Huvud
Analyser

Propolis med prostatit - användbara egenskaper och kontraindikationer, tinkturrecept och appliceringsmetoder

Mer än 25% av männen i åldern 20 till 55 lider av prostata problem. För att bli av med en tumör och inflammation tar det från 2 veckor till 3 månader, men ingen behandlingssätt garanterar inte 100% positiv dynamik. Propolis med prostatit och adenom har etablerat sig som en effektiv och praktiskt taget icke-kontraindicerad behandling för dessa sjukdomar.

Vad är prostatit?

Inflammation av prostatakörteln åtföljs av en kränkning av den hormonella bakgrunden hos den manliga kroppen. Förändringar i utsöndringen av prostatajuice påverkar spermiernas sammansättning, erektionens varaktighet, känslan av sexuell kontakt. Sjukdomen uppstår på grund av:

 • bakteriella och virusinfektioner;
 • förkylning av bäckenorganen;
 • sällsynta eller för frekventa sexuella kontakter
 • brist på rörelse;
 • bär obehagligt eller trångt underkläder.

Inflammation av prostata i kronisk form börjar utan synliga symtom, ibland åtföljd av ineffektiv smärta i bäckenregionen. Efter 1-2 år finns det periodiska exacerbationer som gör att patienten kan träffa en urolog. Långvarig sjukdomsförlopp är farlig utveckling av adenom. För den akuta formen av inflammation är följande symtom karakteristiska:

 • smärtsam urinering eller fördröjning
 • brinnande känsla i könsorganet
 • Förstoppning orsakad av att klämma i ändtarmen
 • feber, feber;
 • kraftig skarp smärta i perineum.

Behandling av prostatit med propolis

För att behandla prostata inflammation applicera naturlig propolis. Den kan köpas på apotek i form av 5-grams plattor. Varaktigheten av behandlingen med en gynnsam prognos är en månad, men för kronisk prostatit är det nödvändigt att genomföra flera kurser. En kombination av yttre (salvor, kompresser) och interna (tinktur) behandlingsmetoder är acceptabelt.

struktur

Bee lim, även kallat "Uzoy" och "propolis", har en fantastisk komposition. I detta ämne har mer än 200 föreningar hittats, bland annat:

 • mikrodelar: fosfor, svavel, magnesium, järn, kalcium, koppar;
 • vitaminer: A, B1, B2, C, E;
 • socker: glukos, fruktos;
 • aminosyror;
 • tanniner, som ger de klibbiga egenskaperna;
 • Flavonoider är föreningar som hjälper till att bekämpa bakterier.

Terapeutiska egenskaper och kontraindikationer

Biklister har bakteriedödande egenskaper och antiinflammatorisk effekt. Behandling med propolis av prostatit ger bra resultat, eftersom detta ämne:

 • minskar intensiteten i smärta, förbättrar sömn
 • minskar sannolikheten för adenom;
 • accelererar blodutbytet i könsorganen.

Användningen av ett bindemedel är möjligt för förebyggande av prostatit, en allmän förbättring av immunsystemet. Kontraindikationer för användning av bilim är:

 • astma;
 • akut eksem
 • allergi mot pergue, honung, andra biodlingsprodukter.

Verkningsmekanism

Användningen av propolis med prostatit kan vara extern och intern. I bin innehåller lim som vax, eftersom detta ämne även i alkohol löser sig delvis. Uzza absorberas lätt av kroppen. Genom att kontakta huden, tränger de aktiva komponenterna som ingår i bivaxet in i epitelens inre skikt, vilket förstör foci av infektioner.

Salvor med propolis extrakt hjälper inte bara med prostatit, men också med andra inflammatoriska processer. Till skillnad från laboratorieantibiotika har bivax inte en irriterande effekt på friska hudceller. För människor som inte har kontraindikationer för användning av propolis är detta naturliga ämne helt ofarligt.

Behandling med propolis för alkohol

Tinktur av propolis från prostatit bereds i en behållare av ogenomskinligt glas. För att erhålla 0,6 liter läkemedelskärna tas 100 g bilim och 0,5 liter alkohol. Ingredienser blandas och lämnas på mörk plats i 2 veckor. Varje tre dagar skakas tinkturen, efter 14 dagar passerar blandningen genom gasbindning.

Använd produkten med mjölk eller vatten. En halv kopp varm mjölk tas med 30 droppar tinktur av ett slips, blandat, drick denna blandning två gånger om dagen i 15 minuter före måltiden. Behandlingen varar från en till tre månader. Det tycker inte om eller mot kontraindicerat mjölk, du måste ta 30 ml kallt vatten och lägga till 5-7 droppar tinktur. Denna lösning ska ha en mjölkaktig färg. Det är möjligt att kombinera behandlingen av propolis och microclysters herbal buljong, som framställs från salvia, lind, kamomill (1 matsked), cudweed (2 matskedar). Bivax med vatten är druckit tre gånger om dagen i en månad.

Hur man behandlar prostatit med propolisolja

Propolisbehandling av prostata adenom utförs med hjälp av en olja som erhålls enligt följande metod:

 1. 165 gram potatis potatis koka, häll alkohol (50 ml).
 2. Koka separat till 100 g vaselin.
 3. Blanda petrolatum och 30 g av en blandning av bindningar och alkohol, omrör hela tiden, koka i 5 minuter och filtrera därefter.
 4. Läkande olja är utsmält med inflammerade ställen, täckta med gasbindning på toppen.

ljus

Propolis med prostatit är effektiv i form av rektala suppositorier. För att komma in i ljus behöver du en varje dag i en månad. Upprepa kursen ska göras efter 30 dagar. Förbered hemstearin för sådana recept:

 1. Ta 20 g smält kakaosmör, 1 g avdunstad propolis. Blanda, från denna blandning för att bilda ljus (10-15 stycken). Håll det i kylskåpet.
 2. 5 g krossad bilim smälta med 50 g smör. När uza löses, ta av blandningen från elden och häll den över formen.
 3. Smält 10 g vaselin med 1 g mark propolis. Från den flytande massan för att bilda 10 ljus, linda dem med folie, sätt i frysen tills den fryser. När ljusen är kallt, överför dem för ytterligare förvaring i kylskåpet.

Komprimerar och salvor

Propolis från prostatit fungerar bra om den används som en salva. Det kan vara 10, 15, 20 och 30 procent. En 20 procent salva bereds på detta sätt:

 1. Smält 80 g vaselin.
 2. Lätt kyla blandningen, tillsätt 20 g krossad bivax, rör om och sätt på ett vattenbad.
 3. Omrör ständigt, koka, håll i ytterligare 15 minuter.
 4. Den resulterande blandningen passerar genom cheesecloth.
 5. Terapeutisk salva bör appliceras på perineum två gånger om dagen, ovanifrån med ett bandage. Behandlingsförloppet: från 2 veckor till en månad.

Det andra receptet för hemsalva baseras på en blandning av bindemedel med grönsak, havtorn eller olivolja:

 1. 200 g smör smälta, koka, ta bort från elden, sätt i 35 g propolis.
 2. Blandningen insisteras på ett vattenbad tills bivaxet löser sig och kyles sedan.

För beredning av kompressor måste du ta en ren gasbind, vik den flera gånger, blötlägg med olja. Förbandet ska lindas runt ländryggsregionen, fast med torrt bandage, lämna i 2 timmar. Sådana kompresser från den terapeutiska salvan bör placeras dagligen i 12 dagar, gör sedan en veckopaus och upprepa kursen igen.

Hur man tar honung med propolis

Honung med bivax förbrukas mellan måltider för 1 tsk. per dag. Inträdesförloppet är från 2 veckor till en månad. För bättre mastering av obligationerna kan du laga hemlagad honung:

 1. 10 g bi lim för att värma i ett vattenbad, bringa konsistensen av gelé.
 2. Häll i 90 g honung i det smälta bietlimet, häll på vattenbadet i 5 minuter.
 3. Ta bort från värme, kyla.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Propolis från prostatit

Prostatit kan påverka varje man! Behandling med propolis BPH (prostata adenom) gör att du kan bli av med obehagliga symptom och hjälpa på kortast tid att bli av med denna sveda! Tänk på artikeln hur man applicerar propolis med prostatit.

Vad är prostatit och hur man hanterar det?

Problem med prostatakörteln är mycket vanliga bland männen. I riskgruppen är först och främst äldre män, liksom många sjukdomar, idag är prostatit betydligt "yngre". I de flesta fall blir orsaken till denna sjukdom nedsatt metabolism - Om en man lider av sjukdomar i mag-tarmkanalen, kan det antas att stagnation av blod i bäckenorganen, som observeras i sådana sjukdomar, förr eller senare kommer att leda till problem med prostatan.

Medicin och traditionell medicin

I kampen mot sjukdomen alla bra, och experter rekommenderar, tillsammans med medicinska ingrepp, för att genomgå behandling folk rättsmedel - i avsaknad av kontraindikationer för deras användning kommer inte bara att stödja kroppen, men också bidra till att övervinna sjukdomen.

Propolis skyndar till räddningen!

Mot prostatit kan du hitta mycket pengar. En av sådana folkmetoder för behandling av prostatisk sjukdom är den allmänt kända produkten av biodling - naturlig propolis. Denna unika substans är en effektiv analgetisk, antiinflammatorisk och antihistamin. Det har ingen negativ inverkan på kroppen och prostatakörteln, men tvärtom - det aktiverar alla funktioner, läker och återställer det.

Propolis används för att behandla adenomyos, prostatacancer.

Propolisbehandling

Kronisk prostatit

Användningen av propolis mot prostata i prostata, antyder att detta ämne endast är lämpligt för behandling av kronisk sjukdom. Något akut tillstånd är läkarnas kompetens, och amatörprestation här är oacceptabel. Men om prostatit är kronisk, kan propolis signifikant lindra patientens tillstånd.

I form av ljus

Många ledande läkare och fytoterapeutister har utvecklat sina metoder och recept för behandling av prostatit. Det mest effektiva och bekväma sättet att bota sjukdomen kan dock vara om du använder propolis i form av suppositorier (ljus). De kan göras självständigt (det finns olika recept) eller du kan köpa färdiga ljus i ett apotek. Effekten blir mycket mer påtaglig om du dessutom använder enemas och tar tinkturer.

Vi kommer citera ett av de ljusrecept som hjälper till att besegra kronisk prostatit.

Ingredienser och matlagning
 • djurfett - 200 gram (du kan använda lanolin). Det måste smälta i ett vattenbad till ett flytande tillstånd;
 • 50 gram propolis finhackad och tillsatt till fett;
 • När substansen har upplösts tillsätt 50 gram finhackat vax. Detta är nödvändigt så att ljusen inte smälter från händerna i händerna - desto mer vax blir de mindre smältbara ljusen;
 • alla tillsatser löses inte upp i fett utan rester, så den flytande delen måste hällas i en annan behållare och kylas;
 • Den resulterande substansen är skuren i stycken och avrundad för att ge dem en ljusform. Ska få en cylinder ca 1 centimeter i diameter och 5 centimeter i längd. Vikten av ett sådant ljus kommer att vara ca 10 gram, och propolis i det kommer att innehålla ca 0,35 gram;
 • lagra ljusen du behöver i kylskåpet.

Behandlingsförloppet med ett sådant läkemedel (om det tillverkas ensam eller köpt på apotek) är 30 dagar. Om det behövs kan kursen upprepas om några månader. Stearinljus kan användas för att behandla prostatacancer.

Prostatacancer

En folkmedicin används också för att bekämpa en sådan allvarlig prostatasjukdom som cancer. Självklart är propolis endast avsedd för att lindra patientens tillstånd och aktivera sina egna kroppskrafter efter en behandling med kemoterapi eller kirurgi. Men för att lösa problemet med prostatacancer, försumma inte "farmors" recept.

egenskaper

Trots allt har forskare länge bevisat att propolis har unika egenskaper, till skillnad från samma kemoterapi förstör den bara sjuka cancerceller som sparar den friska. Kliniska observationer visade att tillståndet av cancerpatienter var signifikant förbättrat på grund av att de tog mediciner som innehöll propolis. De som bestämde sig för att ta droger med denna produkt för att behandla cancer, blev alla kroppsfunktioner mer aktiva, matsmältningsarbetet förbättrades, aptiten uppstod och sömnen återvände till normala. Och i allmänhet förbättrades kvaliteten och livslängden.

