Huvud
Massage

Prophylax av prostata sjukdomar i hemmet

I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

Prostata: förebyggande hos män

Prostatan utför flera funktioner:

 1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
 2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
 3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

 • dålig urinering
 • svaga erektioner
 • försvagning eller brist på orgasm;
 • till infertilitet

Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

 1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
 2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
 3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

Profylax av prostatakörteln i hemmet:

 • att äta ordentligt, på en diet;
 • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Vanligt sex med en partner
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • bli inte kall;
 • flytta så mycket som möjligt.

Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

Dessa inkluderar:

 • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
 • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
 • förebyggande massage av prostata;
 • genomförande av läkarens rekommendationer.

Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

Från vad som uppkommer i prostata:

livsstil

Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

Användningen av nikotin:

 • sänker testosteronnivåerna;
 • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
 • minskar prostatas ton
 • minskar immuniteten hos prostata.
 • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

 • atletisk promenad;
 • jogging;
 • komplex av TRP;
 • simma i poolen.

Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

 • weight;
 • cyklar;
 • bodybuilding;
 • köra bil
 • datorspel;
 • vinterfiske.

Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

Det bör noteras att:

 1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.

  Vad man ska göra för att inte bli sjuk eller förebyggande av prostatit hos män i hemmet

  Profylax av prostatit i hemmet - ett antal aktiviteter som syftar till att förhindra utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostata och bevarandet av människors hälsa.

  Sådana åtgärder måste syfta till att eliminera orsakerna till sjukdom, i synnerhet en översyn av livsstil och kost, förbättra kvaliteten på kön och öka den fysiska aktiviteten, intag av medel som bidrar till att återställa kroppen, normalisera sin blodtillförsel, förhindra vävnads omvandling i tumörtillväxt.

  Särskilt uppmärksam på deras hälsa bör vara män som är i de så kallade riskgrupperna för utveckling av prostatit, bland vilka:

  • representanter för det starkare könet som leder ett oregelbundet sexliv, föredrar att skyddas av avbrutet samlag, når inte toppen av erektion och liknande;
  • män vars verksamhet är relaterad till behovet av att stanna länge, nämligen förare, kontorsarbetare, programmerare;
  • patienter som missbrukar alkohol, har dåliga vanor och leder en stillasittande livsstil.

  Det är väldigt viktigt att förstå att sjukdomen alltid är lättare att förhindra än att bli av med den. Denna regel gäller för prostatit. Inflammation av prostata är en av sjukdomar som är svåra att behandla och snabbt omvandlas till kroniska former.

  Det är farligt inte bara för dess manifestationer, men också för konsekvenserna, bland annat bildandet av prostata adenom, impotens och till och med cancer. Det är därför du borde inte tillåta uppkomsten av symtom på en sjukdom, som är lätt att göra hemma med enkla metoder för att korrigera organets normala funktion.

  Principer för behandling och förebyggande av prostatit hos män i hemmet

  Huvudprincipen för behandling och förebyggande av prostatit i hemmet är ett integrerat sätt att genomföra dem.

  Planen för förebyggande av inflammatoriska processer i prostatakörteln innefattar följande aktiviteter:

  Faktum är att ökad fysisk aktivitet och övning, genom vilken bäckenbottenmusklerna sammandrag, förbättrar blodtillförseln till bäckenorganen och utesluter möjligheten till stagnation i detta område.

  Kost är en viktig del av litteratursjukdomsprevention. Män i vuxen ålder bör värna om sin hälsa och ge upp alkohol, dåliga vanor, slaktbiprodukter, rökt och sött.

  Det kommer att bidra till att förbättra tillståndet för prostata med jämna mellanrum att ta en kontrastdusch och en session av preventiv massage i körteln.

  Dessa metoder bidrar till normaliseringen av blodflödet till könsorganen och ökar immuniteten.

  Det är också viktigt att mannen inte utsätts för de låga temperaturer som orsakar utvecklingen av inflammatoriska processer och är ett gynnsamt tillstånd för infektionens penetration.

  Förebyggande läkemedel

  Profylaktiskt intag av läkemedel avser metoderna för sekundär profylax av prostatit och ordineras främst till patienter som redan har återhämtat sig från sjukdomen och lyckades återhämta sig från det en dag. Sådana läkemedel ska ordineras uteslutande av en läkare.

  Oberoende beslutsfattande om behovet av att ta detta eller det drog kan ha olyckliga följder och vända sig till en verklig katastrof för en man.

  Eftersom ofta efter ett sådant initiativ erhåller en person inte bara det önskade resultatet, men man måste tvingas behandlas under lång tid från biverkningarna av medicinerade läkemedel.

  Ofta för sekundär förebyggande av prostatit används följande kategorier av läkemedel:

  • rektala suppositorier som Vitaprost, som har en minimal mängd kontraindikationer att använda, har viss effekt och ger sällan biverkningar;
  • antibakteriella och antimikrobiella medel för förebyggande av prostatit av infektiös etiologi, särskilt Metronidazol, Prostatilen, Viferon, Cyphran och andra;
  • förhindra återkommande sjukdom möjliggör särskilda kosttillskott och växtbaserade produkter, inklusive Prostamol Uno, Lycoprofit.

