Huvud
Analyser

Prostatit och prostata adenom

TJÄNSTER (Proctologist / Coloproctology)

Sjukdomar (Proctologist / coloproctology)

Jag gick in på GMS-kliniken av misstag när jag kände mig sjuk under min resa till Moskva. Kollegor i Moskva-kontoret.

Behandlingen av denna sjukdom är Proctologist / Coloproctologist

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, prostata, organ, som spelar en viktig roll för att upprätthålla och bevara en sexuell hälsa hos en man. Det är prostata som ger hemligheten som utgör huvuddelen av spermierna, det vill säga det ämne som utför funktionen att transportera spermatozoa utåt. Prostata blockerar också urinröret under sexuell upphetsning, vilket inte tillåter spermier att gå in i urinblåsan, vi kan säga att prostatan fungerar som en ventil. En annan viktig funktion i prostatakörteln är produktionen av prostaglandiner, som är ett slags hormoner.

Det är uppenbart att utan behandling av prostatacancer (som BPH, som vi beskriver nedan) stör den normala funktionen av prostatakörteln och leder till utveckling av sjukdomar i det urogenitala systemet i allmänhet, så behandling av urologiska sjukdomar bör påbörjas så tidigt som möjligt, optimalt - så snart De första tecknen och symtomen avslöjades.

Urolog, oncourologist, läkare av högsta klass

Akut och kronisk prostatit

Det finns akut (sällsynt) och kronisk prostatit, vars tecken och symptom manifesteras på olika sätt, olika utförda och behandling av akut och kronisk prostatit.

Det bör noteras att behandlingen av kronisk prostatit (och BPH) - en mycket mödosam process, och resultatet av medicinsk behandling är inte alltid positiv (prostataoperation mest adenom leder ofta till återvinning av patienten), så prostatit prevention - är mycket viktigt, och det är nödvändigt för att förebygga Känn orsakerna till utvecklingen av prostatit.

Sjukdomen har oftast en smittsam natur, det vill säga orsakas av olika typer av infektion. Orsakerna som orsakar mekanismen för prostatitutveckling kan vara:

 • underkylning
 • Förekomsten av infektionsfett i kroppen (pyelonefrit, karies, cystit och så vidare)
 • Sedentärt arbete och stillasittande livsstil, som bidrar till utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckens organ
 • Oegentligheter av sexuell aktivitet

Hur man behandlar och bota prostatit är inte lätt. Dessa uppgifter ska lösas av en högkvalificerad urolog i en välutrustad klinik och patienten vars samarbete ska bidra till framgången med behandlingen.

Symtom på prostatit

Symtom på akut och kronisk prostatit skiljer sig, som redan nämnts, något från varandra. Akut prostatit känner sig själv av de symptom som kännetecknar den snabbt utvecklande inflammatoriska processen:

 • Feber, frossa;
 • Intoxicering av kroppen;
 • Intensiv smärta i ljummen och i perineum;
 • Svår urinering, ibland urinering blir omöjligt (akut urinretention uppstår);
 • Ofta, smärtsam uppmaning att urinera, uppnå maximal frekvens under natten;
 • Ibland finns utsöndringar av pus från urinröret.

Dessa symtom och tillståndet i prostatakörteln (som bestäms av digital rektalundersökning), liksom resultaten av urin och blodprov, kan definitivt identifiera akut prostatit.

Kronisk prostatit är vanligtvis milda symptom, som också förekommer endast i perioder av exacerbation av sjukdomen, oftast symptomen på kronisk prostatit inträffar under exacerbationer av smärta i ljumsken, nedre delen av buken och perineum, samt svårigheter att urinera.

Detta raderas bilden kan observeras i inflammation i urinblåsan (cystit), som, förresten, ger ganska ofta återfall hos patienter med kronisk prostatit trots behandling, så för kvalitativ diagnos av kronisk prostatit läkare vanligtvis utser laboratorietester för att bestämma prostatainfektion eventuella mikroorganismer.

Jag måste säga att kronisk prostatit är mycket vanligare akut, förutom dess behandling svårare, och prognosen - är mindre optimistisk, så att påbörja behandling av kronisk prostatit är nödvändigt så snart som möjligt, och ännu bättre att genomföra förebyggande av prostatit, tidig behandling av inflammatoriska processer i kroppen: det är känt, att en sådan sjukdom som kronisk prostatit, att behandla och bota är mycket svårare än för att förhindra; vi kan säga att ofta prostatit är resultatet av en mans frivolous inställning till sin egen hälsa!

Hur man behandlar och botar prostatit

Jag måste säga några recept och tips om hur man kan behandla och bota prostatit hemma, på egen hand, kommer vi inte att tillåta. De finns helt enkelt inte! Kronisk prostatit - en allvarlig sjukdom, ofta kompliceras av smittsamma sjukdomar i andra organ i det urogenitala området, mikroorganismer som orsakar prostatit, varierar kraftigt, så att diagnos och behandling av prostatit bör behandlas med hela ansvaret för att starta omedelbart efter upptäckten av symtom på prostatit, och start - med diagnosen, att identifiera och eliminera orsakerna som orsakade prostatit, med utveckling av en kompetent behandlingsstrategi.

Du kan bara göra detta på en bra medicinsk klinik, till exempel GMS Clinic for Men's Health Center, där du har all nödvändig laboratorie- och diagnostisk utrustning, där erfarna och kunniga urologer arbetar. De, som har analyserat orsakerna till utvecklingen av prostatit bara för dig, kommer att skissera planen för den mest effektiva behandlingen. Du behöver veta vad en sjukdom är, hur prostatit kan härdas bara med ett professionellt tillvägagångssätt!

Prostata adenom - symptom, behandling, operation

Vissa tror att prostataadenom är en komplikation av prostatit. Detta är inte så. Prostata adenom är en självständig sjukdom, och den är, till skillnad från prostatit, inte av smittsam natur. Men prostata adenom har ofta symptom som påminner om prostatit, i synnerhet smärta och svårighet att urinera.

Prostataadenom är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män, hos äldre, de flesta av dem upptäcker symptomen och vänder sig till en urolog för behandling av denna sjukdom, vilken i regel består av en operation för att avlägsna adenom.

Läkare-urologer Kliniker för människors hälsa GMS Clinic behandlar framgångsrikt prostata adenom och utför kirurgi för att ta bort det med hjälp av mjuka metoder som gör det möjligt att förkorta patientens rehabiliteringsperiod.

Om du misstänks för prostatit eller adenom, tveka inte! Adress till oss, i GMS Clinic, kom ihåg: framgången med behandlingen och kostnaderna för den (både tid och pengar) beror direkt på hur snabbt det är att kontakta en läkare!

Du kan få detaljerad information om tjänster och priser och göra ett möte i receptionen 24 timmar om dygnet via telefon +7 495 781 5577, +7 800 302 5577. Information om platsen för vår klinik och platskartan finns i avsnittet Kontakter.

Den upplagda informationen kan inte användas av besökare på webbplatsen som medicinska rekommendationer. Valet av läkemedel och behandlingsmetoder ska utföras uteslutande av din läkare.

Prostatit, prostata adenom

prostatit - inflammation i prostata (prostata).

Adenom av prostata - En ökning av prostata körteln på grund av sin godartade tumörliknande tillväxt.

Orsaker till sjukdomar

Ökad belastning på nedre delen på grund av åldersrelaterad förlust av ryggradsmoment, stillasittande arbete, förstoppning, hypotermi, infektion.

Manifestationer av sjukdomar: smärta och brännande med urinering, frekvent urinering på natten, försenad urinering, tråkig smärta i nedre delen av ryggen, benen, trötthet, irritabilitet.

Behandling av adenom

Läkemedel som kan användas vid behandling av adenom:

 • Läkemedel från gruppen av alfa-blockerare: Flomax, Cardura. Preparat från denna grupp underlättar symtomen på sjukdomen, bidrar till att förbättra urinflödet. Bidra inte till att minska prostataformen.
 • Finasterid, Proscar och andra droger från gruppen av 5-alfa reduktashämmare - hjälper till att minska prostata, men är inte lämpliga om du snabbt vill lindra symtomen på sjukdomen.
 • Vegetabiliska preparat används som ett tillägg till huvudbehandlingsregimen: Tykveol, Prostagut, Prostabin.
 • Hormonala preparat för intramuskulär injektion: testosteron propionat, oxyprogesteron.
 • Vitamin-mineralkomplex: särskild uppmärksamhet ägnas åt vitamin A och E samt zink.

Schemat för behandling av adenom bestäms av doktorn individuellt, med beaktande av sjukdomens huvudsakliga manifestationer, liksom patientens medföljande sjukdomar. De flesta läkemedel som används vid behandling av adenom har en omfattande lista över kontraindikationer och möjliga biverkningar, så en preliminär omfattande undersökning samt insamling av anamnese (inklusive familjehistoria) är obligatoriska förfaranden.

Behandling av prostatit

Behandlingsregim för prostatit:

 • Antibakteriella läkemedel: Tetracyklin, Ceftriaxon, Amoxiclav. Antibiotika från gruppen av fluorokinoliner (till exempel norfloxacin eller ciprofloxacin) tränger in i prostata vävnaden sämre. Val av ett specifikt läkemedel utförs efter undersökning och detektering av orsakssambandet hos sjukdomen.
 • Alfa-adrenoblocker för att normalisera processen med urinering.
 • Antidepressiva medel för sömnstörningar och ökad irritabilitet: Fluoxetin.
 • Preparat-immunostimulanter: Timalin.
 • För att eliminera inflammatorisk process och smärtssyndrom används droger från gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (huvudsakligen i form av suppositorier): Diklofenak.
 • Vitamin-mineral komplex, som innehåller vitamin E och zink.

Användningen av alkoholhaltiga drycker under behandling av prostatit och intaget av antibakteriella läkemedel är kontraindicerat.

