Huvud
Strömförsörjning

Kronisk gonorré

En könsbestämd sjukdom som påverkar slemhinnan i det genitourinära systemet kallas gonorré, och fel eller otillräcklig behandling börjar orsaka en sjukdom som kallas kronisk gonorré.

Diagnosen märkt "kronisk" framträder i patientens kort som ett resultat av självbehandling, om den är infekterad med en annan sjukdom eller på grund av en felaktigt diagnostiserad diagnos och därmed felaktig behandling.

Hur kan jag få kronisk gonorré?

Liksom någon annan venerisk sjukdom överförs kronisk gonorré över sexuellt. Gonorrés orsaksmedel (gonorré) är gonokocker - en bakterie som tränger igenom genitourinärsystemet med oskyddad sexuell kontakt. Därför ser vi framåt att vi kan säga att en kondom är det bästa sättet inte bara från gonorré, men också från någon annan veneral sjukdom.

Viktigt: oskyddad sexuell kontakt ökar sannolikheten för infektion med gonorré med 50%!

Modern statistik säger att antalet asymptomatiska gonorréer har ökat nyligen, vilket i hög grad komplicerar diagnosen på ett tidigt stadium. Men den kroniska formen av denna sjukdom leder även till blodinfektion (sepsis).

Gonokocker, som orsakar kronisk gonorré, lever inte långt utanför den levande organismen. Därför kan kronisk gonoré inte smittas genom hushållsartiklar. Och även experter rekommenderar att efter oskyddad samlag måste du gå på toaletten "på ett litet sätt". Ett sådant enkelt drag minskar risken för att få kronisk gonorré i hälften och ännu mer!

Perioden från inträdet av en virusmikro i kroppen före manifestation av symtomen på sjukdomen varar ungefär en månad. Vid denna tid multiplicerar skadliga mikroorganismer aktivt i slemhinnorna i det genitourära systemet.

Gonorré kan infekteras med oralt eller analsex. "För att fånga en infektion" kan och barnet, som bara uppträder på ljus, passerar genom den infekterade mammans patrimoniala sätt. Den vanliga möjligheten att infektera läkare anses inte osannolikt, eftersom en farlig mikroorganisma endast kan leva i en levande organism. Dessutom, för att infektera gonorré i kroppen måste penetrera inte en gonokock, men flera. Därför bör man inte vara rädd för att "plocka upp gonorré" i ett bad, matsal, toalett, etc.

Det fanns episoder när flickan redan hade botat kronisk gonoré, men flera bakterier förblev inuti livmodern. Efter att ha utfört samlag under menstruationen, passerar kvinnan gonokocken till mannen, och den senare återkommer dem igen till "älskarinna". Sålunda har båda akut gonorré, som gradvis omvandlas till en kronisk gonorré.
Det händer att gonokocker bildar en spridsinfektion. Därefter utsätts huden, såväl som lederna, hjärnan, hjärtmuskeln, levern och andra organ för destruktion. Om gonokocker faller i ögonen kan gonokock konjunktivit förekomma.

Symtom på kronisk gonorré

Sjukdomen hos gonorrés akut form hos män kan detekteras snabbt - ungefär ett par dagar efter infektion. Du kan ta reda på sjukdomen med hjälp av följande indikatorer:

 • smärta och smärta vid urinering
 • kliar och brinner huden i könsorganen
 • svullen, rodnad och inflammerad hud i urinröret;
 • uppträdde slem och purulent urladdning med en obehaglig lukt (vanligtvis på morgonen);
 • avlägsna frekvent urinering.

Kronisk tripper hos män utvecklas i prostatakörteln, det förstör också epididymis och seminal vesiklar. Därför kompletteras de redan existerande tecknen på gonoré med utslag på penis och smärta i anus. Symtom på kronisk gonoré kan dämpas och förvärras vid alkoholkonsumtion, samt från sexuell upphetsning, hypotermi och minskning av immunsystemets skyddande funktioner. Under alla omständigheter, efter att ha märkt till och med de minsta tecknen på gonorré, måste du gå snabbt till kliniken. Annars kan utvecklingen av komplikationer, som kan leda till stora negativa konsekvenser, upp till infertilitet.

Kvinnor, till skillnad från representanterna för den manliga halvan, kanske inte vet om sin sjukdom under lång tid, upp till en månad. Av denna anledning är kronisk gonorré hos kvinnor mycket vanligare än hos män.

Huvud tecken på gonorré hos kvinnor framträder huvudsakligen av utseendet:

 • smärtor i underlivet (med menstruation särskilt akut);
 • purulent-slem eller blodig urladdning från slidan
 • inflammatoriska processer i livmodern och äggstockarna;
 • smärta i nedre delen av ryggen
 • höjning av kroppstemperaturen.

Att omedelbart vända sig till doktorn och började behandling av gonorré i ett tidigt skede, kan en kvinna undvika att störa den vitala aktiviteten hos många organ.

Hur är diagnosen gjord?

Läkarens första uppgift är att undersöka patienten och fråga honom om det senaste samlaget, med särskild uppmärksamhet på oskyddade handlingar. Läkare lär sig om andra sjukdomar som uppträder tidigare eller vid tidpunkten för undersökningen, gör en preliminär diagnos och ger anvisningar för test.

För att bestämma närvaron av kronisk gonoré, frågas patienten om hur länge symptomen går. Som regel, om de fortsätter i ungefär två månader, är närvaron av en kronisk process oundviklig. För att bekräfta misstankar ger patienterna urin, blod och urladdning från könsorganen till laboratoriet.

Det är obligatoriskt att göra en undersökning av alla sexuella partners. Om sjukdomen är akut undersöks partnerna med vilka sexuell intimitet har varit inom de senaste 14 dagarna. Det finns inga symtom - de senaste två månaderna.

Användning av droger från gonorré, du måste komma ihåg att du ska använda en kondom med allt samlag eller till och med vägra vid behandlingstidpunkten från att ha sex.

Dessutom kan läkaren ordna en analys för att bestämma närvaron av gonokocker i andra organ. Baserat på resultaten från testen föreskrivs behandling, bland annat i första hand antibiotika.

Hur man behandlar kronisk gonorré

Börja behandlingen av kronisk gonoré direkt efter detektering. Om du ignorerar sjukdomen i ett tidigt skede, blir det omöjligt att undvika komplikationer. Vilka antibiotika som behandlas beror på testresultaten. Som regel behandlas den kroniska formen av gonorré med cefalosporiner och fluorokinoloner. Gravida kvinnor är förskrivna makrolider: Klaritromycin, Erytromycin, etc.