Man måste emellertid komma ihåg att alla behandlingsregimer för prostatacancer med propolis inte är avsedda att ersätta medicinsk intervention, deras användning bör diskuteras med den behandlande läkaren.

adenomyos

På en bakgrund av kronisk prostatit är det ofta ett problem med en prostatakörtel - ett adenom. Detta är en godartad tumör, som ibland kan vara av stor storlek. Självklart är denna sjukdom mycket lättare än prostatacancer, men det kan orsaka mycket problem. Med adenom finns det problem med urinering, ryggsmärta, njursjukdom.

behandling

För behandling av adenom rekommenderas att använda propolishaltiga ämnen. Du kan använda ljus, enemas eller ta infusioner. Du kan till och med bara tugga en blandning av bilim och honung. Sådana åtgärder kommer att bidra till att bli av med adenomyos av den första och andra svårighetsgraden. Användning av propolis för behandling av adenom bör godkännas av den behandlande läkaren.

Hur tar man det?

Det finns många scheman och recept som är avsedda att bota prostatit. De flesta experter rekommenderar att du använder ljus som innehåller propolis, liksom att göra enemas och ta infusioner på örter. Och om suppositorier kan köpas på något apotek, bör propolis-tinkturen vara hemlagad, den kan bara användas efter samråd med den behandlande läkaren. Vi erbjuder recept, olika i komplexitet av tillverkning och syfte.

tinktur

Ingredienser och matlagning

 • roten till slangens bergsklättrare, den svarta poplars knoppar och den medicinska blandningens agitation i lika delar;
 • 15 gram blandning häll 200 ml kokande vatten och koka till ungefär hälften;
 • ta 20 droppar 3 gånger om dagen efter måltiden.

Tinktur används i 20 dagar. Därefter gör du en veckors paus och upprepa kursen. Denna tinktur kan användas för att behandla prostatacancer.

Propolisbehandling med prostata adenom

Propolis är en av biodlingens produkter, som har medicinska egenskaper. Det har länge använts av folkläkare för att behandla de flesta sjukdomar. Behandling av prostataadenom med propolis visade sig vara effektiv även med försummade former av patologi.

Fördelar med bilim

Adenom av prostata behandlas inte bara med bilim. För att eliminera de viktigaste symtomen på sjukdomen, använd alla biodlingsprodukter - naturligt blommigt honung, vax, färskt bivax, blomsterpollen, bara samlat kunglig gelé. Propolis i adenom anses dock vara den optimala medicinen i folkmedicin, som har ett antal fördelar:

 • är källan på mer än 27 användbar för den manliga kroppen av spårämnen (inklusive magnesium och zink, vilket bidrar till normalisering av prostata)
 • har kraftfulla antibakteriella egenskaper
 • stärker immunförsvaret
 • under påverkan av biologiskt aktiva komponenter som ingår i bilim, reduceras onkologiska formationer av prostatakörteln i storlek;
 • På grund av den höga koncentrationen av antioxidanter stimuleras cellregenerering, giftiga ämnen frigörs.
Propolis hjälper till att återställa manlig hälsa i den beskrivna sjukdomen och agerar på grund av sin unika sammansättning

Lim kan användas för komplex terapi, förebyggande av prostatit och adenom. Detta är en naturlig produkt av biodling, som nästan har inga kontraindikationer. Och regelbunden användning av propolis och droger på dess grund kommer att bidra till att undvika upprepad progression av sjukdomen.

Applicering i form av tinktur

Vid behandling av prostatit och andra åldersrelaterade hudsjukdomar används ofta en tinktur av det glutinösa ämnet som produceras av bin. På prostatan verkar detta läkemedel som ett antiinflammatoriskt medel, ett kraftfullt analgetiskt medel. Att förbereda drogen är lätt:

 • 500 ml medicinsk alkohol (70%), moonshine eller vodka tillsättes 200 g malet bietlim;
 • behållaren är tätt stängd och placeras på ett mörkt ställe i 21 dagar. Innehållet skakas periodiskt;
 • Filter inte. Drick nuvarande propolis med adenom med 20 droppar tre gånger om dagen efter varje måltid. För bekvämligheten kan läkemedlet spädas med en liten mängd varm (inte varm) mjölk.
För beredning är det nödvändigt att hälla i marken propolis

Tinktur av propolis i adenom kan beredas utan alkohol, vattenbaserad:

 • till ½ liter vatten tillsätt 1 msk. l. bivax och hålls på låg värme i ca 2 timmar. Den återstående vätskan filtreras, en st. l. krossade medicinska råvaror och 1 msk. l. naturlig honung;
 • Sådan infusion bör förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar;
 • drick 2 msk varje. l. tre gånger om dagen efter varje huvudmåltid. Du kan dricka en tinktur av en liten mängd renat vatten. Kursens längd är 2 månader. Efter en 14-dagars paus kan sådan behandling av prostataadenom med propolis om nödvändigt återupptas.

En sådan beredning från bilim visar utmärkta resultat vid behandling av prostatit och godartade glandulära formationer.

Användning av ljus med propolis

Rektala suppositorier från propolis är en annan populär metod för folkmedicin från adenom. Färdiga suppositorier säljs på apoteket. Men om du vill kan du göra dem själv:

 • 20 g propolis och 20 g kakaosmör upphettas i ett vattenbad;
 • kompositionen blandas tills en enhetlig konsistens erhålles;
 • den resulterande massan hälles på en bakplåt (det är önskvärt att sätta perkamentpapper på botten) och bilda avlånga ljus;
 • av den angivna mängden ingredienser erhålles 10 suppositorier;
 • lagra ljus från propolis insvept i en plastpåse i kylskåpet.

Innan du använder detta läkemedel, rengör noga tarmarna och rektummen och gör speciella mikroclyster. Suppositorier injiceras i anala passagen på natten, innan du går och lägger dig. Behandlas som 30 dagar. Efter en 14-dagars paus förnyas behandlingen om det behövs. Det rekommenderas inte att använda ljus från detta medicinska råmaterial för att eliminera prostata patologi till personer med hypotension.

Den beredda alkoholiska tinkturen av oljebaserad propolis kan också användas för mikroclyster

Alternativa former av propolis

Förberedande av tinkturer och suppositoner är användningen av propolis med adenom och prostatit inte begränsad. Detta unika naturliga medicinska råmaterial används för framställning av läkemedelsolja.

 • 20 g lim för vaxhoneycombs krossas, 300 ml basolja (solros, olivolja, druvfrön) hälls;
 • behållaren är tätt stängd och infunderad i 14 dagar, skakning med jämna mellanrum;
 • Efter slutet av denna period filtreras oljan.

Det erhållna läkemedlet används för mikroclyster. Blandningen upphettas till en behaglig temperatur för kroppen. Samla i ett päron 50 ml och sakta in i anusen. För att uppnå maximal terapeutisk effekt ska patienten ligga på sin mage i 20-30 minuter. Gör denna procedur efter en preliminär rengöring av tarmarna. Behandlingsförloppet är 20-25 dagar.

