Huvud
Behandling

Är akupunktur effektiv för prostatit?

Akupunktur är en effektiv teknik för behandling av prostatakörteln. I varje fall har patienten rätt att förlita sig på maximal nytta av akupunktur, som inträffade mer än fem tusen år sedan.

Man tror att tekniken kan existera längre än flera århundraden. I många århundraden kvarstår populariteten hos akupunktur, eftersom den har visat sig vara fördelaktig även för att behandla prostata.

Akupunkturtekniken garanterar effektivt inflytande på vissa punkter i kroppen för att stödja kroppen och behandla befintliga sjukdomar.

Förfarandet gäller i varje fall användningen av särskilda nålar som endast placeras på vissa områden för att ytterligare reglera organens eller deras system.

Grundläggande information om östra kurativ teknik

Det finns mer än tusen poäng, men östlig medicin baseras bara på ett hundra femtio grundläggande. För att förbättra tillståndet i prostatakörteln behövs ännu färre poäng. Huvuduppgiften är att sammanställa de korrekta exponeringsplanerna med hänsyn till sjukdomar och manifestationer av symtom vid inflammation i prostatakörteln.

Läkare fördelar 14 viktigaste energilididianer. Samtidigt har 12 av dem en direkt koppling till inre organ och garanterar flödet av vital energi. De andra två har en nära koppling till nervsystemet, vilket gör det möjligt att reglera alla organens funktioner. Denna förståelse av teknik bidrar omedelbart till skapandet av ett specifikt tillvägagångssätt för genomförandet av effektiva behandlingsförfaranden.

Alla punkter och meridianer tillåter att påverka organens tillstånd, inklusive prostata. Således är akupunktur associerad med mänskliga energikanaler, vilket bidrar till positiva effekter med hjälp av speciella nålar. Läkaren kan reglera de energiflöden som passerar längs meridianen. Möjligheten till deras försvagning eller förstärkning tillhandahålls.

Symtomatologi av prostatit

Det främsta symptomet på inflammation i prostatakörteln är förknippad med en överträdelse av urinprocessen. Prostatit är den enklaste formen av sjukdomen som är förknippad med det manliga intima organet. Samtidigt kan ytterligare utveckling leda till adenom och cancer.

Prostatit är en infektionssjukdom som utvecklas under inflytande av mikrober. Den inflammatoriska processen sträcker sig till urinvägarna.

De viktigaste symptomen på en intim sjukdom:

 • frossa;
 • hög temperatur;
 • smärta i underlivet.

Om du inte stör processen, finns det risk för att du utvecklar en abscess som bryts in i urinledaren och infekterar testikeln. Av denna anledning förutses en obligatorisk behandling.

När man utsätts för prostatakörteln med hjälp av östra tekniker som bygger på energilagar, är det möjligt att minska inflammatorisk process och undvika oönskade komplikationer.

Om det inte finns någon behandling, finns det en allvarlig risk att sjukdomen kommer att passera till en kronisk form med regelbundna exacerbationer. Den vidare utvecklingen av inflammation kan påverka människans totala hälsa negativt.

Adenom i prostatakörteln hos äldre män är en sjukdom av annan natur. Det är planerat att öka prostatavolymen och försegla den delvis. I detta fall är prostatakörteln riktad uppåt och påverkar urinblåsan. Den skapade botten tillåter inte att urinen avslutas framgångsrikt. Detta leder till en frekvent uppmaning att urinera, eftersom kroppen försöker klara det befintliga hinderet. Män kan ofta inte gå på toaletten helt. I detta avseende försämras hälsotillståndet avsevärt.

Symtomatisk av prostatacancer liknar ett adenom, men sjukdomen utvecklas snabbare. Det finns en risk för att metastaser bildas i benen och lungorna.

För att förhindra allvarliga risker i samband med människors hälsa rekommenderas akupunktur för prostatit. Denna procedur har en positiv effekt på människans hälsotillstånd, på grund av vilket de manifestationer som är förknippade med en överträdelse av urinflödet, elimineras framgångsrikt.

Egenskaper av behandlingsförfarandet

Behandlingskursen för prostatit baseras på flera metoder.

Det antas att akupunktur har ett nära samband med flera östliga metoder:

 • akupunktur;
 • cauterization (termisk effekt med malurtcigarrer);
 • laserstrålning med minsta intensitet
 • användning av speciella medicinska magneter;
 • vakuumbehandling (efter avlägsnande av en speciell nål på punkten sätt en liten medicinsk burk);
 • electropuncture;
 • akupressur (akupressur utförd på traditionella punkter).

Erfarenheten av orientalisk medicin visar att de bästa resultaten observeras vid användning av zhen-chiu-terapi. För att förbättra effektiviteten rekommenderas att man baserar proceduren på mottagningar, korrekta exponeringspunkter och påverkan.

Möjligheten till "inhibering" och "excitation" avses. I varje fall sker effekten på prostatakörteln enligt en speciell teknik, som väljs av specialisten, med hänsyn till överträdelsen av organets funktionalitet.