  Massage i prostata

  Massage i prostata är en av de mest kända teknikerna för fysioterapeutisk behandling, diagnos och förebyggande av prostata sjukdomar.

  Det eliminerar helt stagnerande fenomen i det lilla bäckenet, gör det möjligt att bekämpa smärta och impotens, orsakad av patologiska förändringar i det aktuella organet.

  Direkt prostata massage

  Förfarandet kan utföras av externa och transrektala effekter på körteln, när experten masserar organet genom perineal hud eller rektumvägg, vilket förbättrar blodtillförseln, trofismen och patenten hos kanalerna.

  Komplexa effektiva övningar för prostata

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Ett av de enklaste sätten att skydda prostatahälsan är att utföra fysiska övningar hemma. Liknande gymnastik kan utföras sittande, stå eller ligga, beroende på patientens önskan och förmåga.

  Bland de mest populära och effektiva övningarna för prostatakörteln bör allokeras:

  1. i stående läge, flytta tyngdpunkten till höger ben och utför gungorna med din vänstra fot (ca 60-80 gånger). Upprepa för den högra foten;
  2. sitter på golvet, sträck dina ben framåt. Gör rörelser som efterliknar steg framåt och låter dig flytta runt på din skinka. I det här fallet är bekkenbottens muskler utmärkt och blodflödet i könsorganen förbättras.
  3. du måste ligga på ryggen. Efter att ha lagt tonvikten på nacken och glutealområdet är det nödvändigt att böja ryggen och stanna i denna position i 5-7 minuter.
  4. ta ställningen "björk" och stanna i den i ca 3 minuter, gradvis ökar träningstiden till 10 minuter.

  Användbar mat

  Att aldrig ansikte personligen med en sjukdom som prostatit, är det viktigt att äta rätt och ständigt övervaka din diet.

  Förbättra tillståndet för manlig hälsa och prostatakörteln kommer att hjälpa till:

  • äta fisk och skaldjur, särskilt ostron, bläckfisk, musslor och räkor, berikad med zink och andra fördelaktiga ämnen, nödvändiga för normal drift av prostata;
  • kycklingägg, men inte mer än 2 stycken per dag;
  • röda köttvarianter;
  • pumpa frön;
  • gröna, särskilt persilja.

  Det är viktigt att inte bara gå in i den dagliga kosten av män som är användbara livsmedel, utan också att utesluta en mat som är skadlig för den sexuella sfären.

  Så, för att inte exponera din kropp för risken för att utveckla inflammation i prostata, är det nödvändigt för männen att sluta röka och kraftigt begränsa användningen av alkoholhaltiga drycker.

  Förebyggande av prostatit med hjälp av folkmekanismer

  Ofta för att förebygga prostatit, rekommenderar läkare att tillgripa hjälp av recept av traditionell medicin, som kontrollerades med tiden.

  Enkla och naturläkemedel klarar bättre än köpt på apotek av läkemedel för att förbättra tillståndet i reproduktionssystemet av den manliga, att normalisera den lokala blodcirkulationen, förbättra immunförsvaret och eliminera symptomen av stagnation i bukhålan.

  Förhindra prostatit är lätt, om du äter följande godis dagligen:

  • honung med nötter i lika stora kvantiteter
  • En blandning som består av pumpa frön och honung, tagen i andelen 2: 1;
  • sammansättning av valnötter och torkade frukter att välja mellan.

  Alla dessa recept består uteslutande av naturliga ingredienser.

  Deras huvudsakliga värde är att de innehåller en stor mängd vitaminer, mikroelement och näringsämnen som påskyndar metabolismen, ökar immunreaktiviteten och bidrar även till att ta bort toxiner från kroppen och mätta den med värdefulla föreningar.

  Infusion av pilgods

  För beredning av läkemedelsinfusion behövs cirka 20 g torrt och krossat gräs av pilgods, vilket måste hällas i 500 ml kokande vatten.

  Den mottagna medicinska strukturen ska kylas, och sedan filtrera och ta en halv kopp två gånger om dagen. Ta infusion är önskvärt innan du äter.

  Vitamin cocktail för prostata

  För att förbereda denna produkt måste du hälla kokande vatten en liten mängd havre och lägg den på elden tills kornen mjukas.

  För klar och ansträngd gröt är det nödvändigt att tillsätta ungefär ett fjärdedel av ett glas färsk persiljajuice.

  Den slutliga formuleringen ska tas två gånger om dagen i kvantiteter av högst 100 g.

  Relaterade videoklipp

  På behandling och förebyggande av prostatit hos män i video:

  Innan du tar något traditionellt läkemedel är det nödvändigt att samråda med en specialist och att utesluta förekomst av kontraindikationer till sådan behandling.

  Det är viktigt att komma ihåg att endast en erfaren läkare kan rekommendera ett riktigt effektivt sätt att förebygga prostatit, vilket inte tillåter utveckling av patologi.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Förebyggande av prostatit hos män med droger

  Utseendet på inflammatoriska processer i prostatakörteln medför mycket obehagliga känslor - ömhet i ljumskområdet, frekvent uppmaning att urinera. I mer allvarliga fall kan uppkomsten av spontan utsöndring av urindroppar, hela dagen eller inkontinens i urinen (dagtid, natt enuresis) uppträda.

