Huvud
Förebyggande

Behandling av njursvikt hemma

Lämna ett svar

För att påskynda återhämtningen i njursjukdomar kan vara hemma. Behandling av njursvikt med folkläkemedel förbättrar kroppens allmänna tillstånd, påskyndar att bli av med symtom och bringar helande närmare. Behandlingsbehandlingen är läkaren, oftast kombineras den med läkemedelsbehandling. Alla delar av kursen på de artiklar som doktorn förskrivit efter att patientens passage av alla utvalda undersökningar har mottagits. Med en sådan allvarlig sjukdom som njursvikt är en läkare samråd obligatorisk. Speciellt innan du använder droger.

Örterbehandling

Den primära uppgiften att utföra med örter är ett diuretikum. Denna egenskap är försedd med dekoctions med följande örter: pepparmint, maskrosrötter, violett löv, fågelkörsbär, burdock, horsetail. Recept för att förbereda folk infusioner från sådana örter:

 • Kock är ordinerad för patologier av njurarna som är förknippade med insufficiens. Juice of burdock används för metaboliska störningar i kroppen, störningar i bukspottkörteln. För korrekt infusion, ta 10 gram kockrotpulver och 200 ml kokande vatten, insistera läkemedlet i minst 8 timmar. Ta folket åtgärda 3 gånger om dagen före måltiderna.
 • Ett bra val för njursjukdom och insufficiens är tinktur av echinacea. Matlagning hemma är absolut inte svårt. För matlagning kan du inte dela växten i delar, men använd den helt. För 100 gram av den strimlade växten kommer att kräva 2 liter vodka. Till vätskans fullständiga beredskap bör lämnas i 2 veckor på en mörk plats. Flera gånger under denna tid ska tinkturen skakas. Efter 14 dagar kan läkemedlet konsumeras genom att spännas genom gasbindning. Att använda folkemedicin för njursvikt med 10 droppar, inte oftare än var 4: e timme, i 6 månader.
 • Inte sämre än infusionen av fågelkörsbärs popularitet. För att förbereda en folkmedicin, behövs bara bär och kokande vatten. Förhållandet mellan ingredienserna är 1: 1. Fågeln körsbär bör fyllas med vatten och koka sedan i 30 minuter. En ansträngd folkmedicin åtgärdas från njurfel minst 4 gånger om dagen.
Tillbaka till innehållet

Läkningsteor

 • Metylsalicylat, som är en del av björkknoppar, har en uttalad antibakteriell effekt.

Te med björkpinnar, ek och björkbark har speciella egenskaper. På 3 matskedar teblandning behövs 1 liter vatten. Buljongen kokar i 1 timme, den kylda drycken filtreras. Av detta belopp kommer en daglig kurs att erhållas, den ska delas in i 6 mottagningar.

 • Infusion av melissa och lin är inte sämre i popularitet vid behandling av njurinsufficiens. För att förbereda en folkmedicin, är det nödvändigt. Häll 250 ml kokande vatten. Använd tinkturen som teblad. Det resulterande teet ska konsumeras 30 minuter före måltiden.
 • Infusion av ekbark och björnbär består av lika stora proportioner av komponenter. För matlagning behöver du 4 matskedar och 1 liter vatten. Blandningen hälles i vatten, kokad i ungefär en halvtimme, filtreras. För att ta emot medicinska ändamål från njursvikt späds 1 ml vatten 50 ml infusion.
 • För beredning av te från violer är en matsked tillräcklig för att hälla en kopp kokande vatten, för att insistera 30 minuter. Ta innan du äter 1 matsked.
 • Cowberry eller vitamin te är beredd från 12 gram cowberry löv och ett glas kokande vatten.
 • Tillbaka till innehållet

  Folkrättsmedel med frön och frukter av växter

  Ett utmärkt folkmedel för njursvikt är ett granatäpple. Dess juice kan konsumeras 2 gånger om dagen, inte mer än ett glas. Granatäpplefrukten innehåller kalium, detta element hjälper till att återställa vattensaltbalansen och lindra symtomen på sjukdomen. Med njursvikt kommer vattenmelon att bidra till att rena och minska inflammation. Du kan äta en vattenmelon och göra en infusion från skorporna. För honom behöver du 30 gram skål häll en halv liter kokande vatten, insistera en timme. Läkemedlet ersätter det vanliga vattnet.

  En infusion av dillfrön är ett lika intressant medel för folkmedicin för njursvikt. En sådan anordning härdar inflammation, har en lätt diuretisk effekt. För att göra det, hälls fröna fröer med kokande vatten, 10 gram frön per glas vatten. Insistera 6 timmar. Det rekommenderas att ta 4 gånger om dagen för 10 ml. Oumbärlig vid behandling av njursvikt betraktas lin, ett läkemedel baserat på lin bereds från 1 tsk. frön och ett glas varmt vatten. Denna blandning kokas på elden i flera minuter. En sådan folkmedicin tar ett halvglas tre gånger om dagen för att behandla njursvikt.

  Havtornördryck innehåller: bär av havtorn och hundros (100 g vardera), citronsaft (50 g), en tesked socker, ett glas vatten. Metod för framställning:

  1. Björnbärs och hundens bär ökade skald och torr. Överför till termos med varmt vatten i 2 timmar. Om så önskas kan kärnorna krossas.
  2. Vätskan i vilken bären stannade, svalna. Tillsätt sedan socker och citronsaft.
  3. Infusera i 2 timmar. Ta en drink 3 gånger om dagen för 50 g.
  Tillbaka till innehållet

  Andra behandlingar

  En separat behandlingspunkt med folkmedicin, det är värt att nämna växtberedningar. De har en rik smak och ett större utbud av åtgärder än te från en komponent. En samling som hjälper till att lindra sjukdomens symtom innefattar:

  • rosa höfter;
  • persilja
  • laurbladen;
  • dillfrön;
  • hagtorn.

  Te tillverkas av 40 g torkade örter, häller en liter kokande vatten. Insistera på natt och ta avkok med 100 ml före måltider, ungefär fem gånger om dagen. Lite mindre populär är infusionen från herdens väska, även om den på ett utmärkt sätt tar bort överskott av vätska och ger den nödvändiga tonen till hela kroppen. För att göra tillräckligt, häll 1 tsk. torra, malade löv av gräs med kallt vatten, i mängden av ett glas. Att insistera på natten och på morgonen för att spänna genom gasbindning. Ät 60 ml i en halvtimme före måltid, minst tre veckor. Med njursvikt använd en avkok av tallnålar. Denna åtgärd bör tas 2 månader. När du lagar mat måste du tvätta 60 gram färska nålar, tillsätt 2 koppar vatten och koka i 20 minuter. En spänd dryck tas under dagen.

  Användbart och gott te erhålls från:

  • pepparmint;
  • citronbalsam;
  • ringblomma;
  • St John's Wort.

  För att få ett folkmedicin som är lämpligt för behandling av njursvikt bör alla komponenter i samlingen vara närvarande i lika stora mängder, i torr form. Det är nödvändigt att koka 4 matskedar av en blandning och en liter vatten. Efter matsmältningen lämnas blandningen över natten. Den rekommenderade dosen för behandling är 100 ml per dag.

  Läkning bad

  Sådana bad är uteslutande medicinska i naturen, deras verkningsområde är ganska omfattande. Intaget av terapeutiska bad är ordinerat för njure, lever, reproduktionssystemsjukdomar. Badbehandlingar hjälper också till med dermatologiska sjukdomar och för att läka sår. Vissa typer av bad förbättrar immuniteten, mättar kroppen med vitaminer. Prescribe behandling med sådana metoder kan bara läkaren. Självbehandling vid badprocedurer är oacceptabel, eftersom det är mycket lätt att skada kroppen, till exempel högvattentemperatur eller felaktigt utvald komposition.

  Med njursjukdom störs svettkörtens funktioner. Normalisera deras arbetsmetoder med tillämpning av badprocedurer. Efter överföringen av sjukdomen är det möjligt att inkludera bad och terapeutiska bad under förloppet. Vid kronisk pyelonefrit, hos patienter som besökte bastur eller bad, var det en förbättring av renalt blodflöde och avkoppling av symtom. Vid badprocedurer rekommenderas det att använda örtdekok. Innan du går till badet behöver du en doktors samråd, i vissa fall är ångrummet kontraindicerat.

  Allmänna medicinska bad

  Bad efter uppnådd eftergift bör tas högst 30 minuter. Det rätta badet kommer att hjälpa till att klara sig snabbare med sjukdomen, förhindra ett återfall, stärka immunförsvaret och förbättra njurarnas funktion. Vattnets temperatur bör vara ganska varmare än temperaturen på människokroppen. Det finns flera beprövade recept, inklusive ett urval av höstrap, havrehal eller unga björkblad. Sättet att bereda buljonger är likartat: ett halvt kilo gräs för att koka, tillsätt ett bad till önskad koncentration.

  Fotterapeutiska bad

  Fotmedicinbad används i medicinska och profylaktiska och kosmetologiska ändamål. Populariteten av dessa typer av bad gav en varaktig effekt och trevliga känslor efter att ha tagit sådana förfaranden. Gör ett fotbad hemma är helt enkelt, för det du behöver: ett handfat, varmt vatten och fyllning. Som fyllning rekommenderas att använda havsalt, eteriska oljor, tillåta tillsats av läsk. Vid inflammatoriska processer är det värt att uppmärksamma ett varmt saltbad med avkok av örter. Denna procedur tar bort puffiness. För ett sådant bad måste du ta salt och mint eller melissa infusion. Du kan också använda läsk, senap eller örtbad för att uppnå önskad effekt.

  Försiktighetsåtgärder för behandling av njursvikt folkmekanismer

  Under sjukdomen och under återhämtningsperioden måste patienten överensstämma med viloläge, tillräckliga mängder vatten och kost. Alkohol, fet och rökt i en låst. Det är värt att komma ihåg att många läkemedel har kontraindikation, därför är en doktors samråd obligatoriskt. Intag av läkemedel som inte kan överensstämma med läkare och folkmedicin kan leda till förgiftning. Nyresvikt leder till många konsekvenser, och därför bör behandlingen vara under överinseende av en specialist.

  Behandling av njursvikt med örter och folkmedicin

  • Behandling av njursvikt med medicinska örter
  • Traditionella behandlingsmetoder

  Njurinsufficiens är en bilateral inflammation i njurarna. Separera de tre stadierna av sjukdomen: initial, konservativ och termisk. Skälen till utvecklingen av PN är olika. Till exempel kan ärftliga njursjukdomar, cystit, onkologi, förkylning i urinvägarna, metaboliska störningar leda till en liknande sjukdom.

  Behandling av njursvikt med folkmedicin är ganska vanligt och i samband med drogbehandling rekommenderas även av medicinsk personal. Symtomen på PN beror direkt på sjukdomen.

  1. Det första steget varar i 1-2 dagar. Njurfel i denna period liknar symptomen på förgiftning. Patienten rysar, huden förvärvar en gulaktig nyans, blodtryck och kroppstemperatur ökar. Analysen av urin visar närvaron av protein, erytrocyter, vita blodkroppar, detritus och blodpigment.
  2. Den andra etappen varar i ca 1-2 veckor. Under denna period är blodet mycket snabbt fyllt med kvävehaltiga metaboliska produkter, mängden urin frisätts kraftigt, uremi utvecklas. Patientens tillstånd förvärras. Symtomatiska förändringar: Allmän och muskelsvaghet, illamående, kräkningar, sömnlöshet, psykiska störningar. Ett blodprov visar en anemi.
  3. Den tredje etappen varar ca 2 veckor. Det kännetecknas av försämrad diurese, viktminskning, stark törst och svaghet.

  Felaktig behandling eller obehandlat njursvikt kan utvecklas till kronisk nefrit.

  I detta fall är hembehandling kontraindicerad. För behandling av kronisk nefrit följer endast under överinseende av specialister. De kommer att bidra till att göra en noggrann diagnos och förskriva behandling beroende på sjukdomsstadiet. Växtbehandling på detta stadium kan endast användas som tilläggsterapi.

  Behandling av njursvikt med medicinska örter

  Behandling med folkmedicin ger möjlighet att påskynda återhämtningen och minska symtomen.

  Oftast föreslår folkmedicin att använda medicinska örter för behandling. Till exempel, för att ta bort symtomen på njursvikt kan du använda växtbaserade samlingar av löv av cowberry, kamille och violettblommor, maskrosor och strängar. Alla örter tas i lika stora mängder, krossas och blandas. Förbereda en helande buljong ta 3 msk. l. förberedd samling och häll ett glas brant kokande vatten. Insistera 40-60 minuter och ta en tredje kopp fem gånger om dagen.

  Inte mindre användbart för njurarna är samlingen av lika delar av melissa, mint, Johannesört och ringblomma. Örter såväl som i ovanstående recept bör krossas och blandas. För 500 ml varmt vatten är det nödvändigt att ta 4 msk. l. samla, elda och koka (koka inte). Sedan hälls blandningen i en termosflaska och insisterade hela natten. På morgonen filtreras infusionen. Ta 0,5 glas om dagen.

  Vid varje stadium av njursvikt kommer en samling laurelblad, hundros, hagtorn, fennikelfrön, persilja rot vara användbar. Alla komponenter tas i lika stora mängder och krossas. 2 msk. l. samling häll 0,5 liter kokande vatten, wrap och lämna för att införa i 6-8 timmar. Ta 100 ml 5 gånger om dagen.

  Vid njurinsufficiens är det nödvändigt att dricka diuretika. Du kan brygga någon ört som har en diuretisk effekt: mamma och styvmor, bärbär, mint, maskrosrötter eller violett löv. I detta fall borde du dricka mycket vätskor, det är mindre salt. Ett bra botemedel mot ett diuretiksystem är björkpinnar. De brygger, som te, och dricker två gånger om dagen för 100 ml.

  Traditionella behandlingsmetoder

  På sommaren, när njurfel bör inte glömma vattenmelon. Det rensar njurarna perfekt och lindrar inflammation. Du kan konsumera det i vilken mängd som helst. Den återstående vattenmelonskalan kommer också att gynna kroppen. 3 msk. l. Finhackade skorpor hälls varmt vatten och insisterar i ungefär en timme. Använd under dagen istället för vatten. Denna infusion rensar helt njurarna och aktiverar sitt arbete.

  För att förbättra tillståndet, bör du inte neka behandling med kardborre. Roten av växten är markerad i en mortel till ett pulverformigt tillstånd. Sedan 1 msk. l. torr massa bryggs i ett glas kokande vatten. Insistera 6-8 timmar. Använd under dagen för 3-4 mottagning.

  För att ta bort symptom och förbättra patientens tillstånd kommer det att bidra till infusion av echinacea. Du kan förbereda det hemma. För att göra detta, ta 75 g färsk eller 25 g torr Echinacea (använd alla delar av växten), häll 0,5 liter vodka och sätt i en mörk sval plats i 2 veckor. Ibland måste potten skakas. Efter den erforderliga tiden filtreras infusionen. Den erforderliga dosen är 10 droppar. De blandas med vatten och konsumeras tre gånger om dagen. Hela behandlingen är sex månader.

  Tillsammans med Echinacea kan du använda en infusion av valnötter. För beredning av läkemedelsinfusioner males omogna valnötter i köttkvarn och blandas i lika stora mängder med naturlig honung. Häll massan i en glasbehållare, täck med ett tätt lock och rengör i en månad på en mörk plats. För behandling är det nödvändigt att äta 1 tsk. blandning tre gånger om dagen.

  Förutom att använda traditionella medicinrecept, bör man i händelse av njursvikt glömma de enklaste reglerna. Patienten måste följa halvbädd eller sängstöd och kost. Acceptans av vätska på grund av tvungen polyuri bör inte begränsas kraftigt. Om det inte finns några tecken på hjärtfel, bör mängden vätska som förbrukas vara 2,5-3 liter per dag.

  Nyresvikt - försening är farligt för livet

  Nyresvikt uppstår på grund av skador på njurefunktionen, vilket leder till misslyckande av den normala filtreringsprocessen. Detta kan hända plötsligt på grund av en skada, då sker akut njursvikt. Detta tillstånd kan uppblåsas i många år.

  Om njurarna inte kan ta bort vanligt avfall från blodet, ackumuleras dessa avfall i kroppen. Därför börjar nivån av kreatinin växa, nivån av vätska och elektrolyter i blodet förändras också, syrornas nivåer i blodet, mineralerna blir onormala. Dessutom kan anemi utvecklas på grund av störningar i kroppen. Nyresvikt är en mycket allvarlig sjukdom och kan leda till döden.

  Folk recept, tips och tricks

  Nyresvikt (särskilt i akut form) kräver omedelbar sjukhusvistelse, hemma kan det inte botas. Att försöka göra det själv är oacceptabelt. Och kroniskt njurinsufficiens (hpn) kräver också specialinsatser. Medel av traditionell medicin kommer endast att stödja och hjälpa kroppen i processen med grundläggande behandling. Hjälper njurarna att klara av inflammatoriska processer kommer att hjälpa det gröna apoteket.

  Antiinflammatoriska örttepreparat

  Lägg dem ihop. Ta blandningen av 4 msk. skedar och brygga i en halv liter vatten. Så fort det kokar, häll i en termos (på natten). På en dag drick 100 ml varje gång.

  • tranbär (löv);
  • kamille (blommor);
  • violett (blommor);
  • maskros (blommor);
  • succession;
  • Hjärt

  Gå med ihop för en handfull. Ta blandningen av 3 msk. skedar och brygga i 250 ml. vatten. När det kokar, täck och värma i en timme. Drick en dag.

  3. Växter och frukter i lika delar:

  • hagtorn (frukt);
  • rosen höfter (frukt);
  • dill (frön);
  • persilja (rot);
  • Laurel (enheter)

  Lägg dem ihop. Ta en blandning av 2 matskedar och häll vatten. Så fort det kokar, linda och låt natten stå. Drick 50 ml vardera. Under dagen 7 gånger.

  Nyresvikt är en formidabel komplikation som utvecklas på grund av otillbörlig eller felaktig behandling av njursjukdomar. Konsekvensen av sådan brottslig oaktsamhet kommer att vara svullnad, ackumulering av giftiga ämnen, försämring av vitaliteten av hela organismen som helhet.

  Rökframträdanden av denna patologi är nödvändiga under överinseende av en specialiserad specialist (nephrologist, urolog), och traditionell medicin används som underhållsbehandling och endast i de tidiga stadierna. God hjälp för att bli av med infektioner av ödem med örter som har en diuretik effekt (tranbär, tranbär).

  Vattenmelon, granatäpple och mintbad

  Glöm inte sommaren och vattenmelon. Det tar bort inflammation i njurarna och renar dem. Så du kan äta den i stora mängder. Skorpor av vattenmelon är också användbara. Skär korskorna fint (3 msk.) Och häll vatten (0,5 l.). Ge en timme att brygga. Drick istället för vatten. Så dina njurar kommer att tvättas och kommer att fungera mer aktivt.

  Detta är en lätt laxerande. Brew 0,5 liter kokande vatten på en handfull krossade granatäpplen skorst och rosa höfter. Ge en timme att brygga. Drick hela dagen istället för vatten.

  Brew mint i en kastrull. Häll buljongen i karet och tillsätt några droppar te-trädolja. Förbättra blodcirkulationen i njurarna.

  Terapeutisk te för njursvikt

  1. Blanda björkpinnar, ek och björkbark i lika delar. Häll 3 msk. sked en liter vatten och koka i en timme. När buljongen kyler ner, spänna den. Dela upp i sex delar. Och drick en dag.

  2. Blanda i lika delar ekbark och björnbär. 2 msk. Sked blandningen med 0,5 l. vatten och koka i 20 minuter. Insistera en halvtimme. Stam. I en glashäll i 50 ml. buljong och fyll upp vattnet.

  3. Blanda blommorna av violetter och majsstammar. 1 msk. Sked en sked av kokande vatten. Låt det brygga i en halvtimme, påfrestning. Drick en matsked innan du äter i 20 minuter.

  4. Läckert och mycket användbart te tillverkat av linfrö och melissa. Blanda i lika delar och en matsked fyll med ett glas kokande vatten. Låt infusionen. Denna helande tinktur används som tebladen för te, som du dricker en halvtimme före måltiderna.

  5. Drick tekakor av hallon och dogrose och tillsätt vinbärblad. Drick både som vatten och som te, och fyll på den med kokande vatten hela dagen.

  Myntsocker, dill och kelp

  1. Lämna pepparmyntsblad (peppery) med socker (1: 1). Den här folkmedicinen tas på en tesked efter att ha ätit.
  2. Pund frön av dill och häll vatten (1:20). Låt det brygga i 6 timmar. Ta en dag 4 gånger i ½ kopp. Frön av dill tar bort inflammation i njurarna, lindrar smärtan och fungerar som en mild diuretikum.
  3. Lägg eventuellt salater till havskalk, eftersom det har mycket jod, vitaminer och provitaminer. Genom att använda den kommer du att hjälpa till att härleda produkterna för utbyte. 100 gr. kelp på dagen och njurarna kommer att tacka dig.

  Hjälp dina njurar med folkmedicin, men kom ihåg att njursvikt är farligt för hälsan. Om det är värd att inte behandlas kommer det att hota en person med hjärtslag, arytmi, perikardit och viral hepatit. Eftersom sjukdomen kräver intervention av medicinska specialister.

  Hjälp av folkmedicin i behandling av njursvikt

  Problem i njurens arbete kan väsentligt förändra livskvaliteten hos en person och också bli ett direkt hot mot hans existens. Nyresvikt är härdbart, du behöver bara vara uppmärksam på symptomen och börja behandla. Det finns effektiva folkmekanismer som hjälper till att bli av med sjukdomen.

  Särdrag hos sjukdomen: former, orsaker, symtom

  Njurinsufficiens är en störning som åtföljs av funktionsstörningar vid alla njurprocesser och ett brott mot utsöndringsfunktionen. Det kännetecknas av förlust av förmåga att delvis eller helt bilda och avlägsna urin. Som ett resultat uppstår problem i olika kroppssystems funktion: proteinmetabolism börjar ackumuleras i blodet, syraalkalisk och vatten-saltbalansen störs.

  Akut njursvikt kännetecknas av en reversibel försämring av excretionsfunktionen hos njurarna och en plötslig minskning av mängden urin som frigörs. Denna form av sjukdomen är indelad i tre typer:

  • prerenal (kränkningar av njurblodflödet);
  • Renal (njurskada);
  • postrenal (defekt urinväg).

  Akut njursvikt kan bero på:

  • långsiktigt intag av läkemedel;
  • befintliga infektioner
  • Förgiftning av giftiga ämnen
  • trauma till njurarna.
  Smärta i magen kan indikera utvecklingen av njursvikt

  I det inledande skedet är symtomen nästan inte uttryckta, endast en minskning av volymen utsöndrad urin noteras. Då finns det smärtor i buken, illamående, hudfärg, takykardi. Som ett resultat av fördröjningen i ureaets blod, fortfarar förgiftningen, vilket uppenbaras av följande symtom: extremitetens ödem, excitabilitet eller retardation, diarré, ökat blodtryck.

  I kronisk form sker en gradvis döende av renvävnaden och dess ersättning med bindväv - en sådan kränkning av njurefunktionen är irreversibel och kan utvecklas flera månader. Nederlaget provoceras av ett antal faktorer:

  • metaboliska störningar;
  • sjukdomar där urinflödet från njurarna störs
  • effekter av droger och giftiga ämnen.

  Herbal remedies för behandling av njursvikt

  I den första etappen av kronisk form kan man bara märka ökad trötthet och törst. Den andra kännetecknas av funktionsnedsättning i njurfunktionen, obehag i magen, minskad aptit, dålig andedräkt, signifikant viktminskning, sömnlöshet, huvudvärk, arytmi och takykardi. Då är utvecklingen av komplikationer, infektiösa och hjärt-kärlsjukdomar möjlig. Den sista, fjärde etappen av sjukdomen kännetecknas av kroppens starkaste förgiftning, vars tecken är kräkningar och diarré, en otrevlig lukt från patienten, gul hudfärg.

  Samtidigt med läkemedelsbehandling rekommenderas att man använder effektiva recept av traditionell medicin.

  Herbal recept

  Folkrättsmedel med frön och frukter av växter

  Andra effektiva behandlingar för njursvikt

  Försiktighetsåtgärder vid behandling av folkmedicinska åtgärder

  Under behandlingen är det omöjligt att applicera sådana potenta örter som Johannesjurt, celandine, sporich. Vid val av ingredienser för beredning av ett särskilt botemedel måste man ta hänsyn till befintliga kontraindikationer:

  Folkmedel för behandling av njursvikt

  Problem i njurens arbete kan väsentligt förändra livskvaliteten hos en person och också bli ett direkt hot mot hans existens. Nyresvikt är härdbart, du behöver bara vara uppmärksam på symptomen och börja behandla. Det finns effektiva folkmekanismer som hjälper till att bli av med sjukdomen.

  Särdrag hos sjukdomen: former, orsaker, symtom

  Njurinsufficiens är en störning som åtföljs av funktionsstörningar vid alla njurprocesser och ett brott mot utsöndringsfunktionen. Det kännetecknas av förlust av förmåga att delvis eller helt bilda och avlägsna urin. Som ett resultat uppstår problem i olika kroppssystems funktion: proteinmetabolism börjar ackumuleras i blodet, syraalkalisk och vatten-saltbalansen störs.

  Akut njursvikt kännetecknas av en reversibel försämring av excretionsfunktionen hos njurarna och en plötslig minskning av mängden urin som frigörs. Denna form av sjukdomen är indelad i tre typer:

  • prerenal (kränkningar av njurblodflödet);
  • Renal (njurskada);
  • postrenal (defekt urinväg).

  Akut njursvikt kan bero på:

  • långsiktigt intag av läkemedel;
  • befintliga infektioner
  • Förgiftning av giftiga ämnen
  • trauma till njurarna.

  I det inledande skedet är symtomen nästan inte uttryckta, endast en minskning av volymen utsöndrad urin noteras. Då finns det smärtor i buken, illamående, hudfärg, takykardi. Som ett resultat av fördröjningen i ureaets blod, fortfarar förgiftningen, vilket uppenbaras av följande symtom: extremitetens ödem, excitabilitet eller retardation, diarré, ökat blodtryck.

  I kronisk form sker en gradvis döende av renvävnaden och dess ersättning med bindväv - en sådan kränkning av njurefunktionen är irreversibel och kan utvecklas flera månader. Nederlaget provoceras av ett antal faktorer:

  • metaboliska störningar;
  • sjukdomar där urinflödet från njurarna störs
  • effekter av droger och giftiga ämnen.

  Herbal remedies för behandling av njursvikt

  I den första etappen av kronisk form kan man bara märka ökad trötthet och törst. Den andra kännetecknas av funktionsnedsättning i njurfunktionen, obehag i magen, minskad aptit, dålig andedräkt, signifikant viktminskning, sömnlöshet, huvudvärk, arytmi och takykardi. Då är utvecklingen av komplikationer, infektiösa och hjärt-kärlsjukdomar möjlig. Den sista, fjärde etappen av sjukdomen kännetecknas av kroppens starkaste förgiftning, vars tecken är kräkningar och diarré, en otrevlig lukt från patienten, gul hudfärg.

  Samtidigt med läkemedelsbehandling rekommenderas att man använder effektiva recept av traditionell medicin.

  Herbal recept

  • Vid njursjukdomar användes ofta ett sådant verktyg som echinacea. Applicera alla delar av växten: löv, rötter och blommor. För att göra en alkoholhaltig infusion hälls 50 g jordad Echinacea-blandning med en liter vodka eller utspädd alkohol. Behållaren med tinktur ska förvaras i 2 veckor på en mörk och torr plats, skaka regelbundet och dränera sedan. Ta drogen 10 droppar var 4: e timme. Den optimala behandlingsförloppet är 6 månader.
  • Populär är receptet för infusion baserat på roten till burdock. För att göra det måste du hälla 1 matsked krossat råmaterial med ett glas kokande vatten från kvällen. Drick att insistera hela natten, och på morgonen påkänna och dricka infusion under dagen i små sippor. Det rekommenderas att denna åtgärd ges inom en månad.
  • Vid njursvikt visas också insamling från melissa, ringblomma och mint. Det är nödvändigt att ta örterna i lika delar, hugga 4 matskedar av blandningen, häll i 0,5 liter varmt vatten och sätt buljongen för en liten eld. Häll den i termosflaskan och låt den över natten, efter kokning. Drick 1 gång per dag för 100 ml. Behandlingsförloppet är 3 månader.
  • För att avlägsna överskott av vatten från kroppen, är infusionen från herdens väska förberedd. En tesked av förtorkade och hackade blad hälls från kvällen med ett glas kallt vatten. På morgonen filtreras infusionen. Ta 2 matskedar 30 minuter före måltid i 3 veckor.

  Folkrättsmedel med frön och frukter av växter

  • Vid olika skeden av sjukdomen används en samling höft, hagtorn, fennikelfrön, persilja och lövblad. En lika stor mängd av varje komponent tas och krossas. Två matskedar av samlingen fylls med en halv liter kokande vatten, kapaciteten sätts upp och lämnas i 5-7 timmar. Läkemedlet tas 100 ml 4-5 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 6 månader.
  • Aktivt används vid behandling av njurar och ett botemedel mot havtorn och hundros. 100 g höfter är täckta med kokande vatten och lämnar att torka på tyget. Sedan hälls de i en termos och häller ett glas kokande vatten. Samma antal bär av havtorn är preliminärt jordade, de placeras också i en termos och hälls med kokande vatten. Buljonger kvarstår i 2 timmar, sedan blandas. Använd den resulterande åtgärden ska 50 g före måltiden tre gånger om dagen. Du kan lägga till 1 tesked socker och citronsaft.
  • En matsked av linfrön bör hällas ett glas kokande vatten och laga mat i 2 minuter. Lämna sedan botemedlet i 2 timmar, den färdiga drycken dräneras och ta en halv kopp tre gånger om dagen i en månad.
  • Förbered infusionen och frukten av enbär vanlig. Ett glas kokande vatten häll en matsked frukt och sätt i en timme. Ta en drink på en matsked var tredje timme.
  • Linfrön, björkpinnar och grodvete (100 g av varje ingrediens) häll 100 ml vodka. Tinktur för att motstå 4 dagar i ett kallt rum, då påfrestning. Drick en tesked innan du äter.
  • För att normalisera vattensaltbalansen i kroppen rekommenderas det att dricka granatäpplejuice med en kvart kopp två gånger om dagen. Förloppet av sådan behandling varar i genomsnitt 2 månader. Fruktkorpor appliceras också tillsammans med vildrosbär. Ta en liten handfull av varje ingrediens och häll en halv liter kokande vatten. Vänta i 1-2 timmar. Den resulterande infusionen kan tas under dagen istället för vatten.

  Andra effektiva behandlingar för njursvikt

  • Effektiv i problem med njurarnas avkok av tallnålar. För att få en drink behöver du 30 g färskt råmaterial, häll ett glas kokande vatten och koka under locket i 20 minuter. Efter kylning av buljongen ska den filtreras. Drick en drink under dagen, du kan lägga till lite honung om du vill. Den rekommenderade behandlingstiden är 2 månader.
  • Positivt påverkas njurarnas arbete av en drink som tillverkas av grenar av hallon, ros höfter och svarta vinbär. Ingredienser, i lika stora proportioner, males och bryggs som vanligt te med kokande vatten. Ett botemedel mot 1 glas tas under dagen i 6 månader.

  Försiktighetsåtgärder vid behandling av folkmedicinska åtgärder

  Under behandlingen är det omöjligt att applicera sådana potenta örter som Johannesjurt, celandine, sporich. Vid val av ingredienser för beredning av ett särskilt botemedel måste man ta hänsyn till befintliga kontraindikationer:

  Njurinsufficiens: mediciner och folkmedicin

  Människokroppen anpassar sig till miljöförhållandena. Och med åren blir de inte bättre. I allt större utsträckning får kroppen inte helt rena drycker och mat, och njurarna är rening av allt detta. Vikten av ett organ är bara 200 gram och de tillåter 1000 liter blod per dag.

  Lågkvalitativt vatten, syntetiska drycker - alla återspeglas i arbetet med dessa små "filter". Sjukdomar i samband med detta organ finns hos barn och vuxna. Den mest störande är njursvikt. Behandling med moderna metoder och folkmedicin, liksom symptom och orsaker till sjukdomen, kommer att övervägas ytterligare.

  Vad är njursvikt?

  Njurar spelar två mycket viktiga roller i kroppen: Ta bort de metaboliska produkterna och upprätthålla en balans mellan syrabas och vattenbalans. Detta uppnås genom att blodet flyter genom dem. Nyresvikt är ett syndrom där allvarliga avvikelser i funktion observeras. Stabiliteten hos organen störs, balansen i deras funktion försvinner. Förorenat blod slutar filtrera, sprider sig till alla organ, det bryter samman sitt sammanhängande arbete.

  Nyresvikt är av två typer:

  Den första formen flyter mycket snabbt, men är härdbar. Det är svårare med kronisk, det utvecklas långsamt, men de störda funktionerna kan inte återställas. Och nu, har vi upptäckt, vilket sådant akut njursvikt, behandling av dess former och en symptomatologi vi kommer att överväga ytterligare.

  Orsaker till akut form

  Denna typ av sjukdom kan provocera i 60% av trauma eller kirurgisk ingrepp, 40% - läkemedelsbehandling, 2% - graviditet.

  Orsaker till utveckling kan vara följande villkor:

  • Traumatisk chock.
  • Omfattande blodförlust.
  • Förgiftning genom neurotropa gifter.
  • Intoxikation med mediciner, radioaktiva ämnen.
  • Infektionssjukdomar, såsom kolera, sepsis, dysenteri.
  • Trombos och emboli är farliga.
  • Pyelonephritis akut eller glomerulonephritis.
  • Abort.
  • Brännskador av stora delar av kroppen.
  • Blodtransfusion om inkompatibilitet detekteras.
  • Den oupphörliga kräkningen.
  • Vid graviditet - en stark toxicos.
  • Myokardinfarkt.
  • Tumörbildning eller stenar i urinledaren.

  Med alla dessa förutsättningar finns det en chans att utveckla njursjukdom, så du behöver veta de första symptomen på sjukdomar.

  Symtomatologi av sjukdomen

  Som nämnts ovan är det möjligt att återställa njurefunktionen i detta tillstånd i sin helhet, om du kontaktar läkaren i tid. Denna sjukdom kan utvecklas under en kort tidsperiod, från några timmar till sju dagar.

  Blev ett liknande tillstånd från en dag eller mer. Det viktigaste - ignorera inte om det är akut njursvikt, symtom. Behandlingen ska ske omedelbart.

  Utvecklingen av sjukdomen kan delas in i fyra steg.

  Den första perioden - chock - varar ett par dagar. Det finns sådana symptom:

  • Frossa.
  • Ökad kroppstemperatur.
  • Paleness eller icterus av huden.
  • Takykardi, lågt blodtryck.

  Under den andra perioden upphör urin att bilda, kväve och fenol ackumuleras i blodet. Det varar ungefär en till två veckor och har följande manifestationer:

  • Aptit försvinner
  • Svaghet, huvudvärk, yrsel.
  • Sömnlöshet.
  • Illamående och kräkningar.
  • Lukt av ammoniak.
  • Svullnad i lungan är möjlig.

  Den tredje perioden kallas en återhämtningsperiod, det kan bli en förbättring i staten, eller kanske en försämring. I vissa fall har en person en aptit, börjar han känna sig mycket bättre.

  Den fjärde perioden är också en återhämtningsperiod, den kännetecknas av att:

  • Indikatorerna återkommer till normala.
  • Njurfunktionen återställs.

  Denna period kan vara från flera månader till flera år.

  Det bör dock noteras att med denna sjukdom är leverceller skadade, vilket förklarar hudens ister. Om det var ett akut tillstånd kan dess tecken fortfarande på ett år eller två påminna sig om de inre organens brutna arbete, till exempel levern eller hjärtmuskeln.

  Orsaker till kronisk sjukdom

  Utveckling av en kronisk form kan väcka sådana villkor:

  • Kronisk glomerulonephritis.
  • Njurstenar.
  • Obstruktion av urinledarna.
  • Njurpolycystos.
  • Förlängt intag av vissa grupper av mediciner.
  • Lupus, diabetes mellitus.
  • Kronisk pyelonefrit.

  Det är värt att notera att den kroniska studien av pyelonefrit och glomerulonefrit är den vanligaste orsaken till akut njursvikt.

  Symtom på kronisk akut insufficiens

  Den kroniska kuren av sjukdomen gör det möjligt att utveckla irreversibla processer i njurarna. Det förekommer en överträdelse av excretionsfunktionen, och uremi uppträder på grund av ackumulering av kvävehaltiga metabolismprodukter. Vid det första utvecklingsstadiet finns det praktiskt taget inga symptom, avvikelser kan endast upprättas genom speciella analyser. Tyvärr börjar endast 90% av nefronerna förstöras, symtomen på sjukdomen uppträder:

  • Snabb trötthet.
  • Minskad aptit.
  • Blek och torr hud.
  • Illamående och kräkningar.
  • Blödning.
  • Anemi.
  • Svullnad.
  • Förstöring av matsmältningen.
  • Muskelkramper.
  • Utseende av aphthous stomatit.
  • Hyppig huvudvärk.
  • Tremor av extremiteter är möjlig.
  • Articular smärta.
  • Förekomsten av hår och naglar försämras.

  Det är väldigt viktigt att inte missa, om det finns rädsla för att njursvikt kan utvecklas, symtom. Behandlingen bör startas så snart som möjligt. Detta är det enda sättet att förhindra oåterkalleliga förändringar.

  Diagnos av njursvikt

  Om det finns misstanke om att patienten har njursvikt ska behandlingen startas först efter att diagnosen har bekräftats. Det är nödvändigt att konsultera en nefrolog och en urolog. Tilldela följande undersökning:

  1. Biokemiskt blodprov för elektrolyter, kreatinin, urea.
  2. Urinanalys.
  3. Ultraljud av blåsan och njurarna.
  4. UZGD.
  5. En njurebiopsi med misstanke om glomerulonefrit.

  Vid diagnos av en kronisk sjukdom utförs Plusbergs test och Zimnitskys test.

  Behandling av akut form

  I en så allvarlig sjukdom som akut njursvikt syftar behandlingen först av att eliminera de faktorer som orsakade förvärringen.

  Om orsaken var patientens chocktillstånd, är det nödvändigt att normalisera blodtrycket och kompensera för blodförlust, om det finns några.

  Vid förgiftning i första hand är det nödvändigt att tvätta mag och tarmar till patienten. Vid förgiftning med giftiga ämnen är det möjligt att rena kroppen med extrakorporal hemokorrigeringsmetod.

  Vidare normaliserar borttagning av stenar eller tumör från urinblåsan eller urinblåsan patientens tillstånd. Alla dessa förfaranden utförs vid sjukdoms första skede.

  Därefter vidtas åtgärder som kommer att bidra till minskningen av artärer och blodkärl. Ta bort platserna med vävnadsnekros, förskriv antibiotikabehandling, med hänsyn till njurvävnadens nederlag. Patienten ges en speciell proteinfri diet. Medicinsk behandling av njursvikt omfattar sådana läkemedel:

  I ett tidigt skede av utveckling av njursvikt eller för förebyggande syfte kan en läkare ordinera hemodialys. Det indikeras om läkaren ser att det finns ett brott mot njurfunktionen, en försämring av ämnesomsättningen. Hemodialys görs för att förhindra komplikationer. Med denna procedur kan du rensa blodet innan det passerar genom njurarna.

  Terapi av kronisk form av sjukdomen

  Behandling av kroniskt njursvikt syftar till att bromsa utvecklingen av den underliggande sjukdomen. Den främsta uppgiften för läkare är att upptäcka sjukdomen i ett tidigt skede, för att inte tillåta förändringar i njurfunktionen.

  För behandling av kronisk form används hemodialys och peritonealdialys. De utförs i en sjukvårdsinstitution, men behöver inte sjukhusvistelse, efter proceduren kan patienten gå hem.

  Patienten kan självständigt utföra peritonealdialys. Det är nog att besöka läkaren en gång i månaden. Detta förfarande används för att behandla medan patienten väntar på en njurtransplantation, eftersom sjukdomen utlöser oåterkallelig och att det enda sättet att upprätthålla patientens tillstånd.

  Transplantation är ersättning av den drabbade njuren med ett givarorgan. De kan bli både en släkting och en nyligen avliden person. Inledningsvis utförs många test för kompatibilitet. Efter operationen tar njuran rot inom ett år. En frisk njure ersätter arbetet hos två patienter. Om givaren är en släkting ökar risken för ett positivt resultat.

  Efter det att njurtransplantationen utfördes, föreskrivs patienten immunosuppressiva, de måste tas för livet. Det finns en negativ punkt: mot bakgrund av att ta dessa droger, är en persons immunitet markant minskad, och han kan lätt bli smittad med någon infektionssjukdom.

  Diet som ett sätt att behandla

  Vilka som helst metoder för behandling av njursvikt används, är det nödvändigt att hålla sig till en speciell diet. Här följer några regler för överensstämmelse:

  • Det rekommenderas att äta mer grönsaker och frukter.
  • Animaliskt fett bör uteslutas från kosten.
  • Minska mängden salt, kryddor, röka produkter, konserver.
  • Om kaliumnivån ökar är det nödvändigt att utesluta produkter som innehåller den. Bland dem - en banan, nötter, kakao, grönsaker och köttbuljonger, choklad, torkade frukter.
  • Med uremi är det nödvändigt att ta bort från baljväxter, fisk, slaktbiprodukter, gås, kalvkött, müsli, alkohol.
  • För matlagning är det bäst att använda matfolie, utesluter stekning och bakning.
  • Det är tillrådligt att byta till dietmat.
  • Minska konsumtionen av proteinmat. Ät användbart protein - ägg, mjölk.

  Om kroniskt njursvikt utvecklas kan behandling med folkmedicin vara ett bra komplement till läkemedelsbehandling. Det bör noteras att användningen av dessa läkemedel kommer att bli effektivare vid ett tidigt skede av sjukdomen.

  Folkbehandling av njursvikt

  Mycket bra, om de föreslagna recepten används, följa dietnäringen. Här är några av dem:

  1. Det är nödvändigt att ta en del av fänkål frön och slipa, häll 20 delar vatten. Ta ett halvglas 4 gånger om dagen. Dill tar bort inflammation, har en diuretisk effekt.
  2. Tång förbättrar metabola processer. Du kan lägga till disken i mängden 100 gram dagligen. Hjälp att ta bort gifter från kroppen.
  3. Juniper är beredd enligt detta schema. Sked en kopp kokande vatten och insistera i en timme. Stam och ta 1 matsked 4 gånger om dagen.
  4. Field horsetail har en diuretisk verkan, bakteriedödande, astringent. Hjälper till att återställa vatten-elektrolytbalansen. Behöver 3 matskedar horsetail häll 0,5 liter vatten och koka i 30 minuter, sedan spänna och dricka för 3-4 måltider per dag.

  Om du har kroniskt njursvikt kommer växtbaserad behandling att bidra till att minska sjukdomsframstegen. Det rekommenderas till exempel att använda denna infusion:

  1. Det är nödvändigt att ta 30 gram av blommor av björnbär, Viola tricolor, Hypericum, frukt av fläder, maskros 50 gram och 80 gram av kamomill. Den resulterande blandningen tar en matsked, häll 1 kopp kokande vatten och koka i 3 minuter. När buljongen är infunderad i 10 minuter, dra och drick tre gånger om dagen innan du äter. Detta är en bra antipyretisk, diuretikum och antiseptisk.
  2. Kockrot förbättrar patientens tillstånd. Infusion bereds enligt följande: Hackad rot häll kokande vatten, insistera på natten. För en dag i små portioner måste du dricka infusion. En dricksregim måste följas.

  Om det är njursvikt, kommer behandling med folkmedicin att hjälpa till att stärka immuniteten och ge styrka att bekämpa sjukdomen. Exempelvis kommer tinktur av echinacea att öka kroppens motståndskraft mot infektioner.

  Du kan blanda valnötter med honung i lika stora proportioner och insistera på en mörk plats i 30 dagar. På dagen är det nödvändigt att äta 3 te skedar för tre receptioner. Denna åtgärd rensar blodet väl och stärker immunförsvaret.

  Det är mycket viktigt att hålla kontrollen om du har njursvikt, symtom. Behandling med folkmedicin kan minska deras manifestation, så det måste nödvändigtvis överenskommas med den behandlande läkaren.

  Profylax av njursjukdom

  Uppgiften för patienten och doktorn är följande: även vid diagnosen "njursvikt" bör behandlingen först och främst riktas mot bevarande av njursfunktionen. Det är nödvändigt att förbättra patientens livskvalitet på alla sätt.

  För att förhindra njursvikt ingår följande:

  • Behandla främst de underliggande sjukdomarna.
  • Följ kosten.
  • Att utföra förebyggande och behandling av kronisk pyelonefrit och kronisk glomerulonephritis.
  • Genomgå en noggrann undersökning och genomföra tidig behandling av njursjukdomar och undvika komplikationer.
  • Behandla arteriell hypertension.
  • Infektionssjukdomar i njurarna och genitourinska områdena för att eliminera i de tidiga stadierna är behandlingsförloppet viktigt att gå igenom.
  • Patienter som har drabbats av akut njursvikt observeras regelbundet med en läkare och övervakar blod- och urinindikatorer.

  Med diagnosen "njursvikt" behandling ska läkemedel endast ordineras av en specialist, annars kan det leda till patientens död. Detta är inte fallet när du kan självmedicinera. Njurar är ett mycket viktigt organ, man bör alltid ta hand om sin hälsa.

  Är det möjligt att behandla njursvikt med folkläkemedel

  Njurinsufficiens (PN) är en komplex störning av huvud urinvägarna, vilket sker mot bakgrund av patologiska förändringar i blodtillförseln. Denna variant av sjukdomen kräver omedelbart svar från patienten och läkare, eftersom det är ett tillstånd som väsentligt förvärrar människans livskvalitet och leder till de mest olyckliga konsekvenserna. Behandlingen av sjukdomen bör vara omfattande och driva målet att förnya organets funktionalitet. Därför inkluderar läkare i sina terapeutiska system alltmer behandling av njursvikt med folkmedicin, som med hjälp av naturliga ämnen kan förbättra en persons allmänna tillstånd och påskynda processerna för hans återhämtning.

  De främsta orsakerna och egenskaperna hos sjukdomen

  Störningen är ett komplicerat misslyckande i njurarnas funktion, vilket åtföljs av en fullständig eller partiell förlust av förmågan att syntetisera och utsöndra urin. Läkare särskiljer den akuta och kroniska formen av PN. I den första varianten av händelsens utveckling sker plötsligt minskningen av kvävemetabolismens produkter, vilket leder till en obalans i elektrolytvattnet. Kronisk sjukdom uppträder gradvis och uppenbaras av en långsam minskning av antalet produktiva nefroner. Tyvärr är det nästan omöjligt att återställa njurarna till deras ursprungliga tillstånd. Men, som modern medicin övertygar, är det möjligt att avbryta processen med att förvirra och spara funktionalitet.

  Varför inträffar njurfel? Det finns många anledningar som utlöser uppkomsten av ett patologiskt tillstånd. Akut monoterapi utvecklas mot bakgrund av andra akuta störningar i kroppens interna system, bland annat:

  • chockstater med en skarp kränkning av hemodynamik;
  • komplexa former av infektionssjukdomar med giftig chock och allvarlig förgiftning;
  • kraftiga blödningar;
  • obstruktion av urinvägarna;
  • akut njurspatologi;
  • utvecklingsanomalier och fosterskador i urinorganen;
  • sjukdomar förknippade med skador på njurkärlen, särskilt ateroskleros, endarterit;
  • akut hjärtsvikt.

  Kronisk sjukdom diagnostiseras hos patienter med hyperglykemi, hypertension, systemiska sjukdomar och urolithiasis och kronisk inflammation i njur parenkymet. Denna sjukdom är ofta bestämd hos personer som tvingas ständigt ta mediciner eller utsätts för kroniska effekter av giftiga ämnen.

  Manifestationer av sjukdomen är direkt relaterade till utvecklingsstadiet:

  1. Stötsteget. Denna period varar flera dagar och uppenbaras av kraftiga frossa och allmän hyperthermi i kroppen, en kraftig minskning av blodtrycket och en minskning av hjärtfrekvensen. Vid analys av urinprotein bestäms leukocyter och blodceller med pigmenter.
  2. Period för upphörande av urinbildning. För två veckor samlas patientens blod fenol och kväve är det åtföljs av aptitlöshet, yrsel, allmän svaghet, lukt aceton andetag, sömnlöshet, illamående och kräkningar med episodisk risk för lungvävnad ödem.
  3. Återhämtningsperiod. Vid den här tiden har en person förbättrat hälsan, en aptit framträder, diuresen återupptas.
  4. Fullständig återhämtning. Patienten fortsätter att återhämta sig från sjukdomen. Under denna period normaliseras njurfunktionen, och analysparametrarna återfinns i normala fall. Detta stadium kan variera från en månad till flera år.

  Diagnostikens roll vid behandling av sjukdom

  Dieten spelar en av de viktigaste rollerna i processen att återställa njurfunktionen och förhindra förvärringen av det patologiska tillståndet. Huvudprinciperna för dietterapi för PN är:

  • anrikning av kroppen med vitaminer och värdefulla mikroelement, vilket säkerställer normal metabolismsförlopp;
  • begränsning av mänsklig konsumtion av proteinfoder som stör njurarnas funktion
  • minskning av fosfatintag;
  • överensstämmelse med rekommenderad dricksregel
  • vägran av bordsalt
  • kaloriberäkning av mat och förebyggande av fetma.

  Med njurinsufficiens bör proteinintaget minimeras till ca 0,5-0,7 g per kg kroppsvikt. Brist på kalorier samtidigt måste uppfyllas genom att äta mat med högt kolhydrat och fettinnehåll. Läkare, dietister rekommenderar patienter med PN att berika sin dagliga meny med grönsaker, frukter, spannmål och mjölksyraprodukter, samt bageriprodukter och sötsaker.

  Det är viktigt att förstå att bordsalt är den värsta läkaren i njurarna. Därför förbjuder specialister patienter i nefrologiska sjukhus att konsumera salt för mat eller, om det är omöjligt att helt vägra, begränsa innehållet i diskar skarpt. Förutom salt kommer en person med njursvikt att ge upp nötter, svamp och baljväxter, samt soja, röka produkter, konserver.

  Funktioner av folk behandling

  Moderna läkare förnekar inte effektiviteten hos traditionell medicin i kampen mot njursvikt. Den enda punkten, sådan behandling bör inte vara den huvudsakliga metoden för behandling av ett patologiskt tillstånd, men bara ett tillägg till det. Med PN hjälper folkmedicinska läkemedel att stärka immunförsvaret, förbättra kroppens ämnesomsättning och hjälpa kroppen att bekämpa sjukdomen. Dessutom kan behandling av folkmedicinsk njursvikt skada hälsan, eftersom de flesta naturläkemedel har kontraindikationer att använda och biverkningar. Det är därför som mottagandet av naturliga ämnen måste förhandlas fram med den behandlande läkaren.

  Buljong från burdock

  Ett av de mest populära sätten för folkbehandling av patologi är ett avkok baserat på burdockstammar. Denna komposition kan erhållas genom att ånga 20-25 g krossat torrt råmaterial i en bägare med kokande vatten. Ta läkemedlet rekommenderas på morgonen och i små sippor, nödvändigtvis spänna före användning. Läkare varnar för att roten till kardborre är kontraindicerad under bär- och amningstiden.

  Echinacea botemedel

  Med sjukdomar i njurkärnan är ett verktyg från echinacea som förbereds huvudsakligen i form av alkoholinfusioner populärt. För att göra det borde du hälla tre matskedar av råmaterial (detta kan vara en del av växten) med alkohol och insistera på kompositionen i en månad. Före användning ska blandningen skakas och filtreras. Den rekommenderade dosen av alkoholtinktur Echinacea för PN är 10 droppar 3-4 gånger om dagen, sex månader. Echinacea har praktiskt taget inga kontraindikationer att använda. Undantag är autoimmuna patologiska processer och multipel skleros.

  Samling av frukter av havtorn och hundrosen

  Vid behandling av sjukdomen används en samling frukt av havtorn och hundrosa aktivt. För att förbereda produkten, ta 200 g av varje ingrediens och häll kokande vatten, lämna i två timmar för att infusera. I infusionen kan du tillsätta citronsaft eller sockersubstitut, men det är bättre om det är honung. Den färdiga kompositionen tas flera matskedar tre gånger om dagen i två månader. Rosehip bör inte användas av personer som lider av ökad blodkoagulabilitet och havtorn - till patienter med pankreatit, cholecystit.

  Plocka citronbalsam, mint, kalendula

  Ett annat effektivt verktyg - samlar citronbalsam, mint, kalendula. Innan infusionen påbörjas är det nödvändigt att se till att det inte finns kontraindikationer för användningen. Mynt är oönskade att dricka till kvinnor i stället och med åderbråck. Preparatet framställs genom att blanda alla komponenter som tas i lika delar, som måste hällas med kokande vatten och insistera i en termos hela natten. Jag dricker en infusion av mint, melissa och guldfärg för 0,5 koppar två gånger om dagen. Förloppet av denna behandling varar inte längre än fyra månader, varefter de tar en paus.

  Persilja juice

  När symtomen på njursvikt uppträder, hjälper den vanliga persiljan att stoppa processen. Det faktum att saften av dess rötter bidrar till urinsöndring, eftersom den har en kraftig diuretisk effekt. Persilja juice rekommenderas att tas på en tom mage (en gång om dagen på morgontimmarna). Varaktigheten av sådan behandling bestäms av läkaren, med hänsyn till komplexiteten hos den patologiska processen, de individuella egenskaperna hos patientens kropp och närvaron av andra diuretika i behandlingsregimer. Roten av persilja ska inte tas till patienter med obturation av urinrörets eller tumörernas tumörer, som överlappar lumen i sina vägar.

  Te med svart vinbär

  Med nedsatt urinering är te med svarta vinbär användbara, vilket innehåller en stor mängd tanniska föreningar, flavonoider, kaliumsalter, pektin och askorbinsyra. Det är salter av kalium som har en uttalad diuretisk effekt och främjar stimulering av diurese. För att förbereda ett botemedel ta växtens löv och koka dem på låg värme i en liten mängd vatten. Efter att te är klart måste det vara full flera gånger om dagen. Svarta vinbär är kontraindicerade vid graviditet och tromboflebit.

  Hästsvansfält

  En utmärkt diuretisk, antibakteriell och regenererande effekt är besatt av hästsail. Denna växt växer nästan överallt, så den är tillgänglig för många. Fälthäststången innehåller många flavonoider, kaliumsalter och vitaminer. Tack vare en sådan berikad komposition rensar kulturen kroppen av toxiner och förstärker processerna för nefronförnyelse. På ett glas kokande vatten måste du ta en nypa torra delar av växten och insistera ca 20 minuter. Ta medicinen tre gånger om dagen i en månad.

  Rock tistel

  Lite är känt om en rockhälsad höft. Men detta förnekar inte dess effektivitet vid behandling av njursvikt. Dessutom är användningen av växtbaserade produkter berättigad vid utveckling av akut cystit, nefrit och konkrement i njurarna. I olika delar av kulturen innehåller en stor mängd tanniner, kumariner, eteriska oljor och saponiner. För att förbereda en helande buljong måste du ta en tesked av växtens grundrötter och koka dem i fem minuter i en liten mängd vatten. Att använda ett nationellt läkemedel rekommenderar tre gånger om dagen på 200 ml.