Huvud
Strömförsörjning

Terapeutiska övningar med prostatit. Den mest effektiva övningen för prostatit

Sportaktiviteter är mycket viktiga för att bibehålla hälsan, bland annat vid behandling av denna sjukdom. Det är bevisat att fysiska övningar med prostatit väl påverkar en mans tillstånd och kan minska antalet droger som används. Detta är inte förvånande, eftersom den korrekta belastningen stärker immunsystemet avsevärt, förbättrar blodcirkulationen och hjälper till att snabbt reparera körtelvävnaden.

definition

Prostatit är en av de mest kända sjukdomarna i det genitourära systemet för män. De främsta orsakerna till denna sjukdom är:

 • bakteriedödande infektioner;
 • venerala sjukdomar som överförts tidigare
 • stillasittande livsstil;
 • hypotermi.

Oftast förekommer påverkan av flera orsaker. Men oavsett hur det kan uppstå, kan inflammation i prostata identifieras av känslor av svårighetsgrad, problem med urinering och trubbig smärta i underlivet. Om utseende av dessa tecken inte söker medicinsk hjälp kommer prostatit att utvecklas till en kronisk. Efter en viss tid börjar alla symtom blekna, men sjukdomens försummelse kommer ibland att leda till exacerbationer. Dessutom kan på detta stadium en mycket allvarlig komplikation, erektil dysfunktion, uppträda.

Typer av övningar

Enkelt - de kan inkludera ett av de mest effektiva komplexen för Kegel. Denna teknik består av latent, nämligen omärkbar för andra människor, uppföljningen av anraktens sammandragning och avslappning.

Av genomsnittlig komplexitet görs de i liggande eller sittande position. Till sådana laster bär "cykel", "sax", rulla på bollen, benen och benen, rotationen av höfterna.

Komplexa fysiska övningar med prostatit innefattar element som du behöver för att hålla balans och sätta i bruk ett stort antal muskler. Dessa inkluderar "baren", "pendeln", backar i tillståndet av en halv squat tillsammans med andnings gymnastik.

klassificering

Alla sportbelastningar som är relevanta för sjukdomen kan delas in i kategorier:

 • kontrastdusch;
 • Kegel övningar;
 • speciell yoga;
 • fysisk utbildning.

Det viktigaste är att lära sig att regelbundet och korrekt utföra lasten för att sakta blodets stagnation och förbättra rörelsen av syre genom cellerna i körteln.

Sportens inflytande

Övningar från prostatit för män spelar en viktig roll vid behandling. De har en starkare och fördelaktig effekt på kroppen, och i synnerhet:

 • hjälp intensiv minskning av alla bäckenmuskler;
 • förbättra ämnesomsättningen och cirkulationen i körteln;
 • ge en naturlig kroppsmassage, tack vare detta finns det en skillnad i intra-abdominalt tryck som bidrar till att förbättra tillståndet;
 • Anmärkningsvärt återställa nervsystemet;
 • ta bort de resterande effekterna av inflammatoriska och stillastående processer;
 • bidra till att förbättra arbetskapaciteten
 • stärka binjurarna och deras arbete.

Den mest effektiva övningen för prostatit

Mycket populär är Kegels teknik, eftersom den passar alla optimalt. Dess grund ligger i alternativa avkoppling och sammandragning av musklerna i anusen. För att förstå hur man gör det på rätt sätt, är det bara nödvändigt att stoppa processen i några sekunder och sedan slappna av musklerna igen.

Gymnastik Kegel - detta är en liknande övning, endast i vanligt tillstånd. Ursprungligen, under de första behandlingsdagarna, räcker det med att göra det fem gånger och genomföra 15 rörelser. Därefter måste du öka det dagliga antalet tillvägagångssätt till 30 och upp till 150 kompressioner i vardera.

Övningar för behandling av prostatit i hemmet påverkar helt kraften, och de kan enkelt utföras var som helst och vid en lämplig tidpunkt. För dem omkring dig är de absolut oanvändbara och kommer därför inte att medföra obehag.

Fysiska komplex

För att säkerställa att människors hälsa alltid är uppe, är det nödvändigt att utföra en ganska enkel gymnastik:

 • För att stärka bukmusklerna måste du ligga ner på ryggen och höja två ben som stannar i 20 sekunder, och försiktigt sänka dem. Allt är gjort på 10 sätt, 3-5 gånger om dagen.
 • En bra övning med prostatit är push-up. Det gör inte bara figuren väldigt vacker, men förbättrar också blodcirkulationen.
 • För behandling är det också bra att använda promenader på skinkorna. Mannen bör sitta ner på golvet och hans ben sträcker sig, och därefter med hjälp av händerna börjar man gå framåt och sedan tillbaka. Gymnastik utförs när som helst i obegränsad mängd.
 • Statisk stress på bukmusklerna, höfterna och bäckenet kommer att vara användbart för behandling av manlig sjukdom. Om du regelbundet utför en sådan övning med prostatit, kommer effekten att vara långsiktig. För att göra detta är det nödvändigt att sitta på golvet och dra magen så mycket som möjligt och dra åt knäna. I denna position måste patienten förbli tills hela kroppen börjar rysa.
 • Det lättaste fysiska komplexet är "cykeln", det värmer upp varmt blodet i det lilla bäckenet och reglerar därigenom syreförsörjningen till körtelens vävnader. För att slutföra uppgiften ligger mannen på ryggen och lyfter benen, vilka är förböjda vid knäna och börjar sedan cirkulära rörelser på vikten.
 • Stå upp rakt, och efter att ha gjort långa kramar, sprida knäna i olika riktningar, ta sedan tillbaka dem, det här är en utmärkt gymnastik för prostatit. Övningskomplexet syftar till att träna området på den inre låret.
 • Lutar mot väggen, benen sätts ihop, och sedan med rak rygg måste du börja lyfta varje knä så högt som möjligt. På grund av detta stramas musklerna i buken.
 • Att hantera tecken på sjukdomen kommer att hjälpa enkla manipuleringar som utförs under sittande eller liggande. Mellan benen kläms en liten boll i 10 sekunder, och sedan är musklerna helt avslappnade.
 • En utmärkt övning med prostatit är en "björk", eftersom det förbättrar blodflödet och hjälper till att ta bort svullnad och inflammation. Denna belastning utförs 8-10 uppsättningar av 15 sekunder vardera.

