Huvud
Behandling

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Vilka förebyggande åtgärder bör vidtas för män med prostata adenom?

Spontan proliferation av icke-onkologisk prostatavävnad har kallats "godartad hyperplasi" eller "prostata adenom". Det största antalet registrerade manifestationer av sjukdomen är hos män som har korsat 45-åriga varumärket.

Orsakerna till sjukdomsuppkomsten är dåligt studerade, det finns ett förslag på att det utvecklas i samband med åldersrelaterade förändringar i kroppen. Risken för sjukdom ökar proportionellt med det antal år som bodde.

Presumptiva faktorer

Experter tror att sjukdomsuppkomsten är associerad med vissa villkor:

 • Genetisk ärftlighet - med fall av hyperplasi av prostata närvarande i släktet;
 • Ökad kroppsvikt med övergången till fetma - mot bakgrund av det instabila arbetet hos det endokrina systemet, vilket orsakade metaboliska störningar;
 • Felaktigt utvald daglig diet - övervägande av fet, rökt, salt, sura rätter;
 • Associerade sjukdomar - diabetes mellitus, högt blodtryck (högt blodtryck av arterietypen);
 • Missbruk av alkoholhaltiga drycker med låg alkoholhalt
 • Kronisk rökning
 • Brist på stabilt sexuellt liv;
 • Sedentär livsstil - mot bakgrund av stagnerande fenomen i det lilla bäckens organ.

klassificering

Alla förebyggande åtgärder är uppdelade i två huvudunderslag:

 1. Primär - är avsedd att undertrycka utvecklingen av symptomatiska manifestationer av det patologiska tillståndet, dess förebyggande. Den första delen omfattar daglig träning, vägran att dricka alkoholhaltiga drycker med låg alkoholhalt, tobaksrökning. Normalisering av kosten, för att minska överskottet av standardvikt, ingår i denna underavdelning;
 2. Sekundär - förhindrar eventuella förekomster av olika typer av komplikationer. Det innebär en viss uppsättning terapeutiska effekter, inklusive medicinering. Läkemedel är avsedda att minska det generella tillståndet av obehag, minska symtomatiska manifestationer, förbättra tillståndet hos det autoimmuna systemet.

Ändra sexuella vanor

Reglering av det intima livet är viktigt för att förebygga prostata adenom. Sällsynt kön, spänning utan efterföljande ansvarsfrihet orsakar stillastående fenomen i cirkulationen av bäckenorganen, utvecklingen av ett antal patologiska tillstånd.

Vid tidpunkten för eliminering av seminal vätska producerar kroppen massor av prostata, tack vare vilken stagnation av blod inte uppstår. Regelbundet sexuellt liv kommer att bidra till att undvika problem med förekomst av godartad prostatahyperplasi.

Stressreducering

Psyko-emotionell överutmaning påverkar negativt den övergripande hormonella bakgrunden i den manliga kroppen. Förutom psykologiska problem kan stressa skapa fysiologiska abnormiteter.

Förmågan att hantera emotionellt tillstånd, slappna av efter en hård arbetsdag hjälper till att undvika ackumulering av negativitet, vilket påverkar reproduktivsystemets funktionalitet.

Att spela sport, lyssna på musik, prata med en älskad, kommer att förhindra psykologisk instabilitet, vilket medför problem av fysisk natur.

Ökad fysisk aktivitet

Utseendet på instabilitet i kroppens metaboliska processer sker med en stillasittande eller stillasittande livsstil. För att minska deras negativism krävs daglig träning, inklusive olika metoder:

 • Klasser i poolen;
 • I gymmet;
 • jogging;
 • Snabb gång;
 • Morgonövning.

Den manliga kön, vars arbete är förknippat med en permanent närvaro på kontoret, bakom ratten, kräver ökad fysisk aktivitet.

Som en passiv profylakse, rekommenderar de användningen av specialpussar, massageapparater (sittdäck med massageffekt).

För dagliga vandringsturer, varar inte mindre än en halvtimme, ingår dessutom:

 1. Övningar för utbildning av sätesmusklerna, den del av mellangården - maximal sammandragning och avslappning av musklerna i denna typ produceras av 100 gånger i en strategi, det hjälper till att normalisera blodcirkulationen i bäckenorganen;
 2. Vattensmassage - med hjälp av ett duschhuvud och riktade vattenstrålar. Variabel förändring i temperaturregimen - varmt vatten i en halv minut, kallt i 15 sekunder, hjälper till att påskynda blodflödet i problemområdet. Procedurens totala tid tar 10 minuter, utförs på morgonen och kvällen;
 3. Prostatimassage (extern) - utförs genom att pressa och massera prostata i 10-15 minuter;
 4. Massage prostatakörteln specialist bör hållas minst en gång i kvartalet, för att förhindra utvecklingen av sjukdomen.

