Huvud
Skäl

Vi behandlar cystit med homeopati

Cystitis är en vanlig infektiös inflammation i blåsvävnaden. Orsakerna till inflammatoriska processer är många. Obehagliga symptom uppträder efter hypotermi, trauma eller operation, till följd av missbruk av akut och sur mat, alkohol. Men oftast är utvecklingen av sjukdomen provocerad av patogena bakterier.

Behandling av inflammation är komplex, inklusive användning av antibakteriella medel, uroseptika och homeopatiska läkemedel. Hur fungerar homeopati och hur effektivt? Låt oss försöka förstå.

Hantering av homeopatiska preparat

Det finns två former av inflammation: akut och kronisk.

För akut cystit kännetecknas av en kraftig inbrott, svår smärta, försämring av det allmänna välbefinnandet och vid mycket allvarlig inflammation - en ökning i temperaturen.

Med kronisk inflammation, en känsla av obehag i underlivet, kan frekvent urinering kvarstå. Kliniska manifestationer är dåligt uttryckta, intensifierade med exacerbationer av den inflammatoriska processen. Ofta är kronisk cystit åtföljd av hormonella störningar, sjukdomar i matsmältningssystemet, kroniska gynekologiska sjukdomar hos kvinnor, prostata sjukdomar hos män.

Vid akut infektion eller okomplicerad kronisk inflammation är antibiotika först nödvändiga. Som en följd av undertryckande av bakteriefloran passerar inflammationen. I mer komplexa fall av akut process och med kroniska inflammationer, som vanligtvis åtföljs av patologier hos andra kroppssystem, är inte bara antibiotika tillräckliga. För att bota kronisk inflammation är det viktigt att påverka hela kroppen som helhet.

Homeopatiska läkemedel rekommenderas främst för att minska inflammatorisk process och aktivera dina egna immunförsvar i kroppen, normalisera arbetet i alla organ och system. Sådan verkan av drogerna ger lindring av patientens tillstånd, acceleration av återhämtning och förebyggande av återkommande inflammation.

Acceptera homeopati, det rekommenderas att avstå från att dricka alkohol, kaffe, choklad, mentol och rökt mat, eftersom dessa livsmedel och drycker minskar effektiviteten hos homeopatiska läkemedel.

Varaktighet av behandlingen

Drogerna verkar ganska snabbt: patienterna märker en minskning av svårighetsgraden av symptomen inom 4 timmar efter appliceringen av läkemedlet. På den tredje behandlingsdagen förbättras tillståndet markant. Men du kan inte sluta behandlingen. Terapi utförs under en längre tid, även om de obehagliga symtomen på sjukdomen inte längre stör. Om akut cystit inte botas, förvärvar den inflammatoriska processen en kronisk trög form, med alternerande exacerbationer och remissioner.

Behandlingen av okomplicerad kronisk infektion tar upp till 3 månader. Behandling av en försummad, kraftigt aktuell och komplicerad inflammation varar längre.

Fördelar med homeopatisk terapi

 1. Frånvaron av kontraindikationer.
 2. Möjlighet att ansöka om alla kategorier av patienter, inklusive barn, gravida och ammande, äldre.
 3. Möjligheten till säker användning för patienter med allvarliga samtidiga patologier och / eller läkemedelsallergi.
 4. Möjligheten till långvarig användning utan hot om biverkningar.
 5. Möjlighet att använda för förebyggande ändamål.
 6. Frånvaron av läkemedelsinteraktion med andra droger.
 7. Pris tillgänglighet.

Granskning av ofta föreskrivna homeopatiska medel

För att minska inflammation och kliniska manifestationer av cystit angav:

 1. Barberis (Berberis) - med en brännande känsla i ljummen, smärtor i nedre delen, ökar med torso, hörn, smärtsam urinering och frekventa uppmaningar.
 2. Bura (Borax) - med frekvent urinering (speciellt på natten), frekventa uppmaningar.
 3. Hampfrö (Cannabis) - med svårighet att urinera, åtföljd av smärta och brännande, oemotståndlig ofta uppmanar med pressande smärta.
 4. Spanjärflyga (Cantharis) - med inflammation, åtföljd av en skärning, brännande smärta.
 5. Causticum (Causticum) - för behandling av kronisk inflammation.
 6. Horsetail (Equisetum) - med smärta i urinblåsan, urinretention och smärta vid gravid och lakterande samtidig med inflammation i njurarna.

Dessa är bara några verktyg för behandling av inflammatoriska processer (både akuta och kroniska), som ordineras separat eller i komplex med andra droger:

 • Mercuris Solubilis, Kantaris, Ignatius.
 • Svavel, Clemati Recta, Nuks Vomica.
 • Arnica, Millefolium, Natrium Muriatikum.
 • Berberis, Sabal, Kantaris, Causticum.

Urval av homeopatiska läkemedel bör endast utföras av en erfaren homeopatisk läkare. De förväntade resultaten av terapi kommer endast att uppnås om korrigeringsmedlet är korrekt valt.

Vad är grunden för valet av homeopatiska preparat

Vid utnämning av detta eller det här botemedlet för blåsor, bör en erfaren läkare ta reda på:

 1. Orsaker till infektion - hypotermi, försvagning av immunitet efter andra sjukdomar eller operationer, stress, graviditet, nyfödda barn, undernäring, sexuellt överförbara sjukdomar etc.

Endast efter att ha analyserat informationen från patienten och resultaten av laboratorietester väljer doktorn det optimala läkemedlet eller komponerar en kombination av flera läkemedel.

Allmänna rekommendationer

För att återhämta sig snabbare krävs ett antal regler under behandlingen. rekommenderas:

 • Drick minst 2 liter vätska per dag.
 • Uteslut från kosten någon irriterande mat och dryck (alkohol, kaffe, kryddor, kryddor, rökt kött, surt och saltat).
 • Att utesluta sexuella kontakter för den här perioden.
 • Observera sängstöd (med akut aktuell inflammation).

Den viktigaste behandlingen kan kompletteras uppvärmningen förfaranden (varma bad, varmare till ländregionen) och tillämpar örtteer med antiinflammatorisk och diuretiska effekten (mjölon), tranbär eller tranbärsjuice, citronjuice utspädd med vatten.

