Huvud
Massage

Hur behandlas prostatit med fastande?

Prostatit kan beskrivas som den mest obehagliga av sjukdomar, som tar över män av äldre och jämn medelålder. De flesta män över 50 år är bekanta med denna sjukdom. Smärta kan ibland nå en avsevärd intensitet, och män är redo att tillgripa en mängd olika metoder att bota.

Prova och långt testad folkväg - behandling av prostatit med svält. Prostatit orsakar ofta utvecklingen av manlig infertilitet. Ju äldre personen är, ju mer sannolikt kommer sjukdomen att bli.

Hur användbar procedur

För att behandla prostatit används många olika metoder. Detta och medicinsk behandling och örtmedicin, massage och fysiska övningar. Ingen av dessa metoder är lika effektiva som andra, men med deras kombinerade tillämpning kan resultaten bli mycket bättre. Hungerstrejken fungerar som ett av de mest effektiva sätten, särskilt i kombination med andra alternativ.

När du använder fasta, kan du förbättra tillståndet för hela kroppen, minska intensiteten av smärta, sjukdomen kan mycket lätt underlättas. Men det bör förstås att när hunger slår, måste särskilda regler följas tills kroppen är helt botad.

Efter att patienten har börjat fasta, kan smärta gå redan den tredje eller fjärde dagen. Bestäm hur lång tid appliceringen av metoden ska vara efter det att sjukdomsfasen bestäms och styrs i processen med ens egna känslor. Men anser att behandling inte ska spenderas mer än fjorton dagar. Undantag är komplexa fall. Nödvändigt används i komplexet och på andra sätt.

Denna metod för behandling är bra för venerala infektioner. Flödet av syfilis, gonorré kan smidas, sannolikheten för komplikationer minskar. Mental tillståndet är väsentligen normaliserat, vilket i sig har en fördelaktig effekt på återhämtningsgraden. Med hjälp av fasta är det möjligt att minska sårhet i erektioner, vilket inte är ovanligt i gonorré och syfilis. Med tiden kan du helt bli av med obehaget.

Vad är värdet av svält?

Kroppen från tid till annan känner behovet av att vila från konstant massor av mat. Under denna vila hålls kroppens styrkor, som vanligtvis syftar till att smälta mat som har gått in i magen. När maten är överbelastad kan kroppen inte helt absorbera alla användbara ämnen som kommer in i den. Därför kan appetit vara allvarligt bortskämd hos patienter med akuta infektionssjukdomar och inflammationer. I dessa fall kan tillståndet förvärras, särskilt om du äter genom kraften.

Hungern i flera dagar kommer att tillåta patienten att vila, reducerar den börda som njurarna och hjärtat upplever. Minska, och försök sedan smärtan. I händelse av sjukdomar, försök ett experiment - svälta ett tag och kontrollera hur ditt tillstånd förändras. Allvarlig sjukdom efter en sådan rening kommer inte att hotas. Även djur äter inte mat under sjukdomar, instinktivt känner att detta kommer att bidra till att återhämta sig. Samma mekanism för återhämtning gäller för människor.

Med hjälp av fasta är det möjligt att bota en kronisk typ av sjukdom. Kroppen får samtidigt skydd mot allvarligare sjukdomar - i det första skedet av avhållande från mat börjar oönskade ämnen, som slagg och toxiner, tas bort från vävnaderna.

Du kan ta dekokter och infusioner av persilja - de hjälper till att rena blodet, för att återställa den i kemisk jämvikt, justera blodflödet i kapillärerna. Användningen av persiljainfusioner under fastning ger normalisering av muskelton och utsöndring av stenar från prostata. För beredningen av nutiden är det möjligt att göra det. Ta en matsked av råvaror och häll ett par glas kokande vatten. Insistera om tio timmar, sedan hela dagen, drick det resulterande läkemedlet i små sippor. Det är också användbart att äta persilja.

Fastande vid behandling av prostatit har utan tvekan en utmärkt effekt. Men inte för alla är den här metoden lämplig - i princip är det en psykologisk faktor när patienten inte vill ta nya behandlingsmetoder. Man bör komma ihåg att denna metod också har kontraindikationer.

För vem hunger strejkar kommer att vara användbar

Först och främst kommer förfarandet att vara användbart för dem som har en organismer som är kraftigt slagged. En av de främsta orsakerna till inflammation i prostatakörteln är stillastående fenomen i kroppen och närvaron av en avsevärd mängd spilltid. I genomförandet av en ohälsosam livsstil, stillasittande, promiskuitet i livsmedel kroppen får regelbundna små doser av förgiftning och behöver en omfattande djuprengöring. Med övervikt, problem med arbetet i magen, tarmen från tid till annan för att exponera kroppen för lossning är helt enkelt nödvändigt.

Det är användbart att ge kroppen en vila om en person gillar att äta. I de flesta moderna produkter finns kemiska tillsatser - kroppen känner inte igen dem och skickar dem inte till slutsatsen. Som ett resultat ackumuleras de i kroppen, och sedan bosätta sig i de inre organen, inklusive prostata.

Avstå från matintag, en person uppmanar tillbakadragandet av skadliga insättningar utåt. Detta är särskilt effektivt vid samtidig användning av medicinska vätskor, avkok och infusioner. Detta tillvägagångssätt för behandling har en fördelaktig effekt på prostata och kroppen som helhet. När en hungerstrejk kan du normalisera tarmarnas arbete och eliminera förstoppning. De kan skada hälsan allvarligt - endotmen kan täppa till prostata och förgifta det med giftiga ämnen under täppningen.

Vilka fasta villkor kan anses vara bra

Tidsgränserna för att begränsa sig i mat, liksom sätt, är olika. De beror på graden av sjukdomen. Vid det första skedet kan du utföra ett reningsprocedur om en eller två dagar. Även den här perioden är tillräckligt för att du ska känna ljus och ta bort smärtan. När du fastar i 3-4 dagar kan du uppnå stor framgång. För att sedan behålla det erhållna resultatet är det tillräckligt att sedan ordna hungerstrejker en dag i veckan.

Med en långvarig sjukdom kommer mer att behövas för rengöring. Perioden utan mat bör vara 9-15 dagar. Det är inte alltid möjligt att harmonisera rensperioden med livets rytm, speciellt med regelbundna kampanjer för arbete. Du kan sluta med en sådan svältmetod som 3-4 dagar, och sedan bryta för samma period och återigen svält. Fortsätt tills du blir av med sjukdomen.

Om sjukdomen är allvarligt försummad, kan en gångs svält inte undvikas. Efter ett tag måste det fortfarande upprepas - bara på detta sätt är det möjligt att bli av med slaggen som har ackumulerats under en lång tid. Under avslag av mat, drick mycket vätskor.

Behandling av prostatit med svält

Prostatit är en vanlig och ganska allvarlig sjukdom bland män. Adenom av prostata kan förekomma både hos unga människor och hos representanter för det starkare könet i en mer mogen ålder.
Ett viktigt villkor för bevarande av människors hälsa är att diagnosen patologi är korrekt och att åtgärderna är anpassade till behandlingen. Förutom läkemedelsbehandling finns det många metoder som kan lindra patientens tillstånd med denna sjukdom. En av dessa terapier är behandling av prostatit med svält.

Vad är prostatit och varför det är nödvändigt att behandla sjukdomen

Prostatit i medicinsk praxis kallas sjukdomen hos ett manligt organ, som prostatakörteln. Inflammation av prostata kan inträffa under inverkan av många provokationsfaktorer. De inkluderar:

 • infektion i genitourinary systemet;
 • tarminfektioner;
 • olika kroniska inflammatoriska sjukdomar;
 • stillasittande livsstil;
 • allvarlig hypotermi
 • stress, överdriven fysisk aktivitet.