Periodisk medicinsk undersökning

Ett regelbundet besök på urologens samråd en gång var sjätte månad hjälper till att upptäcka eventuella förändringar i de inledande faserna av utvecklingen. Misstänkta symtom, avvikelser i hälsotillståndet från normala normer, bör tjäna som en orsak till snabb behandling i en medicinsk institution.

Inflammatoriska processer som uppträder med konstant allmän och lokal hypotermi leder till utvecklingen av en akut form av prostatit, kan provocera utvecklingen av adenom. Fel val av kläder (för kallt, varmt mot bakgrund av väderförhållandena), vanan att sitta på kalla föremål, väcker jorden utvecklingen av infektionssjukdomar i genitourinary systemet.

Daglig ransättning

Ändringar i matvanor syftar till att minska befintlig övervikt, berikar kroppen med nödvändiga vitaminer, mineraler. För förebyggande av prostata adenom rekommenderas det:

Grunden för kostnäring är en ökning av mängden fiber i inkommande mat - för att förhindra förekomsten av förstoppning.

Vattenbalans

Förutom förändringar i näringsstandarder krävs ett speciellt tillvägagångssätt för den mängd vätska som förbrukas. Starka restriktioner på antalet berusade personer introduceras på eftermiddagen och kvällen. Under tre till fyra timmar på kvällen är det nödvändigt att överge all användning av vätska.

Detta kommer att bidra till att undvika över natten besök på toaletten, minska belastningen på genitourinary systemet. Koffeinerade drycker är förbjudna under förebyggande aktiviteter på grund av deras effektområde - de ökar urinutbytet. Mottagandet av diuretika under det tidigare systemet avbryts, dess korrigering ska hanteras av behandlingsspecialisten.

Med svårigheter med normal urinlösning, kommer läkaren att förskriva antihistaminer - för att avlägsna höjningsnivån i prostata vävnaden. Konstgjord återhållsamhet med naturlig urin att urinera främjar utvecklingen av stillastående fenomen, bryter mot den normativa funktionaliteten i urinvägarna.

vitamin

Män som är riskerade för prostatahyperplasi bör dessutom få en ökad mängd vitaminer och antioxidanter (för att normalisera prostata hos prostata). Specialister föreskriver enskilda vitaminkomplex, för att stärka den totala immuniteten.

Bland de ofta föreskrivna läkemedlen (biologiskt aktiva tillsatser) är:

Kosttillskott och vitaminkomplex påverkar framgångsrikt:

 • På mikrocirkulation i vävnader - stärka den;
 • Undertryck spasmer av blodkärl;
 • Förhindra stagnation i bäckenorganen;
 • Öka kroppens övergripande immunitet
 • Förhindra kaotisk celldelning - om det finns i lycopensammansättningen;
 • Undertryck tillväxt och reproduktion av patogen mikroflora - vit. E;
 • Aktivera funktionaliteten hos gonaderna.

Memo of unwanted actions

Förutom de rekommenderade förändringarna i livsstil och näring, för förebyggande av prostata adenom finns det ett antal saker som bör uteslutas från deras liv:

 1. Det är förbjudet att uthärda trängsel att urinera. Stagnation av urin orsakar inflammatoriska processer, som skadar prestandan hos prostata
 2. Okontrollerad användning av anti-edema, antihistaminer, diuretika kan orsaka utseende av kliniska symptom på prostata hyperplasi;
 3. Daglig användning av alkoholhaltiga drycker med låg alkohol rekommenderas inte - med förebyggande åtgärder är de under strikt förbud. Alkohol som finns i dem orsakar en ytterligare irriterande effekt på prostata;
 4. Användningen av nikotinhaltiga produkter (cigaretter, cigarillor, hookahs) måste uteslutas från livet. Att komma in i blodet, nikotin smalnar kärlen, vilket dåligt svarar på mikrocirkulationen i prostata;
 5. Fett, salt, stekt, fet, generöst kryddad mat reduceras i volym eller tas ur en konstant diet.
 6. Kaffe, Coca-Cola, energidrycker - negativt påverka prostata, minska dess funktionalitet;
 7. Socker, bakning, bakning utvisas också från kosten, ersatt med söt frukt.

Eventuella förebyggande effekter på kroppen, en del av riskgruppen, börjar med kostnäring och slutar med fysisk ansträngning.