Det bidrar till att behandla sjukdomen, eftersom det bekämpar vätskeproblem i bäckenområdet. För att komplexet ska ge maximal effekt måste du använda rätt teknik:

 • Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att för att reglera blodcirkulationen är det först och främst nödvändigt att säkerställa ett horisontellt roterat läge hos kroppen. Det måste vara lugnt och statiskt. Det kan också användas som profylax för prostatit hos män. Övningar som fullt ut uppfyller dessa krav är: shirshasana, sarvangasana, karaniviparita och andra.
 • Det rekommenderas att använda Nauli och Dhauti-komplex. De kan effektivt ingripa i bukhålan tack vare manipulationer med vilka det är möjligt att uppnå starka tryckfall och därigenom säkerställa blodflödet från hjärtat och vice versa.
 • För att avlägsna stagnation av urin rekommenderas att man ger höftlederna, eftersom de direkt bidrar till att påverka bäckens organers funktionalitet. I regel kombineras yoga ofta med andra fysiska aktiviteter, eftersom det ger en stor känsla i behandlingen, så det här är en mycket effektiv gymnastik med prostatit.

En uppsättning övningar från de östra specialisterna

Det uppenbara faktum är att olika tekniker kan förbättra människans skick avsevärt. Tekniker som kommer från Kina och Indien rekommenderas oftare att användas mer som förebyggande, och deras genomförande efter full återhämtning utesluts inte. Särskild uppmärksamhet i sjukdomen hos manliga könsorgan och osteokondros hos ländryggsregionen ges direkt till coccyxen. Det rekommenderas att knådas med lätta handenheter. Det är nödvändigt att hållas av nävar från två sidor och att massera denna plats i cirkulära rörelser och punktvis. I den bakre positionen är coccyxen struckad och svängd på olika sidor.

Europeiska experter rekommenderar att du gör denna övning med prostatit på fitballen, som bör vara lite uppblåst. Innan du börjar måste du sitta och slappna av, och andas sedan djupt och andas ut cirka 20 gånger med din mage. Tack vare användningen av denna teknik upphettas midjan. Då behöver du luta sig på stolens baksida och utföra cirkulära rörelser med bäcken och musklerna i anusen, dra sedan in och slappna av. Det är nödvändigt att utföra cirka 15 rotationer. Då rekommenderas det att göra en övning "springa vid väggen", för att patienten blir så att hans händer rör på ytan och är något böjda vid armbågarna, och därefter börjar mannen simulera att rida med fötterna medan han fortfarande håller strumporna borta från golvet. Och det är också möjligt att utföra squats och backar vid tillfället av stoppet.

Ha tillräckligt med tålamod

Efter att patienten har lärt sig vilka övningar som ska göras med prostatit måste man förstå att från den första lektionen kommer han inte att få mirakulös helande. Trots allt, enligt statistiska data, blir resultatet märkbart inte tidigare än 10 dagar efter användning av sådan terapi. Olika komplex har en positiv effekt på hela organismens tillstånd, så behandla inte dem med förakt. Eliminera stillastående processer efter att ha vaknat på morgonen hjälper till att träna, vilket kan utföras även när det är hälsosamt som förebyggande åtgärd. Ju längre behandlingen genomförs desto mer positiv blir resultatet.

Kontra

Trots den ganska höga effektiviteten och den mest positiva återkopplingen om härdande gymnastik, bör samma användning diskuteras direkt med en specialist som ska ha en patient. Det rekommenderas inte att utföra komplex av sådana övningar i den akuta formen av prostatit och förhöjd kroppstemperatur. Och det är också rekommenderat att observera viss försiktighet för män som tillsammans med inflammation i prostatakörteln, även höftledskador, osteokondros eller hypertoni, eftersom det kan förvärra sjukdomen eller till och med skada kroppen.

Gymnastik för prostatit hos män: en uppsättning övningar för prostatabehandling

För förebyggande prostatit Alla fysiska träningar är användbara, med början på vanliga morgonövningar.

Men speciella fysiska övningar har utvecklats för prostatit hos män.

I artikeln lär du dig vilka övningar göra från prostatit och vad gymnastik för behandling av prostatit är den mest effektiva.

Övningar för prostatit: fördel

Prostatit utvecklas om organen i det lilla bäckenet inte levereras tillräckligt med syre. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. därför, terapeutisk gymnastik med prostatit är användbar.

Övningar för behandling av prostatit:

 • göra cirkulationen av hela organismen och genitourinärsystemet mer specifikt;
 • öka tonen hos män, förbättra nervsystemet
 • eliminera effekterna av en immobile livsstil, rester av inflammation under remission;
 • stärka perineumets muskler, bäckens och höfterna.

Vilka övningar i behandlingen av prostatit gäller? Tänk på nedan.

Kegel Gymnastik

Övningar för prostata män utvecklade av en tysk specialist från mitten av förra seklet Arnold Kegel.

Detta är ett komplex som syftar till att stärka perineumets muskler.

Identifiera dem enkelt: man förseningar urinflöde vid urinering.

De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

Hur man behandlar prostatit hos män med fysiska övningar?

 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.
 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.
 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Vi upprepar denna terapeutiska övning med prostatit fem gånger om dagen.

Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Vi gör sådana fysiska övningar med prostatit varje dag, tills problemet är relevant.

Applicera Yoga

En av centren av vital energi, enligt yogis läror, ligger mellan skönhetsbenen. Han är ansvarig för genitourinary systemet. asanas, som syftar till att stimulera, hjälper till att övervinna stillastående fenomen i detta område.

Ligga ner, utför avslappnande övningar. Vi tar bort alla stress, vi slappnar av kroppen från fötterna till kronan.

Vid en prostatit - fysiska övningar:

 1. Asana "Triangle". Rygget är rakt, vi står, vi sprider benen brett. Med båda händerna tar vi vänster fot, vi vilar vårt ansikte i knäet. Håll posen 15 sekunder. Gör detsamma med rätt fot och knä.
 2. Asana "Closed Ring". Ligger på magen, lyfter kroppens topp. Vi lyfter våra fötter och tar våra anklar med våra händer. Håll pose i en halv minut.
 3. ENSanaa "Eagle" för stimulering av styrka. Vi står på det halvböjda högerbenet. Den vänstra kastas över låret och underbenet. Frys i en minut. Vi byter ben.

Komplex av gymnastiska övningar

Vilka övningar ska man välja med prostatit? Vi erbjuder dig följande övningskomplex med prostatit (gymnastik):

 1. Stående övningar

Ex. 1. Kroppens sluttningar är vänster-höger. Trettio gånger.

Ex. 2. Svänger benen fram och tillbaka. Ett hundra gånger vardera.

Ex. 3. Hoppa på plats. Vi växlar högt, lågt. Vi börjar med femtio, gradvis ta upp till tre hundra gånger.

Ex. 4. Palmer på baksidan av huvudet till slottet. Vi andas in i halva crouching, böjer knäna och släpper våra händer till våra hjärtan. Andas ut. Vid inandning, långsamt till utgångsläget.

Ex. 5. Händerna sänks. Gradvis böja höger knä, höja höften maximalt. Då samma med vänster knä.

Ex. 6. Vi squat ner. Vid inandning tar vi långsamt upp, tar vår högra fot åt ​​sidan. Då - samma med vänster fot. Tio gånger för varje.

 • Övningar sitter

  Ex. 1. Sitt ner rakt, sträck våra ben framåt. Lägg dina palmer på dina anklar, lut dig framåt. Vi försöker nå ut med vadderna på våra fingrar på strumporna.

  Ex. 2. Försöker göra tvinnar. Vi sprider våra ben till sidorna, så långt som möjligt, kvar i stället i en halv minut.

  Förtvivla inte att det är verkligen omöjligt att sitta på en garn.

  Varje dag lägger vi till en millimeter till en millimeter av tillägg...

  Kanske, när det kommer ut, som en gymnast på TV. Men om det inte gör är försöken själva användbara.

  Ex. 3. Vi sitter rakt, sträcker våra ben framåt, vi föder upp. Vi går på skinkorna. Om fyrtio "steg" skinkor i taget.

  Ex. 4. Vi böjer ryggen. Vi kontrakt och dra i anus muskeln. Vid utandning slappnar vi av. Tre gånger per cykel. 15 en gång om dagen.

  Ex. 5. Vi knäböjer ner, uppfödas på hälens sidor, stänger de stora tårna. Vi håller ryggen rak. Sitt ner med rumpan mellan klackarna, rör på sålarnas sålar, spänna / koppla av de gluteala musklerna. Tio gånger per cykel, fem cykler per dag.

 • Övningar liggande på ryggen

  Ex. 1. Vi lyfter bäckenet och sprider våra knän till sidorna. Så sex gånger per cykel. Tre cykler om dagen.

  Ex. 2. Vi reducerar / utspädda ben, böjda / böjda på knäna växelvis. 11 gånger per cykel. Två gånger om dagen.

  Ex. 3. Alternativt höja våra ben, böja i knäna, applicera på magen. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

  Ex. 4. "Björk". Vi håller midjan med våra händer, vi leder bäcken och benen vertikalt. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

  Ex. 5. Händer i huvudet, benen böjer sig vid knäna. Flytta bäckenet till vänster (andas in) / höger (andas ut).

  Ex. 6. Haka till bröstet, palmer på pannan. Dra det högra benet uppåt. Sedan lämnade. Tio gånger vardera.

 • Övningar som ligger på din mage

  Ex. 1. "Båten". Vi lägger våra händer längs kroppen och håller den så här. Vi lyfter våra ben samtidigt, utan att böja, och toppen av kroppen.

  Vi längtar i stället, hur mycket vi kommer att stå emot. Vi slappna av. Vi upprepar tre gånger.

  Ex. 2. Vi lägger ner vår mage på bollen (helst en speciell "gymnastik"). En halvtimme rullar vi på bollen på golvet. En gång om dagen.

  Ex. 3. Händer längs kroppen. Omvända ökar våra armar och ben. Vi gör det tills vi blir trött.

 • Övning för buken andning
  • ta djupt andetag, så djupt som möjligt
  • vi blåser upp magen
  • vi håller i en pose 12 sekunder;
  • vi drar magen till gränsen;
  • så mycket som möjligt andas ut.

  Med prostatit övningar upprepa sju gånger.

  Övningar för behandling av prostatit hos män ger en belastning på zonområdet prostata. Således intensifieras blodflödet i det, musklerna utvecklas.

  Gör inte nödvändigtvis alla ovanstående fysiska övningar från prostatit. Välj de mest lämpliga som du gillar och få. Det viktigaste - var inte lat att göra fysisk träning mot prostatit varje dag.

  Kan jag botas endast genom fysisk stress?

  Övningsterapi med prostatit kan träning förebygga sjukdomsuppkomsten, påskynda remission och konsolidera resultatet av behandlingen. Men om sjukdomen redan har börjat krävs komplex behandling för att övervinna det. Det inkluderar att ta mediciner enligt ordningen, massage, motionsterapi, fysioterapi, kost.

  För att skydda dig från den ledsamma utsikten att få en smittsam sjukdom, måste en man leda en aktiv livsstil, flytta mer. En utmärkt lösning är att anmäla sig till en sportsektion, en grupp "Hälsa", skolan av yoga.

  Även för behandling av prostatit övningar Du kan lära dig själv och ägna dem fria ögonblick.

  Användbar video

  Vad ökar med prostatit kan jag fortfarande göra? Titta på videon:

  Terapeutisk träning med prostatit

  Terapeutisk fysisk kultur är en metod för terapeutisk påverkan som används för förebyggande och rehabilitering. Innehåller ganska tillgängliga typer av fysiska övningar (doserat promenader, löpning, terrenkur, simning, morgonhygienisk gymnastik). Utanför exacerbationsperioden visas skidvandringar och mobilsport (volleyboll, basket).

  Terapeutisk fysisk kultur kan utföras i form av morgonhygienisk gymnastik (en uppsättning fysiska övningar som utförs dagligen på morgontimmarna på dagen). I 5-6 minuter används enkla uppvärmningsövningar (lutning och vridning av huvudet, rotation av bagageutrymmet, rotation i lederna av benen). En kombination med andningsövningar är obligatorisk.

  Fysiska övningar tona det sympatiska nervsystemet, reglera funktionen hos binjurarna, stimulera lämpliga processer i nervsystemet regleringen av blodcirkulationen och vaskulär reaktivitet hos systemet som helhet, bidra till elimineringen av kvarvarande effekterna av den inflammatoriska processen, konsekvenserna av inaktivitet, den övergripande förstärkning av organismen och rehabilitering.

  Rekommenderas rörelse, utveckla flexibilitet hos ryggraden (böjning, bockning, vändning, torso rotation), visar utbildning av höftmuskeln. Motion bör utföras med den maximala amplituden och från olika utgångslägen (stående, knästående, sittande, liggande på ryggen och buken).

  Hållas växelvis samtidig rörelse av fötterna: dra upp benen till bäckenet klackar, liggande på rygg, utspädning och blandning av den böjda ben, raka ben höjning, dra upp till bröstet benen böjda vid knä- och höftleder, vridrörelse av fötterna, med benen i kors avel dem. Förbättrar blodcirkulationen i bäckenet främjar promenader (med lyft på strumpor, High knä, lyft knä mot bröstet, stroke ett rakt ben framåt, åt sidan, promenader med omväxlande passeras och utfall framåt i poluprisedanii fullt knäböj, med hinder).

  För att stärka bukpressen använd en övning med raka och sneda bukmuskler. Perifericirkulationen förstärks av rörelser av de distala delarna av lemmarna (upp till axel- och höftled). Dessa övningar introduceras när patientens tillstånd inte tillåter användning av speciella laster.

  Aktivt motordrift ökar neuropsykologiska status eliminerar depression, depression, förhindrar utvecklingen av ett otillräckligt svar i det centrala nervsystemet, förbättrar funktionstillstånd av vitala organ.

  Samtidigt ökar förmågan att andas korrekt, stor vikt för patienterna. Inandningen ska vara långsam, med förväntan att luften når alla delar av lungorna. Då ska du hålla andan lite, göra en kort paus, och först då börja långsamt andas ut luften. Gradvis behöver lära sig, andas (genom munnen) för att göra långsammare än inandning (genom näsan). Pauser mellan utandning och nästa inandning först överstiger inte 2-3 sekunder, så förlängs de.

  Med prostatit rekommenderas följande fysiska övningar.

  Övning 1. Utförs i den bakre positionen på baksidan. Återföring av anus med efterföljande avslappning av musklerna. Blandning och avel av raka ben; benen böjda vid knä och höftled. Samma övningar med instruktörens motstånd.

  Höj bäckenet med stöd av fötter på golvet och samtidig utspädning av knäna. Alternativ och samtidig dragning av benen, böjda vid knäna, till bröstet. Spänd böjning av ryggraden med stöd på klackarna och på armbågarna. Avel och rätning av de raka benen med efterföljande korsning. Alternativa och samtidiga cirkulära rörelser med raka ben från insidan ut.

  Övning 2. Utförs i en bakre position på baksidan med en upphöjd bäckenbälte. Luta fötter mot väggen i maximal möjlig höjd, utför blandning och avel av raka ben. Alternativ och samtidig rotation av benen till utsidan och insidan. Rise av bältet med stöd på fötterna och axelbladet.

  Övning 3. Utförs i läget på sidan. Dra det böjda benet mot bröstet. Cirkulär rörelse med ett rakt ben. Cirkulär rörelse på benet, böjd vid knä och höftled. Alternativ och samtidig avlägsnande av raka ben i motsatt riktning.

  Övning 4. Utförs i läget på buken. Alternativ och samtidig lyftning av raka ben.

  Rörelse med ben som i stil simning, virka, bröstkorg Rikt benformning med efterföljande korsning. Ryggböjning med stöd på händer och utan stöd.

  Övning 5. Utförs i stående position. Vänder, kroppens sluttningar, en kombination av varv med lutningar, med rörelserna av händerna i rotationsriktningen. Varje övning bör upprepas från 4-8 med en gradvis ökning till 10-12 gånger, två gånger om dagen, 1 1/2 timmar före måltid eller 2 timmar efter.

  Östlig medicin använder fysiska övningar vid behandling av prostatitpatienter, som strängt överensstämmer med andningshandlingen.

  Övning 1. Att riva coccyxen. I den bakre positionen på baksidan, böja benen i knäna, händerna under huvudet. Andas in i din mage 10 gånger i en snabb takt, sedan 20 gånger något för att flytta bassängen från sida till sida, gnida koppen. Andas andas. Om träningen inte uppvärms efter träningen, bör träningen upprepas.

  Övning 2. Sitt på en stol vänd mot ryggen. Håll kvar på ryggen, rotera ständigt jämnt med ett handfat i en cirkel, andas membranet och under en utandning dra en kraftig anus (anus). Det rekommenderas att andas in och andas ut under en rotation. Upprepa övningen 10-12 gånger.

  Övning 3. Stå på ett avstånd av ett halvt steg från väggen (mot henne) så att du försiktigt vilar fingrarna på väggen, det var bekvämt att flytta från fot till fot utan att suddas av golvet. En sådan "run" är som en dans, det involverar hela kroppen. Att andas rytmiskt. Varaktigheten av träningen är 1-3 minuter.

  Övning 4. Simulerar rörelsen av kobra. Ligga på magen, böja armarna, använd dina händer för att luta dig på golvet vid nacken, höja armbågarna uppåt. Benen räta och stänga, strumpor sträcker sig. Under en inspiration, höja långsamt ditt huvud. Luta sig på händerna, höja axlarna och böja ryggen så att kroppen från skönheten till bröstet tätt pressas mot golvet. Andas i några sekunder för att hålla tillbaka huvudet. Under en inspiration sänk ner bröstet och huvudet, lägg dig ner, slappna av dina muskler.

  Terapeutisk träning med prostatit

  Behandling av prostatainflammation har aldrig varit en lätt uppgift. På grund av anatomiska egenskaper, dolda symtom vid början och längden av läkningsprocessen är det nödvändigt att använda det maximala antalet effektiva metoder för att bli av med sjukdomen.

  Ett sätt att förebygga och behandla sjukdomen är motionsterapi med prostatit. På grund av fysisk ansträngning är det möjligt att öka effektiviteten hos andra behandlingsmetoder och stärka kroppen som en helhet.

  Verkningsmekanism

  Eftersom i de flesta fall orsaken till sjukdomen är patogena mikrofloran, vilket leder till stagnation processer i bäckenorganen och prostatakörteln, är det alltid observerade minskningen i blodcirkulationen i organ parenkymet och otillräcklig utflöde av venöst blod. Som ett resultat fortskrider sjukdomen. Sjukgymnastik kan lösa detta problem.

  Komplexet med fysiska övningar syftar till att öka tonen i bekkenbottens muskler och stärka metaboliska processer. All slags fysisk aktivitet som kan användas för inflammation i körkörteln i enlighet med en enda mekanism - de ökar lokal blodcirkulation.

  LFK med prostatit

  Det finns ett antal olika övningar som läkare rekommenderar för att förebygga och behandla inflammation hos hanorganet.

  De mest populära och enkla är Kegels tekniker. Utvecklat på 1920-talet av gynekolog Arnold Kegel, förlorar de inte sin relevans för denna dag på grund av deras enkelhet och tillgänglighet.

  Att utföra ett komplex av sådan fysisk ansträngning behöver inte gå till gymmet eller till träningsområdet. Du kan utföra dem hemma framför TV: n eller på jobbet på datorn.

  Terapeutisk träning med prostatit och prostata adenom enligt Kegel innehåller följande övningar:


  1. Alternativt måste du minska och slappna av i bäckens golv. För att göra detta måste du maximera rumpan och dra åt anusringen så högt som möjligt och släpp sedan. Alternativa sådana skärningar behöver du 10 gånger för 1 kampanj 3-4 gånger om dagen vid en lämplig tidpunkt. Vidare, i frånvaro av obehag kan du öka antalet klämningar med 10 var 3-4 dagar till 50 för 1 tillvägagångssätt.
  2. Den statiska belastningen på bäckensmusklerna följer samma princip. Allt du behöver göra är liknar den tidigare träningen, förutom att du inte bara behöver byta spänningar och avkoppling, men att skära musklerna, håll i 5-7 sekunder och släpp av. Antalet avrättningar är identiska, som i föregående version av lasten.
  3. Under urineringstiden är det nödvändigt att försöka avbryta urinströmmen 4 eller 5 gånger genom att kontrahera bäckensmusklerna. Först är det mycket svårt, men med regelbunden träning om några dagar blir det möjligt att se positiv dynamik. I början av sådan träning kan det förekomma obehagliga känslor i skönhetsområdet och urinröret, som går bort efter 3-4 dagars praktiska övningar.