  Vid en primär kollision med sådana sjukdomar ska patienten kontakta en medicinsk institution för kvalificerad hjälp avseende förebyggande av prostatit hos män med medicinska preparat.

  Svaghet, trötthet, konstant känsla av trötthet - rapportera utseendet på någon form av dysfunktion som påverkar kroppens allmänna tillstånd.

  Funktioner av förebyggande åtgärder av inflytande

  För att förhindra uppkomsten av prostatit, föreskrivs olika typer av förebyggande behandling, inklusive mediciner och allmänna metoder. Utöver urladdning av läkemedel leder urologen en konversation med patienten och rekommenderar allmänna regler för att förebygga sjukdomen:

  • Avslag från användningen av alkoholhaltiga, låga alkoholhaltiga drycker, tobaksrökning.
  • Öka graden av fysisk aktivitet - klasser i gym, dagliga övningar, promenader;
  • Ändra den vanliga kosten - införandet av livsmedel som är rika på vitaminer, mineraler, avvisande av skadliga livsmedel (stekt, rökt, fet, salt);
  • Utför speciell medicinsk gymnastik, använd en kontrastdusch (i perinealområdet) för att öka den lokala blodcirkulationen.
  • Korrekt urval av säsongskläder, undvikande av hypotermi (både generellt och lokalt);
  • Tidig behandling av eventuella infektioner, särskilt de som är associerade med det genitourära systemet;
  • Eliminering av frekventa förändringar hos sexpartner, med en preferens för en enda partner
  • Konstanta sexuella kontakter - asceticism leder till stagnation i bäckenorganen;
  • En ökad frekvens av coitus är också belägen med störningar i prostatakörteln.

  Läkemedelsalternativ för förebyggande

  Läkemedel för förebyggande av prostatit kan referera till officiella läkemedel och kosttillskott. Ämnena är tillverkade i olika former:

  1. injektion;
  2. kapsel;
  3. Pulverlackering;
  4. suppositorium;
  5. Tablet.

  Alla läkemedelstillfällen utförs av den behandlande läkaren, oavsett sjukdomsförloppets komplexitet eller de önskade åtgärderna för att förebygga förekomsten. Den okontrollerade användningen av livsmedelstillsatser kan göra mer skada än att ge verklig hjälp.

  Allvarliga störningar i funktionaliteten hos det autoimmuna systemet föregår starten av inflammatoriska processer. Ett antal farmakologiska medel används för att förhindra dem.

  Prostalamin

  Det är det mest populära bland patienter och specialister. Med användningen optimeras prestationen av prostatakörteln, dess funktionalitet stabiliseras och möjligheten att normal urinutmatning återställs.

  Läkemedlet har ingen signifikanta kontraindikationer (med undantag för personliga allergiska reaktioner på ingredienserna i ingredienserna), orsakar inte biverkningar. Proteinerna som går in i baskompositionen, nukleoproteiner accelererar processen att återställa strukturerna i cellerna i prostatacenters muskelvävnad.

  Läkemedlet kan inte tuggas under applicering, det måste tvättas med rent dricksvatten. Den allmänna kursen rekommenderas upp till 15 dagar, upp till tre gånger om dagen, från 1 till 3 tabletter.

  Prostataffekt eller Pro-State Power

  Avser komplexa tillsatser som används för förebyggande och härdande ändamål.

  Huvudspektrumet av läkemedlets effekter innefattar:

  • Suppression av inflammatoriska processer i urinvägarna;
  • Retardation av prostatakörteln;
  • Behålla en stabil hormonnivå;
  • Förebyggande av onkologiska neoplasmer i prostata;
  • Förstärkning av erektion, ejakulation;
  • Ökad spermatogenes, sexuell lust;
  • Ger en normal nivå av kolesterol;
  • Förbättrad funktion av det autoimmuna systemet.

  Den rekommenderade dosen är 2 tabletter varje dag.

  prostatilen

  Det används för att återställa lokal cirkulationscirkulation, stärka kärlväggen i prostatakörteln. Det används ofta för kroniska former av prostatit, godartad prostatahyperplasi, för att avlägsna ofrivilligt kvarhållande av urinproduktionen.

  Läkemedlet har en effekt:

  • Stärkar tonen i blåsans muskler;
  • Minskar risken för blodproppar;
  • Ökar funktionaliteten hos cellulära strukturer av glattmuskelvävnad i prostata, blåsan;
  • Det kämpar med dysfunktion i reproduktionssystemet, höjer erektil funktion, sexuell lust;
  • Har antiaggregant aktivitet - påverkar profylaktiskt kärlsystemet;
  • Minskar funktionaliteten hos leukocyter infiltrerade av prostata vävnad;
  • Ökar effektiviteten hos patientens eget immunsystem.

  Den är gjord i form av rektala suppositorier, ampuller för injektion. Ljus används upp till två gånger om dagen (beroende på mängd aktiv substans), varaktigheten av injektionsbanan är 10 dagar.

  Prostata Forte

  Det har ett antal användbara egenskaper:

  1. Det undertrycker den befintliga inflammatoriska processen och svullnaden av vas deferens och prostata vävnad som uppträdde på dess bakgrund;
  2. Förhindrar utveckling av hyperplasi (proliferation av prostatavävnad);
  3. Förbättrar kvaliteten på hemligheten som produceras av prostata, förbättrar reproduktiv funktionalitet;
  4. Det normaliserar metabolismens interstitiella processer;
  5. Förbättrar övergripande ämnesomsättning
  6. Det underlättar utlösningen av urin.

  Läkemedlet används för förebyggande ändamål med en kapsel, två gånger om dagen, vid tidpunkten för intag. Kursens totala längd är en kalendermånad, om så krävs kan den förlängas med en period på upp till sex månader. Förebyggande upprepas regelbundet beroende på urologens syfte, patientens allmänna hälsa.

  Likoprofit

  Drogläkemedel är ordinerad för en kapsel dagligen, under måltider, i en månad. Efter en tre månaders paus kan kursen upprepas.

  • Normalisering av prostataarbetet;
  • Uttagande av spasmen i urinvägs muskler, urinblåsan;
  • Förebyggande av proliferation av körtelvävnad i prostata;
  • Förbättra funktionen av det autoimmuna systemet;
  • Blockering av möjligheten till prostata adenom;
  • Undertryck av befintliga inflammatoriska processer.

  En stabil terapeutisk effekt av läkemedlet sker vid långvarig användning - i tre eller flera månader.

  Nutrimax +

  1. Att fylla bristen på vitaminer, mineraler i kroppen;
  2. Förstärkning av kärlväggarna;
  3. För att undertrycka processerna av inflammation;
  4. För användning som diuretikum.

  Läkemedlet rekommenderas inte för personliga allergiska reaktioner på beståndsdelarna, med hypercalciuri, leverfunktionsavvikelser. Det är tillåtet att använda en kapsel om dagen, vid tidpunkten för maten, drick alltid med vatten.

  Fitoprostan

  Det rekommenderas för restaurering och reglering av metaboliska processer i kroppen, normalisering av prostatakörteln. Det förhindrar utvecklingen av inflammatoriska processer i det genitourinära systemet, minskar risken för upprepad förekomst och försämring av urogenitala sjukdomar.

  Som en profylaktisk mot prostatit fungerar läkemedlet:

  • På nivån av inflammatoriska processer i prostatakörteln;
  • Volymen av svullnad i kroppen av prostata;
  • På mikrocirkulation av blod i små kärl;
  • På normaliseringen av urinutgångsprocessen.

  Fitoprostan är ordinerad en tablett om dagen, med en passande inflammatorisk process kan dosen ökas.

  Förebyggande av antibiotikabehandling

  Det genomförs för att förhindra tillväxt och reproduktion av patogen mikroflora som har gått in i patientens kropp.

  viferon

  Förhindrar vidare spridning av smittämnen, undertryckande virus som är känsliga för effekterna av interferon. Läkemedlet är inte en immunostimulant, men bidrar till ökad funktionalitet hos det personliga autoimmuna systemet.

  Läkemedlet ökar aktiviteten av fagocyter - de element som absorberar befintliga virus, bakterier, som tidigare skadats av sina cellulära kroppar. Antioxidanter som finns i läkemedlet, ökar återhämtningsprocesserna i friska celler i prostatakörteln, undertrycker reproduktionen av fria radikaler.

  metronidazol

  Det hänvisar till antimikrobiella läkemedel som kan neutralisera bakterier som trängt in i kroppen, vissa typer av svampinfektioner. Det används för att förhindra uppkomsten av en purulent typ av prostatit.

  Undertrycker den vitala aktiviteten och bildandet av skadliga mikroorganismer i vävnaderna i prostatakörteln. Det kan förstöra ett stort antal patogener som orsakar inflammatoriska processer i prostata. För profylax används en tablettversion av läkemedlet.

  QFD OD

  Antimikrobiellt medel med ett brett spektrum av effekter, med effektiviteten inriktad på att förhindra uppkomsten av exacerbationer av kroniska former av prostatit. Den högsta effektivitetsnivåen registreras i kombination med de läkemedel som utgör den komplexa behandlingen.

  Produkten har många biverkningar, den måste användas med försiktighet, särskilt hos äldre. Doseringen beräknas av den behandlande läkaren, beroende på laboratorietester, patientens allmänna tillstånd. Vid användning av läkemedlet kan reaktionshastigheten minskas.

  Sammanfattning

  Alla läkemedel, biologiskt aktiva tillsatser och vitaminkomplex som syftar till förebyggande åtgärder mot utseende av prostatit, är förbjudet att använda utan föregående samråd med urologen.

  Kombinationen av liknande komplex i aktivitetsspektret kan leda till hypervitaminos, ökad påverkan och försämring av kroppens allmänna tillstånd. När det finns primär tecken på en prostatit i början, använd inte förebyggande medel - kroppen behöver full behandling.

  Tidig behandling i en medicinsk institution, diagnos och föreskrivet behandlingsschema kommer snabbt att lindra obehagliga symptomatiska manifestationer.

  Självmedicinering framkallar övergången av den akuta formen av sjukdomen till kroniska former som praktiskt taget inte är föremål för terapeutiska effekter.

