Huvud
Skäl

Traditionell medicin mot inflammatoriska sjukdomar, cancer och adenom i prostata

Prostata utför många funktioner i den manliga kroppen, inklusive det är viktigt för reproduktionssystemet. En av indikatorerna på kvaliteten på sitt arbete är storleken.

Om prostata ökar, indikerar det i de flesta fall en sjukdom.

Det är nödvändigt att ta reda på orsakerna till dess förekomst, och också att bekanta sig med de medföljande symptomen. Behandling av prostataförstoring är möjlig och folkmetoder. Mer detaljer om dem kommer att behandlas nedan.

Grundläggande information

Vid födseln har en person en liten prostatakörtel. Under puberteten observeras en ökning av testosteronnivåerna. Detta bidrar till att öka storleken på prostata, vars löptid är 17 år.

Normal och förstorad prostata

De närmaste 20 åren, nästan ingen tillväxt, så det kan inte finnas några problem. Undantag är högst 10% av männen. Den andra tillväxtökningen kan noteras efter 40 år till följd av en minskning av testosteronnivåerna. Efter 60 år kan prostatavolymen vara dubbelt så stor.

Vad är risken för utvidgning av prostata? Först och främst är det värt att notera att det omger urinröret. Vid puberteten uppträder expansionen jämt, vilket inte alltid observeras under andra hälften av livet. En stark ökning påverkar urinröret, komprimerar dem, vilket leder till att tömningen av blåsan är svår.

Förstoringen av prostata tjänar framkomsten av en av sjukdomen, såsom:

Orsaker till utvidgning av prostata

För att förskriva effektiv behandling är det nödvändigt att bestämma orsakerna till att prostatan har förstorats. Huvudet är följande:

 • med ålder blir testosteron mindre, medan östrogenproduktionen ökar;
 • genetisk predisposition, när tillväxten av celler i vuxenlivet var programmerad;
 • prostatacancer;
 • På grund av produktionen av prostatit dihydrotestosteron, neutraliseras testosteron. Syntes av DHT med ålder förändras inte, och testosteron produceras i en mindre mängd;
 • Förekomsten av infektionssjukdomar, på grund av vilken det finns en inflammatorisk process.

Symtom på utseendet av en sjukdom

Symtom på prostataförstoring kan inte alltid vara uppenbart. Oftast är huvudsymptomen svårigheter att urinera.

Vid tryck på urinröret i den förstorade prostatan är det ett avbrutet eller svagt urinflöde. Tillsammans med detta finns det en svår urinering, fortsättningen av urinproduktionen efter färdigställandet av processen, känslan av en oblodad blåsan.

En uppsättning symptom uppträder när irritation uppstår till följd av ackumulering av urin:

 • urininkontinens
 • smärta under tömning
 • en ständig önskan att gå på toaletten, speciellt på natten;
 • brådskande att gå på toaletten.

Om du inte startar behandling efter att ha avslöjat sådana symptom samlas urin, vilket kommer att främja utvecklingen av bakterier och infektioner.

Urinstenar kan bildas. Fartygen kommer också att skadas, för vilket du kan se blod i urinen. Vidare är det möjligt att få urin tillbaka i njurarna, vilket leder till njursvikt. Därför måste behandlingen göras omedelbart.

Behandling av sjukdomen

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

När du går till en läkare, görs diagnosen och behandlingen på grundval av graden av utvidgning av prostata, patientens ålder, kroppens allmänna tillstånd.

På grund av detta är en av de möjliga behandlingsmetoderna bestämda, nämligen observationell, medicamentisk eller kirurgisk.

Observationsprincipen för terapi är relevant för unga eller gamla. Unga patienter som har ett första skede av ett sjukdom behöver ofta bara förändra sitt sätt att leva och allt är normaliserat. Det kan vara ett avslag på dåliga vanor eller början på sporten.

För äldre patienter kan medicinsk ingrepp få allvarliga konsekvenser, så i de flesta fall föreskrivs bara de läkemedel som kan eliminera obehagliga symptom och därigenom förbättra livskvaliteten.

Vid val av läkemedelsbehandling utförs användningen av vissa grupper av läkemedel utifrån orsakerna till prostataförstoring, en sjukdom som har uppstått mot bakgrunden. I avsaknad av resultaten från tidigare metoder eller med en stark ökning i prostata, kommer kirurgisk ingrepp att krävas.

Hur man minskar prostatakörteln folkmekanismer?

Därför, för att bekämpa sjukdomen, tillsammans med läkemedelsbehandling används ofta och folkmekanismer. I allmänhet innefattar de en mängd olika buljonger, tinkturer samt rektala suppositorier.

Dessutom är det nödvändigt att hålla sig till en diet, det är möjligt att använda massage eller gymnastik.

Tinkturer och buljonger

Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi behandlas folkmedicin med kalendula, hästslag, yarrow, björnbär.

De kan köpas på något apotek och bryggas avkrok av dem. Därför hälls två skedar örter med kokande vatten i en volym om 0,5 liter. Drick buljongen för dagen innan du äter. Det tar inte mer än tre månader att behandla.

Om prostatakörteln förstoras kan folkmedicin behandlas med vanlig persilja, eller mer exakt, med dess frön. För att förbereda tinkturen måste du ta 4 teskedar frön och 200 ml kokande vatten. Att insistera på att drycken ska vara inte mindre än en dag, varefter skeden ska tas flera gånger om dagen.

Folk behandling av prostata kan inte föreställa sig utan pumpa frön, eftersom de är rika på zink. Och de är mycket användbara för sexuell funktion hos män. Den optimala dagliga hastigheten är 30 bitar av råa frön. Ta dem före måltider varje dag.

Behandling med biprodukter

Med prostatahypertension utförs behandling med folkmedicin med honung och andra biodlingsprodukter. Honung kan konsumeras enligt recept, tillsätter vissa ingredienser, till exempel selleri eller som en självständig produkt.

Övriga biodlingsprodukter spelar också en stor roll i denna fråga och kan hjälpa till perfekt. Dessa inkluderar:

För att göra en beredning från pollen, tas den i lika stora proportioner med honung och blandad. Ta denna kombination tre gånger om dagen i en månad.

Därefter görs en paus i 2-3 veckor och mottagningen fortsätter. Så det är nödvändigt att göra ett år. Att sådan behandling av en prostata med hjälp av nationella medel har givit den bästa effekten, det är nödvändigt att tvätta detta ämne med en örtavkodning.

Behandling av DKJ med folkmekanismer innebär användning av apilac. Apilac används bäst i form av tabletter eller ljus, som säljs på apotek, eftersom det är en bräcklig produkt. Appliceras apilak i tabletter tre gånger om dagen, det ska lösas under tungan. Stearinljuset placeras en gång efter avföring.

Sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi, behandling med folkmekanismer föreslår användning av tinktur eller avkok från bee podmora. Det är nödvändigt att använda det helt friskt, så det måste finnas tillgång till apiaryen. Buljongen är gjord av två skedar soppa och en halv liter kokt vatten. Blandningen måste kokas i två timmar vid låg värme, varefter den kyls och placeras i kylskåp.

Du måste dricka en gång innan du äter en matsked buljong. För att göra tinkturen, skopa häll vodka och insistera två veckor på en mörk plats. På en tesked är det nödvändigt att dricka det tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet i båda fallen är en månad och applicera drogen två gånger om året.

Relaterade videoklipp

Flera sätt hur man minskar storleken på prostata folkmedicin, i videon:

Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi används således ofta folkmetoder för behandling. Örter, frön, biodlingsprodukter och andra naturläkemedel används. I detta fall är deras användning nödvändig som en samtidig behandling, inte den huvudsakliga. Speciellt innan man börjar använda det är det viktigt att samråda med en specialist.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostatacenom - symptom hos män, de första tecknen, orsakerna, behandlingen och komplikationerna av adenom

Adenom av prostata är en godartad tumör som utvecklas från prostatas stroma eller glandulära epitel. Adenom i sig ger inte metastaser, men det kan så småningom degenerera till adenokarcinom (prostatacancer).

Hos 30-40% av männen över 50 och 75-90%, över 65 år, finns det förändringar i form av proliferation av körtelvävnad i blåsans hals.

Vad är denna sjukdom, varför inträffar det hos män efter 40, vilka är de första symptomen och vad som ordineras som en behandling, kommer vi att överväga ytterligare.

Vad är prostata adenom?

Prostata adenom är en godartad neoplasma av parauretralkörtlar som är placerade runt urinröret i sin prostatiska sektion. Huvudsymptomen för prostataadenom är ett brott mot urinering på grund av gradvis komprimering av urinröret med en eller flera växande knölar.

Med adenom finns en ökning i organ, vilket provar att klämma ur urinblåsan och urinröret. Detta bryter urinströmmen och leder till ackumulering av resterande urin. Dessutom kan en man utveckla en könsorganinfektion, urolithiasis och cancer. Ökningen är smärtfri, vilket är farligt för snabb diagnos av sjukdomen.

Prostata: Vad är det?

Prostatakörteln, även känd som prostata, är ett organ som ligger strax under blåsan. Huvudsyftet med prostata är utvecklingen av en specifik hemlighet som ingår i spermierna. Prostata hemlighet, bestämning av konsistensen av ejakulatet (specifikt främja skjuvförtunning) innehåller vitaminer, enzymer, immunoglobuliner, zinkjoner, och andra.

Prostatakörteln för män är "andra hjärtat", som är ansvarig för sexuell funktion, psyko-emotionell tillstånd och allmän hälsa.

Huvudfunktionerna i prostatakörteln innefattar:

 • flytning av spermier - på grund av detta förvärvar spermatozoa aktiv rörlighet och blir vanligtvis livskraftig;
 • sekretion - i sin sammansättning har den enzymer, proteiner, fetter och hormoner, utan vilka reproduktionssystemet inte fungerar ordentligt.
 • utstötning av fröet - de smidiga musklerna i prostatakörteln är kapabla att sammandraga, vilket säkerställer spermatets flöde i urinröret, och detta är just hur utlösningen inträffar.

orsaker till

Adenom i prostata utvecklas och växer gradvis. Även om denna sjukdom uppträder huvudsakligen bland äldre män, kan de initiala symptomen identifieras så tidigt som 30-40 år. Det är intressant att cellerna först i början bildas massivt och först efter en lång tid börjar de växa i storlek.

 1. Den första gruppen innehåller orsakerna som orsakas av en livsstil hos personen, vilket ökar sannolikheten för proliferation av prostata. Till exempel kan det vara stillasittande arbete eller aktiv psykisk stress i avsaknad av fysisk. Det är därför att regelbunden träning är svår att överskatta.
 2. Den andra gruppen innehåller objektiva skäl, inte beroende på en persons livsstil. Bevisat att prostata adenom uppstår på grund av förändringar i den hormonella bakgrunden hos en man. Om du anser att dessa förändringar oundvikligen uppträder i ålderdom, kan du dra slutsatsen att endast några män faller för tur för att undvika problem med prostata.

Det finns ett antal samtidiga faktorer som kan bidra till utvecklingen av adenom. De inkluderar:

 • Överdriven vikt (ackumuleringen av fettvävnad bidrar till produktionen av kvinnliga hormoner);
 • Ärftlig faktor
 • ateroskleros;
 • Missbruk av rökning och alkohol;
 • Inflammatoriska processer i njure och urinrör
 • Hypodinami och undernäring;
 • Högt blodtryck.

Typer av prostata adenom

Tre olika typer av adenomer särskiljs av deras struktur och placering:

 1. En tumör passerar genom urinröret i blåsan, deformerar den inre sphincten och stör dess funktion.
 2. Tummen ökar i ändtarmen, urinering störs något, men förlust av kontraktilitet i urinrörets prostatiska del tillåter inte att hela blåsan frisätts fullständigt.
 3. Med likformig komprimering av prostata under trycket av adenom utan dess ökning observeras inte heller urinretention i blåsan eller störning av urinering. Detta är den mest gynnsamma typen av adenom.

Symtom på prostata adenom hos män

Det finns två grupper av symptom på prostata adenom: irriterande och obstruktivt.

Den första gruppen av symtom i prostata adenom är:

 • ökad frekvens av urinering,
 • ihållande (imperativ) uppmaning att urinera,
 • nokturi,
 • urininkontinens.

Den grupp av obstruktiva symptom som är karakteristiska för prostataadenom innefattar:

 • svårighet att urinera,
 • försenad start och ökad urineringstid,
 • känsla av ofullständig tömning,
 • urinering intermittent trög ström,
 • nödvändighet att spänna.

De första tecknen som du behöver uppmärksamma:

 • De första tecknen på prostataadenom är en slät urinström, en ökad urin att urinera, vilket inte alltid slutar med tömningen av blåsan.
 • När tumören blir allvarlig, vill patienten inte längre ta reda på vad som orsakar prostata adenom, desto mer bryr han sig hur man ska bli av med störande symtom. Urinering blir svårt, du behöver anstränga för att urinera, anslut pressens muskler.

Med komplikationen av prostata adenom och dess övergång till det svåra skedet, kommer alla symptom att förstärkas, vilket kommer att påverka patientens liv negativt. I förvärrade fall kan endast kirurgi hjälpa, varför det är så viktigt att uppmärksamma symptomen. Även om de upprepades 1-2 gånger krävs en fullständig undersökning.

Adenom i prostatakörteln hos män passerar genom flera steg, vilka åtföljs av ökande tecken och komplikationer.

Kompenserad form

De mest karakteristiska förändringarna i urinering av detta stadium är:

 • mer frekvent,
 • mindre fri,
 • inte lika intensiv som tidigare (urinströmmen ser inte längre ut som en karakteristisk parabol, men faller nästan vertikalt).

Med den fortsatta tillväxten av prostata och intensifieringen av kompressionen i urinröret uppträder följande symtom:

 • ökad längtan att urinera under dagen,
 • minskning i frisättningsvolymen av urin,
 • ökningen i fall av oemotståndlig uppmaning att urinera (de så kallade imperative ansträngningar),
 • deltagande av extra muskler: patienten för bättre tömning från tid till annan som spänner i buken i början eller i slutet av urinering.

Subkompenserat stadium

Subkompenserad - en ökning av prostatagenivåerna när det började få en allvarlig effekt på urinblåsans funktion för att urskilja urin från kroppen. Det finns kränkningar:

 • frisättning av blåsan sker i portioner,
 • Blåsans väggar ökar i tjocklek,
 • det finns en fördröjning av en del av urinen,
 • med överflödet av urinblåsan kan ofrivillig urinutflöde uppträda,
 • Urin kan vara grumligt och innehåller orenheter av blod.

3 steg av prostata adenom - dekompenserad

Det finns en minskning av blåsans kontraktilitet till ett minimum, en ökning av resterande urin kan vara i storleksordningen två liter. Också viktig är blåsans vassa sträckning, där dess konturer ses i form av en oval eller i sfärisk form som når naveln och i vissa fall stiger mycket högre.

Samtidigt, på natten, och efter och under dagen, urinen utsöndras systematiskt eller permanent, förekommer på ett ofrivilligt sätt på grund av dropparna i den överflödande blåsan.

Samtidiga symptom på adenom:

 • svaghet
 • illamående och brist på aptit,
 • förstoppning,
 • törst och torr mun.

Konsekvenser för män

Komplikationer av prostata adenom:

 • Akut retention av urin. Komplikation sker vid steg 2 eller 3 på grund av kompression av urinröret genom hypertrophied prostata.
 • Urinvägsinflammation. Stagnerande processer i blåsan leder till reproduktion av bakterier. De provocerar utvecklingen av blåsor, uretrit, pyelonefrit.
 • Urolitiasis. Ofullständig tömning av blåsan leder till utseendet på det av mikroliter, stenar eller mineralfyndigheter. De kan orsaka blockering av blåsan, en fördröjning i urinen.
 • Hematuri. Utseendet av erytrocyter i urinen, vars orsak är åderbråck i blåsans hals.

diagnostik

Det blir inte en överdrift om vi säger att den framgångsrika diagnosen prostata adenom beror direkt på patienten själv. I de tidigaste skeden är det undersökningen som kan ges av de indikatorer genom vilka experten kommer att kunna misstänka förekomsten av sjukdomen.

Diagnos består av:

 1. Läkaren genomför en fingerprovning av prostata.
 2. För att bedöma svårighetsgraden av symptom på prostataadenom erbjuds patienten att fylla i en dagbok om urinering.
 3. Utför en studie av utsöndring av prostata och utstryk från urinröret för eliminering av smittsamma komplikationer.
 4. Utför ultraljud av prostata, under vilken prostatakörtelns volym bestäms, identifiera stenar och områden med kongestiva fenomen, bedöma mängden kvarvarande urin, njurarnas tillstånd och urinvägarna.

Analysen av PSA i prostataadenom är en viktig indikator vid bestämning av graden av sjukdomen och syftet med behandlingen. En sådan studie rekommenderas för varje man över 40 år Det diagnostiserar eventuella abnormiteter i prostata och kommer att bidra till att identifiera även prostata adenomcancer.

Trots det faktum att många droger hjälper och förbättrar livskvaliteten avsevärt, i nästan 100% av fallen, återkommer obehagliga symptom någon gång efter att läkemedlet återkallas.

 1. Alfa-blockerare slappna av musklerna i blåsan och prostata, och normalisera processen för urinering: Silodosin, Dalfaz, Omnic, Setegis, rötter, Adenorm, Flosin, doxazosin, Lokren.
 2. 5-alfa reduktashämmare är nödvändiga för att minska mängden körtelvävnad i prostatatumören, kontrollera och korrigera den hormonella bakgrunden: Dutasterid, Finasterid.
 3. Antibiotika är nödvändiga för att minska aktiviteten hos patogena floror, om orsaken till adenom är en patogen infektion och dess snabba reproduktion: Cefalosporiner, Gentamicin.
 4. Antiinflammatoriska läkemedel behövs för en man att snabbt eliminera inflammation i prostatakörteln, minska det akuta smärtsyndromet i prostata adenom: Voltaren, diklober, diklofenak.
 5. Spasmolytika hos en man är nödvändig om det smärtsamma syndromet inte försvinner, även med en strikt diet, försvagar inte. Förberedelser: Papaverin, Ibuprofen, Buskopan.

Innan du använder något läkemedel, kontakta alltid din läkare. Det finns kontraindikationer för användningen.

drift

Kirurgiska åtgärder används när konservativ terapi är ineffektiv eller när sjukdomen försummas. Vid ett adenom av en prostataoperation utses eller nomineras vid absoluta indikationer:

 • Omöjlighet av urinering;
 • Massiv hematuri;
 • Stenar i blåsan;
 • Patologiska processer i prostatakörteln;
 • Ökning av den genomsnittliga andelen av prostata;
 • Njursvikt
 • En stor ackumulering av resterande urin.

En oschemalad (akut) operation utförs inom 24 timmar efter utveckling av komplikationer: med svår blödning, som hotar patientens liv och med fördröjning av urinering i akut form.

Förberedelse för operationen:

 1. Ett allmänt blodprov utförs för att bestämma anemi (minskad mängd hemoglobin och erytrocyter), leukocytos (som indikerar en inflammatorisk process).
 2. Före operationen är det nödvändigt att kontrollera njurfunktionen med hjälp av ett biokemiskt blodprov. I händelse av nedsatt njurfunktion, kommer kreatinin och urea i blodet att öka.
 3. Blodkoaguleringsstudier är nödvändiga för att eliminera risken för tromboembolism eller blödning, både under och efter operationen.
 4. EKG (elektrokardiogram) - för att utesluta eventuella komplikationer från hjärtat under operationen.

Det finns olika metoder för kirurgisk behandling av prostata adenom:

 • Transuretral resektion eller TUR är en allmänt använd metod, eftersom en sådan operation utförs genom urinröret utan snitt. Det kan dock endast användas med en adenomvikt på upp till 60 g och upp till 150 mg återstående urin i urinblåsan. Denna metod får inte heller användas för patienter med nedsatt njurfunktion.
 • Adenomektomi (öppen prostatektomi) är en populär metod för operativ behandling av prostata adenom på grund av det minsta antalet kontraindikationer. Det är aktuellt att använda vid en massa av prostata över 40 gram och mängden resterande urin från 150 ml. Störa inte operationen och olika komplikationer av patologi.

