Huvud
Analyser

Moderna metoder och metoder för behandling av prostatit: hur snabbt att bli av med inflammation i prostata?

Många män undrar hur man bota prostatit snabbt och effektivt.

För att uppnå en remission med kronisk prostatit, och i händelse av en akut - för att bli av med smärtsam smärta, är det nödvändigt att genomgå ett antal olika förfaranden.

Kampen mot prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt, bara på detta sätt kan du lyckas.

Hur man besegrar prostatit? Vilka är de mest moderna behandlingsmetoderna för prostatit hos män? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Det fanns tecken: vad ska man göra?

Varje sjukdom är bättre botad i början, så det är viktigt att bestämma symptomen på sjukdomsuppkomsten. De primära tecknen på prostatit är obehag och smärta i perineum, svårighet med urinering, problem med styrka. Med kronisk prostatit kan symtomen vara eller inte vara särskilt störande.

Men även med denna form har prostatit periodiska exacerbationer. Vilken läkare behandlar prostatit? Vid de första tecknen som resulterade ovan är det nödvändigt att ta kontakt med läkare-urologen som kan erbjuda modern behandling av prostatit. Och bara under klinikkens villkor kan du avgöra om ditt tillstånd är prostatit, och i så fall vilken typ av sjukdom är sjukdomen. Detta är mycket viktigt för att välja rätt behandling för prostatainflammation hos män.

Hur kan jag behandla prostatit? Tänk på olika metoder och metoder.

Behandling av prostatit hos män

Hur man behandlar prostatit hos män? Kampen mot prostatit utförs i flera riktningar. Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln hos män syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen, avlägsnande av symtom och ökad immunitet.

sjukgymnastik

Mot prostatit kan du ansöka fizioprotsedury. De innehåller en kombination av olika metoder och används mycket ofta.

Typ av procedurer väljs individuellt för varje enskilt fall. Kursen av fysioterapi har en positiv effekt inte bara på den underliggande sjukdomen utan också på hela organismen.

Det finns flera typer av hårdvara fysioterapi:

 1. Galvanisering. Exponering för likström.
 2. elektrofores är en variant av galvanisering, med användning av läkemedel.
 3. Ultraljud. Effekter med hjälp av en rektal radiator.
 4. Magnetisk terapi. Nästan har inga kontraindikationer.
 5. Nuvarande högfrekvens och högspänning. För detta ändamål används speciella enheter - källorna till "Luch" -vågorna. Exponeringen sker med hjälp av den rektala radiatorn installerad i apparaten.

Du kan tillämpa procedurerna samtidigt med medicinerapi utan att oroa dig för metodernas kompatibilitet. Fysioterapeutiska förfaranden har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall av individuell intolerans.

Hur man behandlar prostata inflammation hos män? Prostatamassage är en effektiv metod för behandling av prostatit, tidtestad. Med hjälp blir en av de viktigaste medicinska problemen uppnådd: avlägsnandet av prostatakörtelnets stagnanta sekretion. Stimulering av prostata förbättrar också blodcirkulationen i prostatas vävnader.

Denna procedur för behandling av prostatit görs genom anus. Prostatakörteln masseras genom ändtarmen. I det här fallet måste du övervaka om hemligheten är markerad. Frånvaro av utsöndrad vätska kan indikera allvarliga komplikationer. Massagebanan består som regel av 10 sessioner.

Glöm inte fysisk aktivitet. Det finns specialdesignade komplex av terapeutisk gymnastik för behandling av prostatit, vilket möjliggör förbättrad blodcirkulation i det drabbade organet och normaliserar metaboliska processer.

medicinering

Antibiotika används för att behandla prostatit. Men om de är generella åtgärder kan de inte få den korrekta effekten. Speciellt utvecklade preparat används för att behandla infektiös prostatit.

Hur ska jag behandla prostatit? Det är viktigt att komma ihåg att medicinering beror på vilken typ av prostatit.

Universal för den akuta och kroniska formen av sjukdomen är:

För att bekämpa virus som är djupt inuti den drabbade kroppen används piller och injektioner av makrolidgruppen:

Effektiva antibiotika utan biverkningar för injektion:

Antibiotika med immunostimulerande effekt:

För att förbättra immuniteten gäller också:

Det är värt att komma ihåg att ordningen för behandling av prostatit hos män föreskrivs strikt av den ansvariga läkaren. Läkemedel i form av tabletter tas naturligtvis självständigt, men om injektioner föreskrivs vid behandling av prostatit, är ett polikliniskt besök på kliniken nödvändigt. Hemma kan en injektion endast utföras av en person som åtminstone har en första läkarutbildning.

ljus

Ljus - ett sätt att behandla prostatit hos män. De ger ett bra terapeutiskt resultat, både med akut prostatit och med kronisk.

Propolis är den huvudsakliga aktiva substansen, men det finns andra komponenter. Tack vare dem kan ljus ha olika effekter.

  1. Ichthyol ljus förbättra blodflödet, desinficera och bedöva.
  2. För alla typer av prostatit gäller ljus med papaverin, som kan lindra smärta och spasmer, normalisera blodcirkulationen.
  3. Stearinljus med prostatylen De lindrar svullnad och inflammation, eliminerar blodproppar och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv för sexuella störningar som förekommer mot en bakgrund av prostatit.
  4. närvaro belladonna (belladonna) kan lindra inflammation i prostata och smärta. Genom deras verkan liknar ljusen diklofenak.
  5. Methyluracil suppositorier används för att snabbt återställa prostata.
  6. CVecha Vitaprost är effektiva inte bara vid behandling av prostatit, men också i adenom, störningar i styrka och infertilitet.
  7. Voltaren Det är känt i form av tabletter, suppositorier och injektioner. Det har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt.
  8. Ljus med antibiotika.

Om billiga och effektiva ljus från prostatit kommer du att läsa i artikeln.

Vi har förberett en lista över droger för behandling av prostatit:

Och få reda på i artikeln om behandling av prostatit i hemmet.