Det är oerhört viktigt att utveckla prostata adenom för att söka rätt kvalificerad sjukvård. Försummelse av deras hälsa kan orsaka allvarliga komplikationer, såsom övergången av sjukdomen till en kronisk form, abscess, uretrit, bildandet av stenar, samt infertilitet, förlust av sexuell lust, uppkomsten av cystor, cancer.

Behandling av prostatit med svält

Att fasta med prostatit är en av de mest effektiva metoderna som säkerställer en snabb återhämtning av patienten, liksom för patientens allmänna välbefinnande.

För behandling av BPH med hjälp av sådana vanliga användningar som en torr dag fasta, fasta i tre dagar (torr eller våt) och torr eller våt vecka svält. Diet skiljer sig från varaktighet och typ av produkter som används. Tänk på var och en av arten mer detaljerat.

En dags torrfasta

Den terapeutiska effekten i detta fall tillhandahålls genom ett fullständigt avslag från att äta mat och vatten under en period av en dag. Prekonditionering denna typ inte kräver dock innan denna typ av terapi rekommenderas för en dag tillfredsställa din kost frukt och grönsaker färska eller bakad formulär. Från drycker färskpressad juice, fruktdrycker, mineralvatten rekommenderas.
Efter slutet av fasta bör du börja äta med kalorimål och fetma livsmedel.
Den grundläggande kosten ska bestå av fettbuljonger, frukter, grönsaker, bakad och kokt, gröt på vatten eller med en liten mängd smör.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt användningen av vätska. Företräde bör ges till mineral eller renat vatten. På den första dagen i sin mängd bör inte vara mer än 1 liter, så ökar volymen av vätska gradvis.

Tre dagars våt eller torr fasta

Dessa två typer skiljer sig åt så att patienten använder vatten eller inte. Behandling med hunger varar i tre dagar. Under den torra fasta perioden vägrar patienten helt att äta mat och vätskor i tre dagar. När våtvattenförbrukningen är begränsad till 300-500 ml. För denna typ av terapi rekommenderas att utföra vissa aktiviteter som syftar till att förbereda sig för svält. De inkluderar:

 1. En vecka före starten av fasta kost bör eliminera skräpmat, mat rik på fett, kolhydrater, fett, kryddig inlagd, rökt mat.
 2. På patientens bord borde vara ett stort antal grönsaker, frukter, spannmål, sura mjölkprodukter.
 3. Vid torrfasting är det nödvändigt att gradvis minska mängden vätska som förbrukas under kostens gång. Dagen före behandlingens början bör volymen inte överstiga 300-500 ml.
 4. När kosten är våt, rekommenderas endast vattenmängden under fastningen.

Utgång från svältet bör också vara gradvis. Mat i kosten rekommenderas att inkludera små portioner, begränsade till fettfattiga rätter med låg fetthalt och kolhydrater.

Sju dagar fasta

Vecka fasta är mycket svårt, kräver noggrann förberedelse och överensstämmelse med reglerna för att bli hungrig. För 6-7 dagar före behandlingsstart med denna metod rekommenderas att fettkött och fiskarter, smör, grädde och gräddfil med hög andel fett, söta bakverk, bullar, kakor är undantagna från kosten. Avfall bör vara alkoholhaltiga drycker, kaffe, te. Preference bör ges till grönsaker, frukter, magert porridge, vegetariska soppor. Med vått fastande är dricksregimen detsamma som för en diet med tre dagar. Torrfasting utesluter vätska från kosten så mycket som möjligt. Utgången från detta tillstånd ska vara gradvis och kompetent.
Det kan delas upp i flera steg:

Terapeutisk fastning är tillåten strikt efter samråd med en läkare

 • De första tre dagarna av patienten kan ta 100 ml vatten i små sippor, en liten mängd buljong, juice. På andra dagen tillåts införandet i kosten av spannmål, sallader, kryddad med flera matskedar vegetabilisk olja.
 • Från den tredje till den femte dagen rekommenderas användningen av gröt på vatten, lågmjölksoppa. Du kan inkludera i kosten 50-100 g. Av flodfisk eller kokt magert kött, låg fetthalt, stekost, ostmjölk.
 • Den efterföljande perioden innebär användning av vanligt föda. Delar ska vara små, matintag 5-6 gånger om dagen.

Viktigt! Att genomföra kurativ fastning tillåts strikt efter samråd med en läkare.

Självmedicinering kan vara extremt farligt, eftersom denna metod har ett antal allvarliga kontraindikationer.

Prostatit och rå mat

En vanlig typ av behandling för prostataadenom är en rå kost. Kärnan i denna typ av terapi är konsumtionen av extremt råa livsmedel. Denna metod stärker immunförsvaret, renar kroppen från gifter, underlättar lossning av matsmältningssystemet, förbättrar den allmänna hälsan hos patienten.

Kombinationen av prostatit och rå mat har flera punkter, överensstämmelse är mycket viktigt för att bli av med problemet. De inkluderar:

 1. Dieten bör innehålla grönsaker och frukter endast i fräsch form.
 2. Produkterna måste vara mogna och kvalitéa.
 3. I disken kan du inkludera mycket grönska. Selleri från prostatit och andra typer av grön har en utmärkt effekt på manens prostata.
 4. Det är värt att helt överge de produkter som stimulerar smaklökarna. Det är kaffe, choklad, socker.
 5. När rå mat ska vara strikt observerad dricksregim. Det bästa alternativet är att dricka ett glas renat eller mineralvatten en timme före och en timme efter att ha ätit.

Kontraindikationer mot fastande

Trots de enorma fördelarna med att fasta i inflammation i prostatan adenom, är det viktigt att ta hänsyn till ett antal kontraindikationer, som förkastande av oacceptabla mat. Kontraindikationer inkluderar följande tillstånd i kroppen:

 • onkologiska sjukdomar;
 • blodsjukdomar;
 • patologi hos det endokrina systemet, inklusive diabetes mellitus;
 • brist på kroppsvikt
 • sjukdomar i det kardiovaskulära systemet;
 • nedsatt njur- och leverfunktion
 • en man gammal ålder
 • levercirros.

Användningen av en sådan metod som terapeutisk svält med prostatit är ett effektivt sätt att bli av med problemet och allmän rengöring och stärka kroppen. Ett kompetent tillvägagångssätt och överensstämmelse med alla nödvändiga förebyggande regler kommer att ge ett positivt resultat och bidra till patientens snabba återhämtning.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Behandling av prostatit med hunger och vilken diet som ska följa vid behandling av sjukdomen

Proteatitprocesser tar bort mycket energi från kroppen, så patienten behöver tillhandahålla en fullständig, rationell diet.

Dietmeny för denna sjukdom ordineras till patienten nödvändigtvis tillsammans med fysioterapi och mediciner.

En särskild diet i händelse av sjukdom är en anpassning av den dagliga menyn, med införandet av vissa restriktioner för användningen av ett antal produkter. Överensstämmelse med en korrekt formulerad diet under en sjukdom gör det möjligt att förkorta tiden för återhämtning.

Vilka produkter är användbara?

Det är viktigt att i patientens diet i ett tillräckligt antal produkter närvarande i vars sammansättning är mycket zink. Detta element är helt enkelt nödvändigt för det normala funktionen hos det manliga reproduktionssystemet, eftersom utsöndringen av spermier är att koncentrationen av zink och fruktos är hög. Dessutom ökar zink motståndet mot infektioner.

Den största mängden zink finns i:

 • skaldjur (skaldjur);
 • ägg;
 • pumpa frön;
 • bönkulturer.

