Huvud
Massage

Hur man behandlar kronisk prostatit?

Prostatit - inflammation i prostata vävnaden som uppträder i akut eller kronisk form. Ofta orsaken till inflammatorisk process är patogena mikrober som kommer in i prostatakörtlarna och lobarna. Penetration av patogena mikroorganismer underlättas till stor del av bäckenorganens placering.

Prostata ligger i närheten av ändtarmen, och dess kanaler går ut i urinröret. Detta tillåter bakterier och virus att komma in i körteln, stigande urinröret eller från ändtarmen.

En annan möjlig väg för penetration av mikrober - med lymf och blod från andra källor till inflammation i kroppen. Chron. prostatit utvecklas som en självständig sjukdom eller är en följd av en akut form av inflammation.

Vilka faktorer kan utlösa inflammation?

I sig själva utgör smittämnen inte ett allvarligt hot. Vanligtvis klarar kroppen framgångsrikt den infekterade infektionen. I närvaro av några försämrade immunkomponenter kan skyddssystemet emellertid inte fullständigt eliminera den patogena mikrofloran, vilket resulterar i ett inflammatoriskt fokus.

Dessa faktorer inkluderar följande:

symptom

Prostatit kan börja snabbt: kraftigt ökad kroppstemperatur (ibland upp till 39 grader), mannen upplever intensiv skarp smärta i anus, perineum, yttre genitalier. Processen med urinering och avföring är åtföljd av obehag och ömhet. Dessa symptom är karakteristiska för akut inflammation.

Chron. prostatit har en något annorlunda klinisk bild: samma tecken finns i mindre utsträckning och ibland helt frånvarande. Som regel med en kronisk form av inflammation övergår kroppstemperaturen sällan till 37 grader, det är ett litet obehag under tömningen av blåsan. Om cron. prostatit är en följd av sjukdomar som överförs under sexuell kontakt, på grund av avsaknaden av svåra symptom, vet män i de flesta fall inte utvecklingen av den inflammatoriska processen i proportionerna av prostata.

Långvarig obehandlad sjukdom orsakar rubbningar i sexuell funktion: försvagar erektion, minskad sexuell lust, patienter klagar över en minskning av känslighet och djupet av förnimmelser vid sexuell kontakt. Förutom dessa synliga effekter kan inflammation orsaka en förändring av prostatsjuicens sammansättning och minska en mans förmåga att bli gravid.

Trots bristen på en uttalad klinisk bild, cron. prostatit är en allvarlig sjukdom och kan leda till utveckling av oönskade komplikationer. En kraftig temperaturökning, akut smärta och nästan fullständig frånvaro av urinutflöde kan indikera utseendet på en abscess i prostatakörteln.

Långvarig kronisk process i prostata kan så småningom sprida sig till andra organ i genitourinary systemet. En av de mest negativa följderna för män av reproduktiv ålder är infertilitet. Komplikationerna av kronisk inflammation i prostatakörteln innefattar vesikulit (sjukdomens öga är i de sämsta vesiklarna), pyelonefrit och cystit. Dessutom är prostatit i sig lättare att bota vid de första stadierna, och ju mer avancerade sjukdomen är, desto längre tid tar det att läka.

Vad ingår diagnostik?

För att bekräfta diagnosen utförs en rektal fingerundersökning av prostata och transrektal ultraljud. Efter det att den slutgiltiga diagnosen har gjorts, utförs en bakteriologisk kultur av prostatajuice och urin. Detta gör det möjligt att fastställa förekomst av infektionsmedel samt att bestämma de mest effektiva läkemedelspreparaten för eliminering.

Funktioner vid behandling av kronisk prostatit

Chron. prostatit anses vara en av de sjukdomar som är svåra att behandla. För att helt eliminera det behövs en långsiktig omfattande behandling. Den terapeutiska regimen innehåller vanligtvis flera typer av läkemedel, fysioterapi, vilket ökar kroppens naturliga försvar. De viktigaste i behandlingen av sjukdomen är antibakteriella läkemedel. Urval av antibiotika, den dagliga dosen och varaktigheten av användning utförs på basis av tidigare gjorda bakteriologiska grödor, patientens tillstånd, närvaron av andra relaterade patologier. Det är mycket viktigt att ta medicin för hela skriven kurs utan att minska dosen på egen hand och utan att avbryta behandlingen, annars bakterier kan utveckla resistens (okänslighet) antibiotika. I framtiden kommer detta att orsaka återfall av sjukdomen och behovet av att ta starkare antibakteriella läkemedel.

Parallellt med läkemedelsbehandling används fysioterapi. Oftast för att eliminera stillastående processer rekommenderas patienter prostata massage. Under massera prostatan kan förbättra blodcirkulationen och tillhandahållande av prostataceller med syre och näringsämnen, för att förbättra penetrationen av läkemedel och öka effektiviteten i medicinska behandlingar omgående utgång hemlighet med ackumulerade däri patogener och giftiga produkter av deras verksamhet.

