Huvud
Skäl

Hur behandlas behandling av prostatahyperplasi med folkmedicin?

I den moderna världen, oftast när ett prostata adenom detekteras, används en term som "hyperplasi". Enligt statistiken påverkar denna sjukdom nästan varje andra man som har nått åldersgränsen på 50 år eller mer.

Om du inte vänder dig till en specialist-urolog i tid kommer sjukdomen att utvecklas och leda till obehagliga konsekvenser. Enligt doktorerna tillåter nästan 85% av patienterna med prostatahyperplasi sjukdomsutvecklingen, varför deras levnadsstandard försämras avsevärt.

Orsaker och konsekvenser av sjukdomsutveckling

Vid ett adenom av en prostata hos patienten observeras gradvis störning av process av en emiktion. Detta symptom är huvudsymptomet för att ha problem med genitourinärsystemet. Denna sjukdom åtföljs av en ökning av godartad neoplasma. Sjukdomsförloppet passerar utan metastas, och denna egenskap hos sjukdomen är en särskiljande faktor från prostatacancer.

Hittills finns det inga tydliga orsaker till utvecklingen av prostatahyperplasi. Experter tror att utseendet av sjukdomen är ett slags manifestation av uppkomsten av den manliga klimakteriet. Detta indikerar att absolut alla som har nått en viss åldersgrupp kan möta sjukdomens utveckling.

Också värt att notera är att det inte finns något klart samband mellan förekomsten av sjukdomen och sexuell läggning, frekvens av intimitet, närvaro av skadliga vanor (nikotin, alkohol), sexuellt överförbara sjukdomar, såväl som en mängd olika inflammatoriska processer som påverkar de organ i det urogenitala systemet.

Funktioner av eliminering av sjukdomen

Behandling av prostatakörteln, med diagnosen "adenom", kan göras på följande sätt:

 • kirurgisk ingrepp;
 • icke-operativt sätt;
 • läkemedelsinducerad.

Vilken typ av teknik som ska tillämpas, behandla sjukdomen, bestämmer doktorn, med hänsyn tagen till graden av försummelse av sjukdomen, såväl som symptomen. Behandling av prostata med medicinering kan vara effektiv om sjukdomen utvecklas i ett tidigt skede, när patienten inte har problem med urinering, och vätskan slutar helt ur blåsan.

I den moderna världen används en mängd olika behandlingsmetoder som inte bara eliminerar sjukdomssymptomen och lindrar patientens tillstånd utan bidrar också till att minska volymen av den förstorade prostata.

Det är väldigt viktigt att vid tillämpning av behandlingen tillämpa ytterligare sätt att bekämpa sjukdomen. Vi talar om massagebehandlingar, samt folkmusik rättsmedel som kan på mycket kort tid för att underlätta allmäntillstånd hos patienten. Det är också viktigt att följa en diet, så att du kan påskynda läkningsprocessen och förhindra övergång av sjukdomen i en farlig form. Att följa kostnäring kan vara absolut alla patienter, eftersom det inte är så svårt som det verkar vid första anblicken. Dessutom är det viktigt att följa instruktionerna från den behandlande läkaren och följ noga alla rekommendationer.

Behandling av folkmekanismer av sjukdomar i prostatakörteln utförs ganska ofta. Men alla recept som är planerade att användas bör också avtalas med en specialist så att produkten inte skadar hälsan.

Alternativ medicin i kampen mot sjukdomen

Förebyggande och behandling av prostatacancer med en rad olika folk rättsmedel, tillverkad av antiken. Idag används många gamla metoder för att bekämpa problemet. Eliminering av sjukdomen genom folkmedicin kan ge utmärkt resultat, på grund av vilka vissa växtkomponenter är i stor efterfrågan vid behandling av adenom.

Behandlingen kan utföras med följande medel:

Detta görs enligt följande:

 • ta ett stort glas skal, väl tvättat
 • Efter tvättvattnet i glaset ska skalen fyllas med vatten (0,5 liter);
 • Behållaren med produkten sätts på en svag eld och kokas i ca 7 minuter;
 • innehållet avlägsnas från elden och infunderas i 40 minuter;
 • i en retarded och nedkylad botemedel lägg till honung (3 matskedar).

Den beredda beredningen används i 5 dagar tre gånger om dagen för 1/2 kopp. Då måste du göra en fem dagars paus och utföra en annan procedur - saltlindning. För genomförandet ta 200 gr. vanligt salt och lösa upp dem i 2 liter vatten. I den färdiga kompositionen bör du fukta, vrida sedan ut handduken och linda dig i 2 timmar. Kursen måste upprepas igen.

Även behandling med folkmedicin kan göras med hjälp av septa av nämnda nötter. De hälls med kokande vatten i förhållandet 2 msk. ingrediens per 1,5 kopp vätska. Den resulterande kompositionen hälls över en liten eld i 20 minuter. Efter det att läkemedlet har tagits bort från elden, bör det insisteras i ca 2 timmar. Den färdiga produkten konsumeras tre gånger om dagen för 100 ml.

Även behandling av prostata kan göras med hjälp av en mängd olika örter.

De mest effektiva växterna är erkända som:

 1. Svalört. För beredning av läkemedelsinfusion krävs det torkade gräset (en stor sked) och häll det med ett glas kokande vatten. Behållaren ska läggas åt sidan och produkten ska infunderas i två timmar. Innan du använder produkten för att eliminera prostata problem, är det nödvändigt att spänna det. Vätskan tas tre gånger om dagen strax före måltiden. Dosering - 1 msk. sked.
 2. Hassel, hagtorn blommor, gyllene stav ört, kransborre, läkemedels Lithospermum, rötter harv, och den envisa gräs sänghalm (antal 10 g / 10 g / 8g / 10g / 15g / 20 g / 10 g). Alla komponenter är tillverkade i nämnda volym, blandades grundligt, och fylldes sedan med kokande vatten (0,5 liter / per matsked blandning). Håll denna komposition på låg värme i 10 minuter, insistera sedan en halvtimme och filtrera med gasbindning. Hela vätskan som erhållits med 0,5 liter vatten bör druckas på en dag, uppdelad i 4 rapporter. Intaget av sådan medicinering ska ges mellan måltiderna. Varaktigheten av behandlingen med dessa folkmedicin ska vara en månad.

Beespine i kampen mot sjukdomen

Denna produkt används i kampen mot en rad olika sjukdomar. Med detta läkemedel kan du effektivt förbättra immuniteten, genom vilken kroppen kan övervinna sjukdomen i sig.

Producerar behandling för prostataadenom med folkmedicin, du kan inte förlora synen på bi-pollock. Ta detta läkemedel är nödvändigt som en varm infusion (dagligen på en matsked) i 30 minuter. innan du äter. Dessutom ska du tillsammans med denna produkt dricka en tesked honung utspätt med lätt uppvärmd vatten (100 ml).

