Huvud
Massage

Behandling av prostataadenom med laser

Modern medicin erbjuder flera sätt att behandla prostata adenom. En av de säkraste moderna metoderna behandlar prostata adenom med en laser.

Det finns olika typer av laserbehandling. Den vanligaste är laserförångning. Förfarandet är att avdunsta vätskan som är direkt vid platsen för tumörtillväxt. I detta sammanhang inträffar trombos och prostatan krymper till normal storlek.

Behandling av prostataadenom med laser

Yozh »13 jan 2014, 17:45

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Marika »01 feb 2014, 17:38

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Karina »03 feb 2014, 01:53

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Kutuzov »03 feb 2014, 21:28

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Solen »07 feb 2014, 10:04

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Polina »12 feb 2014, 21:54

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Mariana »10 sep 2015, 09:21

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Kaleria »10 sep 2015, 09:37

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Rubinen »10 sep 2015, 21:21

Re: Behandling av ett adenom i en prostata av lasern

Vera Grigoryevna »11 sep 2015, 18:07

Ett positivt resultat av laserbehandling är erkänd som officiell medicin. Efter laserterapi minskar tumörtillväxten signifikant, och alla obehagsmässiga manifestationer av sjukdomen minskar. Metoden är den mest sparsamma och låter dig behålla erektilfunktionen hos män. Men den största fördelen är den låga sannolikheten för blödning.

Trots alla positiva aspekter har metoden en betydande nackdel - det är en kortsiktig effekt som orsakas av rester av vävnader som så småningom blir större. Den andra, inte mindre viktiga nackdelen är den låga effektiviteten med avseende på adenom i 3: e graden. Ledande urologer och kirurger i landet anser denna metod mindre effektiv i jämförelse med kavitoperationen och metoden för transuretral resektion.

Egenskaper för laseravlägsnande av prostata adenom med priser och recensioner

Behandling av prostataadenom med en laser är en ny terapeutisk teknik som används allmänt i urologi. Prostatit och dess fruktansvärda komplikation - prostata adenom - allvarligt förgiftar patientens liv, vilket medför en minskning av styrkan och ett brott mot urinflödet. Drogterapi kan bara hjälpa till i de tidiga stadierna av sjukdomen, men den här förkärleken hos denna sjukdom ligger i den långa frånvaron av symtom. På grund av detta är det ganska lätt att missa sjukdomsuppkomsten. Bredt praktiserad för 10-20 år sedan, är en kavitoperation för exciering av hyperplastisk prostatavävnad väldigt traumatisk och har en lång rehabiliteringsperiod. Därför ersattes hon av laserförångning av prostata adenom, vilket är penetrationen av instrumentet till det drabbade området genom urinröret. Andra metoder för adenomavlägsnande används, i synnerhet laser-enukleering av prostataadenom, vilket innefattar laserterapi, recensioner om dem är de mest positiva.

Funktioner av effekten och dess fördelar

Laserterapi i vissa grenar av medicin började användas tillbaka på 70-talet av förra seklet. Det var emellertid inte omedelbart möjligt att använda denna teknik i urologi. Framgång uppnåddes efter introduktionstekniker "grön laser" i vilken energin till det drabbade området av prostatan tillförs via de finaste fiberoptisk kabel, lätt passerar genom urinröret. Resektion av prostata i detta fall är inte nödvändigt.

Prostatan består av 3 delar. Excision av hyperplastisk vävnad sker från mitten av avdelningen, som ligger närmast blåsan. Under laserns påverkan avlägsnas den abnormala proliferationen av vävnaden samtidigt med blodkärlens försegling. I en minut med hjälp kan strålen ta bort upp till 2 g av den drabbade vävnaden från någon del av prostata - det här är en utmärkt terapeutisk effekt. Därför indikeras laserförångning av prostata adenom även i stor utsträckning av patologiska tillväxter.

Priset för avlägsnande av prostata adenom av lasern är ganska hög.

Fördelarna med att laserterapi har att eliminera adenom i prostatakörteln, enligt recensionerna är uppenbara. Dessa inkluderar:

  • Frånvaro av blodförlust och ärr.
  • Snabb terapi.
  • Kort kateteriseringstid.
  • En kort period av sjukhusvistelse.
  • Inget behov av allmänbedövning.
  • Snabb förbättring av välbefinnandet.
  • Låg risk för återfall.
  • Minimal rehabiliteringsperiod.

Laseravlägsnande av prostataadenom är tillåtet för personer som lider av diabetes mellitus typ 1, hypertoni, låg blodkoagulerbarhet. Denna kirurgiska mini-operation medför inte impotens och gör att du kan bli av med prostata patologier helt. När det gäller nackdelarna med denna resektion kan den hänföras till dess ganska höga kostnad, vilket är markerat av många recensioner och oförmågan att studera det histologiska materialet avlägsnas under operationen. Priset för avlägsnande av prostata adenom av lasern är ganska hög.

Vad hänför sig till ovillkorliga indikationer

Behandling av prostataadenom med en laser indikeras i fallet då läkemedelsbehandling inte ger den önskade effekten och prostata-storleken inte överstiger 80 ml. Ovillkorliga indikationer för avlägsnande av hyperplastisk vävnad är:

  1. Överträdelse av urinflödet eller stagnation.
  2. Akuta urinvägsinfektioner.
  3. Hematuri.
  4. Akut njursvikt.

I vissa fall växer svullnaden i prostata vävnaden till en sådan storlek att den helt blockerar urinvägens lumen och mannen kan inte urinera. Liksom någon annan operation kräver laseravlägsnande av prostata adenom beredning. Det kommer att bestå av att utföra sådana studier som ett allmänt blodprov, urinkultur, ultraljud i urinvägarna och prostatabiopsi. Tidig laserbehandling av prostata, som recensionerna säger, kan bli av med tumören för evigt, återställa den tidigare livskvaliteten. Priset på denna sjukvård motsvarar kvaliteten.

Behandlingen ska utföras av en behörig läkare.

Metoder som används

Behandling av prostatit med laser idag görs av privata kliniker, som har modern progressiv utrustning och en högteknologisk diagnostisk bas. Beroende på patientens individuella egenskaper kan hans ålder, anamnes och svårighetsgrad hos den underliggande sjukdomen visas:

  • Elektro-laser ablation.
  • Laser-enukleation.
  • Interstitiell laserkoagulation.
  • Kontakta laserförångning.

Var och en av de ovan nämnda terapeutiska metoderna har sina egna egenskaper, som vi kommer att överväga nedan. Valet av den mest lämpliga metoden för laseravlägsnande av prostata adenom kvarstår hos den behandlande läkaren.

Laserablation är den mest populära tekniken för att ta bort prostata adenom, vars essens består i att bränna den med en stråle. Genom att utföra denna operation avlägsnas trycket av patologiskt expanderad vävnad på urinröret, än normaliserar utflödet av urin. Den vanligast använda holmiumablationen, som ett alternativ till transuretral resektion. Denna operation kräver användning av Holmium laser Auriga pulser, vilket möjliggör uttagning av små adenom. Om volymen av hyperplastisk vävnad imponerande och holmium ablation inte kan klara av det, använda en annan metod om denna mikrooperationer - känsliga laser förångning, genom vilken indunstades tumör effektivt.

Laser-enukleation av prostata adenom är utformad för att lindra prostatakörteln från tumörer av stor storlek. I klinisk praxis denna operation, eller snarare en mini-operation, kallad HoLEP, hon, liksom holmium ablation, förångas tumören med en laserstråle som penetrerar till platsen för dess lokalisering genom urinröret. Ett speciellt kännetecken hos hålproceduren är den preliminära krossningen av tumören och sedan resektion av rester av sin vävnad med koagulering av skadade kärl.

Laser-enukleation av prostata adenom är utformad för att lindra prostatakörteln från tumörer av stor storlek.

Interstitiell laserkoagulation är sällsynt idag. Det innebär att penetrera strålen i skadad vävnad genom att punktera prostata. Trots det faktum att urinering återhämtar sig ganska snabbt, kan rehabiliteringsperioden efter denna operation förlängas. Samtidigt finns risk för återfall, vilket också kräver behandling. Och recensionerna av borttagandet av adenom med denna metod av patienter bekräftar detta.

Eventuella komplikationer

Avlägsnande av prostata adenom med laser är en mindre traumakirurgi. Men risken för komplikationer efter det, men minimal, kvarstår. Eventuella negativa konsekvenser, som medför laserbehandling av prostatakörteln, inkluderar:

  1. Risken för återfall, risken för uppkomsten fortsätter efter 5-10 år efter borttagningen.
  2. Framväxten av retrograd ejakulation, ett formidabelt tillstånd där spermningen av spermien uppträder i blåsan, i stället för att lämna naturligt.
  3. Smalning av urinröret på grund av bildandet av ärrbildning på den.
  4. Erektil dysfunktion, dess risk är minimal, men det kvarstår.

För att undvika eventuella komplikationer, under hela den postoperativa perioden måste alla läkare rekommendationer följas strikt. Namnlösa: Ta mediciner, drick mycket vätska, observera sexuell vila i 2 veckor, träna inte och lyft inte vikterna.

Prostata adenom kan besegras. Och modern terapi, speciellt sådana metoder som laserbehandling och förångning av tumören, hjälper här perfekt. För att ta reda på om du behöver en sådan mini-operation, kan du kontakta din läkare. Laserterapi används ofta i många hushållskliniker, vilket ger en snabb lindring från prostatit och dess komplikationer. Priset på det i olika kliniker och sjukhus i Moskva visas i tabellen.

Positiva möjligheter till behandling av prostatit med laser

Laserterapi har ändrats inte så länge sedan från kategorin innovativa tekniker till traditionella. Idag finns enheterna i den här profilen i varje självbehärskande klinik. Med tillkomsten av nya medicinska förmågor har ryska och utländska urologer alltmer börjat överge ineffektiv fysioterapi och framgångsrikt behandla prostatit med en laser.

Varför laser behandlar prostatit

Laserterapi är en av metoderna för att påverka kroppens celler och vävnader. Det är så enkelt att läkare kallar det inte ett botemedel, utan ett förfarande. Laserterapi kan med framgång användas som en självständig behandling och som en integrerad del av komplex terapi. Dessutom gör det det möjligt att väsentligt öka graden av återvinningsprocesser och minska behovet av användning av läkemedel.

Alla effekter av laserstrålning har hittills studerats. I medicinsk praxis används två huvudsakliga metoder för att påverka organ och vävnader:

Beroende på patologins form och graden av dess svårighetsgrad, använd denna eller den här metoden.

Vid behandling av några former av prostatit genom laserpulsverkan inträffar följande:

  • Förbättring av blodmikrocirkulationen (inklusive i ryggmärgen);
  • Öka graden av bildandet av nya blodkarillärer;
  • Eliminering av stillastående fenomen i prostata;
  • Normalisering av immunsystemet, vilket bidrar till en framgångsrik behandling av prostatitbakterier;
  • Stimulering av processerna för oxidations-reduktionsreaktioner på molekylär nivå;
  • Celler i inflytande fokus börjar dela snabbare, vilket direkt påverkar graden av vävnadsregenerering;
  • Ökning av produktionen av enzymer och proteiner;
  • Normalisering av pH-nivån hos den intercellulära vätskan;
  • Förbättra membranpotentialen i vävnadsceller.

Bland de samtidiga effekterna av laserterapi, aktiveringen av immunsystemet och endokrina körtlar. Det har visats att ökad strålkraft inbegriper aktivering av produktion av DNA- och RNA-proteiner. Låg intensitet av strålning har en förstärkning och stimulerande effekt på blodkärlens väggar, ökar graden av bildning av nya kapillärer. Det senare är extremt viktigt för eliminering av stillastående fenomen i prostatakörteln.

Hur laser behandlar prostatit

Laserterapi är helt säker för patienten. Denna metod har genomgått många kliniska prövningar som har visat sig vara exceptionellt positiva resultat av behandlingen. Den senaste prestationen inom användningen av lasrar är Hilterapia (Hilterapia) - en teknik för högintensiv strålningsexponering.

Laserbehandling har sina fördelar:

  • Förmågan att penetrera djupa vävnader och aktivera biologiska effekter i dem
  • Unik förmåga att bara agera på den drabbade vävnaden, kringgå det friska;
  • Utmärkt kompatibilitet med andra behandlingsmetoder.
  • icke-toxisk;
  • bekvämlighet;
  • Säkerhet för både patienten och operatören.

Laserterapi med prostatit ger tre typer av effekter.

  1. Photomechanical. Det är skillnaden i temperaturpotentialen mellan slagpunkten och munstycket. Detta skapar en akustisk våg som tränger djupt in i vävnaden och stimulerar lymfans rörelse, vilket ger en lymfatisk dräneringseffekt.
  2. Fotokemisk. Med laserstrålens penetration in i cellen aktiveras regenereringsprocesserna, medan den termiska energin frigörs vilket bidrar till accelerationen av läkningsprocesserna. Det är viktigt att cellen som påverkas av lasern inte deformeras.
  3. Fototermisk. Den termiska effekten är baserad på förbättring av blodcirkulationen och tillströmningen av syre till vävnaderna.

Laserbehandling av prostatit har följande terapeutiska effekter:

  • Antiinflammatoriska;
  • avsvällande medel;
  • analgetikum;
  • miorelaksantny;
  • biostimulation;
  • Tsitoregenerativny;
  • Lymfedränering.

Laserterapi med prostatit har ett minimum av kontraindikationer, inklusive:

  • Blodsjukdomar;
  • Tuberkulos i aktiv form;
  • Lung- och kardiovaskulär insufficiens;
  • Öppna mjuka vävnadsskador i exponeringsområdet;
  • Lokal infektionsprocess.

Behandling av prostatit med en laser, vars effektivitet har bevisats av många studier, kräver inte förberedande behandling, sjukhusvistelse och separation från arbete. Patienten kan välja det mest praktiska mottagningsplanet för honom.

Laserbehandling av prostatitisrecensioner är ovanligt positiv. Det kan utföras som en oberoende terapi. Denna metod praktiseras som en profylax av stillastående fenomen i prostata och för att öka styrkan. Patienter som redan efter flera sessioner märker en signifikant förbättring av deras tillstånd och en uttalad analgetisk effekt.

På effekten av laserterapi på styrkan

Bland alla fysioterapeutiska förfaranden är laserbehandling också utsatt för att den har en signifikant aktiverande effekt på mänens sexuella sfär. Överhuvudtaget ökar patienten, vitaliteten, styrkan, libido utan undantag. Ur urologer är det möjligt att höra ett sådant uttalande: lasern vid en prostatit ersätter med framgång "Viagra".

Denna effekt observerades först i kliniska studier med hjälp av laserterapi för patienter i Burdenko Hospital. För militär personal och armémedicin var denna biprodukt av behandling överflödig. Men förekomsten av en sådan effekt har bevisats.

För att uppnå detta används en stråle med en viss våglängd.

Kapaciteten hos Matrix-Urologisten

I de flesta kliniker med urologisk specialisering används laserkomplexet "Matrix-Urologist" för att lösa problem med hanehälsan. Denna innovativa utrustning inom medicinsk teknik, som väsentligt utökar listan över tjänster för behandling av olika urologiska sjukdomar. Enheten har framgångsrikt passerat lämplig certifiering och mer än 5 år används i fysioterapipraxis.

Utrustningen består av flera grundläggande element:

  • Direkt apparaten "Matrix-Urologist";
  • Den enhet till vilken laserhuvudena är anslutna (utrustad med en timer, en indikator på frekvensen av effekten, en effektindikator);
  • System "Matrix BM", som är utformat för att genomföra tekniken för lokalt laser negativt tryck;
  • Ytterligare block för behandling av erektil dysfunktion "Matrix LLOD".

Komplexet av utrustning innefattar flera huvuden av olika syften, som var och en har sina egna egenskaper av inflytande. Bland dem:

  • Proktologiska tips;
  • Laseremitterande huvud;
  • Spegelspetsar;
  • magnetiska;
  • urologi;
  • Chef för pulserad strålning;
  • Uretral munstycke.

Den grundläggande utrustningen innehåller ett unikt vibromagnetolaserhuvud VMLG10, som används vid komplex behandling av patienter med prostatit. Tack vare närvaron av många ytterligare funktioner kan Matrix-Urologisten lösa ett brett spektrum av problem med den urologiska och andrologiska profilen.

Utrustningen är avsedd för professionell användning. Det kommer bli svårt att förvärva det för någon som inte har rätt licens för medicinsk verksamhet. Denna typ av apparat är inte avsedd för hushållsbruk.

Utrustning för behandling av kronisk prostatit

En funktion och fördel med denna enhet är ett vibrationsmagnethuvud med en massagefunktion, avsedd för rektal exponering för prostatakörteln. Detta munstycke används för att behandla kronisk prostatit och består av flera element:

  • elektrod;
  • Intubationsrör;
  • Kolvrör.

Elektroden är tillverkad av en TAMPAX-typ av tät fibertyg, vars inre passerar en tråd, vars funktion är en likformig fördelning av den elektriska potentialen. Dessutom finns ett flexibelt rör inuti elektroden, medelst vilket tampongen är fylld med ett terapeutiskt medel. För att införa elektroden används ett kolvrör, beläget i intubationsröret.

Metoder för behandling av prostatit med laser

Behandling av prostatit med laser innefattar tre typer av effekter:

  • Vibrotherapy;
  • Vakuumbehandling;
  • Magneto-laser strålning.

Med hjälp av komplexa "Matrix-Urologist" är det möjligt att tillhandahålla kombinerad behandling individuellt för varje patient.

Den bästa effekten uppnås när laserterapi kombineras med intravenös laserbestrålning av blod. Komplicerad inverkan på patologins foci gör det möjligt att minska belastningen av droger på kroppen och påskynda återhämtningen.

Behandling av prostatit med en laser, vars pris är tillgängligt för alla patienter, kan endast utföras av läkarens recept. Du kan inte bara komma till kliniken och betala för önskat antal sessioner. Lösningen av laserterapi föregås alltid av ett urologsamråd. Idag finns det inga problem med utnämningen till en kvalificerad specialist. På de flesta kliniker kan detta ske på distans

Behandling av prostatit med laser är ett utmärkt tillfälle för de män som vill lösa sina hälsoproblem på kort tid och utan att förändra livets vanliga rytm. Denna teknik är enkel, snabb och effektiv.