Behandling av den senare är inte alltid framgångsrik, eftersom det är lättare att förhindra sjukdomen än att engagera sig i långvarig botemedel. Små träningar i en halvtimme om dagen kommer att förhindra utvecklingen av godartad hyperplasi, kommer att förbättra kroppen som helhet. Med de första manifestationerna av ett felfunktion i urinvägarna måste patienten omedelbart ansöka om en medicinsk anläggning.

Prostatacancer förebyggande åtgärder för att förebygga sjukdomar

Män av hög ålder som börjar gå ofta på toaletten, töm inte blåsan helt, överväga sådana avvikelser som åldersnorm, en naturlig åldrandeförklaring.

Denna åsidosättning för ens egen hälsa leder till diagnos av prostatacancer i senare skeden.

Om patologi

Prostatacancer är en malign tumör, till skillnad från prostata adenom. Därför är metastaser i lungorna, leveren, bäckenbenet och lymfkörtlarna typiska för det. Män börjar skada efter 45-50 år, med årliga chanser växa.

Om orgeln

Prostatan ligger under blåsan, eftersom ringen täcker urinröret. Androgener, östrogener, steroidhormoner påverkar dess funktion. Hemligheten hos prostata kondenserar spermierna och upprätthåller spermatozoas livskraft utanför hankroppen. Prostaten själv spelar rollen som en ventil under samlag, skyddar mot urin urladdning.

Det är viktigt att veta

En pålitlig orsak till prostatacancer har inte identifierats. Men vissa faktorer ökar risken att bli sjuk. Om du eliminerar de som kan påverkas, minskas risken för att bli sjuk, avsevärt.

Årlig PSA-analys

Tidig diagnos är ett tillfälle att identifiera patologi innan kliniska symtom påbörjas. Utvecklat av en teknik för att detektera det prostataspecifika antigen-glykoproteinet från prostiteklarnas epitel. Det produceras kontinuerligt och är en del av den utsöndrade vätskan, den bestäms i blodserumet.

Normalt värde är 4 ng / ml. Efter en massering av prostata, kateterisering av urinblåsan, kan det finnas en kortvarig ökning av indexet. Koncentrationen av prostata adenom ökar mer markant. Ett bestående och signifikant överskott av normen är karakteristisk för prostatacancer.

Hyperplasi av celler som är involverade i utsöndringen av detta protein i adenom och cancer leder till en ökning av deras syntetiska funktion. Därför blir förändringarna i PSA märkbar även före förekomsten av uppenbara tecken på sjukdomen. Detta möjliggör fördjupad diagnos och, med bekräftelse av tumörprocessen, att genomföra snabb behandling.

Överlevnad efter behandling av cancer i första etappen är mer än 95% efter 10 år. Därför är det vettigt för män över 45 år att genomgå en rutinundersökning varje år.

Besöker en urolog

När det gäller kvinnor är en årlig undersökning av gynekologen obligatorisk, så det är nödvändigt för män att titta runt hos urologen varje år. Speciellt gäller det åldern 45 år och äldre.

Under en rutinundersökning kommer läkaren att ställa frågor om arten av urinering, klagomål om sexuell aktivitet. Det är möjligt att patienten själv inte förråder mindre avvikelser.

Det är obligatoriskt att undersöka prostata genom ändtarmen. Förfarandet ger obehagliga känslor, men är smärtfri i frånvaro av inflammation. Denna undersökningsmetod låter dig identifiera ökningen i körteln, misstänka dess patologi, och därför börja behandlingen så tidigt som möjligt.

Regelbundet sexliv

Under könet dumpas prostatajuice tillsammans med spermierna. Om en man föredrar abstinens, eller om han har ett oregelbundet sexliv, blir stasis hemlig. Gradvis kan kroppen bli av med den, men före den tiden kommer det att ligga i rörens kanaler, klämma cellerna, förvärra de metaboliska processerna i dem och orsaka hypoxi.

Ökat blodflöde i litet bäcken under excitation påverkar positivt organens tillstånd, mättar vävnaderna med syre, tar bort metaboliska produkter. Annars - igen fenomenet hypoxi, vilket skadar celler och leder till ökad proliferation. Så det finns möjlighet att bilda en klon av cancerceller.

diet

Det noteras att förekomsten av prostatacancer är minimal i Japan, vars invånare föredrar ris, skaldjur, soja i kosten. En stor mängd rött kött, animaliska fetter och en minskning av andelen grönsaker och frukter leder till en minskning av intaget av vitaminer och mineraler.

Animaliska fetter reducerar absorptionen av vitamin A - karoten, som har antitumöraktivitet. I kampen mot cancer hjälper livsmedel som innehåller vitaminer med antioxidantaktivitet att förhindra oxidation av cellväggskomponenterna.

