Huvud
Strömförsörjning

Vilka är de förväntade resultaten från behandling av prostatit utan antibiotika?

När prostatit detekteras är det väldigt viktigt att börja omedelbar behandling, och ju tidigare symptomen på sjukdomen upptäcks, desto större chanser är att utan kirurgisk ingrepp. Många patienter försöker undvika operationer med prostatit, dessutom vill de göra behandling utan antibiotika, eftersom dessa kraftfulla droger kan ha en negativ inverkan på kroppen som helhet.

Men oavsett hur stor viljan att vägra sådana läkemedel är det i många fall omöjligt. Självklart finns det många folkmedicin som är naturliga antibiotika, men deras effekt kanske inte är tillräckligt kraftfull för att stoppa de inflammatoriska processerna.

Prostatit Behandlingen börjar alltid med användning av antibiotika, liksom många andra droger, och om vi vägrar att använda dem, kommer sjukdomen utvecklas snabbt, och patienten kommer att tvingas att producera mer besvärande och långtidsbehandling. Åtgärder som vidtas otvivelaktigt kan orsaka allvarligare sjukdomar och leda till infertilitet. Dessutom kan patienten utveckla prostata adenom, och ibland även en malign tumör i prostatakörteln.

Prostatit är en inflammatorisk process. Oftast uppstår det på grund av förekomsten av en infektion, som måste elimineras mycket snabbt, vilket förhindrar ytterligare komplikationer. Det är därför som behandling av prostatit görs med hjälp av kraftfulla aktiva substanser - antibiotika som snabbt kan stoppa de negativa processerna.

Vad är egenskaperna hos sådana droger?

Nästan i alla fall ger användningen av antibiotika vid behandling av prostatit utmärkt resultat, återställande av människors hälsa.

En korrekt utvald terapeutisk process ger möjlighet att erhålla resultat såsom:

 • betydande acceleration av återhämtningen;
 • bli av med inflammatoriska processer;
 • reduktion av förgiftning.

Vad är det största problemet med sjukdomen?

För att förstöra mikroorganismer som leder till utseende av prostatit, kan du på kortast möjlig tid, utsättas för kompetent och omedelbar behandling. Dessutom är det extremt viktigt att identifiera sin känslighet mot en viss typ av antibiotikum. I utvecklingen av prostatit spelar effektiviteten hos det valda läkemedlet - antibiotikum en mycket viktig roll. För att bestämma vilken typ av läkemedel som behövs i varje fall måste patienten utföra prostatsekretionen.

Efter att ha fått resultaten från testen bestämmer specialisten det mest effektiva läkemedlet, vilket hjälper till att göra snabb behandling. Till dess att agenten väljs kan patienten använda de antiinflammatoriska läkemedlen som rekommenderas av läkaren, liksom läkemedel som eliminerar smärta och svullnad. De kan eliminera en stor andel av symtomen.

Behandling av prostatit med hjälp av antibiotika utförs individuellt, dvs. valet av läkemedlet beror på sjukdomens egenskaper och patientens allmänna hälsa. Steget med inflammatoriska processer, såväl som spektrumet av läkemedlets effekter, spelar en mycket viktig roll vid valet av antibiotika. Behandling av prostatit med hjälp av sådana kraftfulla verktyg har inte ett tydligt system, för att starta självständig behandling, att ha blivit bekant med de mest populära drogerna, borde det inte.

De vanligaste drogerna

Det finns andra, inte mindre effektiva läkemedel som kan behandla prostatit och eliminera obehagliga symptom. Om en specialist föreskriver ett specifikt läkemedel, måste patienten strikt följa dessa föreskrifter utan att köpa de analoga som rekommenderas av läkaren utan att ha råd med en läkare.

Det är mycket viktigt att ge läkaren all information om din egen hälsa, allergiska reaktioner och den observerade intoleransen mot vissa läkemedel, vilket omedelbart avgör vilket antibiotikum som ska användas i ditt fall.

Funktioner av terapi

Behandlingen av prostatit med antibiotika är i de flesta fall mycket effektiv. Men det kräver en klar överensstämmelse med alla krav och recept som läkaren gav. Det är väldigt viktigt att inte sluta behandlingskursen, även efter att det har skett en signifikant förbättring. Detta kommer att göra det möjligt att bli av med orsakerna till sjukdomen. Men en sådan effekt är endast möjlig vid långvarig exponering, utförd med hjälp av mediciner. Om kursen avbryts, så är det i människokroppen mycket snabbt förvärvat motståndskraft mot de aktiva komponenterna i medicinska ämnen. Därför, med den upprepade manifestationen av symptom på inflammation i prostata, kommer de använda antibiotika inte längre att ha den önskade effekten.

Behandlingen med sådana droger utförs vanligen hemma. Sjukhusisering krävs sällan. Men patienten är skyldig att besöka urologen så ofta för att ständigt hålla kontroll över sjukdomsens nuvarande dynamik.

Dessutom bör en ytterligare mycket viktig punkt beaktas. Vi måste ge upp alkohol helt. Faktum är att det avsevärt minskar den helande effekten av många antibiotika. Även med användning av sådana droger ökar belastningen som utförs på levern avsevärt. Detta kan i sin tur leda till uppkomsten av flera obehagliga sjukdomar.

