Huvud
Förebyggande

Vad är förkalkning i prostatakörteln? Beskrivning av symtom och metoder för behandling av prostata

Kalciner bildas i olika vävnader hos hankroppen. Men oftast förekommer de i prostatakörtelns glandformiga vävnad eller kanaler. Beräkningar i prostata är inte normen, deras förekomst är en slags patologisk process.

I artikeln kommer du att lära dig allt om prostatisk förkalkning, vad det är, symtom och sätt att behandla.

Beräknar i prostata: vad är det?

Beräkningar i prostata är olika former av kristaller. De bildas av oorganiska kalciumsalter, så själva processen för bildning kallas kalcinos. Merparten av denna sjukdom drabbar män i åldern 45 år och äldre. Bekämpningar påverkar prostatan på olika sätt.

Prostatakalcit kan vara singel och multipel. I det andra fallet stör total förorening alla funktioner i prostata. Små stenar brukar inte visa sig själva, de kan oavsiktligt dyka upp under ultraljudets passage. Men stora och flera formationer orsakar vissa symtom.

Orsaker till utseende

Forskare identifierar flera mekanismer för beräkningsbildning i prostatakörteln:

 1. Concrements framträder på grund av att utsöndringen av prostata förändrar dess sammansättning, medan mängden citronsyra som förhindrar bildandet av kristaller minskar och mängden kalciumfosfat ökar. I prostatasekretionskanalerna stagnerar, vilket bidrar till bildandet av amyloidkroppar, och salter är redan aktivt avsatta på sina ytor.
 2. Med långvarig inflammation stör kroppen kroppens infektion, vars fokus ligger i "sarkofag", och kalciumsalter avlägsnas på platsen för skadade vävnader.
 3. Eventuellt och möjligheten att kasta urin i prostata från urinröret. Därefter uppstår konkrementen i hankörlarnas distala kanaler.

Orsakerna till förkalkning i prostatakörteln:

 1. Långa inflammatoriska processer. Bland dem - akut eller kronisk prostatit.
 2. Sedentärt arbete och låg rörlighet. De leder till försämring av blodtillförseln till bäckenorganen.
 3. Framväxten av smittsamma processer i urinvägarna.
 4. Ostabilt sexliv, vilket leder till stagnation av prostatsekretionen.
 5. Felaktig mat. Den överdrivna användningen av feta och kryddade rätter, stekt mat påverkar hemligheten (speciellt dess sammansättning) negativt.

klassificering

På utbildningsmekanismen:

 1. Endogena kristaller. Med stillastående prostatit finns det sälar. I detta fall är storleken av förkalkningar av prostatakörteln 14 mm. Symtom i detta fall manifesteras inte, så sjukdomen kan förbli odetekterbar under lång tid.
 2. Exogena kristaller. I kanalen hos hanköret penetrerar en viss mängd urin, varefter bildandet av exogena arter förekommer i de distala sektionerna. Här har symtomen redan en plats att vara.

Med kemisk sammansättning:

 • fosfat (i kompositionen finns salter av fosforsyra);
 • urat (salter av urinsyra);
 • kalcinerar med en övervägande kalciumsalter;
 • Oxalat (salter av oxalsyra).

Stenar är sanna och falska:

 1. Sant konkrement bildas i prostata.
 2. Falska concrements - i njurarna och urinblåsan Därefter faller de in i urinrörsektionen och täppa till munkanalen på hankörteln.

symptom

Det finns flera symtom som gör att du kan bestämma utseendet på konkretioner i prostatakörteln.

Symtom på förkalkning i prostata:

 1. Smärtsamma känslor när du sitter på en fast eller i transport.
 2. Blod i urinen och sperma.
 3. Smärta i perineum, som sträcker sig till sakrum och nedre delen av ryggen.
 4. Smärta vid fingerundersökning och med prostata massage.
 5. Regelbunden exacerbation (även under behandling) av kronisk prostatit.
 6. Brott mot sexuell funktion.
 7. Förseglingar som uppstår i prostatakörteln.
 8. Svårighet att urinera, frekventa önskningar och smärta vid tömning.

diagnostik

Diagnos är nödvändig för att välja en behandlingskurs för förkalkningar i prostatakörteln. I modern medicin diagnostiseras förkalkningar i följande ordning:

 • ett allmänt blodprov
 • analysen av utsöndringen av prostata;
 • sperma;
 • urinanalys.

När laboratoriestudier är färdiga används instrumentala metoder:

 1. Ultraljud (ultraljud).
 2. Excretory urografi.
 3. Datortomografi.

behandling

Behandling av prostataförkalkning:

 1. Aktiv övervakning. Om enskilda förkalkningar i prostatakörteln och den lilla storleken på deras närvaro i hälsotillstånd inte återspeglas nog att inte störa och att bedriva övervakning, förhindra tillväxt av stenar, och uppkomsten av nya formationer.

 • Konservativ behandling av körteln. Det inkluderar medicinsk behandling tillsammans med fysioterapi. Läkare använder alfa-blockerare, antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel. Stenen sönderfaller när den införs. Genomförda fysioterapiprocedurer innefattar användning av ultraljud. Han stoppar stenens tillväxt, men kan inte ta bort den.
 • Kirurgisk ingrepp. Denna typ av behandling av förkalkningar i prostata i nödfall, när ovanstående metoder inte hjälper. Sjukdomar i körteln skärs ut eller det drabbade organet avlägsnas helt.
 • Shock Wave Therapy. 4-7 sessioner i 20 minuter med hjälp av enheten UVT. Förfarandet utförs en gång i veckan. I det här fallet förstör den akustiska vågen kalcinerna, stenen löses och elimineras från kroppen naturligt.
 • Folkmetoder

  Att bli av med stenar i körteln är möjlig med hjälp av recept av traditionell medicin.

  Hur man löser upp kalcinater i prostata? Beräknar i prostatakörteln - behandling med folkmorskor:

  1 recept. Roden på galen är färgad med en kaffekvarn. 1 tsk Pulvret löses i ett glas vatten och druckas tre gånger om dagen genom ett rör. Inträdesförloppet varar 1-2 månader.

  2 recept. Kastanjskalet krossas av en mixer eller köttkvarn. Blandningen fylls med en liter kokande vatten och sätts på elden i en halvtimme. Buljongen är åldrad på en mörk plats i 1-2 dagar. Det tas 3-5 gånger om dagen för 1 glas.

  3 recept. Roten av dogros krossas i en mixer. Blandningen hälls med en liter vatten, kokas och kokas på låg värme i 15 minuter, sedan infunderas i högst 6 timmar. Den används i 2-3 månader på en tom mage tre gånger om dagen för en halv kopp.

  Konsekvenser, om inte behandlad

  Mikrokalcinerar i prostatakörteln, om de inte bortskaffas, orsakar vissa komplikationer.

  Konsekvenser av förkalkning i prostata:

  förebyggande

  Undvik förkalkning av prostatakörteln enkla förebyggande åtgärder kommer att hjälpa, bland vilka man kan särskilja följande:

 • Korrekt näring med användning av grönsaker och frukt, skaldjur, mager kött.
 • Tidig behandling för inflammation i det urogenitala systemet.
 • Avslag på nikotin och alkohol.
 • Underhålla en hälsosam livsstil.
 • Ett konstant sexuellt liv.
 • Undvik hypotermi och infektion.
 • Besök urologen om det finns ångestsymptom.
 • slutsats

  Nu vet du alla om behandling av prostatakalkning. Vi får inte glömma att det är möjligt att stoppa tillväxten av stenar endast om en strikt diet observeras. För att göra det är det bättre att vägra mjöl, skarpa och röka rätter och välja produkter med ett lägre fettinnehåll. Vid de första alarmerande symptomen är det nödvändigt att besöka en specialist.

  Beräknar i prostata: symptom, diagnos, behandlingsmetoder

  Stenar som bildas i körtelvävnader eller blykanaler i prostata kallas kalcinater. Fenomenet är ganska vanligt hos män äldre än 40-45 år. Beräkningar i prostata är en patologisk process, vars utveckling kan provocera ett antal faktorer. Om orsakerna till sjukdomen, symtomen, behandlingsmetoderna och kommer att diskuteras.

  Lite teori om vad som är stenar i prostata

  Kalkat är stenar bildade från oorganiska kalciumsalter. Bland de olika prostata stenarna är farligare, eftersom de är svåra att förstöra. I särskilt försummade fall är den enda sättet att behandla sjukdomen prostatektomi, vilket innebär att man fullständigt tar bort hankörteln.

  Stenar kan ha olika former och storlekar. Med en liten mängd prostataförkalkning uppenbarar sig inte sjukdomen på något sätt, det kan vara asymptomatisk under lång tid. Storskaliga formationer kan diagnostiseras på flera sätt. Baserat på studiernas resultat föreskrivs terapeutiska åtgärder, vars syfte är att avlägsna stenar från prostata.

  Kalcinanter i bilden av ultraljud

  Faktorer som bidrar till sjukdomen

  Sjukdomen i prostatakörteln syns inte på en plan yta. Det finns flera huvudfaktorer som kan bidra till utvecklingen av sjukdomen:

  1. Trög inflammatorisk process, möjligen kronisk. Här kan du inkludera kronisk prostatit av olika etiologier. De främsta orsakerna till sjukdomen är infektioner, trauma, inflammation i kroppen. För att skydda sig själv försöker kroppen att isolera det skadade området och bilda ett skal av bindväv. Därefter tjänar detta skydd som en plattform för sedimentering av kalciumsalter, som omvandlas till kalcater.
  2. Fysisk inaktivitet. Många medelålders män leder en stillasittande livsstil. Detta är särskilt relaterat till deras yrkesverksamhet. Som ett resultat är det kränkningar av blodmikrocirkulationen i det lilla bäckens organ. Stagnation av vätskan har sådana konsekvenser som bildandet av prostatastenor, eftersom vävnader är bristfälliga i näringsämnen, syrehushållning.
  3. Oregelbundenhet av intimt liv, orealiserad erektion påverkar kvaliteten på utsöndringen av hankörteln, såväl som dess sammansättning. Nivåerna av citrater sänks, deras mängder blir otillräckliga för att förhindra utfällning av kalciumsalter.
  4. Infektioner i det genitourinära systemet, såväl som sexuellt överförbara infektioner, kan prova att urinen passerar in i prostatakanalerna. Som ett resultat av utvecklingen av sjukdomar som blåsning eller uretrit.
  5. Obalanserad mat kan också orsaka utveckling av kalciniter, vilket observeras mot bakgrund av sänkning av salter. Om användbara och skadliga produkter lite längre.
  6. Missbruk av dåliga vanor. Bland de viktigaste sakerna att notera: rökning, alkoholism, narkotikamissbruk.
  7. Tuberkulos av någon lokalisering kan orsaka förkalkning av salter med deras omvandling till kalcit av prostata.
  8. Systemiska sjukdomar kan främja tillväxten av amyloidkroppar, mot vilka processen med stenbildning äger rum.
  9. Som en orsak till utvecklingen av patologi kan det noteras funktionella störningar i tarmkanalen, åtföljd av en fördröjning i avföring.
  10. Lokal superkylning kan provocera bildandet av fasta saltavsättningar i prostata hos glandulära vävnader.
  11. Riskfaktorer kan betraktas som skador i bäckenområdet, såväl som kirurgiska ingrepp. De kan provocera en störning av urinflödet, vilket bidrar till att det går in på prostatakörtlarna.

  Oregelbundet sexliv kan främja utvecklingen av stenar

  Mot bakgrund av dessa faktorer kan det finnas utseenden av stenar i prostata, vars behandling inte kan avbrytas under lång tid. Det finns två typer av kristallina formationer:

  • endogen: utvecklas som en konsekvens av prostatit, har dimensioner upp till 4 mm; för behandling av denna typ av förkalkning i prostata, små anpassningar till det vanliga sättet att leva;
  • exogena: de är lokaliserade i den distala delen av prostatakörteln, de har större storlekar, orsaken till deras utseende är adenom i prostata.

  Huvudsymptom

  Den kliniska bilden av sjukdomsutvecklingen beror på antalet konkrement, deras form och storlek. Kalciumkristaller indikerar deras existens som manifestationer av följande huvudsymptom:

  1. Allmän svaghet.
  2. Minskade effektivitet.
  3. Minskade koncentration av uppmärksamhet.
  4. Känsla av kronisk trötthet.
  5. Ökad kroppstemperatur.
  6. Migrän.
  7. Känsla illamående.
  8. Minskad aptit.

  Ovanstående symptom på sjukdomen är typiska för ett antal inflammatoriska processer i bäckenorganen. På grundval av det kan man inte självständigt diagnostisera stenarna i prostata. Men vid förekomst av dessa tecken är det önskvärt att ta kontakt med läkaren. Den tidiga upptäckten av stenar i prostata på grundval av huvudsymptomen kommer att tillåta att man börjar behandla, vilket förhindrar komplikationen av sjukdomen.