Förutom massage för behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln används elektrofores, ultraljud och laserexponering, mikroclyster. För att förbättra terapins effektivitet och förhindra upprepade exacerbationer utförs immunkorrigering. För att göra detta föreskrivs patienten immunmodulatorer, vitaminkomplex. Det rekommenderas också att revidera livsstilen och om möjligt eliminera provokationsfaktorer. Chron. prostatit är en patologi, som är mycket lättare att undvika än att bota. Grundläggande principer för förebyggande: att förhindra hypotermi och förstoppning, röra sig mer, att upprätta en regelbunden sexliv och undvika oavsiktlig kontakt utan skydd, för att ta itu med urolog vid de första varningsskyltar.

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostata, med symtom som ofta saknas, varför det mesta av den manliga befolkningen inte vet om sjukdomen.

Utvecklingen av kronisk form av prostatit är en följd av en akut process, även om det i praktiken är sällsynt. I regel börjar inflammatorisk kronisk prostatit gradvis, utan några obehagliga symtom och känslor, detekteras sjukdomsförloppet i en olycka, när man undersöker ultraljud.

Kronisk form påverkar både unga män och medborgare i mitten och åldern. Dessutom hotar prostatit de som, genom sin verksamhet, har en lågaktivitetslivsstil, känner överdriven fysisk ansträngning på skrotet och avstår från sexuell avhållsamhet.

klassificering

Enligt den moderna klassificeringen av prostatit, som utvecklades 1995, finns det flera kategorier av sjukdomen:

 1. Akut bakteriell prostatit (OBP) är den vanligaste och lätt diagnostiserade typen av prostatit. Det orsakas oftast av bakteriell infektion och diagnostiseras lätt på grund av typiska symtom. Akut bakteriell prostatit kan förekomma vid vilken ålder som helst. Symtom inkluderar smärtsam urinering, oförmåga att helt tömma urinblåsan, smärta i underlivet, ryggen eller bäckenområdet. Det kan finnas feber tillsammans med frossa.
 2. Kronisk bakteriell prostatit är en sjukdom med typiska symtom på kronisk inflammation och ett ökat antal bakterier och leukocyter i urinen och utsöndring av prostata efter dess massage.
 3. Kronisk prostatit (CP) är den vanligaste formen av prostatit. Det är i de flesta fall en konsekvens av akut bakteriell prostatit (ej behandlad eller dåligt behandlad). Om det finns symptom, fortsätter de i form av smärta i könsorganen eller i bäckenet, svårigheter med urinering eller smärtsam urinering och ejakulation.
 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - med denna form av sjukdomen är de klassiska symptomen på prostatit frånvarande, och själva sjukdomen upptäcks av misstag när du kontaktar kliniken av annan anledning.

I närvaro av en smittsam komponent talar man om en bakteriell (infektiös) kronisk prostatit; i frånvaro av mikrobiella patogener - om icke-bakteriell (icke-infektiös) prostatit. Man tror att 90-95% av alla fall har icke-bakteriell kronisk prostatit och endast 10-5% - bakteriell.

skäl

Framväxten av kronisk prostatit kan bidra till ett antal faktorer. Först och främst är det:

 1. STDs: chlamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, Trichomonas, gonokocker, svampar släktet Candida, Escherichia coli (Escherichia coli) kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 2. Överträdelse av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ (trängsel i prostata leder till inflammation).
 3. En stillesittande livsstil (förare, kontorsanställda, tjänstemän);
 4. Förlängd sexuell avhållsamhet, avbruten samlag eller artificiell förlängning av samlag
 5. Regelbunden hypotermi (älskare av extrem vila: dykning, surfing, paddling och skidåkning);
 6. Betonar: mental och fysisk överbelastning

För utvecklingen av kronisk prostatit är viktigt att inte så mycket närvaro och aktivitet av mikroorganismer boleznenovornyh hur mycket staten bäckenorganen och blodcirkulationen i dem, närvaro av åtföljande sjukdomar, graden av försvarsmekanismer.

Symtom på kronisk prostatit

Oftast, med utvecklingen av en kronisk form av prostatit, är symtomen nästan utan att störa en man. I det här fallet kommer alla tecken på akut prostatit inte att manifesteras på något sätt eller uppenbaras i mindre utsträckning.

De vanligaste symptomen på kronisk prostatit hos män är:

 • periodiska smärtor och obehag i perineum;
 • obehagliga känslor i avföring och urinering
 • bestrålning i anus, lår, testiklar;
 • urladdning ur urinröret.

Förändringar i sjukdomsbilden, som inte redan är mycket ljusa, kan vara så obetydliga att patienter med kronisk prostatit inte tar mycket uppmärksamhet åt dem.

Förstöring av kronisk prostatit

Försvåringen av sjukdomen är i regel åtföljd av följande symtom:

 • smärta och brännande i urinröret
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i underlivet, perineum och rektum
 • tecken på minskning av männs sexuella aktivitet
 • smärta under avföringens skull.

Enligt vissa läkare kan också urskilja psykologiska symptom på kronisk prostatit, som omfattar irritabilitet, oro, trötthet, humör, sömnstörningar, depression och besatthet.

Bestäm alla symtom på en gång i patienten är nästan omöjligt, för en man visar vanligen bara 2-3 tecken på sjukdomen. Till exempel är de vanligaste erektil dysfunktion och smärta i underlivet.

Varför kan prostatit orsaka infertilitet?

Det faktum att prostatakörteln ger en speciell hemlighet som säkerställer spermatozoas livskraft. Vid inflammation förvärras sekretorisk funktion hos prostatakörteln, vilket oundvikligen påverkar spermiernas kvalitet.