  Ytterligare övningar

  Detta komplex av laster kräver en viss tid och ett minimalt utrustat rum.

  Övningar som ligger:

  • "Cykel". En av de mest effektiva och populära övningarna. Ligger på golvet höjer patienten knäna vid knäna och börjar efterlikna cykelpedalerna i 5-10 minuter 3 gånger om dagen. Detta ökar i sin tur blodcirkulationen i prostata och hjälper till att minska ödem.
  • "Sax". Utgångsläget liknar föregående övning. Det är nödvändigt att minska och räta de raka benen enligt saksprincipen i 5 minuter 3 gånger om dagen.
  • "Björk". Lägre extremiteter och bäcken ska höjas uppåt (strikt vertikalt), stödja midjan med händerna och fixera denna position i 10-20 sekunder. Så det är nödvändigt att göra 5 gånger i 2 tillvägagångssätt, 3 gånger om dagen.

  Sidövningar:

  • Först ligger på vänster sida, högerbenet stiger till en höjd av 7-10 cm. Därefter görs cirkulära rotationer medurs. Då behöver du byta sida och upprepa samma rörelser med den andra lemmen. Det är nödvändigt att utföra 10-12 gånger för varje ben i 2 uppsättningar 3 gånger om dagen.

  Övningar på buken:

  • "The Ship." För att utföra det måste du höja dina fötter och armar synkront upp till en höjd av 3-5 cm och håll i 5 sekunder. Vid en tid måste du göra 5-7 repetitioner (tre gånger om dagen).
  • Det rekommenderas att höja underbenen en efter en till en höjd av 5 cm och håll dem i ett upphöjt tillstånd i 5-10 sekunder. Du måste upprepa 5 gånger för varje ben i 2 uppsättningar 3 gånger om dagen.

  Övningar står:

  • Vanliga varv av stammen i sidorna 10-15 gånger i 2 närmar tre gånger om dagen;
  • Löpningar av kroppen framåt, bak och sidor. En förutsättning är en platt rygg, som måste hållas ständigt utan att böja i ländryggen. Övning krävs i 3-5 minuter 2-3 gånger om dagen.

  Tung fysisk ansträngning med prostatit

  Det är värt att notera att inte alla typer av fysisk aktivitet är lika användbara vid inflammation i prostatakörteln. De mest abrupta övningarna med att lyfta stora belastningar bidrar till utvecklingen av blodstasis i prostata och förvärrar sjukdomsförloppet.

  Dessa inkluderar:

  • Kettlebelllyftning;
  • Dead;
  • Bänkpress ligger;
  • Squats med extra vikt.

  slutsats

  Terapeutisk träning med prostatit är ett bra sätt att behandla och förebygga komplikationer, men det är viktigt att veta vad och hur man ska göra. Glöm inte att utföra dagliga morgonövningar i 10-15 minuter. Var frisk!

  Terapeutisk träning med prostatit

  Terapeutisk träning med prostatit är ett av de mest effektiva sätten att bekämpa manlig impotens. Samtidigt är gymnastik det mest tillgängliga sättet, vilket hjälper inte bara att återställa styrkan, utan också för att göra kroppen stark och attraktiv. Och allt som behövs för detta är lite tid för ett speciellt utformat träningssystem.

  Prostatit är en vanlig sjukdom som kan mötas av en man i alla åldrar. Anledningen till detta fenomen är många, upp till ekologin och det moderna sättet att leva. Tveka därför inte eller dölja symptomen på prostata sjukdomar. Det är bättre, vid de första manifestationerna, att se en läkare för att ge ett värdigt och omfattande svar på sjukdomen.

  Fördelarna med gymnastik

  Vid behandling och förebyggande av en sådan sjukdom som prostatit spelar fysiska övningar en viktig roll. Måttlig och väl-planerade belastning tillåta att upprätthålla tonas muskelvävnad är mättad med myndigheter (inklusive prostata) syre bidrar till en bättre rörlighet av blod genom kärlen och påskynda ämnesomsättningen.

  Terapeutisk träning med kronisk prostatit syftar till att träna musklerna i det lilla bäckenet, eftersom en av de främsta orsakerna till prostatit, läkare tror stagnation av blod i detta område. Den växlande spänningen och försvagningen av musklerna skapar förutsättningar för en skillnad i intra-abdominalt tryck. En tryckförändring ger en tillströmning av syreberikat blod till prostata och kan betraktas som en naturlig kroppsmassage.

  Dessutom stimulerar gymnastik övningar binjurarnas arbete, vars korrekta funktion gör att du snabbt kan bli av med de återstående fenomenen av inflammatorisk sjukdom i prostata. Samtidigt är det inte nödvändigt att spendera 24 timmar om dygnet på gymmet. Många effektiva övningar kan utföras även i kollektivtrafik eller på arbetsplatsen.

  övningar

  Val av övningar för att behandla prostatakörteln bör baseras på graden av fysisk kondition och egen förmåga. Om du under åren ledde en stillasittande (stillasittande) livsstil, kan allvarlig fysisk ansträngning bara skada. Men för terapeutisk gymnastik ger det inte alls en kraftig ökning av belastningar eller yrken fram till utmattning.

  Missbruk inte aktiva sporter under perioder av förvärring av sjukdomen. Fysisk utbildning ska inte vara obehaglig eller tröttsam. För att uppnå ett positivt resultat, tillräckligt för att ge fysiska övningar cirka 10 minuter varje dag. Samtidigt, innan du väljer den optimala uppsättningen övningar, måste du genomgå en undersökning och samråda med din läkare.

  Terapeutisk gymnastik med prostatit och prostataadenom innefattar som regel användningen av följande metoder:

  • Kegel övningar;
  • Terapeutisk massage av prostata;
  • Punkt kontrast dusch;
  • Yoga klasser;
  • Terapeutisk träning;
  • Sexuell aktivitet.

  En bra effekt i den systematiska applikationen är även elementära morgonövningar. Rotation av huvud, armar och ben bidrar till att aktivera blodcirkulationen och förhindrar bildandet av stagnation. Mer profilerade övningar för behandling av prostatit riktar sig mot utvecklingen av höftmuskulaturen.

  Kegel övningar

  En grupp övningar som utvecklats av en känd gynekolog från förra seklet blir popularitet varje år. Initialt var ett komplex av fysisk ansträngning för organen i genitourinärsystemet avsedd uteslutande för kvinnor i arbetskraft, men idag rekommenderar urologer i allt högre grad dessa övningar till män med inflammation i prostatakörteln. Anledningen till en sådan efterfrågan ligger i implementeringens universalitet och enkelhet.

  Kegelövningar för män används för att träna musklerna i anusen. För att korrekt avgöra vilken typ av muskelgrupp du behöver spänna nog för att stoppa processen med urinering. I detta fall aktiveras den pubic-coccygeal-zonens muskelvävnad, vilket kräver konstant träning.

  För att börja, måste du göra övningarna i fem uppsättningar av tio muskelkontraktioner, försöker hålla musklerna i spänning i ca 5 sekunder. Gradvis bör antalet tillvägagångssätt ökas. Om det är svårt att utföra det första antalet nedskärningar, är det dock bättre att bryta 50 övningar i ett större antal tillvägagångssätt. Det viktigaste är att lektioner ska vara fördelaktiga, inte obehag. Komplexet kan kompletteras med alternerande spänning och avslappning av musklerna i anuset.

  Kegelövningar kräver ingen speciell förberedelse och tar inte mycket tid. De kan utföras även i transporter, på väg till och från jobbet. Klasser förbättrar erektionen, lindrar för tidig utlösning och är lämpliga för både behandling och förebyggande av prostata sjukdomar.

  Terapeutisk massage

  Massage i perineum kan utföras oberoende. Det är nödvändigt att placera en tumme mellan en anus och ett skrotum, sedan inom några få minuter att rytmiskt trycka på denna sida.

  Ett bra alternativ till massage kan fungera som ett "sittande" på en tennisboll. För att göra detta sätter bollen i skrotområdet och håller bagageutrymmet med hjälp av händerna och utför rytmiskt tryck. I vissa fall kan förfarandet orsaka smärtsamma känslor. Om smärtsyndromet inte uttrycks väldigt tydligt så anses detta som normen. Men en stark smärta - ett tillfälle att se en läkare.

  Vattenförfaranden

  En kontrastdusch för perinealområdet är ett utmärkt förebyggande medel vid behandling av prostatit. Växling av varmt och kallt vatten ökar blodflödet och eliminerar blodstasis. Utför det i fem mottagningar i en minut. Först skickas en ström av varmt vatten (ej brinnande) till perinealområdet, då ändras temperaturen plötsligt till en kall (inte is) en. Vid den tiden bör förhållandet mellan varmt och kallt vatten vara cirka 45/15 sekunder.

  Ett annat användbart och trevligt förfarande är att simma. Denna sport påverkar alla muskelgrupper och mättar fullständigt alla organ med syre.

  Övningar som syftar till att utveckla höftområdet, kombinerat med omfattande behandling, hjälper till att lindra akuta symptom på sjukdomen. Yoga övning förbättrar blodflödet och lindrar stress. Ett exempel är den berömda "lotus" -positionen. Det är önskvärt att utföra denna övning i 15 minuter.

  Terapeutisk fysisk träning

  LFK är ett komplex av övningar speciellt utformade och syftar till att eliminera manifestationer av sjukdomen:

  • Att gå på skinkorna är den bästa gymnastiken för adenom. Övning återställer en erektion, stärker muskelvävnaden i det lilla bäckenet. Utfört enkelt - du måste sitta på golvet, rygg rakt, sträckta benen, rörelser utförs utan hjälp av händer;
  • Lyft höften - den här övningen är bekant för alla från skolans bänk. Benet böjer sig i knäet, stiger till ett vågrätt läge, efter några sekunder återgår till sin ursprungliga position. Utförs i 12 närmar sig med varje fot;
  • Squats - benen bredare än axlarna, krokar du behöver fixa positionen i några sekunder, fotstödet är på hälen. Utför träningen i tre uppsättningar av 12 gånger för varje ben;
  • Krama - de utför sig så gott som möjligt. Som stöd kan du inte bara använda golvet, men också mer upphöjda ytor;
  • Bro - det är nödvändigt att höja skinkorna och delen av ryggraden ovanför golvet från utsatt position. Uppstigningen sker genom inandning, skinkorna är tätt komprimerade, musklerna i anusen är ansträngda.
  • "Sax" - träningen kan utföras som att ligga på ryggen och ligga på magen. Det andra alternativet är mer komplicerat men mer effektivt. Essensen i lektionen är att utföra asymmetriska ben med ben. Till exempel, om det vänstra benet lyfts upp, sänker den nedre delen vid denna tidpunkt. Du kan göra det genom att orientera dina ben med benen vertikalt eller horisontellt;
  • "Båt" - utförs från det benägna läget på buken. Armarna och benen lyfts upp, stammen är välvd. För att stärka effekten, försök att rocka "båten" bakåt framåt;
  • "Cykel" - den här övningen är en av de vanligaste. Att åka en fiktiv cykel kräver stor ansträngning, så det förbättrar blodflödet i bottenvåningens nedre del;
  • "Stearinljus" - torso stöds av händerna i ländryggen, benen sträcker sig uppåt. Övning är idealisk för att lindra smärtsymptom, utflöde av blod från nedre extremiteterna.
  • Sträckande händer måste röra tårna, torso så mycket som möjligt för att trycka på fötterna. I denna position är det önskvärt att spendera omkring 10 minuter.

  Uppgiften är ganska enkel och känd för alla. Men om det finns problem med den här eller den här övningen, kan sekvensen av deras utförande ses i bilderna.

  Sexuell aktivitet

  Detta är den mest ovanliga gymnastiken för en kronisk prostatit. Men även för dess genomförande, bör personer som lider av inflammation i prostatakörteln behandlas med försiktighet. Det är nödvändigt att undvika långvarig, försvagande sex, avbruten samlag, samt tvångsfördröjning i utlösningen. Det optimala sättet att behandla sjukdomen kommer att vara regelbundna, lugna sexuella handlingar.

  I allmänhet är gymnastik ett utmärkt tillskott till huvudrätten av behandlingen. För att uppnå ett bättre resultat blir det kompetent att kombinera medicinsk behandling med behandling av folkmedicin och måttlig fysisk belastning. Att göra självmedicinering prostatit är farligt. Därför, när de första symtomen på sjukdomen inträffar, rådfråga en läkare och samordna med honom nödvändiga medicinska övningar.

  Terapeutiska övningar med prostatit - de 10 mest effektiva övningarna

  Akut och kronisk prostatit, som utvecklas hos män i arbetsför ålder, stör det allmänna hälsotillståndet och leder till sexuell dysfunktion.

  Ett integrerat behandlingssätt är alltid effektivt

  Behandling av sjukdomen måste nödvändigtvis vara omfattande, förutom användningen av mediciner, spelas en viktig roll i återhämtning och förebyggande av exacerbationer av kost och regelbundet genomförda uppsättningar av fysiska övningar.

  Den terapeutiska gymnastiken med prostatit bidrar till att klara av konsekvenserna av prostata-dysfunktionen och är ett viktigt steg i förebyggandet av alla slags komplikationer.

  Betydelsen av gymnastik vid behandling och förebyggande av prostatit

  En sådan sjukdom som prostatit kan diagnostiseras hos någon man. Orsaken till patologi är infektioner, katarralsjukdomar, felaktig blodcirkulation.

  Som ett resultat av alla dessa processer utvecklas de inflammatoriska reaktionerna och stagnerande fenomen i prostatakörteln, vilket orsakar utvecklingen av de allmänna symptomen på sjukdomen.

  Regelbunden terapeutisk gymnastik hjälper en man att förbättra kroppens funktion och förhindrar ytterligare negativa förändringar.

  Många läkare tror att det är fysisk aktivitet som förhindrar uppkomsten av sådana komplikationer i prostatit som organs adenom och impotens.

  Den huvudsakliga uppgiften som är förknippad med komplexen av fysiska övningar förbättrar bäckens organers arbete, förstärker musklerna och förbättrar ryggradens flexibilitet.

  Detta underlättas av vissa uppsättningar övningar, så det rekommenderas att du planerar korrekt.

  Med snabb användning av motion kan prostatit stoppas i de tidiga stadierna, vilket inte tillåter en allvarlig störning i de sexuella organen.

  Fysiska övningar är också det främsta förebyggandet av sjukdomen för personer över 40 år, särskilt de som i kraft av sitt yrke måste spendera större delen av dagen sitter.

  Det är viktigt att läsa: Profylax av prostatit i hemmet.

  Vad främjas av komplexet av gymnastiska övningar med prostatit

  Korrekt utvald uppsättning fysiska övningar med en sådan sjukdom i manlig sfär, eftersom prostatit har en positiv effekt på hela kroppen.

  Som ett resultat av dagliga studier observeras följande positiva förändringar:

  • Alla muskler i bäckenregionen är intensivt kontraherade.
  • Blodcirkulationen förbättras upprepade gånger, och alla metaboliska processer i prostatakörtelns vävnader intensifieras.
  • Under utförandet av en uppsättning övningar finns det en periodisk minskning av bukytrycket. Och detta uppfattas av kroppen som en naturlig massage, som har en fördelaktig effekt på sitt arbete och ökar regenereringen av skadade celler.
  • Fysiska, regelbundna övningar är nödvändiga både för att stärka immuniteten och för att öka nervsystemet. En sådan förändring påverkar både prostata och sexuell funktion positivt.
  • Genom att utföra ett komplex av terapeutiska övningar kan du snabbt hantera stillastående fenomen och bidrar till snabb eliminering av alla inflammatoriska processer.
  • Normal för en människas fysiska aktivitet förbättrar arbetet hos ett sådant organ som binjurarna, och från dess normala funktion beror kursen på majoriteten av metaboliska processer i kroppen.

  För att läkande gymnastik i sjukdomar i prostatakörteln ska få en positiv effekt att utföra måste det göras regelbundet.

  Några uppsättningar övningar kan föreslås av den behandlande läkaren, andra kan också väljas. Det är bara nödvändigt att överväga om du har kontraindikationer mot de valda övningarna.

  Det rekommenderas att spendera avgiften under resten av livet, det här är inte bara den främsta förebyggandet av sexuell impotens utan också en garanti för utmärkt hälsa och välbefinnande.

  Terapeutiska övningar - de 10 mest effektiva övningarna i sjukdomen

  • Den första träningen kan utföras även på jobbet. Det är nödvändigt att sitta bekvämt, stänga knäna tätt och dra i sig magen. Det rekommenderas att denna övning upprepas upp till 5 gånger om 1 minut.
  • Konventionella push-ups effektivt förbättra blodcirkulationen i alla organ och stärka bäcken och ländmuskeln. Och du kan vrida ur golvet, väggen, bordet, det är som du vill.
  • Att gå med en hög höjning av knä som böjs vid knäna kan utföras av både unga och gamla män.
  • Djupa knutar med muskelspänning i perineum rekommenderas att utföras 10 gånger på morgonen och på kvällen.
  • Det är nödvändigt att göra cirkulära rörelser i olika riktningar av kroppen, medan bäckenet måste vara stillastående.
  • Från stående position är det nödvändigt att utföra samtidig och alternativt drag av knä som böjs vid knäna så nära borsten som möjligt.
  • Från kroppens position på buken kan du lyfta de raka benen på sidorna och raka. Periodiskt, från samma position, och utför en mängd cirkulära rörelser på benen.
  • Liggande kramar bollen med knäna och fördröjer det upp till 7 sekunder.
  • "Björk". Det vill säga att lyfta skrovet är en annan användbar övning för prostatit.
  • Från den bakre positionen på baksidan korsas de raka benen växelvis och avleds i olika riktningar.

  Ett positivt resultat observeras vid användning av motionsbehandling, även om ockupationen inte betala mer än 5 minuter på morgonen, även om den perfekta tiden bör vara upp till 15-20 minuter.

  Det rekommenderas också att du regelbundet gör skidor och vandringar, gå in för att simma, åka ridning.

  Kontra

  Vid akut prostatit eller åter försämring av stark fysisk aktivitet är förbjuden och därför bör motion gradvis börja utföra efter eftergift av de viktigaste symptomen på sjukdomen.

  Det är också nödvändigt att konsultera en läkare om den valda uppsättningen övningar, om det finns en historia av osteokondros eller hypertoni.

  Vid förekomst av starka smärtor i samband med anställningsförloppet bör träningen stoppas och ersättas med en annan.

  Terapeutisk gymnastik med prostatit tar inte mycket tid, och resultatet, förutsatt att det hålls regelbundet, kommer inte att hålla dig väntar.

  Andra gymnastiska övningar med prostatit. Många män stärker sin fysiska aktivitet, uppnår en förbättring av sexuell funktion och blir av med exacerbationer av prostatit.

  Terapeutiska övningar med prostatit. övningar

  Prostatit kan förekomma i starkare kön vid vilken ålder som helst. För många faktorer följer sjukdomsuppkomsten.

  Eftersom sjukdomsuppkomsten kan inträffa nästan obemärkt för en man, är inflammation i prostata körningen oftare kronisk.

  Problemet är att en tid efter sjukdomens utseende kan en man ha problem med erektion, för att inte tala om det ständigt dåliga humöret och överdriven irritation.

  Orsaker som kan orsaka sjukdom

  Prostatakörteln är i en "dysfunktionell" plats, infektionen kan komma in från var som helst: från urinblåsan, rektum, urinrör, längs blodkärlen.

