Huvud
Förebyggande

Är akupunktur effektiv för prostatit?

Innan du pratar om de sjukdomar som prostata utsätts för är det nödvändigt att bestämma rollen för detta organ.

Den ligger hos män under blåsan, som är som om den är "fast" på den, som en lampa på en patron. Genom den passerar en del av urinledningarna genom vilka urin från blåsan dras ut. Detta är den extra könkörteln som matar spermier, men "störningen" i urinaktiviteten gör att man överväger dess effekt på sjukdomarna i dessa organ.

Symtom på prostata sjukdom

Så är det tydligt att prostatens patologi uttrycks huvudsakligen genom kränkningar med urinutsöndring.

Sjukdomen kan delas in i tre grupper: prostatit, adenom och cancer.

Prostatit är en infektionssjukdom som orsakas av mikrober som "kommer" från urinvägarna eller från mer avlägsna källor: kokar eller tuberkulos-drabbade lungor. Sjukdomen manifesterar sig plötsligt, tillsammans med frossa, feber, smärta i buken. Om du inte griper in, utvecklar abscessen mycket snabbt, vilket bryter in urinläkaren och infekterar testikeln.

Med kraftig behandling är det möjligt att eliminera både själva själva abscessen och dess konsekvenser. Annars passerar sjukdomen i ett kroniskt stadium med perioder av lugn och utbrott, vilket leder patienten till ett praktiskt handikappstillstånd.

Adenom, "äldre manar" prostata, är något helt annat. Här talar vi om att öka volymen hos körteln och komprimera sin del. Tyvärr är den riktad uppåt och sticker ut i blåsan, vilket resulterar i att den bildar en botten, där urinen inte kan lämna. Därför symptomen på sjukdomen: första täta urinträngningar när blåsan tenderar att tvinga att ta itu med ett hinder, och sedan sträcka blåsan när det inte längre kan kämpa, observerade ofta urinretention i kanalen i urinledaren, fastklämd adenom.

Symtomen på prostatacancer liknar ett adenom, bara sjukdomsförloppet är mycket snabbare. Tyvärr kan det finnas metastaser i benen och lungorna. Detta bör undvikas, men prostatacancer är lätt att upptäcka, eftersom den har en specifik biologisk "signatur" (förhöjd koncentration i blodet av kemiska markörer).

Orsaker till prostata sjukdomar

Vi vet nu att prostatit orsakas av infektion av körteln genom en mängd olika mikrober: E. coli, stafylokocker.

Orsaker till adenom är okänd, det enda vi kan säga - det är en viss grad av "symmetriska" kvinno myom, resten av medicinen tvingas erkänna sitt misslyckande i detta avseende.

Tyvärr gäller samma sak för cancer. Det är bara klart att det är förknippat med hormoner, komplicerat av maskulin, kvinnor påverkas positivt.

Med prostatit krävs intensiv användning av antibiotika, och stor omsorg vidtas för att förhindra att sjukdomen blir kronisk.

Frågan med ett adenom är löst genom kirurgi. Men när är det dags för ingripande? Detta löses individuellt, sjukdomen är mycket humöraktig. Vissa patienter lever med det fram till slutet av deras dagar utan att känna något obehag. De har beslag på grund av utmattning (t.ex. bilresor), men allt justeras med hjälp av droger på en naturlig grund.

Cancer, detta har redan sagts, är mycket känsligt för kvinnliga hormoner, men ännu mer - till droger som undertrycker utvecklingen av män.

Användningen av akupunktur för behandling av prostata sjukdomar

Med prostatit och cancer spelar akupunktur bara en hjälproll. Men med adenom är det av stor intresse, eftersom det tar bort anfall, återställer urinen nära normalt.

Två huvud, två hjälpmedel.

 • Den första är underifrån på baksidan, i tre fingrar på båda sidor av ryggraden, vid nivån på linjen som förbinder iliackronorna.

 • Den andra - i tre fingrar på vardera sidan av anusen.

 • Den första - på magen, i mitten mellan naveln och puben.

 • Den andra - på båda sidor av puben, på ett litet skönhetsben.

Hur jobbar du med poäng?

När urinretentionen stimulerar bör punkterna vara mycket starka, med hand eller el, tills lättnad kommer. Att behandla kronisk prostatit bör inte påverkas mycket, men längre - i 20 minuter på morgonen och på kvällen.

Akupunktur med prostatit

innehåll

Vad är akupunktur?

Akupunktur eller akupunktur är en uppfinning av orientalisk medicin, som enligt de överlevande skriftliga källorna redan är cirka 5 tusen år gammal. Det är uppfattningen att denna behandlingsmetod är mycket äldre. Akupunktur kallas ofta akupunktur teknik, vilket innebär exponering för vissa punkter i kroppen.

Förfarandet för akupunktur vid behandling av prostatit utförs enligt strikt definierade biologiskt aktiva punkter. Mästare, introducerar på dessa punkter speciella medicinska nålar. Som ett resultat uppträder ett reflexsvar av stor styrka, som direkt påverkar en persons inre organ, liksom olika kroppsregler.

Akupunkturpunkter, vad ska jag veta om dem?

Den huvudsakliga akupunkturen pekar på människokroppen. För att få poäng som är ansvariga för prostatakörteln - kontakta en specialist

Det finns mer än tusen akupunkturpunkter, men som regel påverkar akupunkturen 100-150 aktiva punkter. Vid behandling av prostatit med akupunktur är sådana punkter ännu mindre. Faktum är att olika punkter är kopplade till olika organ.