Förutom antibiotikabehandling föreskrivs förfaranden för att upprätthålla immunsystemet. Immunostimulanter ökar inte bara immuniteten utan också "sporrar" på gonokockaktivitet, vilket ökar effekten av antibiotika. Terapi med användning av immunostimulanter är indelad i följande villkorliga grupper:

 • Specifik. Effektiv i närvaro av komplikationer. Infusion av vaccinet förvärrar symtomen på gonorré.
 • Ospecifik. Patienten prickas med Prodigiozan och Pyrogenal, vilket stimulerar immunsystemet direkt.

Injektioner från gonorré

Som regel behandlas en patient med kronisk gonorré på ett sjukhus och ordineras:

 • Ceftriaxon. Ange en gång: 250 mg intramuskulärt, tidigare utspädd med en lösning av 1% lidokain (2 ml). Det används vid diagnos av gonokockinfektion i struphuvudet eller urogenitalt distrikt. Om gonoréen är komplicerad, injicera 1000 mg var 24: e timme. Varaktighet - 2 veckor.
 • Spektinomycin. Intramuskulär enkel injektion av 2000 mg. Vid komplikationer varar kursen 2 veckor, under vilka injektionerna görs 2000 mg, var 12: e timme.
  Viktigt: Du kan fånga gonorré flera gånger om din sexpartner inte behandlas!
  Efter en behandling bör en person följa den rekommenderade kosten, vilket förbjuder användning av salta, heta, röka och även alkohol. En annan patient rekommenderas att ge upp sexuella kontakter under hela behandlingsperioden. Kronisk gonoré anses vara botad om dess symtom är frånvarande mer än två månader efter det att den sista injektionen gjordes.

Efter behandling

För att säkerställa att den kroniska gonorébehandlingen är fullbordad, kände igen inte sig själv, det är nödvändigt att stanna någon tid på läkarens kontor. Kontrolltest ges två gånger: tre dagar efter avslutad behandling och 14 dagar efter det.

Enligt resultaten av smearmikroskopin bestämmer doktorn om det fortfarande finns gonokocker efter att inflammationen slutat eller gonoréen helt försvann. I det dåliga fallet måste behandlingen fortsätta, endast med användning av andra droger.

Kronisk gonorré är naturligtvis inte farlig för människans liv. Men kvaliteten på de levande dagarna kan det skämma bort mycket. Därför engagera dig inte i självmedicinering och leva ett oordnat eller oskyddat sexliv.

Kom ihåg att en hälsosam livsstil är det bästa förebyggandet mot alla sjukdomar!

Kronisk gonorré

Kronisk gonorré är resultatet av försummat färsk gonorré som orsakats av otillräcklig behandling eller brist på behandling.

Liksom varje kronisk process uppstår sjukdomen med perioder av eftergift (brist på kliniska tecken) och perioder av exacerbation.

Diagnosen av kronisk gonoré görs efter detektering av gonokocker genom laboratorieprov, med recepten av sjukdomen i mer än 2 månader eller när det inte går att fastställa receptet på sjukdomen.

Kronisk gonorré är smutsig. Hennes listiga är detta:

 • Det kan maska ​​för andra former av gonokockinfektion (akut, torpid (lågt symptom), latent (asymptomatisk)
 • Under svåra omständigheter sprids det (vanligt): det tränger in i blodet och andra organ.

Ofta i ett par av en partner visar tecken på akut gonorré, och de andra symptomen gör det inte. När du besöker läkaren visar det sig att båda är sjuka. Många misstänker förmodligen att den som har uttryckt symptom är skyldig. Sanningen är att kronisk gonoré, som flyter utan tecken på sjukdom, är smittsam!

Att misstänka en kronisk inflammation i urinröret är möjligt, om närvarande:

 • Ärrvävnad (smalnar urinröret, bryter patenten)
 • Friska och gamla inflammatoriska element (infiltrerar)
 • Metaplasi (ersättning med annan vävnad) i urinrörslemhinnan

Dessutom diagnostiseras män med kronisk inflammation i prostata, medan kvinnor, äggstockar, äggledar och livmoder påverkas.

Familjegonorré är ett intressant fenomen när människor lider av okänslighet och ständigt smittar varandra.

Tänk på situationen där i ett gift par är båda makarna sjuk med kronisk gonorré, som går obetydligt. När man skapar en kärlekstriangel, överförs den tredje (älskare eller älskarinna) en patogen. Han blir sjuk med en akut form, som är smittad av den maken, från vilken han ursprungligen fick gonokocken. Som ett resultat blir alla deltagare sjuk med en akut form. Detta fenomen kallades familjen gonorré.

För att förstå orsaken till detta fenomen är det enkelt: under svåra förhållanden (effekten av immunförsvar) tar parasiten en speciell form (L-form). I denna form är mikroorganismen inaktiv och sjukdomen strömmar trögt. Men att komma in i en ny miljö (till älskaren), där immunsystemet inte "vet" om det, återvänder det sitt vanliga utseende, och med det - dess aggressiva egenskaper.

Det blir också klart varför människor som redan lider av kronisk form smittas igen vid första kontakten med en gonorrépatient. Saken är i de "nya" gonokockerna, eller snarare - i en rad olika stammar (stam - en parasit som har förvärvat nya egenskaper - "ändrat sitt ansikte"). Immunitet "känner inte igen" bakterier.

Klinisk bild

Kronisk gonorré hos män är lethargisk och liknar den torpidformen av färsk gonorré: det är en knapp utsläpp från urinröret och en liten försämring av välbefinnandet. Men med provokation (alkoholintag, sexuell upphetsning) utvecklas en klinik med akut gonoréinfektion: riklig purulent urladdning ur urinröret, smärta, brinnande med urinering, feber.

Hos kvinnor, gonorré ofta asymptomatisk, omedelbart förvandlas till ett kroniskt stadium. Detta beror på följande faktorer:

 • Ingen smärta eller obetydliga (anatomiska egenskaper hos de urogenitala organen: kort och bred urinrör)
 • Det finns inga yttre tecken på sjukdomen (de yttre könsorganen och slidan påverkas inte av gonokocken, eftersom organen är täckta med flerskiktsepitel och parasiten "älskar" det cylindriska epitelet).

Om gonorré hos kvinnor, inklusive i kronisk form, i detalj berättar vi i artikeln Symptom på gonorré hos kvinnor. Hur anatomi påverkar flödesegenskaperna.

Behandling av kronisk gonorré

Behandling av kronisk gonorré är komplex och föreskrivs för alla deltagare. Det syftar till att förstöra patogenen, stärka immunförsvaret och utförs på ett sjukhus.

Terapi börjar med en specifik stimulering av immunsystemet. Använd därför gonovaccin för dessa ändamål:

 • Intramuskulär injektion av 300-400 miljoner mikrobiella kroppar

Behandlingsförloppet är 6-8 dagar.

