Huvud
Behandling

Hur bli av med prostatit hemma - de bästa tinkturerna och recepten

Behandling av prostatit i hemmet är fortfarande en av de mest populära frågorna av män, idag kommer vi att försöka svara på denna fråga så mycket som möjligt. Många bevisade folkrecept och användbara övningar för din hälsa. Sjukdomsformen påverkar direkt valet av en metod för behandling av prostatit. Det finns ett bakteriellt utseende som uppträder i akut eller kronisk form. När sjukdomen inte är bakteriell i naturen är den bara kronisk. Efter samråd med vårdläkaren kan du välja rätt sätt att behandla prostatit hemma.

Läkare känner igen styrkan hos traditionell medicin i kampen mot denna sjukdom och förbjuder inte, tillsammans med drogterapi, deras användning. Folkmetoder hjälper till att lindra den allmänna sjukdomstillståndet och stärka kroppen.

Hur man behandlar prostatit med folkmetoder hemma

Vad kommer att hjälpa till med hembehandling?

 1. Kinesiska plaster från prostatit lindrar smärta och förbättrar blodcirkulationen.
 2. Monastiskt te mot prostatit - avlägsnar inflammation och ökar styrkan.

Ej stekt pumpa frön

Ett sätt att behandla sjukdomen som beskrivs, relaterad till de mest beprövade och antika. I pumpafrön finns det mycket zink, vilket, oavsett ålder, är nödvändigt för varje man. För att underlätta prostatiternas gång måste du äta 30 pumpa frön en dag före varje måltid. Detta hjälper till att ge kroppen den nödvändiga dagliga dosen zink.

Du kan också förbereda läckra pumpa bollar som kommer att hjälpa till med prostatit. För detta tas 500 gram icke-friterade skalade pumpafrön, de twistas i köttkvarn. Lägg sedan till 200 gram honung, allt blandar väl. Du får en massa som det är lätt att bilda bollar av storleken på ett vanligt chokladgodis. Håll på en sval plats och äta på bollen två gånger om dagen och sakta suga dem en halvtimme innan du äter.

Aspen bark

För beredning av denna folkmedicinen måste ta initiativet i början av våren, när asp bark börjar ström (de första knopparna blommar). Det är nödvändigt att samla en bark med en tjocklek av högst fem millimeter och torka den i ugnen. Ta sedan ett hundra gram bark och hugga det, häll 200 gram vodka. Bota i 14 dagar på en mörk plats, vodka måste täcka hela barken. Tinkturera sedan stammen och drick 20 droppar (utspädd i 100 gram vatten) tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är flera månader.

Bark och löv av hassel

Hasselnas bark och blad tas. Ingredienser måste bryggas, men inte tillsammans, men i sin tur. Carous bör bryggas dubbelt så lång som lämnar. Ett glas vatten tas på en matsked av löv. Täck kärlet med ett tätt lock och lämna i en halvtimme. Torka sedan och ta en kvart kopp fyra gånger om dagen. Det är bäst att använda unga löv och bark, och det är också tillåtet att brygga en enda portion av ingrediensen flera gånger. De säger att efter en vecka av sådana förfaranden kommer prostatit att gå iväg.

Terapi med juice

Redan traditionell medicin har visat att användningen av ett stort antal färskpressade juicer stimulerar utsöndringen av urinsyra från kroppen. Men det är urinsyra, absorberat i musklerna hos män, är orsaken till att prostatacancer uppstår. Därför kan du varje dag dricka 500 ml färskpressad juice. Särskilt användbara är betor och morötter, gurkor och sparris.

För män som lider av den beskrivna sjukdomen är juice av svarta elderbär bär också extremt användbar. Den ska vara full på en matsked på morgonen före måltiden i tio dagar. För att bevara äppeljuice under lång tid kan du lägga till lite ättika på den.

Var uppmärksam! Behandling med juice orsakar ofta en patient att få feber. Detta bör inte skrämas, för en sådan process indikerar effektiviteten av behandlingen.

Användbar för alla män, och de som har problem med prostatakörteln, persiljajuice. Det ska tas på en matsked tre gånger om dagen före måltiderna. I persilja finns mycket vitamin C och A, så det är en nödvändig ört för den manliga kroppen. Du kan också göra avkok av persilja frön. Frön males till ett pulver. Fyra teskedar pulver hälls i ett glas vatten, koka i 15 minuter. Ta en sådan avkok i mängden matsked sex gånger om dagen.

Kastanj vanlig

Om de vanliga kastanjerna som växer på många varv inte kan ätas, kan de hjälpa till i behandlingen av prostatit hemma. Det är nödvändigt att ta ett nytt skal (pre-chop) och brygga det. En sådan avkok kan säkert dricka istället för te.

Detta är viktigt! Från tamponger blöt i avkastningen på kastanjeskalet, kan man också göra effektiva enemas.

Med prostatit kan bruna mogna kastanjer användas. Ta deras skal och slipa. Sedan häller tre matskedar av skal över natten med ett glas kokande vatten. Koka för att dricka trettio droppar varje dag innan du äter.

Behandling av prostatit med örter:

 1. Renhet eller hemlock (giftigt gräs, du måste hantera försiktigt). Ta en halv matsked av varje ört och häll ett hundra gram alkohol. På ett mörkt ställe, insistera på tio dagar, då påfrestning. Drick före frukost, tillsätt en droppe tinktur till ett glas mjölk eller vanligt vatten. Nästa dag kan du lägga till två droppar och så vidare. På den trettionde dagen löses trettio droppar i ett glas mjölk eller vatten, och nedräkning sker i omvänd ordning.
 2. Hjälper med en prostatitbuljong kan beredas från yarrows, björkblad och bärbär. En matsked av en blandning av örter häll kokande vatten och insistera, sedan spänna. Ta två matskedar före måltiderna.
 3. Framgångsrikt i behandlingen av prostatit kan göra avkolning av bark och hasselblad, burdockrötter.
 4. Horsetail och hassel. Det är nödvändigt i lika stor utsträckning att ta hästspetsfält, björkblad och hassel, hugga. Till 60 gram löv lägger till 600 ml kokande vatten och koka i tio minuter. Sedan en timme att insistera och dränera.

P ropolis

Denna ingrediens anses vara ett utmärkt effektivt verktyg för att bekämpa inflammatoriska processer. Det kommer också att hjälpa till med prostatit, bara det är nödvändigt att korrekt förbereda alla ingredienser. I 200 ml sätta 40 gram propolis och indunsta alkoholen. Blanda 0,1 gram extrakt med två gram kakaosmör. Gör sedan ett ljus och sätt det i ändtarmen. Behandlingen utförs i 30 dagar dagligen.

Detta är viktigt! Du kan ta propolis inuti. För detta måste 40 droppar tinktur lösas i ett hundra gram vatten. Behandlingsförloppet kommer att ligga i fyrtiofem dagar.

Rågmjöl och honung

Ett annat recept på matlagningsljus som verkligen hjälper, innehåller tre matskedar rågmjöl, en tsk rå ägg och honung. Blanda allt till en tjock tjock deg och bilda ett ljus. Sätt ljusen i frysen och sätt in i rektum på morgonen och på kvällen. Behandlingen ska varas i fyra veckor.

Särskild gymnastik och massage

Fysiska övningar stärker människors hälsa, bland annat, de hjälper män att bekämpa prostatit. Utför en särskild uppsättning övningar
det är nödvändigt varje morgon. Efter att ha vaknat i fem minuter, gör en perineal massage (hjälp för att undvika stagnation av prostatakörteln).

Efter massage kan du starta speciella övningar. Det är nödvändigt att stå med en platt rygg, föra fötterna axelbredd och sitta ner. Flytta knäna framåt och bakåt (i sin tur) i fem minuter. Initialt är träning svårt att utföra, men med tiden visas rätt kompetens. Även när prostata visas mycket promenader.

Varma bad

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 grader, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkroppar av ovanstående örter in i badrummet.

Detta är viktigt! Också i hemmet är det rekommenderat att göra uppvärmningsfel. För dem, ett avkok av broccoli eller salvia, bör buljongens temperatur ligga inom 38 grader Celsius. Paraffinapplikation, varmvatten, uppvärmd salt eller sand är alla uppvärmningsförfaranden som både folk och traditionell medicin rekommenderar till män med kronisk prostatit.

Uppmärksamhet på mat

Detta är inte en metod för traditionell medicin för behandling av prostatit, men det är också ett viktigt steg som nödvändigtvis måste ske. Maten bör balanseras. Avfall bör vara från kaffe och kakao, alkoholhaltiga drycker, den maximala minskningen av konsumtionen av rökt och saltat.

Vad kan man göra för att förebygga?

När man söker efter sätt att behandla prostatit med folkmedicin, måste man alltid komma ihåg om korrekt profylax. Det kommer att bidra till att undvika återfall och leva ett lugnt hälsosamt liv. Du bör försöka undvika förkylning och se till att fötterna är varma. För förebyggande är morgonjoggar och promenader extremt användbara.

För att sova är det nödvändigt på en hård säng. När det gäller näring, då är kryddig, alkohol och rökning uteslutna kategoriskt. Män med prostatit bör följa regelbundenhet av avföring.

Behandling av en akut form av prostatit resulterar i fullständig botemedel. I sjukdomens kroniska lopp, om du inte uppmärksammar det, kommer återfall ofta att inträffa. Om det finns inflammatoriska stenar i prostatakörteln kommer behandlingen att bli ännu mer komplex och komplex. Effektiviteten av metoden för folkmedicin kan bevisas, men alltid är det nödvändigt att utföra behandling under överinseende av den behandlande läkaren. Detta är det enda sättet att få den mest positiva effekten från varje procedur eller behandling.

Medel och metoder för hembehandling av prostatit

Hem män som lider av prostatit i akut eller kronisk form, rekommenderas att följa recept av traditionell medicin och glöm inte om effektiviteten specifikt visas i inflammation i prostatan motion. Dessutom kan du utföra prostata massage eller använda fjärrstyrda medicinsk utrustning.

Terapi med örter och mat

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Hur man behandlar prostata sjukdom med pumpa frön

Effektiviteten av sådan behandling för män beror på närvaron i pumpa frön av en stor mängd zink. Traditionella läkarna rekommenderar att man äter minst 30 fröer varje dag och använder dem före måltiderna. Det finns en sådan mängd frön att en daglig dos av ett användbart spårämne finns.

Du kan laga mat och söt pumpa efterrätt. För att göra det hemma skal 500 gram frön skalas och krossas med en mixer eller köttkvarn, varefter 200 gram honung läggs till blandningen. Från den resulterande lösningen bildas bollar som är något större än hasselmuttern och placeras i kylskåp. Dagligen på morgonen spridda de på pannan ett par improviserade godis för att ta rumstemperatur. Den optimala mängden av sådan medicin för prostatit för män är 2 pärlor per dag, vilka ätas före ätning. Söthet sväljs inte, men absorberas i munnen i två minuter. För att uppnå en bestående effekt är det tillräckligt att göra behandling med kursen en månad en gång per år.

Behandling av prostatit med persilja

Den vanliga närvaron av persilja i kosten hos män är nyckeln till att upprätthålla sexuell funktion och förhindra inflammatorisk process i prostatakörteln. Persilans helande egenskaper beror på närvaron i en stor mängd vitaminer och mineraler. Endast 100 gram gröna innehåller två gånger den dagliga dosen av vitamin A och C-vitamin (jämfört med citrus, dess mängd är 4 gånger mer).

Behandling hemma utförs med persilja juice, som är beredd före varje intag (en matsked behövs) och druckit tre gånger om dagen, upprätthålla ett 30-minutersintervall före måltiderna. Du kan behandla prostatit och växtfrön, krossa 4 teskedar frön i ett pulver, häll ett glas kokande vatten och koka i en kvart i timmen. Innan du dricker kyls buljongen och fylls på en matsked 5 gånger om dagen.

Hur man behandlar inflammerad prostatajuice

För sådan terapi hemma krävs en juicer. Under påverkan av saft aktiveras urinsyrautskiljningen hos män, på grund av vilken inflammationsprocessen i prostatan är försvagad elimineras patogena bakterier.

De mest effektiva är följande alternativ:

 • Aspargesjuice, som måste konsumeras i mängder på ca 500 gram dagligen;
 • Juice från äggbär, som är berusade på en tom mage i mängden 100 ml i 10 dagar;
 • Juice av morötter, gurkor eller betor, som är berusade varje dag för 600 ml;
 • Blandas i lika stora proportioner pumpa juice och morötter.

Äta vitlök och lök

Behandla prostatit hemma är möjligt och genom regelbunden användning förbättrar styrkan hos löken, som är ihopkopplad med vitlök stimulerar funktionen hos prostatakörteln, vilket ökar dess motstånd mot verkan av mikrober. Effekten av terapi är möjlig även efter att ha ätit mat som har värmebehandlats.

Propolisbehandling

Biodlingsprodukten rekommenderas för att göra ljus i hemmet. Först hälles 30 ml alkohol i 10 gram propolis och avlägsnas för infusion i 10 dagar, omblandning ibland. Vid slutet av perioden sätts behållaren med alkohol och propolis på elden och avdunstningen utförs tills det finns en flytande brun massa som inte innehåller någon alkoholkomponent. Tillsätt sedan blandningen 20 gram smör och bringa kompositionen till ett homogent tillstånd i ett vattenbad. Det sista steget i beredningen är bildandet av 10 ljus, vilka var och en är insvept i folie och placeras i kylskåp.

Utöva med prostatit

För att behandla hemma kan och kan inflammation i prostata ske genom att regelbundet utföra följande övningar:

 • Ligger på baksidan, böjer sig och lägger sig på sig, har knän nära sina ansikten och klämmer dem med sina händer. Sådan behandling av män är möjlig, även om prostatit detekteras i akut form. Att ligga i denna position följer ungefär 20 minuter.
 • På morgonen utförs träningen genom att startpositionen står och förbinder benen ihop. Börja squatsna, släppa med 1/3, sedan i den nedre positionen växla uppåt knäna, fortsätter att ladda i 5 minuter. Om möjligt görs en liknande uppvärmning för att öka blodcirkulationen i prostata på kvällen.
 • Om prostatit är inte bakterier och inflammatorisk natur, vid behandling av män rekommenderas att använda vanliga knäböj (de bör vara djupt för att bäckenet befann sig på knä nivå). Det optimala antalet repetitioner, som måste göras hemma var 2-3 dagar - cirka hundra. Om det är möjligt att förverkliga den uppsatta planen kan det anses att behandlingen av prostatit kommer att sluta på kortast möjliga tid och sjukdomen kommer att återföras. Bristen på blodcirkulation av prostata och andra organ i det lilla bäckenet indikeras av utseendet av smärtsamma känslor i benen under träningen.