Vilka biverkningar kan användningen av sådana droger leda till?

Det bör också noteras att läkemedel som administreras parenteralt, sparar kroppen mer. Rektala suppositorier har också en liknande känslig effekt.

Forum för sajten Min prostatit

Prostatitbehandling utan antibiotika

Prostatitbehandling utan antibiotika

Oleg »11 aug 2014, 21:56

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Koka4ev »15 aug 2014, 18:18

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Oleg »15 aug 2014, 18:42

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Koka4ev »15 aug 2014, 10:30

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Oleg »03 sep 2014, 17:12

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Koka4ev »03 sep 2014, 21:12

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Oleg »04 sep 2014, 00:20

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Koka4ev »10 sep 2014, 23:40

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

LizaGli »19 okt, 2016, 18:42

Re: Prostatitbehandling utan antibiotika

Germes »05 dec 2016, 22:06

Behandling av prostatit utan antibiotika

Tabletter från prostatit: antibiotika, analgetika och antispasmodik

Tabletter från prostatit är det grundläggande och primära sättet för någon form av denna sjukdom. De bidrar till patientens snabbaste återhämtning, och deras åtgärd riktar sig till var och en av elementen i sjukdomsutvecklingen.

Det viktigaste att komma ihåg när man väljer droger för prostatit är att de ska ordineras av en läkare. Det kommer att definiera en kvalificerad behandling är individuell, med hänsyn till samspelet mellan prostata piller med andra läkemedel som är tilldelade mannen, med hänsyn till biverkningar och läkemedlets effekter på hela kroppen.

Inte bara sjukdom i prostatan kan orsaka smärta och psykiska obehag, men också plockat upp fel läkemedel kan skada: orsaka en allergisk reaktion, försämring av fortplantningsförmågan eller orsaka brist på erektion hos män, vilket är ett av symptomen på impotens.

Läkemedel som används för prostatit, är indelade i följande huvudgrupper, medan deras mottagning utförs i ett komplex:

Antibakteriella preparat. Det första valet av en läkare vid behandling av en sjukdom, särskilt dess akuta form. Är inriktad på förstörelse av sjukdomsutgivaren som avslöjas på grundval av laboratorieanalyser av en prostatshemlighet. Bör fritt tränga in i prostatavävnaden och orsaka en hög koncentration av ämnet, så att antibiotika är minst 4 veckor; med svåra smärta antibakteriella läkemedel finns intravenöst.

Alfa-blockerare. Tabletter från prostatit från denna grupp är avsedda för de män som har en funktionsduglig process för urinering. Koppla prostata glatta muskelfibrer och blåsan sphincter spasm avlägsnade, förbättra flödet av urin och sädesvätska, vilket minskar mängden av brådska, vilket minskar trycket på blåsan.

Muskelavslappnande medel. De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Smärtstillande. Lätt smärta i underlivet. Vanligtvis eftersom dessa preparat används Aspirin, Ibupropen, Diklofenac. Dosering bör kontrolleras med en läkare.

Fytoterapeutiska läkemedel. De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

Hormonala medel. De syftar till att minska nivån av testosteron, vilket främjar proliferationen av prostatavävnad, normaliseringen av den övergripande hormonella bakgrunden.

Lugnande. Designad för patienter i deprimerat tillstånd på grund av en kränkning av livskvaliteten, inklusive sexuella.

Vitaminer. Det är nödvändigt för den allmänna förstärkningen av immunsystemet, som försvagas av både sjukdomen och själva behandlingsförloppet.

Viktiga läkemedel för behandling av prostatit och prostata adenom

Ur medicinsk synvinkel finns det ingen bättre medicin för prostatit, vilket är uppenbart, eftersom ett eller annat läkemedel riktas mot en eller flera orsaker till sjukdomen, så bara till en av sjukdomsformer:

I akut bakteriell form, vilket blev en orsak av bakterier coliform, krävs mottagningsantimikrobiella medel fluorkinol från gruppen: Co-trimoxazol, Ciprofloxacin och Doxycyklin.

Kronisk bakterieformen behandlas vanligtvis med doxycyklin, erytromycin, minocyklin, och under flera veckor som antibiotikaterapi i denna form är inte tillräckligt effektiva.

Den icke-bakteriella formen av prostatit, även om det inte finns någon infektion i den, behandlas fortfarande med antibiotika, eftersom specialister har visat en minskning av smärtssyndrom hos patienter.

Den bästa botemedlet för prostatit för varje patient kommer att vara sin egen, men det finns ett antal droger som är kända för reklam och oftast frågade i apotek som syftar till att förbättra urinering, påverka metabolism och mikrocirkulation i prostata. Oftast föreskrivs de för behandling av kronisk prostatit och godartad prostatahyperplasi:

 • Prostamol UNO, Prostanorm, prostaminfrigöring och svullnad i körtelvävnaderna, vilket är viktigt vid attacker, när blodet flyter till bäckenorganen, normaliserar prostatafunktionerna.
 • Vitaprost, förutom ovanstående, ordineras efter operation på prostatakörteln.
 • Prostanderivat fastställts inte bara för behandling och kontroll av benign prostatahyperplasi, kränkningar av dess funktioner, för att förhindra urologiska komplikationer (akut urinretention).
 • Prostata forte-männens formel är ett kosttillskott som bidrar till att stärka immunförsvaret, vilket är ordinerat för förebyggande och behandling av milda urinproblem.

