och lämna i minst 30 minuter.

Det är tillrådligt att gå till sängs omedelbart efter mikroclyster, då är effekten av behandlingen maximal. 150 ml vätska ska inte lämna ändtarmen, eftersom denna volym är för liten. Men om patienten oroar sig för sängkläder, kan du lägga en vattentätt blöja och ligga på den.

Behandlingsförloppet ordineras av en läkare individuellt, vanligtvis tar det inte mer än en vecka, då måste du ta en paus i 14 dagar. Efter vila kan du upprepa behandlingen, om det finns ett sådant behov.

Enema i kronisk prostatit

Behandling av prostatit med mikroclyster med användning av apoteksprodukter innebär användning av följande droger och droger:

 • väteperoxid;
 • kaliumpermanganat;
 • furatsilin;
 • antibiotika, exempelvis Doxycyklin, Ofloxacin, Levomycetin och andra.

Mikrocykler med antibiotika för prostatit bör ordineras uteslutande av en läkare. Faktum är att sådana droger ska användas i rätt koncentration, blandning med Dimexide. Om du använder felor felaktigt kan du prova störningar i tarmarna och komplicera ditt tillstånd.

För att förbereda en lösning med peroxid, tillsätt 20 droppar 3% väteperoxid i 150 ml varmt kokt vatten. En sådan enema kommer att döda den patogena floran, kommer att ha en stimulerande effekt på prostata och förbättra mannens erektilfunktion.

Lösningen med kaliumpermanganat desinficerar. För beredningen måste flera granuler av kaliumpermanganat lösas i 150 ml vatten för att erhålla en svag gulaktig-rosa lösning. Det är mycket viktigt att lösa upp granulerna perfekt. Om en bit koncentrat kommer in i tarmen kommer en bränning att uppstå.

Furacilin är ett känt och effektivt antiseptiskt medel som används för bakteriell prostatit. För att förbereda lösningen är det nödvändigt att lösa furacilin tabletten i 150 ml vatten. Om tabletten är brusande uppstår inga komplikationer, men dubbeltabletten ska spädas i 300 ml vatten.

Furatsillina konventionell tablett att mala väl mellan två skedar eller i en mortel, och sedan väl upplöstes i varmt vatten för att inte fällning kvarstod. Om mer lösning erhålls kan den användas nästa dag, men måste upphettas före användning.

Herbal enemas med prostatit

Att döma av recensioner av patienter och läkare, lavemang med prostatit naturläkemedel inte är mindre effektiva än microclysters med apotekslokaler. Och det här är inte förvånande, för i örter finns en stor mängd biologiskt aktiva substanser som har följande åtgärder:

 • lindra inflammation
 • minska smärta
 • minska svullnad av vävnader;
 • ha en positiv effekt på styrkan.

På apoteket kan du köpa alkoholtinkturer av olika örter. De är mycket bekvämare att använda, du behöver inte ständigt förbereda buljonger. Tinktur lagras under lång tid och billigt. Men etylalkoholen, som finns i tinkturerna, har en irriterande effekt på ändtarmen.

Efter en eller två ansökningar kommer det troligtvis inte att vara ett problem, men en behandling kan ge upphov till tarmdysfunktion. Därför rekommenderas inte alkoholtinkturer för användning för att förbereda mikroclyster från prostatit.

Microclysters med kamille i prostatit

Det enklaste och mest vanliga, men effektiva sättet är ett avkok av kamomill. Mikrocykler med kamille i prostatit kan utföras med endast blommor av kamomill eller i samlingen av örter.

För att förbereda buljongen ska en matsked hackad kamille fyllas med ett glas kokande vatten. Täck vätskan med ett lock, handduk det och lämna i 1,5 timmar. När buljongen är klar måste den filtreras och tillsättas med vatten till ett fullt glas. Det erhållna medlet kan användas för mikrolys i en uppvärmd form.

För att förbereda samlingen behöver du 15 gram kamille och 5 gram kalendula, celandine och plantain. Alla dessa örter har en uttalad antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Samlingen bör males till ett enhetligt tillstånd och häll 500 ml kokande vatten, låt det brygga. Den resulterande lösningen ska förvaras i kylskåp.

För framställningen av lavemang med 100 ml av buljongen späds med 50 ml varmt vatten, varm buljong erhållen som kan användas i form av lavemang för behandling av prostatit. Ett sådant avkok kan också användas i sin helhet. I detta fall injiceras 500 ml varmt medel i ändtarmen under 15-30 minuter. Ju längre desto bättre.

För att öka effektiviteten blandas avkok av örter med Dimexide. Detta apotek innebär förbättrad absorption av näringsämnen. Vid beredning av lösningen bör det beaktas att Dimexide inte får vara mer än 10%, resten är avkoket av örter.

Microclysters med ekbark

Eksbark har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Det används för en mängd olika patologier, till exempel från blödande tandkött och inflammatoriska processer i någon del av kroppen.

Eksbark med prostatit appliceras i form av mikroclysters, för detta, förbereda avkoket i följande ordning:

 • Barken av ek ska blandas med Johannesört i lika stora proportioner och krossas.
 • En matsked örter häll 200 ml kokande vatten och lämna i en timme.
 • Den färdiga produkten filtreras och späds något med kokt vatten.

Du kan göra avkok och utan tillsats av Johannesört, men samlingen är fortfarande effektivare.

Oljor för mikroclyster från prostatit

För framställning av mikrocykler används oljor som har en antiinflammatorisk effekt. Dessa inkluderar havtorn, ricinus, persika. Eucalyptusolja kan också användas, men i mycket små mängder.