Folkmetoder

Hur man hanterar prostatit? Du kan använda traditionell medicin. Behandling av prostatit på detta sätt kan visa bra resultat. Det finns många recept som tillåter dig att uppnå sjukdomsförgiftning eller till och med helt bli av med prostatit. Mycket effektiv är de zinkrika pumpafrön, som är användbara för varje man.

Huvudvillkoren för sådan behandling är självdisciplin, du måste ta infusioner och avkok regelbundet. Men det måste komma ihåg att för varje läkemedel finns en viss behandling för prostatit, vilket också är oönskat.

Bastu och bastu

Hur man behandlar inflammation i prostata? Uppvärmning. Det har en positiv effekt på prostatakörteln, både i behandling och i profylaktiska ändamål.

Sådana förfaranden normaliserar blodcirkulationen och tonkärlen.

För älskare att bada i badet, kan du rekommendera en asp kvast.

Aspen innehåller spårämnen som hjälper till att lindra inflammation i prostata.

Men att besöka bad och ta varma bad är inte möjligt med en markant förvärring av sjukdomen. Annars kan du prova en stark svullnad av prostata.

diet

Överensstämmelse med kost tillåter kroppen att klara av sjukdomen mer framgångsrikt. Endast mat som lätt smälter av kroppen ska ätas. Denna mängd grönsaker och frukter, fet fisk och kött.

Neka att ha från:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • starkt kaffe och te;
 • kryddiga produkter och kryddor;
 • feta och stekta livsmedel;
 • kolsyrade drycker;
 • svamp.

Första hjälpen

Den första hjälpen med prostatit är detta: om det finns tecken på förvärring är det oacceptabelt att dricka alkohol och ha sex. Det är farligt att engagera sig i självmedicinering, du kan förlora värdefull tid. Hemterapi ger resultat först efter en noggrann diagnos, som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Med en mild form av prostatit är vanligtvis en poliklinisk behandling ordinerad. Tilldela läkemedel, procedurer och sängstöd. Hospitalisering är nödvändig för purulenta och parenkymala komplikationer. På ett sjukhus används den korrekta behandlingen av prostatit under konstant tillsyn av medicinsk personal.

Andra metoder

Bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit kan noteras hälsosvält och en speciell diet.

Dess väsen är att rena kroppen och väcka sin dolda potential. Medicinsk svält är inte lämplig för alla, eftersom det har många kontraindikationer.

En sådan ny metod för behandling av prostatit är mest motiverad i fall då patienten är överviktig.

Metoden för professor Neumyvakin för behandling av prostatit förtjänar uppmärksamhet. Forskaren erbjuder recept för behandling med natron och väteperoxid.

Metoden bygger på teorin om att sjukdomen utvecklas som ett resultat av kroppens "försurning". De föreslagna fonderna är utformade för att återställa syrabasbasen i kroppen, vilket eliminerar orsaken till sjukdomen.

Ortomolekylär behandling med prostatit är ett modernt behandlingsschema för denna sjukdom. En sådan metod består av följande: att välja ämnen och mikrodelar individuellt för varje patient.

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit kan noteras och andra:


Och få reda på mer i artikeln, vad är nyanserna för att behandla prostatit hos män.

termer

Hur länge behandlas prostatit? Prostatit kan botas, men tiden för behandling av prostatit beror på sjukdomsbristningen. Sjukdomen kan orsaka irreversibla processer i vävnaderna i prostata. I det här fallet kan man bara prata om remission av kronisk prostatit. Om du har rådfrågat en läkare i tid, är det troligt att behandlingen av prostatit kommer att bli effektiv och snabbt.

Varaktigheten av behandling av prostatit beror till stor del på patienten. Om det handlar om att behandla akut prostatit, då med strikt överensstämmelse med de behandlande läkarnas rekommendationer kan besväret besegras på kort tid. Ibland med prostatit är kirurgisk ingrepp nödvändig. Hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män? Tyvärr kan behandlingstiden för kronisk prostatit ta månader och år.

Varför behandlas inte prostatit? Kanske behöver du ändra behandlingsplanen eller gå till en annan läkare.

Mer information om behandling av prostatit i hemmet kommer du att lära dig här.

slutsats

Nu vet du hur man botar för prostatit. Denna sjukdom, även om den är mycket obehaglig, men sällan ett hot mot livet. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är härdbar. Och viktigast av allt - Förtvivla inte och hålla sig till en positiv attityd. Det är bevisat att emotionell lyftning kan göra mirakel.

Inflammation av prostata (prostatit): orsaker, symtom och behandling

Enligt statistik lider 1/3 män i åldrarna 31-49 år av prostatainflammation. Hos män efter 50 är prostatit och prostata adenom vanliga. Det är mycket viktigt att uppmärksamma symptomen i tid och börja behandla sjukdomen, eftersom prostatit hotar med farliga komplikationer.

Vad är prostatens funktioner?

Prostata är organet för reproduktionssystemet hos en man som är ansvarig för att utveckla en speciell hemlighet som säkerställer spermatets kvalitet. Prostatakörteln skyddar blåsan från att komma in i spermierna.

Prostata delar upp de två systemen - könsorganen och urinvägarna, håller urinen i blåsan, underlättar sin normala passage genom urinröret. Det är därför som inflammation i prostata körteln påverkar både reproduktiv funktion och urinvägarna.

Vad är orsakerna till prostatit?

Att fastställa huvudorsaken till utvecklingen av prostata-inflammation hos män är omöjligt, eftersom sjukdomen är multifaktoriell:

 1. Störning av blodcirkulationen, stagnation av blod i bäckenorganen.

Sedentärt arbete, stillasittande livsstil, tätt underkläder och kläder leder ofta till en störning av normal cirkulation i bäckenorganen. Till följd av påverkan av ogynnsamma faktorer är prostaten överväldigad med blod, dess vävnader och blodkärl pressas, vilket provar en överträdelse av syretransporten till organet.

En stillasittande livsstil, stillasittande arbete - allt detta kan leda till utveckling av prostatit.

 1. STI (infektioner som är sexuellt överförda).

Slumpmässigt sexliv, försummelse av preventivmedel, venerala sjukdomar, otillräcklig och otrolig behandling - alla dessa faktorer är predisponerade för utvecklingen av prostatit. Infektion sprider sig snabbt till vävnaderna i prostatakörteln.