Behandlingsförloppet med dessa biodlingsprodukter ska vara en månad, varefter det kommer att bli nödvändigt att ta en 2 veckors paus. Denna kurs kan upprepas tre gånger, beroende på funktionerna i sjukdomsförloppet.

Prostata adenom, behandling med folkmedicin

Vad är prostata adenom hos män

Benign prostatahyperplasi (BPH), tidigare känd som BPH, prostata adenom - en godartad formation som utvecklas från det glandulära epitelet eller stromal komponent av prostatan.

I detta fall bildas en liten nodul (eller knöl) i prostata, som växer och gradvis pressar urinröret. Som en följd av denna kompression föreligger ett brott mot urinering. BPH har godartad tillväxt, det vill säga ger inte metastaser. Detta skiljer radikalt BPH från prostatacancer. Huvudriktlinjen för uppkomsten av malign degenerering av prostatakörteln är nivån på det prostatiska specifika antigenet.

Enligt statistiken vänder hälften av männen över 40-50 till en läkare för BPH. I sällsynta fall utvecklas godartad prostatahyperplasi hos män av yngre ålder. När en ålder ökar ökar risken för sjukdomen betydligt. Man tror att det med tiden utvecklas hos 85% av männen. Hos 15-20% av män i äldre och senil ålder, istället för att utveckla BPH, finns det en ökning av körteln i varierande grad eller dess atrofi.

BPH är den vanligaste urologiska sjukdomen hos äldre män.

På annat sätt kallas denna sjukdom "godartad prostatisk hypertrofi (BPH)." Denna godartade tumörliknande tillväxt.

Oftast förekommer det hos män över 50 år. De exakta orsakerna till adenom är okända. Enligt olika data lider 75-90% av männen över 65 år av denna sjukdom.

Symtom och orsaker till prostata adenom hos män

De vanligaste orsakerna till prostata adenom är:

 • Åldersändringar - män över 50 år har större risk att bli sjuk.
 • Underkylning kroppen.
 • Kronisk inflammation i njurarna, urinblåsan och urinledarna.
 • Hormonal misslyckande i kroppen (som en följd av sjukdomarna).
 • Genetisk predisposition (den kan överföras genom arv).
 • Förändringar i hormonbalansen (reduktion av androgener och celltillväxtfaktorer).

I riskzonen är de män som har:

 • det finns inget regelbundet sexliv;
 • stillasittande och stillasittande livsstil;
 • Det fanns traumor i könsorganen;
 • det finns en förkärlek för alkoholhaltiga drycker;
 • Det finns ingen etablerad rationell diet;
 • Det finns en tendens till självmedicinering (som använder ett stort antal mediciner, vilket leder till en minskning av immunitetens skyddande reaktion.

Adenom i prostata orsakar inte alltid störande symtom, men sjukdomen kan orsakas av:

 • svårighet att urinera i början av den fysiologiska processen
 • ett svagt huvud eller "slöhet" i strålen eller en avbruten process (fördröjning) av urinering;
 • ökad varaktighet av urineringsprocessen;
 • urinfrisättning per droppe vid slutet av urinering;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • känsla av inte helt utmattad blåsan;
 • utseendet av en önskan att "spänna" vid urinering;
 • frekventa nattliga uppmaningar (nocturia) för att tömma urinblåsan;
 • okontrollerad uppmaning eller inkontinens.

Adenom förekommer oftare hos personer med mentalt arbete som leder en stillasittande livsstil med överdriven näring. Stagnation av blod i det lilla bäckenet, säkerligen främjar utvecklingen av adenom, så motorisk aktivitet är mycket viktigt för förebyggande. Förutom en balanserad kost.

I prostatavävnadstillväxt pressas nedre delen av urinblåsan och övre urinvägarna, på grund av detta finns det svårigheter med utflödet av urin. Om adenomen prolifererar och täcker hela kanalen uppträder en akut urinretention och kirurgi krävs. Men förutom detta finns det en allvarlig komplikation av adenom - njurarna kan skadas irreversibelt.

I det första steget av de sjukdomssymptom kan uttryckas inte skarpt eller inte alls kännas, det beror på vilken väg den växande järn och om det komprimerar omgivande organ. En man kan uppmärksamma svårigheterna i början av urinering, vilket minskar jet ansträngningsinkontinens, så du måste göra en ansträngning, ofta behov på toaletten på natten, det finns okontrollerbar lust att urinera. I detta skede är blåsan vanligtvis helt tömd. Och scenen kan variera från 1 år till 10-12 år.

I det andra steget är symtomen mer uttalade. Jet blir brant, man har mycket spänd, blåsan fortfarande tömmas är inte helt på grund av framträdande i det av utvidgningar och "fickor", och resterande urin är en bra plats för reproduktionen av patogena organismer, så att vid adenom ansluta olika inflammatoriska sjukdomar (cystit, uretrit, pyelonefrit). I detta skede av hypotermi, kyla, perederzhanie urin, trötthet, stress, bristfällig kost och konsumtion av alkoholhaltiga drycker (inklusive öl) kan orsaka fullständig urinretention, och det redan innebär akut medicinsk vård på sjukhus.

Om sjukdomen inte behandlas kommer inte bara den första etappen att gå till den andra, men den andra - till den tredje, och det betyder en kraftig nedgång i livskvaliteten. I det tredje steget störde njurstörningar hos patienten avgiftning av självförgiftning av kroppen och förlorar aptit, undergår konstant svaghet, törst, muntorrhet, illamående, förstoppning det lider. Kontinuerlig infektion i urinvägarna kan leda till kronisk njursjukdom och så småningom till njursvikt.

Traditionell behandling av adenom

Som alla andra sjukdomar är adenom lättare att förebygga, observera enkla förebyggande åtgärder:

 • Rationell och hälsosam kost.
 • Avslag på hög energi mat (det är nödvändigt att ta bort stekt, fet och kryddig från kosten).
 • Avslag från dåliga vanor (rökning och alkohol).
 • Ökad fysisk aktivitet (gå, ladda, gå på gym eller simma, cykla, åka skidåkning).
 • Styr över din vikt (du får inte låta det överstiga mycket.

Dessutom måste du besöka en urolog en gång per år!

Men om det är för sent att prata om förebyggande, och några av symtomen gör sig kände, börjar behandlingen med diagnosen.