Patienten måste äta dagligen:

 • tillräckligt antal frukt och vegetabiliska grödor (helst röda apelsinblommor) - de innehåller mycket karoten, vilket bidrar till att minska risken för exacerbationer.
 • bröd (exklusivt med kli) - den har en hög koncentration av fiber, vilket förbättrar matsmältningsarbetet och lindrar förstoppning.
 • jästa mjölkprodukter - De kommer att påskynda de metaboliska processerna och hjälpa arbetet i mag-tarmkanalen.
 • vegetabiliska fetter (företrädesvis olivolja);
 • makaroner och spannmål - upprätthålla biologisk aktivitet på grund av det höga innehållet av vitaminer och andra näringsämnen
 • kött och fisk (låg fetthalt), buljonger på dem - ge glädje och stödja kroppen i tonen;
 • honung, torkade frukter, frön, nötter.
 • Från att dricka får användas:

  • rent vatten;
  • olika kompott och fruktdrycker;
  • svagt kaffe och te;
  • gelé.

  Regler för sammanställning

  Grundprinciperna för kosten för prostatit är:

  • konsumtion av salt i en minsta mängd
  • matlagning genom släckning, kokning eller ångning
  • uteslutning av alkoholhaltiga drycker.

  Med en kronisk prostatit diet är inte så begränsad - det är tillåtet att äta kött, fjäderfä och fisk i mått, om de är mager och låt lite alkohol - upp till 40-50 gram per dag. Ibland kan du skämma bort dig själv med stekt mat.

  Det akuta skedet av sjukdomen medför de strängaste restriktionerna för näring - Menyn ska vara extremt lätt att assimilera produkter. I början av kosten kommer tonvikten att äta på kokta grönsaker, frukter och sura mjölkprodukter. Senare kan du lägga till kosten av lättmjölkad fisk och kött, men - i minsta kvantiteter.

  Diet med prostatit hos män

  Vilken typ av diet med prostatit är mest användbar och lämplig för män?

  Vid beräkning av produkter, ingår i menyn, bör ta hänsyn till deras harmoniska kombination med varandra vid varje måltid, försök att balansera kosten så mycket som möjligt. Du borde äta minst 3 gånger om dagen och på kvällen, innan du lägger dig, kan du dricka ett glas kefir, ayran, naturlig bio-yoghurt eller ryazhenka.

  Dieten med prostatit och under behandlingen är i stor utsträckning lik diet i behandlingen av prostata adenom.

  En ungefärlig vecka diet kan vara enligt följande:

  tisdag:

  • Morgon är havregryn i mjölk, te med honung och kokt ägg.
  • Lunch - bakad i foliehake och vinaigrette, frukt.
  • Kväll - kokt bovete utan salt och klädd med grönsakssallad av färska grönsaker.

  torsdag:

 • Till frukost - gröt, frukt, kaffe.
 • På eftermiddagen - grönsallad sallad och pasta med köttbullar för ett par.
 • Middag - kokt ris, ångad grönsaker och ägg.
 • torsdag:

  • På morgonen - ayran och mjölkgrötgröt, frukt.
  • På eftermiddagen - grönsaksoppa på köttbuljong.
  • Till middag - en omelett från ett par ägg och kokt bovete.

  tisdag:

  • Till frukost - havregryn i mjölk med torkade frukter.
  • På eftermiddagen - potatis bakad med kyckling i ugnen och grönsaker.
  • Middag - grönsakspott och kokt "i en påse" ägg, frukt.

  fredag:

  • På morgonen - en gröt att välja mellan och en omelett av 6 vaktelägg.
  • Till lunch, en potatismospuré och grönsaksallad.
  • På kvällen - soppa med ris, 2 frukter.

  lördag:

  • Till frukost - bovete med mjölk, fruktsallad.
  • På eftermiddagen - pilaf pilaf och fisk för ett par.
  • På kvällen - ett krypterat par, en sallad av rödorange grönsaker och gurkor.

  söndag:

  • Frukost - risgröt med pumpa och ett glas yoghurt, frukt.
  • På eftermiddagen - soppa med köttbullar och grönsaker.
  • Till middag - ragout av grönsaker, ångat kött.

  Utöver ovanstående kan mat i matdietten för prostatit varieras med frukt, sura mjölkprodukter, grönsaker som mellanmål.

  En sådan diet är lätt att hålla fast vid, eftersom känslan av hunger inte uppstår, och kroppen tar emot allt som är nödvändigt för sitt liv.

  Är det möjligt att svälta

  Behandling av prostatit med hunger är en av de erkända metoderna, som används tillsammans med andra läkningsmetoder.

  Tack vare denna metod reduceras smärtan avsevärt, sjukdomen fortskrider snabbare och lättare, och patientens allmänna tillstånd förbättras.

  Men patienten bör inte utföra fasta utan medicinsk övervakning - detta kan leda till försämring av sjukdomsförloppet och förvärringen.

  Torr fasta När prostatit inte heller är förbjudet att utföra, om den behandlande läkaren inte uttrycker oenighet. Enligt de som försökte denna teknik är torrfasting mycket effektivare än våt, eftersom kroppen inte behöver spendera sina resurser utan att smälta mat och strukturera vattnet som kommer in i det.

  Men det är värt att komma ihåg det Följ den torra metoden följt av en kortare tid, än att genomgå terapeutisk svält. Denna metod kommer att hjälpa till att hantera smärta, rensa kroppen på kortast möjliga tid och hjälper till att påskynda processen med återhämtning från prostatit.

  Prostatit, som vilken som helst sjukdom, kräver viss behandling, som bör utföras under medicinsk övervakning. Korrekt sammansatt mat, periodisk kurativ svält och andra folkmetoder kombineras perfekt med medicinska och fysioterapeutiska medel, så det finns ingen anledning att försumma någon av de metoder som godkänts av läkaren.

  Användbar video

  Också om kosten med prostatit kan du lära av följande video:

  Funktioner av terapeutisk fastande med prostatit

  Att fasta med prostatit anses vara ett av sätten för traditionell medicin, som praktiseras genom att behandla en liknande patologi. Prostatit anses vara en av de mest obehagliga sjukdomar som uppstår hos medelålders och äldre män. Det kan uppstå som ett resultat av hormonella störningar och vara ärftlig. Prostatisk hyperplasi utvecklas ganska plötsligt och dramatiskt, vilket gör att män är redo att göra något för att bli av med denna sjukdom snabbare.

  De viktigaste aspekterna av hungerstrejken

  Förmodligen kommer det ingen nyhet att faktum att prostatit kan leda till infertilitet. Och detta är en annan anledning till att behandlingen måste göras i tid.

  När det gäller en sådan metod som läkande fasta, rekommenderas det att människor som har överdriven slaggning i kroppen. När allt kommer omkring är ett stort antal toxiska avlagringar och stagnerande fenomen en av huvudorsakerna till förekomsten av prostata sjukdomar. I det moderna sättet att leva (när en person rör sig lite), med en felaktig diet och en tendens till dåliga vanor, förgiftas kroppen både utifrån och inifrån. Det är i detta fall att hungerstrejken kommer att vara användbar.

  Vi behöver analysera hur mycket energi och styrka människokroppen behöver för att smälta mat, och hur mycket lever, mage och njurar får. Under en hungerstrejk visas nya krafter i kroppen, som är inriktade på att bekämpa okarakteristiska patologiska processer.

  Dessutom innehåller produkter som används i mat (i vår tid) ett betydande antal kemiska tillsatser som bosätter sig i olika organ, inklusive prostata. När en person avstår från att äta mat, börjar onödiga sediment utsöndras, vilket leder till en förbättring av prostata tillståndet. Och även levern, vars tillstånd påverkar funktionen av prostata och kroppen som helhet.

  En annan positiv sida av svält är normaliseringen av kroppsvikt (särskilt viktigt för fetma), vilket förbättrar mag- och tarmarnas arbete.

  Försök att behandla BPH med långvarig hunger, krönika utan hyckleri

  Det hände för länge sedan, men händelserna som har gått igenom händelserna behåller sitt minne i hög grad till denna dag.

  Jag diagnostiserades med en godartad prostatatumör. Jag etsade alla sorters droger, sjukdom de svarade inte (eller snarare ville spotta) och säkert gått utan avbrott. Läkarna var bara intresserade av att utföra en betald diagnos av prostatacancer (nödvändigt och onödigt). Därefter ville de inte kategoriskt ha några frågor från mig. Alla hans beteende försöker ingjuta att BPH är obotlig och det bästa man kan göra (för dem) - som ska testas igen (nästan varje dag), men inte så acceptera ödet, ödmjukt sällar sig till lidande (det finns hundratusentals) och i slutändan ge kirurgerna deras prostatakörtel för uttagning, det vill säga att överföra operationen för att avlägsna prostata adenom.

  Men i en stor kohort av potentiella funktionshindrade (även med dold otillräcklighet) att gå med i fasthållande ville inte. Jag började leta efter alternativ för läkning, eller åtminstone delvis lättnad från tecken på prostatasjukdom. Jag kom till ett sådant tillstånd att jag instämde internt i någon extrem, om det bara var inom rimlig uppfattning.

  Jag pratade med vänner. Det fanns två huvudsakliga åsikter: behandling av prostatahyperplasi med folkmedicin (inget recept som tidigare användes hade någon effekt alls) och ett hårt inlägg. Jag drog slutsatsen att den mest realistiska är en flerdags fasta.

  Jag visste ingen kännedom om bagage, jag visste inte riktigt Internet då, människor med liknande erfarenhet var inte heller. Inte det samråd, ett enda styrelse för svältets förenlighet, det finns ingen att få en prostata. Men testet gick jag igenom hela detsamma, och därför tror jag att jag har en fullständig moralisk rätt till en berättelse om honom. Dessutom är detta inte ett entusiastiskt beröm, utan en objektiv bedömning av erfarenheten av fysiologisk motivation. Jag tror att lära känna artikeln kommer att hjälpa många att verkligen uppskatta inte bara de första resultaten av långvarig svält, men också dess ytterligare konsekvenser. Förhoppningsvis, efter en nonjudgmental förtrogenhet med materialet att manifestera många av klarhet i frågor såsom: behandling av prostatit fasta, fasta behandling av prostata adenom och hur allmänhet effektiva fasta, prostatit och prostata adenom med svält.

  Medicin (detta ord är inte från mig, jag betonar) det anses nu allmänt som ett fullständigt vägran att ta mat under lång tid. Detta kan vara 10 dagar och 30-40, och ännu mer. Efter avslutad cykel är det nödvändigt att hålla sig till en motiverad begränsningsregel i kosten ungefär samma gång (det är lättare att kalla det en väg ur hungern). I allmänhet är det nödvändigt att överleva den svåra perioden för att uttrycka det mildt.

  Varför dölja, från naivitet eller från dumhet, och troligen från båda, bestämde jag mig för att besöka en privat klinik, få samråd där. Vid den tiden hade jag den uppfattningen att läkare, i egenskap av deras aktiviteter, borde föreslå något användbart. Naturligtvis fel.

  urolog

  De träffade mig, det verkade mycket vänligt, de pratade med leenden, positivt. Men inte länge, trettio sekunder till fyrtio. Har riktat mottagningen till urologen. Inåt gick jag omedelbart överens om hur - mellan framtida hunger och min prostata var ett tydligt förhållande. Samtidigt som han väntade på besöket uppmärksammade han en orolig man, ständigt hakade sig ned i korridoren, i en medicinsk klädkedja knäppt. Man försökte gömma sig från folket en enkel åtgärd. Läkaren tog tag i handtaget på någon dörr bara genom tygets kläder. När han lämnade ganska ofta började jag roa mig med en sådan manövrering. Den röda nästippen såg ut som en normal människa temperaturgräns på termometern skala och jag genast nödvändigtvis för sig själv, den här läkaren smeknamnet "termometer" samtidigt en sådan föreställning bara muntra upp dig.
  Jag stannade inte länge med urologen. Han fejkade orolig grimas sade att behandling av godartad prostataförstoring lång avhållsamhet från mat är inte omfattas av dess behörighet har den medicinska riktning: prostatit behandling och prevention av godartad tumör, prostatacancer, och mycket smidig, med en sympatisk leende, tog mig i armbågen till kassan, med det officiella namnet "registret". Sedan förklarade han hur man skulle besöka en annan läkare, och jag hade mycket tur, de har ett sådant kollektiv i laget (han var kort, han var skurk). Inte tillbaka pengar till receptionen, han bad att betala för tjänster av en nutritionist. Varför hans samråd var tre gånger dyrare än den tidigare, förstod jag först inte. Efter betalning, se till att bristen på min plånbok, en urolog omedelbart kyls, pekade på dörren med inskriptionen "doktor den högsta kategorin" (nu blev det klart att de höga kostnaderna för tjänster), snabbt målade oroliga ansikte och skyndade iväg till sin arbetsplats.

  dietist

  Vändning till nästa skåp observerades inte. Jag blev hälsad av samma "termometer" bakom dörrarna. Efter hälsning, vill jag förklara att syftet med besöket i det - försök att bota godartad prostataförstoring, prostata hunger. Läkaren låste på något sätt att han bara hörde det sista ordet, även om mitt tal är läsbart, men min röst är inte tyst. Bryskt avbruten av monologen, sa läkaren: Fastan är dåligt, och det bästa sättet att gå ner i vikt - för att studera de separata livsmedelsbestämmelser och att genomföra dem i livet. Därefter tog en välutbildad manövrering ett papper ut ur en förpackning, med en professors artikel som var avsedd för denna fråga och slog den i min hand. Mannen var tydligen inte bortskämd genom kommunikation. Utan att ge mig tid att återhämta sig, är det därför - då ilsket slog den inhemska tillverkare av yoghurt, och slutade anklagelsen, lugnt och tryggt sade som vet hur man gör sig en drink, bättre än någon annan. Pengar till flyktiga mötet läkaren troligen tänkt att fungera, försökte ta mig försiktigt genom armbågen (ett par minuter sedan, liksom röra mig kände jag någonstans) och började aggressivt erbjuda ditt recept. På dyster, crimson, var scarlet ansikte dietist skriven, med undantag för separat mat är det fortfarande seriöst intresserad av att använda berusande drycker och finkel rök, sade han att i sitt val av läkare är inte pretentiösa och föredrar separat blandning. Kulinarisk rekommendation av doktorn, försiktigt försöker förbättra hans tröga affärer, eller höja min bild i mitt ansikte. Dietist kefir var oerhört viktigt, särskilt på morgonen, och jag skyndade att bli av med imaginära vänliga kramar armbågen och lämna rummet, eftersom de inte vet ett sätt att inkludera beredningen av fermenterad mjölkprodukt kostnader receptionen. Betala mer kategoriskt ville inte. Instruktioner om kost med ett mönster av frukt och grönsaker i närheten av Nice fett köttbit lagras i handen till närmaste papperskorg. Det var tydligt synligt, jag kastade ett papper där det inte var det första. Därefter slog dörren, som vanligt, genom handtaget och tygets klädsel "termometern". Nu blev betydelsen av frekventa utgångar i korridoren klar. Källan av hans själs inspiration var utanför hans kontors väggar.

  Jag såg inte en sådan prestation i mitt liv. Samhällets brister överförs omedelbart till sina celler. Först, genom alla sanningar och skurkar av medelmåttighet, är det möjligt att få titeln doktorn. Sedan en okänd men viktig tjänsteman efter den mystiska och förmodligen mycket dyrt i form av pengar repetitionskurs skiljer denna okunnig dunkla, den högsta kategorin. Och bakom den sjuka är det bara en meningslös rätt. Tyst bedöma läkarens arbete vid första besöket och nästa gång slappna aldrig av och hålla ivrigt alla alternativ för bedrägeri.

