Huvud
Förebyggande

Stagnerande prostatit hos män och dess behandling - Vad ska man göra för att bli av med sjukdomen?

Överraskande, som ett resultat av att ifrågasätta ett visst antal män i åldern 18 till 55 år har läkare funnit att inte alla företrädare för den starkare könet vet var han är prostatakörteln, som fungerar den presterar och hur fylld hennes nederlag. Naturligtvis hörde inte alla om manifestationer av en sådan sjukdom som prostatit, men många skulle inte vilja möta dem personligen.

Läkare varnar för farorna med kongestiv eller kongestiv prostatit för sexuell funktion hos män vars aktiviteter och livsstil begränsar dem i fysisk aktivitet. En sådan diagnos är inte ovanlig bland patienter vars intima liv är oregelbundet eller allvarligt begränsat.

Varför orsakar prostatit mycket spänning hos män? Vad är denna ångest? Vilken behandling för kronisk prostatit är den mest effektiva och låter dig helt återhämta sig från en obehaglig sjukdom?

Kongestiv prostatit: vad är det?

Kongestiv prostatit är en kronisk inflammatorisk process i prostatakörteln, orsakad av ett brott mot normalt blodflöde och stagnerande fenomen i orgeln. Sådana förändringar leder till ofullständig tömning av prostata-loblerna och ett konstant överflöde av hennes vävnad med blod.

Denna situation är en gynnsam grund för uppkomsten av lokalt ödem och utvecklingen av ospecifik inflammation, vilket leder till grova kränkningar av glandulärorganets funktion.

Bland de främsta orsakerna till sjukdomen är:

 • stillasittande livsstil, brist på motion, arbete på kontoret som sitter vid datorn och liknande;
 • brist på regelbundenhet i intimt liv, frekvent onani, brist på orgasmiska känslor och avbrutet samlag
 • sexuell utmattning till följd av ökad sexuell aktivitet
 • täta stressiga situationer
 • retention av urinering
 • långvarig vistelse hos en person i kylan
 • åderbråck
 • Förekomsten av manliga vanor och missbruk av alkoholhaltiga drycker.

I praktiken bidrar den kongestiva prostatit till att misstänka ett antal symtom, nämligen:

 • smärta i ljummen och perineal regionen
 • Utseendet av obehag, brännande eller obehaglig klåda i urinröret och urinblåsan;
 • mer frekvent urinering, som åtföljer smärtsamma förnimmelser;
 • urininkontinens
 • erektil dysfunktion, minskad libido.

Symptomen på sjukdomen utvecklas gradvis, och sjukdomen i sig har en kronisk karaktär av kursen. Det är därför det är svårt för en man att misstänka förekomsten av stillastående prostatit i hans tidiga skeden.

I de flesta fall vänder patienterna till specialister med redan försummade former av sjukdomen, vilket drastiskt minskar deras chanser till full återhämtning.

Hur man behandlar stagnation i prostata?

Diagnostiska åtgärder inkluderar ultraljudsundersökning av prostata, rektal bestämning av förändringar i organet, laboratorieanalys av sekretionen av prostata, vilket gör det möjligt att bekräfta det icke-infektiösa ursprunget av inflammation.

I dag hänvisar kongestiv prostatit till ett antal sjukdomar som är väl lämpade för läkemedelsbehandling. Naturligtvis måste det vara komplext.

Att bli av med sjukdomspatienten möjliggör en lång behandlingstid med antibakteriella läkemedel, spasmolytika, immunmodulatorer i kombination med fysioterapiprocedurer, prostatagassage samt vissa folkrecept.

Antibiotika och andra droger

Med hänsyn till resultaten av den undersökta undersökningen utser doktorn patienten den optimala behandlingen av läkemedelsbehandling, vars utgångspunkt är behandling med antibiotika.

Preparat av denna grupp kan eliminera symtomen på inflammation i prostatakörteln, minska smärta och eliminera svullnad i organets vävnader.

Oftast rekommenderas män med prostatit att ta följande antibakteriella läkemedel:

 • cefalosporiner (Loraxon, Ceftriaxon);
 • penicilliner (Ampicillin, Amoxiclav);
 • tetracykliner (Doxycycline);
 • aminoglykosider (Nitroxolin, 5-NOC, Kanamycin);
 • makrolider (Azitromycin, sumamed, klaritromycin).

Antibiotika ordineras, vanligtvis kurser från 7 till 14 dagar, följt av en andra analys av prostatsekretion. Beroende på resultaten av laboratorieundersökningen beslutar läkaren huruvida man ska stoppa antibiotikabehandling eller om det är tillrådligt att tilldela en ytterligare turné.

I avsaknad av spår av infektiösa medel i prostata utsöndring, men förekomsten av tecken på inflammation hos en man, rekommenderar experter att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ska vara fulla.

Företrädare för denna grupp av droger eliminerar snabbt manifestationerna av lokalt ödem, stoppar smärta och botar den inflammatoriska processen med icke-infektiöst ursprung. Oftast ordineras patienterna Orthofen, Aspirin och ett antal droger Ibuprofen.

Behandling av kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit är särskilt viktigt för att börja med eliminering av orsakerna som ledde till en stagnerande process i prostata. Men också viktiga stödaktiviteter som syftar till att eliminera stillastående blod eller spermier.

Liksom någon annan form kräver kongestiv prostatit tillräcklig, omfattande behandling. Den består av flera stycken, och du kan lära dig om varje detalj i den här artikeln.

Revealing orsakerna till kronisk prostatit

Det viktigaste - i början av någon behandling för att bestämma syndens skyldige. Detta är det enda sättet att uppnå det bästa resultatet av behandlingen på kort tid.

Kongestiv prostatit utvecklas mot bakgrund av en stillastående process. Stagnation kan både hemligt och blod. Därför de 2 grupperna av orsakerna till sjukdomen. Den första inkluderar:

 • Brist på sexuellt liv;
 • Sällsynta sexuella kontakter;
 • Onani under lång tid;
 • Lång avhållsamhet från kön;
 • Ofullständig utlösning under orgasm.

Den andra gruppen är orsakerna till blodstagnation. Dessa inkluderar:

 • Konstant avbrott av samlag
 • För långa handlingar;
 • Övervikt
 • Överdriven fysisk aktivitet;
 • Brist på fysisk aktivitet och lång tid att hitta kroppen i upprätt läge (liggande).

Således måste en man självständigt bestämma orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit och på kort tid ta sig av med det. Till exempel, om han rör sig lite, måste du regelbundet ladda, och så vidare.

Drogterapi för kongestiv prostatit

Men i de flesta fall räcker det inte med att helt enkelt eliminera orsaken till stagnation av blod eller utsöndring. Behandling av kronisk prostatit är omöjligt utan antibiotika och andra mediciner.

Antibiotikabehandling är obligatorisk. Det varar olika, beroende på hur stagnerande prostatit är. Om det inte finns någon stagnation av blod, kommer varaktigheten av sådan behandling att vara mindre. Om det finns, då mycket längre - 3 månader eller mer.

Andra obligatoriska läkemedel i medicinsk terapi är immunmodulerande. De fungerar som ett hjälpmedel, men de kan inte uteslutas. Stark immunitet hos män - ett löfte om en snabb återhämtning och en lyckad kamp med organismen med infektion.

För att avlägsna den inflammatoriska processen, och samtidigt för att bli av med smärtan, rekommenderar urologen patienten icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Bland dem är "Diklofenac" och "Ibuprofen". Om en man störs av problem med urinering, föreskrivs alfa-blockerare, vilket sätter processen. Till exempel "Tamsulosin" eller "Finsteride".

Också andra läkemedel kan ordineras, om patientens tillstånd så kräver.

Sjukgymnastik mot kronisk prostatit

Varje urolog kommer att rekommendera sin patient till sjukgymnastik. Sådan behandling av progestit hos progestit hos män är inte mindre effektiv än läkemedelsbehandling. Här kan du inkludera speciella massageapparater. Detta är ett utmärkt verktyg som snabbt hjälper till att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen, och i synnerhet i körteln.

Även fysio innefattar ultraljud, mikrovågsugn, UHF-terapi, fonophores, lasoterapi, elektrofores, sulfidbad, mikrocykler. En urolog rekommenderar att man konsulterar en fysioterapeut, där läkaren tillsammans med patienten väljer det lämpligaste förfarandet för patienten.

Örtmedicin. Traditionell medicin i kampen mot stillastående processer i prostata

Att bota kronisk prostatit med hjälp av icke-traditionella metoder för påverkan på prostata är inte alls svårt. Och det finns antagligen fler recept i folkmedicin än i traditionell medicin.

Och de har en viktig fördel - medicinska örter från vilka de förbereder buljonger och tinkturer, klarar av inflammation, smärta, ödem och stagnation av blod, inte sämre än kroppen.

Men du ska inte helt överge läkemedelsbehandling. Ett komplex av läkemedel, fysioterapi och folkrecept kommer att påskynda återhämtningen.

Vad är annat viktigt vid behandling av kronisk prostatit?

 • Det kommer att hjälpa till att klara av stillastående fenomen i prostata en så enkel sport som simning. Morgonövningar kommer också att vara användbara.
 • Behöver nödvändigtvis skapa en diet, ge upp fett, stekt och kryddig mat, från alkohol och nikotin, för att konsumera mer mat mättad med vitaminer och spårämnen, särskilt zink.
 • Försum inte eller överdriv det med sexuella kontakter. Eliminera lång avhållsamhet och överdriven sexuell aktivitet.
 • Gör övningar som positivt påverkar prostatakörteln. Kegel-komplexet uppskattas särskilt - det är lätt att utföra, du behöver inte spendera mycket tid, och fördelarna är "havet".

Regler för behandling av kongestiv prostatit och en beskrivning av dess symtom

Stagnerande prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, orsakad av överdriven ackumulering av sekretioner i dess lobuler och överdriven blodfyllning. Detta kan leda till smärtsyndrom, nedsatt erektilfunktion och minskad styrka. I samband med den raderade kliniska bilden är sjukdomen svår att känna igen i de tidiga stadierna. Därför är det viktigt att känna till orsaker och symtom för att söka medicinsk hjälp i tid.

Förberedande faktorer

De främsta orsakerna till kongestiv prostatit är oregelbunden utlösning och som en följd ackumulering av seminalvätska, fullhet orsakad av stagnation.

Av dessa skäl leder ett antal predisponeringsfaktorer, såsom:

 • stillasittande livsstil;
 • brist på regelbunden sexuell aktivitet
 • åderbråck i bäckenet
 • frekvent onani;
 • avbrutet samlag
 • Fibrösa spikar eller stenar i prostata.

Skadliga vanor har också en negativ effekt på sjukdomsförloppet, eftersom de förvärrar blodtillförseln till prostata. Detta kan påverkas av andra orsaker, såsom hemorrojder, förstoppning, etc.

Rektalt fingerundersökning är det enklaste sättet att upptäcka prostatit.

Manifestationer av sjukdomen

Stagnerande prostatit är inte bakteriell och därför har inflammationsprocessen inte ett starkt uttryck. Han kan inte manifestera sig kliniskt länge. Oftast, om symptom uppstår, har sjukdomen pågått länge. I samband med detta kallas en sådan prostatit "kronisk kongestiv prostatit". Det finns vissa symtom som hjälper till att bestämma arten av sjukdomen. De inkluderar:

 • Brott mot urinering i form av ömhet och brännande. Smärta sensioner är tråkig värk i naturen. Dessutom noterar patienterna en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 • Stagnerande prostatit kan åtföljas av smärta vid avföring, oberoende av orsaken.
 • Det finns en kränkning av erektilfunktionen, minskad sexuell lust, minskar samlagets varaktighet och orgasmens ljusstyrka. Detta är anledningen till att penis är dåligt upprätt.
 • En man blir mer irriterad och olycklig, vilket är orsaken till aggression och en minskning av självkänsla.

Om det är dåligt behandlat kan symptomen på kongestiv prostatit åtföljas av en ökning av temperaturen och en överträdelse av det allmänna tillståndet.

Kan jag bli frisk?

I samband med den raderade kliniska bilden och ospecifika symtom krävs en omfattande studie, som inte bara omfattar fingerprovning av prostata, utan även moderna diagnostiska metoder. Först efter detta kan ordineras behandling.

Bland behandlingsmetoderna för denna sjukdom är:

 • drogbehandling;
 • sjukgymnastik;
 • folkmekanismer.

medicinering

Denna behandling av kronisk prostatit är den obligatoriska kursen av antibiotikabehandling. Ett specifikt läkemedel föreskrivs först efter att ha undersökt prostats utsöndring för känslighet mot antibiotika. Dessutom, om kongestiv prostatit inte har en bakteriell etiologi kan det vara en komplikation av den infektiösa processen med en annan lokalisering. I det fall när förutom stagnerande fenomen i prostata är en cirkulationsstörning, kan terapin vara ca 3 månader. Under behandlingen är det nödvändigt att ständigt övervaka tillståndet hos prostatakörteln för att bestämma effektiviteten av behandlingen.

NSAID används också för att minska symptomen på inflammation. De lindrar smärta och brännande känsla i perineum. Bland dessa droger används oftast diklofenak, orthofen, ibuprofen. De agerar snabbt, men eliminerar inte orsakerna till sjukdomen.

Ljus Prostatilen används ofta vid behandling av kronisk prostatit.

Om det finns symtom i samband med kränkningar av urinering, använd alfa-blockerare, vilket minskar tonen i släta muskler och förbättrar passagen av prostatsekretionen. De inkluderar Omron, Dalfaz. Förutom huvudterapin ordineras immunostimulerande läkemedel. Sådan behandling av kronisk prostatit kan förhindra återkommande sjukdom och öka kroppens motståndskraft. Sådana medel innefattar: Vitaprost, Longidase, Polyoxidonium.

För att eliminera stillastående fenomen används ljus. Bland dem är Reveron och Prostatilen isolerade. Stearinljus hjälper till att leverera läkemedlet direkt till inflammationsplatsen i sin helhet och på kortast möjliga tid. De injiceras genom ändtarmen. Det är förbjudet att sätta ljus i penis.

Det rekommenderas också att använda droger som förbättrar blodtillförseln i prostata, till exempel Flebodia 600.

sjukgymnastik

Om läkemedlet hjälper dåligt, är det lämpligt att efter vårdbehandlingen tillämpa fysioterapi. Det inkluderar sådana metoder som: massage, fonophores, elektrofores, mikroclysters, sulfidbad. Beroende på den valda metoden för fysioterapi kan man uppnå en bedövning, antiinflammatorisk, defibrillering eller immunostimulerande verkan. Antiinflammatoriska metoder inkluderar ultrafonophores med antibiotika och IR-laserterapi. Den första metoden möjliggör en djupare och mer riktad penetration av läkemedlet i det drabbade organet medan den andra aktivt tar bort inflammation.

Magnetoterapi tar effektivt bort symptomen på prostatit, i synnerhet inflammation.

Från analgetiska metoder för fysioterapi används elektrofores med analgetika och CMT-terapi. Sinusformade modulerade strömmar gör det möjligt att normalisera prostatakörtelns ton, förbättra blodtillförseln, minska smärta. Till defibrizing metoder inkluderar: prostata massage, hydrogensulfidbad, elektrofores av enzymer och elektrofores med immunmodulatorer och luftbad ökar immuniteten. Massage i prostata gör att du kan normalisera utflödet av det inflammerade organs utsöndring och förbättra blodtillförseln. Vätesulfidbad rekommenderas främst för de patienter som har en signifikant cirkulationsstörning i bäckenområdet. Elektrofores av enzymer är nödvändiga i närvaro av infiltrater och sklerotiska processer.

Folkmekanismer

Behandla effektivt prostatit med stagnerande fenomen hemma hjälp folk remedies.

Om det finns stillastående fenomen kan de bota björkbarkinfusion. För beredningen ska 15 gram bark fyllas med en liter varmt vatten och täckas sedan och låt svalna. Den resulterande infusionen tar tre koppar om dagen.

För att minska inflammation rekommenderas att man applicerar kall lera till underlivet och sacrococcygeen i en timme. Gradvis kommer det att värma upp under påverkan av kroppstemperatur.

Elderberry anses också vara ett effektivt verktyg för att förbättra urinering och lindra inflammation. För att förbereda infusionen är det nödvändigt att fylla 100 g bär med 500 ml varmt vatten och svalna i två dagar. Ta infusion rekommenderas på morgonen och före middagen.

För att lindra symtomen på inflammation rekommenderas det att ta en kastanjetinktur. För dess förberedelse är det nödvändigt att rengöra den bruna skorstenen och krossa den och häll sedan hett vatten. Den erhållna blandningen lämnas över natten, sedan filtreras och tas i stället för te under 30 dagar. Behandlingsförloppet utförs en gång per år.

För att behandla prostatit kan du använda pumpa frön. Ett pund råa solrosfrön ska blandas med ett glas honung, varefter det är nödvändigt att glasera bollarna och äta två gånger om dagen, en bit innan du äter.

För att avlägsna muskelspasmer och förbättra blodtillförseln i prostatakörteln rekommenderas att ta bad med örter, medan vatten ska täcka höfterna. I badet kan du lägga till olja av cypress, sandelträ, enbär, cederträ, tall.

Kongestitiv prostatit har således inga specifika symptom, kan vara länge utan att kliniska manifestationer saknas. På grund av det faktum att denna sjukdom utan brist på behandling kan leda till utvecklingen av neoplasmer och problem i sexuellt sfär är det viktigt att konsultera en läkare så tidigt som möjligt.

Kongestiv prostatit: vad är det, orsakerna, symtomen och behandlingen

Prostatit är en urologisk inflammatorisk sjukdom som påverkar prostatakörteln. Oftast påverkar denna sjukdom medelålders och äldre män (förekommer ibland hos yngre killar).

Den är uppdelad i två grupper: infektiös (när de släpps in i prostatan av mikrober, bakterier, mikroorganismer) och icke-infektiös (störning av blodcirkulationen i bäckenorganen). Tänk på en av sjukdomsgrupperna hos den icke-infektiösa gruppen - kongestiv prostatit.

Kongestiv prostatit - vad är det?

Kongestiv prostatit är en icke-infektionssjukdom i prostata som uppstår som ett resultat av stillastående processer inom det lilla bäcken.

Prostatakörteln spelar en viktig roll i männs sexuella funktion. Det producerar en hemlighet (ansvarig för spermieros aktivitet), ämnen (prostaglandiner) som bidrar till ökat blodflöde till penis vid tidpunkten för erektion. Delta i processen att producera testosteron, bidrar till utstötningen av spermier under orgasmen. Förhindrar omvänd flöde av urin under sexuell upphetsning.

Misslyckande i arbetet med dessa funktioner leder till en kränkning av blodcirkulationen i venet i det lilla bäckenet. Det finns kompression av prostata, vilket leder till ofullständig tömning av dess delar från den ackumulerade hemligheten. Den är full av blod, vilket leder till störningar i dess funktioner, förändringar i storlek, struktur. Detta bidrar till utseendet av kongestiv prostatit.

Förekomstfaktorer

Huvudorsakerna som leder till venös trängsel i prostata och sjukdomsuppkomsten är:

 • Dysfunktion i prostatakörteln.
 • Genetisk predisposition till stillastående fenomen.
 • Minskade fysisk aktivitet (stillasittande livsstil)
 • Hantering av oregelbundet kön eller brist på det.
 • Avbrytande av sexuella handlingar (resulterar i ej fullständig utlösning)
 • Komplikation efter inflammatoriska och smittsamma sjukdomar i bäckenorganen.
 • Överdriven vikt.
 • Äta salt, fet, stekt, kryddig, rökt mat;
 • Överdriven användning av alkohol.
 • Bära täta kläder och linne.

Kliniska manifestationer

Sjukdomsförloppet är inte akut. Symtom på kronisk prostatit inte visas omedelbart, de kännetecknas av långsam utveckling, så man under en längre tid kanske inte är medvetna om förekomsten av detta problem.

De börjar oroa sig när det finns en viss symtomatologi:

 • Smärtsamma känslor vid urinering.
 • Mindre ömhet i perinealzonen, överförd till lumbosakralavsnittet och avgivande till de inre låren.
 • Stärkande smärtsyndrom, med långvarig abstinens
 • Brott mot sexuell funktion (svag erektion, brist på sexuell lust)
 • Snabb och svår urinering.
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 • Brott mot avföring.
 • En brännande känsla i urinröret.
 • Otillfredsställelse med samlag.
 • Förändring i konsistensen av spermier (det finns blodproppar och klumpar);
 • Ökning av temperaturen.
 • Framväxten av depressiva tillstånd.

När den kroniska prostatit passerar in i kronisk form, förändras prostatas körtelvävnad i bindväven.

För att förhindra denna situation bör du omedelbart kontakta urologen (om du har det minsta problemet med urinering).

Diagnostiska åtgärder

Diagnos av denna sjukdom är att bestämma arten och förloppet av sjukdomen.

 • Rektalt undersökning av prostata.
 • Undersökning av rektumets hemorrhoida vener.
 • Bakteriell analys av utsöndring och spermieanalys.
 • Genomföra ett blodprov (för att kontrollera antalet vita blodkroppar)
 • Transrectal ultraljud för att utvärdera prostata (storlek, form, konsistens).

Korrekt utförd diagnos spelar en viktig roll vid utnämningen av behandlingen.

Metoder för sjukdomsbekämpning

Behandling av kronisk prostatit är inte särskilt svårt, men för att undvika komplikationer (infertilitet, sexuella störningar, impotens), ska du inte självmedicinera, det rekommenderas att behandlingen sker strikt under en doktors överinseende.

Behandling bör främst inriktas på normalisering av blodcirkulationen i prostata och förbättring av metaboliska processer. Detta underlättas genom användning av sådana metoder:

 • Upprättande av regelbundet sexliv.
 • Användning av venotoniska läkemedel (Aescusan, askorutin, Venza) för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet.
 • Användningen av immunostimulanter (pentoksila, splenin, timogena, thymalin) för att förbättra immuniteten.
 • Användningen av ett komplex av vitaminer.
 • Användning av antispasmodik (Mydocalm, Tolperila, baralgina och andra) för att lindra smärta, spasmer och spänning i bäckenområdet.
 • Värmande prostata med elektrisk ström, ultraljud, mikrovågsstrålning (för att förbättra blodcirkulationen i prostata);
 • Prostatimassage (av en specialist) för att öka blodflödet och lindra stagnation i prostatakörteln.
 • Genomföra fysioterapiprocedurer (magnetoterapi, elektrofores, laser och ultraljudsbehandling)
 • Användning av medicinska avgifter i form av mikroclyster (efter samråd med en läkare).

Förebyggande åtgärder

För att utesluta utseende av prostatit och förbättra livskvaliteten bör varje man följa några rekommendationer:

 1. Behålla en aktiv livsstil (utför särskilda övningar för att stärka musklerna i perineum och anus)
 2. Regelbundet sexuellt beteende med en konstant partner.
 3. Undantag av kroppens hypotermi.
 4. Överensstämmelse med dricksregimen.
 5. Begränsning av mottagning i mat av skarpa, salta, röka rätter.
 6. Utrotning av dåliga vanor (alkohol och rökning)
 7. Övervakning av kroppsvikt.
 8. Regelbundna förebyggande undersökningar (för att identifiera avvikelser i prostatafunktionen).

Genomförandet av dessa rekommendationer bör bli livets norm för varje man som bryr sig om sin hälsa.

Kongestiv prostatit: symtom på sjukdomen och principen om behandling

Kongestiv eller kongestiv prostatit är en kronisk sjukdom som orsakas av en kränkning av prostatakörtelns trofism. Män med övervägande äldre ålder står inför patologier. Sjukdomen påverkar livskvaliteten negativt och kräver ett integrerat behandlingssätt, annars kan ett antal komplikationer utvecklas.

Vad är kronisk prostatit?

På grund av trofiska störningar, svullnar kroppen och växer i storlek, utvecklas en ickeinfektionerande inflammatorisk process. På grund av ökningen i organet är det en kompression av urinröret, vilket orsakar utvecklingen av urineringstörningar.

Stagnation av prostats hemlighet leder till en överträdelse av sexuell funktion - försvagning av styrka, svårighet att uppnå erektion och ejakulation. Eventuell utveckling av smärtsyndrom efter utlösning på grund av komplicerat utflöde av prostata utsöndring.

Sjukdomen diagnostiseras i mer än 80% av mikt och bäckensmärtor hos män över 45 år. Patologi anses vara en sjukdom hos kontorsarbetare, eftersom huvudfaktorn som orsakar utvecklingen av kongestiv prostatit är hypodynami.

Till skillnad från andra former av sjukdomen kännetecknas kongestiv prostatit av en långvarig kurs. Kanske en lång asymptomatisk kurs av sjukdomen.

Att bli sjuk med stillastående prostatit, särskilt män med stillasittande arbete

Orsaker till sjukdomen

Kongestiv prostatit utvecklas på grund av stasis av utsöndring i prostata, på grund av vilket sjukdomens andra namn är stillastående prostatit. Först och främst bildas stagnation på grund av förtjockning av utsöndringen av prostata. Anledningen till detta fenomen är bristen på regelbunden utlösning. Långvarig sexuell avhållsamhet leder till det faktum att organets lobula inte tömms. Hemligheten ackumuleras och börjar tjockna, vilket stör organets trofism.

Den andra orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit är patologi av kardiovaskulär natur. Hjärtsvikt, kranskärlssjukdom och högt blodtryck leder till nedsatt perifer cirkulation. Detta påverkar främst flödet av det lilla bäckenet. Som ett resultat av otillräckligt blodflöde saktar de metaboliska processerna i prostatakörteln ned, vilket framkallar en förtjockning av hemligheten och utvecklingen av prostatit.

Ytterligare faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen:

 • brist på motion;
 • fetma;
 • hormonella störningar;
 • frekvent stress;
 • dåliga vanor.

Hälsan i prostatakörteln är direkt relaterad till det kardiovaskulära systemet, sexuell aktivitet och livsstil hos en man.

Trots det faktum att kongestiv prostatit anses vara en sjukdom hos äldre män, är unga män som leder en ohälsosam livsstil inte försäkrade mot sjukdomsutvecklingen. Dåliga vanor, obalanserad kost, fetma och brist på regelbundet sex leder till försämring av prostatahälsan.

Aktiv livsstil och regelbundet kön tillåter inte utvecklingen av stillastående processer

Symtomatologi av sjukdomen

Kronisk kronisk prostatit kan vara länge i asymptomatisk form. Förstöring av symtom uppstår mot bakgrund av minskad immunitet, överförd stress eller hypotermi.

Tecken och symptom på kongestiv prostatit, i jämförelse med bakterieformen av inflammation, uttrycks måttligt. De inkluderar:

 • frekvent urinering
 • känsla av tyngd i anusen, förvärras under avföring
 • blåsans spasmer
 • försvagning av styrka.

Ökningar i brådska noteras på natten. Detta beror på ökat ödem i prostata och irritation av blåsan.

På grund av överträdelsen av blodcirkulationen är det en försvagning av sexuell lust. Med tiden kan detta leda till erektionsstörningar på grund av otillräckligt blodflöde i könsorganen.

Kronisk icke-infektiös prostatit kan förvärras på bakgrund av tillstånd tillsammans med en minskning av immunitet - förkylning, hypotermi, svår stress. Detta åtföljs av ökade symtom. Urineringens frekvens observeras också på dagtid, det finns ett uttalat smärtssyndrom i perineum, urinblåsa och anus.

Kongestiv prostatit åtföljs inte av en ökning i temperatur och symtom på förgiftning, eftersom inflammation orsakas av icke-infektiösa orsaker.

Konstanta besök på toaletten ger inte lättnad

Deklaration av diagnos

Diagnos baseras på följande undersökningar:

 • palpation av prostata;
 • Ultraljud och organ TRUSI;
 • Ultraljud av njurarna och urinblåsan;
 • Analys av utsöndringen av prostata;
 • analys av blod och urin.

Ultraljudsundersökning är föreskriven för att utesluta förekomst av betong och neoplasmer i prostatakörteln. Dessutom kan njureundersökningar och blod- och urintester vara nödvändiga för att utesluta andra sjukdomar i det genitourinära systemet.

Principen för behandling

Vid behandling med kronisk prostatit krävs inte antibiotika, eftersom det inte finns någon fokal infektion i prostata. De viktigaste behandlingsåtgärderna med kongestiv prostatit syftar till att förbättra trofismen i prostatakörteln. Detta uppnås genom att ta medicin och med hjälp av fysioterapi.

Förberedelser av den första linjen för behandling av kongestiv prostatit:

 • Prostatilen eller Vitaprost;
 • Afala;
 • Prostamol Uno;
 • Cernilton;
 • en droppe Gentos.

Dessa läkemedel har en antiinflammatorisk effekt, som syftar till att stoppa inflammation i prostata.

Syftet med behandlingen är att förbättra käftens funktion och att ta bort inflammation

Prostatilen och Vitaprost är kompletta analoger. De innehåller protein extraherat från prostata körtlar av nötkreatur. Läkemedlet är ett bioaktivt ämne som absorberas helt av prostatas vävnader. Medel frigörs i tabletter, injektionsvätska, lösning och i form av rektala suppositorier. Det är rektala ljus som har fått stor popularitet hos män som har stött på denna sjukdom.

Afalah är en homeopatisk beredning och innehåller proteinantikroppar mot PSA. Detta läkemedel avlägsnar svullnaden i prostata och normaliserar sitt arbete.

Prostamol Uno är förskrivet för att minska inflammation, svullnad och normalisering av urodynamik. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar, vilket gör det bekvämt att ta.

Cernilton är en stimulans av immunitet, vilket förbättrar kroppens skyddande funktion och normaliserar prostatafunktionen. Läkemedlet är tillgängligt i tabletter och används förutom suppositorier med antiinflammatoriska egenskaper.

Gentos droppar förhindrar sjukdomsprogressionen, ökar immuniteten och förbättrar prostataffekten. Denna homeopatiska åtgärd ersätter inte konservativ terapi, så det ordineras som en del av komplex terapi, men inte som ett självständigt läkemedel.

Behandling kan kompletteras med suppositorier med propolis, pumpaolja eller havtornsolja i kompositionen. Sådana droger minskar svullnad och inflammation.

Dessutom är de ordinerad magnetoterapi, radiovågsterapi, elektrofores och andra fysioterapimetoder för att normalisera cirkulationen i bäckenorganen.

Komplikationer och förebyggande

Förlängt flöde av kronisk prostatit leder till en kränkning av musklerna i blåsan. Resultatet är en frekvent uppmaning på toaletten, vilket underlättar urintrycket och obehag vid urinering.

Förtjockning av prostatakörtelns utsöndring och förändring av dess sammansättning leder till omöjligheten att föreställa ett barn, eftersom det är prostatajuice som ger hög rörlighet för spermier. I avsaknad av adekvat medicinering kan kongestiv prostatit orsaka infertilitet och erektil dysfunktion.

Förebyggande av sjukdomen reduceras till ett vanligt sexliv. För att undvika att kompositionen och viskositeten hos prostata utsöndras, ska varje man ha sex 3-4 gånger i veckan. Samtidigt är för hög sexuell aktivitet (mer än två sexuella handlingar om dagen) för män över 45 oacceptabelt, eftersom det provar utmattning av prostatakörteln.

Kronisk prostatit kan ibland förvärras. Undvik denna hjälp att ta droger för att förbättra immuniteten, bristen på dåliga vanor och en balanserad kost. Med stillastående fenomen i bäckenorganen visas regelbunden motion.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Tecken och metoder för behandling av kongestiv prostatit

Inflammation i prostatakörteln kan vara infektiös eller stillastående. I det första fallet utvecklas den patologiska processen under inflytande av patogena mikroorganismer - svampar, bakterier, virus. Kongestiv prostatit - ett fenomen vid vilket den inflammatoriska processen är resultatet av nedsatt blodflöde i bäckenorganen, och överdriven blodtillförsel till prostatakörteln. I utvecklingen av kronisk prostatit - som också kallas sjukdomen är en viktig roll faktorer såsom fysisk inaktivitet, långvarig sexuell avhållsamhet, en ämnesomsättningssjukdom. På risk, både ungdomar och äldre.

Allmänna egenskaper och klinisk bild av patologi

Kronisk prostatit - icke-infektiös inflammation i prostatan, i vilken venöst blod stagnation i bäckenområdet och direkt in i prostatan. Den patologiska processen kan vara asymptomatisk under lång tid. Det är därför som patienter inte kan gissa om förekomsten av några avvikelser i det urogenitala systemet.

Mekanismen för utveckling av patologiska förändringar är följande:

 1. Mot bakgrund av förekomsten av predisponeringsfaktorer saktar metaboliska processer i bäckenet fartyg, vilket bidrar till kränkningsbrytningen i könsorganet.
 2. I prostatakörtelns lobula ackumuleras en stor mängd utsöndring och överflödar den och främjar utvecklingen av den inflammatoriska processen.
 3. Överfyllningen av prostata med blod och hemlighet orsakar störningar i de urogenitala organens funktioner.

Symptom på kongestiv prostatit framgår av följande:

 • Obehagliga känslor som uppstår i perineum. Smärtan är av periodisk karaktär, har en svag intensitet;
 • Smärta i underlivet, som förstärks av fysisk aktivitet och kan ges till lägre ben, höft eller baksida
 • Sensioner av närvaron av en främmande kropp i perineal regionen;
 • Svårighet att urinera (brännande, värkande, frekventa uppmaningar, känsla av ofullständig tömning av blåsan);

Frekvent urinering hos män utan smärta bör varna om mer än 1,5 liter urin eller sex resor till toaletten släpps ut per dag. Se videon nedan för mer information:

 • Utseende av spår av blod i sperma;
 • Snabb urinering och utseendet av smärtsamma erektioner på natten
 • Försämring av arbetskraften;
 • Minskad sexuell aktivitet och sexuell lust, för snabb utlösning. Patologi kan leda till erektil dysfunktion;
 • Ökning av temperaturen;
 • Svårigheter att tömma magen.

Konsekvenserna av kronisk prostatit, där adekvat behandling inte utförs, består i utvecklingen av olika patologier. Dessa är:

 1. Pyelonefrit, njursvikt. En liknande komplikation utvecklas om den inflammatoriska processen förvärras av bindningen av en infektiös mikroorganism;
 2. Erektil dysfunktion, som över tiden kan leda till infertilitet
 3. Formering av konkretioner i prostatakörteln. Utvecklingen av denna patologi beror på det faktum att sperma i inflammationsprocessen fördjupar och med tiden kan provocera kanalerna.
 1. Urininkontinens
 2. Utbildning cystor. Detta beror på att metaboliska processer sänks i vävnaderna.
 3. Utveckling av en malign tumör.

Graden av svårighetsgrad av komplikationer som orsakas av kongestiv prostatit beror på det stadium då den patologiska processen diagnostiserades och huruvida den var komplicerad av infästningens infästning.

Orsaker till sjukdomen

Stagnerande prostatit uppstår på grund av sådana faktorer som:

 • Inhibering av ejakulation under excitation;
 • Ofullständig utlösning (som vanligen uppstår vid avbruten samlag).
 • Långvarig avhållsamhet
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med patologiska förändringar i venerna (varicocele, hemorrojder, åderbråck);
 • Anatomiska egenskaper: kronisk misslyckande av venerna i venerna, medfödd svaghet i kärlens väggar;
 • En stillesittande livsstil;

Doktor-dermatovenereologen, urologen Lenkin Sergey Gennadyevich, kommer att berätta mer om stillastående sjukdomsform:

 • Underkylning kroppen;
 • Hormonella fluktuationer;
 • fetma;
 • Intoxicering av kroppen med alkohol eller nikotin;
 • Ökad psykologisk belastning;
 • Frekvent onani, som inte bidrar till fullständig tömning av de huvudsakliga vägarna.
 • Brist på regelbundet sexliv;
 • Förstoppning eller förlängd diarré;
 • Pathologier i ändtarmen.

Diagnos av patologi

Vid misstanke om stillastående prostatit föreskrivs patienten följande diagnostiska åtgärder:

 1. Den allmänna analysen av blodet, med hjälp av vilket de avslöjar tecken på inflammatorisk process;
 2. Allmän analys av urin. Denna metod bestämmer förekomsten av inflammation i organen i det genitourära systemet;
 1. Biokemiskt blodprov för att utesluta eller bekräfta närvaron av njursjukdom;
 2. Fingerundersökning av prostata, som gör det möjligt att utvärdera sin form, storlek och konsekvens.

Diagnos av kongestiv prostatit

 1. Ultraljud av prostata, urinblåsa, njure. Med hjälp av denna åtgärd utvärderar du sjukdomsformen.
 2. Sår en hemlighet på floran och känslighet för antibakteriella läkemedel. Denna procedur är nödvändig om det finns inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata;
 3. Screeningstest för närvaro av prostatacancer. Studien är avsedd för män i åldern 45 år om resultaten av ultraljud visar brännpunktsändringar.

Efter diagnosen bestäms, behandlingsförloppet.

Tillvägagångssätt för behandling

Behandling av kronisk prostatit är komplex. Basen av terapi är intaget av mediciner.

Tabell 1. Läkemedel som används vid stillastående prostatit

Med kronisk prostatit föreskrivs följande läkemedel:

I patologi används följande typer av läkemedel:

Under behandlingen används följande:

För att eliminera symptomen gäller:

Förutom läkemedel visas patienter med kronisk prostatit fysioterapeutiska procedurer:

 • elektrofores;
 • elektroplätering;
 • Ljusterapi (laser, ultraviolett, infraröd strålning);
 • Magnetisk terapi;
 • Parafin applikationer.

På fotot, massera underlivet. Vid behandling av prostatit masseras också sacralbäcken och iliac-tibiala regioner

Fysioterapeutiska förfaranden förbättrar absorptionen av droger av kroppen, påskyndar utsöndringen av sönderfallsprodukter från prostata och stimulerar de metaboliska processerna i den.

En annan behandlingsmetod är en kontrastdusch på perinealområdet. Förfarandet hjälper till att stimulera blodflödet. Ursprungligen utsätts skrotområdet för vatten vid en temperatur av 40-45 grader (i 30 sekunder), då - med kallt vatten vid rumstemperatur i 15 sekunder.

En positiv effekt på prostata med stillastående fenomen är också massagen av underlivet och ryggen. Förfarandet bör utföras av specialister.

En annan del av behandlingen av kongestiv prostatit är medicinsk gymnastik. Det rekommenderas att utföra följande övningar:

 1. Grunt sit-ups och fixering av kroppen i denna position i 3-5 sekunder;
 2. Push-ups från golvet eller någon yta - pall, vägg;

Master of Sports, en specialist i träningsterapi Cyril Pavletsov kommer att visa flera övningar för behandling av sjukdom:

 1. Lyft skinkorna från den bakre positionen på baksidan;
 2. "Cykel" från den bakre positionen;
 3. Stå på axlarna eller "björk".

Behandling av patologi genom folkmedicinska lösningar

Folkmekanismer används också för att eliminera manifestationer av kongestiv prostatit. rekommenderas:

 • Mottagning av buljonger från cowberry löv, dillfrön, björkbark, persilja rot. De minskar inflammation, har anti-edematösa och diuretiska åtgärder.
 • Mottagning av varma bad med tillsats av eteriska oljor av en tall, en enbär, en cederträ. Det är nog att bara lägga några droppar olja i vattnet.
 • Lägg en matsked av linfröolja till den färdiga maten dagligen;
 • Användningen av pumpa frön i rå form (för en handfull varje dag).

Även män som lider av kongestiv prostatit rekommenderas:

 1. Ät korrekt och observera balansen mellan proteiner, fetter och kolhydrater. Det är nödvändigt att avstå från röka produkter, kryddor, kryddiga rätter och konsumera mer färsk frukt och grönsaker.
 2. Regelbundet ha sex, öva inte avbrutet samlag som en preventivmetod;
 3. Utöva åtminstone måttligt. Den bästa sporten som kommer att förhindra utvecklingen av stillastående prostatit, överväga att simma.

Fysiska övningar med prostatit ökar blodflödet, vilket ger prostata tillbaka till det normala

 1. Tillåt inte hypotermi;
 2. Tidig adress till urologen vid förekomst av de första avvikelserna;
 3. Övervaka vikt, undvik övervikt
 4. Årligen för att undersöka prostata (för män är mer senior 40 år).

Stagnerande prostatit är ett farligt fenomen som inte bara minskar människans livskvalitet, men kan också orsaka sådana allvarliga avvikelser som infertilitet och utveckling av en malign tumör. Sjukdomen måste behandlas. För att behandlingen ska få ett positivt resultat så snart som möjligt är det nödvändigt att konsultera en specialist när de första tecknen på en störning i det urogenitala systemet fungerar.

Utveckling och behandling av kronisk prostatit

inflammation i prostatan inte alltid orsakad av infektion hit, ibland detektera varje patogen i sperma eller urin, eller i kroppsceller är inte möjlig. Sedan pratar de om icke-bakteriell inflammation i prostata, en av vilka former är kongestiv prostatit.

Vad händer i kroppen

Kongestiv betyder stillastående, utvecklas när blodkärlen överflödar i nedre extremiteterna. På grund av cirkulationsrubbningar ackumuleras skadliga metaboliska produkter, går mindre syre kroppens celler, sönderregenerering och tillväxt av nya celler, blir processen kronisk. Gamla celler uppfattas som främmande, och ackumulerade skadliga ämnen förorsakar frisättning av leukocyter i blodet. Som ett resultat av dessa processer börjar kroppen en inflammatorisk reaktion. Med långvarig persistens av cirkulationssjukdomar utvecklar mannen kongestitiv prostatit.

Vilka är orsakerna

Störning av blodcirkulationen har orsaker till utveckling:

 • låg fysisk aktivitet
 • frånvaro av sexuellt liv
 • sällsynta sexuella kontakter;
 • den frekventa praxisen av avbrutet samlag
 • frekvent övning av långvarigt samlag
 • masturbation;
 • frekvent sexuell kontakt som leder till utmattning
 • promiskuösa sexuella relationer ökar sannolikheten för penetration av intracellulära organismer;
 • stenar i prostata;
 • spik i orgeln;
 • patologier i hjärtat, vilket leder till en kränkning av blodflödet i underbenen;
 • alkohol och rökning missbruk
 • fetma;
 • stressiga situationer leder till minskning av blodkärl och försämring av blodtillförseln;
 • ofullständig tömning av kroppen från sekret.

På grund av ökningen av arbetstyper började mekaniseringen av processer, män börja flytta mindre, så sjukdomen började inträffa redan från 20 till 30 år. Ofta sjuka kontorsarbetare och människor utsatta för fetthet.

symptom

 1. Förstorad körtel i storlek.
 2. Sårhet när palpation av kroppen.
 3. Smärta sensioner i det lilla bäckenet, avger i perineum, skinkor, lår.
 4. Efter sexuell kontakt reduceras smärta på grund av tömning av prostata.
 5. Svår urinering, urinströmmen är svag, långsamt flödande.
 6. Efter prostatens massage förbättras välbefinnandet.
 7. Från prostatan utsöndras blodproppar, täta klumpar.
 8. Minskar erektion, försvagning av sinnena vid mottagning av orgasm.
 9. Ökning av den totala kroppstemperaturen.
 10. Svårigheter att tömma tarmarna på grund av en förstorad körtel.
 11. Smärta i buken på grund av tryck på tarmarna.

Kongestiv prostatit har symptom som liknar andra former av inflammation i körteln, så det är inte lätt att upprätta en diagnos utan laboratoriedata. Efter att ha testat, är det inte svårt att diagnostisera kronisk prostatit, det kommer att präglas av:

 1. Ökat antal vita blodkroppar i urin, sperma och utsöndring från körteln.
 2. Frånvaro av bakteriell infektion i biologiska vätskor.

Hur man behandlar

Kronisk prostatit är behandlingsbar, så släpp inte av dina händer. Om du har några av dessa symtom, gå till urologen för en behandlingsperiod. För återhämtning måste insatser göras:

 1. Ändra din livsstil: sluta röka och alkohol, börja flytta mer och ha regelbundet sex.
 2. Minska stress i ditt liv.
 3. Ät korrekt: utan skarpa, kryddiga, röka rätter, fler vitaminer och färska grönsaker.
 4. Minska din vikt om du är överviktig.

terapi

Om en man kan hitta en specifik orsak kommer behandlingen att styra den sjukdomsfremkallande faktorn plus reducerande symtom.

 1. "Ketanov" tar bort inflammation och smärta;
 2. "Paracetamol" minskar smärta, inflammation och temperatur;
 3. "Analgin";
 4. Baralgin.

Alfa-adrenoblocker förbättrar urinering, är de ledande drogen vid behandling av kongestiv prostatit:

Dosering av läkemedel i denna grupp ska ordineras av en urolog, eftersom de kan sänka trycket. De är kontraindicerade för män med lågt blodtryck.

Även om ingen bakteriell flora detekteras i analyserna behandlas kronisk prostatit med antibiotika. De ordineras, eftersom intracellulär infektion kan lösa sig i prostata, vilket inte bestäms av resultaten av laboratorietester.

 1. "Amoxiclav";
 2. "Amoxicillin";
 3. cefalosporiner:
 4. "Ceftriaxon";
 5. "Cefazolin";
 6. "Cefepime."
 • makrolider:
 1. "Azitromycin";
 2. "Erythromycin".

Diuretika för tömning av blåsan:

 • Massage i prostata förbättrar blodcirkulationen i kroppen och har en analgetisk effekt. Massage utförs av en specialistläkare, men du kan lära dig hur du gör det själv.
 • Kronisk prostatit behandlas med varma bad eller värmer prostata. Hög temperatur påverkar de befintliga patogenerna negativt och slappnar av den muskulära delen av körteln, vilket minskar kramp och smärta. När du tar vattenprocedurer kan du lägga till växtbaserade infusioner som har antiinflammatoriska egenskaper.
 • Det finns en teknik för att sätta in en sond i ändtarmen, som leder till och upphettas av järn eller genom den, produceras mikrovågor, vilket visar sig vara en lokal effekt.
 • På fizioprotsedurah agerar elektrisk ström, stimulerar organet och förbättrar blodcirkulationen.

Lugnande medel för att minska påverkan av stress:

 1. tinktur av motherwort;
 2. valeriana;
 3. "Glycin";
 4. «Ny Passit».

Efter behandling, förhindra sjukdom så att effekten inte försvinner.

förebyggande

Kronisk prostatit kan förhindras:

 • inte sitta hemma - gå till affären till fots, knäböj hus på morgonen och göra i backen, under en paus, försök att komma hem till lunch, ofta promenader med sina hustrur och barn;
 • Sexuellt liv borde vara regelbundet utan onani och avbrutna samlag.
 • sluta röka och alkohol
 • titta på din vikt - övervikt leder inte bara till prostatit, men också problem med hjärtat, lungorna och blodkärlen;
 • temperament och stärka immunitet
 • följ kost, passera inte och ät mer färska livsmedel;
 • undvik hypotermi.

komplikationer

 1. Kongestiv prostatit leder till infertilitet, eftersom prostatakörteln inte kan syntetisera den nödvändiga hemligheten för spermatozoas livskraft.
 2. Dålig cirkulation och ansamling av skadliga ämnen är bra predisponerande faktor för förökning av bakteriefloran, men utan behandling kronisk formen kan gå in i bakterie ledande till förstörelse av kroppsvävnad.
 3. Brottad urinering och ackumulering av urin leder till blåsor.

Kronisk prostatit är inte en mening, men behandling bör inte undvikas. Som någon sjukdom har komplikationer, tveka inte och gå till urologen.

Om möjliga komplikationer med prostatit kan du ta reda på det genom att titta på den här videon: