Huvud
Symptom

Behandlingsschema och de första tecknen på gonorré hos kvinnor

Gonorré är en klassiker som representerar en grupp smittsamma sjukdomar som är sexuellt överförda. Hos kvinnor fortsätter denna venerala sjukdomen på grund av reproduktionssystemets struktur med vissa nyanser.

Gonorré kan utgöra ett allvarligt hot mot kvinnors hälsa, eftersom sjukdomen blir kronisk i avsaknad av lämplig behandling med droger, vilket leder till infertilitet i denna bakgrund.

Hur kan jag bli smittad?

Enligt frekvensen av förekomst bland venerala sjukdomar är gonorré andra enbart för klamydia. Mycket ofta detekteras båda dessa infektioner samtidigt. Gonorrés orsaksmedel är bakteriegonokocken, eller Neisseria gonorrhoeae (N.gonorrhoeae, Neisseria).

Infektion sker som regel sexuellt från en infekterad partner. Inhemsk infektion är osannolikt. Detta beror på det faktum att gonokocken snabbt dör utanför människokroppen, det är också nödvändigt att infektera ett tillräckligt antal mikrober i kroppen för infektion.

Därför är sannolikheten för att smittkällan kan vara toalettstolar, simbassänger, bad, redskap och handdukar försumbar.

Gonokokki slående urogenitalsystemet fördel sektioner, som är fodrade med kolumnär epitel: slemhinnan i cervikalkanalen och urinrör, äggledare, och stora vestibulära paraurethral körtlar. Med könsorganala kontakter kan gonorralt proktit förekomma, med könsorganisk gonorréfaryngit, stomatit och tonsillit.

Första tecken

Klassiska tecken på kvinnlig gonorré:

 • frekvent urinering
 • brännande och smärta vid urinering
 • blödning i mitten av cykeln
 • svår smärta i underlivet
 • purulent urladdning av gulaktig färg från slidan.

Ofta är sjukdomen asymptomatisk, eller tecken på gonorré är så svaga att de förbli obemärkta. Som ett resultat blir sjukdomsförloppet kroniskt.

Symptom på gonorré hos kvinnor

Inkubationsperioden är från 2 till 7 dagar. Det innebär att de första symptomen på gonorré hos kvinnor kan förekomma under den första veckan efter infektion. Om immuniteten är mycket svag kommer symtomen att visas inom 24-48 timmar (en mycket överförd infektionssjukdom nyligen, steroider, kemoterapi, etc.).

Beroende på lokalisering av infektion finns det ett antal specifika symptom på gonorré hos kvinnor:

 1. Övre delen av genitourinary systemet. Här manifesterar gonorré sig tydligare: kroppstemperaturen stiger, konstanta värk i smärtan i underlivet känns, avföringen blir flytande och störningar i menstruationscykeln observeras.
 2. Nedre delen av genitourinary systemet. Här uppstår sjukdomsförloppet ofta asymptomatiskt eller atypiskt för sådana infektionssjukdomar. De viktigaste symptomen kan vara klåda och brännande känsla, pus urladdning, puffiness i livmoderhalsen.
 3. De allmänna symptomen på gonorré hos kvinnor beskrivs lite högre.

För att diagnostisera och lära sig att behandla gonoré, är vissa symtom på sjukdomen inte tillräckliga. Om du misstänker en gonorré kommer en kvinna att ta en vattpinne från slidan och diagnostisera sjukdomen med hjälp av bakteriologisk analys.
Under graviditeten

Infektion med gonorré är farlig under graviditeten, eftersom den utvecklas mycket snabbt på grund av en god blodfyllning av genito-urinorganen och en minskning av kroppens försvar. Dessutom är sjukdomen oftast asymptomatisk.

Om infektion med gonokocker inträffar under första trimestern leder det till spontan missfall på grund av utveckling av endometrit, senare inträffar komplikationer och postpartum patologier.

Nödprofylax efter oskyddad samlag

Ju tidigare åtgärderna vidtas, desto lägre är risken för infektion:

 1. Urinera omedelbart om möjligt 2 gånger.
 2. Tvätta lårens inre ytor och yttre könsorgan med tvål.
 3. Urinröret ange 1- 2 ml, och in i slidan inte mer än 5 ml av en lösning av Betadine miramistinom eller ampull med urologic munstycke, men inte senare än 2 timmar efter oskyddat n / akt.
 4. Huden på perineum och lårens inre ytor ska behandlas med en antiseptisk lösning - Manganlösning (svag), Klorhexidin eller Miramistin.

Senast 48 timmar efter oskyddad kontakt, kontakta venereologen. Efter 14 dagar rekommenderas att ge utstryk för analys av urogenitala infektioner med PCR.

förebyggande

Det viktigaste sättet att förebygga gonorré (gonorré) är naturligtvis avslaget på oavsiktliga sexuella kontakter och användningen av kondom i situationer där du inte är säker på förhand om din partners hälsotillstånd.

Kvaliteten hos kondomen är också av stor betydelse, det borde inte vara ett naturligt membran, utan endast latexkondomer (vid allergi - polyuretan).

diagnostik

Diagnosen av gonorré bekräftas genom laboratorietester. Metoder för provokation av sjukdomen används vid misstanke om kronisk och latent gonorré, då patogenen i vanliga analyser inte identifieras:

 • kemisk (smörjning av urinrör 1 - 2% lösning av silvernitrat och livmoderhalscancer 2-5% lösning);
 • biologiskt (införande av gonokockvaccin och / eller pyrogenal i muskeln);
 • smaksättning (användning av alkohol, saltad, kryddig mat);
 • termisk (utför diatermi i 3 på varandra följande dagar - smuts tas tre gånger i timmen efter fysioterapin);
 • Fysiologisk (analys av utslag under menstruation).

Vanligtvis kombineras två eller flera provokationsmetoder. Smears tas tre gånger på 24, 48, 72 timmar.

Behandling av gonorré hos kvinnor

Med bekräftad gonorré hos kvinnor är det enda sättet att behandla att förskriva antibakteriella läkemedel. Antibiotika av den senaste generationen används, vilket kan påverka den gram-negativa floran, som inkluderar gonokocker.

I den akuta fasen, oftast:

Man måste komma ihåg att gonokocker kan ha resistens mot antibiotika, liksom det faktum att behandlingen av gonorré hos kvinnor i olika skeden kräver olika doser, så självmedicinering i hemmet är inte tillåtet.

Terapi varar vanligtvis 7 till 10 dagar och administreras till båda parter. Vid denna tid är det strängt förbjudet att ha sex och dricka alkohol. Det är viktigt att strikt följa upp ordningen och sluta inte behandlingen även med symptomförsvinnandet. Det första steget är förstörelsen av patogena gonokocker, och den andra är restaureringen av floran efter antibakteriella läkemedel.

För att förhindra ytterligare sjukdomsspridning är det väldigt viktigt att identifiera den person som blev källa till infektion, liksom de med vilka han var sjuk i sexuell eller intim kontakt. Alla dessa personer bör undersökas så snart som möjligt för att om nödvändigt börja behandla i tid.

