Huvud
Analyser

Elektrofores i prostatit och dess terapeutiska effekt på sjukdomen

Sjukgymnastik är en integrerad del av den framgångsrika behandlingen av prostatit, som inte bara kompletterar användningen av läkemedel, utan ger också långvarig eftergift eller fullständig återhämtning.

Olika metoder används för att förhindra exacerbationer vid behandling av prostatainflammation vid ambulans, ambulans och sanatorium-utväg.

Tillsammans med laserterapi, vatten- och värmeprocedurer, massage, terapeutisk gymnastik. För att uppnå effekten av elektrofores i prostata-använt projektion, endouretral och transrectal, med eller utan medicinering.

Genom att genomföra fysiska procedurer kan du:

 1. Förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet och direkt in i prostatakörteln, vilket ökar mättnaden av vävnader, inte bara med syre och näringsämnen utan också med läkemedel. Membranens permeabilitet bidrar också till penetration av läkemedel i cellerna.
 2. Ge lymfdränering från inflammerade vävnader, vilket accelererar utsöndringen av sönderfallsprodukter och toxiner.
 3. Signifikant minska svullnad, inflammation, smärta och stagnation i bäckenet.
 4. Öka kapaciteten, kontraktiliteten och uthålligheten i bäckens golvfibrer.
 5. För att påskynda regenerering av vävnader, för att öka resistansen hos celler till patogena bakterier, virus, svampar och andra skadliga faktorer.
 6. Återställ normal prostatafunktion och normalisera reproduktiv funktion.
 7. Introducera drogen direkt i området med inflammation, minska biverkningar och maximera effekten.

Nästan alla patienter ordineras vanligt eller läkemedelselektrofores för prostatit.

Exponering till likström (effekt av högst 50 mA) på prostataceller fungerar som galvanisering, minskar smärta, stimulerar reparationsprocesser, ger maximal djup penetration av läkemedel genom slemhinnan i urinröret och ändtarmen. De venösa och arteriella kärlen expanderar, på grund av vilket blodflödet i bäckenorganen normaliseras.

Läkemedlet beror på vilken aktiv substans som används. Antibiotika ger uttalade antimikrobiella verkan, smärtstillande medel och bedövningsmedel (prokain, lidokain) öka analgesi, och resorberbar ärr utjämning infiltrat bidrar lidasa, aloe vera, kalium- eller zinksaltlösning. För att minska hypertoni gäller att magnesium, kalciumklorid och natriumbromid minskar inflammation.

För att förbättra effekten i specialiserade kliniker använd en transrectal eller endourethral metod för elektrofores i prostatit, när elektroderna injiceras direkt i rektum eller urinrör. Ofta utförs dessa två metoder samtidigt. Den terapeutiska effekten av förfarandet är märkbar efter det första förfarandet.

Det finns en betydande förbättring av den totala hälsa, minskad smärtupplevelse, börjar urin funktion att återhämta sig, såsom prostatastorleken minskar och minskar tonus av glatta bäckenmusklerna, vilket minskar stress och eliminerar spasmer i urinblåsan. Varaktigheten av elektrofores innefattar vanligtvis 10 till 20 sessioner, följt av en långvarig remission med en kronisk sjukdom eller fullständig återhämtning.

I slutet av kursen finns det:

 • normalisering av blodcirkulationen, lymfdränering och utsöndring av urin;
 • eliminering av inflammation, aktivering av vävnadsregenerering;
 • fullständig eliminering av smärta
 • förstörelse av patogena mikroorganismer.

Förberedelser för förfarandet beror på dess typ. Vid utförande av projiceringselektrofores impregneras återanvändbara flänsliner med varmt vatten och pressas. Flannelpackningar används tillsammans med kolduk och ledande elektroder av gummi.

Vidare är det nödvändigt att förbereda lämpliga lösningar som appliceras på packningarna med hjälp av en spruta. En kant av gummielektroden sätts in i de tekniska sektionerna med hänsyn till deras polaritet och motsatsen är ansluten till flannelpackningarna. Timern är inställd i 15-20 minuter, och den nuvarande regulatorn ligger i intervallet 0,5 μA till 15 μA, i enlighet med patientens individuella känslighet.

Patienten ska känna en liten stickning. För att förhindra mikrobrännskador, måste du övervaka den snäva passningen av flannelkuddarna på sakralområdet eller perineum. Innan du använder den intrarektala elektrofores tekniken ska du först göra en rengörande enema. Typiskt injiceras en elektrod i form av en tampong fuktad med ett läkemedel i rektum och den andra på magen ovanför pubicområdet.

Denna arrangemangsteknik gör det möjligt att avsevärt minska avståndet mellan dem, öka mättnaden av det påverkade fältet med ett läkemedel och förbättra effekten. Vid elektrodens kontaktpunkt med huden och slemhinnan bör patienten känna en liten stickning, proceduren varar normalt omkring 12,5 minuter och upprepas tre gånger i veckan (varannan dag). Kursens varaktighet är 9-12 gånger.

Elektrofores administreras med följande symtom på prostatit:

 • med svår smärta
 • med svårighet att urinera
 • vid allergi mot medicinska preparat
 • patienter med kretslopp och lymfkörteln
 • efter 65 år
 • om kirurgisk behandling är förbjuden
 • med signifikant hypertrofi av prostata.

På Internet kan du hitta positiv feedback om hur effektivt förfarandet är, samt hitta bilder och videoinstruktioner för sitt beteende.

Prostataelektrofores mot prostatit: kärnan i fysioterapiproceduren och dess effektivitet

Inflammation av prostatakörteln är en mycket vanlig sjukdom över hela världen, speciellt det påverkar män över 30 år.

Bland fysioterapiprocedurer kan man isolera elektrofores, med prostatit kan den utföras med användning av en konstant elektrisk ström med liten amplitud och kraft eller samtidigt användning av medicinska preparat.

Tandemmedicin och elektrisk ström kan kraftigt förbättra den positiva påverkan på patientens kropp.