Efter att ha genomfört en kurs av gonovaccin, föreskriv antibakteriell behandling. Valfria droger - antibiotika penicillinserier:

 • Benzylpenicillinkalium- eller natriumsalter (intramuskulär) Kurs 5 - 7 dagar (beroende på tillståndets allvar) 1 injektion - 60 tusen enheter, efterföljande injektioner av 300 tusen enheter. var tredje timme.
 • Augmentin (insida) Kurs 5 dagar: de första 3 dagarna till 0.759 mg var 8: e timme, de kommande 2 dagarna till 0,375 mg var 8: e timme.

Med intolerans mot antibiotika i penicillinserien eller i frånvaro av effekt utses antibiotika av andra grupper: makrolider:

 • Erytromycin (inuti) Under 5 dagar: De första 2 dagarna till 0,05 g 6 gånger om dagen, de kommande 3 dagarna till 0,04 g 5 gånger om dagen.

Med kontraindikationer till gruppen av makrolider, använd cefalosporiner:

 • Zeklor (insida) Kurs 3 dagar: 2 dagar till 0,5 g x4 gånger om dagen, den sista dagen till 0,25 g x 4 gånger om dagen.

Nonspecifik korrigering av immunitet måste genomföras tillsammans med en läkarmikolog efter mottagande av immunogrammets resultat.

När processen förvärras och utseendet av smärta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID):

 • Diclofinac ljus 50 mg upp till 4 gånger per dag i rektum (om rektum inte påverkas av gonokocker)

För lokal behandling gäller:

 • Microclysters med läkemedel tromdekazoy, ligentenom (bevattning av urinröret och vagina)
 • Stearinlys med bifidum - och laktobaciller
 • Sjukgymnastik (lågfrekvensströmmar med användning av euphyllin, silvernitrat, helium-neonlaser)

OBS! Kronisk gonorré är härdbar, även om mer än 5 år har gått. Men konsekvenserna är praktiskt taget obotliga!

Konsekvenser och komplikationer av kronisk gonorré

Om du inte behandlar gonorré länge eller helt vägrar behandling, hotar det:

 • Ektopisk graviditet (långvarig behandling av inflammationsprocessen leder till utbyte av frisk vävnad, ärrvävnad i livmodern och äggledarna)
 • Tidig uppsägning av graviditeten i de tidiga stadierna
 • Fostrets infektion vid födseln
 • Impotens (med prostatacancer)
 • Infertilitet hos män (testikelskada)
 • Utvecklingen av ankylos (immobilitet) av lederna
 • Utveckling av spridd form med dödlig utgång
 • Inhibering av immunitet
 • Utvecklingen av amyloidos av inre organ (ett protein är syntetiserat amyloid, vilket deponeras i organ, vilket leder till döden).

Kronisk gonoréinfektion är inte en dom. Kompetent antibiotikabehandling leder till en fullständig botning av sjukdomen.

Men kom ihåg att det är bättre att förhindra sjukdomen än att behandla det senare!

Kronisk gonorré

Gonorré är en venerisk sjukdom som manifesterar sig i två former: fräsch och kronisk. Färsk form - upp till 2 månader gammal. Med en längre kurs diagnostiserar de kronisk gonorré.

I regel går sjukdomen till ett kroniskt stadium på grund av felaktig behandling (självmedicin eller en felaktigt diagnostiserad läkare).

Fel i behandling kan uppstå även när terapi av en annan sjukdom utförs, men hos människor finns flera. Sådana infektionsfall kallas blandad infektion. (Läs vad är de viktigaste symptomen på gonorré som finns hos människor)

Orsaker som leder till framväxten av ett försummat stadium kan vara ganska mycket. Det här är till exempel en felaktig undersökning med brist på avancerad teknik. Ja, patogenen kan ses i det synliga fältet hos ett konventionellt mikroskop, men en sådan metod, som kallas mikroskopi, kräver en viss kvalifikation av venerologen.

Därför är det bättre att fortfarande lita på de senaste automatiserade metoderna för diagnos. Goda resultat på hastighet, noggrannhet och överkomliga priser tillhandahålls av PCR-metoden. I vissa situationer är det nödvändigt att genomföra en undersökning av bakteriologisk kultur.

Det bör sägas att detekteringen av gonokocker hos patienter med kronisk gonorré är ganska svår. De identifieras endast efter upprepade studier genom provokationer, och ofta endast i grödor.

Och i en situation där patienten har flera infektioner på en gång, är det möjligt att få ett falskt positivt resultat. Och i detta fall blir den obehandlade formen kronisk. Självbehandling med antibiotika leder också vanligen till en kronisk process.

Faktum är att det är nödvändigt att beräkna varaktigheten av medicinen med hänsyn till ett antal ytterligare faktorer.

Hittills kan Internet hittas felaktig information om behandling av denna sjukdom med ett enda piller, till exempel ciprofloxacin. Stammar av sjukdomen muterar mycket snabbt och regelbundna anpassningar görs till de allmänt accepterade behandlingsregimerna. Stammar av patogener, resistenta mot alla antibakteriella läkemedel, har redan dykt upp i de sydöstra länderna.

Och vad sägs om de olika formerna av sjukdomen som är förknippade med andra infektioner, när ett helt komplex av medicinska åtgärder krävs. Nödvändigt föreskrivna läkemedel som verkar på alla smittämnen. Dessutom utförs fysioterapeutiska förfaranden, immunmodulerande läkemedel förskrivs.

Lokal behandling är obligatorisk. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt behandling, när det finns några sjukdomar som erhållits under en lång tid av sjukdomar. Det är ofta nödvändigt att behandla STI som är komplicerade av prostatit, cystit, uretrit etc. Det är dessa komplikationer som ofta observeras i kroniska former av sjukdomen.

Det är inte ovanligt för en situation där en behandlingskurs genomfördes, men inga kontrolltest utfördes. Och vidare, om behandlingen utförs med några kränkningar, kommer gonorrés orsaksmedel "till liv" och sjukdomen börjar fungera, men det tar redan en dold kurs. (Läs detsamma - Behandling av gonorré med en tablett).

innehåll [Göm]

Kronisk gonorré hos kvinnor

Eftersom de flesta av de smittade kvinnorna inte har några symtom under den första veckan, och ibland en månad, eller de är svagt uttryckta, är det inte förvånande att de är mer utsatta för kronisk gonorré än män.

De viktigaste symptomen på kronisk gonorré hos kvinnor:

 • smärta i underlivet, särskilt under menstruation
 • riklig purulent slemhinnor ur slidan
 • liten spotting;
 • inflammation i livmodern, äggstockar;
 • smärta i nedre delen av ryggen, särskilt med en akut form av sjukdomen
 • ökning av kroppstemperaturen.