De viktigaste skillnaderna mellan "bromsning":

 • en ökning av stimulansintensiteten;
 • exponeringstid med speciella nålar till akupunkturpunkter
 • Utseendet av ovanliga känslor: domningar, tryck, raspiranie, känsla av en elektrisk ström;
 • använd 1 - 2 nålar för poäng;
 • Infogning av nålar genom långsam tempotrotation med gradvis ökning av amplituden;
 • Procedurens varaktighet är 30 minuter - en timme.

Efter proceduren noteras eliminering av inflammatorisk process och uttalat smärtssyndrom.

De viktigaste skillnaderna i "spänning":

 • stark, kort och snabb irritation
 • använd en specifik sekvens för poäng
 • Utseendet av en lätt, nästan osynlig smärta sensation;
 • utför en ytlig injektion (nålar infogade på ett djup av 3/10 - 3/5 centimeter);
 • använd 5 till 10 nålar.

Detta förfarande garanterar utseendet av en stimulerande och toning effekt på prostatakörteln.

När är det användbart?

Behandling av prostatit hos män i alla åldrar med akupunktur visar en annan effektivitetsnivå. Resultatet bestäms i stor utsträckning av formen av inflammation i prostatakörteln. Akupunktur kommer inte att vara användbar för alla typer av inflammatorisk process i samband med prostata.

Sjukdomen kännetecknas av insidiousness och olika orsaker till förekomsten. Till exempel, med hjälp av nålar kan det inte vara möjligt att bota bakteriella och infektiösa sorter av prostatit, men samtidigt är elimineringen av symtom garanterad som tidigare. Av denna anledning är det möjligt att genomföra komplex behandling som garanterar en förbättring av en människors hälsotillstånd.

Den största effekten av akupunktur framträder med prostatit, som inte har någon koppling till negativa manifestationer av bakteriens vitala aktivitet. I andra fall noteras endast förbättring av hälsotillståndet.

Användbara effekter

Vad är den vanliga grunden för behandling av prostatit hos män med akupunktur? Användbara effekter är som följer:

 • normalisering av nervsystemet
 • eliminering av smärtsyndrom av neurologisk natur
 • öka motståndet mot negativa effekter av bakterier och virus;
 • förstärkning av immunsystemet
 • aktivering av metaboliska processer och cirkulation
 • förebyggande av ytterligare utveckling av sjukdomen
 • förbättring av hud och muskler.

Alla ovanstående effekter kan uppnås med hjälp av ett korrekt förfarande.

Kontra

Akupunktur är inte föreskriven i alla fall. Kontraindikationer:

 • akuta infektioner;
 • njurar och hjärtsjukdomar;
 • akuta sjukdomsperioder
 • onkologi;
 • hög kroppstemperatur.

Akupunktur är ett förfarande som måste ordineras av en specialist med förståelse för den potentiella nivån. Att använda metoderna för orientalisk medicin för att behandla prostatit motiverar sig själv.

Akupunktur med prostatit

Hittills finns det förutom traditionell medicin många "alternativa" terapier. En sådan metod - akupunktur, eller med andra ord akupunktur, anses vara ett botemedel mot nästan alla sjukdomar. Är akupunktur effektiv för prostatit?

För att kunna svara på denna fråga kommer vi först att försöka förstå vad exakt denna sjukdom är.

I den moderna världen är prostatit ganska vanlig och diagnostiseras hos nästan 80% av män i olika åldrar. Det är enligt statistiken den här diagnosen ställs av urologen till var tionde patient. Det finns många typer och former av prostatit, men alla koka ner till en - inflammation i prostata, annars prostata. Den ligger runt blåsans hals och är en del av ett människors reproduktionssystem.

Om du försummar att behandla akut form av prostatit, blir det omedelbart en kronisk form, att bli av med det är mycket svårare. Ofta medför prostatit en hel massa sjukdomar: cystit, vesikulit, prostataabs, pyelonefrit och till och med prostata adenom. Och då finns det impotens och infertilitet.

Läkemedelsbehandling av prostatit är lång och svår, men du kan försöka återställa hälsan genom att vända dig till östlig medicin.

Funktioner av akupunkturtekniken

Akupunktur (akupunktur, akupunktur eller reflexologi) är en teknik baserad på effekten på kroppens biologiskt aktiva punkter med hjälp av speciella medicinska nålar.

Denna teknik anses vara en del av den kinesiska alternativmedicinen. Om man tittar på skrivna källor finns det cirka fem tusen år. Förfarandet aktiverar personens dolda reserver, som släpper ut som tycks hantera sjukdomen på egen hand, utan droger och operationer. Akupunktur hjälper till att bekämpa inte bara manifestationerna av sjukdomar, men eliminerar också orsaken till deras utseende.

I människokroppen finns drygt 1000 akupunkturpunkter, men närmast hudens yta är inte mer än 150. Specialisten stimulerar dem genom att införa nålar i en viss vinkel. Och varje 10-15 poäng är ansvariga för ett visst organ, och effekten på dem stärker eller försvagar energiflödena till den.