Dessutom är prostatakörteln aktivt involverad i reglering av testosteronproduktion och erektionsprocessen. Därför orsakar kronisk prostatit en minskning av erektilfunktionen, upp till impotens. Dessa scenarier av sjukdomsutvecklingen kan emellertid undvikas om vi genomför en snabb och kompetent behandling.

diagnostik

Följande procedurer behövs för att diagnostisera / motbevisa diagnosen:

 • rektal undersökning
 • mikroskopi av prostatsekretion;
 • sår utsöndringen av prostata för känslighet mot antibiotika;
 • analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • transrektal ultraljud.

Ibland utförs endoskopiska och urodynamiska studier.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Om en man har kronisk prostatit, är behandlingen alltid lång och svår. Dess längd beror direkt på sjukdomsfasen, där patienten vände sig till specialisten. Terapi förutsätter ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga en kombination av flera metoder:

 • antibakteriell terapi;
 • massage i prostatakörteln;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • korrigering av kost och livsstil;
 • användning av folkmekanismer
 • kirurgisk behandling.

Vidare används antiinflammatoriska och antispasmodiska medel vid terapin av den kroniska formen av sjukdomen.

medicinering

Valet av läkemedel beror på orsaken och symtomen på sjukdomen. För att bota kronisk prostatit av infektiös etiologi används antibakteriella läkemedel:

Analgetika och icke-hormonella antiinflammatoriska läkemedel används för att eliminera inflammatoriska fenomen och smärtssyndrom.

Även under de senaste åren, behandling av kronisk prostatit passerar använda droger som tidigare för detta ändamål är inte tillämpas: alfa-1-blockerare (terazosin), inhibitorer av 5-a-reduktas-hämmare (finasterid), inhibitorer av cytokiner, immunosuppressiva (cyklosporin), läkemedel som påverkar utbytet urat (allopurinol) och citrater.

sjukgymnastik

Förbättra trofism prostatavävnaden och påskynda läkningsprocessen och hjälpa vissa sjukgymnastik behandlingar såsom laserterapi, elektrofores, transrektal mikrovågsugn hypertermi, fonofores och andra.

Även med kronisk prostatit, terapeutiska varma bad, mudterapi, kan speciella klaffar ordineras.

Massage i prostata

Förbättrar dräneringen av prostatsekretionen och mikrocirkulationen vid nivån på detta organ, vilket i sin tur bidrar till patientens snabba återhämtning.

Massage i prostata kan inte göras med akut prostatit, hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Prostatamassage kombineras vanligtvis med antibiotikabehandling. Många kliniska studier har visat stor effektivitet vid sådan behandling.

drift

Eventuellt kirurgiskt ingrepp för att ta bort de drabbade områdena i prostata.

 • Transuretral resektion är en operation som utförs under epidural eller intravenös barbituratanestesi. Postoperativ återhämtningsperiod varar inte mer än en vecka.

Metoderna, som involverar behandling av kronisk prostatit, bestäms av en urolog på basis av diagnostisk information och hans praktiska erfarenhet. Att genomföra oberoende terapi hemma baserat på feedback på Internet är full av konsekvenser.

Behandling av prostatit och ökad potens

Webbplatsen ger en detaljerad metod för behandling av sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet. Här hittar du svar på alla dina frågor, all nödvändig information om symptom, orsaker och metoder för behandling. Läs också forumet om manlig reproduktiv hälsa.

prostatit

 • Vad är prostatit?
 • orsaker till
 • Symtom och tecken
 • Metoder för behandling

Hur man botar

Öka styrkan

 • Hur uppstår en erektion?
 • Prostatens roll i erektion
 • Hur man ökar styrkan

Behandling av kronisk prostatit

Prostatit är en mycket kommersiell sjukdom. Behandlingen är framgångsrik när patienten vet sina grundläggande metoder. Uppgiften för denna webbplats är för alla som behöver det, att få information om hur man behandlar prostatit och hur man undviker avgifter för skrupelfria läkare.
Behandling av prostatit - Det är processen att eliminera i prostata av en inflammatorisk eller stillastående process. Så varje läkare kommer att berätta för dig på en betald mottagning. Men man måste förstå att prostatit inte förekommer utan anledning, och för att sjukdomen ska kunna behandlas framgångsrikt är det först nödvändigt att eliminera orsaken till dess förekomst och sedan behandla själva själva prostatiten.

Folkmetoder

Människor vänder alltmer till folkmedicin, till erfarenheterna från tidigare generationer, detta gäller inte bara behandlingen av prostata, det är i allmänhet märkbart vid behandling av olika sjukdomar. Folkmekanismer har ingen toxisk effekt på kroppen, mjukare manifesterar sin terapeutiska effekt.

Människors resurs om behandling av prostatit
Ställ frågor här
Reklam och partnerskap

Informationen på webbplatsen är inte en obligatorisk guide

Kronisk prostatit - symtom på sjukdomen, förebyggande och behandling

Kronisk prostatit kallas prostatisk inflammation, som står inför män i alla åldrar. I de flesta fall är kronisk prostatit en följd av effekterna på trichomonads kropp och andra infektioner som överförs under samlag. I sig är inflammation i körteln inte hemskt, men i avsaknad av effektiv behandling kan det leda till manlig infertilitet, impotens.