Typer av procedur och principen om effekten på prostatakörteln

För närvarande använder läkare tre huvudtyper av elektrofores:

 • interstitiell (involverar administrering av läkemedel oralt, intramuskulärt eller intravenöst, varefter elektroderna appliceras på den del av kroppen där det inflammatoriska fokuset befinner sig);
 • yta (i denna form utförs proceduren uteslutande genom extern applicering av tätningar och elektroder);
 • intrakavitär (involverar införande av droger i ändtarmen, varefter samma plats sätter en elektrod och den andra placeras på kroppens yta).

Principen om effekten av proceduren på patientens kropp förblir oförändrad med någon form av uppförande. Infektionsmekanismer består i att passera genom den påverkade vävnaden i prostatakörteln en ström av en konstant elektrisk ström med låg effekt, mindre än 50 mikrometer.

En sådan teknik främjar aktiveringen av naturliga regenerativa processer, såväl som expansionen av venösa och arteriella kärl, som i sin tur normaliserar blodflödet i bäckenorganen.

Positiva effekter av elektrofores på kroppen efter proceduren:

På grund av måttlig antibakteriella effekten av den elektriska strömmen till den drabbade prostatavävnaden efter applicering av de första förfaranden som den observeras en betydande minskning och som ett resultat av att ta bort lokal spänning förbättrar den totala konduktiviteten hos det centrala nervsystemet.

Innan elektrofores startas, rengörs patienternas tarmar noggrant, varefter den rektala elektroden introduceras. För att minimera patientens obehag utnämner experter honom användningen av lokala analgetika.

Efter sessionen, vars längd inte överstiger 30 minuter, behöver patienten vila och vila på vila. Den ytliga formen av elektrofores används vid en patient med en mild eller akut form av kronisk prostatit.

Ytttypen för tekniken är baserad på överlagring av elektroder i midjeområdet genom en hydrofil dyna.

Under proceduren kan patienten uppleva obehag i form av stickning i huden, vilket uppstår på grund av hennes ökade motståndskraft.

Sällan används interstitialtypen av elektrofores. I särskilt allvarliga fall kan läkaren ordinera användningen av flera varianter kombinerat i ett förfarande.

Vem visas med prostataelektrofores?

Elektrofores är föreskriven i följande fall:

 • Förekomsten av allergiska reaktioner i kroppen mot läkemedel.
 • för personer vars åldersgrupp överstiger 65 år
 • i händelse av omöjlighet att genomföra ett operativt ingripande
 • med svår smärta
 • patienter med cirkulationsstörningar
 • med prostatahypertrofi;
 • om det finns svårigheter med urinering
 • patienter med lymfkörtelfunktion.

Behandling av prostatit med elektrofores

Framställning av

Förberedelser för förfarandet beror på dess typ:

 • När en specialist utser en intrakavitär teknik, måste patienten göra en rengörande emalj innan proceduren börjar. Också en lösning av beredningen bereds, om så är nödvändigt;
 • med ytelektrofores ska återanvändbara packningar impregneras med varmt vatten och vridas grundligt ut. De är flanell med en kolduk och ledande elektroder.

Placering av elektroder

En kant av gummielektroderna ligger i de tekniska sektionerna, och deras polaritet måste beaktas, medan de motsatta måste kombineras med flannelpackningar.

Innan förfarandet förblir ställa in timern för inte mer än 20 minuter, och en strömregulator effekt kalibrerad i området från 0,5 till 15 mikroampere (aktiv komponent måste felsöka beroende på den individuella känsligheten hos patienten).

Hur är det genomfört?

När det gäller ytelektrofores är det mycket viktigt att övervaka den tunna passformen av dynorna, vilka är placerade på sakralområdet eller perineum.

Detta är nödvändigt för att förhindra risken för mikrobrännskador. En av elektroderna fuktas med ett läkemedel, injiceras sedan i rektum av patienten och den andra är belägen ovanför pubicområdet.

Kärnan i denna teknik är att maximera avståndet mellan elektroderna för att förbättra effektiviteten av behandlingen. På en plats där hud- och slemhinnans kontakt med gummielektroder inträffade, borde patienten känna en liten stickning, vilket är normen.

Förfarandet utförs cirka 15 minuter och dess upprepade användning föreskrivs efter en vilodag tre gånger i veckan. Kursens varaktighet kan variera från 9 till 12 gånger.

I fallet med en intrakavitär variant injiceras patienten i den analgången, varefter den första elektroden införs.

Den andra appliceras på det öppna området av huden så att det finns det kortaste avståndet mellan dem och de är mittemot varandra.

Elektrofores i prostatit: effektivitet, teknik och effektivitet

Prostatit är en inflammatorisk reaktion i prostatakörteln, vilket medför utvidgning och proliferation, vilket leder till att negativa manifestationer av denna sjukdom uppträder.

Ett modernt tillvägagångssätt vid behandling av prostatit ger en uppsättning aktiviteter som innefattar:

 • antibakteriell terapi;
 • en specialdiet;
 • tar hormonella droger
 • tar antispasmodik och andra mediciner;
 • fysioterapeutisk effekt.

Denna kombinerade behandling har visat sig vara effektiv som en effektiv behandling för någon form av akut eller kronisk prostatit. Sjukgymnastik tar en särskild plats i komplexet av behandlingsrutiner. Till skillnad från huvudterapin är den fysioterapeutiska effekten av en extra natur som syftar till att förbättra patientens övergripande välbefinnande och aktivera naturliga processer i kroppen.

Typer av fysioterapi

Modern fysioterapi skiljer sig kvalitativt från liknande behandlingsmetoder som tidigare använts. Idag är fysioterapi en fullfjärdig del av klinisk medicin, där den direkta effekten av säkra fysiska fenomen på människokroppen studeras.

Som ett resultat av noggrann forskning godkändes följande typer av fysioterapeutiska effekter och godkändes för användning vid behandling av prostatit:

 • massage i prostatakörteln;
 • elektrofores och galvanisering;
 • behandling med pulserad modulerad elektrisk ström;
 • ultraljud och laserbehandling;
 • kryoterapi;
 • stödja gymnastik.