Förfarandet utförs när patienten är avslappnad och är immobil i ett horisontellt läge. Nålar orsakar inte obehag och allt mer smärta. Ibland kan en uppvärmnings effekt vara möjlig, som vid vissa sjukdomar värms nålarna före användning. Varaktigheten av en session sträcker sig inte över en halvtimme.

Innan du utför akupunktur är det förbjudet att äta fettmat och alkohol, det är bättre att avstå från att röka och intima livet.

Före proceduren är det också nödvändigt att se till att det kommer att utföras av en högt kvalificerad specialist i orientalisk medicin som har rätt diplom och samråder med en läkare.

Behandling av prostatit med akupunktur

Enligt metoden, för att övervinna prostatit, är det nödvändigt att arbeta på prostatakörteln. Antalet poäng för påverkan på denna kropp är begränsat till fyra: två huvud och två hjälpmedel.

Huvudpunkterna är placerade längst ner på baksidan, tre fingrar från ryggraden i båda riktningarna längs iliacbenets linje och även i samma avstånd på båda sidor av anusen.

Den första hjälppunkten ligger på buken, exakt i mitten när man flyttar från över naveln till det nedre bäckenbenet. Den andra ligger på ett avstånd av tre fingrar från centrum av puben i båda riktningarna.

Kunskap om detta system gör det möjligt att framgångsrikt tillämpa akupunktur vid prostatit. Denna procedur stimulerar immunförsvaret och ökar syreflödet till inflammerad prostata. Dessutom sker normalisering av nervsystemet, metaboliska processer accelereras, muskelton och hudelasticitet ökar.

Det finns inga biverkningar av förfarandet.

Vilka former av prostatit behandlas mest effektivt med akupunktur?

Tyvärr är tekniken lämplig för behandling av inte alla typer av prostatit, eftersom denna sjukdom kan ha olika orsaker till förekomsten. Den mest effektiva akupunkturen med stillastående, kronisk, beräknad, sklerotisk och atonisk form.

När en sjukdom orsakas av en infektion eller bakterier lindrar akupunktur smärtsamma symptom, men botar inte kroppen helt. För fullständig återvinning av kroppen, bör behandlingen genomföras i ett komplex, vilket kombinerar både medicinernas intag och akupunkturprocedurer. Ändå har behandlingen av någon form av sjukdomen med akupunktur många positiva recensioner.

Kontra

Akupunktur är förbjuden om det finns tumörer i kroppen, vid förhöjd temperatur under akuta infektionssjukdomar och förvärring av kroniska infektioner.

Med försiktighet är det värt att göra proceduren för brott mot hjärtat eller njurarna.

Akupunktur med prostatit: egenskaper hos metoden och kontraindikationer

Akupunktur eller akupunktur är en metod att påverka biologiskt aktiva punkter som ligger på människokroppen. Det finns en relation med punkter med inre organ. Akupunktur med prostatit syftar till att aktivera kroppens försvarsmekanismer för att bekämpa inflammation i prostatakörteln.

Handlingsprincipen på kroppen

En okonventionell behandlingsmetod är populär. Effektiviteten av denna metod för kinesisk medicin är ofta ifrågasatt, den likställs med effekten av "placebo", men tillhörande med denna metod av behandling ganska mycket.

Akupunktur syftar till att stimulera metaboliska processer i celler. Användningen av akupunktur vid behandling av prostatit bidrar till:

 • Normalisering av syre metabolism i vävnaderna i prostata;
 • Förbättring av lokal blodcirkulation;
 • Stimulering av lymfdränering;
 • Eliminering av prostatsekretionsstasis;

Metoden förbättrar cellernas mottaglighet för de aktiva substanserna som används vid behandling av prostatit. Indikationer för akupunktur - en kronisk form av inflammation i prostata och stillastående processer i det lilla bäckens organ.

Kontraindikationer till akupunktur

Akupunkturakupunktur påverkar de biologiskt aktiva zonerna, på grund av vilken blodcirkulationen är normaliserad.

Behandling av prostatit med akupunktur är kontraindicerad i infektiösa och bakteriella former av inflammation. Stimulering av blodcirkulationen i detta fall kan leda till spridning av infektion med blodflöde i hela kroppen.

Metoden används inte för hjärt-kärlsjukdomar. Om det finns infektionsfält i kroppen är akupunktur förbjuden. Absolut kontraindikation för akupunktur är några onkologiska sjukdomar.

Hur fungerar proceduren?

Exponeringsområden för nålar för behandling av prostatit är underlivet och nedre delen av ryggen, händer och fötter. Flera viktiga punkter ligger runt anuset, så detta område påverkas också.

Proceduren rekommenderas på morgonen. Patienten ska vara avslappnad. Stress, sömnlös natt och alkoholmissbruk på tröskeln till en session kan orsaka låg effektivitet av exponeringen. Under sessionen använder specialisten ofta nålar med olika diametrar och storlekar. Detta beror på behovet av att påverka olika punkter med olika styrkor.

Förfarandet tar från 20 minuter till en halvtimme. Effekten av nålar är praktiskt taget smärtfri, smärtsyndromets intensitet beror endast på patientens känslighet. Om patienten känner till försämring av hälsotillståndet avbryts sessionen.