För en mer fullständig representation, föreställ dig att en persons kropp är genomborrad av osynliga linjer eller meridianer. Dessa linjer ansluter de inre organen med biologiskt aktiva punkter, vilket påverkar vilken mästaren verkar på ett visst organ. Vid behandling av prostatit förekommer exponering genom specifika punkter på prostatakörteln.

Det finns 14 viktigaste energilididianer, 12 av dem är kopplade till inre organ och matar dem med vital energi, och de andra två är relaterade till processerna för reglering av nervsystemet.

Alla linjer eller meridianer passerar över kroppens yta och delvis inuti kroppen. Förfarandet för akupunktur vid behandling av prostatit påverkar akupunkturens ytpunkter. Inverkan på nålar på bioaktiva punkter reglerar befälhavaren energiflöden som passerar längs meridianen, försvagar dem eller stärker dem.

Fördelar med akupunktur

Används en rad nålar för olika uppgifter

Huvudskillnaden mellan behandling av prostatit med akupunktur från användning av läkemedel ligger i det faktum att den aktiverar egen produktion av speciella ämnen och dolda reserver i människokroppen. Med andra ord mobiliserar och aktiverar akupunktur det inre, det är möjligt att säga vilande försvar för att bekämpa prostatit. Detta förklarar det faktum att när man använder, i behandlingen, denna metod för orientalisk medicin, finns det absolut inga biverkningar. Det är viktigt att notera att akupunktur som utförs av en riktig expert kan eliminera inte bara negativa symptom, utan också orsaken till sjukdomen.

Mot vilken form av prostatit är akupunktur mest effektiva?

Det är viktigt att komma ihåg att akupunktursmetoden inte kan bota absolut alla former och typer av prostatit. Denna sjukdom är väldigt skandalös och orsakerna till dess utveckling kan vara mycket olika. Akupunktur är exempelvis inte kapabel att bota bakteriella eller infektiösa former av prostatit, men det kan effektivt ta bort symtomen på dessa former. Vid behandling av sådana former av prostatit kan akupunktur inkluderas i komplex behandling tillsammans med läkemedel, kost och andra typer av behandling.

Den största effekten av akupunktur observeras vid behandling av följande former av prostatit:

Med alla andra former av akupunkturprocedur kommer det att bidra till att bara ta bort negativa symtom.

Vad är proceduren för akupunktur?

Nålinsättning är en darrningsoperation som kräver ökad koncentration och kontroll

Vanligtvis sätts nålarna i en vinkel men kan sättas in vertikalt eller nästan horisontellt. Nålens storlek och längd kan vara annorlunda - dessa parametrar beror på vilken effekt befälhavaren vill uppnå. Vid injektion roteras nålen ofta, vilket bidrar till att uppnå en spännande eller lugnande effekt.

Proceduren för akupunktur vid behandling av prostatit är helt smärtfri. Med införandet av nålen och de biologiskt aktiva punkterna upplever patienten som regel en behaglig utbrott av värme och känner inte alls något obehag.

Innan nålen införs kan den upphettas eller injiceras till den plats där den uppvärmda medicinska banken stod. Banker ställs ofta före förfarandet - på de ställen där bankerna stod på grund av brist på luft och blodet ökar, vilket väsentligt ökar den terapeutiska effekten av denna procedur.

Användbara effekter från akupunktur med prostatit

 • Normaliserar arbetet i centrala nervsystemet
 • Eliminerar neuralgisk smärta
 • Signifikant ökar kroppens motståndskraft mot virus och bakterier
 • Förbättrar immunsystemets tillstånd
 • Normaliserar metaboliska processer och blodcirkulation
 • Förhindrar inflammatoriska processer
 • Förbättrar hud och muskelvävnad

Alla dessa effekter är extremt viktiga vid behandling av prostatit.

Kontraindikationer av akupunktur

 • Akut infektionssjukdomar
 • Problem i hjärt- och njurarbetet
 • Närvaro av tumörer
 • Förstöring av kroniska infektioner
 • Ökad kroppstemperatur

Akupunktur kan endast ordineras av din läkare och ingen annan. Läkaren bör också rådgöra med en särskild specialist eller ett sjukhus där dessa förfaranden utförs.

[...] såsom läkemedelsbehandling, växtbaserad medicin, akupunktur, vidhäftande med en terapeutisk kost, är fysioterapi [...]

[...] minskar riskerna för förgiftning under behandling av prostatit och andra sjukdomar i små organ [...]

[...] Som ett hjälpmedel för behandling av sjukdomar som prostatit. [...]

Du vet att jag är på förfarandet för behandling med akupunktur hörs under en lång tid och det är främst på grund av det faktum att kinesisk medicin för behandling av prostatit bygger på traditionell behandling. Men jag var tvungen att genomgå behandling av prostatit på ett liknande sätt, och om du verkligen vill dra nytta av sådana tjänster är tydligt råder först och främst att inte välja en klinik eller läkare om vad reklambanderoller ses av dig, är det bästa att börja fråga om vilka certifikat har denna klinik eller läkare så att de är att kontrollera äktheten, som vanligt händer, sådana intyg har små utskriftsnummer för kontakter, eller kontrollera den officiella webbplatsen för organisationen, och inte vara lat på vonite till dem och kontrollera vem som äger certifikatsnummer. Vidare på forumet fråga yttrandet från dem som redan har använt tjänsterna.