Kronisk form

Härdning av kronisk gonorré är svårare än akut. Vid detta stadium av sjukdomen alterneras perioder av eftergift med perioder av förvärring, där djupare organskador och ytterligare spridning av inflammatorisk process uppträder.

Terapi innefattar användning av antibiotika, immunostimulerande medel och fysio-förfaranden. Det ordineras av läkaren strikt av resultaten från kvinnans analys.

Om samtidig infektion, dvs förutom gonorré har andra sexuellt överförda sjukdomar (t ex chlamydia, trichomonader), behöver syftet läkemedel som verkar samtidigt på två impulsgivare.

Än att behandla en gonorré: de mest effektiva förberedelserna mot gonokokkov

Gonorré kan härdas endast av ett lämpligt antibiotikum. Antibiotikabehandling själv är snabb och effektiv, men den har sina egna nyanser och egenskaper. Gonokocker (gonorrés orsaksmedel) utvecklas, som alla levande organismer. De bakterier som förvärvat resistens under den första behandlingsperioden överlever, multiplicerar och orsakar sjukdomen igen. Och om du saknar tiden att ta medicin eller inte uppmärksamma läkarens rekommendationer, kommer du inte att kunna bli av med infektionen med samma droger och personen, i vars organisme det hände och alla dess partner.

Vi berättar hur läkare behandlar gonorré i olika livssituationer.

Vilka antibiotika behandlar gonorré?

Nyligen har känsligheten hos gonorré till de viktigaste drogerna förändrats kraftigt. De genomförda studierna, där de vanligaste stammarna studerades i Ryssland, visade:

Konstruktionsformeln för Ceftriaxon

 • Den högsta aktiviteten mot orsaksmedel av gonorré har Ceftriaxone, en beredning av den tredje generationen cefalosporin.
 • Ungefär som det har aktivitet Spectinomycin.
 • Läkemedlet Ciprofloxacin - har för närvarande förlorat sin höga aktivitet till gonorrés orsaksmedel. Gonokockens känslighet för drogen är genomsnittlig. Det är dock också ett bra alternativ antibiotikum.
 • Penicillin-serien av narkotika, på grund av utbredd användning tidigare, liksom tetracykliner har nu låg antigonokokaktivitet och används därför nästan inte.

Starka antibiotika kan snart bli svaga! Hur förhindras?

För att minska utvecklingen av resistens (okänslighet) hos gonokocker mot antibiotika är deras rationella användning viktig. Det innebär separation av antibiotika i grundläggande alternativa läkemedel och reservpreparat.

De viktigaste drogerna är antibiotika, som har en hög aktivitet mot gonorrés orsaksmedel. Dessa är nummer ett läkemedel vid behandling av infektion. För att behandla dem börjar först och främst enligt standardordningen strax efter laboratorietablering av gonorré. Dessa inkluderar: Ceftriaxon och Cefixime.

Alternativa läkemedel innefattar en grupp antibiotika som har en hög och medium aktivitet mot patogener. De används när andra antibiotika är ineffektiva eller intoleranta. I det senare fallet rekommenderas det att använda alternativa droger först efter att laboratoriet har bestämt den individuella känsligheten för dem (bakteriekultur).

Som alternativa läkemedel som för närvarande används: Spektinomycin och Ciprofloxacin.

Antibiotikareserv - läkemedel som endast används när andra antibiotika är ineffektiva. De har en hög aktivitet mot patogenen. De ordineras endast av en läkare och bara efter en kurs med användning av grundläggande och alternativa droger. Om du själv använder antibiotika i reserven - riskerar du att utveckla en belastning som är okänslig för inte mer moderna antibiotika. Läkemedlet i reserven för behandling av gonorré är Ofloxacin.

Nyxes eller piller? Val av läkemedelsform

De normala regimer för vilka gonorré rekommenderas inkluderar både injektioner och tabletter. Valet av läkemedelsform beror på sjukdomsform och stadium. Med ny akut okomplicerad gonorré är användningen av tabletter möjlig. Emellertid bör preferensen ges till introduktionen av läkemedlet genom intramuskulär injektion: så att bota gonorré kommer att bli snabbare och biverkningarna blir mindre. För alla andra former och stadier av gonoré, föreskrivs antibiotika endast i form av injektioner.

Läkemedlet för gonorré (gonorré) i form av tabletter:

 • cefixim - Innehåll, en 400 mg tablett eller två 200 mg tabletter. Läkemedlet ska inte användas med tidigare utseende av allergi mot andra cefalosporiner eller antibiotika i penicillinserien. Ansökan under graviditet är möjlig, men samråd med en läkare är obligatorisk.
 • ciprofloxacin - appliceras genom munnen, en gång 500 mg med akut okomplicerad gonorré och cystit. Det används endast vid ineffektivitet / intolerans mot cefixim. Det används också vid samtidig clamidios, varav kursen varar i 10 dagar. Kontraindicerat under graviditet
 • ofloxacin - appliceras genom munnen, en gång 400 mg. Det används endast om tidigare droger är ineffektiva.
  Med en blandad infektion (gonorré, klamydia, ureaplasmos) - 800 mg per dag i 7-14 dagar. Kontraindicerat under graviditet

Om det beslutas att behandla gonorré med piller rekommenderas det att de lokala preparaten används parallellt: antiseptiska lösningar, suppositorier, salvor.

Antibiotikum prickar med gonorré:

Okomplicerad gonoré kan härdas med en enda injektion. Drogerna injiceras i gluteusmuskeln. Komplicerade former behandlas intramuskulärt och intravenöst, genom en kurs på ett sjukhus (sjukhus).

 • ceftriaxon - En gång intramuskulärt för 250 mg. Läkemedlet löses tidigare i 2 ml av en 1% lösning av lidokain. Det används vid gonokocks könsorganssinfektioner, faryngit (faryngit).
  Med gonokock administreras konjunktivit intramuskulärt i en dos av 1000 mg, som tidigare upplöstes i 3,5 ml av en lösning av lidokain. Tillåtet att användas av gravida kvinnor, men ett inledande samråd med en specialist är nödvändigt.
  Med komplicerad gonorré administreras intravenöst med 1000 mg var 24: e timme i 14 dagar.
 • spektinomycin - en gång intramuskulärt för 2000 mg
  I närvaro av komplikationer administreras intramuskulärt till 2000 mg var 12: e timme i 14 dagar. Läkemedlet kan behandlas med gonorré hos gravida kvinnor, men endast under överinseende av en läkare.