Läkemedel för behandling av prostataadenom är i grunden androgener, vilket förenklar urineringsprocessen genom att öka detrusorens funktionella kapacitet.

De mest populära drogerna i kampen mot prostata adenom är:

 • "Prostatilen". Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Tilldela prostata adenom, excretion-toxisk infertilitet, interreceptiv copulativ dysfunktion, kirurgiska ingrepp på bäckenorganen, störningar i urineringshandlingen.
 • "Raveron". Prescribed vid den initiala utvecklingen av prostata adenom.
 • Proscar är det första läkemedlet från klassen av specifika hämmare av 5-alfa-reduktas. Konstruerad för att kontrollera och behandla prostata adenom.
 • "Sustanon." Läkemedlet är en långvarig åtgärd, administreras intramuskulärt, en kurs på högst 3 injektioner.
 • "Oxyprogesteron" och "Progesteron" är droger som orsakar en kränkning av androgenmetabolismen i prostata.
 • "Peponen". Växtberedning, är gjord på basis av pumpa frön. Det används vid det inledande skedet av prostata adenom, det hjälper till att ta bort smärtssyndrom och urinflödesbesvär. "Pepon" ökar också den sexuella lusten och påverkar potensen positivt.

Det finns många andra läkemedel för behandling av prostatit, inklusive behandling av prostata adenom, men det måste komma ihåg att sådana mediciner endast måste tas på recept från läkaren, så att självmedicinering inte leder till försämring av hälsan.

Börja en tidig behandling för prostatit - det här är huvudregeln som hjälper män snabbt återhämta sig. Lanserad sjukdom behandlas snabbt. Men i de inledande stadierna av terapeutisk behandling är det helt tillåtet. Apotekare erbjuder effektiva piller för prostatit. Men de är många, och varje läkemedel har sina egna egenskaper. Vilka tabletter ska man välja för behandling eller förebyggande? För att svara på denna fråga kommer den här artikeln att hjälpa till - i det sammanställer vi en lista över de bästa metoderna (efter kostnad och kvalitet) och gör en kort genomgång av varje läkemedel.

Hur väljer man rätt?

Först och främst är det värt att notera att det inte är nödvändigt att välja tablett för behandling eller förebyggande av prostata enbart fokusera enbart på listor och recensioner på internet - det kan vara farligt, eftersom det inte plockas upp medicinering kan bara göra skada. Tabletter mot prostatit, det är bättre att välja en läkare.

Läkaren kommer att genomföra en serie tester, bekräfta diagnosen, bestämma den exakta formen och scenen för prostatit och också lära sig de enskilda egenskaperna hos mannen. Baserat på den information som erhållits, kommer specialisten att förbereda ett behandlingsprogram och en lista över tabletter som måste tas av en viss patient.

Behandling av akut och kronisk prostatit innebär att man tar olika typer av tabletter från olika symtom. Det kan vara:

 1. Antibiotika.
 2. Anestetiska tabletter.
 3. Remedier för inflammation.
 4. Blockerare.
 5. Läkemedel som förbättrar blodflödet och eliminerar stillastående formationer.

Vi kommer att sammanställa en lista över tabletter för behandling och profylax av prostatit och lära oss också om deras syfte, indikationer, mottagningsegenskaper, priser etc.

Medel mot patogen flora

Prostatit åtföljs ofta av infektion med bakteriell flora, vilket orsakar allvarliga komplikationer. För att eliminera skadliga patogener måste du ta antibiotika. Förutom att eliminera bakterier, bidrar antibiotiska tabletter till att minska förgiftningen och stoppa inflammation.

Tyvärr är det ofta omöjligt att bota prostatit utan antibiotika. I recensionerna kan du hitta många historier som män vägrade ta dessa medel, fruktade biverkningar, och som ett resultat lanserade deras sjukdom.

Ofta behandling av akut och kronisk prostatit, läkare ordinera till sina patienter piller från följande lista: amoxiclav, ciprofloxacin, ofloxacin eller azitromycin.

Amoxiclav i prostatit är oftast ordinerad för män. Detta beror på hög kvalitet till ett relativt överkomligt pris på drogen. En annan fördel är att läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder, och det kan ordineras för alla patogener av prostatit.

Läkemedlet finns på listan över penicillinmedel (var försiktig - många människor har allergier mot penicilliner). Amoxiclav tabletter är belagda med en filmliknande lättlöslig vit beläggning. Förpackad i antingen injektionsflaskor eller blåsor.

Kostnaden för tabletter: från 190 rubel (375 mg).

Ciprofloxacin är ett antibiotikum slagsmål med alla grupper av skadliga mikroorganismer som framkallar utvecklingen av smitt prostatit: grampositiva och aeroba, gramnegativa och anaeroba. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ciprofloxacinhydroklorid.

Vid okomplicerad prostatit i inledningsskedet föreskrivs Ciprofloxacin 250 mg per dag. I svåra fall måste du dricka 500 milligram två gånger om dagen. Inträdeslängden är cirka 10 dagar.

Det kostar ett läkemedel från 32 rubel (tabletter 500 mg, i ett paket med 10 st.).