Läkande oljor lägger till örter följande örter:

Havtornsolja blandas ofta med gran, lägger till den senare i en mycket liten mängd och med oliv. Det rekommenderas att blanda högst tre komponenter för att undvika irritation i tarmarna.

slutsats

Kronisk prostatit bryter väsentligt patientens livskvalitet, så dess omfattande behandling måste vara obligatorisk. Enemas hjälper till att bli av med smärta, stärka styrkan, eliminera problem med urinering. Men innan du använder mikroclyster rekommenderas det att konsultera en läkare.

Behandling av prostatit med mikroclyster

Prostatit kallas serös sjukdom. Hittills står även unga killar inför denna patologi, även om sjukdomen oftast hånar äldre män. Den mest effektiva metoden för behandling av prostata körtelläkare anser mikroklysmi. Denna procedur kan utföras hemma, utan råd från en urolog. Speciellt handlar det om de patienter som kämpar med kronisk prostatit eller utför förebyggande åtgärder.

I vilka situationer är enemas tilldelade?

Oftast rekommenderas mikroclyster med prostatit av en specialiserad läkare med några problem:

Hur man använder enema

 • konstant obehag under urinflödet;
 • systematisk smärta i inguinalzonen, perineum, coccyx;
 • smärtsam utsättning av fröet;

Alla patienter har sina egna individualiteter i kroppen - detta beaktas vid förskrivning av medicinska lösningar för mikroclyster. Behandlingstekniken kan endast ordineras av en specialist. Korrekta rutiner gör att du kan bli av med smärtssyndrom, spasmer, obehag. Effekten av sådan behandling känns strax efter sessionen.

Komplex metod för patologi

Mikrocykler med prostatit är ett utmärkt sätt att förebygga. Det är värt att veta att effektiviteten av enemas utan ytterligare terapi inte kommer att vara. Ett omfattande tillvägagångssätt krävs för att eliminera den patologiska processen.

Exempelvis elimineras akuta manifestationer med antibakteriell terapi. Patienten är ordinerad antibiotika, vilket förbättrar läkningsprocessen. Med detta kombinerade tillvägagångssätt är återhämtningen mycket snabbare.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Kombinerad terapi minskar de negativa effekterna av antibiotika på kroppen.

Medel för användning i mikroklysmi

Mikrolykster i prostatit är procedurer som utförs av en liten medicinsk päronformad som en spruta, endast liten i storlek. Lösningar i enema bereds oberoende.

Användbara örter har avkok av örter med dimexid (10%), alkohollösningar, oljeblandningar.

Buljongkamille för enemas

Medicinsk kamille används i medicin på nästan alla områden och bland annat i urologi. Färgen på kamomill (1 msk.) Hälls i kokt vatten. Kompositionen åldras i en förpackad form i 30 minuter. Efter filtrering och kylning till kroppstemperatur är beredningen klar för användning.

Mikroplizma med inflammation i prostata kan endast appliceras på den renade ändtarmen. För att genomföra en session behöver du 50 ml kamillebuljong eller 2 ml dimexid + 40 ml kamillebuljong. Efter enema-sessionen måste du ligga i ca 20-30 minuter, varefter du kan tömma igen. Tack vare kamilleinfusion med prostatit efter mikrolys, försvinner smärta, ont och inflammation.

Läkemedlet Tykveol med inflammation i prostata

Detta läkemedel säljs i olja eller kapslar. Har stor popularitet vid behandling av prostatit. För att behandla denna patologi (lokalt) används olja. Det tar 40 ml olja att värma upp till temperaturen i människokroppen. Innan sessionerna ska tarmarna tömmas. Olja inne håller i mer än en fjärdedel av timmen.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Det rekommenderas att använda Tyqveol i form av suppositorier. Läkemedlets effektivitet bekräftas av dess terapeutiska komposition, som är helt naturlig. Medel Tykveol tillverkas på basis av naturliga pumpa frön.

Andra medel för terapeutiska enemas

Andra örter för behandling av prostatit med enemas inkluderar örter av calendula, motherwort, ekbark, johannesört. Från oljor väljer havtorn, persika, castor och solros.

Alkoholhaltiga lösningar rekommenderas att använda mycket noggrant. Om patienten känner en brännande känsla eller andra obehagliga symptom, slutar behandlingen på detta sätt. Den vanligaste tinkturen är calendula, motherwort, kamomill, Johannesört.

De medel som används för misshandel

 • Mängden tinktur 5 ml blandas med vatten 100 ml. Före proceduren bör kompositionen värmas något till rumstemperatur. En varmare lösning kan vara farlig.
 • Dimetylsulfoxid - eliminerar inflammatorisk process, främjar snabb regenerering av vävnader som skadas av vävnadsprostatit. Infusionen bereds från kokt vatten (50 ml), dimexid (2 ml), citrat, 0,5 delar. Alla komponenter är blandade. Innan detta males TSiprolet till ett pulvertillstånd. Rengöring utförs innan man går och lägger sig efter en grundläggande avföring. Före proceduren kan du dricka saltlösning (laxermedel). Det är nödvändigt att utföra sådan behandling inom 7 dagar. Under denna behandlingsmetod är män förbjudna att dricka alkohol. Behandling kan göras inte mer än två gånger inom 30 dagar.
 • Ersätt Dimexid (dimetylsulfoxid) kan vara vanlig jod. Jodema är framställt enligt följande. Blandat vatten (destillerat), jod (10 droppar), acetyltablett. Aspirin males i pulver, alla komponenter blandas. Den erhållna kompositionen får komma in i rektum tre gånger om dagen. Kloster utförs efter stora defekationer. Behandlingsförloppet med denna metod är tillåten i 7 dagar.