Medicin för gonorré för kvinnor

Antibiotikabehandling utförs av alla ovanstående läkemedel med hänsyn till individuella kontraindikationer. Men till skillnad från män, hos kvinnor efter en antibiotikaproblem, bryter det mot skelettets normala mikroflora, vilket leder till svamp och bakteriell vaginit. Därför rekommenderas det att utföra samtidig lokal antibiotikabehandling med antimykotiska läkemedel och probiotika. De viktigaste topiska preparaten för kvinnor säljs i form av vaginala suppositorier:

 • Ljus innehållande laktobaciller: Acylact, Ecofemin, Lactobacterin, Lactonorm. Kursen är 10 dagar för 1 ljus på natten.
 • Antifungala vaginala suppositorier: Isokonazol (Gino-travogen ovulum) för 600 mg, Clotrimazole 200 mg (Candide, Kanison, Kandibene). Stearinljus injiceras djupt in i skeden med hjälp av fingertopparna, strax före sänggåendet.

Topiska antiseptika (stolpiller, salvor, krämer) används som ett ytterligare verktyg i antibiotikabehandling, samt för att bota gonorré hos gravida kvinnor - som en alternativ metod om du inte kan ta emot läkemedlet inuti. Beroende på de olika manifestationerna av sjukdomen används följande typer av lokal terapi:

 • med inflammation i vulva: i det akuta skedet - sessila varma bad med 0,01% lösning av kaliumpermanganat eller infusion av kamomill (1 matsked per 2 koppar kokande vatten) - 10-15 minuter 1-2 gånger om dagen. I det subakutiska skedet - smörjning med 10% protargollösning i glycyrin.
 • Med uretrit (inflammation i urinröret): i det akuta skedet - djup sköljning och instillation av 1-2% lösning av protargol eller collargol. Vid subakut instillation 3-5% lösning av protargol
 • Med vaginit: Vaginala suppositorier med antiseptika (hexikon, betadin).

Användning av några ljus är kontraindicerat vid menstruation. Kvinnor i detta fall rekommenderas att börja behandlingen från andra dagen efter menstruationstiden.

Speciella läkemedel för gonorré för män

Många privata kliniker och apotek. Företagen erbjuder speciella läkemedel som är speciellt utformade för män. Men allt detta är ett bedrägligt marknadsföringsarbete. Att bota gonorré, gäller både för män och kvinnor samma droger. De inkluderar antibiotika av olika grupper, som används enligt standardsystem. Skillnaden i behandling kan endast ske vid tillämpning av ytterligare lokal terapi.

Män rekommenderas att dagligen tvätta urinröret med antiseptiska lösningar: 0,05% vattenlösning av klorhexidin eller 0,02% kaliumpermanganat.

Det är också möjligt att tvätta urinröret 0,25-0,5% silvernitratlösning, 2% natrium protargola Collargol eller 1%, men dessa antiseptika används endast i komplikation uretrit (mild infiltrat utseende) och endast ordinerats av läkaren.

När huden påverkas används varma bad med 0,01% lösning av kaliumpermanganat, 0,02% lösning av furacilin.

Läkemedel vid behandling av blandad gonorré:

I de flesta fall överförs gonorré i samband med andra sexuella infektioner. I fallet med samtidiga infektioner fastsättning på läkemedel mot gonorré förskriva ytterligare antibiotisk terapi, eller ett läkemedel administrerades grupp av fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin) med förlängd behandlingskur.

 • ciprofloxacin - i munnen, en gång 500 mg i 10 dagar, eller
 • ofloxacin - i munnen, 800 mg per dag i 7-14 dagar, eller
 • doxycyklin (förutom cefalosporiner, spektinomycin): inuti, vid 100 mg två gånger om dagen i 7 dagar, eller
 • erytromycin (förutom huvudbehandlingen) - inuti 0,5 g var 6: e timme i 10 dagar

För behandling av samtidig trichomoniasis:

 • metronidazol (förutom den huvudsakliga behandlingen) 500 mg 3 gånger om dagen i 7 dagar, eller
 • tinidazol 2g oralt 1 gång per dag i 3 dagar

För behandling av samtidig syfilis:

Inom 6 veckor efter infektion kan syfilis inte visas på laboratorietester. Vid samtidig infektion med andra sexuella infektioner förlängs denna period. Därför rekommenderas förebyggande (preliminär) behandling av syfilis samtidigt med behandling av gonorré.

Med negativa test för syfilis:

 • Bicillin 5 - Intramuskulärt, för 1,5 miljoner enheter, endast två injektioner per vecka, eller
 • bensylpenicillin novokainsalt - intramuskulärt, 600 tusen enheter 2 gånger om dagen, kursen - 7 dagar

Med positiva tester för syfilis:

 • Bicillin 1 - intramuskulärt, för 2,4 miljoner enheter - en gång var 5 dagar, i 12 dagar, eller
 • Bensylpenicillin (novokain salt) - intramuskulärt, för 600 tusen enheter - 2 gånger om dagen behandlingskurs - 20 dagar

Handelsnamn för beredningar

Antibiotika producerar många droger. producenter under olika namn. Ofta är det inte alltid möjligt att ta reda på vilket specifikt läkemedel som ska köpas. För att göra det lättare att rikta in läkemedel, listar listan nedan de vanligaste drogerna med internationella och handelsnamn, liksom deras genomsnittliga pris (alla priser anges i november 2015).

Hur man effektivt behandlar gonorré hos kvinnor

Gonorré är en veneral sjukdom, orsakad av gramnegativa mikroorganismer hos gonokocken. Kommer på slemhinnorna i könsorganen, tränger de in i och orsakar inflammation. Gonorré i det mässa könet verkar inte lika levande som hos män, men samtidigt får kvinnor sjukdomen mycket lättare. Symtom och behandling av gonorré är av intresse för många kvinnor som har ett aktivt sexliv.

Enligt statistiken får en kvinna i 85% av fallen en kontakt med en smittad person, medan en man bara är 40%. Om sjukdomen varar mindre än två månader, diagnostisera akut form. I händelse av att behandlingen inte startas i tid, försvagar symtomen på sjukdomen gradvis och det går i kronisk form.

Hur inträffar infektionen?

En kvinna blir smittad med gonorré i följande fall:

 • När oskyddad samlag med bäraren av sjukdomen. I 80% av fallen överförs sjukdomen på detta sätt, det spelar ingen roll om det var könsorganiskt, vaginalt eller analt sex. Även om ett fullständigt samlag inte ägde rum, utan bara en kontakt av släktorganens slemhinnor, kommer infektion att uppstå.
 • Hushållens sätt. På grund av strukturen hos könsorganen, så är representanterna för det svagare könet infekterat med gonorré mycket oftare än män. Gonokocker är ganska tålmodig och dör inte vid rumstemperatur under dagen. I vatten kan det existera i cirka sju timmar, och i tvållösning upp till två timmar. Om en kvinna använder andra människors handdukar, sängkläder, loofah, tvål och sitter på en smutsig yta, är sannolikheten för infektion ca 5%.
 • Barnet blir smittat med sjukdomen och passerar genom födelsekanalen. Om en kvinna har en kronisk infektion, fick hon gonorré under graviditeten och fick inte behandling, då under naturlig förlossning kan barnet smittas. Oftast i detta fall påverkas de nyfödda ögonen, sällan könsorganen (främst hos kvinnliga barn).

Infektion med gonorré är i fara för kvinnor som leder ett promiskuöst sexliv och använder inte kondomer samtidigt. Också i riskzonen är kvinnor av lägre kön som är yngre än 25 år eller gravid (på grund av försvagad immunitet). Ofta är gonorré ett komplement till andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Symptom på sjukdomen

Hos 20% av kvinnorna förekommer gonorré utan synliga tecken, och det kan endast detekteras genom test. Inkubationsperioden kan variera från 3 till 21 dagar, beroende på hur mycket stark immunitet. Oftast förekommer de första symtomen på sjukdomen 5-10 dagar efter infektion.

Gonokocker kan påverka livmoderns slemhinnor, appendages, urinrör, samtidigt som de orsakar olika sjukdomar, som förenas med vanliga tecken:

 • Under den första sjukdomsperioden framträder en vit färg i kvinnan. Då blir de gulgröna, viskösa med en obehaglig lukt. Om livmoderns slemhinnor påverkas uppträder en blandning av blod i de vita.
 • Sjukdomen kan åtföljas av kliande och brännande i skeden eller i de yttre könsorganens område.
 • Med gonorré upplever kvinnor smärta och obehag under samlag.
 • Ofta med gonorré, uppstår obehag vid urinering. Det finns en känsla av överflöd av blåsan, frekventa önskningar, klåda och brinnande under frisättning av urin.
 • Ibland upplever patienter smärta i underlivet, vilket kan ges till perineum eller baksida.
 • I händelse av att gonokocken påverkar livmodern eller bilagorna kan en kvinna ha vanliga symtom i form av feber, svaghet, yrsel, illamående och aptitlöshet.

Om behandlingen inte startas i tid, och sjukdomen har gått i kronisk form, har patienten andra tecken på gonorré:

 • Uppnå smärtor ovanför pubis, vilket kan ge i foten eller i ryggen.
 • Grönaktig inte för riklig, viskös urladdning med en obehaglig lukt.
 • Problem med menstruationscykeln, som manifesteras i form av för lång och kraftig menstruation eller blödning under ovulationstiden.

Vad är farlig gonorré

Många kvinnor undrar hur man bota en gonorré, och vad händer om du inte går till läkaren i tid? Sjukdomens orsaksmedel multiplicerar snabbt och blir orsaken till följande patologier:

 • Cervicit.
 • Endometrit.
 • Bartholinit.
 • Rörobstruktion.
 • Ektopisk graviditet.
 • Missfall i tidig graviditet.
 • För tidig födelse.
 • Intrauterin fosterdöd.
 • Fosterutvecklingssjukdomar.
 • Gonorré-konjunktivit.
 • Spridningen av gonokocker genom blodet, vilket medför att det påverkar huden, lederna, leveren, hjärnan.

Ofta lider kvinnor som har diagnostiserats med gonorré lider av infertilitet. Detta beror på det faktum att gonokocker orsakar inflammation, som i sin tur blir en orsak till sammanväxningar, bryter flyt rör.

Hur man diagnostiserar gonorré

För att bekräfta diagnosen behöver en kvinna söka läkarvård från en läkare som ska genomföra en visuell undersökning och samla in en anamnese. Följande test kan också ordineras:

 • Smörjmikroskopi. För detta används materialet från slidan. Det undersöks under ett mikroskop, vilket i hälften av fallen gör det möjligt att identifiera gonokocker.
 • Bakteriell såning. Detta är en mer exakt metod, där materialet placeras i ett näringsmedium, där under goda villkor börjar raserna att multiplicera. I bakteriekulturen är det möjligt att bestämma inte bara närvaron av mikroorganismen i smeten utan även dess känslighet mot antibiotika.
 • Polymeraskedjereaktion (PCR). Detta är den mest moderna och korrekta metoden som gör det möjligt att avslöja i materialet som tas från patienten, det genetiska materialet hos orsakssjukdomens orsaksmedel.
 • Immunoenzymatisk analys. Det gör det möjligt att identifiera antikroppar mot patogenen i patientens blod.

Om man misstänker att sjukdomen är i en latent form, kan läkaren ordinera en provokation i form av smörjurinröret och cervikalkanalen med en lösning av nitrat av silver eller användningen av salt mat och alkohol. Det är också möjligt att smita under menstruationen.

behandling

Vid behandling av gonorré stoppar de flesta läkare vid val av följande åtgärder.

Exempel på ytterligare läkemedel

Mycket ofta är gonorré hos kvinnor kombinerad med andra lika allvarliga venerala sjukdomar. Mer än 30% av fallen kombineras med klamydia. För att bli av med denna infektion, förutom de ovan beskrivna läkemedlen kan en kvinna ordineras:

Vid kombination med gonorré och candidiasis används förutom de huvudsakliga behandlingarna svampdödande medel: Flukonazol, Ketokonazol.

Om mot en bakgrund av en gonorré finns en förvärmning av könsorganherpes, kan dessutom utnämnas:

Applicera drogerna enligt instruktioner och rekommendationer från den ansvariga läkaren. Varaktigheten av behandlingen kan vara från 1 till 14 dagar, beroende på infektionens svårighetsgrad och känsligheten av dess patogen.

Lokal behandling

För att bli av med sjukdomen används inte bara injektioner eller piller. Än att behandla en gonorré hos kvinnor: en lösning av en nitrat av silver, марганцовка, en lösning Miramistina, hlorgeksidina биглюконат. Duschproceduren utförs vanligtvis en gång om dagen i 3-5 dagar.

Förutom den huvudsakliga behandlings- eller kroniska formen av gonorré används stärkelsepreparat:

 • Terzhinan. Drogen innehåller ett bredspektrum antibiotikum, neomycinsulfat, liksom ternidazol, vilket gör det möjligt att bekämpa trichomoniasis. Terzhinan ger bra resultat om patienten har chlamydia eller candidiasis utöver gonorré. Före administrering hålls vaginaltabletten i 20 sekunder i vatten och injiceras sedan djupt in i vagina. Sjukdomen behandlas i 6 till 10 dagar, beroende på sjukdomsformen och komplikationerna.
 • Mikozhinaks. Läkemedlet innehåller kloramfenikol till vilken vissa stammar av gonokocker är känsliga. Däremot bekämpar läkemedlet aktivt mot svampar och klamydier. För att behandla sjukdomen fuktas den vaginala tabletten med vatten och injiceras i slidan före sängen. Applicera läkemedlet i 10 dagar.
 • Hexicon. Den aktiva substansen i ljuset är det antiseptiska klorhexidin-biglukonatet. Det bekämpar effektivt inte bara med gram-positiva och gramnegativa bakterier, men det har en effekt på de enklaste mikroorganismerna. Vid komplex behandling av gonorré, föreskrivs 1 suppositorium av Gexicon två gånger om dagen. Sjukdomen behandlas hela veckan. Den positiva punkten är att läkemedlet inte har en negativ effekt på vaginaens mikroflora. Det kan användas under graviditet.
 • Betadine. Huvuddelen av botemedlet är antiseptisk povidon-jod, vilket gör det möjligt att bli av med många patogener. Ljus appliceras en gång om dagen före sänggåendet, i 7-14 dagar.

Aids från traditionell medicin

Bli av med gonorré utan antibiotika är nästan omöjligt, så folkmetoder för behandling hemma är dotterbolag. De hjälper till att ta bort den inflammatoriska processen och låta slemhinnorna återhämta sig snabbare. För att göra detta kan du använda:

 • Infusion av kamomillblommor. Det låter dig snabbt eliminera inflammation och påskynda regenerering av vävnader. För att förbereda produkten hälls en matsked blommor från denna växt med 500 ml kokande vatten, förpackas i en behållare med infusion i en handduk och får svalna. Produkten filtreras och används för sprutning. Förfarandet utförs en gång om dagen före sänggåendet.
 • Infusion av blommor av calendula. För att bereda beredningen hälls 10 g torrt råmaterial med en liter kokande vatten och lämnas i en timme. Filtrera och ansöka om stillasittande bad eller för sprutning. Denna infusion är antiseptisk, och den stärker också lokal immunitet.
 • Avkodning från roten till kardborre. För att förbereda det hälls 5 g torrt råmaterial i 250 ml vatten och konserveras på ett ångbad i en halvtimme. Filtrera och ta under dagen. Behandlingen ska vara 10 dagar. Buljongen tillåter att stärka immunförsvaret och gör det möjligt för kroppen att återhämta sig snabbt efter sjukdomen.

För behandling att vara effektiv

Hur man behandlar gonorré hos kvinnor, för att bli av med det och förhindra återfall:

 • För hela behandlingsperioden, avstå från att ha samlag.
 • Drick inte alkohol medan du tar mediciner.
 • Immunitet mot gonoréen produceras inte, så det är också nödvändigt att behandla den sexuella partnern också för att undvika reinfektion.
 • Eftersom gonoréen ofta kombineras med klamydia krävs komplex behandling.

Förebyggande av gonorré

En kvinna för att förhindra infektion med sjukdomen är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av en sexpartner. Du måste också följa följande regler:

 • När du har sex med partner som inte är tillförlitliga använder du kondomer.
 • Beakta reglerna för personlig hygien.
 • Alla personer med vilka den infekterade patienten har haft samlag under de senaste åtta veckorna bör undersökas och behandlas.
 • Använd speciella kuddar när du besöker offentliga toaletter.
 • Använd inte andras handdukar eller linne.
 • Efter oskyddad sex, använd Miramistin eller Chlorhexidin Bigluconate för behandling av könsorganen.
 • Öka nivån av immunitet, leda en hälsosam livsstil och överge dåliga vanor.
 • Om det fanns ett oskyddat samlag med sjukdomsbäraren bör du se en läkare och ta prov, även om sjukdomens synliga tecken är frånvarande.

När du identifierar tecken på sjukdomen behöver du söka råd från en gynekolog eller en venereolog. Det rekommenderas inte att behandla sjukdomen självständigt, eftersom det kan leda till att processen blir kronisk.

Än att behandla en gonorré?

Den antika bibeln nämner gonorré som en föroreningskälla. Denna sjukdom orsakas av gonokocker - en patogen mikroorganism.

I det rysktalande vanliga folket låter denna sjukdom vara en "gonorré", men i Tyskland är ordet Tripper det officiella namnet på gonorré. Men oavsett hur den här sjukdomen heter, och i vilket språk det låter, är det en sak klart: denna venerala sjukdomen kan allvarligt skada en persons inre organ.

Hur kan du få gonorré?

Gonorré är en sexuellt överförbar sjukdom som förekommer oftast och överförs sexuellt. Det kan påverka män och kvinnor, och till och med barn, inklusive nyfödda. Mest av allt är människor från 19 till 35 år gamla sjuka. Modern statistik säger att antalet asymptomatiska gonorréer har ökat nyligen, vilket i hög grad komplicerar diagnosen på ett tidigt stadium. Men den försummade formen av denna sjukdom leder även till blodinfektion (sepsis).

Gonorré kan smittas med samlag, med oral och analsex. "För att fånga en infektion" kan och barnet, som bara uppträder på ljus, passerar genom den infekterade mammans patrimoniala sätt. Den vanliga möjligheten att infektera läkare anses inte osannolikt, eftersom en farlig mikroorganisma endast kan leva i människan. Dessutom, för den "framgångsrika" infektionen av gonorré i kroppen ska penetrera inte en gonokock, men flera. Därför bör man inte vara rädd för att "plocka upp gonorré" i ett bad, matsal, toalett, etc.

Viktigt: oskyddad sex skapar en 50% chans att få gonorré!

Symptom på gonorré

Längden på tiden från det ögonblick som gonokocken kommer in i kroppen till utseende av tecken på gonorré, varar 3-4 dagar för män och 5-10 dagar för kvinnor. Av de flera tecknen som indikerar gonorré är de viktigaste:

 • stickande och brinnande med urinering
 • urladdning vitgul från urinröret.
 • smärta i buken, närmare botten;
 • gulaktig vit urladdning från slidan
 • brinner med urinering
 • blödning mellan menstruation.

Vid gonorré som påverkas av struphuvudet, är symtomen ofta små (lätt värkande hals) eller helt och hållet frånvarande.

Också asymptomatisk eller med små sekret och klåda, uppstår sjukdomen om infektionen drabbade rektum (gonokock proctit).

Hos män är den vanligaste komplikationen i form av epididymit (inflammation av epididymis). Hos kvinnor är det en inflammation i bilagorna och livmodern. Om gonokockerna bildar en spridad infektion förstörs huden, såväl som lederna, hjärnan, hjärtmuskeln, levern och andra organ. Om gonokocker faller i ögonen kan gonokock konjunktivit förekomma.

Det är obligatoriskt att göra en undersökning av alla sexuella partners. Om sjukdomen är akut undersöks partnerna med vilka sexuell intimitet har varit inom de senaste 14 dagarna. Det finns inga symtom - de senaste 2 månaderna.

Användning av droger från gonorré, du måste komma ihåg att du ska använda en kondom med allt samlag eller till och med vägra vid behandlingstidpunkten från att ha sex.

Än att behandla en gonorré

Innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att diagnostisera sjukdomen korrekt. För att göra detta utförs olika laboratorietester utnämnd av läkaren. Enligt deras resultat bygger doktorn ett behandlingsschema, som patienten strikt bör hålla sig till.

Vilket antibiotikum är bättre

Tidigare medicinska studier har visat att gonorrés känslighet för många läkemedel har förändrats kraftigt. Det bästa antibiotikumet, vars högsta effektivitet i kampen mot gonorré heter Ceftriaxon. Ungefär samma egenskap är och Spectinomycin.

På tredje plats i listan över de bästa lösningarna mot gonorré var ciprofloxacin. Men tetracykliner och penicillinserier av läkemedel, som användes tidigare, har idag förlorat sin anti-gonokockkraft och används därför praktiskt taget inte.

Förutom Spectinomycin och Ciprofloxacin, som för närvarande används oftast, används antibiotikareserv, som är Ofloxacin. Detta läkemedel ordineras när andra antibiotika är maktfria. De har den högsta aktiviteten och utses uteslutande efter en misslyckad "klassisk" behandling.

Viktigt: Tänk inte ens att använda Ofloxacin utan läkares recept! Det finns risk för att bli okänslig för absolut alla befintliga antibiotika!

Ju bättre att behandlas: piller eller injektioner

Standardsystemet mot gonorré innebär användning av både tabletter och injektioner. Allt beror på infektionsstadiet och på dess form. Om gonoréen inte är skarp och "frisk", så behandlas den med piller. I alla andra fall förskriver läkare intramuskulärt antibiotika. Det bör noteras att preferenser fortfarande måste ges till injektioner, eftersom behandling av gonorré hos män och kvinnor är snabbare om injektioner används. Dessutom, när injektioner används, minimeras risken för biverkningar.

Tabletter från gonorré - hur man tar

 • Cefixime. Det används en gång i form av en tablett (400 mg) eller två (200 mg vardera). Använd inte om du är allergisk mot penicillin eller cefalosporiner. Det är möjligt att använda under graviditet om en läkares tillstånd erhålls.
 • Ciprofloxacin. En recept på 500 mg ordineras en gång och endast om Cefixime inte har hjälpt. Det ordineras för okomplicerad gonorré och för klamydia, som är associerad med den. Det är förbjudet för gravida kvinnor.
 • Ofloxacin. En gång. Applicering 400 mg. Användning är tillåten om de två tidigare drogerna inte är lämpliga.

Alla tabletter för behandling av gonorré bör kompletteras med salvor, suppositorier och antiseptiska lösningar.

Pricks från gonorré - vad och hur mycket

Gonorré av okomplicerad form kan besegras med en enda prick i skinkan. Om denna venerala sjukdom har en komplicerad form, görs injektioner intravenöst eller intramuskulärt. I regel behandlas en sådan patient på ett sjukhus.

 • Ceftriaxon. Ange en gång: 250 mg intramuskulärt, tidigare utspädd med en lösning av 1% lidokain (2 ml). Det används vid diagnos av gonokockinfektion i struphuvudet eller urogenitalt distrikt. Om gonoréen är komplicerad, injicera 1000 mg var 24: e timme. Varaktighet - 2 veckor.
 • Spektinomycin. Intramuskulär enstaka injektion 2000 mg. Vid komplikationer varar kursen 2 veckor, under vilka injektionerna görs 2000 mg, var 12: e timme.
  Viktigt: Du kommer att fånga gonorré flera gånger om din sexpartner inte behandlas med dig!

Medicin för gonorré hos män

Idag finns det många kliniker, särskilt privata, som erbjuder ett botemedel mot gonorré, skapad speciellt för den mänskliga hälften av mänskligheten. Ge inte in på detta snygga drag av marknadsförare. Om du hör frågan: hur man behandlar gonorré hos män - svar: samma som för kvinnor! Gonorré behandlas lika för alla människor. Skillnaden kan ses utom vid tillämpning av lokal terapi, som tjänar som ett tillägg till huvudbehandlingen.

 • med skador på huden, gör varma bad med 0,01% lösning av kaliumpermanganat, 0,02% lösning av furacilin;
 • Tvätta urinröret varje dag med en lösning av antiseptika: 0,05% vattenhaltig lösning av klorhexidin eller 0,02% kaliumpermanganat;
 • Vid komplikation av urinrör, tvätta urinröret med 0,25-0,5% silvernitratlösning, 2% protargollösning eller 1% collargol.

Av de många läkemedel som behandlar gonorré är det svårt att välja den som ska hjälpa till på ett effektivt och tillförlitligt sätt. Valet av behandlingsschema bör därför placeras enbart på axlarna hos en professionell läkare.

Om du bestämmer dig för att ta risker och behandlas självständigt, kom ihåg att en misslyckad utförd "oberoende" terapi fortfarande hälsar dig till läkaren, bara i ett mycket sämre tillstånd.

Efter behandling

Efter avslutad behandling är det nödvändigt att stanna någon tid på läkarmottagningen. Om detta inte är gjort kan den obehandlade gonoréen utvecklas till en kronisk, vilket redan medför de allvarligaste konsekvenserna. Kontrolltest ges två gånger: tre dagar efter avslutad behandling och 14 dagar efter det.

Enligt resultaten av smearmikroskopin bestämmer doktorn om det fortfarande finns gonokocker efter att inflammationen slutat eller gonoréen helt försvann. I det dåliga fallet måste behandlingen fortsätta, endast med användning av andra droger. Om resultaten av testen behaga patienten och hans läkare, var hälsosam, och i framtiden var försiktig i kärleksfulla äventyr!

Viktigt: Det finns inga obotliga former av gonorré! Modern medicin har i sitt arsenal de mest effektiva systemen för behandling av någon patient!

Hur man cure gonorré hos kvinnor

Trots den höga nivån av modern medicin, ger gonoré, sexuellt överförd infektion, sexuellt överförd infektion, inte upp positioner. Den här sjukdomen registreras årligen i sextiofyra miljoner människor. Sällan är sjukdomen förtäckt, vilket leder till många komplikationer, den mest tragiska som är infertilitet.

Behandling av gonorré hos kvinnor, förberedelser som väljas noggrant, ska ges i rätt tid. Och för att inte lösa problemet och ha tid att söka hjälp, borde du känna till symtomen och konsekvenserna av sjukdomen.

Läs i den här artikeln

Metod för överföring av gonorré

Det finns faktiskt bara ett sätt att överföra denna infektion - sexuell. Gonorré är en venerisk sjukdom. "Variationer i ämnet" av sexuell kontakt är tillåtna:

 • möjligt överföring av traditionellt kön;
 • könsorgan - oral kontakt
 • könsorgan - anal;
 • även med "oskyldiga" för många petting (beröring av de yttre könsorganen).

Det enda sättet att bli infekterad är av teorin. I praktiken händer detta mycket sällan. Och endast i de fall då en kvinna ignorerar hygienreglerna och använder personliga saker på toaletten (bär någon annans underkläder, etc.).

Gonokockinfektion är instabil mot effekterna av den yttre miljön, höga temperaturer och UV-exponering. Viruset är mycket smittsamt, vilket innebär att sannolikheten för infektion är extremt hög (mer än sjuttio procent), även om oskyddad sex med bäraren var enbart en gång.

Dåliga nyheter: gonokocker lever sällan ensam. I åttio procent av de infekterade är fortfarande trichomoniasis eller chlamydia. Högriskgruppen för gonoréinfektion hos kvinnor omfattar:

 • prostituerade;
 • flickor under 24 år
 • kvinnor som har gonorré i det förflutna;
 • kvinnor med andra STI;
 • Alla som försummar enskilda medel för skydd (kondomer). Detta inkluderar gravid kvinnor eller kvinnor som leder en antisocial livsstil.

En av de farliga ögonblicken hos gonokockinfektion är att den är benägen att "subjugation" av inte erövrat territorium. Därför är samtidiga sjukdomar ganska sannolika: inflammatoriska processer i endometrium, äggstockar, äggledare och bukhinnor.

Den latenta perioden varar från tre dagar till tre veckor, allt beror på styrkan hos patientens immunitet och de medföljande faktorerna (till exempel antibiotika vid denna tidpunkt).

Symptom på gonorré

Gonokockens första attack riktar sig mot de organ som hade direkt kontakt med den infekterade personen. Det handlar om traditionell, såväl som oral eller analsex. Till exempel, under ett vanligt samlag, kommer den primära infektionen att röra vid livmoderhalsen och könsorganet hos kvinnan. I andra fall kommer rektum, struphuvud och alla organ som ligger nära de drabbade att vara involverade. Oavsett hur infektionen uppstår är den renaste plack det första och mest uppenbara tecknet.

Det är värt att nämna om andra, rent kvinnliga tecken. De inkluderar:

 • ganska tjock urladdning av en gulaktig eller vitaktig nyans med ett tvivelaktigt "arom" (tyvärr försvårar många sjukdomen genom självmedicinering och tar den för tröst).
 • Lårryggsåren, smärtan ger i benet
 • underlivet är bullrigt;
 • blir oregelbunden (långvarig och riklig) månadsvis;
 • spontan (intermenstruell) blödning uppstår.

Komplikationer av gonorré

Död från gonorré hotar inte de sjuka, på så sätt har medicinen gått långt framåt. Men sjukdomen har en obehaglig egenskap: Andelen komplikationer är orimligt stor.

De vanligaste av dem är:

 • Berörda Bartholin körtlar (ligger vid ingången till slidan).
 • Omöjlighet av uppfattningen (kvinnlig infertilitet i olika versioner: ogjutna rör, endometrium av dålig kvalitet).
 • Låg libido (sexuell attraktion).
 • Allvarliga problem med reproduktiv funktion, graviditet och period efter födseln. Tal om spontan abort, intrauterin tillväxtfördröjning, för tidig födsel, tidig urladdning av fostervätska, höga risker för ektopisk graviditet, fosterdöd i livmodern etc.
 • Utseendet hos ett infekterat barn med gonorré-konjunktivit, inflammation i mellanörat, sepsis.
 • Viruset faller ner i kroppens hematopoietiska system och sprids genom alla organ, både yttre och inre (hud, leder, lever, njurar, hjärta, hjärna).

Metoder för att diagnostisera gonorré

Diagnosen kan endast godtas eller bekräftas i laboratoriet. För att göra detta:

 • ta utstryk
 • genomföra speciella expresprov
 • göra sådd från livmoderhalsen;
 • särskild urinanalys
 • inkluderar serologiska metoder
 • PCR.

Behandling av gonorré hos kvinnor

Innan vi talar om behandling bör det nämnas att om en partner har diagnostiserats med gonorré, måste en man undersökas och behandlas utan att misslyckas. Välja vad man ska behandla gonorré hos kvinnor, aktuella mediciner från moderna läkare kommer att erbjudas först.

Narkotika för att bli av med gonorré:

 1. Preparat av penicillinkoncernen. På detta område är den mest aktiva användningen exakt nutri- och kaliumsalterna (bensylpenicillin). I akuta former är gonorré vanligtvis ordinerad från tre miljoner enheter. Andra former av sjukdomen kräver mer allvarliga doser: från fyra till sex miljoner enheter. För att behandla börja med sexhundra tusen (den första injektionen) på trehundra tusen enheter (de efterföljande introduktionerna). Patienter med kronisk form av gonorré behandlas med intramuskulära injektioner i skinkorna och livmoderhalsens muskelskikt.
 2. Injektioner av ECM. Denna komposition, som innefattar novokainsalt (bensylpenicillin) och en lösning av ekemolin. Som ett resultat av blandning erhålles en mjölkaktig vit blandning. Det resulterande läkemedlet varar längre än läkemedlet från natrium- eller kaliumsalter. En andra injektion ges efter tolv timmar. Vid akuta manifestationer av sjukdomen för patienter varierar kursdosen från tre till sex miljoner enheter.
 3. Injektion av bicillin, som kan hänföras till penicillinkoncernens läkemedel, är långverkande. Om patienten har en akut form av sjukdomen (okomplicerad), görs injektioner i sexhundra tusen enheter varannan dag.
 4. Injektion av ampicillin, ett semisyntetiskt antibiotikum, som absorberas perfekt i det hematopoietiska systemet. Om vi ​​talar om en akut form av sjukdomen, sätt sedan ett halvgram ampicillin med ett intervall om fyra timmar.

Funktioner av gonorré behandling hos kvinnor

Till skillnad från kvinnor är manifestationer av akut gonorré hos män nästan alltid ljusa och tvingar dem att söka medicinsk hjälp. I sådana fall har diagnosen och behandlingen av infektion alltid hög effekt. Den fullständiga behandlingen av gonorré hos kvinnor är ofta svårt på grund av asymptomatisk sjukdom, kronisk infektion och association med annan patogen mikroflora.

Biologiska egenskaper hos gonokocker, som hindrar behandlingsprocessen

Ett särdrag hos gonokocken är det ständigt ökande motståndet mot antibiotika hos olika grupper som används. I början av 70-talet. De första resistenta stammarna till penicillin och tetracyklin uppträdde i 20-talet och fluorokinoloner på 1990-talet. Gonokocker har en variabel antigenstruktur, vilket medför utveckling av resistens.

Gonokockcellernas komponenter och substanser anpassar mikroorganismen till aktiv fortplantning och spridas genom kvinnors genitourära sätt. Dess viktigaste egenskaper är:

 1. Vissa molekylära strukturer i bakteriemembranet liknar humana cellmembran. Därför förstör inte immunceller felaktigt gonokocker.
 2. Gonokocker har villi som ligger på ytan av mikroorganismen, vilket bidrar till snabb fastsättning till cellerna i släktorganens slemhinnor.
 3. Kapseln av mikroorganismen blockerar leukocytfagocytos, främjar platsen för bakterien intracellulärt, hämmar immunsvaret.
 4. Bakteriocin, som producerar gonokocker, undertrycker tillväxten av normal mikroflora hos kvinnor. Detta faktum är särskilt relevant vid kolonisering av gonokocks könsorgan under kronisk sjukdom.
 5. Gonokocker har enzymatisk aktivitet: producerande enzymer, bakterien kan förstöra strukturen hos humana celler och tränga sig fritt in i de övre delarna av genito-urinvägarna. Så, hyaluronidas ger en stigande infektion och leder till fallet av fallopierna med utvecklingen av limprocessen. Betaktaktamas - ett enzym som inaktiverar antibakteriella ämnen (penicilliner, cephalosporiner) leder till utveckling av resistens.

Behandlingsprocessen måste nödvändigtvis ta hänsyn till de mikrobiologiska egenskaperna hos gonokocken. Kuren bör inkludera immunomodulerande, immunsystemet droger, med antibiotika står för känslighet / resistens av gonorré till dem, och för förhindrandet av adhesioner och infertilitet administreras enzymberedningar.

Egenskaper hos det kvinnliga könsorganet, aktuellt för behandling av gonorré


Inte alltid hos patienter med akuta gonorrékvinnor finns det klassiska tecken på sjukdomen. Denna klinik, som "ett symptom på morgonen drop" betydande kramper vid urinering, gulgrön flytningar från urinröret hos män, även utan bekräftelse laboratorium kommer att ge erfarna venereologist funderar gonorré.

Under de senaste 2 decennierna orsakar gonokock inte pathognomonic för gonorrésymptom. Och i många avseenden beror detta på ett brett och okontrollerat intag av antibakteriella medel, vilket leder till sjukdomens raderade klinik.

Huvud tecken på infektion hos kvinnor är ospecificerade:

 • klåda;
 • smärtsamma förnimmelser, rezi med urinering;
 • en liten temperaturökning;
 • vaginal urladdning med en gul nyans;
 • smärtsamt samlag
 • kan öka regionala lymfkörtlar.

Sådana symtom är typiska för många sexuellt överförbara infektioner. Vissa kvinnor anser att dessa tecken är förkylda. Och för kronisk gonorré, närvaron av symtom på inflammation i urinröret, är vagina inte inneboende alls. Kronisk infektion manifesteras infertilitet.

Kursen och processen för behandling av sjukdomen påverkas av egenskaperna hos den kvinnliga genito-urinvägarna, nämligen sin egen och patogena flora i slidan:

 1. I könsorganen hos kvinnor är en betydande massa saprofyt "användbar" mikroflora koncentrerad. Slidan är väktare av de övre genitaltrakten infektion säkerhet tack vare en harmonisk kombination av bifidobakterier, laktobaciller och opportunistiska patogener. Laktobaciller ge lokal immunförsvaret genom generering av immunglobulin A. Dessutom den normala mikrofloran producerar syra, vilket skapar destruktiv miljö för patogena bakterier. Därför bör behandlingen av gonorré hos kvinnor omfatta läkemedel för att återställa saprofyterflora. Annars ökar sannolikheten för återkommande sjukdom.
 2. En viktig punkt i behandlingen av gonorré hos kvinnor är inspelningen av all den medföljande patogena floden i könsorganet. Således visar klamydia, urea- och mykoplasma ofta motstånd mot antibiotika, fagocytos och lysozym av leukocyter. Detta underlättar penetrationen av gonokocker i skinnets och livmoderhalsens submukosala skikt, underlättar deras obemannade reproduktion och utveckling av komplikationer. Med föreningen av gonokocken med herpes simplexvirusar, stimulerar cytomegalovirus, mikroorganismer verkan av varandra, vilket leder till en uppåtgående infektion och infertilitet. Gonokocker i samband med den höga onkogena risken för human papillomavirus bidrar till en snabbare utveckling av cervikal dysplasi.

Om infektionen inträffade med okonventionell sexuell kontakt kommer tecknen på gonorré att vara densamma som hos män. När rektum påverkas är infektionen oftast asymptomatisk. Men i vissa fall kan gonokocken komma in i anus med vaginala utsöndringen. Om en kvinna är närvarande hemorrojder eller analfissur kommer gonokocker föröka sig i dessa drabbade områdena, orsakar klåda, varig urladdning och smärta vid avföring.

Diagnos av gonorré hos kvinnor

Forskare från många länder är oroade över gonokockens stabilitet mot antibiotika. Närvarande, de mest effektiva läkemedlen för gonorrhea presenterade antibiotikum ur gruppen av 3:e generationens cefalosporiner (cefotaxim, ceftriaxon), fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin) och spektinomycin (Kirin, Trobitsin).

Med tanke på att gonokocker kan motstå antibiotika, kan det till och med vara bästa motstånd hos vissa patienter. Därför är det i behandlingen av gonorré extremt viktigt att ta hänsyn till resultaten från testen.

För att diagnostisera sjukdomen används följande metoder:

 • I den akuta formen av infektion identifieras gonokocken genom odlingsmetoden (tankkultur), mikroskopisk och PCR.

För analys av tank. Såning används för att lossna ändtarmen, livmoderhalsen. Det tar flera dagar att slutföra. Denna metod bestämmer stabiliteten hos gonokocker mot antibiotika. Vid mikroskopisk undersökning tar patienter ut ur urinröret, livmoderhalsen och rektum. Denna metod kräver inte betydande utgifter och är snabb i körning. I syfte att utföra PCR-diagnostik tas även utstryk från urinröret och livmoderhalsen.

 • Om en kronisk form misstänks, är ett blodprov användbart för att bestämma nivån av antikroppar IgM, IgG till gonokocker och PCR.

Förutom ovanstående studier undersöks det separerade könsorganet hos kvinnor för klamydia, ureaplasma, mykoplasma, gardnerella, HSV, HPV, CMV. Smuts tas från livmoderhinnan och vaginans väggar. De bedömer också vaginens mikrobiella landskap genom att analysera Femoflor och andra moderna metoder.

Behandlingsschema för gonorré hos kvinnor

Effektiv behandling är möjlig om följande principer observeras:

 1. Redovisning av blandade infektioner: I närvaro av en annan patogen flora förlängs antibakteriell behandling med parallell klamydia, urea- och mykoplasmos. Om det finns virusinfektioner hos kvinnor kompletteras terapin med antivirala läkemedel. För närvarande finns det en kombinerad beredning av Safocid, som används i kombinationen av gonorré, protozoala infektioner och tröst. Dess sammansättning innefattar azitromycin, seknidazol och flukonazol.
 2. Immunmodulatorer i den akuta formen av infektion föreskrivs samtidigt som antibiotikabehandlingen börjar. För kronisk - några dagar före antibakteriella läkemedel.
 3. Med alla former av infektion förskrivs enzympreparat för att förhindra limprocessen i bäckenet hos kvinnor.
 4. I vissa fall kräver den kroniska formen att två antibiotika utses samtidigt. Vanligtvis kombinerar de cefalosporiner och fluorokinoloner, eller makrolider och fluorokinoloner. Även denna form av infektion kräver pyrogenbehandling för utgången av gonokocker från cellerna i slemhinnan i könsorganen.

Om resultatet av analysen på gonokockernas motståndskraft mot antibiotika har visat resistens mot det använda läkemedlet, efter att ha fått analysen, förändras läkemedlet. Sexuellt liv vid behandlingstidpunkten är uteslutet.