  Efter att ha gått till kliniken var det inte mycket att välja. Tumören utvecklades och i föregående gång utvärderade jag mitt eget tillstånd med endast två egenskaper: dåligt eller mycket dåligt. Min prostatakörteln hade ingen eftergift.

  "Curative" fastande

  Så, svält. Efter en kort reflektion bestämde han sig för att gå igenom den.

  Där det är tunt där och är sönder. Det var läskigt. Var inte rädd bara assholes. Och plötsligt kommer en lång hungersnöd att ge upphov till utvecklingen av andra sjukdomar och komplikationer? Från det ögonblick han började insåg han att han var ansvarig för sin egen hälsa, och därför borde han inte bara äta men också tänka.

  Jag erkänner genast, jag satte mig inte uppgiften att svälta länge. Det verkade som tio dagar, men jag drömde inte om femton. I min fantasi såg jag mig själv med ett emaciated ansikte, en svimlande gång och en frekvent förlust av medvetandet. Men jag varade 24 dagar. Ja, det är svårt. Ibland, även mycket mycket. Men det är överkomligt. Under återhållningsdagen utförde han sitt arbete i sin helhet och hjälpte sin fru till vanliga inrikes frågor, allting naturligtvis genom ansträngningar. Vad är vila för många organ i kroppen är ett svårt test av andan. Jag har aldrig lider av aptitlöshet i mitt vardag, och vid tiden för fastande ville jag äta på processens första och sista dag (av någon anledning säger de självsäkert motsatsen). Det fanns ingen tid för förberedelse. Nu är jag övertygad och rekommenderar att om någon bestämmer sig för att ta ett sådant steg, inte skada dig själv i några veckor, justera dig själv ett par gånger, avstå från att äta en dag. Jag föreslår starkt inte att på samma sätt söka sanningen för människor som saknar egen vikt.

  I svåra ögonblick är det tillrådligt att hjälpa psykologiskt, det vill säga att veta att adenomen minskar. Därför rekommenderar jag alla intresserade att utföra transrectal ultraljudsundersökning av prostata (TRUS) före testet för att avslöja dess storlek. Du behöver noggrannhet, vilket betyder att det är bättre att gå till en läkare som bara är engagerad i diagnostik och inte är intresserad av ytterligare behandling, och följaktligen i bedrägeri. Passare i vita rockar från privata kontor, redo att förvärva en ny lösningsmedelspatient på något sätt, vi har i överflöd.

  Nu om vad som är uteslutet. Det är förbjudet att svälta i ekologiskt förorenade områden. Du kan inte simma i saltvatten, vara i värmen i öppen sol, i kylfrysningen. Drick bara rent, kokt vatten. Annars är biverkningar möjliga. Min tarm började fungera, levern förstorades. Det är förbjudet att borsta tänderna, det gör inte ont för att skölja din mun med avkok av ekbark eller Johannesört. Försök att undvika kontakt med mat så mycket som möjligt. Det är oönskade att titta på tv-reklam, gå till stormarknader, livsmedelsbutiker, matboder. Det är viktigt att förklara din uppgift noggrant för familj och vänner. Efter ett tag blir de nödvändigtvis frestade för att stoppa testet. Förtydligandet av relationer undergräver ett redan instabilt psykologiskt tillstånd. Du kan inte träffa vänner och bekanta. Att se de förändringar som förekommer hos personen, många ställer inte bara frågor, utan ger också obsessivt kunskap om dem (sedan dess, i kommunikation ger jag aldrig råd om det inte är fråga). Om möjligt är det idealiskt att gå hem och vara ensam under hela fastighetsperioden.

  Nu hjälper det. Utan tvekan förbättrar det allmänna tillståndet mottagandet av en varm dusch. För att uppmana, kan du avsluta det med en lite cool dousing. Med en stark önskan att äta, behöver du dricka mer vatten (mängden konsumtion är inte begränsad). Anfall av hunger manifesteras som regel i andra halvan av dagen. Under dessa timmar är det användbart att minimera all fysisk aktivitet så mycket som möjligt.

  24 dagar med fullständig svält och 24 dagar att komma ut ur det, det vill säga bara 48. Jag tillåter mig att fortsätta att följa kronologin för den här tiden och berätta om mina känslor.

  • Den andra är den 24: e dagen. Det var ett stabilt förtryckt humör, som uppriktigt irriterar all kommunikation. Under rörelsen fanns det en konstant vikt i musklerna, obehag i lederna, varje steg gavs med ansträngning. Det var en konstant uttorkning av kroppen. Jag upplevde sällsynta, korta yrsel, men det här är inte för alla. Tvättade tarmar enema var femte dag, nu tror jag att det var möjligt att avstå helt (när det gick över till kokt vatten var det inget att skölja). Rektumets mikroflora ska inte brutas igen, även om denna nyans är rent individuell.
  • 2: a - 48: e dagen. Det är nödvändigt att övervaka puls och blodtryck, särskilt efter de första måltiderna.
  • Den andra - den 14: e dagarna med den största viktminskningen, upp till 16% (för hela perioden - 21%). OBS! Denna massa innehåller både fetter och vatten.
  • 4: e dagen. Visionen förvärras. Återhämtningen kände sig nästan omedelbart när nutrition började den 27: e dagen.
  • 13-21 dagen. Vändpunkten. Något som en andra vind öppnade. Rörelsens svårigheter har blivit beroendeframkallande. Inåt försökte han muntra upp (det visade sig), men termen översteg hälften.
  • Den femte dagen. Svaga, men nonstop zakrovotochili tandkött (föreställa sig vad en fruktansvärd lukt kom med en utandning, är det nödvändigt att undvika att människor), började jag beriberi omedelbart tänkte på skörbjugg, men inte rädd. På natten vaknar nödvändigtvis 2-3 gånger och sköljas munhålan för att minska den obehagliga känslan och torrhet (inte dricka). Blödningen slutade helt på den 34: e dagen.
  • De 22: e-24: e dagarna är de svåraste. Den psykiska är instabil, det var en omedveten rädsla för att bli sjuk med något annat och en önskan att stoppa testet. Starkt tryck utövades av alla familjemedlemmar. Familjen bad bara att stanna varje timme.
  • Den 25: e dagen. Han slutade fasta. Nu är det bra att göra TRUS igen, så att krafterna kan slutföras med värdighet. Läkaren rapporterade en minskning av prostatakörteln.
  • Ström. De berättade för mig, det är obligatoriskt att börja med färsk juice, men en dag efter användningen insåg jag att en sådan diet snart skulle ge upphov till avsky. På andra dagen försökte jag måttligt frukt, grönsaker och spannmål. Menyn är enkel. Till exempel, potatismos och tomater, eller kokt ris med morötter eller en pumpa med äpplen, bovete gröt med svarta oliver, krävs en lök. Långstödande mage, kanske inte uppfattar några produkter, följden - halsbränna. Med bristen på mat är det lätt att identifiera dem och att utesluta dem.
  • 25-22: e dagen. Väl återställd vattenbalans i kroppen. I sju dagar fick jag 10% av den gamla vikten (inte fet, det är bara orealistiskt att spara i en vecka). Sätt de valda fraserna i minnet. För att förstå slutsatserna som är användbara.
  • 25 - 48: e dagen. Avstå från att äta kött och mejeriprodukter, fisk.
  • Den 26: e dagen. Hälsotillståndet förbättrades väsentligt. Från och med den tiden gjorde jag mig glad att jag hade modet att stå emot ett otroligt svårt test, det faktum att du kan njuta av mat, det faktum att kroppen bara fylls av styrka och energi bara en timme.
  • 27-22: e dagen. Han tillsatte lite salt, mjölprodukter (rågbröd), vegetabilisk olja, lite senare olika typer av nötter och pumpafrön. Jag upprepar, allt är mycket reserverat.
  • Den 49: e dagen. Början av att äta mat som innehåller animaliskt protein...