Vad är användningen av härdande enemas?

Effekten av mikroclystrar har bestämts, vilket är betydligt effektivare än andra medicineringsmetoder. Detta beror på prostatens anatomiska placering - det ligger intill direkttarmen. Därför kommer införandet av droger till destinationen.

Effektiviteten av behandlingen noteras omedelbart efter proceduren, utan att orsaka skador på levern och andra matsmältningsorgan.

På grund av förfarandets enkelhet kan det ske självständigt utan att gå till läkare. Den medicinska kompositionen är väldigt enkel. Mikroklizmirovanie utförs inte bara vid behandling av prostatit, men också på en hemorrojder, tarm patologier direkt, som en förebyggande åtgärd.

Användning av oljor

Det finns ett antal oljor som kan användas för att behandla enemas. Dessa är mineraloljor eller produkter av vegetabiliskt ursprung. Olje lavemang bidra till att undanröja smärta i buken, och normalisera tarmfunktion, blodcirkulationen i blodet. Oljiga enemas hjälper till att ta bort överdriven gasning.

Oljor används i en mängd av 30 ml. Du kan använda buktorn, eukalyptus, persika, solros och ricinolja. Kompositionen måste förberedas före själva förfarandet, vilket bäst utförs före sänggåendet.
Behandling av prostatit bör utföras under överinseende av en specialist. Naturligtvis kan enemas användas för förebyggande, men läkaren måste välja den effektiva kompositionen. Varje patient väljs ut ett speciellt system för behandling av prostatit.

För att kunna genomföra effektiv behandling måste en man noggrant kontrollera sin hälsa, ta prov. Normalt används en rektal undersökning vid undersökning av en urolog. Om läkaren är osäker på diagnosen, används ett antal ytterligare studier.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Vilka enemas är användbara för prostatit?

Prostatit, eller inflammation i prostatan - en patologisk process i män, som åtföljs av smärta oregelbunden, låg libido, trötthet, urethral urladdning. Microclysters för denna sjukdom är en mycket effektiv metod, på väg att bota

Vattenplanteringar med prostatit

Användningen av enemas med prostatit, praktiseras av nästan alla som lider av denna sjukdom. De preparerade medicinska infusionerna används som regel i små doser, injiceras i rektum, där den rika medicinska kompositionen börjar sin effekt.

Enema innehåller ibland läkemedel, infusioner, olja, örtmedicinska örter. Fitopreparat har antiinflammatoriska egenskaper, ger en signifikant antibakteriell, analgetisk effekt, liksom antitumör effekt. De agerar på regenerering av vävnader, renar och biostimulerar inflammerad prostata. Oljiga och vattenhaltiga enemas används ofta för att behandla prostatit. Enema är kontraindicerat före proceduren för prostatamassage, liksom med smärta i buken, inflammatoriska processer i rektum och tjocktarmen.

Indikationer och kontraindikationer för enemas

Det rekommenderas inte att sätta vatten lavemang för hemorrojder och cancer tarmsjukdomar, akut förlopp prostatit. lavemang lösning kan bestå av örter som har antiseptiska, antiinflammatoriska effekter, det är - ringblomma, ingefära, kamomill, rölleka, Leonurus, violett, propolis kan också ingå i mikroklizm tillsammans med andra droger. Mjuk effekt av enema ökar peristaltiken, det ger lättnad vid urinering.

Mycket effektiva och medicinska egenskaper hos medicinska enemas förebygger förvärmning och sjukdom, påskyndar behandlingen. Rektal administrering av enemas är effektiv, och påverkar inte heller mag, lever, tarmar. Snabbheten av effekten av läkemedelsendem, gläder sig också. En gång i rektum börjar en snabb och effektiv absorption i blodet. Klippen visas i prostatakörtelns inflammatoriska processer. Det finns strikta kontraindikationer för detta - onkologi och smärta i buken, buken, ljummen. Medicinska och växtbaserade läkemedel administreras i doser på 100-50 ml med föreskriven periodicitet.

Oljemagasiner innehåller vegetabiliska eller mineraloljor. Oljan kan användas oliv, persika, ricinus, samt rosenkransolja, eukalyptus, kakao, havtorn. De är indicerade för inflammation i prostata, med buksmärtor (underlätta och förbättra gasavlägsnande). Oljiga mikrocykler förbättrar blodtillförseln, ökar tonen, lägg dem i en liten volym, där det är upp till 30 ml. Den behandlande läkaren bör ge rekommendationer om frågan om att lägga på enemas eller inte, ett individuellt tillvägagångssätt är nödvändigt för att undvika komplikationer, kontraindikationer. Vid överenskommelse bör alla medföljande sjukdomar hos patienten övervägas. Ta hänsyn till både kroniska sjukdomar och allergiska reaktioner på detta eller det medicinska preparatet av en växt eller annat ursprung.