En utlösad sjukdom kan leda till farliga förhållanden när kirurgisk ingrepp är nödvändig. Sjukdomen blir orsaken till de patologiska förändringarna i könsorganen och infertilitet, och påverkar också nästan alla vitala organ - lever, hjärta, njurar, hjärnor, leder, nervsystemet.

Kronisk gonorré hos män

Om patienten inte behandlas, går sjukdomen till det kroniska skedet och fortskrider, påverkar epididymis, sämsta vesiklarna, prostatakörteln. Ofta finns det ont i analområdet. Eventuella utslag på könsorganen i form av sår. Den allmänna sjukdomsförloppet är trög, men det kan finnas exacerbationer på grund av vissa faktorer - användningen av alkohol, kryddig mat, hypotermi, agitation.

Kronisk gonorré bär sådana komplikationer för män som prostatit, epididymit, smalning av ärrets urinrör, vilket ofta leder till infertilitet.

Hur behandlas kronisk gonorré?

För att undvika allvarliga komplikationer bör behandlingen av kronisk gonorré hos män, som hos kvinnor, börja omedelbart efter början av de första symptomen på sjukdomen. Terapi innefattar användning av antibiotika, immunostimulerande medel och fysio-förfaranden.

Det ordineras av läkaren strikt individuellt enligt resultaten av patientens test.

Utnämningen av antibiotika är endast lämplig efter detektering av orsaksmedlet av gonorré. För detta ändamål ges patienter speciella läkemedel som leder till sjukdomsfall, varefter de utför laboratorietester av sekret från könsorganen. Patogenens känslighet för vissa antibiotika testas, varefter ett specifikt läkemedel förskrivs.

Effekten av immunostimulanter är samtidig förstärkning av immunitet och provokation av gonokockanfall, i vilka antibakteriella medel ger det optimala resultatet.

Applicera specifik och icke-specifik immunterapi:

Den första är lämplig i avsaknad av symtom eller närvaron av en komplicerad form av patologi. Dess väsen ligger i introduktionen av ett gonokocksvaccin, vilket framkallar en exacerbation av sjukdomen. Kursen består av 8 injektioner administrerade varannan dag.

Med den andra immunterapin (nonspecifika) används pyrogene prodigiosan i kombination med generell restorativ terapi.

Under behandlingen rekommenderas att man följer en diet: inget salt, rökt, kryddigt, helt eliminerat alkohol. Det är nödvändigt att avstå från sexuella handlingar tills full återhämtning.

Gonorré hos kvinnor kan vara asymptomatisk

Infektionssjukdom gonorré (gonorré) - en typisk representant för den grupp av sexuellt överförbara sjukdomar, det vill säga, sätt på infektion är associerade med sexuellt umgänge. Symtom på gonorré reduceras till nederlag slemhinnorna i urinvägarna (livmoderhalsen, urinröret, och så vidare. D.), men ofta är märkta och i helt olika organ och system (ögon, ändtarm, orofarynx).

Gonorré - är en gramnegativ Diplococcus Neisseria gonorrhoeae eller gonococcus. Det orsakar flervalsskada på kroppen, och uppenbara symtom på sjukdomen kan vara frånvarande. Specificiteten hos medlet är att det kan föreligga på ytan av celler och penetrera cellerna (epitelceller, leukocyter). Därför gonokokki lätt passera i en latent form, vilka är svåra att bota (kronisk gonorré hos kvinnor).

Trots den stora förekomsten av barriärmetoder för preventivmedel, ett stort nätverk av gynekologiska kliniker och konsultationer, minskar sjukdomen, som är känd under lång tid, inte spridningsgraden. Hittills är det en av de mest "populära" bakterieinfektionerna hos en person, vilket är vanligare vid 20-30 års ålder. Konsekvenserna av gonorré för kvinnor kan vara mycket beklagliga - missfall, ektopiska graviditeter, infertilitet. I detta avseende kommer kunskap om smittvägarna och tidig diagnos av gonoré att komma fram i förebyggandet av allvarliga komplikationer av sjukdomen.

Orsaker till gonorré hos kvinnor

Som nämnts ovan är gonorrés orsaksmedel gonokocken av Neisser, som tillhör samma släkt. Bakterien har en bönformad form, båda delarna är belägna ihop, tätt intill varandra genom den inre (konkava) sidan. Vanligtvis tas ett smärta på gonorré från vaginal urladdning när man tittar under ett mikroskop kan du se stora koncentrationer av gonokocker, som liknar en björnsvamp. Från toppen gonokocker är täckta med villi, med hjälp av vilka de är fästa vid epitelceller efter infektion.

Vid kontakt med infektionskällan (sjuka) utvecklar en kvinna gonorré. Dess orsaker är oftare förknippade med samlag: sjukdomen i de allra flesta fall överförs sexuellt (98%). Risken för infektion efter en enda kontakt av något slag hos kvinnor når 60-80%. Ibland består överföringsmetoderna av gonorré i infektion med vardagliga medel - när man använder vissa dagliga ändamål, badtillbehör, sängkläder, underkläder. Gonorré infekterar från tid till annan människor genom gemensam användning av vattenprocedurer. Spädbarn får ofta gonorré genom födelsekanalen hos en sjuk mor.

Gonokock drag är att de är belägna i slemhinnorna i de organ som är fodrade med glandulära, cylindriska epitelceller (ofta - rektum, uretra, cervix). Livmoderhalsen, livmodern är täckt från insidan med flerskikts epitel, som endast kan infekteras när:

 • allvarliga hormonella misslyckanden
 • kroppsskador
 • minskad immunitet.

Efter infektion av humana gonokocker förstörs epithelceller gradvis i kapillärer och små lymfatiska kärl. Efter inkubationstiden av gonorré är över, tränger patogenen subepitelialskiktet och leder till utvecklingen av inflammation. Med tiden täcker den alla nya vävnader, som ofta sprider sig med en ström av lymf på livmoderbänkarna. De så kallade retrograde infektionsmetoderna är möjliga, när gonokocker kommer in i bukhinnan med blodflödet från äggledarna. Ibland överförs gonorré i kroppen via det hematogena sättet, och även som ett resultat av direkt överföring av infektion från könsorganen till slemhinnan i munnen, ögat.

Formen av gonorré

Det finns flera klassificeringar av gonoré, som kan ta olika former i människokroppen. Enligt infektionsvillkoren finns sjukdomen i sådana typer:

 1. Akut gonorré. Sjukdomen manifesterar sig som ett levande symptom, först infekterar en kvinna.
 2. Kronisk gonorré. En sådan diagnos görs om patologin detekteras 2 eller flera månader efter överföringen. Vanligtvis smörjs kronisk gonorré, dold.
 3. Återkommande gonorré. Det är en förvärring av en kronisk sjukdom, vanligtvis utvecklas med otillräcklig behandling eller bristande överensstämmelse med tidpunkten för att ta antibiotika.