 1. Sexuell avhållsamhet, frekventa avbrutna sexuella handlingar, olika sexuella övergrepp

I det här fallet är orsaken till utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostatan stagnationen av den formade hemligheten, som inte tas ut från prostatan eller är inte helt utmatad.

 1. Överträdelse av urinprocessen.

Processen av urinläckage uppstår efter en gradvis avslappning av musklerna i prostata, urinblåsan och förändringar i urinrörets ton. Om sekvensen av spänning och avspänning av dessa muskler störs kan urin i små mängder komma in i prostatakörteln och provocera utvecklingen av inflammatorisk process.

 1. Minskad immunitet.
 2. underkylning provocerar en minskning av immuncellernas skyddskapacitet, vilket resulterar i vilken infektion blir lättare att tränga in i prostata.
 3. Bryta den hormonella bakgrunden: överskottet av manliga könshormoner kan prova utvecklingen av prostatit.

Symtomatologi av prostatit

Hur manifesterar prostata inflammation? Sjukdomen kan åtföljas av följande symptom:

 • problem med erektion och sexuell lust,
 • nedsatt urinering, frekventa önskningar,
 • en svag stråle i urinpassagen,
 • fall av ofrivillig urinering,
 • smärtsamma känslor med långvarigt sittande i könsorganet,
 • frånvaron av erektion eller en minskning av dess längd,
 • infertilitet.

Symtom på sjukdomen kan också bero på dess form. Isolera akuta och letharga (kroniska) former av prostatit. Akut prostatit kan inte förbises, eftersom den börjar skarpt och manifesteras i svår smärta, som kan lokaliseras i underlivet, perineum och penis. En man kan känna smärta under avföring och urinering.

Till alla ovanstående tecken kan gå med:

Den akuta formen av prostatit uppenbaras av skarp smärta.

 • frossa, generell sjukdom,
 • ökad kroppstemperatur,
 • förstoppning,
 • känsla av tyngd i perineum.

I avsaknad av behandling blir akut form kronisk, vilket vanligen uppträder av tre huvudgrupper av symtom:

 1. Smärt syndrom

Mild smärta kan förekomma i skrot, underliv, nacke, penis, ändtarmen.

 1. Problem i den sexuella sfären

Prostatit uppträder ofta av minskning eller brist på erektion, för tidig utlösning, smärta under eller efter samlag.

 1. Dysfunktion av urinering

Denna smärta, brännande känsla under och efter blåsans tömning, frekvent uppmaning att urinera (inklusive på natten).

Bakteriell form av kronisk prostatit kan uppträda asymptomatiskt eller med dolda symtom.

Diagnostiska metoder

Hur identifierar inflammation i prostata? Efter att ha ifrågasatt patienten utför läkaren rektal palpation av prostata. De karakteristiska tecknen på den inflammatoriska processen är en ökning av kroppens storlek och ömhet i den främre väggen i ändtarmen. Dessutom innefattar diagnosen prostatit följande studier:

Diagnos innebär obligatorisk ultraljud av prostata.

 1. ultraljudprostatakörteln gör det möjligt att bestämma förekomsten av inflammation, prostatakörteln, tillståndet hos närliggande organ.
 2. Analys av nivån av könshormoni blodet ger en möjlighet att bestämma en mans hormonella status. Ökad produktion av könshormoner provocerar proliferation av prostatavävnad och dess inflammation och en minskning av hormonhalten - till störning av prostata.
 3. Prostatsekretionsanalys avslöjar brott mot kroppens funktionalitet, och låter dig också bestämma orsaken till sjukdomen.
 4. Bakteriologisk analys av urin och swab från prostata slemhinnan på definitionen av STI. I de flesta fall ger denna studie en möjlighet att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen, liksom bestämma dess känslighet mot antibiotika.

Den viktigaste uppgiften att diagnostisera är att bestämma orsaken till prostatit. Det kan vara:

 • kränkningar av blodcirkulationen, stagnation av blod i organen i det lilla bäckenet,
 • hormonella störningar,
 • stasis av utsöndring, som produceras av prostata,
 • brott mot den normala processen med urinering,
 • besegra prostata vävnader STI.

Kvalitativ diagnos och formulering av en noggrann diagnos är grunden för effektiv behandling av inflammation i prostatakörteln.

Hur behandlas prostatainflammation?

I hjärtat av behandlingen av prostata är inflammation läkemedelsbehandling, som inkluderar följande droger:

 1. Läkemedel som har en överväldigande effekt på hormoner som påverkar prostataarbetet

Som ett resultat av att ta sådana läkemedel minskar aktiviteten hos prostatakörteln, dess volym minskar och mängden hemlighet som produceras av den. Tack vare effekten av dessa läkemedel förbättras utflödet av sekret från prostata, liksom urinpassagen genom urinröret och metabolism i organets vävnader aktiveras.

 1. Antibakteriella läkemedel

Antibiotika är endast föreskrivna för behandling av bakteriell prostatit.

Antibiotika för inflammation i prostata utses först efter bekräftelse på att bakterieinfektionen var orsakssambandet till sjukdomen och, efter bakteriologisk undersökning, den senare känsligheten för antibiotika.

 1. Alfablockerare - läkemedel som påverkar receptorerna som finns i muskelcellerna i blåsan och prostata. Som ett resultat normaliserar arbetet med sphincter under urinering, detta minskar avsevärt den mängd urin som kommer in i prostata.
 2. Antiinflammatoriska läkemedel används huvudsakligen vid behandling av akuta former av prostatit, när smärtssyndromet uttalas. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel minskar prostatas ödem, hjälper till att utsöndra en hemlighet från det och tar bort smärtssyndromet.

Patienter med akut prostatit med allvarlig förgiftning, ökad kroppstemperatur, dåligt allmäntillstånd kräver sjukhusvistelse och administrering av antibakteriella läkemedel intravenöst. Vid behandling av en akut form av sjukdomen är det viktigt att dricka en tillräcklig mängd vätska och allvarligt sjuka utför intravenös hydratisering. Detta bidrar till den rikliga utsöndringen av urin, vilket spolar infektionen, vilket resulterar i en signifikant minskning av förgiftningen av kroppen.

Behandling av en akut form av prostatit föreslår också:

 1. Intagandet av mjukgörande laxermedel bidrar till att underlätta avföringens skull, vilket påskyndar återhämtningen kraftigt (mannen behöver inte pressa, samtidigt som musklerna spänns).
 2. Läkaren kan ordinera muskelavslappnande läkemedel för att minska spänningen i bäckensbottenmusklerna.

Kronisk inflammation i prostata behandlas med antibakteriella läkemedel i kombination med beta-blockerare, vilket har en fördelaktig effekt på organets sekretoriska apparat.

När det gäller behandling med folkmedicin är sådan terapi endast möjlig i samband med traditionella behandlingsmetoder.

massage

Massage i prostata med inflammation är den mest effektiva och populära tekniken för behandling av prostatit. Många experter hävdar att effektiv behandling av prostatainflammation utan massage är omöjlig. De flesta patienter märker en signifikant förbättring efter en sådan massage.

Massage främjar mekanisk extrudering av sekret genom urinröret. Det rekommenderas att en analys av utsöndrad hemlighet utförs varje gång efter proceduren för att övervaka behandlingens dynamik. Utsöndring av prostata är inte det enda pluset av massagen. Faktum är att proceduren aktiverar blodcirkulationen i orgeln, det stimulerar restaureringen av skadade vävnader och ökar också skyddskrafterna för lokal immunitet.

Vad kan vara komplikationer?

Den farligaste konsekvensen av prostatainflammation är retentionen av urin, vilket uppstår som ett resultat av att pressa urinrör inflammerad prostata. Detta beror på spasmer i den muskulära delen av prostata. Som ett resultat lämnar urinen inte urean helt, men ackumuleras i den och ofta längs urinvägarna stiger den till njurarna, vilket framkallar utvecklingen av pyelonefrit.

Detta är en mycket farlig komplikation, eftersom njurarnas funktioner bryts mot bakgrunden av det och toxiner träder in i den allmänna blodbanan. Detta tillstånd kallas urosepsi och är farligt, inte bara för hälsan utan för livet. För att undvika detta, bör en uretralkateter installeras tidigt för att säkerställa ett normalt urinflöde.

Också en obehaglig komplikation av prostatit är en minskning av libido. Om behandlingen inte börjar i tid hotar den med impotens och infertilitet.

förebyggande

Komplikationer av prostatit - impotens och infertilitet.

Eftersom prostatit är en vanlig sjukdom är det mycket viktigt att göra förebyggande den här farliga sjukdomen

 1. Aktivt sätt att leva är garantin för människors hälsa, detta är ett utmärkt förebyggande av blodstasis i bäckenorganen.
 2. Regelbundet sexuellt sexuellt liv: det är nödvändigt att undvika avbrutna samlag, ta stimulanter (Viagra, till exempel), undertrycka ejakulation. Allt detta leder till stasis av hemlig och ofullständig eliminering, vilket kan provocera utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostata.
 3. Det är väldigt viktigt att ha en konstant sexpartner, eftersom det förlovat sexlivet oundvikligen leder till sexuellt överförbara sjukdomar. Enligt den senaste medicinska forskningen sker infektion med STI ofta i ett komplex, det vill säga flera typer av infektion överförs omedelbart, vilket ofta är komplicerat av prostatit.
 4. I rätt tid adress till urologen vid de första alarmerande tecknen som de startade infektionerna ökar risken för utveckling av en prostatit.

VA Molochnikov, I.Ilyin: "Kronisk uretrogen prostatit" - Moskva: Medicin, 1998.

Än att ta bort en inflammation i en prostata utan antibiotika

Inflammation av prostatakörteln observeras hos de flesta män, oavsett åldersgrupp. Denna avvikelse, som alla andra sjukdomar, har sina egna symtom och tecken, som måste uppmärksammas åt varje man. Man måste komma ihåg att det är möjligt att behandla prostatainflammation eller kronisk prostatit, men först efter ett förhandssamråd med en specialist. Det rekommenderas inte att engagera sig i självständig diagnos och behandling, eftersom det bara kan förvärra situationen. Du kan behandla inflammation i prostata i hemmet, men under överinseende av en läkare.

Tecken och symtom på prostatit

Beroende på typ av prostatit finns det också olika tecken:

 1. Akut prostatit. Patienten har en förhöjd kroppstemperatur, frekvent urininkontinens med ett snitt och ett svagt huvud av strålen. Det kan också brinna i perineal regionen, smärta vid avföring i anus. Om inflammationen är purulent, kan du observera utsöndring av pus under frisättning av urin.
 2. Kronisk prostatit. Patienten har en konstant brännande känsla i perinealområdet, pus frisätts under frisättning av urin. Patienten är också irriterad och känner en konstant uppdelning.

Dessa tecken rekommenderas inte att ignoreras, liksom en minskning av sexuell lust eller ett ökat utbrott av spermier, en smärtsam och lång erektion på natten. Om du började observera sådana tecken kan det här indikera inflammation i prostatakörteln.

Symtom på inflammation i prostata beror också på sjukdomsfasen:

 1. Symptom på akut prostatit: illamående, svaghet, migrän, feber, frekvent uppmaning att urinera, som inte åtföljs av urininkontinens, nervös excitabilitet, ibland akut urinretention.
 2. Symtom på kronisk prostatit. Detta stadium av sjukdomen är asymptomatisk eller med tecken som inte uttalas. Patienten kan känna en kraftig försämring av hälsotillståndet, det finns några problem med styrkan, liksom störningar från nervsystemet börjar hända. De karaktäristiska symtomen på kronisk prostatit är också snabba och svagt uttryckta smärtupplevelser i ljummen, perineum eller pubic-området. Samlagets varaktighet förlängs, och kön åtföljs av livliga känslor. Huvudsymptomet för kronisk prostatit: en svag stråle och urladdning under urinlösningen.

För att undvika sådana problem är det nödvändigt att regelbundet besöka en specialist och genomföra skälig behandling.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Än att ta bort en inflammation i en körtel?