Behandling av prostatit med laserterapi

Mycket ofta är prostatit åtföljd av en psykisk störning, eftersom en man börjar oroa sig för nedgången i hans manliga förmågor. I de flesta fall, efter att en man har upptäckt denna sjukdom, är han rädd för att söka specialiserad och professionell hjälp, eftersom han erkänner detta tillstånd som skamligt. Men det är värt att förstå att prostatit på ett tidigt stadium kan botas, men i senare skeden kommer det att vara nödvändigt att tillgripa kirurgisk ingrepp. Nyligen har metoden att behandla prostatit med en laser blivit populär.

Terapi av prostatit med laser

Vid de första varningstecken som kan tyda på en progressiv sjukdom i prostatan, omedelbart bör söka råd från kliniken till urolog, som verkligen kan göra en diagnos, bestämma stadiet av sjukdomen, tilldela effektiv behandling. Om en man börjar en inflammatorisk process som äger rum i prostatakörteln, kommer behandling med droger inte att hjälpa och kommer att behöva använda laserterapi.

Laserterapi är en metod att behandla ett visst organ eller hela människokroppen. Det kan öka immuniteten genom att ta bort skadliga ämnen. Denna procedur tar inte mycket tid, anses effektiv och smärtfri leder inte till negativa konsekvenser. Om du läser recensioner om laserterapi har den bara positiva aspekter.

Sådan behandling av prostatit rekommenderas för patienter som har prekut eller kronisk form.

Denna behandlingsmetod bidrar till att öka skyddsfunktionen hos hankroppen och bidra till förbättringen av klingans tvåskiktiga påse.

Det rekommenderas att förbereda före proceduren, sådan laserterapi har sina egna egenskaper.

0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

Indikationer, kontraindikationer för användning

Glöm inte heller att detta förfarande kan ordineras för att förebygga denna sjukdom. Förbättringar som en man börjar känna efter första kursen.

Kontraindikationer till proceduren:

  • Prostatit av akut form.
  • Infektionssjukdomar i urin- och reproduktionssystemen och hela organismen.
  • Sjukdomar i svåra hjärt- och kärl-, bronkial- och lungsystem.
  • Maligna tumörer.
  • Tuberkulos.
  • Diabetes.
  • Viral hepatit B och C.
  • Schizofreni och epilepsi.
  • Blodkoagulationssjukdomar.

I sällsynta fall, efter laserterapi, komplikationer som:

  1. Blodig urladdning tillsammans med urinutsläpp.
  2. Liten smärta i underlivet.

Indikation för denna procedur:

  • Manifestationer av kronisk bakteriell och kongestiv prostatit.
  • Manifestationer av kronisk prostatit med urogenitala infektioner.
  • Efter en andra behandling av anti-infektionsbehandling.
  • Om som ett resultat av prostatit diagnostiserades mannen med interceptiv infertilitet.
  • Oförmåga att begå samlag.
  • Prostatit, som åtföljs av prostata adenom.
  • Kronisk bäckensmärta.
  • Förträngning eller fullständig infektion i urinrörets lumen, på den plats där det kirurgiska förfarandet utfördes.

Det är viktigt att behandlingen är effektiv, det är nödvändigt att följa receptbelagda läkare. Recensioner om sådan behandling och behandling finns på olika medicinska institutioners webbplatser.

Hur utförs laserterapi? Förberedelser för förfarandet

Innan vi fortsätter med ett välbehövligt förfarande, ska patienten vara ordentligt förberedd.

  1. Vid leverans av alla nödvändiga test: en allmän analys av blod, urin, sperma, utsöndring av prostata, blod för prostataspecifikt antigen.
  2. Preliminärt samråd med terapeuten och urologen.
  3. Innan själva förfarandet, någonstans i en timme, behöver patienten fylla blåsan.

Förfarandet tillsammans med beredningen totalt tar inte mer än 20 minuter.

Patienten ska sitta på en speciell stol. Koppla av alla muskler i underkroppen och benen. På grenplatsen sätta en gasbinda genom vilken lasern kommer att påverka prostata. Även prostatakörteln kan påverkas genom anusen.

Under behandlingens gång behöver en man:

  1. Avstå från att ta mediciner som späd blod.
  2. Avstå från samlag.
  3. Avstå från motion och undernäring.

Recensioner om laserterapi

Recensioner om denna terapi är bara positiva och kan hittas överallt. Nedan presenterar vi återkoppling som speglar allt: kärnan och driften av laserterapi.

"Först efter en annan undersökning hade jag en kronisk bakteriell prostatit. Behandlingen ordinerades i form av laserterapi. I förväg har läkaren utsett eller nominerat för att överlämna alla analyser till mig. Jag var mycket orolig för att sådan behandling skulle kunna påverka mina människors hälsa och allmänna välbefinnande. Men doktorn försäkrade mig om att hon var helt säker. Och efter proceduren blev jag övertygad om att min hälsotillstånd bara var bättre. Förfarandet i sig tog inte så mycket tid och var smärtfri. Jag är väldigt glad att jag inte gav upp denna typ av terapi och behandling. "

Vladislav, 50 år gammal

"Med ålder hade jag problem i sängen, och som du vet är det för en man på 50 år inte en mening ännu, och även i denna ålder vill du känna en fullfjädrad bonde. Efter att ha hört en specialist var jag ordinerad prostatabehandling som laserterapi. Jag var väldigt rädd för detta förfarande, ett ord "laser" var alarmerande. Men min erfarenhet visade sig vara förgäves och efter terapi och rehabilitering var jag igen på toppen. Och detta märktes inte bara av mig, men också av min fru! "

Anatoly, 38 år gammal

"God eftermiddag. Jag, som om någon inte gillar att gå till läkarna, och i vår tid finns det väldigt få intelligenta specialister. Men för ett år sedan mötte jag en obehaglig situation. Allt oftare började märka de alarmerande tecknen i samband med sexuell funktion och urinutsläpp. Med varje övergångsdag förvärrade tillståndet bara. Och bara när det redan var ganska outhärdligt, bestämdede sig för att söka hjälp från en läkare.

Det visade mig att jag har en prostata adenom av 1: a graden. Jag var självfallet bara chockad av denna diagnos, till och med slog ett slut på mitt personliga liv. Men doktorn uppmuntrade mig så snart han kunde. Det visade sig vara en bra specialist, till vilken jag, till denna dag, är tacksam. Han föreskrev inte bara mediciner, massage, gav rekommendationer om övningar och användbara tips för framtiden, men utsåg även laserterapi. Läkaren sa att det hjälper. Jo, naturligtvis, tvivlade jag på och till och med var till viss del rädd, men så småningom överens om att mitt liv bara börjar. Jag har tidigare läst ett gäng olika recensioner på webbplatser och forum, och insåg att den här saken fungerar och slutligen kommit överens om.

Efter förberedelse och genomförande av förfarandet började jag inte omedelbart märka förbättringar. Men han hade fått tålamod, han väntade och hoppades. Två veckor senare var mina förväntningar uppfyllda, och analyserna var en bekräftelse.

Läget förbättrades, smärtan försvann och allt i livet började förbättras. Avslutningsvis vill jag säga att det inte bara inte behöver köra sjukdomen till svåra steg, för att köra på den första väckarklocka till sjukhuset och det är önskvärt att beprövade experter, men också att försöka laserbehandling, eftersom det inte bara tar lite tid, är smärtfri, men mycket effektivt ".

"Jag vill dela med mig av erfarenheten. För två år sedan hittade jag, som många män, prostata adenom. Jag var i chock och berättade inte ens min fru. Först gick jag med mina armar ner och räknade, jag satte upp ett kors. Till och med vägrade behandling. Men med tiden blev jag bara värre, och jag bestämde mig för att du inte kan behandla dig själv så, och du måste tänka på din fru. På grund av min feghet kan familjen kollapsa. En vecka senare gick jag till doktorn och sa att jag instämmer i allt, bara för att återhämta sig och rädda familjen. Han erbjöd mig laserterapi. Ett ord "laser" orsakade panik i mig, men han lugnade mig och introducerade till och med ett par patienter som gick med på att prata med mig och genomgått denna behandling.

Efter en lång konversation och läste forumen bestämde jag mig för förfarandet. Jag försökte följa alla recept från läkaren, mycket noggrant förberedd, i allmänhet, gjorde allt som läkaren berättade för mig. Jag trodde att jag inte kunde stå på terapin, men det visade sig att det var väldigt snabbt och, som jag förstår nu, mycket effektivt. Det har varit två år nu, och jag är helt frisk och glad att jag bestämde mig och gick igenom laserbehandling. "

"Hello. Jag vill dela med mig av min upplevelse och glädje. För sex månader sedan hade jag ett adenom, som åtföljdes av en infektionssjukdom i genitourinary systemet. Läkaren sa att om jag vill leva ett normalt sexliv, måste du skall behandlas, först och främst från en infektion, som bara förvärrar situationen, och efter att botas, kan vara brådskande att genomföra laserterapi. Självklart kom jag överens. För mig gick tiden långsamt, och jag räknade minuter för att starta behandlingen så snart som möjligt. Tidsgräns och behandling, och jag fick laserterapi. Nu är jag en frisk och fullvärdig man, som var nöjd med allting och glad. Men jag vill också säga att förfarandet är dyrt, men om du vill leva ett normalt liv och att behaga damerna är inte värt att spara, desto mer hjälper och räddar från sådana problem som prostatit, adenom och andra sjukdomar "

Typer av operationer för att ta bort prostata adenom, deras fördelar och nackdelar

Prostata adenom är en godartad bildning bestående av den stromala delen av körteln och förstorad epitel. När BPH växer börjar tumören att trycka mot urinröret, vilket leder till nedsatt urinering. Detektion av dess närvaro bidrar till att bestämma nivån av antigen-PSA. Vid det första skedet av adenomutveckling är behandlingen huvudsakligen medicinsk. Men om läkemedlet inte gav det rätta resultatet är det enda alternativet en operation för att ta bort prostata adenom. Idag finns det minimalt invasiva kirurgiska tekniker som gör det möjligt för en man att återgå till det normala livet.

När utser du en operation?

Typ av kirurgisk ingrepp och proceduren för dess genomförande bestäms individuellt för varje patient. Vanligtvis uppmärksammar läkaren uppmärksamhet på symptomen på prostataadenom och graden av utveckling. Kirurgisk behandling är angiven i fallet med:

  1. Neoplasmen har en mycket stor storlek och klämmer urinröret så mycket att patienten inte självständigt kan urinera.
  2. En man plågas av för ofta uppmanad att urinera.
  3. Patienten hade hematuri.
  4. Infektionsprocesser i en människas genitourinary system diagnostiseras regelbundet.

En av anledningarna till operationen är stenar i blåsan

  1. Urininkontinens.
  2. Närvaron av stenar i urinblåsan.
  3. Behandling med läkemedel visade sig vara ineffektiv.
  4. Förekomsten av svår smärta, som inte kan elimineras genom att ta medicin.
  5. Progression av hyperplasi.

Kirurgisk avlägsnande av prostata adenom utförs inte hos äldre patienter, eftersom ett sådant ingrepp är förknippat med en risk för en människas liv.

Patienter har ofta en fråga - är det nödvändigt att genomföra operation vid grad 2 prostata adenom? Vid diagnos av sjukdomen i detta skede är behandlingen medicinerad. Indikationer som läkare uppmärksammar vid förskrivning av kirurgisk behandling är följande symtom:

  • Svårighet att urinera.
  • Stagnation i blåsan, vilket orsakar bildandet av insättningar.
  • Detektion av blod i urinen.

Om symptomen på prostata adenom kommer att berätta för läkaren urolog och androlog Alexei Viktorovich Zhivov:

  • Utseendet av en organismförgiftning.
  • Diagnos av njursvikt.
  • Inflammatoriska eller infektiösa processer i kroppen.

Framställning av

Under beredningen av patienten för operationen är det nödvändigt:

  1. Konsulter en anestesiolog som kan bestämma lämplig typ av anestesi.
  2. Undergå en omfattande undersökning av kroppen, vilket kommer att bidra till att identifiera de möjliga kontraindikationerna för kirurgisk avlägsnande av adenom.
  3. Rådfråga din läkare om det finns några kroniska tillstånd.
  1. Att donera blod för biokemisk analys och bestämning av koagulationsparametrar.
  2. Under beredningen kan patienten förskrivas antibiotika, vilket kommer att undvika infektionsprocessen.
  3. På operationsdagen är det förbjudet att äta.

Metoder för genomförande

Traditionell kumulativ adenomektomi utförs genom kavitetsmetoden. Snittet, genom vilket alla nödvändiga manipuleringar utförs, utförs i underlivet. Avlägsnande av prostata adenom på detta sätt kan orsaka olika komplikationer och har många kontraindikationer.

Det finns andra alternativ för att ta bort adenom, som alla har sina egna särdrag:

  • Transuretral resektion och snitt.
  • Enukleation.

Transuretral resektion av prostata adenom

  • Förångning av adenomen med en laser.
  • Laparoskopisk borttagning.
  • Embolisering av artärer.

Valet av metoden för adenomavlägsnande kan göras av den behandlande läkaren. Det beror på många faktorer, inklusive graden av utveckling av neoplasmen och komplikationerna.

adenomectomy

Inte så länge sedan var detta det enda sättet att ta bort adenom. Idag kan en läkare utse henne endast om andra kirurgiska metoder är oacceptabla. Indikationer för en sådan operation:

  1. Signifikant ökning av prostata storlek (större än 80 mm).
  2. Under patientens undersökning avslöjades olika komplikationer:
  • Stenar i blåsan.
  • Kräver avlägsnande av divertikulum i urinblåsan.

Transuretral resektion

Denna teknik idag är den vanligaste. Den uppskattade varaktigheten av operationen överstiger inte 1 timme. Indikation för sitt beteende är storleken på prostata, högst 80 ml i volym.

Operationen utförs endoskopiskt. Till platsen för manipulering levereras instrumentet genom urinledaren. Diatermokoagulering används för att avlägsna vävnader.

Chefen för den kirurgiska inriktningen av kliniken "Garvis" Robert Molchanov kommer att berätta om operationen av prostata TOUR:

Det finns en liknande teknik för att utföra ett kirurgiskt ingrepp, vilket kallas ett transuretralt snitt. Dess skillnad består i det faktum att vävnadsresektion inte utförs, men ett litet snitt av prostatan görs i det område där urinmängden sker. Denna manipulation gör det möjligt att förbättra processen att leda urin genom urinröret. Indikation för incidensen är:

  • Den lilla storleken på prostata.
  • Sannolikheten för utveckling av onkologisk process är helt utesluten.

En kateter införs omedelbart i urinröret, som avlägsnas 5-7 dagar efter operationen. Detta görs för att avlägsna rester av adenomets patologiska vävnader.

Konsekvensen efter att adenom har avlägsnats genom urinröret är obehag i området för manipulation. Efter 7-10 dagar skulle alla obehagliga känslor försvinna. Om det inte händer, är det värt att samråda med en läkare.

enucleation

Denna teknik används ofta i stället för en öppen operation och ett ingripande genom urinröret. Under enukleation är adenomets vävnader som "utdragna" under laserns inflytande. Till fördelar med avlägsnande av ett adenom hos en prostata, sådan metod bär:

  1. Möjligheten att efterföljande undersökning av den borttagna prostata vävnaden för en malign process.
  2. Avlägsnande av stort adenom (över 200 g).
  3. En kort period av rehabilitering.
  4. Möjlighet att utföra för patienter med olika patologier:
  • Om det finns metallimplantat i skelettet.
  • Förekomsten av en pacemaker.
  • Brott mot blodkoagulering.

Laser-enukleationsoperation

Kontraindikationer till operation är:

  1. Bladderpatologi.
  2. Inflammatoriska processer i kroppen.
  3. Svårt tillstånd hos patienten.
  4. Det är omöjligt att infoga instrumentet genom urinledaren.

Embolisering av artärer

Operationen kräver en angiografisk enhet. Under kirurgisk ingrepp stängs kärlen, vilka matar prostata. Kontraindikationer mot embolisering inkluderar:

  • Närvaron i venerna i de nedre extremiteterna av flytande trombi.
  • Diagnos av kärlsjukdom.

Videon nedan beskriver i detalj metoden för embolisering av prostataartärerna:

Indikationer för avlägsnande av adenom genom embolisering inkluderar:

  1. Överträdelse av processen med blodkoagulerbarhet.
  2. Svåra former av diabetes mellitus.
  3. Njursjukdomar.

Laserförångning

Detta är en modern teknik för att ta bort prostata adenom, vilket gör det möjligt att undvika många komplikationer. Det kan administreras till patienter som har problem med blodpropp.

Instrumentet för avlägsnande av adenom sätts in genom urinledaren. Under proceduren med användning av en laser, sker förångning av patologiska vävnader. Samtidigt förseglas de drabbade kärlen, vilket bidrar till att eliminera blödning.

Processen för att utföra operationen övervakas av en kirurg på en särskild bildskärm. Det är lämpligt att använda lasern i fallet då adenomets storlek ligger inom intervallet 60-80 cm. Om dess storlek överstiger 100 cm, kombineras laserförångning med transuretral resektion.

Avlägsnande av prostata adenom med en laser har sådana fördelar:

  1. Hög effektivitet i behandlingen.
  2. Inga allvarliga skador.
  3. Förmågan att undvika komplikationer (blödning, sexuell dysfunktion efter borttagning av adenom etc.).

Laserförångning av prostata adenom

  1. Operationen kan utföras på poliklinisk basis.
  2. Kort rehabiliteringsperiod.
  3. Möjlighet att hålla patienter med blödningsstörningar.

Metoden har emellertid också negativa aspekter:

  • För avlägsnande av prostata adenom tar mer tid än för endoskopisk borttagning.
  • Inte alla kliniker har den utrustning som behövs för operationen.

Laparoskopisk borttagning

Denna metod för att avlägsna adenom anses inte bara minimalt invasiv men också effektiv. För att införa de nödvändiga verktygen utförs flera små snitt. Under operationen ser kirurgen på bildskärmen.

För att ta bort tumören används en ultraljudskniv. Efter operationens slut sätts en kateter in i urinledaren, vilken avlägsnas efter 6 dagar.

Laparoskopisk avlägsnande av prostata adenom

Fördelarna med denna metod kan kallas:

  1. Minimalt trauma.
  2. Hög effektivitet.
  3. Liten blodförlust.
  4. Möjlighet att utföra vid detektering av adenomer av stora storlekar.

komplikationer

Operationen att avlägsna prostata adenom åtföljs ibland av komplikationer, bland vilka oftast förekommer:

  • Blödning från vävnader som skadas vid avlägsnande av adenom.
  • När man utför manipulationen krävs tvättning av blåsan med en vätska som kan komma in i kärlbädden.

Sannolikheten för komplikationer beror på varaktigheten av operationen. Den tid det tar att göra det direkt beror på storleken på prostata.

Vilka komplikationer kan inträffa efter transuretral resektion av prostata? Titta på videon nedan:

Efter operationen kan patienten uppleva sådana komplikationer:

  1. Förekomst av urininkontinens.
  2. Ärrbildning i urinröret.
  3. Brott mot sexuell funktion, upp till utvecklingen impotens.

Enligt statistiken, ca 2% efter kirurgisk borttagning av adenom, hänvisar vi till doktorn på grund av komplikationer. Cirka 5% behöver en andra operation.

Dessutom finns det möjliga följder av operation för att ta bort prostatacenomen:

  • Urinfistelens utseende.
  • Urinläckage.
  • Infektion i såret.
  • Brott mot sexuell funktion. Efter en öppen eller transuretral operation finns ofta en "torr orgasm", där det inte finns någon utsöndring av spermier.

Effekt på styrka

Runt prostatakörteln är en kapsel med nervändar fäst vid den, vilket påverkar erektion. Om dessa nervändar skadades under borttagandet av adenomen, kan en man ha en försämrad effekt, upp till impotens.

Prognosen för patienten kommer att bero på tekniken för kirurgisk ingrepp. Patienterna med minimalt invasiva operationer har högsta chans att upprätthålla normal styrka, vilket möjliggör att nervändarnas integritet upprätthålls. Bevarandet av den reproduktiva funktionen påverkas också av närvaron av en malign tumör (karcinom), som har spridit sig till nervändarna. Ibland redan under operationen avslöjar kirurgen denna bildning på nervplexuserna. I det här fallet är de helt raderade.

Carcinom (cancer) i prostatakörteln är en malign tumör som utvecklas i prostatakörteln.

Postoperativ rehabilitering

I den postoperativa perioden efter avlägsnande av prostataadenom är det viktigt för patienten att observera alla recept från den behandlande läkaren. För att göra detta behöver du:

  1. Regelbundet genomgå undersökning.
  2. Balanserad ät och helt eliminera från kosten stekt, kryddig, salt rätter och rökt mat.
  3. Drick mycket vatten.
  1. Undvik fysisk aktivitet eller plötsliga rörelser.
  2. För att förhindra utvecklingen av en smittsam process kan en antibiotikabehandling förskrivas till patienten.
  3. Avvisa från sexuell intimitet i 1,5-2 månader.
  4. Att leda en hälsosam och aktiv livsstil. Varje dag, ta promenader i frisk luft.
  5. Utför särskilda övningar som läkaren ska visa.

Kostnaden för operationen beror på typen av ingrepp.

Tabell 1. Priser på operation för att avlägsna prostata adenom

Patientrecensioner

Efter att ha studerat yttranden från patienter som mötte behovet av en operation för att ta bort adenom, kan det noteras att de är väl tolererade. Konsekvenserna kan bero på typen av kirurgisk ingrepp:

  • Efter att ha genomfört en överdriven adenomektomi är rehabiliteringsperioden den längsta. Det finns också en risk för att utveckla olika komplikationer (urininkontinens, nedsatt potens, retrograd ejakulation, etc.).
  • Transuretral resektion åtföljs av möjligheten till samma komplikationer som det traditionella avlägsnandet av adenom, men den tid som krävs för återvinning är lite kortare.
  • Efter enukleation rapporterar vissa män en överträdelse av sexuell funktion. Vid det inledande skedet kan det finnas problem med retention av urin. Ibland är det möjligt att utveckla blödning eller ejakulation i blåsan.
  • Efter laserförångning finns vanligtvis inga obehagliga konsekvenser. Samtidigt märker män efter borttagning av adenom förbättring inte bara urinering, men också erektil funktion.
  • Laparoskopi har minimala negativa konsekvenser. I de flesta fall normaliseras processen för urinretention inom de första 6 månaderna efter avlägsnandet av adenomen.
  • Avlägsnande av neoplasma genom embolisering avslöjade inte några negativa konsekvenser. Män rapporterar att urinering snabbt återgår till normalt.

Operationen, under vilken prostataadenomen avlägsnas, blir ofta det enda sättet att bli av med patologin. Det finns flera alternativ för att genomföra det. Välj den bästa kan bara en läkare.

Laserterapi i kampen mot prostatit

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Inflammation av prostatakörteln är en komplex och utbredd sjukdom som kräver kvalitativ diagnos. Behandla prostatit med läkemedel, folkmedicin och sjukgymnastikmetoder. Tack vare den vetenskapliga och tekniska utvecklingen blev det möjligt att använda modern teknik i kampen mot prostatit, inklusive laserterapi.

Precis som vid andra sjukdomar är en snabb och noggrann diagnos viktig för behandling av prostatit med alla metoder. Vid de första symtomen på sjukdomen (svårighet att urinera, smärta i perinen, förändringar i urinfärgen) är det nödvändigt att söka hjälp från en urolog.

Egenskaper av laserterapi

Laserbehandling baseras på interaktionen mellan energi från ljus och hud. Skadade vävnader vid denna tidpunkt i förfarandet värms upp märkbart, vilket bidrar till deras ytterligare återhämtning. Under behandlingen har lasern följande positiva effekt på kroppens problemområden:

  1. Förbättrad metabolism.
  2. Acceleration av blodflödet.
  3. Regenerering av vävnader.
  4. Eliminering av smärta.
  5. Minskning av ödem hos inflammerade organ.

Vid behandling av prostatit används inte lasern separat från andra metoder för att eliminera denna sjukdom. Den kurativa kursen innehåller också antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, örtte. I detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till eventuella kontraindikationer för samtidig användning av laserterapi och individuella medicinska preparat. Å andra sidan arbetar antibiotika mycket effektivare i kombination med laserprocedurer.

Laserens effektivitet beror på sjukdomsstadiet. Akut prostatit med snabb diagnos behandlas ganska snabbt. Samtidigt att bli av med det kroniska skedet av sjukdomen kräver mycket mer tid och ansträngning.

Fördelar med laserterapi:

  • låg risk för biverkningar och allergiska reaktioner;
  • förstärkning av andra former av behandling
  • förbättra kroppens skyddande egenskaper;
  • frånvaro av smärta och obehag
  • möjligheten att använda vid olika stadier av sjukdomen
  • en obetydlig återhämtningsperiod efter behandling.

Laserbehandlingstekniken har varit känd för läkare i mer än femtio år. Trots den relativt höga kostnaden för motsvarande enheter, är de brett utbredda över hela världen och används aktivt på många områden av medicin. Mot bakgrund av andra metoder för fysioterapi är laserbehandling snabbare och med mindre obehag.

Indikationer och kontraindikationer

Laserbehandling av prostatit indikeras i sådana fall:

  1. Kronisk prostatit av bakteriologiskt ursprung.
  2. Patologisk nedbrytning av urinröret.
  3. Stagnerande form av prostatit.
  4. Godartad prostatahyperplasi.
  5. Som ett tillägg till antibiotikans gång.
  6. Konstant smärta i bäckenområdet.

Bredt använd laserbehandling och för förebyggande av prostatit. En läkare kan ordinera lämpliga procedurer om patienten riskerar att ta emot prostatainflammation eller klagar på en störning i bäckenorganen.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

Det bör beaktas att laseroperationen med prostatit, som ett ganska komplicerat förfarande, har ett antal kontraindikationer:

  • komplexa sjukdomar i kroppen - diabetes, tuberkulos;
  • tumörer som tenderar att utvecklas snabbt;
  • febril tillstånd, komplexa störningar i nervsystemet;
  • patologi i hjärt-kärlsystemet vid senare steg.

Innan du behandlar prostatit med en laser måste du genomgå en grundlig diagnos och undersökning av hela kroppen. Även om förfarandet anses vara ganska säkert, men utan balanserat tillvägagångssätt, kan det förvärra patientens tillstånd. Det är också värt att notera att priset på en operation för laserbehandling av prostatit varierar från 5 till 15 tusen rubel. Allt beror på arbetets komplexitet och den klinik där verksamheten utförs.

Laserbehandling

Det finns flera punkter för framgångsrik laserterapi. Blåsan ska inte vara tom. Detta är nödvändigt för mekanisk extraktion av prostatens hemligheter. I regel utförs procedurerna på en speciell urologisk stol. Det hjälper till att slappna av i det lilla bäckens muskler, vilket underlättar behandlingsprocessen.

På huden, genom vilken lasern appliceras, appliceras flera lager av gasbindning och förfarandet börjar. Behandlingsförloppet består av tio procedurer som upprepas dag efter dag. Detta schema är inte universellt. Den behandlande läkaren kan ändra det beroende på patientens tillstånd och sjukdomsförloppet.

Laser exponeringszonen beror på sjukdomen och komplexiteten. Vid de första stadierna av prostatit utförs laserterapi genom perineumets hud. Om sjukdomen uppträder med komplikationer eller är i ett sen stadium, genomförs proceduren genom anusen. Kontraindikationer till denna behandlingsmetod är hemorrojder och rektala fissurer, andra tarmsjukdomar.

Video: behandling av prostatit med en laseranordning Milta Bio.

recensioner

"För sex månader sedan, vid undersökningen, diagnostiserades jag med prostatit. Under lång tid behandlade han inte honom, han ansåg det inte vara en mycket allvarlig sjukdom, men symptomen fick sig att känna sig. Jag bestämde mig dock för att börja behandlingen. Urologen erbjöd mig laserterapi, ordinerad medicinering, en diet. I början var jag försiktig med lasern, men jag ansåg att modern teknik fortfarande inte skulle förvärra min situation. Förfarandet gick snabbt, och efter det försvann de flesta obehagliga symptomen. En vecka senare sa doktorn att prostatit botades. "- Yuri, 43, Moskva.

"I åratal var det lätta smärtor i perineum och frekventa nattresor till toaletten. Jag led av dessa symtom, tills sjukdomen i sexuell funktion började. Var tvungen att konsultera en urolog. Han sa att jag har en kronisk form av prostatit och rekommenderas att passera magnetolaserens gång. Jag var generad av priset på förfarandet men bestämde mig för att hälsan är viktigare. Kursen bestod av 8 "bestrålningar" med en laser. Förbättringen kände genast. Jag kan inte säga exakt vad lasern hjälpte, jag tog andra mediciner, men jag tror att han spelade en viktig roll i min återhämtning, "Anatoly, 47, St Petersburg.

"En annan läkarundersökning pågick och doktorn upptäckte en kronisk form av prostatit. Jag måste säga att jag inte märkte några symtom på sjukdomen. Jag bestämde mig för att eliminera detta problem så snart som möjligt, eftersom läkaren varnade om möjliga komplikationer. Han rådde mig ett antal droger och laserbehandling. För förfarandet var det nödvändigt att genomgå en annan serie tester, varefter jag fick en kurs av laserterapi. Han genomgår behandling ganska snabbt och utan mycket obehag. Lightning resultat jag inte förväntade mig. Detta hände inte. Först efter en fullständig kurs av laserterapi och medicinska preparat var det möjligt att bli av med sjukdomen ", - Andrey, 49, Ekaterinburg.