Huvud
Förebyggande

Rekommendationer för användning av levofloxacin i blåsan

Levofloxacin i cystit används i ett komplex av läkemedelsbehandling. Detta är ett antibakteriellt läkemedel från gruppen av fluorokinoloner. Spekteret av dess effekt är extremt brett. Levofloxacin är effektivt mot de vanligaste grupperna av patogena mikroorganismer, även om andra antibiotika inte ger konkreta resultat. Effektiviteten av detta läkemedel bekräftas av många positiva svar från patienter och vårdpersonal.

Komposition, form av frisättning och mekanism för exponering för läkemedel mot patogenen

Levofloxacin tillhör syntetiska antibiotika. Det finns inga analoger eller prototyper av detta ämne i naturen. Fluoroquinoloner, som detta läkemedel tillhör, har utvecklats relativt nyligen. De är officiellt godkända för användning endast under 80-talet av förra seklet. Levofloxacin tillhör andra generationens fluorokinoloner. Det utvecklades specifikt för att bekämpa de patogener som blev resistenta mot gamla typer av antibiotika.

I kompositionen av levofloxacin finns det en aktiv substans, som har samma namn som själva läkemedlet.

Läkemedlet har två former av frisättning:

 1. Tabletter av 250 och 500 mg.
 2. 0,5% lösning för infusion.

Som hjälpämnen används vanligtvis mikrocellulosa, järnoxid, titandioxid och makrogol. De används i skalet av tabletter.

Det finns en annan form av levofloxacin, som ögondroppar, men de används endast för behandling av infektioner lokaliserade i ögonområdet.

Läkemedlets verkningsmekanism på orsakssystemet av sjukdomen är att det blockerar bildandet av bakteriellt DNA. Som en konsekvens förlorar de sin förmåga att reproducera och snabbt dö. Tack vare dessa egenskaper kan läkemedlet framgångsrikt hantera både aeroba och anaeroba bakterier, lika väl påverkar både grampositiva och gramnegativa mikroorganismer.

Levofloxacin kan också användas för att kontrollera klamydia, uraplasma, mykobakterier och många andra patogener.

Hur läkemedlet används för cystitis

Indikationer för dess användning är sådana former av sjukdomen:

 • Akut eller kronisk cystit av infektiös natur. Skillnader i det här fallet är relaterade till behandlingens varaktighet.
 • Posttraumatisk cystit. Denna form av sjukdomen orsakas av icke-infektiösa faktorer. Emellertid är själva faktumet av närvaron av en inflammatorisk process gynnsam för möjlig multiplikation av patogena mikroorganismer. Därför föreskrivs antibiotika om patienten har en patogen mikroflora.
 • Cystitis, som uppstod efter kirurgisk ingrepp. Infektion kan registreras som ett resultat av en överträdelse av den aseptiska behandlingen, och mot bakgrund av den inflammatoriska processen som har utvecklats till följd av operationellt trauma. Det kan betraktas som en typ av traumatisk cystit, varför orsakerna till utnämningen av levofloxacin är samma.

Behandlingsförloppet med levofloxacin för cystit kan variera från en vecka till två. Dess längd beror på sjukdomsformen, dess scen och svårighetsgraden av kursen. Den dagliga dosen av läkemedlet ska inte överstiga 500 mg. Hans mottagning kan delas in en eller två gånger om dagen. Med användning av läkemedlet genomförs kontinuerligt laboratoriekontroll av urinsammansättningen.

I regel föreskrivs en ny leverans av testet en vecka efter läkemedlets start. Av deras resultat beror på läkarens beslut att förlänga behandlingen med Levofloxacin eller sluta ta läkemedlet.

Vad de säger om användningen av drogen

Om vi ​​pratar om recensioner om användningen av Levofloxacin kan de delas in i två grupper:

 1. Recensioner från läkare.
 2. Återkoppling från patienter.

Läkare konstaterar nästan enhälligt att med utnämningen av läkemedlet i akuta former av cystit, finns det positiva förändringar i patientens tillstånd. Vanligtvis uppenbarar sig sig efter 3-4 dagar att ta drogen. Samtidigt minskar smärtan och antalet resor till toaletten minskas betydligt.

Bland patienterna överväger positiva utvärderingar av levofloxacin också. En analys av deras feedback tyder på att de flesta av dem använde läkemedlet bara med sjukdomar i genitourinary sfären. Patienter rapporterar att biverkningar inträffar sällan under antagning. I princip klagade patienter som hade tagit drogen i minst 7 dagar om sitt utseende och hade bland annat magsår eller duodenalsår.

Således, baserat på kommentarer av experter och patienter som tar läkemedlet, kan man dra slutsatsen att den Levofloxacin är effektiv och en av de säkraste antibakteriella medel för behandling av urogenitala sjukdomar, såsom cystit.

försiktighetsåtgärder

Därför bör det tas strikt i enlighet med bruksanvisningen och endast för läkares recept.

De viktigaste kontraindikationerna vid användning av levofloxacin är:

 • ålder är mindre än 18 år
 • allergi mot drogen;
 • problem med njursjukdom
 • epilepsi eller andra sjukdomar som orsakar anfall.

Ta inte drog och kvinnor under amning. Äldre bör också vidta försiktighetsåtgärder när de tas. Detta beror på det faktum att med ålder kan förvärras njurarnas arbete, vilket gör det svårt att ta bort drogen från kroppen. Dess ackumulering kan leda till allvarlig förgiftning.

Patienterna bör strikt följa schemat för att ta medicinen. Om du slutar behandlingen tidigt - kan sjukdomen återvända. Överdosering Levofloxacin är ännu farligare. Det orsakar psykiska störningar, hjärtproblem, kramper och andra allvarliga avvikelser, vilket eliminerar kräver akut medicinsk hjälp.

Antibiotikabehandling av infektiös cystit med Levofloxacin

Det finns ofta situationer när cystit i akut eller kronisk form av läckage utvecklas på grundval av befintlig gynekologisk eller urologisk inflammation. Endast med ett omfattande tillvägagångssätt vid behandlingen av denna sjukdom kan vi uppnå fullständig återhämtning av patienten. Först och främst innefattar behandlingen användning av bredspektrumantibiotika för att hämma den aktiva reproduktionen av patogena mikroorganismer och deras proliferation i vävnader. Hittills är den farmakologiska marknaden full av läkemedel som påverkar infektiösa foci av lesioner i blåsan. Levofloxacin i cystit är en av de mest populära läkemedlen.

Innehållet i artikeln

Beredningens egenskaper

Sjukhuscystit har ofta en infektiös etiologi. Inflammatoriska processer provoceras av olika patogena svampar, bakterier som kommer in i blåsans slemhinnor längs stigande eller nedåtgående vägar. Behandling av cystit, orsakad av patogena virus, innefattar användning av antibiotika. Levofloxacin är en helt syntetisk läkemedel från den farmakologiska gruppen av fluorokinoloner. Denna medicinering visar den höga effektiviteten av cystitterapi i någon form av läckage på grund av möjligheten att baskomponenterna i kompositionen hämmar DNA hos mikrober och bakterier. Som ett resultat börjar återhämtningsfasen.

Formutsläpp och kemisk sammansättning

Levofloxacin produceras av olika inhemska och utländska farmakologiska företag: Teva, Vertex CJSC, Tavanik CJSC, Nizhpharm Company. Detta läkemedel framställs i form av tabletter eller en lösning för infusioner.

Den aktiva substansen är levofloxacin. Beroende på form av frisättning av läkemedlet är ytterligare komponenter följande:

 • i tabletter med fettlöslig beläggning innehåller kristallin cellulosa, magnesiumstearat, krospovidon, talkrenat, triacetin, titandioxid;
 • i lösning för infusioner saltsyra, vattenfri glukos, steril vätska för intravenös injektion finns närvarande.

Följande egenskaper vid produktion av levofloxacin kan särskiljas:

Farmakologisk aktivitet

Baktericidalt läkemedel Levofloxacin kännetecknas av ett brett användningsområde, vilket gör det så populärt inom medicin. Den aktiva substansen i motsats till ofloxacin är effektivare. Verkan av denna medicinering är baserad på: blockerar DNA i en mikrobiell cell, hämmar processerna för ytterligare reproduktion och tillväxt. Under kliniska prövningar fann man att många gram (+) och gram (-) bakterier, som provocerar infektionsskador av det ihåliga organet i excretionssystemet, visar ökad känslighet för läkemedlet Levofloxacin.

Särskilda egenskaper för farmakokinetiken

När den administreras oralt löses den aktiva substansen i läkemedlet snabbt och absorberas fullständigt från matsmältningskanalen i de omgivande vävnaderna. När parenteral levofloxacin används, är biotillgängligheten nästan 100% på grund av den snabba spridningen av läkemedlet över blodbanan. Läkemedlet tränger in i vävnader och organ, vilket ger en snabb manifestation av den terapeutiska effekten.

Antibiotisk behandling av cystit med denna medicinering är inte beroende av huvudmåltid, vilket underlättar användningen av läkemedlet. Cirka 87% av halveringstiden av levofloxacin utsöndras av njurarna under ett naturligt urinflöde. Perioden för frisättningen av en del av läkemedlet observeras efter 6-8 timmar. I sin helhet drogs läkemedlet efter 2 dagar. En sådan långvarig närvaro i blåsans drabbade vävnader ger en varaktig terapeutisk effekt.

En liten del av den aktiva beståndsdelen oxideras under bearbetningen i levern vilket negativt påverkar Levofloxacins totala effektivitet. Cirka 4% av halveringstiden för läkemedlet utsöndras med kalvarna, vilket observeras efter 72 timmar. Ett särdrag hos detta läkemedel är att det inte bildar giftiga rester av grundkomponenterna i kroppen, vilket kan skada system i patientens organ.

Indikationer och kontraindikationer för antagning

Antibiotikumet Levofloxacin används allmänt inte bara vid behandling av blåsor av bakteriell etiologi. Läkare föreskriver också detta läkemedel för att diagnostisera följande sjukdomar:

 • uretrit (inflammation i urinröret);
 • Hudsjukdomar orsakade av smittsamma mikroorganismer;
 • bihåleinflammation i det akuta skedet;
 • inflammatoriska lesioner av njurarna av bakteriell etiologi (pyelonefrit);
 • komplikationer av sjukdomar i det genitourära systemet;
 • lunginflammation med varierande grader av läckage.

Under medicinsk forskning hittades hög effekt av Levofloxacin med prostatit. Denna beredning, som har bakteriedödande egenskaper, gör det möjligt att bota inflammation i prostata körteln även i svåra stadier av perkolering.

Innan en läkemedel förskrivs, bör ett antal kontraindikationer betraktas. Av denna anledning ökar självhanteringen risken för förvärring av infektiös cystit. Levofloxacin är kategoriskt förbjudet när följande faktorer är närvarande:

 1. Individuell överkänslighet mot de grundläggande komponenterna i formuleringen.
 2. Patologier av ligament och senor, vilka provocerades med användning av läkemedel från gruppen av fluorokinoloner.
 3. Nervesjukdom, åtföljd av konvulsioner och medvetslöshet (epilepsi).
 4. Under graviditet och amning är det förbjudet att ta detta antibiotikum på grund av risken för barns skada.
 5. I närvaro av njurinsufficiens är sannolikheten för förgiftning av kroppen stor på grund av att dessa organ inte kan producera metaboliska produkter i tid tillsammans med urin.

Överdosering och eventuella biverkningar

Antibiotikabehandling med levofloxacin vid diagnosen cystitis tolereras väl av de flesta gynekologiska och urologiska patienter. I detta avseende finns det positiva recensioner av patienter som tar detta läkemedel, vilka är mer associerade med den operativa hanteringen av smärtsamma symtom.

Trots detta finns det i medicinsk praxis fall av överdosering och utveckling av biverkningar. Dessa situationer uppstår på grund av självkorrigering av doseringen av den aktiva substansen och bristande efterlevnad av medicinska rekommendationer.

Fall av överdosering observeras även vid det minsta överskottet av den rekommenderade dosen av Levofloxacin. I denna patientgrupp följande karakteristiska symptom: dåsighet, förlust av känsla av balans, slemhinnor (erosion), hjärtrytmstörningar, ihållande kräkningar, kramper, svimning, desorientering.

Vid de första tecknen på försämring av välbefinnande på grund av överdosering är det nödvändigt att tvätta omedelbart magen och därefter föreskrivs läkemedlet för att förbättra diuresen.

Symtomatisk behandling bör också utföras för att avlägsna ytterligare patientklagomål om smärta och feber.