Inflammation av prostata bör behandlas och i rätt tid. Ibland är det inte lätt och inte så snabbt, särskilt vid avancerade skeden av sjukdomen. För att bli av med prostatit behöver du bli av med symtomen på sjukdomen, nämligen från inflammation i prostata och urinväg och eliminera stillastående processer. Därför är det nödvändigt att genomföra en noggrann noggrann undersökning i en specialklinik.

Behandla prostata kan vara på följande sätt:

 1. Antibakteriell behandling.
 2. Massage i prostatakörteln.
 3. Sjukgymnastikbehandling.
 4. Immunkorrigering.

Vilken typ av behandling kan användas hemma?

Hembehandling för prostatit är endast tillåten i början av sjukdomen. Om det förekommer en förvärring av kronisk prostatit rekommenderas att behandlingen genomförs av en specialist.

 1. Massage i prostatakörteln. Denna procedur kan utföras hemma, men efter ett inledande samråd med en specialist. Det anses vara en effektiv behandlingsmetod. Massage hjälper snabbt till att ta bort inflammation i prostatakörteln och ta bort pus från kroppen. Parallellt är det nödvändigt att ta antibiotika som dödar bakterier. Det rekommenderas också att följa rätt livsstil, livets rytm och näring.
 2. Mottagning av tabletter. Innehåller sig själv antibakteriell terapi med användning av lokal och systemisk verkan. Man måste komma ihåg att inflammation i körteln inte kan avlägsnas utan antibiotika, eftersom de hjälper till att bli av med den infektion som framkallar sjukdomen. Det är inte nödvändigt att engagera sig i oberoende behandling, eftersom det felaktiga intaget av antibiotika kan skada kroppens tillstånd.

Snabb avlägsnande av inflammation i körteln

För att snabbt avlägsna inflammationen kan du inte bara massage eller kväva med medicinska örter, utan även värme, ljus som kan köpas på något apotek.

Men även vid första anblicken kräver skadlig och snabb behandling det nödvändiga samrådet med en specialist, eftersom behandling av självinflammation kan vara osäker.

Med akut prostatit kan mikroclyster användas som tillverkas självständigt på grundval av medicinska växter. För att förbereda lösningen måste du införa kamille, uppvärmd till 40 grader, ibland lägga till novokain och injicera i anus. Sammanlagt behöver du inte ange mer än 300 ml och behålla vätskan så länge som möjligt.

En mer traditionell och mindre besvärlig metod är användningen av ljus, baserat på medicinska växter.

Om ljus av högkvalitativ produktion, smälter de snabbt. Det är också värt att uppmärksamma deras konsistens, vilket inte borde vara mjukt. Alla ljus ska absorberas på kort tid och effektivt få effekt och på kortast möjliga tid. Preliminärt är det nödvändigt att samråda med en specialist om hur mycket som ska administreras och tillverkaren.

I vilket stearinljus som används för att lindra inflammation i prostatakörteln, bör det ingå i antispasmodik, antibiotika, antiinflammatoriska ämnen som bidrar till snabb absorption av aktiva substanser i kroppen. Du kan också ta antiinflammatoriska läkemedel, men enligt instruktionerna och doseringen.

När det gäller alla metoder som används hemma anses det vara säkert om allt är gjort korrekt, följ rekommendationer och instruktioner.

Det rekommenderas inte att experimentera och lita på allt du läser på olika forum, som den ena eller andra metoden kan vara ineffektiv på din position eller kan förvärra situationen. Var därför inte blyg och orolig, men omedelbart gå till en specialist som efter en preliminär undersökning kommer att kunna berätta exakt vilken nivå av sjukdomen du har och ordinera en behandling.

Om du har några frågor, kommentarer eller tvivel kan du gå igenom en undersökning på flera kliniker. Lita inte på din hälsa hos läkare och andra läkare, eftersom det inte är möjligt att noggrant bedöma situationen utan preliminära tester.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Med inflammation i prostata, brukade män ansikte först efter 45 år. Endast i sällsynta exceptionella fall drabbade sjukdomen människokroppen efter 30. Idag blir sjukdomen yngre, på grund av vilken prostatainflammationspatienter kan lida vid tjugoårsåldern. Med prostatit är patienter idag mellan 20 och 55 år, med antalet fall av inflammationsfördubbling under de senaste 15 åren. När de första tecknen på sjukdomen omedelbart bör söka råd från en urolog eller andrologist. Specialisten kommer att kunna göra en detaljerad undersökning av mannen, tilldela honom diagnostik och behandlingsprocedurer.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

Symtom på inflammation i prostata

Det mest karakteristiska tecknet på prostatit är problemlösning, medan patienten har en ganska stor smärta när han tömmer urinblåsan. Så snart ett liknande symptom uppträder bör du omedelbart söka hjälp från en specialist. Dessutom står en man inför följande symtom:

 • Ständig uppmaning att urinera, med urin som kommer ut i små mängder;
 • På grund av för lite urinproduktion börjar det att stanna kvar i blåsan;
 • Det kan finnas konstant smärta i ljummen, ändtarmen och nedre delen av ryggen, vilket är förknippat med inflammerad prostatavävnad, som börjar trycka på angränsande organ.
 • patienten uppmärksammar problem med impotens, som uppenbaras i en otillräcklig grad av excitation och eventuell förlust av penis under kontakten, kommer patologin gradvis att försämras;
 • patienten kommer att känna sig konstant trötthet, slöhet, det kommer att finnas problem med sömnen;
 • kroppstemperaturen kan öka kraftigt, svett utsöndring ökar;
 • en man blir mycket irriterad och nervös, ibland framträder symtom på depressivt tillstånd;
 • svår smärta i ändtarmen i processen att rensa tarmarna.

Symtom och orsaker till prostata sjukdom

Inflammation av prostata försämrar signifikant den normala blodcirkulationen i bäckenregionen, vilket påverkar reproduktionssystemet. En man kan uppleva en dålig mognad av spermier, vilket leder till infertilitet. Samtidigt kommer kvaliteten på orgasmen att minska avsevärt, sexuell lust kan brytas.

Efter härdning av akut stadium av prostatit försvinna alla problem med reproduktionssystemet och erektionen. Men med en kronisk typ av sjukdom kan de gradvis utvecklas, vilket leder till fullständig impotens och infertilitet.

OBS! Akut prostatit uppträder vanligtvis som uppenbara tecken, som låter dig bota det före övergången av sjukdomen till akut stadium. Men i vissa situationer är sjukdomen asymptomatisk eller med mycket suddiga symptom. Detta ökar avsevärt chanserna för en prostata skada av kronisk typ.

Antibiotika för prostatit

moxifloxacin

Läkemedlet från den sista generationen, vilket visar ett utmärkt resultat vid behandling av inflammation i prostata. Moxifloxacin visar utmärkt absorption till den drabbade vävnaden, som snabbt tar bort inflammation, smärta och svullnad. Läkemedlet tas en gång om dagen genom intravenös infusion. Den klassiska dosen är 400 mg av den aktiva beståndsdelen. I detta fall utförs infusionen i en timme. Terapi med moxifloxacin fortsätter i en till två veckor.

ofloxacin

Form av frisättning av läkemedlet Ofloxacin

Antibiotikum bör tas vid individuellt föreskrivna doser, vilket ger patienten 200 mg aktiv ingrediens en gång om dagen. Vid komplicerade fall av sjukdomen kan mängden Ofloxacin ökas till 400 mg i en session dagligen. I undantagsfall ökas mängden antibiotikum till 0,8 g av läkemedlet i två uppdelade doser. Terapin varar upp till två veckor.

fakta

Beredningen av Factive kan tas oberoende av matintag

Ett läkemedel produceras i form av tabletter. Du kan ta dem oavsett måltiden, och du bör alltid svälja den aktiva helheten för att säkerställa det maximala terapeutiska resultatet. Den klassiska dosen av antibiotikumet är 320 mg av den aktiva beståndsdelen. Vid njur- och leverproblem krävs en obligatorisk justering av det aktiva ämnet. I sådana fall föreskrivs vanligen 160 mg Faktive. Varaktigheten av behandlingen är minst en vecka.

OBS! Innan antibiotika används ska den behandlande läkaren exakt bestämma typen av prostatit. För närvarande behandlas han mest med fluorokinoloner.

Smärtstillande medel för prostatit

No-Spa

Men-Shpa är en traditionell medicin för att lindra smärtssyndrom

Traditionellt läkemedel för avlägsnande av smärta. Slappna av muskulaturen, vilket gör att du kan minska smärtssyndromet. Patienter med inflammation i prostata för att lindra obehag kan utse en tablett med medicin upp till fyra gånger om dagen. Terapi med användning av No-Shpa varar upp till fem dagar.

Mamma 400

Framställning Mig 400

Ta läkemedel ska finnas i individuellt valda doser. Klassisk dosering av läkemedlet är 200 mg aktiv substans upp till tre gånger om dagen. Vid behov kan en snabb terapeutisk effekt tas vid 400 mg åt gången. Så snart du kan ta bort akut smärtssyndrom, bör mängden Mig 400 minskas till det rekommenderade läget. Behandlingstiden går inte längre än 5 dagar, om det inte finns någon anledning till förlängning.

OBS! Ta dessa mediciner bör vara under medicinsk övervakning. Om det inte finns någon signifikant lättnad inom tre till fem dagar, bör behandlingsförloppet justeras.

Vitaminkomplex med prostatit

Duovit för män

Duovit för män

Det är ett kombinerat vitamin- och mineralkomplex, som bara innehåller de ämnen som är nödvändiga för den normala funktionen hos den manliga kroppen. Under behandlingens gång förbättrar en man sin fysiska och intellektuella form, förbättrar spermiernas kvalitet och erektion. Ta Duovit för män endast en gång om dagen, oavsett matintag. Behandlingsförloppet ska fortsättas minst en månad, i svåra fall kan du förlänga behandlingen till 6 veckor.

Velma

Velmen är ett modernt hälsokomplex, skapat för män

Ett modernt hälsokomplex, som också är skapat för män. Det är särskilt användbart efter att ha tagit ett akut stadium eller byter prostatit i kronisk form, ta Velmen på hösten och våren när det finns en signifikant minskning av immuniteten. Bland vitaminernas komponenter är ämnen som koppar, vitamin E, selen och zink, vilka är så nödvändiga för det geniturinära systemet som normalt fungerar. I vissa fall orsakade velmen allvarliga allergiska reaktioner.

Mence Formel

Mensformeln innehåller ett stort antal naturliga ämnen

Utländskt vitaminkomplex, som innehåller ett stort antal naturliga ämnen. Bland dem står ut som ett extrakt av havsblötdjur, sibirisk ginseng och yohimbe rot. Också i kompositionen av läkemedlet ingår zink och vitamin E. De tar Mens Formel en gång om dagen. Terapi kan vara i en månad. Förutom att mätta kroppen med användbara substanser, stimulerar vitaminer styrkan och förbättrar produktionen av kvalitetsspermier.

OBS! Även efter behandling kan dessa vitaminkomplex tas med förebyggande kurser. De kommer avsevärt att förbättra arbetet med reproduktiva och reproduktiva system.

Smal specialiserade anti-prostatitläkemedel

Vitaprost

Vitaprost ska tas med en kronisk form av inflammation i prostata

Den medicinska preparatet utfärdas i form av rektala suppositorier, som bör tas med en kronisk form av inflammation i prostata. Läkemedlet har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, vilket minskar risken för utveckling av cancerproblem och bildandet av blodproppar.

När Vitaprost används används arbetet i genitourinärsystemet kraftigt, muskelton och spermikvalitet förbättras och återställs. Rektala suppositorier har kraftfulla och snabba effekter. För att uppnå resultatet bör du använda ett ljus varje dag. Varaktigheten av behandlingen varar i 10 dagar. I vissa situationer orsakar läkemedlet biverkningar i form av svår rektal klåda.

Prostamol

Prostamol är effektivt nog i kombinationsterapi med andra läkemedel

Läkemedlet är tillräckligt effektivt för att utföra kombinerad terapi med andra medicinska produkter. Prostamol framställs i form av kapslar, vilket bör tas en gång om dagen. Den klassiska dosen av läkemedlet är 1 kapsel av läkemedlet dagligen. Användning av läkemedlet återställer genitourinary systemets arbete väsentligt och eliminerar frekvent uppmaning att urinera, inklusive på natten. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt för varje patient.

prostatilen

Prostatilen i form av ljus

Läkemedlet framställs i två farmakologiska former - injektioner och rektala suppositorier. Den huvudsakliga påverkan prostatilen syftar till en betydande förbättring av blodcirkulationen i bäckenet, vilket ökar kvaliteten på spermier, vilket eliminerar problem med täta och smärtsam urinering.

Vid användning av rektalformen av läkemedlet ska Prostatilen användas på morgonen och på kvällen, men efter införandet av rektal stötpiller är det obligatoriskt att lägga sig i 30 minuter. Behandlingstiden är 10 dagar. Om en form av injektion väljs ska dosen för varje patient väljas individuellt. Terapi med injektioner kan variera från 5 till 10 dagar.

OBS! Att ta emot dessa medel är ganska lång tid. För att undvika missbruk bör du kontakta din läkare om exakt behandling.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

Inflammation av prostatakörteln är den vanligaste urologiska sjukdomen i världen. Symtom på prostatit kan förekomma hos män redan när de når sexuell mognad. Om man ignorerar problemet, lämnar sjukdomen oåterkalleliga spår: fibrotiska förändringar, stenar i prostata, efterföljande exacerbationer.

Varför prostata kallas "andra hjärtat"

Prostatakörteln ligger på botten av blåsan. Genom den passerar en del av urinröret. Körteln producerar prostatajuice. Det später ut den seminala vätskan, är ett näringsmedium för spermatozoa, säkerställer deras rörlighet. Hemligheten är cirka 30% av spermierna.
Prostata muskelfibrer är ansvariga för att frigöra spermierna i rätt riktning och stänger urinröret under utlösning. Om prostata blir inflammerad förändras spermakvaliteten, reproduktionsstörningar uppstår. I ett försummat fall leder sjukdomen till infertilitet.
I prostatakörteln hos män produceras sekretoriska immunglobuliner. De minskar risken för inflammation i blåsan, njurarna, testiklarna, spermatkabeln. Det beror på prostata cystit hos män finns 10 gånger mindre ofta än hos kvinnor.

Former och symtom på prostatainflammation

Bakteriell prostatit skiljer mellan akut och kronisk. Symtom är två olika sjukdomar i inflammerad prostata. De orsakas av infektioner som kommer från utsidan, genom blod eller lymf. I akut bakterieform, symptom på prostatit:

 • hög temperatur;
 • skarpa smärtor ovanför pubis, i ändtarmen;
 • färgförändring av urin.

Vid akut bakteriell prostatit föreskrivs antibiotikabehandling. En viss effekt uppnås med intravenös administrering av läkemedel för den andra eller tredje dagen. Behandlingsförloppet når från 10 dagar till 4 veckor. Allvarliga komplikationer av akut bakteriell prostatit kan vara: blodinfektion, utseendet av purulenta lesioner i prostatakörteln. I sådana fall kan kirurgisk ingrepp inte undvikas.
Kronisk bakteriell prostatit är farlig på grund av svagt uttryckta tecken. Följande symtom på prostatit bör varnas:

 • dra smärta av medelintensitet i perineum, skrotum;
 • försämring av orgasmens kvalitet;
 • Kramper i underlivet
 • låg temperatur;
 • smärta och försämring vid urinering.

Symtom på inflammation i prostata innefattar frånvaron på morgonen av erektion, en försvagning av sexuell lust, ett deprimerat psykologiskt tillstånd.
Trög prostatit har ofta en dold karaktär, exacerbation ersätts av remission. En liknande klinisk bild har en kronisk inflammation i prostata i en icke-bakteriell form, som oftast förekommer. Som ett resultat av analysen detekteras ingen patogen. Förmodligen kan långsam inflammation orsaka förändringar och störningar i körtelns vävnader. Sjukdomen kräver en längre behandling upp till flera månader.

Metoder för diagnos och orsaker till inflammation i prostata

För att förstå hur man behandlar prostata måste man få en tydlig bild av sjukdomen och korrekt diagnostisera. Utöver undersökningen utför specialister ett antal aktiviteter.

 1. Rektalt undersökning kommer att möjliggöra att sondra körteln genom ändtarmen, avslöja tecken på förändringar i körtelns konfiguration, utvidgning, puffiness. Studien är effektiv för att diagnostisera sjukdomar som prostata tuberkulos, adenom, prostatit, prostatacancer.
 2. Analysen av urin och blod kommer att visa en ökning av antalet leukocyter, närvaron av ett infektiöst medel.
 3. För att identifiera patogener utförs en bakteriekultur av urin och utsöndring av prostata.
 4. Ultraljudet hjälper till att undersöka körteln, utesluta sjukdomar som adenom, tuberkulos av prostata.
 5. Om det behövs kommer en mer noggrann diagnos att hjälpa till att sätta tomografidator och magnetisk resonansbildsbehandling.

Efter diagnosen är etablerad, är det nödvändigt att eliminera orsakerna till inflammation i prostata, att genomgå en behandling.
Icke-bakteriell kronisk inflammation i prostata kännetecknas av olika faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen.

 1. Brist på fysisk aktivitet, stillasittande arbete, nedtryckt rytm av sexuellt liv framkallar stagnerande fenomen i prostata. Ofta kallas sjukdomen för kontorsarbetare.
 2. För män som arbetar under den kalla årstiden på gatan, för fans av extrema vintersport är hypotermi den faktor som utlöser inflammatorisk process.
 3. Åldersrelaterade förändringar i körtelvävnaden orsakar inflammation av prostata och adenom hos män.

För bakterieformen är de främsta orsakerna till inflammation i prostata foci av infektion i kroppen. En kraftfull impuls ges av sexuellt överförbara sjukdomar. Klamydia, mikroplasma, trichomonader, gonokocker påverkar det genitourära systemet och orsakar inflammation i prostata. Av icke-sexuella infektioner är den vanligaste E. coli. Kroniska inflammationer av ENT-organ (tonsillit, bronkit), låg immunitet hos män, försvagad av stress och dåliga vanor, är en bördig bakgrund för sjukdomsutvecklingen.
Inflammation av prostata adenom är en felaktig term. Prostatit och adenom är två olika sjukdomar. I fallet med hyperplasi (adenom) celler prolifererar, komprimerar järnet urinröret. Det finns tecken på hur man bestämmer närvaron av adenom:

 • På natten går en man två gånger i toaletten;
 • under urineringstiden finns det svårigheter och fördröjning;
 • det finns en känsla av resterande urin.

I dessa fall behövs ett samråd med urologen och rekommendationer, hur man kontrollerar om utbildning är godartad.

Effektiva metoder för behandling av inflammation i prostata

Den effektiva behandlingen av inflammation i prostatakörteln beror på vilken typ av prostatit sjukdomen är. Paketet med åtgärder omfattar:

 • medicinska preparat (antibakteriella, immunostimulerande, analgetiska, antiinflammatoriska);
 • diet;
 • lokal behandling.

Konservativ behandling (tabletter) hjälper till att snabbt avlägsna symptom på inflammation i prostata, förbättrar livskvaliteten signifikant. För att välja rätt antibiotikum behöver du veta vilka patogener som orsakade sjukdomen. Behandlingssyndromet behandlas inte med antibiotika, även om det har alla symptom på prostatit. I detta fall används ett narkosmedel.
När inflammation i prostata rekommenderas diet, som utesluter fet kött, kryddig mat, alkoholhaltiga drycker. Dieten bör innehålla:

 • färska och termiskt bearbetade tomater (de är rik på lykopen och betakaroten);
 • torsklever (innehåller omega-3-syror för förebyggande av cancer);
 • grovt bröd och surt mjölkprodukter (för en sund tarm).

Lokal behandling av inflammation innefattar prostata massage, gymnastik, vattenprocedurer, akupunktur, mikroclyster, medicinska ljus etc. Massage i prostata med inflammation har många kontraindikationer (infektionssjukdomar, stenar i blåsan). Förfarandet eliminerar stagnation av venöst blod, återställer kanalernas patency, ökar effekten av läkemedel. Utmärkt fysioterapiprocedurer: exponering för ett magnetfält, ultraljud, pulserande strömmar, olika typer av strålning har visat sig vid behandling av inflammation och prostata adenom.

Prophylax av sjukdomar i prostata

Den internationella föreningen för urologer rekommenderar starkt att män som är äldre än 40 år en gång om året genomgår en undersökning för att i rätt tid undersöka tecknen på prostatasjukdom. För detta är det nödvändigt även i frånvaro av prostata symptom och erfarenhet av behandling av sjukdomen:

 • att besöka en specialist
 • gör ultraljud av njurarna och könsorganen;
 • att klara den allmänna eller gemensamma analysen av urin.

Detta kommer att göra det möjligt för oss att upptäcka prostatit, adenom, prostata tuberkulos och andra sjukdomar i tid, för att bota dem i de inledande stadierna. Inflammation av prostatakörteln kallas civilisationssjukdom eller ett sätt att leva. Förhindra att det kommer att hjälpa träna. Speciellt effektiv i prostatit är sport som ökar blodcirkulationen i bäckenområdet. Det här är simning, intensiv gång, skridskoåkning och skidåkning. De hjälper till att undvika stagnerande fenomen i lymf och blodcirkulation.
Enkla övningar som enkelt kan utföras hemma: enkla ben, knep, "cykel", lyfter bäckenet i ett benäget läge hjälper. I kosten bör fettmat, animaliska fetter och alkohol undvikas. Inte bara stark, men också öl - en dryck som har en toxisk effekt på genitourinärsystemet och prostatakörteln. För människors hälsa borde du äta pumpa frön, honung med valnötter.
Under kallperioden är det viktigt att undvika hypotermi, för vilken det är nödvändigt att klä och klä sig (särskilt i bäcken och perineum) i enlighet med vädret. Det är alltid lättare att förebygga ett problem än att behandla inflammation. Ökad immunitet, stressmotstånd, icke-rökare kommer att ha en fördelaktig effekt på kroppen, vilket nödvändigtvis påverkar prostatens hälsa.

Folkmedel för behandling av inflammation i prostata

Hos män ger behandling i en medicinsk institution rädsla och förlägenhet. Många föredrar att tolerera obehag och använda folkmekanismer hemma. Läkare insisterar på att denna inställning till hälsa är full av komplikationer. Långvarig inflammation i prostata kan orsaka ett hot om infertilitet hos män. Om du ignorerar problemet, kan sämre vesiklar, testiklar och Cooper körtlar bli inflammerade.
Behandling i hemmet bör genomföras tillsammans med andra aktiviteter som rekommenderas av specialister. Öka immunitet, anses vara fördelaktigt för människors blandning, bland annat honung.

 • Pumpa frön är rika på zink, användbart för prostata. De kombineras med honung (1: 2) och tas in med en tesked.
 • Lök (100 gram), honung (300 gram) och vin (0,5 liter) blandas och insisterade i en vecka. Medel för 1 msk. l. dricka på en tom mage.

Sammansättningen av läkemedel med naturliga ingredienser omfattar inte bara honung utan även andra biodlingsprodukter. Lysen med propolis, som sätts hemma, är mycket populära.
Utmärkt hjälp för att behandla inflammation i prostata-mikrocyklerna baserat på kamomill. För att ta bort smärta i lösningen tillsätt novokain (1-2%). En underbar väg att lindra inflammation i prostata är varma bad med kamille hemma. Extremt användbar för hälsa grönsaker fräscha. Juice från sparris, äppelbjörn, morötter har en positiv inverkan på kroppen med en långsam kronisk inflammatorisk process.
Inflammation av prostata behandlas effektivt genom individuella indikationer och under överinseende av en läkare. Symtom på prostatit kräver noggrann analys. Huvudvillkoren för att uppnå resultatet är patientens höga motivation, beredskap att förändra livsstilen och följa den föreskrivna kursen.