Sedan jag var 23 år diagnostiserades jag med kronisk prostatit, som inte länge gavs till behandling. Jag försökte på mig en mängd olika medicinska komplex, såväl som terapi baserad på örter och fysiska övningar. Nu är jag 30 år gammal och jag hittade ett sätt för mig själv, vilket för andra året redan hjälper mig i kampen mot det befintliga problemet. Jag öppnade vägen för sig själv när han var på affärsresa i Kina och för nästa turné som uppmärksammade förfarandet aktivt använder invånarna i landet i kampen mot olika sjukdomar är akupunktur. Första gången före proceduren var rädd och helt förgäves. I början frågade läkaren vad som oroar mig, sedan använda eteriska oljor gjorde en fin uppvärmning massage av hela kroppen och är helt smärtfri till den önskade punkten av nålen in. Efter att ha återvänt till vårt land hittade jag en riktig läkare som inte annonserade sina tjänster. men om vilka många som visste ens i Kina. Innan behandlingen startade, var jag tvungen att klara prov för olika infektioner som inte hittades i min kropp. Därefter utsåg specialisten ett schema för terapin, i början var intensiteten under de första månaderna 3 gånger i veckan och för närvarande 1 gång i två veckor. För närvarande har kroppens vikt stabiliserats, smärta i ljumskområdet är inte grovt, urinering sker utan förseningar, sexuellt liv har stabiliserats. Det enda jag ångrar att jag inte visste om förekomsten av en sådan gammal teknik, som kan skapa ett verkligt mirakel med minsta kostnader för sin egen budget. Jag planerar att fortsätta att följa alla doktors föreskrifter på ett ansvarsfullt sätt, så att min kroniska prostatit aldrig störde mig igen.

Vladimir, vilken typ av läkare berätta för mig? Från vilken stad?
Skulle vara väldigt tacksam.

Akupunktur med prostatit: egenskaper hos metoden och kontraindikationer

Akupunktur eller akupunktur är en metod att påverka biologiskt aktiva punkter som ligger på människokroppen. Det finns en relation med punkter med inre organ. Akupunktur med prostatit syftar till att aktivera kroppens försvarsmekanismer för att bekämpa inflammation i prostatakörteln.

Handlingsprincipen på kroppen

En okonventionell behandlingsmetod är populär. Effektiviteten av denna metod för kinesisk medicin är ofta ifrågasatt, den likställs med effekten av "placebo", men tillhörande med denna metod av behandling ganska mycket.

Akupunktur syftar till att stimulera metaboliska processer i celler. Användningen av akupunktur vid behandling av prostatit bidrar till:

 • Normalisering av syre metabolism i vävnaderna i prostata;
 • Förbättring av lokal blodcirkulation;
 • Stimulering av lymfdränering;
 • Eliminering av prostatsekretionsstasis;

Metoden förbättrar cellernas mottaglighet för de aktiva substanserna som används vid behandling av prostatit. Indikationer för akupunktur - en kronisk form av inflammation i prostata och stillastående processer i det lilla bäckens organ.

Kontraindikationer till akupunktur

Akupunkturakupunktur påverkar de biologiskt aktiva zonerna, på grund av vilken blodcirkulationen är normaliserad.

Behandling av prostatit med akupunktur är kontraindicerad i infektiösa och bakteriella former av inflammation. Stimulering av blodcirkulationen i detta fall kan leda till spridning av infektion med blodflöde i hela kroppen.

Metoden används inte för hjärt-kärlsjukdomar. Om det finns infektionsfält i kroppen är akupunktur förbjuden. Absolut kontraindikation för akupunktur är några onkologiska sjukdomar.

Hur fungerar proceduren?

Exponeringsområden för nålar för behandling av prostatit är underlivet och nedre delen av ryggen, händer och fötter. Flera viktiga punkter ligger runt anuset, så detta område påverkas också.

Proceduren rekommenderas på morgonen. Patienten ska vara avslappnad. Stress, sömnlös natt och alkoholmissbruk på tröskeln till en session kan orsaka låg effektivitet av exponeringen. Under sessionen använder specialisten ofta nålar med olika diametrar och storlekar. Detta beror på behovet av att påverka olika punkter med olika styrkor.

Förfarandet tar från 20 minuter till en halvtimme. Effekten av nålar är praktiskt taget smärtfri, smärtsyndromets intensitet beror endast på patientens känslighet. Om patienten känner till försämring av hälsotillståndet avbryts sessionen.

Före införandet av nålar övas det ofta att värma huden med kompressor eller använda massageburkar. Detta stimulerar lokal cirkulation, så att effekten av nålpunktsverkan ökar.

Förfarandet måste förberedas. 5 dagar före sessionen behöver du:

 • Uteslut alkohol;
 • Följ en sparsam kost
 • Undvik sexuell kontakt;
 • Använd inte lugnande medel;

Längden på kursen beror på sjukdomsformen och svårighetsgraden av symtomen. Sessioner hålls varannan dag eller två gånger i veckan.

Terapeutisk effekt av akupunktur

Enligt anhängarna av metoden och experter av kinesisk medicin främjar akupunktur med kronisk prostatit normaliseringen av trofiska organ.

Metoden är angiven för förebyggande ändamål för att förhindra förvärring och utveckling av akuta symptom.

Liksom andra icke-farmakologiska metoder leder akupunktur inte omedelbar lättnad. Förbättring av hälsan noteras efter 3-4 sessioner. Antal behandlingssessioner beror på effektiviteten av de första procedurerna.