Om utföra 100 knäböj inte möjligt (även med uppdelningen av hela komplexet ett par strategier i intervall om 3 minuter), är det möjligt att effektivt behandla inflammerad prostata eller förhindra utvecklingen av patologiska process som kompletterar hem squat motion "sax" (20 gånger med varje ben) och ökningen av den uträtat benposition (även inte mindre än 20 gånger), liggande på magen.

Behandling av prostata med massage

För män som har inflammation i prostata, visas speciella massage. Detta är en direkt effekt på prostatakörteln införd genom fingerns anus.

Det är viktigt att förstå att hemma, en sådan övning kan utföras endast under förutsättning av absolut medvetenhet om prostata och hur det påverkar det. I andra situationer är det bättre att inte experimentera, men att välja organets stimulans med hjälp av speciella enheter.

Följande medicintekniska produkter hjälper till att behandla de inflammerade körtlarna hemma:

 • Androgen. Det skiljer sig från den magnetiska arbetsprincipen, det bidrar till att eliminera ödem i prostata, för att stoppa den inflammatoriska processen och för att lindra den smärtsamma spasmen.
 • Intraton. Dess användning är indikerad för män vars inflammation har gått i kronisk form och situationen har förvärrats av utvecklingen av en purulent process.
 • Yarovit. Med hjälp av ett sådant instrument hemma kan inflammation behandlas med samtidiga laser-, magnetiska och elektriska effekter. För att genomföra den senaste funktionen på huden, fixeras elektroder som överför modulerade strömmar.
 • Vitaphone. Med hjälp är det möjligt att behandla inte bara prostatit men också gynekologiska sjukdomar hos kvinnor.
 • Mavit. Användningen hemma hjälper till att på ett omfattande sätt påverka prostatakörteln för dess återhämtning på kortast möjliga tid.
 • Intramag. I hjärtat av arbetet är samtidig användning av elektriska, magnetophoretiska tekniker, tvättning av urinröret och mikro-massage. Det finns flera katetrar i satsen;
 • Enkelt. Dess användning rekommenderas om det är nödvändigt att behandla inflammation som är bakteriell i naturen.

Det är viktigt att förstå att någon terapi hemma borde vara ett tillägg till den grundläggande konservativa behandlingen. Endast en läkare kan bestämma processens sanna natur och göra en effektiv terapeutisk behandling.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Kronisk prostatit, behandling hemma med folkmekanismer

Prostatit är en inflammatorisk process, lokaliserad i prostatakörteln. Illamående leder till en störning i prostatens funktion och morfologi.

skäl

Det är vanligt att klassificera fyra huvudformer av sjukdomen:

 • bakteriell akut form;
 • bakteriell kronisk;
 • icke-bakteriell;
 • prostatodyni.

Patogenes och etiologi hos bakterieformen består av följande faktorer:

 1. Infektiös infektion i prostata (genom urinröret, vid urinering, infekterad med en patogen mikroflora, med ett blodflöde genom lymfatiska reservoarerna).
 2. Otillräcklig blodtillförsel.
 3. Urologiska sjukdomar (cystit, uretrit, pyelonefrit).
 4. Dålig näring, stanna i fuktig miljö, allmän eller lokal hypotermi, överhettning.
 5. Foci av infektioner i kroppen: bihåleinflammation, tonsillit, karies, bronkit i kronisk form, etc.

Stagnerande fenomen orsakas av beteendefaktorer:

 • Avhållande eller hög sexuell aktivitet.
 • Övningen av avbruten samlag.
 • Svag fysisk aktivitet.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Kronisk förgiftning.
 • Behandlingsorganens patologi (adenom, hemorrojder, trauma).

symptom

Sjukdomen manifesterar sig som en allmän och lokal symptomatologi. Den främsta lokala skylten är den prostatiska triaden. Sådana tillstånd karakteriseras enligt följande:

 • smärta, lokaliserad i perineum, könsorgan.
 • Obehaglig smärta, som uppstår vid urinering, efter samlag.
 • Ökad urinering, med ofullständig tömning av blåsan, brinnande i urinröret.
 • Lokala hudfärger ändras, klåda, känsla av svettning och kyla i perineum.

Metoder och medel för behandling hemma

Behandling av prostatit hos män, denna process är lång och vanligtvis permanent. Medicin, massage och terapi lindrar bara exacerbationer. Eyektivnoe behandling, kanske bara om alla recept i behandlingen av prostatit.

Rektala suppositorier och tabletter med prostatit

Under behandlingen rekommenderas att använda speciella rektala suppositorier och suppositorier med antibiotika. Läkemedlet löses i rektum, vilket säkerställer sin höga koncentration. Ljus för prostatit mottas väl.

 1. Stearinljus från prostatit "Vitaprost plus". Läkemedlet innehåller ett extrakt av prostata och lyckats bevisa dess effektivitet. Biverkningar är mycket sällsynta.
 2. "Rifampicin". Läkemedlet blockerar vaskulära spasmer.
 3. "Prostopin" -stearin från prostatit med propolis. Ljus innehåller aktiverad propolis, pergus och royal gelé.
 4. "Anuzol". Drogen tar bort inflammation, eliminerar patogen mikroflora, blockerar spasmer.
 5. "Prostamol uno" - kapslar.

Övningar för prostatit

Behandling för behandling av prostatit, med systematisk implementering, kan förbättra patientens tillstånd. Fördelaktig effekt är enligt följande:

 1. Förstärkning av perineal muskulaturen, den främre väggen i bukhinnan, vilket leder till återställandet av processerna av avföring och urinering.
 2. Aktivt inflytande på muskelnerven, som främjar förbättring av blodkärl och normalisering av blodcirkulationen.
 3. Minskning av inflammation och svullnad.

Rekommendationer av urologer för övningen:

 • Mannen ligger på ryggen, benen är böjda, händerna placeras på buken. Andning bör vara membran. När du andas ut är magen ritad, och du måste hålla ut den vid inandning. Tolv rörelser pågår.
 • Det är nödvändigt att ligga ner på höger sida, lägg handen under huvudet, ditt ben är i en böjd position. Vänster arm och bensteg vid inandning, vid utandning - återvända tillbaka. Upprepa - 12 sid.
 • I stället på knäna vid inandning, händer upp. Vid utandning bör du sitta till höger och snabbt återgå till ursprunglig position. Vid inandningen ökar armarna, vid utandning är det nödvändigt att sitta till vänster och ta den tidigare positionen. Upprepa - 5-6 r. i båda riktningarna.
 • Efter träning måste du slappna av dina muskler, lugna andan.

För första gången är det bättre att utföra övningar i gymmet under ledning av en läkare. När tekniken har blivit helt behärskad kan du gå vidare till en oberoende last.

Självmassage och massagebehandling

En användbar massageåtgärd avslöjas enligt följande:

 • Eliminering av stagnation av lymf och blod i ländryggen.
 • Förbättring av muskelton i perineum, rektum, excretionskanaler i körteln.
 • Bra effekt på nervsystemet.

Hur man utför självmassage

Förfarandet bör göras på morgonen, bättre på en tom mage eller vid lunch tid innan du äter. Före manipulation rekommenderas att tömma blåsan och tarmen.

Grundprinciperna för självmassage:

 • Personen ska vara i ett bekvämt läge.
 • Det är nödvändigt att koppla av.
 • Det är nödvändigt att uppnå jämn andning.
 • Varje mottagning upprepas 6 p. och slutar med sträckning.
 • Sessionsperioden är 15 minuter.

exempel

 1. Det är nödvändigt att stå upprätt, du kan lätt böja ryggen. Baksidan av palmerna ger ljusstroppar i ryggen. Inflytningsområdet är området från övre kanten av bäckenbenen till axelbladet. Händerna ska gå från ryggraden till sidorna.
 2. Lumbosacral avdelning masseras i samma position. Händerna rör sig längs ryggraden från mitten av skinkorna till ländryggsregionen, sedan till båda sidorna längs bäckenets övre kanter.

Du kan göra en cirkulär slipning av fingrarna. Mjukt tryck på nedre delen av ryggen, coccyx och sacrum är välkomna.

Behandling med folkmedicin

Metoder för alternativ medicin kompletterar ofta den grundläggande behandlingen.

Ett recept baserat på persilja

komponenter:

 • 50 gram persilja gräs.
 • 50 gr. rötter.

metod:

 • Grönsaksråvaror krossas.
 • Den resulterande vasslan placeras i en termosflaska och hälles i 350 ml kokande vatten.
 • Drogen är infunderad under dagen, filtrerad och klar för användning.
 • Upptagningsschema: 40 ml vardera fyra gånger dagligen tills man äter.

funktioner:

 • Persilja har en smärtstillande effekt, tar bort inflammation.
 • Infusioner baserade på denna växt används som carminativ och diuretikum.
 • Persilja hjälper till att stärka immuniteten.

Kontraindikationer: Individuella allergiska reaktioner.

Behandling med bin

Behandling av sjukdom hos bin betraktas som effektiv. Behandlingsförloppet är 21 dagar, det består i förbättring av hela organismen av bieträken.

metod:

 • Specialisten gör ett effektprogram.
 • På den första dagen bör biet bara bita en gång, i den andra - två etc.
 • På den tionde dagen av behandlingen börjar nedräkningen, det vill säga behandlingen går på ett minskande schema.

funktioner:

Vid behandling av prostatit i kronisk form rekommenderas att arbeta på följande punkter:

 • Poängen mellan tummen och pekfingret.
 • Samma plats endast på vänster sida.
 • Höger och vänster armbåge.
 • Solar plexus.
 • Inguinalzon.
 • Svanskotan.
 • Kalvsmuskler i vänster och höger ben.
 • Achilles sena till vänster och höger ben.

Kontraindikationer. Allergi mot honung, propolis

Behandling med bi soppa

Metoden för behandling med bi-soppa är inte mindre effektiv än bietrabehandling.

komponenter:

 • Beespine - 20 gram.
 • Vatten - 50 ml.

metod:

 • Skopan blandas med vatten och placeras i en emaljpanna.
 • Blandningen bör kokas över låg värme i ungefär en timme.
 • Infusionen kyles och filtreras.
 • För en djupare effekt i massan introduceras ch. alkoholisk tinktur av propolis och lite honung.
 • Läkemedlet tas vid 25 gr. två gånger om dagen i en månad.

funktioner: Tekniken är lämplig för dem som inte upplever smärta och inte är beredda att tolerera biebitar.

Kontraindikationer: Allergiska reaktioner mot honung och biprodukter.

Propolis med prostatit

Propolis ökar motståndet mot infektioner, hämmar bakterier och lindrar inflammation. Gynnsam effekt sträcker sig inte bara till prostatakörteln utan också till omgivande vävnader.

komponenter

 • Tinktur av propolis 20%.
 • Ett halvt glas mjölk.

teknik

 • Mjölken bringas till ett varmt tillstånd, i det läggs fyrtio droppar propolis.
 • Läkemedlet tas fyra gånger om dagen i en timme innan man äter.

funktioner: Du kan använda ren propolis. För att göra det måste det tuggas länge, då kan du svälja det.

Kontraindikationer: Individuella allergiska reaktioner.

Te för behandling av prostatit baserat på örter

Det första receptet

komponenter:

 • Frön av plantain - två delar.
 • Kockrot - tre delar.
 • Mor-och-mormor - två delar.
 • Maskrosblad är tre delar.
 • Highlander av fågelgräs - tre delar.
 • Fänkål - tre delar.
 • Violett är två delar.

metod:

 • Alla växtdelar är blandade.
 • Massa i en mängd lika med 50 gram, häll 1/2 l varmt vatten.
 • Te infunderas i två timmar i en förseglad behållare.
 • Efter att tiden har löpt ut filtreras den och pressas.
 • Te är full 100 ml två gånger om dagen före måltiden.

Det andra receptet

komponenter:

 • Gräs hästslag - två delar.
 • Burdock rötter - tre delar.
 • Camomile - tre delar.
 • Marigold (calendula) - tre delar.
 • Badans rötter är två delar.

metod:

 • Vegetabiliska råvaror blandas ihop.
 • 50 gr. blandningen bryggs 500 ml kokande vatten och infunderas i tre timmar.
 • Produkten filtreras och pressas.
 • Te tas som en het 100 ml tre gånger om dagen.

funktioner: Dryck rekommenderas att ta i sin rena form, utan införande av sötningsmedel och andra tillsatser.

Kontraindikationer: Individuella allergiska reaktioner.

lotioner

Kompresser används vid behandling av kronisk prostatit utanför den akuta fasen.

metod:

 • Det är nödvändigt att ta en liten handduk och fuktar det i varmt vatten.
 • Tyget är något vriden ut, viks flera gånger.
 • Handduken appliceras på nedre delen av buken. Det är nödvändigt att organisera ytterligare värme, till exempel att ta omslaget med en varm filt.
 • När det kyler ner kan proceduren anses vara komplett.

Kontraindikationer: Prostatit i akut stadium

Läkarnas rekommendationer

 1. fysisk träning bör utföras inom ramen för kurativ fysisk utbildning. Det är nödvändigt att undvika allvarlig trötthet, eftersom detta kan provocera en förvärring av sjukdomen.
 2. Bath. Läkare rekommenderar uppvärmning av prostata, så att besöka bastun och bastu är inte kontraindicerat. Det är möjligt att läkaren kommer att rekommendera att köpa en speciell samling medicinska örter för att förbättra den terapeutiska effekten.
 3. Intimt förhållande. I vissa fall kan erektion och utlösning vara smärtsamt, ibland tvärtom, medföra tillfällig lindring. Om det inte finns några obehagliga upplevelser, borde du leda ett lugnt sexuellt liv.
 4. Diet och regim. Kryddig mat, alkohol, kaffe har en irriterande effekt på prostatakörteln. Det är rekommenderat att utesluta från alla dieter alla dessa produkter eller försök att inte missbruka dem. Separat mat rekommenderas också (mer information här). Om du uppmärksammar regimen bör aktiva aktiviteter åtföljas av viloperioder. Sömn ska vara djup och full - detta är ett viktigt villkor för återhämtning.