Enligt typ av spridning kan gonorré vara:

 • lokaliserad (det finns endast 1 huvudfokus hos sjukdomen), vilket ger en klinisk bild;
 • Disseminerad (hematogen, lymfogen vävnad av gonorré sprider sig till andra organ och system);
 • i form av gonokocks sepsis (blodgonokock infektion uppträder).

En separat linje är en uppåtgående gonorré. Hos kvinnor anses denna typ av sjukdom vara den farligaste. Stigande gonorré diagnostiseras om inflammation sprider sig från under till de övre delarna av genito-urinvägarna. Orsakerna till detta fenomen - Överensstämmelse med hygien under menstruation, abort och curettage, spiralplacering, biopsi, livmoderljud och andra faktorer. Stigande gonorré manifesteras av salpingit, endometrit, osthinnit och ibland bäckenperitonit (liten bäckeninfektion). Det är den stigande gonorréen som kräver mer allvarlig behandling, som ofta utförs på sjukhuset och kan inkludera jämn kirurgisk ingrepp.

Det finns ytterligare en klassificering av gonorré i lesionsområdet. Sålunda kan patologin innefatta:

 1. urogenitala organ
 2. anorektal region (utvecklar gonokock proctit);
 3. ben, muskelsystem (orsakar gonokockartrit);
 4. ögon (det finns en blenorea);
 5. struphuvud (utvecklar gonokocksfaryngit).

Symptom på sjukdomen hos kvinnor

Inkubationstiden för gonorré är 1-30 dagar, ibland längre. Efter detta tidsintervall, vars individuella längd beror på immunitetstillståndet och närvaron av andra STI, utvecklas inflammation av en grad eller annan. Oftast är de allvarligaste symptomen orsakade av en uppgång av gonorré, vilket leder till en snabb spridning av sjukdomen i flera steg av sjukdomen till många organ i det genitourära systemet.

De första tecknen på gonorré hos kvinnor är vanligtvis förknippade med vulvit och uretrit - en lesion av perineum och urinrör. Också inflammerade Bartholinkirtlar, som ligger på tröskeln till vagina, liksom det faktiska tröskelvärdet med utvecklingen av bartholinit och vestibulit. Helt snabbt är livmoderhalsen involverad i den patologiska processen, uppstår cervicit. Vid första skedet, tecken på gonorré hos kvinnor:

 • klåda i urinröret
 • smärta vid urinering
 • obehagliga känslor under samlag
 • frekvent uppmaning att urinera
 • utseendet av purulent urladdning;
 • ödem, rodnad hos externa könsorganen.

Om behandlingen av gonorré hos kvinnor i detta skede inte har startats överförs infektionen med en ström av lymf till de övre delarna av urogenitalt kanalen, vilket orsakar salpingit, kolpit, parauritrit. Om en kvinna har en långvarig obehandlad gonorré endocervicit, påverkar den alltid körtlarna i livmoderhinnan och orsakar bildandet av ärr och vidhäftningar.

Stigande gonorré påverkar oftast blåsan, äggstockarna, livmoderhalsen. I detta fall kan symtomkomplexet, förutom de ovan angivna egenskaperna, innefatta:

 • riklig purulent urladdning;
 • Utseendet av sår på slemhinnorna;
 • svåra brännskador i skeden
 • menstruationscykel störningar;
 • förekomst av intermenstruell blödning
 • Utseendet av värk, eller skarp smärta i buken.

Sådana komplikationer av gonorré, som en akut inflammation i livmodern eller bukhinnan är manifesteras av illamående och kräkningar, feber, eller låg feber, diarré, allmän svaghet, tecken på förgiftning. Ofta parallellt en kvinna observerar symtomen på konjunktivit, artrit, faryngit, proktit.

Tyvärr ger upp till 60% av gonorréfall inte en ljus klinik, så kvinnor skrivs av för förkylningar, stress, överhettning. Det är därför som oftast diagnostiserad kronisk gonorré, eller dess mer uttalade återfall. Malosymptomatiska, asymptomatiska former av gonorré kombineras ofta med klamydia, trichomoniasis, vilket leder till en stark försämring av kvinnors immunitet och utveckling av svåra komplikationer. Konsekvenserna av gonorré kan vara hälsofarliga, liksom för det framtida moderskapet.

Komplikationer av gonorré

Att förebygga gonorré och dess tidiga behandling för kvinnor är mycket viktiga, eftersom denna patologi kan ge mycket obehagliga komplikationer och deras andel är mycket hög. Bland dem:

 • livmoderbitor, appendages, äggstockar;
 • skador på lever, hjärta, njurar;
 • infektion i lederna;
 • gonokock meningit;
 • limprocesser i rör;
 • infertilitet;
 • ektopisk graviditet
 • missfall i en tidig ålder
 • underutveckling av fostret eller dess intrauterin död
 • infektion hos den nyfödda
 • svåra septiska komplikationer efter förlossning
 • peritonit och blodförgiftning.

Mycket mindre farligt, men oönskade konsekvenser av gonoré är en minskning av sexuell lust, minskad synskärpa, konstant obehag och smärta i vardagligt och intimt liv. Därför är det viktigt att börja behandlingen av gonorré hos kvinnor så tidigt som möjligt, så att fenomenen ovan inte hade tid att utvecklas.

Undersökningar för gonorré hos kvinnor

Diagnos av gonoré bör vara omfattande, eftersom denna sjukdom kan orsaka flera organs skador. Det är obligatoriskt att ta test för alla STI, eftersom symtom på gonorré liknar andra sjukdomar, och ofta är infektionen av blandad natur. Den huvudsakliga metoden för diagnos är ett smärta för gonorré. Det tas från livmoderhinnan eller från de vaginala väggarna. Efter smet för gonorré hos kvinnor undersöks det med hjälp av laboratoriemetoder:

 1. Bakterioskopisk metod. Materialet undersöks efter behandling med färgämnen under ett mikroskop. För en sådan analys är det bättre att ta en purulent urladdning från vaginalt området. Effekten av analysen är upp till 60%.
 2. Bakteriologisk metod. Se biomaterialet i ett näringsmedium, där gonokockerna multipliceras aktivt och lätt identifieras. Tillförlitligheten av metoden är 95%.
 3. PCR-metoden. Den mest moderna analysen, vars fångst garanterar detektering av DNA hos orsaksmedlet av gonorré i 99% av fallen.

Dessutom utförs blodprovtagning för analys av antikroppar mot gonorré genom ELISA. Diagnos av gonorré, bland annat bör innehålla en bäcken ultraljud, buken, test för HIV och hepatit, general, biokemisk analys, kolposkopi, smeta på onkotsitologiyu. Efter behandling av gonorré hos kvinnor utförs en andra undersökning (vanligtvis 10 dagar och 3-6 månader).

Behandling av gonorré

Behandling av gonorré i hemmet utan att en läkare utses är oacceptabelt: Patologin för att ta otillåtna droger blir en dold, vilket medför de allvarligaste komplikationerna. Huvudpunkten i behandlingen av gonorré hos kvinnor är antibakteriell behandling. Penicillinpreparat kan vara mindre effektiva, så antibiotika för gonorré väljs från gruppen av cefalosporiner, vilka kombineras med makrolider. I avsaknad av analys för känslighet mot antibiotika används ett brett spektrum av läkemedel. Om sjukdomsformen inte är komplicerad, föreskrivs en kombination av ceftriaxon och azitromycin i 7 dagar.

Efter behandling med antibakteriella läkemedel tas en swab: om det igen visar ett positivt resultat, föreskrivs andra tabletter för gonorré. Läkemedel som används cefixim, amoxicillin, amoxiclav, ofloxacin, trimetoprim, erytromycin, gentamicin, Ekomed, azitsid, josamycin och droger från andra farmakologiska grupper. Gravida kvinnor är förbjudna att ta förberedelser av gruppen aminoglykosider, fluorokinoloner.

Dessutom, när ögon påverkas, är lokal behandling genomföres antibakteriella droppar (natrium sulfatsil, Normaks, ciprofloxacin), tvättning med en lösning av silverögonsalvor för att använda antibiotika (tetracyklin, eritromitsinovaya). Lokalt behandlas patienten med douches med lösningar av protargol, antiseptika, kamille infusioner, kalendula.

Antibiotika i gonorré är viktigt att ta och alla sexuella partners av kvinnor, helst - efter en grundlig undersökning. Under behandlingen ska en kvinna inte ha sex utan kondomer och ta alkohol. Om sjukdomen uppträder i akut form är patienten på sjukhus, rekommenderad sängstöd, kost. Dessutom, med kronisk gonorré, ordineras en kvinna:

 • mottagning av immunomodulatorer;
 • Stearinljus för restaurering av vaginala mikroflora
 • bifidobakterier, laktobaciller;
 • fysioterapi (laser, magnetisk behandling, UFO);
 • autohemotherapy;
 • införandet av specifika gonokockssera.

Kirurgisk behandling kan vara nödvändig om droger görs impotenta, till exempel när purulenta abscesser i bäckenorganen uppträder. Urgent ingripande genomförs, om möjligt, genom laparoskopi. I allvarliga fall utförs laparotomi snabbt med excision av bilagor, tvättning av bukhålan.

Gonorré och graviditet

Om en gravid kvinna har kronisk gonorré eller infektion inträffar efter befruktning, kan detta väsentligt komplicera fostrets lager. Gonorré under graviditeten kan leda till:

 • missfall;
 • fostrets död;
 • för tidig födsel;
 • placenta insufficiens
 • inflammation av membran;
 • gonokocks sepsis;
 • svår leverans och infektion hos barnet
 • gonokock konjunktivit, otit i barnet;
 • hos nyfödda tjejer - till gonorré vulva.

Kronisk gonorré orsakar ofta utvecklingen av tubal graviditet, vilket leder till att en kvinna tas till ett sjukhus med en akut mageklinik och livmoderröret avlägsnas. Behandling av gonorré hos gravida kvinnor utförs endast på sjukhuset. Det inkluderar tillåtna antibakteriella läkemedel (cefalosporiner, makrolider). Speciellt betraktas en effektiv kombination av ceftriaxon och erytromycin. Det senare läkemedlet tillsätts nödvändigtvis om en kvinna har chlamydia.

Efter avslutad behandling i en gravid kvinna efter 10 dagar och var tredje månad samplas ett smet på STI, varefter materialet undersöks med en kultur (bakteriologisk) metod. Om möjligt bör gonorré behandlas före befruktning, eftersom det här är säkert att skydda barnet från allvarliga komplikationer och konsekvenserna av medicinering.

Förebyggande av gonorré

Hos kvinnor reduceras förebyggande av gonorré till följande åtgärder:

 • regelbunden användning av kondomer
 • undvikande av oavsiktliga kontakter
 • genitalernas hygien
 • vägran att dela användningen av andras kläder, personliga tillhörigheter, sängkläder med eventuellt infekterade personer;
 • Uteslutning av barns infektion vid förlossning (leverans av kejsarsnitt, behandling av gonorré hos gravida kvinnor).

Det finns några sätt att minska sannolikheten för att få gonorré före och efter en tvivelaktig oskyddad kontakt. För att göra detta kan du fukta bandaget med en lösning av protargol, vik den i form av en tampong, sätt in i slidan, som tidigare smörjats med petroleumjelly. Dessa åtgärder utförs före samlag. Efter samlag bör tvättas noggrant med en lösning av kaliumpermanganat. Det optimala alternativet är att behandla de yttre könsorganen och sätta in i slidan 5 ml. miramistin, betadin, klorhexidin, vilket minskar risken att utveckla sjukdomen med 10 gånger. Efter 10 dagar efter oskyddad kontakt bör smittor ges för förekomst av orsaksmedel av huvud-STI.

Även om en kvinna har återhämtat sig från gonorré och botas, är hon inte immun mot denna patologi. Det är viktigt att i framtiden följa alla förebyggande åtgärder och förhindra en listig sjukdom igen!

Användbar information

Orsaken till de flesta STD: erna är virusinfektioner, som uppträder på grund av försvagad immunitet! Den vanligaste orsaken till immunförsvar är PARASITES! Det har vetenskapligt bevisats att parasiter finns i varje människa och uppenbaras av följande symtom:

 • permanent allmän utmattning
 • dåsighet;
 • sjukdomskänsla;
 • periodisk oavbruten smärta i inre organ
 • depressivt tillstånd

Om du har minst 2 av de angivna symptomen - kanske har du parasiter i din kropp! Vi rekommenderar att du dricker en kurs av antiparasitisk te, åtminstone för förebyggande ändamål

Därför bestämde vi oss för att publicera en exklusiv intervju med Elena Malysheva, där hon avslöjade hemligheten att bli av med parasiter. Läs artikeln >>

Tecken på gonorré hos kvinnor, behandling och förebyggande

Gonorré hos kvinnor förekommer oftast i reproduktiv ålder. Denna infektiösa sexuellt överförbara sjukdom kan leda till infertilitet eller graviditetsproblem, så gonokockinfektion kräver omedelbar behandling för båda könspartnerna. Denna venerala sjukdom kallas också tripper sjukdom eller gonorré.

Enligt WHO-statistiken är gonorré en mycket vanlig infektion. Varje år diagnostiseras sjukdomen hos cirka 200 miljoner människor. I Ryska federationen under de 90 åren var det en liten minskning av tillväxten i antalet fall, men om några år började situationen försämras. Och nu når incidensen mer än 100 fall per 100 tusen personer.

Trots moderna behandlingsmetoder är sjukdomen inte möjlig att fullborda kontrollen: orsaksmedlet av gonorré muterar, som gradvis förvärvar resistens mot de senaste antibiotika.

Patogen av gonorré och överföringsväg

Gonorrés orsaksmedel är den gramnegativa bakterien Neisseria gonorrhoeae, hänvisar till parade kocker, har en bönformad form. Gonokocker är placerade inuti celler, inuti cytoplasma av leukocyter. Dessa organismer är mycket känsliga för olika yttre faktorer. De dör när temperaturen stiger till endast 55 grader. Också skadligt för dem är solljus och torkning. En bra effekt är behandlingen med antiseptiska lösningar. Bakterien förblir livskraftig, att vara i färsk pus. Efter det torkar dör gonokocken.

Vägar för överföring av gonorré:

 1. Det huvudsakliga sättet att överföra infektion är sexuell när patogener överförs under oskyddad vaginal eller analt samlag. 20 - 50% är infekterad med gonorré med ett enda oskyddat traditionellt samlag. Mycket mindre - med oralsex.
 2. Sjukdom från en sjuk mamma överförs till nyfödda under arbetet. Gonorrheal konjunktivit hos den nyfödda uppträder med bildandet av sår som läker med ett ärr. Sjukdom är komplicerad av blindhet.
 3. Med icke-traditionella sexuella handlingar utvecklas gonorréinflammation i rektum, struphuvud och tonsiller. Sjukdomen kan överföras genom en sjuks vibratorer och sexleksaker.
 4. På grund av bakteriens instabilitet i den yttre miljön överförs inte sjukdomen genom kyssar, personliga tillhörigheter hos patienten, bestick, toalettskålar och i simbassänger.
 5. Mycket sällan är smittkällan för små tjejer de personliga effekterna av en mor som har gonorré.

Gonorrés orsaksmedel kan inte flytta, de utgör ingen tvist. Dessa organismer har mycket tunna trådar, på grund av vilka de kan bibehållas på ytan av epitelceller, erytrocyter, manliga könsceller-spermatozoa. Ovan är varje bakterie täckt med ett lager av speciell substans och, som det var, i en kapsel. Därför är förstörelsen av sådana organismer svår. Behandling är komplicerad av det faktum att det är möjligt att placera patogenen i cellerna i epitelet, trichomonaderna och leukocyterna.

Inkubationsperioden

Den latenta (inkubations) perioden med gonorré är från 2 till 5 dagar för män och från 5 till 10 dagar (och till och med 30 dagar) för kvinnor. Under denna tid kommer gonokocker från slemhinnan till submucosa och orsakar dess förstöring.

Därifrån sprider infektionen genom lymfvägarna och går in i blodomloppet. Sprida retrograd gonokocker penetrera genom äggledaren i äggstockarna, vilket får dem inflammation (adnexit) och in i bukhålan. Med en kraftig minskning immunitet gonokocker kan spridas genom blodomloppet och orsaka sepsis, och misslyckande av vissa organ - leder, slemhinnor i ögon, hud, hjärta och hjärna membran.

De första tecknen på gonorré, foto

Omedelbart efter infektion har gonokockinfektion inga kliniska manifestationer. Med gonorré hos kvinnor orsakas symptomen och behandlingen av lokaliseringen av den inflammatoriska processen.

Oftast med denna sjukdom påverkar urinröret och utvecklar gonorré uretrit med följande symtom:

 • ömhet (ofta - brinnande och brinnande) med urinering;
 • klåda i könsorganet och i synnerhet urinröret
 • ökad frekvens av urineringshandlingar;
 • fördelning av urin i små portioner;
 • en fortsatt känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • purulenta införlivningar i urinen.

Det händer också att gonorré väcker cervicit - en inflammatorisk process i livmoderhalsen. Huvudskylten på detta tillstånd är leukorré, ibland med purulenta inklusioner. Resten av sjukdomen är asymptomatisk och smärtfri.

Det tredje vanligaste symptomkomplexet med gonokockskada hos kvinnor är gonorré proctit, vars symtom är:

 • smärtsamma känslor (ibland med klåda och brinnande) i anusen;
 • känsla av värme som en följd av lokal ökning av temperaturen i anusen;
 • Behovet av täta tömningar av tarmarna, ofta utan orsak.

Hur ser gonorré ut, foto

Bilden nedan visar hur sjukdomen manifesterar hos kvinnor.

Kronisk form av sjukdomen

Hos kvinnor sker den kroniska formen av sjukdomen när det finns en långvarig frånvaro av behandling för sin akuta form. Behandling av kronisk gonorré är mycket svår på grund av möjliga komplikationer. Helt avlägsna infektionen kan i vilket fall som helst, men det är värt att komma ihåg att de processer som orsakas av det i kroppen kan vara obotliga. Till exempel leder en långvarig och ofta åtföljande gonorrécervicit gradvis till utseende av vidhäftningar i livmoderhalsen, förhindrande av barnets uppfattning och bärande. Ibland kan ett sådant problem elimineras endast med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp.

Kronisk gonoré åtföljs inte av en uttalad symtomatologi, det kan upptäckas av en slump under undersökningen för förekomsten av någon annan infektion. Basen av hennes behandling består också av antibiotika. Sannolikheten för fullständig återhämtning, med förbehåll för alla nödvändiga medicinska rekommendationer, är 100%.

Tripper under graviditeten

Gonorré hos gravida kvinnor manifesteras av inflammation i vagina och livmoderhalsen, för tidig öppning av membran eller inflammation, födelsepris, septisk abort. Sällan fram till 4 månaders graviditet kan gonokockinfektion uppstå som salpingit (inflammation i äggledarna). Karakteristisk för utvecklingen av gonorrhealvaginit, som vanligtvis inte förekommer utanför graviditeten och är förknippad med hormonell omplacering av det vaginala epitelet.

Symtom ligner på tröst, men vanliga droger hjälper inte. Fara för barnet - intrauterin infektion med gonokocker, postnatal gonorrékonjunktivit, hos tjejer - könsorganisk gonorré. Gravida kvinnor med gonorré behandlas på ett sjukhus.

komplikationer

Komplikationer av gonorré hos kvinnor är mycket allvarliga:

 • bildning av cervikal erosion - icke-helande slemhinnorfel;
 • Bartholinit - inflammation i de stora parade körtlarna på kvällen på vagina, vilket ofta kräver kirurgisk ingrepp;
 • menstruationscykelns misslyckande
 • frigiditet - minskad sexuell lust;
 • Spridningen av infektion i livmoderhålan och appendages (ofta utförd operation);
 • ögonlobens död i en bebis som är infekterad vid förlossning;
 • obstruktion av äggledarna och ektopisk graviditet
 • infertilitet, ofta ihållande
 • nederlag av leder
 • ett missfall vid infektion vid tidiga graviditetsvillkor;
 • syreförlust hos fostret, för tidig födelse och sepsis hos nyfödda med infektion i sen graviditet;
 • i de mest allvarliga fallen - peritonit, skada på hjärtan och hjärnan.

Diagnos av sjukdomen

I början av diagnosen gonorré är en patientintervju och en anamnese. Vidare undersöks en patient för att detektera orsakssambandet hos sjukdomen och att undersöka sjukdomens kliniska manifestationer. Det mest exakta resultatet visas dock av analysernas resultat.

Bakterioskopisk undersökning består i att färga smeten enligt en speciell metod som avslöjar patogena mikroorganismer med akut gonorré med nästan 100% noggrannhet. Kronisk gonorré är mycket svårare att upptäcka. Bakteriologiska metoder gör det möjligt att bestämma känsligheten hos bakterierna som finns för antibakteriella läkemedel, vilket är nödvändigt för vidare behandling.

I denna situation studeras utmatningen av urinröret, urinvägarna och sköljvattnet från rektum utöver standardanalyser. Allt detta sammanlagt ger en klar bild av sjukdomen och möjliggör det mest effektiva botemedlet.

Behandlingsschema för gonorré

Huvudprincipen: Det är obligatoriskt att behandla sexpartner, i vilka gonokocker upptäcktes med hjälp av en kulturmetod. Akut och kronisk gonorré kräver ett etiotropiskt tillvägagångssätt, det vill säga en effekt på orsaken till sjukdomen.

Terapi med antibiotika, som tas oralt, utförs alltid mot bakgrund av hepatoprotektorer (karsil) och probiotika (linex, yoghurt). Lokala medel med eubiotika (intravaginal) - akryl-, lakto- och bifidumbakterin. Det skulle vara överflödigt och utnämningen av antifungala läkemedel (flukonazol).

Frestelsen att läka sig själv är bättre att sluta, eftersom antibiotika inte fungerar och gonorré går in i en kronisk form och medicin alltmer orsaka allergier och dess komplikationer - anafylaktisk chock - utvecklas med blixtens hastighet. Och det viktigaste: endast läkaren utför en pålitlig diagnos av gonorré baserat på objektiva data.

Av antibiotika vid behandling av gonorré hos kvinnor ges preferenser till penicillin, cefalosporin, fluoroquilonserier:

 • Ceftriaxon 0,25 g eller gentamicin 2,0 g IM
 • Sumamed 2 g (analoger av Z-faktorn, Azitrox, Hemomycin, Azicid, Ecomed)
 • Cefixime 0,4 g eller ciprofloxacin 0,5 g oralt

Akut stigande gonorré behandlas med följande droger6

 • Ceftriaxon 1 g / m 1 gånger om dagen i en vecka, ciprofloxacin 500 mg / 2 gånger dagligen i 7 dagar, ofloxacin 0,4 g av 2 gånger per dag i en vecka.
 • Det är möjligt att använda andra antibiotika (tetracyklin, clindamycin, rifampicin, bicillin, josamycin, ofloxacin, etc.)
 • Behandling av kronisk gonorré kompletteras med immunstimulans och gonokocksvaccin (pyrogenal, metyluracil, levamisol, prodigiozan).
 • Aktiverar effektivt skyddskrafterna i kroppens autohemoterapi.

Eftersom gonorré kombineras ofta med trikomonasinfektion och / eller klamydia, är Doxycycline ansluten till terapi i 10 dagar och beredningar metronidazol i 5 - 7 dagar. Lokal behandling består i tvättning urinröret 0,5% silvernitratlösning, vaginala sköljlösningar mangan protargola, klorhexidin miramistinom buljong och kamomill.

I vissa fall används nya behandlingsregimer med 2 droger - Azitromycin (inuti) + Gentamicin (injektioner) eller annan kombination - Gemifloxacin + Azitromycin oralt.

Detta beror på det faktum att under det senaste årtiondet, WHO är oroad över ökningen i fall av gonorré patogen resistens mot vissa antibiotika, till exempel chefen hälsa expert Storbritannien, Sally Davies, sade att under 2013, 80% av kliniska fall bestämt motstånd gonorré mot tetracykliner.

Under hela behandlingsperioden är sex och alkohol förbjudna!

Nödförebyggande

Om en kvinna har ingått ett oskyddat samlag och är rädd för infektion med gonokocker rekommenderas det att vidta nödåtgärder, inklusive:

 • evakuering av blåsan (företrädesvis två gånger);
 • noggrann behandling med varmt vatten och tvål inuti låren och yttre könsorganen;
 • administrering av Miramistin eller Betadin-lösningar till urinröret (högst 1-2 milliliter) och i vagina (upp till 5 milliliter), om efter en farlig kontakt inte mer än två timmar gått,
 • behandling med antiseptisk (Miramistin, klorhexidin, svag mangan) skrot och inre lår.

Senast 48 timmar efter den eventuella infektionen, bör du kontakta den venerolog som ska genomföra undersökningen och utarbeta en terapiplan som består av läkande effekt på specifika områden.

Rutinprevention av gonorré

Förhindra infektion med gonokocker och blockera sjukdomsutbredningen - de viktigaste uppgifterna att förebygga gonorré. Risken för infektion under samlag minskar med användning av kondom och efterföljande användning av klorbaserade antiseptika (myramitan). Tvättning med rent vatten och tvål är ineffektivt, som spermicider. Det bästa sättet att upprätthålla hälsan är en pålitlig partner, helst i singularen.

Säker sex med gonorré utan kondom med en sjuk eller en infektionsbärare är möjlig, men ett fullständigt samlag kan sådana åtgärder knappast kallas. Experter hänvisar till dem kroppsmassage, torr kyss, oral kontakt med kroppen utom för zonen av externa genitala organ, självmasturbation och enskilda sexleksaker.

Återgivning av sjukgonorré och bärare sker vid planerade undersökningar, registrering av medicinska böcker, under registrering av gravida kvinnor på kontot. Examination måste passera alla sexuella partners, efter kontakt under 30 dagar fanns symptom på gonorré och i asymtomatisk formen - inom 60 dagar före tidpunkten för diagnos, om åtminstone en av dem visade tecken på sjukdomen. Sökte mödrar vars barn är sjuka med gonorré och flickor, om en förälder eller vårdnadshavare har konstaterats gonorré.