Huvud
Skäl

Behandling av icke-bakteriell prostatit

Icke-bakteriell prostatit, som utvecklas inte på grund av en infektion som tränger igenom prostatakörteln, behandlas annorlunda än bakteriell. Den har sina egna egenskaper och kräver ett annat sätt att utarbeta en kurativ plan.

Vilka läkemedel ordinerar läkaren? Vilken behandling för icke-bakteriell prostatit blir mest effektiv, och hur lång tid tar det att ta sig av sjukdomen i denna form? Svaren på alla dessa frågor finns nedan.

Funktioner av icke-bakteriell prostatit

Så utvecklas inflammation i prostatakörteln av icke-infektiös natur av många anledningar och kan hittas hos en man, ung och gammal. Oftast leder det till en felaktig livsstil, dålig kost och till och med fysiska skador.

Egenheten hos icke-bakteriell prostatit ligger i det faktum att det är svårt att diagnostisera, och det är svårt att behandlas. Således kan terapi varar lång tid och ger inte ett positivt resultat - botemedel uppstår endast efter flera månaders långvarig behandling.

Så mannen kommer att behöva fylla upp mycket tålamod och anpassa sig till långvarig terapi.

Behandling av icke-bakteriell prostatit

Behandling av icke-bakteriell kronisk prostatit ordineras av läkaren individuellt, för varje patient separat, eftersom de läkemedel som hjälper en man inte har någon effekt på andra.

Det finns bevis på att många patienter som fick behandling med sådana läkemedel som fluokinoloner, erytromyciner och doxycykliner, bidrog till att besegra sjukdomen inom en snar framtid.

Men även vid behandling av inflammation i prostata i kronisk form och den bakteriella naturen används ytterligare medel alltid. Dessa är antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, immunostimulerande medel, naturläkemedel, förbättringar av blodcirkulationen, antibakteriell effekt och smärtstillande medel. Bland de ytterligare terapeutiska metoderna visades ett bra resultat av prostata-massage och laserterapi.

En fråga kan uppstå - om prostatit är icke-bakteriell, varför föreskriva antibiotika? I vissa fall ger sådana droger ett positivt resultat, så läkare slutar inte skriva dessa mediciner, och de gör det i stora kurser.

Antibiotika ordineras i upp till 10 dagar. Därefter skickar läkaren patienten till en andra undersökning. Om positiv dynamik ses, nämligen, om inflammationen minskar och smärtan gradvis passerar, fortsätter behandlingen med antibiotika inte längre än 5 veckor.

Vad är mer viktigt vid behandling av icke-bakteriell prostatit?

Behandling av icke-bakteriell prostatit, liksom inflammation i prostatakörteln av smittsam natur, är meningslös utan metoder som syftar till att eliminera orsaken till en sådan sjukdom. Läkaren hjälper till att hitta den, och till exempel om prostata har utvecklats mot bakgrund av stillasittande livsstil, kommer läkaren att regelbundet rekommendera att göra övningar och gå promenader, inte bara på morgonen eller på kvällen utan hela dagen.

En särskild roll i behandlingen av inflammation i prostata är näring. Det måste vara balanserat, fullt och användbart. Det är nödvändigt att inkludera i kosten färska grönsaker och frukter, spannmål, honung och andra biprodukter samt mat mättad med zink.

Patienten ska ge upp dåliga vanor, kryddig, stekt och alltför salt mat. Det rekommenderas att utföra speciella fysiska övningar, och även fytoterapi och fysioterapi - men detta är enligt doktorens eget gottfinnande.

Prognos vid behandling av icke-bakteriell prostatit och behandlingstiden

Behandling av manlig icke-bakteriell prostatit är en allvarlig fråga. Denna process kan ta ganska lång tid, men om behandlingen är korrekt och omfattande kommer tiden att minska avsevärt.

Det har redan skrivits ovanför att inflammation i prostatakörteln av icke-infektiös natur är svår att behandla. Därför ska patienten inte vänta på ett snabbt resultat. I vissa fall väljs terapi genom försök och fel, och detta bör förberedas.

Behandlingens längd är i genomsnitt 6 veckor, ibland mer eller mindre. Någon gång efter behandlingens början kan läkaren redan bestämma vilka metoder som är effektiva och vilka som inte är och dra de lämpliga slutsatserna.

Om patienten till exempel är väl assisterad av en antibiotikabehandling fortsätter läkaren att förskriva dessa läkemedel. om en man är lämplig växtbaserad medicin, nämligen örtte, så slutar deras mottagning inte.

Kronisk abakteriell prostatit: dess symtom och behandling

Kronisk abakteriell prostatit eller kronisk bäckensmärta syndrom är en vanlig, vanlig kategori av prostatit hos män. Enligt WHO diagnostiserar varje femte person i världen experter denna sjukdom. Det har ofta en urologisk karaktär eller är ett symptom på extragenitala sjukdomar, det förekommer mycket sällan som en psykologisk störning.

Trots det brett utbud av medicinska tekniker som specialister använder för att behandla kronisk abakteriell prostatit är det ganska svårt att helt bli av med konsekvenserna.

Vad är så farligt syndrom av kronisk bäckensmärta? Hur diagnostiseras det i de tidiga utvecklingsstadierna? Vilka metoder och medicinska metoder kommer att undvika dess konsekvenser? Låt oss försöka förstå.

Hur känner man igen sjukdomen i de tidiga stadierna?

Kronisk abakteriell prostatit - en sjukdom som kännetecknas av närvaron av långsiktiga (3-6 månader) bäckensmärta med negativa resultat av mikrobiologiska tester. Causal causative agent, som orsakar uppkomsten av kronisk bäckensmärksyndrom och befintliga klagomål hos patienten, är frånvarande.

Smärta med abakteriell prostatit har en annan grad av svårighetsgrad och lokalisering. Beroende på lokaliseringen finns bäckensmärtor, smärta i urinröret och urinblåsan, smärta i pungen och testiklarna, smärta i könsorganen. I vanliga fall förekommer det också vid utlösning.

Abakteriell prostatit åtföljs av en överträdelse av sexuell funktion och leder till olika sexuella störningar. Hans symptom, etiologi är ganska olika, liksom konsekvenserna. Låt oss ge en medicinsk definition av syndromet för kronisk bäckensmärta eller icke-skelett prostatit.