Av alla ovanstående typer av fysioterapi visade elektrofores (eller galvanisering) de mest imponerande resultaten. I kombination med läkemedelsbehandling främjar elektrofores med prostatit den snabba försvinnandet av negativa symtom. Cirkulationsprocesserna normaliseras, prostatakörtelns storlek minskar kvalitativt. Den fullständiga kurvan för galvanisering möjliggör fullständig botning även i de mest försummade fallen av kronisk prostatit.

Preliminär Diagnostik

Behandling av prostatit utförs under noggrann övervakning av urologen.

Innan den individuella behandlingsperioden utvecklas, genomgår patienten en noggrann undersökning:

 • laboratorietester av blod och urin;
 • sådd bakteriell mikroflora;
 • instrumental examination;
 • Ultraljud av prostata;
 • rektal undersökning
 • samling av anamnese och familjehistoria.

Endast på grundval av uppgifterna kan urologen göra en sådan behandlingskurs som är mest effektiv för behandling av prostatit hos en specifik etiologi. Det är därför som elektrofores inte har fått erkännande i stora cirklar - denna teknik är mycket specifik och föreskrivs sällan. Ändå kan man inte misslyckas att notera de höga resultaten av elektrofores, vilka uppnås på grund av de specifika effekterna av elektrisk ström på patientens kropp.

Indikationer för elektrofores

Enligt allmänt accepterade standarder rekommenderas elektrofores för användning i följande fall:

 • svår smärta
 • svårighet att urinera
 • allergiska reaktioner mot läkemedel
 • ålderdom
 • omöjlighet att genomföra kirurgisk ingrepp;
 • kränkningar av utflöde av blod och lymf;
 • en stark ökning av prostatakörteln.

Elektrofores tillåter dig att undertrycka ovanstående manifestationer av prostatit och förbättra patientens övergripande tillstånd efter den första sessionen. Som regel föreskriver urologer en kurs av elektrofores med försummad kronisk prostatit för att underlätta patientens välbefinnande före någon specifik medicinsk handling.

Dessutom har denna procedur visat sin effektivitet vid akut form av sjukdomen - i vissa fall möjliggör genomgången av en fullständig kurs av elektrofores att uppnå fullständig botemedel utan användning av högtoxiska läkemedel. Dessutom kan elektrofores förskrivas på patientens begäran, oberoende av sjukdoms svårighetsgrad.

Principen om påverkan och säkerhet

För närvarande används tre typer av elektrofores i stor utsträckning:

 • intrakavitär;
 • interstitiell;
 • ytlig (genom huden).

Oavsett typ av förfarande ändras inte principen om påverkan på patientens kropp. Huvudmekaniken för denna teknik består i att passera genom en skadad prostatakörtel en direkt elektrisk ström med liten amplitud som inte överstiger 50 mikrometer. Att passera genom människokroppens celler bidrar sådana strömmar till aktivering av naturliga regenerativa processer. De venösa och arteriella kärlen expanderar, på grund av vilket blodflödet i bäckenorganen normaliseras.

Efter den första sessionen är det en signifikant minskning av prostatakörteln, vilket uppnås på grund av den moderata antibakteriella effekten av elektrisk ström. Dessutom förbättras den övergripande konduktansen av centrala nervsystemet med samtidig avlägsnande av lokal stress. Patienter rapporterar en minskning av smärta, normalisering av urinering, erektil och reproduktiva funktioner återställs.

Eftersom effektiviteten av elektrofores direkt beror på dess effekt på de drabbade organen, föreskriver oftast urologer ett intrakavitärt förfarande. I enlighet med denna teknik injiceras den aktiva elektroden rektalt i patienten, efter noggrann rening av tarmarna. För att förbättra ledningsförmågan och den ytterligare effekten i samband med elektrofores används galvaniska preparat av kalcium, brom och lokala analgetika för att minska obehag under proceduren. Sessionen varar från några minuter till en halvtimme, patienten upplever inte några obehagliga känslor. Efter sessionen visas viloläge och sömnstöd.

Det ytliga utseendet hos elektrofores är förskrivet i den milda formen av kronisk prostatit, liksom för behandling av den akuta formen av sjukdomen. Elektroder läggs över midjegionen genom en hydrofil kudde impregnerad med en speciell förening. På grund av ökat hudmotstånd, kan patienten uppleva en liten stickning under proceduren. Interstitiell elektrofores används sällan, och med särskilt allvarliga former av prostatit kan urologen kombinera flera slags effekter i ett förfarande.

Resultat av behandlingen

Som regel, efter den första sessionen, märker patienterna en signifikant förbättring av deras välbefinnande: smärtan minskar eller försvinner helt och urinering normaliserar. Med elektrofores slappnar de släta musklerna i bäckenregionen, vilket förklarar minskningen i spänning och lindring av blåspasmer. Längden på kursen beror på sjukdoms svårighetsgrad. I genomsnitt föreskrivs 10 till 20 sessioner, varefter en fullständig botemedel eller långvarig remission av prostatit uppstår.

Det har fastställts att den fullständiga delen av elektrofores tillsammans med andra terapeutiska åtgärder bidrar till:

 • förbättring av blodcirkulationen
 • normalisering av utflöde av urin och lymf;
 • avlägsnande av inflammatorisk process
 • aktivering av naturliga regenerativa processer;
 • eliminering av patogen mikroflora
 • lindring av smärt syndrom.

Det bör särskilt noteras att elektrofores har praktiskt taget inga kontraindikationer och kan användas även i ålderdom.

Denna procedur är inte tilldelad i följande fall:

 • förekomsten av öppna sår;
 • dermatit, eksem i akut stadium;
 • individuell intolerans.

I andra fall kan elektrofores inte skada patientens kropp. Eftersom detta förfarande inte orsakar några komplikationer kan det identifieras som rekommenderat för behandling av någon form av prostatit.

Elektrofores i prostatit: egenskaper och effektivitet av metoden

Prostatakörteln är det endokrina organet hos det manliga reproduktionssystemet som ansvarar för reproduktiv hälsa. Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, som kännetecknas av funktionella och organiska störningar.

Med prostatit appliceras både konservativ och kirurgisk behandling, beroende på svårighetsgraden och formen av sjukdomen.

Elektrofores är en av de typer av fysioterapi som påverkar patologiska vävnader med hjälp av elektrisk ström ensamt eller i kombination med medicinska ämnen.

Vad hjälper?

För att utföra manipulering använd en speciell enhet som verkar på kroppen genom elektriska impulser. Med hjälp av en elektrisk ström tränger droger snabbare in och påverkar patologiska vävnader, det vill säga, att strömmen förstärker verkan av terapeutiska ämnen. Elektrofores hjälper till att eliminera smärtssyndrom, inflammatoriska processer och stillastående fenomen.

Indikationer och kontraindikationer

Indikationer för utförande:

 • Svår smärta
 • Brott mot urinering.
 • Allergiska reaktioner på de använda läkemedlen.
 • Störning av blodcirkulationen och utflöde av lymf.
 • Omöjliggörande kirurgisk behandling.
 • Hypertrofi av prostata.
 • Män över 65 år.
 • Brott mot reproduktiv funktion.
 • För förebyggande av komplikationer.

Huvuddragen hos elektrofores är att denna procedur ofta utförs rektalt och det finns kontraindikationer för patienter som har sådana sjukdomar som hemorrojder, proktit, analfissurer. Även denna metod är kontraindicerad för patienter som har:

 • Allergiska reaktioner på de ämnen som används under förfarandet.
 • Hudsjukdomar (dermatit, eczematous utslag).
 • Förekomsten av öppna sår.
 • Maligna neoplasmer.
 • Kroniska sjukdomar i dekompensationsstadiet.
 • Tuberkulos i aktiv form.
 • Svår kardiovaskulär misslyckande.

Hur är det genomfört?

Före detta förfarande måste patienten genomgå en diagnostisk undersökning som innefattar:

 1. Allmänt blodprov.
 2. Allmän analys av urin.
 3. Biokemiskt blodprov (njur- och leverkomplex, elektrolyter).
 4. Rektalt undersökning av prostata.
 5. Prostatisk specifik antigen.
 6. Urin och utsöndring av prostata.
 7. Ultraljudsundersökning.
 8. Sperma.

Elektrofores är en effektiv behandling för prostatacancer. Det finns tre typer av denna procedur: perkutan, intrakavitär och interstitiell.

Denna procedur kan utföras ensam eller i kombination med läkemedel. För behandling av prostatit använd den andra metoden.

Kärnan i metoden är att med hjälp av elektrofores (effekten av konstanta elektriska impulser) introduceras speciella läkemedel i patologiska vävnader.

Metoden och antalet sessioner bestäms av din läkare. En session varar ca 20-30 minuter. Processen är smärtfri, men kan orsaka lite obehag i form av en liten stickning.

Resultat av förfarandet

Gynnsamma effekter efter elektrofores:

 1. Främjar cellens regenerativa funktion och förhindrar den inflammatoriska processen i dem.
 2. Ökar skyddsegenskaperna hos cellmembran.
 3. Förbättrar inflödet och utflödet av blod i prostata och lilla bäckens patologiska vävnader och därigenom förhindrar förtäppning av blodkärl.
 4. Förbättrar flödet och utflödet av lymf och tar bort skadliga ämnen från kroppen.
 5. Ökar den funktionella kapaciteten hos det små bäckens muskler.
 6. Ökar metaboliska processer i det patologiska organet och kroppen som en helhet.
 7. Stärker immuniteten.
 8. Återställer reproduktiv funktion.
 9. Minskar smärta.
 10. Visar rester av det använda läkemedlet.

Prostatit är en vanlig sjukdom och har ett antal konsekvenser som förvärrar livskvaliteten. Smärtsamma män känner smärta, obehag, deras sexuella och reproduktiva funktioner störs, vilket påverkar deras psykiska och emotionella tillstånd.

För behandling av prostatit används olika metoder, både konservativa och kirurgiska. Elektrofores har fördelar jämfört med andra metoder. Konstanta elektriska impulser påverkar kroppen positivt. I många år har denna fysioterapi visat sig vara effektiv. Det är smärtfritt, tar inte mycket tid, sessioner kan utföras, alternerande med andra behandlingsmetoder.

Förfarandet är enkelt och kräver inte stora utgifter. Har inga signifikanta biverkningar. Nackdelen med elektrofores är omöjligheten att utföra proceduren i kombination med läkemedel som inte kan påverkas av elektriska strömmar.

Sjukgymnastik och fysioterapi vid behandling av prostatit hos män

Sjukgymnastik med prostatit på samma sätt som medicinsk behandling anses vara ett av de främsta sätten att behandla.

Hennes metoder används och vid behandlingsstadiet av kronisk prostatit och för att förhindra exacerbationer av patologi och under sanatoriumbehandling.

Utan användning av fysioterapi vid prostatit är det nästan omöjligt att uppnå full återhämtning.

Positiv effekt av fysioterapi

Sjukgymnastik i prostatacancer hjälper till att eliminera nästan alla symtom på sjukdomen och lindra tillståndet hos en man. Det finns ett antal positiva effekter efter tillämpning av metoderna för fysioterapeutisk behandling:

 1. Processen för blodcirkulationen i prostata och småbäcken ökar. Användbara ämnen och syre börjar flöda mer aktivt.
 2. Det underlättar flödet av antibakteriella läkemedel i prostata, eftersom cellmembranen blir mer permeabla och drogerna tränger lätt in i cellerna.
 3. Processen av lymfdränering från de drabbade vävnaderna intensifieras. Därför elimineras toxiner och sönderfallsprodukter snabbare.
 4. På grund av den ökade strömmen av lymf och blod tas svullnaden av vävnaderna bort och inflammationsprocessen elimineras. Patienter märker en signifikant försämring av smärtssyndromet.
 5. Vid aktivering av blodcirkulationen elimineras stagnation i det lilla bäckenet.
 6. Musklerna i bäckensgolvet blir starkare, mer hållbara och effektivare skär.
 7. Berörda vävnader återhämtar sig snabbare, celler blir mer resistenta mot effekterna av virus och bakterier.
 8. Metabolismen normaliseras på grund av vad prostata snabbt återställer sina funktioner.
 9. Under fysioterapeutiska förfaranden åstadkommes effekten på nervreceptorerna. Som ett resultat elimineras smärtan och immunförsvaret för hela organismen återställs.
 10. När man använder fysioterapi kan många läkemedel administreras lokalt. Kroppen kommer inte att påverkas av giftiga droger.

Fysioterapeutiska förfaranden har inga kontraindikationer, är helt säkra och effektiva i många andra behandlingsmetoder. De olika förfarandena möjliggör för varje patient att välja individuell terapi beroende på sjukdomstillståndet, diagnosen och sjukdomen.

Metoder för behandling

Med kronisk prostatit kan olika fysioterapitekniker användas. Patienten kan behandlas under lång tid och applicerar flera typer av exponering i sin tur.

Vid behandling av inflammation i prostata används följande fysioterapi metoder oftast:

 • läkemedelselektrofores - gemensam applicering av en kontinuerlig ström av låg effekt och läkemedel införda i musklerna;
 • galvanisering - användning av en elektrisk ström av låg spänning;
 • elektrostimulering - en metod att påverka en impulsström som orsakar muskelkontraktion;
 • darsonvalisering - med denna metod agerar en pulserad växelström med stor frekvens, mellanspänning och låg effekt på patientens kropp;
 • Mikrovågsbehandling - ett sätt att påverka ett elektromagnetiskt fält med ultrahög frekvens
 • magnetoterapi - applikation med terapeutiskt syfte med ett alternerande lågfrekvent och konstant magnetfält;
 • ljusbehandling - innebär användning av olika typer av strålning (laser, infraröd, ultraviolett);
 • ultraljud - användning av ohörbara patient- och doktorens högfrekventa vibrationer;
 • ultrafonophores - en metod för gemensam exponering av patienten för ultraljud och injicerade läkemedel;
 • kryoterapi - en metod med flytande kväve;
 • bad - vanliga och lokala med användning av olika vätskor vid varierande temperaturer;
 • terapeutiska små enemas med avkodningar av medicinska örter;
 • lera terapi utförs i form av extern eller intrakavitär (rektal) verkan;
 • en variant av fysioterapeutisk behandling är också massage i prostatakörteln;
 • sanatorium-och-spa-behandling, som ett komplex av alla ovanstående metoder.

Låt oss betrakta några av dessa metoder i detalj.

Elektrofores för kronisk prostatacancer

Elektrofores kan utföras antingen endast med hjälp av likström eller vid samtidig användning av läkemedel - läkemedelselektrofores.

I det första fallet erhålls samma effekter från galvanisering - analgetisk verkan, lokal och allmän stimulerande effekt.

Att utse den jontoforetiska aktiva substansen penetrerar det lokala sättet - genom huden (abdominal-sakralteknik) eller slemhinnan i rektum, urinrör (rektal och endouretralnye intrakavitära tekniker för elektrofores).

I detta fall kombineras läkemedlets och elströmens verkan, vilket medför en ökning av deras positiva influenser.

Från droger i elektroforesen används kalciumberedningar (kalciumkloridlösning 1-5%), brom (natriumbromid), analgetika (novokain, amidopirin). Det är ofta lokala antibiotika.

Närvaron av tät ärr och infiltrerar en indikation för jontoforetiska enzymer (lidasa, trypsin, kymotrypsin), aloe vera, kaliumjodid och zinksulfat.

För att minska den höga tonen i bäckensgolvsmusklerna i kronisk bäckensvärkssyndrom kan elektrofores av svavelhaltig magnesia (2% lösning) användas.

Bland urologer de senaste åren har en intrakavitär elektrofores teknik blivit alltmer populär för behandling av kroniska former av prostata skada.

I den rektala metoden för administrering av en läkemedelssubstans efter en rengörande enema injiceras en elektrod ansluten till det intravenösa infusionssystemet innehållande ca 50-70 ml av läkemedlet in i rektum hos patienten. En del av medicinen administreras i början av struinproceduren, och resten dricker under resten av tiden.

Enduretralteknik innebär användning av speciella elektroder för införande i urinröret. Kombinera ofta rektala och endouretrala tekniker.

Intrakavitär elektrofores med prostatit har ett antal specifika kontraindikationer. Rektal metod kan inte användas i närvaro av hemorrojder, proktit, sprickor och andra sjukdomar i rektum och endouretralnye teknik hänför sig till behandlings vysokoinvazivnym metoderna bör vara strikt begränsad tillämpning och endast utföras i specialiserade medicinska institutioner.

En mängd olika jontoforetisk är interstitiell elektrofores, när läkemedlet administreras parenteralt (subkutant, intramuskulärt, intravenöst) eller via munnen, och därefter elektroplätering utförs av den tvärgående sätt.

Låg och högfrekvent ström

Lågfrekvensströmmar med låg spänning används också i stor utsträckning som en metod för fysioterapi med prostatit. De kan vara av två typer:

Diadynamiska strömmar lindrar smärt syndrom och ökar muskeltonen. Elektroderna är fästa vid gren och pubic-området.

Sinusformade modulerade strömmar lindrar inflammation och normaliserar den sexuella funktionen. Elektroden injiceras rektalt och ligger också på skönhetsnivå.

Doktorer rekommenderar också att man behandlar ultrafrekventa strömmar, vilket inte bara eliminerar inflammation, men ökar också lokal immunitet. Elektroder finns i buken och sakrummet.

Om en stark smärtstillande effekt krävs, används ultrahögfrekvensströmmar.

Ultraljudsbehandling

Ultraljud används ofta vid behandling av prostatit. Det hjälper:

 • eliminera inflammation
 • lösa upp och mjukna ärren;
 • reparera skadad vävnad;
 • normalisera ämnesomsättningen
 • öka sexuell aktivitet.

Influens kan vara direkt genom huden eller genom rektal administrering. Särskilt effektiva är små doser av ultraljud.

magnetterapi

Alla patienter kan använda magnetoterapi vid behandling av prostatit. Det ger inte biverkningar och har inga kontraindikationer.

Effekten produceras av ett konstant och växlande magnetfält. Det kan vara:

 • reflex (genom vissa punkter);
 • Humoral (genom effekter på plasma, blod och lymf);
 • direkt (med hjälp av vävnader och organ).

Laserterapi

Patienten kan delta i laserterapi sessioner, där bestrålning med infraröd eller ultraviolett strålning utförs:

Infraröd strålar har en termisk effekt, vilket är nödvändigt för anestesi, ökat blodflöde och metabolism. Ultravioletta strålar ökar immunförsvaret och påverkar också infiltrat.

massage

Också ett effektivt förfarande är prostationsmassage, som kan utföras för förebyggande ändamål.

Det finns två varianter av dess genomförande:

 1. Det kan göras manuellt. Under tiden går fingret in i anuset och därigenom masserar prostata.
 2. Du kan använda speciell apparat, vars princip är att använda tryckluft.

Som ett resultat av att massagen appliceras ökar kanalen i kanalerna och cirkulationen förbättras i prostatakörteln. Efter massering elimineras den inflammatoriska processen, och prostatavävnaden återställs gradvis.

Behandling av prostatit med lera (lera behandling)

Med prostatit kan behandlas med lera. Deponering av torv, silt, sapropeller är tillåtet. Patienten kan ansöka till en medicinsk institution, och också sätta smuts på sig själv hemma.

Smutsskakor bör värmas upp till 45 ° C, inslagna i vävnad och fäst vid inflammerad yta. Det är också möjligt att injicera lera tamponger från prostatit rektalt.

Sanatoriumbehandling

Som en del av spa-behandling av prostatit kan du få nästan alla slags fysioterapiprocedurer.

Dessutom kan dessutom tilldelas:

 • paraffin och ozocerit applikationer;
 • stillasittande bad;
 • microclysters;
 • anal dusch;
 • akupunktur.

Läkarnas åsikt om fysioterapi

Experter noterar den speciella betydelsen av fysioterapi vid kronisk prostatit. I kombination med att ta mediciner kan du överföra sjukdomen till en stabil eftergift, som kommer att bevaras i många år. Utan behandling med fysioterapeutiska metoder är sådana resultat svåra att uppnå.

Vid behandling av inflammation i prostata har fysioprocedurer praktiskt taget inga kontraindikationer. På sessionerna känner patienten inte obehagliga effekter och obehag.

Om en man vill bli av med sjukdomen snabbare behöver han fysioterapi. Det påskyndar återhämtningsprocessen och hjälper kroppen att klara av sjukdomen.

Elektrofores för prostatit

Elektrofores är en allmänt använd metod för fysioterapi, som gör att du samtidigt kan agera på kroppen med växlande strömmar och medicinska ämnen.

Effekten av elektrofores i prostatit baseras på möjligheten att penetrera genom magen och perineumens hud, liksom genom slemhinnorna i läkemedlet under effekten av ett externt genererat elektriskt fält. Medicinen som används för elektroforesproceduren innehåller joner med olika laddningar, vilka (beroende på polen) införs från en eller annan elektrod.

Med elektrofores från olika poler kan flera läkemedel administreras samtidigt. Mellan elektroderna i olika poler och huden läggs gasväv eller någon annan bomullstyg som blötläggs med medicinen. Denna procedur är absolut smärtfri, endast vid exponeringsstället kan man känna en liten stickning.

När kronisk prostatit används ofta elektrofores med 1-5% lösning av kalciumklorid och 2-5% lösning av natriumbromid. Dessa läkemedel kan effektivt avlägsna den inflammatoriska processen i vävnaderna i prostata och ge analgetisk effekt. För att utföra detta förfarande, en katod, och dränkts i kalciumkloridbinda placerad på grenområdet, och en anod och en lösning av natriumbromid på midjan. Elektrofores med prostatit (en session) varar 15-20 minuter. Den rekommenderade kursen är 15-20 sessioner.

Om det under prostatit lider svår smärta, om tilldelad elektrofores med användning av analgetika (aminopyrin lösning novocaine, gangleron). Om infiltrationsprocesser observerats i prostata, medan effektivt att använda en lösning av kaliumjodid, zinksulfat, ligas, trypsin, Aloe. Goda resultat med infiltrationsprostatit ger rektal elektrofores med en 2% lösning av ichthyol. Även med prostatit (särskilt infektiös) är mycket effektiv elektrofores med antibiotikum.

För behandling av inflammation i prostata används elektrofores med två ihåliga elektroder. En elektrod är stel (den injiceras i ändtarmen), och den andra är elastisk (den sätts in som en kateter i urinröret). Med detta förfarande levereras läkemedelssubstansen till prostata vävnaden omedelbart från två sidor, uppnår en maximal koncentration och en uttalad terapeutisk effekt.

Sjukgymnastik med prostatit: effektivitet och tillämpning

Att välja ett behandlingsschema för inflammation i prostata har aldrig varit en lätt uppgift för en praktiserande urolog. Diet och fysioterapi är viktiga komponenter i den komplexa behandlingen av prostatit hos män. Den otillräckliga effekten av att ta mediciner och den frekventa återkomsten av symtom beror på olika mekanismer för utvecklingen av sjukdomen. Att välja effektiva fysioterapiprocedurer för prostatit, som kommer att avlägsna obehagliga symptom, måste genomgå en fullständig klinisk och urologisk undersökning. Detta är viktigt eftersom de vanliga symptomen kan maskera den maligna tumören i prostatakörteln, och den fysioterapeutiska effekten kommer att påskynda utvecklingen.

Sjukgymnastik med prostatit

Så ultraljud bekräftade kronisk inflammation, nivån av prostataspecifikt antigen i det normala intervallet (0 till 4 ng / ml), rektum undersöktes genom palpation för närvaro av abnorma utväxter, då kan börja behandla prostatit via fysikaliska behandlingar.

Före början av ett fysioterapeutiskt inflytande är det nödvändigt att utesluta cancerprocessen i prostata och rektum!

Magnetoterapi med prostatit

Verkan av ett intensivt magnetfält på prostata och närliggande vävnader utgör grunden för magnetoterapi. Denna metod normaliserar nervledningen, vilket gör att du kan behandla erektil dysfunktion. Dessutom minskar smärtan, muskelspänningen avlägsnas, skadade strukturer återställs och läkemedlets effektivitet ökar.

Ultraljud med prostatit

Vågor med hög frekvens tränger in i prostatavävnaden och har en antiinflammatorisk effekt. På grund av detta förbättras arbetet med excretory körtlar, utvecklingen av hemligheten normaliseras, adhesivförändringar i vas deferens löses. Deras normala patency återställs, vilket ökar sannolikheten för impregnering av partnern under samlag.

Förfarandet utförs transektalt, hemorrojder i det akuta skedet, akuta sprickor i rektummet - en kontraindikation för behandlingen.

elektrofores

Elektrofores är en teknik som ger bättre tillgång till droger för vävnader. Preparat som används för elektrofores:

 • antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel,
 • smärtstillande medel och antispasmodik,
 • enzymer,
 • innebär att förbättra metaboliska processer.

Transrectal och endourethralelektrofores är effektivare än exponering genom hud i sakralområdet och till underlivet.

Nya tekniker innefattar interstitiell läkemedelsadministration följt av elektrisk chock.

Behandling av prostatit med laser

Behandling av prostatit genom lasern utförs på grund av strålens penetration i prostata vävnaden. Under dess åtgärd aktiveras regenereringsprocesserna, den cellulära metabolismen ökar, fenomenet ödem, inflammation och smärtssyndrom undertrycks.

Penetrationen av droger i vävnader underlättas.

Kombination av elektromagnetisk och laserverkan: AELTIS-SYNCHRO-02

Moderna apparater "AELTIS-SYNCHRO-02" används för att behandla kronisk infektion i urogenitalt sår hos män. Dessutom behandlar hårdvaruprocesserna framgångsrikt erektil dysfunktion, normaliserar processerna för spermatogenes, återställer normal trofism i prostata. Procedurens algoritm fastställs av läkaren med hjälp av ett speciellt datorprogram, vilket säkerställer en individuell inställning till varje patient. Låt oss räkna upp de villkor under vilka fysioterapi tillämpas på AELTIS-SYNCHRO-02-apparaten:

 • inflammation i könsorganens organ: prostatit, vesikulit, collikulit, uretrit;
 • allvarlig erektil dysfunktion: trög erektion, tidig utlösning, radering av orgasmiska känslor, minskad libido;
 • dåligt medicinerad smärtbehandling;
 • dysuri symptom: frekvent urinering, obehag vid urinering, förändring i urin strömkvalitet på bakgrunden av den inflammatoriska processen, känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • reproduktionsstörningar: patologier av kvalitativ och kvantitativ spermie sammansättning, orsakad av inflammation.

Separat noterar vi behandlingen av inflammation i urinröret, i samband med sjukdomar som överförs sexuellt.

I urinröret införs en speciell engångskateter med öppningar i vilka läkemedlet tillsätts. Under inverkan av elektrofores tillhandahålls djupare penetrering av läkemedel i inflammerade vävnader.

Procedurer bör utföras först efter lindring av akut inflammation.

Vilka mekanismer ger en helande effekt

Den terapeutiska effekten uppnås på grund av följande aspekter:

 • fyrvågig laserstrålning,
 • elektriska impulser,
 • skapandet av ett konstant magnetfält.

Dessutom kan patientens puls- och exponeringsparametrar synkroniseras.

Under proceduren finns en volymstimulering av musklerna längs två kanaler: genom urinröret och genom ändtarmen.

Anordning "AELTIS-SYNC-02" genererar utsläpp av blått, rött, infrarött 1, och infraröd två olika kapacitetsområde. Läkaren själv väljer parametrarna för laserstrålning och applikationspunkten. Dessutom är rektal och intrauretral elektrofores möjlig.

Den optimala behandlingsbanan är 10-12 sessioner.

Sjukgymnastik prostatit hemma

Marknaden har många bärbara enheter för förebyggande och behandling av prostatit i hemmet. Utan tvekan är deras verksamhet mindre effektiv än de maskiner med vilka läkare arbetar i kliniker, men vissa fördelar med ansökan kan erhållas.

Kontraindikationer för användningen av fysiska instrument är likartade.

apparat "Mavit" - Vibro-stimulant med magnetfält och termisk strålning kan helt ersätta sessioner av massor av prostata. "Mavit" kan användas både för profylaktiska ändamål och för behandling av prostatit efter kvävning av akuta manifestationer.

Innan du använder enheter för hembehandling av prostatit, måste du ta reda på orsaken till inflammation. Specifik etiologi (STI, tuberkulos, etc.) kommer att förvärra tillståndet.

Den termiska och antiinflammatoriska effekten på prostatan tillhandahålls genom användning av mikrocykler.

Som läkemedelslösningen kan användas buljong kamomill, ringblomma lägga färdiga antiinflammatoriska läkemedel: Dioxydinum, dimexide.

Låt oss ge proportionerna:

För att förbereda buljongen måste du ta 1 matsked vegetabiliska råvaror (du kan köpa på apotek) och 100 ml vatten. Protomai att sjuda under 5 minuter kyldes till en temperatur av 40 - 42 grader, stam, gjutna 50 ml, tillsätt 5 ml eller 1 ml Dioxydinum Dimexidum. Om det finns smärtsamma förnimmelser kan du använda 4 ml 2% (2 ampuller) lidokain och 64 enheter Lidase.

Ange lösningen i ändtarmen. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Vad är kontraindikationerna för fysioterapi med prostatit

Du kan inte utföra fysioterapi i följande fall:

 • maligna neoplasmer av vilken lokalisering som helst
 • inflammatorisk process av prostata i den akuta fasen;
 • epileptiska anfall i anamnesen;
 • allvarlig hjärtsjukdom
 • akuta infektioner;
 • blodsjukdomar;
 • njursvikt och leversjukdom i dekompenseringsstadiet;
 • feber av okänt ursprung
 • urogenitalt tuberkulos;
 • tendens till blödning;
 • polyper, hemorrojder, rektala missfall, akut diarré;
 • prostata stenar.

Observera att beräknad prostatit är en kontraindikation för aggressiva kontakteffekter på prostata.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

Sjukgymnastik vid behandling av prostatit

Smärtsamma känslor vid urinering, obehag på området för manliga könsorgan, styrka är kända för många representanter för det starkare könet. Dessa symtom indikerar en inflammatorisk process i prostatakörteln. Sjukgymnastik med prostatit - idag är den mest effektiva metoden för behandling. Fysiska övningar är en komplex effekt på förbättringen av tillståndet och underlättar patienten i patologins gång. Rätt utvald teknik gör det möjligt att lösa många frågor och undvika en allvarlig form av sjukdomen.

Sjukgymnastik med prostatit

Diagnostisera och behandla sjukdomen i sig, liksom att behandla hemma är ett felaktigt beslut av många patienter. I det här fallet är det möjligt att skada hälsan, inklusive förvärv av samtidiga sjukdomar. Hur man hanterar utvecklingen av patologiska förändringar bestäms av en specialist med medicinsk bakgrund och arbetslivserfarenhet. Före utnämningen av prostatabehandling är det viktigt att inte bara överväga svårighetsgraden av sjukdomspassagen, men också några nyanser. Vid val av lämplig metod beaktas i regel följande kännetecken:

 • stadium av patologi
 • svårighetsgrad av symtom och skickligt erkännande
 • fakta om uppkomsten av inflammatoriska processer i det genitourära systemet som orsakas av sjukdomen;
 • Resultat av genomförda undersökningar
 • Förekomsten av utbildning eller adenom.

Vid val av lämplig teknik tar läkaren hänsyn till ett antal faktorer

I allmänhet är urologer ordinerad kalla enemas med en liten mängd läkemedel. Dessutom kan en specialist förskriva och läkemedel som antibiotika, antispasmodik och andra droger, vars verkan syftar till att eliminera inflammatoriska processer. Sjukgymnastik med akut prostatit tillämpas inte alltid i alla fall, till exempel är det omöjligt:

 • läka genom uppvärmning
 • hålla en massage.

Med en kronisk utvecklingsgrad av den patologiska processen bör behandlingen inriktas på att förbättra cirkulationssystemets funktion och lymfatisk utflöde. Detta ger fysioterapi vid behandling av prostatit. Det finns en plats med en konservativ effekt av att ha purulent och svårt att bota sjukdomar. Med direkt behandling förbättras mikrocirkulationen och detta säkerställer:

 • narkotikamissbruk direkt till inflammationskällan;
 • minskar dosen av medicinering;
 • minskar risken för komplikationer.

Elektrostimulering med hjälp av en specialiserad teknisk apparat

Sjukgymnastik med användning av elektriska impulser baseras på minskning av muskelvävnad. Som ett resultat av dessa manipulationer börjar cellerna att fungera, denna funktion är baserad på inflödet av arteriellt blod och venöst utflöde. Principen för denna effekt är införandet av två elektroder vid vissa punkter i kroppen. I regel är den första i kontakt med sakrummet, och den andra kan ligga i anuset, utåt och transuretalt. Det beror helt på modifieringen av enheten. I detta fall har specialister fastställt att massage före det omedelbara förfarandet förbättrar effektiviteten hos den tekniska enheten och resultatet av behandlingen förbättras. Amplipulse ökar effektiviteten i avslappnade vävnader.

Baserat på de utförda procedurerna börjar excretionskanalerna fungera normalt och körtelkontraktionerna återställs. Denna stimulering bidrar till att ha en positiv effekt på blåsan, förbättrar kraften kraftigt och urodynamiken. Vissa versioner av elektriska apparater kan användas av patienterna själva, men efter rekommendation av en specialist - urologen.

Trots fördelarna med denna metod för användning av elektriska apparater finns kontraindikationer:

 • närvaro av cyster
 • prostatit, som har ett akut stadium;
 • maligna och godartade formationer.

utövar

Fysioterapi av prostatit innefattar också terapeutisk gymnastik. Detta är nödvändigt för att förbättra blodcirkulationen, stärka musklerna och normalisera metabolism. Den mest tillgängliga metoden är reduktionen av anusen. Inte mindre enkelt - gå på skinkorna, men för det finns några rekommendationer:

Övningar med bollen förbättrar kraften, normaliserar blodcirkulationen

Sjukgymnastik med prostatit

Prostatit hos män svarar också bra på behandling med fysioterapi. Dessa inkluderar:

 • behandling av prostatit med en laser;
 • behandling av prostatit med elektrofores;
 • användning av en magnet;
 • utföra en massage.

Massage prostata - ett effektivt verktyg i kampen mot prostatit!

Samtidiga behandlingsmetoder

För att behandla patologin var effektiv bör man följa enkla råd:

 • ät rätt
 • konsumera inte alkoholhaltiga drycker;
 • försök att sluta röka
 • ta råd om en specialdekok av örter som är lagade hemma;
 • Använd salvor, pastor och geler, köpta på recept
 • engagera sig i fysisk utbildning;
 • Låt inte avföring avstötas.

Endast om alla förutsättningar är uppfyllda kan du vinna sjukdomen. I framtiden är det nödvändigt att följa enkla regler så att det inte finns något återfall.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...