Detta läkemedel från listan över effektiva tabletter från en prostatit har antimykotisk, protivoprotozojnym och antibakteriell verkan. Det tillhör kategorin bredspektrum antibiotika. Det tar en gång om dagen i ett år. Kursen varar i tre dagar, men om det behövs kan doktorn antingen förlänga kursen eller förskriva ett annat antibiotikum för att förbättra effekten.

Priset är från 120 rubel. (500 mg, i förpackningen 3 tabletter).

Starka tabletter som kan döda gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer under en minimal tidsperiod som orsakar prostatit hos män. Behandlingen börjar med en engångsdos på 200 mg. Med komplicerad prostatit kan den dagliga dosen ökas till 800 mg. Beroende på graden av sjukdomen kan kursen vara från 3 till 10 dagar.

Det är värt en låda med 10 tabletter (400 mg) från 30 rubel.

antiinflammatorisk

Prostatit är alltid en inflammation i prostata. Dessutom, om de lämnas obehandlade, inflammation i vävnaderna kommer snabbt att utvecklas, vilket orsakar mycket obehagliga symptom (smärta, urinretention beroende på kompression i urinkanalen, erektionsproblem). Ofta minskar inflammationen, det är möjligt att ta bort symptomen på prostatit. För män denna läkare ordinerar medicin från listan över icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak, meloxikam, Nimesulid, etc.).

Tabletter är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med uttalad analgetisk, antipyretisk och antiinflammatorisk effekt. Diklofenakens verkan mot inflammation baseras på det faktum att komponenterna minskar bildningen av så kallade prostaglandiner. De är orsaken till inflammatoriska processer i prostatit.

Det är värt ett läkemedel med 25 rubel. (ett förpackning med 1 tablett med 50 mg) till 50 rubler. (en låda med 20 tabletter av 100 mg).

Meloxicam är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med antiinflammatoriska och antipyretiska effekter. Mottagning av tabletter är endast möjlig under recept och under direkt kontroll av läkaren. Det är han som bestämmer dosen och varaktigheten av behandlingsförloppet.

Kostnaden för läkemedlet i apotek - från 45 rubel. för en låda med 20 st.

Nimesulidpiller lindrar inflammation i prostata och hjälper till att sänka värmen och minska smärta. En ytterligare effekt är utspädningen av blod, det vill säga att läkemedlet hjälper till att ta bort blodproppar i kärlen. Standardförloppet för att ta detta NSAID är 15 dagar, men behandlingens längd kan justeras av läkaren beroende på patientens tillstånd.

Det finns en låda med 20 st. (100 mg) från 65 rubel.

Grupp av alfa-blockerare

Prostatit i 85% av fallen åtföljs av svårigheter med urinering - en man upplever ständigt uppmanar, men det är normalt att gå på toaletten inte kan. För att normalisera processen kan du ta speciella läkemedel - alfa-adrenoblockerare. I recensionerna talar bra om Tamsulozin och Omnik.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i kompositionen är tamsulosinhydroklorid. Dosen av läkemedlet syftar till att koppla av de postsynaptiska a1A-adrenerge receptorerna i de glatta musklerna i prostata och i blåsans hals. Terapeutisk effekt uppnås endast 4 timmar efter tillträde.

Doseringen av tabletter är 400 milligram. Förpackad i lådor med 30 st., Kostnaden - från 430 rubel.

Omnik är en korrigering av urodynamik: det hjälper till att lindra symtomen genom att eliminera spasmer i prostata och blåsans nacke; minskar trycket i urinröret och ökar urinflödet. Doseringen av tabletter är 400 milligram. På en dag accepteras 1 pc. På apotek kan detta läkemedel hittas i förpackningar med 10 och 30 kapslar. Priset är från 430 rubel.

Mot smärta

Om en prostatit förvärras när mannen plågas av starka smärtor, är det nödvändigt att acceptera spasmolytisk. Dessa tabletter slappnar av i mjukvaran i prostata, förbättrar blodcirkulationen och därmed stoppar smärtan. Oftast rekommenderar läkare att ta följande tabletter: No-shpu, Papaverin, Baralgin.

But-shpa är en vanlig högkvalitativ spasmolytisk, som så snabbt som möjligt tar bort smärta när den förvärrar prostatit. Det finns tabletter nästan omedelbart. Plus ett läkemedel är det minsta antalet kontraindikationer och biverkningar - det är därför som No-spa ofta föreskrivs av läkare.

Mottagandet av No-shps är symptomatiskt, det vill säga man behöver inte genomgå en hel kurs. Det tas vid behov, när smärtan är smärtsam. Men att döma av läkarens recensioner är mer än 2 tabletter av denna antispasmodiska dryck fortfarande inte värt det. Om även ett par tabletter inte hjälpte till att avlägsna allvarlig smärta, är orsaken till deras förekomst väldigt seriös och enkla tabletter som bedövar det kan inte elimineras.

Kostnaden för No-shpy - från 66 rubel. för en låda med 6 tabletter.

Nästa läkemedel från listan över tabletter som kan tas med prostatit är Baralgin. Vid inträdet försvagas urinröret komprimerat av inflammerad och förstorad prostatakörtel och undertrycker därmed smärta. Det är dock värt att komma ihåg att Baralgin, liksom alla andra medel, har en tillfällig effekt, men tar inte bort smärtan permanent. Därför kan män inte ta bara en tablett med antispasmodik - de måste användas tillsammans med antibiotika eller antiinflammatoriska läkemedel.