Mikroklism är gjord med läkning av olja på annat sätt:

 • i 30 ml förvärmd basolja, 1 msk. l. alkohol tinktur av lera koppar;
 • Blandningen omröres noggrant till en homogen konsistens;
 • de skrivs i en päron och injiceras i anusen.

Förfarandet utförs före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 20-25 dagar. För maximal terapeutisk effekt innan du använder medicinska oljor rektala slemhinnan med renade microclysters dekokter av örter (kamomill, ringblomma).

Traditionell medicin rekommenderas för att maximera effekten av sådan behandling, inte en biodlingsprodukt används, men flera

Andra former av behandling av prostata adenom med biodlingsprodukter

Prostataadenom är ett av de patologier som kräver omedelbar behandling. Förutom bietlim använder läkarna andra biodlingsprodukter för att eliminera sjukdoms främsta manifestationer:

 • Honey. På grundval av denna komponent är de flesta läkemedel förberedda för prostatit. Den mest populära av dessa är en blandning av honung och krossade pumpa frön. Beståndsdelarna blandas i ett förhållande 1: 1 och små bollar bildas från blandningen. Förvara åtgärden i frysen. 30 minuter före en måltid används en ellipse 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är inte mer än 30 dagar;
 • Biter av bin. De anses vara den mest komplexa, men effektiva metoden för behandling av prostata adenom. Behandlingsförloppet är 3 veckor. Börja med en speciell behandlingskurs med bipågift med 1 insektsbit och gradvis ta upp till 10 bett om dagen. För den maximala terapeutiska effekten identifieras specifika venösa lesioner (solar plexus, ljumskare, coccyx);
 • Propolis. Vid behandling av prostatit är inte den sista platsen. Det är vanligt att göra helande ljus och tinkturer;
 • ambrosia - det här är en blomma pollen konserverad av bin. Det finns mer än 10 recept baserat på denna komponent, som behandlar prostatit och adenom. Innan behandlingen börjar måste du rensa tarmarna. Avkok från denna biodlingsprodukt tas tre gånger om dagen 30 minuter före måltiden. Behandlingsförloppet är 14 dagar;
 • Flower pollen. Det är en unik naturlig produkt som används för att stoppa kronisk inflammation av prostatit. Ta pollen 1-1,5 tsk. tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är högst 45 dagar. Det finns många recept av folkmedicin baserat på blompollen.
 • bee Podmore - detta är en annan bi-produkt som används för prostataadenom i form av avkok och infusioner.

Trots propolisens unika egenskaper, honung, bee podmora och gift, applicera dessa recept för att behandla prostatit kan inte alla. De viktigaste kontraindikationerna för användning av biodlingsprodukter är:

 • Individuell intolerans mot biologiskt aktiva komponenter. Bin, deras gift, skum, naturlig honung med känslighet av kroppen orsakar allvarliga allergiska reaktioner (upp till anafylaktisk chock);
 • Lågt blodtryck. Bierlivets produkter har länge använts i folkmedicin som ett utmärkt botemedel mot högt blodtryck. Patienter med hypotension bör därför noggrant ta medicinering baserat på dessa komponenter eller helt överge användningen av sådana droger.

Terapi av prostataadenom med medel baserade på biodlingsprodukter måste utföras under övervakning av en urolog. Och den maximala terapeutiska effekten kan uppnås genom att kombinera recept av traditionell medicin med läkemedel och fysioterapi.

Prostata adenom: effektiv behandling av sjukdomen med propolis

Adenom av prostata är en sjukdom som kännetecknas av en ökning i prostatakörteln i storlek. Oftast utvecklas denna patologi till följd av åldersrelaterade förändringar. När kroppens vävnader växer utvecklas en godartad tumör. I sådana fall är kirurgi vanligtvis tillhandahållet för att ta bort det.

Trots det faktum att en sådan tumör inte leder till allvarliga konsekvenser kan det leda till mycket besvär för män. För det första beror detta på att det uppstår problem med urinering. Även män upplever smärta, lokaliserad i perineum. De härrör från tumörens tryck på urinröret. Dessutom finns det fall där en godartad neoplasm degenererar till en malign neoplasma.

För att undvika denna utveckling av händelser används olika metoder för behandling av prostata adenom. I de första stadierna av sjukdomen föreskrivs vissa mediciner och fysioterapi. Dessutom demonstreras hög effektivitet under samma period av olika folkmedicin, bland annat propolis upptar en speciell plats.

Produktfördelar

Propolis, eller, som det också kallas, bilim, är en biologiskt ren substans härrörande från naturliga ingredienser. Det har använts länge och används framgångsrikt för medicinska ändamål. Vid tillverkning av läkemedel används endast fräsch produkt, eftersom den endast har den högsta terapeutiska egenskapen.

Att skilja kvalitativ propolis från dålig kvalitet är möjlig på utseende. Den första har en plaststruktur med en grönbrun färg. Den har en ganska specifik lukt och smak smak.

Behandling av prostataadenom med detta läkemedel kan återställa männens hälsa.

Detta underlättas av många ämnen som den innehåller:

 1. Zink och mangan. De är nödvändiga för att upprätthålla manlig kraft vid vilken som helst ålder.
 2. Koppar, kisel, fluor och några andra element.
 3. 12 typer av aminosyror, varav några är oumbärliga för att bibehålla kroppen.
 4. Vitaminer A, P, C, E och Grupp B.
 5. Flavonoider. Dessa komponenter tar en aktiv roll i den metaboliska processen. Flavonoider har antibakteriella egenskaper. Och deras innehåll i denna produkt når 50%.

Behandling av prostata adenom med propolis utförs med hjälp av tinkturer, mikroclyster, ljus.

Denna produkt innehåller:

 • en minskning av tumörens storlek eller fullständig försvinnande;
 • normalisering av urinprocessen
 • förstärkning av immunsystemet
 • aktivering av kroppens försvar för att bekämpa infektion;
 • påfyllning av brist i vitaminer och mineraler.

Även denna produkt rekommenderas att användas som profylax för utveckling av adenom och andra prostata sjukdomar. På grund av dess naturliga ursprung, orsakar det inga biverkningar utom i fall av individuell intolerans.

Huvudrecept

Innan behandlingen med en neoplas fortsätter bör en man konsultera en specialist. Formen av tumören och scenen i dess kurs kan vara sådan att de beskrivna metoderna inte har någon effekt.

Dessutom kan du inte ge upp behandling som ordinerats av en läkare. Den övervägda metoden fungerar som ett tillägg till huvudrätten. Dessutom rekommenderas att kontrollera om allergiska reaktioner på denna produkt uppstår.

Adenom av prostata är en obehaglig sjukdom för en man, som med rätt tillvägagångssätt lätt kan botas.

Användningen av propolis vid behandling av prostata adenom hos män

Propolis - en av dessa traditionella mediciner, som framgångsrikt används vid behandling av prostata adenom. Vad är orsaken till denna sjukdom och vilka åtgärder kan vidtas för att eliminera det? Idag är grunden för behandling av prostatit läkemedel av artificiellt ursprung, och om vi kommer ihåg det avlägsna förflutna ser vi att manliga sjukdomar behandlades av förfäder med hjälp av elementära honungs- och biprodukter. Hur fungerar propolis på människors kropp, var de rätt att använda naturmedicin kan du bota BPH för evigt eller väsentligt minska manifestationen av obehagliga symptom? Artikeln kommer att överväga i detalj bieprodukternas inflytande på kroppen och resultatet av behandlingen, exakt hur man tar, nyanser av användning.

Effektiv komposition

Män över 40 bör ägna mer uppmärksamhet åt deras hälsa, särskilt de som missbrukar skadliga vanor och leder en ohälsosam livsstil i allmänhet. Trots allt kan någon sjukdom minska livskvaliteten och orsaka mycket problem.

Propolis innehåller många unika ämnen som kan ha den mest positiva effekten på behandling av manliga sjukdomar:

 • Mineralkomplexet innehåller zink, mangan, koppar, järn, kisel och många andra mikroelement.
 • I propolis finns det mer än 20 namn på aminosyror.
 • Vitamingrupper erövrar fantasin med sina föreningar, det är särskilt sällsynt och nödvändigt för den manliga kroppen.
 • Flavonoider, involverade i förnyelse av celler och metabolism, är propolis mättad mycket bra. Deras andel är mer än 50 procent.

Kombinationen av biprodukter (honung och podmora) är det mest effektiva sättet att bekämpa inflammatoriska processer i könsorganets reproduktionssystem. Men idag kommer vi att prata om den mest koncentrerade av alla biodlingens propoliser.

Hur man använder

Användning av propolis tillsammans med andra mediciner kan fysioterapiprocedurer förhindra en farlig sjukdom.

Använd denna unika naturliga botemedel på flera sätt:

 • Oralt, tar honung, tinkturer på propolis.
 • Rektalt med hjälp av suppositorier.

Behandling av prostata adenom med propolis är en folkmetod, den går in i det terapeutiska komplexet av åtgärder, inte bara i de första stadierna av sjukdomsutvecklingen, men också i allvarligare fall.

Produkten av binens liv i formen, som nödvändigtvis föreskrivs av läkaren, är en naturlig biologisk produkt, aktiv med prostatit. Han har makten, men endast den färskaste produkten ska användas, vilket bör sökas från pålitliga leverantörer-biodlare.

Propolisbehandling kan utföras i alla skeden av sjukdomen.

Påverkan på hanorganet

Användningen av propolis i prostata adenom kan vara och med hjälp av andra former, såsom ett ljus, mikroklism eller tinktur. Om du börjar behandla enkelhet i tid kan du:

 • Minska tumörens storlek eller ta bort den helt.
 • Justera urinering, vilket gör det normalt tillbaka.
 • För att öka immunitet och allmän hälsa.
 • Vrid sjukdomen tillbaka.
 • Berika den försvagade av sjukdomsorganismen med användbara substanser.

Innan behandlingen med propolis adenomprostata startas bör du göra en fullständig undersökning av urin, blod, ge prostatajuice och identifiera biverkningar och kontraindikationer för användningen av biprodukten. Den behandlande läkaren, som använder alla data och resultat av laboratorieundersökningar, bör föreskriva den nödvändiga behandlingen för prostatit och prostata adenom genom att inkludera propolis i denna lista.

recept

Här är några recept som är kända även till antika läkarna, som effektivt och snabbt verkar på den inflammatoriska processen i prostata, som erbjuds med propolis.

Tinktur på alkohol:

 • 50 g av det färskaste ämnet, slipa och blanda med alkohol eller vodka i ett förhållande av 1: 4.
 • Spänn agenten 10 dagar tills den är fullständigt upplöst.
 • Drick det för sjukdom efter en tio dagar med 30 droppar per 200 ml vatten eller mjölk. Använd vätska i varmt tillstånd.
 • Efter en tio dagars paus, börja behandlingen igen.

Drog med propolisnym honung:

 • För att få ett botemedel är det nödvändigt att blanda flytande naturlig honung med propolis 1: 2 till en homogen massa.
 • Förvara läkemedlet i kylskåp.
 • Ta varje dag på en tesked.

Propolis honung med prostata adenom spelar en viktig roll i återhämtningsprocessen.

För att behandla prostata adenom passar väl för alkohol.

Mikrolysare på oljig basis:

 • Denna lösning är en utmärkt behandling med propolis hemorrojder. Framställning kräver alkoholpropolis-tinktur och vegetabilisk olja 1: 4.
 • Använd blandningen i en uppvärmd form innan du lägger dig, men först bör du rengöra tarmarna.
 • Introducera drogen i en volym av 50 ml.
 • Detta är ett utmärkt styrmedel för både hemorrhoida knölar och inflammation i prostata.
 • Ta 50 g propolis.
 • Tillsätt 150 g vax eller djurfett.
 • Smälta ingredienserna i ett vattenbad och bilda sedan ett ljus.
 • Innan du sover ska ljuset injiceras i ändtarmen.
 • Förloppet av denna behandling är en månad.

Detta hemlagade läkemedel kan avsevärt lindra smärta, ta bort inflammation och påverka tömningssystemet positivt.

Det här är en allvarlig manlig sjukdom. Men kampen mot den kommer att vara lång och kan medföra seger om du behandlar behandlingen seriöst och konsekvent. En man måste förstå att sjukdomen måste respekteras och det kan lindra sjukdomen genom åtföljande åtgärder: för alltid glömma dåliga vanor, led en hälsosam livsstil, ta regelbundna mediciner, tillämpa traditionella behandlingsmetoder.

Endast en läkare har rätt att ordinera läkemedel för behandling av en sjukdom, men propolispreparat kan användas utan recept, eftersom de har en förebyggande effekt. Noggrant övervaka din hälsa och se en läkare i tid. En frisk man borde dricka en kurs minst en gång om året, det kommer att rädda dig från en så obehaglig och smärtsam sjukdom som prostatainflammation. Propolis vid behandling av prostataadenom hos män är en viktig del av hälsokomplexet, som inte kan försummas!

Folkmetoder för adenom: propolis, sbiten, ricinolja, mineralvatten, saltförband

Långt från alla, när det finns några problem med genitourinary systemet, söker de hjälp från en läkare.

Oftast skäms män för sjukdomen och försöker bota improviserade droger, folkmedicin.

Effektiva recept verkligen mycket, du behöver bara välja den som passar.

BPH: Vad är det?

BPH är en vanlig förkortning i medicinska journaler av män efter 50 år, sjukdomen har ett vanligare namn - prostata adenom, dock har läkare nyligen insisterat på ett annat namn - godartad prostatahyperplasi.

Det är en godartad proliferation av prostatavävnad, volymen av körteln kan öka med 1,5 gånger och mer än signifikant hindrar urinsystemet - det finns en klämning i urinröret.

I själva verket utgör BPH inte ett hot mot livet, problemet är just i strid med genitourinary systemet. C tillväxten av adenomen hos problemet ökar.

 1. Godartad prostatahyperplasi i 1: a graden.
 2. Prostata adenom av 2: a graden.

skäl

Patologi börjar utvecklas till följd av ett brott mot hormonbalansen - testosteron, oftast mot bakgrund av åldrande, börjar flytta till en ny, mer inert form, så prostataceller börjar delas snabbare.

Vissa experter noterar sambandet mellan insulinberoende diabetes mellitus och hypertoni med utveckling av adenom.

Vem är i riskzonen?

Män som är benägna att adenom har ofta sådana symptom:

 • ålder efter 50 år
 • endokrina sjukdomar;
 • hypertoni;
 • fetma.

symptom

Vid det inledande skedet kan en man inte märka ett allvarligt problem, tecknen är som följer:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • Fördröjning vid uppkomsten av urinering.

Vanligtvis skrivs sådana symtom i ett nervöst tillstånd. Det första steget kan utvecklas upp till 3 år, symptomen växer långsamt.

I det andra steget förenas de redan existerande tecknen av:

 • Behovet av stor spänning vid urinering
 • strålen kan avbrytas, urin sprutas;
 • en viss återstod av urin känns med urinröret som just har utförts;
 • möjlig tråkig smärta i nedre delen av ryggen, underlivet.

I tredje etappen förvärras situationen allvarligt, ett dödligt utfall är möjligt, med följande symtom är det värt att omedelbart kontakta sjukhuset om hjälp:

 • omöjlighet att ens urinera med starka försök;
 • inkontinens;
 • Återstoden av urinen överstiger hälften av blåsan;
 • blandning av blod och slem i urinen;
 • illamående, kräkningar;
 • en temperaturökning är möjlig;
 • njursvikt
 • trötthet, förlust av medvetande.

Propolisbehandling med prostata adenom

Behandling av alternativ medicin är platsen att vara, men ge inte upp medicinsk hjälp, bara efter alla tagna tester kan urologen berätta exakt vilka förberedelser och recept som kan behandlas.

Man tror att adenomen i prostatakörteln är mest behandlig av alla typer av tekniker, men det bör noteras att konservativ ingrepp är möjlig i BPHs första steg, adenom i tredje etappen är mottaglig för kirurgisk ingrepp.

I olika hälsoforum erbjuds män behandling med följande komponenter:

 • propolis;
 • honung sbiten;
 • ricinolja;
 • mineralvatten;
 • saltförband.

Propolis - en användbar biodlingsprodukt för människors hälsa, den innehåller:

 • flavonoider, som är ansvariga för metabolism;
 • vitaminerna B, C, E och andra;
 • Mineralämnen - zink, magnesium, mangan, nödvändigt fullvärdigt liv för en man.

Effektiv beaktas avkok av de tre huvudprodukterna i binens liv - i 0,5 liter kokande vatten lägg till 1 matsked. podmora, koka i 2 timmar, tillsätt en sked full av honung och en sked full av propolis. Applicera 3 skedar tre gånger dagligen före måltiderna.

Behandlingsförloppet är 21 dagar, efter 7 dagar, om det behövs, upprepa kursen.

propolis, i mängden 1 matsked, värm i ett vattenbad, tillsätt en skedad malet Kalanchoe och Echinacea, häll vatten, 0,5 liter, koka upp. Att behandlas med sådant avkok följer 3 månader, för att användas på en sked tre gånger om dagen.

Propolis på alkohol - Fräsad propolis för att fylla med alkohol med 1 till 4, nära tätt med en trasa, lämna i 10 dagar. 50 ml före måltiden för att ansöka om 21 dagar.

Självgjorda propolisljus - Propolis smälta i ett vattenbad, bilda ljus, applicera rektalt i 10 dagar. Utmärkt lättnad mot inflammation och smärta.

Microclysters med havtorn eller ricinolja och smält propolis (2 till 1) avsevärt lindra tillståndet.

Honung Sbiten

Honung sbiten - en läcker medicin för dem som lider av adenom eller prostatit. Drycken tar bort inflammatoriska processer, fungerar som beroligande, förbättrar urinering.

Strukturen av sbitney innefattar vanligtvis:

Närvaron av örter som är användbar för prostata, honung, visar att drycken har ett positivt inflytande.

Behandling av prostata adenom med honungsbitbitnem - 1 msk. Drick utspätt med ett glas vatten, drick på en tom mage två gånger om dagen i en månad. Det är möjligt att använda mikroclysters med en sådan komposition, hemlagade ljus - fuktar tampongen i en sbit, placera den i ändtarmen.

Castorolja

Castorolja i prostataadenom har följande åtgärd:

 • smärtstillande;
 • rätande;
 • anti-inflammatorisk.

Castorolja används vanligen som en olja för massage med adenom. Applicera en viss mängd olja på händerna, massage massage i perineum, midja.

Det är möjligt att använda enemas med ricinolja - ricinusolja + varmt vatten med en hastighet av 1 till 1. Castorolja kan också tillsättas till olika lösningar för kompressor, mikrocykler, stillasittande bad.

Adenom kan också pressa på ändtarmen, vilket leder till förstoppning, då används ricinolja som ett botemedel mot förstoppning - att dricka en sked, efter en stund med ineffektivitet kan du dricka en annan sked. Använd försiktighet, det är möjligt att förgifta vid överdosering.

