Huvud
Analyser

Behandling av cyster på njuren genom icke-kirurgiska metoder

Ofta, om diagnosen renal cysta bekräftas i många patienter frågan "hur kan bota en cysta på en njure utan kirurgi?" Om bildandet av små, verkligen bota njure med droger och folk mediciner, se till att följa rekommendationerna från en läkare - urolog.

När det gäller kirurgisk ingrepp är sådan behandling föreskriven i de mest extrema fallen, då risken är för att kapselväggarna sönderbringar sin storlek mer än 10 cm i volym. Operationen i detta fall är en livlinje för bevarande av mänskligt liv och förekomsten av andra komplikationer i hans kropp.

Nyligen kan njure cysta diagnostiseras bland män och kvinnor som är över 50. fler patienter vet om utseendet på sjukdom efter att ha genomgått ultraljud, eftersom symptomen av njursjukdom ofta kan verka svag.

Kortfattad information

Renalcysten bildas på njurarna i form av enkammare eller flerkammare hålrum fyllda med en transparent vätska. Ofta är de godartade, vilka är små i storlek, kräver inte kirurgins intervention och kan avlägsnas genom medicinering och folkmedicin. Om inte patienter som har haft en njurcyst måste undersökas en eller två gånger om året för förebyggande undersökningar för att ändra utbildningens karaktär.

Renal patologi kan vara medfödd eller förvärvad. I det första fallet upptäcks sjukdomen oftare från födseln, tack vare de korrekta uppgifterna om modern ultraljud. Hos vuxna kan cystisk njurebildning detekteras mot bakgrund av en långvarig inflammatorisk process, huvudsakligen efter 40 till 45 års ålder.

Provokatorer av sjukdomen är kroniska sjukdomar eller infektiösa processer som förekommer inuti människokroppen. Ibland orsaken till sjukdomen kan vara lurar i de infekterade njurvävnadsparasiter som alveococcus eller ehionokokk att deras avel provocera bildandet av cystor. När det gäller anlag för genetiska avvikelser i njurarna, cystor är ofta många och en sådan sjukdom som kallas polycystisk njursjukdom, vilket kan orsaka en mängd olika dysfunktioner i urinvägarna organ.

Klinisk bild

Hur mycket symtomatologin kommer att uttryckas beror på vilken storlek cysten, om bildningen är mindre än 5 cm, betyder det att sjukdomen har en latent asymptomatisk kurs. Att orsaka ångestcyst börjar ofta när man når en stor diameter på mer än 10 cm, när sjukdom uppstår i samband med att man klämmer vävnaderna i angränsande organ. Njurens blodcirkulation kan vara nedsatt, patienten kommer att få följande symtom:

 • ömhet i processen av urinering och i ländryggsregionen vid nivåns nivån;
 • brott mot utsöndring av vätska från kroppen;
 • tecken på hematuri i urinen.

I samband med instrumental diagnostik kan en signifikant ökning av njurens storlek uppträda, en ökning av genen med risk för sådana komplikationer som:

 • bildandet av pus inuti cysten;
 • blödning av drabbad njursjukdom;
 • vridning av benet av cystisk utbildning;
 • brist på kapselns väggar följt av frisättning av serös vätska i kroppen.

En speciell fara för det patologiska fenomenets gång ligger i möjligheten att övergå till en malign form. Du måste vara vaksam för din hälsa, även om cysten på njuren inte uttrycks av uttalade symtom, är det alltid nödvändigt att besöka en läkare i tid för att undvika förekomsten av komplikationer.

Strömförsörjning

När det gäller cystisk njurebildning, ges alla patienter utan undantag följande näringsrekommendationer:

 • Minsta förbrukning av bordsalt och köttprodukter
 • vägran från kött-, fisk- och svampbuljonger
 • Undantag från kost av baljväxter, skaldjur, en mängd olika konserver;
 • måttlig konsumtion av kaffe och choklad.

För att inte förvärra njurarnas tillstånd rekommenderas patienterna att undvika hypotermi, flytta mer och ge upp alla dåliga vanor (alkohol, cigaretter och droger). Drick en tillräcklig mängd vätska, men inte mer än den föreskrivna hastigheten, det är bättre att kolla med en läkare.

Om patienten är att lyssna till alla de ovanstående rekommendationer, risken för konvertering hade cystor är malignt minskas betydligt, och troligen kommer det att hjälpa honom i en kort tid för att återhämta sig från sjukdom, för att utesluta ytterligare manifestation av komplikationer.

behandling

Hur man behandlar en cyste på njuren utan operation? Om väskan med serös vätska i vänster eller höger njure är ganska liten, är det ganska möjligt att klara av problemet, beroende av medicinskt och folkmedicinering. I fallet med en godartad tumör i en malign form rekommenderas det inte att tillämpa sådana metoder, för att undvika komplikationer, ska patienten omedelbart komma överens om kirurgisk ingrepp.

Det är viktigt att veta om du inte omedelbart söker hjälp från specialister, har patienten risk att få en njure på bakgrund av en cyste:

 • pyelonefrit;
 • njurinsufficiens
 • njurcancer.

I värsta fall kan patienten behöva en njureoperation för att ta bort det drabbade organet. För att förhindra att det händer med behandlingen är det nödvändigt att fortsätta omedelbart när diagnosen upprättas. Fördelen med tidigt detektering av cysten kan medlet sparas vid scenen av den initiala bildningen av neoplasmen. Patienten kan behöva årliga förebyggande undersökningar, vilket gör att läkaren kan upptäcka farliga förändringar i tid.

Användning av läkemedel

Förr eller senare, om en patient som har en cysta på njuren, inte kommer att följa läkarens rekommendationer, innan han utvecklade symptom kan bilda irreversibel reaktion i njurarna, som har en negativ inverkan på hela kroppen. I det här fallet, "hur man behandlar njurcysten?" "Det enda som den behandlande läkaren kan erbjuda är att komma överens om ett kirurgiskt ingrepp, eftersom det blir omöjligt att hjälpa en patient med mediciner och folkrecept.

Vilka läkemedel kan njurecystorna behandlas i första skedet:

 • ACE-hämmare: Capoten, Enalapril, Enap, Monopril. Hjälp att minska blodtrycket.
 • Narkosetabletter för att eliminera smärtssyndrom.
 • Diuretika som förhindrar ackumulering av njurstenen.
 • Preparat med antibakteriell och antiinflammatorisk effekt för att lindra den inflammatoriska eller infektiösa processen i njurparenkymområdet.

Ofta under behandlingsperioden rekommenderas patienterna att ha en längre sängstöd, och dessutom kan läkaren också ordinera läkemedelsdekok. Verksamheten utsetts om det inte finns några positiva åtgärder från samtliga ovanstående.

Folk recept

Behandling med hjälp av folkmedicin har länge ansetts vara den mest effektiva, särskilt i de tidiga skeden av sjukdomen, jämfört med användningen av läkemedel som tillverkas på grundval av kemiska element. Medicinering borde dock inte uteslutas helt, de måste inkluderas tillsammans med folkmedicinering.

Mjölk-honung grönt te

För beredning, ta 1 liter mjölk, 15 gr. honung och lika mycket torrt te. Det tar 200 ml efter frukost och vid lunch. På kvällen rekommenderas inte att dricka te eftersom det har toniska egenskaper och kan orsaka sömnstörningar.

Torr blandning av askbark

I förväg är det nödvändigt att köpa eller torka det själv, och sedan finhacka barken av asp. Ta därefter 1,5 månader för 15 gram torrblandning med tillsats av små mängder vätska dagligen minst tre gånger.

Rötter och blad av burdock

Innan du preparerar läkemedlet är det nödvändigt att skicka råvaran med kokande vatten och finplocka sedan. Ta 100 gr. strimlad örter och häll 2 koppar kokande vatten, låt koka i 30 minuter. Därefter borde buljongen svalna i 60 minuter, skild från gräset och ta små portioner hela dagen tills läkemedlet är färdigt. Det ska behandlas i minst 2 månader.

Juice från bladens blad och rotplantor

Drogen tas först under de första två dagarna på morgonen och på kvällen med 1 msk. l. och detsamma under de kommande 48 timmarna, men redan tre gånger om dagen. Vidare, efter dessa dagar får patienten ta dosen till 2 msk. l. minst tre gånger var 24: e timme.

Buljong baserad på bladets blad och elecampanrot

Friska löv av växten med en hastighet av 3 msk. l. bör blandas med krossad rot elecampan, med 100 gr. socker och jäst, lägg allt på botten av en tre-liters burk och fyll den med vatten. Efter att ha lämnats till infusion i exakt 48 timmar. Drick varje dag tills drogen är över.

Unga potatisspiror

För att producera dem måste potatis hållas varma i flera dagar. Därefter avskurna de vita knölarna från knölarna, hugga dem, lägg dem på botten av en halv liter burk, häll vodka till brädan och lägg den på ett mörkt ställe exakt i 21 dagar. Att dricka på en tom mage på 1 droppe med tillsats av 50 ml av en vätska. Varje dag bör antalet droppar ökas med exakt ett, högst 2 matskedar är tillåtna. l. Vidare måste du ta läkemedlet med en gradvis dosminskning - minus 1 droppe varje efterföljande 24 timmar.

I den andra kursen bör behandlingen sättas till 40 och i följande till 60, 80 och 100 droppar. Före varje kurs borde du ta pauser i exakt 7 dagar.