  Stora stenar i prostata har symtom:

  1. Smärtor av annorlunda karaktär av underlivet, i området av sakrum och perineum, de yttre genitala organen. Med stegets acceleration, ökad fysisk aktivitet kan det finnas spasmer i bäckenområdet.
  2. Brott mot erektion. Smärtsamma känslor i sammandragning av prostata.
  3. Blodiga impregneringar i seminalvätska, urin.
  4. Svårighet att urinera. Det kan finnas en försening i urinflödet, obehag och smärtsamma känslor vid urinering. Processen åtföljs ofta av utbrottets utseende. Ökningsfrekvensen ökar.

  I närvaro av stora stenar verkar smärta i underlivet

  Diagnos av den patologiska processen

  Diagnos av patologi börjar med en primär behandling i en medicinsk institution. Baserat på patientens klagomål:

  • visuell inspektion av den behandlande läkaren;
  • palpation av prostata genom ändtarmen;
  • laboratorietester av blod, urin;
  • sperma;
  • Ultraljud av prostata;
  • CT av bäckenorganen;
  • MRI av bäckenorgan och prostata;
  • Röntgenstrålar, även om vissa stenar i prostata har en komposition som inte bestäms av röntgenapparaten.

  Beräknar i prostata: hur man behandlar

  Det bör noteras att utseendet av kalciumformationer är en återkommande process. Hur man avlägsnar kalciner i prostata bestäms till stor del utifrån följande indikatorer:

  • sjukdomens etiologi
  • patogenes som helst;
  • orsaker som orsakade utvecklingen av patologi
  • symtom på sjukdomen
  • hur man behandlar stenar av olika former och storlekar i prostata;
  • Samtidiga abnormiteter som måste beaktas före behandling av stenar.
  • Förekomsten av kontraindikationer för användning av mediciner eller kirurgisk ingrepp, liksom prostatamassage med kalciner.

  Baserat på undersökningen väljer läkaren den nödvändiga behandlingen

  Baserat på undersökningen kan ett sätt på terapeutisk effekt på kroppen föreslås:

  1. Konservativ terapi. Antar att en specialiserad grupp av läkemedel utses som minskar smärta och förhindrar ytterligare bildning och tillväxt av stenar. Farmaceutiska preparat eliminerar utvecklingen av den inflammatoriska processen, är effektiv för behandling av kronisk prostatit, infektioner i det genitourära systemet. Det är viktigt att komma ihåg att prostata massage inte är ordinerad för medicinsk behandling.
  2. Litotripsy: involverar krossning av kalcinater. Laserskrossning är ett alternativ till kirurgisk ingrepp. Men det kan finnas utveckling av komplicerade konsekvenser. Vissa experter tror att borttagning av stenar från prostata med laser är inte effektivt. Krossade stenar har skarpa kanter, vilket kan leda till skador på de seminösa tubulerna, såväl som prostataväggarnas väggar. Stenar som inte självständigt kan lämna kroppen kan provocera kristalliseringen av nya kalciner kring sig själva, vilket hotar utvecklingen av ännu allvarligare komplikationer. Stenar i prostata kan få allvarliga konsekvenser, eftersom en signifikant förkalkning av prostata vävnaden involverar prostatektomi. Krossningen av prostatastenor kan också utföras med hjälp av ultraljud.
  3. Kirurgisk metod. Antag att borttagning av stenar från prostata. Om ett större område av prostata körtlar är skadat, är det möjligt att delvis ta bort sin del. För att utföra operationen behöver du data om platsen för stenar och deras storlek.

  Kategoriskt kontraindicerad transrectal massage i prostata, vilket kan medföra trauma på kroppens inre struktur.

  Stenar i prostata: behandling med folkmedicin

  Recept av traditionell medicin i kampen mot stenar i prostata

  Tillsammans med traditionella metoder används allmänt bruk av folkmedicin med stenar i prostata.

  1. En blandning av fält salvia och en gurka naken. 1 msk. l. Häll ½ liter kokande vatten. Insistera ett tag, ta före varje måltid. Dosering 50 ml. Behandlingsförloppet är från 1 månad, under vilken folkemedicinen verkar på kalciner i prostata, vilket bidrar till utsöndring.
  2. Avkok av rötterna i rötterna visade också effektivitet vid förkalkning. För att göra ett läkande läkemedel, ta 300 g av örtkomponenten och 300 ml vatten. Koka i 5 minuter. Stam, förvara i kylskåp. Dagligt intag av 70 ml. Använd genom ett rör för att undvika förstörelse av tandemaljen. Du kan ta bort stenarna inom 6 månader.
  3. Ta i lika stora proportioner honung, citronsaft, saft av persiljas rötter. Blanda, ta innan du äter.
  4. Björkbark i mängden 1 msk. l. hällde 1 msk. vatten. Koka, insistera, coolt. För en terapeutisk dos räcker det att blanda 1 msk. l. infusion med samma mängd citronsaft och renat vatten. Använd den genom röret.

  Nutrition rekommendationer

  De vanligaste stenarna i prostata finns hos män som missbrukar stekt, skarp, rökt rätter. För att inte tänka på hur man tar bort kalcinater från prostata är det nödvändigt att revidera kosten, vilket eliminerar fet och kryddig mat från den. Det är tillrådligt att diversifiera menyn med vegetabilisk mat: frukt, grönsaker, örter. Ändra sättet att laga de vanliga rätterna. Lägg till friska drycker: nypressad juice, smoothies, färskt.

  Profylax av förkalkningar i prostata

  För att förebygga patologi är det tillräckligt att observera läget för motoraktivitet, granska kosten, att överge dåliga vanor och också att besöka urologen en gång per år. Naturligtvis är regelbundenhet av intima relationer och tempereringsförfaranden viktigt. Överensstämmelse med de grundläggande kraven kommer att tillåta att inte möta ett sådant problem att ta bort stenar från prostata.

  Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

  • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
  • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
  • gå till operation och glöm sexlivet...

  Traditionell medicin vid behandling av förkalkning i prostata

  Med långvarig inflammation i prostata ökar risken för bildande av förkalkningar avsevärt. Behandling av sådan anomali är ganska lång och ger inte alltid konkreta resultat. Patienter som försöker undvika kirurgiska ingrepp använder alternativa metoder som bygger på kunskaper om traditionell medicin.

  De huvudsakliga anvisningarna för behandling

  Det finns flera uppenbara medicinska teorier som förklarar mekanismen för utseendet av stenar i prostata:

  1. Bildandet av förkalkningar sker direkt från prostatakörtelns utsöndring under inverkan av stillastående processer.
  2. Kameler bildas ur urinsalter när det tränger in i hankörlens kanaler.

  Bidra till den patologiska processen med inflammatoriska infektionssjukdomar, där kroppens skyddsmekanismer fungerar. Infektionsmedel blockeras bokstavligen i prostata, på grund av bildandet av ett skyddande skal runt dem från salterna.

  Genom stillastående processer i prostatakörteln, främjar uppkomsten av förkalkning, resulterande flödet stagnation i bäckenet som är förknippade med brist på motor och sexuell aktivitet, fel i dieten.

  Därför arbetar behandlingen av sjukdomen med folkmekanismer i flera riktningar:

  1. Användningen av metoder som syftar till att minska prostata i prostata och förhindra deras snabba ökning, framväxten av nya konkrement.
  2. Eliminering av inflammation i prostatakörteln.
  3. Överensstämmelse med förebyggande åtgärder för att minska stillastående processer.
  4. Anslutning till terapi av terapeutisk kostnäring, vilket underlättar accelerationen av metaboliska processer och förhindrar förvärring av inflammatoriska reaktioner.

  OBS! Om prostatastenor finns, är en körtelmassage strängt förbjuden. Sådana åtgärder kan orsaka skador.

  Folk recept från stenar

  Behandling med örter och infusioner, även om det visar bra resultat när de utsätts för konkrement, men kräver en tålamod och uthållighet. Att kalcinera i prostata började påverkas, du behöver en ganska lång behandlingstid. Sådan behandling kan vara i åratal.

  Varning! Innan du börjar hemterapi med örter, kontakta din läkare. Inte alla naturliga råmaterial kan vara kompatibla med de läkemedel som föreskrivs för behandling av den underliggande sjukdomen.

  Infusion av hundrosen

  Erfaren läkare vet om de mirakulösa förmågorna hos rhizomhästdjur. En dekokt beredd från denna del av anläggningen, hjälper till att avlägsna klippformationer, som inte bara är i prostatakörteln, men även från andra organ.

  1. Rhizome rhizome krossa och mäta 2 skedar.
  2. Beredda råvaror häll kokande vatten.
  3. Koka drycken i högst fem minuter.
  4. Ta innan måltiderna. Drick 70 ml av läkemedlet åt gången.

  Tips! Ingredienser aggressiva för tandemaljning. Använd ett halm för att dricka vätskan så att vätskan inte skadar den.

  Avbryt inte behandlingen. Resultaten kan observeras efter sex månader.

  Infusion av björkbark

  God beprövad avkok av björkbark med tillsats av citronsaft.

  1. Ta 1 sked hackad bark.
  2. Häll kokande vatten (200 ml).
  3. Låt det brygga i minst en halvtimme.
  4. Stryk potionen.
  5. Blanda i ett glas på en sked stor buljong, juice från citron och vatten.
  6. Ta tre gånger om dagen före måltiderna.

  Björk knoppar är tillåtna istället för bark.

  Samling av örter

  Känd healing insamling av goutweed, Adonis och podmarannika seg gäller inte bara upplösning av stenar i prostata, men också som ett diuretikum.

  1. Alla örter tas i samma mängd och blandas.
  2. Stänk 8 teskedar av blandningen i en behållare och tillsätt den en halv liter kokande vatten.
  3. Det är inte nödvändigt att koka. Låt buljongen stå i ca 4 timmar och dränera.
  4. Drick ett läkemedel för 50 ml.

  Detta recept är användbart för behandling av adenom.

  Recept med persilja

  Persilja finns i många recept som är avsedda att behandla manliga urologiska sjukdomar. Applicera alla delar av växten, som framgångsrikt slår mot stenar, inflammation, förbättrar blodflödet och metaboliska processer.

  För att bli av med stenar kan du använda följande recept:

  1. Pressa färsk juice från persiljaens rot.
  2. Till en sked juice fyller honung och citronsaft för 1 sked.
  3. Ta det före varje måltid.

  Hemma, förbereda och tinktur persilja:

  1. Mala rötterna och stammarna av persilja.
  2. Fyll den med en sked av råvaror.
  3. Häll ett glas kokande vatten.
  4. Låt det brygga i upp till 8 timmar. Du kan lämna för natten.
  5. Drick 50 ml av den färdiga produkten dagligen.

  The Golden Rod

  Behandling av den gyllene staven utförs i flera steg, alternerande mottagningar av buljonger och tinkturer.

  Den första månaden är beredd och konsumeras nyberedd buljong:

  1. Ta 2 skedar av en gyllene stång.
  2. Häll vatten kokande i mängden halv liter.
  3. Lämna för att insistera på hela natten.
  4. Ta tre gånger om dagen för 100 ml före måltiden i en halvtimme.

  Samtidigt förbereda tinkturen, som kommer att behöva användas under den andra behandlingsmånaden:

  1. Flaskan är täckt med stavens blommor för att fylla tanken till mitten.
  2. Tillsammans med vodka.
  3. Tåla potionen i mörkret i minst två veckor.
  4. Ta efter varje måltid efter 90 minuter.
  5. Ta en sked av ett läkemedel på en gång, som tvättas med vatten.

  Efter en sådan kurs, ta en paus i 30 dagar och upprepa hemterapin igen.

  juice terapi

  Lös upp små stenar i prostatakörteln hjälper olika juice, kokta hemma. För härdande sokoterapii gäller:

  Juicer är berusade både i ren form och utspädd med vatten eller blandas ihop.

  dietterapi

  På kostnäring, i närvaro av konkrement, insisterar folkläkare och läkare.

  För att förhindra uppkomsten av nya konkrement från kosten, helt undanta produkter i form av:

  • spenat;
  • sorrel;
  • rädisa;
  • fett kött
  • pickles;
  • pickles;
  • skarpa kryddor.

  Prefekt ges till fettfattigt kött, fjäderfä, spannmål, grönsaker, frukt, havsfisk.

  För att eliminera stillastående fenomen och förbättra blodflödet rekommenderas regelbundna sportaktiviteter och ett aktivt sexliv.

  Är det möjligt att bli av med prostatit hemma - det här kommer att berätta följande video:

  Hur man tar bort förkalkningar från prostatakörteln: konservativa, operativa och folkliga metoder för behandling

  Kalkstenar (stenar) i prostatakörteln är en vanlig urologisk patologi som diagnostiseras hos var 30: e man som fyllt 45 år.

  Bland det starkare könet efter 60 år uppträder denna sjukdom med en frekvens på upp till 80%. Enligt forskningen definieras små inklusioner upp till 2-5 mm i de flesta patienter, vilket i praktiken inte påverkar människans hälsa.

  Mindre ofta måste läkare hantera stora kalkyler om 2-2,5 cm i diameter.

  Finns det en effektiv behandling av förkalkning i prostatakörteln? Med vilka moderna metoder kan du bli av med problemet?

  Principer för förkalkningsbehandling i prostatakörteln

  Behandling av stenar i prostata är en lång och tidskrävande process. Ibland måste det patologiska tillståndet lösas snabbt, eftersom de befintliga metoderna för konservativ terapi är ineffektiva och inte ger patienten lättnad.

  Bland de grundläggande principerna för modern korrigering av konkretioner i prostatakörteln är:

  • aktiv övervakning av patienter med stenar i prostatan, som inte visar sig symptomatiskt, det vill säga, inte bry en man och inte bryter sin traditionella livsstil (kontrollen över tillståndet i personens hälsotillstånd är nödvändig för att förhindra uppkomsten av patologiska manifestationer av sjukdomen, i samband med en ökning av stenar i storlek );
  • föreskriva mediciner som främjar partiell upplösning av inklusioner och saktar deras tillväxt
  • symptomatisk terapi, som kan eliminera sjukdomssymptom såsom smärta i bäcken och perineal försämrad urinering eller blod i urinen och sädesvätska;
  • krossningsbeslut med laser- eller ultraljudsbehandling, varigenom de krossade stenarna kommer ut tillsammans med prostatajuice;
  • kirurgiskt avlägsnande av stenar genom deras radikala extraktion med användning av moderna minimalt invasiva tekniker.

  Vilka droger kan lösa upp stenarna?

  Läkemedel ordineras för patienter som har patologiska symtom som signifikant förvärrar det totala välbefinnandet och livskvaliteten hos en person.

  Bland sådana medicinska former är de valfria läkemedlen antibiotika, NSAID, alfa-adrenoblockerare. Behandling med läkemedel rekommenderas att kombinera med dietterapi och fysioterapiprocedurer, vilka tillsammans ger bra resultat.

  Antibakteriella läkemedel indikeras hos patienter vars stenar i prostatakörteln provocerade utvecklingen av inflammatorisk process.

  Smärta sensationer och lokalt ödem i prostata stoppas med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, bland annat diklofenak och naloxon.

  Ofta med konkretioner i prostatakörteln ordineras män en cystokurs.

  Detta läkemedel är ett botemedel som hjälper till att lösa upp urinstenar. Dess användning är tillrådligt i fallet när orsakerna till förkalkning är dolda bakom urinflödet, det vill säga processen att kasta urin i prostata.

  Hur bli av med kalciner med hjälp av fysioterapi?

  Sjukgymnastik är en viktig del av behandlingen av stenar i prostatakörteln.

  Minska storleken på prostata som redan bildats i prostata och förhindra framkomsten av ny hjälp enligt följande metoder:

  • elektro. Det utförs med hjälp av mikroström för att återställa organets normala funktion;
  • neurostimulering - Tillämpning av impulsströmmar som förbättrar ingjärningen av körteln.
  • magnetterapi- En metod baserad på magnetfältets inflytande, vilket möjliggör förbättring av troficiteten i organets vävnader och normalisering av det lokala blodflödet.

  Laser och UVT krossning som ett effektivt sätt att ta bort stenar

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Stenkrossning utförs med hjälp av laser eller ultraljud.

  Förfarandet tillåter fysiskt att förstöra formationen och främjar utsöndringen utanför. Trots den höga effektiviteten av manipulation tvivlar vissa läkare på fördelarna med kroppen.

  De hävdar att alltid en del av den fragmenterade beräkningen förblir i kroppen, bildar salter och bildar tillräckligt stora stenar. Detta framkallar ett återfall av förkalkning och försämrar avsevärt förloppet av den underliggande sjukdomen.

  Stenborttagning genom kirurgisk metod: laparoskopi och TUR av stenar

  I extrema fall, när sjukdomen inte lånar sig för konservativ behandling, erbjuds patienten snabbt avlägsnande av stenar.

  För närvarande utövar kirurger två grundläggande metoder för kirurgisk korrigering av prostatolythias, nämligen:

  Laparoskopisk kirurgi idag är en av de vanligaste kirurgiska teknikerna. Med hjälp är det möjligt att ta bort stenar från prostata med minimalt trauma, samtidigt som rehabiliteringsperioden minskas.

  Under operationen på buken, gör män tre snitt i vilka specialutrustning sugs för att extrahera stenarna från kroppen.

  TUR utförs genom dissektion av urinröret. Det hänvisar till radikal operation, eftersom det innebär borttagning av en del av det organ som påverkas av förkalkningar.

  Livsmedel som hjälper till att avlägsna betong

  Kostnäring är en viktig del i behandlingen av sjukdomar som prostatolithiasis.

  Det gör det möjligt att förbättra förloppet av metaboliska processer i kroppen, bidrar till bortskaffande från slagg och skadliga salter, som är benägna att deponeras i inre organ i form av stenar.

  Att utse en speciell diet, som kan förhindra tillväxten av förkalkningar i prostata, kan bara en erfaren nutritionist. En sådan plan för att äta mat görs individuellt och beror på flera faktorer, bland annat patientens behov av näringsämnen, svårighetsgraden av den patologiska processen, förekomsten av samtidiga sjukdomar.

  Trots ett individuellt förhållningssätt till formuleringen av en diet med prostatelit finns det ett antal allmänna rekommendationer angående en liknande diet.

  Män med stenar i prostata uppmuntras att berika sin dagliga meny med följande livsmedel:

  • Mjölkprodukter med låg fetthalt;
  • grönsaker, frukt och grönsaker;
  • skaldjur och havsfisk;
  • kött av fettfattiga sorter, nämligen nötkött, kyckling;
  • vegetabilisk olja, särskilt oliv och linfrö;
  • soppor på grönsaksbuljong;
  • spannmål (bovete, hirs, korn);
  • kli och bran.

  Hur man behandlar folkmedicinska lösningar?

  Folkmekanismer används endast i prostata stenar som en extra terapi som ett tillägg till grundbehandlingen.

  Idag känner vi till många örter och medicinska växter som har egenskapen att delvis lösa beräkningarna i prostata.

  I synnerhet för att eliminera symtomen på den inflammatoriska processen i prostatakörteln och normalisera kvaliteten på dess utsöndring hjälper intaget av linfröolja. Det rekommenderas att använda den i ren form i mängden 1 msk. skedar två gånger om dagen. Loppet av sådan behandling är från 4 till 8 veckor beroende på egenskaperna hos det patologiska tillståndet.

  Härledning kaltsinatnyh formationer av prostata befrämjar läkning avkok från rhizomer höfter, som innehåller en stor mängd av vitaminer och mineraler, och biologiskt aktiva substanser, vars effekt är riktad på rening av hela organismen.

  För att förbereda buljongen, är det nödvändigt att slipa tidigare rengjorts från smuts och höfter rotstockar, vik deras kokande vatten för att hålla sjuda i ca 10 minuter.

  Den färdiga produkten ska tas före måltid två gånger om dagen för 70-100 ml.

  Hästkastan är ett känt sätt att bekämpa stenar i prostatakörteln. På grundval av detta utarbetas ett avkok som är berusat för att normalisera blodcirkulationen i orgeln, eliminera stillastående fenomen och rena toxinerna.

  Kan jag göra massage med förkalkning av prostata?

  Eftersom massage med förkalkningar i prostatakörteln kan åstadkomma skador på kroppens mjukvävnader, förbjuder läkare strängt denna manipulation hos patienter som lider av prostatolytisk sjukdom.

  Relaterade videoklipp

  På tillämpning av chockvågsterapi med beräknad prostatit i video:

  Att behandla stenar i prostata är nödvändigt under strikt övervakning av specialister. För att bota sjukdomen måste patienten följa alla rekommendationer från läkare och ändra sin livsstil, överge dåliga vanor, äta rätt och göra sport.

  För att förbättra människans tillstånd är det viktigt att ha ett regelbundet och fullt sexliv samt att regelbundet besöka urologens kontor och övervaka tillståndet hos sina genitourinära sfärers tillstånd.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Metoder för behandling av förkalkning av prostata hos män

  Beräkningar i prostatakörteln är täta oorganiska strukturer. De bildas under inflytande av ett antal ogynnsamma faktorer: inflammation, stagnerande processer, hormonella störningar, vilket resulterar i förkalkning av blodproppar av prostatasekretionen. Män i åldern 45 är i fara.

  Orsakerna till kalcitbildning

  Utseendet av förkalkning av prostata underlättas av:

  • infektion i genitourinary systemet;
  • inflammatorisk process, där ackumulering av salter bildas som en skyddande mekanism i kroppen från infektionsfokus
  • frisättning av urin i prostata;
  • en tjock prostatisk utsöndring av prostatakörteln som en följd av oregelbundet sexuellt liv;
  • förändring i den kemiska sammansättningen av sekretionen av prostata (brist på citronsyra leder till bildandet av kalciumfyndigheter);
  • brist på fysisk aktivitet, stillasittande arbete;
  • försummelse av de grundläggande principerna för hälsosam kost.

  Beroende på orsaken till bildandet differentieras förkalkning i prostata till primär och sekundär. De flesta kalciner är av den första typen, medan andra bildas endast som en följd av att urinen kastas i prostata-kanalerna. Detta beror på könsskador vid operation, inflammation och närvaron av stenar i urinorganen.

  Närvaron av förkalkning i prostata kallas förkalkning av prostata. Stenar orsakar inflammation i vävnaderna, vilket medför beräknad prostatit, vilket är svårt att behandla, att få en kronisk form.

  Tecken och metoder för att diagnostisera närvaron av kalkarater

  Anledningen till att man kontrollerar förekomsten av förkalkning i prostata är manifestationen av symtom:

  • Svårigheter med urinering, kännetecknad av hög frekvens av urin att urinera, omöjlighet med fullständig förstöring av blåsan. I ett tidigt skede av sjukdomen finns det ingen smärta vid urinering, men utseendet på ett smärtsamt syndrom är möjligt med utvecklingen av inflammation.
  • Smärtsamma känslor i ljumskområdet. Obehag och spänning kan spridas till ryggen, midjan, pungen.
  • Visualisering av orenheter i blodet vid urinering, utstötning av sämre vätskor under samlag.
  • Brott mot erektion.

  Tidig diagnos av förkalkning av prostata är svårt, eftersom små multipelformationer kanske inte utfärdar sig själva. Mikrokalciner finns ofta endast vid slumpmässig undersökning.

  För diagnos av sjukdoms prioriteringar undersökningsmetoder är ultraljud, CT, MRI, röntgenundersökning av prostatan, vilket resulterar i prostatakörteln är visualiseras i förkalkning. Toe undersökning av en urolog och bevis på sperma analys, blod, urin, bara ge information och förekomsten av inflammation och vilken typ av insättningar, men tillåter inte att bestämma antalet inneslutningar, deras storlek och mekanismen för bildandet.

  Först efter en omfattande undersökning kan ordineras behandling.

  Metoder för behandling

  Efter diagnosen ställs man på frågor: Vad är kalcinit och hur man ska bli av med obehaget i samband med deras närvaro i prostatakörteln.

  För att behandla sjukdomen kan man använda traditionella medicinmetoder och traditionella behandlingsmetoder. Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att helt bli av med kalciner utan kirurgisk ingrepp. I närvaro av mikrokalciner får man använda ett medel för att förhindra tillväxt av stenar. I närvaro av stora förkalkningar krävs dock strikt överensstämmelse med läkens recept. Att ignorera sjukdomen kan orsaka svåra eller irreversibla konsekvenser: brott mot reproduktiv funktion, erektion; purulent inflammation i prostata eller fiber runt den; utveckling av kronisk prostatit.

  När man bestämmer hur man behandlar prostatit beaktas stensens storlek och platsen för deras plats. Metoder för att eliminera prostataförkalkning och deras symtom innefattar:

  1. Läkemedelsbehandling, som involverar användningen av droger, lindrar kramper (shpy, Baralginum), antibiotika (ciprofloxacin, Augmentin, norfloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, diklofenak). Förbättra utflödet av urin kommer att hjälpa drogen Omnik.
  2. Krossning av kalcinater med hjälp av en laser. I detta fall verkar en lågfrekvent laser på stenarna, vilket hjälper till att skilja stenen i små partiklar som utsöndras i urinen. Användningen av denna metod är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling för att förhindra risken för komplikationer.
  3. Kirurgisk ingrepp är tillämplig för ineffektiv läkemedelsbehandling i 2 månader eller med en plötslig förvärring av sjukdomen. De viktigaste symptomen på förvärring är intensiv smärta, tecken på njursvikt (brist på urin, takykardi, illamående, diarré, diarré).

  Kirurgisk ingrepp kan utföras med metoden för prostatektomi, vars användning innefattar fullständigt avlägsnande av prostata. En alternativ kirurgisk metod är resektion av prostata. När resected, bara en del av prostatakörteln som innehåller stenar tas bort.

  Efter att ha fastställt en noggrann diagnos och undviker risken för komplikationer kan du använda folkliga behandlingsmetoder.

  Traditionell medicin för förkalkning av prostata

  Behandling med folkmekanismer för detektering av förkalkning syftar till att förebygga eller eliminera inflammatorisk process, förbättra urinflödet, eliminera stillastående processer i prostata. Hemma kan du använda dekokter, infusioner, tinkturer, dock är det strängt förbjudet att använda prostata massage som en mekanisk effekt på kroppen kan orsaka rörelse förkalkningar, vilket kommer att leda till integritet prostatavävnad intrång.

  För att utsöndra mikrokalciner från prostata och för att avlägsna de huvudsakliga symptomen på förkalkning, använd avkok och infusioner från marmor, ljung, kamomill, Johannesjurs och enbär. Vid behandling av sjukdomen har rosenhöft och kastanjetablet visat sig vara bra.

  Recept av alternativ medicin för behandling av förkalkning

  • Beredningarna beredda på basis av hundros, innehåller vitaminer från grupp B och E-vitamin, som påverkar restaureringen av reproduktiv funktion, produktionen av spermier, vitamin P, vilket främjar vaskulär förstärkning; vitamin K, vilket påverkar normaliseringen av kalciummetabolism vitamin C, vilket bidrar till att stärka immuniteten och öka kroppens motståndskraft mot patogen mikroflora.
   För behandling av förkalkning används ett extrakt av roshuvud, som extraherar rottextraktiva mikrokalciner från kroppen. För beredningen är det nödvändigt att blanda vatten i en liter behållare med 3 msk. krossade råvaror, sätt blandningen på en långsam eld i 15 minuter. Efter en 6-timmars infusion kan du konsumera 300 ml avkok dagligen före måltiden och dela volymen i tre måltider.
  • Medel beredda på basis av hästkastanj kan förbättra blodflödet och utbytet av sönderfallsprodukter, stärka blodkärlens väggar, vilket eliminerar möjligheten att utveckla stillastående processer i prostata.

  För att förbereda ett botemedel är det nödvändigt att krossa skalet noggrant med en mixer och kombinera det med varmt vatten och hålla proportionen 1:10. Blandningen lämnas svalna helt under 12 timmar, sedan spolas och sätts på ett vattenbad före avdunstning av 2-2,5 gånger. Medlet appliceras 30 droppar tre gånger om dagen tills avkoket används fullständigt. Avbrottet mellan inträdesavgiften är 3 månader.

  Förhindra utseende av stenar i prostata och minska inflammationsprocessen kommer att bidra till regelbunden användning av saft av persilja och rädisor, te med tillsats av blad av mynta, kanel och hagtornsfrukt.

  Behandling av förkalkning, liksom beräknad prostatit, bör ske under noggrann övervakning av en läkare, som följer principerna om en hälsosam livsstil.

  Beräknar i prostatakörteln och sätt att ta bort dem

  Kalciniter är ackumuleringen av kalciumsalter i prostata och bildandet av kristallina sälar från dem.

  Som regel sker förkalkning hos män som är äldre än 40-45 år.

  Vad forskarna säger

  Förutom prostatakörteln kan konkrementen bildas i gallblåsan, koppar och bäcken i njurarna, andra inre organ.

  Det finns flera versioner av hur stenarna bildar sig i prostatakörteln.

  Vissa forskare tror att förkalkningar är följderna av stagnerande fenomen i prostatavävnaderna, vilket resulterar i en förändring i vätskans konsistens och kemiska sammansättning i prostata.

  Initialt leder bildandet av kalcinater till bildandet av fina korn av sand, som samlas i takt med att förkalkningsprocessen fördjupas.

  Andra författare tror att förkalkning sker efter penetration av urin i prostatakörteln.

  Beräknar i blåsan och njurarna bildas från oxalat- och fosfatsalter. Samma kemiska sammansättning har förkalkning av prostatakörteln.

  Det finns också ett yttrande att inflammation i prostatan förlängd naturen hos processen avslutas med bildandet av stenar i prostatan på plats av fibrös bindväv efter inflammatorisk degeneration av den glandulära epitelet.

  Orsaker till stenbildning

  Av provokationsfaktorerna för bildandet av stenar i prostata betraktas huvudsakligen följande:

  • kronisk prostatit av olika etiologi: trauma, stillastående processer, inflammation);
  • oregelbundet sexuellt liv hos en man som leder till stagnation av prostatsekretionen;
  • brist på motion (lite fysisk aktivitet), vilket leder till en stagnation av blod i artärerna och venerna i bäckenorganen;
  • prevalensen av salt, djurfett och skarphet i konsumerade livsmedel leder till en förändring i prostata-vätskans kemiska sammansättning;
  • infektion i genitala och urinvägarna, vilket leder till infiltration av urin genom sädesledaren in i prostatavävnaden (uretrit, cystit, balanit, pyelonefrit, vesiklar). Främjar stenbildning och en specifik infektion av genitourinär natur: syfilis, trichomoniasis, gonorré, etc.;
  • lokalisering av Koch bacillus i prostatakörteln och bildandet av ett fokus av tuberkulos i körtelen följt av förkalkning i glandular prostata vävnaden;
  • kränkning av hemlighetens kemiska sammansättning på grund av minskningen av citrater, upplösning av stenar i början av bildandet och ökning av stärkelsekroppar, vilket framkallar ytterligare koagulationsbildning.

  Tecken på stenbildning

  Koncentrationsstorleken är direkt relaterad till symptom på deras manifestation i kroppen. Ofta lider småsten inte sig själva om sig själva. Under diagnosen ultraljud uppträder endast deras detektion. Om kalcier ökar i storlek och stör värden med följande symtom:

  • smärtsamma känslor av en dragande eller skarp karaktär som uppstår i skrotet eller skrotan och återfaller i lumbosakralområdet;
  • frekvent urinering, bränning och gnugga i urinröret under tömning av urinblåsan, framväxande problem med uppkomsten av urinering;
  • i spermier och urin kan det finnas spår av blod.

  Vid utlösning hos män intensifierar symtomen (smärtan blir mer intensiv).

  Ofta uppstår ökad smärta i perineum eller skrot under fysiskt arbete.

  Upptäckten av dessa symtom är en signal om en akut urologisk undersökning för att förhindra allvarligare konsekvenser.

  Hur bli av med stenar i prostata?

  Val av behandlingsregimen kommer att bero på flera faktorer: etiologi, patogenes, orsaker, stenstorlek visade tecken på sjukdomen och förekomsten av andra systemiska sjukdomar som kan orsaka ett fel i kirurgiska ingrepp eller användning av en viss grupp av läkemedel.

  När mängden av de fina förkalkningar inte åtföljs av uppkomsten av symptom, kan behandling inte tilldela tillräckligt för att följa förebyggande åtgärder för att undvika ytterligare gytter av korn, staten förkalkning ledighet under regelbunden övervakning.

  Med ökande stenar, utseendet av tecken på deras aktivering, föreskrivs ett av tre sätt att behandla:

  1. Konservativ behandling.
  2. Krossning av kalcinater.
  3. Operativ kirurgi.

  Laserklyvning av prostata stenar gör att du kan göra utan kirurgi och minska storleken på stenar genom att dela dem i flera delar som kan lämna sig självständigt genom de halvledande kanalerna.

  Denna procedur välkomnas inte av några urologer som tror att de krossade resterna har skarpa kanter som kan skada prostata och seminalrörets väggar.

  Det finns också tvivel om fullständig återtagning av alla delar av stenen och den fortsatta processen med kalcitbildning kring den återstående delen.

  Förfarandet, förutom laser exponering, har en alternativ variant av krossning med ultraljud.

  Stora stenar ofta extraherades radikal metod genom buksnitt och laparoskopisk borttagning metod, öppning av bukhålan (öppen bukkirurgi) och genom effekten av endoskopisk kniv penetrerande dem urinröret enligt ultraljud.

  Signifikant degenerering av körtelepitelet i ärrvävnaden och en stor procentandel av förkalkning löses genom prostatektomi (avlägsnande av prostata).

  Medicinsterapi

  Konservativ behandling finns inget sätt att bli av med ackumulerade prostata förkalkningar, men dess användning minskar smärta, men också bromsar processen ytterligare stenbildning, deras ökning, hämmar bildandet av nya stenar.

  Läkemedel kan eliminera infektiösa och andra processer som uppträdde igen i prostatakörteln på grund av stenbildning, d.v.s. så elimineras prostatit och genito-urininfektioner.

  Drogbehandling kan inte åtföljas av transrektal massage i prostatakörteln för att undvika trauma i prostata strukturerna med stenar.

  Traditionell medicin mot kalcinater

  Tillsammans med metoderna för behandling av stenar i prostata, som erbjuds av traditionell medicin, är det i ett antal fall möjligt att uppnå fullständig upplösning av förkalkningar med traditionell medicin.

  När det gäller det enda sättet att bli av med urat och fosfat, bör folkmedicin inte behandlas, eftersom stenar kan fortsätta växa, oavsett gräsens ansträngningar.

  Den folkliga behandlingsmetoden kan vara effektiv med små stenar och ett alternativt sätt att påverka dem.

  Här är flera sätt att behandla beräknad prostatit med hjälp av fytoterapi.

  På apoteket köps 2 örter: fältvarden och nakna manteln. Örter blandas grundligt ihop, varefter blandningen av gurka och salvia är tillräcklig för att ta en torr form på en stor sked dagligen.

  Blandningen bryggs i en tekanna med 0,5 liter kokande vatten. Efter en infusion i flera minuter tas den vid 50 ml före varje måltider.

  Efter infusionen i en månad detekteras en minskning av bildandet av stenar och avlägsnandet av fosfater och urater.

  Ett annat sätt att behandla stenbildning i prostatakörteln är avkoket av kanelrötter.

  Läkemedlets verkan är baserad på upplösningen av förkalkningar av vilket ursprung som helst och i kroppen.

  För att få en helande buljong, placera 0,3 kg markerade växtrötter i emaljerade rätter och häll kallt vatten i en mängd av 0,3 liter.

  Blandningen kokas i 5 minuter, varefter den kyles, filtreras, hälles i glas och lagras i kylskåp. En dag räcker för att dricka en liten fasetterad kopp avkokning (70 ml).

  När avkokningen är över, ta nya krossade rötter etc. Behandling är en kurs på 5-6 månader. speciellt drickdryck: det ska inte komma i kontakt med tandemaljen, som också lätt löser upp.

  Kön av den anledningen är det berusat genom ett rör och sköljer noga efter att ha druckit.

  Det nästa verktyget tar bort stenar från prostata, vilket tidigare minskar deras storlek. För att få medicinen behöver du 3 ingredienser: honung, citronsaft, rotsaft och stammarna av lockig persilja.

  Det rekommenderas att blanda en stor sked av varje ingrediens och ta det några minuter innan du äter.

  Healers ackumulerar recept för snabb bortskaffande av stenar i prostata med hjälp av björkbark.

  En av recepten innebär att du tar en stor sked björkbark, förhackad och kokar den i några minuter i 200 ml vatten.

  Ca 30 minuter kommer blandningen att infunderas och kylas, då behöver du bara en sked infusion, blanda med en sked citronsaft och en sked renat vatten.

  Denna blandning rekommenderas att dricka också, genom röret för att förhindra skador från tandemaljen.

  Andra recept för användning av björk vid behandling av förkalkningar i prostata innefattar användning av björkpinnar.

  Genom blandning av tre typer av gräs (Adonis våren, snärjmåra och mark fläder) är en snabb tömning av blåsan, krossning concrements i urinblåsan och prostatan.

  Torkade örter är malda, blandade noggrant och för beredning av infusion, ta 4 små skedar med örtblandning.

  Efter att ha placerats i tekanna hälls blandningen i 0,25 liter kokande vatten och lämnas att stå i flera timmar (helst infusion över natten).

  Under dagen, ta en liten smutsinfusion så att en dag konsumeras ca 50 ml.

  I folkmedicinen, kan stenarna i prostatan matas som lök saft, juice av rädisa, rönn, löv, kanel och mynta, persilja rötter och blad, och så vidare.

  Förebyggande av stenbildning

  För att förhindra uppkomsten av förkalkningar i prostata kan enkla regler för en hälsosam livsstil: aktivering av motoriska förmågor, regelbundna sexuella liv, en balanserad kost, härdning och förebygga hypotermi, som får förebyggande läkemedel för att avskräcka stenbildning i prostata.

  Regelbunden undersökning av ultraljud och samråd med en urolog kommer att lindra problemet med människors hälsa och bevara det i många år.