Kronisk prostatit upptar en av de ledande ställena bland genitalpatologin hos män av reproduktiv ålder. Och tyvärr blir prostatit alltmer "yngre". För närvarande blir patienter av urologer och androloger alltmer män yngre än 30 år.

Vilken roll spelar prostatakörteln i kroppen?

Prostata, i form av kastanj, ligger under blåsan. Det tillåter inte att det går in i seminalvätska, och det producerar också prostatens hemlighet - en viktig del av spermierna.

Orsaker till kronisk prostatit

Den vanligaste orsaken till kronisk inflammation i prostata är infektioner och patogener som är sexuellt överförbara (till exempel Trichomonas). Utvecklingen av kronisk prostatit främjas också av en stillasittande livsstil. Men själva prostatit är inte så hemskt, som det faktum att denna sjukdom är utlösningsmekanismen för framväxten av allvarligare sjukdomar - manlig infertilitet, prostata adenom.

Till orsakerna till dess utseende är sjukdomen också:

 • frekvent hypotermi
 • låg immunitet
 • hormonella störningar;
 • personen har dåliga vanor
 • bäckenets trauma
 • stillasittande livsstil.

Orsakerna till kronisk prostatit hos män kan delas in i två typer:

 1. Infektion. De går in i kroppen på olika sätt - genom urinröret, med blod eller lymfflöde från infektions- eller inflammerade organ i deras egen kropp.
 2. Brott mot blodcirkulationen i prostatakörteln eller stasis av utsöndring, som uppstår i följande fall:
 • sexuell avhållsamhet under lång tid;
 • ofta avbrutna sexuella handlingar eller ouppfylld spänning;
 • sämre utlösning.

Att främja kronisk prostatit kan också stressa, stillasittande livsstil, alkoholism. Förstöring av kronisk prostatit observeras ofta efter hypotermi, olika infektionssjukdomar, felaktigheter i kosten (för kryddig mat, alkohol).

Symtom på kronisk prostatit


De vanligaste symptomen på kronisk prostatit:

 1. en känsla av obehag eller smärta i de inguinala och suprapubiska områdena, perineum, skrot, rektum, i lumbosakralområdet;
 2. snabb och smärtsam uppmaning att urinera
 3. tråd i underlivet (konstant eller vid urinering);
 4. intermittent eller långvarig urinström;
 5. minskning av samlagets varaktighet, nedsatt erektion, minskad libido, för tidig utlösning;
 6. periodisk / konstant frånvaro av morgon erektion (spontan);
 7. smärta av en dragande karaktär i penisens huvud efter utlösning, som i sig försvinner inom en halvtimme.

Många män uppmärksammar inte tecken på kronisk prostatit och tror att sjukdomen kommer att gå över sig själv. Det fortskrider dock, vilket orsakar olika komplikationer: pyelonefrit, cystit, vesikulit. Under tiden mot bakgrund av inflammation i prostatakörteln infertilitet och impotens.

Komplikationer som kan orsakas av kronisk prostatit.

Startad eller ej behandlad kronisk prostatit orsakar en massa samtidiga sjukdomar som allvarligt komplicerar människans liv:

 • Vesikulit - en inflammation av sällsynta vesiklar följer ofta med långvarig avhållsamhet och kräver behandling i patienten.
 • Abslex körtel är en allvarlig patologi som kräver sjukhusvistelse.
 • Skleros av prostata - utvecklas med långvarigt flöde av prostatit och kräver kirurgisk behandling.
 • Cystor och, som en konsekvens, prostata stenar.
 • Infertilitet.

Behandling av kronisk prostatit

Behandling för kronisk prostatit bör utföras under strikt övervakning av en läkare. Den bästa lösningen för kronisk prostatit är Prostatilens suppositorier, liksom många antibakteriella läkemedel, alfa-blockerare och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Svar på frågan om hur man behandlar kronisk prostatit, säger experter om antibakteriella medel - cefalosporiner, skyddade penicilliner, fluorokinoloner. Alla eliminerar orsaken till sjukdomen - en bakteriell infektion.

Alfa-adrenoblocker är läkemedel för kronisk prostatit, utformad för att slappna av urinrörets muskler och underlätta urinflödet. Faktum är att de inte har en terapeutisk effekt, men eliminerar bara de obehagliga symptomen på inflammation.

Pratar om hur man botar kronisk prostatit, urologer kommer ihåg att nämna antiinflammatoriska läkemedel som minskar den inflammatoriska processen i vävnaderna i prostata och minskar smärtsyndromet. De vanligaste NSAID: erna är nimesulid, meloxikam och diklofenak.

Om de antiinflammatoriska drogerna inte klarar av uppgiften, är de kopplade till hormonella droger - Prednisolon, Dexamethason.

Hur kan män bota prostatit i kronisk form

Hur bota kronisk prostatit hos män? Det verkar som om denna fråga i vår tid är mycket enkel, men kronisk prostatit refererar till den grupp av sjukdomar som är svåra att behandla. Kronisk prostatit ger till mannen allvarliga plågor, som ingen kvinna kan förstå. Omedelbart är det nödvändigt att svara på en fråga: om det är möjligt att bota en kronisk prostatit? Idag finns det inga metoder som tillåter att bli av med denna sjukdom för alltid. Men moderna metoder gör att du kan bli av med sjukdomen under lång tid. Modern medicin ger behandling av denna sjukdom med traditionella metoder och okonventionella folkmedicin.