Sannolikhet för återfall

Efter kirurgisk ingrepp på prostataadenom är återfall av inflammatorisk natur möjlig. I detta avseende, under den postoperativa perioden, de försiktighetsåtgärder som läkaren ska specificera:

 • inte överarbete,
 • inte överkylning,
 • observera en diet,
 • vara under överinseende av en specialist.

Minimalt invasiva metoder för behandling av prostata adenom

 1. Termisk metod - prostatakörtelns storlek reduceras genom exponering för höga temperaturer. För att värma kroppens vävnader används radiofrekvens och mikrovågsstrålning, och minst ultraljud.
 2. Kryodestruktion - patologiska vävnadsceller förstörs genom att utsätta dem för extremt kalla temperaturer.
 3. Laserteknik - laserstrålning påverkar vatten i prostatakörteln, värmer det. Det finns en vikning (koagulering) av organets vävnad.
 4. Ballettutvidgning av urinröret - en kateter med en uppblåsningsballong vid änden sätts in i urinröret med hjälp av vilket urinhålan expanderar.
 5. Stentning av prostata urinröret - en stent (ett bur i form av en cylinder) sätts in i urinröret, vilket underlättar patientens urineringsprocess.

Kost med adenom

Kosten är vald för varje patient individuellt, med hänsyn till graden av försumlighet av patologin, patientens allmänna tillstånd och hans anamnese, såväl som patientens smakpreferenser. Men, som praktiken visar, är det oumbärligt att ändra regimen och balansen när det gäller näring.

Särskild uppmärksamhet ges på produkter rik på selen (Se) och zink (Zn), som positivt påverkar tumören och minskar dess storlek. Under sjukdomen ska man under dagen få 25 mg zink och inte mindre än 5 μg selen.

Prostatacancer: symptom och behandling

Vem är inflammation i prostatakörteln (dess andra namn - prostatit) är ett ganska vanligt fenomen bland män i åldern 40 år och äldre är manifestationer av sjukdomen utan väl hand om sin hälsa. Enligt statistiken lider var tionde man av prostatainflammation. Patienter som lider av denna sjukdom, ofta generad för att vända sig till en specialist, försöker klara sig på egen hand, baserat på information på Internet eller från vänner. Symtom och behandling av prostata beskrivs i denna artikel.

Vad är prostatit?

Prostatakörteln eller prostata utför funktionen av transport och är ansvarig för den aktiva rörligheten för spermatozoa. Det är en mycket viktig kropp för utveckling och reglering av mängden testosteron i kroppen hos en man, bidrar också till arbetet med erektionsprocesser.
Prostatit - starten av prostataens inflammatoriska process. Körteln är en mindre del av könsorganen och ligger under blåsan och täcker runt urinväggen. Vid inflammation är körteln förstorad och urinröret blockerat.

Ju mer urin kvarstår i människokroppen, desto farligare är förgiftningen av kroppen med återstående fenomen.
Egenheten för sin plats bestämmer avsaknaden av egna blodflöden, blodtillförsel sker av flera små
blodkärl. Som ett resultat är blodflödeshastigheten i körteln liten, vilket är utlösaren för utvecklingen av infektioner och utvecklingen av stillastående fenomen i själva prostata. Mot denna bakgrund utmärks en hög grad av strukturella förändringar och olika former av manifestation av inflammation i prostata.

Symtom på prostata sjukdom

För att upptäcka sjukdomen i de första stadierna av manifestationen är det nödvändigt att fokusera på de första sannolika symptomen på prostata. Med olika vägar av sjukdomen har deras tecken några skillnader.
Karakteristiska symptom på akut inflammation:

 • frekvent urinering med smärta
 • obehagliga känslor i ljummen;
 • ökad feber, kroppstemperaturer;
 • slemhinnor;
 • akut bränning med urinering
 • erektil dysfunktion
 • svagt urinflöde.

Med en kronisk manifestation av symptom observeras flera andra. Avgränsa huvudfunktionerna:

 • långvarig smärta i skrot, rektum, underlivet. Under erektion ökar smärtan.
 • smärtsam och ganska frekvent urinering
 • Kardinalförändringar i samlagets varaktighet, både i större och mindre sida.
 • minskning av attraktion
 • svår utlösning;
 • Starka utsöndringar av en karakteristisk gulaktig nyans, vilket indikerar inflammation av infektiös natur.

Tillsammans med alla symtom är tre av dem de mest grundläggande och karakteristiska, så de måste vara kända i förväg och kunna känna igen i tid. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Smärtsamma förnimmelser

De uppstår som ett resultat av reaktionen av nervändar, som passerar från prostata till litet bäcken. Intensiteten av smärta manifestationer kan skilja sig från sjukdomens art, från värk till svår smärta, vilket påverkar sömn och livskvalitet för patienten.
Förutsägbara akuta smärtsymptom med intensivt sexuellt liv eller vice versa är onödigt avhållande.

Överträdelse av funktionen av urinering

Det är känt som huvudskylt på inflammation. Det förekommer med olika former av prostatit. En särskiljande egenskap är: svagt urinflöde, akut förbränning av urinering, utseendet av urladdning ur urinen (urinröret). Dess förminskning leder till stagnation av urin och rytmförstöring, vilket negativt påverkar patientens tillstånd, vilket resulterar i sömn, arbetsförmåga och vila försämras.

Förändringar i den sexuella funktionen

Brott mot sexuell funktion vid akut inflammation är tillfällig, efter att behandlingsförloppet passerat helt. Med övergången till kronisk form förekommer det vanliga problem i sexuellt liv. Ett kännetecken för manifestationen av kronisk prostatit är den karakteristiska ljusutsläpp ur urinröret, liksom närvaron av blod i människans sperma. Med exacerbation finns en förlust av libido, utvecklingen av infertilitet, en erektion med smärta.
Alla dessa obehagliga känslor kan orsaka en man förtvivlan, irritabilitet,
skarpa humörsvängningar, likgiltighet, nervösa störningar, sömnstörningar. Fördröja inte besöket till läkaren, du måste söka hjälp med de första symtomen på sjukdomen, det hjälper till att snabbt ta bort det och återgå till det normala livet.

Skillnader mellan godartad prostatahyperplasi och prostatit

Godartad prostatahyperplasi (BPH) eller adenom är en hormonell förändring i prostata och är en manifestation av åldersrelaterade förändringar i kroppen. I detta fall observeras en ökning i körvolymen utan inflammation. Som ett resultat kan det finnas symtom som liknar prostatit. Adenomen har egenskapen att manifestera i långsamma processer och åtföljs inte i de primära stadierna av akuta smärta sensioner i motsats till prostatit.

Utgående från detta blir skillnaderna i de inledande sjukdomsprocesserna tydliga som följd, och deras behandling kommer att variera.

Hur diagnostiseras prostatit?

Diagnos av sjukdomen spelar en viktig roll för effektiv återhämtning och återhämtning av människors hälsa. Det är väldigt viktigt att först och främst ha en omfattande undersökning och doktorns professionalismsnivå. Inledningsvis undersöks en patient med en visuell undersökning, varefter specialisten utför en fingerundersökning som bestämmer graden av svullnad och känsla av smärta i prostata.
Undersökningen genomförs för att fastställa utvecklingsstadiet för brott mot kroppsfunktioner, förekomsten av sekret, störningar i sexuell aktivitet. Steget av prostatit och arten av sjukdomsuppkomsten kan inte bestämmas utan att utföra laboratorieprov och ytterligare undersökningar. För detta ändamål ordinerar läkaren bacussia av urin och det ska utföras i 3 prover, och inte som vanligt i ett, vilket bidrar till att bestämma bakteriens kultur som orsakade sjukdomsuppkomsten.
Dessutom kan det vara nödvändigt att studera utsöndringar, prostata biopsi och ultraljud. Dessutom utförs ett blodprov, studerade mycket noggrant ESR och antalet vita blodkroppar. I vissa fall är ytterligare ultraljudsundersökningar och MRT tillåtna.
Vid fastställande av diagnosen prostatit, föreskriver läkaren behandling baserat på den identifierade formen av sjukdomen.

De huvudsakliga metoderna för behandling av prostata

Beroende på sjukdomsversionen finns det olika former av behandling. Det är omöjligt att bestämma en behandlingsmetod för alla fall. Effektiviteten av behandlingen beror först och främst på en specialists erfarenhet och kvalifikationer. Endast en läkare kan bestämma sjukdomsformen och föreskriva behandlingstiden som är nödvändig i detta fall. Det finns flera behandlingsalternativ: kirurgiska, medicinska och folkmedicinska lösningar.

Kirurgisk behandling av prostata

Operativ behandling av inflammation i prostatakörteln har inte blivit utbredd på grund av dess relativt låga effektivitet. Efter operationen återhämtar inte mer än hälften av patienterna helt, de flesta patienter upplever ett antal komplikationer efter operationen i form av en seminal utlösning i urinblåsan, smalare urinblåsare, upprepad inflammation i prostata.
Trots det är kirurgisk ingrepp den enda radikala metoden för patientens återhämtning. Det ordineras vanligtvis i fall av särskilt försummade fall med förvärring av komplikationer. De mest troliga fallen för användning av kirurgisk behandling är:

 • purulenta sår av prostata;
 • cystbildning
 • allvarlig förträngning av urinläkaren;
 • akut urinretention
 • blödning i urinröret
 • bildandet av stenar i blåsan eller prostata;
 • cancer i prostatakörteln;
 • BPH.

Medicinsk behandling av prostata

Tabletter med inflammation i prostatakörteln har en särskild effekt i sjukdoms inledande skede. Medicinsk behandling hjälper också till att uppnå ett effektivt resultat i kombination med kirurgisk behandling.
Viktiga läkemedel för behandling:

 1. Antibiotika - ordineras för alla akuta manifestationer av sjukdomen, återfall, exacerbationer. Deras åtgärder är inriktade på att undertrycka inflammation och avlägsna bakterier från infektion.
 2. Antiinflammatoriska läkemedel - ordineras i första etappen av behandlingen för att avlägsna puffiness, akut smärta och inflammation. De påverkar alla patogener av prostatit.
 3. Spasmolytiska läkemedel - en åtgärd som syftar till att eliminera spasmer och smärta i perinealområdet. Ta snabbt bort smärta och förbättra patientens tillstånd, som en följd av avslappning av körtelens muskulatur.
 4. Alfa-adrenoblocker - främja normalisering av urinsystemet och eliminering av nervimpulser.
 5. Immunomodulatorer - stärka patientens immunitet och stimulera kroppens försvar att motverka infektion.
 6. Antidepressiva medel - lindra nervsystemet hos män som lider av långvariga perioder av prostatit. Kan förhindra depression, nervös uppdelning, psykologisk förtryck av personen.

Specialisten efter undersökningarna bestämmer själv nödvändigheten av att ta dessa eller andra mediciner. I inget fall kan du självmedicinera och experimentera på din hälsa, annars kan sådana åtgärder förstärka sjukdomsutvecklingen.

Innovativa tekniker

Tillsammans med traditionell behandling finns det andra metoder för behandling. De kan omfatta: massage, ultraljudsbehandling, laserstråle, lerbad, motionsterapi, elektrostimulering, akupunktur. En fullständig botemedel kan emellertid inte uppnås, i de flesta fall har sjukdomen egenskapen att växa till kronisk form. Doktorns skyldighet att uppnå maximal eftergift. Huvudtillståndet är den tidiga diagnosen inflammation. Nytt i behandlingen av prostatainflammation presenteras i fallmetallkomprimeringsmetoden, vilket bidrar till reflekterande irritation av körteln, vilket återställer dess näring och funktionen av testosteronomvandlaren.

Behandling av prostata med folkmekanismer

Efter att ha genomgått medicinsk och kirurgisk behandling måste du fortsätta att behandlas med folkmedicinska läkemedel hemma efter samråd med en läkare. Dessa metoder är ganska enkla att förbereda, men de ger ett signifikant resultat.

Ett något mer komplicerat recept är att rengöra 0,5 kg hackade frön för att vrida sig i köttkvarn och blanda noggrant med 200 g honung, dela sedan del för portion i små bollar och lägg i kylskåp. Ät en eller två gånger på en tom mage 30 minuter före måltid, förvärmning till rumstemperatur. Bollen tuggas noggrant i flera minuter, varefter den sväljas. Detta är ett mycket effektivt verktyg i kampen mot prostatit, så en behandling är tillräcklig under hela året.
Päron har helande egenskaper för att övervinna prostatit. Komposit av dem måste vara full i hela året, på vintern, använd torkade frukter från päron. Frukt från vilda träd passar bäst.
Persilja är också mycket effektiv, och du kan använda både rötterna och fröna från denna växt. För att göra detta måste du hälla 100 g krossade rötter 1 liter kokande vatten, koka sedan i 20 minuter på grunda eld. Låt stå och dränera, drick istället för vatten hela dagen. Från frön framställs beredningen lite annorlunda. 4 msk. frön häll 200g kokande vatten, insistera i termos i minst 15 minuter, sedan sval och stam. Ta 1 msk. fem gånger om dagen.
För att få bra resultat med hjälp av folkmedicin måste du ha tålamod och fortsätta behandlingen under en lång tid. Eftersom varje recept är utformad för en specifik behandling, minst 20 dagar. Det är nödvändigt att ha tålamod och gå hela vägen till slutet, vilket kommer att hjälpa inte bara att glömma prostatit under en längre tid, men också ta hela organismen tillbaka till det normala. Folkmedicin är bra eftersom de kan användas hela livet för att därmed övervinna sjukdomen och stärka immuniteten.