Med alla rekommendationer, återkommer sjukdomen, och patienten känner sig lättad från fysisk känsla. När de första tecknen på en sjukdom uppenbarar sig, rekommenderas att konsultera en urolog, snarare än självmediciner.

När du behandlar prostatit måste du förstå exakt. Vad är det, mer i detalj i videon:

Prostatit hos män: symptom, behandling hemma

prostatit hos män - inflammation i prostatakörteln - prostata. Bland de "manliga" sjukdomarna är denna patologi den vanligaste. Förstoring av prostatakörteln börjar vanligtvis hos män efter 35-40 år. Ofta sker sjukdomen hos fulla män med stor mage och ledande stillasittande livsstil, liksom de som tidigare drabbats av venerala sjukdomar.

Här kommer vi att överväga symptomen och effektiv behandling av akut och kronisk prostatit i hemmet genom folkmedicinska läkemedel och medicinska preparat, läkemedel och procedurer.

Symtom på prostatit

Uppkomsten av sjukdomen är vanligtvis förknippad med nedsatt blodcirkulation i bäckenområdet. Det finns en stagnation av blod som leder till en ökning i prostata, då kommer mikroorganismer in i prostatakörteln och inflammation utvecklas.

Gradvis, om patienten inte behandlas, fortskrider sjukdomen, ökningen av fördröjd urin i urinblåsan, vilket leder till en ännu sämre försämring av patientens allmänna tillstånd.

Prostatit kan vara akut och kronisk.

Akut prostatit

Symtom och förloppet av akut prostatit varierar beroende på arten av den patoanatomiska processen. Oftast klagar patienterna på en liten ökning av trängseln att urinera. Ibland märker de utseendet av mukopurulenta trådar i urinen. Med ökningen i processen blir urinering vanligare, åtföljd av tenesmus; Det finns smärtor i perineum - oberoende och med avföring. Om det i detta skede inte börjar behandlas i rätt tid, går sjukdomen i kronisk form.

Kronisk prostatit

Kronisk prostatit är resultatet av en obehandlad akut prostatit. Kronisk prostatit av icke-infektiös ursprung utvecklar ibland mot bakgrunden av sekretionsstasis i folliklarna - den så kallade stillastående prostatit.

Orsaken till stagnation är atony (svaghet) av folliklar och deras utsöndringskanaler på grundval av sexuella överflöd, onani, långvarig sexuell avhållsamhet.

I början av sjukdomen är det vanligtvis inga klagomål, och endast en del klumpning av urinrörsvamparna och en liten mängd slemhinna i urinen gör att patienten ska rådgöra med en läkare.

I andra fall klagar patienter på klåda och smärta i urinrörets område, i anus och perineum, i njurarna, i testiklarna och i låren, längs sciatic nerven. Dessa klagomål är vanligtvis svaga. Ofta ökar de efter samlag, oftare med avhållsamhet.

Det kan vara mer angeläget att urinera, särskilt på natten. Vid slutet av urineringstiden finns det obehagliga känslor av mild tenesmus: den sista delen av urinen strömmar långsamt, droppe för droppe, vilket förklaras av försvagningen av urinrörets muskelton.

Urinen är transparent, med en blandning av filament av en mukopurulent natur. Vid kronisk och långvarig inflammatorisk sjukdomsprocess kan urinen bli grumlig, med hög fosfathalt.

Behandling av akut och kronisk prostatit hos män

De huvudsakliga målen som ska uppnås vid behandlingen är:

 1. undertryckande av prostatakörtelns mikroflora orsakar inflammation (med detta ändamål används antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder);
 2. förbättring av blodcirkulationen i prostata;
 3. eliminering av stillastående fenomen och avlägsnande av ödem;
 4. normalisering av prostas funktionella aktivitet och utveckling av en normal hemlighet;
 5. blockerar symtomen på sjukdomen.

Folk rättsmedel hemma

För att förebygga kronisk prostatit och prostata adenom bör män över 45 år äta upp till 15 g dagligen blomma pollen. I samma dos har pollen en fördelaktig effekt vid behandling av för tidig senescens, som arbetar som biostimulator.

1 matsked hackad fortfarande grönaktig bark av hassel och tre strimlade persilja rot Häll 1 liter kokande vatten och koka i en sluten behållare med låg värme i 20 minuter. Stam. Drick istället för vatten för en dag.

Med en kronisk prostatit, ta 10 delar frukter av vildrosa och hagtorn, 5 stycken gräsdräkt, på 4 delar av blomställningar av kamomillapotek och blommor av vulgaris vulgaris, i tre delar björk, cowberry, kipreya, maskrosrötter, gräs sporisha, 2 delar vardera örter av sötklöver och vintergröna. Två fulla matskedar av den krossade blandningen häll 500 ml kokande vatten från kvällen, insistera, inslagna, natt, stam. Drick varmt för 5-8 glas om dagen. På våren insisterar du bättre på färsk björksoppa och koka det.

För behandling av kronisk prostatit och prostata adenom rekommenderas det att regelbundet användas pumpa frön på morgonen, strax innan frukosten, och om det finns möjlighet, det är under hela dagen.

Ta i lika viktdelar björkblad, hassel vanligt gräs hästsvansfält. 4 matskedar av den krossade blandningen häll tre glas vatten, koka över låg värme i en förseglad behållare i 5-7 minuter, insistera på 1 timmes stam. Ta halv kopp tre gånger om dagen i en månad med kronisk prostatit.

30 gram tallnålar Häll 1 liter vatten, koka i en sluten behållare med låg värme i 10 minuter, kall, spänning. Drick med akut prostatit upp till 5 glas om dagen.

Gräs gås gräs. Avkok av cottonwood på mjölk behandlar urolithiasis, nefrit, cystit, prostatit (1 matsked örter per glas mjölk). Koka 5 minuter, spänning. Drick hälften av glaset tre gånger om dagen. Buljong är en stark diuretikum.

100 g torkade blommor vilket läkemedel som helst, gnidde i pulver, häll 1 liter olivolja. Insistera 2 veckor på en varm plats. Därefter späda 1 tesked av denna produkt 50 ml varmt kokt vatten, vispa tills emulsionen och i form av mikroclystia går in i rektum på natten i 10-15 dagar.

Förutom denna procedur: 1 matsked torr ört flaxen vanlig (cuckoo teardrops), häll 0,5 liter kokande vatten, insistera 2-3 timmar, stam och ta 30 ml (INTE MER, SOM ANVÄNDNINGEN ÄR NUKLEAR) 3-4 gånger om dagen före måltiden. Läkemedlet är effektivt för prostatit och prostatahypertrofi.

Avsluta grenar av pil används som ett antiinflammatoriskt medel. 1 matsked finskivade tunna grenar bryggde ett glas kokande vatten, kokt i 5 minuter. Stänk och drick hälften av glaset tre gånger om dagen.

10 g frön hampa Skölj i ett glas med råvatten tills emulsionen bildar och dricker tre måltider om dagen. Behandlingsförloppet är 1 månad.

1 en matsked av löv FILBERTNÖT insistera i ett glas vatten i 8 timmar, koka sedan 2 minuter i samma vatten och drick tre måltider per dag. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Jordrötter sorrelhäst, cikoria, älskling, burdock, maskros och lakrits Ät dagligen för 1 en tesked, blandad med en tesked honung.

Juice av celandine Drick dagligen, börja med en droppe och tillsätt varje dag för 1 droppe. Gå till 25. Gå sedan gradvis ned till 1 droppe igen. Drick en fjärdedel av ett glas vatten.

Juniper bär Använd på tom mage, från 1 bär. Få upp till 15 bär per dag. Sedan, minska 1 berry, igen, gå till en.

muskot Genomsnittlig storlek äter i 20-30 dagar, varje dag biter av det lite 3-4 gånger om dagen.

Juice av hela växten persilja ta 1-2 teskedar tre gånger om dagen i 20 dagar. Efter en paus i 10 dagar, upprepa kursen.

Under hela behandlingsperioden av kronisk prostatit är det nödvändigt att använda så mycket som möjligt lök, vitlök, aloe, calanchoe, såväl som honung 1 tesked 3 gånger om dagen.

En stor fördel är det dagliga sessila badet (38 grader) innan du lägger dig.

Prophylax av sjukdomar i prostata

Det finns ett mönster i sjukdomar i prostatakörteln - ju längre inflammatorisk process i körteln, desto mindre risk för radikal botemedel. Därför är det nödvändigt att sträva efter att på alla sätt stoppa sjukdomsprogressionen på något sätt.

I de första stadierna kan massagekursen redan slita processen. Med djupare former av prostatit och adenom bör i första hand allmänna styrmedel vidtas: fysisk utbildning utan skarpa rörelser i nedre extremiteterna, lämplig kost, växtbaserad behandling. Det är nödvändigt att övervaka daglig regelbunden tömning av tarmarna, för att försöka avstå från samlag.

Med uttalade nervösa störningar indikeras hydroterapi (vattenbehandling). Mycket användbart för förebyggande och behandling av adenom-ridning, cykling. Det märks att kavalerna aldrig har adenomatös spridning. Ett utmärkt sätt att bevara funktionen i prostatakörteln är wellness jogging.

För att förebygga sjukdomen i sina tidiga skeden rekommenderas följande övningar:

 1. Kör på plats med en hög höftlift i 1 minut.
 2. Acceleration på korta segment på 50-60 m.
 3. Gå och springa på trappan genom
 4. 1-2 steg upp.
 5. Olika rörelser av benen i den bakre positionen (t ex figurer i luften med fötterna från 1 till 10 med en fot, sedan den andra).

Konservativ behandling av prostata adenom är möjlig i de två första skeden av sjukdomen.

Preparat, suppositorier och läkemedel för behandling av prostatit

För närvarande har många läkemedel föreslagits för behandling av prostata adenom och prostatit.

De mest utbredda är följande:

Vitaprost - ett komplex av biologiskt aktiva peptider isolerade från prostata hos unga sexuellt mogna tjurkalver. Det är det så kallade byggmaterialet för prostatakörteln hos en man och normaliserar ämnesomsättningen av detta organ.

Bevisat förmågan hos biologiskt aktiv peptidprostatilen att normalisera processerna för delning av celler i prostatakörteln, återställa blodcirkulationen i prostata och tonen i musklerna i blåsan; Det noterade också sin fördelaktiga effekt på immunitetsindex.

Tack vare dessa effekter eliminerar Vitaprost ödem i prostata, eliminerar inflammatorisk process, normaliserar urinering och eliminerar smärta. Med tanke på allt ovan är det tillräckligt att applicera ett ljus en gång om dagen, vanligtvis på natten. Den rekommenderade kursen är 20-30 dagar.

Förutom läkemedelsbehandling rekommenderas att behandlingsmassage och terapeutisk gymnastik följs.

Bioprost. Naturprodukt från pumpafröolja.

Prostamol - Extrahera från palmfrukter krypande. Applicera 1 kapsel 1-2 gånger om dagen.

Preparat, vars aktiva princip är Doxazosin - viardo, artesine, gentos, prostata.

Omniks. Det lindrar de viktigaste symptomen på prostata sjukdom.

Nyligen har läkemedlet spridit sig Tsivilin. Ansökningsplan:

 • 1: a dag - 1 droppe 3 gånger,
 • 2: a dag - 2 droppar 3 gånger om dagen,
 • Dag 3 - 3 droppar 3 gånger om dagen, etc.

För behandling av prostatit - den maximala dosen 7-9 droppar 3 gånger om dagen, 1 månadskurs med en paus på 2 veckor. Dessutom, med prostatit rekommenderas mikrocykler med Tsivilin i rektum 1 gång per dag (på natten).

Microclysters - på 50 ml kamomill buljong 7 droppar är civil. Köttens temperatur är inte högre än 37 ° C.

Efter den andra kursen kan du om nödvändigt koppla Medzivin i en dos av 3 droppar 2 gånger om dagen.

Protyevaya eller smältvatten är centenarians vatten. Om du dricker sådant vatten, är du inte rädd för njur- eller leverstenar. Om du har någon njursjukdom, så är det här vattnet för dig. Detta vatten är också användbart i alla kroniska sjukdomar i lever, mag-tarmkanalen och hjärt-kärlsystemet.

Tecken och behandling av prostatit

Hur man snabbt bota kronisk prostatit

Prostatit är ett starkt slag mot manlig värdighet, med denna sjukdom kan en man inte leva och njuta av livet.

Många läkare hävdar att kronisk prostatit är mycket svår och lång att behandla, men i den här videon kommer en urolog Kurban Charaburaev att berätta om orsakerna till prostatit och även om effektiva sätt att snabbt återhämta sig.

Övningar för att eliminera prostatit

I den här videon kommer Dr. Peter Popov (Rehabilitationsläkare) att visa mycket effektiva och enkla övningar för avlägsnande av prostatit.

Hur man behandlar prostatit hemma: video

Hjälper massage att klara av prostatit och förbättra människors hälsa?

På grund av vissa tillstånd och processer i prostatakörteln, ackumuleras en man med tiden en inflammatorisk (pus och slem) hemlighet som irriterar prostata parenkymen. Det är en ackumulering av patogena farliga bakterier som leder till prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män.

I en hälsosam kropp tas den patologiska hemligheten av sig själv. På grund av ett felaktigt och inaktivt sätt att leva, sker emellertid inte dålig ekologi, dåliga vanor och andra saker. Som ett resultat är prostata "förorenad" mer och mer, vilket leder till prostatit och till försämring av erektionen.

Massageraren låter dig "klämma ut" en hemlighet från prostata som är nödvändig för människors hälsa. Massage görs rektalt, genom ändtarmen.

Du kan gå till en massage för doktorn, som vissa män anser vara förödmjukande, eller gör det hemma själv med en massager för prostata.

Ytterligare fördelar med att använda en massageapparat:

 1. Den anatomiska formen är optimal för självmassage, utan främlingar i en intim miljö.
 2. Har ett vibrationsoptimerat vibrationsläge;
 3. Godkänd av ledande amerikanska och ryska urologer;
 4. Stärker effektiviteten av behandling av prostatit med läkemedel;
 5. Ta inte så obehagliga känslor som en massage med fingret.
 6. Det är extremt populärt för behandling av manliga sjukdomar i USA!

Resultat av användning av en massager:

 1. Visar en patologisk stagnerad hemlighet från prostata;
 2. Minskar smärta efter några sessioner.
 3. Normaliserar urinering
 4. Förstärker styrkan, känslan av känslor under kön;
 5. Förbättrar spermobilitet
 6. Effektiv behandling och förebyggande av prostatit;
 7. Främjar ett långt sexuellt liv för män;
 1. Tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon;
 2. Vattentät och hypoallergenisk;
 3. Det är helt ofarligt för hälsan.

Under den första månaden såldes mer än 1000 massörer från den här sidan, och vi fick ingen negativ feedback.

100% garanti för anonymitet!

Massagern skickas i ett ogenomskinligt, okomplicerat paket utan några inskriptioner. Vi garanterar dig 100% anonymitet. Ingen, inklusive postanställda och kurirer, kommer att veta vad som finns i paketet. Vi förstår hur viktigt det här är för dig!

Källa: NGNegov. Officiell och traditionell medicin. Den mest detaljerade encyklopedin. - Moskva: Förlagshus Eksmo, 2012.

De bästa metoderna för behandling av kronisk prostatit i hemmet

Medicineringsterapi förbjuder inte parallell behandling av kronisk prostatit i hemmet. Men inte alla medel är bra för hemterapi. Det är vanligt att använda folkmetoderna som testats av år och människor. De kan lindra kroppens tillstånd med prostatit och ha en positiv effekt på människors hälsa.

Att bota prostatit med traditionell medicin måste du veta ursprunget och formen av sjukdomen. Utan professionell rådgivning kan specialister inte göra. Prostatit kan ha bakteriell eller icke-bakteriell ursprung, fortsätter i akut eller kronisk form. Den icke-bakteriella typen av sjukdomen passerar i kronisk form.

Kämpar prostatit hemma

De flesta patienter med prostatit lita på folkmekanismer mer än traditionella. Folktekniken är rik på olika medicinska recept som har godkänts av våra förfäder.

De metoder som beskrivs i alternativ medicin behöver godkännande och följs företrädesvis av den behandlande läkaren.

När allt kommer omkring är inte ens naturliga komponenter lämpliga för alla: nästan alla kan få sina egna kontraindikationer. Hur man cure kronisk prostatit hemma?

De mest populära sätten att behandla en sjukdom hemma

För behandling av prostatit hemma används ofta olika former:

 • Inträde av specialte, tinkturer och buljonger;
 • Användning av ljus;
 • Klasser av fysioterapi;
 • Dietterapi;
 • Behandling med örter, frön, växter.

Framgången av behandling av sjukdomar med folkmetoder beror på att man kombinerar med terapeutisk träning. En uppsättning speciella gymnastiska övningar bidrar till normaliseringen av blodcirkulationen i bäckenregionen, prostatakörteln.

Ett viktigt villkor för hemterapi är den perfekta efterlevnaden av en speciell diet rik på zink. När alla dessa metoder kombineras är det möjligt att få en verklig helande effekt. Vi måste tro på oss själva och våra förmågor, ge inte upp familjemedlemmens hjälp, hoppas på ett positivt resultat. Och allt kommer att dyka upp. Vilka folkrättsmedel rekommenderar läkarna och läkarna?

propolis

Propolis är en produkt som skapas av familjer av toiler-bior. De syntetiserar en komponent från ett limharts uppsamlat från blompollen och njurträd och en utsöndring av mandibulära körtlar. Propolis har en tårta, igenkännlig lukt. Fördelen med det för människan är ovärderlig. Ämnet har en rik, århundraden gammal historia som härrör från forntida Egypten, Rom och Grekland. I propolisens sammansättning finns mer än 50 nödvändiga kemiska element för kroppen, den är rik på vitaminer, användbara enzymer, mineralkomplex, organiska syror.

Det används ofta för att behandla hemma prostata sjukdomar. Det har följande effekter:

 • Lindrar smärta
 • antihistaminer;
 • Anti-inflammatorisk.

Propolis är säkert för kroppen, det kan inte orsaka negativ effekt. Tvärtom - detta ämne aktiverar prostatakörtelns funktioner, läker och återställer det.

Denna biodlingsprodukt påverkar effektivt hela organismens arbete och behandlar prostata, medan det kännetecknas av minst kontraindikationer.

Propolis används i olika former. Läkemedel baserade på denna fantastiska naturliga komponent köps på apotek. Men det är bättre att laga det själv. Korrekt monterad propolis är lämplig i 10 år.

Typer av behandling med propolis

ljus

Dessa är unika terapeutiska komponenter som hjälper till att minska inflammatoriska processer i körtlarna, minska smärtsamma effekter och återställa nya celler.

Stearinljus injiceras i rektum efter tömning av tarmarna och utför hygienprocedurer på tröskeln till sänggåendet.

Behandlingsförloppet innehåller upp till 20 ljus och en identisk repetition två månader senare.

Det mest effektiva steg-för-steg receptet på ljus från propolis:

 1. En bit propolis som väger 6-7 gram frys i kylskåp;
 2. Stack propolis i en crumb;
 3. Ta 100 gram getfett i en liten behållare, smälta den i ett vattenbad;
 4. Kombinera smält getfett och markpropolis;
 5. Låt den resulterande blandningen svalna något och mög ut små ljus upp till 2 cm långa.

Alkoholtinktur

Tinktur av propolis - ett utmärkt verktyg för behandling av kronisk prostatit i hemmet, mottagningen av vilken är utformad i sex månader.

Steg-för-steg recept för medicinsk tinktur:

 1. En bit propolis som väger 100 gram riven.
 2. Häll propolis med medicinsk alkohol (ca 200 gram).
 3. Lösningen hälles i ett glasbehållare och placeras på en 10-dagars förvaring på en mörk plats. Var tredje dag ska tinkturen skakas.
 4. Placera läkemedlet i kylskåpet efter beredning.

Drick propolisnuyu-tinktur en gång om dagen - i 3 timmar och sova i volymen av en matsked. För effekten kan du blanda den med mjölk.

olja

Förvärmd olja från biodlingsprodukten används för att placera enemas. Komponenten injiceras i rektum via en spruta genom en dag i en volym på 40 ml. Efter det är det nödvändigt att förbli i viloläget i 15 minuter. Behandlingsförloppet är 40 dagar (20 enemas).

päron

Päron är en smaklig och användbar lösning för prostatit. Du kan konsumera det i någon form: fruktkompot, örtte. Torka päronens frukter och löv för vintern och smakligt behandla hemma året runt.

Behandling av kronisk prostatit med växtfrön

Pumpa frön

Den mest uppenbara effekten vid behandling av en försvagad prostatakörtel är att pumpa frön - skivhållare för zinkhalt. I detta kemiska element behöver en manlig kropp för produktion av testosteron, vilket bidrar till normalisering av hormonella misslyckanden.

Det är nödvändigt att äta för en handfull frön på tröskeln till en måltid i 60 dagar. För en bättre effekt måste råmaterialet krossas, passera det genom köttkvarn eller slipning i en kaffekvarn och sedan kombineras med limehoney. Den erhållna blandningen måste resorberas.

Persilja frön

Mala persilja frön till ett pulverformigt tillstånd. För 2 matskedar råvaror - 1 liter vatten. Mottagning - tre gånger om dagen före måltiderna. Kurs - 2 månader.

Behandling med tinkturer från fruktträd

kastanjer

I naturen finns en slags kastanj, som en ekollon. För behandling av prostatit används endast dess cortex. Samla frukter i september. Vid denna tidpunkt kommer cortex att ha tid att få maximal mängd näringsämnen för att köpa medicinskt värde.

Efter insamling ska barken torkas vid rumstemperatur. Brew det du behöver i kokande vatten. Drick ett glas om dagen i 1 månad. Kastanj tinktur ökar aptiten. Av den anledningen använder många det för att utföra enemoterapi - ett av de mest effektiva sätten att behandla hemma hos prostatit.

Behandling med avkok av fruktträd

hasselnöt

Riva av flera grenar av hassel med löv, häll hela samlingen varmvatten, koka, koka i 10 minuter, kallt naturligt. Torka sedan och häll allt i bassängen. Tillsätt varmt vatten och sätt i denna lösning i ca 20 minuter. Bad gör varje dag i en månad.

asp

Aspenbarken samlas i perioden med trädtilldelning av saft, men före deras blomning. Ta bort 3 mm övre skiktet från trädet, torka det, slipa det, häll det med alkohol och vatten (förhållande 1: 1). Insistera 14 dagar på en torr, mörk plats. Skaka infusionen varje dag. Spänn sedan det genom cheeseclothen. Drick 1 mm per dag i 2 månader, före måltid och i utspädd form.

Behandling med medicinska örter

celandine

Samla, kombinera med alkohol, insisterar vecka och en halv i ett glaskärl, stam genom en sil och ta 1 mm tre gånger om dagen, tillsätta en matsked vatten. Ta en 10-dagars paus. Upprepa mottagningen av celandine enligt föregående scenario.

Grön persilja

För att få ett läkemedel från prostatit från persilja, måste du extrahera saften. Du kan göra detta om du krossar grönarna. Processen är mödosam men motiverad. Mottagning - 1 tsk per dag före måltider. Kurs - 1 månad.

Kalanchoe

Antiinflammatorisk effekt av försvagad prostatakörtel tillhandahålls av ämnen som ingår i växten. De utrotar effektivt de bakterier som skadar kroppens celler. Bladen är skuren, finskuren, pounded - få saften. Du behöver 1 glas, häll det halv liter alkohol. Insistera 125 timmar på en mörk plats. Tinktur av calanchoe normaliserar blodtryck och blodflöde i organen i det lilla bäckenet, tar bort en smärtsam tumör. Det är nog att ta 1 tsk per dag innan du äter 1 gång per dag. Kurs - 1 månad.

Behandling av prostatit med örtmedel

Lakritsrod, pilgods, Labaznik och Ginseng

Detta kit minskar den inflammatoriska processen och lindrar puffiness och neutraliserar också smärta vid urinering. En lika stor mängd av varje typ av örter hälls med kokande vatten, varefter det insisteras på en halvtimme. Det blir kallt. Drick infusion en gång om dagen innan du äter i volymen av ett glas. Kurs - 1 månad. Om du lägger till detta växtbaserade extrakt med propolis kan du göra stokpiller.

Calendula, horsetail, nässla och mynta

Calendula löv är ett mirakel antiseptiskt medel med en antiinflammatorisk effekt, vilket dessutom förbättrar blodcirkulationen. Sveda är rik på vitamin A, B, C. Denna växtblodjärn mättas, ökar immun egenskaperna hos organismen, den bidrar till en förbättring av spermakvalitet och öka antalet lecitin granuler. Medicinsk pepparmynta behövs för njurarnas arbete plus det kommer att lindra obehaget med ett litet behov. Skoghästslag tar bort toxiner, läker och har en antibakteriell effekt.

Buljong görs på traditionellt sätt: torkade örter, häll kokande vatten i lika mängder, och låt stå i 30 minuter efter att sila infusion rekommenderas att lämna ett par dagar. Mottagning - 1 matsked varje gång innan du äter. Kurs - 40 dagar.

Naturliga juicer

Behandling med juice av kronisk prostatit i hemmet är en annan effektiv och välsmakande metod som kan lindra patientens lidande.

Köpta produkter i detaljhandelsnätet har inget gemensamt med naturliga juicer, eftersom de är gjorda av pulver.

För att utföra сокотерапии krävs naturliga och färska frukter och grönsaker, bäst av allt - från trädgården och en köksträdgård.

Morotjuice

Denna dryck förbättrar styrkan, ökar aktiviteten och kvaliteten på spermierosorna. Drick en halv kopp 3-4 gånger om dagen före måltiden. Förspäd saften med vatten, eftersom det orsakar gulning av huden.

Färsk gurkajuice

Denna terapeutiska dryck tar bort puffiness, förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckens organ. Koncentrerad juice späds också med vatten och drunknar 1 liter per dag på tom mage.

Dricka mottagning bör begränsas till patienter med sjukdomar i mage och njurar.

Köttjuice

Rödbetenkoncentrat hjälper till att förbättra de fysiologiska processerna i kroppen, förknippad med en försvagad funktion i prostatakörteln. Torka hälften av vattnet och drick ett halvglas varje gång innan du äter.

Hur annars kan du behandla kronisk prostatit hemma

För att uppnå positiva resultat vid behandling av prostatakörteln, dricka juice eller komposit från torkade frukter är det osannolikt. Förebyggande åtgärder kommer att bidra till att stärka effekten.

dietterapi

För att få ditt liv tillbaka till det normala, leda ett normalt sexliv, förbättra fysisk prestanda, måste du äta rätt. För att göra detta är det nödvändigt att justera kosten hela tiden, lägga till produkter som förstärker kärlens väggar, påverkar nervsystemet positivt och förbättrar blodflödet.

Produkter du behöver älska:

 • Rik på vitaminer - kokt fisk, kycklingfilé, morötter, gurkor, broccoli, tomater;
 • Immunostimulanter - färsk frukt och grönsaker, som ett alternativ - färskpressad i sitt köksjuice.

Fysisk utbildning

Du behöver mycket och spelar ofta sport. Systematism i denna fråga är ett direkt sätt att skynda på. Skönhet och hälsa är beroende av rörelsen. Rörelsen är livet. Regelbunden träning av sjukgymnastik och övningar för att förbättra hälsan, stärka muskelvävnad och blodkärl, eliminera de extra kilo, normalisera hormoner, öka styrkan.

Squats är bekant för oss från barndomen. Denna övning var mycket förtjust i våra fizruks. I behandlingen av prostatit spelar squats en ovärderlig roll. Detta beror på retentionen i form av kroppens nedre del. När hon är i tonus får ett människors genitourinary system ett hälsosamt blodflöde. På morgonen, så snart du går ut ur sängen, gör några sidor på den här beprövade metoden.

 1. Stå upp rakt, ben - axelbredd isär.
 2. Böj dina knän och sprida dem ifrån varandra.
 3. Den raka ryggen måste hållas under hela träningen. Lyft inte klackarna av golvet. Knän läggs fram på strumpor. Den femte punkten bör sänkas under knäna.
 4. Gör 10 sittplatser för 1 tillvägagångssätt. Om detta är svårt kan du börja vid 5.

Var och en av de beskrivna metoderna för hembehandling är bra på sin egen väg, och i kombination med traditionell medicin, kost och fysisk aktivitet - det kan fungera mirakel. Lyssna på din kropp, var inte rädd för att experimentera och lita på människors recept. De tillät våra förfäder att skapa en civilisation.