När det gäller de negativa reaktionerna från hela organismen när Levofloxacin togs ut, utpekade läkarna följande:

Levofloxacin i blåsan

Behandling av cystit är otänkbar utan användning av antimikrobiella medel. Den kroniska formen av blåsans inflammation orsakar svårigheter. Efter att ha erhållit resultaten från ett test av mikrofloran siktat ur urinprov för känslighet mot antibiotika, föreskriver urologen lämplig beredning. Publikationen informerar patienter om behandling av blåsning med levofloxacin.

Doseringsformer

Urologen utser piller innehållande 250 eller 500 mg av den aktiva beståndsdelen. Tabletterna är belagda med en beläggning som skyddar den aktiva substansen från magsaft. Förutom levofloxacin innehåller piller hjälpämnen och hjälpkomponenter.

Antibiotikumet tillhör gruppen fluorokinoloner. Det blockerar arbetet med enzymer som är involverade i syntesen av DNA. Bakterien av bakterien bryts ner. Hjälpkomponenterna ger en långvarig åtgärd, så patienten ges ett enstaka dagligt intag.

Till skillnad från analoger metaboliseras inte levofloxacin i levern, men dosjustering för kroniska patienter är inte nödvändig.

Hur man tar Levofloxacin i blåsan

Vid okomplicerad inflammation i blåsan administrera en enda tablett innehållande 0,25 g aktiv substans. Du kan inte krossa p-piller, annars aktiveras den aktiva ingrediensen genom magsaft.

Läkemedlet tas före måltid, tvättas med ett glas vatten. Om läkaren inte föreskriver någon annan, varar behandlingsperioden 7-10 dagar.

Biverkningar

Levofloxacin är en potent antimikrobiell. Orsaker listade biverkningar:

 • kräkningar;
 • diarré;
 • huvudvärk;
 • sömnstörningar
 • brist på aptit;
 • parestesi av borstar;
 • hörsel, syn, lukt;
 • hallucinationer;
 • takykardi;
 • hypotoni;
 • ledsmärta;
 • inflammation och senbrott
 • allergiska reaktioner;
 • candidiasis.

Fluorokinoloner har en fotosensibiliserande effekt, så när du tar drogen förskrivs patienterna för att skydda huden mot solljus.

Kontra

Använd inte Levofloxacin vid behandling av cystit hos gravida kvinnor och ammande kvinnor. Antibiotikumet övervinner placenta barriären, sticker ut med mjölk, stör blandningen av bindvävsfibrer och brosk. Därför kan den inte användas av personer under 18 år.

Läkemedlet har en nefrotoxisk effekt och är kontraindicerad hos patienter med njursjukdomar. Därför är det inte föreskrivet för äldre med kroniska sjukdomar.

Levofloxacin i cystit: recensioner

Positiva svar kommer från patienter som lider av återkommande cystit. Läkemedlet lindrar snabbt smärta. Det är bekvämt att ta det - en gång om dagen, så risken för att missa passerar minskas. Läkemedlet är billigt, 40-50 rubel för ett paket med 10 tabletter.

Negativa recensioner är kopplade till sömnstörningar, diarré, förekomst av kontraindikationer för gravida, amning, barn och äldre.

slutsats

Levofloxacin är ett antimikrobiellt medel för behandling av cystit. Läkemedlet förstörs effektivt den patogena mikrofloran. Han utnämns enligt resultaten av tester för känsligheten hos patogenen mot antibiotika. Drogen har många biverkningar och kontraindikationer, så det köps på recept.

Levofloxacin mot cystit

VIKTIGT ATT VET! Den enda åtgärden för cystitis och dess förebyggande, rekommenderas av våra abonnenter! Läs mer...

Cystitis är en obehaglig sjukdom, vilket är ganska vanligt hos kvinnor. En av drogerna som vanligtvis används för att behandla cystit är Levofloxacin. Vad detta läkemedel är, vilken inflytningsprincip är det och hur det ska tas korrekt med blåsor - dessa frågor kommer att diskuteras i detalj i den här artikeln.

Vad är levofloxacin?

Levofloxacin är ett läkemedel som tillhör gruppen antibiotika och har ett brett spektrum av effekter. På apoteket ges läkemedlet endast på recept.

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter av 250 och 500 milligram av det aktiva enzymet. Läkemedlet innehåller en aktiv enfas substans levofloxacin.

Mekanismen för läkemedel riktade mot att blockera bildningen av bakteriella genetiska systemvävnader (deras DNA), som därefter leder till deras snabba död.

Levofloxacin är effektivt mot sådana mikrober:

rickettsia; proteus; enterokocker; ureaplasma; mykobakterier; mykoplasma; salmonella; chlamydia; listeria; stafylokocker och andra.

Användningen av levofloxacin i blåsan

Många utvärderade effekten av levofloxacin vid behandling av cystit.

Levofloxacin används för sådana typer av cystit:

akut och kronisk, med infektiös natur posttraumatisk - om floran är mycket utsatt och känslig; postoperativ.

Vid behandling av cystit är Levofloxacin förskrivet 1 tablett 250 milligram aktivt enzym per dag. Behandlingstid - från en vecka till två veckor, det beror på scenen av intensitet, form och placering, samt laboratorieförändringar. Typiskt 7 dagar efter behandlingen måste du ta provet igen för att få reda på hur effektiv behandlingen är.

Levofloxacin: indikationer och kontraindikationer

Låt oss tänka på, i vilka fall visas Levofloxacin. Det påverkar nästan alla organ, så behandling anses vara ganska effektiv.

Indikationer för användning Levofloxacin:

sepsis; peritonit; infektioner av mjukvävnad och hud, erysipelas; skrubbsår; trycksår; osteomyelit; uretrit; cystit; halsont; bronkit; gonorré; pyelonefrit; prostatit; mikroplazmoz; otitis media; bihåleinflammation och liknande.

Levofloxacin, som alla andra läkemedel, har givetvis kontraindikationer:

laktationsperiod Kramper av något slag epilepsi; allergi mot komponenter, deras intolerans ålder till 18 år; biverkningar mot liknande läkemedel i samband med senor; graviditet.

Man bör komma ihåg att antibiotika negativt påverkar hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna och koncentrationen av uppmärksamhet. Hallucinationer, förvirring och koordinationsstörningar kan uppstå. Om du tar Levofloxacin måste du därför ge upp arbete eller aktiviteter som kräver klar koncentration. Det rekommenderas att undvika direkta solstrålar, bad, bastur och solarium.