  Om förebyggande åtgärder är nödvändiga bör man inte glömma att endast mediciner inte kommer att ge den önskade effekten. En hälsosam livsstil, en ordentligt utvald kost, motionsterapi och kosttillskott - endast i gemensam användning kommer att förhindra risken för prostatit.

  Profylax av prostatit hos män i hemmet

  Prostatit är en av de vanligaste manliga sjukdomarna. Oftast förekommer det hos personer i åldern 30-50 år, men sjukdomen kan attackera, även om du inte anger dessa "ramar". Under alla omständigheter är det bättre att varna sjukdomen i förväg än att drabbas av behandling senare, därför förebyggande av prostatit hos män i hemmet är symptomen och konsekvenserna av sen behandling det som kommer att diskuteras i artikeln.

  Orsaker till sjukdomen

  Som alltid beror en persons hälsa på sin livsstil. Risken för inflammation i prostatakörteln kan bestämmas av:

  • Dålig rörlighet. Sitter arbete, tittar på TV ofta, ignorerar sport.
  • Felaktig näring. Natttaxor, undernäring och andra fall som leder till metaboliska störningar. Också överdriven konsumtion av saltade, kryddiga och feta livsmedel.
  • Brist på sexuellt liv. Långsiktigt avhållande från sexuella handlingar.
  • Förekomsten av dåliga vanor. Rökning, vanlig användning av alkohol, inkl. öl och öldrycker.
  • Förekomsten av andra sjukdomar. Till exempel hemorrojder eller förstoppning.
  • Ejaculationsproblem. Fördröjning av utlösning, svag erektion eller fullständig frånvaro av det.

  Det första steget på vägen till profylax av prostatit kommer att vara lösningen av ovan nämnda problem.

  Profylaktiska metoder för att förebygga uppkomsten av prostatit

  Regel ett - få en diet minst en gång i månaden!

  Under kosten måste du äta mat som är användbara för prostata och kroppen som helhet. Dessa inkluderar: fisk och kött (nödvändigtvis fetthalt), gröt (särskilt ris och bovete). I kosten måste du inkludera mejeriprodukter, juice, kompott (exklusivt från färska frukter) samt honung. Att glömma det är nödvändigt med läsk, snabbmat, eventuella alkohol- / livsmedelsprodukter (inklusive bröd och bageriprodukter).

  Regel två - ta en dusch!

  De bästa sätten att förebygga prostatit är en kontrastdusch. Det hjälper inte bara att övervaka hygien, men också för att öka immuniteten! Du kan regelbundet hålla en liten massage i ljummen, så att blodcirkulationen blir mer aktiv och normal.
  Den tredje regeln är att klä på vädret!

  På vintern undviker hypotermi, se efter brist på utkast i lokalerna. På heta dagar, försök att bära ljusa saker från andningsbara material.

  Regel fyra - sov och vila!

  Överarbete, stress eller depression är ofta orsaken till sjukdomsprogression. Försök därför begränsa dig från arbetet på helgerna. Resor, spendera tid med hälsofördelar, och glöm inte det viktigaste - en fulländad dröm!

  Regel fem - led ett aktivt sexliv!

  Kön är en oumbärlig del av en vuxen man. Det faktum att risken för inflammation i prostatakörteln med rätt och frekvent samlag sänks avsevärt. Men fördröjning av lagen kan frekvent byte av partner leda till infektion, vilket kommer att spela en negativ roll för människors hälsa i allmänhet.

  Korrekt den sjätte - besök gymmet!

  Fysisk stress på kroppen är nödvändig för varje person, oavsett kön och ålder. Tillbringa minst en dag i veckan för att delta i gymmet eller till en vanlig jogg. Personer med stillasittande arbete måste gå ut en kort promenad var 6: e timme.

  Läkemedel för förebyggande av prostatit

  "Vad ska jag ta för att förhindra prostatit?" - En sådan fråga ställs av män som vill skydda sig helt från sjukdomsuppkomsten. Svaret är enkelt - ta mediciner som kan stimulera prostata, hjälpa till att utveckla mer flytande hemlighet och eliminera också stagnation. Ett aktivt element i majoriteten av sådana preparat är ett extrakt från tjurens prostatakörtel, såväl som alla möjliga komponenter av växttypen.

  Bland sådana läkemedel är det möjligt att notera:

  1. Prostatilen.
  2. Indigal-plus.
  3. Metronidazol.
  4. Protamol uno.
  5. Omnic.

  De lindrar svullnad, klarar av inflammation och hjälper till att lösa blodstasis i bäckenorganen.

  Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin (Recept)

  Många anser att moderna metoder är ineffektiva, tillgriper förebyggande av prostatit med folkmekanismer. I vissa fall är folkmekanismer verkligen effektiva.

  1. Pumpa frön

  Långt känt för sina användbara egenskaper kan pumpa frön konsumeras både i ren form och efter stekning (naturligtvis utan användning av olja). För att förbättra smaken kan du blanda frön med honung (1: 1). I det här fallet är det nödvändigt att noggrant peeling huden, utan att träffa filmen samtidigt. Vid daglig användning högst 1 matsked.

  2. Valnötter

  Resultatet efter valnötter kommer att märkas på mycket kort tid. På den dag du behöver för att konsumera minst 100 gram ren produkt, men för en mer effektiv effekt kan beredas i en buljong: rena nötter från skalet, citron miss i en köttkvarn med dem, blanda, tillsätt honung (1 msk). Låt den resulterande blandningen infusera i 1 timme. Ta 3 gånger om dagen (rekommenderas efter måltider) för 1 matsked. Förvara vid en måttlig temperatur i kylskåpet.

  3. Havre

  Vad ska man dricka för att förebygga prostatit? Med hjälp av denna enkla ingrediens kan du förbereda ett riktigt användbart avkok, vilket rekommenderas att konsumeras en gång om 150 ml.

  Ta unpeeled havre (högst 2 matskedar), häll vatten (0,7 liter) och koka i 30 minuter på en liten eld. De mjukade kornen fungerar som en klar signal. Därefter låt drycken infusera i 2-3 timmar, spänna och blanda med persilja juice (färska, 60 ml).

  4. Enema av propolis

  Det är nödvändigt att köpa kvalitet propolis (den ska ha en ljus färg och en ljus arom - detta indikerar produktens naturlighet). Förbered 40 gram propolis och ett glas alkohol, där det kommer att blandas ihop med en liten kakao. 2 g av den erhållna lösningen måste spädas i en liten spruta och lämnas i en dag. Kurs - 2 månader, sedan en kort paus, varefter behandlingen måste upprepas igen.

  5. Vitlök

  Daglig användning av vitlök kommer inte bara att hjälpa till att hantera sjukdomen, utan också öka immuniteten hos hela kroppen. Lagring av vitaminer och spårämnen kommer också att förbättra ditt tillstånd. Allt detta är möjligt tack vare komponenterna i kompositionen - phytoncids. En dag rekommenderas att äta ett huvud vitlök.

  Du kan också använda olika örter för att förebygga prostatit:

  Björkblad bidrar till att lindra inflammation, och det är lätt att göra ett avkok av dem. Mala råvaror, blanda 1 matsked med vatten i samma volym och lämna sedan drycken i 3-5 timmar. Använd hela dagen i små portioner.

  Prophylax av prostatit hos män i hemmet är inte en lätt sak! Var engagerad i sport, observera en diet, glöm dåliga vanor. Ta hand om din hälsa nu så att det inte kommer bli några problem i framtiden!

  Profylax av prostatit hos män i hemmet

  I strukturen av manliga urologiska sjukdomar är inflammation i prostatakörteln (prostatit) en av de första platserna. Patologi har en hög medico-social betydelse, eftersom prostatit främst orsakas av män av ung och arbetsför ålder. En av de fruktansvärda konsekvenserna av sjukdomen är infertilitet, så förebyggandet av prostatit hos män i hemmet är så viktigt.

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  Konceptet med sjukdomen och dess orsaker

  Med prostatit avses en infektionsinflammatorisk lesion av prostata körteln, som kännetecknas av vissa kliniska manifestationer och en tendens att övergå till en kronisk sjukdom. Som en följd av prostatit lider copulatoriska, reproduktiva och urinfunktioner.

  • infektiösa medel (virus, bakterier, mykoplasma, klamydia, trichomonader, svampar av släktet Candida);
  • stagnation i prostatavävnaden som en följd av sexuell avhållsamhet, testikulära åderbråck, hemorrojder, proktit, abscess och tromboflebit;
  • kroniska tröga infektioner som tonsillit, periodontit, cholecystit, pyelonefrit. I detta fall uppträder spridningen av bakterier genom hematogenes;
  • inflammatoriska sjukdomar hos organen i det genitourära systemet för män (orhoepidymit, orchitis, funiculit, uretrit);
  • autoimmuna processer;
  • störningar i ämnesomsättningen (det finns en form av konkrement i rörets kanaler);
  • trauma (blåser, blåmärken, hjärnskakning av organ).

  Att misstänka förekomst av prostatit kan bero på att man har klagomål för att dra eller smärta i underlivet, snabb och intermittent urinering. I de följande män utveckla erektil dysfunktion (oförmåga att få erektion och för tidig utlösning), blir handlingen att urinering smärtsam, mer sällan i urinen kan upptäcka en blandning av blod.

  Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

  • ett fantastiskt resultat,
  • låg kostnad,
  • fullständig säkerhet,
  • orsakar inte överskott.

  Prostatit förvärrar människans fysiska välbefinnande, han påverkar också emotionellt tillstånd, utvecklar ångest och depression.

  Primär profylax av prostatit

  För att förhindra prostatainflammation, måste män utföra primärt förebyggande, vilket är mycket lättare och bättre än att behandla sjukdomen själv och dess konsekvenser.

  Det rekommenderas att utföra sådana åtgärder för att förebygga prostatit hos män i hemmet:

  • Doserade fysiska övningar;
  • balanserad näring
  • regelbundet sexliv;
  • stimulering av immunitet
  • förebyggande av urogenitala infektioner;
  • användning av traditionella medicin recept.

  Fysiska övningar för att förebygga prostatit

  Syftet med sport är att upprätthålla en hälsosam livsstil, bevara hälsan hos prostata, förhindra sjukdomen.

  För detta ändamål måste mannen göra följande:

  • att stoppa urinflödet under urinering. Räkna till tre och slappna av
  • utan att urinera för att svänga pubisens och coccyxens muskler.

  Gör de övningar du behöver:

  • i den första veckan: 5 närmar sig 10 gånger;
  • i den andra veckan: från 100 till 150 gånger.

  Komplex av övningar för förebyggande av prostatit:

  • Att luta en fot på golvet och den andra som gör mahi i kvantitet 80 gånger. Ändra sedan din fot och utföra samma mahi.
  • Utför springer på plats. De måste göras 100 gånger (helst i sådana kläder, som inte begränsar rörelser, eller utan det alls).
  • Använd "gå på skinkorna". Gör övningen dagligen i 5 minuter.
  • Innan du lägger dig, ta en kontrastdusch (häller 15 sekunder - med kallt vatten och sedan 30 sekunder - med varmt vatten).
  • Breda dina ben. Utför lutningar till vänster, och sedan till höger, 15 gånger i varje riktning.
  • I den bakre positionen på baksidan utföra träningen "Birch", då - "Bike".
  • I den bakre positionen på baksidan, dra benen till magen, raka på 5 sekunder, späd dem mycket.
  • Ta ett djupt andetag, håll andan i 5 sekunder.
  • Dra fram dina ben, försök att nå benens tå med fingertopparna.
  • Ta gummibollen. Ligga ner på magen och sväng fram och tillbaka.

  Dessutom är det önskvärt för män att delta i ett gym, det är användbart att göra fotboll, volleyboll eller tennis. Löpning på morgonen, går i parken på kvällen, kommer parken också bidra till förbättring av maskulin hälsa och kommer att fungera som en god profylax för prostatit.

  De föreslagna övningarna kommer att hjälpa till i kampen mot prostatit, samt förbättra tillståndet för hela organismen, stödja den i perfekt fysisk form och upprätthålla människors hälsa.

  Hälsosam kost

  Balanserad och korrekt näring är garantin för prostata hälsa.

  Produkter som behövs för att upprätthålla prostata hälsa:

  • magert kött och fisk;
  • mjölkdrycker och livsmedel: yoghurt, fettsnål keso, jäst bakad mjölk, yoghurt, gräddfil, bidra till att förbättra matsmältningssystemet, liksom fullständig absorption av näringsämnen,
  • olika poretter. De innehåller vitamin E, som har antiinflammatoriska egenskaper. Den stöder och ökar den biologiska aktiviteten hos spermatozoa;
  • alla frukter och grönsaker bör kosten innehålla en liten mängd exotiska frukter, eftersom kroppen är mindre anpassad till dem.
  • skaldjur, som innehåller selen, omega-3-syror, jod;
  • pumpa frön, rik på zink;
  • torkade frukter, särskilt pommes frites och russin;
  • färskpressad juice, tillagad självständigt.

  Dessutom behöver du konsumera mer vätska. Det är nödvändigt att dricka minst 2 liter vatten om dagen. Det måste vara icke-kolsyrade. Också användbart för hälsa grönt te, juice, mousses, avkok av Rosehip.

  I detta fall bör män överge missbruk av alkohol, eftersom det irriterar prostata. Olika energi- och syntetiska drycker är mycket hälsofarliga. Det är lika viktigt för en man att sluta röka, eftersom nikotin förvärrar blodförsörjningen med syre.

  Det är nödvändigt att minska mängden kaffe och starkt te, marinerad och saltad konserverad mat, inte att äta måltider och minska konsumtionen av konfektyr.

  Efter rekommendationerna kommer mannen inte att behöva se en läkare om prostata sjukdom.

  För att förebygga prostatit måste en man ta vitaminer:

  • vitamin A, som är nödvändig för att förebygga prostataadenom;
  • vitamin D, som tjänar till att förbättra lokalt blodflöde och arbete i hela cirkulationssystemet;
  • Vitamin K, används för att förebygga prostatatumörer.

  För förebyggande åtgärder läggs också läkemedel: Prostamin, Prostate forte. Preliminärt är det nödvändigt att kontakta läkare som kommer att ge rekommendationer till mannen vid tillämpning av beredningar.

  Könens roll vid förebyggande av prostatit

  Det är känt att tillståndet för prostata, frekvensen och kvaliteten på sexuellt liv är inbördes samband. Det bästa alternativet för en man är att ha sex med en vanlig partner, men han borde vara regelbunden.

  Skadlig för människors hälsa i allmänhet och för prostata - i synnerhet promiskuitet, kön i perverterade former. Långt avhållande, en avsiktlig förlängning eller avbrott av ett samlag av en man kommer inte heller att vara till nytta.

  Därför bör en man som bryr sig om sin hälsa, vara uppmärksam på sexlivet.

  Stärka immuniteten

  Överkänsla, olika påfrestningar, sjukdomar är orsakerna till sänkning av immunitet hos män. Du kan återställa den med full vila. Det kan vara en hälsosam sömn, gå och vila i naturen, genomföra anlöp förfaranden, som inte bara kommer att stärka immunförsvaret, men också förbättra den lokala blodcirkulationen, vilket förhindrar överbelastning i bäckenorganen. Dessa användbara vanor är också en bra profylax för prostatit hos män.

  Hur man förhindrar urogenitala infektioner

  Inflammation av prostata uppträder ofta under infektioner, som huvudsakligen överförs genom samlag och också på grund av ökningen av antalet bakterier i tarmmikrofloran. Orsaken till sjukdomen kan vara vilken som helst infektion. Förebyggande av prostatit kommer att säkerställa att mannen följer sådana regler:

  • Tidig tömning av urinblåsan för att undvika utveckling av en infektion som går tillbaka genom urinvägarna, vilket kommer att rädda mannen för prostatahälsan.
  • Tidig behandling av infektionssjukdomar (bihåleinflammation, tonsillit och andra).
  • Vid problem med tarmarna behöver mannen inte tveka med ett besök hos proktologen. Detta kommer att förhindra smittspridning i hela kroppen.
  • Läsbarthet i sexuella relationer, kön bör skyddas, så en man borde använda kondomer. om den sexuella handlingen har inträffat utan antikonception, kommer antiseptika (till exempel Miramistin) att hjälpa till.
  • Det är viktigt att komma ihåg att smittsam infektion kan inträffa inte bara under traditionellt kön, men också under oral och anal kontakt.
  • Överensstämmelse med hygienreglerna.
  • Recept av traditionell medicin för prostata hälsa

  Profylax av prostatit hos män med folkmedicin har länge etablerat sig som en effektiv metod för att förebygga sjukdomen. Herbal infusioner kommer att klara av prostatit inte värre än mediciner. Om sjukdomen en man kan glömma i många år.

  Här är några av recepten för förebyggande av prostatit:

  • Häll 2 matskedar örter Ivan-het varmt vatten i en mängd av 0,5 liter, insistera 5 minuter, dränera. Drick 2 gånger om dagen: på morgonen - före måltider och på kvällen - en halvtimme före måltiderna.
  • Förbered en tinktur av kastanjeskal. Drick på morgonen innan du äter. För att förbereda infusionen, ta det krossade skalet - 2 matskedar, häll kokande vatten i en mängd av 0,5 liter. Infusera i 10 timmar eller lämna över natten. Varje dag drick 1 tsk på morgonen. Drick tills buljongen är över. Håll det på ett kallt mörkt ställe.
  • Ät 30 pumpa frön (inte rostad) i en halvtimme före måltiderna.
  • Inkludera i menyn användningen av propolis och honung.
  • 1 kg skalade valnötter och samma antal solrosfrön att slipa i köttkvarn. Varje morgon äter du 1 matsked med riven lök.
  • Brew te med roten av ingefära.
  • Herbal samling, som inkluderar Rodiol, Levsey och Solodka, brygga, insistera på 0,5 timmar. Drick 1 glas om dagen.
  • Ta en daglig blandning av honung och valnötter, taget i lika stora proportioner. Du kan också använda en blandning av pumpa frön och honung i en andel av 1: 2,5; valnötter med torkade frukter i förhållandet 12 stycken till 200 gram.

  Uppenbarligen är förebyggandet av prostatit med folkmekanismer enkelt, och det är alltid lättare att varna än att läka.

  Sekundär profylax av prostatit

  Om en man har drabbats av en sjukdom, avslutat en behandlingsbehandling framgångsrikt, för att förhindra återfall, sådan profylax av prostatit i hemmet:

  • Ett regelbundet besök hos läkaren är obligatoriskt. Detta beror på att sjukdomen återkommer utan några synliga symtom.
  • Massage i prostata. Denna procedur expanderar blodkärlen och förbättrar blodcirkulationen, vilket förhindrar stillastående processer och stärker prostata muskeln. Det förbättrar också permeabiliteten hos dess vävnader för penetration av läkemedel.

  Tekniken för att utföra en prostata massage för förebyggande av prostatit:

  • Manuell massage i prostata är en mekanisk effekt på en mans kropp med hjälp av fingrarna. Utför för att förebygga kronisk prostatit.
  • Indirekt prostationsmassage är en självständig klämning och avklämning av människans gluteala muskler.
  • Rektal massage, som en man kan göra på egen hand. Det kan göras hemma med hjälp av en vakuumpump speciellt konstruerad för proceduren.
  • Massage genom en vattenflöde: Med hjälp av en medicinsk gummi-enema i en anal öppning hos mannen matas buljongens buljong. Det är nödvändigt att kvarhålla vätskan ett tag medan man klämmer på skinkans muskler.
  • Urologisk massage - är effekten av specifika instrument på väggarna i urinröret hos hanen, vilket positivt påverkar prostatens funktionella tillstånd.
  • Massage för förebyggande av prostatit bör utföras av en specialutbildad person, eftersom icke-professionell utrustning kan skada människors hälsa och förvärra tillståndet hos prostata.

  Män måste överväga att vissa sjukdomar kan fungera som kontraindikationer för massage. Dessa inkluderar:

  • närvaron av tumör neoplasmer av prostata;
  • hemorrojder;
  • stenar i prostata;
  • akut form av inflammatoriska urologiska sjukdomar.

  Övervakning av förebyggande åtgärder som är lätta att genomföra hemma i många år framåt kommer att göra det möjligt för en man att vara hälsosam, stark och inte gå till läkare om behandling av prostatit.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.