Behandling med homeopatiska läkemedel hjälper till att lindra tillståndet och påskynda återhämtningen. Drogen har en bra antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt, är säker för patienter med allvarliga samtidiga patologier och gravida kvinnor. I särskilt komplicerade kroniska fall som uppstår efter operationen tillåter användningen av homeopatiska läkemedel dig att förlänga perioderna för eftergift, minska svårighetsgraden av symtomen på inflammation vid fördjupningsskedet.

Men det är viktigt att förstå att det inte alltid är homeopatiens medel, om det används ensam, kan helt bota cystitis. Därför naturliga komplex administreras ofta i kombination med andra läkemedel - antibiotika uroseptiki, topiska medel (t ex vaginala suppositorier i behandlingen av kvinnor), antiinflammatoriska och spasmolytiska droger.

Tal i videon nedan kommer att fokusera på funktionerna i homeopati behandling:

cystit

Cystitis är en inflammation i blåsans vägg. Kvinnor lider främst av cystit, orsaken till detta är i fysiologi. Det faktum att kvinnlig urinrör är kortare och bredare, så att infektionen inte är försenad. Hos män kvarstår patogener i urinröret, vilket leder till urinrör.

Orsaker till cystit

Orsakerna till blåsan beror på vilken typ av sjukdom som hör till. Icke-infektiös cystit förekommer på grund av irritation av blåsans slemhinna genom att man påverkar kemikalier som utsöndras i urinen. Sjukdomen kan börja utvecklas, till exempel på grund av långvarig användning av mediciner eller på grund av brännskador. Också orsaken till icke-infektiös cystit kan vara skada på blåsans slemhinna, till exempel urinsten.

I praktiken är dock icke infektiös blåsan sällsynt. Ofta finns det en smittsam, vars orsak ligger i att komma in i kroppen av skadliga mikrober. Olika bakterier och svampinfektioner kan bli orsakssamband. Vi tillägger att cystit inte uppstår på grund av det faktum att sjukdoms orsakssamband har just kommit i kontakt. Vi behöver också predisponeringsfaktorer. De innefattar hypotermi, utmattning, kronisk trötthet, stagnation av urin etc.

Symtom på olika typer av blåsor

Isolera akut och kronisk blåsan. I detta avseende, och symtomen skiljer sig också åt. Tänk på dem.

I akut cystitis klagar patienterna av obehagliga känslor vid urinering och smärta i underlivet. Analyser visar att det finns pus i urinen. I vissa fall förekommer urininkontinens, särskilt hos barn.

Såsom ofta är fallet, när behandlingen av en akut sjukdom är felbehandling behandlas den i kronisk form. Detsamma är med cystit - om det inte är botad, så är hela blåsans vägg gradvis involverad i inflammatorisk process. Det finns en kronisk blåsan. Patienter känner samtidigt samma symtom som vid akut cystit, men mindre uttalad. Kronisk cystit kan antingen vara en relativt kontinuerlig process eller återkommande. I det senare fallet förvärrar sjukdomen då

Behandling av cystit med klassisk medicin

Helst bör behandlingen av blåsan vara omfattande och omfatta inte bara utnämningen av antibiotika utan också att stärka immuniteten. Kemikalier som används i cystit, undertrycker kolonin av bakterier som orsakade sjukdomen. Men glöm inte om restaureringen av normal mikroflora.

Om patienten lider av en akut cystitis, är det nödvändigt att vila på sängen. En viktig roll spelas av en terapeutisk kost, som innebär riklig dricks och vägran av kryddiga, salta och alkoholhaltiga drycker.

Det blir inte överflödigt att få örtdekok med en diuretisk effekt, inklusive njurte och bärbär. För att minska symtomen är varma bad och värmare bra. När känslorna blir oacceptabla kan du slå dem ner genom att ta bort musklerna i blåsan. Slutligen förskrivs antibiotika, utan vilken förmodligen inte en enda sjukdom behandlas i klassisk medicin.

Vid behandling av kronisk form av cystit är det viktigaste att återställa det normala urinflödet. Det är visserligen nödvändigt att hitta en infektion i kroppen, vilket kan vara till exempel kronisk tonsillit. Fortsätt sedan till antibakteriell terapi, som syftar till att bekämpa sjukdoms orsakssamband.

Inte engagera sig i självmedicinering, detta är upprepade gånger sagt och traditionella läkare och homeopater. Ofta kvinnor som står inför symtom på blåsor, istället för att gå till undersökningen, får drogen på råd av en vän. Ja, det dämpar symtomen på sjukdomen, men bara tills en annan förvärring. Men klassisk medicin är inte helt säker. Som du vet, orsakar antibiotika irreparabel skada på många organ och system.

Homeopatiska läkemedel tillåter dig att bli av med cystit och medföljande sjukdomar utan några konsekvenser.

Behandling av cystit med metoder för homeopati

Med cystit har olika homopatiska komplex visat sig bra. Här är de mest populära av dem.

Komplex av homeopatiska läkemedel 1: Mercurius Solubilis i 12 spädningar, Cantharis i 3 spädningar, sedan i 6 eller 12 och Ignatius i 6 och 12 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 2: Silicea i 30 spädningar, Cactisum i 3 och 3 spädningar, sedan i 3 eller 6 spädningar och Sepia i 3 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 3: Svavel i 12 spädningar, Clematis Recta i 3 och 3 spädningar och Nuks Vomica i 3 och 6 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 4: Gepar Svavel i 6 spädningar, Acidum Benzonikum i 3 och 6 spädningar och Staphizagria i 6 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 5: Arnica i 3 och 6 spädningar, Millefolium i 3x utspädning och Natrium Muriatikum i 6 och 12 spädningar.

Komplex av homeopatiska läkemedel 6: Berberis i 3x utspädning, Kantaris i 3 spädningar, Sabal i 3 spädningar och Kausticum i 6 spädningar. Hjälper med akut cystitis.

Komplex av homeopatiska medel 7: Sabal i 3x utspädning, Kapisium i 3 spädningar, Gepar Svavel i 12 spädningar och ett antal andra homeopatiska medel. Hjälper med subakut cystit.

Även kombinerade homeopatiska läkemedel, som framställs i form av tabletter, droppar och injektioner, är effektiva. De kan köpas på homeopatiska apotek.

Homeopati från blåsan

Lämna ett svar 1.338

Blåsans inflammation behandlas med homeopatiska preparat och kosttillskott. Tillskott för cystit används som ett funktionellt tillskott i kosten, och homeopatiska preparat används för att behandla sjukdomen huvudsakligen. BADY och homeopatiska läkemedel är växtbaserade läkemedel som används för att bota cystit, inflammation i njuren och urolithiasis.