Före införandet av nålar övas det ofta att värma huden med kompressor eller använda massageburkar. Detta stimulerar lokal cirkulation, så att effekten av nålpunktsverkan ökar.

Förfarandet måste förberedas. 5 dagar före sessionen behöver du:

 • Uteslut alkohol;
 • Följ en sparsam kost
 • Undvik sexuell kontakt;
 • Använd inte lugnande medel;

Längden på kursen beror på sjukdomsformen och svårighetsgraden av symtomen. Sessioner hålls varannan dag eller två gånger i veckan.

Terapeutisk effekt av akupunktur

Enligt anhängarna av metoden och experter av kinesisk medicin främjar akupunktur med kronisk prostatit normaliseringen av trofiska organ.

Metoden är angiven för förebyggande ändamål för att förhindra förvärring och utveckling av akuta symptom.

Liksom andra icke-farmakologiska metoder leder akupunktur inte omedelbar lättnad. Förbättring av hälsan noteras efter 3-4 sessioner. Antal behandlingssessioner beror på effektiviteten av de första procedurerna.

Det är intressant att efter den första sessionen noterar patienterna en ökning av styrkan. Effekterna av nålar har en positiv effekt på erektioner.

försiktighetsåtgärder

Akupunktur syftar främst till att förbättra det övergripande välbefinnandet. Detta uppnås genom att normalisera metaboliska processer och förbättra blodcirkulationen. Metoden rekommenderas som en del av den komplexa behandlingen av prostatit, men det kan inte helt ersätta medicinsk behandling. Innan du börjar akupunktur ska du kontakta din läkare.

Om patienten tar mediciner som påverkar det nervösa eller hematopoetiska systemet, bör detta varnas av en mästare av kinesisk medicin innan behandlingen påbörjas.

Akut terapi ska endast utföras av en kvalificerad specialist. Optimalt val - specialiserade kliniker inom kinesisk medicin. Tjänsten erbjuds ofta i skönhetssalonger och estetiska medicinskliniker, men att hitta en professionell är en svår uppgift.

Den felaktiga akupunkturtekniken orsakar ett antal komplikationer, så det är viktigt att noggrant välja kliniken för procedurförloppet.

Användningen av akupunktur för prostatit: fördelar, aktiva poäng och recensioner

Akupunktur är en metod att påverka kroppens biologiskt aktiva punkter. Det finns en viss relation mellan de inre organen och zonerna på kroppen.

Denna icke-traditionella behandlingsmetod är väldigt populär.

Akupunktur syftar till att aktivera kroppens immunförsvar för att effektivt bekämpa den patologiska processen lokaliserad i prostata.

Effektiviteten av sådan behandling är ofta tvivelaktig. Det likställs med effekten av en "placebo". Anhängare av denna metod för orientalisk medicin är många.

Handlingsprincipen på den manliga kroppen

Förfarandet syftar till att stimulera metaboliska processer.

Aktiv användning av icke-traditionell metod för behandling av prostatit bidrar till:

 • förbättring av lokal blodcirkulation;
 • eliminering av stillastående processer i lilla bäckenet;
 • stimulering av lymfdränering
 • normalisering av syre metabolism i prostata.

Indikationer för användning av denna behandlingsmetod är: kronisk form av prostatit och trängsel i bäckenorganen.

När hjälper akupunktur med prostatit?

Akupunktur är en effektiv uppfinning av orientalisk medicin, som är mer än 5000 år gammal.

Förfarandet för akupunktur vid behandling av den inflammatoriska processen i prostatan utförs strikt enligt vissa biologiskt aktiva punkter.

Processen är följande: befälhavaren introducerar speciella medicinska nålar till utvalda delar av kroppen.

Som ett resultat uppträder ett reflexsvar av imponerande styrka. Det påverkar direkt kroppens inre organ och system.

Det finns mer än 1000 akupunkturpunkter på människokroppen. Med hjälp av akupunktur kan endast 150 påverkas. Vid behandling av den inflammatoriska processen är sådana zoner ännu mindre. Olika delar av kroppen är kopplade till olika inre organ.

Akupunktur kan inte fullständigt bota en inflammatorisk process som har ett infektiöst eller bakteriellt ursprung.

Under behandlingen av sådana former av prostatit kan akupunktur vara en del av en omfattande behandling.

Den maximala effekten av akupunktur observeras vid eliminering av sådana former av prostatit:

Fördelar med akupunktur före andra behandlingsmetoder

Under behandling av prostatit genom akupunktur kan du uppnå sådana positiva resultat:

 1. det finns en normalisering av centrala nervsystemet;
 2. markerad eliminering av neuralgisk smärta
 3. Förbättrar kroppens motståndskraft mot virus och bakterier.
 4. öka kroppens skyddande funktioner;
 5. akupunktur normaliserar metaboliska processer och förbättrar blodcirkulationen;
 6. Akupunktur förhindrar utseende av inflammation
 7. hud- och muskelvävnad förbättras signifikant.