Medicinsk definition av en obehaglig öm

Abakteriell prostatit är en återkommande eller ihärdig smärta i bäckenet, åtföljd av symtom på dysfunktion från tarmarna, nedre urinvägarna och könsorganen hos en man. Explicit patologiska processer som indikerar en sjukdom - inflammation eller tumörer - identifieras inte hos patienten, så det är svårt att diagnostisera det.

Urologisk sjukdom är svår att behandla, orsakar otillfredsställande fysiskt tillstånd, orsakar sexuella svårigheter och andra problem med människans hälsa. Det finns flera typer och kategorier av kronisk bäckensmärksyndrom. De har sina utvecklingsstadier och motsvarande symtom.

Kronisk neuros eller non-iterial prostatit i dess manifestationer klassificeras i:

 • bäckensmärta - smärtsamma känslor i inguinalområdena, underlivet, nedre delen av ryggen, stör en man nästan ständigt och öka med hypotermi och långvarig fysisk ansträngning;
 • dysmenorré - smärta vid urinering
 • Djup dyspareuni - smärtsamma sexuella handlingar.

Det finns inflammatoriskt och icke-inflammatoriskt syndrom av kronisk bäckensmärta. För sjukdomen hos den första kategorin är karakteristiska inflammatoriska förändringar i prostata hemlighet, ejakulat eller urin, för urologisk sjukdom kategori 2 - ingen mikrobiella medlet och inflammatoriska processer i dessa prover.

Icke-bakteriell kronisk prostatit eller bäckenneuros, oavsett typ och kategori, har tre utvecklingsstadier.

Stages av kronisk bäckensmärksyndrom

I modern medicin finns tre stadier av utveckling av kronisk abakteriell prostatit:

 • Det första (ursprungliga) steget kännetecknas av uppkomsten av episodisk lokal smärta i bäckenregionen, som åtföljs av sömnstörningar, från sidan av angränsande organ. Graden av manifestation av smärtsamma känslor vid detta stadium beror till stor del på graden av venös trängsel,
 • 2:e (nadorgannaya) steg kännetecknas av förekomsten av avses smärta i övre buken, och paravertebral okoloaortalnyh involverar nervstrukturer i den patologiska processen. Karaktäristiska symtom på sjukdomen: svår smärta i bäckenet och brott mot sexuella funktioner
 • Det tredje (polysystemiska) steget karakteriseras av proliferationen av patologiska, metaboliska och atrofiska processer, som omfattar olika delar av bäckenorganen och vävnaderna, vilket involverar de nervösa överföringsavdelningarna i processen. Över tiden är sexuella dysfunktioner, störningar i tarmarna och andra bäckenorgan associerade med de listade sjukdomarna, och metabolism försämras. Diagnos av sjukdomen vid detta utvecklingsstadium kan endast baseras på patientens medicinska historia.

De främsta orsakerna till sjukdomen

De främsta orsakerna till kronisk abakteriell prostatit är:

 • inflammation i senorna och ligamenten i bäckenbotten - en reumatisk reaktion på inflammatoriska processer som sker i närheten av infektioner (cystit, prostatit, tarminflammation). Som ett resultat av signifikant spänning i bäckens muskler och ledband utvecklas svår smärta i buken, inguinalområdet och anusområdet.
 • överträdelse av bäckenets nerver - en reaktion på inflammation i ligamenten som ligger intill nerverna som lämnar bukhålan och sakrum i pungen och benen. Svullnad och ökning i storlek, de klämmer ner nerverna i närmaste närhet, vilket leder till smärta som ger sig till skrot, penis, ben, coccyx, midja.
 • ökad uppfattning om smärta - en reaktion i samband med utmattning av nervsystemet mot bakgrund av långvarig smärta. Hjärnan spenderar mycket tid på att blockera nya inkommande smärtimpulser, är utmattad och förlorar förmågan att blockera smärta, som ett resultat - nattvärk och en svag effekt av smärtstillande läkemedel.

Också leda till att sjukdomen kan permanent stress, depression, cirkulationssjukdomar i prostata, infektion, trötthet, ryggradsspår.

Symtom på kronisk pälsneuros

Symtom på abakteriell prostatit är systemisk och manifest i formen:

 • akut smärta i underlivet, perineum, bäckenområdet, i de yttre könsorganen - penis och skrotum;
 • långvarig permanent bäckensmärta monotont, ofta förknippad med nedsatt urinering och sexuell dysfunktion;
 • slackness, intresseförlust i livet, dåligt fysiskt välbefinnande, konstant nervstam och uppbrott.

Den mest effektiva behandlingen av sjukdomen

Behandling för icke-bakteriell prostatit kräver en övergripande strategi och bygger på de principer enligt vilka experter bör hjälpa patienten att förstå den bakomliggande orsaken till smärtan, om möjligt, ange de faktorer som bidrar till dess försämring, för att minimera antalet farmakologiska medel som används, vilket eliminerar ineffektiv och onödig.

I detta fall är det nödvändigt att förenkla behandlingsmetoderna, gradvis minska dosen av läkemedel till ett värde som kommer att uppnå fördelaktiga effekter med begränsade biverkningar.

I modern medicin används flera metoder för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom allmänt: medicinering, fysioterapi, prostata massage, transuretral resektion av prostata, laserterapi. Låt oss ta reda på fördelarna och nackdelarna med varje metod.

Medicinseffekt

Kronisk icke-bakteriell prostatit behandlas med farmakologiska medel följande grupper: antibiotika, alfablockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, cytomedines, spasmolytika, analgetika, växtbaserade beredningar, muskelavslappnande medel, antidepressiva medel och anxiolytika.

Specifika medicinska produkter tilldelas i varje enskilt fall, med hänsyn till sjukdomens egenskaper och patientens medicinska indikatorer. Den maximala effekten av läkemedelsbehandling är endast möjlig i kombination med andra metoder.

Prostatisk massage

Prostatamassage är en terapeutisk åtgärd som utförs vid behandling av kronisk abakteriell prostatit. Det hjälper till att minska smärtsymptom, förbättrar patientens hälsa och fysiska tillstånd, återställer normal blodcirkulation i prostata och eliminerar utflödet av hemligt utflöde i det.

Med denna metod kan urologerna mer exakt diagnostisera sjukdomsfasen. Prostatamassage förbättrar effektiviteten av behandlingen av kronisk bäckensmärtsyndrom genom andra förfaranden.

Sjukgymnastik

Sjukgymnastik är en lovande och effektiv metod för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom, vars främsta fördelar är god tolerans, frånvaro av allergiska reaktioner och biverkningar.

Den har antiinflammatorisk och analgetisk aktivitet, hämmar tillväxten av mikroorganismer och ökar motståndskraft mot skador, minskar inflammation och ödem stagnerande, förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen på grund av venös och lymfdränage, förbättra blodflödet för att stimulera metabolismen, påskynda läkning.

Sjukgymnastik innefattar elektrogalvanisk, perkutan epidural stimulering, segmental elektroanalgesi, transuretral termoterapi och ozonbehandling.

Användning av laserterapi

Laserterapi - effekten på prostatakörteln genom en infraröd laserstråle med hög penetrerande effekt. Det bidrar till att förbättra de metaboliska processer som ökar energiproduktionen i mitokondrier av celler som ett resultat - acceleration av regenereringsprocesser, snabb fasförändring utflöde proliferationsfasen, potentieringen verkan av läkemedel som avsevärt kan minska sin dos.

För att bota kronisk abakteriell prostatit måste man inte förlora sin tro på sig själv, aktivt kämpa mot depressiv tillstånd, följa uppgift från den behandlande läkaren och genomgå medicinska förfaranden i rätt tid.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Kronisk icke-bakteriell prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata. Det kan förekomma av olika orsaker, vara akut eller kronisk (den patologiska processens längd anses vara kriterium i mer än tre månader) och åtföljs alltid av minskad styrka och kränkning av urinering. Orsaken till den inflammatoriska processen kan vara bakterier, till exempel med sexuellt överförbara infektioner, men utvecklar oftast abakteriell prostatit.

Orsaker och patogenes

Den främsta orsaken till abakteriell prostatit är trängsel i prostatakörteln. Det kan vara som stagnation av en hemlig prostata vid lång sexuell avhållsamhet och stagnation av ett blod och en lymf på ett inaktivt sätt att leva. Stagnation leder till frisättning av vätska genom kärlens väggar i prostata vävnaden, ödem och åtföljande inflammation i körteln bildas. Prostata ökar i storlek, vilket minskar lumen i urinröret.

Kronisk icke-bakteriell prostatit utvecklas ofta hos män efter fyrtio eller femtio år, men nyligen har det varit en tendens att "föryngra" det, liksom många andra kroniska sjukdomar, särskilt hos män. Bidra till dess utvecklingsfaktorer som undernäring - överflöd av feta livsmedel och alkohol med brist på vitaminer, fiber och vatten; ohälsosam livsstil - instabil dagbehandling, stillasittande arbete, brist på fysisk ansträngning, känslomässigt överarbete; störningar i ett sexuellt liv - oordnad kommunikation, långa perioder av avhållsamhet, avbrutna och alltför kraftigt sexuella handlingar. Överkylning eller överhettning av inguinalområdet, icke-iakttagande av intim hygien ensam kan inte orsaka abakteriell prostatit, utan kan i hög grad bidra till utvecklingen.

symptom

Symtom på abakteriell prostatit kan delas in i tre stora grupper - associerad med sexuell funktion i samband med urinering och smärtssyndrom.

 • Symtom i samband med sexuell funktion:
  • minskad styrka,
  • omöjlighet av orgasm eller smärtsam orgasm.
 • Symptom i samband med urinering:
  • svårighet att urinera, frekvent uppmaning att gå på toaletten,
  • smärta, smärta, brinnande med urinering.
 • Smärta syndrom kan ha olika manifestationer:
  • genitalgia - smärta i penis och testiklar,
  • höftsmärta - smärta i perineum, från insidan av låret, ger ibland tillbaka. Smärta ökar med hypotermi och fysisk ansträngning.
  • smärta i buken, lokaliseras huvudsakligen i underlivet.

Kronisk abakteriell prostatit är vanligtvis skiljer sig från akut lägre svårighetsgrad, men en längre varaktighet av symptom - buksmärta vid urinering och utlösning blivit vanliga, och patienten inte har bråttom med dem till läkaren, att låta processen ha sin gång, om den tiden börjat behandlingen förbättrar tillstånd.

komplikationer

Kronisk inflammatorisk process i prostata leder till bestående förändringar i dess struktur - bildandet av skleros, cyster och stenar. Skleros av prostata är ersättning av körtelvävnaden med en bindväv som inte kan producera en hemlighet. Denna process börjar samtidigt med inflammation, och det är omöjligt att spåra ögonblicket av sklerosbildningen endast genom symptom - de förblir desamma. Endast, till skillnad från inflammation, är skleros irreversibel. Med de första stagnanta fenomenen i rörets kanaler börjar mikroliter att bildas, vilket så småningom ökar och blir stenar. Stenar kan inte komma ut ur prostata, som händer med njur- och leverstenar, men de blockerar kanalens lumen, leder till bildandet av cyster, orsakar allvarlig smärta. Allt detta tillsammans kan leda till infertilitet, vilket är svårt att behandla, och är inte alltid helt botad. Dessutom är brott mot styrkan orsaken till neuroser, och ibland framkallar mer allvarlig psykisk sjukdom.

Trots allt ovan är prognosen för livs- och arbetsförmåga gynnsam. Prostatit hänvisar inte till invalidiserande sjukdomar, och dess negativa inverkan på sexuell funktion kan minimeras.

diagnostik

Diagnosen av bakteriell prostatit görs i händelse av att det finns tecken på prostatit, men det finns inget infektionsfokus. Tecken på prostatit inkluderar:

 • karakteristiska klagomål - smärta, kränkningar av urinering, kränkning av sexuell funktion,
 • förekomsten av leukocytos i ett allmänt blodprov, med övervägande av mogna neutrofiler och makrofager (tecken på kronisk inflammation),
 • avlidna epitel och leukocyter i den allmänna analysen av urin - ett tecken på den inflammatoriska processen i det genitourära systemet,
 • proteinmarkörer av kronisk inflammation och lesioner av prostata vid biokemisk blodanalys,
 • ökning och ömhet i prostata i digital rektal undersökning,
 • en ökning i storlek och en förändring i strukturen i prostata vävnaden med ultraljud.

Ultraljud av prostata utförs med en fylld urinblåsa, och det gör det möjligt att avslöja tecken på prostatit, adenom och prostatacancer. Fingerrektalundersökningen utförs alltid efter ultraljud, eftersom den riskerar mikrotraktion av prostata, vilket kan snedvrida bilden av ultraljud och leda till felaktig diagnos och behandling.

behandling

Icke-bakteriell prostatit behandlas utomordentligt - läkaren föreskriver en behandling och kost, vilket bidrar till att eliminera stillastående fenomen. För behandling av prostatit används olika grupper av läkemedel:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för att minska inflammation och lindra smärta,
 • antiinflammatoriska steroider med ineffektiva NSAIDs,
 • antikolinerga läkemedel för att förbättra utflödet av sekret från prostata,
 • angioprotektorer för förebyggande av mikrovaskulär ruptur,
 • vasodilatorer för att förbättra blodflödet,
 • immunmodulatorer för att förhindra autoimmun inflammation,
 • i vissa fall - antibiotika för förebyggande av bakteriekomplikationer.

Nyligen ofta förskriva blockerare, läkemedel som påverkar utbytet av cytokiner och urat, immunsuppressiva, - alla dessa läkemedel har inte använts för behandling av prostatit, men de är men den senaste forskningen kan väsentligt lindra symptomen och som ett resultat, påskynda återhämtningen.

I vissa fall är det nödvändigt att tillgripa kirurgi - om kronisk icke-bakteriell prostatit ledde till skleros av prostata, blåshalsen, urinröret eller frö knöl. En annan indikation på operationen är stora stenar som stör nutritionen hos närliggande vävnader, vilket förhindrar utflödet av prostata utsöndring. Sådana stenar kan inte gå i pension självständigt, och man måste tillgripa deras fragmentering. Under operationen brukar du använda endoskopisk metod - transuretral elektrokirurgi, detta är den minst traumatiska av möjliga metoder. Endoskopet förs in i urinröret, och sedan under ultraljud görs nödvändiga manipulationer (resektion sklerotiska parti, krossning stenar etc.), och avlägsnades sedan och efter en eller två timmar patienten kan gå hem. Operationen utförs under lokalbedövning, återhämtningsperioden efter att den tar ungefär en dag och kräver inte flera dagars vistelse på sjukhuset.

Beskrivning av symtom och behandling av kronisk abakteriell prostatit

Abakteriell prostatit, som är icke-bakteriell, är en av formerna av en utbredd manlig sjukdom, som nyligen inte sparar, inklusive den yngre generationen. Den bakteriella typen av prostatit utvecklas på grund av deformationen av muskelvävnad i prostata. Oftast förekommer den bakteriella formen av sjukdomen på grund av bristande rörlighet, en stillasittande livsstil och ständigt upphov till stress.

Vad är denna form av sjukdomen som skiljer sig från prostatakörteln standardinfektion och vilken behandling krävs?

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Den moderna rytmen i livet, uppblåsta krav på jobbet, frekvent stress förorsakar psykiska störningar hos män, vilket leder till utveckling av abakteriell prostatit.

Ansökan om medicinsk hjälp genomgår en man en fullständig undersökning, men trots de karakteristiska symptomen kommer inte infektionen att uppstå. I detta fall diagnostiseras den bakteriella formen av prostatit. Ibland kallas denna form kronisk bäckensmärksyndrom. Primära symptom, enligt vilka sjukdomen detekteras, uppenbaras i form av frekvent smärta i ländryggen, bäckenregionen och perineum.

Patienten kan känna obehag när tömmen blåsan och nästan alltid med sexuell intimitet. Visst känner en person en allmän svaghet och i de flesta fall slöhet och humörsvängningar. Vid senare stadier av abakteriell prostatit blir symptomen intensivare:

 • Patienterna faller ofta i deprimerade tillstånd och berövas sömn.
 • De är oroade över konstant smärta, värk och efterföljande natur, som bara åtgärdas ett tag genom smärtstillande läkemedel.

Om sjukdomen inte behandlas kommer mannen att utveckla en kronisk abakteriell prostatit, där smärtan kommer att vara konstanta följeslagare. Denna form av sjukdomen är mycket svår att behandla, ofta är hela behandlingen för att eliminera symtomen. Och det betyder att den icke-bakteriella sjukdomen kommer att vara en livstid och det normala intaget av läkemedel blir obligatoriskt. För att förhindra detta krävs en tidig diagnos och behandling av prostatakörteln.

Hur eliminerar sjukdomen?

Efter det att undersökningsdata har gjorts diagnostiserar läkaren "bakteriell typ av prostatit", skall behandlingen av detta tillstånd utföras. Psykologiska störningar är de främsta synderna hos den bakteriella typen av prostatit. En man på fysiologisk nivå:

 • Hormonal misslyckande och vegetativ obalans.
 • Fysiologiska störningar i mankörtelns arbete.
 • Hemodynamiska störningar orsakar symtom på sexuell dysfunktion.

Ytterligare förvärring av processen leder till ytterligare avvikelser:

Resultatet av utvecklingen av abakteriell prostatit är prostatatrofi.

 • Immunproblem i kroppen.
 • Utvecklingen av dystrofi presenteras.
 • Skleros av körteln.

Det abakteriella utseendet är inte visat att behandlas med kirurgiska metoder, även om sjukdomen åtföljer de uttryckta symptomen och behandlingen blir långvarig. I detta fall görs en justering och behandlingen fortsätter. När man går med i en sekundär infektion föreskrivs medicinering, eftersom det är omöjligt att bli av med infektionen utan användning av antibiotika. Prioriterade metoder vid behandling av den bakteriella typen är:

 • Allmänna förstärkningsterapi.
 • Sjukgymnastik.
 • Immunocorrection.
 • Massage.

Det är också nödvändigt kostmat, där män måste ge upp skadliga livsmedel, alkohol och koffeindrycker. Det är nödvändigt att normalisera vattenbalansen och introducera tillräckligt med fiber i kosten. Varmt bad hjälper till att minska smärtsymptom, så vattenprocedurer blir obligatoriska. I vattnet kan du lägga till växtbaserade extrakt och buljonger som har en antiinflammatorisk effekt.

Det icke-bakteriella utseendet kan behandlas med en massage, men först efter att akuta symptom har tagits bort. Denna effekt påverkar fruktbart blodflödet och förbättrar näring av prostata. Också experter rekommenderar att träna musklerna i bäckenbotten. För detta kan du dagligen komma i kontakt med bäckensmusklerna - komprimera och koppla av, åtgärden ska vara minst 100 gånger om dagen.

Goda resultat visas av sådana alternativa metoder:

 • Aromaterapi.
 • Hirudotherapy.
 • Örtmedicin.
 • Homeopati.
 • Zonterapi.

Doxazosin används i både normal och abakteriell prostatit.

Vilka andra behandlingsmetoder används

När sjukdomen förvärrades av en infektion, utförs terapin med användning av kraftfulla antibakteriella läkemedel. Den huvudsakliga behandlingen av symptomen på denna icke-bakteriella typ av prostatit innefattar följande metoder:

 • Antibiotika. De brukar säkras, eftersom inte alla patogena patogener kan detekteras under diagnosen av den bakteriella typen. I de flesta fall är kursen 7-10 dagar, en bredspektrumpreparat är ordinerad, till exempel Levofloxacin.
 • Alfa-blockerare. Läkemedel som kan lindra symtomen på en bakteriell form av prostatit. Deras användning gör att vi kan normalisera urinflödet, minska smärta och eliminera stillastående fenomen. Fonderna har också en positiv effekt på männs libido. Behandlingen varar 2-3 månader. Ofta föreskrivna läkemedel som Tamsulosin, Doxazosin, Alfuzosin.
 • Läkemedel med smärtstillande verkan. Om symptomen på den bakteriella formen av prostatit är obetydliga, förskriva analgin, eliminerar det smärta, feber, inflammation. Dessutom kan läkemedel som novokain och difenhydramin inkluderas i behandlingen. Hög effektivitet utmärks av rektala suppositorier med belladonna.
 • NSAID och antipsykotiska medel. För att behandla icke-bakteriell prostatit var effektivare, samlas dessa läkemedel tillsammans. De återställer nervsystemet, optimerar nervfibrer utfodringsprocesser. Riktigt bra resultat ger läkemedel från gruppen av NSAID, den aktiva substansen i vilken substansen inte är meloxikam, -. Meloxicam, M-Cam, Matara, och några andra Mesipol De kan användas för att behandla inflammatoriska processer av alla organ, inklusive prostata.

Örter och avkok av dem

Som en ytterligare terapi för att behandla den bakteriella formen av patologi kan vara metoderna för traditionell medicin. Men först och främst är det nödvändigt att konsultera en läkare. Vissa växtdelar kan ta bort obehagliga symtom på sjukdomen - smärta, inflammation, obehag.

Röda rot kan ta bort symptomen på abakteriell prostatit med långvarig upptagning.

 • Nebakterialny prostatit kan behandlas med en avkok av röd rot. Drick det ska vara innan du äter, du kan lägga till mjölk, honung. Terapi kan variera från 1 till 3 månader, mellanrummet mellan kurserna ska vara minst 30 dagar.
 • Vegetabiliska juicer bidrar också till en snabb återhämtning i denna patologi. Färskpressad juice av sparris, betor, morötter, gurkor hjälper till att avlägsna urinsyra från kroppen.
 • Persilja frön tillåter att behandla det bakteriella utseendet av prostatit under exacerbation. Råmaterialet infunderas på kallt eller varmt sätt, taget 1/3 kopp 4-5 gånger om dagen.
 • För behandling av icke-bakteriell prostatit rekommenderas att ta alkoholtinktur på askens cortex. Behandlingen varar 2 månader, en engångsdos av läkemedlet - 20 droppar.

Betydande skillnader från andra former

Det abakteriella utseendet på prostatit kan vara permanent eller manifest som återfall. Förstärkning av symtomen på sjukdomen uppträder vågig, med alternerande remissioner av varierande varaktighet. Som ett resultat finns det olika former av störning i mag-tarmkanalen eller urinvägarna, liksom i könsorganen. Med hjälp av diagnostik är det möjligt att bestämma endast patologiska processer, själva tumören är extremt svår att upptäcka.

Dessutom är kronisk icke-bakteriell prostatit svår att genomgå behandling till skillnad från andra arter. Kräver behandling på en gång från flera specialister - urolog, neurolog, immunolog och kirurg. Oftast uppstår läkning av sjukdomen. Detta åtföljs av fysiskt obehag. En man utvecklar sexuell dysfunktion, vilket orsakar ett förtryckt psykologiskt tillstånd.

Det är svårt för en urolog att bedöma patientens psykologiska status, så en kvalificerad psykolog eller psykoterapeut måste vara kopplad till att ta bort en man från ett allvarligt psykiskt tillstånd. Urologen behöver behandla inte bara det sjuka organet, utan fokusera på patientens allmänna tillstånd.

För att undvika utveckling av en bakteriell typ av sjukdom måste en man nödvändigtvis observera personlig, liksom sexuell hygien. Det är viktigt att ta hand om säkerheten i intima relationer. Det rekommenderas att undvika promiskuitet. Det är i människans intresse att leda en aktiv livsstil, äta rätt och inte försumma förebyggande besök hos urologen och androgen.

Utveckling och behandling av icke-bakteriell prostatit

Smärtan i prostata och dess inflammation har inte alltid en smittsam etiologi, symptomen på prostatit kommer att vara störande och det är inte möjligt att upptäcka en källa till inflammation. I det här fallet talar vi om den icke-bakteriella formen av prostatit, som har andra orsaker till utveckling.

skäl

Inflammation uppträder när antigener förekommer på prostata slemhinnor, vilket kan bero på förändringar i membranets struktur eller bindning av en patologisk process.

 1. Autoimmun inflammation uppträder när immunsystemet störs, uppfattar dess celler för främmande. Antikroppar börjar attackera prostataceller, inflammatoriska mediatorer frigörs, vilket åtföljs av smärta och feber.
 2. Ett inaktivt sätt att leva leder till en saktring av blodflödet i nedre extremiteterna och bäckenområdet, blod ackumuleras med skadliga ämnen, små syre och näringsämnen anländer. Celler i organen genomgår hypoxi, deras celler dör. På grund av blodstagnation kan inflammatoriska processer börja i prostata.
 3. Prostata är det organ som utsöndrar hemligheten för bildandet av manliga sexuella celler, vilket ger rörlighet för spermatozoa. Med en minskning i muskelton kan hemligheten och urinen stagnera och ackumulera, irritera kroppens väggar och leda till inflammation.
 4. Förutom bakterier kan prostatit orsaka intracellulära parasiter, till exempel: klamydia, mykoplasma. De kan inte detekteras genom urinkultur och utsöndring av prostata, men med intracellulär undersökning av kroppscellerna kan detekteras.
 5. Stress och nervös överansträngning kan orsaka prostatit på grund av felaktiga inkommande impulser till orgeln.

behandling

Kronisk icke-bakteriell prostatit behandlas först efter en fullständig undersökning, när alla möjliga orsaker till sjukdomen kommer att uteslutas.

Icke-läkemedelsbehandling

 1. Dietterapi, med undantag av aggressionsfaktorer i mat i form av stekt, salt, pepparrätter. Det är nödvändigt att öka vätskeintaget per dag till två liter, så att skadliga ämnen tvättas ut ur blåsan och prostata. Det är nödvändigt att utesluta alkohol- och kaffedrycker från kosten, bli av med dåliga vanor.
 2. Med svår smärta i bäckenområdet hjälper varmt vatten i form av fotbad eller kroppsbad att lindra muskelspasmer.
 3. Behandling med massage orsakar kontrovers bland läkare. Det finns en åsikt att massage främjar absorptionen av medicinska substanser i organet eller främjar smittspridningen i hela kroppen. Med icke-bakteriell prostatit kan infektionsspridningen rädas om inflammationen orsakas av intracellulära parasiter.
 4. Terapeutiska övningar för att stärka och slappna av i bäckens golv hjälper till att lindra smärta i bäckenet.

Massage kan inte göras i det akuta skedet av sjukdomen, personer med misstanke om cancer och i precancerösa scenen.

Medicinsterapi

Det är nödvändigt att bota alla befintliga kroniska och akuta sjukdomar, förhindra smittspridning genom kroppen.

Alpha-blockerare är grunden för kursen:

 • "Tamsulosin" - när du tar medicinen kan förbättring observeras om några veckor efter det första intaget;
 • "Doxazosin" förhindrar proliferation av prostata, förbättrar urinflödet, läkemedlet ordineras, gradvis ökar dosen;
 • "Terazozin" leder inte till en ökning av hjärtfrekvensen;
 • "Alfuzozin" kan inte kombineras med andra droger i denna grupp, annars kommer en man att sänka blodtrycket signifikant.

Läkemedel i denna grupp kan endast ordineras av läkare, vilket beror på förekomsten av biverkningar i drogerna.

I rätt dosering kan alfa-adrenoblocker förbättra urinflödet från prostata och har ingen effekt på blodtryck och hjärtfrekvens, med ökad dosering, stark hypotension och allvarlig försämring. Bestäm inte din egen behandling utan att konsultera en läkare.

Antiinflammatoriska läkemedel ordineras som samtidig medicinering mot andra droger. De används i form av ljus och injektioner, men ljusen är en mer framgångsrik form, eftersom de har en lokal effekt.

"Diclofenac", "Voltaren" - den aktiva substansen i diclofenac, har smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper, är det läkemedel som valts för prostatit.

smärtstillande medel

Behandling med anestetika:

 • "Ketonal" avser gruppen av NSAID, så det har också antiinflammatoriska egenskaper;
 • "Baralgin" har en antispasmodisk effekt;
 • "Paracetamol" avser NSAID, så förutom att lindra smärta, sänker den temperaturen och har en antiinflammatorisk effekt;
 • "Analgin";
 • "Diklofenak" som ett anestetikum i form av injektioner;
 • "Aspirin".

antibiotika

Behandling med antibiotika är föreskriven, eftersom det inte alltid är möjligt att bestämma floran vid sådd, vissa patienter får hjälp av antibakteriella läkemedel. Om effekten av behandling inom de första tre till fyra dagarna av behandlingen ska stoppas.

 • andra generationens cefalosporiner:
 1. "Cefuroxim axetil";
 2. "Cefaclor."
 • cephalosporiner från den tredje generationen:
 1. "Ceftriaxon";
 2. "Cefotaxim".
 • skyddade penicilliner:
 1. "Amoxiclav".
 • aminoglykosider:
 1. "Gentamicin";
 2. "Amikacin."
 • karbopinemy:
 1. "Imipenem";
 2. "Meropenem".

Patienten är inte ordinerad för alla antibiotika, men väljer en eller två beroende på svårighetsgraden av tillståndet.

sedativa

Behandling med lugnande medel hjälper till att bli av med irritation, nervositet och förbättra sömn hos en man:

 • tinktur av valerian;
 • Hjärt;
 • glycin;
 • beredningar baserade på St. John's wort;
 • "Phytosed" är en blandning av lugnande örter;
 • "Persien";
 • «Ny Passit».

När en autoimmun reaktion av kroppen detekteras, föreskrivs läkemedel som föreskrivs att undertrycka immunsystemet.

Andra medel

För att förbättra avrättningen och mjukningen av ordinarie utnämning:

 • ricinolja;
 • vaselinolja;
 • ljus med glycerin;
 • fänkål;
 • vatten med dill;
 • "Bifiform";
 • "Diosmectite".

Antibiotikabehandling med penicillindroger och cefalosporiner med intracellulär infektion kommer att vara ineffektiva, för dem:

 • antibiotika i reservgruppen, till exempel makrolider;
 • gepatoprotektory;
 • enzympreparat;
 • immunomodulatorer.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik tar bort ödemet från kroppen, förbättrar blodcirkulationen, har nästan ingen bieffekt på kroppen, undertrycker tillväxten av infektion, främjar läkning av skadade vävnader. Det hålls:

 • stimulering genom huden i prostata;
 • elektro-galvanisk stimulering;
 • ozon;
 1. Laserbehandling hjälper till att förbättra metaboliska processer och påskyndar blodcirkulationen, det används tillsammans med läkemedelsbehandling.
 2. Med svårighet urinering får män en uretralkateter, du kan inte gå med en kateter länge så att det inte finns någon cystit och infektion.
 3. Operativa ingrepp för denna sjukdom förekommer inte.

Kronisk icke-bakteriell prostatit kräver långvarig behandling på grund av avsaknaden av en viss patogen, så var patienten. Behandlingen utförs av kurser som stannar upp till åtta till tio dagar, symtomen på sjukdomen minskar. Den manliga befolkningen efter femtio måste samråda med urologen för att identifiera kroniska former av prostatit.

Orsakerna och följderna av prostatit - detta och mycket mer du kan lära av videon:

Kronisk abakteriell prostatit

Kronisk abakteriell prostatit är en av de typ av inflammation i prostata enligt den internationella klassificeringen. Tillsammans med den isoleras en annan akut och kronisk bakteriell prostatit och asymptomatisk form. Abakteriell betyder att orsaken till sjukdomen inte var patogena mikroorganismer, vilket är ganska bra, eftersom de är svåra att bli av med. Denna typ av patologi är vanligt bland män oftast, och en tendens har också dykt upp hos unga på grund av en ständig exponering för stress, en lågaktivitetslivsstil.

För behandling av abakteriell prostatit kan du använda olika typer av medicinering, från de svagaste i de inledande stadierna till de starkaste i försummade fallen. Du kan bli av med diagnosen med hjälp av folkmedicin, fysiska övningar, kostnäring. I de flesta fall används alla tekniker samtidigt för att snabbt återvända patienten till sitt vanliga liv.

Klinisk bild

Prostatit är en av de mest oönskade sjukdomarna hos män. har en negativ inverkan på deras sexuella solvens. Det är svårt att detektera den kroniska bakterieformen på grund av den nästan fullständiga frånvaron av symtom. Ibland, på grund av någon faktor förvärras inflammation och då finns det typiska för prostatitfenomen:

 • Smärtsyndrom i bäckenregionen (i de yttre könsorganen, perineum, anus, sacrum)
 • Smärta vid urinering
 • Ökad önskan att gå på toaletten "på ett litet sätt"
 • Smärta vid avföring på grund av prostataförstoring i storlek
 • Utseendet i urinen av föroreningar av pus, blod
 • Minskad prestanda, permanent svaghet

Ofta bestäms sjukdomens närvaro endast av smärta, som kan spridas ganska långt från källa till inflammation. De kan känna sig i pungen, testiklarna, penis, loin, anus, även lägre extremiteter. Symtomets aktivitet ökar under samlag, under stark fysisk ansträngning, när stress testas och när det inte räcker.

Prostatit - en inflammatorisk lesion i prostatakörteln, som påverkar dess aktivitet och påverkar arbetet hos vissa andra system negativt.

Hur skiljer man denna form av prostatit från bakterier? Den andra kliniska bilden är mer levande och symtomen försvinner inte i flera veckor. I resten har de mycket gemensamt - dålig hälsa, minskad sexuell lust. I den abakteriella, kan endast bäckensmerter alltid vara närvarande, på grund av vad det kallas "kronisk bäckensmärksyndrom". I deras manifestation passerar de genom 3 etapper:

 1. Smärtan är bara episodisk, åtföljd av sömnstörningar, några smärtsamma förnimmelser i närliggande organs område med prostata
 2. Här börjar smärtan att dyka upp i bukets övre delar. På grund av stagnerande och inflammatoriska fenomen involverade är nerverna i närheten av vertebral och nära aorta. Smärta i bäckenet stärks starkt, på grund av dem lider erektilfunktionen
 3. I det tredje steget sprids smärtan till olika delar av bäckenet, magen och nedre delen av ryggen, benen, matsmältningsbesvär, sexuell dysfunktion

I det sista skedet, på grund av olika manifestationer av prostatit, är diagnosen svår att sätta, måste patienten genomgå ett stort antal studier för att förstå deras natur. När bäckensmärta är frånvarande kan dysmenorré (smärta vid urinladdning) eller dysperauni (smärta med intim kontakt) uppträda.

Orsaker till en abakterisk form

Orsakerna till framväxten av de mest olika faktorerna, förutom patogena bakterier och mikrober. Identifiera dem svårare än infektiös prostatit, eftersom i det fallet behöver du bara göra en analys av urin och seminalvätska för att se patogenerna i dem. Sjuka sjuka kan både relatera till den urologiska sfären, och beror inte alls på det. Vad orsakar inflammation oftast:

 • Autoimmuna reaktioner av kroppen till sina egna celler
 • Reflux urin, när det efter att gå på toaletten återfinns i blåsan, och längs vägen kommer en liten del av det i prostata
 • Förekomsten av cystit, uretrit, vesikulit och andra inflammatoriska patologier i angränsande organ
 • Blodcirkulationen stör det prostata
 • Skador på ryggraden eller bäckenet
 • Fel diet, rökning, alkoholmissbruk

Ett stort inflytande på det genitourära systemet är tillhandahållet av den psykosomatiska faktorn. Här kan depression och stress, känslomässig överbelastning, övermattning negativt påverka. Dessutom indikerar de hur orsakerna till hypotermi, utförd på en liten bäckenoperation, den långa frånvaron av sexuella relationer, en lågaktivitetslivsstil. Om du inte hittar orsakerna och börjar behandlingen kan det leda till utseendet av förkalkningar (stenar) i prostata, purulenta formationer, olika ärr och vidhäftningar, cyster.

Hur botas?

Behandling av kronisk bakteriell prostatit utförs med hjälp av läkemedel och fysioterapiprocedurer. En av fördelarna med denna typ av sjukdom är att det saknas behov av antibiotika som kan skada immunsystemet. För att eliminera inflammation används NSAID, då läkemedel ordineras i enlighet med de symptom som är närvarande - från dysursjukdom, sexuell impotens, svår smärta, depression.

Före behandlingens början utförs en detaljerad diagnos för att ta reda på om det finns samtidiga sjukdomar med samma symtom, oavsett om maligna neoplasmer eller godartad vävnadsproliferation uppstod i prostata. För att göra detta, ta blod och urintester, en utsöndring av prostata, gör ultraljud. Baserat på den mottagna data kan patienten ordineras:

 1. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel
 2. Alfa adrenolytics
 3. Muskelavslappnande medel eller antispasmodik

Dessa läkemedel kan framställas i form av tabletter och kapslar, injektioner för intramuskulär injektion, rektala suppositorier. Det är läkaren som bestämmer vilken form som ska väljas, liksom den tillåtna dosen med behandlingsregimen. Föreställ dig några av de vanligaste verktygen:

 • Prostatilen. Rektala suppositorier torpedformade, är gjorda av peptider, som extraheras från prostata av sexuellt mogna tjurar. På grund av det aktiva ämnets naturliga ursprung har beredningen praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Använd ljus för 1 st. morgon och kväll, innan det går på toaletten eller gör en rengörande emalj. Efter introduktionen av läkemedlet i anusen bör minst 30 minuter utföras på magen i vila
 • Diklofenak. Ett antiinflammatoriskt läkemedel som kan tas oralt, injiceras med en injektion, appliceras som en kräm eller injiceras i anusen. Indikationer för hans inträde kan vara ett stort antal patologier, bland annat prostatit. En dag kan använda 1 suppositorium i 100 mg eller 2 till 50 mg, tabletter dricker 50-150 mg, i båda fallen bestäms varaktigheten av behandlingen individuellt
 • Alfuzosin. Aktiv blockerare av alfa-adrenerge receptorer, som ligger i området nära blåsans hals och i den del av prostata genom vilka urinvägarna passerar. Alfuzozin fungerar genom att koppla av glatta muskelvävnader, men det börjar fungera efter 1-2 veckor efter procedurens början. Kan orsaka några biverkningar, tas vid 5 mg två gånger dagligen

Om vi ​​talar om naturläkemedel kan vi nämna propolisstearin DN, där huvudkomponenten är substansen med samma namn. I dess sammansättning finns det många väsentliga massor, vitaminer och spårämnen, aminosyror, som kommer att vara användbara för drabbade vävnader. Och för att uppnå dem behöver de inte gå igenom hela kroppen, för när de använder suppositorier separeras de från prostata genom en tunn vägg i ändtarmen. Bland Propolis NAMS positiva åtgärder kan man notera förstärkning av lokal immunitet, antiinflammatorisk och baktericid effekt, obstruktion mot tumörprocesser, avlägsnande av ödem.

Kontraindikationer är endast individuell intolerans av komponenter och ökad känslighet för dem. Använd upp till 3 ljus per dag, den rekommenderade varaktigheten av behandlingen är 10 dagar. Om du vill bli behandlad med helt naturliga läkemedel, vänder de sig till folkmedicin, men det kan inte klara av bakteriell kronisk prostatit. Mest av allt är den lämplig för behandling av tidiga stadier eller förebyggande av sjukdom.

Vilka medicinska växter kan användas för att göra läkemedel? Det kan vara St John's wort, nettle, calendula, burdock, motherwort, bearberry, celandine, etc. De bryggs eller insisteras både ensamt och som en del av örtberedningar. Några av fonderna finns i färdig form i apoteket, och deras kostnader kommer att vara mycket låga. För att lägga till användbara egenskaper rekommendera att använda biodlingsprodukter, vitlök, persilja, ingefära.

Glöm inte att för att förbättra effektiviteten hos läkemedel kan fysioterapiprocedurer: laser och magnetisk terapi, elektrofores, prostata massage, laserexponering, hydroterapi. Alla har positivt inflytande på blodcirkulationen, metaboliska processer, förbättrar permeabiliteten hos vävnader för droger, normaliserar erektionen och hjälper utvecklingen av könshormoner. Tillsammans med dem förekommer profylax av stillastående fenomen och utflödet av olika vätskor utförs bättre. För att få alla dessa effekter är en behandlingstimer inte tillräckligt, du behöver minst 5-10 procedurer.

Förebyggande av sjukdom

Profylax av abakteriell prostatit bör vara närvarande i ens ungas tk, tk. Du kan tjäna det på alla åldrar. Om du inte vill lida av sexuell impotens och för tidig utlösning, ha en svag erektion eller ens inte kunna ha samlag, var noga med att läsa informationen nedan. Prostatit verkar lättare hos äldre, så de måste också noggrant övervaka sin hälsa. Vilka rekommendationer bör observeras:

 • Börja balanserad ätning, ge upp skadliga produkter
 • Spela regelbundet sport
 • När symptom på någon sjukdom uppträder, kontakta läkare direkt, istället för att stoppa dem med piller
 • Ha en ständig partner med vem att ha regelbundet sex
 • Ta folkläkemedel för förebyggande av urogenitala sjukdomar
 • Delta i en läkare varje år för att hitta asymptomatisk prostatit i tid

Eventuella infektioner och virus måste behandlas i slutet, annars kan de bli en direkt orsak till inflammation i prostatakörteln. Dessutom måste du ta vitaminer, så att immuniteten alltid är överst. Fysisk aktivitet skyddar mot stillastående fenomen och metaboliska störningar. Från inflytande av giftiga ämnen kan bara hjälpa till att sluta röka, alkohol, skadlig mat.

För män efter 40 år är det lämpligt att besöka läkaren ännu oftare, upp till 2 gånger om året, för Åldersförändringar har en negativ inverkan på prostataarbetet.

Folkmekanismer kan tas med olika funktioner, från att öka kroppens skyddande funktion för att höja potensen. Var och en av dem har fortfarande många ytterligare positiva egenskaper. Om du vill försiktigt hjälpa till med genitourinary-systemet, kan du välja ett kosttillskott eller växtberedning, vilket är mycket i ett apotek. Det rekommenderas att undvika stressiga situationer, känslomässig överbelastning, också ha mer vila och sova bra. Det kommer inte att skada att spendera mer tid utomhus, ta en kontrastdusch eller bli härdad.