Fördelar med homeopati

 1. Frånvaron av kontraindikationer, tack vare tillverkningen av naturmaterial.
 2. Prisvärd kategori.
 3. Ansökan till personer i alla åldrar - från nyfödd till ålderdom.
 4. Skadlig mottagning för personer som lider av kroniska sjukdomar eller har individuella hälsoegenskaper.
 5. Att ta läkemedel under lång tid (fytopreparationer är ofarliga och orsakar inte missbruk).
 6. Användning av fytopreparationer för både behandling och förebyggande.
 7. Kombination av fytopreparationer med andra läkemedel och typer av behandling.
Tillbaka till innehållet

Hur man väljer?

När man väljer den mest effektiva medicinen för blåsor, behandlas den behandlande homeopatiska läkaren av:

 • orsaken till infektionen
 • arten och förloppet av den inflammatoriska processen
 • karakterisering av smärtsamma känslor (där smärta är lokaliserad, hur och när det manifesteras);
 • Förekomst av andra obehagliga symtom (trötthet, huvudvärk, illamående);
 • förekomsten av åtföljande sjukdomar.
Tillbaka till innehållet

Verkningsmekanism

Homeopatiska läkemedel bidrar till att minska inflammatorisk process, öka immunitet och förbättra inre organens funktion. Den terapeutiska effekten av droger har en positiv effekt på den sjuka personen, påskyndar återhämtningen och förhindrar återupptagandet av sjukdomen. Effekten av mediciner blir märkbar efter det första intaget: personen märker minskningen av smärtsamma förnimmelser, processen med urinering blir mildare och ömtålig. För bättre effektivitet och fixering av resultatet ordineras homeopati med en lång behandlingstid. Läkemedel tar tills försvinnandet av smärtsamma symptom och längre. Den terapeutiska kursen, beroende på tillståndet för inflammation, är cirka 3 månader, kan i vissa fall förlängas under en längre period.

Homeopati i behandlingen av cystit hos kvinnor

Cystitis hos kvinnor behandlas med antibakteriella, antimikrobiella immunmodulerande läkemedel. Behandling av cystit med homeopati har fördelar jämfört med lokal behandling. Till exempel med cystit hos kvinnor under graviditet och amning rekommenderas inte antibiotika eftersom de har en negativ effekt på fostret och bröstmjölken. Den enda rätta lösningen kommer att vara homøopatisk behandling, vilket anses harmlöst för barnet. Det påverkar inte mängden och kvaliteten på bröstmjölken. Minsta behandlingstiden med homeopater kommer att vara 3-4 dagar, om så är nödvändigt kommer den behandlande läkaren att förlänga mottagningen ett tag.

Vanliga droger

Homeopatiska läkemedel som minskar inflammation i blåsan och andra symtom på blåsan:

 1. "Kanefron" - fytopreparation, som innehåller ett stort antal medicinska växter (rosmarin, centenarius och andra). Tabletter bekämpar fullständigt inflammatoriska processer hos kvinnor (inklusive gravida kvinnor) och barn, har en bra antispasmodisk effekt. Detta är en underbar diuretikmedel, normaliserande urinering och förhindrande av smittspridning.
 2. Homeopatisk fytopreparation "Cyston" - har en diuretikum, antiinflammatorisk, spasmolytisk effekt. Tack vare aktiva ingredienser är läkemedlet utmärkt för behandling av urinvägssjukdomar, cystit och urinutflöde.
Tillbaka till innehållet

Kosttillskott för inflammation

För att förebygga exacerbationer av cystit och andra sjukdomar i urinvägarna används kosttillskott - växtbaserade preparat som har ett antal positiva egenskaper. Dessa är underbara diuretika och antispasmodika som förbättrar urinorganens funktion, är en källa till vitaminer och mineraler. Exempel på vissa kosttillskott:

 1. Kapslar "Uroprofit" är en biologiskt aktiv tillsats till mat. Har i sammansättningen frukter tranbär, bärbär, hästslag och andra medicinska växter. Används för att förhindra olika former av cystit och pyelonefrit.
 2. "Monorel" är en kombinerad naturlig beredning som i sin sammansättning innehåller ett extrakt av tranbär och en grupp vitaminer. Används för att förhindra förvärringar av urinvägssjukdomar och urininfektioner.

När du väljer medsredstva med täta exacerbationer av cystit behöver samråda med experter som arbetar med urinvägsproblem - detta är en gynekolog och urolog och könssjukdomar. Detta kommer att hjälpa till i rätt tid för att identifiera orsaken till sjukdomen och bestämma syftet med behandlingen. Homeopatiska läkemedel och kosttillskott är bra för behandling och förebyggande av inflammation i urinblåsan, men det finns också avancerade fall, då effekten av växt tillgångar är otillräcklig för att bli av med sjukdomen. I sådana situationer kan lokal behandling inte undvikas.

Homeopati med cystit

Cystitis är en inflammatorisk process i blåsans slemhinnor. Det är indelat i icke-infektiös och infektiös typ. Beroende på diagnosen är sjukdomen botad med en riklig dryck, en viss diet, intaget av mediciner av traditionell medicin, folkmedicin. Homeopati med cystit används ofta, men med vissa begränsningar.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare blev av med kronisk cystit hos en effektiv metod. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vår expert kontrollerade kompositionen och rekommenderar detta effektiva verktyg till dig. Regelbundet på en tom mage för att dricka 2 matskedar hemma. LÄS MER.

Kontra

Om symtomen på sjukdomen (frekvent smärtsam urinering, rez i inguinalzonen) inträffar mer än en dag, måste de konsultera en läkare. Endast en specialiserad specialist kan korrekt diagnostisera sjukdomen och förskriva en behandlingssätt. Urologer rekommenderar kategoriskt inte homeopati hemma med smittsam cystitis.

vittnesbörd

Den härdande effekten av homeopatiska läkemedel är associerad med aktiveringen av kroppens försvar för att bekämpa sjukdomen. Homeopati bidrar till återhämtning med olika typer av icke-infektiös cystit, som inte kräver akut resistens mot patogener. I synnerhet är homeopati visad i relation till barn, gravid och amning.

En försumbar mängd aktiv substans i ett homeopatiskt preparat är helt ofarligt för en gravid kvinna och ett framtida barn. Det påverkar inte fostrets fosterutveckling. Mamma, ammar, kan inte oroa sig för att förändra mjölkens kemiska sammansättning och få skadliga ämnen i barnets kropp.

Effektiviteten av homeopati

Metodens effektivitet beror i stor utsträckning på den behandlande läkarens homeopat. Läkaren måste ta reda på orsakerna till att symptom uppstår. Dessa inkluderar:

 • diet regime;
 • de överförda sjukdomarna;
 • psykologiskt tillstånd i de dagar som föregår sjukdomen
 • möjlighet till hypotermi och mycket mer.

Homeopati beskriver patientens nuvarande status, sjukdomens karakteristiska egenskaper:

 • tid för förvärring av smärta;
 • episodisk eller ihållande känsla av smärta
 • Platsen där smärtan manifesterar sig är underlivet eller nedre delen av ryggen;
 • kroppens ställning, närvaro eller frånvaro av fysisk ansträngning, vilket bidrar till ökningen eller minskningen av symtom;
 • en typ av smärta - brännande, piercing, skärning, dra.

Patientens allmänna tillstånd undersöks också. Uppmärksamhet dras mot förekomsten av apati, ångest över bagage, koncentrationsförlust, misshandel och andra klagomål om hälsa. Noggrann diagnos gör att du kan välja rätt homeopatiska läkemedel och förbättra effektiviteten av behandlingen.

Risken för återhämtning ökar om patienten strikt följer den föreskrivna kost och dagliga rutin, äter inte pickles och sylt mat, tillför inte kryddor till mat. Under behandlingen ska patienten avvisa te, alkohol, kaffe, eftersom många homeopatiska preparat med kronisk cystit förlorar sin effekt vid användning av dessa drycker.

Varietyper av droger

Under förekomst av homeopati har många droger utvecklats som hjälper till att hantera blåsor av olika natur:

 • Terebinthinae - med otydlig urin som bildar en fällning. Det finns tråkig smärta i nedre delen av ryggen. Det diagnostiseras som pyelonefrit i ett tidigt skede.
 • Pareira brava - med ljusa smärtor i låret och könsorganen. Lukten av ammoniak, som signalerar utseendet av njursvikt, känns.
 • Pulsatilla - helst för gravida kvinnor.
 • Mercurius solubilis - i närvaro av blod i urinen, vilket indikerar en hemorragisk blåsan.
 • Equisetum - minskar känsligheten hos det inflammerade organet, vilket ger en känsla av lättnad efter urinering.
 • Staphysagria - i stressiga situationer. Urinering utförs med en obehaglig lukt. Orsaken till sjukdomen är nervösa sjukdomar.
 • Digitalis - med en stark inflammatorisk process. Avlägsnar smärta, minskar inkontinens och normaliserar resor till toaletten.
 • Dulcamara - verkar mer effektivt än andra homeopatiska preparat i fall av hemorragisk och purulent cystit.
 • Cantharis - bekämpar framgångsrikt med gonokockinfektion och genitaliens sjukdom efter det.
 • Berberis - med blåsan framåt mot njurarna.

Mångfalden av använda droger lämnar ett brett verksamhetsområde för den behandlande läkaren. Baserat på patientens individuella egenskaper och arten av sjukdomsförloppet föreskriver den homeopatiska specialisten den mest effektiva behandlingen.

Hur man tar med blåsor

I homeopati applicera torra doseringsformer i form av korn eller gnugga och flytande doseringsformer i form av lösningar. Viktigt är de olika bokstavssymbolerna på etiketterna. Märkningen av IID eller 2X indikerar att läkemedlet innehåller 1/100 av den aktiva substansen, IIID eller 3X - 1/1000 och så vidare. Detta är en kvalifikation i decimal skala. Men i homeopati finns en finare utspädning - hundra skalan. Så visar 1C innehållet av den aktiva substansen i ett förhållande av 1 till 100 och 2C - 1 till 10.000 och så vidare.

Vid kronisk cystitisk behandling rekommenderas 6-8 pellets av homeopatisk preparat inte oftare än 2 gånger om dagen i höga uppdelningar (mer än 12 spädningar). Den akuta fasen av sjukdomen kräver snabbare medicinering - var 2: e timme i mittenavdelningarna (6-12 spädningar). Ett spannmål motsvarar 1 droppe av en homeopatisk lösning.

Homeopati följer reglerna för att behandla sjukdomen med det minsta antalet läkemedelsnamn. Det bästa alternativet är att behandla ett läkemedel som tar hänsyn till symtomen på sjukdomen, patientens konstitution och andra medföljande faktorer. I praktiken är det mycket svårt att välja ett lämpligt läkemedel, och homoeopatiska läkare ordinerar 2-3 droger. Det är nödvändigt att undvika behandling med en okvalificerad homeopat som erbjuder mer än tre namn på läkemedel.

Behandlingstid

Den första mottagningen av en homeopatisk förberedelse döljer svårighetsgraden av smärta, minskar antalet besök på toaletten, urinering normaliserar. Behandlingen av blåsbehandling är en lång process som kräver tålamod och uppfyller alla behandlingsläkares föreskrifter. I genomsnitt sker fullständig frisättning från sjukdomen i tre eller flera månader. Förberedelser tas före sjukdoms sista botemedel, och inte bara förrän de smärtsamma symptomen lindras.

Finns det några biverkningar?

Långvarig, okontrollerad behandling med homeopatiska mediciner resulterar i en komplikation, som kallas "läkemedelsförstärkning". Patologiska symtom kan förvärras även med kvalificerat val av läkemedel på grundval av likhet för frekvent och långvarig användning. Patientens hälsa kan förvärras under den första veckan av medicineringen.

När konstant övervakning av en läkare är omöjlig, kan en exacerbation av läkemedel undvikas om du tar homeopatiska läkemedel med en paus en dag efter sju dagar. Utvecklingen av patogenesen kan stoppas och stoppa ett tag för läkemedlet. Ofta passerar läkemedelsförstärkningen in i en positiv förändring i patientens tillstånd.

Patienten väljer självständigt en behandlingsmetod - homeopati eller en traditionell metod. Huvudpunkten är ett fullständigt avslag på självbehandling. Inget råd från utsidan kommer att ersätta ett besök hos en klassisk urolog eller homeopat.

Otroligt... Cure kronisk blåsan kan vara för evigt!

Har du cystitis? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte?

Vi rekommenderar en effektiv metod:

 • Utan att ta antibiotika!
 • I en vecka!
 • Det är säkert!
Följ länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar blåsan behandling.

cystit

Rekommendationer om användning av homeopatiska läkemedel för behandling av akut cystit - symptomatisk urininfektion, inflammation i blåsans slemhinnor.

Den urologisk praxis, är termen "bedövningsmedel" ofta för att hänvisa till symtomatisk urinvägsinfektion med inflammation i urinblåsan slemhinna, störning av dess funktioner, samt ändringar i urinsediment. Det finns primär och sekundär, akut och kronisk infektiös och icke-infektiös cystitis. Sekundär cystit utvecklas i blåsan sjukdomar (stenar, tumörer) eller omgivande organ (prostata adenom och prostatacancer, urinrörsförträngning, kroniska inflammatoriska sjukdomar i könsorganen).

Behandling av cystit med homeopati

Acidumbenzoicum (Acidum bunzoisum) Mörk, fetid urin (påminner om lukten av hästurin på grund av ammoniakinnehållet). Urin är frätande, det irriterar huden.

Acid nitricum Smärta från en splinter, sömnad smärta i urinröret, fördelning av fetid urin (med lukten av hästurin).
I urinproteinet, cylindrar, ofta röda blodkroppar. Ett särskilt tecken vid urinering: urinen känns så kallt. Riklig, med en obehaglig lukt av svett. I kroniska fall av inflammation i blåsan i ålderdom, i kombination med hans förlamning.

Akonit (akonit) Huvudmedicinen homeopati för behandling av blåsor med en plötslig inbrott, om de allmänna symtomen på en feber sjukdom är tillräckligt uttalade och kroppstemperaturen är signifikant ökad. Utränlig brännande smärta i blåsans och urinrörets nacke med ständig uppmaning att urinera. Värre på natten med rädsla och ångest. Rädsla i början av urinering. Urinen verkar het och tilldelas först i små portioner, har en rödaktig nyans, ibland finns det kvarhållande urin medan patienten är rastlös, skrik.

Apis (Apis) Obehagligt luktande urin. Urgent uppmaning att urinera. Brännande känsla. Svullnad och rodnad i labia.

Argentum nitricum (Argentum nitricum) Smärta i mitten av urinröret, från en splinter. Brännande smärta på kursen i urinröret vid urinering, brådska snabbare och ibland måste göra en insats, ofrivillig urinering, men så fort patienten slutar att skjuta, urin och avföring omedelbart avgår ofrivilligt. Känsla som om efter urinering i urinröret kvarstår några droppar urin. Urininkontinens under dag och natt, intermittent urinström, tömning per droppe. I urinproteinet, epitel, mörkt, rödaktigt sediment.

Arnica (Arnica) Konsekvenser av skador. Konsekvensen av kirurgiska ingrepp, kateterisering, krossning, utpressning. Detta läkemedel hjälper också till med urininkontinens efter operation på prostatakörteln. Obehagligt luktande urin.

Belladonna (Belladonna)
Den viktigaste drogen för behandling av cystit med homeopati med en plötslig inbrott, om de allmänna symtomen på en feber sjukdom är tillräckligt uttalade och kroppstemperaturen är signifikant ökad. Urgent uppmaning att urinera Burning, konvulsiv smärta, förvärras på natten, utseendet av blod i sekret.

Berberis (Berberis) Konstant uppmaning att urinera. Smärta i bäckenet under urinering. Urin av en rödaktig nyans med ett rött sediment. Urin ändrar ofta färg: det är lika ljus som vatten, det är starkt färgat med gult eller rött sediment och en blandning av slem. Smärta i ryggen med piercing smärta i njurarna, sträcker sig ned ur urinblåsorna till blåsan. Klipp smärta i blåsan, sträcker sig till urinröret. Burning med urinering. Klipp eller brännande smärta, avvikande i olika riktningar

Cantharis (Cantharis) Utränlig smärta med långvarig uppmaning att urinera. Smärta före, under och efter urinering. Smärta från urinröret till blåsan och ryggen. Vid urinering måste jag stå med benen bred ifrån varandra. Konstant uppmaning att urinera, ibland spasm av sphincter. Purulent slem. Urin utsöndras endast med droppar, innehåller slem, många epitelceller i blåsan, cylindrarna, proteinet, ibland blod. Kaffekonsumtion ökar smärta. Ofta en brinnande törst med motvilja att dricka, men det finns också en otänkbar törst. Med den mest allvarliga blåsan. I urinblåsan, smärtsam spänning, är underdelen av buken smärtsamt att röra, önskar var 2-3 minuter. Urin lämnar inte en fri ström, men oser av droppe. Smärtan är lika svår som skulle ha varit om den smälta blyen flyter genom urinröret. Patienten fördröjer urinering på grund av själva själva smärtan. I urinen kan även ett öga ses blandning av blod och i analysen av urin bestäms cylindrarna. Patienten har ett smärtsamt utseende. Ju tyngre symtomen är desto starkare motstår och brinner, ju mer sannolikt det kommer att hjälpa till Cantharis.

Capsicum (Capsicum) Burning med urinering, från peppar.

Causticum (Kaustikum) Allvarlig svaghet och intermittent flöde av urin. Burning med urinering (i kombination med artrit). Urininkontinens hos äldre.

Chimaphila störningar vid tömning av urinblåsan. Skarp, stark uppmaning att urinera, brännande smärta under och efter urinering
från urinblåsan till urinrörets mun. Känsla av tyngd, tryck, vibrationer i njurarna; en känsla av att det finns en boll i tarmarna. Vid urinering tvingas patienten att trycka, tömning är lättare med benen från varandra och i en böjd position. Urin är scanty, innehåller en viskös slem.

Colocynthis (Colocynthis) Spastisk uppmaning att urinera. Vid urinering, smärta i buken, minskande vid böjning.
Urin har en mycket röd fällning. Hyppig uppmaning att urinera med en liten mängd urin. Limutmatning från urinröret. Konsekvenserna av kylning, särskilt på en sval kväll efter en varm dag. Av naturen är patienterna vpylchivy, irritabel, de är lätt ilska.

Dulcamara (Dulcamara) Orsaken är överkylning i fuktiga kalla förhållanden. Om blåsans irritation har kommit efter att ligga på en våt kall mark eller kylning i en våt baddräkt. Retention av urin efter kylning fötter i kallt vatten (förbi floden). Smärtsam urinering, brinnande i urinledarens mun. Urin är grumlig, innehåller slem, ibland en purulent fällning. Obehagligt luktande urin.

Mercurius corrosivus (Mercurius Corrzivus) Spastisk uppmaning att urinera. Förlängd uppmaning, fördelning av mukopurulent urin. Feber med smärtsam svettning på natten. Muco-purulent urladdning, grumlig, röd urin. Svår bränning i urinröret, urin hett, magert, blodigt. Svettning efter urinering. En brutal tenesmus av blåsan och samtidigt urin utsöndras i droppar med svår smärta.

Natriummuriaticum (Natriummuriaticum) Kronisk återkommande inflammation. Denna åtgärd har ett ursprungliga symptom: patienten kan inte urinera i närvaro av andra. Denna lilla urologiska symptom vid första anblicken verka ovetenskapligt, men det speglar kärnan i den psykiska personligheten: bristen på känsla "flock", ett visst avstånd mellan patienten och andra människor; Han introvert, förkastar tröst. Brinner med urinering. Otillräcklig urinering.

Nux vomica Spastisk uppmaning att urinera. Spastiska störningar som ett resultat av att förvärra livets nervsystem.
Det är speciellt indikerat i fall då den allmänna symtomatologin indikerar den typiska konstitutionen hos Nux-patienter: snabb, aktiv, nervös, irriterad, abrupt. Detta anlag ökar som ett resultat av överdriven exponering för stimuli i det moderna livet i de stora städerna, en stillasittande livsstil, rush, konsumerar för tung mat, missbruk av narkotika, obalanserad rytm sömn och vakenhet, otillräcklig anpassning till temperaturvariationer. Dessa patienter är mycket känsliga för kyla, speciellt utkast. Blåsans irritation utvecklas med en liten avkylning av fötterna efter att ha druckit öl och ungt druvvin.
Falsk uppmaning att urinera, kramper och svårigheter att urinera.

Pareira (Paraire)
Blåsan tömmes först efter allvarlig ansträngning: patienten bör böja eller knäböjas. Känna sig som en blåsa övervuxen. Ökad uppmaning med smärta, som sprider ner i höfterna. Klåda i urinröret. Urinläckage med droppar efter urinering. Urin har en lukt av ammoniak bara; innehåller purulent slem, riklig sediment, som påminner om krossad tegelsten. Indikationer: Dysuri vid allvarlig inflammation, särskilt i närvaro av stenar. Retention av urin efter leverans. Stark trängsel att urinera. Patienten kan behöva knäna för att släppa urin. Urinen brinner.

Pulsatilla (Pulsatilla) Akut inflammation i urinvägarna när de utsätts för fukt och kyla. Konsekvenserna av kylfötter och blötläggning. Känsla av tryck eller kolicky smärta före urinering; efter urinering, konvulsiv smärta i blåsans hals, avgivande i perineum eller lår. Stark uppmaning att urinera kvarstår efter blåsningstömning.

Sepia (Sepia) Kronisk återkommande inflammation. Ofta plötslig uppmaning att urinera; Patienten måste omedelbart urinera.
Karaktäristiska falska uppmaningar, svårigheter att tömma urinblåsan; patienten ska vänta länge tills urin släpps och under lång tid att trycka. "På natten drömmar han att han urinerar i en kruka, men i verkligheten - i sängen" (Hahnemann). Urinen är grumlig, med obehaglig lukt och grumligt sediment. Vanliga symtom: Känsla nedåt i livmodern, särskilt livmodern. Kronisk pyelonefrit, orsakad av E. coli, med en grumlig, fetid urin. Enuresis under första sömnen.

Staphysagria (Staphisagria) Konsekvenser av skador. Hjärtklappning uppmanar att urinera, blåstömning är ofta svårt, falska uppmanar att urinera, ibland med inflammation efter operation för njursten och urin släpps efter leverans sjunkit. "Smeknamnens cystitis". Brinner under urinering och i avsaknad av urinering. Känslan att blåsan aldrig tömms helt.

Thuja (Thuja) Hyppig uppmaning att urinera, skära, brinna smärta i urinröret. Intermittent urinering, urinblåsning droppe efter droppe efter urinering.
Ett speciellt symptom: som om en annan droppe flyter genom urinröret efter urinering frysningar med urinering. Brott mot urinering hos unga mödrar, särskilt primiparas.

Viola tricolor (Viola tricolor) En obehagligt luktande urin med kattens lukt.

Homeopati från blåsan

Symtom på cystit är smärta vid urinering, frekvent urinering i toaletten, smärta i underlivet, etc.

Varför är cystit anses vara en "kvinnlig" sjukdom?

Cystit är vanligare hos kvinnor eftersom den är förknippad med den fysiologiska strukturen hos kvinnors genitourära system. Urinvägarna är sterila, de kan inte bekämpa mikroorganismer, så bakterier, efter att ha slagit slemhinnorna i dessa organ, börjar växa aktivt. Hos kvinnor är urinvägarna kort och brett, till skillnad från hanen, så det är lättare för mikrober att tränga in där. Vidare underlättar närheten av vagina och analöppningen infektion i urinvägarna. Om du tittar på statistiken har 40% av kvinnorna haft blåsor minst en gång i livet.

Cystit är vanligare hos kvinnor eftersom den är förknippad med den fysiologiska strukturen hos kvinnors genitourära system.

Orsaker till patologi

Ofta verkar orsakerna till utseendet ofarligt och inte värt uppmärksamhet. De främsta orsakerna är:

 1. Aktivt samlag.
 2. Överflöd i kosten av skarpa matar och drycker som kan irritera blåsans slemhinna. Till exempel kaffe, läsk, alkohol och till och med starkt te.
 3. Infektion.
 4. Nya sjukdomar, liksom kroniska sjukdomar.

Ofta verkar orsakerna till utseendet ofarligt och inte värt uppmärksamhet.

Symptom på sjukdomen

Cystitis kan förekomma på olika sätt, det finns flera typer av denna sjukdom:

 1. Primär och sekundär cystitis.
 2. Akut och kronisk.
 3. Infektiös och icke-infektiös.

Sekundär cystit kan uppträda mot bakgrund av andra sjukdomar i urinvägarna, till exempel i närvaro av stenar eller tumörer. Eftersom symtomatologin hos sjukdomen är uttalad krävs inga ytterligare test: om du har fått en allmän analys av urin eller blod, kommer de att visa närvaron av inflammation.

Sekundär cystit kan uppträda mot bakgrund av andra sjukdomar i urinvägarna, till exempel i närvaro av stenar eller tumörer.

Huvudsymptomen på blåsan innefattar:

 1. Hyppig uppmaning att urinera, medan urinen separeras i små portioner, är smärtan ständigt närvarande.
 2. Efter urinering finns det en känsla av att det finns en liten del urin kvar i blåsan.
 3. Frekvent inkontinens, speciellt om du vill gå på toaletten.
 4. En liten temperaturökning.
 5. Urin är en rödaktig skugga på grund av närvaron av bloddroppar i den.

Förebyggande av cystit: metoder, droger och folkmedicin

Cystit hos kvinnor. Symtom, behandling och förebyggande

Homeopatiska medel för blåsor

Homeopatiska läkemedel är en ytterligare behandling för antibiotikabehandling. Homeopatiska läkemedel hjälper kroppen att bekämpa inflammation och minska tiden för cystitisbehandling.

Homeopatiska medel för blåsor rekommenderas för barn, kvinnor under fertil ålder, amning och personer i ålderdom.

Dessa läkemedel har praktiskt taget inga kontraindikationer att använda, är gjorda av miljövänliga natur- och växtkomponenter. Homeopati med cystit används ofta för förebyggande ändamål.

Verkningsmekanism för homeopatiska läkemedel mot blåsor

Sjukhuscystit är uppdelad i två former: akut form och kronisk form av sjukdomen.

Sjukdomen hos blåsan kommer plötsligt, symptomatologin i det första skedet av sjukdomen är tydligt uttalad. Symtom på kronisk stadium av blåsor är samma som i akut form, bara mindre uttalad och förvärras under återkommande cystitis:

 • skarp smärta vid tidpunkten för urinering
 • brinner i urinrörets kanal när blåsan är tom;
 • frekvent urinering, med en liten mängd urinutmatning;
 • full blåsans känsla, även efter urinering
 • svullnad i könsorganen och urinledningshuvudet;
 • klåda i könsorganen och brinna från beröring;
 • i allvarlig form - en temperatur inom 38 grader;
 • sämre lukt av urin med föroreningar i det partiklar av blod, pus och slem.

Cystitis i kronisk fas, ofta åtföljd av sjukdomar i samband med gynekologi, störningar i hormonell bakgrund och matsmältningssystemet. Hos män mot en bakgrund av kronisk cystit utvecklas inflammation i prostata.

Tillsammans med antibiotikabehandling används behandling med homeopatiska läkemedel i stor utsträckning. Homeopati innebär att lindra symptomen vid akut och kronisk cystit hos återfall skede förbättra immunförsvaret, funktion av inre organ hos patienten och leda till normal hjärt- och kärlsystemet.

Behandling av cystit med homeopati tar bort smärtsamma symptom inom 24 timmar och behandlingens längd med hjälp av homeopati av akut cystit 7 till 10 kalenderdagar, cystit i det kroniska skedet av sjukdomen - upp till 60 kalenderdagar. Med komplicerad blåsan kan den behandlande läkaren ordinera en behandling med homeopatiska läkemedel - upp till 90 kalenderdagar. Under behandlingsperioden med homeopater måste du dricka vätskor om dagen, minst 2 liter.

Vid behandling av dessa läkemedel är det nödvändigt att hålla sig till en diet: att utesluta fett, rökt och salt mat, kaffe, choklad och alkohol.

Homeopatiska läkemedel och alkohol är inte kompatibla.

Fördelar med homeopati behandling

Homeopatiska läkemedel mot blåsor, stärka kroppens skyddande egenskaper och klara sig mot virussjukdomar och infektioner som orsakas av patogena bakterier. Fördelarna med att ta homeopatiska läkemedel är:

 • ett sätt att behandla en cystitissjukdom som har varit känd sedan antiken och visar ett bra resultat;
 • orsakar inte att kroppen blir beroende av droger;
 • fonder orsakar inte allergier
 • homeopati i cystit, används för behandling och förebyggande
 • inte en stor förteckning över restriktioner vid upptagande och kontraindikationer
 • Inga åldersgränser: Användning är möjlig för både barn och äldre.
 • påverkar inte barnet under graviditet och amning;
 • det finns inga kontraindikationer i interaktion med antimikrobiella medel och antibakteriella medel;
 • överkomligt pris för homeopatiska ämnen.

En bra effekt homeopatiska preparat visar i kombination med antimikrobiella och antiinflammatoriska läkemedel.

De mest effektiva homeopatiska läkemedlen

Läkemedelsindustrin producerar mer än trehundra homeopatiska läkemedel. Det mest kända och mest använda sättet är:

 • Apis - är avsedd att ta bort symptomen på frekvent urinering med en liten mängd urinutmatning från kroppen. Det används också i putrefaktiv lukt av urin och föroreningar av pus och blod i urinen. Tillräckligt effektiv i pyelonefrit
 • Barbaris - påverkar mikroorganismerna som spridit sig i hela urinvägarna och njurarna. Den dagliga dosen av läkemedlet 3 - 4 tabletter, uppdelad i 3-4 doser, behandling med detta läkemedel - upp till 21 kalenderdagar;
 • Kantaris - tas med cystit, som orsakas av sexuella infektioner eller är en komplikation av sexuellt överförbara sjukdomar. Ett bra resultat är ett läkemedel för behandling av gonorré;
 • Dulkamar - utnämnas med komplicerad hemorragisk inflammation och purulent cystit. Med pus och blod i urinen är läkemedlet mer effektivt än andra medel för homeopati;
 • Digitalis - är avsedd för behandling av cystit i akut form eller med återkommande kronisk blåsning med akuta symtom. Efter den första dosen, börjar att passera sådana symtom på cystit hos kvinnor, så ofta och smärtsam urinering, urin urinrör urin, klåda i könsorganen och externa gården. Varaktigheten av behandlingen med digitalis beror på sjukdoms försummelse och svårighetsgrad.
 • Sarsaparilla - ordinerad med svårighet och smärtsam urinering
 • Sepia - egenskaperna hos detta läkemedel stärker urinrörets ryggrad och ordineras för urinrörets inkontinens i urinröret. Inträdesperioden föreskrivs av en urolog
 • Staphisagria - läkemedlet är förskrivet för cystit, orsakad av en stressig situation eller en nervös uppdelning. Den nervösa etiologin hos denna form av blåsan manifesteras huvudsakligen på natten. Detta läkemedel används tillsammans med lugnande medel;
 • Equizetum är avsett att underlätta processen att komma ur urinen och att ta bort smärtssyndrom i urinrörets kanal.
 • Mercurius solubilis - läkemedel som används för hemorragisk stadium av cystit, när urin har blod i flytande tillstånd och inte i form av koaguler
 • Pulsatilla - är ordinerad vid behandling av blåsning hos kvinnor under amning och amning
 • Pareira brava - använd botemedel mot njursvikt, med aceton i urinen och cystit, som med akuta smärtsymptom;
 • Terabintine - använd läkemedlet i början av pyelonefrit, vilket är en följd av kronisk blåsan;
 • Spanska flugan - ett homeopatiskt medel som lindrar symptomen vid akut sjukdom och kronisk cystit, hjälper till att behandla inflammation i urinblåsan, urinröret och vagina kanal ökar libido hos kvinnor och potens hos män.

Kontraindikationer för användning av homeopatipreparat

Den huvudsakliga kontraindikationen för användningen av ett homeopatiskt medel är kroppens oförmåga att överföra komponenter i sammansättningen av ett homeopatiskt medel.

Kontraindikationer kan också vara allvarliga sjukdomar i inre organ och system i människokroppen, där dessa läkemedel inte rekommenderas.

Personer som är benägna att allergier mot läkemedel och växtbaserade ämnen kan uppleva biverkningar i form av Quincke-ödem, hudklapp och hudutslag samt anafylaktisk chock.

Homeopati med cystit

Behandling av cystit med hjälp av homeopati är en ytterligare terapi i kombination med antibiotika, uroseptika och andra mediciner. Homeopatiska läkemedel hjälper människokroppen att bekämpa den smittsamma inflammatoriska processen och kan minska köldtiden för blåsan

Behandling av cystit hos homeopati hos kvinnor

Modern medicin syftar till att eliminera inflammation i blåsan i den kvinnliga hälften med antibakteriell behandling. Detta har en mycket negativ effekt på kroppens immunförsvar och leder till utvecklingen av andra sjukdomar. Därför tillgriper de flesta specialister användningen av homeopati i cystit hos kvinnor.

Homeopatiska läkemedel är gjorda av råvaror av vegetabiliskt ursprung. Negativa fenomen av sådana droger är minimala i jämförelse med syntetiska droger. Läkemedel från naturliga råvaror är lätta att smälta och säkra, så de är ordinerade för framtida och ammande mödrar. Det påverkar inte fostret och amningen på något sätt, till skillnad från antibiotika.

Varaktigheten av behandling med homeopati från 4-5 dagar, beroende på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. Vid behov kan kursen förlängas under en period som är nödvändig för en fullständig botemedel mot blåsor.

Bekämpa cystit med homeopati hos barn

Cystit hos barn är en sjukdom som är populär i förskola, skol och ungdom. Orsaken till dess utveckling är infektion, och de första symptomen är smärtsamma förnimmelser i underlivet, kännetecknad av frekvent urinering, svaghet och feber.

I början är de karakteristiska symtomen endast märkbara, särskilt med parallell utveckling med andra sjukdomar i genitourinärsystemet. De viktigaste patogena patogenerna i sjukdomen i barndomen är olika coca, E. coli, chlamydia och andra. Barn med genetisk predisposition, svag immunitet, kroniska sjukdomar och patologier i urinröret är mer benägna att drabbas av sjukdomen.

Vid 1 års ålder hos barn observeras blåsor på samma sätt hos pojkar och flickor. Senare är denna sjukdom i flickor fixad 4-6 gånger mer regelbundet på grund av de särdrag hos kvinnornas urinvägar.

Terapeutisk kurs hos barn utförs verkligen med hänsyn till sängstöd med syftet att minska smärtan vid urinering. Det är nödvändigt att observera riktig näring med blåsor hos barn.

Behandling med homeopati är den bästa och mest effektiva formen av cystitisavlägsnande i barndomen med användning av växtbaserade läkemedel (till exempel Kanefron H). Kursen syftar till komplex behandling i kombination med andra läkemedel av antibakteriell, antiseptisk, antiinflammatorisk verkan.

Homeopati med cystit hos barn gör det möjligt att effektivt:

 • eliminera ömhet
 • att förstöra vital aktivitet av patogena mikroorganismer;
 • att tvätta ut skadliga bakterier från genitourinary systemet;
 • för att avlägsna inflammatorisk process
 • öka effekten av antibakteriella läkemedel.

I detta avseende rekommenderar barnläkare, som förskriver terapi i komplexet, homeopati och för förebyggande av återkommande blåsor.

Homeopatiska preparat är säkra växtbaserade läkemedel som kan tas från barnets första år med cystitis.

Homeopati beredningar

I medicin har homeopatiska läkemedel blivit utbredd för att förebygga, bota och förebygga återkommande cystit.

Särskilt populära är:

 1. Kanefron H är en komplex fytopreparation gjord av naturliga råvaror, innehållande ett stort antal medicinska växter (örter av guld-tusendeler, rost av lyubistok, löv av rosmarin). Läkemedlet syftar till att eliminera spasmer, är ett antiseptiskt, diuretikum och bekämpar infektiös inflammation, vilket ökar kväveutskiljningsfunktionen hos njurarna.
 2. tsistonÄr ett läkemedel av vegetabiliskt ursprung, som produceras i tablettform och har en diuretikum, antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Tack vare aktiva substanser används medicinen för att eliminera cystitis.
 3. Drops Spin flyga - har en irriterande effekt och vid penetration i cirkulationssystemet, som verkar på receptorerna i det genitourinära systemet, orsakar en ökning av blodcirkulationen i genito-urinorganen. Läkemedlet syftar till att eliminera brännande och ömhet vid urinering. En viktig faktor i applikationen är sängstöd och värme i bäckenområdet.
 4. Aconitum Är en snabbverkande medicin för akut cystit, åtföljd av feber, smärta, en ständig uppmaning att urinera och feber.
 5. Natriummuriatikum, Det används för kronisk cystit under återfall, när problem uppstår vid tömning och svår ömhet.

Behandlingen av cystit hos homeopati syftar till att återställa styrkan hos människokroppen och omdirigera dem för att återställa ett svagt immunförsvar.

slutsats

Om vi ​​pratar om behandling av naturliga cystitisläkemedel, då om homeopati, är recensionerna positiva. Detta är en alternativ lösning för behandling när patienten inte vill eller kan inte ta syntetiska droger.

Homoeopatiska läkemedel är nästan säkra, inte orsaka allergisk reaktion. De kan ordineras oberoende av returrestriktioner, och resultatet är inte mindre effektivt än det för artificiella droger.