Alla ovanstående effekter är extremt viktiga vid eliminering av inflammatorisk process.

Poäng för akupunktur med prostatit

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Akupunkturpunkter är delar av kroppen där nervändarna som kommer från de inre organen sammanfaller.

Användningen av akupunktur manifesterar sig i första hand i det ökade blodflödet, som positivt påverkar normaliseringen av metabolism och eliminering av stillastående fenomen. Utöver detta finns det ett botemedel mot spasmer.

Efter proceduren förbättras personens känslomässiga tillstånd. De platser som är ansvariga för operationen av prostatakörteln befinner sig i ryggraden, liksom på båda sidor av analöppningen med ett avstånd på tre fingrar bred.

Under akupunkturen masseras de aktiva zonerna. För att öka metodens effektivitet förvärras medicinska nålar.

Vilken effekt kan vi förvänta oss av förfarandet?

Denna metod för alternativ medicin förhindrar uppkomsten av akuta symptom och oönskade tecken på patologi.

Liksom andra behandlingar ger akupunktur inte omedelbar lättnad. Förbättring av hälsan noteras efter cirka fyra sessioner. Varaktigheten av behandlingen beror på effektiviteten av behandlingen.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Akupunktur är förbjuden när:

Akupunktur syftar till att förbättra välbefinnandet. Denna effekt kan uppnås genom normalisering av metabolism.

Metoden för behandling rekommenderas att användas som en del av den komplexa behandlingen av prostatit. Innan du börjar akupunkturproceduren bör du kontakta en läkare.

Om en person tar mediciner som påverkar nervsystemet och cirkulationssystemet, måste det här varnas i förväg av sin herre på kinesisk alternativ medicin före sessionen.

Akupunktur bör endast utföras av en behörig läkare. Det är bättre att välja en specialklinik. Felaktig metod för att utföra proceduren orsakar ett antal allvarliga komplikationer, så du borde noggrant välja master akupunktur.

recensioner

Många män noterar den positiva effekten av akupunktur. Efter flera sessioner kan du se de första förbättringarna.

Relaterade videoklipp

Vad är fördelen med akupunktur? Svar i videon:

Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomsformen och svårighetsgraden av symtomen. Valet av poäng och exponeringsprincipen väljs individuellt beroende på störningarna i urin- och reproduktionssystemets arbete.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Behandling av prostatit och prostata adenom med akupunktur

Prostatit och prostata adenom är de två vanligaste manliga urologiska sjukdomarna. Traditionell medicin för behandling av dessa sjukdomar i de tidiga stadierna av processen använder medicinsk terapi och fysioterapi, och i de mest försummade fallen - kirurgisk ingrepp.

Men tillsammans med de klassiska behandlingsmetoderna som tillägg eller alternativ används metoderna för östlig tibetansk och kinesisk medicin alltmer. Behandling av prostatit med akupunktur är det huvudsakliga sättet som läkare ordinerar för sina patienter. Dessutom används hirudoterapi, stenterapi och fytoterapi för att bekämpa sjukdomar. Komplex behandling av prostata adenom och prostatit med metoder för västerländsk och östlig medicin ger dig bästa möjliga resultat.

Vad du behöver veta om adenom och prostatit

Prostata adenom är en godartad proliferation av prostatavävnad, vilket leder till en ökning av kroppens storlek. Som ett resultat patologiskt förstorad prostata, som ligger under urinblåsan komprimerar urinröret, vilket leder till en stabil process av urinering.

De främsta orsakerna till sjukdomen - åldern hos män över 50 år och hormonella störningar i kroppen, särskilt en obalans mellan testosteron och östrogener. Efter femtio års ålder ökar utvecklingen av kvinnliga hormoner av naturliga orsaker hos män och androgenerna minskar, vilket ökar risken för tumörbildning. Bland andra orsaker till sjukdomen är:

 • ärftlig predisposition;
 • felaktig kost;
 • stillasittande livsstil;
 • oregelbundet kön eller brist på kön
 • dåliga vanor
 • hypotermi.

I de flesta fall förekommer prostata adenom i organs centrala del och växer gradvis mot ändtarmen, mot blåsan eller lokaliseras omedelbart under den.

Prostatit är en urologisk sjukdom som orsakas av inflammatoriska processer i prostata som är stillastående eller infektiösa, och leder också till en störning av normal urinering. Det kan också uppstå som en komplikation av adenomen. Behandling av sjukdomen utförs konservativa metoder under överinseende av en läkare. Men det är endast effektivt vid de första skeden av sjukdomen. I händelse av att prostatit har gått i kronisk form har traditionell terapi praktiskt taget ingen effekt.

Behandling av prostatit med akupunktur är ett relativt nytt och alternativt sätt. Det gör det möjligt att normalisera metaboliska processer i prostata vävnader, förbättra organets funktion, minska smärta och ta bort patologiska fenomen som orsakas av stillastående eller inflammatoriska processer. Akupunktur, speciellt vid kronisk prostatit, ökar effekten av mediciner, vilket gör att du snabbt kan övervinna sjukdomen.

Grunden för tibetansk medicin

Enligt forskare av forskare är akupunktur en ganska effektiv behandlingsmetod, som framgångsrikt kan användas i ett antal urologiska störningar och sjukdomar, till exempel prostatacenom och prostatit. Effektiviteten av denna östliga metodik bekräftas av WHO-uppgifter.

Behandling av prostatit med akupunktur, liksom någon annan sjukdom, är baserad på tanken på kinesiska läkare att sjukdomen utvecklas på grund av en viss, ibland obetydlig förändring i människokroppen. Enligt deras uppfattning upprätthålls vital energi eller "Qi" av en idealisk balans mellan sina tre komponenter: "Wind", "Bile" och "Slime". Om rätt förhållande är trasigt, kommer sjukdomen inte att hålla dig väntar.

"Wind" -systemet är 5 energicenter placerade längs ryggraden, vilket motsvarar noderna hos det autonoma eller autonoma nervsystemet. Obalansen i "Vind" manifesterar sig i form av:

 • smärta i lederna;
 • kall i benen;
 • sömnstörningar
 • osteokondros av olika delar av ryggraden;
 • artros av intervertebrala skivor;
 • flatulens;
 • rapningar;
 • smärtor i underlivet;
 • reduktion av erektion
 • nervsystemet
 • infertilitet;
 • orimlig rädsla;
 • vegetativ-vaskulär dystoni.

Akupunktur hjälper till att normalisera cirkulationen av vital energi "Vind", bli av med de typiska sjukdomar som orsakas av dess överträdelser och återställa patientens hälsa.

Systemet "Bile" reglerar energi och metaboliska processer i kroppen. Huvudorganen som är under hennes kontroll är levern och gallblåsan. Följaktligen leder obalansen i "gallan" till sådana sjukdomar i nervsystemet, matsmältningssystemet och muskuloskeletala systemet som:

 • akut cholecystit
 • kronisk cholecystit
 • hypertoni;
 • migrän;
 • hepatit;
 • stroke;
 • hjärtinfarkt;
 • atopisk dermatit.

Akupunktur återställer de störda processerna i "Bile" -systemet, orsakar att energin flyter fritt och bidrar därmed till patientens snabba återhämtning.

Systemet "Slime" styr lymfatisk utbyte och hormonell bakgrund i människokroppen. Enligt tibetansk medicin uppstår prostata adenom och prostatit bara på grund av funktionsfel i "Slime" -systemet. Dessutom orsakar energi störningar i det:

 • diabetes;
 • fetma;
 • bronkial astma
 • kronisk bronkit
 • förkylningar;
 • cystor av äggstockar;
 • patologier av sköldkörteln.

Akupunktur hjälper till att reglera kroppens funktioner, för vilka "Slime" svarar, och behandlar därför typiska sjukdomar som orsakas av energistagnation i detta system.

Hur görs akupunktur?

Erfarenheten av orientalisk medicin visar att med hjälp av akupunktur är det möjligt att bota även de sjukdomar som är bortom kraften i traditionell västerländsk medicin eller signifikant förbättra patientens tillstånd. Akupunktur - en metod som inte bara är mycket effektiv, utan också ger biverkningar, vilket är mycket viktigt vid behandling av prostatit och prostata adenom.

Enligt den kinesiska teorin finns det särskilda biologiskt aktiva punkter på människokroppen, som är koncentrerade på meridianer ordnade enligt ett visst mönster. Energin i "Qi" cirkulerar utmed dessa linjer. Stagnation eller störning av fritt flöde leder till sjukdom. Därför anses injektioner med nålar som påverkar punkterna betraktas av kineserna som ett sätt att kanalisera energi i rätt riktning och returnera den förlorade balansen.

Behandling av prostatit med akupunktur samt behandling av prostata adenom, akupunktursmästaren börjar med en undersökning och undersökning av patienten. Baserat på diagnosens resultat bestämmer han de punkter som ska påverkas. Med prostata adenom och kronisk prostatit ligger de i underlivet, på låren och i lumbosakralområdet.

Då ligger patienten på bordet, och läkaren behandlar huden med antiseptisk i det område han behöver. Därefter introducerar han tunna medicinska nålar i patientens kropp med prostatit och prostata adenom. Referensdjupet och referenshastigheten samt antalet nålar per punkt kan variera beroende på svårighetsgraden av patientens tillstånd och processens försummelse. För att öka effekten av akupunktur kan läkaren värma nålarna innan de sätts in under patientens hud.

Behandling av prostatit med akupunktur kombineras med akupressur - massage av biologiskt aktiva punkter, som utförs med 1 eller 2-3 fingrar, borstens botten eller dess laterala yta. Varaktighet och intensitet av exponeringen varierar beroende på patientens individuella reaktion. Denna metod för behandling av prostata adenom och prostatit används också som en profylax för dessa sjukdomar.

Behandling av prostatit med akupunktur samt prostata adenomterapi utförs endast i specialiserade medicinska kliniker av specialutbildade proffs, eftersom det kräver noggrann kunskap och stor praxis.

Andra metoder för behandling av adenom och prostatit

Stenterapi är en annan metod för tibetansk medicin, som är effektiv vid behandling av prostata adenom och prostatit. För sessionen använd svarta hett och vita kalla stenar av olika storlekar, vilka läggs ut på akupunkturpunkter eller längs ryggraden. Effekten av värme påverkar positivt nervsystemet, bidrar till blodflödet till sjuka organ, vilket bidrar till aktiveringen av metaboliska processer i dem. I fallet med prostata adenom bidrar detta till att minska tumörtillväxten och i fall av prostatit avlägsnar inflammationen i organ.

Traditionell orientalisk fytoterapi är behandling av sjukdomar med hjälp av örter av asiatiskt ursprung eller deras samlingar. Vid ett adenom av prostata växter med de uttryckta antineoplastiska egenskaperna använd:

 • saffran (stigma);
 • madderfärgning (rötter);
 • kardemumma (frukt);
 • röd drok (rötter);
 • emboliskt läkemedel (frukt);
 • röd drok (rötter);
 • Indisk barberry (frukt);
 • enbär taiwanesiska (nålar och frukter);
 • cornflower thresherhead (frukter).

Dessutom har användningen av andra råvaror - Himalayan svart björngalla, shellack (hartslack fördelning av skalan insekter), och mumier. Behandling av prostata adenom med fytoterapi har inga biverkningar och utförs ensamma eller i kombination med akupunktur.

Hirudoterapi vid behandling av adenom och prostatit

En av de ytterligare metoderna för behandling av prostatit och prostataadenom, som rekommenderas av urologer till sina patienter, är hirudoterapi eller behandling med leeches. Kärnan i det är som följer. Placeras på botten av magen, medicinska maskar biter huden på vissa ställen, än mekaniskt påverka de aktiva punkterna. Detta återställer normal cirkulation i prostata.

Hirudin och andra komponenter som ingår i saliv av leeches, förbättrar blodkompositionen och minskar den inflammatoriska processen i orgeln. Vid behandling av prostataadenom med läkemedel i kombination med hirudoterapi, finns en utjämning av biverkningar från syntetiska droger och den naturliga hormonella bakgrunden återställs.

Behandling av prostatit i Kina: vi löser det manliga problemet

Kinesisk medicin behandlar olika sjukdomar, inklusive prostatit. Fler och fler män föredrar behandlingen av prostatit i Kina, som ett alternativ till traditionella läkemedel. Huvudprincipen för sådan behandling är stimuleringen av immunitet mot bekämpning, och inte användningen av antibakteriella läkemedel.

Egenskaper och fördelar med behandling i Kina

Bakom kinesisk medicin är inte bara långa traditioner, utan också allsidigt stöd från staten, tack vare vilka icke-traditionella behandlingsmetoder ständigt utvecklas och moderniseras. Effektiviteten av behandlingen är garanterad på statsnivå, eftersom någon kinesisk klinik är noggrann kontroll. Således planerar du att behandla prostatit i Kina, kan du vara lugn - charlatans finns inte där, varje klinik ger nödvändiga certifikat och garantier för sina egna tjänster.

Fördelar med behandling i kliniker i Kina:

 • garanterad effektivitet
 • individuell behandlingsplan för varje patient
 • kvalitativ diagnostik;
 • säkerhet för tillämpade metoder.

I de flesta fall bestäms traditionell kinesisk medicin av diagnosen av någon sjukdom av pulsfrekvensen och utvärderingen av tungens utseende. Klinikerna i traditionell kinesisk medicin är dock ofta utrustade med den modernaste diagnostiska utrustningen, som inte är tillgänglig för alla ledande europeiska kliniker.

Moderna kliniker i Kina är inte sämre än västerländska

Således är behandlingen av prostatit i Kina, vars recensioner mestadels positiva, en omfattande diagnos och traditionell behandling, som inte har några analoger.

Principen för behandling i kinesisk medicin

I kinesisk medicin behandlas prostatit med hjälp av:

 • massage;
 • sjukgymnastik;
 • örtberedningar.

Med icke infektionssjukdom syftar behandlingen till att normalisera blodcirkulationen i bäckenorganen. Detta uppnås genom akupressur och akupunktur.

Behandlingen väljs individuellt för varje patient och beror på ett antal faktorer:

 • symtom på sjukdomen
 • form av inflammation
 • patientens ålder
 • kroppens allmänna tillstånd.

I de flesta fall används en kombinerad behandlingsmetod som kompletterar terapeutiska manipulationer med intag av speciella preparat.

Punktmassage har samma handlingsprincip som akupunktur, endast aktiva punkter genomgår tryck

Massage i kinesisk medicin

I kinesisk medicin utförs behandlingen av prostatit med hjälp av massage. Under förfarandet fungerar experten på vissa punkter som ligger på patientens kropp. Massage främjar:

 • förbättring av blodcirkulationen
 • normalisering av metaboliska processer i kroppen;
 • avlägsnande av toxiner och toxiner;
 • stimulering av immunitet.

Kursens längd beror på svårighetsgraden av symtomen.

Sjukgymnastik på kinesiska kliniker

För att behandla prostatit i Kina används ett antal fizeoprocedurer:

 • akupunktur;
 • ultraljudsinflytande;
 • laserbehandling;
 • elektromagnetisk fältpåverkan.

Akupunktur eller akupunktur är en effektiv metod för att påverka specifika punkter på patientens kropp. Under proceduren sätter läkaren upp nålar av olika längd och diameter längs ryggraden, på armarna och benen på patienten. Effekten på dessa zoner har en fördelaktig effekt på prostatakörteln. Akupunktur bidrar till att minska inflammation och förbättra blodcirkulationen i hela kroppen, inklusive bäckenorganen. Trots det skrämmande instrumentet är akupunktur åtföljd av smärtsyndrom, om proceduren utförs på rätt sätt, bör endast en kvalificerad specialist behandlas.

Påverkan på aktiva punkter aktiverar intern energi

Ultraljud, chockvågsterapi och elektromagnetisk behandling - alla dessa förfaranden syftar till att förbättra trofismen i prostatakörteln. Behandlingen utförs av kursen, varaktigheten av behandlingen är inte mindre än 10 procedurer. Den huvudsakliga kontraindikationen för fysioterapeutisk behandling av denna typ är bärandet av en pacemaker.

Den aktuella effekten förbättrar lokal immunitet, som visas vid behandling av bakteriell prostatit. I regel utförs denna effekt genom att rektalt införa radiatorn.

Laserbehandling är ett populärt förfarande som utförs överallt. Fördelen med laserbehandling i kinesiska kliniker är intaget av speciella läkemedel som utvecklas direkt i medicinska institutionen, vilket upprepade gånger ökar effekten av effekten. Laserbehandling av prostatit utförs genom en kontaktlös metod, det här är inte en operation utan en fysioterapi. Efter kursen är det en minskning av inflammationsprocessen och en förbättring av erektionen, varför dessa procedurer rekommenderas vid behandling av någon typ av prostatit.

Som avgiftningsterapi utförs massage av medicinska banker. Sådana förfaranden stimulerar utflödet av lymf och förbättrar blodtillförseln, liksom ökar immunförsvaret och tar bort toxiner från kroppen. Sådan behandling är särskilt effektiv vid kronisk prostatit.

Behandling med droger

Behandling i kinesiska kliniker innefattar användning av speciella preparat med växtkomposition. Sådana läkemedel är i regel sällan tillgängliga gratis, eftersom de är kliniks hemlighet och är beredda enligt en särskild recept. Sådana droger är resultatet av århundraden av forskning om egenskaper hos olika växter.

I kinesisk medicin används mer än tio tusen växtingredienser

Läkemedel används i form av injektioner, droppare, enemas och lösningar för oral administrering. Några läkemedel av kinesisk medicin används ofta av ryska läkare:

I de flesta kliniker används växtberedningar för behandling. I slutet av kursen ges patienten den erforderliga mängden av detta läkemedel för att ta hem. I regel tar underhållsbehandling efter fysioterapi och massage kurser ungefär två till tre månader.

Kinesiska kliniker

Den kinesiska staden Dalian är allmänt känd över hela världen för sitt medicinska och sanatorium och ett militärt sjukhus där prostatit behandlas. Dalian sjukhus är ett av de ledande ställena bland kliniker där prostatit och prostata adenom behandlas med traditionella kinesiska metoder. Sjukhusets funktioner:

 • modern diagnostisk utrustning;
 • olika behandlingsmetoder
 • kvalificerade specialister;
 • garanterat resultat och bevisad effektivitet.

Statligt sjukhus i Dalian City

Behandlingen utförs också på sjukhusen Ruijin och Huadong.

Huvudriktningen hos alla kinesiska kliniker är fytoterapi, som syftar till att stärka hela organismen. Enligt kinesiska läkare är det viktigt att stärka immuniteten snarare än att kämpa med patogenen. Stark immunitet kan övervinna någon sjukdom självständigt.

Patientrecensioner

De flesta patienter svarar positivt på behandling i kinesiska kliniker. Efter att ha analyserat de många recensionerna är det möjligt att dra en slutsats om effektiviteten av sådan behandling.

 1. Kinesiska läkare med hjälp av fysioterapi och massage tar snabbt bort svullnaden i orgeln och därmed minskar inflammation.
 2. Behandlingsförloppet bidrar till att stärka immuniteten, minskar frekvensen av exacerbationer av prostatit.
 3. Nackdelar med behandling är procedurens ömhet. Både massage och akupunktur utgör den viktigaste delen av behandlingen, men involverar lite obehag och smärtssyndrom.

Patienter noterar att frekvensen av exacerbationer av kronisk prostatit efter behandling i Kina minskade med 2-3 gånger. Kinesisk traditionell medicin rekommenderas till alla patienter, oavsett ålder. Den avgörande faktorn vid val av behandlingsmetod bör vara att läkare i ledande kliniker i Europa ofta förskriver patienterna exakt kinesiska fytopreparationer.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...