Traditionella behandlingsmetoder

Traditionella metoder för behandling av kronisk prostatit idag anses vara säkraste och mest effektiva. Modern medicin kan använda följande traditionella metoder:

 • drogbehandling;
 • massage;
 • fysioterapi.

Huvuduppgiften att använda traditionella behandlingsmetoder är att förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln. Blod matar prostata vävnaden med den nödvändiga mängden syre, vitaminer och spårämnen, hjälper till att eliminera inflammation, förstör patogena mikroorganismer i organet och omgivande vävnader.

Basen av behandlingen är effekten på kroppen av läkemedel. I detta syfte föreskrivs läkemedelskomplex (antibiotika, antimikrobiella medel, alfa-adrenoblockerare, antiinflammatoriska läkemedel).

Kronisk prostatit kan passera in i den aktiva fasen under inverkan av två huvudfaktorer: Infektion i prostata med bakterier och inflammation som ett resultat av långvarig avblivenhet och stillasittande livsstil. Därför börjar behandlingen alltid med användning av antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Det finns många sådana droger, men det mest prisvärda och effektiva läkemedlet är Biseptol, vilket finns i alla apotek.

Alfa-blockerare används för att lindra smärta. Det bör noteras att man under den aktiva fasen av kronisk prostatit känner smärta som liknar den kvinnliga kroppens ålder under menstruationen. Men hos män är smärtan lokaliserad i perineum. Alfa-adrenoblocker kopplar bort några nervreceptorer, slappna av de smidiga musklerna i genitourinary systemet. Det hjälper till att bli av med smärta vid urinering.

Förutom obehagliga och smärtsamma känslor känner en man psykiskt obehag. Särskilt psyken påverkas av problem med erektion. Under den komplicerade behandlingen av prostatit planeras konversationer med en psykolog som kan ordinera behandling med särskilda piller - antidepressiva medel.

För en fullständig behandling av kronisk prostatit är prostata massage obligatorisk. Det kan utföras av en läkare manuellt eller av en speciell enhet. Idag hålls en diskussion mellan läkare om lämpligheten av denna metod, eftersom de tror att massage kommer att skada mer än hjälp. Först finns det viss förbättring, men det är generellt trodde att tryckning på den sjuka platsen hjälper till att sprida inflammation. Men dessa tankar är inte bevisade. Massage i prostatan hjälper till att snabbt ta bort smärta.

Samtidigt med användning av läkemedel och massage används en mycket effektiv metod för fysioterapi - uppvärmning. I de flesta fall utförs uppvärmningen av prostata vävnaden med hjälp av speciella mikrovågor som hjälper till att stimulera blodflödet.

Nontraditionella behandlingsmetoder

Kronisk prostatit är svår att behandla. Traditionella behandlingsmetoder medför lättnad i kort tid, så många män letar efter okonventionella sätt som hjälper till att bota prostatit. Användning av icke-traditionella metoder är bäst samordnad med den behandlande läkaren, eftersom deras okontrollerade användning kan orsaka försämring av tillståndet hos andra kroppssystem. Samtidigt är det nödvändigt att notera att huvudproblemet med att använda icke-traditionella metoder är individuell effektivitet. Bland de mest effektiva icke-traditionella behandlingsmetoderna finns akupunktur, fytoterapi och biologiska tillskott.

Akupunktur är ett förfarande som i kinesisk medicin är den huvudsakliga metoden för behandling av prostatit. Kärnan i akupunkturprocessen är aktiveringen av speciella biologiska punkter som ligger i ländryggen. Förfarandet är smärtfritt. Men många patienter tror inte på detta, som lider allvarlig rädsla. Detta kan leda till en stressig situation som påverkar behandlingsprocessen negativt.

Som ett tillägg till akupunktur använder kinesisk medicin fytoterapi. För att bekämpa kronisk prostatit hos män använder kinesiska folkläkare speciella växter som bryggs och tas i form av te. Detta läkemedel har i sin komposition ett stort antal mikroelement som är nödvändiga för en man (zink, vitaminer E och D, selen). Dessa kinesiska växter kan lätt hittas i apotek. Bland de medicinska växterna kan tilldelas aire, ginseng, nässla, peon, etc. På apotek säljs speciella te för behandling av prostatit. Dessa örter kan användas för medicinska bad.

Andra terapier

Kronisk prostatit var känd för våra förfäder, som mycket effektivt kämpade med det folkmekanismer. Dessa recept har utvecklats i århundraden, så deras effektivitet är inte ifrågasatt. De mest effektiva folkmedicinska läkemedlen för behandling av kronisk prostatit är:

 1. Avkok av persilja. För att förbereda buljongen används en rot eller frön. En halv kopp mycket finhackad persiljarötter kokas i 10 minuter i 1 liter vatten. Därefter filtreras buljongen och berusas i vanliga doser istället för vatten. Om frön används, bryts de (4 matskedar) i 1 glas kokande vatten och insisterar 30-40 minuter. Avkok av frön används för 1 msk. l. 4-5 gånger om dagen före måltiden.
 2. Komposit (avkok) från päron. Det är ett effektivt verktyg för behandling av kronisk prostatit. Dess fördel är att den kan konsumeras i obegränsade mängder. För kompott kan du använda färska och torkade päron av något slag, men de mest härdande är vilda växter. Vid beredning av komposit är socker inte rekommenderat att använda, eftersom det kommer att tjockna blodet.
 3. Honungsljus. För behandling av kronisk prostatit är det nödvändigt att göra stearinljus som behöver lagras i kylskåpet. Förbereda ljus, ta 1 tsk. honung, 1 ägg och 3 msk. l. mjöl. Alla komponenter blandas grundligt tills en homogen massa bildas, varifrån små ljus bildar sig. Behandlingsförloppet är 1 månad: 10 dagar behövs på morgonen och kvällen för att sätta in ett ljus i anusen, sedan en paus i 10 dagar, varefter igen 10 dagar används suppositorier.
 4. Tinktur av Kalanchoe. För att göra tinkturen ska 1 glas finhackade blad av plantan hällas i 0,5 liter vodka. Tinkturen är åldrad i 5 dagar. Medlet används för 1 tsk. varje dag tills symptomen på prostatit minskar, då används tinktur för 1 msk. l. 1 gång i veckan.
 5. Tinktur av celandine. Det är värt att notera att denna växt måste användas mycket noggrant, eftersom den är giftig. Överdosering mot dem kan orsaka allvarlig förgiftning. Risken för att använda celandine betalar dock för dess effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och förebyggande av prostatacancer. För beredning av tinkturer är det nödvändigt att blanda nypressad celandinejuice och alkohol i lika stora proportioner. Medlet används dagligen, det måste spädas i 50 ml vatten. Behandlingen utförs med denna metod: de första 5 dagarna används för 1 droppe, 5 dagar för 2 droppar, från 11 dagar dagligen ökas koncentrationen av tinktur med 1 droppe. Behandlingsförloppet är 60 dagar, varefter det går en paus i 2 veckor, och kursen upprepas.
 6. Kastanj. För att göra tinkturen, häll 2 msk. l. Skal av kastanjer 0,5 liter varmt vatten. Vätskan infunderas i 12 timmar i en termosflaska. Efter detta indunstas tinkturen på ett vattenbad, vilket minskar dess mängd med 2 gånger. Tinktur tas innan måltider 30 droppar 3 gånger om dagen till full drinktinktur. För behandling av prostatit utförs 3 kurser, varvid intervallet är mellan 10 dagar.
 7. Bad av tallålar som hjälper till att lindra inflammation och minska smärta. För badet behöver du köpa en färdig barrinfusion i apoteket. Bad tas varje dag före sänggåendet i 20 minuter.

Regler för behandling av kronisk prostatit

För snabb behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet måste du överensstämma med viloläge, helt eliminera betydande fysisk ansträngning och alkoholintag.

Vid de första manifestationerna av kronisk prostatit måste en man börja självständigt för att vidta åtgärder för att bekämpa denna sjukdom:

 1. Koka inte över. Det är väldigt viktigt att inte sitta på kalla ytor och inte frysa. Kläder bör matcha säsongen. Vid de första manifestationerna av prostatit är det nödvändigt att ta hand om varma underkläder för att värma upp prostata.
 2. Töm blåsan regelbundet. Vid de första manifestationerna av prostatit rekommenderas att besöka toaletten varannan timme, för att undvika långvarig retention av urin leder det till inflammation och reproduktion av bakterier.
 3. När stillasittande arbete rekommenderas att gå varannan timme i 10 minuter för att förbättra bäckenscirkulationen. Om det inte går att gå, rekommenderas det att utföra övningar för att dra anusen (Kegel övningar). Detta kommer att minska inflammatorisk process och stagnation av blod i prostata.
 4. Regelbundet kön kommer att minska risken för övergången av kronisk prostatit till den aktiva fasen. Därför är det trots de obehagliga förnimmelserna nödvändigt att ha minst 3 gånger i veckan för att ha sex, vilket kommer att undvika ytterligare stagnation av sperma, samtidigt som man bevarar den sexuella förmågan hos mannen.
 5. Bekämpa förstoppning. Om en man märkte uppkomsten av prostatit, är det nödvändigt att undvika förstoppning, eftersom rektum pressar mot prostata, stör hennes blodcirkulation och orsakar inflammation.
 6. Under behandlingen av kronisk prostatit är det nödvändigt att eliminera fullständigt från dieten akuta, saltade och röka rätter, liksom eventuella alkoholhaltiga drycker.

Som redan nämnts är det omöjligt att fullständigt bli av med kronisk prostatit. En botad man står alltid i risk för att sjukdomen återkommer. Det är emellertid möjligt att minimera manifestationer av sjukdomen, om de första symptomen börjar behandling. Det är viktigt att komma ihåg att kronisk prostatit är den främsta orsaken till adenom och prostatacancer.

Kronisk prostatit - symtom hos män, behandling med folkmedicin och läkemedel

Vid prostata sjukdom diagnostiseras patienten med kronisk prostatit. De lider av många män, men de vänder inte alltid till läkaren i tid. Resultatet kan vara beklagligt - komplikationer av reproduktionssystemet, upp till infertilitet. Det är viktigt att börja behandlingen i tid, eliminera obehagliga symtom och återfå din gamla livsstil.

