Huvud
Symptom

Hur man snabbt bota cystit i hemmet

Det rekommenderas att behandla en inflammerad urinblåsa under överinseende av en läkare. Specialisten utser patienten alla typer av test och rekommenderar det bästa för det specifika fallet av mediciner. Men det finns inte alltid möjlighet att besöka sjukhuset. Hur hemma att bli av med blåsning på kortast möjliga tid?

Tranbär eller kobär som en snabb lösning för blåsor

Båda dessa bär är mycket användbara för inflammation i urinblåsan. De bidrar till:

 • ökad urinering
 • avlägsnande av inflammation
 • restaurering av mikroflora
 • förstörelse av patogena mikroorganismer.

Det är nödvändigt att förbereda sig från tranbär och tranbär komposit eller mors. Recept är mycket enkla:

 1. Kompott. Sätt på 1 liter vatten, töm lite socker (2-3 matskedar) i kokande vatten, kasta 250-300 g rena bär. Koka i 3-5 minuter, stäng av, låt svalna.
 2. Mors. Krama bären (0,5 kg), dränera saften i en separat behållare. Krympa häll 3 liter vatten, tillsätt socker till smak och sätt på spisen. Koka, kyla, häll den tidigare beredda juice.

Du kan bara använda en sorts bär och kombinera dem - i vilket fall som helst kommer drycken att vara användbar. Morse och kompott rekommenderas speciellt för barn, men vuxna bör inte vägra dem. Med hjälp av dessa drycker under hela dagen hjälper en person till att rengöra blåsan och förbättra prestanda.

Det rekommenderas också att använda blad av växter. De kan bryggas som vanligt te, om så önskas, förbättra sin smak med naturlig honung.

Och de som inte har tid för "kulinariska experiment" bör noggrant tvätta bären och äta dem i stora mängder. En "chockdos" av tranbär eller cowberries lindrar väl de viktigaste symtomen på blåsans inflammation.

Värm som hemmedel mot blåsor

Värme expanderar blodkärlen och lindrar spasmer, på grund av vilket en person känner sig bättre. Om patienten samtidigt använder andra metoder för hemterapi, finns det en möjlighet att cystitisen kommer att recede helt (naturligtvis är det ett okomplicerat tidigt stadium av sjukdomen). Det är nödvändigt:

 1. Applicera på blåsans område något varmt - en vanlig värmepanna, en vävnadspåse med uppvärmd sand eller salt, en flaska varmt vatten.
 2. Sväta fötterna i hett vatten, örtdekok, mjölk.
 3. Sitt över en rödhett tegel placerad i en metallhink.
 4. Ta en varm dusch (badet är otillåtet).
 5. Hemma ha på sig ullsockor, även om det verkar som att golvet inte är kallt.

Eventuella uppvärmningsförfaranden ger lindring efter 10-15 minuter. Men missbruk inte värme: det tar inte bara bort ömhet, men kan också bidra till ytterligare smittspridning. Kategoriskt är det otillåtet att värma upp för:

 • gravida kvinnor (det finns risk att provocera missfall)
 • kvinnor under menstruationsblödningar (värme kommer att stärka det);
 • människor som lider av hematuri, som åtföljs av blodutlösning tillsammans med urin;
 • patienter som drabbats hårt av cystitisattack (med feber, huvudvärk, generell försämring av välbefinnande).

Värme hjälper, men för det här måste du hantera med stor omsorg. Och under inga omständigheter får man inte besöka badar och bastur med uppvärmning: efter ett sådant besök finns risken att bli sjukare ännu mer, eftersom infektionen kan spridas längre över kroppen.

Cystitis: snabb behandling med monoral och fytopreparationer

Även om antibakteriella läkemedel ska ordineras uteslutande av en läkare, bryts denna regel ibland. Monural är ett läkemedel som tillhör gruppen fosfonsyraderivat. Läkemedlet är effektivt mot de flesta gram-positiva och gramnegativa bakterier som ofta provar cystitis.

Ofta är läkemedlet ens ordinerat av en specialist innan testerna ges, eftersom inflammation i blåsan är mycket viktig för att stoppa infektionen, och det tar upp till en och en halv vecka för att få resultaten från undersökningarna. Därför kan någon som vill återhämta sig snabbt hemma och är redo att ta en liten risk för detta kan köpa Monural.

Det kostar ca 500 rubel. för ett 3 grams pulverpaket. Det bör beaktas - detta är en vuxendos. Barn som är äldre än 5 år rekommenderas en särskild "pediatrisk packning" - 2 g. Varje.

Innan du lägger dig, måste du lösa upp innehållet i dospåsen i vatten enligt anvisningarna och drycken. Tidigare måste du urinera, för de närmaste 4-6 timmarna för att tömma blåsan är oönskade: antibiotikumet ska ha tillräckligt med tid att reagera på orgeln från insidan.

Om cystitisen är av bakteriell natur, kommer nästa dag personen att uppleva lättnad: ömhet kommer att försvinna, frekvensen av önskningar kommer att minska, obehag i underlivet kommer att försvinna. För att lösa det uppnådda resultatet är det nödvändigt att ta fytopreparationer under de närmaste 14 dagarna, till exempel:

 • kanefron;
 • Phytolysinum;
 • Monurel;
 • Tsiston.

Du kan också bryta medicinska örter - Johannesört, öron, ett svartöga, etc. Fytoterapi syftar till att stärka kroppens försvar för att utesluta möjligheten till återkommande cystitis. Dessutom kan örtberedningar avlägsna rester av inflammation, ta bort spasmer, rengöra blåsan från patogena föroreningar genom att öka urinutgången.

Det händer att Monural inte fungerar så snabbt som du vill. Enligt instruktionerna är det tillåtet att ta medicinen igen efter en dag. Men om det andra "samtalet" misslyckades, borde du slutföra hemterapi och söka hjälp från en läkare. Blåsan är kanske inte bakteriell, men svamp eller viral natur - och du behöver behandla det helt annorlunda.

Hur snabbt bli av med cystit i hemmet: behandling för en dag

Med ett omfattande tillvägagångssätt är det ganska möjligt att bota inflammation i blåsan bokstavligen för en dag, medan endast "sparsam" betyder. Det är nödvändigt:

 1. Drick en lösning baserad på läsk (1 msk pulver på ett glas varmt vatten). Ligga ner för att vila, och efter 20-30 minuter ta ett smärtstillande piller (Baralgina, Analgin, No-shpy).
 2. Två timmar att sätta en flaska varmt vatten, en varmvattenflaska eller varmt salt som är insvept i ett tätt tyg till magen. Stig upp rekommenderas inte. Det kylda objektet ska bytas ut av någon från hushållet.
 3. Under dagen drick citronsaft, utspätt med vatten. Ibland ersätt det med en drink baserad på tranbär eller tranbär. Periodiskt finns det färska bär, liksom vattenmelon, melon och andra diuretika.
 4. Som huvudrätt användes flingor eller soppor baserade på hirs. Inte mindre användbart är vegetabiliska och fruktpuréer. Det bör undvikas allt friterat, saltt, alltför surt, marinerat, rökt. Naturligtvis är förbudet alkohol och läsk.
 5. Maximalt överensstämmer med viloläge. Det är nödvändigt att lämna endast på toaletten, allt annat bör göras under filten (alltid i varma strumpor). Oroa dig inte och oroa dig: stress och ångest fördröjer återhämtningstiden.

Om allt gick bra, så på kvällen kommer symtomen på cystitis att minska något, och nästa dag kommer personen att känna sig mycket bättre. Men inte alltid självhanteringens taktik fungerar. Den inflammatoriska processen, som uppstår med komplikationer, måste behandlas under överinseende av en läkare, eftersom det inte går att göra speciella procedurer och ta ett antal läkemedel.

Det finns inget universellt sätt att bli av med cystit i hemmet. Varje sjukdom har olika sätt, därför är det bara att försöka de grundläggande alternativen för "frälsning" och hoppas att de kommer att fungera. Det är nödvändigt att styras av din egen hälsotillstånd: det kommer att berätta om den valda metoden hjälper eller inte.

Hur man snabbt cure cystit i hemmet

Cystitis är en sjukdom i blåsan av en inflammatorisk karaktär, uppenbarad av smärtor i underlivet, konstant uppmaning till toaletten. Orsaken till patologins utveckling är bakterier, virus, giftiga ämnen. Det finns akut och kronisk sjukdomskurs.

Behandling av blåsor inbegriper genomförandet av läkarens rekommendationer, tillämpningen av traditionella medicinmetoder - växtbaserade läkemedel, termiska förfaranden.

Faktorer som bidrar till förekomsten av inflammation

Orsaksmedlet går in i slemhinnan genom urinröret. Immunsystemet spårar, förstör patogena mikrober. Fel i arbetet med skyddande mekanismer leder till utvecklingen av den smittsamma processen. Följande tillstånd bidrar till förekomsten av cystit:

 • Graviditet, postpartumperiod;
 • Underkylning (allmänt eller bäckenområde);
 • Bristande överensstämmelse med reglerna för intim hygien
 • Byte av sexpartner
 • menstruation;
 • Regelbunden förstoppning
 • Hormonala störningar;
 • Immunbrist är medfödd eller förvärvad
 • Långtidsanvändning av antibiotika, steroider.

Icke-infektiös cystit utvecklas på grund av exponering för radioaktiv strålning, cytotoxiska läkemedel, giftiga föreningar. Orsaken till inflammation kan fungera som en kronisk foci i bäckenorganen, införandet av en hematogen infektion.

Tecken på blåsor

En person som lider av kronisk inflammatorisk patologi i urinvägarna, känner igen föregångarna till exacerbation. Det finns en koppling till en provocerande faktor. Uppkomsten av symtom på inflammation är ett tillfälle att rådgöra med en läkare. Karakteristiska tecken på sjukdomen:

 • Frekventa uppmaningar är små, med en period av 10-30 minuter;
 • Brännande, ömhet med urinering;
 • Smärta bakom pubis;
 • Urinutsöndring i små portioner;
 • Utseendet av blod, orenheter i pus, turbiditet i urinen.

Det allmänna tillståndet lider inte eller det finns en ökning av kroppstemperaturen till 37,1-37,6 grader, svaghet. Uppkomsten av smärta i ländryggen, frossa, indikerar spridningen av inflammation i njursjukvävnaden.

Om cystit uppträder bör behandlingen börja med termiska procedurer, konsumtion av växturoseptika, diet, dricksbehandling. För att stoppa smärtan används spasmolytiska medel. Självadministrering av antibiotika rekommenderas inte. Okontrollerad behandling med antibakteriella läkemedel leder till övergången till inflammation i kronisk form, utveckling av resistent mot terapi av mikroorganismer.

Vad man ska göra hemma med blåsor

Det är inte alltid möjligt att besöka eller ringa en läkare hemma. För att underlätta tillståndet kan du ta bort smärtan själv:

 1. Sängstöd minskar muskelspänningen i buksmusklerna, den totala belastningen på kroppen;
 2. Fäst värmeplattan (plastflaska med varmt vatten) till det suprapubiska området. Det är förbjudet att värma nedre delen av ryggen, underlivet med blod i urinen.
 3. Ta 1-2 tabletter No-shpy (Baralgina);
 4. Drick mer flytande: icke-kolsyrade mineralvatten, fruktdrycker, kompott, örtte. Ökad vattenbelastning förstärker bildandet av urin, vilket främjar tvättning av infektionen, utsöndring av produkterna av bakteriens vitala aktivitet, minskningen av förgiftningen;
 5. Använd naturliga antiseptika för urinvägarna. Antiinflammatorisk effekt har avkok, infusioner från löv av cowberry, tranbär, horsetail, björkblad, bärbär, kamille;
 6. Undvik kryddig, salt mat, kryddor, kryddor. Ät mer färsk frukt, grönsaker, sura mjölkprodukter. Mat bör innehålla en ökad mängd protein, vitaminer.

Rekommenderas inte för att besöka bastun, bad. Det är nödvändigt att utesluta intag av alkohol, kaffe.

Folkmetoder för blåsbehandling

Det finns effektiva sätt att bekämpa urininfektion genom alternativ medicin. Naturläkemedel inkluderar örtbehandling, termiska procedurer med avkok, hirs, röda tegelstenar. Hur man cure cystitis, med hjälp av växtbaserade läkemedel, beskrev en mängd olika recept. De mest effektiva är blommorna av kamomill, bärbär, tranbärblad, tranbär, björkpinnar.

Behandling med kamomill

Växten har antiinflammatoriska, antispasmodiska, antiseptiska egenskaper. Kamilleblommor används som avkok, te och bad. Kombinationen av metoder ökar den terapeutiska effekten.

Avkok av kamille. Sprid en matsked blommor med ett glas kokande vatten, simma i 10 minuter, kyla, ta 50 ml 3-4 gånger om dagen. Förbered varje dag en ny dos medicin varje dag.

Badkar med kamille. Förbered ett avkok av 3 msk torrt råmaterial och 1 liter vatten. Häll i ett brett bassäng, sätt dig ner och täcka den nedre halvan av bagageutrymmet med en plaid. Ta proceduren före sänggåendet 10-15 minuter, häll regelbundet varmt vatten från tekanna. Att urinera i ett bad, att en viss mängd buljong har fått en urinrör, på en gång att stiga. Torka dig torr, gå och lägg dig. Metoden är kontraindicerad i närvaro av blod i urinen, graviditet, menstruation.

Ett kamomillbad framställs genom att tillsätta avkok till vatten. Procedurens varaktighet är 25-30 minuter.

Kontraindikation är förhöjd kroppstemperatur, hematuri, barnets bärtid.

Behandling av urinvägsinflammation med hirs

En utbredd spannmålskultur hjälper effektivt att bekämpa sjukdomen. Anläggningen har ett diuretikum och antiseptiska egenskaper. Hur bli av med cystit med hirs - alternativ för recept:

 • Buljongen är gjord av 2 msk korn, 400 ml vatten. Blanda ingredienserna, koka, kyla. Ta 50 ml 6-8 gånger om dagen;
 • För att bereda suspensionen hemma, 100 gram spannmål tvättades, ångad 200 ml kokande vatten. Kornen är malda till en homogen massa. De mottagna organen att använda i en mottagning. Många applikationer - var 4-8 timmar. Behandlingsförloppet är 14 dagar.

Metoden är säker vid behandling av cystit hos gravida och ammande kvinnor.

Tranbär mot blåsor

Bergen innehåller substanser som undertrycker tillväxten av patogen flora, förhindrar bindning till slimhinnan i E. coli, det främsta orsaksmedlet för sjukdomen. Växten har en lätt diuretisk effekt. Recept för beredning av läkemedel från tranbär i hemmet:

 1. Morse från färska bär. Kramsa juice från 0,5 kg bär, utspätt 2 liter. vatten, tillsätt socker. Använd 5-6 glas under dagen;
 2. Tranbärsjuice från frusna tranbär. Ett halvt kilo tranbär bör tinas, torkas eller passeras genom köttkvarn. Separera saften, tillsätt kokt vatten till en volym om 2 liter, koka. Drick 150 ml 5-6 gånger om dagen;
 3. Tranbärsjuice har en läkande effekt i sin färsk form. En konserverad dryck förlorar sina medicinska egenskaper. Det rekommenderas att dricka 100 ml 4-5 gånger om dagen. Du kan lägga till socker. Det höga innehållet av syra i ren juice orsakar ofta negativa konsekvenser av mag-tarmkanalen.

Du kan inte använda tranbär i cystitisfolk med magsår, kronisk inflammation i magslemhinnan, allergier mot röda pigment.

Röd tegel

Metoden appliceras när de första tecknen på urinvägsinflammation uppträder. Behandla cystit hjälper snabbt rött tegel. Värm heta bitar i en emaljhink eller en hög kastrull. Bortik-behållaren lägger en handduk, sitter på toppen, täcker med en filt under midjan. Ta proceduren medan du känner värmen. Metoden är kontraindicerad hos gravida kvinnor, under menstruation, förekomsten av blodiga införlivningar i urinen.

Björnörrar behandlar inflammation i blåsan: avkok, tinkturer

Bli av med cystit kommer att hjälpa bearberry. Applicera en avkok, infusion, alkohol tinktur bearish öron. Använd torkade blad av anläggningen, köpta på apoteket eller samlas in oberoende.

Björnbär av bärbär är beredd från en matsked av råmaterial. Löv bryggde 200 ml kokande vatten, hölls i ett vattenbad i 30 minuter. En filtrerad, kyld buljong tas efter att ha ätit en matsked varje 2-3 timmar.

Vattenextraktet framställs från en matsked torkade blad, 1 liter kokande vatten. Sätt ingredienserna i termoserna på natten. På morgonen, torka, drick 50 ml 4 gånger om dagen.

Alkoholtinktur görs på förhand. En lång exponeringsperiod kan inte beredas omedelbart efter början av symtom på blåsan. Applicera 10 droppar tre gånger om dagen efter måltiden.

Vegetabiliska uroseptika: kanefron, fytolysin, cyston

För att påbörja terapi är det möjligt från beredningar på basis av botande gräs. Farmakologiska medel av vegetabiliskt ursprung innehåller koncentrat av användbara substanser, är lämpliga vid applicering, har en klar dosering. Antiseptisk, diuretisk effekt har en positiv effekt vid behandling av akut och kronisk inflammation i blåsan.

Kanefron vuxna ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Vätskeformen tas 50 droppar 3 gånger om dagen. Kursens varaktighet är från 2 veckor till 3 månader.

Phytolysin - en tesked pastaen löses i 100 ml vatten. Ta 3 gånger om dagen. Kursen varar 2-6 veckor.

Cyston dricker 3 tabletter två gånger om dagen. Behandlingen varar 1,5 - 3 månader.

Behandling av cystit med antibakteriella läkemedel

Självadministration av mediciner rekommenderas inte. En medicinering ska ordineras av en specialist baserat på objektiva data, stadium och form av inflammatorisk process. Det finns situationer när det är omöjligt att få läkares samråd. Hur man behandlar cystit i hemmet med antibiotika:

 • Monural används i en dos av 3 mg en gång i intervallet mellan måltiderna;
 • Nolitsin tar 1 tablett på morgonen och på kvällen, en tre dagars kurs;
 • Furamag ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Inträdeslängd - 7 dagar;
 • Ciprofloxacin tas 0,5 g på morgonen och på kvällen.
 • Amoxicillin 500 mg * 3 gånger per dag. Kursen är 7-10 dagar.

När det första tillfälle visas, är det nödvändigt att skicka ett urintest, för att besöka en urolog. Inspektion är nödvändig, även om symtomen på blåsan har försvunnit.

Självmedicinering med antibakteriella läkemedel är strängt förbjudet hos gravida kvinnor, barn, personer med otillräcklig leverfunktion, njurefunktion.

Behandling av akut eller exacerbation av kronisk cystit i hemmet bör ske under överinseende av en läkare. Tillämpningen av metoder för traditionell medicin är förutom läkemedelsbehandling. Laboratorieövervakning av tillståndet efter behandlingsförloppet är obligatoriskt.

Hur man behandlar cystit i hemmet?

Innan du börjar behandla cystit i hemmet, måste du konsultera en läkare i förväg, eftersom en svår och oregelbunden behandling av sjukdomen leder till farliga komplikationer. Folk behandling är inte värre än medicinering, det kan klara av inflammation, men du måste strikt följa regler och rekommendationer från en läkare. Vilka är folkmedicinska läkemedel för behandling av cystit i hemmet, hur man behandlar sjukdomen korrekt och vad kommer det hända om cystit inte behandlas vid rätt tidpunkt?

Allmän information

Cystitis - inflammatoriska processer på väggarna i slemhinnan. Sjukdomen manifesterar sig när patogena mikroorganismer tränger in i det genitourära systemet, multiplicerar där och leder till funktionsfel i kroppens funktion. Blåsans inflammation hos kvinnor och män sker på olika sätt. Hos kvinnor är manifestationer mer uttalade och varaktigheten av behandlingen tar 1,5-3 månader. Hos män är symtomatologin mindre uttalad, men behandlingen behöver fortfarande slutföras, eftersom sjukdomen med kronisk behandling med otillräcklig behandling blir sällan.

Hembehandling av cystit är avsedd att avlägsna symptom och manifestationer av obehag i sjukdomen. Men man måste komma ihåg att någon folkcystitisk behandling för kvinnor och män kräver en läkares samråd, eftersom ett självständigt val av medel kan skada hälsan och framkalla en ännu större förvärring.

Symptom på sjukdomen

Blåsans inflammation manifesteras primärt av brinnande och obehag vid urinering. Om infektionen har spridit sig till angränsande organ, gör det ont inte bara underlivet utan även ländryggsregionen. Detta tyder på att njurvävnaden har blivit inflammerad och pyelonefrit utvecklas. Urin blir mörk färg, i försummade fall ses blodintag och pus. Det händer också att tecknen manifesteras kraftigt och försvann sedan. Detta betyder inte att sjukdomen har gått och ingen behandling behövs. I detta fall hotar sjukdomen att förvandlas till kronisk form och återkommer från tid till annan utan behandling. Behandling av cystit hos kvinnor är obligatorisk, eftersom inflammationen passerar till närliggande organ i genitourinary system och njurar, påverkar reproduktionskapaciteten, möter en kvinna infertilitet.

Behandling hos kvinnor och män

Du kan bara behandla cystit i hemmet när sjukdomen inte är igång och manifestationerna förvärras inte. Därefter ordinerar läkaren droger, det här är antibiotika, vilket måste tas strikt enligt ordningen. Behandlingen hemma gör det möjligt för patienten att regelbundet ta prov, så att läkaren kan se behandlingens dynamik och effektivitet.

Om sjukdomen fortskrider, har patienten hög feber, blåsan med blod och pus manifesterar sig hela tiden, är sjukhusvård nödvändig. Först ordinerar läkaren bredspektrumantibiotika, och när orsaksmedlet identifieras, väljes läkemedlet specifikt för en viss typ av patogen. Andra läkemedel hjälper till att lindra smärta, spasmer och temperatur. Uroseptika stimulerar normaliseringen av urinledarens och urinledarens funktion, eliminerar svullnad och inflammation.

Hur man cure cystit i hemmet?

Den snabba behandlingen av cystit med folkmedicin ger följande rekommendationer:

 1. upprätthållande av sängstöd;
 2. antibakteriell terapi;
 3. iakttagande av reglerna för försiktig näring
 4. tar smärtstillande medel;
 5. överensstämmelse med recept, reglerna för att förbereda traditionella läkemedel hemma.
Tillbaka till innehållet

av droger

Antibiotikabehandling är oumbärlig under behandling av cystit hos kvinnor och män. Läkare attribut "Nolitsin", "Furadonin", "Biseptol", "Monural". Spasmolytika "No-Shpa" och "Papaverin" tar bort smärta och spasmer, som alltid uppträder med cystit. När kroppens skyddande egenskaper sänks ordinerar läkaren immunostimulerande medel för att stödja immunsystemet och stimulera kroppens kamp mot patogena bakterier. Med cystit i hemmet ska du inte självmedicinera och, efter eget gottfinnande, byta läkemedel. Om sjukdomen inte går och behandlingen inte fungerar, måste du informera läkaren om detta, vem kommer kompetent att byta drogen.

Människors medel

Du kan bli av med cystit i hemmet genom att använda ett folkläkemedel. Detta är en beredd produkt från apotek örter och frukter. Buljonger används i terapi för att dricka och förbereda ett botemedel som måste tillsättas till uppvärmningsbadet. När du använder dessa metoder måste du lyssna på dina känslor. Om det blir värre eller tecken på en sjukdomsökning, sluta använda terapi och rapportera tillståndet till läkaren.

Hur bli av med örter och växtbaserade läkemedel?

Att bekämpa cystitis hemma hjälpa örter och örtteberedningar, matlagning recept är varierat och tillgängligt. Råvaror för att dricka köpas på apotek, och om det finns en önskan, kan du själv skörda örterna. Med hjälp av metoderna för folkterapi är det viktigt att strikt följa formuleringen och användningssystemet, eftersom felaktig behandling kan skada och förvärra sjukdomen.

 • Infusion av örter av fälthästar och rot av cinquefoil hjälper till att bota cystitis. De torkade ingredienserna kombineras och blandas i 1: 1 proportioner. 4 msk. l. somna i en termos, häll kokande vatten och insistera 1,5-2 timmar. Drick före måltid 2-3 gånger om dagen till välbefinnande.
 • Infusion av björkknoppar, plantain och corn stigmas hjälper till att behandla blåsan hemma. Ingredienser blandas i lika stora proportioner, ta 7 msk. l. Blanda och häll en liter kallt vatten. Låt det brygga i 24 timmar, koka sedan i 15-20 minuter och drick 2 glas om dagen före måltiderna. Infusion lindrar smärtsamma spasmer, dödar patogen mikroflora, främjar snabb läkning av skadad blåsvävnad.
 • Infusion av rosenhöft hjälper till att bota cystit och ge kroppen vitamin C och antioxidanter. För att ta en drink ta 3-4 msk. l. torkade bär, somna i en termosflaska och häll 1,5 liter kokande vatten. Låt det brygga i 3-4 timmar, drick under behandling som te, tillsätt honung eller socker till smak.
Tillbaka till innehållet

Andra folk recept

 • Kalina och rå sylt från det - en effektiv och användbar botemedel mot blåsor. För beredning av sylt, ta mogna bär, tvätta och kombinera med socker i ett förhållande av 1: 1. Jam är omedelbart klar för användning. Du kan äta 2-3 msk. l. per dag, och kan läggas till te eller växtbaserade drycker.
 • Tjära för cystit ger ett positivt resultat. För att förbereda en läkningsmedel måste du ta ett glas varm getmjölk, tillsätt 3-4 droppar tjära och dricka på morgonen och kvällen före en måltid. Använd tills sjukdomen har gått och alla tecken försvinna.
Tillbaka till innehållet

Bad och inflammation i blåsan

Massage och gymnastik

Det hjälper bota med botemedel genom folkmedicin i kombination med fysiska övningar och massage. Det är särskilt användbart på detta sätt att behandla barndomscystiti. Massage buken arbetar aktivt sin blodtillförsel, orsakar urinledare blåsan och börjar aktivt fungerande och utsöndrar patogena mikroorganismer och deras metaboliska produkter. Ligga på en plan yta på ryggen. Den vänstra armen är placerad längs stammen, och den rätta måste massera buken i en cirkelrörelse medsols. Sedan, med båda händerna, ta magen på magen och skrapa den från toppen ner. Alternera den första och andra mottagningen för 3-4 samtal.

övningar

Att bota inflammation i blåsan med folkmedicin och fysiska övningar är inte svårt. Cystitis i urinblåsan hos kvinnor och män behandlas väl av andningsövningar, som inte bara förbättrar bukhålets organ, men också hela kroppen. Men du måste veta att endast vanliga klasser under övervakning av en mästare kommer att bidra till att uppnå resultat och förbättra.

Sitt på golvet på knäna och placera armarna på bröstets nivå, andas djupt mage. Varaktigheten av träningen är 1 minut. Flytta sedan dina händer till dina höfter och långsamt gå upp. Ställ exakt, fötterna axelbredd isär, armarna sprids isär. Utför svänger en efter en till vänster, sedan till höger. Du måste göra 4 sluttningar i varje riktning. Då bli rak, återfå andan. Inhalera djupt, höja upp händerna och stå på tårna, gör 3 uppsättningar. Övning kan ske på morgonen och kvällen på en tom mage.

Magsdans

Att snabbt och effektivt bli avblåsbar cystit hos kvinnor hjälper orientalisk dans eller magdans. Speciella rörelser i bäcken och höfter tränar muskulaturen i bukhålan och organen som finns i den. Blodtillförseln och funktionen hos blåsan, njurarna, kvinnliga könsorganen och livmodern ökar. Du kan själv göra det genom att hitta speciella videokurser på Internet och du kan kontakta mästaren som kommer att berätta vad du ska göra och hur du lär dig att dansa vackert utan hälsorisk.

Vad ska vara mat?

Behandling av inflammation i urinblåsan på människors sätt, förutom läkemedelsbehandling, möjliggör överensstämmelse med sparsamma regler för näring. Det rekommenderas att minimera konsumtionen av salt, salta snacks, rökt mat och marinader. I stället för salt i den färdiga maten lägger du till kryddiga örter och kryddiga kryddor. 30 minuter före en måltid måste du dricka ett glas vatten, så att du kan undvika svullnad och vätskeretention.

Det rekommenderas att äta vegetariska rätter: grönsaksgryta eller bakade grönsaker, färska sallader, soppa-potatismos på vegetabilisk buljong. Du kan äta mjölk och surmjölkprodukter, och innan du lägger dig i sängen är det användbart att dricka kefir eller fermenterad bakmjölk. Behandling av cystit hos kvinnor med populära metoder ger fullständig uteslutning för perioden med behandling av alkohol, cigaretter och andra dåliga vanor. Överensstämmelse med dessa enkla regler hjälper till att snabbt bota cystit hos kvinnor och män.

Vad händer om du inte behandlar sjukdomen?

Om du inte börjar behandlas snabbt och på lämpligt sätt, inflammationen spridit sig till närliggande organ: njurar, livmodern, äggstockarna hos män - på prostatakörteln. Detta är farligt och orsakar ibland döden. Inflammation i njurarna, eller pyelonefrit - allvarlig sjukdom som yttrar sig genom symtom såsom ryggsmärta, täta urinträngningar, feber, försämring av det allmänna hälsotillståndet på bakgrunden av berusning. Du kan inte köra en sjukdom, är det bättre att behandla det i tid och börja leva ett normalt liv utan smärta och obehag.

Cystitis: behandling hemma

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Det förekommer ganska ofta. Mer från sjukdomen lider kvinnors hälsa.

Män lider mycket mindre ofta. Statistiken säger att endast 0,5% av männen är mottagliga för cysta. Bland kvinnor förekommer fallet i 25% av fallen.

Vad orsakar blåsan

Orsakerna till inflammation i blåsans slemhinnor är många. Detta är E. coli, klamydia, vissa typer av svampar. Sjukdomen kan uppstå som ett resultat av:

 • felaktig cirkulation i bäckenorganen. Detta leder till stillasittande arbete, med tätt underkläder, långvarig vistelse i pantyhose långvarig förstoppning;
 • låg immunitet, vilket leder till förkylningar och virussjukdomar;
 • alltför kryddig och kryddig mat;
 • Klimakteriet orsakar också inflammation i blåsan hos kvinnor;
 • diabetes mellitus.

Men den främsta orsaken till inflammation i blåsan är hypotermi. Därför rekommenderar läkare starkt att klä sig varmt under den kalla årstiden och inte delta i en samling på kalla bänkar, och ännu mer så stenar och betong.

Symptom på sjukdomen

Distingudera akut och kronisk form av blåsor. I akut form av sjukdomen, svår smärta vid urinering, frekvent frekvent urinering med små urinsekretioner. I skönhetsområdet finns skärsår, urinen byter färg, eventuellt feber, en chill.

Vid de första symtomen på sjukdomen behöver du se en läkare. Den försummade formen av blåsor kan botas mycket svårare och utan starka antibiotika kan inte uteslutas.

I kronisk form observeras tecken på cystitis som i akut, men de är mindre uttalade. Risken för dålig botad cystit är utvecklingen av interstitiell cystit. Det leder i sin tur till blåsans sår eller dess minskning. Här, utan kirurgisk ingrepp kan det inte. Tidig överklagande till en specialist hjälper till att undvika skadliga konsekvenser. Läkaren kommer att ordinera läkemedel och ge råd om hur man behandlar cystit hos hemmet.

Postkoital cystitis

Postkoital cystit förekommer hos kvinnor efter intimitet. Detta är en inflammatorisk reaktion som många kvinnor står inför.

Postkoital cystit kan uppstå på grund av anomalier i kvinnans anatomiska struktur, försummelse av hygieniska förfaranden efter kön, analfabeter användning av preventivmedel, överföring av partnerbakterier till kvinnans vagina.

Det behandlas postkoital cystit väl. I terapi används läkemedel som de som används vid behandling av vanlig cystit. Om postokital blåsan orsakas av anatomiska egenskaper kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig.

Diagnos med blåsor

Eftersom symtomen på blåsan kan sammanfalla med ett antal andra sjukdomar, och även sjukdomen i sig kan vara en konsekvens av andra inflammationer, är laboratoriediagnos nödvändig. En urolog eller gynekolog kommer att förskriva en PCR-analys (polymeras kedjereaktion) för infektion, urinanalys för bakteriologisk kultur. För att noggrant bestämma behandlingsförloppet kan en cytoskopi förskrivas.

Du kan behandla cystit i kombination med allmän restaurativ terapi. Därför är intaget av vitaminkomplexen mycket önskvärt.

Behandling med cystit

Cystitis kräver primärt upphettning. Därför är viloläge önskvärt. Det är nödvändigt att revidera kosten och utesluta akuta, salta livsmedel, alkohol, samt kaffe och ost. Drick mer vätskor. Inkludera i kost av tranbär och björksaft, icke-kolsyrade mineralvatten, tranbärsmor.

För sjukdomsperioden bör sluta intima relationer.

Hem behandlingar

Hur man behandlar cystit i hemmet oroar alla som lider av denna sjukdom. Effektiv hjälp vid läkemedelsbehandling av kronisk eller akut cystitisk form kommer att vara vattenprocedurer hemma. Det är användbart att ta ett badkar. Vattentemperaturen får inte överstiga 30 grader Celsius. Procedurstiden är från 10 till 15 minuter. I vattnet kan du lägga till växtbaserade infusioner av salvia, fälthästar. Kommer att passa barrträd bad. De är gjorda av torrpulver krossade tallålar eller flytande koncentrat.

Vid det övre trycket vanliga bad är det bättre att byta stillasittande i ett handfat. Så belastningen på kärlen och hjärtat blir mycket mindre.

En bra effekt vid behandling av cystit i hemmet ger värme genom torr värme. Hemma kan det göras med en varmare på nedre delen av buken. Rekommenderade senapplaster och paraffinapplikationer.

Behandling av cystit hos kvinnor hemma kan backas upp med ett så gammalt recept. Svetsas i en enhetlig potatis krossad, lägg i en påse och lägg på underkanten. Försök att inte brinna. Du kan lägga en servett under paketet.

Om du har blivit cystit, kan behandling hemma fortsätt medan du slappar till sjöss. Det varma bäckenområdet värmer upp gott. Även om du blir av med cystit vid sommaren, kommer ett sådant förfarande inte vara överflödigt.

Läkaren kan också rekommendera en massage i sakralområdet.

Kontraindikationer: Gör inte uppvärmningsförfaranden om cystit hos cancerpatienter, gravida kvinnor, kvinnor med frekvent livmoderblödning, med menstruation.

medicinering

Även om terapeutiska läkemedel mot cystit är välkända och de flesta av dem har tagits av våra mormor, är de mer benägna att överlåta utnämningen till en läkare, han kommer att utse något som hjälper. Varje läkemedel har sina egna specifika egenskaper och det kan mycket väl vara speciellt kontraindicerat för dig.

Effektiv behandling ges av:

 • Monural är bra för alla bakterier i blåsan. Ta det en gång om dagen på natten. Barn under 5 år är inte tillåtna
 • nolitsin. Antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder. Inte absorberas i blodet och andra vävnader i kroppen, samlar i urinen. Utnämnas inte till 18 års ålder. Gravida kvinnor får tas under strikt medicinsk övervakning;
 • furadonin har en snabb effekt. Redan på den andra dagen, om du dricker ett läkemedel, känner du att sjukdomen minskar. Men var förberedd för det faktum att hans mottagning åtföljs av konstant illamående;
 • furagin har en mjukare effekt. Det är lättare att överföra, men behandlingsperioden är längre.

För att underlätta tillståndet kommer det också att hjälpa palin, tetracyklinläkemedel, amoxicillin, nitroxalin etc. Det finns ett antal preparat baserat på växtämnen. De kommer också att hjälpa till att bota cystit: urolesan, cyston, phytolysin, monorel. Kompositionen innehåller extrakt av örter och eteriska oljor.

Som en bedövningsmedel i inflammationsprocessen kan du ta no-shpu, liksom antiinflammatoriska läkemedel ibuprofen, nurofen, diklofenak.

För att undvika biverkningar, kontakta alltid en urolog eller gynekolog.

Traditionell medicin

Det finns många människors botemedel mot blåsor. Att känna till deras egenskaper kan vara lämpliga och inte mycket tidskrävande att förbereda. Detta kommer att hjälpa till att bota cystit i hemmet.

vitlök

Vitlök har goda antibakteriella egenskaper. Det används ofta i terapi av olika sjukdomar, hjälper grönsaken och snabbt bli av med cystitis. Beredda från det infusion med honung. För att göra detta, ta två tandpipor och skalla dem, riva dem eller skära dem fint med en kniv, häll dem i termoserna.

Tillsätt en liter kokande vatten och låt det brygga i 3 timmar. Lägg till en sked full av honung, blanda väl och spänna. Ta 100 gram varje halvtimme. En dag ska inte dricka mer än en liter. Läkemedlet är kontraindicerat i sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Med cystit i hemmet kan du använda en blandning av aloe och honung, det har inga kontraindikationer. Placera de stora bladen i frysen i en timme och rulla sedan i köttkvarnen. Vik i en gryta och häll ett glas vatten. Koka och häll ytterligare 750 kockar i 30 minuter. Låt stå i 2-3 timmar och spänna allt genom lagret av gasbind. Lägg till honung. Ta 100 gram varje timme. Detta kommer att underlätta cystitis.

Växtberedningar

Hjälpa till behandling av blåsanotationer. Hur man cure cystitis hemma kommer att uppmana enkla recept:

 • hjälper till att plocka blad av bärbär 30 g och frön av persilja 20 g. En st. l. Samla ett glas kallt vatten och låt det smälta i 6 timmar, koka sedan 10 minuter, dränera. Drick små sips hela dagen;
 • Att läka denna komposition hjälper till: blad av björnbär 30 g, enbär frukt 20 g, gräs ryttare fält 15 g, biprodukt böna frukt 15 g. 4 msk. l. Sked blandningen häll 1 liter kokande vatten och koka i 10 minuter, insistera 10 minuter, dränera. Att dricka avkok under dagen;
 • behandling av blåsinflammation hos kvinnor genom skörd av växtblad lämnar 20 g, rhizomhinnoceros 15 g, gräshästsvältfält 15 g. 1 msk. l. koka i 2 glas vatten i 10 minuter, insistera och drick varmt för 1 glas på eftermiddagen. Du kan göra en infusion av 1 msk. l. för 2 glas vatten, insistera på 1 timme och ta ett glas i varm form.

Dekoktioner och infusioner

Behandla cystit hemma med infusioner och örter av medicinalväxter. De beprövade recepten i århundraden underlättar tillståndet och lindrar sjukdomen.

Förbered decoctions och infusioner är lätta:

 • när cystitis hos kvinnor är bra hjälper en sådan avkok: 1 tesked krossad rhizom av ayr häll ett glas kokande vatten. Insistera i 20 minuter, dränera. Ta ett halvglas 4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter;
 • 1 msk. l. hällkottar Häll 1 kopp kokande vatten, håll elden i 5 minuter, dränera. Ta 1 msk. l. 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna
 • Cystitis hemma kan botas om det bryggas i 0,5 liter kokande vatten en handfull hackade morotoppar. Infuse, insvept, 1 timme. Drick infusion i 3-4 måltider 30 minuter före måltiderna;
 • Att behandla en cystit i husförhållanden hjälper också snabbt eller hjälper till med sådana medel: 1 föremål. l. Leaf molnbär brygga i ett glas kokande vatten, insistera 30 minuter, dränera. Drick som ett diuretikum för 50 ml 3-4 gånger om dagen;
 • 1 msk torrt eller friskt örtgräs (medelstor stjärna) brygga, som te, i ett glas kokande vatten. Drick ett halvt glas 3-4 gånger om dagen. Detta kommer att hjälpa till att bli av med cystit i hemmet i akut form;
 • 1 tsk. Persilja frön bör slipas små i en mortel eller i en kaffekvarn, brygg med ett glas kokande vatten, stå i 2 timmar, dränera. Ta små mängder 2 koppar infusion under dagen om urintestet visade närvaron av protein;
 • cystit behandlas hemma med dill: frön av dill (1 del) häll vatten (20 delar), infusera 8 timmar. Ta innan måltiderna
 • med frekvent urinering kommer att hjälpa majs stigmas. De brygger som te. Drick tre gånger om dagen.

Örterbehandling är indicerad för blåsning hos en ammande mamma, men endast efter råd från en läkare.

Behandling med porer

Hur man behandlar cystit i hemmet med hjälp av gröt vet de traditionella läkarna. Denna typ av behandling har funnits länge. Använd hirs. 1 msk. l. hirs häll 1 msk. kokande vatten. Smäll i 10 minuter. Insistera 5 minuter. Ät medicinen enligt ordningen:

 • den första dagen av 1 msk. l. varje timme;
 • den andra dagen ökas dosen till 3 st. l. i receptionen
 • från och med den tredje dagen, hälften av glaset.

Det tar en vecka att bota det. Hirse innehåller vitaminer från grupp B och vitamin PP, liksom ett stort antal makro- och mikroelement.

Att bota cystit hemma hos kvinnor kan prova, och detta recept: en halv kopp vete efter tvätt i 20 minuter för att fylla kopp kokande vatten och sedan gnugga tills en grumlig lösning, som ska tas en halv kopp 2 veckor.

För att bli av med en cystit för evigt är det möjligt att endast följa alla hygienregler, för att inte anta superkylning och ha förstärkt immunitet.

Hur man behandlar cystit i hemmet?

Besök på toaletten blir allt vanligare, men desto mindre produktiva: du kan klämma ut en hel del urin, ibland med en blandning av blod. Under och efter urinering uppträder smärta. Ibland drar man smärtor över puben. Allt detta - symtomen på cystit, en sjukdom som oftare påverkar kvinnor. Och även om det inte finns någon risk för cystitis liv, är det mycket förmånligt att förstöra några av sina dagar.

Syftet med denna artikel är att berätta hur man behandlar cystitis hemma och hur man klarar av denna sjukdom så fort som möjligt. Vi rekommenderar även artiklar med recensioner av medel för att lindra smärta och inflammation och antibakteriella läkemedel mot cystit. Vid graviditet rekommenderas en separat artikel.

Vad är cystitis?

Cikit är en smittsam sjukdom. Endast hans patogener lever i vår egen organism. I 85-95% av fallen är orsaken till urinvägsinfektioner E. coli, en gemensam invånare i tarmarna. En annan typisk patogen är Staphylococcus saprophyticus, en representant för hudmikrofloran. Och de kommer in i blåsan på ett stigande sätt: från huden eller från ändtarmen genom urinröret.

Hur förhindrar utseende av blåsor?

Det är klart varför kvinnor lider av cystit oftare - det handlar om anatomi. Urinröret hos kvinnor är mycket kortare än hos män och blåsan är större, vilket betyder att det kan tömmas mindre ofta. Men urinflödet sköljer effektivt mikroorganismer som har trängt in i urinväggen. Därför - den första regeln för kvinnor: vill inte träffa cystitis - besök toaletten var 3-4 timmar.

En annan vanlig orsak som orsakar blåsor är mikrotrauma hos kvinnlig urinrör under samlag. Den så kallade deflorationcystitisen fördärvar ofta smekmånaden. Råd till älskande män: glöm inte intim hygien. Rådgivning till förnuftiga kvinnor: Tömning av blåsan före och efter kön minskar risken för infektion avsevärt.

När ska jag se en läkare?

Ingen ensamstående kvinna är försäkrad mot enskilda fall av blåsor. Men om fenomenet dysuri återkommer, är det värt att genomgå en omfattande undersökning.

Graviditet är en särskilt farlig tid. Immunsystemets arbete och hormonell bakgrundsförändring, växelsträngen förflyttar urinblåsan, kränker urinflödet och som ett resultat - en infektion. Samtidigt ökar bakteriuri risken för för tidig födelse med 2 gånger - så att blåsan under denna period inte alls är ofarlig.

Om symtomen på sjukdomen har en man, bör man konsultera en specialist omedelbart och nödvändigtvis, cystit hos män är nästan alltid sekundär (läs också en artikel om behandling av blåsor hos män). Och grundorsaken kan vara prostatasjukdom eller diabetes eller urolithiasis. Vidare kan liknande cystit symtom vara under icke-gonokockuretrit (dess troliga patogener - klamydia, mykoplasma, trichomonas) och urinblåsa tuberkulos.

Läkaren ska göra urin- och blodprov, kulturerna på mikrofloran kommer antagligen att skicka till blåsans ultraljud, eventuellt - för cystoskopi, ta ut ur urinröret. Om undersökningen visar att cystit är okomplicerad, kommer du troligtvis att lita på att klara sina symtom på egen hand.

Vad ska man göra med cystitis?

 1. Det är mycket önskvärt under en exacerbation att stanna i sängen, under en varm filt, med en varmvattenflaska i underlivet (om det inte finns något blod i urinen, då avbryter vi värmepuden).
 2. Drick så mycket som möjligt. Te - endast med mjölk, kaffe och öl är uteslutna. Varmt välkommen tranbär, tranbär och blåbär fruktdrycker (de innehåller proantatsianidy förhindra bakterier fäster på blåsväggen), bra buljong havre, mjölon, björk knoppar, med uppkomsten av blod - nässlor. Fytoterapi är mest effektiv i form av avgifter, apotek erbjuds alltid färdiga. Örter kan brygga ditt eget, men du kan använda tabletter (Cystone, Kanefron) droppar (Urolesan, Spazmotsistenal) eller pasta (Phytolysinum) - detta är inte bara ett naturläkemedel bara "kompakt packade."
 3. Dieten ger upphov till kryddor, konserver, marinader, men mejeriprodukter, frukter (särskilt vattenmelon) och grönsaker kommer att gynna. Mer detaljer kan läsas i artikeln om kost för blåsor.
 4. Gå inte för blåsor i bad eller bastu, men tvättning med varmt vatten med speciella medel för intim hygien hjälper till att minska obehag efter urinering.
 5. Du kan ta en no-shpu, sätta ljus med papaverin - det gör smärtan ofta lättare (läs en separat recension av droger för att bekämpa symptomen: smärta och inflammation).
 • Monural - 3 mg en gång, 2 timmar efter att ha ätit
 • Nolycin, 1 tablett 2 gånger, i 3 dagar,
 • Biseptol för 2 tabletter. 2 gånger - 3 dagar.

Om blåsan är återkommande, eller om patienten är äldre eller om diabetes mellitus är, bör uroseptiken gå längre - minst en vecka.

OBS! Gravida kvinnor är kontraindicerade med Biseptol och Nolycin, de kan inte ta Furadonin och Tetracyclines. De valfria läkemedlen för dem - Amoxicillin eller Cefuroxime, men låter dem bli bättre utsedda av läkaren efter undersökningen - det är säkrare för en kvinna och ett barn.

Vad ska jag frukta?

Om frekvent och smärtsam urinering åtföljs av låg ryggsmärta och feber, är det inte uteslutet att infektionen sprider sig till njurarna, och det finns inget sätt att göra utan en läkare.

Till vilken läkare som ska ansöka

Vid den första episoden av en cystit är det möjligt att adressera till terapeuten. Om sjukdomen tar en återkommande eller kronisk kurs bör du få ett urologsamråd och vara säker på att genomgå cystoskopi.

Kolla in de populära artiklarna

Kommentarer: 9

Kristina

hjälper fortfarande en konstant sport, gick jag till gymmet i 6 månader, glömde i allmänhet vad som är cystitis. men när han stannade, återvände han. Det är nödvändigt att flytta, på kardiosimulatorer för en timme om dagen, minst 3 gånger i veckan (helst 5 dagar). imorgon ska jag gå till hallen!

Renata

Jag tvivlar på det. Jag går in för sport hela tiden, men cystitis besöker mig vid det mest oväntade ögonblicket (även i varm sommar, när det är fysiskt omöjligt att kyla någonting). Och förra gången var hans form så skarp att jag misstänkte stenar i kanalerna. Och allt detta var på toppen av regelbunden fysisk aktivitet.
Allt detta är en slump.

Nadia

Här pobyla med sin man efter 9 månaders separation (och på dem. Omedelbart fick denna sjukdom! Strängt observera personlig hygien, och det gjorde han inte gryaznulya.No ärligt hur det gick jag vet inte! Nu sitter jag i en bassäng med varmt vatten blandat med bakpulver. ( (Jag hoppas det hjälper!

Till sodaleniyu har jag kronisk blåsan. Och när du är sjuk med cystiti - du stannar också på fruktansvärd hunger?

Victoria

Kära tjejer! Själv lidit i år! Och såg inte lumenet förutom ett varmt bad och en kopp dill. Detta lindrade smärtan och gav styrka att leva på. Jag är allvarlig. Smärta fruktansvärt avbrott 3-5 dagar efter vilket igen attacken försökte medicin, rådfrågades med läkarna. En skickade mig hem och sa mer att dricka, med det olösta problemet jag lämnade.
Men! En gång var en ung läkare och gjorde vad han sade - smärtan torterade mig ännu en halv månad men inte med en sådan frekvens och effekt, men de var. Därefter lämnade de bara! I ett halvår kommer jag inte ihåg dem. Men jag vet vad det är. Du kan inte gå någonstans utan en drink. Det fick till att tåget skulle ta med honom och att strö fänkål i te eller Motell när nebylo varmvatten, och jag behöver snarast göra dill - att samla vatten bidé. Jag tror att du förstår den här känslan när du vill klättra väggen och bryr dig inte.
Så här var jag botad. Receptet är väldigt enkelt och jag vill berätta för alla om det:
Vi köper droppar av valerian. Tre gånger om dagen på en matsked. Jag späds till exempel i en kopp vatten. Så drick en månad. Efter kursens slut kommer allt inte att gå snabbt. Jag förtvivlade mig själv. Men nej, allt visade sig. Jag har verkligen upplevt smaken av livet, utan rädsla och rädsla! Och det viktigaste är att mina test var helt rena och smärtan var outhärdlig. Så lägg upp med valerian och säkert gå till återhämtning!

Irene

Är inte en kommentar, men en sorts helvete, akut smärta kan tas bort nimesilom, bör behandlingen vara under överinseende av en läkare urolog, vilket gör TANK urinodling med definitionen av känsligheten för antibiotika, antibiotika och urosetikami + stöder mikroflora terapi för andra ändamål. Kronisk allt eftersom de behandlas med bassänger, dill och internet.

Cystitis - behandling hemma av folkrättsmedel

Cystit - inflammation i muren (slemhinna) i urinblåsan, orsakad av olika infektioner. Sjukdomen kännetecknas av nedsatt blåsfunktion och en förändring i urinsedimentet. Kvinnor är mer benägna att blåskatarr än män på grund av de anatomiska funktioner i kroppen: den kvinnliga urinröret är mycket kortare och bredare, och anus ligger (i förhållande till urinröret) är mycket närmare. Låt oss överväga i detalj varför det finns en cystit, behandling i husförhållanden med medicinskt och nationellt medel, förebyggande underhåll av sjukdomar.

Orsaker till cystit

Den främsta orsaken som orsakar utvecklingen av patologi är en bakteriell infektion. Mindre vanligt utvecklas cystit på grund av irritation av blåsan eller annan skada på den. Sjukdomen fortskrider när bakterier (hud eller tarm) tränger in genom urinröret (urinrör) i blåsan och multiplicerar därmed aktivt.

Bortsett från Escherichia coli Escherichia coli, normal, som bor i rektum, kan blåsinflammation orsakas av stafylokocker, Proteus, genitala infektioner: svampar av släktet Candida (Candida), Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, virus (inklusive herpes II typ), Trichomonaser.

Riskfaktorer för inflammation i blåsan:

 • olika trauma mot blåsans slemhinnor;
 • störd cirkulation i bäckenorganen och blåsans vägg
 • nedsatt immunitet på grund av hypovitaminos, hypotermi, stress, sömnlöshet, överförda infektionssjukdomar;
 • störningar i hormonsystemet (graviditet, diabetes, klimakteriet);
 • förgiftar kroppen med giftiga föreningar och gifter, vilket medför negativ inverkan på urinblåsans vägg av giftiga ämnen som utsöndras i urinen.
 • stagnation och sönderdelning av urin, där bakterier multipliceras aktivt. Problemet uppstår med ofullständig tömning av blåsan, såväl som i fall där en person regelbundet lider av urinering.
 • överfört urologiska, venerala och gynekologiska sjukdomar;
 • systematisk förstoppning, dysbios;
 • felaktig mopping av anus efter avföring
 • bristande efterlevnad av elementära hygienregler, oregelbunden tvättning och en sällsynt byte av trosor och dynor;
 • brist på motion;
 • mikro-trauma i urinröret hos kvinnor, erhållet som ett resultat av samlag
 • frekvent förändring av sexuella partners;
 • överdriven passion för kryddig, salt, kryddig, rökt och stekt mat.

I vissa situationer kan blåsan utlösas efter kirurgisk eller instrumentell medicinsk intervention eller i fall av blåskateterisering.

Symtom på blåsan

Enligt arten av sjukdomsförloppet är cystitis uppdelat i akut och kronisk.

Akut cystit utvecklas plötsligt, vanligtvis efter hypotermi eller annan provokationsfaktor, och kännetecknas av följande manifestationer:

 • frekvent uppmaning att urinera (flera gånger i timmen);
 • ömhet i urinering, brännande och stickningar i urinröret
 • Stretch smärta i perineum, underliv och suprapubic zon;
 • efter tömning finns det en känsla av urinblåsans fullhet med urin;
 • frysningar, generell svaghet, förlust av effektivitet;
 • obehag i könsorganet
 • urin förvärvar en karakteristisk mörk skugga, ibland med bloddroppar;
 • i vissa fall finns det en ökning av kroppstemperatur, illamående och kräkningar.

Kronisk cystit karakteriseras av samma manifestationer som den akuta formen, endast alla symtom är mindre uttalade.

Komplikationer av blåsan

Sjukdomen kan prova hos gravida kvinnor födelsen av ett för tidigt barn med en kroppsvikt på mindre än 2,5 kg. En av konsekvenserna av kronisk blåsan är njurens infektiösa patologi (de yngre barnen och äldre är mest utsatta för den komplikation som ligger längst ner). Kanske efter den överförda cystitisen utseendet av blodföroreningar i urinen - hematuri eller hemorragisk blåsan.

förebyggande

Om du någonsin haft en cystit i ditt liv, så är det värt att ta hand om din hälsa. Det finns ett antal rekommendationer från erfarna urologer, vilket möjliggör för att minimera risken för återkommande sjukdom:

 • bära underkläder av sina naturliga tyger, klä tillräckligt på väder för att förhindra hypotermi, särskilt könsorganen och underbenen;
 • vid användning av toalettpapper bly i riktning från anus till urinröret, och inte vice versa, för att förhindra inträngning av opportunistiska bakterier från ändtarmen in i urinröret;
 • Använd inte syntetiska rengöringsmedel för intim hygien, vilket irriterar urinröret med kemikalier (konserveringsmedel, luktämnen, ytaktiva ämnen, parabener) som utgör deras sammansättning.
 • Använd de enklaste hygienåtgärderna utan lukt och tillsatser, till exempel barntvål;
 • när du urinerar urin, tillåter inte långvarigt tålamod
 • Töm alltid blåsan fullständigt;
 • Observera dricksregimen (minst 2 liter rent vatten per dag) - vätskan bidrar till att förhindra reproduktion av bakterier i blåsan;
 • Efter samlag, så snart som möjligt, töm blåsan;
 • kassera membranet (preventivmedel), välj en mer tillgänglig metod för att förebygga oönskade graviditeter;
 • vägra att bära snäva byxor och jeans.

Medicin för blåsan

Akut inflammation i blåsan behandlas med uroseptiska läkemedel, icke-fluorerade kinoliner, antibakteriella medel (bredspektrum antibiotika: penicillinserier, cefalosporiner). För avlägsnande av smärtsamma symtom är det lämpligt att förskriva antispasmodik (papaverin, no-shpa) och analgetika (ibuprofen, paracetamol).

Patienten ordineras en riklig dryck och en diet med förbud mot användning av salt mat, kryddor, röka produkter. Dekoktioner av örter som har en diuretisk effekt (njure te, bärbär), bidrar till en snabb återhämtning. Varmt bad (generellt och lokalt), värmare hjälper till att minska blödans ömhet.

Cystitis - behandling hemma

tranbär

Nypressad juice av röda bär av tranbär snabbt och effektivt undertrycker utvecklingen av sjukdomen, som fortsätter i mild form. Biologiskt aktiva komponenter av tranbär förgör den patogena mikrofloran i urinblåsan, lindrar den inflammatoriska processen, har en liten analgetisk effekt. 150 ml tranbärsjuice konsumeras flera gånger om dagen. I frånvaro av färska bär på apoteket får du torra extrakt av tranbär, vars effekt riktar sig mot behandling och förebyggande av cystit.

Uppvärmning

Den populära användningen av uppvärmd röd tegel för behandling av blåsans inflammation. En bit tegel värms upp i eld, läggs i en emaljhink, sitter på toppen av den och tätt lindas nedre extremiteterna, ända upp till midjan. Efter 20 minuter torkas patienten torr med en handduk och går till sängs. Symtom på cystitis försvinner efter det fjärde förfarandet. För att förbättra effektiviteten av behandlingen på röd-hett tegel tjockregnbjörktjära.

Persilja frön

En tesked persilja frön lockigt häll ett glas kylt kokt vatten. Medlet insisterar minst 10 timmar på en varm plats, filtrera och drick 15-20 ml varannan timme i flera dagar.

kamomill

Kamillehälsningsegenskaperna hjälper till att bota cystit, även i det akuta skedet, ganska snabbt och smärtfritt. 4 msk. skedar av torra blomkronor häll 2 liter kokande vatten, insistera 15 minuter, filtreras och hälls i ett handfat. Tillsätt varmt vatten och sätt i badet tills infusionen svalnar. För att förbättra effekten av kamomill, lägg till kalendula (1: 1). Förfarandet upprepas minst 3-4 gånger under dagen. Infusion av kamomill används och inuti som ett effektivt antiinflammatoriskt och lugnande medel. 1 msk. en sked av blomställningar ångas i en tekanna med ett glas kokande vatten, insisterade i 20 minuter, filtreras och tas med honung för ½ kopp tre gånger om dagen.

Eteriska oljor mot blåsor

Lägg rena etrar i glaset med havsalt: sandelträ - 2k., Juniper - 2k., Eucalyptus - 3k., Lös det i ett bad med varmt vatten och sätt i det i ca 10 minuter. Det bör noteras att essentiell olja av enbär är kategoriskt kontraindicerad vid graviditet.

Cowberry löv

2 tsk torra råvaror ångas med ett glas kokande vatten och pressas på ett vattenbad i ungefär en kvart i timmen. Därefter insisteras buljongbär på ca 2 timmar, filtreras och berusas för ½ kopp fyra gånger om dagen före måltiden.

Om du förstår att du har cystit är behandling hemma oönskade att börja utan råd från en läkare som kommer att ordinera adekvat terapi och ge råd om vilka metoder av traditionell medicin som är lämpliga att tillämpa i varje enskilt fall. Var frisk!

Navigering efter poster

Cystitis - behandling hemma av folkrättsmedel: 17 kommentarer

Kotya, åtminstone orsaken var bestämd att det är en provokatör av blåsor, så det är lättare att utföra förebyggande. Och jag har lite avkoppling i kosten, en skarp drink eller en kaffebrist, så också kan blåsan börja. Något mycket svag hälsa har blivit. Ja och ingen tid att gå till läkare flyr uroprofitom vid första ofta lust, det finns ämnen som minskar dessa kramper, liksom risken för återkommande exacerbationer. Ett bra botemedel, enligt min mening.

Jag har upprepade dagliga kuddar av cystit, jag var tvungen att ge upp dem.

Intressant råd om en röd tegelsten och en hink, men jag själv riskerar inte ett sådant försök. Men om tranbärrådet är effektivt och ganska passande, mer än en gång redan tranbär reparerades med blåsor, det är inte dålig inflammation minskar i urinblåsan. Eller jag köper uroprofit, det finns också tranbär där, bara det är bekvämare att dricka.

Vilken typ av botemedel är detta, tranbärsekstrakt av något slag eller vad?

Angela, det här är ett komplicerat botemedel i kapslar, inte bara tranbärs-extrakt där, utan björnbär med horsetailfält. Antimikrobiella egenskaper i dem och lite spasmer minskar, jag gillar denna lösning.

Liksom det är omöjligt att värma en blåsan vid en cystitis. Varför finns konfliktinformation överallt?

Hemma i allmänhet kan du slappna av, om blåsan fortfarande syns. På jobbet kommer exakt en plåga att vara. Jag samlar ett varmt bad, ta ett par koppar varmt te med mig och sitta varmt. Du kan göra en kompot av tranbär, det kommer också att vara bra. Jag har fortfarande uroprofit hemma i sådana fall, det har tranbär och det finns också bärbär, hästslag, de är alla antimikrobiella örter, och när cystit är väl reducerad smärta.

Hemma är både örter och tranbärsjuice bra, men om det finns en misstanke om att en infektion, så ska minst en monoral tas först.

Jag har blåsor i mer än ett år, jag vet helt väl att när jag förvärras måste jag ta det monorala pulvret. Och sedan följde jag honom till apoteket - sälja inte, bära recept, säger de. Och läkaren har sjukskrivning. Och nu är det vad man ska göra, frågas det? Innan sådana regler skulle kunna införas, skulle vi vara säkra på att alla läkare i fältet och när som helst når det är möjligt.

Jag botade kronisk cystit definitivt.
Flickor, min historia är väldigt lång, men jag försäkrar dig att jag försökte alla medel, kringgåde en massa urologer, men alla till ingen nytta. I fråga om behandling passar alltid på allvar, för jag har själv
medicinsk utbildning och jag förstår vad som är. Den sista urologen skrev en diet för mig
på bakgrund av läkemedelsbehandling, nämligen - alternativ protein och proteinfria dagar. dvs 3 dagar åt jag kött, fisk, skivor där,
och äter inte frukt, då 3 dagar inget kött, fisk, ägg, bara fruktgrönsaker, juice och mjölk. Och så 3 veckor tills behandlingen är över.
Faktum är att medan vi äter mat rik på proteiner av animaliskt ursprung surgörar alla vätskor i vår kropp pH-värdet
mindre än 5, inklusive urin. Mikroorganismer utvecklas mycket bra i denna miljö. När vi äter mat av vegetabiliskt ursprung
pH blir högre än 5, mediet blir närmare alkaliskt, i ett sådant medium lever inte de flesta mikroorganismer. Mjölk och mejeriprodukter,
även om det är av animaliskt ursprung men mycket rik på kalcium och andra mineraler, är en kvalitativt annorlunda produkt än köttet själv och orsakar
pH-reaktionen i kroppen liknar frukt. Som ett resultat, i slutet av behandlingen, sa jag om mina observationer till urologen, som hjälpades inte genom behandling, men
diet, hon spred hennes händer. Hon föreskrev en diet för att orsaka pH-stress i bakteriekolonierna i min blåsa. Men så snart jag började äta
köttprodukter, så det var smärta. Läkaren kan inte rådgöra med vad jag råder, nämligen avslag på köttprodukter. Detta står i motsats
etablerade normer av en mat, på den eller det här läkar alla talar, det är det nödvändigt att alla. Detta är dock inte så. Speciellt i denna ålder, när
rent kött i butiker du inte hittar, det är fyllt med antibiotika, konserveringsmedel, färgämnen och andra kemikalier, jag är personlig
Jag kollade upp erfarenheten. Jag lämnade långsamt köttet. Först åt jag bara fisk (kyckling, nötkött, ägg, lever, korv-allt detta jag inte åt)
Så ungefär en månad tog de första dagarna naturligtvis i matsalen en kotlett, men kom ihåg vid bordet och gav sin man). Sedan gick längtan efter köttet.
Jag luktade även det kokta köttet eller gravy verkade äckligt. En månad senare lämnade fisken. När jag slutade äta
mördare mat, då glömde jag vad som är cystitis. Jag slutade att vara rädd för förkylningen, sexuella handlingar blev smärtfria, jag blev mindre benägna att bli sjuk med förkylningar.
Det viktigaste - på denna diet förändras medvetandet. Mentalt blir du mer balanserad, stress är inte längre hemskt, det finns koncentration,
koncentration på jobbet, stämningen är helt enkelt underbar! Jag gick till Baikal, avslappnad kropp och själ, det här är en magisk plats!
Tillbaka Jag började göra yoga och självutveckling, det var inte svårt för mig, för det visade sig vara allvarliga yogis - vegetarianer.
Jag har aldrig haft några illusioner om veganism eller vegetarianism förut, och jag gillade verkligen att äta stekt revben, en tunna nötkött.
Men efter att ha gått igenom detta helvete med blåsor, förlorade jag nästan allt, även jag själv. Jag bytte till vegetarism, inte för att jag var hjärntvättad
eller "föll i sekten" nej. Allt hände enligt receptet på läkare, protein och proteinfria dagar, kom ihåg? Om du inte kan
omedelbart överge köttet, gå till fisken, som jag gjorde, då kommer det att komma. Jag rekommenderar att du ändrar kosten gradvis. Och yoga självklart
Detta är en mycket viktig sak! Jag gör det själv, utan tränare, och allt i mitt liv har förändrats, jag lever bara och är glad! Jag önskar alla
hälsa, tack till de som har läst! Ljus, lycka, positiv till dig! Lev i gott samvete, i harmoni och i harmoni med naturen!

Tack för dina rekommendationer, Olesya. Jag har också länge lider av blåsor. Det senaste året med en avundsvärd regelbundenhet. Anfaller en gång i veckan. Jag började märka att det finns produkter som attacken inträffar oftare. Jag kan inte äta druvor och aprikoser. Korv också. Läkaren sa tyvärr ingenting för kosten. Du har rätt, Olesya, den här sjukdomen påverkar inte bara kroppen, utan också psyken. Tack igen, jag ska försöka en diet.

Cystitis med folkmekanismer är helt enkelt overkligt. Det enda som kan göras är att ta bort smärtan med hjälp av speciella örter. Tja, det är bäst att kontakta läkare.

Och jag börjar alltid ta Uproiphyte när cystitisen börjar. Det är också naturligt och hjälper till att lindra tillståndet. Men till läkare alla jag adresserar, och hur utan dem?

Här, även om det här verktyget läste jag nyligen. Och jag gillade kompositionen. Men hjälper det? Det är nödvändigt att köpa och försöka. Och då leder någon hypotermi till en förvärring, redan mycket läkemedel perepila.

Tja, om du inte försöker ta reda på det. På mig personligen förbättrar uroprofit en status snabbt nog, även i mycket akut stadium. Därför är alltid detta verktyg i medicinska skåpet. När allt kommer omkring, i kompositionen av bra komponenter, tranbär, bärbär, horsetailfält. Den senare har en antispasmodisk effekt, så jag tar inte ens antispasmodik. Tja, andra växter är kända för deras antiinflammatoriska och diuretiska effekter. Och jag använder en torr, känd hink med en tegelsten.

Efter att ha återvänt från havet blev jag fångad. Till läkaren att adressera blev inte, eftersom det var allt i ett första skede. bestämde sig för att dricka örter, köpte en samling i ett apotek. Det var lätt.