Alltid, innan du hör någonstans om fördelarna med en växt för att behandla cyster på njuren, lyssna på en specialists uppfattning. I behandlingen kan man ganska ofta använda inte bara kända men också giftiga örter, som med slarvig applikation kan orsaka komplikationer eller till och med förgiftning av människokroppen. För att förhindra att detta händer måste du se till att cysten i njurområdet är livshotande och när du kan ta en läkemedelsväxt.

Björk knoppar och löv

Om det inte finns någon svullnad på kroppen hos en patient som har en cyste på njurarna, är det helt acceptabelt att använda droger baserade på björkpinnar och löv. Folk recept som baseras på dessa komponenter kommer att bidra till att öka mänsklig immunitet, plus att ha en antimikrobiell effekt på den drabbade njurvävnaden. Genom inverkan av ett sådant medel i några knep du kan uppnå en positiv effekt, förbättra mag-tarmkanalen, kör återhämtningsprocessen i njurvävnaden, minska uppkomsten av smärta och spasmer.

För att förbereda drogen måste du ta 30 g torra björkblad och 70 g njurar, allt du behöver fylla med varmt vatten, insistera på 5 timmar. Den resulterande infusionen ska tas en halv kopp varje gång för en fullständig mage.

När det gäller allvarlig smärta i ländryggsregionen, kommer det att hjälpa till med ett sådant recept:

 • Björkblad - 3 msk. l.
 • Björn öra - 5 msk. l.
 • Stammar av ortosifen - 1 msk. l.

Alla ingredienser måste hällas i 1 liter kokande vatten och läggas i ca 120 minuter, efter filtrering tillsättes ytterligare 2 glasögon kokande vatten i blandningen. Ta den resulterande medicinen ska vara 10 Art. l. varje gång innan du går och lägger dig.

Vit te med kalina och honung

Bekämpa den patogena mikrofloran i njurarna kommer att hjälpa följande recept baserat på viburnum och honung:

Häll 300 gr. färska bär av Kalina med en liter kokande vätska, efter två timmar kan läkemedlet konsumeras varje gång efter frukost och middag för 200 ml. med tillsats av honung. Om så önskas, i infusionen för att ge en speciell smak, kan du lägga till färska blad av Kalina.

Observera att mogen frukt måste skördas i slutet av höstperioden.

Te med tillsats av bär av viburnum och höfter, med låg immunitet och utveckling av inflammatorisk process. För matlagning behöver du 1 liter varmt vatten och en handfull droger, du kan brygga med gräset och växtgrenarna. Buljongen ska vara full efter 2 timmar efter insisterande, som te med honung.

Uppmärksamhet, för att förbättra den fördelaktiga effekten vid behandling av kalium, är det användbart att äta fruktens frukter dagligen som en efterrätt för 10 till 15 bär.

Punktering av njurarna

Tekniken innebär att man använder instrumental ingrepp genom att punktera njurområdet genom huden med en tunn nål för att suga ut innehållet i lesionen. Därefter undviker detta trycket på intilliggande organ och eventuell skada på cystväggarna med sannolikhet att släcka innehållet i kroppens inre kavitet.

Således är cysthålan helt avlopp, vilket gör att njuren kan återhämta sig helt över tiden. Trots det faktum att punkteringen utförs under anestetikans inverkan är den minst traumatiska, eftersom efter operationen finns det endast små punkter som snabbt läker utan att lämna synliga spår.

Under denna operation har läkaren möjlighet att övervaka behandlingen med ultraljud och CT, vilket hjälper till att undvika eventuella skador på njuren själv och ett antal organ som finns med. Vidare skickas innehållet i cystisk utbildning för ytterligare studier, vilket gör det möjligt att identifiera avvikelser av annan art. I det här fallet är det viktigt att lita på en erfaren specialist, eftersom en okvalificerad läkare oavsiktligt kan infektera och därmed framkalla livshotande återfall i den opererade personen.

Om behandlingen utförs i en specialiserad klinik, används metoden för perkutan punktering med användning av ett skleroserande läkemedel som en ytterligare behandling. Detta läkemedel är ett antiseptiskt medel baserat på en alkohollösning och kan fungera som en bedövningsmedel och samtidigt ett antiinflammatoriskt läkemedel. Efter behandlingen avlägsnas läkemedlet fullständigt genom dränering. Med hjälp av punktering kan läkaren helt utesluta ytterligare ackumulering av vätska i njurcystans hålighet och orsaka fullständig död hos cellerna i neoplasmen.

Njurar njure: Behandling med läkemedel, kirurgi och folkmedicin

Njurcyster är ett farligt tillstånd, och en enda cystisk utvidgning passerar ofta efter normalisering av hormonell bakgrund hos kvinnor. Bland alla nephrologistpatienter upptäcks sjukdomen i 70% av fallen. Tillvägagångssättet att behandla patologi är enkelt.

Om en person har en liten enda cyste, behandlas den med hormonbehandling. I närvaro av polycystos hos båda njurerna krävs dynamisk observation och, om möjligt, snabb avlägsnande av de största formationerna. Tänk på ämnet i detalj.

Njurar njure - varför finns det

Njurcysten är en enhet fylld med vätskeinnehåll. Utbildning onkologer anser en godartad typ av tumör, så det kräver dynamisk kontroll utan operation. Om cystets storlek är mindre än 1 cm kan en konsekvent studie av hålrummets storlek med hjälp av ultraljud bestämma taktik för behandling. En person har stora chanser att patologin kommer att försvinna oberoende på grund av konservativ terapi.

Lokalisering spelar en viktig roll vid valet av principerna för att bli av med cystisk utvidgning av njursjukdomen. Om cysten i den nedre polens vänster njure observeras påverkar det inte organets prestanda signifikant. Laboratorietester i närvaro av sjukdomar visar inte några förändringar, så läkare försöker behandla sjukdomen konservativt.

Polycystisk njure manifesteras av flera kaviteter på en gång med olika platser. I en sådan situation finns det en signifikant risk för njursvikt. Effektiv kirurgisk behandling av patologi är begränsad till flera vävnadsskador.

Etiologiska principer för behandling av njurcystor existerar inte. Sjukdomen är ärftlig och orsakas av en störning i funktionen av svett- eller talgkörtlarna. De är igensatta med bakterier eller vävnadspartiklar. Blockering av kanalen leder till ackumulering av vätska inuti körteln. Om processen fortsätter under en längre tid når formationen en stor storlek och påverkar organets funktionalitet.

Det finns också förvärvade faktorer som leder till utvecklingen av sjukdomen. Vissa infektiösa medel täpper till kanalerna i sebaceous och svettkörtlarna. Till exempel, hos kvinnor mot bakgrund av sexuella infektioner (gonorré, syfilis) finns cyster i äggstockarna och njurarna.

Klassificering av njurcyster

Klassificering av njurcyster:

Medfödda sjukdomar är uppdelade i flera sorter. Beroende på deras typ bestämmer läkare taktiken för terapin och möjligheten till självläkning av patologi.

Typer av ärftlig cyste av njurarna:

 • Solitär - godartad bildning, fylld med serös vätska. Har runda eller ovala konturer och är kopplad av förträngningar med kanaler i en fet eller spytkörtel. Sådan bildning finns i en njure. Ibland har de blod eller pus inuti hålrummets innehåll.
 • Polycystic är nederlaget för båda njurarna i form av druvor. En sådan sjukdom beror i de flesta fall på en genetisk predisposition;
 • Multicystosis skiljer sig från polycystos eftersom den har flera cystiska hålrum i en njure.
 • En svampig njure (dermoidcyst) är en medfödd typ av sjukdom, där det finns många små borstar som representerar en utvidgning av de uppsamlande njurtubulerna;
 • Dermoid - en speciell typ av cystiska hålrum, som bildas av element i ectodermen, som innehåller tänder, hår, epidermier;
 • Syndrom Zweveger, Meckel, Gippel-Lindau - de har cystiska neoplasmer med tendens till malign kurs.

Lokalisering av kaviteten spelar en viktig roll vid bestämning av behandlingens taktik. Till exempel är cysten på den högra njuren mindre sannolikt att vända involutionen. En liknande bildning av vänster njure försvinner ofta på egen hand.

I vilket fall som helst är behandlingen baserad på dynamisk observation av utbildning mot bakgrund av konservativ terapi av sjukdomen.

Egenskaper vid behandling av förvärvade njurcyster

Förvärvade njurcystor bildas på bakgrunden av sjukdomar såsom tuberkulos, syfilis, gonorré, glomerulonefrit, njurtumörer. De är klassificerade i flera och enkla, dubbelsidiga och ensidiga.

Separering av formationer beroende på plats:

 1. Den kortikala cysten ligger i det kortikala skiktet;
 2. Paralo-Chokochnaya - ligger nära njurbäckenet;
 3. Multilocular och multi-chamber - består av flera håligheter samtidigt;
 4. Subkapsulär - lokaliserad under njurens kapsel.

Av infiltrations natur är de indelade i följande typer:

 • hemorragisk;
 • infected;
 • serös;
 • Complex.

Med tanke på flera sorter av patologi är det mer rationellt att utesluta 3 kategorier av njurcyster som påverkar taktiken att behandla sjukdomen:

 • 1 kategori - godartade cystiska förstoringar av renal vävnad, som är väl visualiserade på ultraljudsskärmen;
 • 2 kategori - godartade cyster i njurarna, bestående av membranvävnad. De är ofta kalcinerade. Storleken är 3 cm;
 • 3-kategorin - maligna tumörer som kan drabbas av cancerdegenerering. På grund av förtjockningen av membranen och membranerna, spåras sådana formationer dåligt i ultraljuds- och röntgenstudier. De kräver akut kirurgisk vård.

Principer för behandling av njurcyster beror på lokalisering av utbildning och symtom på sjukdomen.

Symtom och behandling av cystor i njurarna

Om en person har polycystisk njursjukdom leder behandlingen med en operativ väg sällan till symptomlindring. Operationen är endast nödvändig för att förhindra njursvikt. Enstaka cystisk utvidgning leder sällan till trubbig smärta i underlivet eller ljummen.

När smärtsyndromet ökar mot bakgrund av fysisk ansträngning eller liggande, kan en stor cyste antas. Mjuk smärta i hypokondrium eller nedre delen kan bildas mot bakgrund av högt blodtryck. Med sådana symptom i den allmänna analysen av urin, detekteras blod. Med stor utbildning är den mest tillförlitliga metoden för diagnos fingerfel. Med fingerstudien av njurarna finns cyster större än 3 cm i diameter. Mindre ensamma håligheter bestäms av ultraljud.

Behandling av purulenta eller inflammatoriska cyster i njurarna kräver uttag av antibakteriella läkemedel. Om det inte ger effekt inom några dagar, är kirurgisk ingrepp nödvändig för att förhindra bristning av cystisk hålighet.

Om en sådan utbildning lagras under lång tid, orsakar de pyelonefrit (bakteriell inflammation i njurbäckenet) eller hydronefros (svullnad av njurarna).

Klassiska cyster har inte njurcyster. Detta gör det svårt att diagnostisera dem och störa definitionen av ett behandlingsschema för sjukdomen.

Än cysten på en njure är farlig

Att besvara frågan om cysten är farlig på njurarna, det borde sägas att sjukdomen har allvarliga komplikationer:

 1. Komprimering av omgivande vävnader;
 2. Atrofi av loaches och koppar;
 3. blödning;
 4. Cystbrott;
 5. Purulent infektion i kaviteten (abscess);
 6. Njurvävnadens cancer.

För att fastställa sjukdomsdiagnosen är det nödvändigt att undersöka patienten. Om det finns mindre klagomål är njurarna i patienten svåra att förutsäga. För att bekräfta närvaron av cystiska håligheter är det nödvändigt att klara prov:

 • Allmänt blodprov;
 • Allmän analys av urin;
 • Biokemisk analys;
 • Ultraljudsundersökning.

Diagnos av sjukdomen på basis av ovanstående metoder möjliggör tidig upptäckt av cystiska hålrum.

Datortomografi är en klinisk metod som gör det möjligt att identifiera följande särdrag hos sjukdomen:

 1. Tät hålighet;
 2. Bumpy ytterfoder;
 3. Kalciumavsättning;
 4. Tjocklek i väggen.

Intravenös urografi är en kvalitativ diagnostisk metod som gör det möjligt att avslöja polycystisk njure, vars behandling bör utföras så tidigt som möjligt. På urogrammet är de välvda konturerna av hålformationerna tydligt spårade.

Inte med alla typer av cyster i höger eller vänster njure, visar intravenös urografi närvaron av hålrum. För att fastställa diagnosen, i närvaro av små penslar, kan du genomföra magnetisk resonansbildning. Det kommer att visa några patologiska förändringar i njurvävnaden.

Operativ behandling av njurcyster

Operativ behandling av den högra njurcysten utförs enligt följande indikationer:

 • Närvaro av ett växande hålrum;
 • Allvarlig stagnation av urin;
 • Ökning av blodtrycket över 180 mm. Hg. artikel;
 • Närvaro av en abscess;
 • Utseendet av smärtsamma förnimmelser;
 • Malign vävnadsdegenerering.

Operativ behandling av cysten i höger njure utförs på ett öppet sätt. Genom ett litet snitt i bukhålan sätts en speciell sond in, vilken används för att cauterize patologiska vävnader. Vid det första snittet utförs en punktering. Det handlar om att ta bitar av biologiskt material med en nål från njurcystens lokaliseringsplats. Den vävnad som tas analyseras under ett mikroskop.

Tyvärr kan inte polycystisk njursjukdom i de flesta fall botas. För att bli av med patologi är det bättre att använda folkmedicinska lösningar. De bör förhindra ytterligare ökning av storleken och kvantiteten av den cystiska utvidgningen.

Vid utförande av perkutan punktering dräneras håligheten samtidigt. På detta sätt uppnås tömning av kaviteten. Med den normala läkning av kavitetsbildningen i framtiden kan du räkna med ärrbildning i njursystern.

Behandling av njurcystor folkmekanismer hemma

Behandlingen av njurcystret genom folkmekanismer utförs vid scenen av dynamisk observation av utbildning eller när operationen inte kan utföras. Tillsammans med vegetabiliska infusioner och buljonger är det önskvärt att använda läkemedel.

Behandling utförs hemma, men om du behöver korrigering av blodtryck, behöver du kontakta en kardiolog.

Vid infektion av njurcysterna är användningen av antibakteriella läkemedel nödvändig:

 • azitromycin;
 • erytromycin;
 • ciprofloxacin;
 • kloramfenikol;
 • tetracyklin;
 • cefalosporiner;
 • Aminoglykosider.

I närvaro av njurinsufficiens hos patienter under steady state-tillstånd utförs hemodialys under en tid. Därefter utförs de återstående stadierna av behandling av njurcystor hemma.

För att behandla njurcystor folkmedicin utan kirurgi finns det flera populära recept:

 • Ett blad av Kalanchoe måste tas innan man äter (långsamt tuggar);
 • Pressa ut 200 gram viburnum och tillsätt 1,5 matsked honung till saften. Ta ett läkemedel för en fjärdedel av en kopp i en vecka 1 gång per dag;
 • Drick cyston i 15 dagar i en dos av 100 ml;
 • En gyllene mustasch i kombination med vodka måste insisteras i 2 veckor. Använd den på 10 droppar, tvätta med 50 ml vatten;
 • Haka av bladblocket och förvara i kylskåpet. Ett nytt ark behövs om 3 dagar;
 • Hemma kan cysten behandlas med celandine. För att få läkemedlet måste du insistera på en blandning av krossade blad i 0,5 liter kokande vatten. Drick en infusion av en fjärdedel av ett glas 3 gånger om dagen.

Behandling av njurcyster med folkmedicinsk behandling kräver en kontinuerlig analys av laboratorieindikatorer. Sjukdomen provocerar ofta ett brott mot njursvikt. Det är omöjligt att fokusera på det faktum att du kan bli av med patologi hemma utan hjälp av en läkare. Njurcyster måste administreras under överinseende av en specialist!

Vad är njurcysten, dess tecken och komplikationer

En cyste är ett hålrum omgivet av en kapsel och fylld med en vätska. Liknande formationer kan förekomma i nästan alla organ, inklusive njurar. I det senare fallet bildas de oftast hos män över 45 år och kan leda till att cancer utvecklas, så det är ytterst viktigt att märka symtomen på njurcystret i tid och göra allt för att eliminera det.

Njurcystret är ett hålrum fyllt med seröst innehåll, även om det ibland innehåller orenheter av pus, blod eller njursvätska. Det kan vara medfödd eller förvärvad, ha en annan form och annorlunda antal kamrar. Därför särskilja:

 • En enkel cyste, som är en enda hålighet i kroppen;
 • multikameral eller komplex - en neoplasma med ett stort antal kaviteter separerade från varandra genom partitioner.

OBS! Storleken på de cystiska formationerna överstiger sällan 10 cm.

Men den här uppdelningen är inte den enda. Så utmärker sig följande former av cyster:

 • Solitary. Denna bildning är godartad, rund eller oval, den förbinder inte till kanalerna och är fylld med serös vätska, i vilken orenheter av blod eller pus ibland uppträder. Som regel uppstår sådana cyster som följd av skador, så det finns ofta flera neoplasmer på ett organ, samtidigt. Dessutom bildas cyste i vänster njure oftare och bland männen dominerar.
 • Multicystosis refererar till antalet medfödda men ganska sällsynta patologier. I svåra fall upphör njurarna att utföra sina funktioner.
 • Polycystiskt hör till de ärftliga sjukdomar, men till skillnad från multikistoza det först kan verka som under de första åren i livet, och 30-40 år. Med det regenererar njureparenkymen, som ett resultat av vilka de börjar likna druvkluster.

OBS! Polycysticos påverkar vanligtvis inte bara njurarna utan även andra organ.

 • Svampig njure. Denna medfödda patologi kallas också ofta multicystos av hjärnämnet. Det kännetecknas av utvidgningen av renal tubulat, vilket leder till bildandet av ett stort antal små cyster.
 • Dermoid är en hålighet fylld med icke-vätska, som i alla andra fall, men med fett, hår, benintag, hudpartiklar etc. Sådana formationer finns redan i barnet vid födelsetiden.
 • Cystiska formationer, vars bildning är förknippad med förekomst av samtidig arveliga sjukdomar, i synnerhet Zweveger syndrom, tuberkulös skleros, Meckel syndrom, etc.