Detta komplex A, E, C. De ingår i växtprodukter - kål, vinbär, morötter, blåbär, frön, vegetabilisk olja.

Lycopen har också antioxidantskydd. De finns i tomater (rå och kokta), bär, baljväxter, apelsiner, grapefrukt, vattenmelon.

Denna artikel beskriver konsekvenserna av strålterapi för prostatacancer.

Biologiska tillskott behandlas inte, men deras komponenter är inblandade i cellulära reaktioner, ingår i enzymer, kan öka reaktionshastigheten. För mänens hälsa är komplex som innehåller vitaminerna A, D, E och spårämnen zink och selen mest användbara.

Dessa substanser ingår i mat, men för att uppnå en daglig hastighet måste du äta mycket. Kosttillskott hjälper till att hantera denna uppgift.

 • Vitamin A minskar uppdelningen av cancerceller, läker slemhinnorna. Innehållet i torkade aprikoser, morötter, smör.
 • Vitamin D syntetiseras av huden under påverkan av solljus. Stöder immunitet och främjar korrekt uppdelning av prostataceller.
 • Vitamin E accelererar de patologiska cellernas död, skyddar dem från skador. Positivt påverkar reproduktionssystemet.
 • zink har en antioxidant effekt, ökar kroppens styrka och skyddskrafter, deltar i syntesen av hormoner och utbytet av vitaminer. Innehålls i hårda ostar, nötter, spannmål och baljväxter.
 • selen - En kraftfull antioxidant, skyddar celler från skador, stärker immunsystemet, saktar åldrandet. De är rika på skaldjur, druvor.

Sluta röka

Vanan att röka är en riskfaktor för en mängd olika sjukdomar, allt från vaskulär patologi, som slutar med tumörer och impotens. De som inte började röka satte inte sin hälsa på provet med toxiner och nikotin. Och den som gav upp - hade stor hjälp till din kropp.

I cigarettrök finns ett stort antal farliga ämnen. Vissa passerar genom kroppen i transit, och vissa är försenade. Radioaktiva ämnen är särskilt farliga. De förblir i lungorna, bestrålar alla vävnader, skadar cellerna.

Nikotin själv verkar genom kärlen. Under hans inflytande expanderar mikrovågen och spasmodically. Utsläpp av blod och närvaron av toxiner ökar skadorna.

Avslag på alkohol

Att dricka alkohol och röka ökar risken för att utveckla många sjukdomar. Skada producerar alkohol av någon kvalitet, det finns ingen säker dos. Dess effekter manifesteras i direkt effekt på kroppens celler, så länge som etylalkoholen cirkulerar i blodet.

I denna artikel finns information om prostatakarcinom.

Efter metabolism i levern blir etanol acetaldehyd, en giftig förening som också är osäker.

Etanol och dess metaboliter stör produktionen av immunceller, vilket måste förstöra skadade celler, virus. Att minska skyddsfaktorerna ökar möjligheten att cancerceller kommer att undkomma immunologisk kontroll.

Vid kronisk användning av till och med en liten mängd alkohol per dag är leverceller skadade. Det finns i dem att metabolism av kön och steroidhormoner sker. Skadade hepatocyter kan inte utföra sina funktioner, så sönderdelning av dessa hormoner bryts, och de kan förbättra proliferationen av tumörceller.

Brott mot protein-syntetisk funktion leder till ytterligare problem hos immunsystemet - proteinerna från globulinfraktionen syntetiseras av levercellerna, men i denna situation uppstår deras brist.

Ändring av yrke

I olika skadliga industrier är andelen arbetande kvinnor liten, män dominerar. Men det betyder inte att de är mindre utsatta för aggressivt inflytande. Lak, färgstark, olja, gummiindustrin, kan genom kontakt med cancerframkallande ämnen för att provocera mutationer och tumörtillväxt. Om det fanns initiala tecken på sjukdomen, behöver du byta arbete till mindre skadligt.

Förare som inte går ut länge på grund av styrningen ökar också risken för svullnad i prostata. Anledningen är en stagnation av blod i det lilla bäckenet och ett brott mot ämnesomsättningen i vävnaderna. För att förhindra, om möjligt, periodiskt under dagen att värma upp, utför små fysiska övningar.

Förbättring av miljöförhållandena

Miljöfaktorer kan bara ändras genom att flytta för att bo i områden med bättre förutsättningar. Smutsig luft i stora städer, konstant elektromagnetisk strålning, negativt påverka processen att dela upp cellkärnorna, leda till bildandet av patologiska. Ibland flyttar även ut ur staden positivt det allmänna tillståndet, hjälper kroppen att rensa sig själv.

Att spela sport och en hälsosam livsstil

Den viktigaste faktorn som bestämmer förekomsten av sjukdomen är livsstilen. Regelbundna promenader i frisk luft, tillräckligt med tid för natt sömn, växling av arbete och vila kommer att stödja det harmoniska arbetet i kroppen.

Idrott innebär måttlig fysisk aktivitet, särskilt i ålderdom. Det här är inte makt, men allmänna förstärkningsövningar, promenader, löpning, cykling. Positivt på det allmänna tillståndet att simma.

Regelbunden motion eliminerar hypodynamin som en faktor i utvecklingen av prostatacancer och många andra sjukdomar, ökar kroppens totala tonen, normaliserar blodtillförseln till bäckenorganen, ökar blodflödet från underdelen av stammen. Immunitetssystemet blir också mer aktivt.

Råd om förebyggande, från en specialist, i följande video:

Om du hittar en bugg, välj textfragmentet och klicka på Ctrl + Enter.

Metoder för behandling av prostatit och förebyggande av sjukdom

Prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Det är en inflammatorisk process som äger rum i prostata, vilket ökar i storlek. Den viktigaste faktorn som bidrar till sjukdomsuppkomsten är ett brott mot blodcirkulationen i bäckenorganen.

Ofta förekommer smärtsamma symptom hos män som leder en stillasittande livsstil eller är överviktiga, men det finns andra orsaker till patologins utveckling:

 • hypotermi;
 • mindre bäckenskada
 • infektionssjukdomar;
 • inflammatoriska processer i urinröret, rektum;
 • regelbunden stress under lång tid;
 • kronisk förstoppning
 • långvarig sexuell avhållsamhet
 • hormonell obalans, brist på vitaminer och mikrodelar i kroppen.

Vid det inledande skedet kan en man inte ens uppmärksamma de "alarmerande signalerna" som kroppen ger.

För att förhindra att sjukdomen orsakar obehagliga följder (till exempel infertilitet och smittspridning till andra organ), behöver du veta symptomen på prostatit:

 • frekvent och smärtsam urinering
 • smärtssyndrom i perineum;
 • problem i intimt liv - minskad libido, erektil dysfunktion;
 • känsla av översvämd, deprimerad stämning
 • smärta i avföringens skull (inte i alla fall).

Prostatit kan förekomma i två former - kronisk och akut. I det första fallet är symtomen mindre uttalade, men i andra hand, förutom att smärta brinner, kan patienten uppleva ökad feber, frossa och jämn feber.

Metoder för att eliminera smärtsamma symptom

Innan behandlingen startas måste du utföra en diagnos som innehåller:

 1. Laboratorieforskning.
 2. Kliniska studier.
 3. USA.
 4. Uroflowmetry.
 5. En detaljerad studie av prostatakörteln.

Det är också nödvändigt att besöka inte bara urologen utan även andra läkare: en immunolog, en kirurg, en fysioterapeut, en psykoterapeut, en nutritionist och andra.

När alla tester är klara, avslutas prov, du kan börja behandlingen. Den mest effektiva vid behandling av prostatit är antibakteriell behandling. Antibiotika eliminerar snabbt infektionen, men i kombination med deras användning används fysioterapi - prostatsmassage. Behandlingen använder också droger som förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen. Under påverkan av sådana droger förbättras metaboliska processer och inflammation elimineras.

Prostatit är uppdelad i flera typer: infektiös, bakteriell, stillastående. Var och en av dem behöver olika behandlingsmetoder:

 1. Infektiös (klamydial, gonorré). Antibiotika används, vars uppgift är att döda infektionen. Används även droger som förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen och antiinflammatoriska droger.
 2. Bakteriell prostatit (kärlek med stafylokocker, streptokocker etc.). Behandling utförs under noggrann övervakning av läkare med användning av potenta antibiotika och smärtstillande medel.
 3. Stagnerande prostatit. En akut form av sjukdomen, som kräver omedelbar sjukhusvistelse. Antibiotika, antiinflammatoriska och analgetika används och kirurgisk ingrepp är möjlig.

Vid sjukdomens första manifestationer bör du söka hjälp från en medicinsk institution.

Förberedelser för behandling av sjukdom

Många läkemedel rekommenderas till patienter för behandling och förebyggande av prostatit. Bland dem: tabletter, kapslar, suppositorier, salvor, injektioner. De används efter forskning och bestämmer den exakta diagnosen.

De mest populära drogerna som hjälper till att förebygga och behandla prostatit:

 1. Stearinlys "Vitaprost" - påverkar ämnesomsättningen i prostata. De används i kronisk form av sjukdomen, såväl som i postoperativ period. Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Användningsförfarande: 1 stiftpiller 1 gång per dag som ska administreras rektalt, varefter det är nödvändigt att vara i benägen position (1 timme). Behandlingsförloppet: 6-14 dagar.
 2. Piller "Prostalamion" - ökar metabolismen i prostata. Kompositionen innefattar proteiner och nukleotider härledda från prostata körtlar av nötkreatur. Har inga kontraindikationer. Metod för applicering: 1-2 tabletter 2 gånger dagligen i 15-20 minuter före måltid. Behandlingsförloppet: 11-14 dagar.
 3. Läkemedlet för injektion "Prostaliten" - ökar prostataaktiviteten, aktiverar immunsystemet hos män, stärker kärlväggen i det lilla bäckens organ. Kompositionen innefattar peptider som tar emot sina kroppar av nötkreatur. Har inga kontraindikationer. Administreringssätt: injiceras intramuskulärt i 5-10 dagar. Innehållet i injektionsflaskan löses först i 1-3 ml. nat. lösning.
 4. Kapslar "Prostamol Uno" - reglerar reproduktiva och urinfunktioner. Kompositionen innefattar ett extrakt av Serenoa repens frukt. Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Användning: 1 kapsel (300 mg) tas en gång om dagen efter måltidet strikt samtidigt. Varaktigheten av behandlingstiden utnämns av den behandlande läkaren. Biverkningar: allergiska reaktioner, smärta i magen.

Bland de många läkemedel som produceras av inhemska och utländska läkemedelsföretag kan den mest lämpliga för varje patient endast väljas av en läkare.

Traditionella metoder för behandling och förebyggande

Ofta har män inte modet att se en läkare med ett så känsligt intimt problem som prostatit. Många människor, när de upptäcker skrämmande symtom, tillgriper folkliga metoder för behandling. Förteckningen över sådana metoder innefattar:

 1. Växtbaserad behandling hemma. Till växter som hjälper till att hantera ett problem med prostatit, bär persilja. Det krossas, hälls med kokande vatten och insisterade i flera timmar. Drick denna infusion två gånger om dagen för 0,5 kopp. På samma sätt är buljonger gjorda av celandine, rosa rädisor och nejlikor.
 2. Eliminering av symptom på prostatit som ett resultat av användningen av kastanjer. För matlagning måste du mala kastanjens frukter, häll kokande vatten och lämna i termos i 12 timmar. Därefter spänna tinkturen och dricka det två gånger om dagen för 1 glas.
 3. Behandling av prostatit med pumpa frön. En tillgänglig och enkel metod, vars huvudsakliga betydelse är användningen av tabletter från pumpafrön. De är beredda på detta sätt: Råpumpa frön är malda i köttkvarn. Därefter ska vattnet blandas med honung i lika stora proportioner och värmas lite och lägg sedan i kylskåpet i 6 timmar. Från denna blandning görs tabletter (inte mer än 1,5 cm i diameter), som ätas på morgonen, 30 minuter före måltid. Behandling på detta sätt kan utföras med ett intervall på 12 månader.

varje av dessa metoder kan användas vid behandling av prostatit, men för att undvika obehagliga konsekvenser är det bättre att konsultera en läkare.

Profylax av prostatit

Du kan förebygga all sjukdom, inklusive prostatit, du behöver bara veta hur. Först och främst är det nödvändigt att observera dagens korrekta regim, bara vila, flytta, spela sport och bara äta god mat. Det här är allmänna regler för alla sjukdomar. Om det talar om prostatit är det möjligt att undvika sjukdomen om primär och sekundär profylax observeras:

 1. Primär prevention. Observera dess åtgärder kan de män som aldrig har stött på sjukdoms smärtsamma symtom. Dessa inkluderar: vanlig fysisk aktivitet, ökad immunitet, kön, vägran att dricka alkohol och röka. Det är också viktigt att övervaka kosten och undvika hypotermi.
 2. Sekundär profylax gäller män som redan har haft en prostatit och inte vill lida av sitt återfall. Denna grupp omfattar alla samma åtgärder som i primären, men dessutom är det nödvändigt att besöka urologen, att genomföra laboratorietester en gång var tredje månad.

Övervakning av enkla metoder för profylax av prostatit kommer att bidra till att hålla människors hälsa i många år.

Prostata adenom - behandling och förebyggande

Adenom är en ålderssjukdom

Statistiska studier visar att risken för prostataadenom uppträder mest hos 50-åriga män. Det är vid denna ålder är proliferationen av körtelvävnaden i prostatakörteln. Vad är orsaken till detta? Vad främjar utseendet av adenom? Och är det möjligt att avbryta och förebygga utvecklingen av denna sjukdom? Detta är listan över de mest populära frågorna bland hanen.

De främsta orsakerna till utseende av prostata adenom är förknippade med en felaktig livsstil. Detta kan vara som en förändring i kroppen på hormonell bakgrund och stillasittande arbete. Det finns många föregångare till denna sjukdom.

Utvecklingen av körtel adenom observeras av en urolog. Och endast denna specialist kan upprätta en korrekt diagnos, förorda rätt behandling och råd om förebyggande åtgärder för att förebygga sjukdomen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Lär dig de grundläggande begreppen

Vad är järn hos män? Storleken på denna kropp liknar en valnöt. Den ligger nära blåsan och "kramar" urinröret. Vid inflammatoriska processer i körtelvävnaden bildas knölar som i slutändan börjar klämma urinröret. Detta är den främsta orsaken till svårighet med urinering. Dessutom, när detta problem uppstår, bör du tänka på att besöka en urolog.

Tänk inte att adenom är så säkert, eftersom det inte bildar metastaser. Allt är mycket mer komplicerat. Därför är förebyggande av prostata adenom så viktigt! När urinröret är blockerat kan den glandulära vävnaden degenerera, vilket bidrar till bildandet av prostatacancer.

Orsaker till adenom

Helt inte studerat, men de erhållna data visar att utvecklingen av adenomen är proportionellt associerad med åldern hos män. Därför är ju äldre äldre, desto större är risken för att bli sjuk och bli bärare av obehagliga sjukdomar.

Faktorer som ökar risken för sjukdom:

 1. Fördjupning till en liknande typ av sjukdomar på den genetiska nivån;
 2. Överdriven kroppsvikt (talar om en metabolisk störning och instabilt arbete i det endokrina systemet);
 3. Felaktig kost (överdriven konsumtion av salt, sur, fet).

Det bör noteras att de genomförda studierna inte visat de negativa effekterna av att dricka alkoholhaltiga drycker, röka, graden av sexuell aktivitet och ARVI på utvecklingen av sjukdomar.

För att förhindra sådana obehagliga sjukdomar är det nödvändigt att iaktta vissa förebyggande åtgärder i förväg.

Profylax av prostatacenom ger möjlighet att vidta vissa åtgärder för att förebygga sjukdomstillväxt.

Vissa förebyggande åtgärder för idag finns inte, eftersom de inte är officiellt bevisade.

Men om man tittar på denna fråga ur endocrinologins synvinkel, utvecklas prostatens patologi i slutändan med vissa förändringar i testiklarna i samband med ålderskriteriet hos män.

Med andra ord kan denna sjukdom tillskrivas mänens klimakterium.

Riskgruppen innehåller män med problem:

 • I genitourinary system;
 • Ledande en stillasittande livsstil, vilket resulterar i ett stagnerat blod i bäckenregionen.

De viktigaste metoderna för förebyggande av adenom

Regelbundet sexliv

Bör vara stabil. Ejaculation är en typ av prostata massager. Det förhindrar bildandet av stillastående processer. Därför är efterlevnaden av detta krav obligatoriskt.

Konstant rörelse och fysisk aktivitet

Detta krav har ingen betydelse för dem vars arbete inte är kopplat till rörelsen. I en ständig sittställning utvecklar män många negativa processer i kroppen. Så glöm inte att bryta av ett tag och göra gymnastik övningar av något slag. Till exempel är förarna själva arbetet förenat med en stillasittande livsstil, så de rekommenderas att köpa en speciell massager eller kudde som kommer att massera alla stillastående delar av kroppen. Om du är en stor elände - då måste du sluta regelbundet i vägen för uppvärmning.

Du kan också använda tekniken för att träna musklerna i skinkorna och perineum genom att slappna av och anstränga dem. Tvinga dig att göra dagliga promenader. De har inte bara en gynnsam effekt på kroppens män, utan hjälper också till att skaffa sig lugn efter en hård arbetsdag.

Kom ihåg att någon fysisk aktivitet har bara ett mål: läkning. Tack vare dem förbättras blodcirkulationen i kroppen, och mängden bildandet av stillastående processer i prostatakörteln minimeras.

Det bör noteras att för att förbättra prostatas hälsa är det nödvändigt:

 • Tillämpning av vattenprocedurer. Även den enklaste kontrastduschen kommer medföra en sådan förbättring av hälsan som du inte ens misstänkte;
 • Utföra en massage. Denna procedur hjälper till att förbättra blodcirkulationen i hela kroppen. Den rekommenderade mängden massage på ett halvår ska vara minst två.

Dietmat

Dieten är obligatorisk. Hälsosam mat är användbart för alla! Undvik skadliga livsmedel från din kost. Dessa inkluderar:

 1. Fettkvaliteter av kött och fisk;
 2. Ett stort antal ägg;
 3. Skarp, sur, bitter, fet mat;
 4. Alkoholhaltiga drycker;
 5. Tobaksprodukter;
 6. Snabbmat (cheeseburgers, hamburgare, pommes frites, varmkorv, pizzor).

Inkludera i din dagliga kost mer grönsaker och frukter, fermenterade mjölkprodukter, sojabönor, fetma sorter av kött och fisk.

Målet med kosten för män är den maximala vitaminisering av kroppen. Huvudelementet som stabiliserar prostatan är zink, vilket finns i tillräckliga kvantiteter i följande livsmedel:

Förebyggande undersökning av en specialist

Årlig kontroll gör det möjligt att identifiera eller förebygga sjukdomen i ett tidigt skede.

Personlig kontroll

Förutom att besöka en läkare måste man lyssna på sin egen organism. Även de minsta signalerna kan informera om utvecklingen av sjukdomen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt genitourinary system. Eventuella inflammationer ska få dig att rådgöra med en läkare.

Skydd av reproduktionsorganen från hypotermi

Underkylning kan prova utseende av inflammatoriska processer, vilket avsevärt minskar kroppens motståndskraft mot sjukdomar.

Kontroll av tarmarnas tillstånd

Det minsta misslyckandet i tarmens arbete indikerar ett brott mot en hälsosam ätprincip eller en liten belastning. Uppkomsten av förstoppning eller smärtsam avföring signalerar utvecklingen av vissa sjukdomar, vilket senare kan påverka prostata negativt.

Om du ignorerar förebyggande av förstoppning utvecklas inflammatoriska och infektionssjukdomar som leder till en försening i urinen. Vissa människor använder ett laxermedel för att förhindra dessa symtom, andra föredrar en diet.

För att förebygga förstoppning bör det noteras att användningen av hö och aloe inte rekommenderas, eftersom det orsakar rodnad i ändtarmen. Den bästa vägen ut ur denna situation är ett tillräckligt intag av vätska.

Kontroll av urinering

Under inga omständigheter ska du fördröja eller överutföra urinen. Dessa åtgärder reducerar tonen i genitourinary systemet, reducerar känsligheten, vilket bidrar till utvecklingen av prostata adenom.

Om känsligheten hos genitourinärsystemet minskar är det nödvändigt att utföra tvungen urinering.

Kom ihåg att du vill eller inte vill, urinera regelbundet.

Besök av specialiserade sanatorier

Det rekommenderas inte, eftersom vattenprocedurer bidrar till urinretention.

Stabilisering av kroppsvikt

Överdriven vikt påverkar hela kroppen negativt. Det orsakar hormonell obalans, försvårar ämnesomsättningen, bidrar till tillvägagångssättet för mäns klimakteriet.

Användning av folkmetoder för att förebygga prostataadenom

Pumpa kommer till undsättning

Grind pumpa frön i köttkvarn och tillsätt en liten mängd flytande honung. Från denna massa bör bildas bollar, som bör konsumeras dagligen i en halvtimme före måltiderna. I detta fall bör bollarna inte tuggas, de måste sväljas.

Användning av färskpressad juice

Tranbär eller svart elderbär i detta fall är de bästa hjälparna. För att förebygga adenom i prostatakörteln, drick ett glas vatten och häll 1 matsked renad juice. Denna procedur bör utföras inom 10 dagar. Om du redan har en sjukdom, måste du vara beredd på att temperaturen kan stiga. Men det har också ett positivt ögonblick: det betyder att processen är igång och behandlingen har börjat.

Kastanjeskal

Kastanjskalet skördat i slutet av säsongen hälls med kokande vatten och infunderas i 24 timmar. På morgonen utförs töjning och avdunstning av tinkturen. Drycktinktur ska vara 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Håll tinkturen rekommenderad på en sval plats, utan solstrålning.

Av det föregående följer att utseendet och förebyggandet av vissa åldersrelaterade förändringar hos män är omöjligt, men att så länge som möjligt vara hälsosam finns en sådan möjlighet och den måste användas.

Förebyggande åtgärder hjälper dig i detta. De minimerar påverkan av negativa faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Bra hälsa till dig!

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta: