Huvud
Behandling

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

De mest effektiva antibiotika för akut och kronisk prostatit hos män

När anges antibiotikabehandling?

Prostatit klassificeras i två grupper - infektiös och icke-infektiös. I sin tur kan den smittsamma formen av sjukdomen vara bakteriell och icke-bakteriell.

Antibiotika används vid behandling av bakteriell prostatit, även med svaga symtom. Dessutom kan de användas som en testterapi i den icke-infektiösa karaktären av sjukdomsuppkomsten.

Antimikrobiella medel hjälper till att snabbt förstöra bakterieinfektionen som orsakade inflammatorisk process. Antibiotika med samma brett spektrum av verkan i prostatit kan också förhindra komplikationer och andra sjukdomar i det urogenitala systemet.

Förteckning över antibiotika grupper

Förteckningen över grupper av läkemedel som används för akut och kronisk prostatit innefattar penicilliner, cefalosporiner, aminoglykosider, tetracykliner, fluorokinoloner.

penicilliner

Alla preparat av penicillingruppen är bakteriedödande, som har ett brett spektrum av verkan. De är populära på grund av det låga priset och möjligheten att använda hemma.

Penicillin är det vanligaste läkemedlet från kronisk prostatit. Läkemedel som innehåller penicillin-amoxicillin, Amoxiclave har stor effektivitet.

Amoxicillin med prostatit är förskrivet för användning i form av kapslar, injektioner eller suspensioner, vilket gör det möjligt att behandla sjukdomen hemma. Läkemedlets aktiva substans är aktiv mot gram-negativa och gram-positiva kocker, stavar och anaerober.

Amoxiclav tillhör en ny generation läkemedel, effektiv mot stafylokocker, E. coli, enterokocker och många andra.

Amoxiclav: fördelar och nackdelar

Amoxiclav är ett bredspektrum antibiotikum med den huvudsakliga aktiva substansen amoxicillin plus clavulansyra. Läkemedlet tillhör gruppen penicilliner.

Den största fördelen med läkemedlet Amoxiclav vid behandling av prostatit är att den effektivt bekämpar bakterier som producerar enzymer av beta-laktamas. Detta möjliggör en uttalad bakteriedödande effekt mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer.

Hittills är Amoxiclav ett av de bästa antibiotika vid behandling av prostatit bland penicilliner. Det låter dig bli av med sådana bakterier som orsakar prostatit, som: gonokocker, enterobakterier, enterokocker, Klebsiella, proteus, sera, E. coli och några andra.

Läkemedlet utvecklades av det kända läkemedelsföretaget SmithKline Beecham Pharmaceuticals. Därför kan du inte oroa dig för läkemedlets kvalitet och säkerhet.

Ett annat plus hos Amoxiclav är dess selektiva aktivitet mot bakterieceller. Det vill säga, han känner igen patogena celler och förstör dem, och friska vävnader är inte skadade.

Fördelen med drogen är dess relativt låga pris.

Den största nackdelen med läkemedlet vid behandling av prostatit kan anses vara dess låga effektivitet mot sådana bakteriestammar som: ureaplasma, mykoplasma, klamydia och pseudomonas. Därför kan trots det faktum att Amoxiclav är ett skyddat clavulansyra semisyntetiskt aminopenicillin det vara ineffektivt vid behandling av prostatit orsakad av en atypisk eller resistent flora.

En annan uppenbar nackdel Amoksiklava är att det kan orsaka en rad biverkningar, inklusive illamående, diarré, kräkningar, halsbränna, sjukdomar i lever och njure, allergiska reaktioner, tillsats av svampinfektion, och andra.

cefalosporiner

Antibakteriella läkemedel i denna grupp används ofta i sjukhusinställningar, eftersom de endast är tillgängliga för parenteral användning. Läkemedel i denna grupp är aktiva mot Gram-positiva, och något mindre aktiva till gram-negativa bakterier, anaerober.

Vid behandling av prostatainflammation är de vanligaste antibiotika i denna grupp Ceftriaxon och Cefotaxim. Deras särskiljningsegenskap är hög aktivitet i förhållande till streptokocker, pneumokocker, gonokocker och meningokocker, tarm och hemofil stång, Moraxella catarrhalis infektion.

Cefotaxim: fördelar och nackdelar

Cefotaxim är ett bredspektrum antibiotikum från den tredje generationen cefalosporiner med den huvudsakliga aktiva substansen Cefotaxime.

Den främsta fördelen med läkemedlet Cefotaxime är dess utvidgade handlingsspektrum jämfört med cephalosporinerna från tidigare generationer, eftersom det har ökat motståndet mot beta-laktamer. Därför kan Cefotaxime ordineras för behandling av komplicerad prostatit.

Läkemedlet är aktivt mot de flesta bakterier som provocerar prostatit, inklusive: E. coli, gonokocker, enterobakterier, Klebsiella, Proteus, Staphylococcus. Cefotaxim kan hjälpa till att bli av med sjukdomen, även om det inte finns någon effekt av behandling med tetracykliner, penicilliner och aminoglykosider. Ofta används den i komplex terapi av prostatit.

Det bör också noteras ett sådant plus för läkemedlet som avsaknaden av kontraindikationer till dess användning, med undantag för överkänslighetsreaktionen mot cefalosporiner.

Priset på drogen är inte högt.

En av nackdelarna med läkemedlet kan kallas att det får användas endast för parenteral administrering. Läkemedlet är inte tillgängligt i tabletter eller kapslar, det vill säga oral administrering är inte tillgänglig.

Behandling med cefotaxim utförs endast på ett sjukhus.

En annan negativ sida av Cefotaxime är närvaron av biverkningar, inklusive: lokala reaktioner på administrering av läkemedlet, hudutslag, onormaliteter i matsmältningssystemet, pseudomembranös kolit, huvudvärk etc.

aminoglykosider

Denna grupp av antibiotika avser långvariga läkemedel med prostatit. Antibiotika av ett brett spektrum av verkan som appliceras för behandling av en lesion av prostata: Kanamycin, Gentamicin, Amikacin.

Nackdelen med drogerna i denna grupp är deras ökade toxicitet.

Gentamicin: fördelar och nackdelar

Gentamicin är ett bredspektrum antibakteriellt medel från aminoglykosidgruppen.

Den största fördelen av läkemedlet är dess höga antibakteriella aktivitet mot gramnegativa flora som kan utlösa utvecklingen av prostatit, till exempel, med avseende på Salmonella, Enterobacter, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, etc.

Drogen absorberas snabbt i blodet och en timme senare efter administreringen observeras plasmakoncentration i plasma.

En stor fördel med drogen är det låga priset.

En av de signifikanta nackdelarna med läkemedlet Gentamycin är dess begränsade handlingssätt, det vill säga för vissa bakteriestammar som orsakar prostatit, kommer det att vara ineffektivt. Därför används det oftast vid komplex behandling av inflammation i prostata.

Nackdelarna med läkemedlet kan hänföras till det faktum att det administreras endast parenteralt. Oral administrering av läkemedlet är inte möjligt.

Också mindre Gentamicin är dess många biverkningar inklusive kräkningar, illamående, anemi, leukopeni, oliguri, njurinsufficiens, huvudvärk, ökad sömnighet, hörselnedsättning och så vidare.

Läkemedlet har kontraindikationer för användning, till exempel neurit i hörselnerven, nedsatt njurfunktion.

tetracykliner

Tetracyklin med prostatit används oftare än andra preparat av tetracyklingruppen. Den används externt i form av salvor och oralt i form av tabletter.

Antibiotikumet förstör streptokocker, stafylokocker, shigella, salmonella, klamydia och andra patogena bakterier. Tetracyklin absorberas snabbt i organen, läkemedlet utsöndrar avföring och urin.

Tetracyklin har inga direkta kontraindikationer för män, men det kan ha en negativ effekt på matsmältningssystemet.

Preparat av tetracyklingrupp under senare år används mindre och mindre, eftersom de har många biverkningar. Det enda undantaget är Doxycycline (Unidox Solutab), vilket tolereras något av patienterna.

Yunidox Solutab: fördelar och nackdelar

Unidox Solutab är ett antibakteriellt preparat av ett brett spektrum av åtgärder från gruppen av tetracykliner. Den huvudsakliga aktiva substansen är Doxycyklin.

Unidox Solutab är praktiskt taget det enda läkemedlet i tetracyklingruppen som moderna proktologer använder för att behandla prostatit, eftersom det lättare tolereras av patienter än andra.

Unidox Solutab har antibakteriell aktivitet mot ureaplasma, mykoplasma, klamydia, klebsiella, enterobakterier, pseudomonas och E. coli.

En annan fördel med läkemedlet är dess höga biotillgänglighet, vilket är 100%. Redan efter en halvtimme efter den första mottagningen i prostatakörteln kommer dosen av läkemedelssubstansen som är nödvändig för att ge en terapeutisk effekt att koncentreras.

Unidox Solutab finns i form av dispergerbara tabletter, vilket gör preparatet mycket bekvämt.

Priset på ett läkemedel är inte särskilt högt.

Den huvudsakliga nackdelen med läkemedlet JUnidoks Soljutab är att resistens mot det finns flera möjliga smittämnen prostatit, som Proteus och Serrati, vissa stammar av Pseudomonas, atsinetobakter, symbiotiskt enterokocker. Dessutom beständighet mot JUnidoks soljutab som uppstår vid behandling av prostatit, kommer att sträcka sig till andra droger av tetracyklin. Därför krävs i ett antal fall ersättning av läkemedlet med ett fundamentalt annat antibiotikum.

En annan nackdel med läkemedlet är att det inte är föreskrivet för behandling av personer med svårt nedsatt njur och lever, med porfyrinsjukdom, med ökad känslighet mot tetracykliner.

En annan nackdel JUnidoks Soljutab drogen - är de biverkningar som kan uppstå efter administrering, bland dem: anorexi, illamående, diarré, enterokolit, allergiska reaktioner, leverskada, anemi, eosinofili, ökat intrakraniellt tryck och så vidare.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner kan ges om bakteriell prostatit kännetecknas av en kronisk form av läckage, eftersom de lätt tränger in i prostatavävnaden och har en långvarig effekt på kroppen. Deras användning ger en god effekt på gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer, mykoplasma, klamydia, mykobakterier.

Antibiotika i denna grupp, som oftast används för prostatit: ciprofloxacin (tsiprinol, Tsiprobay), levofloxacin (Tavanik, Elefloks) Ofloxacin (Zanotsin).

Zanotsin: fördelar och nackdelar

Zanocin är ett bredspektrum antibakteriellt preparat med den huvudsakliga aktiva substansen - Ofloxacin. Zanocin tillhör andra generationens fluorokinoloner.

Zanocin är det valfria läkemedlet vid behandling av prostatit. Den huvudsakliga aktiva substansen penetrerar perfekt in i prostatakörtelns vävnader och utsöndring och täcker ett stort spektrum av orsaker till prostatit.

En viktig fördel av preparatet Zanotsin är dess höga aktivitet mot de flesta gramnegativa enteriska bakterier (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter) såväl som mot pseudomonader Trichomonas, ureaplasma, mykoplasma eller andra patogener prostatit. Zanotsin är mottagligt för bakterier som är resistenta mot andra gruppers antibiotika.

Zanotsina obestridliga fördelen är att den kan användas vid genomförande av komplex av antibiotikabehandling, det vill säga, var han bestämd till cefalosporiner, makrolider, beta-laktamantibiotika.

Läkemedlet är tillgängligt i två former: i tabletter och i form av en lösning för infusioner. Dessutom har den en ekvivalent biotillgänglighet vid oral och parenteral administrering, så det är inte nödvändigt att justera dosen.

Prisintervallet för drogen är genomsnittligt.

Även om Zanocin är det valfria läkemedlet för behandling av prostatit, kan vissa bakteriestammar vara resistenta mot det. Därför rekommenderas att använda läkemedel baserade på Ofloxacin vid behandling av okomplicerad inflammation i prostata.

En annan nackdel är närvaron av de läkemedelsbiverkningar, inklusive illamående, kräkningar, diarré, trötthet, ökat intrakraniellt tryck, takykardi, anemi, leukopeni, försämrad njurfunktion, och så vidare.

Nästa nackdel med läkemedlet är dess förmåga att interagera med andra droger, vilket ofta leder till en ökning av biverkningarna. Till exempel kan du inte kombinera intaget av Zanotsin och Teofillin, eftersom detta kommer att leda till en kraftig minskning av blodtrycket. Samtidig administrering av Zanocin med NSAID ökar dess biverkningar mot CNS.

Zanocin är inte ordinerat för behandling av prostatit hos personer som är överkänsliga mot fluorokinoloner, det kan inte användas för att behandla barn och ungdomar under 18 år.

makrolider

Makrolider används inte ofta, eftersom det inte finns några studier som bekräftar deras användbarhet vid prostatit, men de är inte särskilt giftiga och mycket aktiva mot ett antal bakterier, särskilt klamydia och mykoplasma. Handelsnamn på antibiotika i denna grupp: azitromycin (Zitrolid, Sumamed), klaritromycin (Fromilide).

Schema för behandling av prostatit med antibiotika

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform.

Endast en hel komplex av preparat och förfaranden kommer att bidra till att avlägsna kvalitativ inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier.

Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • användning av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stagnation (Pentoxifylline);
 • mottagning av anti-inflammatoriska läkemedel för smärta och ödem reduktion körteln (icke-steroida Diklofenak, Meloxicam, Nimesulid eller hormonell: Prednisolon, Prednison, Solyumedrol);
 • ämnen som reglerar immunsystemet (Tactivin, Timalin, Levamisol);
 • vitaminerna A, B, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • medicinska örter (tranbär, äppelbjörn, Johannesört, komfrey, goldenrod);
 • prostata massage för att lindra inflammation, bli av med en stillastående hemlighet;
 • öva för att stimulera cirkulationen.

Schema i akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporin (ceftriaxon, cefotaxim), tetracykliner (Rondomitsin, tetracyklin) och en minskning av inflammation - fluorokinoloner (levofloxacin, ofloxacin). För en snabbare effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. det är nödvändigt att följa kursen till slutet och noggrant observera dosen för att förhindra att den inflammatoriska processen omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Schema för kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid.

Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad. Mycket effektiva bredspektrum droger, särskilt tsefalospariny (Ceftriaxon) och makrolider (Roxitromycin, Vilprafen, azitromycin), fluorokinoloner (norfloxacin, ofloxacin). Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att ge upp behandling när tillståndet förbättras. Förändringar till det bättre kan vara bedrägliga.

Antibiotika för prostatit - vilket är bättre att ta

Huruvida det är nödvändigt att dricka antibiotika vid en prostatit? Antibiotisk terapi är nödvändig om sjukdomen är smittsam eller bakteriell. Det finns fem grupper av droger, vars verkan syftar till att eliminera det orsakssamband som orsakade sjukdomsutvecklingen.

Vad är prostatit?

Prostatit är en sjukdom där prostatavävnad är inflammerad. Om patologin orsakas av en infektion kallas prostatit smittsam om sjukdomen provoceras av bakterier (mykoplasma, klamydia, trichomonas), det refererar till bakteriell. Båda typerna av prostatit behandlas med antibakteriella läkemedel. I avsaknad av sådan behandling fortskrider sjukdomen.

skarp

Symtom på akut prostatit:

 • Temperaturen stiger till 38-39 grader.
 • Smärta i bukhinnan, ljummen vid urinering.
 • Blodiga, purulenta föroreningar i urinen.
 • Smärta med utlösning.
 • Likriktning av spermier, blodpunkter, gröna vener i seminalvätska.
 • Puffiness av perineum.

Det blir smärtsamt för en man att sitta och gå. Han kan ofta gå på toaletten för att urinera, men mycket små portioner urin kommer ut.

kronisk

Kronisk prostatit kan utvecklas som komplikation efter akut. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en långvarig kurs och en smurt symptomatologi. Det infektiösa skedet varar i ca två månader, efter infektion, i frånvaro av behandling, i flera år.

 • Förekomst av föroreningar i ejakulatet.
 • Svårighet att urinera.
 • Känsla av obehag i perineum.
 • Brott mot styrka.
 • Smärta i underlivet.
 • Obehagliga känslor som åtföljer urinering, ejakulation.

Om du har några symtom behöver du läsa en läkare. Vid de inledande skeden botas sjukdomen mycket lättare än i ett försummat tillstånd.

Funktioner av terapi: hur man väljer rätt antibiotikum?

För en noggrann diagnos tar doktorn ett smet från patientens urinrör. Soskob med slemhinnor i laboratoriet för sådd. Inom några dagar, under speciella förhållanden, görs observationer av floran som växer i provröret. Denna typ av forskning gör det inte bara möjligt att bestämma vilken typ av bakterier som slår en person, utan också att svara på hur aggressiva de är, hur snabbt de multiplicerar, vilket antibakteriellt läkemedel de kan förstöra.

Självbehandling med infektiös prostatit är absolut kontraindicerat! Först efter att patogenen har diagnostiserats är det möjligt att börja behandlingen.

Välj inte själv vilket antibiotikum du ska ta med prostatit. Du kan bara dricka mediciner efter att läkaren har utsett dem. Med osystematisk administrering av antibakteriella läkemedel är utvecklingen av resistens (bakteriens resistens mot ett läkemedel) möjligt. Som ett resultat kommer läkemedlet inte att hjälpa, och sjukdomen kommer bara att utvecklas.

För att öka POTENTIALS och behandla PROSTATIT rekommenderar våra läsare Urologiska patchar. Ur översynen: "Den urologiska gipsen bekämpar sjukdomen från alla håll, eliminerar inte bara symptomen, men också det viktiga, inflammation i sig.