Tillsammans med läkemedel, fysioterapi, enemas:

Läkande sår Ser som förebyggande och behandling av inflammatoriska processer accelerera regenereringen av slemhinnan och vävnadskanalen Purify har en kraftfull antibakteriell verkan återställer funktionen hos urogenitalorganen lavemang undviker eller minskar smärta

Som olja, och det är klart - plantakanar förbättrar utflödet av urin, vilket underlättar urinering, tjäna som ett förebyggande av stillastående process

Genomförande av fytoclysproceduren för prostatit

Det är nödvändigt att observera temperaturen för de beredda infusionerna, det ska vara 42 -48 grader. Mikroklystia, som regel, placeras före sänggåendet, efter att tarmarna har rengjorts med avföring. Vid denna tidpunkt bör det inte finnas någon akut smärta. Det bör observeras varje vecka alkaliska enemas, de är nödvändiga för denna sjukdom. Till exempel kan du förbereda denna phyto-enema:

Gräs Melissae 2 msk. sked Skedbord salt 4 koppar vatten

måste vara koka grundligt, och ta med 2 koppar vätska, så att 2 koppar vatten indunstas. Introducera på natten 200gram, behandlingskurs 12-15 dagar. Det finns många recept för enemas med prostatit. Fitoclizms har sällan biverkningar och försiktigt och effektivt lindrar inflammation.

Läs vidare, sluta inte:

Behandling av prostatit med enemas

Akut inflammation i prostata med snabb behandling övergår vanligtvis utan spår. Som professor i en av ukrainska medicinska institutioner F.I.Mamchur, behandlingen bör vara komplex: mediciner, lera, massage, kost, fullständig vägran av alkohol. Behandlingsförloppet i sex månader eller mer, beroende på receptet, förändringar i patientens allmänna tillstånd och psyke. Fingermassage och microclysters är obligatoriska.

Det är mycket viktigt att lära sig att placera enemas på rätt sätt, annars kommer deras terapeutiska effekt att vara minimal. Lär dig hur du gör en enema hemma, och vad du behöver köpa för detta.

microclysters

Kamomill läkemedel: 15 g av blommor fylla en termos 120 ml kokande vatten under 3 timmar för att göra varm Microclysters infusion av 80 ml 2 veckor över natten (upp till 40 ° C.). Efter 2 veckor samma, men från infusionen av salvia blad. Efter ytterligare 2 veckor av 8 g vinblomma blommor per 200 ml kokande vatten: enemas inte mer än 10-15 g, eftersom irritera tarmarna.

För att klargöra de svårt att klargöra komplikationerna av prostatit, är en cytologisk analys nödvändig, det kommer att påskynda botemedlet. Vid komplikationer (livmoderhalscancer) minskar smärtan och inflammationen buljongen:

på 15 g rötter av en tvål och gräsbjörnbär, gräs av en hernium naken och blommor av kvisten (membaznika vyazolistnogo). 20 g blandning häll 800 ml kokande vatten, koka i 10-15 minuter. Kall, pressa, ta 100-150 ml 3 gånger om dagen efter måltiden i 25-30 dagar; infusion gräs ört fält: 20 g örter per 1 liter vatten. Infusera i termos 10 timmar, ta hett 100 ml 3-4 gånger dagligen efter måltiden; avkok av häststången på fältet i halva med kamomillblommor: 20 g av blandningen i 300 ml vatten. Buljongen bör tas varm i 20 dagar i 100 ml på 15 minuter. innan du äter.

Vid komplikationer, i synnerhet inflammation i urinrörets prostatiska del, hjälper de:

infusion av örter av violett tricolor (15 g per 200 ml vatten), 1 msk. l. 3 gånger om dagen efter måltiden ännu bättre hjälper extrakt från rötterna av spolen 15 g per 100 ml vatten: tjockna halv, ta 20-30 droppar 3 gånger om dagen efter måltid för 15-20-dag, ta en paus i 2 veckor och upprepa behandlingen.

Vid slutet av en sådan behandling nästan helt eliminera komplikationerna av inflammatoriska och instillation (droppar instillation) ett oljeextrakt av svart poppel njure 30 njure pour 150 ml olivolja eller linolja, koka, insisterar 8 dagar. Förvara i en flaska mörkt glas. Om du har svårigheter med instillyatsiyami kan du göra klizmochki 50 ml i ändtarmen på kvällen varje dag i 2 veckor.

Ofta är prostatit åtföljd av vesikulit (inflammation av sämsta vesiklar). Denna komplikation behandlas så här: burdockrötter 25 g, svarta poppelknoppar 15 g, salvia lämnar 10 g slipa, blanda. 25 g blandning häll 0,5 liter kokande vatten, insistera i en termos 10 timmar, ta 50 ml varm infusion 3 gånger om dagen i 15 minuter. innan du äter. Behandlingsförloppet är 1-1,5 månader.

Ange samtidigt rektum i ändtarmen. För beredningen av det 1: a ljuset tas 0,3 g fint pulveriserat mjölkrödpulver, 0,2 g poppel eller askpudspulver, plus kakaosmör. Ljus administreras varannan dag genom natten för den första månaden. I de dagar då ljuset inte injiceras, gör varma (38 grader) Sedentary Baths med mintinfusion.

Allt detta löser upp och bedövar de inflammerade platserna. Kock hjälper till att lösa jämn ärr och sklerotiska förändringar, och kamfrisen minskar inflammation kraftigt.

Om, bortsett från prostatit, finns det ett adenom, därefter, för att stoppa dess spridning, minska storleken, och, eventuellt, i allmänhet sög, är det nödvändigt att göra en koncentrerad vattenhaltig extrakt från skinn av mogen frukt (frön) kastanj. 40 g torkad skal häll 600 ml kokande vatten, insistera 12 timmar. Utan spänning, infusion förångas till 200 ml, stam och ta 30-40 droppar 3 gånger om dagen efter måltiden.

Ännu bättre resultat av behandling av prostatit, kombinerat med adenom (tumör), ger behandling med pollen. Alla män efter 50 år måste ta 15 gram blom pollen varje dag för att förhindra prostata sjukdomar.

Prostatit alltid orsaker nervösa sjukdomar. Därför är infusionen användbar: 5 g cones hop och 15 g gräsmodellhäll 600 ml kokande vatten, insistera 5 timmar, drick 100 ml 3 gånger om dagen efter måltid 1 månad

Om du har några frågor, föreslår vi att du kontaktar våra specialister (se frågeformulär från läkare). Om du är förlorad med valet, lämna en förfrågan. Inom 10 minuter kommer vår operatör att ringa tillbaka och ge råd till vilken läkare det är bättre att ta itu med i ditt fall.

En användbar artikel? Dela:

Behandling av prostatit med kamomill

Vladimir: "Min fantastiska hemlighet är hur man enkelt och enkelt kan erövra prostatit utan att läkarna deltar. "

Prostatit är en sjukdom i prostata och representerar Ett vanligt problem som uppträder huvudsakligen hos män i åldern 30 år. Orsakerna till sjukdomen kan vara olika, inklusive patogena mikrober som tränger in i prostatakörtelns vävnader och är början på den inflammatoriska processen.

Sjukdomen kan vara akut och kronisk. Det är viktigt att i tid svara på de första symptomen på prostatit, så att sjukdomen inte utvecklas. Vid de första skeden av sjukdomen är det tillräckligt att använda grundläggande läkemedel. utsedd av en läkare, så prostatit kan botas hemma. Ofta vänder folk som står inför ett problem till folkmedicin, vilket eliminerar symptom med alla typer av tinkturer och örter.

En av de vanligaste folkmedicin är kamille, som finns i många tinkturer och salvor som huvudkomponent. Sådan popularitet hos denna växt är associerad med dess antiinflammatoriska egenskaper, antiseptisk och analgetisk effekt. Ofta utförs behandling av prostatit med kamomill av olika tinkturer och enemas.

Receptet för tinkturer av kamomill för behandling av inflammation i prostata

Kamille med prostatit är ett effektivt botemedel. Denna komponent är lätt att få (köp i ett apotek) och bara laga mat.

För att förbereda tinkturer från prostatit, ta 1 filterpåse (1 matsked) av hackad kamomill och häll kokande vatten. Låt den här blandningen stå i 30 minuter i ett varmt rum. För större effekt är kamilleblommor bättre att insistera på ett vattenbad. Därefter måste du spänna tinkturen och dricka inom en dag. Från 1 matsked av växten bör vara ca 100-150 ml tinktur.

Ett annat effektivt sätt att behandla denna sjukdom är en avundsjukdom. Innehållet för enema är upprättat enligt samma princip. Före proceduren ska tarmarna släppas, varefter det är nödvändigt att injicera 100 ml infusion med enema. De enemas har den mest effektiva effekten i akuta eller kroniska former av prostatit. För dem som inte är fan av traditionell medicin, kan apotek köpa färdiga tinkturer från kamomill (Romazulan, Rotokan).

Kamille bör också tas som en förebyggande åtgärd före måltider varje morgon. Således förhindrar detta verktyg inte bara prostatit, men också en mängd andra sjukdomar.

Användningen av enemas vid behandling av prostatit: populära medel

På den moderna nivån av utveckling av medicin och farmakologi är behandlingen av kronisk prostatit fortfarande ett komplext och inte helt löst problem. Först och främst beror detta på att patienterna sen vänder sig till professionell medicinsk vård, med tanke på de första symptomen på sjukdomen som en mild tillfällig sjukdom. Läkare, proktologer, tillsammans med traditionell antibiotikabehandling, inkluderar massage, fysioterapi, immunmodulatorer, medicinska örter och en bråkdel av läkemedlet ASD i behandlingsregimen. Mikrolykster i prostatit är en av de beprövade behandlingsmetoderna.

Handlingsprinciper

Mikrocykler med kronisk prostatit tillsammans med prostata-massage används mycket ofta. De används inte bara direkt under behandling, utan hjälper också till att diagnostisera sjukdomen, och används även vid nödsituation. Fördelen med denna metod är att patientens behandling kan utföras hemma. Fördelar med mikroclyster före andra behandlingar:

 1. Den terapeutiska effekten av användningen av mikroclyster i prostatit baseras på en kombination av medicinska och termiska effekter. Det är denna kombinerade effekten vid administrering mediciner rektalt när de faller direkt in i den systemiska cirkulationen, eftersom den mänskliga kolon väggen passerar ett stort antal blodkärl, inklusive den nedre hålvenen. Således, med hjälp av microclysters prostatit, kan se till att de administrerade läkemedlen in i blodomloppet utan några ändringar, i motsats till oral administrerings måste läkemedlet passera genom magen och tunntarmen. Koncentrationen av läkemedel i detta fall minskar signifikant.
 2. Använda microclysters prostatan för att undvika ytterligare levertoxicitet, vilket är en viktig faktor, som är vanligtvis patientens prostatit har att göra ett stort antal antiinflammatoriska läkemedel som har på levern och andra inre organ negativ inverkan.

Vad är grunden

Grundläggande bestämmelser för korrekt tillämpning av mikroclystrar:

 • Enema med prostatit utförs med en mängd olika medicinska örter och preparat, grunden för det kan vara olika oljor eller vatten, som kan vara antingen vanliga eller alkaliska eller sura. Sulfidvatten har en ytterligare terapeutisk effekt som hjälper till att ta bort slagg från kroppen och normalisera ämnesomsättningen.
 • Temperaturen på mikroclystationen bör vara något högre än människokroppens temperatur, den optimala effekten uppnås vid fyrtio grader.
 • Det är nödvändigt att strikt följa de rekommenderade volymerna av injicerad vätska, om den överstiger 100 ml, då är det möjligt att orsaka defekation, vilket inte kommer att medföra alla medicinska effekter. Om mikroclyster är gjord på oljebasis, bör volymen inte vara mer än 20-30 ml.
 • Mikrocykler i prostatit kan ha i sin sammansättning, nästan alla medicinska växter som har antiinflammatorisk effekt. Detta är salvia, sväng, kamomill, Johannesört. Kamille är särskilt effektiv om kalcitoner finns i prostatakörteln.

Firolja används ofta i medicin. Det kan också bli grunden för mikroclyster i prostatit.

Olja-basen för mikrocykler med kronisk och akut prostatit är bättre att använda gran. Några experter rekommenderar att göra enemas baserat på propolis. Propolis används också för att massera perineum. Förutom växter, erbjuder prokologer att lägga till mikroclyster mediciner - analgin för smärtlindring, ichthyol, Shostakovskiy balsam. Mikrocykler med prostatit, såväl som massage, kan vara effektiva vid varje behandlingsstadium, och det måste göras för förebyggande.

Ingredienserna

Kamille - en helande växt med en stor terapeutisk effekt. Det har antiseptiska, vasodilaterande, antiinflammatoriska effekter. Bredt använda blommor av denna växt för behandling av kronisk prostatit. Ett av de effektiva sätten är i sammansättningen av mikroclysters. För att förbättra effekten av kamomillbuljong kan användas med andra växter. Mikrolys från prostatit på basis av kamomill är mycket effektiva om kalcitoner finns i prostatakörteln. Kalciner är avsättningar i kalciumsalternas prostata. Oftast detekteras kalcier i prostata hos män över 45 år.

Infusion av kamille kan båda kokas hemma och använda läkemedel som rekutan, romazulan. Mängden av en lösning för en mikroclystation bör inte överstiga 100 ml, gör det bättre innan du lägger dig.

Enema för prostatit på basis av gran eller granolja med tillsats av kamomillbuljong används också i stor utsträckning vid sjukdomens kroniska kondition. För att förbereda mikroclysters hemma måste du värma upp till 40 grader i ett vattenbad med 40-50 ml granvatten och mata in det i ändtarmen med en spruta. Patienten rekommenderas att ligga i 10 minuter i magen. Till granvatten kan man lägga till några droppar granolja eller, ännu bättre, ett avkok av kamomill. Gör detta med försiktighet, eftersom granolja har en irriterande effekt. Om patienten inte har obehagliga känslor kan mängden olja gradvis ökas. För bättre absorption av drogerna i rektumets väggar, bör mikroclyster från prostatit spädas med tio procent med dimexid. Överskrida koncentrationen av läkemedlet är inte nödvändigt, eftersom det kan orsaka allvarlig irritation av slemhinnorna.

En annan möjlig grund för mikrocykler är gungartin.

Visa högeffektiva microclysters prostatit baserade infusioner rölleka, salvia, dekokter linfrö, Hypericum, kamomill och pepparmynta. Kontraindikationer för användning av örter bestäms individuellt, mestadels kan det vara en allergisk reaktion mot en komponent, så innan du använder dem måste du utföra allergiska test. Enema prostatit på grundval av dessa örter är mest effektiva i kombination med massage.

Sjukgymnastikmetoder har också visat sig vid behandling av kronisk prostatit, speciellt om det finns kalcinater. Av fysioterapeutiska förfaranden är enemas mest effektiva mot prostatit på grundval av mineralvatten med en koncentration av vätesulfid. Temperaturen hos sådana mikrocykler bör approximeras till kroppstemperatur och mängden vatten bör inte överstiga 50 ml. Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för fysioterapi.

Alternativa källor till helande åtgärder

Från de alternativa formuleringarna för mikroclyster från prostatit används en fraktion av SDA-läkemedlet aktivt. Läkemedlet ASD är ett stimulansmedel som används inom veterinärmedicin. Den har två fraktioner: ASD-3 och ASD-2. För behandling av prostatit används fraktionen ACD-2 (kreolin). Microclyster prostatit bygger på SDA förberedelser - är en relativt ny metod, när det används är det viktigt att undvika överdosering, välja rätt, den högsta tillåtna dosen och hålla fast vid det. Du kan använda ASD med prostatit och insidan. För att göra detta, till 5 droppar av läkemedlet upplöses i ett glas vatten och ta 3 gånger per dag under 5 dagar.

Tidig och viktigast är att en omfattande behandling av inflammation i prostatakörteln ger dig mycket bra resultat. Med tidig behandling fullständig återhämtning andelen är mycket hög, i andra fall, tillämpning av tillgängliga behandlingar såsom användning av droger, observerade massage microclyster prostatit remission och avlägsnande av alla obehagliga symptom.

Behandling och förebyggande av prostatit med enemas

Med inflammation i prostata är en av de effektiva behandlingsmetoderna mikroklysmia. Sådana förfaranden är lätta att utföra hemma och de agerar lokalt, direkt på prostatavävnaden, vilket gör enemas ganska effektiv metod för anti-prostatisk behandling.

Enema av prostatit

Prostatit är en allvarlig inflammatorisk lesion i prostatakörteln, som alltmer påverkar unga män, vilket orsakar allvarliga problem hos patienter med urinering, sexliv och orsakar ganska smärtsamma förnimmelser. Oftast i komplex terapi av prostatit ingår mikroclykliska förfaranden.