Eftersom medfödda patologier är sällsynta kommer vi att tala om en enkel njurcyst i framtiden. Beroende på platsen händer det:

 • Subkapsulär - ligger under det fibrösa skiktet.
 • Intraparenchymal - lokaliserad i parenkymen.
 • Cortical - är direkt i sinus.
 • Parapelvic cyste av njuren - ligger i sinusområdet och utvecklas från platsen för lymfkärlet.

skäl

Idag diagnostiseras cystor ganska ofta, men trots detta har orsakerna till deras förekomst hittills inte studerats tillräckligt. När det gäller njurarna presenterar forskarna flera teorier som förklarar varför de bildar kaviteter fyllda med serös vätska. Men oftast är detta förknippat med förekomsten av patologier i njurtubulerna, vilka är direkt involverade i utsöndring av urin från njurarna. Om urinen stagnerar konsekvens är ett utsprång av ett organ vägg, som gradvis särskiljas från frisk vävnad kapsel som omvandlas till en cysta. Detta kan vara resultatet av utveckling:

 • njur tuberkulos;
 • urolitiasis;
 • parasitiska infektioner;
 • adenom av prostata;
 • glomerulonefrit;
 • hematom i njurens fibrösa kapsel
 • tumörer i organets vävnader;
 • ischemisk eller venöst infarkt av njuren;
 • pyelonefrit;
 • venerala sjukdomar, i synnerhet syfilis, gonorré, etc.

Med andra ord kan cystiska formationer uppstå som en följd av njurens patologi. Dessutom är orsakerna till cyster på njurarna ofta skadade eller starka slag i midjan.

Viktigt: på cysternas väggar bildas ofta tumörer. Man tror att de tenderar att så småningom få tecken på maligna neoplasmer.

symptom

Symtorns intensitet beror direkt på cystens storlek, så det finns inget överraskande, eftersom det i första gången inte manifesterar sig. Men eftersom självständig regression av utbildningen är omöjlig, och orsakerna till dess förekomst sällan elimineras utan yttre störningar, ökar cystorna vanligen i storlek. Som ett resultat börjar de att trycka på vissa områden av njurarna eller urinledaren och prova en ökning av stagnation av urin vilket resulterar i följande:

 • känsla av tyngd i nedre delen av ryggen;
 • värk i nacken, ökar med fysisk ansträngning eller tar en liggande ställning;
 • ansluter sig till en infektion som inte bara tränger in i frisk njurvävnad utan också i själva cysten.

Viktigt: Eftersom bilateral skada är sällsynt, klagar patienten oftast på obehag i bara hälften av kroppen. Det vill säga om han har rätt njursyst, så kommer det att vara på höger sida.

I sistnämnda fall, förutom mindre obehag, lider patienter av:

 • frossa;
 • svår smärta i nedre delen av ryggen eller buken, bestrålning i ljummen;
 • ökad kroppstemperatur;
 • svaghet;
 • förändringar i urinens natur beroende på utseendet i det av föroreningar av pus.

OBS! Cystor, som är tillräckligt stora nog, kanske inte förekommer under en längre tid, men med tanke på illamående kan negativitet för regelbundna förebyggande undersökningar leda till katastrofala konsekvenser.

Med en lång tid av sjukdomen utvecklar patienter tecken på kroniskt njursvikt, det vill säga:

 • ökar mängden urinproduktion och följaktligen mängden urinering, men då kommer en period under vilken urinat är absolut omöjligt;
 • det finns blod i urinen;
 • ökar blodtrycket
 • oroar sig för sömnighet under dagen och sömnlöshet på natten etc.

komplikationer

Njurcysten är inte en av oskyldiga sjukdomar, eftersom det kan orsaka allvarliga komplikationer eller ens död hos en person. En av de sorgliga varianterna av utvecklingen av händelser är infektionen av utbildning, dess suppuration och bristning. Som ett resultat kommer innehållet i cysten infekterad av bakterier in i bukhålan, vilket leder till utveckling av peritonit. I det här fallet kan patientens liv endast spara tidig kirurgisk ingrepp.

Känna till början av peritonit genom att följande symtom uppträder:

 • uttalad muskelspänning i den främre bukväggen;
 • akut smärta i nedre delen av ryggen och buken
 • temperaturökning.

Ett annat alternativ är hydronephrosis. Dessutom kan njurcysternas biverkningar uppstå på grund av dess tryck på organets vaskulära struktur. Resultatet är en störning av funktionen hos njuren, följt av ett flöde av kronisk njursvikt och uremi utveckling, dvs förgiftning organisms egna avfallsprodukter. Men detta iakttas i regel i närvaro av neoplasmer i båda njurarna.

OBS! Enligt vissa uppgifter kan njurcystret regenereras till en malign tumör.

behandling

Så snart patienten behandlar ovannämnda klagomål blir uppgiften hos urologen eller nephrologist att bekräfta diagnosen "njurcyst". För detta ändamål undersöks patienten först av en läkare. Genom att palpera njurarna kan han upptäcka formationer vars diameter är mer än 3 cm. Därefter riktas patienten till:

 • KLA;
 • biokemiskt blodprov;
 • OAM;
 • Ultraljud med dopplerografi;
 • angiografi;
 • CT;
 • HERR

Dessa studier bidrar inte bara till att bekräfta förekomsten av en neoplasma utan också för att exakt fastställa lokalisering och struktur. För att bestämma utbildningens karaktär är en radioisotopundersökning vanligtvis föreskriven, till exempel scintigrafi, urografi och liknande. Det är hans resultat som gör det möjligt att bedöma huruvida en malign tumör eller en godartad bildning har bildat sig i njuren.

När diagnosen är upprättad är frågan vad man ska göra om cysten i njuren uppträder på egen hand. Att svara på det kan bara vara en kvalificerad specialist som känner till lesionens storlek. Om den är liten, är det traditionellt rekommenderas att vänta, men det regelbundet granskas för att upptäcka positiv eller omvänt, en negativ trend. Om cysten börjar växa, väljs patienter individuellt för konservativ terapi.

Konservativ behandling

Behandlingsriktningen bestäms utifrån orsakerna till patologins utveckling. Oftast är patienterna förskrivna en kurs av antibiotika för att eliminera infektionen. Om orsaken till cysteformationen blir parasiter kommer emellertid att kräva lämpliga droger, men i sådana fall, för att undvika kirurgisk ingrepp misslyckas.

Förutom att ta mediciner rekommenderas patienter att göra vissa förändringar i deras livsstil, nämligen:

 • minska mängden salt som konsumeras
 • övervaka mängden vätska som är full, speciellt om det finns en tendens att svälla;
 • minska mängden proteinmat som konsumeras
 • Uteslut kaffe, skaldjur och rätter innehållande kakao;
 • sluta röka och alkohol.

OBS! Den högra njurcysten är mer sannolikt att lösa som ett resultat av konservativ terapi än en liknande utbildning i vänster njure.

Doktorn kan också erbjuda patienten att utföra en punkteringscyst, dvs. att avlägsna innehållet genom en liten punktering under övervakning av ultraljud. För att förhindra sjukdomens återfall införs skleroserande medel i den resulterande håligheten. De främjar limningen av kapslarnas väggar och bildandet av bindväv.

Kirurgisk behandling

Om konservativ behandling inte ger några resultat och utbildning fortsätter att växa, ska patienten vara beredd att så småningom få hjälp av en kirurg. Men vanligtvis indikeras operationen endast i fall då cysten blir ett hinder för normal njurefunktion.

Även kirurgisk behandling av njurcystret indikeras när:

 • svår smärt syndrom;
 • suppuration av utbildning;
 • cystor, vars storlekar överstiger 40 - 45 mm;
 • ökning av blodtrycket, provocerat av närvaro av en tumör och inte elimineras av några droger;
 • närvaro av en cyste orsakad av parasiter
 • allvarligt nedsatt njurfunktion
 • Förekomst av tecken på malignisering av utbildningen.

Kärnan i operationen är att avlägsna genom ett litet snitt inte bara innehållet i cysten utan också dess kapslar. Vanligtvis är detta inte förknippat med några svårigheter, men i fall där en stor neoplasma ligger djupt i parenkymen, kan frågan uppstå om att kidnejen avlägsnas tillsammans med en cyste. Därefter förskrivs patienten antibiotika och smärtstillande läkemedel.

Behandling med folkmedicin

Om njurcystret diagnostiseras kan behandling med folkmedicin inte bara vara ineffektivt men också farligt. Medan man engagerar sig i sådan behandling, förlorar patienten åtminstone värdefull tid, men som ett maximalt framkallar genom hans handlingar en cystbrott och utvecklingen av komplikationer. Därför ska du alltid konsultera en läkare innan du börjar använda dessa eller andra läkemedel.

De mest populära recepten är:

 • Tugga ett försiktigt tvättat ark av Kalanchoe innan du äter.
 • De nyskurna lövorna på burken tvättas från smuts och damm, varefter de pressar juice i glas. För att göra detta kan du använda en vanlig juicer. Mottagna medel tar 1-2 msk. l. i 2 månader tre gånger om dagen.
 • Aspenskorpan males i en kaffekvarn eller köttkvarn i ett pulver. Det tas i 2 veckor tre gånger om dagen före måltiden på ½ st. l. var noga med att tvätta ett glas vatten. Kursen kan upprepas om en månad.
 • Två gånger om dagen, drick grönt te med mjölk och honung.
 • 200 g nypressad vinbärssaft blandad med 1,5 msk. l. honung. Den mottagna produkten tas 1 gång om dagen för ¼ kopp.
 • 50 st. Den gyllene mustaschen insisteras i 500 ml vodka i 10 dagar. Klar tinktur tas två gånger om dagen före måltider enligt följande: Dag 1 - 10 droppar utspädda i 30 ml vatten, dag 2-11 droppar etc. På dag 25 ska patienten ta 35 droppar tinktur utspädd i 30 ml vatten, varefter dosen reduceras i omvänd ordning till 10 droppar.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning?

Vi rekommenderar att du läser historien om Olga Kirovtseva, hur hon botade hennes mage. Läs artikeln >>

LiveInternetLiveInternet

-citat

En enkel och snabb nötkaka utan att baka. Kakan är lagad helt enkelt, men smaklig och välsmakande.

Tröja med utklippt "gunga" Hemligheten hos denna slarviga kofta för hem och vila - in med.

En uppsättning sticknålar för kvinnor - en hatt, snod och vantar. Författare: Galina http://vyazanienaspicah.ru/sha.

Om du vill ska jag ge dig all min värme. Om du vill ska jag ge dig all värme och jag värmer upp det i kylan, Hitta.

Snön föll i sin snöiga handflator i föga händer och låg ner med svanar nere på n.

-kategorier

 • ANIMATION (491)
 • kommentarer med koderna (152)
 • karneval (13)
 • hälsning (4)
 • grattis på födelsedagen (33)
 • AUDIO BOOKS (576)
 • AUDIO-ASPEKTER (68)
 • GRATIS SPEL (91)
 • BIBLIOTEKET (211)
 • BROTHEREN (37)
 • VIDEOS CLIPS (370)
 • avkoppling (26)
 • Allt för barn (921)
 • för skolbarn och elever (208)
 • karneval kostymer (92)
 • vacker dekor, barrette, båge (30)
 • förberedelse för skolan (74)
 • sagor, teckningar (59)
 • Allt för en dagbok (1280)
 • avatarer (39)
 • informatörer för (34)
 • kalendrar (45)
 • tryckknappar-övergångar (37)
 • separatorer för text (23)
 • shemki (360)
 • klocka (92)
 • epigrafer (93)
 • Allt för bröllop (67)
 • BRODERING AV BISER (408)
 • ikoner (41)
 • Nätbutik av handarbete (1)
 • böcker, tidskrifter (18)
 • handväska med pärlor (25)
 • EMBROIDERI CARPET, MADE CARPETS (367)
 • BRODERING AV KROSSBITE, GLADDEREN (1418)
 • ikoner (12)
 • broderi design (9)
 • platser för broderi (4)
 • råd om broderi (9)
 • broderi maskin (3)
 • BRODERING AV TAPES (927)
 • blommor av band, tyg, organza (141)
 • BRODERING PÅ PLASTIC CANVE (160)
 • HOOK HOOK (842)
 • mönster (95)
 • lektioner av stickning, MK (47)
 • Möbler med FUR (307)
 • BACKWARD BY SPICES (15910)
 • bolero, topp, poncho, capes (100)
 • stickade filt, pläd, mattor (16)
 • stickade kläder för män (101)
 • jacka (458)
 • västar (139)
 • cardigans (115)
 • strumpor, handskar (259)
 • rockar, jackor (214)
 • klänningar, tunika, kjolar (266)
 • program (37)
 • pullover, tröja, tröja (560)
 • dukar, servetter (26)
 • handväskor (8)
 • smycken (390)
 • lektioner av stickning, MK (193)
 • GENERATORER (146)
 • COTTAGE (1412)
 • skadedjursbekämpning (30)
 • böcker och tidskrifter (98)
 • växthus (8)
 • DESIGN OCH INTERIOR AV HUSET (1955)
 • hus (31)
 • balkong design (9)
 • webbutik (14)
 • eldstäder (29)
 • böcker, tidskrifter (12)
 • användbara tips (17)
 • sängkläder (21)
 • sy gardiner (98)
 • byggkalkylator (11)
 • KVINNLIG HEADGEAR (1202)
 • stickade hattar (266)
 • Sjalar, stoles, halsdukar, snöar (772)
 • hattar med mönster (47)
 • MÅLNING (619)
 • JOURNALS ONLINE (222)
 • HÄLSA (865)
 • diagnos (36)
 • böcker, tidskrifter (12)
 • platt mage (107)
 • Intressanta platser (178)
 • IRLAND, ROMANISK CIRKEL (735)
 • KALENDAR (8)
 • CINEMA ONLINE (725)
 • Böcker och loggar på broschyrer (515)
 • BÖK OCH JOURNALER VIKTIGT (2247)
 • Böcker och tidskrifter genom att se (282)
 • Rumsplaner (883)
 • gödselmedel för blommor (30)
 • DATOR (593)
 • program (36)
 • PRESERVATION (2640)
 • Adjika, såser, ketchup (23)
 • äggplanter, courgetter (27)
 • sylt, sylt, sylt (142)
 • svampar (14)
 • frysning av bär, grönsaker (24)
 • kaviar, aubergine (18)
 • kål (33)
 • inlagda grönsaker (4)
 • böcker, tidskrifter (7)
 • syltade vattenmeloner (3)
 • Syltad kålrullar (7)
 • syltade gurkor, tomater (73)
 • gurkor, lätt saltade tomater (42)
 • inlagd peppar (16)
 • recept för borsch, soppor, saltvål och saltlösning (12)
 • sallader (46)
 • torkade grönsaker (5)
 • stewed meat (22)
 • CROSSWORD (27)
 • CULINARY (16011)
 • rätter från spannmål, baljväxter, pasta (3)
 • pannkakor, fritters, pannkakor, syrniki (230)
 • disk i en kruka (34)
 • dumplings, dumplings, manti (32)
 • bageriprodukter (4015)
 • efterrätter (1210)
 • hemlagad korv, kallkokt fläsk, salo (229)
 • översvämmade rätter (8)
 • gryta, charlotte, puddingar (216)
 • böcker och tidskrifter på matlagning (453)
 • grädde, tårtadekorationer (74)
 • mejeriprodukter (334)
 • Kötträtter (2749)
 • drycker (483)
 • grönsaksrätter (621)
 • bakning design (22)
 • pâtés (28)
 • Första kurser (226)
 • kakor och bakverk (574)
 • pizza, shaurma, lavash (117)
 • recept för grillning och grillning (4)
 • recept för ångkokaren (8)
 • recept för multivark (1161)
 • recept för brödtillverkaren (184)
 • fisk av egen saltning, rökning, betning (122)
 • fiskrätter (823)
 • sallader, snacks (894)
 • sockermastik (10)
 • tabell inställning (170)
 • såser, kryddor, kryddor (158)
 • Chebureks, Belyashi, stekt pajer, munkar, platta kakor (177)
 • shish kebab (35)
 • LANDSKAPS DESIGN (1295)
 • gazebos, markiser, pergolaer (27)
 • böcker, tidskrifter (19)
 • möbler i trädgården (28)
 • ugnar och grillar på gatan (4)
 • trädgårdshantverk (17)
 • Skapande av blomkrukor (14)
 • beläggningsplattor, trädgårdsväg (58)
 • MAGIC OF GADDATION (156)
 • KUNSTAGARE (17)
 • MASKINMASKIN (25)
 • Möbler med händer (646)
 • onlinebutik (7)
 • användbara tips (11)
 • täcker för möbler, kuddar, kuddar (120)
 • FOTOENS VÄRLD (106)
 • MODELLERANDE BARNENS KLÄDER (407)
 • stickning för barn (224)
 • Online-butiker av barns varor (7)
 • MODELLERING KVINNAS KLÄDER (2850)
 • Sy platser (33)
 • program (4)
 • handväskor, handskar (40)
 • MODERBARA TRENDS (620)
 • dekor av skor, syskor (50)
 • Online klädaffär (97)
 • MUSIK (1294)
 • läkning musik (16)
 • MUSICAL POSTCARDS (156)
 • Folkets medicin (3403)
 • aromaterapi (12)
 • sjukdomar i lederna (205)
 • herpes på läpparna (7)
 • gastrointestinala sjukdomar (55)
 • böcker, tidskrifter (24)
 • njurs- och stensjukdomar (21)
 • folkläkare (48)
 • pigmenterade fläckar (9)
 • katarralsjukdomar (70)
 • Multipel skleros (25)
 • andfåddhet (6)
 • hjärt-kärlsjukdomar (180)
 • komposition för förstärkning av immunitet (70)
 • produkter från svampar (20)
 • medicinska salvor (59)
 • ARBETSTABELL DESKTOPVALLPAPPER (91)
 • OMAR HAYAM (9)
 • ONLINE - TELEVISION. (42)
 • SPELARE (27)
 • NÖDVÄNDIGT RÅD (664)
 • POETRY (4501)
 • ORTHODOXY (308)
 • PROGRAM (665)
 • PROGRAM FÖR HANDICRAFT (184)
 • TJÄNSTEN (559)
 • RAMAR (1108)
 • för video (43)
 • kulinariska (405)
 • Traditionell medicin (10)
 • handarbete (43)
 • text (70)
 • formler för ramar (3)
 • HANDICRAFT (16481)
 • beading (599)
 • bukett godis, presentförpackning (73)
 • dekorativa flaskor (8)
 • decoupage, målning (151)
 • Julgransdekorationer (65)
 • Produkter av halm, tråd (17)
 • Kanzashi (106)
 • Quilling (47)
 • macrame (37)
 • tvåltillverkning (242)
 • mjuk leksak (320)
 • paneler av olika material (65)
 • plastflaska (12)
 • korgar av tidningar, varor av papp (758)
 • saltad deg, plast, lera (47)
 • smycken av naturmaterial (46)
 • WEBBPLATSER (248)
 • HEMMAR AV SKÖNHET (2920)
 • friskt hår (159)
 • Krämer, lotioner, scrubs, ansiktsmasker (237)
 • smink (17)
 • manikyr, handvård (67)
 • frisyrer (163)
 • botemedel mot onödigt hår (8)
 • fotvård (31)
 • TUNISCOAT VIKTIGT (59)
 • FLASHBACKS (988)
 • för kommentarer (24)
 • spelare (79)
 • BAKGRUND (170)
 • PHOTOSHOP (343)
 • KODER (30)
 • ENCYCLOPEDIA (66)
 • HUMOR (168)
 • RÄTTSLIG KONSULTAT ONLINE (132)

-musik

-referenser

-appar

 • Jag är fotografPlugin för publicering av foton i användarens dagbok. Minsta systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktiverat. Kanske det kommer att fungera
 • vykortReborn kortkatalog för alla tillfällen
 • Online-spel "Empire"Vänd ditt lilla slott till en mäktig fästning och bli linjal över det största riket i spelet Goodgame Empire. Bygg ditt eget imperium, expandera det och skydda det från andra spelare. B
 • Alltid till handsinga analoger ^ _ ^ Gör att du kan infoga en panel med en godtycklig HTML-kod i profilen. Du kan placera där banderoller, räknare och andra
 • Tidsplan för tåg och flygplanTidsplan för tåg och flygplan

-Alltid till hands

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-sändningar

-statistik

= Behandla njurecystor folkmedicin =

Behandling av cystor på njure folkmekanismer

Orsaker och diagnos av renar
Hos vuxna bildas cysten på grund av ett brott mot urinflödet, som i regel med inflammation, stenar, njur tuberkulos eller njursvikt. Det finns vanligtvis på ultraljud. Denna undersökning kan emellertid inte på ett tillförlitligt sätt berätta om neoplasmens kvalitet och dess utsikter. Cystenen kan vara en njurecancer, en abscess eller hydronephrosis. Därför krävs en noggrannare beräknad tomografi och urografi när den når 5 cm i diameter.
Behandla eller ej behandla ren
Om cysten inte når upp till 3 cm i diameter, växer den inte, vilket bekräftas av ultraljudsresultat 1 gång på sex månader och orsakar inga plågor, det behandlas inte.
Endast symptomatisk behandling utförs: tryck, anestetika och antiinflammatoriska läkemedel förhindras - om kirurgi inte är möjligt.
Den bästa lösningen på problemet är punkturcystret. Med henne från cysten under lokalbedövning pumpades ut vätskan och introducerade istället en "limning" (skleroserande) substans. Efter ett sådant förfarande, som tilldelades mig, kan du nästan omedelbart gå hem, och sedan bara kontrollera efter 2 veckor, huruvida cysten har gått till tillväxt igen.

Prognoser, prognoser.
När cysten behandlas i rätt tid etableras snabbt den tidigare patientens liv. Den enda "men" är att tendensen till bildandet av cystor är bevarad, och därför måste njurarnas hälsa noga lagras. Diet, örtdekok, eliminering av hypotermi - det är ganska genomförbart minimum för varje njure som avlägsnats från cysten.

Behandling av cystor på njure folkmekanismer

Från cyster på njurarna försöker bli av med hjälp av folkmedicinska lösningar.

 1. Kocksaft tar 1 tsk. de första 2 dagarna 2 gånger om dagen. På 3 och 4 dagar av 1 tsk. 3 gånger om dagen, i följande dagar, 1 msk. 3 gånger om dagen.
  Drick medicinen 30 minuter före måltid, saknar en enda dag. Behandlingsförloppet är en månad. Juicen ska vara frisk varje gång.
 2. Häll i 0,5 ml hackad valnötskal, häll 0,5 liter kokande vatten, blötlägg timmen med locket stängt, spänning.
  Ta en tredjedel av glaset innan du äter 3 gånger om dagen, drick ibland i stället för te. Kurs - 1 månad. Ta en paus i 8 dagar, då behandlas du en annan månad.
 3. Förbered en tinktur av en gyllene mustasch: 50 ledare hugga, häll 0,5 liter vodka, insistera 10 dagar, stam.
  Drick tinktur på morgonen på tom mage och på kvällen 30 minuter innan du äter 10 droppar per 30 ml vatten. På andra dagen - 11 droppar, den tredje till 12 droppar och så inom 25 dagar, upp till 35 droppar. Därefter minska dosen, minska varje dag 1 droppe och om 25 dagar, gå tillbaka till originalvolymen. Detta är en behandlingskurs.
  På en vecka, när nästa kurs börjar, gå till tre-timmars mottagning av tinkturen enligt samma schema. Mellan kurser en veckors paus. Ibland är 2-3 eller ibland 5 behandlingskurser tillräckligt. Med samma schema kan du behandla postoperativa vidhäftningar, polyper, fibromaser, fibroider och cyster på äggstockarna.
 4. Skal de 14 valnötterna och krossa 0,5 liter vodka, insistera 14 dagar på en mörk plats.
  Drick 1 tsk. 2 gånger om dagen på morgonen och på kvällen med 50 ml kallt vatten 30 minuter före måltid. Efter intag, lägg dig ner i 20 minuter.
 5. Björk tjära (du kan också köpa den i apoteket, liksom örter) under de första 3 dagarna, drick 3 droppar, lös upp i ett halvt glas varmt
  mjölk, 3 gånger om dagen före måltiden. De kommande 3 dagarna, ta 15 droppar, sedan 4 dagar för 7 droppar. Bryt -10 dagar, varefter börja igen för att dricka tjära, men i omvänd ordning, d.v.s. 4 dagar för 7 droppar etc. Break - 1 månad. Upprepa sedan kursen. I allmänhet tar behandlingen 60 dagar. I förbigående kan du bli av med fibrotisk mastopati.

Kycklingnavlar och gyllene mustasch från cyster på njurarna.

1 msk. torkade och pulveriserade filmer från kycklingnavlar blandade med 1 msk. även pulverformiga örter knotweedoch åkerfräken, tas i lika stora kvantiteter. Ta 1 tsk. utan toppen av blandningen på morgonen på en tom mage i en månad. Ta sedan en paus i 2-3 veckor och upprepa behandlingen. Samtidigt med navlarna dricker tinktur från en gyllene mustasch. Förbered tinkturen (50 leder per 0,5 liter vodka). Insistera 2 veckor. Drick 20 droppar på morgonen och kvällen i en halvtimme före måltiderna. Månad att dricka - 2 veckors paus. Upprepa sedan. Efter sex månader av sådan behandling börjar cysten minska. Efter en kort paus, upprepa behandlingen med dessa två lösningar. På ett år kommer cysten att lösa.

Tinktur av vita svampar (boletus) från cyster på njurarna.

Ta 1 liter. burk, fyll den med krossade färska vita svampar (det är bättre att ta hattar), häll vodka, insistera 14 dagar på ett mörkt ställe, spänna och vrida ut råmaterial. Ta 1 tsk. tinktur, spädning i 50 ml vatten, 2 gånger om dagen i en halvtimme före måltid. Denna tinktur är speciellt bra för cyster, myom.

Från polycystos-burk och asp

Det finns många produkter som stimulerar tillväxten av neoplasmer, och cysten är i huvudsak en neoplasma. Därför måste du utesluta alla livsmedel som innehåller jäst eller har framställts genom jäsning. Detta bröd, surkål, pickles, opastöriserad öl, fruktviner från sin egen gotovlennye eliminerar också rött kött och med.- Många människor lever i åratal med polycystiskt, ovetande om dess existens. Viktigast av allt, provocera inte deras fortsatta tillväxt. Undanta att besöka bastubastu, mindre sola i solen, du är kontraindikativ för uppvärmning och massage.
Från polycystos. Kram saften från de unga burkbladen. Under de första 2-3 dagarna tar du det för 1 tsk. 2 gånger om dagen före måltiden, då - 1 msk. l. 2 gånger om dagen före måltiden. Kurs -månad, ta sedan en paus i en vecka och upprepa sedan kursen. Förbered inte mycket juice samtidigt, i kylskåp kan det förvaras i högst tre dagar.
Dessutom: ta pulver från torkade och hackade små grenar av asp, enligt 1/8 tsk. 2 gånger om dagen med måltider, med en liten mängd vatten.

Läkemedel från rosa höfter hjälper till med en njurecyst

Om det finns en cyste på njurarna eller stenarna, förbered dig en medicin från hundrosen. 2 matskedar rötter av denna växt, häll en halv liter kokande vatten och laga i en emaljspanna i en timme. Ta av disken från elden, lind den med en varm filt eller filt och låt den infilera i tre timmar. Töm sedan buljongen och ta 200 ml 3-4 gånger om dagen (mellan måltiderna). Relief bör komma om en månad, om du är konsekvent och saknar dagar. Var försiktig: buljongen är skadlig för tänderna. Drick det därför genom ett rör.

Njurar njure - behandling med växtbaserade läkemedel

 1. persilja. Ta 400 växter och brygg den med en liter kokande vatten. Sätt i ett mörkt ställe i åtta timmar för att brygga. Du kan förbereda ett läkemedel för att behandla örter och folkmedicin cystor på kvällen. Sedan infunderas det över natten och kan tas. Filtrera det och dricka den infusion som erhållits under dagen, dela den i nio receptioner.
 2. Röd rot. Ta femtio gram torkade växtrötter och fyll dem med en halv liter 40 graders alkohol. Du kan använda vodka. Täck behållaren och lägg den på en mörk plats i tre veckor. Skaka innehållet regelbundet. För att ta detta läkemedel i behandling av örter och folkmedicin, bör njurcystorna tas av en tesked tre gånger om dagen i trettio minuter före måltiden. Rödrot är ett erkänt naturligt antibiotikum. Det kommer att ha en toning egenskap på kroppen, ett diuretikum. Med hjälp av tinktur kan du höja blodtrycket. Ta tinkturen är nödvändig i trettio dagar. Därefter ska du göra en njur ultraljud.
 3. Burdock (rötter). Ta femtio gram torkade burkrötter. Lägg dem i en behållare och fyll toppen med vitt vin med en hastighet av 0,7 liter. Sätt den på elden. Simma över en liten eld i ungefär en halvtimme. Lämna sedan i 24 timmar för att insistera. Filtrera och ta enligt detta schema: trettiofemme milliliter tre gånger om dagen. Denna buljong bör vara full när man behandlar njurecyster med örter och folkmedicin i en månad. Gå sedan till tinkturen av rödpeppar.
 4. Kocka (växt + rötter). Den tvättade växten med en rot att slipa med hjälp av köttkvarn. Efter halva kilo formad gröt häll en halv liter vodka. Sätt det på en mörk plats för fjorton dagar att insistera. Drick det medicin du behöver med en dos tesen tre gånger om dagen. Förloppet av sådan behandling av njurcyster med örter och folkmedicin ska fortsättas tills fullständig botemedel.
 5. Örtte. De är beredda från sådana medicinska växter som burdock, bedstraw, tenuous, röd rot. Du måste ständigt växla teen. Alla te är beredda enligt samma recept. En matsked av växten bryggs med en termos med en halv liter kokande vatten. Lämna det över natten. Du kan dricka det utan en speciell dos, som du vill ha mer. Gör bara detta när du behandlar örter med en cyste av njuren innan du äter.
 6. Mjölk + te + honung. Ta i samma proportioner mjölk och te och blanda. Lägg till en eller två matskedar honung. Drick den resulterande drycken i behandlingen av folkmedicinska läkemedel njurecyster två gånger om dagen i mängden av ett glas.
 7. Aspen bark. Gör ett pulver från barken först. För att göra detta kan du använda en kaffekvarn. Du måste ta medicinen med 0,5 tesked tre gånger om dagen innan du börjar frukost, lunch och middag. Efter intag måste du dricka ett glas kokt vatten. Sådan behandling med folkmedicin cystor njurar måste fortsätta i fjorton dagar. Efter att du behöver göra en veckors paus och upprepa behandlingen av njurcysterna med örter.
 8. Den gyllene hunden. Ta plantans femtio fogar och fyll dem med 0,5 liter vodka. Sätt i en mörk plats för att insistera på tio dagar. Filtrera sedan. Ta på morgonen på tom mage och på kvällen en halvtimme innan du börjar middag. Den första dagen, ta 30 ml vatten och tillsätt dem 10 droppar tinktur. Nästa dag ökar mängden droppar tinktur till en droppe. Öka antalet droppar till 25. Därefter måste du ta bort en droppe tills du når 10 droppar. När du avslutar detta kommer en behandling av njurcystorna med örter och folkmedicin att upphöra.
 9. nard. Ta trettio gram elecampane rötter. Sätt dem i en tre-liters burk. Topp med en matsked torr jäst och två matskedar socker. När allt kommer omkring behöver du hälla kokt kallt vatten. Banken måste stängas med lock och läggas på ett mörkt ställe i två dagar. Innehållet bör börja röra sig. Du måste ta 0,5 kopp tre gånger om dagen tills medicinen är klar. Efter en 21 dagars paus och upprepa behandlingen med växtbaserade läkemedel.

Kocksaft med en njurcyststimuler tar två månader tre gånger om dagen före måltider, dricker 1 eller 2 matskedar. Ombehandla njurcyst en sådan folk botemedel, Man bör komma ihåg att saften försvinner mycket snabbt, så det bör klämmas i små mängder och förvaras i kylskåp.

På samma sätt kan du använda från bladet av burdock mush. För att göra det måste du mala de unga bladen, det kan göras på köttkvarn. Kashitsu tar en matsked tre gånger om dagen strax innan måltiderna.

Vid behandling av njursjukdomsbehandling med användning av burdock förändras lukten och färgen på urinen!

Nyre njure behandling folk remedies

Många säger det om hur njurcysten botades med ett sådant medel för folkmedicin som en aspbark. Från barken måste du förbereda ett pulver, detta kan göras på köttkvarn. Det ska tas oralt i en halv matsked tre gånger om dagen strax före måltiderna, var noga med att tvätta ner aspenbarken med vatten.

Behandlingsförloppet med ett sådant botemedel är två veckor, varefter det är obligatoriskt att ha en veckopaus och upprepa allt igen.

Det enklaste sättet att behandla njurcystor folkmekanismer

Förmodligen det enklaste sättet att behandling av cystor det dricker grönt te medgenom att lägga till mjölk och honung. Allt du behöver är att ta te och mjölk i lika stora proportioner och tillsätt honung till smak (minst en tesked). Drick det här teet två gånger om dagen.

Behandling av njurcystret är ett långt förfarande, så börja inte behandling för de patienter som har denna sjukdom i ett stadium där det är nödvändigt att utföra operation!

Aspen bark
Pulver av asp av bark ta in ½ tsk sked 3 gånger om dagen före måltider, tvätta med vatten. Kursen är 2 veckor. Bryt sedan 1 vecka och upprepa behandlingen.

Folkbehandling av njurcyster med örter


Ta 50 g av rölleka, Wild Rose, salvia, johannesört, 30 g tallknoppar, 200 g hackade och macereras på ett rivjärn svamp, 200 g aloe juice, 200 g konjak eller alkohol och 500 g honung. Gräs och chaga häll 3 liter vatten, koka upp, värm på en lugn eld i 2 timmar, vilket inte tillåter kokning. Att insistera en dag på en varm plats, dränera, tillsätt honung, aloe juice, konjak. Ta 1 msk. l. i en halvtimme före måltiden tre gånger om dagen. Behandlingsperioden är från 3 veckor till 3 månader.

Te med mjölk vid behandling av cystor i njurarna


En enkel folkmedicin för njurcyster är grönt te med mjölk i ett 1: 1-förhållande. Drick 2 gånger om dagen med honung

Tinktur av svamp
En bra effekt ges av tinktur av svamp i en mängd olika cyster, till exempel i njurarna, i bröstkörteln, i äggstockarna.
För den här folkmedicinen tas färska konformade unga flygande agariker med vita fläckar på motorhuven, de rengörs och placeras löst i en burk till toppen. Häll vodka så att den helt täckte fluga agarikerna. Insistera i mörkret på en mörk plats i 2-3 veckor. Det blir en brunröd vätska med en skarp lukt. Filtrera genom gasbind, förvara i mörkret.
Applicera tinktur inuti systemet "glid": från 1 till 10-15 i receptionen och sedan ner, tre gånger om dagen. Det vill säga den 1: a dagen - 1 droppe 3 gånger om dagen; Den andra dagen - 2 droppar 3 gånger om dagen och så vidare.

Kista av njure - Folkbehandling av cystor i njurarna - Uppskrifter av tidningen Herald of HBV

Njurcysten behandlas med elecampan.


På en tre-liters burk vatten 30 g jordrot elecampan, 2 msk. l. socker och 1 msk. l. jäst. Sätt i 2 dagar på en varm plats. Drick en halv kopp 3 gånger om dagen. Drick hela burken, ta en paus i 20 dagar, upprepa sedan allt. Det här folkemedlet hjälper till med cyster på njurarna. (HLS 2001, nr 5, sidan 20, HLS 2005, nr 1, sid 30)

Njurar njure - Folkmekanismer - SDA-fraktion och truncheon


Läsaren berättar hur cysten på njuren minskade med 2 cm efter sådan behandling:
10 dagar - tagning av "Cyston" tabletter, ordinerad av en läkare. De rengör njurarna av sand och stenar.
10 dagar - mottagning av gräsinfusion sporish - 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltider för ¾ koppar
15 dagar - mottagning av fraktionen av ASD-2 (även om det är lämpligt att dricka 25 dagar) 2 gånger om dagen på en tom mage 15 minuter innan du äter 5 droppar per 50 g vatten. (2001, nr 5, sid 20)

Njurknoppar - folkmekanismer för burdock-behandling


Behandling med burdock är den mest effektiva folkmedicinen mot någon form av cyster, tumörer, polyper. Detta bekräftas av många exempel på botemedel.
Från de unga bladen på burken måste du pressa saften. Förvaras i kylskåp, högst 2 dagar. Drick 1 msk. l. 3 gånger om dagen före måltiden. Kurs - hela sommaren. (HLS 2003, nr 1, sid 22, 2004, nr 19, sid 24, 2005, nr 9, sid 33, 2005, nr 15, sid 11, 2009, nr 4, sid. 33, 2009, nr 8, sid 23, 2009 nr 14, sid 30, 2009, nr 21, sid 10)
Det hjälper till med njursystinfusion av burkblad - brygg och drick en månad istället för te (HLS 2003, nr 4, sidan 21, 2004, nr 21 s. 17)

Kalanchoe lämnar behandling av njurcyster, struphuvud


Båda cysterna lyckades botas genom att tugga Kalanchoe löv - att tugga på en tom mage på morgonen på 1 ark. Med en cyst av struphuvudet, svälja inte genast, håll det tugga bladet i munnen i 10-15 minuter (2003, nr 3, sidan 25)

Traditionell behandling med thuja skott
Att cystor i njurarna inte ökar, du måste ta under en månad napar skott av thuja - 20 g. Per 1 liter vatten. Häll kokande vatten i en termos, insistera, dränera. Drick en halv kopp 3 gånger om dagen före måltiden. (2003, nr 22, s 14)

Hur man behandlar njurcyster med pinjenötter


Halva kopp tallerknutskal, häll 500 g vatten, koka över låg värme i 1 timme, stäng locket. Ta 1/3 kopp före måltider 3 gånger om dagen. Kurs 1 månad. 1 månad och 1 mer kurs. När njurcysten börjar lösa kan det finnas smärta på platsen där det var. Då måste du dricka en infusion av kamomill, Johannesört eller gurka 10 dagar. Att visa doktorn, för att göra ultraljud. (2003, nr 15 sidan 27)

Folkmedel för cystor i njurarna


Från samtal med Svetlana Chojinimaeva.
Cysten är sällan medfödd. Oftast utvecklas det hos dem som missbrukar förkylningen. Ofta tempereras människor med pyelonefrit, utan att veta om sjukdomen. Obehandlad inflammation lokaliseras i form av en kapsel. En cyste på njurarna är inte farlig, om inte provocera sin sekundära inflammation. Cystenen kan pressa närliggande kärl - så högt blodtryck provoceras.
För att förhindra en sekundär inflammation i cysten måste man akta sig för blåsor, prostatit, angina, akut respiratoriska infektioner.
Undvik sekundär inflammation i njurcysten hjälper folkmedicinska lösningar:
1. En matsked av fänkålfrön eller morötter bryggs i en termos för 1 natt med ett glas kokande vatten. Drick 1 msk. l. 5-6 gånger om dagen i en vecka
2. 2-3 st. l. Havren kokas i ett glas vatten i 20 minuter, fylls på när de kokar av. De dricker ett halvglas 2-3 gånger om dagen i ungefär en månad.
3. 1 msk. l. Tranbärblad eller Björnbärskoka i 1 msk. vatten 1 minut, insistera 30 minuter, drick ett halvt glas om dagen i två veckor. (HLS 2004, nr.9 sid 6-7 - rubrik "Vindar från öst")

Behandling med vitlök
1 kg vitlök för att passera genom köttkvarn, häll 1 liter kall kokt vatten. Infunder 1 månad. Stam. Förvaras vid en temperatur av + 15- + 20 grader. Ta 2 msk. liter, tvättar ner 0,5 ssk. varm mjölk 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet - hela infusionsdelen (10-15 dagar), behandla njurcystret med detta folkläkemedel var tredje månad. (HLS 2004, nr 21 s. 17)

Folkmedel för cystor i njurarna - sprit av potatis, nötskal, burdock


Kvinnan försökte bota njurcysten genom olika folkmekanismer. Som ett resultat av folkbehandlingen försvann cysten inte, men den minskade väldigt mycket i storlek:
1. Grönspiror från potatis (växer knölar i ljuset) i en mörk halvliterflaska för 2/3 av volymen, häll över med vodka. Infusera 3 veckor på en mörk plats. Ta varje dag i tom mage, från 1 droppe till 50 g vatten, öka med 1 droppe. Efter en månad, gå till 30 droppar och ta i omvänd ordning. Kursen tar 2 månader. Sedan vila i en vecka och starta en ny kurs - från 1 till 40 och tillbaka - 80-dagars kurs. Därefter bryter du igen en vecka och hastigheten från 1 till 50 och tillbaka - 100 dagar. Cysten i njurarna minskade med 1 cm.
2. Får avkok från skalskruvarna (se ovan) i två månader. Cyst minskade med 0,5 cm
3. Få avkodning av burdockrot.
(HLS 2005, nr 20 sid 10)

Folkmedel för cyster i njurarna - svampens tinktur


Två-liters burk fylld med 2/3 smulad röd fluga agarik, häll vodka till toppen, insistera på en mörk plats i 1 månad, sedan spänna, häll i flaskor. Drick 30 droppar på morgonen på tom mage. När en halv liter tinktur är över - har cysten försvunnit. Tillsammans med cysten försvann och prostatit. För förebyggande underhåll att tillbringa en mer samma kurs. (2006, nr 13, sid. 28, 2007, nr 23, s. 19)
På vintern, använd torkade svampar 3-4 svampar per 500 gram vodka. Infektera 3 dagar. Ta 1 tsk. 3 gånger om dagen före måltid i tre veckor. För att förebygga denna behandling flyger cystor agarisk i 2-3 dagar i månaden. (HLS 2003, nr 1, s. 22)

Folkbehandling av njurcyster med rosa höfter


2 msk. l. rötter av dogrose krossad i en kaffekvarn, häll 600 g kokande vatten, simma på låg värme i 1 timme. Insistera 3 timmar, insvept. Ta 200 g 3 gånger om dagen istället för te. Behandlingsförloppet är 1 månad. Den här folkmedicinen skär ner alla njurstenar, utvisar sand. (2009, nr 3, sidan 27)

Rötter av dogrose och te från burdock


Kvinnan visade cystor i både njurar, stenar och pyelonefrit. Det bör finnas en operation i december, men den skjutits upp till juni. Hon läste i HLS att hundens rötter steg och burk försöker bli av med cysten. Under vintern drabbade hon te från hundens ros, rötterna skördades på hösten. På våren visade sig en burdock, och hon bytte till en burdock behandling - hon drack infusion från burdock löv utan norm, istället för te och compote. I juni gick jag till operationen - det fanns inga stenar, minskade cystor. (HOLL 2010 nr 9, s. 15)

Traditionell behandling med vass
Cystor i lever och njurar kan behandlas med vass. Receptet testas upprepade gånger.
För behandling tas plaster av vass, växer längs stranden av floder, dammar. Bulrush är av flera typer, och vippor är endast de som växer buskiga, handflata, inte bara i längd, utan även i bredd, som med separerade fingrar lämpliga.
2 sådana paneler häll 2 liter kokande vatten, wrap, insistera, ta 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter ett glas. Infusionen förvaras i kylskåpet, behandlingsförloppet är 1 månad, om cysten inte har försvunnit, bör behandlingstiden upprepas. Det rekommenderas inte att ta gröna paneler, det är nödvändigt att de blir gula och raspushilis. (HOLL 2010 № 16, sidan 33)

Behandling av njurar med solrosrot


Kvinnan hade en cyste i sin vänstra njure och en sten i den högra njuren. Hon bestämde sig för att behandla njurarna med folkmekanismer - roten till en solros. har genomfört flera behandlingskurser - som ett resultat är njurarna rena.
Här är detta recept. 1 kopp krossade solrosrötter häll 3 liter vatten, laga 5 minuter från kokpunkten. Stam. Dessa 3 liter avkok för att dricka i tre dagar till 1 liter per dag, gradvis, oavsett måltider. Rötter och buljong butik i kylskåp. Därefter koka samma rötter i 3 liter vatten 10 minuter, drick i tre dagar, sedan samma rötter att laga mat i 20 minuter, bara för att dricka i tre dagar. Således är 1 glas solrosrot tillräcklig för 9 liter buljong och 9 dagar av behandling. På 9 dagar är det nödvändigt att ta en ny del av rötterna. (HLS 2012, nr 2, sid 30)

En kvinna behandlades i ett sanatorium, hennes rumskamrat berättade receptet för cystbehandling av folkmedicin, med vilken hon själv var botad. Det är nödvändigt att blanda den färskjuice av viburnum och blommig honung i samma delar.

Under den första veckan ska tas på morgonen innan du äter en kvart tesked av formeln. Under den andra veckan är det nödvändigt att öka dosen till en halv tesked, även på morgonen. Under den tredje veckan - ta en hel tsk, inte bara på morgonen, men också på kvällen.

På den fjärde veckan - ta redan en matsked 2 gånger om dagen. Efter en veckas paus upprepas kursen, endast i omvänd ordning, börjar med en matsked och slutar med en kvart tesked.

Diet i njurcystret är samma som med andra njursjukdomar. Syftet med kosten är att kraftigt begränsa konsumtionen av extraktionsmedel, för att minska njurarnas irritation.