Och speciellt var jag förvånad över det urologiska gipset behandlar hela sjukdomen helt, men inte några av dess delar. Det innebär att det startar en återhämtningsmekanism. Försvinn alla sjukdomar, och det spelar ingen roll - du vet om dem eller inte! Du blir bara bättre.

TOP-8 bästa antibiotika för behandling av prostatit hos män

Förloppet av antibakteriell terapi för prostatit är 10-14 dagar. Doserings- och behandlingsregimen bestäms individuellt. De mest effektiva antibiotika är grupperna av aminoglykosider, makrolider, cefalosporiner. Quinoler har en lägre penetrerbarhet i prostatavävnaden, men de är också föreskrivna om känslighet identifieras för denna typ av antibakteriellt medel.

amikacin

Detta är en semisyntetisk aminoglykosid av den 3: e generationen, en av de mest perfekta bredspektrummedicinen som skapats speciellt för behandling av infektionssjukdomar. Det är tillgängligt som en lösning för intravenös eller intramuskulär injektion. Ska matas långsamt i blodet, så det sätts ofta med hjälp av droppare.

Läkemedlet absorberas väl, lindrar ödem och inflammation i mjuka vävnader. Redan 10 timmar efter att ha gått in i kroppen når Amikacin en terapeutisk koncentration och eliminerar de flesta av de patogena bakterierna.

Kontraindikationer för att ta ett antibiotikum:

 • Njurinsufficiens.
 • Intolerans för komponenterna i läkemedlet.
 • Allergisk mot aminoglykosider.
 • Inflammation av hörselnerven.
 • Amning och graviditet.

Gemtamycinanaloger är analoger av Amikocin, som kan framställas i andra former - suppositorier, salvor.

roxitromycin

Läkemedlet är en grupp av makrolider, som används för att behandla infektioner i genitourinvägarna, mjuka vävnader. Kan ges i normal dos till äldre patienter och patienter som lider av njursvikt. Roxitromycin är tillgängligt i tabletter, med bakteriell prostatit, män får 1 tablett 2 gånger om dagen. När ett läkemedel ordineras för patienter med nedsatt njurfunktion, ska dosen minskas med hälften.

Den mest effektiva läkemedlet mot:

 • Legionella pneumophila.
 • Chlamydia trachomatis.
 • Ureaplasma urealyticum.
 • Mykoplasma pneumoniae.

Läkemedlet är kontraindicerat för att ta med ergotaminer. Detta kan leda till förgiftning med alkaloider och nekros av benens vävnader.

Analoger: Rulil, Josamycin, Roxibid. Valet av ett läkemedel beror på svårighetsgraden av sjukdomsutvecklingen och den möjliga patogenen.

amoxicillin

Den är tillgänglig i form av tabletter, kapslar, granuler för framställning av en suspension. Det är ett halvsyntetiskt antibakteriellt läkemedel som tillhör penicillingruppen. Rensar kroppen av kocker, streptokocker, stavar, anaeroba mikroorganismer som har känslighet mot penicillin. Indikationer för användning Amoxicillin:

 • Akut infektion av urogenitala organ.
 • Kronisk bakteriell prostatit.
 • Prostatit komplicerat av gonorré, klamydia.
 • Sepsis.
 • Purulent infektion i vävnader.

Det är kontraindicerat att ta ett antibakteriellt läkemedel för män med allergi mot penicillin. Eventuella biverkningar: illamående, lös avföring, hudutslag.

Analoger inkluderar Flemoxin, EkoBol, Amosin. För att behandla prostatit används Amoxiclav (ett antibiotikum med clavulonsyra) ofta också. Det är mycket effektivt, eftersom syran ger en ökning av bakteriedödande aktivitet.

Rekommenderad läsning:

cefotaxim

Läkemedlet tillhör tredje generationen av cefalosporiner. Det ordineras för behandling av allvarlig långvarig kronisk prostatit. Användningen av Cefotaxime som en andra omgång antibakteriell terapi ger bra resultat, även om läkemedlet i penicillin, aminoglykosid, sulfanilamidserien inte har klarade sig tidigare.

Den framställs i pulver, som måste spädas med destillat eller saltlösning. Det administreras intramuskulärt eller intravenöst. Läkemedlets verkan är långvarig i blodserumet. Cefotaxim kvarstår i upp till 12 timmar. Väl penetrerar i vävnader, minskar snabbt koncentrationen av patogener.

Läkemedlet kan användas för att behandla kronisk eller akut prostatit, komplicerad av sexuell infektion, svampinfektion.

Antibiotikum med försiktighet bör tas till patienter med nedsatt njur- och leverinsufficiens. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter som har genomgått enterokolit, som lider av blödning av något slag.

doxycyklin

Ett av de mest använda bakteriostatiska antibiotika i tetracyklin-serien. Det frigörs i kapslar, absorberas i det systemiska blodet genom magslemhinnan. På grund av de negativa effekterna på matsmältningsorganet är det nödvändigt att ta droger som återställer tarmfloran under antibiotikabehandling med detta läkemedel.

Indikationer för användning Doxycyklin:

 • Infektiös prostatit.
 • Bakteriell lesion av mjuka vävnader.
 • Purulenta infektioner av urinogenitalorganen.
 • mykoplasmos
 • Chlamydia.
 • Gonorré.
 • Kronisk prostatit.

Dosen av läkemedlet väljs strikt individuellt. Det tar inte bara hänsyn till typ av sjukdom, men också patientens vikt, ålder, kön. Behandlingstiden är 1-2 veckor. Om nödvändigt administreras Doxycyklin i kombination med Gentamycin.

Den billigaste analogen av Doxycyklin är Tetracyklin i tabletter. Läkemedlet är dyrare - nederländska Unidox Solutab. Innehåller också tetracyklin, men det verkar snabbare, så behandlingskursen med den är kortare, inte mer än 10 dagar.

sparfloxacin

Ett antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen av kinoloner. Sparflocacin är en tredje generation difftorquinol som används för behandling av akuta och kroniska infektioner i det genitourinära systemet. Effektiv för behandling av bakteriell och infektiös prostatit, såväl som patologier komplicerade av tuberkulos och klamydia. Kan utses efter operation, könsorganskador för att förhindra infektion.

Eventuella biverkningar:

 • Fartygs expansion.
 • Illamående, kräkningar, smärta i epigastrium.
 • Överträdelse av rörligheten hos senan i nedre extremiteterna.
 • Utslag, klåda, brinnande av huden.
 • Yrsel, huvudvärk.
 • Ökad ångest.
 • Sömnstörning.

Patienter som är under 18 år är inte berättigade till läkemedlet. Dessutom ska läkemedlet inte tas till personer med diagnostiserad ljuskänslighet.

Nitroksalin

Läkemedlet tillhör gruppen oxyquinoliner, den har ett brett spektrum av åtgärder. Det föreskrivs för infektiös, bakteriell prostatit, komplicerad av svampinfektion. Läkemedlet kan tilldelas både en vuxen man och ett barn, en tonåring. Tabletterna är också föreskrivna som profylaktiska.

Vid kroniska infektioner rekommenderas en behandling med Nitroxalinbehandling med paus. Den första perioden av behandling - 14 dagar, sedan en paus i två veckor och en andra kurs - 14 dagar. Läkemedlet tolereras väl, även om det kan finnas biverkningar i form av utslag.

 • Levofloxacin.
 • Ofloxacin.
 • Ciprofloxacin.
 • Lomefloxacin.
 • Norfloxacin.
 • Tarivid.

Vid behandling av prostatit med antibiotika måste patienten alltid fortsätta att ta den föreskrivna medicinen som föreskrivs av läkaren under en tidsperiod. Om du slutar behandling om du har några obehagliga symptom, är det möjligt att återuppta sjukdomen, så det är inte helt förstört.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Erection problem
 • Nedsatt urinering

Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT.

Kronisk prostatit: behandling med antibiotika

Antibiotika är absolut indikerade för akut bakteriell prostatit, rekommenderad för patienter med kronisk kronisk prostatit, inklusive latent, och kan användas som en testterapi för inflammatorisk icke-infektiös prostatit.

Akut prostatit förekommer som en allvarlig infektionssjukdom med symtom på förgiftning, intensiv smärta i mellangården, urineringsstörningar; åtföljd av feber. Sådana patienter visat parente administrering III generationens cefalosporiner (ceftriaxon) vid en dos av 1-2 g / dag. De första dagarna är det lämpligt att införa ett antibiotikum som en intravenös infusion 1-2 gånger om dagen; När temperaturen normaliseras kan du byta till intramuskulär injektion. Om så önskas cefalosporiner kan kombineras med kemoterapi nitrofuran [furazidin (FURAMAG)] aminoglikozidamn och makrolider i standarddoser. Samtidigt utförs massiv avgiftning och antiinflammatorisk terapi. Varaktigheten av antimikrobiell behandling under minst 2 veckor, varefter patienten reparatornogo rekommenderade behandlingsförloppet (vävnadsterapi, vitaminer, antioxidanter, förbättra mikrocirkulationen etc.) som varar 6 veckor. Frågan om kirurgisk ingrepp bestäms individuellt. Fluorokinoloner [levofloxacin (floratsid), ciprofloxacin, ofloxacin (ofloksin)] kan användas som en alternativ terapi, men först efter sådden på mykobakterier tuberkulos (MBT).

Antibiotisk behandling av kronisk prostatit helt visad vid detektering av patogena mikrofloran tillväxt eksprimatah gonads titrar av minst 103 cfu amid ett ökat antal leukocyter i prostata- och / eller piospermii.

Det är väldigt viktigt att noggrant tänka på valet av antibiotika. För det första bör man komma ihåg att endast ett fåtal antibiotika ansamlas i tillräckliga koncentrationer i prostatavävnad. Bland dem vissa fluorokinoloner (främst levofloxacin, ciprofloxacin, ofloxacin, sparfloxacin) aminoglykosider (t ex gentamicin), trimetoprim (men under betingelserna för Ryssland den har begränsad tillämpning på grund av den höga graden av motståndskraft mot den urinvägarna mikrofloran), makrolider ( azitromycin, klaritromycin), tetracyklin. Tänk på fördelar och nackdelar med dessa grupper av droger.

Fluoroquinolon med kronisk bakteriell prostatit

God farmakokinetik, hög koncentration i prostata vävnad, god biotillgänglighet. De ekvivalenta farmakokinetik oral och parenteral administrering (för ciprofloxacin, ofloxacin, levofloxacin, sparfloxacin). Ciprofloxacin och ofloxacin är förlängd frisättningsform - OD tabletter, vilket gör att likformigt frisätta den aktiva beståndsdelen under hela dagen och därigenom upprätthålla jämviktskoncentrationen för läkemedlet. Den optimala bör anses prostatit levofloxacin (floratsid), ciprofloxacin, sparfloxacin (särskilt i förening med intracellulära infektioner, sexuellt överförbara), mindre - norfloxacin.

Alla fluorokinoloner uppvisade hög aktivitet mot typiska och atypiska patogener, inklusive Pseudomonas aeruginosa. Brister inkluderar fotografisk och neurotoxicitet. I allmänhet kan fluokinoloner betraktas som förstalinjedroger vid behandling av patienter med kronisk prostatit, men endast efter uteslutande av tuberkulos.

 • levofloxacin (tavanik, floracid, eleflox) vid 500 mg / dag;
 • ciprofloxacin (tsiprobay, tsiprinol) vid 500 mg / dag;
 • ciprofloxacin (siffra OA) vid 1000 mg / dag;
 • ofloxacin (zanocin OD, ofloxin) vid 800 mg / dag;
 • sparfloxacin (sparflon) 200 mg två gånger dagligen.

trimetoprim

Väl penetrerar prostataens parenchyma. Tillsammans med tabletterna finns en form av läkemedlet för intravenös administrering. I moderna förhållanden kan fördelarna med trimetoprim hänföras till plusserna. Men även om drogen och är aktivt mot de viktigaste patogenerna, har den ingen effekt på Pseudomonas spp., Enterococcus och några representanter för någon form av Enterobacteriaceae, som begränsar användningen av detta läkemedel hos patienter med kronisk prostatit. Trimetoprim finns tillgängligt i kombination med sulfametoxazol (400 eller 800 mg av sulfametoxazol + 80 eller 160 mg trimetoprim; respektive kombinerade tablettformuleringen innehåller 480 eller 960 mg aktiv substans).

 • co-trimoxazol (Biseptol 480) 2 tabletter två gånger om dagen.

tetracykliner

Också producerad i två administreringsformer, högaktiva mot klamydia och mykoplasmer, så deras effektivitet är högre för kronisk prostatit i samband med sexuellt överförbara sjukdomar. Optimal är doxycyklin (junidox soluteba), som har bättre farmakokinetiska data och tolerans.

 • doxycyklin (junidox soluteab) - 200 mg / dag.

makrolider

Makrolider (inklusive azalider) bör endast användas under vissa förutsättningar, eftersom det endast finns ett litet antal vetenskapliga studier som bekräftar deras effektivitet i prostatit och denna grupp av antibiotika är inaktiv för gramnegativa bakterier. Men det är inte nödvändigt att helt överge användningen av makrolider, eftersom de är ganska aktiva mot gram-positiva bakterier och klamydier. ackumuleras i prostata parenkyma i höga koncentrationer och relativt icke-toxiska. De optimala drogerna i denna grupp är klaritromycin (frånilid) och azitromycin. Rekommenderade doser:

 • azitromycin (sumamed, sitrolid) vid 1000 mg / dag under de första 1-3 dagarna av behandlingen (beroende på sjukdoms svårighetsgrad), därefter 500 mg / dag;
 • klaritromycin (forromilid) 500-750 mg två gånger dagligen.

Andra droger

Du kan rekommendera en kombinerad beredning av safocid. Dess unika ligger i det faktum att den innefattar en kombinerad full dagars behandlingskur i en blisterförpackning (4 tabletter): en tablett. flukonazol (150 mg), en tablett azitromycin (1,0 g) och 2 tabletter Secnidazole En 1,0 g Denna kombination antas samtidigt gör det möjligt att uppnå en baktericid effekt mot Trichomonas vaginalis, grampositiva och gramnegativa anaerober, inklusive Gardnerella vaginalis (seknidazol) beträffande Chl trachomatis, Mycoplasma genitalium, en grampositiva och gramnegativa mikrofloran (azitromycin), såväl som med avseende på Candida (flukonazol).

Sålunda safocid uppfyller alla WHO kraven på läkemedel som används för behandling av infektioner, sexuellt överförbara infektioner, inklusive behandling av kronisk prostatit: effektivitet på minst 95%, låg toxicitet och god tolererbarhet, möjligheten till enkel dos, oral, långsam utveckling av resistens till pågående behandling.

Indikationer för mottagning safocid: sochetannye okomplicerade urinvägsinfektioner, sexuellt överförbara sjukdomar såsom gonorré, trikomonasinfektion, svampinfektion, och chlamydia, som åtföljer deras specifika cystit, uretrit, vulvovaginit och cervicit.

Vid akut okomplicerad sjukdom är en enda mottagning av safocidkomplexet tillräcklig. Vid en kronisk process krävs en komplett uppsättning i 5 dagar.

Europeiska riktlinjer för behandling av patienter med infektioner i njurarna, urinvägar och manliga könsorgan dras grupp författare som leds av Naber KG, insisterar på att i bakteriell kronisk prostatit och kronisk prostatit med tecken på inflammation (kategori II och III A) antibiotika bör utnämnas i 2 veckor efter inrättandet av den primära diagnosen. Efter att den nya utvärderingen av patienten, och varar endast antibiotikumet med ett positivt resultat av odlingsmaterial som tagits före behandling, eller om patienten visar betydande förbättring under behandling med antibiotika. Den rekommenderade totala behandlingenstiden är 4-6 veckor. Oral terapi är att föredra, men doserna av antibiotika bör vara höga.

Effekten av antibiotika i det så kallade inflammatoriska syndromet av kronisk bäckensmärta (vad vi anser vara latent kronisk prostatit) av författarna till manualen med hänvisning till studier av Krieger J.N. et al. förklaras också av den sannolika närvaron av bakteriell mikroflora, som inte detekteras med konventionella diagnostiska metoder.

Här finns flera alternativ för grundläggande behandling av patienter med akut prostatit HIP och latent HIP.

Behandlingsschema för akut prostatit

Följande droger rekommenderas:

 • ceftriaxon 1,0 g per 200 ml natriumkloridlösning 0,9% intravenöst droppar 2 gånger om dagen i 5 dagar, därefter 5 dagar intramuskulärt;
 • furazidin (furamag) 100 mg tre gånger om dagen i 10 dagar;
 • paracetamol (perfalgan) 100 ml intravenöst droppar varje natt i 5 dagar;
 • meglumin-natriumsuccinat (Reamberin) 200 ml intravenöst dropp varannan dag, totalt 4 infusioner;
 • tamsulosin 0,4 mg dagligen;
 • annan symptomatisk behandling - individuellt enligt indikationerna.

Behandlingsschemat för kronisk infektiös och latent infektiös prostatit

Det är viktigt - vid den primära mottagningen bör en undersökningsalgoritm bibehållas. Initialt en glas tre urinprov med bakteriologisk undersökning, då - den digitala rektal undersökning, prostatasekre förberedelse för mikroskopi och kultur det. Såningen är avsedd att avslöja den icke-specifika mikroflora och mycobacterium tuberculosis; på bevisen - sexuellt överförbara infektioner. Vid detektering av leukocyter i prostata hemliga mindre än 25 i synfältet för att vara test terapi med tamsulosin (Omnic) under 5-7 dagar med upprepad prostata massage och upprepad mätning av dess utsöndring. Om antalet celler inte ökar, och grödor för att vara negativ, bör sjukdomen kan hänföras till icke-infektiös prostatit (kroniskt bäckensmärtsyndrom), och genomföra lämpliga patogenetiska och symptomatisk terapi. Om mer än 25 vita blodkroppar visualiseras i den inledande analysen eller deras antal ökar efter testterapin, bör sjukdomen betraktas som infektiös eller latent infektion. I detta fall är behandlingsbasis antibiotikabehandling - empirisk i början och korrigerad efter att ha fått resultaten av bakteriologisk forskning.

De bästa antibiotika för behandling av kronisk prostatit

Prostatit kan utvecklas i olika former, så behandling av ett problem kommer att ske genom olika mediciner och förfaranden. I den akuta formen av en bakteriell typ av sjukdom använder läkare antibakteriella läkemedel, men förskriver samtidigt antibiotika för kronisk prostatit.

Oftast sådan behandling kräver detektion av patogena mikrofloran tillväxt eksprimatah gonader, om diagnosen i parallell ökning av antalet leukocyter i prostatiska sekretioner.

De mest effektiva antibiotika

Det är inte klokt att använda antibiotika, eftersom läkare endast föreskriver en lämplig lösning för den nödvändiga gruppen antibakteriella läkemedel. Huvudtillståndet är den nödvändiga koncentrationen i prostatavävnaderna.

De mest effektiva antibiotika för kronisk prostatit

 • aminoglykosider;
 • Fluoroquinoloner (vissa droger);
 • makrolider;
 • trimetoprim;
 • Tetracyklin.

Var och en av dessa grupper har sina fördelar och nackdelar vid behandling av en sådan sjukdom.

Gruppen av fluorokinoloner har sådana fördelar:

 • Utmärkt biotillgänglighet
 • God nivå av absorption och fördelning i hela kroppen;
 • Aktivitet mot typiska och atypiska patogener;
 • Hög grad av absorption i prostata vävnad.

Bland minuserna i denna grupp särskiljer läkare sådana: en störning i patientens funktionssätt och en minskning av cellemotståndet mot solstrålning.

De mest populära företrädarna för denna grupp är:

Alla dessa läkemedel är lämpliga som första linjemedicin i behandlingen av den kroniska formen av denna sjukdom. Den enda kontraindikationen är närvaron av tuberkulos hos en patient.

I samband med behandling av kronisk prostatit används en grupp makrolider sällan och med försiktighet, eftersom vetenskaplig forskning om effektiviteten hos sådana läkemedel vid behandling av sådana problem är mycket liten. Sådana läkemedel visar en låg aktivitetsnivå mot gramnegativa bakterier, så läkare föreskriver dem endast under vissa omständigheter. Deras fördelar:

 • Praktiskt taget ingen toxicitet;
 • Bra aktivitet för klamydia och gram-positiva bakterier;
 • Den aktiva substansen ackumuleras i vävnaderna i prostata (parenkym).

Representanter för gruppen: Azitromycin och Clarithromycin

Trimetoprim utmärks av flera former av läkemedel: tablett- och injicerbara lösningar. Detta verktyg är inte så populärt, eftersom det är inaktivt för vissa sorter av frekventa patogener av denna sjukdom.

Bland fördelarna kan man identifiera - en djup penetration, eftersom den aktiva substansen når prostata parenkymen. Dessutom är läkemedlet ganska billigt.

Gruppen av tetracykliner är ganska populär i behandlingen av den kroniska formen av prostatit, eftersom läkemedlet har en hög grad av aktivitet gentemot mykoplasma och klamydiae.

De produceras i 2 typer. En ljus representant för denna grupp är läkemedlet Unidox Solutab (Doxycyklin). Dess fördel är utmärkt absorption och fördelning i hela kroppen. Patienter tolererar behandlingstiden med ett sådant medel.

Lista över resultaten

För att välja de nödvändiga antibiotika för kronisk kronisk prostatit, räcker det inte med att revidera listan över de bästa och välja den du vill ha. Läkaren utför nödvändigtvis ett test för den patogena mikroflorans känslighet för det valda läkemedlet. På detta sätt kan du bestämma den optimala gruppen droger, och redan bland dem väljer du den vars effekt blir bäst. Därefter bestämmer doktorn behandlingsförloppet, vilket indikerar dosen och registreringsfrekvensen. Varaktigheten av antibiotikumanvändningen för kronisk kronisk prostatit är 1 månad, och läkemedlet administreras vanligtvis i form av makrolider eller kinoloner.

De mest populära antibiotika:

 • amoxiclav;
 • amoxicillin;
 • augmentin;
 • gentamicin;
 • Zanotsin;
 • klaforan;
 • ofloxacin;
 • Ofloksin;
 • Supraks;
 • Tavanic;
 • Flemoklav;
 • cefotaxim;
 • ceftriaxon;
 • tsiprinol;
 • Tsiprobay;
 • ciprofloxacin;
 • tsifran;
 • Elefloks;
 • Yunidox Solutab.

Innovativt verktyg

Amoxiclav ingick i listan över de bästa antibiotika i kronisk prostatit hos män som läkemedel av en ny generation, och det är vanligt att utse det även i sjukdoms akuta utsträckning.

Den aktiva beståndsdelen är amoxicillin, liksom clavulansyra. Han är vald bland många andra tack vare effektiviteten, penetrationsdjupet i prostatavävnaden och hemligheten i körteln, handlingshastigheten. Läkemedlet har en låg kostnad. Verkan av aktiva substanser reduceras till förstöringen av cellväggen hos en patogen mikroorganism, som därefter blir orsaken till dess död.

De huvudsakliga formerna av läkemedlet är: suspension, tabletter och injektionslösning. Den genomsnittliga behandlingssättet är 10-14 dagar, vilket beror på graden av försummelse av sjukdomen och individuella egenskaper hos organismen. Vid denna behandling slutar inte, eftersom läkaren är skyldig att upprepade gånger ta biomaterialet för att bestämma restpatogenen. Om en sådan diagnos bekräftas kommer behandlingen att förlängas.

Kontraindikationer för användningen av detta verktyg: allergi mot någon del av penicillin- och cefalosporinkoncernen, patienter med nedsatt lever- och njurefunktion. Det släpps ut från apoteket strikt enligt receptbelagda läkare. Bland de möjliga biverkningarna identifierar specialister sådana symtom: metabolism, yrsel, konvulsioner, buksmärtor, diarré, överexcitation, kräkningar.

Medicin Amoxicillin

Fråga inte apotekaren vilka antibiotika som ska tas med kronisk prostatit, eftersom en sådan tidpunkt endast kan utföras av den behandlande läkaren efter en noggrann diagnos. Därför använder ofta patienter på råd av vänner Amoxicillin, eftersom detta läkemedel med ett brett spektrum av effekter. Ett sådant läkemedel från penicillinkoncernen kan faktiskt lindra kronisk prostatit under en kortare period än föregående botemedel. Behandlingsförloppet är 5-14 dagar. De släpper läkemedlet bara på recept.

Men innan läkemedlet förskrivs måste läkaren kontrollera dess effekt på den upptäckta mikrofloran, annars kan det inte klara problemet. Fördelen med läkemedlet i avsaknad av inflytande på spermiernas kvalitet, men till denna aktiva substans på grund av den frekventa mötet med olika sjukdomar utvecklade många patogener resistens. I sådana fall använder läkare effektiv doxycyklin från tetracyklingruppen. För mer detaljerad information om den här produkten, se den här artikeln.

Gentamicin från gruppen av aminoglykosider

Detta antibiotikum från kronisk prostatit klarar sig väl med den grammatiska floran, vilket framkallar sjukdomsutvecklingen. Han har god farmakokinetik, eftersom studierna visade att hans handling efter administreringen börjar efter 1 timme. Detta beror på den höga absorptionsnivån av ämnet i blodet. Kostnaden för medicineringen är inte särskilt dyr, vilket är högt värderad av patienterna.

Bland agenternas brister kan man begränsa den begränsade åtgärden med avseende på vissa bakteriestammar. Hemma, det är inte värt att använda ett sådant läkemedel, eftersom det bara administreras parenteralt. Läkare fokuserar på ett stort antal negativa biverkningar :. hörselnedsättning, kräkningar, oliguri, huvudvärk, illamående, dåsighet, leukopeni, etc. Gentamicin är kontraindicerat hos patienter med sådana diagnoser av problem med njurfunktionen och neurit av hörselnerven, etc..

Zanocin från gruppen av fluorokinoliner

Denna grupp av antibiotika för behandling av kronisk prostatit kan delas in i 5 generationer. Och om du tar hänsyn till det aktiva ämnet kommer det att bli mycket mer. Så, baserat på loksatsina apotek säljer droger Ofloksin och Zanotsin. Tsifran, Ciprinol och Ciprobai har ciprofloxacin i deras komposition, och Tavanik och Eleflox har levofloxacin.

Zanocin är en andra generationens medicin. Det tränger in i vävnaderna och är aktivt mot ett stort antal mikroorganismer som framkallar utvecklingen av prostatit. Dess fördel är den höga känsligheten hos olika bakteriestammar som har utvecklat motståndskraft mot andra antibiotika. Men det finns fortfarande sådana sorter av bakterier som även en person inte kan eliminera (till exempel E. coli - 4,3% av fallen).

Läkemedlet klarar sig perfekt med sjukdomen, vilket inte beror på administreringssättet för läkemedlet.

Det finns en tablettversion och en lösning för infusioner.

Kostnaden för anläggningen ligger i mitten av prisklassen.

I vissa fall är det mer effektiva läkemedlet Ofloxin, vilket klarar sig väl med gram-negativa och gram-positiva bakteriestammar. Det faller in i målorganen, har en hög biotillgänglighet, och reagerar inte heller med Teofillin. Dessutom är ett stort plus att det inte bryter intestinalt mikroflora.

Effektivt Ciprofloxacin

Antibiotika för exacerbation av kronisk prostatit inkluderar i sin lista Ciprofloxacin. Tabletter är lämpliga för behandling av en sjukdom som uppstår utan symptom, eftersom den aktiva substansen bota även bakterier som är i viloläge. Detta läkemedel hör till samma grupp av fluorokinoliner som Ofloxacin. Dessa är liknande läkemedel som endast skiljer sig åt i den aktiva substansen.

Kontraindicerat vid allergiska reaktioner mot ämnets substans, och även med försiktighet bör tas till personer i närvaro av njurproblem. Priset på drogen ligger i det överkomliga prissegmentet.

Det enda läkemedlet i sin grupp

Detta medel tillhör gruppen tetracykliner. Läkemedlet är tillverkat på basis av doxycyklin. Endast Unidox Solutab kan tillåta patienten att överföra behandlingsförloppet normalt, eftersom andra medlemmar i denna grupp inte kan skryta med en sådan åtgärd.

Läkemedlet har utmärkt biotillgänglighet, och tablettens verkan kommer på 30 minuter. Beredningen av aktivt medel för att klara av ett stort antal bakterier: Mycoplasma, Pseudomonas, Ureaplasma, E. coli, enterobakterier och klamydia, Klebsiella. Läkemedlets brister innefattar resistensen hos vissa stammar mot dess verkan, närvaron av biverkningar. Det är inte föreskrivet för patienter med njure och leverproblem.

Hemma är det inte alltid möjligt att bli av med sådan sjukdom, för innan läkemedlet utses, bör läkaren kontrollera sin reaktion på de bakterier som hittats. På grund av det stora antalet biverkningar ska behandlingen utföras under överinseende av en specialist. Vid obehagliga symptom, kontakta omedelbart läkare och byt ut läkemedlet.