Vad är kronisk prostatit?

Enligt medicinsk terminologi är kronisk prostatit en inflammation i prostatakörteln. Det kännetecknas av en långvarig och ihållande kurs, i vissa kan ske utan signifikanta kliniska tecken, på ett asymptomatiskt sätt. Lida en farlig sjukdom 30 procent av männen 20-50 år, men inte alla kommer till urologen i tid för behandling på grund av förlägenhet eller missförstå konsekvenserna.

Symtom på kronisk prostatit

Läkare särskiljer följande symtom på kronisk prostatit, som kännetecknas av sjukdomen:

 • smärta i underlivet, perineum, skrot, ger i sfären eller rektum
 • obehag under sex
 • problem med urinering, förändring i mängden utsläpp, färg;
 • sexuell dysfunktion;
 • problem med utlösning.

Symtom på kronisk prostatit utvecklas i flera år utan stor oro för patienten. Om du inte uppmärksammar symptom länge, är komplikationer möjliga:

 • cystit, pyelonefrit;
 • vesikulit (inflammation i de partiella vesiklarna), orhoepididymit (inflammation i testiklarna, bilagor);
 • infertilitet;
 • prostata adenom syndrom, cancer;
 • skleros av prostata, urinproblem
 • problem med erektion, minskad sexuell lust;
 • abscess av prostata - fokal purulent inflammation.

Orsaker till kronisk prostatit

Det finns två grupper orsaker till kronisk prostatit, som är uppdelade i smittsamma (orsakade av bakterier, virus och svampar) och kroniska (överbelastade) processer. Den andra gruppen innebär stagnation av utsöndringen av prostata och blod i venerna. Det finns en sjukdom av följande skäl:

 • oregelbundet sexliv;
 • långsiktigt inaktivt arbete
 • stillasittande arbete;
 • nära underkläder, komprimering av könsorganen;
 • alkoholism;
 • frekvent hypotermi.

Faktorer av utveckling av prostatit av kronisk typ är följande tecken, som verkar tillsammans med ovan nämnda skäl:

 • minskad immunitet, som ett resultat - dålig hälsa;
 • hormonella störningar;
 • kroniska infektioner;
 • allergier;
 • brist på vitaminer, mikroelement
 • nervstockning;
 • röka.

Klassificering av kronisk prostatit

Bland de medicinska specialisterna accepteras följande klassificering av kronisk prostatit:

 • infektiös (bakteriell) - orsakad av bakterier, svampar, virus;
 • Ej infektiös (abakteriell) - orsakas av andra orsaker.

Diagnos av kronisk prostatit

Om patienten upptäcker minst ett symptom är det nödvändigt att diagnostisera en kronisk prostatit hos en urolog eller andrologist. Läkaren efter mottagandet av klagomålet gör en första undersökning: ultraljud av bäckenorganen och prostata, tar prov för infektion och utför en rektal undersökning av prostata. Den sista punkten är smärtfri, men för många män är det obekväma. Att vägra från det är det inte nödvändigt - läkaren vid palpation definierar orsakerna till att sjukdom uppstår och tar emot ett hemligt urval.

Kronisk prostatitis detekteras efter att ha erhållit laboratorietester, bakteriekulturen av sekretionen av prostata för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Därefter utses den nödvändiga komplexa behandlingen, vilken beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Om det behövs, läkare:

 • ta emot urin för analys på leukocyter;
 • genomföra transrektal ultraljud, datorundersökning av blåsan;
 • ta biopsi av prostatavävnad;
 • gör röntgendiagnos.

Behandling av kronisk prostatit

Efter undersökningen föreskrivs orsakerna till och försummelsen av inflammation behandling av kronisk prostatit. Det består i att utföra:

 1. Antibakteriell terapi - infektionen som orsakade prostatit förstörs.
 2. Allmänna förstärkande behandling - återställer immunitet, det är nödvändigt för att förebygga återfall.
 3. Lokal terapi är massage i bäckenregionen och prostata, elektrofores, laserterapi, magnetophores, inductotermi.

Behandling av exacerbation av kronisk prostatit består av samma principer, men innehåller dessutom:

 1. Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.
  "LIKOPROFIT®" - ett komplex av naturliga ingredienser. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndrom. (1) Komponenter av "LYCOPROFIT®" på bakgrunden av standardterapi påverkar effektivt huvudsymptomen på kronisk sjukdom Tatita, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.
 2. Läkning bad med mikrocykler.
 3. Diet om det finns bevis.
 4. Massage i prostatakörteln förbättrar blodcirkulationen, ökar muskeltonen, ökar absorptionshastigheten för antibiotika. Metoden utförs av en läkare varannan dag när blåsan är full, eftersom det under stroke och prostata trycket på hennes inflammatoriska hemlighet tvingas in i kanalerna och urinröret (uretrit), släpps i urinen. Processen utförs med lite ömhet.

Än att behandla kronisk prostatit hos män medicinsk

Läkarna rekommenderar att man behandlar kronisk prostatit hos män medicinsk, med hjälp av en uppsättning läkemedel:

 1. Antibiotika - för att ta bort det inflammatoriska fokuset, när de används, förbättras patientens tillstånd.
 2. Alfa-adrenoblockers - slappna av smidiga muskler, förbättra urinets utsöndring, lindra spasmen. Gentamicin, Amikacin, Fentolamin, Prazonin är förskrivna.
 3. Hormoner - ta bort inflammationsprocessen, stimulera erektilfunktionen. Glukokortikosteroider injiceras i kroppen genom elektrofores. Drogerna bidrar till snabb läkning av prostatavävnad.
 4. Medicin, avslappnande muskler - muskelavslappnande medel. Bedöva, sänka tonen i penisens smidiga muskler, öka hastigheten på blodcirkulationen i problemområden, stimulera utflödet av prostats utsöndring. Använd baclofen, midokalm, metokarbamol.
 5. Läkemedel för att förbättra immuniteten - behövs för att stimulera kroppens skyddande egenskaper, stärka organens arbete och det allmänna tillståndet. Tilldela kosttillskott, vitaminer, mineraler.
 6. Rektala suppositorier - blir ett alternativ till orala läkemedel, eftersom de minskar skadliga effekter på lever och njurar. De använder droger med antibiotika, antispasmodik, naturliga ingredienser (propolis). Stearinljus lindrar smärta, svullnad, inflammation, har en positiv effekt på tillståndet av prostata. Utsedd kan Viferon, Bioprost, Prostopinum, Olestezin, Prostatilen.

Antibiotika för kronisk kronisk prostatit

Om sjukdomen orsakas av en infektion, föreskrivs antibiotika för kronisk kronisk prostatit. Deras användning kan minska fokuseringen av inflammation, eliminera patogener. Du kan inte använda antibakteriella läkemedel för prostatit orsakad av blodstagnation - det är farligt. Bland de populära antibiotika som används är:

 • fluorokinoloner - ciprofloxacin, lomefloxacin, Gatiloksatsin, moxifloxacin, ofloxacin - snabbt penetrera prostatan, hämma bakteriell aktivitet, lindra försämringen;
 • tetracykliner - Doxycyklin, metacyklin;
 • makrolider - oleandomycin, erytromycin.

Operativ behandling av kronisk prostatit

I försummade fall eller med ålderdom rekommenderar läkare en operativ behandling för kronisk prostatit. Det består i partiell eller fullständig avlägsnande av prostata:

 • transuretral resektion - ett populärt kirurgiskt ingrepp, beskärning av urinvägar och prostata med en volym upp till 80 ml;
 • transuretral snitt - dissektion av prostata, utan avlägsnande av vävnader;
 • öppen adenomektomi-avlägsnande, utförs i stora volymer av prostata.

Diet med kronisk prostatit

För att undvika komplikationer och behandlingen var snabbare och effektivare, föreskrivs en diet med kronisk prostatit. Dess huvudregler är:

 • vägran att röka, starka andar - du kan bara ta under förlåtelse av vin (inte mer än ett glas), 100 g vodka eller en halv liter öl;
 • frånvaron av fett kött, rökt, stekt mat och mat i matintaget;
 • Innehåll i persilja, senaps, persilja, pepparrot, lök, vitlöks diet;
 • i menyn bör det finnas mycket zinkhaltiga produkter - fisk, bläckfisk, ostron, musslor, pumpafrön;
 • eliminering av baljväxter, kött soppor, svampar, kolsyrade drycker från kosten;
 • under förbudet - starkt te, kaffe, salthalt, kryddiga rätter, slaktbiprodukter, sorrel;
 • vid behandling är det omöjligt att äta kaviar, bakning;
 • Det är önskvärt att inkludera betor, morötter, kål, tomater, gurkor, kefir, ryazhenka, stallost i kosten.
 • föreskriva mottagandet av torkade frukter, honung, spannmål, vegetabiliska oljor till middag.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Förutom läkemedelsterapi finns en behandling för kronisk prostatit med folkmekanismer. De hjälper till att ta bort svullnad, inflammation, höja immuniteten. Är det möjligt att bota prostata helt med bara dem? Nej, det kommer att kräva en omfattande effekt, men för att lindra patientens tillstånd är traditionell medicin möjlig. Här är några användbara recept:

 • dagligen äta 30 pumpa frön före måltider eller bollar frön med honung;
 • bad från grenar och blad av hassel;
 • mottagning av alkoholbark infusion av asp
 • te från skalet av kastanjer, mikroclysters från deras buljong;
 • tar alkohol tinktur celandine och hemlock droppvis (örter är giftiga);
 • drick persilja juice tre gånger om dagen eller avkok av hennes frön;
 • ljus från propolis och kakaosmör - ge effekt inte värre än köpta.

Profylax av kronisk prostatit

För att inte få prostata till ett obotligt tillstånd behandlas patienten med förebyggande av kronisk prostatit. Hållning till hälsan bör vara allvarlig. För att göra detta, använd följande riktlinjer:

 • en gång i halvåret har du en urolog undersökning;
 • ge upp täta, täta kläder, föredra att frigöra bomull utan tryck på könsorganen;
 • undvik hypotermi
 • engagera sig i fysisk aktivitet
 • leda ett regelbundet sexliv;
 • Var inte skyddad av avbruten samlag, förläng inte processen artificiellt;
 • inkludera i dietfrö av pumpa, persilja, grönsaker från familjen cruciferous;
 • sluta röka och dricka alkohol.

Video: Kronisk prostatit hos män

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.