Diet och nutrition rekommendationer

Det är nödvändigt att ta bort från dietprodukterna med ett högt innehåll av socker och stärkelse, riksmakad, eftersom de irriterar prostatakörteln och urinblåsan. Jag dricker vatten mellan måltiderna, men inte under måltiden. Undanta kryddor, såser, rökt produkter, ost, köttprodukter, ägg, fett och stekt, alkohol, tobak, starkt te och kaffe. Behandlingen av prostata adenom passerar framgångsrikt med daglig användning av ett litet lökhuvud. Torka inte maten.

För att förhindra stillastående fenomen i bäckenorganen är det viktigt att övervaka tarmens funktion, att äta regelbundet, så att pallarna är dagliga.

Behandling av prostatit och prostata adenom

Inflammation av prostata adenom, som visar livliga symptom och kräver behandling, diagnostiseras hos män från tjugo år till femtio. Med tio år i medeltiden för patienter finns tio procent fler patienter, till exempel bland män efter trettio - trettio procent, efter fyrtio - fyrtio procent.

Prostata funktion

Prostata är en del av det manliga reproduktionssystemet. Det producerar ämnen för skydd och näring av spermier. De glatta musklerna i körtelfibrerna kontraherar, vilket medför att spermatozoa släpps ut i kanalen för urinering - så här uppstår ejakulation.

Prostatakörteln är under blåsan, respektive prostatit och adenom, vilket ökar storleken på körteln, påverkar blåsans funktion.

Formen och storleken på prostata kan skilja sig åt i varje enskilt fall, eftersom de med ålder har en egenskap som förändras något. Eftersom prostatan är försedd med ett överflöd av nervfibrer, med prostatit och prostata adenom, är organiska förändringar möjliga inte bara i körteln själv, men också i närliggande organ.

Dessutom är järn ansvarig för utsöndringen av ett flytande ämne som består av näringsämnen som spädar spermier och ger spermatozoa rörlighet och vitalitet.

Prostata är ansvarig för utveckling och reglering av testosteron, ger mekanismer för erektion och ejakulation.

Klassificering av sjukdomen

Diagnos av prostatit och prostata adenom är den mest exakta, eftersom det kräver att man bestämmer orsaken till sjukdomen. Beroende på orsaken kan prostatit vara:

 • asymtomatisk;
 • skarp;
 • bakteriell;
 • Kronisk.

Typ av sjukdom bestämmer vilka symtom som kommer att observeras och hur man behandlar prostatit och prostata adenom. Behandlingsförfarandet väljs av den behandlande läkaren efter en fullständig diagnos.

symtomatologi

 • Det första och mest slående symptomet i prostata adenom och inflammation är ett brott mot urinering. Klagomål i samband med urinering, erektion och ejakulation är det mest slående symptomet på sjukdomen.
 • urinvägar inkluderar urinläckage, en mycket svag ström, är emissionen inte oavbruten, svårigheter i början av utsläpp av urin, känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 • Vid irritation av nervändar på prostata, sådana symtom som ökad brådska, särskilt på natten, utsläpp av små portioner, oförmåga att behålla urin.
 • Ofta observerar patienterna smärtsamma känslor i ljummen, på insidan av låret och i ländryggen. Man bör komma ihåg att dessa symtom är typiska för andra sjukdomar som är förknippade med sexuella infektioner. Därför krävs diagnos, annars kommer behandling av prostata adenom och prostatit att vara omöjligt.

Orsaker till utveckling

Prostatit utvecklas på grund av infektioner som överförs under sexuell kontakt. Detta inkluderar:

De kan påverka prostata och urinvävnader, stör deras funktion och orsaka patologiska förändringar i vävnaderna under reproduktionens gång. De viktigaste riskfaktorerna för utveckling av prostatit är:

 • En stillesittande livsstil - oftast uppstår sjukdomen bland kontorsarbetare, förare, tjänstemän;
 • Långsiktigt avhållande från kön;
 • hypotermi;
 • Mental stress, depression, stress;
 • Fysisk stress;
 • Överträdelse av blodflöde till kroppar i en liten bassäng på grund av blåmärken eller kroniska sjukdomar.

Eftersom de flesta manliga yrken är förknippade med stillasittande livsstil eller tung fysisk ansträngning är sjukdomen ganska vanligt.

Anslutning med infertilitet och styrka

Infertilitet kan bli en direkt följd av kronisk prostatit och adenom, eftersom den inflammatoriska processen signifikant minskar rörligheten och livskraften hos spermier.

Ungefär hälften av patienter med prostatit behöver behandling, ibland för att minska inflammation är det tillräckligt att eliminera orsaken, till exempel leda en mer aktiv livsstil, bli av med konstant fysisk aktivitet.

Vad gäller impotens kan inflammationen i sig inte leda till det. Men kronisk prostatit, som inte har behandlats absolut, kan leda till depression av sexuell lust, brist på erektion, smärtsam utlösning och för tidig utlösning.

diagnostik

Den slutliga diagnosen är endast möjlig vid en fullständig undersökning, eftersom symtomatologin kan motsvara helt olika sjukdomar.

Patienter klagar på ömhet i avföring och urinering, erektil dysfunktion, förhöjd kroppstemperatur och sjukdom.

Diagnos är en urologisk undersökning. Det innehåller en studie av ytan av prostata, som utförs av den behandlande läkaren rektalt. Ett laboratorietest krävs också - infektionstester, ett allmänt urin och blodprov, ett blodprov för PSA.

Diagnostik inkluderar ultraljud av blåsan och bäckenorganen, transrectal ultraljud kan ordineras för att klargöra tillståndet hos prostata vid tidpunkten för diagnosens slut.

adenom

Adenom i prostata eller hyperplasi är en godartad bildning som uppstår vid proliferation av körtelvävnaderna. Anledningen till detta är inte helt avslöjad. Dessutom kan sjukdomen vara asymptomatisk tills en viss period när de övervuxna vävnaderna förhindrar urinering. Utvecklingen av adenom följer inte alltid inflammation.

I avsaknad av ordentlig behandling framskrider sjukdomen och stör störningen av angränsande organ, blåsan lider av otillräcklig blodcirkulation. Som ett resultat börjar blåsans väggar att atrofi.

Komplikationer av adenom kan inkludera sjukdomar som njursvikt, urinblåsor, urinretention, genitala och urinvägsinfektioner.

behandling

Moderna behandlingsmetoder inkluderar en hel rad åtgärder som syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen och förhindra komplikationer. Behandlingen utförs kirurgiskt och medicinskt.

I grund och botten börjar behandlingen alltid med medicinsk behandling - det är ingen mening förgäves att skada kroppen med kirurgisk ingrepp, utan att försöka bygga läkemedel på mediciner.

Kontraindikationer för användning av läkemedel kan bara vara allergisk mot de verksamma ämnena och kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern och njurarna, som gör det omöjligt att ta emot och utsöndring av läkemedel från kroppen. Kirurgisk ingrepp är tillrådligt när nyttan av att utföra det överstiger den skada som orsakas av kroppen.

medicinering

För behandling av prostatit och adenom förskriva läkemedelskoncerner av alfa-adrenoblocker, reduktashämmare, hormoner, fyto- och vävnadspreparat.

Behandling med läkemedel är tillrådligt vid sjukdoms första skede, ibland i andra om kontraindikationer föreligger för kirurgisk ingrepp. Läkemedel kan inte ordineras till en patient som har akut urinretention, otillräcklig njurfunktion, blåsdivertikula. I detta fall rekommenderas kirurgiskt ingripande.

Inhibitorer av 5-a-reduktas - en effektiv metod, som rekommenderas att behandlas i de första stadierna. I slutändan orsakar substanserna en minskning av körvolymen, en minskning av tillväxten av celler som orsakar en progression av adenomen, eliminerar kompressionen av blåsan.

Selektiva alfa-blockerare reducerar tonen i prostatisk glattmuskel, urineringsstörningar eliminera, expanderande cystisk artär, vilket därigenom eliminerar hypoxi blåsan och förbättra metaboliska processer i sina vävnader.

Selektiva alfa-blockerare representeras av alfuzosin, terazosin, tamsulosin. Det är aktiva ingredienser i läkemedel för behandling av BPH, som inte bara agera på muskelfibrer körteln, ta bort deras spasm, inflammation och spridning, men också förbättra blodfettsammansättning, förebygga åderförkalkning.

Termisk terapi

Termisk borttagning är ett nytt ord i kampen mot adenom, i jämförelse med andra sätt att påverka sjukdomen. Temperatureffekten minskar graden av cellproliferation och kräver praktiskt taget inte anestesi, beroende på den metod som läkaren valt.

Termiska metoder inkluderar:

 • Transrectal hypertermi är en temperatureffekt på körtelcellerna upp till 45 grader Celsius.
 • Termoterapi - exponering för kroppen vid en temperatur på upp till 70 grader, en engångssession av terapi, generell anestesi är inte nödvändig.
 • Termisk ablation - destruktion av överflödig vävnad i körteln med temperatur upp till 100 grader, minskning av körtelvolymen. Narkos är lokal, en session är tillräcklig för behandling.
 • Ultraljuds termisk ablation är en ultraljud som resulterar i nekros av överskottsceller och en minskning av prostatavolymen. En session krävs, rehabilitering varar upp till fem dagar, eftersom det finns en kateter i urinröret för denna period. Förfarandet bevarar sexuell funktion och reproduktionskapacitet.

Kirurgiska metoder

Om läkemedlet inte ger en positiv dynamik kan kirurgi ordineras med traditionella eller lasermetoder. Lasermetoden innebär införandet i urinröret hos en speciell enhet - en endoskop och laserbestrålning av prostataceller. Som ett resultat ökar temperaturen hos vävnaderna gradvis, som passerar genom stadierna från denaturering av proteinet för att slutföra avlägsnandet av vävnaden.

Traditionell kirurgi föreslås när andra behandlingsmetoder inte kan användas och kan vara akut, fördröjd eller tvåstegs. En bukväggen är inte nödvändig. De flesta utvecklade kliniker föreslår borttagning med hjälp av ett laparoskop, vilket endast kräver två små snitt på högst två centimeter. Rehabiliteringsperiod - upp till en vecka.

Den huvudsakliga metoden för kirurgisk behandling är transuretral resektion. I urinröret sätts ett resektoskop in, vilket använder en elektrisk ström för att avlägsna överskott av vävnad med minimalt trauma mot kroppen. Denna metod är guldstandarden för behandling av adenom med kontraindikationer till andra behandlingsmetoder eller deras otillräcklighet.

Behandling av kronisk prostatit adenom

"För mer än sex månader sedan började jag känna dragkänslorna i perineum, först inte mycket starka, men fortfarande obehag, men gradvis ökade de alla. Under de närmaste två månaderna slutade inte smärtan, det fanns tinningsförnimmelser i vänster eller i höger hälft av perineum, med smärta deponerade i benet eller i bäckenregionen. Sannolik orsak är hypotermi. Nu slutar smärtan inte, skarp stickning någonstans bakom urinblåsan, i bäckenet, som om du vill gå för ett litet behov. Ungefär två eller tre månader sedan fanns förutsättningar för detta: efter utlösning uppstod en känsla av obehag, något som ligner mitt nuvarande tillstånd. Problemet är att jag under mycket lång tid inte kan avsluta samlag och efter en handling om en vecka känner jag obehag i perineum och en känsla av klibbighet i urinröret. Jag gick till doktorn, jag diagnostiserades med "kronisk prostatit", jag behandlades med antibiotika, men en månad senare återvände de obehagliga känslorna. Kan jag slutligen bota prostatit? "

"Jag är 66 år, höjd 174 cm, vikt 64 kg, konstitutionen" Vind ". Han arbetade som ingenjör, nu pensionerad. Myokardinfarkt, stroke, högt blodtryck i 2: a graden, ciliary arytmi, polyper i ändtarmen, en cyste på njurarna, adenom i prostatakörteln överförs. Läkare säger att med en sådan bukett finns inget att göra, det är nödvändigt att leva som det är. I dina böcker läste jag att du kan behandla allt med hunger. Kommer jag att kunna övervinna hypertension och adenom? "

Prostata är inte förgäves kallad "den andra hjärtat av en man." Om det finns några kränkningar i genitourinary systemet, så kommer inget nöje, pengar, ära och ära inte att vara i glädje, livet blir inte trevligt. Enligt statistik lider 50-60% av männen efter 50 år av prostatit och adenom i prostata. Varje man borde känna till strukturen hos det manliga reproduktionssystemet, orsakerna till utvecklingen av dessa sjukdomar och vidta åtgärder i tid för att förhindra dem. Särskild uppmärksamhet bör ges av psykologiska skäl, som jag kommer att diskutera vidare.

Själva namnet "genitourinary system" föreslår att det kombinerar två funktioner: det skiljer urin och frö. Även om urin bildas i njurarna, och testiklar i utsäde - helt olika organ placerade på ett avstånd från varandra, deras utgångsprodukter genom samma urinröret. Denna kanal har flera oberoende enheter: från blåsan till prostatan (urin från blåsan), prostata (i detta intervall in i urin kanalen kanalerna öppna prostatisk utstötningsutsädes) och urogenitala (vanligt för urin och sperma).

Urin som produceras av njurarna flyter ned ur urinblåsorna i blåsan, vilket är ett ihåligt muskulärt organ. I botten av blåsan finns en kraftig sphincter, som alltid är i ett komprimerat stängt tillstånd. Urin, ackumuleras gradvis, expanderar urinblåsan. Sträckningen av dess väggar verkar på de speciella receptorerna som ligger i blåsans väggar, längs nervfibrerna och signalen överförs till hjärnan. Som en följd av detta har en person en önskan att urinera, och ju mer blåsan förstoras desto större uppmanar man sig.

Prostatakörteln (prostata, glandula prostatica, Gr. prostata, från proistanai - kommande, utfärdat i förväg) - körtel i mannens reproduktionssystem, som är nära angränsande till botten av blåsan och börja täcka mannens urinrör vid den punkt där strömningskanalerna semyaizvergayuschie den. Prostatakörteln, tillsammans med de partiella vesiklarna intill den, är en del av könssystemet hos könsorganet.

Prostatakörteln är bildad 30-50 individuella körtlar av olika storlekar, som vetter i prostatiska uretra och förekommer i tät bindväv stroma flödande buntar av glatta muskelfibrer. Den överflöd av den senare, som utgör över en fjärdedel av hela körteln, gör prostata körtelorganet.

Måtten på prostatakörteln varierar kraftigt med åldern. Före puberteten är den liten och är nästan uteslutande ett muskelorgan. Den glandulära delen av prostatakörteln utvecklas vid puberteten och bildas slutligen med cirka 17 år. I en vuxen man är prostatens längd 2,5-4,2 cm, bredd 2,2-5 cm, tjocklek 1,7-2,3 cm. Dess vikt kan variera från 17 till 28 g. Vid äldre män utvecklas adenomen ofta prostatakörteln, vilket kan leda till att dess storlek ibland når storleken på ett kycklingägg. Eftersom prostatakörteln cirkulerar den övre delen av urinröret kan adenom leda till att den senare minskas och svårigheter att tömma urinblåsan.

Utanför är prostatakörteln täckt med en kapsel bestående av en tät bindväv med en blandning av glatta muskelfibrer. Basen av prostatakörteln är formad av bindväv, rik på elastiska fibrer och kraftfulla buntar av glattmuskelfibrer som utgör den ringformiga muskeln. Den senare ovanifrån slår samman med blåsans cirkulära skikt, och underifrån - med en godtycklig kompressor av urinrörets membranformiga del.

Hemligheten i prostatakörteln är en ganska viskös, grumlig vätska med vit färg. Vid sidan av spermierna ger prostata körteln en specifik lukt på grund av spermiernas närvaro. Utsöndringen av prostata innehåller natrium, kalium och kalcium i högre koncentrationer än blodplasma, liksom betydande mängder zink. Slimehemligheten i prostatakörteln innehåller inte.

Små mängder sekretion av prostatakörteln utsöndrar mer eller mindre kontinuerligt blandning med urin. Massiv fördelning av den ackumulerade sekretionen av prostata uppträder vid tidpunkten för utlösning och orsakas av en stark sammandragning av prostata körtelns muskelfibrer.

Man tror att rollen av prostatakörteln i den sexuella funktionen är begränsad i det att det är en hemlighet som släpps ut under utlösning späder spermier och ökar dess volym. Cum, som ligger i SPERMA-sladdar, så tjock, och dess volym är så liten att vid tidpunkten för utlösning, hon kunde knappt passera längs urinröret på utsidan utan en hemlig avel prostata och starkt tryck till följd av kraftiga spazmicheskih sammandragningar muskelsystemet av prostata.

Eftersom prostatakörteln levereras rikligt med blod och lymfkärl, bör blod och lymf tvätta det utan hinder. Om blod och lymfcirkulation av någon anledning bryts, inträffar stagnation i kroppen i prostatakörteln, vilket fördröjer sin vitala aktivitet.

Kylning både själva kroppen och i synnerhet den perineala regionen leder till kondensation och stasis av utsöndring i prostatakörteln. Vidare fortskrider utvecklingen av den patogena processen enligt scenariot av utsöndringsstasis och blod med lymf.

Naturliga åldersrelaterade förändringar i samband med uttorkning och förlust av kroppens förmåga att producera värme återspeglas i tillståndet i prostatakörteln. Därefter kondenseras hemligheten hos prostata körtlarna, och den patogena processen börjar. Det är av denna anledning att sjukdomar i prostatakörteln är så utbredd hos personer av äldre och senil ålder.

Ömsesidig kombination av dessa orsaker, deras kombination leder till sjukdomar i prostatakörteln. Därför är det nödvändigt att förstå orsakerna som orsakade sjukdomen, och konsekvent träna ut var och en av dem.

Orsakerna till prostatit

Enligt statistiken är den infektiösa karaktären av lesioner av prostatakörteln på första plats. Och bakterierna går in på prostatakörteln på olika sätt.

1. Med en ström av blod. Kapillärer i prostatakörteln är så små att bakterier lätt sluter sig i dem och dröjer.

2. Med en ström av lymf. Lymfekanalerna i alla organen i det lilla bäcken kommunicerar med varandra; Därför, när man bryter ner, kan en annan omedelbart bli sjuk. Vid inflammatoriska sjukdomar i urinröret eller rektum penetrerar infektionen prostata genom lymfkärlen. Infektion kan stiga upp (från urinrörets yttre öppning till själva körteln) och nedåtgående (tillsammans med den infekterade urinen utsöndras ur blåsan).

3. Orsaken till prostatit kan vara svag immunitet. När kroppen är slaggad och försvagad, smittar smitta från ont i halsen, bihåleinflammation, sjuka tänder och andra saker lätt genom kroppen och bosätter sig i olika organ, inklusive prostata.

Försvagningen av immunitet underlättas av mentala, interna och externa negativa faktorer.

mental: dåliga karaktärsdrag, konstant stress och brist på vila, dåliga vanor (alkohol, rökning, akuta matsmakningar).

intern: slagg av kroppen, felaktig näring, förekomst av förstoppning, dolda infektioner och parasiter.

extern: total eller lokal hypotermi (särskilt perineal och fotområden).

Om en man alltid tänka på sex och stimulerar själv tittar på erotiska och porrfilmer, läsa erotiska berättelser, stimulera sin fantasi, ofta onanerar eller delta i att stimulera dina erogena zoner, är hans prostata alltid fylld med blod, orsakar det ökad utsöndring produktion, stagnation av blod, lymfa och hemligheten själv. Hon vilar nästan inte, är i svullet tillstånd. Med tiden leder detta till skador, inflammation, smärtsam tillstånd.

Avbrutet samlag i syfte att förebygga oönskade graviditeter. Han håller inte bara mannen i ständig spänning, men bryter mot orgasmens förlopp, berövar honom av naturlig skärpa och fullständighet. Skam, missnöje och, som en följd, utseendet av depression och intern protest mot en sådan dungare i depression, orsakar en störning i prostata-funktionen.

Utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln främjas av stillasittande livsstil. Brott (minskning) på grund av sedentär livsstil för blodcirkulationen i prostata hos små kärl leder till syrehushållning av cellerna, ackumulering av avfall av vital aktivitet, utsöndringstest. Och eftersom detta varar i åratal, utvecklas den sjukdomsframkallande processen gradvis i prostatakörteln.

Stagnerande fenomen i levern, på grund av sin slaggning som leder till hypertoni i portalen, påverkar också cirkulationsprocesserna i prostata.

Mycket skadligt förstoppning av den anledningen att prostatakörteln från endotarmen skiljs endast av sin vägg. Fekala massor, som ackumuleras i rektum, klämmer delvis prostatakörteln och delvis förgiftar den med toxiska effusioner och bakterier.

Dessutom utsöndras toxiner och metaboliska produkter inte från kroppen på vanligt sätt med avföring. Absorberas i blodet och skadliga effekter på olika organ - inklusive prostatakörteln. Detta leder ofta till utveckling av kronisk prostatit och andra sjukdomar.

Det noteras att underkylning organismer, i synnerhet skrot, fötter, leder till utseende eller förvärring av en befintlig prostatit. Kylning förtorkar vätskan i kroppen och detta hämmar i hög grad sin normala cirkulation. Vidare går utvecklingen av den patogena processen i prostatakörteln enligt stasisen av utsöndring, blod och lymf. På grundval av detta är utvecklingen av bakteriell infektion och de komplikationer som den bär, möjliga.

Orsaken till prostatit kan vara hormonella förändringar, i samband med omstruktureringen av kroppen hos äldre och senil. Det noteras att könshormoner påverkar prostatakörtelns normala tillstånd och deras minskning leder till ogynnsamma förändringar i det.

Det är också viktigt att notera att den naturliga åldern som förknippas med uttorkning och förlust av kalorier i kroppen återspeglas i tillståndet i prostatakörteln. Det är som om det torkar upp, är hemligheten kondenserad, blir gelliknande och lämnar illa genom kanaler i urinväggen. Nya delar av utsöndring utvidgar körteln, vilket orsakar ökning, smärta och störning av normal urinering.

På grund av denna stagnation kan andra förändringar och komplikationer uppstå och bifogas.

Dehydrering av kroppen, en minskning av dess kaloriförmåga - ett tecken på överexcitation i kroppen av "Wind". Det är dessa processer som leder till en förtjockning av prostatakörtelns utsöndring, utfällningen i det och bildandet av stenar i prostatakörteln.

För en fullständig botemedel måste du förstå att de bakomliggande orsakerna till prostata sjukdom ligger i världssyn, motivationer och karaktärsdrag (det vill säga i människans sinne). "Roten av ondska" är i en otillräcklig självförverkligande av en man som representant för det manliga könet. Sexuellt organ (och allt som är anatomiskt och fysiologiskt förknippat med det) har alltid fungerat som en symbol för den maskulina principen i världen. Orealiserade drömmar, överskattad självkänsla, oupplöst behov av självuttryck, förlust av ens egen betydelse har en deprimerande effekt på det manliga. Det är dessa grundläggande orsaker som oundvikligen sänker energin i genitourinary systemet och orsakar olika sjukdomar i den. För att öka sin energi måste vi ompröva vår inställning till livet, förändra våra karaktärsdrag, lära oss att förstå och acceptera livet som det är, att njuta av livet i dess minsta manifestationer. Revidering av deras världsutsikt, livskvalitetsvärdena, arbetet med karaktärsdrag kommer att återställa den normala energiförsörjningen hos genitourinary systemet. Om denna nivå av andlig utveckling inte är inblandad, är det svårt att förvänta sig en fullständig botning och återställande av sexuell funktion.

Symtom och förloppet av akut prostatit varierar beroende på arten av patogenprocessen. I katarrhal form kan sjukdomen inträffa nästan utan subjektiva fenomen eller begränsas till en liten ökning av trängseln att urinera. Objektivt kan vi notera lite svullnad, mjukhet i prostata och närvaron av trådar i den andra delen av urinen. Senare, när processen går in i follikelformen, blir urinering vanligare, åtföljd av smärtsamma spasmer. Det finns smärtor i perineum - oberoende och med avföring. Med palpation detekteras ömhet med tryck, en utvidgning av körteln; i vissa områden är utskjutande folliklar utskjutande över kirtlens yta. När de pressas, försvinner de som ett resultat av att pressa sekretioner i urinröret.

Med en follikulär prostatit är det ofta en temperaturökning. Urinering blir snabbt, särskilt på natten, på grund av att en ström av blod till bäckenorganen, bland annat till prostatan. Urin är jämnt purulent i båda portionerna. Ibland katarral eller follikulärt Prostatit yttrar sig i att den andra urinprov grumligare än den första, med en blandning av filament som kommatecken, som perineal muskelsammandragning i slutet av urinering befrämjar tömning pus folliklar eller utsöndringskanaler i urinröret.

Med lämplig behandling kan inflammation i detta skede resultera i fullständig återhämtning: inflammationsprodukterna absorberas, körteln kommer till normala förhållanden. I avsaknad av behandling tar den inflammatoriska processen en kronisk kurs. I andra fall går folliklarna samman och processen passerar in i parenkymformen. I detta fall kan inflammationen fånga hela orgeln eller bara en del av det.

Spridningen av den patogena processen orsakar en signifikant ökning av prostatakörteln. Patienter klagar på tråkig smärta i anusen, ökar med avföring, smärta i perineum. När patogenprocessen i de laterala delarna av prostatakörteln är lokaliserad är urinering långsam, men något svår och lite smärtsam mot slutet av åtgärden. Med placeringen av fokuset på inflammation direkt i närheten av urinröret, uppmaning att urinera ökningar, smärta uppträder vid slutet av åtgärden, urinflödet blir intermittent, och ibland uppstår en fullständig urinretentention. Patientens allmänna tillstånd kan förbli detsamma, utan att man uppvisar febersymptom. Urin i båda delarna är grumlig.

Vid akut prostatit rekommenderas att omedelbart konsultera en läkare. Vanligtvis rekommenderar läkaren behandling med kraftfulla och olika antibiotika så att det inte finns någon missbruk. Och bara förutom hans behandling kan följande rekommendationer tillämpas.

Måste uppfylla sängläge, en diet med undantag av livsmedel som innehåller mycket fiber. För det mesta maten ranson kommer att inriktas på att undertrycka och justering av "vind" av principen om livet. Det är mycket viktigt att inte bara övervaka, men också att etablera regelbundna tarmrörelser. Det är viktigt att återställa normal blodcirkulation, lymfflödet i bäckenområdet och prostata. För detta rekommenderas sessila varmt bad (vattentemperatur 37-43 ° C, med 2 gånger om dagen i 15-20 minuter) eller varma microclysters (upp till 0,75 kopp vatten, temperaturen 50-52 ° C, 3-4 gånger dag) med vatten eller mjölkaktig olja (50 ml mjölk smälta 10-15 g smör, administreras vid samma temperatur som den vattenhaltiga pre fingret försöka undvika brännskador). Om det efter 10 minuter finns det fortfarande microclysters uppmana till rening, varefter vatten (mjölk) ska produceras; Om det inte finns någon önskan, kan vatten (mjölk) lämnas.

Naturligtvis måste man komma ihåg orsakerna som ledde till akut prostatit och eliminera dem. Efter att antibiotika och massage har utfört verksamheten - har tagit bort akuta visningar av en prostatit, är det viktigt att fortsätta restaurera en normal blodtillförsel av en prostata. Och för detta är det redan nödvändigt att använda helt olika metoder och metoder - övningar som normaliserar blodcirkulationen och lymf i bäckenregionen, perineum, ändtarmen. Och i framtiden utförs de regelbundet, vilket minskar intensiteten och frekvensen till den mest acceptabla.

Utför behandlingen enligt det komplexa systemet, du kommer att ha en antiinflammatorisk, analgetisk och resorptiv effekt på det sjuka organet.

1. Eftersom inflammation uppstår från närvaron av patogena mikrober i prostata, är det nödvändigt att välja de medel som dödar patogena bakterier, inte bara i prostata, men också i kroppen som helhet.

2. Vid smärta ska smärtstillande medel och metoder användas.

3. För att hitta de medel som har en lösande normaliserande effekt på prostata.

4. När du har fyllt i ovanstående saker måste du välja de medel som återställer kapillär- och lymfsystemet i prostata. Det är nödvändigt att genomföra konstant förebyggande arbete.

• För att behandla akut prostatit lämnar 1 kopp finhackad Kalanchoe i en flaska och häller 0,5 liter vodka. Insistera 4-5 dagar. Drick första 1 tsk före måltid 1 gång per dag, då hälsotillståndet förbättras, minska dosen till 1-2 timmar skedar i månaden.

Samtidigt med intaget av vodka likör, pålägger Kalanchoe bandage impregnerade med sin juice på perineum. Förvara bandage tills du torkar, byt sedan till färska.

• 0,5 kg renade pumpafrön (ej rostade) i ett grönt skal slipas i köttkvarn. Blanda med ett glas flytande honung (honung värmer inte!). Blanda bra och snabbt rulla bollar 1-1,5 cm i diameter. Med ett dussin bollar i en burk, lämna i rummet, och resten lagras i kylskåpet på bottenhylsan.

Dosering: Dagligen 1 gång om dagen, på tom mage, 30 minuter innan du äter, sug 1 boll tills de löper ut. Läkemedlet är väldigt starkt, därför rekommenderas det att man inte behandlar en behandling mindre än en gång om året.

• Ät på tom mage för 30-35 stycken skalade, men i ett tunt skal av pumpa frön, tills det finns en förbättring.

• Enligt andra källor rekommenderas det att ta 100-120 gram renade pumpa frön om dagen.

• Infusion från krossade frön: 10-20 g per glas kokande vatten, insistera 30-40 minuter och drick 1 / 4-1 / 2 glas 3-5 gånger om dagen före måltid.

• Blanda 100 g hackad lök, 100 g honung, 0,5 liter vit vin, 10 dagar insistera på en varm mörk plats, skaka regelbundet. Stam och ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen.

• Du kan kombinera användningen av lök och pumpa frön för att förbättra effektiviteten av terapeutiska effekter på inflammatorisk prostata. Innan du går och lägger dig, 2-3 timmar efter middagen, äter du ett litet löklök. På den andra dagen på natten, äta ett halvt glas råa pumpa frön. På tredje dagen, även före sänggåendet, ett halvt glas valnötkärnor. Så alternativt i 1-3 månader. Lök har en baktericid effekt på patogena mikroorganismer som orsakade inflammation. Pumpa frön stärker den antiparasitiska verkan, och ger även järnet med material (till exempel zinken som är nödvändig för det) för att bygga dess vävnader. Valnötter närmar och slappnar av.

• "Todikamp" - Tinktur av valnötmjölk-vaxmognadhet på renad flygfotogen, hjälper väl i många fall, särskilt vid behandling av inflammationer och tumörer, prostatit.

1 vecka - 5 droppar 3 gånger om dagen i 0,5 timmar före måltiderna;

2: a veckan - 10 droppar;

3: e vecka - 15 droppar vardera;

4: a veckan - 20 droppar vardera;

5: e vecka - 15 droppar vardera;

6: e veckan - 10 droppar vardera;

Den 7: e, den sista veckan - 5 droppar 3 gånger om dagen i 0,5 timmar före måltiderna.

Efter en månads paus, upprepa kursen.

Under pausen rekommenderas att gnugga 3-5 droppar tinktur i perineum, där prostatakörteln ligger. Således är det nödvändigt att styras av ett tillstånd av en hud att inte bränna den, och att göra pauser i 1-3 dagar, vilket minskar mängden gnidade droppar.

• Färsk juice persilja vegetabiliska trädgård har egenskaper som främjar syreutbytet i kroppen, och därför underhållet i hälsosamt tillstånd hos olika körtlar, inklusive prostata. Komplexet av element som ingår i saft av persilja, främjar förstärkning av blodkärl, speciellt arteriella kapillärer, vilket är särskilt viktigt vid behandling av prostatit.

• Infusion från persiljas rötter kan användas för att behandla prostatit. För att göra detta, 1 msk. En sked finhackad persiljsrot ska hällas i en termos med 2 glas brant kokande vatten. Infusera 8-10 timmar, dränera. Ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden (i vissa guider rekommenderar att du tar upp 5-8 gånger om dagen).

Infusion av rötter persilja rekommenderar traditionell medicin för att äta på olika doser med gasbildning, för alla typer av sjukdomar i urin- och könsorgan, urinblåsa stenar vid en vattusot - hur mycket diuretikum. Det påstås att te från persiljerot snabbare "kastar utslag" och minskar förekomsten av sådana allvarliga infektionssjukdomar som mässling och scharlakansfeber.

• Persiljahagefrön är ännu effektivare än rötter, för behandling av inflammation i prostata, och även som diuretikum för ödem, ödem av hjärtsjukdom och njursjukdom.

Frö slipas i pulver och tar 0,5-1 g 3-5 gånger om dagen före måltid, tvättas med varmt kokande vatten.

• Infusion av rottor av burdock av stora och andra arter rekommenderas för behandling av prostatit. För dess beredning, 1-2 msk. Skedar av krossad rot ska hällas i 2 koppar varmt vatten. Koka i 5 minuter, häll i en termosflaska och insistera 1-2 timmar. Stam och ta en varm form för 1/2 kopp infusion 3-5 gånger om dagen.

• Nypressad juice för 1-2 tsk tar 3-4 gånger om dagen med inflammation i prostatakörteln som smärtstillande diuretikum.

• Du kan ta sellerijuice för 1 msk. sked, lägga till 1 tesked honungs (maj, ört är bäst), 3 gånger dagligen före måltider.

• Salva från linblommor bereds enligt följande. Ta 2 msk. Skedar av pulver från torkade blommor, blandade med 1 msk. sked 70% alkohol och lämnade i en sluten burk på en varm plats i tre timmar. Lägg sedan till 10 msk. skedar av fläsk osaltad inre fett och uppvärmd i en öppen maträtt i ett vattenbad tills alkoholen har avdunstats. Den resulterande kompositionen pressas och filtreras genom tre skikt av gasbindning.

Denna salva används för prostatatumörer. Hon smörjs med perineum och anus. Det lindrar också klåda med hemorrojskottar, hjälper till med många hudinfektioner av en infektiös natur (och i synnerhet venerala).

• På kvällen sätt i en termos 2 msk. skedar och murgröna och häll 2 koppar kokande vatten. På morgonen, dränera, dela in i 3 delade doser och ta en timme före måltiderna.

• Häll 1 msk. sked av krossad askbark med ett glas kokande vatten, koka i 5 minuter på låg värme, insistera 2 timmar. Ta 1-2 msk. sked i 20 minuter innan du äter 3 gånger om dagen.

Fasta med prostatit

En av de effektiva, men svåra metoderna för att behandla prostata sjukdomar är fastande. Ännu effektivare är fastande på urin, men samtidigt måste man vara säker på att urin som tas inte smittas med orsakssambanden till sexuellt överförbara sjukdomar. Därför rekommenderas att använda barnens urin (bättre än en pojke 7-9 år gammal).

Hur man svälter ordentligt beskrivs i detalj i min bok "Fastgörande för medicinska ändamål" och andra. Jag råder dig att noggrant studera rekommendationerna i dem.

Män som använde fasta för behandling av prostata noterar att efter 3-4 dagar diabetes elimineras, försvinner smärta i prostata. Fastning är dock nödvändigt tills fullständig heling. Varaktigheten av behandling med hunger beror på svårighetsgraden av sjukdomen, den totala hälsan, åldern och är ungefär lika med 9-15 dagar. Men i försummade fall kan en längre period av fullständig återkallelse från mat behövas (i sådana fall är det bättre att använda fraktionell hunger, det vill säga fasta i 3-4 dagar) och ytterligare behandlingsmetoder.

ANDRA MÅL FÖR BEHANDLING AV PROSTATE GLAND

Vid behandling av prostatakörtelmikrolysstrarna har ljus och lotioner på perinealområdet visat sig vara bra.

Microclysters kan direkt påverka prostata genom rektal slemhinna. Dessutom i de nedre delarna av tjocktarmen det finns en aktiv vattenabsorption (avföring, dehydratisering ta "kolbasoobraznuyu" form), och med det blodet matas och terapeutiska ämnen i microclyster, levande ljus. De har omedelbart en terapeutisk effekt på prostatakörteln, lindrar smärta och inflammation.

Applicera mikroclystrar enkelt: Den beredda terapeutiska vätskan samlas i en gummipäron med en volym av 20-50-100 ml och injiceras i ändtarmen. Om mikrolyset är oljigt, ta inte mer än 20-30 ml, om det är i vatten, sedan 30-100 ml av lösningen. Vanligtvis tillverkas mikrocykler på natten.

• Mikrolysstrålar med 10-20% propolishalt i havtornsolja, hundros, solros, persika, eukalyptus, ricinolja.

propolis har uttalade bakteriedödande, antivirala, antifungala egenskaper. Har antiinflammatorisk, antitoxisk, biostimulerande, antitumör analgetisk och andra användbara egenskaper. Det har varit vetenskapligt bevisat att propolis är ett aktivt helande medel som stimulerar produktionen av immunitet. Propolis accelererar vävnadsreparation, deltar i reglering av det endokrina systemet, påverkar levern positivt, sänker blodtrycket, normaliserar hjärtslagets rytm.

Havtornsolja fungerar som en mjukgörande, antiinflammatorisk baktericid, som främjar läkning av sår och magsår.

Höft Rose Oil stimulerar återställandet av skadad hud och slemhinnor, har en antiinflammatorisk, diuretisk effekt.

Solrosolja Det används som en mjukgörare och som grund för olika lösningar, salvor etc.

Persika olja har antiinflammatorisk effekt, främjar tömningen av gallblåsan.

Eukalyptusolja har antiseptiska och stimulerande egenskaper. Speciellt visat i smittsamma sjukdomar i genitourinary systemet.

Castorolja Det används som ett antiseptiskt, antiinflammatoriskt, vävnadsfrämjande medel.

Kompositionen för mikrocykler framställs enligt följande: 100 g olja hälls i rena emaljredskap, kokas, avlägsnas från elden och kyles till 50-60 ° C. Tillsätt 10-20 g krossad, renad från mekaniska föroreningar och propolisvax. Värm till 80 ° C med kontinuerlig omröring i 10 minuter. Disken ska täckas med lock. Den heta blandningen filtreras genom ett gasbindningsfilter och kyles. Förvara i en tätt sluten behållare på en sval torr plats.

• Microclysters från pumpafröolja.

Rektala suppositorier agera som mikrolavemang, men i detta fall inte vatten används som stelnade olja, fett, i vilka terapeutiska medel blandas (förbereda dem på olika sätt extraherades, pulvriseras fint i en kaffekvarn och kombinerades sedan med en oljebas). I början smälter smöret (fett) och doseringsformerna sättes till det. Vidare hälls allt detta i formar och frysta. I vissa fall impregnera tyget, rulla det i en cylindrisk (storleken på ett lillfinger). I andra fall blandas ljusens helande bas med smält smör, som placeras i en gasväska på storleken av en pinkie.

De erhållna ljusen injiceras i rektum på natten.

Som utgångspunkt är det bäst att använda olja eller fett som inte smälter vid rumstemperatur. Förvara rektal stötpiller bör finnas i kylskåp.

• En god effekt vid behandling av prostatit observeras från ljus från den friska roten av aira med get (fårkött) fett.

Air Det stimulerar utsöndringen av magsaft förbättrar matsmältningen, aptit, ökar sexuell aktivitet, stimulerar blodbildningen, och har även lugnande, smärtstillande, urindrivande, slemlösande, carminative och antiseptisk verkan.

Det enklaste sättet att förbereda stearinljus med aire: mala rotan av auraen och blanda försiktigt 5 g pulver med 50 g smält lammfett. Gör en mögel och häll den på 25 ljus. Applicera 1 bit på natten. Vanligtvis tar det från 25 till 50 ljus per behandlingskurs.

• Stearinljus med propolis tillverkas av ett extrakt av propolis genom indunstning i 96% etylalkohol i ett förhållande av 40 g propolis per 200 ml alkohol. Stearinlys ska innehålla 0,1 g propolis-extrakt och 2 g kakaosmör.

Applicera ljus en gång om dagen på natten. Behandlingsförloppet är 30 dagar. Upprepa 2-3 gånger med en paus på 1-2 månader.

Under behandlingen av prostatit med propolisljus rekommenderas det att ta en blandning av färska juicer, vilket förbättrar terapeutisk effekt av ljus.

• Färsk gurka (juice) - 1 del

Färsk betor (juice) - 1 del

Morot frisk (juice) - 1 del

Förbered juice från färska grönsaker och ta 0,5 kopp i 20-30 minuter före måltider 3-4 gånger om dagen.

Förutom ovanstående rektala suppositorier kan ljus användas av rå potatis, betor, liksom andra färska rötter.

Från rå potatis gör ett ljus 5 cm långt och tjockt i patientens långfinger. Det ska sättas in i endotarmen dagligen i 3 veckor, smörjas med vegetabilisk olja, petroleumgel, etc. Håll ljuset i 2-3 timmar (Jag tycker att det är bäst att göra det för natten). Då en kurs på 3 veckor, men redan med ett ljus från en betor.

rå potatis har antiinflammatoriska, sårläkande, diuretiska och antispasmodiska egenskaper.

Rödbeta innehåller mineraler och spårämnen, som är mycket fördelaktiga för kroppen, till exempel har den mer än 50% natrium och endast 5% kalcium. Detta förhållande är signifikant för att bibehålla lösligheten av kalcium i kroppen. Röda ljus kommer att lösa upp ackumulering av oorganiskt kalcium i prostata blodkärlens vägg, öka blodkärlets lumen och förbättra näring av vävnaderna.

I en färsk betor, mycket klor, vilket är en utmärkt organisk rengöring för lever, njurar och gallblåsan.

Du kan använda ljus från morötter, vilket ger sina röda pigment till kroppen och blir färglösa. Detta tyder på att kroppen aktivt använder ämnen från rott ljus för deras behov.

Lotioner eller i form av bomull indränkt i behandlingslösningen appliceras på skrevområdet till läkemedelssubstanser absorberas genom huden, den har en lokal effekt på närliggande vävnader och organ.

När inflammation i prostatakörteln rekommenderas avkok av gröna skorpor av hästkastanj, applicerad som kompress på perineum.

Häll 50 g grön skorpa av hästkastanj 1 liter vatten, koka upp, förånga 10 minuter över låg värme. Dämpa bomullsduken och fäst i grenområdet. Håll kompressen i en halvtimme.

På samma sätt kan du komprimera med andra medicinska örter.

Mudbehandling i form av applikationer på panty-zonen och i form av lera ljus visade sig väl i behandlingen av prostatakörteln.

Terapeutisk lera (lera) bildas på botten av floder, sjöar och dammar genom samverkan av vatten och organiska rester av vegetabiliskt och animaliskt ursprung för tiotals, hundratals eller till och med tusentals år.

Den terapeutiska lera är en blå-svart viskös substans med lukten av ruttna ägg eftersom den innehåller vätesulfid.

Smutsverkan är mångfacetterad och tvetydig. Så, enligt många vetenskapsmän, under lera proceduren finns det elektriska strömmar med vilka aktiva joner tränger in i kroppen, och förfallna produkter släpps ut i lera. Mineralernas överflöd, biologiskt aktiva substanser från lera går in i kroppen och har en terapeutisk och hälsoeffektiv effekt.

Enligt vissa läkare kan smuts ta på sig den patogena energin som orsakar prostatit och binda i sig.

Med inflammation i prostatakörteln i hemmet är mudderpåsar på trosorna de mest acceptabla. Temperaturen hos leran bör vara 40-42 ° C (inte högre än 47 ° C). Procedurens varaktighet är 15-20 minuter. Förloppet av behandling av prostatit är utformad för 10-18 procedurer beroende på sjukdoms svårighetsgrad och den terapeutiska effekten. Mud behandling sessioner hålls om en dag eller två.

Förfarandet i sig görs enligt följande. Ta 2-3 kg slam och späd det i ett rent, helst fjädervatten i förhållandet 1: 7. Du bör få en massa som liknar tjock gräddfil. Denna massa i form av ett skikt 2-3 cm tjock appliceras på panty-zonen. Det är bäst att göra detta på en soffa, täckt med oljekudde, men det är möjligt och på en stol.

Efter applicering av smutsen, linda in oljekudden och filten och stanna i denna position i 15-20 minuter. Ta sedan bort filten, oljekudden och skölj med vatten med en temperatur på minst 36-37 ° C. Efter proceduren måste du klä dig och vila i 1-1.5 timmar.

Glinoterapi har länge använts för att behandla olika sjukdomar, inklusive prostatit.

Forskare av forskare har visat att härdande egenskaper hos ler i många avseenden orsakas av underhållet i det av radium. Radium är det viktigaste radioaktiva elementet i lera och terapeutisk lera. Detta element är sällsynt i naturen. Ju längre strålen är bestrålad av solens strålar, desto mer radium innehåller den. Följaktligen kan ler absorbera och binda solens strålar och ackumulera sin energi i radium.

Vid behandling av solstrålat lera kommer radium in i kroppen i sin rena form, det naturliga tillståndet och exakt de doser som en person behöver. Patogena mikroorganismer tolererar inte dess effekter och förgås. Denna egenskap av radium gör ler mycket viktiga element i behandlingen av alla typer av prostatit.

Förutom radiums verkan stärker lera immunitet, förnyar celler och fyller dem med nya krafter. Lera innehåller alla nödvändiga mineralsalter och spårämnen i optimala proportioner och kombinationer. Och på grund av adsorption (absorption) absorberar den inte bara skadliga föreningar och tar bort dem från kroppen, men absorberar också sjukdomspatogena uppkomsten, och rengör kroppen på alla nivåer.

Reaktionen av denna rengöring manifesterar sig i form av viss exacerbation. Detta är en normal reaktion av kroppen på de förändringar som förekommer i den - den så kallade läkande och hälsokrisen.

Det bästa för att behandla lera anses lämpligt för modellering. Partiklarna är små och homogena, det är elastiska och kan absorbera patogenen och de patogena substanserna och ge kroppen de ämnen som behövs.

Du kan köpa den nödvändiga leran i apoteket, och du kan gräva den från djupet på 1-2 m, där det finns ren lera. I det här fallet bör man veta att lera inte gillar järn - att gräva och rör om det med träobjekt och rör om glas eller emaljerade kärl.

För att ladda den med radium, lera lera att torka i solen. Om lera inte torkas kommer den att lösas dåligt i vatten. Om solen är liten, torka lera nära de artificiella värmekällorna: nära kaminen, värmare eller ugn, hugga stora och hårda bitar.

Framställning av terapeutisk lera. När leran torkar, försök att krossa den ännu mindre - till pulver. Fyll i lerabassängen eller annan emalj eller träbehållare. Använd inte behållare med flisad emalj, samt behållare av järn eller plast. Häll lera med rent rent vatten (helst fjädervatten, protium) så att det är helt täckt. Låt i flera timmar, så att leran är helt impregnerad med vatten. Rör omgående och masha fasta klumpar. Håll lösningen tills sand visas på botten. Lägg sedan lermassan på brickan och torka den igen. Placera leran i behållaren och exponera det med jämna mellanrum i frisk luft, till ljuset, helst i solen. Vid behov spädas massan med vatten tills önskad konsistens, så att den alltid är klar för användning, eller förvara leran i ett torkat tillstånd.

Jag tror att förberedelsen av lera som köps på ett apotek kommer att kräva mycket mindre tid för matlagning - bara laddning i solen och sedan lösa upp i vatten.

Clayappliques kallas kataplasier och görs oftare på underlivet än på perineum. Leran måste ligga vid rumstemperatur (18-23 ° C), så att den, med viss uppvärmning från kroppen, "drar" det patogena ursprunget på sig själv.

För beredning av kataplasi, ta ett linne-, bomulls- eller ullduk i form av en servett. På en servett sätt klar lermassa i form av tjock gräddfil. Kataplasiområdet ska vara 10 10 cm i storlek och 3 cm i tjocklek. Kom ihåg att leraget måste vara tjockt och tjockt eftersom det måste absorbera mycket skadliga ämnen.

Applicera lera sidan i kroppen med lera sidan, fixa det med ett bandage så att det inte rör sig. Topp med ullduk, så att värmen inte går bort.

Förvara kataplasi tills den blir torr och varm. Därefter kastas det bort, och en ny appliceras på plats, om så krävs.

Efter proceduren ska huden tvättas med varmt vatten och torka torrt.

Med kronisk prostatit, tillsammans med den externa applikationen av lera, rekommenderas att man dricker lerlösning inom tre veckor. Den är beredd baserat på 1 msk. skedlera för 1 glas vatten. Drick ett glas lera varje dag under den första veckan. Därefter bör du sänka dosen till 1/2 av en sked på ett glas vatten och dricka en gång om dagen för andra veckan. Och under den sista tredje veckan bör mängden lera per 1 glas vatten vara 1 tesked.

Övergången av någon sjukdom till ett kroniskt stadium betyder inte att det var "dåligt behandlat", men att det inte fanns rätta orsaker till sjukdomen utan ordentlig uppmärksamhet och utarbetande. Och först och främst är det dåliga karaktärsdrag, dåliga vanor, fel världssyn. Det är de som ger den första impulsen i utvecklingen av någon sjukdom hos en vuxen. Allvarliga sjukdomar i barndomen är oftast på grund av karmiska orsaker från tidigare liv.

Kronisk prostatit utvecklas ofta som en följd av obehandlad eller okänd akut prostatit. Och även obehandlade sjukdomar, sexuellt överförbara sjukdomar: gonoré, klamydia, gardnerelleza (cirka 80% av alla män).

Kronisk prostatit av icke-infektiös ursprung utvecklas på basis av stasis av utsöndring i prostataets folliklar. Långvarig irritation av slemhinnan hos folliklarna med produkterna av sönderfall av stillastående utsöndring orsakar dess aseptiska inflammation - den så kallade stillastående prostatit. Anledningen till stagnationen är listad tidigare.

Sjukdomsframkallande förändringar i körtel i kroniska former av inflammation i prostatakörteln är mycket varierande både i läge och omfattning, och i vävnadsskada. Samtidigt kan detektera skador på mukösa lagret av utloppskanaler, liten cellinfiltration av deras väggar, utveckling av bindvävselement och tillsammans med detta bildandet av olika storlekar av hålrummen fyllda med mucopurulent innehåll och ärrbildande naturen hos strängarna tränger körteln i olika riktningar, och ibland synliga dess normala tyg.

Subjektiva klagomål av kronisk prostatit är ibland frånvarande och endast en stickning urinrörets svamp och en liten mängd av garn i urinen leda till att patienten träffa en läkare. I andra fall, patienter klagar över klåda i urinröret, anus, i grenen, till dov smärta i korsbenet, ryggen, njurar, testiklar, låren längs ischiasnerven och så vidare. D. Dessa känslor brukar instabilt, ofta intensifieras efter samlag, mindre ofta med avhållsamhet. I vissa fall finns det en störning av sexuell funktion: ökad frekvens av erektioner, våta drömmar, brist på sexuell lust, försvagningen av erektion, för tidig utkastning av fröet. Den fortsatta sjukdomsförloppet och ökad uppmärksamhet på den obehagliga känslan i underlivet leder ofta till depression, en smärtsam analys av symptomen - den så kallade sexuella neurasteni.

Det kan vara mer angeläget att urinera, särskilt på natten. Vid slutet av urineringstiden förblir obehagliga känslor: de sista delarna av urin strömmar långsamt, droppvis, vilket förklaras av försvagningen av musklerna i den bakre delen av urinröret.

Urinen är transparent, med en blandning av filament av en mukopurulent natur. Karakteristisk för prostatit är filamenten i den andra delen av urinen som kommer ut från excretionskanalerna i körteln. Med en uttalad och långvarig inflammatorisk process med försvagning av tonen i de smidiga musklerna i prostata och urinrörets baksida, kan urinen bli grumlig i båda portionerna. Ofta är grumligheten hos urin med prostatit associerad med fosfati, vilket uppträder när en alkalisk patologisk utsöndring av körteln som orsakar fosfatförlust uppträder på urinen.

För kronisk prostatit kännetecknas av ojämn konsistens i körteln. De mjukare områdena mellan den täta körteln eller omvänt de komprimerade områdena bland den totala elastiska massan indikerar inflammatoriska förändringar i motsvarande parenkymställen. I det första fallet är det en infiltrativ process eller foci av smält vävnad, i det andra - förändringar i ärrbildning som ett resultat av tidigare inflammation.

Känsligheten hos körteln är individuellt annorlunda. Det är nödvändigt att skilja känslor av karaktären som ger (till penisens huvud), vilka är fysiologiska, och smärtan som uppträder i stället för tryck av fingret och indikerar den patologiska processen som äger rum här.

Ju längre inflammationsprocessen i prostatakörteln är desto mindre är risken för en fullständig botemedel. Officiell medicin, som huvudtyper av behandling, erbjuder antibiotika, värmebehandlingar och prostata massage. Mer naturligt kommer att vara behandling med fytosporer, mottagning av termiska bad, lera och lera.

Allmän återställande behandling: Utbildning utan skarpa rörelser i nedre extremiteterna, sparsam mat. Det är nödvändigt att övervaka den regelbundna dagliga evakueringen av tarmarna, upprätthålla fullständig sexuell avhållsamhet, avstå från sexuell upphetsning. Vid svåra nervösa sjukdomar bör hydroterapi ordineras. Symptomatisk för att minska subjektiva känslor gäller ljus eller mikroclyster med bedövningsmedel.

Med tanke på behandlingens varaktighet för kronisk prostatit bör naturliga antimikrobiella medel (infusioner av örter) ändras för att undvika bildning av resistenta mot dessa former av mikrober. Alternering av växtavgifter med andra medel kommer att bidra till att motstå en sådan anpassning.

• Tangens runda (iris) är 100 g

Äggets rot - 75 g

Rosehip frukter - 100 g

Hawthorn frukt - 100 g

Björkblad - 100 g

Cowberry löv - 100 g

På kvällen häll i en termos 2 msk. skedar av örter samla 2 koppar kokande vatten. På morgonen dränera. Ta 0,5 kopp 4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.

• Björnbär, löv - 40 g

Gräsaktig doftande, gräs - 40 g

Björk löv, löv - 10 g

Förberedelsesmetod - som i föregående recept. Ta 0,5 kopp 3 gånger om dagen 1 timme efter att ha ätit.

• Hästslag, gräs - 10 g

Fält sele, rot - 10 g

Calendula officinalis, blommor - 20 g

Yarrow vanlig, gräs - 20 g

Stinging Nettle, löv - 10 g

Fänkål vanligt, frukt - 10 g

Förberedelsesmetod - som i föregående recept. Ta 0,25 kopp infusion 3 gånger om dagen 1 timme efter att ha ätit.

Delat badrum med en vattentemperatur på 33 till 36 ° C är det mest naturliga lugnande medel. Män som lider av prostatit tenderar att vara nervösa, falla i förtvivlan, otillräckligt beter sig, äta och sova. Delade bad är ett utmärkt sätt att koppla av, lugna dig ner, sova.

Så, fyll i badet, dopp i vattnet runt halsen. Du kan skapa ytterligare avkopplande förhållanden - att ta proceduren med ljus, tända en aromatisk trollstav, lyssna på lugn, vacker musik. Under huvudet måste du lägga en handduk eller en speciell kudde.

Du bör ta proceduren i högst 15-25 minuter, helt avkopplande. Det är bäst att göra detta innan du lägger dig, sedan efter det ska du gå och lägga dig.

Långa heta bad, från 41 till 43 ° C, används för att lindra smärtsamma sammandragningar i perineumets muskler eller helt enkelt koppla av i överexcitation. Under förfarandet tillsätts vatten varmt när det kyls ner, så att vattentemperaturen är konstant.

För att undvika blodflödet i huvudet, linda det med en fuktig handduk, rekommenderas det speciellt för äldre. Hjärtområdet bör alltid ligga över vattnets yta.

Procedurens varaktighet är 15-30 minuter beroende på hälsotillståndet.

Om du blir sjuk från varmt vatten, ta en kall dusch efter badet.

Med kronisk prostatit är det viktigt att regelbundet värma perinealområdet. För detta ändamål passar bäst sittande bad.

Skriv i badet så mycket varmt vatten för att doppa in i det på naveln. Under proceduren slipa bäckenet, perineum, tvätta inguinalområdet och anusen. Procedurens varaktighet är 15-20 minuter.

Du kan lägga till infusioner av medicinalväxter till badvattnet.

Terpentinbad kraftigt påverka kroppens kapillärsystem och värma upp kroppen.

Det noteras att i fallet med kronisk prostatit har terpentinbad, förutom ovanstående, analgetisk effekt positivt påverka bildningen och mognad av spermatozoa.

Behandling med terpentinbad börjar med mycket låga koncentrationer av terpentinemulsion följt av en gradvis ökning från 20 till 60 ml per 200 liter vatten. Temperaturen hos terpentinbadet är 37 ° C, procedurens varaktighet är 10 minuter. Behandlingsförloppet är 10 procedurer.

Kontrastdusch perfekt toner kroppen, mättar den med energi, bidrar till normalisering av blodcirkulationen, stimulerar ämnesomsättningen, stärker blodkärlens väggar, lugnar nervsystemet, lindrar depression, trötthet och även normaliserar sömn. Det kan också användas som ett effektivt sätt att härda, vilket minskar känsligheten för förkylning.

Förfarandet bör vara en växling av varma, uppvärmning av vattnet och en kort, men skarp kylning. Det är denna exponering för värme och kyla som gör att blodkärlen expanderar från det varma vattnet i duschen och krymper sedan från förkylningen. Således finns det en "gymnastik av blodkärl", tvätten av kapillärbädden och cirkulationssystemet som helhet.

Stå under duschen och varma i varmt vatten (38-43 ° C) i 3 minuter. Slå sedan på kallt vatten (15-20 ° C) i 2-5 sekunder, inte mer. Sedan en ny uppvärmning under varmt vatten 1-2 minuter och igen en kall kontrast. Gör 5 till 10 sådana omkopplare, komplett med kallt vatten och gnid sedan kraftigt kroppen.

microclysters används som uppvärmningsmedel för kronisk prostatit. De framställs från varmt vatten (surt, alkaliskt, sulfid, magnetiseras infunderas med silver, shungite och m. P.) Vid en temperatur av ca 38 ° C, till vilken sattes infusioner följd, salvia och andra växter med antiinflammatoriska, analgetiska och andra effekter.

Innan du applicerar termiska procedurer måste du bedöma din kropps tillstånd eller kontakta en läkare.

ADSTANOMI AV PROSTAT GLANDEN

Prostata adenom - benign tumör som härrör från paraurethral körtlar och från körtelceller i prostata och är lokaliserad i halsen av urinblåsan och prostatiska uretra. Det uppenbaras av störningar av urinering och tömning av blåsan upp till full retention av urin. Adenom i prostata är kapseln, varifrån det kan vyluschit skjuter körtelvävnad i prostata, inte växa i det, och inte ger metastaser.

Sjukdomen uppträder hos äldre, oftast observerad hos personer i åldern 60-70 år, men förekommer ibland hos män från 40 till 50 år. I mer än hälften av fallen förekommer prostata adenom hos personer med intellektuellt arbete som leder en stillasittande livsstil med god näring och brist på motion.

Nodlar av adenom har olika storlekar, singel eller flera, vitt, har en tydlig gräns och konsistens mer tät än prostatakörteln. Tumören har en annan form, mestadels rund, ibland cylindrisk; dess vikt når ofta 80-100 g. Platsen, mängden, storleken och formen på neoplasmnoden påverkar organets storlek och konfiguration väsentligt. Körteln kan behålla sin normala storlek och form, men det kan öka betydligt och förändra dramatiskt dramatiskt.

I den första etappen av prostata adenom indikeras konservativ behandling i syfte att eliminera eller minska urinproblem. Först och främst föreskrivs en hygienisk behandling. Alla orsaker till högt blodflöde till bäckenområdet bör elimineras: långvarig stående på ben eller med bil, ridning eller cykling, alkohol, kryddig och kryddig mat. Det är nödvändigt att reglera tömningen av tarmarna med diet och rengöringskläder. Det rekommenderas att gå dagligen efter måltiden i 15-20 minuter. Det bör undvika hypotermi, särskilt benen, liksom överhettning i sängen. En man bör inte undertrycka uppmaningen att urinera, "överdriv urin".

Vid de efterföljande stadierna av prostata adenom är det nödvändigt att utöva antiinflammatorisk, analgetisk och lösningsverkan på det drabbade området. För att göra detta kan du använda de recept och procedurer som beskrivits tidigare vid behandling av akut och kronisk prostatit. Dessutom kommer jag att ge några fler recept av växtbaserade recept och rekommendationer för behandling av prostata adenom.

• Rötterna eller gräset i fältbladet i form av pulver, infusion eller buljong rekommenderas att tas oralt med prostatahypertrofi, svårighet att urinera och andra störningar i sin funktion.

Pulver, framställd av råvaran på fälthästaren, ta 1/2 tsk 3-5 gånger om dagen före måltiden, tvättas med varmt vatten.

Infusion eller avkok: 1 msk. skedar rot eller 2 msk. Skedar av örter häll 0,5 liter varmt vatten, insistera 2 timmar och laga i 10 minuter. Drick 1 / 2-3 / 4 glas 3-5 gånger om dagen före måltiden.

• Poplar knoppar i form av infusionsdryck med otillräcklig urinering, ökad prostatakörtel och kronisk inflammation i urinblåsan.

Infusion: 1 msk. en sked av njurar (eller mycket unga klibbiga löv) insisterar 1-2 timmar i ett glas varmt kokande vatten och full i en sipp för en dag.

• Nästa avgift är mycket effektiv.

Roten av althaea är 75 g, lakritsrotet är 100 g, skäggrotten är 75 g. På kvällen sätter du i en emaljpanna 1 st. sked samling och häll 300 ml kallt vatten. På morgonen sätt i brand, koka och evaporera under ett slutet lock i 30 minuter. Ta bort från värme, låt stå i 30 minuter. Stam, dela in i 3 delar, ta en timme innan du äter.

Kamfer komprimera har en uppvärmningseffekt och rekommenderas för män som lider av adenom och prostatit. För att göra det behöver du kamferalkohol och bandage. Före proceduren för att applicera en komprimera, raka din pubic och ljumsk.

En bit bandage suger med kamferalkohol och sätter på pubis och perineum (från anus till mitten av pungen). Håll dina ben ihop. I denna position, sitta eller ligga så mycket som möjligt. Håll kompressen tills du kan bära den brinnande känslan.

Ett ungefärligt program för behandling och förebyggande av prostata adenom

Normalisering av blodcirkulationen i kroppen. Det rekommenderas att gå som ett sätt att stagnera blod i bäckenorganen och följaktligen från adenomen. För detta måste du skicka mellan 6 och 10 km per dag. Det är mycket användbart att gå en timme före sänggåendet. Du kommer att bli starkare sömn och mindre sannolikt att gå upp på natten på toaletten.

Uppvärmning av kroppen. Det rekommenderas att ånga en gång i veckan.

Behandling. Som huvudhjälpa, ta: "levande" och "dött" vatten; tinktur (avkok) av barkaspen; podmor, etc. (medel och recept ges ovan).

En gång i veckan rekommenderas att bli hungrig i 24-36 timmar. Du kan försöka svälta för "levande" och "eller" "dött" vatten, ta det till 100 ml och titta på välbefinnande. I slutet av hunger för nästa dag rekommenderar jag att du dricker färska juicer (rekommendationen gavs tidigare). Och först efter att du känner att vissa juicer inte räcker, kan du äta gröt på vattnet. I nästa måltid kan du återgå till din vanliga mat.

Ström. Rekommenderad mat utan fläsk, nötkött, lamm, konserverat kött och fisk. Skarpa måltider, alkohol och tobak är inte tillåtna!

Till middag kan en man äta 150 g kokt kött (kalvkött, kyckling), färsk fisk tillsammans med annan mat. Till middag - sur mjölk med 1-2 msk. skedar av skivad rå selleri, grönsakspuréer, komposit, frukt och bröd från groddar. Om möjligt, drick färsk juice.

Användbar till lunch och middag är en sallad av löv och rötter av persilja. I avsaknad av persilja kan du göra en sallad av sallad och selleri. Användbara rätter av rå, surkål eller kokt (med "krispig") kål, vitlök, lök.

Efter 2 timmar efter en måltid rekommenderas dryckesbägaren buljong av mjölon (1 msk. Sked mjölon lämnar brew en kopp kokt vatten, 30 minuter, avlopp).

Det är bra att äta 20-30 g raka pumpafrön en halvtimme före måltiderna. Det rekommenderas att de tuggas ordentligt så att de löser upp i munnen.

Produkter som är användbara för att förebygga prostata adenom: paprika, morötter, betor, kål och särskilt tomater, - innehåller ett medel för förebyggande av naturliga cancerformer, den så kallade lykopenen. Eftersom prostataadenom bär ett cancerhot är tomater alltid lämpliga.

Dagligen rekommenderas att äta en glödlampa på ett kycklingäggs storlek, rå, bakad eller kokad.

På sommaren äter så mycket björnbär som möjligt. Mot adenom i prostatakörteln är detta det bästa av bär.

Med förstoppning på kvällen innan du lägger dig, gör du en fet flicka. Dessutom kan du sätta upp en värmande vodka komprimera i pubic eller ländryggsregionen.

"Jag är 59 år, en pensionär, jag bor i Uralerna. Enligt dina rekommendationer utförde jag rengöring av tjocktarmen i februari, rengöring av levern på våren och början av sommaren under fullmåne och i slutet av september, renade njurarna med hjälp av hundens rosers rötter.

Resultat: Efter rengöring av tarmhjälpen, och med hjälp av yogaövningar försvann helt. Efter den 4: e rengöringen av levern försvann benens ben och en stor kon på höger ben. (Och allt eftersom venös cirkulation var normal.)

Hjärtans hjärtat upphörde att avskräckas och den ungdommliga ljusheten uppstod efter att ha sovit. Efter rening av njurarna, försvann progenomånens adenom. " (Intressant rensar avstötningen av hundrosens rötter inte bara njurarna utan även prostata körteln!)

Från adenom och prostatit

"Förvärvade" helande befogenheter "1995, då var jag 71 år med många kroniska sjukdomar. Sjukhus, torterade sjukhus. Efter en kortsiktig förbättring är tillståndet detsamma. Och plötsligt dina rekommendationer om urinoterapi. Det är ett mirakel!

Efter rengöring började tarmarna dricka urinen, gav upp medicin. Omedelbart kände förbättringen. Så jag dricker urin i två år med en gång enema en gång i veckan på urin. Näring är vanligt, men med ett stort intag av grönsaker, frukter, olika spannmål.

Resultatet är svimlande. Långt borta förstoppning, normaliserad magsyra, en 30-årig kolit samt skedde inte, det finns ingen anledning kirurgi för adenom, prostatit inte oroa dig, stoppa bullret i mitt huvud, inga huvudvärk, dramatiskt ökad prestanda. "