En fullständig metod för botemedel är det kirurgiska avlägsnandet av adenom. Hur exakt operationen kommer att ske beror på sjukdomsfasen. Men i första etappen är de begränsade till konservativ behandling, om det inte finns några allvarliga komplikationer. Dessa innefattar upprepad urinretention, hjärtklappning nattetid urinering (upp till 5 - 10 gånger), blödning från stillastående venerna i blåsan eller närvaron i det av stora stenar. I okomplicerad adenom i etapper 1 och 2 kan hjälpa och örtmedicin, särskilt om patienten är äldre och det är önskvärt att undvika operation på grund av samtidig sjukdom. Fytoterapi kan minska mängden kvarvarande urin, hjälpa njurfunktionen.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på maten. I mat bör det finnas mycket vitaminer, fibrer som hjälper till att undvika förstoppning. Det är önskvärt att grönsaker och frukter, mestadels råa, står för 60% av kosten. Om det inte finns några tecken på hjärtsvikt, måste du dricka mycket vätskor för att tvätta urinvägarna. Det är tillrådligt att utesluta eller begränsa användningen av animaliska proteiner som överbelastar njurarna. Vid övervikt är det bättre att vägra mjöl och godis. Och det är absolut oacceptabelt att dricka alkohol, inklusive öl, samt skarpa och salta rätter.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

 • Ta 5 tsk. gräs mint, nässla, klöver och Johannesört, häll 1 liter kokande vatten och insistera en timme. Infusion till stam, drick 1 glas 3 gånger om dagen.
 • Torkade gröna lökpennor och torra björkblad som samlats i maj månad, blandade i lika delar, pre-chopping dem. 2 msk. l. Blanda häll 500 ml kokande vatten och insistera på 1 timme i värmen (du kan omedelbart hälla i termos) och sedan tömma. Drick 1/2 kopp 2 gånger om dagen, helst på morgonen och till lunch. Ta samtidigt 0,5 tsk. blompollen (se avsnittet "Bee Products").
 • Ta 1 tsk. 10% propolisnogo honung (håller i munnen tills den är fullständigt upplöst) 2-3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 1 månad, bryts sedan i 2 veckor och upprepa kursen.
 • Häll 1 msk. l. torra krossade elderbärsvarta blommor 1 glas kokande vatten, insistera i en förseglad behållare i ett kokande vattenbad i 15 minuter, sval 45 minuter, dränera. Drick 1/3 kopp 3 gånger dagligen före måltiden.
 • Häll 50 g torkade ängsbjörnsblommor med 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 vecka, skaka innehållet periodiskt, dränera, kassera rester. Ta 30-35 droppar, med vatten, 3 gånger dagligen före måltid.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad rot narcissus 1,5 koppar kokande vatten, insistera i en sluten behållare i ett kokande vattenbad i 30 minuter, svalna vid rumstemperatur i 10 minuter, dränera. Drick 50 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ständigt lägg till matpulver av kumminrötter eller brygg te från frö av kummin. 1 msk. l. frön häll 1,5 koppar kokande vatten, koka i 5-7 minuter, insistera, lindad, 10 minuter, stam. Att dricka under dagen.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad lakritsrot nudlar 500 ml vatten, laga i 10 minuter, sval, stam. Drick 150 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet 3 veckor, en paus 2 veckor. För ett år att hålla 5 - b av sådana kurser.
 • Häll 25 g brunhästkastad fruktpulver 250 ml alkohol, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka innehållet regelbundet, dränera. Drick 10 droppar 2 gånger om dagen före lunch och middag i 20 dagar varje månad.
 • Häll 2 msk. l. torra strimlad rottor av burdock stor 500 ml vatten, koka över låg värme i 10 minuter, insistera, insvept, 4 timmar, stam. Drick 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ta i lika delar rötterna av lakrits, tentaklar upprepar (kalgan), nässla, dioecious, blanda. 100 g torr pulveriserad blandning häll 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 månad, periodiskt skaka innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Ta i lika delar ett blad av en björk, ett blad av en spray, ett blad av vild jordgubbe och ett blad av en hassel. 100 g torr pulveriserad blandning häll 1 liter torrt rött vin, insistera på en mörk plats i 1 månad, skaka regelbundet innehållet, dränera, kläm resten. Drick 2 matskedar. l. 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid.
 • Ta lika delar kardborre rot, galangal rot, bark av vide, jordgubb löv, tranbär, svartvinbärsblad, timjan gräs och gräs knotweed. 100 g torrpulverad blandning häll 1 liter vodka, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka regelbundet innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Märke 8 g Dymnikov medicinalväxter, 10 g blad av läder, knotweed ört, maskros gräs, löv av hassel, blad av kastanj, 12 g ört vallört och bönor flikarna 15 g ört stenfrö, 20 g lakrits rötter. Häll 1 msk. l. blandning av 500 ml kokande vatten, behåll låg värme i 10 minuter, insistera på 30 minuter och spänning. Drick under dagen för 4 gånger mellan måltiderna. Behandlingsförloppet ska upprepas efter 2-3 veckor.
 • Häll 5 msk. l. krossad asppenna 500 ml vodka och insistera på 2 veckor. Drick 1 dec. Varje. l. 3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.

Cortexen tas bort på våren under saprörelsen - ung, grönaktig, med fina grejer. Istället för bark kan du använda aspen knoppar.

Enligt Yuri Konstantinovs bok "Mänskliga sjukdomar. Traditionella behandlingsmetoder. "

Prostata adenom: effektiv behandling med folkmedicin

När det finns ett adenom i prostata är behandling med folkmedicin ofta ganska effektiv.

Sådan behandling tillåter att påskynda processen att återvända till det normala livet, men kräver i sig ökad uppmärksamhet och överensstämmelse med läkares rekommendationer. Och mest av allt folkrättsmedel hjälper i början av sjukdomen.

Folkmekanismer vid behandling av prostata adenom

Många urologer, förskrivning sina patienter läkemedel för behandling av adenom, det rekommenderas starkt att inte sky "farfar praxis" och att använda huskurer prostata behandling, eftersom deras insatser är beprövade. Så, vilken diet som helst med prostatahyperplasi är också ett slags folkmedicin. Till exempel i BPH (benign prostatahyperplasi) kan vara inom 3 månader äter dagligen, omväxlande, en halv kopp valnötter, solrosfrön och lökar av medelstora (dag - nötter, dag - solrosfrön per dag - den båge).

Pumpa frön är bra, men inte stekt, men helt enkelt torkad. Varje dag levereras 20-30 pumpa frön (ungefär ett halvt glas) med en daglig dos zink. Förresten är zink ansvarig för de "manliga förmågorna": det hjälper till att hålla spermatozoa aktiva, vilket har en fördelaktig effekt på blodflödet i inguinalområdet. I sin tur bidrar det till att undvika stagnation av blod, följaktligen inflammatoriska processer i underlivet. En annan mycket kraftfull folkmedicin för behandling av adenom med pumpafrön är en liten skål med en halv kilo storleksfrö av frön som passeras genom köttkvarn, blandad med 200 g honung. De ska förvaras i kylskåpet och ta ut några på förhand. Ta (rassasyvaya i 2-3 minuter) i en halvtimme före måltiderna.

Rika på zink och infusion av björklöv (2 msk. L. Grind blad, göra 0,5 liter kokande vatten, drick 2-3 gånger om dagen, halv ett glas.

BPH behandling folkmusik rättsmedel föreslår även använda lök skal, men det är lämpligt att göra det mycket noggrant och vid första tecken på försämring av allmäntillstånd (även om de viktigaste symptomen på sjukdomen har minskat kraftigt) från lök skal behandling bör överges. Buljongen framställs enligt följande: en handfull husk koka i 5 minuter (ej mer) i en emalj behållare (behöver 500-700 ml vatten), stam direkt, låt stå i ungefär en timme. Tillsätt 0,5 tsk. honung (helst propolisnogo). Drick ett halvt glas infusion före varje måltid. Om detta folkläkemedel förbättrar patientens tillstånd, kan infusionen filtreras inte omedelbart efter kokningen, men efter en timme har den redan svalnat.

Det perfekta komplementet till denna metod är att använda en båge i en ren form, vitlök (i form av tinktur eller tillsatser i färdigmat), persilja (juice, örter), förresten, är det bra för de ökade potens, rödbetor och morötter med sparris och gurka (juice mix av dessa grönsaker), sellerirot (färskpressad juice), pumpa (juice).

Slabozavarennogo ingefära te kommer att hjälpa den interna "uppvärmning" skingra blodet, vilket ökar blodflödet, inklusive ljumsken.

Visad och te från frö av kummin (en och en halv koppar om dagen).

Vad rekommenderar "Green Pharmacy"?

Behandla BPH också med infusioner, avkok av olika växter. De bästa örterna för behandling av prostatit och adenom är yarrow, horsetail, calendula. De kan köpas på apotek och i en påseform och bryggas som vanligt te. Bra verktyg - Svalört och hemlock, av lika delar tinktur av vilken är beredd alkohol (en matsked gräs häll 200 g alkohol insisterar 10 dagar, avlopp). Tas dagligen före frukost på uppåt-nedåtgående mönster: första dagen - 1 droppe infusioner på ett glas vatten eller mjölk, på den andra dagen - 2 droppar och så vidare upp till 30 droppar (dvs inom en månad), och sedan fallande till en droppe (kursens slut är 2 månader efter kursens början).

Om Hemlock verkar farligt (det är giftig), kan vi begränsa bara celandine, som också finns på apotek: en matsked av malet växter häll upp ett glas kokt vatten, 1,5-2 timmar. Cool, dränera. Förvaras i kylskåp. Ta en matsked en halvtimme före måltiderna.

Du kan också köpa en färdig växtbaserad botemedel mot adenom. Brew dem bäst i en termos med en hastighet på 0,5 liter av dagens dag. Koka buljongen varje dag. Du behöver bara äta dem fräscha. Kursen bör fortsättas i 2-3 månader, använd avkok i en halvtimme före måltiderna. Herbal infusioner, där ingen matlagningstid anges, är det tillräckligt att lämna för natten.

Observera: eftersom behandlingskurser med folkmedicin är ganska långa - i 1-2 månader är det möjligt att bli beroende av medicinska växter. Det är därför bättre att använda kompositionen av avgifter, byta i dem eller andra närvarande ingredienser.

"Aspenräkning" för adenom

Härliga traditionella metoder för omhändertagande av sjukdomar rapporterades genom hundra år gamla receptet buljong från barken av asp samlas tidigt på våren före uppkomsten av blommande knoppar och lämnar den första. Detta recept på basis av askens cortex är en riktig "stake" i "adenoma body"! Man tror att han även kan bota en patient i de första stadierna av sjukdomsutvecklingen.

Barken som skall torkas (detta kan göras även i ugnen - att påskynda processen), krossad, satte 100 g av sågspån i en halv-liters burk och häll 200 g av vodka så att skorpan var helt försänkt i vätskan. Ta sedan bort burken i 2 veckor på en mörk plats, varefter infusionen försiktigt filtreras. Ta 3 gånger om dagen före måltiden för 20 droppar i 50 gram vatten eller mjölk. Skördas på detta sätt är kapaciteten hos bark av asp tillräcklig i ca 2 månader.

OBS: barken ska skördas endast på våren!

Väl beprövad i kampen mot manlig sjukdom och annan traditionell medicin:

 • juice av äppelbärsbär: 1 msk. l. före frukost, 10 minuter före det - drick ett glas rent vatten;
 • infusion av skal av mogna kastanjer: brygga på kvällen 3 msk. l. hackad svålen 2,5-3 koppar vatten, på morgonen på ett ångbad för att förånga infusion 200 ml, lagrade i kylskåp, dricka 30 droppar på en tom mage, är upprepningshastigheten inte är mer än 3 gånger vid 2 månader;
 • inandning dekokt av hassel kvistar: några grenar att brygga i 20 minuter, därefter att insistera, tills buljong inte kommer att acceptera den rödbruna färgton;
 • buljong och tinktur av bin.

Ytterligare sätt

 1. Splendidly behandlade BPH med propolis och propolisnogo honung. Det senare (åtminstone 1 h. L. Per dag) kan tillsättas till te, örtextrakt, vegetabiliska sallader (morot, rödbeta). Med andra ord, använd den som sötningsmedel, speciellt som ett adenom visar en lågt kolhydrat diet. Propolis är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel. Används som en salva. Men den mest fördelaktiga effekten kommer att ha ljus med propolis, som lätt kan köpas på något apotek. Kurs - 1 månad. Upprepa en och en halv månad.
 2. Hirudotherapy (behandling med blodiglar) - en annan huskur adenom och prostata inflammation. Idag finns det ingen anledning att leta efter träskblodiglar - i någon stor stad finns centra eller girudoterapii salonger, där du kan genomgå den nödvändiga behandlingen. För information: adenom blodiglar appliceras vid basen av penis och på mittlinjen av buken, till den punkt 3-4 cm under naveln till toppen av svansbenet och korsbenet i projiceringsområdet, nivå II och III i ländryggraden (från ryggraden på båda sidor 3-4 cm från den). Kursen är 12 procedurer, varannan dag, 3-5 leeches.
 3. Termoterapi för adenom. Värme hjälper bra i kampen mot alla inflammatoriska processer. Prostatit och adenom är inget undantag: värmebehandling för dessa sjukdomar är kompressor, mikroclyster och bad.

Kompressioner placeras på perinealområdet.

Gör dem från propolis; salt; färsk keso kokad hemma; granolja (mycket försiktigt, tills de första tecknen på bränning, kan du bara gnugga en liten mängd av produkten i perineum dagligen utan att röra anus och pungen).

Det rekommenderas att göra mikrocykler dagligen med varmt granvatten i en och en halv månad.