Det är intressant att efter den första sessionen noterar patienterna en ökning av styrkan. Effekterna av nålar har en positiv effekt på erektioner.

försiktighetsåtgärder

Akupunktur syftar främst till att förbättra det övergripande välbefinnandet. Detta uppnås genom att normalisera metaboliska processer och förbättra blodcirkulationen. Metoden rekommenderas som en del av den komplexa behandlingen av prostatit, men det kan inte helt ersätta medicinsk behandling. Innan du börjar akupunktur ska du kontakta din läkare.

Om patienten tar mediciner som påverkar det nervösa eller hematopoetiska systemet, bör detta varnas av en mästare av kinesisk medicin innan behandlingen påbörjas.

Akut terapi ska endast utföras av en kvalificerad specialist. Optimalt val - specialiserade kliniker inom kinesisk medicin. Tjänsten erbjuds ofta i skönhetssalonger och estetiska medicinskliniker, men att hitta en professionell är en svår uppgift.

Den felaktiga akupunkturtekniken orsakar ett antal komplikationer, så det är viktigt att noggrant välja kliniken för procedurförloppet.

Akupunktur med prostatit

Hittills finns det förutom traditionell medicin många "alternativa" terapier. En sådan metod - akupunktur, eller med andra ord akupunktur, anses vara ett botemedel mot nästan alla sjukdomar. Är akupunktur effektiv för prostatit?

För att kunna svara på denna fråga kommer vi först att försöka förstå vad exakt denna sjukdom är.

I den moderna världen är prostatit ganska vanlig och diagnostiseras hos nästan 80% av män i olika åldrar. Det är enligt statistiken den här diagnosen ställs av urologen till var tionde patient. Det finns många typer och former av prostatit, men alla koka ner till en - inflammation i prostata, annars prostata. Den ligger runt blåsans hals och är en del av ett människors reproduktionssystem.

Om du försummar att behandla akut form av prostatit, blir det omedelbart en kronisk form, att bli av med det är mycket svårare. Ofta medför prostatit en hel massa sjukdomar: cystit, vesikulit, prostataabs, pyelonefrit och till och med prostata adenom. Och då finns det impotens och infertilitet.

Läkemedelsbehandling av prostatit är lång och svår, men du kan försöka återställa hälsan genom att vända dig till östlig medicin.

Funktioner av akupunkturtekniken

Akupunktur (akupunktur, akupunktur eller reflexologi) är en teknik baserad på effekten på kroppens biologiskt aktiva punkter med hjälp av speciella medicinska nålar.

Denna teknik anses vara en del av den kinesiska alternativmedicinen. Om man tittar på skrivna källor finns det cirka fem tusen år. Förfarandet aktiverar personens dolda reserver, som släpper ut som tycks hantera sjukdomen på egen hand, utan droger och operationer. Akupunktur hjälper till att bekämpa inte bara manifestationerna av sjukdomar, men eliminerar också orsaken till deras utseende.

I människokroppen finns drygt 1000 akupunkturpunkter, men närmast hudens yta är inte mer än 150. Specialisten stimulerar dem genom att införa nålar i en viss vinkel. Och varje 10-15 poäng är ansvariga för ett visst organ, och effekten på dem stärker eller försvagar energiflödena till den.

Förfarandet utförs när patienten är avslappnad och är immobil i ett horisontellt läge. Nålar orsakar inte obehag och allt mer smärta. Ibland kan en uppvärmnings effekt vara möjlig, som vid vissa sjukdomar värms nålarna före användning. Varaktigheten av en session sträcker sig inte över en halvtimme.

Innan du utför akupunktur är det förbjudet att äta fettmat och alkohol, det är bättre att avstå från att röka och intima livet.

Före proceduren är det också nödvändigt att se till att det kommer att utföras av en högt kvalificerad specialist i orientalisk medicin som har rätt diplom och samråder med en läkare.

Behandling av prostatit med akupunktur

Enligt metoden, för att övervinna prostatit, är det nödvändigt att arbeta på prostatakörteln. Antalet poäng för påverkan på denna kropp är begränsat till fyra: två huvud och två hjälpmedel.

Huvudpunkterna är placerade längst ner på baksidan, tre fingrar från ryggraden i båda riktningarna längs iliacbenets linje och även i samma avstånd på båda sidor av anusen.

Den första hjälppunkten ligger på buken, exakt i mitten när man flyttar från över naveln till det nedre bäckenbenet. Den andra ligger på ett avstånd av tre fingrar från centrum av puben i båda riktningarna.

Kunskap om detta system gör det möjligt att framgångsrikt tillämpa akupunktur vid prostatit. Denna procedur stimulerar immunförsvaret och ökar syreflödet till inflammerad prostata. Dessutom sker normalisering av nervsystemet, metaboliska processer accelereras, muskelton och hudelasticitet ökar.

Det finns inga biverkningar av förfarandet.

Vilka former av prostatit behandlas mest effektivt med akupunktur?

Tyvärr är tekniken lämplig för behandling av inte alla typer av prostatit, eftersom denna sjukdom kan ha olika orsaker till förekomsten. Den mest effektiva akupunkturen med stillastående, kronisk, beräknad, sklerotisk och atonisk form.

När en sjukdom orsakas av en infektion eller bakterier lindrar akupunktur smärtsamma symptom, men botar inte kroppen helt. För fullständig återvinning av kroppen, bör behandlingen genomföras i ett komplex, vilket kombinerar både medicinernas intag och akupunkturprocedurer. Ändå har behandlingen av någon form av sjukdomen med akupunktur många positiva recensioner.