Mineralvatten

Användningen av mineralvatten, med prostata adenom, lågt natrium används aktivt i sanatorier som stillesittande bad för behandling av sjukdomen.

Med adenom rekommenderas att man dricker svagt alkaliskt mineralvatten - problemen med urinering minskar, förstoppning passerar. Det är värt att notera att det är förbjudet att använda någon vätska i 2 - 3 timmar före sänggåendet.

Silikonvatten hjälper perfekt med sjukdomen i det genitourära systemet - en bit silikonhällvatten, lämnar mineraliserad i en vecka och dricker sedan ett glas tre gånger om dagen. Borzhomi eller Essentuki med långvarig användning hjälper dig att bli av med spasmer.

Saltförband

Salt och värme har smärtstillande effekt. I prostata adenom appliceras saltbandage växelvis till området i midjan, buken och perineum. 100 g bergsalt löses upp i en liter kokande vatten, fuktar tät vävnad i lösning, fäster vid problemområdet, fixeras med ett bandage, tills det är helt torrt. Förfarandena ska göras 2 gånger om dagen i 10 dagar. Behandling av prostataadenom med salt är kontraindicerat i närvaro av sår eller nötningar på användningsområdet.

Och också mer här om effektiv behandling av prostataadenom med örter och växtbaserade läkemedel.

Huruvida det är möjligt att bota?

Folk recept används som en extra behandling, glöm inte läkarens rekommendationer. Recept som använder naturliga ämnen har alltid lockat människor, men inte alla är lämpliga. Effekten av sådana droger kan vara olika, beroende på kroppens egenskaper.

slutsats

BPH på ett tidigt stadium kan botas genom att använda medicinering i kombination med fysioterapi, rätt recept av traditionell medicin. Inte engagera sig i självmedicinering, komplikationer av situationen är möjliga, sannolikt utan hjälp av en urolog, kommer en man helt enkelt att förlora tiden.

Behandling av prostata adenom med propolis är det mest effektiva receptet!

Varje år får recepten av traditionell medicin för behandling av vissa sjukdomar ökad popularitet. Innan du använder något sådant botemedel, är det nödvändigt att ha ett inledande samråd med den behandlande läkaren. När det gäller adenom, sedan dess hem behandlingar används i stor utsträckning biprodukter: honung, pollen, drottninggelé och Podmore. Behandling av adenom med propolis anses vara särskilt effektivt.

Till prostata adenom är neoplasmer av godartad typ. Spridningen av glandular prostata körtel leder till en ökning av denna körtel. Vid ett adenom hos män finns det problem med en utmaning. Allt eftersom prostatan ligger bredvid urinblåsan och med inflammation är urinkanalen lindad runt det förstorade organet.

Typiska problem med adenom:

 • inkontinens;
 • Svag jet;
 • Konstant känsla av inte en fullblåsan tömd;
 • Minsta mängd urin frisläppad i taget

Det är intressant! Adenom av prostata är direkt relaterad till människans ålder och förändringen i hormonell bakgrund. Ofta manifesterar sig det hos män om fyrtio år, om det inte leder till en hälsosam livsstil, äter den inte rätt.

Propolis vid behandling av prostata adenom

Propolis hjälper till att återställa människors hälsa i den beskrivna sjukdomen och agerar på grund av dess unika sammansättning:

 • Mineraler, särskilt zink och mangan, är extremt nödvändiga för män i alla åldrar. I produkten finns också koppar och kisel, fluor, andra ämnen;
 • Mer än tjugo typer av aminosyror. Inklusive de som är oersättliga för människokroppen;
 • Vitaminer från grupp B, liksom vitamin A, P, C och E;
 • Flavonoider är ämnen som deltar i ämnesomsättningen. De ger propolis höga antibakteriella medel. Andelen av deras innehåll i den beskrivna produkten når ofta femtio;

Utmärkt terapeutisk effekt i ett adenom är användningen av avfallsprodukter såsom biet Podmore, honung och propolis i kombination. För att förbereda en läkande infusion av 500 ml vatten, ta en matsked podmor. Sätt vatten på elden och täck med lock när du kokar. Koka i två timmar över låg värme. Sedan kyla och spänna genom gasbindning. Lägg till 30% tinktur av propolis och honung (på en matsked). Ta denna tinktur före måltider tre gånger i veckan. Det rekommenderas att börja ta det beskrivna läkemedlet mot prostata adenom från nymånen.

Efter tre veckors behandling måste du göra en veckoskydd och sedan upprepa cykeln. Denna manipulation utförs tre gånger. För förebyggande av prostataadenom kan denna tinktur dricka två cykler under hela året.

Också goda resultat i behandlingen av prostataadenom med propolis ger kombinationen med medicinska örter. Kombinera propolis är bäst med Echinacea eller Kalanchoe. Dessa örter blandas i lika stora proportioner, och en tesked 30% tinktur propolis läggs till dem. Applicera två gånger om dagen för en stor sked, var noga med att äta. Inträdesförloppet varar i tre månader, men efter varje månad bör det ske en veckolång paus.

Andra medicinska former av propolis i adenom

Gör det helt enkelt själv, och i de ovan beskrivna recepten bör du redan använda en sådan infusion. För att förbereda måste du fylla i alkoholen med jord propolis. Till en del av alkohol tas fyra delar propolis. Det rekommenderas att laga infusionen i disken i mörkt glas. Rör om och insistera på en och en halv vecka. Du kan använda infusionen för att behandla den beskrivna sjukdomen i ren form och tillsätta trettio droppar till vatten eller fet mjölk. Drick tre gånger om dagen före måltiden.

Den beredda alkoholiska tinkturen av oljebaserad propolis kan också användas för mikroclyster. Ansökningsförloppet kommer att bestå av tio förfaranden. För att få drogen i ett förhållande på ett till fyra måste du blanda vegetabilisk olja och propolis. Sedan upphettas blandningen till en lämplig temperatur och förfarandet utförs. En enema kommer att räcka för 50 ml av botemedlet, det är bäst att göra enemas med adenom före sängen och efter fullständig rengöring av tarmarna.

Du kan köpa färdiga ljus med propolis, som rekommenderas att användas för behandling av adenom. Om så önskas kan de också framställas oberoende. För självberedning krävs 20 gram kakaosmör och ett gram propolis. Byt ingredienserna i ett vattenbad och bilda ljus (ska vara tio stycken). Gå in i rektum före sänggåendet efter fullständig rengöring av tarmarna. Behandlingsförloppet varar i en månad, varefter det krävs en paus på två veckor.

Detta är viktigt! Behandling med ljus är inte lämplig för män som lider av lågt blodtryck.

För att förbättra resultatet!

Traditionell medicin rekommenderas att använda inte bara en biodlingsprodukt för att få maximal effekt av sådan behandling, men flera. Var noga med att regelbundet äta honung och kunglig gelé, pollen. Tillsammans med dessa metoder för behandling av prostata kan adenom också vara:

 1. Varje dag äter havregryn, bovete eller majsgröt. Typer av spannmål kan alterneras, du måste äta till frukost;
 2. Ät så många färska lök som möjligt.
 3. Ta 10% prilopolny honung på en tesked. Honung sväljer inte men håller i munnen tills produkten löser sig fullständigt.
 4. Drick två tesked linolja;

Propolis i behandlingen av prostata adenom är ett extremt effektivt sätt för traditionell medicin. Det finns olika former av dess tillämpning, läkaren hjälper dig att välja en specifik form. En eventuell hembehandling ger endast positiva resultat om det utförs under en strikt övervakning av en specialist. I en annan situation kan man bara förvärra sjukdomen och orsaka allvarliga komplikationer.

Metoder för behandling av prostataadenom med propolis

Idag är behandling av prostataadenom med propolis ganska vanlig, eftersom detta ämne har minst kontraindikationer. Denna produkt har en terapeutisk effekt, inte bara på könsorganet, men har också en positiv effekt på alla system och mänskliga organ. Propolis med prostatit kan användas i någon form - ljus, olja, tinkturer och så vidare. Men det finns också apoteksmedicin, som också har en positiv effekt på prostatakörteln. Doktorer rekommenderar dock att man använder sig av självtillverkade läkemedel, vilka anses vara mycket mer användbara och effektiva.

Produktens sammansättning och dess användning som behandling för adenom

Propolis anses vara en unik produkt, som endast kan skapas av bin. Detta är dess särdrag - det är omöjligt att förfalska en produkt, vilket innebär att det i alla fall kan ha medicinska egenskaper på kroppen. Detta ämne är erhållet från harts, vilka insekter samlas upp från träd eller växter och blandas sedan med speciella körtlar, vilket ger produkten ett stort antal användbara egenskaper.

Fördelarna med propolis har länge varit kända - även gamla kungar behandlade detta ämne med ett stort antal sjukdomar. Idag har propolis i sin sammansättning cirka 50 mikrodelar, enzymer som är användbara för hälsa, liksom syror och vitaminer.

Användbara egenskaper hos ämnet är:

 • bakteriedödande - det visades att propolis bekämpar aktivt med många bakterier som kan orsaka utveckling av prostatit;
 • bedövning - i samband med denna behandling av prostatit med propolis hemma kan vara mindre smärtsam;
 • antiinflammatorisk - i detta fall när man behandlar prostatit, kan sjukdomen inte förvärva en kronisk kurs, eftersom propolis aktivt kommer att kämpa med en farlig mikroflora;
 • återställande - denna komponent normaliserar immunitetstillståndet, vilket bidrar till snabb behandling och återhämtning av kroppen;
 • antioxidant - substansen eliminerar alla oxidativa processer som förekommer i kroppen, och normaliserar också skapandet av nya friska celler;
 • rening - propolis kan ta bort skadliga ämnen från kroppen, vilket återställer magtarmkanalen och förbättrar metabolismen (detta är viktigt vid behandling av prostatit).

Förutom att använda propolis från prostatit, kan detta ämne också tas för generell förstärkning av kroppen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur behandlas prostatainflammation med ljus?

Propolis från prostatit hjälper väl till att klara av sjukdomen, det viktigaste är att följa alla råd från en läkare, för att inte försvaga sjukdomsförloppet och att inte bryta hälsan. Propolis används i form av tinkturer och ljus, som har en kraftfull botande effekt på kroppen. Du kan också förbereda olja från propolis och göra enemas.

Du kan köpa propolis i en frisk butik på apoteket, använd sedan det för att skapa medicinska föreningar hemma.

Viktigt: Det lagras i 10 år, men den största fördelen för kroppen ligger i den friska produkten.

Stearinljus baserade på propolis-propolis vid behandling av prostatit ger en snabb helande effekt om den behandlas med ljus som kan:

 • minska smärta med inflammation
 • normalisera arbetet i kroppens celler;
 • minska stagnation i prostata;
 • minska inflammation
 • rensa kroppen av skadliga bakterier.

Förbered ljuset bättre hemma, eftersom bara en sådan ansökan ger patienten ett snabbt positivt resultat av behandlingen.

Det är viktigt: Sätt in ljus i anusen efter hygienprocedurer. Behandlingsförloppet är 2 månader.

 1. Recept 1. Ta en liten propolis (ca 7-10 gram) och sätt i frysen. Som frysningsprocessen slipar du den och blandar den med 100 gram getfett, som bör smältas och kylas i förväg. Då gör vi ljus, så snart massan stiger något. Det är viktigt att notera att ljusen inte ska vara för tjocka och långa. Hur behandlar man prostatit i detta fall? Stearinljuset får svalna väl, varpå använd 1 per dag under huvudbehandlingen.
 2. Recept 2. För att börja förbereda baser - 80 gram smält smör med hjälp av ett vattenbad, blandades därefter med 75 gram propolis, honung och drottninggelé. Värm massan och blanda så bra. Då förbereder vi formerna från folien till ljusets storlek och häller den färdiga massan i dem. Du kan behandla prostatit omedelbart efter att ljusen är frusna.

Tinktur av propolis med prostatit

Tinktur, gjord på basis av alkohol och propolis, används vid behandling av någon form av prostatit i sex månader. För att dricka det är det nödvändigt innan en dröm, preliminär blandat med mjölk.

Den är beredd ganska lätt:

 • slipa biprodukten på en rivare (100 gram);
 • Häll 200 ml alkohol (nödvändigtvis ren);
 • Fyll blandningen i en behållare och stäng den med lock.
 • varje dag i 10 dagar skaka burken.

Drick tinktur är enligt doktorns vittnesbörd tillsammans med mediciner.

Propolisolja kan också köpas på apoteket, vilket också godkänns av någon behandlande läkare. Användningen ska vara i uppvärmd form som en liten svulm (20-40 ml). Efter injektionen behöver patienten ligga ner i 15 minuter.

Behandlingsförloppet på detta sätt är 20 dagar, under vilket det är nödvändigt att ständigt göra en lavemang.