Badtemperaturen ej lägre än 40-45 ° C, fastsittande, kamomillextrakt och ek bark (på 1 glasingredienser förseglas i 3 liter vatten, bryggt 1 h; infusion hälls in i en konventionell bad). Ta var tredje dag i högst 20 minuter. Kurs - 12 bad.

Alla folkmusik rättsmedel - är inte ett universalmedel för sjukdomen, men bara ett sätt att påskynda läkning, lindra smärta, hjälper kroppen klara av en sjukdom. De mest värdefulla i folkmedicin är deras naturlighet, miljövänlighet och förmågan att använda hem i en välbekant miljö. Men detta utesluter inte på något sätt läkemedelsbehandlingen som föreskrivs av urologen.

Folkmedel för behandling av prostatahyperplasi

Det är inte ovanligt för medelålders män (40-50 år) att diagnostisera en prostatahyperplasi med en godartad kurs och kan naturligtvis botas fullständigt om det finns tidsmässig omfattande, fullständig behandling. Stagnerande fenomen i det lilla bäckenet eller brott i prostatakörteln kan prova prostatit, vilket i sin tur leder till en felaktig livsstil eller en tidigare överförd infektionssjukdom.

Det är ganska tillåtet att behandla prostatahyperplasi med folkmedicin och örter, men i början är det viktigt att förstå vad som är dng, vilka symptom det har för rätt, adekvat och inte skadligt för sig själv den kurativa kursen och förebyggandet.

Vad är hyperplasi?

Hyperplasi i körteln är utvecklingen av den smittsamma processen, inflammation i urinröret. Det kännetecknas av bildandet av knölar (utväxter) som leder till att organet kläms i takt med att det ökar i storlek. Huvuddragen i sjukdomen är en godartad kurs och frånvaron av metastaser. Detta bör förstås och särskiljas från en mer fruktansvärd sjukdom - prostatacancer.

Hyperplasi anses vara den första etappen när körteln misslyckas och upphör att fungera normalt. Denna anomali kan provoceras ålder, åldrande, minskad immun (skyddande) av kroppen. Ofta medelålders män börjar passiv, stillasittande livsstil, lite gör sport föredrar alkohol och rökning, ofta eller oregelbundna intima relationer, eller tvärtom, är deras frånvaro som gradvis påverkar prostatakörteln inte det bästa sättet.

Starta inte sjukdomen, så var inte rädd för att konsultera en läkare - urolog minst två-gånger per år, som ska screenas och som ska testas. Erektil dysfunktion är fylld med minskad styrka, manlig styrka, utveckling av infertilitet. Ofta med ålder har patienter en hormonell bakgrund, särskilt förhållandet mellan kvinnliga och manliga hormoner.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Kanske utveckling av inflammation, när det finns konstant smärta i underlivet, i nedre delen av ryggen eller ett brott mot urinering och urinlösning med skärningar, smärta, en tunn ström. Prostatit eller genetisk predisposition är en vanlig provokatör av dng. Män behöver närmare övervaka deras hälsa, om liknande sjukdomar lidit tidigare nära släktingar.

Hur manifesteras det?

Huvudsymptomen är smärta i bukområdet med en ökning av urinering.

även:

Beroende på toaletten

 • intermittency av urinströmmen;
 • nattdiuresi och inkontinens på grund av försvagad sfinkter;
 • falsk uppmaning att gå på toaletten;
 • Utseendet av blodpartiklar i urinen;
 • Fördröjning av urinering, vilket tydligt indikerar en överträdelse av urineringsprocessen.

Sådana symptom leder förr eller senare till tillväxten av en godartad tumör, men lyckligtvis utan metastaser. Cure ailment burk. Det viktigaste är att inte starta en inflammatorisk process, inte leda till utvecklingen av prostatacancer och övergång till ett kroniskt stadium som redan fylld med utvecklingen av cancer eller prostatacancer.

behandling

Det bör omedelbart noteras att självbehandling är utesluten! Läkaren väljer metoden baserat på resultaten av de utförda testerna, de symtom som är närvarande, graden av försummelse av sjukdomen. Vanligtvis är behandlingen vid inledningsskedet medicinsk. När det inte finns några speciella problem med urinering, har urinen ett bra utflöde och avgår med fullständig tömning av blåsan.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

I försummade situationer kan man inte göra utan en operation. För en fullständig botemedel hjälper människors recept. Det viktigaste är att inte försumma doser och råd från en specialist innan du börjar hembehandling.

Folkmekanismer

Adenom och hyperplasi av prostata behandlas med örter på växtbasen. Fördelar kan få några produkter: lök, pumpa, valnötter, samt infusioner, örtkompositioner.

Mycket bra för prostatacancer pumpa (fruktjuice), honung (1 timme. L) och pumpafrön, men bara i rå form, för att rengöra urinröret av bakterier, mikrober. Valnötter i kombination med pumpa frön kan males och äta 3 matskedar, du kan dricka te. Det är användbart att äta dagliga lök direkt i rå form eller tillsätt sallader.

Folkmekanismer kan på kort tid eliminera obehagliga symptom och påskynda återhämtningsprocessen. Patienter med hyperplasi i körteln är viktiga för att följa en diet, ge upp skadliga livsmedel och alkohol, och försumma inte instruktionerna och föreskrifterna från behandlingsläkaren.

Det finns många olika recept som kan eliminera tecken på hyperplasi och här är några av dem:

Pumpa frön

 1. Pumpa frön med en stor mängd zink kan ätas varje dag till 25-30 st. i rå form eller förbereda kompositionen: 20 gram råa frön för att rulla i köttkvarn, lägg till honung (300 g), rullbollar. Ät 3 gånger om dagen före måltiderna.
 2. Torka (blad och bark) hacka, brygg separat 300 ml kokande vatten, insistera 0,5 timmar. Drick 80 ml 4 gånger om dagen.
 3. Bark av asp (150g) - hacka, häll vodka i en glasskål, rengör kylskåpet i 12-13 dagar. Ta 15-18 droppar 3 gånger om dagen.
 4. Kastanj, ta bort skalet från mogen frukt (30 g) scroll i en bländare, tillsätt 0,5 liter kokande vatten, över natten i en torr plats mer försiktigt simmered. Ta 18 droppar 3 gånger om dagen.
 5. Lökskal, förbered lösningen. Skala skålen, häll kallt vatten (0 5l), låt elden koka i 6 minuter, sätt det i värme i en timme och töm den sedan. Drick 200 ml i 7 på varandra följande dagar.
 6. Valnöt, ta 8 bitar, avlägsna skalet, tillsätt pumpa frön, blanda och slipa i en mixer. Kombinera med naturlig honung (2 teskedar), drick 2 gånger om dagen.
 7. Nötskivor (några skedar), fyll i med vatten (1 glas), lägg i en kastrull, koka, puffa i 0,5 timmar, insistera. Ta 1/3 del till 3 gånger om dagen.
 8. Hagtorn + hassel + gyllene stav (gräs) + shandra + medicinal sparrow + bedstraw + stjälk rot. Alla komponenter ska finhackas, ta 1/3 st. Jag häll kokande vatten (300 ml), håll varm i upp till 3 timmar, insistera. Använd som infusion upp till 4 gånger om dagen. celandine
 9. Renhet är bra för prostata adenom och inflammatoriskt flöde i prostatakörteln. Gräs torra, koka med kokande vatten, håll det lugnt till kl. 6. Ta 1 tsk. upp till 5 gånger om dagen. Behandling - två veckor.
 10. Hemorrojder eliminerar väl tecken på hyperplasi och indikeras vid behandling av kärlkörteln. Blomställning av växter (2 tsk), häll vodka (1 liter), städa på en kall plats i 20 dagar. Att använda som tinktur 1 gång om dagen för 1 msk, tvätta med vatten.
 11. Förbered insamling, tar i lika proportioner immortelle, nässlor, Hjärt, groblad, ek bark, herde handväska, tranbär, rölleka, steg, salvia, malört, Centaury. 20 g råmaterial häll kokande vatten (400 ml) insistera på en termos i 3 timmar. Efter töjning, ta 200 ml 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2 månader.
 12. Badan (rot 20 g), koka med kokande vatten (400 ml), insistera 10-12 timmar. Ta 2 tsk. 3 gånger om dagen. Folkterapi
 13. Kerosin vid behandling av prostatahyperplasi. Sura nötter (30 g) hacka, häll petroleum (200 ml), svalna i 2 veckor. Ta 10 ml 2 gånger om dagen eller separat fotogen för 1 tsk. utspätt med vatten före sänggåendet.
 14. Kiprej (gräs) för avlägsnande av inflammation och underhållsterapi för prostatit. 1 tsk. häll kokande vatten (1 glas), insistera 20 minuter, stam. Ta i varm 150 ml kort före sänggåendet.
 15. Med prostata adenom. Björk (njurar) + hassel (löv) + kapecky smalbladad + fågelklättring + vintergreen, genom att blanda komponenter, häller 1 glas vatten. Ät 2 liter vardera. råvaror upp till 6 gånger om dagen.

Phytotherapy prostatahyperplasi involverar kombinationsterapin beror på mottagnings tinktur vodka (alkohol) från hemlock, baicalensis svamp, Hypericum perforatum, kvacksalvare gräs. prostatahyperplasi behandlades väl dekokter och infusioner av växter: mjölon, lungört, tall, citronmeliss, valeriana, blåklint, kardborre, sparris, knotweed, gås bloodroot, åkerfräken, fläder örtartade, björk knoppar, rue. Det är bäst att förbereda sig från uppgifterna om örter avgifter, genomföra behandling i 3 steg.

Du kan inte självmedicinera med godartad hyperplasi. Hem recept kan bara eliminera obehagliga symptom, men inte alltid kan övervinna sjukdomen helt. Om prostatakörteln påverkas, kan behandlingen inte påbörjas utan föregående samråd med en urolog. Också glöm inte om kosten, äta bara i form av värme, för att göra en bråk effekt upp till 6 gånger per dag i portioner, för att förhindra känslor av hunger eller överdrivna belastningar på magen. Det är lika viktigt att spendera fasta dagar, dricka upp till 2,5 liter per dag av grönt te, kompotter, gelé, fruktdrycker. Män är bra på att ta yoghurt.

All mat bör lätt smälta och inte kunna leda till irritation av prostata. Men kryddor, naturligtvis, bör uteslutas från kosten helt. Behandling av prostatakörteln kommer att vara ofullständig utan träningsbehandling eller motionsterapi för att bibehålla dynamiska belastningar.

Visar att gå, cykla, springa, hoppa, rulla på bollen och lyfta bäckenet från det horisontella till det vertikala läget. Kända rörelser på Kegel eller utövande av övningar som står för att stärka musklerna i crotchesna, anus. Det viktigaste är att förhindra förekomsten av stillastående fenomen i bäckenet och bäckenorganen.

Du kan besegra sjukdomen - prostatahyperplasi och behandling med folkmedicin kan bli oumbärlig som förutom traditionell teknik, men innan du ansöker om recept måste du konsultera en läkare. Felaktig användning av medel från informell medicin kan ge motsatt effekt, leda till försämring av symtom, förvärring av sjukdomen.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Traditionell medicin mot inflammatoriska sjukdomar, cancer och adenom i prostata

Prostata utför många funktioner i den manliga kroppen, inklusive det är viktigt för reproduktionssystemet. En av indikatorerna på kvaliteten på sitt arbete är storleken.

Om prostata ökar, indikerar det i de flesta fall en sjukdom.

Det är nödvändigt att ta reda på orsakerna till dess förekomst, och också att bekanta sig med de medföljande symptomen. Behandling av prostataförstoring är möjlig och folkmetoder. Mer detaljer om dem kommer att behandlas nedan.

Grundläggande information

Vid födseln har en person en liten prostatakörtel. Under puberteten observeras en ökning av testosteronnivåerna. Detta bidrar till att öka storleken på prostata, vars löptid är 17 år.

Normal och förstorad prostata

De närmaste 20 åren, nästan ingen tillväxt, så det kan inte finnas några problem. Undantag är högst 10% av männen. Den andra tillväxtökningen kan noteras efter 40 år till följd av en minskning av testosteronnivåerna. Efter 60 år kan prostatavolymen vara dubbelt så stor.

Vad är risken för utvidgning av prostata? Först och främst är det värt att notera att det omger urinröret. Vid puberteten uppträder expansionen jämt, vilket inte alltid observeras under andra hälften av livet. En stark ökning påverkar urinröret, komprimerar dem, vilket leder till att tömningen av blåsan är svår.

Förstoringen av prostata tjänar framkomsten av en av sjukdomen, såsom:

Orsaker till utvidgning av prostata

För att förskriva effektiv behandling är det nödvändigt att bestämma orsakerna till att prostatan har förstorats. Huvudet är följande:

 • med ålder blir testosteron mindre, medan östrogenproduktionen ökar;
 • genetisk predisposition, när tillväxten av celler i vuxenlivet var programmerad;
 • prostatacancer;
 • På grund av produktionen av prostatit dihydrotestosteron, neutraliseras testosteron. Syntes av DHT med ålder förändras inte, och testosteron produceras i en mindre mängd;
 • Förekomsten av infektionssjukdomar, på grund av vilken det finns en inflammatorisk process.

Symtom på utseendet av en sjukdom

Symtom på prostataförstoring kan inte alltid vara uppenbart. Oftast är huvudsymptomen svårigheter att urinera.

Vid tryck på urinröret i den förstorade prostatan är det ett avbrutet eller svagt urinflöde. Tillsammans med detta finns det en svår urinering, fortsättningen av urinproduktionen efter färdigställandet av processen, känslan av en oblodad blåsan.

En uppsättning symptom uppträder när irritation uppstår till följd av ackumulering av urin:

 • urininkontinens
 • smärta under tömning
 • en ständig önskan att gå på toaletten, speciellt på natten;
 • brådskande att gå på toaletten.

Om du inte startar behandling efter att ha avslöjat sådana symptom samlas urin, vilket kommer att främja utvecklingen av bakterier och infektioner.

Urinstenar kan bildas. Fartygen kommer också att skadas, för vilket du kan se blod i urinen. Vidare är det möjligt att få urin tillbaka i njurarna, vilket leder till njursvikt. Därför måste behandlingen göras omedelbart.

Behandling av sjukdomen

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

När du går till en läkare, görs diagnosen och behandlingen på grundval av graden av utvidgning av prostata, patientens ålder, kroppens allmänna tillstånd.

På grund av detta är en av de möjliga behandlingsmetoderna bestämda, nämligen observationell, medicamentisk eller kirurgisk.

Observationsprincipen för terapi är relevant för unga eller gamla. Unga patienter som har ett första skede av ett sjukdom behöver ofta bara förändra sitt sätt att leva och allt är normaliserat. Det kan vara ett avslag på dåliga vanor eller början på sporten.

För äldre patienter kan medicinsk ingrepp få allvarliga konsekvenser, så i de flesta fall föreskrivs bara de läkemedel som kan eliminera obehagliga symptom och därigenom förbättra livskvaliteten.

Vid val av läkemedelsbehandling utförs användningen av vissa grupper av läkemedel utifrån orsakerna till prostataförstoring, en sjukdom som har uppstått mot bakgrunden. I avsaknad av resultaten från tidigare metoder eller med en stark ökning i prostata, kommer kirurgisk ingrepp att krävas.

Hur man minskar prostatakörteln folkmekanismer?

Därför, för att bekämpa sjukdomen, tillsammans med läkemedelsbehandling används ofta och folkmekanismer. I allmänhet innefattar de en mängd olika buljonger, tinkturer samt rektala suppositorier.

Dessutom är det nödvändigt att hålla sig till en diet, det är möjligt att använda massage eller gymnastik.

Tinkturer och buljonger

Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi behandlas folkmedicin med kalendula, hästslag, yarrow, björnbär.

De kan köpas på något apotek och bryggas avkrok av dem. Därför hälls två skedar örter med kokande vatten i en volym om 0,5 liter. Drick buljongen för dagen innan du äter. Det tar inte mer än tre månader att behandla.

Om prostatakörteln förstoras kan folkmedicin behandlas med vanlig persilja, eller mer exakt, med dess frön. För att förbereda tinkturen måste du ta 4 teskedar frön och 200 ml kokande vatten. Att insistera på att drycken ska vara inte mindre än en dag, varefter skeden ska tas flera gånger om dagen.

Folk behandling av prostata kan inte föreställa sig utan pumpa frön, eftersom de är rika på zink. Och de är mycket användbara för sexuell funktion hos män. Den optimala dagliga hastigheten är 30 bitar av råa frön. Ta dem före måltider varje dag.

Behandling med biprodukter

Med prostatahypertension utförs behandling med folkmedicin med honung och andra biodlingsprodukter. Honung kan konsumeras enligt recept, tillsätter vissa ingredienser, till exempel selleri eller som en självständig produkt.

Övriga biodlingsprodukter spelar också en stor roll i denna fråga och kan hjälpa till perfekt. Dessa inkluderar:

För att göra en beredning från pollen, tas den i lika stora proportioner med honung och blandad. Ta denna kombination tre gånger om dagen i en månad.

Därefter görs en paus i 2-3 veckor och mottagningen fortsätter. Så det är nödvändigt att göra ett år. Att sådan behandling av en prostata med hjälp av nationella medel har givit den bästa effekten, det är nödvändigt att tvätta detta ämne med en örtavkodning.

Behandling av DKJ med folkmekanismer innebär användning av apilac. Apilac används bäst i form av tabletter eller ljus, som säljs på apotek, eftersom det är en bräcklig produkt. Appliceras apilak i tabletter tre gånger om dagen, det ska lösas under tungan. Stearinljuset placeras en gång efter avföring.

Sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi, behandling med folkmekanismer föreslår användning av tinktur eller avkok från bee podmora. Det är nödvändigt att använda det helt friskt, så det måste finnas tillgång till apiaryen. Buljongen är gjord av två skedar soppa och en halv liter kokt vatten. Blandningen måste kokas i två timmar vid låg värme, varefter den kyls och placeras i kylskåp.

Du måste dricka en gång innan du äter en matsked buljong. För att göra tinkturen, skopa häll vodka och insistera två veckor på en mörk plats. På en tesked är det nödvändigt att dricka det tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet i båda fallen är en månad och applicera drogen två gånger om året.

Relaterade videoklipp

Flera sätt hur man minskar storleken på prostata folkmedicin, i videon:

Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi används således ofta folkmetoder för behandling. Örter, frön, biodlingsprodukter och andra naturläkemedel används. I detta fall är deras användning nödvändig som en samtidig behandling, inte den huvudsakliga. Speciellt innan man börjar använda det är det viktigt att samråda med en specialist.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Bota prostatakörteln kommer att hjälpa folkläkemedel

Varje organ, vilket system av människokroppen är en viktig och integrerad del av den. Om de alla arbetar tillsammans fungerar kroppen korrekt, utan fel. Men om något går fel, upphör ett av systemen att utföra sin direkta funktion, det påverkar hela kroppen. Detta är också fallet när prostatakörteln inte fungerar ordentligt.

Prostatakörteln är en av körtlarna i det manliga reproduktionssystemet. Det ligger under blåsan, mellan endotarmen och pubicartikuleringen. Prostatan är en opa, liten organ som ser ut som en kastanj. Men trots den lilla storleken kan de sjukdomar som utvecklas på grund av ett funktionsorgan inte vara små.

Folkrättsmedel kommer att hjälpa till att bota prostatacancer

De vanligaste sjukdomar i prostatakörteln innefattar: prostatit, adenom, prostatacancer.

Icke-traditionella metoder för behandling av prostata är effektiva och effektiva. Detta är det perfekta komplementet till den traditionella behandlingen som föreskrivs av den behandlande läkaren. För att snabbt bli av med den här eller den där patologin måste du aktivera tid för hjälp av en specialist. Kom ihåg, ju tidigare du går till sjukhuset, desto tidigare kommer du att återhämta sig.

Det finns ett stort antal receptbelagda läkemedel som inte bara bidrar till att eliminera en ganska obehaglig symptomatologi utan också till en snabb återhämtning. Det viktigaste att mottagandet av förberedelser av icke-konventionell medicin har samordnats med läkaren.

Pumpa frön i behandling av sjukdom

På grund av det stora innehållet av zink har pumpa frön använts sedan antiken för att behandla denna patologi. Det rekommenderas att äta bara trettio frön dagligen, före en måltid.

Du kan också förbereda ett läkemedel från frön. Ta ca 400 gram raka pumpafrön, hugga dem med köttkvarn. Blanda den resulterande vällan med honung - 300 g. Blanda ingredienserna och gör från denna massa små bollar. Placera produkten på en sval plats, helst i kylskåp. I förväg, lägg ut tio saker för att få dem att värma upp lite. Använd bollen tre gånger om dagen, utan att misslyckas före måltiderna.

Ask och asp från prostatit

Du behöver antingen blad av hassel eller bark. Du kan stjäla ingredienserna en åt gången. Om du tog barken, hugga och brygg 10 gram råvaror i tre hundra milliliter kokt vatten. Tätt behållaren och lämna på en varm plats i en halvtimme. Därefter filtreras och dricker 60 ml infusion fyra gånger om dagen. På samma sätt brygga lövverk.

Aspen bark hjälper till att härda sjukdomen. Ta en torr bark, ca 150 gram, hugga och fyll i råvarorna i en flaska och häll sedan vodka. Tätt behållaren och lägg den i kylan i tolv dagar. Ta 20 droppar av drogen tre gånger under dagen.

Kastanjskal för hjälp

Endast mogna kastanjer är lämpliga för beredning av beredningen, därför är det bättre att samla råvaror någonstans i början av september.

Ta skalan av kastanjer, hugga och stjäl 30 g av denna massa i 500 ml kokande vatten. Lämna behållaren på ett torrt, varmt ställe för hela natten.

Nästa morgon häll kompositionen i en emaljgryta, placera på en tallrik och simma på en lugn eld i 20 minuter. Kyl och ta tjugo droppar av drycken fyra gånger hela dagen.

Effektiva medel för behandling av godartad prostatisk hyperplasi

 1. Tillämpning av lök. Rekommenderas dagligen, innan du lägger dig till sängen, använd en medelstor glödlampa. Behandlingsförloppet med lök ska vara femtio dagar.
 2. Du kan också laga lökinfusion. Ta en skal, om ett glas, skölj väl och häll kallt vatten - 500 ml. Placera behållaren på spisen och protil över låg värme i 10 minuter. Sätt sedan på ett torrt, varmt ställe i 40 minuter. Stam och konsumera 150 ml av drycken tre gånger om dagen. Kursen är sju dagar.
 3. Behandling av prostata adenom med valnöt. Skala de tio nötterna från skalet och kombinera med de renade pumpa frön, blanda noggrant. Krossa råvaran med en kaffekvarn och blanda med två skedar av naturlig honung. Konsumera den mottagna massan tillsammans med te tre gånger om dagen.
 4. Det finns ytterligare ett läkemedel, valnötpartitioner kommer att vara användbara för honom. Några skedar av råmaterial häll vatten - 200 ml, placera kastrullen på spisen. När produkten kokar, minska värmen och protilen i trettio minuter. Låt buljongen stå lite. Stam och ta en tredje kopp av drogen två gånger om dagen.
 5. Beredning av läkande infusioner. Anslut bitar av hasselnöt med blommor av hagtorn, gräs gullris, Shandra stenfrö, rhizom harv och köttyxor. Skiv fin alla ingredienserna och brygg några skedar av råmaterial i 300 ml kokande vatten. Placera behållaren i värmen i flera timmar. Ta 70 ml helande infusion minst fyra gånger om dagen. Kurs - trettio dagar.
 6. Behandling av adenom celandine. Ta det torkade krossade gräset och brygg i 200 ml kokande vatten. Insistera åtgärden på en sval plats i flera timmar. Ta en sked stor buljong fyra gånger om dagen, före måltiderna. Behandlingskursen är femton dagar.

Prostatacancer: terapi med icke-traditionella droger

Hemlock hjälper till att övervinna sjukdomen. Häll ett par teskedar av torkade strimlad blomställning växter med en liter vodka eller medicinsk alkohol. Stäng behållaren ordentligt och rengör den i kylan i tjugo dagar. Det rekommenderas att använda en sked av tinktur en gång om dagen. Utan att misslyckas, ta medicinen med varmt vatten. Det tar tre veckor att läka detta läkemedel.

Behandling av prostatacancer genom att skörda örter. Blanda i lika delar torra och hackade växter: nässla, immortelle, ört Leonurus, häften groblad, björk knoppar, ek bark, herde handväska, lämnar tranbär, gräs, rölleka, salvia, randigt, nypon, centaury, gräs, salvia och nypon.

Styr ett gram av 20 råvaror i fyra hundra milliliter kokande vatten. Insistera betyder företrädesvis i en termos, i tre timmar. Stam och konsumera 150 ml av en medicinsk dryck två gånger om dagen. Kursen varar i sextio dagar.

Orsakerna till prostata problem är inflammatoriska sjukdomar, hormonella störningar, brist på nyttiga vitaminer och aminosyror, samt en stillasittande livsstil och störningar i ländkotpelaren.

De vanligaste prostata sjukdomarna är prostatit och prostata adenom, vilket kan leda till utveckling av prostatatumörer.

För att hålla längre män hälsa inte glömma att passera årliga undersökning av en specialist, särskilt om det finns klagomål av täta urinträngningar, lägre buksmärtor och nedre delen av ryggen, nedgången i erektil funktion. Vid behandling av sjukdomar och för förebyggande sätts i livsmedel rika på zink: pumpafrön, havrekli, valnötter, paranötter.

Användningen av folkmedicinska läkemedel måste överenskommas med din läkare.

Badan i behandlingen av prostatacancer

Krossa den torkade rhizomen av växten och stjäl 50 gram råmaterial med kokt vatten - 400 ml. Placera kompositionen på en varm plats i tio timmar. Det rekommenderas att ta ett par skedar medicin tre gånger om dagen.

Kerosin vid behandling av sjukdom. Häll trettio gram omogna strimlad nötter med 200 ml petroleum och placera burken i kylan i fjorton dagar. Ta 10 ml medicin två gånger om dagen. Du kan också ta en sked petroleum innan du lägger dig. Skölj endast nödvändigtvis med vatten.

Folkmekanismer hjälper bara i läkning om du börjar behandla i tid. Dessutom måste du konsultera en specialist innan du tar något läkemedel. Missbruk inte droger av inofficiell medicin och än mer ersätta traditionell behandling med dem.