  Fördjupande faktorer för sjukdomens utseende kan vara:

  • generell hypotermi hos kroppen
  • arbeta i ständigt sittande ställning och stillasittande livsstil
  • långvarig abstinens från kön eller överdriven aktivitet
  • frekvent förstoppning
  • kronisk inflammation i organen eller infektionssjukdomar;
  • de överförda urologiska och venerala sjukdomarna;
  • vilket tillstånd som immunsystemet är deprimerat.

  Det huvudsakliga syftet med gymnastik

  För behandling av prostatit spelar gymnastik och fysisk aktivitet en viktig roll. Prostatakörteln tvättas dåligt med blod, vilket innebär att det inte är tillräckligt med syre. Detta försvårar hennes tissues funktion. Om en person inte har tillräckligt med syre, faller han somnar, liksom enskilda organ - de börjar arbeta dåligt. hence, behöver öka blodkörteln - Detta kan göras med hjälp av speciella övningar.

  Gymnastik med kronisk prostatit gör att musklerna i bäckenregionen kontragerar, vilket garanterar en skillnad i intra-abdominaltryck. Detta bidrar till flödet av blod till prostata och dess naturliga massage. Fysiska övningar tonar upp nervsystemet, gör adrenalerna och eliminerar de återstående effekterna av inflammatoriska sjukdomar i prostata.

  Irreplaceable Kegel övningar

  Populära övningar för att förbättra genitourinary systemet är Kegel övningar. De uppfanns den tyska gynekologen, som ville hjälpa kvinnor att återhämta sig snabbare efter födseln. Idag används de av män och sparar dem från många sjukdomar.

  När du gör Kegel övningar musklerna i anusen är utbildade. För att hitta de muskler som du behöver ta itu med måste du stoppa urinströmmen vid urinering. Dessa är pubic-coccygeal muskler, som kräver konstant träning. I början av hälsovårdsarbetet tas fem metoder för tio stycken med en fördröjning på upp till 3-5 sekunder, varefter antalet övningar ska ökas till 150 per dag. De hjälper till vid behandling av prostatit, förbättrar erektionen och till och med lindrar män från för tidig utlösning.

  Gymnastik för behandling och förebyggande av prostatit: motion

  För att behandla inflammation i prostatakörteln kan du använda både komplex och individuella övningar. Oftast kombinerar specialisterna övningarna till ett komplex som effektivt kommer att bekämpa sjukdomen. Män kan välja de mest praktiska aktiviteterna.

  Lättkomplex av terapeutisk gymnastik:

 • Ligger på baksidan ligger den ena handen på bröstet, den andra på magen. Höj dina händer i andetag, med utandning under tryck av dina händer, sänka mag och bröst. Upprepa 6 gånger.
 • Ligga, händer upp, böja ner och andas in, linda armarna runt bröstet, pressa och andas ut. Upprepa 6 gånger.
 • Ligga med upphöjda händer sitta ner och rör tårna med fingrarna. Upprepa 8 gånger.
 • Ligga, böj dina knän, ta andan. Luta dina knän åt vänster, sedan till höger, andas ut. Upprepa 6 gånger i varje riktning.
 • Ligga med böjda knän för att andas in, höja bäckenet, gör en utandning. Upprepa 8 gånger.
 • Stående, lutande på stödet, att stiga upp på tårna, ta andan, sitta ner, andas ut. Gör 6 gånger.
 • Ställ exakt, höja hakan. På en suck, lägg händerna framför, och sänka dem med andning. Kör 6 gånger.
 • Stående, händer i näve. Vid inandning börjar vi vända kroppen till vänster, utandning. Samma i andra riktningen, upprepa 5 gånger.
 • Stående, ta händerna tillbaka, väva dina fingrar ihop. Att stiga på strumpor, för att sänka händerna, något för att böja framåt. Gå ner på dina klackar och andas ut. Kör 6 gånger.
 • Lugn andning, gå i takt i två minuter. Ta sedan ett djupt andetag innan du återställer antalet hjärtslag.
 • HALF LÄSARNA MISS DENNA TEXT!

  Och inte veta att ett effektivt botemedel mot prostatit, adenom och hyperplasi av prostata uppträdde - Zeroprost.

  Zeroprost - ett unikt komplex av naturliga ingredienser som effektivt behandlar prostatit, BPH och prostatahyperplasi. Inulin förbättrar lymfa flöde, vilket helt eliminerar inflammation i prostatakörteln och normaliserar urinering. L-arginin och L-karnitin har en positiv effekt på styrkan och spermatogenes. Tryptofan enligt komplexa B-vitaminer (B1 och B6) utlöser ett immunsvar reaktion i kroppen, vilka är riktade mot infektiösa patogener prostatit och destruktion av atypiska celler, som kan omvandlas till cancer.

  Har tid att göra en order med rabatt HÄR!

  1 komplex:

  1. ligga på ryggen, blanda och föda ben, böjda på knäna och raka;
  2. avels- och blandningsben med kors;
  3. avböjning av ryggraden med stöd på armbågar och klackar;
  4. på samma gång, växelvis dra upp benen, böjda på knäna till bröstet. Fötterna pressas till skinkorna;
  5. höja bäckenet med stöd på fötterna, samtidig utspädning av knäna och kompression av musklerna i anuset.

  2 komplex:

  1. ligger på hans sida som drar benet, böjde sig vid knäet, till bröstet;
  2. cirkulära rörelser med benet böjda vid knäet;
  3. cirkulär rörelse med ett rakt ben;
  4. rätningen av benet till sidan.

  3 komplex:

  1. liggande på buken, växelvis höja det raka benet;
  2. rörelse med fötter som under simning med stag eller hækling;
  3. bågning av ryggen med handledsstödet.

  4 komplex:

  1. står på alla fyra för att sprida benen så bred som möjligt och sitta mellan hans klackar på golvet;
  2. sitta ner på klackarna medan du komprimerar musklerna i perineum, anus och skinkor;
  3. bogföring av back up med gren och anus.

  Terapeutisk träning med prostatit är effektiv inte bara för behandling och förstärkning av prostatakörteln. Det kan också användas för att förhindra efterföljande sjukdomar efter en fullständig botemedel. Vid bestämning av antal övningar Du måste vara uppmärksam på nivån på din fysiska kondition och känslor.

  Med akut prostatit utser specialisterna först en uppsättning åtgärder och medicinsk utrustning för att lindra smärta och obehag. Varning vid övningar bör observeras för personer med feber och samtidiga sjukdomar, till exempel osteokondros, högt blodtryck etc. Terapeutisk gymnastik mot prostatit kommer att få dig att må bättre och hålla din sexuella ungdom.

  Gymnastik med prostatit finns också på denna video