Kontra

Akupunktur är förbjuden om det finns tumörer i kroppen, vid förhöjd temperatur under akuta infektionssjukdomar och förvärring av kroniska infektioner.

Med försiktighet är det värt att göra proceduren för brott mot hjärtat eller njurarna.

Behandling av kronisk prostatit med akupunktur och reflexologi

Många metoder för behandling av kronisk prostatit, som används i alternativ medicin, förvånar med deras effektivitet, varför de används i omfattande behandlingsprogram för officiell medicinsk praxis.
Den största populariteten bland sådana metoder var metoder för akupunktur och reflexologi.
akupunktur (akupunktur, akupunktur) är den äldsta metoden för klassisk kinesisk medicin, vars historia har varat i mer än 5 tusen år. Metoden är baserad på de humana effekt speciella medicinska nålar som är inskruvade i biologiskt - aktiva punkter på kroppen, som ligger på meridianer, som rinner i tjockleken av vital energi (Qi).
skillnad drogbehandling av prostatit, akupunktur kan aktivera interna reserver och kroppsresurser som syftar till att bekämpa denna sjukdom. En av de största fördelarna med denna behandlingsmetod är den absoluta frånvaron av biverkningar.

Alla metoder för klassisk kinesisk medicin inte itu med orsakerna till sjukdom hos infektiös (bakteriell) prostatit, som etiologisk faktor av prostatit är bakteriella eller genitala infektioner som kan elimineras från människokroppen endast med hjälp av antibakteriella läkemedel, trots att akupunktur kan appliceras i I detta fall, på grund av dess förmåga att ta bort smärtsymptomet tillräckligt bra. Vid kronisk klamydia kombination med antibiotikabehandling och akupunktur reflexterapi leder till snabb återhämtning av prostatafunktion. Vid kronisk trichomoniasis förbättrar dessa metoder effektiviteten hos komplex konservativ terapi och används framgångsrikt av urologer i kliniker och medicinska centra.
Den största effektiviteten observeras när behandling av följande former av prostatit:
1. kronisk;
2. stagnerande
3. Atonisk;
4. beräknat
Akupunkturnålar sätts i vinkel, vertikalt eller horisontellt. Nålens längd och dess storlek varierar beroende på önskad effekt. Att rotera nålen när den injiceras hjälper till att uppnå en lugnande och stimulerande effekt. När nålen sätts in upplever patienten ett betydande flöde av värme i kroppen. Den terapeutiska effekten uppnås på grund av:
1. toning av centrala nervsystemet
2. öka kroppens motståndskraft mot virus och bakterier;
3. förbättra immunsystemets funktioner
4. Normalisering av metaboliska processer.
Kontraindikationer:
1. feberiska förhållanden
2. akuta infektioner och förvärringar av kroniska smittsamma processer
3. Onkologiska sjukdomar;
4. Funktionsstörningar i urinvägarna och organen i hjärt-kärlsystemet.
zonterapi kombinerar följande tekniker:
1. moxibustion;
2. Auricoloterapi - effekten på punkterna i auricleen;
3. Elektropunktur - påverkan på biologiska punkter med hjälp av en elektrisk ström;
4. burk med massage.

Syftet med alla ovanstående metoder är att påverka målzoner och biologiskt aktiva punkter.
Det finns 2 sätt att påverka de aktiva punkterna:
1. "bromsning" - den här metoden utförs på grund av lång tid av exponering och en ökning av intensiteten hos den irriterande signalen.
2. "Excitation" - uppnås genom snabba, korta och starka effekter.
Behandling av prostatit med klassisk kinesisk medicin, bör utöver det grundläggande komplexa program för terapi som utvecklats av din behandlande läkare. Vid manuell infertilitet, på grund av kronisk prostatit, påverkar dessa tekniker effektivt återhämtningen av spermier i de flesta patienter.

Användningen av akupunktur för prostatit: fördelar, aktiva poäng och recensioner

Akupunktur är en metod att påverka kroppens biologiskt aktiva punkter. Det finns en viss relation mellan de inre organen och zonerna på kroppen.

Denna icke-traditionella behandlingsmetod är väldigt populär.

Akupunktur syftar till att aktivera kroppens immunförsvar för att effektivt bekämpa den patologiska processen lokaliserad i prostata.

Effektiviteten av sådan behandling är ofta tvivelaktig. Det likställs med effekten av en "placebo". Anhängare av denna metod för orientalisk medicin är många.

Handlingsprincipen på den manliga kroppen

Förfarandet syftar till att stimulera metaboliska processer.

Aktiv användning av icke-traditionell metod för behandling av prostatit bidrar till:

 • förbättring av lokal blodcirkulation;
 • eliminering av stillastående processer i lilla bäckenet;
 • stimulering av lymfdränering
 • normalisering av syre metabolism i prostata.

Indikationer för användning av denna behandlingsmetod är: kronisk form av prostatit och trängsel i bäckenorganen.

När hjälper akupunktur med prostatit?

Akupunktur är en effektiv uppfinning av orientalisk medicin, som är mer än 5000 år gammal.

Förfarandet för akupunktur vid behandling av den inflammatoriska processen i prostatan utförs strikt enligt vissa biologiskt aktiva punkter.

Processen är följande: befälhavaren introducerar speciella medicinska nålar till utvalda delar av kroppen.

Som ett resultat uppträder ett reflexsvar av imponerande styrka. Det påverkar direkt kroppens inre organ och system.

Det finns mer än 1000 akupunkturpunkter på människokroppen. Med hjälp av akupunktur kan endast 150 påverkas. Vid behandling av den inflammatoriska processen är sådana zoner ännu mindre. Olika delar av kroppen är kopplade till olika inre organ.

Akupunktur kan inte fullständigt bota en inflammatorisk process som har ett infektiöst eller bakteriellt ursprung.

Under behandlingen av sådana former av prostatit kan akupunktur vara en del av en omfattande behandling.

Den maximala effekten av akupunktur observeras vid eliminering av sådana former av prostatit:

Fördelar med akupunktur före andra behandlingsmetoder

Under behandling av prostatit genom akupunktur kan du uppnå sådana positiva resultat:

 1. det finns en normalisering av centrala nervsystemet;
 2. markerad eliminering av neuralgisk smärta
 3. Förbättrar kroppens motståndskraft mot virus och bakterier.
 4. öka kroppens skyddande funktioner;
 5. akupunktur normaliserar metaboliska processer och förbättrar blodcirkulationen;
 6. Akupunktur förhindrar utseende av inflammation
 7. hud- och muskelvävnad förbättras signifikant.

Alla ovanstående effekter är extremt viktiga vid eliminering av inflammatorisk process.

Poäng för akupunktur med prostatit

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Akupunkturpunkter är delar av kroppen där nervändarna som kommer från de inre organen sammanfaller.

Användningen av akupunktur manifesterar sig i första hand i det ökade blodflödet, som positivt påverkar normaliseringen av metabolism och eliminering av stillastående fenomen. Utöver detta finns det ett botemedel mot spasmer.

Efter proceduren förbättras personens känslomässiga tillstånd. De platser som är ansvariga för operationen av prostatakörteln befinner sig i ryggraden, liksom på båda sidor av analöppningen med ett avstånd på tre fingrar bred.

Under akupunkturen masseras de aktiva zonerna. För att öka metodens effektivitet förvärras medicinska nålar.

Vilken effekt kan vi förvänta oss av förfarandet?

Denna metod för alternativ medicin förhindrar uppkomsten av akuta symptom och oönskade tecken på patologi.

Liksom andra behandlingar ger akupunktur inte omedelbar lättnad. Förbättring av hälsan noteras efter cirka fyra sessioner. Varaktigheten av behandlingen beror på effektiviteten av behandlingen.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Akupunktur är förbjuden när:

Akupunktur syftar till att förbättra välbefinnandet. Denna effekt kan uppnås genom normalisering av metabolism.

Metoden för behandling rekommenderas att användas som en del av den komplexa behandlingen av prostatit. Innan du börjar akupunkturproceduren bör du kontakta en läkare.

Om en person tar mediciner som påverkar nervsystemet och cirkulationssystemet, måste det här varnas i förväg av sin herre på kinesisk alternativ medicin före sessionen.

Akupunktur bör endast utföras av en behörig läkare. Det är bättre att välja en specialklinik. Felaktig metod för att utföra proceduren orsakar ett antal allvarliga komplikationer, så du borde noggrant välja master akupunktur.

recensioner

Många män noterar den positiva effekten av akupunktur. Efter flera sessioner kan du se de första förbättringarna.

Relaterade videoklipp

Vad är fördelen med akupunktur? Svar i videon:

Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomsformen och svårighetsgraden av symtomen. Valet av poäng och exponeringsprincipen väljs individuellt beroende på störningarna i urin- och reproduktionssystemets arbete.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Akupunktur med prostatit

Behandling av prostatainflammation utförs vanligtvis på poliklinisk basis med konservativa metoder. Undantaget är den kroniska formen av sjukdomen, mot vilken konservativ terapi är maktlös. Relativt nytt betraktas som akupunktur med prostatit. Det syftar till att återställa syre metabolism i vävnader, förbättra organens arbete och eliminera stillastående processer. Med hjälp av detta ökar effekten av läkemedel och inflammationen minskar.

 • utmattning
 • tumör,
 • myokardinfarkt,
 • akut mental agitation,
 • intoxikation
 • akuta infektionssjukdomar.

Akupunktur vid behandling av prostatit är ordinerad dagligen eller varannan dag. Nålar placeras på speciella (biologiskt aktiva) punkter i buken, benen, ryggen och händerna. Varaktigheten av en session är inte mer än 30 minuter.

Fördelen med akupunktur är att det (till skillnad från drogbehandling) inte orsakar några biverkningar. Kursen rekommenderas att hållas endast i specialiserade centra, eftersom denna teknik kräver en exakt kunskap om placeringen av punkter på kroppen och kaotisk och omedvetet användning av den är fylld av försämring av situationen och allvarliga konsekvenser.

Före proceduren bör en specialist diagnostisera flödet och distributionen av vital energi i patientens kropp längs meridianerna, mäta den totala vitala energin och bestämma nivån på obalansen. Dessutom är det under behandlingstiden nödvändigt:
• leda en hälsosam och hälsosam livsstil,
• överge alkoholhaltiga drycker och röka,
• inte ha sex,
• ge upp fet och kryddig mat
Patienter som upprepade gånger har genomgått akupunktursessioner noterar förbättring av välbefinnande och styrka.

Dmitry, 29 år gammal: "Ödet av ödet slog på akupunktur. Jag bestämde mig för att prova den här metoden, eftersom allt jag försökte med den traditionella medicinen bara gav lindring ett tag, och sedan kom igen värk i smärtbenen, en svag erektion etc. Fram till det sista jag tvivlade på mitt val, men efter 4 sessioner började jag känna förbättringen. Efter en hel kurs återvände den gamle människans styrka och självförtroende till mig, och alla obehagliga symptom försvann. "

Igor, 37 år: "Jag har känt kinesisk medicin i flera år. Jag tycker att behandlingen av prostatit med akupunktur riktar sig inte mot själva sjukdomen, men hos patienten (de letar efter den ursprungliga orsaken). Första gången jag kom till en mycket bra läkare som lätt hittade de rätta punkterna och sätta nålarna nästan smärtfritt. Efter flera sessioner glömde jag smärtan i prostatakörteln, men efter ett tag fick jag en svår förkylning och förvärrade mig. Den här gången gick jag till en annan läkare, varefter jag hade blåmärken och svullnad i de ställen där nålarna installerades, liksom dålig hälsa. Därför är det väldigt viktigt att hitta en bra specialist. "

Behandling av prostatit och prostata adenom med akupunktur

Prostatit och prostata adenom är de två vanligaste manliga urologiska sjukdomarna. Traditionell medicin för behandling av dessa sjukdomar i de tidiga stadierna av processen använder medicinsk terapi och fysioterapi, och i de mest försummade fallen - kirurgisk ingrepp.

Men tillsammans med de klassiska behandlingsmetoderna som tillägg eller alternativ används metoderna för östlig tibetansk och kinesisk medicin alltmer. Behandling av prostatit med akupunktur är det huvudsakliga sättet som läkare ordinerar för sina patienter. Dessutom används hirudoterapi, stenterapi och fytoterapi för att bekämpa sjukdomar. Komplex behandling av prostata adenom och prostatit med metoder för västerländsk och östlig medicin ger dig bästa möjliga resultat.

Vad du behöver veta om adenom och prostatit

Prostata adenom är en godartad proliferation av prostatavävnad, vilket leder till en ökning av kroppens storlek. Som ett resultat patologiskt förstorad prostata, som ligger under urinblåsan komprimerar urinröret, vilket leder till en stabil process av urinering.

De främsta orsakerna till sjukdomen - åldern hos män över 50 år och hormonella störningar i kroppen, särskilt en obalans mellan testosteron och östrogener. Efter femtio års ålder ökar utvecklingen av kvinnliga hormoner av naturliga orsaker hos män och androgenerna minskar, vilket ökar risken för tumörbildning. Bland andra orsaker till sjukdomen är:

 • ärftlig predisposition;
 • felaktig kost;
 • stillasittande livsstil;
 • oregelbundet kön eller brist på kön
 • dåliga vanor
 • hypotermi.

I de flesta fall förekommer prostata adenom i organs centrala del och växer gradvis mot ändtarmen, mot blåsan eller lokaliseras omedelbart under den.

Prostatit är en urologisk sjukdom som orsakas av inflammatoriska processer i prostata som är stillastående eller infektiösa, och leder också till en störning av normal urinering. Det kan också uppstå som en komplikation av adenomen. Behandling av sjukdomen utförs konservativa metoder under överinseende av en läkare. Men det är endast effektivt vid de första skeden av sjukdomen. I händelse av att prostatit har gått i kronisk form har traditionell terapi praktiskt taget ingen effekt.

Behandling av prostatit med akupunktur är ett relativt nytt och alternativt sätt. Det gör det möjligt att normalisera metaboliska processer i prostata vävnader, förbättra organets funktion, minska smärta och ta bort patologiska fenomen som orsakas av stillastående eller inflammatoriska processer. Akupunktur, speciellt vid kronisk prostatit, ökar effekten av mediciner, vilket gör att du snabbt kan övervinna sjukdomen.

Grunden för tibetansk medicin

Enligt forskare av forskare är akupunktur en ganska effektiv behandlingsmetod, som framgångsrikt kan användas i ett antal urologiska störningar och sjukdomar, till exempel prostatacenom och prostatit. Effektiviteten av denna östliga metodik bekräftas av WHO-uppgifter.

Behandling av prostatit med akupunktur, liksom någon annan sjukdom, är baserad på tanken på kinesiska läkare att sjukdomen utvecklas på grund av en viss, ibland obetydlig förändring i människokroppen. Enligt deras uppfattning upprätthålls vital energi eller "Qi" av en idealisk balans mellan sina tre komponenter: "Wind", "Bile" och "Slime". Om rätt förhållande är trasigt, kommer sjukdomen inte att hålla dig väntar.

"Wind" -systemet är 5 energicenter placerade längs ryggraden, vilket motsvarar noderna hos det autonoma eller autonoma nervsystemet. Obalansen i "Vind" manifesterar sig i form av:

 • smärta i lederna;
 • kall i benen;
 • sömnstörningar
 • osteokondros av olika delar av ryggraden;
 • artros av intervertebrala skivor;
 • flatulens;
 • rapningar;
 • smärtor i underlivet;
 • reduktion av erektion
 • nervsystemet
 • infertilitet;
 • orimlig rädsla;
 • vegetativ-vaskulär dystoni.

Akupunktur hjälper till att normalisera cirkulationen av vital energi "Vind", bli av med de typiska sjukdomar som orsakas av dess överträdelser och återställa patientens hälsa.

Systemet "Bile" reglerar energi och metaboliska processer i kroppen. Huvudorganen som är under hennes kontroll är levern och gallblåsan. Följaktligen leder obalansen i "gallan" till sådana sjukdomar i nervsystemet, matsmältningssystemet och muskuloskeletala systemet som:

 • akut cholecystit
 • kronisk cholecystit
 • hypertoni;
 • migrän;
 • hepatit;
 • stroke;
 • hjärtinfarkt;
 • atopisk dermatit.

Akupunktur återställer de störda processerna i "Bile" -systemet, orsakar att energin flyter fritt och bidrar därmed till patientens snabba återhämtning.

Systemet "Slime" styr lymfatisk utbyte och hormonell bakgrund i människokroppen. Enligt tibetansk medicin uppstår prostata adenom och prostatit bara på grund av funktionsfel i "Slime" -systemet. Dessutom orsakar energi störningar i det:

 • diabetes;
 • fetma;
 • bronkial astma
 • kronisk bronkit
 • förkylningar;
 • cystor av äggstockar;
 • patologier av sköldkörteln.

Akupunktur hjälper till att reglera kroppens funktioner, för vilka "Slime" svarar, och behandlar därför typiska sjukdomar som orsakas av energistagnation i detta system.

Hur görs akupunktur?

Erfarenheten av orientalisk medicin visar att med hjälp av akupunktur är det möjligt att bota även de sjukdomar som är bortom kraften i traditionell västerländsk medicin eller signifikant förbättra patientens tillstånd. Akupunktur - en metod som inte bara är mycket effektiv, utan också ger biverkningar, vilket är mycket viktigt vid behandling av prostatit och prostata adenom.

Enligt den kinesiska teorin finns det särskilda biologiskt aktiva punkter på människokroppen, som är koncentrerade på meridianer ordnade enligt ett visst mönster. Energin i "Qi" cirkulerar utmed dessa linjer. Stagnation eller störning av fritt flöde leder till sjukdom. Därför anses injektioner med nålar som påverkar punkterna betraktas av kineserna som ett sätt att kanalisera energi i rätt riktning och returnera den förlorade balansen.

Behandling av prostatit med akupunktur samt behandling av prostata adenom, akupunktursmästaren börjar med en undersökning och undersökning av patienten. Baserat på diagnosens resultat bestämmer han de punkter som ska påverkas. Med prostata adenom och kronisk prostatit ligger de i underlivet, på låren och i lumbosakralområdet.

Då ligger patienten på bordet, och läkaren behandlar huden med antiseptisk i det område han behöver. Därefter introducerar han tunna medicinska nålar i patientens kropp med prostatit och prostata adenom. Referensdjupet och referenshastigheten samt antalet nålar per punkt kan variera beroende på svårighetsgraden av patientens tillstånd och processens försummelse. För att öka effekten av akupunktur kan läkaren värma nålarna innan de sätts in under patientens hud.

Behandling av prostatit med akupunktur kombineras med akupressur - massage av biologiskt aktiva punkter, som utförs med 1 eller 2-3 fingrar, borstens botten eller dess laterala yta. Varaktighet och intensitet av exponeringen varierar beroende på patientens individuella reaktion. Denna metod för behandling av prostata adenom och prostatit används också som en profylax för dessa sjukdomar.

Behandling av prostatit med akupunktur samt prostata adenomterapi utförs endast i specialiserade medicinska kliniker av specialutbildade proffs, eftersom det kräver noggrann kunskap och stor praxis.

Andra metoder för behandling av adenom och prostatit

Stenterapi är en annan metod för tibetansk medicin, som är effektiv vid behandling av prostata adenom och prostatit. För sessionen använd svarta hett och vita kalla stenar av olika storlekar, vilka läggs ut på akupunkturpunkter eller längs ryggraden. Effekten av värme påverkar positivt nervsystemet, bidrar till blodflödet till sjuka organ, vilket bidrar till aktiveringen av metaboliska processer i dem. I fallet med prostata adenom bidrar detta till att minska tumörtillväxten och i fall av prostatit avlägsnar inflammationen i organ.

Traditionell orientalisk fytoterapi är behandling av sjukdomar med hjälp av örter av asiatiskt ursprung eller deras samlingar. Vid ett adenom av prostata växter med de uttryckta antineoplastiska egenskaperna använd:

 • saffran (stigma);
 • madderfärgning (rötter);
 • kardemumma (frukt);
 • röd drok (rötter);
 • emboliskt läkemedel (frukt);
 • röd drok (rötter);
 • Indisk barberry (frukt);
 • enbär taiwanesiska (nålar och frukter);
 • cornflower thresherhead (frukter).

Dessutom har användningen av andra råvaror - Himalayan svart björngalla, shellack (hartslack fördelning av skalan insekter), och mumier. Behandling av prostata adenom med fytoterapi har inga biverkningar och utförs ensamma eller i kombination med akupunktur.

Hirudoterapi vid behandling av adenom och prostatit

En av de ytterligare metoderna för behandling av prostatit och prostataadenom, som rekommenderas av urologer till sina patienter, är hirudoterapi eller behandling med leeches. Kärnan i det är som följer. Placeras på botten av magen, medicinska maskar biter huden på vissa ställen, än mekaniskt påverka de aktiva punkterna. Detta återställer normal cirkulation i prostata.

Hirudin och andra komponenter som ingår i saliv av leeches, förbättrar blodkompositionen och minskar den inflammatoriska processen i orgeln. Vid behandling av prostataadenom med läkemedel i kombination med hirudoterapi, finns en utjämning av biverkningar från syntetiska droger och den naturliga hormonella bakgrunden återställs.