Profylax av prostatit

Det finns två typer av förebyggande. Den första är baserad på att sjukdomen inte förekom, den andra är att förhindra återupptagande av inflammation.
I det första fallet rekommenderar läkare att deras sexuella relationer beställs, eftersom prostatit i de flesta fall förekommer på grund av sexuellt överförbara infektioner. Det betyder inte att du behöver ge upp ett antal intima liv, du behöver bara noggrant välja en partner.
Båda former av manifestation av sjukdomen är mycket vanliga hos män som inte begränsar sig vid användning av alkohol, droger eller rökning. Dessa dåliga vanor bidrar till försvagningen av immunitet och leder till risk för prostatit.
Köp inte omedelbart dyra läkemedel för att stärka kroppens försvar kan helt enkelt introduceras i vana att träna, vilket kommer att bidra till att undvika inte bara prostatit. Och det betyder inte att du måste uttömma dig med tunga övningar, du kan göra knep eller gå, klassens huvudsakliga regelbundenhet.
I det andra fallet av profylax, när en person genomgick denna sjukdom och genomgått en behandling, ligger grunden i rätt näring och intag av vitaminer rekommenderade av en specialist. Det är nödvändigt att utesluta från kost kaffe, te, pickles, kryddig mat, kolsyrade drycker och mer för att föredra frukt, grönsaker, torkade frukter.
Av det här följer att prostatit inte kan tolereras i sitt liv, men när symptom uppstår är det nödvändigt att konsultera en läkare för att upprätta en diagnos och påbörja behandling i tid. Ju tidigare detta händer, desto effektivare och snabbare återhämtning kommer, för bara en specialist kan hitta en lämplig väg ut ur den skapade obehagliga situationen.

Folkmedel för behandling av prostatahyperplasi

Det är inte ovanligt för medelålders män (40-50 år) att diagnostisera en prostatahyperplasi med en godartad kurs och kan naturligtvis botas fullständigt om det finns tidsmässig omfattande, fullständig behandling. Stagnerande fenomen i det lilla bäckenet eller brott i prostatakörteln kan prova prostatit, vilket i sin tur leder till en felaktig livsstil eller en tidigare överförd infektionssjukdom.

Det är ganska tillåtet att behandla prostatahyperplasi med folkmedicin och örter, men i början är det viktigt att förstå vad som är dng, vilka symptom det har för rätt, adekvat och inte skadligt för sig själv den kurativa kursen och förebyggandet.

Vad är hyperplasi?

Hyperplasi i körteln är utvecklingen av den smittsamma processen, inflammation i urinröret. Det kännetecknas av bildandet av knölar (utväxter) som leder till att organet kläms i takt med att det ökar i storlek. Huvuddragen i sjukdomen är en godartad kurs och frånvaron av metastaser. Detta bör förstås och särskiljas från en mer fruktansvärd sjukdom - prostatacancer.

Hyperplasi anses vara den första etappen när körteln misslyckas och upphör att fungera normalt. Denna anomali kan provoceras ålder, åldrande, minskad immun (skyddande) av kroppen. Ofta medelålders män börjar passiv, stillasittande livsstil, lite gör sport föredrar alkohol och rökning, ofta eller oregelbundna intima relationer, eller tvärtom, är deras frånvaro som gradvis påverkar prostatakörteln inte det bästa sättet.

Starta inte sjukdomen, så var inte rädd för att konsultera en läkare - urolog minst två-gånger per år, som ska screenas och som ska testas. Erektil dysfunktion är fylld med minskad styrka, manlig styrka, utveckling av infertilitet. Ofta med ålder har patienter en hormonell bakgrund, särskilt förhållandet mellan kvinnliga och manliga hormoner.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Kanske utveckling av inflammation, när det finns konstant smärta i underlivet, i nedre delen av ryggen eller ett brott mot urinering och urinlösning med skärningar, smärta, en tunn ström. Prostatit eller genetisk predisposition är en vanlig provokatör av dng. Män behöver närmare övervaka deras hälsa, om liknande sjukdomar lidit tidigare nära släktingar.

Hur manifesteras det?

Huvudsymptomen är smärta i bukområdet med en ökning av urinering.

även:

Beroende på toaletten

 • intermittency av urinströmmen;
 • nattdiuresi och inkontinens på grund av försvagad sfinkter;
 • falsk uppmaning att gå på toaletten;
 • Utseendet av blodpartiklar i urinen;
 • Fördröjning av urinering, vilket tydligt indikerar en överträdelse av urineringsprocessen.

Sådana symptom leder förr eller senare till tillväxten av en godartad tumör, men lyckligtvis utan metastaser. Cure ailment burk. Det viktigaste är att inte starta en inflammatorisk process, inte leda till utvecklingen av prostatacancer och övergång till ett kroniskt stadium som redan fylld med utvecklingen av cancer eller prostatacancer.

behandling

Det bör omedelbart noteras att självbehandling är utesluten! Läkaren väljer metoden baserat på resultaten av de utförda testerna, de symtom som är närvarande, graden av försummelse av sjukdomen. Vanligtvis är behandlingen vid inledningsskedet medicinsk. När det inte finns några speciella problem med urinering, har urinen ett bra utflöde och avgår med fullständig tömning av blåsan.

I försummade situationer kan man inte göra utan en operation. För en fullständig botemedel hjälper människors recept. Det viktigaste är att inte försumma doser och råd från en specialist innan du börjar hembehandling.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Folkmekanismer

Adenom och hyperplasi av prostata behandlas med örter på växtbasen. Fördelar kan få några produkter: lök, pumpa, valnötter, samt infusioner, örtkompositioner.

Mycket bra för prostatacancer pumpa (fruktjuice), honung (1 timme. L) och pumpafrön, men bara i rå form, för att rengöra urinröret av bakterier, mikrober. Valnötter i kombination med pumpa frön kan males och äta 3 matskedar, du kan dricka te. Det är användbart att äta dagliga lök direkt i rå form eller tillsätt sallader.

Folkmekanismer kan på kort tid eliminera obehagliga symptom och påskynda återhämtningsprocessen. Patienter med hyperplasi i körteln är viktiga för att följa en diet, ge upp skadliga livsmedel och alkohol, och försumma inte instruktionerna och föreskrifterna från behandlingsläkaren.

Det finns många olika recept som kan eliminera tecken på hyperplasi och här är några av dem:

Pumpa frön

 1. Pumpa frön med en stor mängd zink kan ätas varje dag till 25-30 st. i rå form eller förbereda kompositionen: 20 gram råa frön för att rulla i köttkvarn, lägg till honung (300 g), rullbollar. Ät 3 gånger om dagen före måltiderna.
 2. Torka (blad och bark) hacka, brygg separat 300 ml kokande vatten, insistera 0,5 timmar. Drick 80 ml 4 gånger om dagen.
 3. Bark av asp (150g) - hacka, häll vodka i en glasskål, rengör kylskåpet i 12-13 dagar. Ta 15-18 droppar 3 gånger om dagen.
 4. Kastanj, ta bort skalet från mogen frukt (30 g) scroll i en bländare, tillsätt 0,5 liter kokande vatten, över natten i en torr plats mer försiktigt simmered. Ta 18 droppar 3 gånger om dagen.
 5. Lökskal, förbered lösningen. Skala skålen, häll kallt vatten (0 5l), låt elden koka i 6 minuter, sätt det i värme i en timme och töm den sedan. Drick 200 ml i 7 på varandra följande dagar.
 6. Valnöt, ta 8 bitar, avlägsna skalet, tillsätt pumpa frön, blanda och slipa i en mixer. Kombinera med naturlig honung (2 teskedar), drick 2 gånger om dagen.
 7. Nötskivor (några skedar), fyll i med vatten (1 glas), lägg i en kastrull, koka, puffa i 0,5 timmar, insistera. Ta 1/3 del till 3 gånger om dagen.
 8. Hagtorn + hassel + gyllene stav (gräs) + shandra + medicinal sparrow + bedstraw + stjälk rot. Alla komponenter ska finhackas, ta 1/3 st. Jag häll kokande vatten (300 ml), håll varm i upp till 3 timmar, insistera. Använd som infusion upp till 4 gånger om dagen. celandine
 9. Renhet är bra för prostata adenom och inflammatoriskt flöde i prostatakörteln. Gräs torra, koka med kokande vatten, håll det lugnt till kl. 6. Ta 1 tsk. upp till 5 gånger om dagen. Behandling - två veckor.
 10. Hemorrojder eliminerar väl tecken på hyperplasi och indikeras vid behandling av kärlkörteln. Blomställning av växter (2 tsk), häll vodka (1 liter), städa på en kall plats i 20 dagar. Att använda som tinktur 1 gång om dagen för 1 msk, tvätta med vatten.
 11. Förbered insamling, tar i lika proportioner immortelle, nässlor, Hjärt, groblad, ek bark, herde handväska, tranbär, rölleka, steg, salvia, malört, Centaury. 20 g råmaterial häll kokande vatten (400 ml) insistera på en termos i 3 timmar. Efter töjning, ta 200 ml 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2 månader.
 12. Badan (rot 20 g), koka med kokande vatten (400 ml), insistera 10-12 timmar. Ta 2 tsk. 3 gånger om dagen. Folkterapi
 13. Kerosin vid behandling av prostatahyperplasi. Sura nötter (30 g) hacka, häll petroleum (200 ml), svalna i 2 veckor. Ta 10 ml 2 gånger om dagen eller separat fotogen för 1 tsk. utspätt med vatten före sänggåendet.
 14. Kiprej (gräs) för avlägsnande av inflammation och underhållsterapi för prostatit. 1 tsk. häll kokande vatten (1 glas), insistera 20 minuter, stam. Ta i varm 150 ml kort före sänggåendet.
 15. Med prostata adenom. Björk (njurar) + hassel (löv) + kapecky smalbladad + fågelklättring + vintergreen, genom att blanda komponenter, häller 1 glas vatten. Ät 2 liter vardera. råvaror upp till 6 gånger om dagen.

Phytotherapy prostatahyperplasi involverar kombinationsterapin beror på mottagnings tinktur vodka (alkohol) från hemlock, baicalensis svamp, Hypericum perforatum, kvacksalvare gräs. prostatahyperplasi behandlades väl dekokter och infusioner av växter: mjölon, lungört, tall, citronmeliss, valeriana, blåklint, kardborre, sparris, knotweed, gås bloodroot, åkerfräken, fläder örtartade, björk knoppar, rue. Det är bäst att förbereda sig från uppgifterna om örter avgifter, genomföra behandling i 3 steg.

Du kan inte självmedicinera med godartad hyperplasi. Hem recept kan bara eliminera obehagliga symptom, men inte alltid kan övervinna sjukdomen helt. Om prostatakörteln påverkas, kan behandlingen inte påbörjas utan föregående samråd med en urolog. Också glöm inte om kosten, äta bara i form av värme, för att göra en bråk effekt upp till 6 gånger per dag i portioner, för att förhindra känslor av hunger eller överdrivna belastningar på magen. Det är lika viktigt att spendera fasta dagar, dricka upp till 2,5 liter per dag av grönt te, kompotter, gelé, fruktdrycker. Män är bra på att ta yoghurt.

All mat bör lätt smälta och inte kunna leda till irritation av prostata. Men kryddor, naturligtvis, bör uteslutas från kosten helt. Behandling av prostatakörteln kommer att vara ofullständig utan träningsbehandling eller motionsterapi för att bibehålla dynamiska belastningar.

Visar att gå, cykla, springa, hoppa, rulla på bollen och lyfta bäckenet från det horisontella till det vertikala läget. Kända rörelser på Kegel eller utövande av övningar som står för att stärka musklerna i crotchesna, anus. Det viktigaste är att förhindra förekomsten av stillastående fenomen i bäckenet och bäckenorganen.

Du kan besegra sjukdomen - prostatahyperplasi och behandling med folkmedicin kan bli oumbärlig som förutom traditionell teknik, men innan du ansöker om recept måste du konsultera en läkare. Felaktig användning av medel från informell medicin kan ge motsatt effekt, leda till försämring av symtom, förvärring av sjukdomen.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Bota prostatakörteln kommer att hjälpa folkläkemedel

Varje organ, vilket system av människokroppen är en viktig och integrerad del av den. Om de alla arbetar tillsammans fungerar kroppen korrekt, utan fel. Men om något går fel, upphör ett av systemen att utföra sin direkta funktion, det påverkar hela kroppen. Detta är också fallet när prostatakörteln inte fungerar ordentligt.

Prostatakörteln är en av körtlarna i det manliga reproduktionssystemet. Det ligger under blåsan, mellan endotarmen och pubicartikuleringen. Prostatan är en opa, liten organ som ser ut som en kastanj. Men trots den lilla storleken kan de sjukdomar som utvecklas på grund av ett funktionsorgan inte vara små.

Folkrättsmedel kommer att hjälpa till att bota prostatacancer

De vanligaste sjukdomar i prostatakörteln innefattar: prostatit, adenom, prostatacancer.

Icke-traditionella metoder för behandling av prostata är effektiva och effektiva. Detta är det perfekta komplementet till den traditionella behandlingen som föreskrivs av den behandlande läkaren. För att snabbt bli av med den här eller den där patologin måste du aktivera tid för hjälp av en specialist. Kom ihåg, ju tidigare du går till sjukhuset, desto tidigare kommer du att återhämta sig.

Det finns ett stort antal receptbelagda läkemedel som inte bara bidrar till att eliminera en ganska obehaglig symptomatologi utan också till en snabb återhämtning. Det viktigaste att mottagandet av förberedelser av icke-konventionell medicin har samordnats med läkaren.

Pumpa frön i behandling av sjukdom

På grund av det stora innehållet av zink har pumpa frön använts sedan antiken för att behandla denna patologi. Det rekommenderas att äta bara trettio frön dagligen, före en måltid.

Du kan också förbereda ett läkemedel från frön. Ta ca 400 gram raka pumpafrön, hugga dem med köttkvarn. Blanda den resulterande vällan med honung - 300 g. Blanda ingredienserna och gör från denna massa små bollar. Placera produkten på en sval plats, helst i kylskåp. I förväg, lägg ut tio saker för att få dem att värma upp lite. Använd bollen tre gånger om dagen, utan att misslyckas före måltiderna.

Ask och asp från prostatit

Du behöver antingen blad av hassel eller bark. Du kan stjäla ingredienserna en åt gången. Om du tog barken, hugga och brygg 10 gram råvaror i tre hundra milliliter kokt vatten. Tätt behållaren och lämna på en varm plats i en halvtimme. Därefter filtreras och dricker 60 ml infusion fyra gånger om dagen. På samma sätt brygga lövverk.

Aspen bark hjälper till att härda sjukdomen. Ta en torr bark, ca 150 gram, hugga och fyll i råvarorna i en flaska och häll sedan vodka. Tätt behållaren och lägg den i kylan i tolv dagar. Ta 20 droppar av drogen tre gånger under dagen.

Kastanjskal för hjälp

Endast mogna kastanjer är lämpliga för beredning av beredningen, därför är det bättre att samla råvaror någonstans i början av september.

Ta skalan av kastanjer, hugga och stjäl 30 g av denna massa i 500 ml kokande vatten. Lämna behållaren på ett torrt, varmt ställe för hela natten.

Nästa morgon häll kompositionen i en emaljgryta, placera på en tallrik och simma på en lugn eld i 20 minuter. Kyl och ta tjugo droppar av drycken fyra gånger hela dagen.

Effektiva medel för behandling av godartad prostatisk hyperplasi

 1. Tillämpning av lök. Rekommenderas dagligen, innan du lägger dig till sängen, använd en medelstor glödlampa. Behandlingsförloppet med lök ska vara femtio dagar.
 2. Du kan också laga lökinfusion. Ta en skal, om ett glas, skölj väl och häll kallt vatten - 500 ml. Placera behållaren på spisen och protil över låg värme i 10 minuter. Sätt sedan på ett torrt, varmt ställe i 40 minuter. Stam och konsumera 150 ml av drycken tre gånger om dagen. Kursen är sju dagar.
 3. Behandling av prostata adenom med valnöt. Skala de tio nötterna från skalet och kombinera med de renade pumpa frön, blanda noggrant. Krossa råvaran med en kaffekvarn och blanda med två skedar av naturlig honung. Konsumera den mottagna massan tillsammans med te tre gånger om dagen.
 4. Det finns ytterligare ett läkemedel, valnötpartitioner kommer att vara användbara för honom. Några skedar av råmaterial häll vatten - 200 ml, placera kastrullen på spisen. När produkten kokar, minska värmen och protilen i trettio minuter. Låt buljongen stå lite. Stam och ta en tredje kopp av drogen två gånger om dagen.
 5. Beredning av läkande infusioner. Anslut bitar av hasselnöt med blommor av hagtorn, gräs gullris, Shandra stenfrö, rhizom harv och köttyxor. Skiv fin alla ingredienserna och brygg några skedar av råmaterial i 300 ml kokande vatten. Placera behållaren i värmen i flera timmar. Ta 70 ml helande infusion minst fyra gånger om dagen. Kurs - trettio dagar.
 6. Behandling av adenom celandine. Ta det torkade krossade gräset och brygg i 200 ml kokande vatten. Insistera åtgärden på en sval plats i flera timmar. Ta en sked stor buljong fyra gånger om dagen, före måltiderna. Behandlingskursen är femton dagar.

Prostatacancer: terapi med icke-traditionella droger

Hemlock hjälper till att övervinna sjukdomen. Häll ett par teskedar av torkade strimlad blomställning växter med en liter vodka eller medicinsk alkohol. Stäng behållaren ordentligt och rengör den i kylan i tjugo dagar. Det rekommenderas att använda en sked av tinktur en gång om dagen. Utan att misslyckas, ta medicinen med varmt vatten. Det tar tre veckor att läka detta läkemedel.

Behandling av prostatacancer genom att skörda örter. Blanda i lika delar torra och hackade växter: nässla, immortelle, ört Leonurus, häften groblad, björk knoppar, ek bark, herde handväska, lämnar tranbär, gräs, rölleka, salvia, randigt, nypon, centaury, gräs, salvia och nypon.

Styr ett gram av 20 råvaror i fyra hundra milliliter kokande vatten. Insistera betyder företrädesvis i en termos, i tre timmar. Stam och konsumera 150 ml av en medicinsk dryck två gånger om dagen. Kursen varar i sextio dagar.

Orsakerna till prostata problem är inflammatoriska sjukdomar, hormonella störningar, brist på nyttiga vitaminer och aminosyror, samt en stillasittande livsstil och störningar i ländkotpelaren.

De vanligaste prostata sjukdomarna är prostatit och prostata adenom, vilket kan leda till utveckling av prostatatumörer.

För att hålla längre män hälsa inte glömma att passera årliga undersökning av en specialist, särskilt om det finns klagomål av täta urinträngningar, lägre buksmärtor och nedre delen av ryggen, nedgången i erektil funktion. Vid behandling av sjukdomar och för förebyggande sätts i livsmedel rika på zink: pumpafrön, havrekli, valnötter, paranötter.

Användningen av folkmedicinska läkemedel måste överenskommas med din läkare.

Badan i behandlingen av prostatacancer

Krossa den torkade rhizomen av växten och stjäl 50 gram råmaterial med kokt vatten - 400 ml. Placera kompositionen på en varm plats i tio timmar. Det rekommenderas att ta ett par skedar medicin tre gånger om dagen.

Kerosin vid behandling av sjukdom. Häll trettio gram omogna strimlad nötter med 200 ml petroleum och placera burken i kylan i fjorton dagar. Ta 10 ml medicin två gånger om dagen. Du kan också ta en sked petroleum innan du lägger dig. Skölj endast nödvändigtvis med vatten.

Folkmekanismer hjälper bara i läkning om du börjar behandla i tid. Dessutom måste du konsultera en specialist innan du tar något läkemedel. Missbruk inte droger av inofficiell medicin och än mer ersätta traditionell behandling med dem.