Lavemang med prostata patologier bidra till att klara inflammatoriska lesioner och eliminera smärta, lätta defekatsionnyei uretrala processer som bidrar till eliminering av samarbete förekommer störningar och patologier.

Prostatisk inflammation bildar ofta mot bakgrund av lågdosstasis, och mikrocykler eliminerar försiktigt detta problem, verkar direkt på det inflammatoriska fokuset och neutraliserar stillastående tillstånd i körteln.

effektivitet

Införandet av terapeutiska lösningar i rektum underlättar snabb eliminering av den inflammatoriska processen och de obekväma symptom som följer med det:

 1. Lokala antiseptika förtrycker patogen mikroflora, vilket accelererar återhämtningen.
 2. Införandet av lösningen i rektum tar snabbt bort inflammationen och tar bort hypereutiviteten hos körtelvävnaderna och lindrar smärtsymptom.
 3. Klippen hjälper till att eliminera huvudproblemet med prostatit - urinproblem och ömhet.
 4. Mot bakgrund av lavemang förfaranden normalisering miktionsfrekvens, stoppar obehaglig brännande känsla i urinröret, blåsan börjar att fungera normalt.
 5. Enemas hjälper till att lindra huvudvärk och lindra känslan av svaghet, arbetsförmågan förbättras markant.
 6. Efter avslutad behandlingsperiod är sexlivet lätt förnyat.

Penetration av lösningen direkt i rektumets hålighet ger direkt exponering och maximal koncentration av läkemedlet i det inflammatoriska fokuset. När man tar orala läkemedel är den terapeutiska effekten märkbart lägre, eftersom sådana droger passerar först till matsmältningssystemet, sedan leverstrukturer. Följaktligen skadas dessa organ irreparabelt och själva läkemedlen når prostatan redan i en mycket lägre koncentration.

Indikationer och kontraindikationer

Behandling av prostatit med enemas rekommenderas i sådana kliniska fall:

 • Kroniska prostatiska former. I en sådan situation är mikroclyster med lösningar baserade på ört lavendel och kamomillblommor särskilt effektiva. Även inflammation av mikroclyster med diklofenak är väl avlägsnat. Det är användbart att införa lösningar baserade på växtbaserade doser som stabiliserar glandulär aktivitet, förebygger och behandlar hemorrojder, ofta intill prostatit.
 • Om patienten har en akut form av prostatit, måste du först eliminera exacerbationen och börja sedan behandla med mikroclyster. I det här fallet kommer fyto-vegas med rygg eller kalendula, violett eller morwort vara särskilt användbart.

Kontraindikationer för misshandel är akuta prostatiska former, hemorrojder och intestinal neoplasma. Med hemorrojder reduceras tarmens elasticitet, och införandet av lösningen kommer att orsaka tryck, fylld med vävnadsbrott. I fallet med tumörprocesser är proceduren kontraindicerad på grund av ökat blodflöde av de aktiva substanserna i mikroklymenalösningen, vilket underlättar den accelererande spridningen av den maligna processen.

I vissa patienter kan allergiska reaktioner uppstå vid användning av oljiga eller växtbaserade lösningar, så denna sannolikhet bör beaktas före användning. Kontraindikerad mikroklysmi i någon feber, liksom med intensiv smärta i buken. I det senare fallet ökar lösningen intra-abdominalt tryck och förbättrar den befintliga ömheten. Dosen ska ordineras av läkaren i enlighet med patientens tillstånd, stadium, form och grad av komplexitet i prostatainflammationen.

Arbetsordning

För att effektivt hantera inflammatoriska skador och hellre bli av med prostatit är det nödvändigt att utföra proceduren i enlighet med vissa regler för upprättande av mikroclystrar:

 • Före administreringen av läkemedelslösningen är det nödvändigt att tvätta tarmarna med en rengörande emalj, som består i införandet av 300 ml vätska. Utför proceduren tills anus inte läcker rent vatten.
 • Klyftorna ska vara tillräckligt varma (upp till 40 ° C) och i en mängd av 50-150 ml.
 • Efter proceduren behöver du stanna i sängen i en timme, utan att tömma tarmarna, så att användbara ämnen från lösningen kan absorberas.
 • Det är bättre att genomföra mikroclys för natten, så att man efter proceduren kunde gå och lägga sig i rektum tills morgonen.
 • Om ingångs 150 mol av en lösning, det finns ingen anledning att frukta vad som ska hända spontan tömning av natten, eftersom en sådan liten mängd av lösningen inte kan utlösa okontrollerade rörelser.

Om alla regler följs kommer enemas vara den mest effektiva metoden att behandla prostatit av en extra natur. Om du väljer rätt lösning, kommer denna terapi att bidra till att påskynda återhämtningen hemma.

Med vad man ska göra

Behandlingskläder klassificeras enligt vilka lösningar som förväntas administreras. De vanligaste vid behandling av prostatit anses vara läkemedel, olja, växtbaserade lösningar och med biprodukter.

Läkemedel

Det är effektivt nog för att lindra tillståndet med prostatit, införandet av lösningar i ändtarmen med läkemedel. Så stoppar mikroclyster med Dimexidum inflammation, eliminerar smärtsamma känslor och ökar absorptionen av näringsämnen om du blandar det här läkemedlet med örttekoko.

Klippen är förberedda enligt följande:

 • Med Dimexid. Det är nödvändigt att framställa växtbaserade buljong (t ex, kamomill), kyla den till 40 ° C och sattes med förväntningen Dimexidum 10 ml per 100 ml buljong. Blandningen omröres och användes enligt riktning. Varaktigheten av behandlingen är 10 dagar.
 • Med peroxid. I ett glas vatten rör en tesked väteperoxid 3%. Den beredda lösningen är 4 mikrocykler. Behandlingstiden är 3 dagar.

Även enemas utförs med klorohexidin eller furacilin. Vanligtvis är de föreskrivna för den rena karaktären hos den prostatiska inflammationen. Sådana mikrocykler hjälper till att förstöra patogena mikroorganismer, återställa metaboliska intercellulära processer, förbättra lokal immunitet etc.

herbal

Microclysters med örter är säkra och effektiva, de hjälper till att ta bort inflammation, stoppa smärtsymptom, förbättra materialets intercellulära utbyte och cirkulation:

 • Den mest kända och effektiva är enema med kamille. För beredningen hälls en stor sked blommor över med kokande vatten (0,25 L) och hålls under locket under 2 timmar. Infusion av kamille, svalna ner till 40 grader och ringa in i päron. Lösningen är ca 150 ml. Behandlingsförloppet varar i en och ett halvt år, sedan en tvåveckorsavbrott.
 • Du kan förbereda en lösning från samlingen av örter. St John's Wort och ekbark bryggs i lika delar med kokande vatten. En sådan lösning har en mer uttalad antiinflammatorisk effekt.

Du kan använda andra örter för enemas med prostatit som motherwort eller salvia, calendula eller motherwort. Herbal decoctions av dessa växter har antiseptisk och diuretisk, analgetisk effekt.

olja

När klizmirovanii oljelösningar användes olika oljor, såsom havtorn, ricinolja, eukalyptus, oliv, Hund ros och andra. Sådan lavemang oumbärliga för smärtsam känsla i ljumsken och perineum, de minskar gasbildning, förbättra blodflödet och tonen tarmaktivitet. De är vanligtvis placerade i mängden 30-50 ml.

De mest effektiva enemas är:

 • Med eukalyptus. Doppa 20 droppar eucalyptus i ett glas, tillsätt upp till 50 ml med varmt vatten.
 • Med pumpaolja. En stor sked av pumpafröolja blandas med 30 ml kokt varmt vatten.

Som utgångspunkt kan du också använda havtorn, persika, castor och andra oljor. Olja kan inte införas i rektum i ren form, den måste spädas med vatten.

Med biprodukter

Mikroklyschor med biodlingsprodukter är ganska populära vid behandling av prostatit. Propolis har kraftfulla regenere, anti-inflammatoriska och bakteriedödande egenskaper och lavemang propolis har också smärtstillande effekt.

 1. För att förbereda enema med propolis måste du koka 100 ml vegetabilisk olja och tillsätt 10 g mark propolis till den. Blanda sedan bra och svalna till 40 grader. Den resulterande blandningen rekommenderas för användning i mikroclyster, injicering i taget 30 ml per natt.
 2. Lösningarna för mikroklizm örter för att öka deras effektivitet kan läggas tesked honung, men bara om man inte är allergisk mot pcheloprodukty.
 3. Användbara enemas med honung och örter. Hackad kamille, yarrow och belladonna (10 gram) blandas, häll 0,3 liter kokande vatten, stå i 4 timmar. Därefter filtreras och läggs till infusionen 4 stora skedar honung. En sådan lösning administreras vid 50 ml per natt. Behandlingstiden är 4 dagar.

Innan du använder medicinen med honung eller propolis är det nödvändigt att samråda med urologen.

Andra medel

Hemma finns det alltid produkter som kan användas för att förbereda en mikroklysmisk lösning för prostatit. Till exempel, soda enemas. I ett glas vatten rör om en sked med läsk. För mikrokryssare använd 100 ml rumstemperaturlösning. Lösningen av läskbehandling är 10 dagar. Sådana förfaranden med soda hjälper till att förstöra den patogena mikrofloran, minska inflammatorisk process och underlätta patientens övergripande välbefinnande.

Läkande egenskaper för prostatit och har mikrocykler med saltlösning. En tesked salt (helst hav) bör lösas i ett glas vatten. Ange 50-100 ml. En sådan lösning hjälper till att avlägsna den patogena mikrofloran och värmer den sjuka körteln.

Mangan kan också ha en mirakel effekt, det hjälper till att förstöra patogena mikroorganismer och normaliserar blodcirkulationen. Det är nödvändigt att tillsätta ett kaliumpermanganat i glaset med vatten (nypa) och försiktigt lösa upp. Nu i en annan behållare av vatten, måste manganlösningen hällas långsamt, så att en lösning av en ljus, rosa nyans erhålls.

recensioner

Patienter i nätverket lämnar mycket återkoppling om behandling av prostatit med mikrocykler, och nästan alla är positiva. Det enda undantaget är när patienten har en allergi eller en individuell intolerans mot mikroklimatlösningen. En sådan hög effektivitet av enemas med prostatiska inflammationer förklarar effekten av den administrerade lösningen direkt på inflammationsstället och redan 15-20 minuter efter administrering av lösningen. Och det finns nästan inga negativa reaktioner från sådan behandling, de skadar inte levern, de överbelastar inte njurarna.

Urologer anser att denna behandlingsmetod är ganska effektiv och bekräftar att användningen av mikroclyster kan förkorta behandlingstiden och intaget av NSAID och andra tabletter. Det viktigaste är att konsultera behandlings urologen i förväg för att utesluta sannolika kontraindikationer för sådan behandling. Då kommer effektiviteten hos enemas med prostatit att vara så hög som möjligt.
Videonavläsning, effekt och recept av enemas för behandling av prostatit: