Huvud
Strömförsörjning

Behandling och förebyggande av prostatit med enemas

Med inflammation i prostata är en av de effektiva behandlingsmetoderna mikroklysmia. Sådana förfaranden är lätta att utföra hemma och de agerar lokalt, direkt på prostatavävnaden, vilket gör enemas ganska effektiv metod för anti-prostatisk behandling.

Enema av prostatit

Prostatit är en allvarlig inflammatorisk lesion i prostatakörteln, som alltmer påverkar unga män, vilket orsakar allvarliga problem hos patienter med urinering, sexliv och orsakar ganska smärtsamma förnimmelser. Oftast i komplex terapi av prostatit ingår mikroclykliska förfaranden.

Lavemang med prostata patologier bidra till att klara inflammatoriska lesioner och eliminera smärta, lätta defekatsionnyei uretrala processer som bidrar till eliminering av samarbete förekommer störningar och patologier.

Prostatisk inflammation bildar ofta mot bakgrund av lågdosstasis, och mikrocykler eliminerar försiktigt detta problem, verkar direkt på det inflammatoriska fokuset och neutraliserar stillastående tillstånd i körteln.

effektivitet

Införandet av terapeutiska lösningar i rektum underlättar snabb eliminering av den inflammatoriska processen och de obekväma symptom som följer med det:

 1. Lokala antiseptika förtrycker patogen mikroflora, vilket accelererar återhämtningen.
 2. Införandet av lösningen i rektum tar snabbt bort inflammationen och tar bort hypereutiviteten hos körtelvävnaderna och lindrar smärtsymptom.
 3. Klippen hjälper till att eliminera huvudproblemet med prostatit - urinproblem och ömhet.
 4. Mot bakgrund av lavemang förfaranden normalisering miktionsfrekvens, stoppar obehaglig brännande känsla i urinröret, blåsan börjar att fungera normalt.
 5. Enemas hjälper till att lindra huvudvärk och lindra känslan av svaghet, arbetsförmågan förbättras markant.
 6. Efter avslutad behandlingsperiod är sexlivet lätt förnyat.

Penetration av lösningen direkt i rektumets hålighet ger direkt exponering och maximal koncentration av läkemedlet i det inflammatoriska fokuset. När man tar orala läkemedel är den terapeutiska effekten märkbart lägre, eftersom sådana droger passerar först till matsmältningssystemet, sedan leverstrukturer. Följaktligen skadas dessa organ irreparabelt och själva läkemedlen når prostatan redan i en mycket lägre koncentration.

Indikationer och kontraindikationer

Behandling av prostatit med enemas rekommenderas i sådana kliniska fall:

 • Kroniska prostatiska former. I en sådan situation är mikroclyster med lösningar baserade på ört lavendel och kamomillblommor särskilt effektiva. Även inflammation av mikroclyster med diklofenak är väl avlägsnat. Det är användbart att införa lösningar baserade på växtbaserade doser som stabiliserar glandulär aktivitet, förebygger och behandlar hemorrojder, ofta intill prostatit.
 • Om patienten har en akut form av prostatit, måste du först eliminera exacerbationen och börja sedan behandla med mikroclyster. I det här fallet kommer fyto-vegas med rygg eller kalendula, violett eller morwort vara särskilt användbart.

Kontraindikationer för misshandel är akuta prostatiska former, hemorrojder och intestinal neoplasma. Med hemorrojder reduceras tarmens elasticitet, och införandet av lösningen kommer att orsaka tryck, fylld med vävnadsbrott. I fallet med tumörprocesser är proceduren kontraindicerad på grund av ökat blodflöde av de aktiva substanserna i mikroklymenalösningen, vilket underlättar den accelererande spridningen av den maligna processen.

I vissa patienter kan allergiska reaktioner uppstå vid användning av oljiga eller växtbaserade lösningar, så denna sannolikhet bör beaktas före användning. Kontraindikerad mikroklysmi i någon feber, liksom med intensiv smärta i buken. I det senare fallet ökar lösningen intra-abdominalt tryck och förbättrar den befintliga ömheten. Dosen ska ordineras av läkaren i enlighet med patientens tillstånd, stadium, form och grad av komplexitet i prostatainflammationen.

Arbetsordning

För att effektivt hantera inflammatoriska skador och hellre bli av med prostatit är det nödvändigt att utföra proceduren i enlighet med vissa regler för upprättande av mikroclystrar:

 • Före administreringen av läkemedelslösningen är det nödvändigt att tvätta tarmarna med en rengörande emalj, som består i införandet av 300 ml vätska. Utför proceduren tills anus inte läcker rent vatten.
 • Klyftorna ska vara tillräckligt varma (upp till 40 ° C) och i en mängd av 50-150 ml.
 • Efter proceduren behöver du stanna i sängen i en timme, utan att tömma tarmarna, så att användbara ämnen från lösningen kan absorberas.
 • Det är bättre att genomföra mikroclys för natten, så att man efter proceduren kunde gå och lägga sig i rektum tills morgonen.
 • Om ingångs 150 mol av en lösning, det finns ingen anledning att frukta vad som ska hända spontan tömning av natten, eftersom en sådan liten mängd av lösningen inte kan utlösa okontrollerade rörelser.

Om alla regler följs kommer enemas vara den mest effektiva metoden att behandla prostatit av en extra natur. Om du väljer rätt lösning, kommer denna terapi att bidra till att påskynda återhämtningen hemma.

Med vad man ska göra

Behandlingskläder klassificeras enligt vilka lösningar som förväntas administreras. De vanligaste vid behandling av prostatit anses vara läkemedel, olja, växtbaserade lösningar och med biprodukter.

Läkemedel

Det är effektivt nog för att lindra tillståndet med prostatit, införandet av lösningar i ändtarmen med läkemedel. Så stoppar mikroclyster med Dimexidum inflammation, eliminerar smärtsamma känslor och ökar absorptionen av näringsämnen om du blandar det här läkemedlet med örttekoko.

Klippen är förberedda enligt följande:

 • Med Dimexid. Det är nödvändigt att framställa växtbaserade buljong (t ex, kamomill), kyla den till 40 ° C och sattes med förväntningen Dimexidum 10 ml per 100 ml buljong. Blandningen omröres och användes enligt riktning. Varaktigheten av behandlingen är 10 dagar.
 • Med peroxid. I ett glas vatten rör en tesked väteperoxid 3%. Den beredda lösningen är 4 mikrocykler. Behandlingstiden är 3 dagar.

Även enemas utförs med klorohexidin eller furacilin. Vanligtvis är de föreskrivna för den rena karaktären hos den prostatiska inflammationen. Sådana mikrocykler hjälper till att förstöra patogena mikroorganismer, återställa metaboliska intercellulära processer, förbättra lokal immunitet etc.

herbal

Microclysters med örter är säkra och effektiva, de hjälper till att ta bort inflammation, stoppa smärtsymptom, förbättra materialets intercellulära utbyte och cirkulation:

 • Den mest kända och effektiva är enema med kamille. För beredningen hälls en stor sked blommor över med kokande vatten (0,25 L) och hålls under locket under 2 timmar. Infusion av kamille, svalna ner till 40 grader och ringa in i päron. Lösningen är ca 150 ml. Behandlingsförloppet varar i en och ett halvt år, sedan en tvåveckorsavbrott.
 • Du kan förbereda en lösning från samlingen av örter. St John's Wort och ekbark bryggs i lika delar med kokande vatten. En sådan lösning har en mer uttalad antiinflammatorisk effekt.

Du kan använda andra örter för enemas med prostatit som motherwort eller salvia, calendula eller motherwort. Herbal decoctions av dessa växter har antiseptisk och diuretisk, analgetisk effekt.

olja

När klizmirovanii oljelösningar användes olika oljor, såsom havtorn, ricinolja, eukalyptus, oliv, Hund ros och andra. Sådan lavemang oumbärliga för smärtsam känsla i ljumsken och perineum, de minskar gasbildning, förbättra blodflödet och tonen tarmaktivitet. De är vanligtvis placerade i mängden 30-50 ml.

De mest effektiva enemas är:

 • Med eukalyptus. Doppa 20 droppar eucalyptus i ett glas, tillsätt upp till 50 ml med varmt vatten.
 • Med pumpaolja. En stor sked av pumpafröolja blandas med 30 ml kokt varmt vatten.

Som utgångspunkt kan du också använda havtorn, persika, castor och andra oljor. Olja kan inte införas i rektum i ren form, den måste spädas med vatten.

Med biprodukter

Mikroklyschor med biodlingsprodukter är ganska populära vid behandling av prostatit. Propolis har kraftfulla regenere, anti-inflammatoriska och bakteriedödande egenskaper och lavemang propolis har också smärtstillande effekt.

 1. För att förbereda enema med propolis måste du koka 100 ml vegetabilisk olja och tillsätt 10 g mark propolis till den. Blanda sedan bra och svalna till 40 grader. Den resulterande blandningen rekommenderas för användning i mikroclyster, injicering i taget 30 ml per natt.
 2. Lösningarna för mikroklizm örter för att öka deras effektivitet kan läggas tesked honung, men bara om man inte är allergisk mot pcheloprodukty.
 3. Användbara enemas med honung och örter. Hackad kamille, yarrow och belladonna (10 gram) blandas, häll 0,3 liter kokande vatten, stå i 4 timmar. Därefter filtreras och läggs till infusionen 4 stora skedar honung. En sådan lösning administreras vid 50 ml per natt. Behandlingstiden är 4 dagar.

Innan du använder medicinen med honung eller propolis är det nödvändigt att samråda med urologen.

Andra medel

Hemma finns det alltid produkter som kan användas för att förbereda en mikroklysmisk lösning för prostatit. Till exempel, soda enemas. I ett glas vatten rör om en sked med läsk. För mikrokryssare använd 100 ml rumstemperaturlösning. Lösningen av läskbehandling är 10 dagar. Sådana förfaranden med soda hjälper till att förstöra den patogena mikrofloran, minska inflammatorisk process och underlätta patientens övergripande välbefinnande.

Läkande egenskaper för prostatit och har mikrocykler med saltlösning. En tesked salt (helst hav) bör lösas i ett glas vatten. Ange 50-100 ml. En sådan lösning hjälper till att avlägsna den patogena mikrofloran och värmer den sjuka körteln.

Mangan kan också ha en mirakel effekt, det hjälper till att förstöra patogena mikroorganismer och normaliserar blodcirkulationen. Det är nödvändigt att tillsätta ett kaliumpermanganat i glaset med vatten (nypa) och försiktigt lösa upp. Nu i en annan behållare av vatten, måste manganlösningen hällas långsamt, så att en lösning av en ljus, rosa nyans erhålls.

recensioner

Patienter i nätverket lämnar mycket återkoppling om behandling av prostatit med mikrocykler, och nästan alla är positiva. Det enda undantaget är när patienten har en allergi eller en individuell intolerans mot mikroklimatlösningen. En sådan hög effektivitet av enemas med prostatiska inflammationer förklarar effekten av den administrerade lösningen direkt på inflammationsstället och redan 15-20 minuter efter administrering av lösningen. Och det finns nästan inga negativa reaktioner från sådan behandling, de skadar inte levern, de överbelastar inte njurarna.

Urologer anser att denna behandlingsmetod är ganska effektiv och bekräftar att användningen av mikroclyster kan förkorta behandlingstiden och intaget av NSAID och andra tabletter. Det viktigaste är att konsultera behandlings urologen i förväg för att utesluta sannolika kontraindikationer för sådan behandling. Då kommer effektiviteten hos enemas med prostatit att vara så hög som möjligt.
Videonavläsning, effekt och recept av enemas för behandling av prostatit:

Enema med prostatit

Prostatit eller inflammation i prostatakörteln är en allvarlig sjukdom hos den manliga sexuella sfären, som uppträder i varierande grad i varannan man över 70 år. Patologi åtföljs av ett brott mot urinering, smärta, impotens, vilket allvarligt förvärrar patientens livskvalitet.

Den terapeutiska emmen med prostatit är ett utmärkt komplement till sjukdoms huvudsakliga terapi. Men för behandling av den inflammatoriska processen för att vara effektiv måste den utföras under överinseende av en androlog. Missbruk inte mikroclysters och försumma de droger som specialisten utsetts, det här är fullt av komplikationer.

Behandling av prostatit med enemas

Mikroklyster och suppositorier för rektal administrering används mycket ofta för behandling av prostatit. Med vad man ska göra eller göra enema vid en prostatit, är det bättre att specificera hos den läkare som är närvarande. Beroende på scenen och typen av patologi kan enemas med mediciner, till exempel antibiotika, antiseptika, ordineras. Även med prostatit används enemas med fytodroger, till exempel med kamomill.

Microclysters är otvetydigt en mycket effektiv behandlingsmetod. Men många män vägrar det på grund av obehagliga känslor under förfarandet. Experter anser att det är bättre att lida och genomgå en behandling med mikroclyster, eftersom förfarandet kan ha följande positiva effekter:

 • ett antiinflammatoriskt;
 • antibakteriella;
 • bedövningsmedel;
 • sårläkning.

Samtidigt utarbetas mikrocykler på grundval av billiga apotekskomponenter och tillgängliga produkter, vilket kan spara mycket på dyra läkemedel. Naturligtvis är det inte nödvändigt att avbryta medicineringen ordinerats av läkare, på egen hand, men de kommer sannolikt att behöva använda en mindre mängd tid, så inflammation på grund lavemang reträtt snabbare.

Kontra

Liksom någon typ av terapi har mikroclystrar ett antal kontraindikationer:

 • allergiska reaktioner på agensens komponenter;
 • onkologiska sjukdomar inom inflytningsområdet;
 • hemorrojder av något stadium och sprickor i anuset;
 • blödning från ändtarmen
 • akut prostatit med svår smärta.

Separat är det nödvändigt att notera en akut prostatit. Tyvärr, när uttryckt smärta och exacerbation genomföra microclysters och andra lokala förfaranden, såsom prostata massage, det är strängt förbjudet.

Stimulering av prostata med en eller annan metod kommer avsevärt att öka smärtan och svullnaden i vävnaderna. Används enemas vid behandling av kronisk prostatit, liksom för förebyggande av exacerbationer.

Hur man gör mikroclyster med prostatit

Fördelen med att behandla med mikroclyster är att behandlingen inte är nödvändig i ett procedurrum. På vilja kan patienten göra enemas hemma.

Terapi med mikroklasmer utförs i följande ordning:

 • Först framställs en lösning eller ett avkok, vilket kommer att användas.
 • För att mikroenema var effektiv måste du göra en rengörande enema innan du börjar proceduren.
 • Nästa steg måste du värma upp 150 ml av läkningslösningen och sätt in den i sprutan. Vätskan bör vara varm för att undvika irritation i ändtarmen och prostata.
 • Det är nödvändigt att injicera vätska i ändtarmen och lämna i minst 30 minuter.

Det är tillrådligt att gå till sängs omedelbart efter mikroclyster, då är effekten av behandlingen maximal. 150 ml vätska ska inte lämna ändtarmen, eftersom denna volym är för liten. Men om patienten oroar sig för sängkläder, kan du lägga en vattentätt blöja och ligga på den.

Behandlingsförloppet ordineras av en läkare individuellt, vanligtvis tar det inte mer än en vecka, då måste du ta en paus i 14 dagar. Efter vila kan du upprepa behandlingen, om det finns ett sådant behov.

Enema i kronisk prostatit

Behandling av prostatit med mikroclyster med användning av apoteksprodukter innebär användning av följande droger och droger:

 • väteperoxid;
 • kaliumpermanganat;
 • furatsilin;
 • antibiotika, exempelvis Doxycyklin, Ofloxacin, Levomycetin och andra.

Mikrocykler med antibiotika för prostatit bör ordineras uteslutande av en läkare. Faktum är att sådana droger ska användas i rätt koncentration, blandning med Dimexide. Om du använder felor felaktigt kan du prova störningar i tarmarna och komplicera ditt tillstånd.

För att förbereda en lösning med peroxid, tillsätt 20 droppar 3% väteperoxid i 150 ml varmt kokt vatten. En sådan enema kommer att döda den patogena floran, kommer att ha en stimulerande effekt på prostata och förbättra mannens erektilfunktion.

Lösningen med kaliumpermanganat desinficerar. För beredningen måste flera granuler av kaliumpermanganat lösas i 150 ml vatten för att erhålla en svag gulaktig-rosa lösning. Det är mycket viktigt att lösa upp granulerna perfekt. Om en bit koncentrat kommer in i tarmen kommer en bränning att uppstå.

Furacilin är ett känt och effektivt antiseptiskt medel som används för bakteriell prostatit. För att förbereda lösningen är det nödvändigt att lösa furacilin tabletten i 150 ml vatten. Om tabletten är brusande uppstår inga komplikationer, men dubbeltabletten ska spädas i 300 ml vatten.

Furatsillina konventionell tablett att mala väl mellan två skedar eller i en mortel, och sedan väl upplöstes i varmt vatten för att inte fällning kvarstod. Om mer lösning erhålls kan den användas nästa dag, men måste upphettas före användning.

Herbal enemas med prostatit

Att döma av recensioner av patienter och läkare, lavemang med prostatit naturläkemedel inte är mindre effektiva än microclysters med apotekslokaler. Och det här är inte förvånande, för i örter finns en stor mängd biologiskt aktiva substanser som har följande åtgärder:

 • lindra inflammation
 • minska smärta
 • minska svullnad av vävnader;
 • ha en positiv effekt på styrkan.

På apoteket kan du köpa alkoholtinkturer av olika örter. De är mycket bekvämare att använda, du behöver inte ständigt förbereda buljonger. Tinktur lagras under lång tid och billigt. Men etylalkoholen, som finns i tinkturerna, har en irriterande effekt på ändtarmen.

Efter en eller två ansökningar kommer det troligtvis inte att vara ett problem, men en behandling kan ge upphov till tarmdysfunktion. Därför rekommenderas inte alkoholtinkturer för användning för att förbereda mikroclyster från prostatit.

Microclysters med kamille i prostatit

Det enklaste och mest vanliga, men effektiva sättet är ett avkok av kamomill. Mikrocykler med kamille i prostatit kan utföras med endast blommor av kamomill eller i samlingen av örter.

För att förbereda buljongen ska en matsked hackad kamille fyllas med ett glas kokande vatten. Täck vätskan med ett lock, handduk det och lämna i 1,5 timmar. När buljongen är klar måste den filtreras och tillsättas med vatten till ett fullt glas. Det erhållna medlet kan användas för mikrolys i en uppvärmd form.

För att förbereda samlingen behöver du 15 gram kamille och 5 gram kalendula, celandine och plantain. Alla dessa örter har en uttalad antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Samlingen bör males till ett enhetligt tillstånd och häll 500 ml kokande vatten, låt det brygga. Den resulterande lösningen ska förvaras i kylskåp.

För framställningen av lavemang med 100 ml av buljongen späds med 50 ml varmt vatten, varm buljong erhållen som kan användas i form av lavemang för behandling av prostatit. Ett sådant avkok kan också användas i sin helhet. I detta fall injiceras 500 ml varmt medel i ändtarmen under 15-30 minuter. Ju längre desto bättre.

För att öka effektiviteten blandas avkok av örter med Dimexide. Detta apotek innebär förbättrad absorption av näringsämnen. Vid beredning av lösningen bör det beaktas att Dimexide inte får vara mer än 10%, resten är avkoket av örter.

Microclysters med ekbark

Eksbark har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Det används för en mängd olika patologier, till exempel från blödande tandkött och inflammatoriska processer i någon del av kroppen.

Eksbark med prostatit appliceras i form av mikroclysters, för detta, förbereda avkoket i följande ordning:

 • Barken av ek ska blandas med Johannesört i lika stora proportioner och krossas.
 • En matsked örter häll 200 ml kokande vatten och lämna i en timme.
 • Den färdiga produkten filtreras och späds något med kokt vatten.

Du kan göra avkok och utan tillsats av Johannesört, men samlingen är fortfarande effektivare.

Oljor för mikroclyster från prostatit

För framställning av mikrocykler används oljor som har en antiinflammatorisk effekt. Dessa inkluderar havtorn, ricinus, persika. Eucalyptusolja kan också användas, men i mycket små mängder.

Läkande oljor lägger till örter följande örter:

Havtornsolja blandas ofta med gran, lägger till den senare i en mycket liten mängd och med oliv. Det rekommenderas att blanda högst tre komponenter för att undvika irritation i tarmarna.

slutsats

Kronisk prostatit bryter väsentligt patientens livskvalitet, så dess omfattande behandling måste vara obligatorisk. Enemas hjälper till att bli av med smärta, stärka styrkan, eliminera problem med urinering. Men innan du använder mikroclyster rekommenderas det att konsultera en läkare.

Användning av enemas med prostatit

Terapeutiska mikroclyster används som en hjälpmetod för bekämpning av inflammation i prostatakörteln. Vilken är den terapeutiska effekten av denna procedur, och vilka lösningar kan användas för att ställa enema för prostatit?

Åtgärd på inflammerad körtel

Medicinska mikrocykler hänvisas till lokala behandlingsmetoder. Deras fördel ligger i det faktum att ämnena i kompositionen snabbt tränger in i blodet genom tarmarnas väggar och börjar fungera inom 20-30 minuter efter administrering.

Enema bidrar till snabb regenerering av skadade vävnader och slemhinnor, lindrar inflammation och svullnad, påverkar positivt återställandet av prostatafunktionerna och det reproduktiva systemet som helhet. De förbättrar också tarmmotiliteten, underlättar urinprocessen, förhindrar stillastående processer i prostatakörteln. Rektal administrering av läkemedel möjliggör minimering av den negativa effekten på matsmältningsorganen.

Kontra

Använd inte enemas med prostatit i akut stadium, i närvaro av akuta inflammatoriska processer i tarmarna, maligna neoplasmer. Det rekommenderas inte att utföra denna procedur för akut smärta i perineum och underlivet.

Typer av lösningar

Sammansättningen av enemas kan innehålla mediciner, örtmedicinska örter och oljor. Valet av ingredienser för beredning av mikrocyklister beror på sjukdommens art och medföljande symtom. Således används jod och dimexid oftast från droger. Dessa komponenter bidrar till snabb absorption av ämnen och förstörelse av patogen mikroflora på tarmarnas väggar.

För beredning av växtbaserade decoctions växter med en uttalad antiinflammatorisk, antibakteriell, regenerativ och analgetisk effekt används: blommor av kamomill och calendula, motherwort, yarrow.

Förbered kompositionen enligt följande: en matsked hackade örter häll ett halvt glas vatten och insistera i en timme, sedan vätskan filtreras och bringas till en volym av 150 ml kokt vatten. För att förbereda lösningen kan du använda alkoholiska tinkturer av medicinska växter. I detta fall tillsätts 5 ml tinktur till 100 ml kokt vatten.

Med inflammation i prostata kan mikroclyster med naturlig olja förskrivas: oliv, havtorn, hundros, kakao och andra. Oljiga enemas kan ha en fördelaktig effekt på blodtillförseln i prostatakörteln, lindra smärtsymptom. För en gångs användning är upp till 30 ml olja nödvändig. Före introduktionen bör den beredda kompositionen upphettas till 45-50 grader för bättre absorption av användbara komponenter.

Sekvensen av åtgärder för inställning av enema

Denna procedur får utföras hemma. För att uppnå maximal terapeutisk effekt är det nödvändigt att strikt följa vissa rekommendationer. Innan mikroclyster ställs, rengörs tarmarna med vanligt vatten med hjälp av Esmarchs rån. Muggen fylld med vatten vid rumstemperatur placeras i en höjd av 1,5 m. Innan du tar spetsen måste patienten uppta knä-armbågens position för bättre fyllning av tarmarna. Efter tömning ska du tvätta anusen.

Behandlingslösningen administreras i ett benäget läge. För detta är det nödvändigt att ligga på ena sidan på soffan täckt med en oljekudde, böja benen i knäet och dra dem till kroppen. För att säkerställa att alla användbara ämnen absorberas i tarmarnas väggar, måste lösningen hållas inne i 20-30 minuter. Utför manipuleringar bättre före sängen.

Varaktigheten av kursen och hur ofta proceduren ska utföras ska ordineras av en läkare. Man bör komma ihåg att för ofta användning av enemas kan negativt påverka tarmmikrofloran och i vissa fall även orsaka dysbios.

Som regel sätts mikroclyster en gång var 5-7 dagar under hela behandlingen av läkemedelsbehandling. Denna procedur kan också utföras för att förebygga prostata sjukdomar. I detta fall bör repetitionsfrekvensen inte överstiga 1-2 gånger i månaden.

Använd enemas utan att först rådfråga en läkare rekommenderas för att undvika eventuella komplikationer. När man utser proceduren och väljer kompositionen beaktas patientens tillstånd, närvaro av samtidiga sjukdomar och allergiska reaktioner på dessa eller andra komponenter. Förfarandet i sig måste utföras i enlighet med alla nödvändiga försiktighetsåtgärder och hygienstandarder.

Metoder för diagnos och behandling av prostata

 • VIKTIGT ATT VET Myasnikov: "Drick inte Viagra, det är skadligt för hjärtat. POTENCY blir 5 gånger starkare om..

Mikrocykler med prostatit har länge använts av läkare för att bekämpa en av de allvarligaste sjukdomarna, vilket anses vara en farlig patologi för den manliga kroppen. Om sjukdomen diagnostiseras vid den initiala, vanligtvis akuta utvecklingsfasen, finns det varje möjlighet att bota sjukdomen helt. Men i händelse av att sjukdomen har gått in i en kronisk fas kan en sjuk man uppleva komplikationer i form av prostata adenom, impotens eller infertilitet. Situationen förvärras av det faktum att de flesta män har ett stillasittande jobb, röker och dricker mycket alkohol. Förekomsten av promiskuösa samlag och andra negativa faktorer leder till att prostatit drabbar nästan 70% av männen. Därför är det viktigt att genomföra förebyggande åtgärder mot denna sjukdom och använda några medel för dess behandling. En av sådana metoder för att eliminera tecken på sjukdomen är mikroclysti.

1 Allmänt karakteristisk för metoden

Denna metod för att bekämpa sjukdomen har länge använts i folk- och officiell medicin. För att eliminera symtomen på sjukdomen applicera salt, växtbaserade, medicinska och oljiga lösningar. De förstärker patientens kropp, lindrar inflammation på prostata. Enema bör placeras först efter undersökningen.

Man bör komma ihåg att mikroclysters är ett hjälpprocedur. Det görs vanligtvis innan du lägger dig. Patienten ges växtbaserade, medicinska eller vattenhaltiga lösningar i en volym av högst 0,1 liter. Om en lösning med olja används ska mängden av läkemedlet inte överstiga 25 ml.

En sådan varm enema sätts vanligen på i 60 minuter. Patienten bör ligga på magen med en varm filt som sitter runt hans skinkor och nedre ryggen. Du kan inte flytta en patient. Enema sätts till patienten först efter att han tömmer tarmkanalen.

Läkarna rekommenderar att man använder olika lösningar. Detta ökar effektiviteten av behandlingen. Förfarandet kompletterar ett komplex av åtgärder för att bekämpa prostatit. En sådan enema rekommenderas att användas ensam för att förebygga sjukdom.

Läkemedel som kommer in i patienten genom rektum påverkar det område som påverkas av inflammationen. De tränger in i tarmväggarna direkt i patientens blod och koncentrerar sig sedan i prostatakörteln. I mag-tarmkanalen eller levern kan de inte få, så denna behandlingsmetod är säker. Microclysters kan snabbt ta bort ödemet eller avlägsna inflammatorisk process, minska smärtssyndromet, förstöra mikroorganismer. Prostata förbättrar blodcirkulationen, och kloningens toning stiger. Samtidigt ökar sekretionsutgången kraftigt.

För framgångsrik tillämpning av sådana enemas krävs inte särskild kunskap. Det är nödvändigt att känna till de olika komponenterna av vilka terapeutiska lösningar består, proportionerna mellan de ingående delarna, etc. Man måste veta hur man förbereder dem korrekt för proceduren. Vad som kan användas för att bekämpa prostatit och hur man gör en avundsjukdom så här kommer att diskuteras nedan.

2 Vilka lösningar används för behandling?

För att eliminera symtomen på sjukdomen används oftast vatten och oljelösningar. Följande typer av ämnen är lämpliga för framställning av mikroclystrar:

 1. 1. Olika droger för att bekämpa inflammation på prostata och eliminera de bakterier som orsakade sjukdomen.
 2. 2. Avkok från växter som kamille.
 3. 3. Infusioner från olika örter.
 4. 4. Oljor används ofta.
 5. 5. I många fall görs mikroclyster med ett extrakt av propolis.

Vid användning av läkemedel för mikroclyster föredras Dimexide. Detta läkemedel har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Tillsammans med denna Dimexide har smärtstillande egenskaper absorberas den väl i ändtarmen, mättar den med nödvändiga medicinska komponenter. För att skapa en lösning för mikrocykler måste den lösas i ett förhållande av 1 till 10 i varmt vatten (kokt), med en temperatur på 50-60 ° C. Vid användning av Dimexide kvarstår en obehaglig lukt. Det kan inte användas för lever, njure, katarakt eller glaukom. Kontraindikerat läkemedel och med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Du kan använda andra läkemedel, till exempel, fytopreparationer, som kan lindra inflammation i prostata, förbättra cirkulationen och utflödet av urinvätska. För deras användning är det bäst att konsultera en läkare.

Buljonger från medicinska växter används ofta. Enema görs genom att använda lösningar av dekoktioner av kamomill, violett, salvia, mint, björkblad, modervort, ingefära.

För att förbereda enema med kamomill måste du bryta infusionen i 30 minuter innan du lägger dig. Mikrolykster bör placeras över natten. För att förbereda lösningen, 2 msk. skedar av kamomill för 200 g kokande vatten. Insistera på medicinen i ca ½ timme. Sedan måste lösningen försiktigt filtreras och kylas till en temperatur av 30-40 ° C. Därefter späds det resulterande läkemedlet med vatten så att lösningen inte koncentreras. Blandningen hälles i en gummipäron och gör enema.

3 Microclysters med andra ämnen

Läkarna rekommenderar att man använder oljelösningar för behandling. De anses vara de mest effektiva för avlägsnande av inflammatorisk process på prostatakörteln. Castor, solros, havtornsolja används framgångsrikt för att bekämpa prostatit. Dessa är de mest populära ämnena i sjukdomsbehandling. I vissa fall används kakaosmör eller persikolja, men många patienter föredrar att använda rosenkrämolja.

Produkterna i binens liv, i synnerhet propolis, används ofta för behandling av olika sjukdomar. Extraktet av detta ämne kan användas för att eliminera symptomen på prostatit. Den har samma egenskaper som oljelösningar. För att kunna applicera dessa typer av mikrocykler behöver du konsultera en läkare. Han kommer att ange den nödvändiga dosen av komponenter, berätta hur man gör en lösning för enema.

Och lite om hemligheter...

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATITIS? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och förstår du självklart vad:

 • Ökad irritabilitet
 • Nedsatt urinering
 • Erection problem

Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk till chefen för urologen: "Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare hemma?". Läs artikeln...

Sällan kan man höra att behandling av prostatit med enemas ger en positiv effekt och bidrar till att förbättra patientens tillstånd. I synnerhet är dessa mikroclyster med olika lösningar.

Vid korrekt närmar sig frågan, hittar du alternativ sådana lavemang, som kommer att fungera inte bara på symptomen på sjukdomen, men även direkt på inflammation i prostatakörteln, vilket minskar den.

Alla de mest användbara enemas och begränsningar till dem kan hittas just nu, efter att ha läst artikeln till slutet!

Vi gör enemas korrekt: rekommendationer och kontraindikationer

Utan kontraindikationer kan inte göra, de är överallt, som för behandling av en sjukdom. I själva verket är enemas kontraindicerade i fall där det förekommer tumörer i tarmarna, hemorrojderna, och även om prostatit fortskrider i akut form.

Det är viktigt att vara uppmärksam på lösningar som injiceras i ändtarmen. De har också sina kontraindikationer, och det rekommenderas starkt att de är bekanta med dem alla innan ansatsen appliceras.

Överstiga eller minska inte dosen - den ska vara exakt som anges på receptet. Många läkare förskriver sina patienter med prostatit, olika typer av enemas utöver den huvudsakliga behandlingen. Därför kan du be urologen att förskriva recept och för att beskriva hur ofta enemas är.

Vilka är de enemas som används för prostatit?

Klippen med prostatit kan användas olika. Du kan välja att ta hänsyn till personliga preferenser eller baseras på egenskaperna hos växter eller oljor som en person kommer att injicera rektalt.

Du kan dela dem i:

Nytt i förebyggandet av kronisk prostatit! Klinisk godkännande utfördes på ett sjukhus i Pyatigorsk sanatorium 2013. Män i åldrarna 38 till 73 år diagnostiserade med "kronisk prostatit" deltog i kliniska prövningar i 1 månad.

Oljiga enemas

Oljiga enemas innebär införandet av mineral- eller vegetabiliska oljor. De har en effekt inte bara på den inflammatoriska processen i prostata, men kan också ta bort smärta i buken och förhindra gasbildning. I allmänhet förbättrar enemas med olja blodtillförseln, tonar upp, rensar tarmarna.

Du kan gå in som oliv- eller ricinus och havtornsolja, kakao, hundros eller eukalyptus. Det finns många alternativ, i andra, liksom oljorna själva. Men här behöver du en läkares samråd så att han kan hjälpa dig att välja det bästa alternativet. Felaktig behandling kan leda till komplikationer och biverkningar, vilket bara förvärrar sjukdomsförloppet.

Fytocytos med prostatit

Inte mindre effektiva växtbaserade örter. Inte ens värt att tänka på det faktum att varje infusion kan införas i kroppen på vanligt sätt - givetvis kan det göras, men lika bra effekt som ett lavemang, kommer inte.

Behandling av prostatit med enemas med buljonger är inte mindre diversifierad än med oljor. 1 kan bryggas som ett slags örter (kamomill, ringblomma, citronmeliss, Hjärt, johannesört, ek, fläder, salvia, rölleka), och kombinera infusion av flera alternativ. Men inte allt är så enkelt som det kan tyckas. Du behöver veta exakt vad och med vad du kan kombinera i vilken mängd, dosering och behandlingsförlopp.

Mikrolysstrålar med avkroppar av medicinska örter kan ta bort inflammation och bedövas.

Läkemedelskläder vid behandling av prostatit

Dessa mikroclyster innebär den rektala administrationen av läkemedlet. Det finns fördelar om läkemedlet intas via munnen och ändtarmen, förbi den lever och njurar och därmed ladda kropparna. Och det är naturligtvis värt att notera än en gång att utan läkares råd är det bättre att inte injicera några medel.

Det är till exempel möjligt att behandla prostatit med enemas med jod, eftersom det är ett av de bästa (och billiga) sätten för desinfektion. Ett bra smärtstillande läkemedel kan kallas "Antipyrin", men "Dimexid" kommer att bidra till att ta bort inflammation.

Vad är viktigt att veta?

Doseringen, varaktigheten av kursen, ämnet som administreras av enema - det är inte nödvändigt att söka igenom all denna information på Internet. Det är bättre att rådgöra med den behandlande läkaren, som ska ordinera de korrekta doserna och preparaten i enlighet med patientens individuella egenskaper. Kroppen hos varje person är annorlunda, och den en till nytta, den andra kan kraftigt skada.

Enema är mycket effektivare. De börjar agera redan en halvtimme efter administrering av ämnet, vilket ger en märkbar lättnad till patienten. Eftersom inflammationen i prostata börjar minska, blir patogenen i urinröret förbättrad. Urineringsprocessen med varje gång blir mindre smärtsam.

Vägande fördel mikroklizm är priset: oavsett om det är ett läkemedel, naturläkemedel eller olja, det spelar ingen roll, dessa komponenter har ett pris på i storleksordningen mindre än tabletter eller kapslar, för att hitta dem är inte svårt - på alla apotek, och att de inte få mycket skador på kroppen, framför allt,, lever och njurar, ladda inte dessa organ.

För enemas kan man använda en mängd olika läkemedel, fytopreparationer, biodlingsprodukter. Förutom antiinflammatoriska medel används även antiseptisk, analgetisk, antispasmodisk, sårläkning, regenereringsverkan.

Läkemedel har kontraindikationer. De kan interagera med andra mediciner, förbättra, försämra deras effekt eller orsaka oväntade biverkningar och allergiska reaktioner. Att rekommendera medel till enemas bör därför bara vara en urolog.

Fördelar och kontraindikationer

Clementing i en patient med prostata har många fördelar jämfört med orala och parenterala sätt att använda läkemedel. Denna procedur är enkel att utföra självständigt hemma: detta kräver ingen speciell utrustning eller hjälp från medicinsk personal.

Prostatakörteln ligger i närheten av rektal slemhinna. Detta förklarar effektiviteten av svag procedurer för prostatit. Absorberas i rektal slemhinnan tränger de aktiva substanserna från lösningen in i den lokala blodbanan och direkt in i prostata vävnaden. På grund av detta krävs mindre koncentrationer av läkemedel för manipulation, och deras effektivitet kommer att vara flera gånger högre än med en annan administreringssätt.

Enema med prostatit har en snabb och mild effekt. Lokal applicering av droger ökar effekten av generella systemiska droger. I rektalmetoden rekommenderas också att administrera aktiva substanser som förstörs av saltsyra av magsaft eller av enzymer i bukspottkörteln.

Relativa kontraindikationer till förfarandet med fusk är:

 • prostatit i akut stadium;
 • akuta hemorrojder;
 • neoplasma i rektum eller prostata;
 • svår smärt syndrom;
 • hög kroppstemperatur i patienten;
 • benägenhet till diarré.

Patienter kan uppleva individuell intolerans mot vissa komponenter i den föreskrivna enema-lösningen. En allergisk reaktion mot en enda ingrediens är emellertid inte en ursäkt för att helt överge förfaranden. I det här fallet kan du försöka ändra formuleringen av lösningen eller ändra formuläret av läkemedlet för proceduren.

När prostatit kan tilldelas olika typer av enemas:

 • medicinskt (med Dimexid, antibiotika, jodlösning);
 • Olja (med ricinus, havtorn, persikorsmör);
 • ört (med kamomill, kalendula, Johannesjurs, ekbark);
 • med biodlingprodukter (med propolis);
 • kombineras.

Förbered en lösning för manipulation före varje procedur. Enemans volym åt gången bestäms av läkaren. Det kan vara 150-200 ml (standard) eller 30-60 ml (mikroclyster). Mikrocykler med prostatit förskrivs oftare än standard, vilket är förknippat med mindre obehag vid användningen.

Före manipulationens början är det önskvärt att rengöra tarmarna med en rengörande enema. För misshandel måste du ta en spruta med rätt volym. Manipulering är bättre att göra före sängen, eftersom efter införandet av lösningen i ändtarmen ligger ner i 30-40 minuter så att vätskan inte läcker ut.

Som läkemedel för klinisk procedur med prostatit används ofta Dimexide. Denna kemiska förening har antiseptiska, antiinflammatoriska, analgetiska egenskaper. Det ökar lokal blodcirkulation, vilket förbättrar penetreringen av andra droger i vävnaderna. Därför är Dimexide en del av lösningar för kombinerade enemas.

För enemas framställs 10% Dimexid vattenlösning. För detta upplöses 10 ml av läkemedlet från flaskan i 90 ml varmt kokt vatten. Temperaturen för den beredda enema-lösningen bör motsvara temperaturen hos människokroppen (36-37 ° C).

För beredning av en lösning baserad på andra droger är det nödvändigt att följa instruktionerna för deras användning för att klara koncentrationen av den aktiva substansen i enema.

Oljiga lösningar för procedurer

För enema från prostatit lämplig för olika oljor. Det kan vara havtorn, persika, linfrö, ricinus, olivolja, solrosolja. Huvudvillkoren för en effektiv oljeband är att oljan är fräsch och outspädd. För en enema är det tillräckligt att ta 30-60 ml olja uppvärmd till kroppstemperatur.

Rengöring med medicinska örter

Med prostatit hjälper örter som har olika helande effekter:

 • antiinflammatorisk (kalendula, tagolga, angustifolia, kamomill, Johannesjurt, löv av björk);
 • regenerering (fält yarut, gyllene stång, bark av asp);
 • dekongestant och diuretikum (lindblommor, bergiga pochechuyny, horsetail, björkblad);
 • spasmolytisk (linfrö, maskrosblad, mynta);
 • immunostimulerande (echinacea, celandine, rödklöver).

I avancerade fall av prostatit, när män har problem med styrkan, kan du spendera pengar med medel som är beredda från ginsengrotten, magnolia vinstockar, hagtorn, gingko biloba, yohimbe. Exotiska grönsaksråvaror kan köpas på nätapotek.

Procedurer med en lösning av propolis

Propolisens kraftfulla bakteriedödande, antiinflammatoriska och regenerativa egenskaper är välkända för folkläkare. Enemor med propolis har också en bedövningseffekt.

Lösningen för proceduren framställs i två steg. Till att börja med måste du förbereda en masterbatch enema. För att göra detta ska 40 g biprodukt lösas i 200 ml alkohol och tillsätt 2 g kakaosmör. Förvara denna blandning i kylskåpet.

För att förbereda en lösning för enema är det nödvändigt på kvällen 10 g av masterbatchen att lösa upp i 50 ml varmt vatten och insistera tills morgon. Använd en spruta i en volym av 80 ml. Den första behandlingskursen varar 1 månad, sedan upprepas efter 2-3 månader.

Oavsett hur effektiv dessa förfaranden är, kan prostatit inte botas. De kan stärka verkningarna av systemövergripande läkemedel och icke-läkemedelsbehandlingar. Självbehandling av prostatit med enemas kan förvärra sjukdomsförloppet och orsaka dess förvärring. Ett komplex av terapeutiska åtgärder för inflammation i prostatakörteln, inklusive enemas, bör ta hänsyn till patologins orsak och natur. Därför, för att välja ett behandlingsschema och förskriva rätt typ av enema bör en urolog.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Hur man behandlar prostatit med mikroclyster?

Om vi ​​jämför effektiviteten hos mikrocykler med prostatit med oral medicinering, så har det första alternativet fördelar. Läkande ämnen tränger in direkt i prostata. Läkemedlet förlorar inte dess egenskaper på grund av effekterna av magsaften, det finns ingen effekt på levern. I mikrocykler, antiseptisk verkan normaliserar förfarandena tarmarna, förenklar frisättning av avföring från kroppen. Inom en halvtimme kommer de biologiskt aktiva komponenterna in i blodet och sedan in i prostatavävnaden.

Indikationer och kontraindikationer

Douchering på basis av vattenhaltiga lösningar utförs före massering av prostatakörteln eller rektal administrering av läkemedel. Klättring på basis av medicinska porer förekommer inte med cancer. Det får inte höras av människor när:

 • Smärta sensioner i bukhålan hos okänd etiologi;
 • Inflammationer som uppstår i rektum eller tjocktarmen;
 • Ostrom prostatit;
 • Hemorrhoida noder;
 • Förhöjd temperatur;
 • Närvaron av tarmtumörer.

Du kan tillgripa enemation för att bli av med:

 • Problematisk, ständigt återkommande, smärtsam urinering
 • Stagnerande processer i det lilla bäckenet;
 • Smärtsam utlösning, signifikant smärta i perineum, ljumsken, coccyx.

Komposition mikroclyster med prostatit kommer att ge antiinflammatorisk, analgetisk, antispasmodisk effekt på prostitutionen. Effekten säkerställs inom en halv timme.

Med vad gör enemas med prostatit?

Matlagning rr bara. Du behöver medicin, örter. Används vattenbaserade växtbaserade dekoktioner med 10% Dimexide, samt alkoholisk, oljig r-ry. Förberedelser för medicinsk enema:

 • Antipyrin (lättnad från smärta);
 • Jod r-r (desinfektionseffekt);
 • Dimexid (för effektivare absorption av aktiva komponenter, avlägsnande av inflammatorisk process);
 • Herbal tinkturer på alkohol (eventuell överkänslighet mot komponenterna).

Av örterna lämpliga ringblomningar, kamomill, motherwort (om det finns kronisk prostatit, för förebyggande). Med signifikanta inflammatoriska processer är en ek, johannesört, lämplig. Betennandet kommer att gå bort, bakteriedödande eller bakteriostatisk effekt kommer att göras.

Av oljorna passar havtorn, persika, solros, ricinus, eukalyptus (det senare alternativet är relevant för användning i avsaknad av individuell intolerans). Olja hjälper perfekt med stor smärta, ökar blodflödet. Tvättning på grund av gran eller granolja + kamillebuljong är ett annat verktyg som hjälper till med kronisk prostatit. Varm blandningen till 40 °: uppvärmd i ett vattenbad i en mängd av 40-50 ml granvatten injiceras i anuset. Det är bättre att stanna i 10 minuter. på buken. Lägg till granvatten ett par droppar av granolja eller kamillebuljong. Men vård behövs, eftersom granolja kan ge allergi.

Hur man gör en blandning?

Örter av örter är beredda på grundval av instruktionerna på förpackningarna. Vatten- och växtinnehållet kokas, infunderas i 30-60 minuter. (ekbocken kokas på låg värme i 30 minuter). Dimexid bör tillsättas till buljongen, dess mängd bör vara 10% maximal för hela volymen av vätskan. R-p kyla till 38-45 ° C (om temperaturen i blandningen är normal när den berörs av kinden, får den användas).

Örter utan tillsats av läkemedel till blandningen för enemation kan användas individuellt eller i en förening. Art. l. gräset är ångat med ett glas kokande vatten. Populära kamille mikroclysters från prostatit. Kamilleinfusion kan göras hemma eller köpas på apotek - Rekutan, Romazulan. Behöver ett glas eller en keramisk behållare. Emaljerat och aluminium fungerar inte. Mikrolykster ska placeras före en sömn. Blandningen brygges i 30 minuter. före proceduren: 1-2 st. l. kamilleångad 1 msk. kokt vatten. En halvtimme infuserad, välfiltrerad, kyld till 30-45 ° C. Den hälls halvhällt av vatten, hälls i en spruta.

Alkohol r-ry är beredda enligt följande: 5 g marigold, kamomill, Johannesört, mödrar och ett halvt glas vatten. R-p värms upp till kroppstemperatur. Oljor i innehållet i enemas för att bli av med prostatit - 30-50 ml. Lite varmt i ett vattenbad inför introduktionen.

Alternativa metoder

En fraktion av läkemedlet ASD - ett stimulerande medel som används inom veterinärmedicin. Det finns ASD-3 och ASD-2 (Creolin). Det andra alternativet används för att förbereda blandningar för att bli av med prostatit. Microclystia, gjord på basis av ASD - en relativt ny teknik för att bekämpa denna sjukdom. Den korrekta doseringen är nödvändig. ASD vid behandling av prostatit används och oral: 5 droppar av ett läkemedel plus ett glas vatten, tagen rr tre gånger dagligen i fem dagar.

Fysioterapeutiska metoder har perfekt visat sig vid behandling av kronisk prostatit, de är särskilt relevanta i närvaro av kalcinater. Effektiv sprutning på grundval av mineralvatten med högt innehåll av vätesulfid. Temperaturen för det injicerade medlet är nära kroppstemperaturen, mängden är upp till 50 ml. Det finns nästan inga förbud mot fysioterapi. Vissa patienter använder shungit, kisel, silvervatten för att förbereda mikroclyster. Detta tillvägagångssätt ger också bra resultat.

Hur man gör en avundsjukdom med prostatit?

Först rengörs rektum: en rengörande emalj görs i volymen 200-300 ml. Om nödvändigt, upprepa proceduren tills tömningen sker med rent vatten. Det är bättre att ta ett barn "päron": i det stora med lösningen kommer luften in i tarmarna, vilket kommer att orsaka känsla av obehag. Sprutens ände är utsmält med vaselin (kan raffinerad vegetabilisk olja). Ange 100-150 ml uppvärmd kroppstemperatur r-ra. Så att det inte hälls ut direkt efter inträde, måste du klämma i skinkorna. Vätskan kommer att gå djupare och jämnt sprida sig genom tarmarna. Då borde du ligga på magen utan rörelse, linda din rygg och skinkor med en varm filt.

Blandningen förblir inom 30-60 minuter. Efter enema, kommer de inte direkt ur sängen, bedriver inte aktiv verksamhet, gå inte på toaletten. Det är att föredra att utföra proceduren innan du somnar. Tja, om efter enema kommer personen att somna. Då är det medicinska resultatet garanterat. Om avföringen har inträffat, ska enema upprepas.

100-150 ml av ett läkemedel administrerat genom mikroclyster - en liten volym för ändtarmen, så att spontan tömning inte kommer att uppstå. En liten del av det är lätt att behålla den tid som krävs för drogsugning.

Vad behöver du komma ihåg?

Före enema är det meningsfullt att fråga om fördelarna med detta fall från läkaren. Han kommer att bestämma, från vad det är nödvändigt att göra ett botemedel i ett visst fall. Ofta tillgriper mikro-enemas kan inte. I annat fall kommer tarmmikrofloran att drabbas, det kommer ökad belastning på blodcirkulationen, ett svagt självständigt arbete i rektum kommer att uppträda.

Liksom i andra typer av läkning krävs regelbundenhet. Minst 10 förfaranden av fängelse utförs, upprepningen görs efter 2-3 veckor.

Omfattande behandling av prostatainflammation gör det möjligt att uppnå konkreta resultat. Med tidig medicinsk behandling för att hjälpa sannolikheten för fullständig återhämtning är stor, i andra fall med kända terapeutiska metoder - droger, mikrolavemang, massage fizprotsedur - märkbar remission och stabil avlägsnande av smärta. Naturläkemedel är mycket effektiva, men de kräver regelbunden användning och ett komplex med andra fritidsaktiviteter.