Det kostar Baralgin från 220 rubel. för en låda med 20 tabletter.

Detta läkemedel hjälper till att slappna av i prostatavävnaden och öka blodets ledningsförmåga längs kärlen. Till skillnad från No-Shpa och Baralgina, ger inte omedelbar hjälp, det borde tas kurser. Men efter kursens slut kommer effekten att hålla länge. Upptagningstiden bestäms av läkaren (kan vara från ett par veckor till en månad). Efter avslutad behandling är det möjligt att ta Papaverine i en minsta dos (60 mg var tredje dag) för förebyggande för att undvika remission.

Det är värt ett läkemedel från 40 rubel. för 20 st.

andra

Ofta rådgör läkare sina patienter förutom läkemedel för att dricka vitamintillskott och naturliga komplex som innehåller ämnen som är användbara för prostata. Här är en liten lista över kvalitetspiller som är lämpliga för behandling av prostatit:

 1. Cyston är en naturlig förberedelse som hjälper till att ta bort toxiner (de ackumuleras när de tar starka antibiotika), och främjar också utsöndringen av stenarna i prostata-kanalerna. Oftast föreskrivs det med kalkylform av prostatit.
 2. Bulls könsdel är ett kinesiskt medel som hjälper till att stärka styrkan (det lider ofta med prostatit). Kompositionen innehåller extrakt från bovin testiklar, ginseng, dodder, citrongräs.
 3. Fuzhunbao - Kinesiska tabletter för generell förstärkning av kroppen, förstärkning av styrkan, förbättring av prostataens sekretoriska aktivitet. Sammansättningen av läkemedlet innehåller roten till kinesisk ginseng, ginseng, gorilla, svamp lingzhi, dereza, medicinal alpinia.
 4. Rödrot - detta kosttillskott innehåller bara vitaminer, spårämnen och andra användbara kemikalier av naturligt ursprung. Huvudkomponenten är en tepod som påverkar blodcirkulationen och lymfflödet, vilket minskar eller förhindrar eventuella stillastående processer.

Så vi sammanställde en lista över de mest populära tabletterna som används för att behandla prostatit. Observera att denna information endast tillhandahålls för informationsändamål.

Välj inte din medicin själv. Faktum är att i ett fall kan ett särskilt läkemedel vara effektivt, och i det andra är det kontraindicerat. Därför ska en läkare välja ett piller mot prostatit. På grundval av data om form och stadium av prostatit kommer en specialist att kunna avgöra vilka tabletter som är mest effektiva för en viss patient. Ta inte risker och engagera sig i självmedicinering - det kan vara farligt!

Kriterier för urval av antibiotika för behandling av kronisk prostatit

 • Egenskaper av val
 • Fluoroquinoloner med prostatit
 • Trimetoprim och tetracyklin läkemedel
 • Förberedelser från andra grupper
 • Behandlingsstandarder

Orsaken till prostatit hos män är oftast bakterier. Därför ordinerar läkare antibiotika. Det är viktigt att notera att dessa läkemedel behövs inte bara i akut form utan även i kronisk prostatit. Försiktigheten att förskriva dessa läkemedel för behandling av latent form bestäms av analysernas resultat. Ange närvaron av bakteriell flora kan hängas upp antalet leukocyter och detekteringen av mikroorganismer i sekretionen av körteln eller i piospermi.

Egenskaper av val

Olika antibiotika används för att behandla inflammation hos män. Vid valet är det viktigt att ge företräde åt dem som har förmågan att ackumulera i käftens vävnader. Detta är huvudkriteriet för val av prostata-terapi. För detta ändamål utses fluorokinoloner, aminoglykosider, makrolider och så vidare.

För att kunna välja kompetent antibiotika är det viktigt att konsultera en läkare. I denna situation, om en bakteriell flora misstänks, görs en analys för att identifiera typen av patogen. Samtidigt bestäms dess känslighet för befintliga verksamma ämnen. Endast på den här grunden ges företräde för detta eller det här läkemedlet.

Det är viktigt att notera att symtomen på kronisk prostatit i regel är dåligt uttryckta. Därför har patienten och läkaren möjlighet att vänta på resultatet av testen och välja ett antibiotikum som kommer att få en garanterad effekt.

Fluoroquinoloner med prostatit

Dessa antibiotika har många fördelar:

 • snabb uppnående av höga koncentrationer i vävnader;
 • minimal mängd biverkningar;
 • effektivitet av både orala och parenterala former;
 • utmärkt biotillgänglighet.

Som ett exempel kan du överväga sådana antibiotika som Ciprofloxacin, Levofloxacin, Ofloxacin och så vidare. En viktig egenskap är att dessa läkemedel har en långvarig åtgärd. Efter intag frigörs den aktiva substansen inom 24 timmar. Av denna anledning behålls koncentrationen av ämnet tills nästa dos.

Bland dessa läkemedel används Levofloxacin speciellt ofta för behandling. Det visar den mest uttalade effekten i närvaro av intracellulär infektion. Dessutom bör denna speciella grupp av läkemedel ordineras för prostatit, som uppstod som en komplikation av en sexuellt överförbar sjukdom.

Alla fluorkinoloner utan undantag visar hög effekt vid behandling av typiska infektioner. Nackdelar är bara neurotoxicitet. Drogerna används först efter att ha exkluderat förekomst av tuberkulos av lokalisering.

Doseringen beror direkt på preparatets namn och koncentrationen av den aktiva substansen. I allmänhet tas fluorokinoloner vid 500-1000 milligram per dag.

Trimetoprim och tetracyklin läkemedel

Det är ofta tillräckligt att behandla trimetoprim. Huvuddragen i drogen är förmågan att tränga in i körtelvävnaderna och ackumuleras i maximalt antal. I det här fallet är läkemedlet tillgängligt i ett prisförhållande och presenteras i ett brett utbud av formulär.

Trimetoprim är ineffektivt mot vissa enterokocker. Av detta skäl är läkemedlet förskrivet först efter att ha bestämt känsligheten.

För behandling av patologi föreskrivs ett antibiotikum i mängden av två tabletter per dag. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.

Antibiotika i tetracyklin-serien är effektiva mot mykoplasma, klamydia och andra infektioner. Den mest lämpade för behandlingen av läkemedlet är Doxycyklin. Det tolereras enkelt och har hög aktivitet. Den används i doser högst tvåhundra milligram per dag.

Tillsammans med dessa läkemedel används makrolider, till exempel Fromilidum och Azithromycin. Applicera 500-1000 milligram per dag. Den maximala dosen används som regel inom tre dagar efter behandlingens början. Vidare reduceras antalet tabletter med hälften.

När man använder makrolider är det viktigt att överväga att dessa läkemedel inte är fullständigt förstådda. Samtidigt är det känt att de är toxiska, ackumuleras snabbt i körtelvävnaderna och hanterar effektivt ett stort antal bakterier.

Förberedelser från andra grupper

Förutom ovanstående kan du använda Safocid för att behandla inflammation. Detta läkemedel är mycket viktigt för män och visade också hög effektivitet vid behandling av prostatit. I en blister innehåller Fluconazol, Azitromycin och Secnidazol. Drogen matchas i en daglig dos och tas samtidigt.

En sådan komposition gör det möjligt att eliminera inflammation vid detektering av patogener såsom trichomonader, anaerober, gardinella, mykoplasma och så vidare. Men det är särskilt fördelaktigt att detta antibiotikum är effektivt i närvaro av Candida-svampar.

Enligt WHO-krav är detta det perfekta läkemedlet för behandling av prostatit. Med dess användning når effekten 95%, även om det finns en försummad prostatit med en stabil mikroflora. I detta antibiotikum den har minimal toxicitet, lätt att bära, enkel att använda på grund av att en enda dosering, och dessutom orsakar minsta grad av resistens hos mikroorganismer.

Indikationer för användning av Safocid är okomplicerad prostatit, inflammation orsakad av STI, samt en kombination av prostatit med uretrit. I avsaknad av uttalade symtom är en enda ansökan tillräcklig. Män med frekventa återfall kräver en kurs på fem dagar vid full dosering.

Behandlingsstandarder

Specialister från ett stort antal länder arbetar för att skapa en effektiv metod för behandling av återkommande prostatit. De flesta människor tenderar att tro att män ska ha minst två veckors behandling. Därefter utvärderas patientens tillstånd och testresultat. Som regel fortsätter behandlingen. I allmänhet bör kursen vara minst 4-6 veckor.

I kronisk form av prostatit ges antibiotika i tabletter och kapslar. Dosen ska vara så hög som möjligt. Detta är det enda sättet att uppnå ett bestående resultat.

En latent form av prostatit anses separat. I de flesta fall avslöjar laboratorieanalys inte en bakteriell flora, men det här är ingen garanti för dess frånvaro. Detta förklarar det faktum att när man använder antibiotika hos män elimineras bäckensmärksyndrom och det allmänna tillståndet förbättras.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är helt enkelt omöjligt att skapa ett specifikt system för behandling av sjukdomen. Detta förklaras av patientens individuella egenskaper och olika former av patologin. Det är därför du inte kan ta antibiotika på egen hand, vilket har visat en utmärkt effekt hos andra män. Endast läkaren kan välja det mest lämpliga behandlingsalternativet i ditt speciella fall.

Om andra preparat vid behandling av prostatit är det möjligt att lära eller ta reda på från video:

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för prostatit hos män, behandlingsregim

Antibiotika vid behandling av prostatit hänvisar till läkemedelsbehandling och förskrivs i vissa fall.

Ofta är det rätt kombination av antibakteriell terapi i de tidiga stadierna av prostatit som undviker de mest oönskade konsekvenserna i framtiden.

När ska antibiotika användas för att behandla prostatit?

Prostatit hos män utvecklas huvudsakligen under inverkan av två huvudorsaker. Det är penetrering i vävnaderna hos organ hos olika bakterier och störningen av blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Antibiotika för prostatit är särskilt effektiva om den bakteriella naturen hos sjukdommens ursprung är bevisad.

Utan antibiotikabehandling är det omöjligt att klara det inflammatoriska svaret, vilket orsakar alla symptom på akut prostatit.

Kursen av antibiotika i varje fall väljs individuellt. Läkaren beräknar också det allmänna behandlingssystemet.