  Nå och nu det viktigaste - den bevisade analysen. Under de närmaste månaderna lyckades jag glömma de mest smärtsamma symptomen. Omedelbart försökte glädja sig, men frivilligt fick sig att tro att det var falskt, att jag själv vill vara mer glad att imponera än han verkligen är. Det var viss tid klart uttalad lätthet i kroppen (vikten minskade), men den gavs efter en allvarlig psykologisk nedbrytning. Jag har ett sätt att inte cringing till mig själv. Vem - vad som skulle vara sanningen inte föreskriva att svält - det är en semester som började episka känslan fred och vägran att äta - det är - det starkaste stress och när - det kommer förr eller senare slå tillbaka. Tja, det är okej, gått och passerat, kanske för någon är processen väldigt glad. Detta kommer inte att argumentera med någon. Men då kommer jag att vara tillståndet för den person som överlevde svält för att associera med fysiologi. Så, från det ögonblick som ämnet slutar äta börjar hans kropp frigöras inte bara från slaggen, men också från allt som han behöver för ett helt liv. Fetterna brinner, mineralämnen tas ut, inget fylls upp. Okej, även om det finns övervikt, och om det inte är det? Från denna cellmembranet (dvs skal), jag tror att det liknar ett såll celler torkar sig och vätska i dem kan inte fördröjas. Det är, drick minst mer än vanligt, vattnet kommer fortfarande inte att smälta, närmare bestämt kommer du inte att hålla ut länge. Kroppen går in i ett tillstånd där det finns en långvarig brist på vätska. Detta visar entydigt att efter upphörande av svält, med början av tillförselprocessen, som utför självstyrning i form av täta vägning. Maten är väldigt begränsad, och tyngden ökar aktivt. Ackumulering i kroppen av biologiskt signifikanta element bidrar till en ökning av mängden vattenmiljö. Argumentet är obestridligt. Därefter föreslår jag att du tänker på och tänker på hur kärlvävnaden beter sig efter långvariga förändringar (både med normal kroppsvikt och med överskott). Ja, det rensades, men vattnets balans i det ändrades. Detta är ett slags trauma, varefter en fullständig återställning av elasticitet är omöjlig. De flesta överlevande av svält kommer aldrig att veta hur stor och liten kärlen har skadats, eftersom de inte har tillgång till denna nivå av diagnostik. Men efter en kort tid börjar de känna en allmän förändring i hälsotillståndet till det värre. Blev strängare, i motsats till antaganden, det vaskulära systemet kvarhåller aktivt kolesterol i form av plack. Patienten tränger inte igenom någonting, försöker förklara något är oerhört svårt, han vet redan sin väg. Delvis lättnad av några smärtsamma manifestationer kommer att föras till honom genom att avstå från att äta. Det finns en rörelse i en sluten cirkel. Ju fler cykler det finns desto mer är systemet oförutsägbart. Periodisk paus (foderperioden) ska vara antingen omedelbar kort eller förkortad senare. Det vill säga, om en person redan är allvarligt engagerad i svält, måste han hålla fast vid det hela tiden fram till slutet av dagarna. Det finns en mager andel av människor som har en fullständig näringsbegränsning psykologiskt bekvämt. Här för dem är sådana regler möjliga. I allmänhet vid behandling av fasta finns det fler kontraindikationer än tillstånd.

  Att överväga ämnet helt öppet, och artikeln är inte otrevlig: hungern efter smärtsamma symptom på prostata är fördelaktig men kortvarig.

  Jag uttryckte min synvinkel, jag försökte rättfärdiga det logiskt. Jag misstänker att inte alla kommer att tycka om det. När allt kommer omkring är denna informationsvolym full av många teorier, utveckling, kända namn, kompromisslös anhängare. Märkligt nog, men sådan avhållsamhet är till viss del även ansedd som en folkmedicin i behandlingen av BPH, och i allmänhet genom populär behandling av prostata.

  Först nu tänkte jag och trodde att det är omöjligt att propaganda en lång hungersnöd. Det här är inte snabbt. Ingen vet hur många liv han har förkortat.

  Till platsen kommer att vara - fastande med prostatit är allmänt ifrågasatt, vi måste ta hänsyn till dess kategorier, det vill säga ämnet för hur man besegrar prostatit i fasta delen bör inte uthärda.

  Efter varje misstag är det användbart att göra analysen och för att vara ärlig har jag aldrig ångrat mig om vad jag hade upplevt. Fortfarande fick jag inte problem, gick inte över standardlinjen. Framgång är inte tur och kommer med svårigheter, söker och övervinner dig själv. Testet bidrog till en tydlig övertygelse om att det har blivit ackumulerat allestädes närvarande kunskap med prostata hyperplasi, men det är också nödvändigt att slåss. Och en av grunden till framgång är en välgrundad kost och måtta i den. På hur man besegrar sjukdomen helt, säger jag i min teknik "Utan prostatacenom."

  Men den allmänna slutsatsen är att ge upp, motsätta sig den rådande opinionen av majoriteten. Ansvarigt hävdar jag att ett adenom av en prostata med en mångdagsjung inte behandlas. Han (hunger) bidrar bara till den tillfälliga minskningen av smärtsamma symtom. I närvaro av en allvarlig, för många oförutsägbara, biverkningar, svänger långsiktig svält att ringa terapeutisk jag inte på något sätt tungan.

  Om du känner dig bekväm, är samma tema: Deutsch, English, العربية, Français, Italiano, Español, Português, język Polski, Türkçe, och mycket helande teknik men ryska: Une méthode de traitement de l'hyperplasi... Die Methodik Zur Behandlung...... علاج تضخم البروستات, Nefesin, özel jimnastiğinin... Wyleczalna metoda leczenia..., hälsa förbättrande metod..., La metodologia del Tratamiento..., La Tecnica di un trattamento... metodo de tratamento...

  Med respekt, författare av webbplatsen, Plotyan Gennadiy Borisovich, Krivoy Rog, Ukraina

  Postscript (läggs till 2016 år).

  Under år i praktiken har jag inte en enda gång höra berättelser om patienterna att processen med långsiktig avhållsamhet från mat har inte minskat sin storlek av prostata adenom, och när nästa patient medgav att efter fasta i en specialiserad klinik i Rostov-on-Don (det är den enda sitt slag), varvid utsignalen från fördröjnings lidit hunger urin kateterisering följde. Center personal lossning - kostterapi, det tillsammans och, naturligtvis, vägledande nödställda, med argumentet att detta resultat är nonsens. Men artikel inlagor motivera det motsatta, och godkännande av den person jag är just nu inte längre ifrågasätts.

  Också, jag upprepades informeras och jag måste notera att för de flesta testarna uppvisade den upprepade långvariga begränsningen (andra, tredje etc.) inte den förväntade effekten i jämförelse med det första försöket.

  Torrfasta i syfte att bli av med BPH är något från självmordsområdet (författarens personliga åsikt).

  Förberedelse av projektet (lista över källor, länkar)

  Vid behandling av prostatit kommer fastning att hjälpa

  Prostatit är kanske den mest obehagliga sjukdomen som uppfattas av en medelålders och äldre man. Mer än hälften av representanterna för det starkare könet för femtio lider av hennes hårda grepp. Ibland blir smärtan så stark att männen är redo för mycket, om de bara ska botas snart. Så det är dags att prova det beprövade folkets sätt - botande svält.

  Prostatit kan orsaka infertilitet hos män. I åldern 40-50 år uppstår manlig infertilitet 40% oftare än 30 till 40 år.

  En man som lider av prostatit

  Vem behöver svälta?