Biverkningar med läkemedelsbehandling

Allergiska reaktioner: rodnad, klåda, nekrolys, ansiktsödem, Stevens-Johnson syndrom, tryck, nässelfeber, bröstsmärta, svaghet, huvudvärk, ökad svettning, peresteziya händer, kramper, diarré, illamående och problem med det gastrointestinala området kardiovaskulära systemet : neutropeni, leukopeni, trombocytopeni, zosinofili, takykardi, vaskulär kollaps. Det är extremt sällsynt: förhöjda nivåer av bilirubin i blodet, blödning i mag-tarmkanalen, hepatit, kolelitiasis.

Tendonit kan utvecklas - ett nederlag av senor, leder, manifestation av muskelsvaghet. Mycket sällan, men händer senruptur, försämring av njurfunktionen, njursvikt och nefrit. Även feber, pneumonit, hos kvinnor - vaginit.

Om de uppenbara biverkningar, de gör magpumpning, omedelbart ge sorbenter utse diurez - ökad urinering läkemedel och symtomatisk behandling.

Applikationsfunktioner

Anvisningarna som bifogas läkemedlet indikerar att det kan tas oberoende av användningen av mat.

Typiskt, Levofloxacin administreras i en mängd av 1-2 tabletter av 250-500 mg en gång per dag, i svåra fall - 2 gånger. Doseringen och varaktigheten av mottagningen nödvändigtvis tilldelas av doktor - det är en enskild behandlingsregim med steget form, lokalisering och intensiteten av sjukdomen.

Behandlingsförloppet kan variera från en vecka till två; med prostatit, varar behandlingen en månad.

Kompatibilitet med andra droger

Kategoriskt är det omöjligt att kombinera mottagning av det givna preparatet med heparin och natriumbikarbonat i form av lösningar.

Det är också omöjligt att kombinera ett antibiotikum med icke-steroida preparat som har antiinflammatoriska egenskaper: Imet, Aspirin, Ibuprofen, Paracetamol. Samtidig administrering av Levofloxacin med Teofillin och Fenbufen ökar risken för anfall.

Läkemedlets effektivitet reduceras när den kombineras med Almagel, Renia, liksom järnsalter. Det rekommenderas att man observerar ett tre timmarsintervall vid användning av dessa läkemedel.

Den kombinerade administreringen av antibiotika och betametason, dexametason, prednisolon kan orsaka skador på senorna.

Ytterligare rekommendationer

Vid behandlingstillfället är det absolut förbjudet att dricka alkohol, även i små doser. Detta kan leda till okända effekter som minskar eller ökar effekten av behandlingen.

Du kan inte ta drogen under graviditeten och under amningstiden, eftersom effekten av medicinen på moder och foster inte är etablerad.

Fram till 18 års ålder är användningen av detta antibiotikum förbjudet, eftersom det påverkar utvecklingen av benen negativt.

Leflok; Levomak; Taygeron; Levobaks; Fleksid; Glewe; Lebel; Maclabo.

Reglerna för upptagande, dosering och behandling anges i instruktionerna som åtföljer läkemedlet.

Kom ihåg att självmedicinering kan skada din hälsa. Var därför säker innan du börjar ta mediciner, kontakta en läkare: han kommer att ge dig effektiv och lämplig behandling.

I hemlighet

Otroligt... Du kan bota kronisk cystit för evigt! Den här gången. Utan att ta antibiotika! Det är två. I en vecka! Det är tre.

Följ länken och ta reda på hur våra prenumeranter gör!

levofloxacin Är ett antibakteriellt läkemedel från gruppen av fluorokinoloner. Bredspektrum medicinering aktiv mot många patogena och opportunistiska bakterier som stimulerar infektiösa och inflammatoriska processer i människokroppen. Tillämpning av levofloxacin är lämpligt för behandling av sjukdomar i övre luftvägarna (otit, sinuit), respiratorisk (lunginflammation, bronkit), urinsystemet (cystit, uretrit, pyelonefrit), genital (klamydia, prostatit) och mjuk vävnad (bölder och abscesser).

Instruktioner för användning

Nedan är läkemedlet Levofloxacin - bruksanvisningen är endast avsedd för informationsändamål. Det är nödvändigt att konsultera en läkare för att ordinera den exakta dosen av läkemedlet.

Farmakologisk aktivitet

Antibiotikum Levofloxacin har en baktericid effekt. Läkemedlet blockerar enzymernas arbete, vilket är nödvändigt för DNA-syntes av patogena bakterier, utan dessa enzymer, kan mikroorganismer inte reproducera. När den aktiva läkemedelssubstansen block DNA-syntes i de bakteriella cellväggs förändringar sker, är de inte förenliga med den normala funktionen av vitala aktivitet och mikrob-celler. Sålunda är läkemedlets huvudsakliga effekt bakteriedödande, först och främst förstör den bakterier, och endast i det andra tillåter de inte att föröka sig.

Levofloxacin är aktivt mot de flesta gram-positiva, gram-negativa och anaeroba patogener av infektiösa inflammatoriska sjukdomar.

Sammansättning och form av frisättning

Läkemedlet Levofloxacin är tillgängligt i form av tabletter. Tabletten är täckt med en filmbeläggning med gul färg, rund, bikonvex, två skikt är synliga på en tvärsektion.

En tablett innehåller aktiv substans levofloxacin i en mängd av 250 milligram.

Hjälpkomponenter: kalciumstearat, mikrokristallin cellulosa, hypromellos, impellos.

Mantelkomposition: hypromellos, titandioxid, talk, macrogol 4000, järnfärgoxid gul.

Levofloxacin produceras också med ett innehåll av 500 mg av den aktiva beståndsdelen i 1 tablett.

vittnesbörd

Indikationer för användning Levofloxacin:

akut bihåleinflammation exacerbation av kronisk bronkit gemenskap förvärvad lunginflammation komplicerade urinvägsinfektioner, inklusive pyelonefrit; okomplicerade urinvägsinfektioner - cystit, uretrit infektiös prostatit; infektioner i huden och mjuka vävnader; septikemi, bakterieemi; intraabdominal infektion.

Kontra

Kontraindikationer för att ta läkemedlet Levofloxacin:

njursvikt (med kreatininclearance mindre än 20 ml / min); epilepsi; lesioner av senor under föregående behandling med kinoloner; ålder till 18 år; graviditet och amning överkänslighet mot levofloxacin och andra kinoloner.

Läkemedelsbehandling Levofloxacin ska tas med försiktighet hos äldre, eftersom det finns stor sannolikhet för nedsatt njurfunktion. Också rekommenderas försiktighet för patienter med brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Dosering och administreringssätt

Levofloxacin tabletter är avsedda för intern mottagning, i regel föreskrivs en eller två möten per dag. Tabletter kan inte tuggas, de måste sväljas, tvättas med tillräckligt med vatten - från 0,5 till 1 kopp kan tas före måltid eller mellan måltider. Doseringen bestäms av läkaren, med tanke på beskaffenheten och omfattningen av infektionen, liksom förekomsten av samtidiga sjukdomar.

För patienter med normal eller måttligt nedsatt njurfunktion med ett kreatininclearance på mer än 50 ml / min, föreskrivs följande doser:

med bihåleinflammation - 500 mg en gång om dagen, varar behandlingsperioden från 10 till 14 dagar; med förvärring av kronisk bronkit - 250-500 mg en gång om dagen, i 7-10 dagar; med lunginflammation i gemenskapen - 500 mg en gång två gånger dagligen i 7-14 dagar; med okomplicerade urinvägsinfektioner (cystit, uretrit) - 250 mg en gång om dagen i tre dagar; med prostatit - 500 mg en gång om dagen är behandlingsperioden 28 dagar; i komplicerade urinvägsinfektioner, inklusive pyelonefrit - 250 milligram en gång om dagen, behandlingstid - 7-10 dagar; med smittsamma sjukdomar i huden och mjuka vävnader - 250-500 mg en gång dagligen i 7-14 dagar; vid en septikemi, bakteriemi - på 250-500 mg en - två gånger om dagen inom 10-14 dagar; med intra-abdominal infektion - 250-500 mg av läkemedlet en gång om dagen, långvarig terapeutisk kurs - 7-14 dagar.

Patienter som genomgår hemodialys eller permanent ambulerande peritonealdialys kräver inga ytterligare doser.

För patienter med nedsatt leverfunktion utförs ingen specialdosering, eftersom levofloxacin bryts ner i leverns metaboliter i en liten mängd.

Liksom vid användning av andra antibakteriella läkemedel, ska behandlingen med medicinen Levofloxacin fortsättas inte mindre än 48-78 timmar efter normalisering av kroppstemperatur eller efter positiva testresultat.

överdos

Överdosering av droger Levofloxacin innefattar manifestationer vid nivån av centrala nervsystemet, följande symptom uppstår:

yrsel; förvirring av medvetandet sjukdomar i medvetenhet och anfall som epileptiska anfall.

Det kan också finnas störningar i mag-tarmkanalen - attacker av illamående och kräkningar, erosiva lesioner i slemhinnorna, förlängning av QT-intervallet.

Behandling av en överdos är symptomatisk. Levofloxacin utsöndras genom dialys. Specifik motgift finns inte.

Biverkningar

När du tar Levofloxacin kan en biverkning utvecklas:

På den del av mag-tarmkanalen - illamående och kräkningar, diarré, ökad aktivitet av leverenzymer, bristande aptit, buksmärtor, matsmältningsstörningar, i sällsynta fall, kan det verka diarré blandas med blod. På den del av det centrala nervsystemet - huvudvärk, yrsel, domningar, dåsighet, sömnstörningar, i sällsynta fall kan patienter utveckla parestesier i händerna, en känsla av ångest, psykotiska reaktioner såsom depression och hallucinationer, rastlöshet, kramper och förvirring, är det sällan visas nedsatt syn och hörsel, störningar av lukt och smak känslighet minskning av taktil känslighet. Från hjärt-kärlsystemet - takykardi, sänkning av blodtrycket, i sällsynta fall är kärlkollaps sannolikt en förlängning av QT-intervallet. På den del av urinvägarna - ökade nivåer av bilirubin och serumkreatinin, i sällsynta fall, försämrad njurfunktion tills akut njursvikt, interstitiell nefrit. På den del av rörelseapparaten - Nederlaget senor, inklusive tendinit, smärta i leder och muskler, i sällsynta fall kan senan brista, muskelsvaghet, muskelskador - rabdomyolys. Från sidan av blodbildningen - ökning av antalet eosinofiler, minskat antal vita blodkroppar, i sällsynta fall utveckla neutropeni, trombocytopeni, som åtföljs av ökad blödningsbenägenhet, agranulocytos, utveckling av allvarliga infektioner, i vissa fall - pancytopeni, hemolytisk anemi. Från metabolismens sida - i sällsynta fall är det möjligt att minska nivån av glukos i blodet, förvärra porfyri hos patienter som lider av denna patologi. Allergiska reaktioner - klåda och rodnad i huden, i sällsynta fall - allmänna överkänslighetsreaktioner, urtikaria, bronkkonstriktion (eventuellt svår astma), svullnad av hud och slemhinnor, en kraftig nedgång i blodtryck och chock, överkänslighet mot solljus och ultraviolett strålning, allergisk pneumonit, vaskulit, svåra hudutslag med blåsor, toxisk epidermal nekrolys, erythema multiforme exsudativ. Andra - allmän svaghet, i sällsynta fall, feber är möjlig.

Intaget av antibakteriella läkemedel orsakar ofta förändringar i mikrofloran, som i normala tillstånd är närvarande i varje person. Av denna anledning finns det en ökad multiplikation av bakterier och svampar som är resistenta mot det använda antibiotikumet. I sällsynta fall kan dessa biverkningar kräva ytterligare behandling.

Droginteraktioner

Samtidig användning av kinoloner, inklusive levofloxacin, tillsammans med substanser som kan sänka den cerebrala tröskeln för konvulsiv beredskap kan orsaka en alltför stor minskning av denna tröskel. En liknande åtgärd observeras vid samtidig administrering av levofloxacin och teofyllin.

Effekten av att ta ett antibiotikum kan minskas genom gemensam användning av sukralfat, magnesiuminnehållande antacida och aluminiumhaltiga antacida medel, liksom järnsalter. I detta fall ska levofloxacin tas minst två timmar innan du tar sådana läkemedel eller två timmar efter det att de tagits.

Samtidig administrering av levofloxacin och K-antagonister kräver kontroll över koagulationsnivån.

Avlägsnande av levofloxacin genom njurar kan vara något avtagande med hjälp av probenicid och cimetidin. Det bör noteras att en sådan interaktion av klinisk betydelse har praktiskt taget ingen effekt. Men vid samtidig användning av läkemedel som probenicid och cimetidin, som blockerar en viss väg, bör behandling med levofloxacin göras med försiktighet. För det första är sådan försiktighet viktig för patienter med begränsad njurfunktion.

Levofloxacin ökar halveringstiden för läkemedel något med ett innehåll av cyklosporin.

Användningen av glukokortikosteroider ökar risken för bristning av senor.

Villkor för lagring

Förvaras oåtkomligt för barn, torra och skyddade mot ljus, vid en temperatur av högst 25 grader.

Hållbarhetstid - två år. Använd inte efter utgångsdatum.

Särskilda instruktioner

Du kan inte använda antibiotikumet Levofloxacin för behandling av barn och ungdomar, eftersom det finns stor sannolikhet för medverkan av ledbrosk.

Vid behandling av levofloxacin hos äldre patienter bör det förstås att denna kategori av människor ofta har njurdysfunktion.

Vid svår lunginflammation, som orsakades av pneumokocker, kan läkemedlet Levofloxacin inte ha en positiv terapeutisk effekt. I vissa fall kan sjukhusinfektioner kräva kombinerad behandling.

Under behandlingen med medicinsk Levofloxacin kan utvecklingen av anfall förekomma hos patienter med tidigare hjärnskada, som orsakas av svårt trauma eller stroke.

Symptom på ljuskänslighet vid användning av levofloxacin är sällsynta, men patienter rekommenderas att inte utsättas för starkt solljus och ultraviolett ljus utan speciellt behov.

Om det finns misstankar om pseudomembranös kolit, ska du omedelbart avbryta Levofloxacin och starta den nödvändiga behandlingen. I sådana situationer kan du inte använda mediciner som sänker intestinal motilitet.

Villkor för ledighet från apotek

Läkemedlet ges av recept.

Priset på Levofloxacin varierar från 350 till 550 rubel, beroende på det specifika apoteket och regionen.

analoger

Levofloxacin-Teva; avhjälpa; Elefloks; Glewe.

Du kan lämna din åsikt om drogen Levofloxacin nedan!

Författare: Grigoryeva OI

Läkare-terapeut i den första kategorin, privatklinik "ProfMedPomoshch", Moskva. Vetenskaplig rådgivare i den elektroniska tidskriften "Cystitis-treatment.rf".

Levofloxacin för behandling av blåsan

Klipp smärta i underlivet och svårighet att urinera kan vara symtom på cystit - en inflammatorisk process av blåsans slemhinnor.

Tack vare de anatomiska egenskaperna hos uppbyggnaden av det genitourära systemet, lider kvinnor oftare av blåsor. Enligt statistiken når andelen sjukdoms manifestation i den vackra hälften av mänskligheten 70% per år. Men hos män når det bara 8-10%.

Behandling av cystit kräver obligatorisk korrekt behandling. Utnämningen ska göras av läkaren efter en grundlig undersökning och identifiering av orsakssambandet till sjukdomen. För det första innebär den medicinska processen användningen av antibiotika för att blockera de destruktiva effekterna av bakterier. Bland droger som används i cystit är levofloxacin mycket populärt.

Vad är levofloxacin

Levofloxacin är ett syntetiskt antibiotikum från urladdning av fluorokinoloner. Läkemedlet i den nya generationen innehåller den eponyma komponenten, som aktivt påverkar bakteriens struktur och förhindrar deras reproduktion. Virkningen av levofloxacin är baserad på förmågan att förstöra den genetiska kedjan av mikrober.

Läkemedlet tillverkas av flera ryska företag. Bland dem är "Vertex", "Tavanik" och "Teva" mest kända för konsumenten tack vare bred annonsering.

Levofloxacin finns i form av tabletter av 250 och 500 mg. Säljs i förpackningar med 10 stycken i enlighet med receptet.

Droppar produceras för behandling av smittsamma ögonsjukdomar.
För intensivvård vid akuta förhållanden produceras en injektionsvätska.

Läkemedlets sammansättning

Förutom den aktiva komponenten - levofloxacin innehåller formuleringen hjälpämnen:

 • makrogol,
 • mikrocellulosa,
 • Titandioxid,
 • Järnoxid.

Ytterligare komponenter utgör skikten av tabletterna, som på grund av järnoxid har en gul färg. Läkemedlet löses lätt i magen. Intag av drogen beror inte på närvaron av mat i magen. Det adsorberas och tas bort från kroppen nästan helt i oförändrad form.

Indikationer för användning

Levofloxacin verkar effektivt på bakterier som är resistenta mot makrolider och penicillin. Listan över bakterier som är känsliga för beredningen är bred. Bland dem är streptokocker, gonokocker, salmonella, klamydia, mykobakterier och andra. Levofloxacin är ordinerat för smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i olika organ, bland vilka:

 • infektion i bukhålan;
 • bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation;
 • infektiösa lesioner av ögonen;
 • cystit;
 • uretirit;
 • pyelonefrit.

Dosering och perioden för att ta drogen beror till stor del på orsakssjukdomens form.

Kontra

Intag av läkemedlet är förbjudet när intolerans av de komponenter som ingår i dess sammansättning.

Kontraindikerad helt eller begränsat rekommenderas för sådana patologier och tillstånd:

 • epilepsi och konvulsiva tillstånd;
 • njursjukdom som inte är relaterad till infektion;
 • graviditet och amning.

Det kan inte heller administreras till barn tills skelettet är fullt format.

Den aktiva komponenten av läkemedlet kan ha negativ inverkan på lederna och benvävnadens tillstånd. Därför är det endast i extrema fall rekommenderat för artrit, osteoartrit och osteoporos.

Biverkningar och överdosering

Oavsiktlig administrering av läkemedlet vid en högre dos kan orsaka negativa symtom i mag-tarmkanalen (illamående och kräkningar) och nedsatt medvetenhet. När en överdos uppstår, desorientering av personen, yrsel, tills svimningsförhållandet. Det är nödvändigt att ta adsorbenter och omedelbart gå till en medicinsk institution.

Bland de negativa konsekvenserna av att ta levofloxacin noteras följande villkor:

 • illamående, diarré, aptitlöshet;
 • yrsel, sömnstörningar, konvulsioner;
 • ökat blodtryck, ökad hjärtfrekvens;
 • minskning av blodglukos, bilirubin;
 • abnormiteter i leverfunktion, indikerad av symptom på hepatit;
 • patologiska tillstånd av senor.

Om något av dessa symptom uppstår ska läkemedlet avbrytas och rådfråga en läkare.

Recensioner om drogen

Användningen av läkemedlet erkändes som effektiv för behandling av akut cystit och dess kroniska form.

Läkarens kommentarer säger att med akut cystit och uretrit förbättras patientens tillstånd på 3: e-4: e dagen för antagning. Smärta minskar och urineringstiden minskar.

Med pyelonefrit, som orsakas av infektion, stabiliseras inom en vecka.

Hur man använder Levofloxacin för blåsningsterapi

Levofloxacin hör till antibiotika i fluorokinolonergruppen. Det påverkar strukturen hos membran, cellväggar och cytoplasma av bakterier, vilket förhindrar deras reproduktion. Biverkningen av antibiotikum baseras på förmågan att förstöra den genetiska kedjan hos mikrober. Levofloxacin i blåsan ger en snabb effekt. Drogen kräver inte långvarig användning.

Typ av problem

Levofloxacin framställs i form av tabletter i två doser: 250 och 500 mg vardera. Det släpps också som en lösning för infusioner, som innehåller 0,5% av den aktiva substansen.

Preparatets struktur

Den aktiva komponenten är levofloxacinhemihydrat. Också i tabletter, finns det ytterligare ingredienser: kiseldioxid, titandioxid, krospovidon, magnesiumstearat, glyceryltriacetat, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumstärkelseglykolat, hydroxipropylcellulosa, kroskarmellosnatrium, talk, mikrokristallin cellulosa.

Sammansättningen av infusioner innehåller 500 mg levofloxacinhemihydrat, vatten för injektion, glukos, natriumedetat, saltsyra.

Farmakologisk aktivitet

Effekten av levofloxacin är att blockera de enzymer som är nödvändiga för syntesen av DNA från patogena bakterier och därigenom förhindra deras reproduktion. Förändringar i bakteriecellens skal gör det inte möjligt att fungera normalt. Drogen förstör inte bara bakterierna utan förhindrar också deras reproduktion.

Läkemedlet utsöndras långsamt med blodplasma. Delta i detta i huvudsak njurar, vilket dras av 85% av läkemedlet. Efter intern konsumtion utsöndras 87% av läkemedlet oförändrat.

vittnesbörd

Levofloxacin enligt recensioner hjälper till med blåsan. Tilldela det även för behandling av följande villkor:

 • lunginflammation;
 • komplikationer av bronkit;
 • akut bihåleinflammation
 • urinvägsinfektion, inklusive cystitis;
 • prostatit, provocerad av ett infektiöst medel;
 • infektiös infektion i huden och mjuka vävnader;
 • infektioner av organen i mag-tarmsystemet;
 • infektion av blodet med bakterier.

Kontra

Levofloxacin ska inte tas i närvaro av sådana patologier:

 • njursvikt
 • epilepsi;
 • graviditet och amning
 • problem med senor
 • ålder yngre än 18 år;
 • ökad mottaglighet för ingredienser.

Effekten av att ta läkemedlet hos äldre är osäkert, eftersom det finns en chans att försämra njurarna. Det rekommenderas att avstå från att ta medicin för patienter som är bristfälliga i glukos-6-fosfat dehydrogenas på grund av risken för hemolytisk anemi.

Metod för applicering

Cystitis orsakas inte alltid av infektioner. Denna form av sjukdomen kallas posttraumatisk cystit. Men eftersom blåsan är inflammerad kan den i alla fall utveckla patogena mikroorganismer. För att eliminera dem, är Levofloxacin ordinerat.

Sjukdomen kan utlösas av ett kirurgiskt ingrepp. Infektion under sådana omständigheter tränger in i kroppen på grund av kränkningar av aseptiska regler och mot inflammation på grund av kirurgisk skada. Levofloxacin i denna situation bidrar till botten av sjukdomen.

Viktigt! Infusioner med läkemedlet bör vara minst 30 minuter med en dos på 250 mg eller 60 minuter för en lösning med en dos på 500 mg.

Levofloxacin i form av tabletter tar 1-2 r. per dag. De måste sväljas utan att tugga, dricka 0,5-1 kopp vatten. Använd pillret före måltider eller mellan måltiderna. Tugga och slipa tabletten inte kan, eftersom dess innehåll orsakar irritation i magslemhinnan.

För att behandla en kronisk sjukdom med cystit behöver cirka 3 dagar. Den exakta tiden för behandlingen kommer att bestämmas av läkaren efter en detaljerad diagnos av patienten.

Med normal njurfunktion för behandling av infektionssjukdomar i urinvägarna ordineras patienter 250 mg av läkemedlet 1 p. per dag. Behandlingskursen är 3 dagar. Om komplikationer uppstår som ett resultat av sjukdomen är det nödvändigt att förlänga behandlingstiden till 10 dagar.

Efter en vecka efter utnämningen av Levofloxacin skickas patienten för analys. Enligt deras resultat kan behandlingen med läkemedlet förlängas.

Vid avvikelse från njurfunktion minskar den rekommenderade dosen med hälften. Patienter med leversjukdom behöver en noggrant utvald dos, eftersom levofloxacin bryts ner i levern.

Levofloxacin-behandling, som andra antibiotika, bör ligga i 48-78 timmar efter att patientens tillstånd har förbättrats och temperaturen justeras.

överdos

När en överdos av läkemedlet i patienten kan uppstå följande symptom:

 • förvirrad medvetenhet
 • yrsel;
 • sällan finns det en kramp i patienten.

Eventuella negativa manifestationer av mag-tarmkanalen, som uppträder i attacker av kräkningar och illamående samt mukosala störningar. På kardiogrammet observeras en förlängning av QT-intervallet.

Manifestationer av överdosering elimineras symptomatiskt. Det finns ingen motgift mot levofloxacin. Det härledas genom en metod för dialys.

Biverkningar

Taking levofloxacin kan åtföljas av biverkningar. Möjlig diarré, aptitlöshet, kräkningar och illamående, ökad aktivitet av leverenzym, buksmärta.

Med avseende på nervsystemet kan patienten ha huvudvärk, förvirrad medvetenhet, sömnstörningar. Ofta finns det depression, ångest, sömnighet, hallucinationer, ökad excitabilitet, konvulsioner. Även avvikelser i syn, hörsel, lukt och smak observeras, liksom en minskning i taktila känslor.

Kardiovaskulärsystemet kan hjärtrytmen vara störd, vaskulär ton kan minska, hypotoni kan utvecklas. Det finns också en förlängning av QT-intervallet. Sannolikheten för dessa symtom ökar vid utnämningen av Levoflaxacin-infusioner.

Patienten kan öka mängden bilirubin och kreatinin i blodet. Problem med njurarnas arbete kan utlösa manifestationen av jade. I blodet finns en ökning av antalet eosinofiler, leukocyter och blodplättar minskar. Allt detta åtföljs av blödning, utvecklingen av hemolytisk anemi och pankytopeni, liksom förvärmning av porfyri. Tillsammans med detta faller blodsockernivån.

Viktigt! Ibland påverkas patienterna av senor, tendonit, smärta och svaghet i musklerna och lederna. Det finns risk för sönderbrott.

Läkemedlet åtföljs ofta av irritation och rodnad i huden. Periodisk urtikaria, svullnad i huden och slemhinnor. Läkemedlet kan orsaka minskad bronkial lumen och kvävning, orsaka allergisk pneumonit. Känslighet mot ultraviolett strålning förvärras. I svåra fall fortskrider med giftiga dermatit bullösa utbrott och efterföljande hud peeling och exsudativ erythema multiforme.

Bland andra symtom på överdosering upplever patienten minskad styrka, ibland feber.

Mottagandet av antibiotika blir orsaken till mikroflora, vilket leder till att bakterier och svampar som är resistenta mot detta antibiotikum intensifieras intensivt.

Droginteraktioner

Effekten av levofloxacin försämras med den kombinerade användningen av sukralfat, järnsalter, antacida medel med aluminium eller magnesium. Vid behov ska de användas tillsammans med Levofloxacin minst 2 timmar före eller efter att sådana läkemedel tagits.

När du tar Levofloxacin med droger som försvagar verkan av K-vitamin, är det nödvändigt att övervaka blodkoagulabilitet.

Läkemedlet utsöndras långsammare under påverkan av cimetidin och probenicid. Detta är särskilt viktigt vid njurarnas avvikelse.

Dessutom, som ett resultat av att ta Levofloxacin, ökar halveringstiden för preparat som innehåller cyklosporin.

Viktigt! Användningen av glukokortikosteroider ökar sannolikheten för bristning av senor.

Biverkningar från att ta Levofloxacin förstärks genom att man dricker alkohol, vilket särskilt påverkar nervsystemet. Patienten har domningar, yrsel, sömnighet.

Patienter med diabetes som tar hypoglykemiska läkemedel eller insulin, det är nödvändigt att övervaka blodsockernivån, eftersom hypovarians eller hyperglykemi uppträder på grund av att Levofloxacin tas.

Påverkan på resultaten av laboratorieundersökningar

När du tar Levofloxacin är det sannolikt att ett falskt positivt testresultat för närvaron av opiater i urinen är. Det positiva resultatet av en sådan analys måste bekräftas med hjälp av andra metoder.

Levofloxacin undertrycker tillväxten av mykobakterier som orsakar tuberkulos. Således kan användningen av läkemedlet visa ett falskt negativt resultat av bakteriologisk undersökning för tuberkulos.

Villkor för lagring

Läkemedlet är lagrat utom räckhåll för barn. Försiktighet bör vidtas för att säkerställa att den är torr och skyddad från solen. Förvaringstemperaturen får inte vara mer än 25 grader.

Läkemedlet är lämpligt 2 år från tillverkningsdatum. Därefter är det förbjudet att använda det.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet ska tas med försiktighet för behandling av följande kategorier av patienter:

 • om du har hjärtproblem
 • för äldre patienter
 • vid brott mot elektrolytbalansen
 • i närvaro av hjärnskador
 • med medfödd patologi, manifesterad i förlängningen av QT-intervallet;
 • tar droger som förlänger QT.

Levofloxacin är inte ordinerat för barn och ungdomar, eftersom det finns risk för skador på brosket i lederna. Hos äldre patienter är njurinsufficiens sannolikt.

När hjärnan är skadad kan patienten få beslag. Det finns möjlighet till psykopatiska reaktioner, inklusive självmordsreaktioner.

Som ett resultat av inflammation i lunginflammation orsakad av pneumokocker, är det osannolikt att Levofloxacin har en positiv terapeutisk effekt.

Hos patienter med brist på magnesium eller kalium orsakar levofloxacin förlängning av QT-intervallet. En liknande effekt uppstår vid samtidig användning av antidepressiva medel och makrolider.

När hjärnan är skadad och efter en stroke kan levofloxacin leda till konvulsiva anfall. Manifestationer av ljuskänslighet är sällsynta, men patienten rekommenderas att avstå från att vara i solen.

Admission Levofloxacin ska avbrytas om man fruktar pseudomembranös kolit, eftersom detta kan leda till undertryckande av tarmmotilitet.

Försiktighetsåtgärder läkemedel förskrivas till patienter med avvikelser i njurfunktion som levofloxacin kan orsaka nekrotisk hepatit, upp till leversvikt. Sannolikheten för detta ökar hos patienter med diagnostiserad sepsis.

Effekt på reaktionshastighet

Du kan inte köra bil och göra arbete som kräver koncentration, eftersom levofloxacin orsakar sömnighet, förvirring, problem med syn och hörsel.

Semester från apotek

Levofloxacin säljs på apotek som föreskrivs av en läkare.

analoger

Analoger av läkemedlet för den aktiva substansen är:

recensioner

Enligt medicinska rapporter, när läkemedlet används för att behandla akuta former av blåsor, finns det en förbättring av patientens hälsa. Som regel händer detta efter 3-4 dagar efter att du tagit medicinen.

Recensioner om levofloxacin för blåsor är oftast positiva. Patienter rapporterar en minskning av smärta. Biverkningar noteras av dem ganska sällan. För det mesta klagar de på illamående. Oftast uppenbarar detta sig hos patienter med diagnosen magsår eller duodenalsår, samt att ta mediciner längre än 7 dagar.