Under den akuta perioden av bakteriell prostatit leder vägran att använda antibiotika de mest oönskade följderna och de viktigaste av dem är prostataadenom och gradvis utveckling av impotens.

Om du inte förstör bakteriefloran kan det också påverka andra organ, särskilt blåsan och njurarna. Det vill säga, obehandlad prostatit kan bli en orsak till cystit, pyelonefrit och senare urolithiasis.

Antibiotika vid behandling av prostatit är nödvändiga vid en kronisk inflammatorisk process.

Ofta hör en sjuk man inte omedelbart till en läkare. Många patienter försöker bli behandlade med folkmekanismer och sjukdoms akuta fas dör oberoende, men detta leder inte till fullständig eliminering av infektionen.

Så, för att klara av bakterier, måste antibakteriell behandling förekomma även i kronisk form av prostatit.

Ofta upprepad behandling av antibiotika som föreskrivs för att förhindra en annan förvärring av sjukdomen.

Vilken forskning behövs innan du förskriver antibiotika?

Moderna antibiotika i majoriteten har ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de kan förstöra flera arter av bakterier som samtidigt är i människokroppen.

Men för att framgångsrikt bota prostatit är det nödvändigt att veta vilka patogener som har effekt på inflammation i prostatavävnaderna och om de är känsliga för en viss grupp droger.

Akut prostatit kan orsakas av båda medlen av sexuellt överförbara sjukdomar, det vill säga, klamydia, gonokocker, Trichomonas, och olika streptokocker och till och med E. coli.

Varje typ av dessa bakterier reagerar på ett visst sätt på komponenterna i antibiotika och läkarens uppgift är att hitta det optimala läkemedlet som hjälper till att snabbt förstöra patogenen och inte ha en negativ effekt på prostatacellerna.

Därför måste patienten före flera antibiotika behandla flera test.

 • För att bestämma orsaksmedlet för sjukdomen krävs hemligheten hos prostata och allmän urinanalys;
 • Graden av inflammation bestäms av blodprov;
 • Känslighet mot antibiotika visar bakteriologisk kultur.

Baserat på analysen väljer läkaren det mest effektiva läkemedlet. Beroende på stadium av inflammatorisk process och patientens hälsa kan antibiotikumet vara som i tabletter och i injektioner.

Läkaren utvärderar förmågan hos läkemedlets komponenter att tränga in i körtelvävnaden.

Först och främst är det läkemedel som snabbt tränger in i orgelet och kvarhålls i det i den erforderliga koncentrationen vald. Sådan behandling ger en snabb eliminering av inflammatoriska fenomen och obehag.

Injicerbara droger är vanligtvis starkare.

Regler för att förskriva droger

Antibiotika för prostatit i händelse av att patienten vände sig till urologen vid akut stadium av inflammation, utses nästan omedelbart. Det vill säga, doktorn kommer inte att vänta på dessa analyser.

Därför väljes en medicin med ett brett spektrum av åtgärder under de första dagarna, urvalsschemat är mycket likartat vid valet av antibiotika från cystit.

Antibiotika från erytromycinkoncernen ordineras mindre ofta, eftersom de inte kan utöva en skadlig effekt på flera bakterier samtidigt.

Efter att laboratoriedata kommer till doktorn, tar det normalt två till tre dagar, det fattas beslut att antingen fortsätta den valda terapin eller att ordinera ett nytt effektivare läkemedel.

Vid val av läkemedel måste läkaren ta hänsyn till patientens ålder, förekomsten av vissa somatiska sjukdomar i hans anamnese, allergiska reaktioner.

Patienten ska i sin tur varna läkaren om de antibiotika han använde tidigare.

Om några veckor före prostatit behandlades en man med något läkemedel, är sannolikheten att det i detta skede inte kommer att vara så effektivt som behövs för att lindra inflammation.

Bland de olika grupperna av antibiotika är de så kallade "reserv" -beredningarna, som refereras till läkemedel med stark inverkan på kroppen. Urologen utser dem endast om den tidigare konservativa behandlingen inte hjälpte.

Detta kan indikeras av brist på effekt från terapi och närvaron i de upprepade analyserna av orsakssambandets orsakssamband.

Starka antibiotika används huvudsakligen i injektioner och därför placeras de i en ven eller intramuskulärt på ett sjukhus.

För hembehandling väljs antibiotika i tabletter, och när du använder dem måste läkaren i detalj redogöra för hela behandlingsregimen.

Antibiotikabehandling kräver vissa villkor.

 • Antibiotika ordineras under en viss tid. Vanligtvis är det inte mindre än 2 veckor. I framtiden bedömer läkaren tillståndet i prostatakörteln och avbryter drogen, eller ger råd om fortsatt behandling.
 • Dosen av läkemedlet väljs också individuellt;
 • Hela behandlingsförloppet måste slutföras. Om det avbryts är lämpliga betingelser för övergången av en akut infektionsprocess till en kronisk infektionsform i kroppen;
 • Från början av användningen av antibiotika och minskning av smärta och obehag bör passera högst tre dagar. Om det i slutet av denna period inte förbättras, måste du upprepade gånger kontakta en läkare för att granska behandlingen och välja ett annat antibiotikum.

Antibiotikabehandling är en av de viktigaste förutsättningarna för fullständig återhämtning med bakteriell prostatit. En man som är sjuk bör förstå att hans oproblematiska liv beror på överensstämmelse med hela behandlingsschemat i framtiden.

Grupper av läkemedel för hembehandling

Eftersom uppfinningen av antibiotika har gått flera årtionden. Och om i början av deras användning valet av grupper av läkemedel var begränsat endast till penicillin-serien, så finns det idag flera av dem och det är därför lätt för läkare att hitta den lämpligaste patienten för sin patient.

Antibiotika för prostatit väljs bland följande läkemedelsgrupper.

Denna grupp har ett brett spektrum av effekter på bakterier och därför är det oftast ordinerat exakt innan man får data från laboratoriet.

Används vid behandling av prostatit Amoxiclav, Amoxicillin. En annan fördel med dessa läkemedel är deras budgetpris och därför kan varje patient få behandling.

Till denna grupp hör Sumamed, Josamycin, Clatid, Rulid. Makrolider penetrerar perfekt in i prostatavävnaderna och börjar bekämpa infektion efter det första intaget.

Denna grupp av droger är praktiskt taget giftfri och påverkar inte tillståndet i tarmmikrofloran.

De används huvudsakligen på sjukhus, eftersom de administreras intramuskulärt eller intravenöst.

Effektivt med prostatit orsakad av klamydia. Men dessa läkemedel har hög toxicitet och har en spermatoxisk effekt. Därför, innan du planerar uppfattningen de inte är tilldelade.

De används när det inte finns någon effekt av droger från andra grupper. Dessa läkemedel inkluderar Ciprofloxacin, Levofloxacin.

Vid första användningen av antibiotika är det nödvändigt att registrera alla förändringar i hälsan. Ofta orsakar dessa läkemedel allvarliga allergiska reaktioner, särskilt för patienter med allergi i historien.

amoxiclav

Antibiotikum Amoxiclav tillhör penicillinkoncernen och har ett brett spektrum av verkan.

På grund av detta är Amoxiclav ofta ordinerat under den akuta perioden av prostatit även före provningarna.

Detta läkemedel är inte föreskrivet för allvarliga kränkningar av leverns funktion och med känslighet mot penicilliner. Försiktigt används den till patienter med njursjukdomar.

Vid behandling av Amoxiclav är det viktigt att alltid behålla dosen, eftersom ett litet överskott av dosen kan påverka utseendet på dyspeptiska störningar, öka ångest och orsaka sömnlöshet.

Vanligen är okomplicerad prostatit med hjälp av Amoxiclav härdad inom några dagar.

roxitromycin

Roxitromycin tillhör makrolider. Komponenterna i läkemedlet tränger in i prostatakörteln och ackumuleras i dem, därför kommer den terapeutiska effekten ganska snabbt.

Roxitromycin utsöndras snabbt från tarmen, men det är inte föreskrivet för svåra leversjukdomar.

Under behandlingens gång är samtidig användning av ergotalkaloider utesluten. Makrolider kämpar effektivt med mykoplasma, klamydia, gonokocker.

doxycyklin

Doxycyklin är ordinerat i början av behandlingen, när läkaren förutsätter att orsaken till sjukdomen har blivit en veneral infektion.

Doxycyklin förstör framgångsrikt klamydia. Läkemedlet kan orsaka förändringar i mag-tarmkanalen och därför rekommenderas att ta det på dagtid, tvätta med mycket vatten.

ceftriaxon

Läkemedlet är effektivt mot en stor grupp gram-negativa och gram-positiva bakterier.

Terapeutisk effekt av ceftriaxon utvecklas snabbt. Läkemedlet administreras parenteralt i en medicinsk anläggning.

Försiktighetsdroger används om lever och njurfunktion störs, om patienten har kolit och enterit.

Överensstämmelse med behandlingsbehandlingen med ceftriaxon kräver en fullständig avvisning av alkohol. Med introduktionen av läkemedlet finns risk för anafylaktisk chock, så injiceringar ges endast på sjukhuset.

lomefloksatsin

Lomefloxacin är en fluorokinolon som tillhör en grupp vitala läkemedel. Läkemedlet behandlar effektivt prostatit, eftersom det har ett brett spektrum av verkan och tränger sig väl in i prostatakörtelns vävnader.

Lomefloxacin ska inte användas för ateroskleros, CNS-sjukdomar, inklusive epilepsi.

Med användning av detta läkemedel störs koordinering av rörelser, så för behandlingstiden är det värt att inte köra transporten och hantera komplexa enheter och mekanismer.

Valet av antibiotika för behandling av prostatit bör överlåtas till läkaren. Antag inte att det läkemedel som botade din granne säkert kommer att hjälpa dig.

Effektiviteten av behandlingen uppnås genom rätt val av behandlingsregimen. För att uppnå bra resultat måste patienten följa följande regler:

 • Den föreskrivna antibakteriella kursen måste vara fullständigt klar.
 • Under behandlingen kan du inte minska doseringen eller ändra tiden för att ta, även om alla akuta tecken på inflammation har gått.
 • Med kronisk prostatit kan antibiotikabehandling vara flera veckor och alla behandlingsförhållanden måste följas till slutet.

Antibiotika för prostatit kan orsaka förändringar i tarmmikrofloran. Därför måste du, efter att ha använt dem, dricka probiotika, vilket hjälper till att återställa immunsystemet snabbare.