  Fastande är användbar främst för dem som har en stark slaggning av kroppen. Förekomsten av avfallsliv och stillastående fenomen är en av huvudorsakerna till prostatasjukdom. Om du leder en stillasittande livsstil, inte tänka på fördelarna med den mat du tar, har sug efter dåliga vanor, som bor i ekologiskt ogynnsamma området - då kroppen redan förgiftad inifrån och ut, och du måste fylla i djuprengöring.

  Om du är van vid att äta mycket och lida, förutom prostatit, övervikt, då är det dags att lossa lite. Om du, förutom allt, har problem med magen eller tarmarna, kan terapeutisk svält också hjälpa till.

  Vad är användbart för fasta

  Föreställ dig hur mycket energi kroppen lägger på att smälta mat. Vilken belastning är njurarna, leveren, magen. Vid fastande frigörs ytterligare krafter som omedelbart går till kroppens återhämtning och behandling av störande foci.

  Dessutom innehåller moderna livsmedel en mängd olika kemiska tillsatser som inte känns igen av kroppen, delas inte och avlägsnas inte, men bosätter sig i olika organ, inklusive prostata. Under avhållande från mat uppträder frisättningen av dessa deponier (speciellt vid dricksvatten), vilket har en fördelaktig effekt på tillståndet av prostata och hela organismen.

  Under fastandet rengörs levern, och dess tillstånd är nära besläktat med prostatahälsan.

  Regelbunden förstoppning är hälsofarlig: endotmen pressar prostata och förgiftar den med toxiner. Och fastande är bara nödvändigt för att återställa tarmens normala funktion.

  Hur mycket att svälta?

  Det finns flera sätt och fasta villkor. Här beror allt på graden av utveckling av sjukdomen. Vid de första stadierna hjälper fasting 1-2 dagar: kroppen känns omedelbart ljus, smärtan går bort. Ännu större framgång uppnås med 3-4 dagar av svält. För att bibehålla resultatet används regelbundet fasta en dag i veckan.

  Om sjukdomen redan har dragit på, tar det längre tid att rensa. För detta bör perioden utan mat vara från 9 till 15 dagar. Det är självklart ganska svårt för en modern arbetande man att leva en sådan period utan mat. Därför kan fastningsmetoden närma sig 3-4 dagar, bryta sedan och sedan igen 3-4 dagar. Och så tills fullständig botemedel.

  I allmänhet, när prostata försummas, kan en cykel av fasta inte fly. Vi måste repetera det igen och igen efter ett tag. Det är svårt för en organism att befria sig från slaggen som har ackumulerats under många år.

  Dricker vätskor under fastande

  Det är ganska svårt, och det är farligt att svälta "torrt" och vägra även vatten. Tvärtom kommer rent vatten i stora mängder att förbättra den terapeutiska effekten. Det förhindrar uttorkning av kroppen, vilket är en av anledningarna till att förkorta utsöndringen av prostatakörteln. Vatten hjälper till att regenerera cellerna och den snabba återhämtningen efter sjukdomen.

  När du inte ska svälta

  Liksom varje folkläkemedel har fastande kontraindikationer. Oftast är detta förekomsten av sådana allvarliga sjukdomar som diabetes, tuberkulos, kronisk hepatit och andra. Läs noggrant dem innan du väljer den här metoden för behandling. Men kom ihåg att en kortvarig vägran att äta kommer att förbättra ditt tillstånd avsevärt och kommer inte att göra någon skada.

  Terapeutisk svält i prostata sjukdomar: behandlingsschema och allmänna rekommendationer angående menyn

  Prostata sjukdom (prostatit) är en andrologisk (manlig) urogenital patologi.

  Inflammation kan vara akut eller kronisk. För halva århundraden sedan diagnostiserade läkare denna åldersgrupp män efter 45 års ålder.

  För närvarande har denna sjukdom ökat väsentligt yngre och uppträder vid 20 års ålder.

  Dessutom är denna sjukdom också mycket vanlig bland den manliga befolkningen. Förutom läkemedelsbehandling används behandling av prostatit med svält i stor utsträckning. Feedback om denna metod är mycket imponerande.

  Allmänna egenskaper hos sjukdomen

  Prostatakörteln (prostata) kallas tillbehörskörteln i den manliga sexuella miljön. I en vuxen man utför den följande funktioner:

  • deltagande i erektionsprocessen;
  • Upprättandet av hinder för urin som tränger in i sperma vid tidpunkten för sexuell upphetsning.
  • deltagande i orgasmbildning;
  • säkerställa en snabb evakuering (utstötning) av spermier från urinröret
  • främja produktionen av prostaglandin, vilket bidrar till en kraftfull blodtillförsel till sexuella organet före uppkomsten av erektion;
  • Tillsammans med testiklar bidrar det till produktionen av hormon testosteron;
  • utvecklingen av ett ämne som spädar spermier
  • främja livskraften hos spermatozoa i den kvinnliga reproduktionsvägen.

  Naturen av lesionen av prostata:

  • en sjukdom i prostata i pojkarna i perioden före puberteten (i oförvecklad körtel) är inte en självständig sjukdom;
  • I skedet av akut inflammation uppträder sjukdomen oftast hos män som har ett aktivt sexuellt liv;
  • Atrofi hos körteln förekommer hos män som har utsatts för kemisk, fysisk eller strålningskastrering.
  • i mogna och äldre män prostatit är av tre slag: en kronisk prostatit, adenom (godartad prostataförstoring) och adenokarcinom (malignt hyperplasi).

  Vilka män borde veta

  De ögonblick som varje man behöver veta:

  1. Först och främst måste du veta att det psykologiska stämningen spelar en stor roll vid behandling av sjukdomar. Om diagnosen är "prostatit", förtvivla inte. Denna sjukdom behandlas nu framgångsrikt i de flesta fall. En positiv attityd hjälper till att läka. Därför är optimism en bra följeslagare för behandling;
  2. För att utesluta återfall är det nödvändigt att regelbundet besöka den behandlande läkaren, även om behandlingen är framgångsrik. Förebyggande läkarundersökningar bör tas som en god vana;
  3. i de fall då sjukdomen är igång och inte helt kan elimineras, ge inte upp ytterligare behandling. Läkemedelsbehandling under alla omständigheter kommer att underlätta det smärtsamma tillståndet och förhindra komplikationer i samband med denna sjukdom.
  4. i inget fall kan du inspirera dig själv att prostatit leder till impotens, det är inte nödvändigtvis så. Det måste komma ihåg att allt som vi inspirerar oss själva kan bli sant;
  5. Vid behandling är det nödvändigt att helt överge alkoholhaltiga drycker. I annat fall kommer resultatet av behandlingen att vara svag eller det kommer inte alls att vara;
  6. Under hela behandlingsperioden är det att föredra att observera en läkare och inte ändra den. Sjukdomsförloppet kan förändras, komplicerat. Och bara den behandlande permanent läkaren kan förstå sjukdommens art, ta hänsyn till prostatens dynamik och struktur och förändra receptet i rätt tid.
  7. Det är inte heller lämpligt att behandla flera specialister samtidigt. Det finns flera medicinska anvisningar vid behandling av prostatit. Olika rekommendationer från olika läkare och användningen av alla dessa läkemedel vid samma behandlingstid kan leda till ett beklagligt resultat.
  8. vid behandling av prostatit behöver du vara tålamod, eftersom denna sjukdom behandlas ganska lång tid. Det är nödvändigt att vara redo för flera stegs och mångfacetterad behandling, iakttagande av en diet och vila och alla recept från den behandlande läkaren;
  9. Sexuellt liv under behandlingen ska inte ha sexuella överbelastningar eller kan avstå från varandra.
  10. helt eliminera hypotermi och stillasittande livsstil. Kroppsinnehållet i tonen accelererar återhämtningen;
  11. symtomen på en sådan smittsam sjukdom som prostatit kan vara annorlunda i olika människor. Man måste komma ihåg att varje organism är individuell, och för samma sjukdom kan olika människor reagera annorlunda. Och instabiliteten i sjukdomsförloppet förändrar också symtomen;
  12. Dessutom har prostatit olika typer av prostata sjukdom som går från akut till kronisk. Därför bör man vid diagnos av en patient ta en doktors frågor på allvar.
  13. tills full återhämtning är nödvändig för att följa en diet som utesluter sura, kryddiga, feta och stekta livsmedel. För att förhindra förstoppning måste du äta matrika med fiber och öka sin fysiska rörlighet.
  14. Läkning från infektion anses inte vara fullständig återhämtning. Under sjukdomsperioden förekommer strukturella och funktionella störningar i prostata, som inte härdas av antibakteriella och antimikrobiella läkemedel. Därför bör behandlingen fortsättas ytterligare med andra läkemedel som föreskrivs av den behandlande läkaren.
  15. patologiska förändringar i prostatakörteln behandlas lång, komplex och individuellt. Samma sjukdomsform i olika människor kan ha olika behandlingsprogram.

  Allmänna symtom

  Det allra första och signifikanta symptomet på prostatit är frekvent urinering, särskilt på natten.

  Först uppmärksammar mannen inte detta och tror att han drack mycket te eller vatten.

  Men om det samtidigt finns smärta i underlivet (dra, pressa eller spränga) vanligtvis på kvällen är det värt att titta på dig själv. Och det tredje symptomet är en erektionsstörning och tidig utlösning.

  Ytterligare symptom

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Ytterligare symptom på akut bakteriell typ prostatit:

  1. ökning i kroppstemperatur till 39 grader, vilket varar lång tid;
  2. långlivade frossa;
  3. kroppslig svaghet, värk i hela kroppen, ett tillstånd av ömhet;
  4. konstant huvudvärk;
  5. illamående attacker är möjliga med kräkningar;
  6. svår smärta vid utlösning
  7. svår smärta i perineum, vilket ger underlivet, nedre delen av ryggen, testiklarna. Smärtan ökar med tarmrörelsen. När avföring kan vara slemhinnor.

  Kronisk form

  Kronisk infektiös prostatit kännetecknas av följande symtom:

  1. smärtsam känsla (dragande, trubbig, kontinuerlig), som ligger i nedre delen av buken, i ljummen och pungen. Stärkar i sittande läge, särskilt på en hård yta. Och som med urinering, avföring och utlösning. Känsla av raspiraniya och smärta i urinblåsan;
  2. nedsatt urinering (omöjligt att helt släppa ur blåsan, och under exacerbationsperioden är en man helt berövad förmågan att urinera);
  3. ökad psiho-emotionell sjukdom i samband med sjukdomen (depression, apati, kronisk trötthet, aggressivitet);
  4. långvarig erektion under sömnen. I ejakulatet kan vara en blandning av blod;
  5. Det finns tecken på allmän förgiftning: permanent utmattning, svaghet, huvudvärk, nedsatt immunitet, vägran av mat. Patienten vill alltid ligga ner.

  Kronisk icke-infektiös prostatit (eller kronisk bäckensmärta syndrom) symtom har följande:

  1. smärtskonstant eller instabil, monotont, vilket ökar med någon fysisk aktivitet. Det är lokaliserat i prostata i sig, i perineum, i coccyxen, i testiklarna, i det manliga könsorganet. Under tömningen av tarmarna koncentreras smärtan i anus och ändtarmen.
  2. kränkt sexuell lust, libido. Det finns en instabilitet i erektion, som försvinner under samverkan, tidig utlösning. Med en snabb och kompetent behandling, utsedd av den behandlande läkaren, återställs mannens sexuella solvens
  3. störd urinering, urinflödet blir tunnare, uppmaningen är frekvent, men det är omöjligt att helt tömma blåsan;
  4. psykiska störningar: ett tillstånd av depression, depression, apati, sömnighet, ilska.

  Asymptomatisk form

  Denna typ av prostatit är asymptomatisk. Den allmänna tillståndet hos en man avslöjar inte en hemligt aktuell sjukdom. Sjukdomen detekteras oavsiktligt under en medicinsk undersökning (till exempel: blodprovtagning för analys, när den innehåller ökade vita blodkroppar eller bakterier).

  Orsakerna till asymptomatisk prostatit:

  • okontrollerad dricks;
  • instabilitet av sexuellt liv;
  • brist på fysisk aktivitet, låg rörlighet
  • hypotermi;
  • minskad immunitet
  • prostata körtelns funktionalitet och struktur är nedsatt
  • bildning av stenar;
  • olika infektiösa och icke-infektionssjukdomar, inklusive sådana som leder till kränkningar av funktionen hos inre organ och andra orsaker.

  Terapeutisk behandling av prostatit:

  • medicinska preparat;
  • massage i prostatakörteln;
  • terapeutiska ljus och mikrocykler;
  • paraprostatisk blockad
  • instillation;
  • Tampon och applicering med läkemedelsslam
  • laserbehandling;
  • fysioterapi.

  Behandling av prostatit och adenom med hunger

  Att fasta med prostatitisrecensioner har, som sagt, ganska högt.

  Tillsammans med terapeutisk behandling ger det lindring av patientens allmänna tillstånd och en minskning av smärtssyndromet på 3-4 dagar.

  Men detta betyder inte att behandling av prostatit med hunger och läkemedelsterapi ska stoppas.

  Om sjukdomen är i ett tidigt stadium kan du snabbt i 1-2 dagar och återgå till fasta om det behövs. Behandling av svält måste genomföras till fullständig heling. Om sjukdomen är igång, måste du snabbt upp till 15 dagar, 3-4 dagar med avbrott 3-4 dagar med ytterligare behandling.

  Läkarna noterade att sådan fastning minskar komplikationer och stabiliserar patientens psyko-emotionella tillstånd. Vissa patienter får emellertid motsatt resultat av svält. De har nedsatt immunitet, vilket kan leda till återfall och komplikationer. Därför bör behandling av svält överenskommas med den behandlande läkaren.

  Diet med prostatit är helt enkelt nödvändigt. Att det är möjligt att använda till patienten:

  • grönsaker och frukter, helst i råform eller termiskt bearbetad (ångad, kokad, bakad i ugnen i folie eller i en "muff");
  • sura mjölkprodukter och ägg;
  • alkoholfria inte sura och inte mycket söta drycker i stora mängder. Det bästa är enkelt vatten med tillsats av kompott, fruktdrycker, juice, örtte och avkok.

  På samma sätt kan den behandlande läkaren ordinera ett dietnummer 5. Med denna diet ska du äta 5 gånger om dagen i små portioner, den sista måltiden i 2 timmar före sänggåendet:

  Soppor rekommenderas från flingor, grönsaker på vegetabiliska buljonger. Mejeri och frukt.

  Kött- och fiskrätter bereds av kött med låg fetthalt: nötkött, kalvkött, kanin; fåglar: kyckling, kalkon; fisk: kummel, gädda, torsk.

  Förbereda måltider utan hud. I en stuvad, kokad eller bakad form.

  Mjölprodukter tillåts i en vit eller råg bröd bakning i går, torra kex, nesdobnye kakor, pasta, kex utan olja och kryddor, bakning nesdobnoe av deg med kött, fisk, ost, äpplen.

  förebyggande

  För att upprätthålla människors hälsa bör flera enkla förebyggande åtgärder följas:

  • Systematiskt gå en promenad, med ett brett steg;
  • att leda en hälsosam livsstil, äta rätt;
  • do not overcool;
  • använd medel för manliga preventivmedel
  • genomgå en periodisk läkarundersökning med en urolog.

  Relaterade videoklipp

  Om behandling av prostata sjukdomar av svält i video:

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits