Huvud
Skäl

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för bakteriell prostatit

Även om bakteriell prostatit behandlas med de mest effektiva folkmedicinen, kan patienten inte uppnå fullständig återhämtning. För att eliminera den patogena mikrofloran är det nödvändigt att ta antibiotika, bara i detta fall kommer patogener inte bara att stoppa tillväxt och reproduktion utan också dö. Traditionell medicin kan först förstå, varefter sjukdomen återigen kan få sig att känna eller helt enkelt gå till förlåtelsen, när behandlingen avslutas. Vid den första provokationsfaktorn kommer inflammationen att återfå sin styrka, och mannen måste kämpa med ännu fler konsekvenser.

Men du bör inte helt ignorera folkets medel. Trots att de är långsammare än tabletter, kan de uppnå övergripande hälsa och stabilisera alla organens arbete, förbättra humör, erektilfunktion etc. Fytoterapi kan kompletteras med kosttillskott och fysioterapi övningar - med ett sådant komplex ökar chanserna att vinna prostatit väsentligt.

Lite om prostatit

Bland män i medel och äldre ålder är den vanligaste urologiska sjukdomen prostatit. Detta är en inflammatorisk patologi i prostatakörteln, där funktionerna hos det drabbade organet störs. Mest av allt känns det av sjukdomen ur urinering och styrka.

Bakteriell prostatit är en subtyp av sjukdomen orsakad av patogena mikroorganismer. De kommer in i kroppen antingen sexuellt eller från ett annat infekterat organ hos personen.

Det kan också hända att mikroorganismerna har kommit in i prostata, som inte skadar ett organ, men i andra börjar omedelbart inflammatoriska processer (särskilt intestinal mikroflora). Ju mer försvagad en persons immunitet desto större riskerar att få en bakterieform av patologi. Det finns fortfarande stagnation, vars synder är en stillasittande livsstil, dåliga vanor och cirkulationsstörningar. Karaktäristiskt för symptomen är:

 • Allvarlig smärta i ljummen, perineum, underlivet, ibland i nedre delen av ryggen eller anusen
 • Ökad uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten
 • Smärtsam urinering och ejakulation
 • För tidig utlösning
 • Ökad temperatur

Med förhöjning av prostatit kan temperaturen stiga till 40 grader, medan patienten kan känna symtomen på förgiftning, tk. Inflammerade vävnader kan utsöndra toxiner. Ibland upphör sjukdoms manifestationer ett tag och män börjar tänka att det har gått. Men det är inte så - sjukdomen lyckades helt enkelt passera in i ett kroniskt skede. Och att bli av med sådan bakteriell prostatit är mycket svårare.

För att bli av med sjukdomen används i första hand läkemedelsbehandling, där förekomsten av antibiotika och antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel är obligatorisk. Klagomål hos patienten kan ordinera muskelavslappnande medel, analgetika, alfa-blockerare. Behandling av bakteriell prostatit med folkmedicin är en hjälpmetod för att eliminera patologi, som används i början. I allvarliga situationer är det bättre att lägga mer ansträngning i andra tekniker och att ansöka om folkmedicin efter återhämtning för att inte tillåta återfall.

Traditionell medicin mot prostatit

För att bli av med bakteriell prostatit bör män uppmärksamma medicinska örter. Många av dem har bakteriostatiska eller bakteriedödande åtgärder, vilket kommer att minska de inflammatoriska fenomenen och smärtan som det orsakar. Hemma är det inte svårt att förbereda folkmedicinska lösningar. Men om du inte vill spendera din tid på det, kan du hitta en hel del färdiga avgifter eller tinkturer på apotek.

Drogerna är uppdelade i två grupper: används externt eller tagen internt. Från de första läkarna brukar man bibehålla sig om sjukdomen är i ett akut stadium. Nedan är de mest populära recepten, som kan hjälpa representanterna för det starkare könet att stoppa symptomen och sätta erektilfunktionen i ordning.

Medicin för intern mottagning

Behandling av bakteriell prostatit med folkmedicin ska börja med att ta mediciner från honung eller andra biprodukter. De har en rik kemisk sammansättning, har en ganska kraftfull antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt. Bland de användbara egenskaperna finns också listade:

 1. Minskning av smärta
 2. Humörlyftning
 3. Förbättrad blodcirkulation
 4. Acceleration av vävnadsregenerering
 5. Hjälp matsmältningen
 6. Eliminering av sömnlöshet

Men missbruk inte denna produkt, särskilt personer som är benägen för allergiska reaktioner. Det är också oönskat att ha honung i uppvärmt tillstånd. Representerar flera recept som kommer att vara användbara för patienter med prostatit:

 • Ta 10 ml persiljajuice och 1 tsk. älskling, blanda dem bra och ta 2-3 gånger om dagen. Behandlingstiden - 10 dagar
 • Blanda 500 g pumpa frön (välhackad) och några matskedar honung. Den resulterande massan placeras i kylskåpet och varje dag äter du 1 tesked innan du äter
 • I samma proportioner, ta bärbär, brok, löv av plantain och honung. Blanda ingredienserna väl och häll 0,5 liter vatten. Koka massan och lämna sedan på en mörk plats i 1 timme. Vid beredning, ta 100 ml 2 gånger dagligen i varm form

Det är inte tillrådligt att göra enemas med honung, men propolis får användas för att göra ljus, men mer om detta senare. Förutom honung, var uppmärksam på sådana växter som johannesört, nässla, kamille, hassel, burdockrötter och ayr. Du kan ansöka dem både i en oberoende form och i form av avgifter. St John's wort med prostatit undertrycker inflammatoriska fenomen, underlättar urinering, återställer immunitet och utövar en tonisk effekt.

Med det rekommenderas att göra avkodningar, tk. Alkoholtinkturer kan skada patienten. Till exempel är detta recept populärt: Blanda 40 g torrt råmaterial med 1 glas vatten och låt det koka. Efter 15 minuter tar du drycken från elden och låt den brygga på en mörk plats i 3-4 timmar. Efter filtrering tas buljongen inom 24 timmar. För att förbereda örtsamlingen med den måste du ta:

 1. 20 g St John's wort och kamille
 2. 15 g celandine
 3. 10 g linden

Blanda ingredienserna väl, tillsätt 2 koppar vatten till dem. Sätt folkets botemedel i ett vattenbad i ett par timmar, låt sedan svalna, filtrera och ta i sängen. Celandine för behandling av prostatit använder ofta juice (mjölk). Det kan spädas med vatten (1 droppe per 100 ml) och drack dagligen efter frukost. Varje dag ökar dosen med 1 droppe tills den når 30.

Därefter är det nödvändigt på samma sätt att minska dosen med 1 droppe tills deras antal når noll. I slutet av kursen kan du ta en paus på 2 veckor och upprepa det. Kock har antioxidant, antiinflammatorisk, antikoagulant och andra egenskaper, så det är också effektivt mot inflammation i prostata. För att förbereda ett läkemedel från det behöver du:

 • Mala roten av krusan, ta 12 g råmaterial
 • Häll 2 koppar kokande vatten och låt i 2 timmar
 • Vid beredning dela produkten i 4 delar och ta innan måltiderna

Öka mängden nytta kan vara om du blandar rötterna med tistlar med persilja. För att göra detta, är de markerade, ta från blandningen 10 g och häll 2 koppar kokande vatten. Ta infusion ska vara i varm form, hälften av glaset i en halvtimme före måltiderna. I nässlor används ofta fröer i folkmedicin. För att bli av med prostatit använder de också.

För att göra läkemedlet, blanda 10 matskedar med frön och 1 liter druvport. Blandningen kokades i 5 minuter, varefter den filtreras och tas 1 msk. tre gånger om dagen. För förtäring kan du också förbereda en blandning av valnötter och honung som tas i lika stora mängder. Du kan göra ett avkok av malurt, det klarar sig väl med patogena bakterier (1 tsk råmaterial hälls i 100 ml kokande vatten och berusad för 1 mottagning). Det samma verktyget kan användas för microblogging.

Medel för extern användning

Externa metoder för behandling av bakteriell prostatit är användningen av mikroclyster och rektala suppositorier. De kan leverera användbara ämnen till prostatakörteln mycket snabbare än tinkturer och avkok, de agerar endast lokalt, dvs. kan inte skada inre organ. Med enema kan du använda kamomill, malurt, eteriska oljor. Före proceduren är det önskvärt att tömma tarmarna (naturligt eller med hjälp av en rengörande enema). Det finns också receptbelagda lösningar där läkemedel läggs till, men vi kommer inte att överväga dem.

Terapeutiska enemas har en antiinflammatorisk effekt, hämmar den patogena mikrofloran i prostata, lindrar obehagliga känslor under urinering och avföring. Det är också viktigt att emmen bidrar till att justera erektilfunktionen. För att förbereda lösningen använd följande recept:

 1. Häll 1 tsk malört 100 ml kokande vatten och låt det brygga i 1-2 timmar. När buljongen kyler, filtrera den genom cheeseclothen och sätt in i anusen endast 50 ml. Patienten ska fortsätta att vara i rörelse efter proceduren i ca 1-1,5 timmar
 2. 2 matskedar citronskalm blanda med 1 matsked salt och 4 glas vatten. Vätskan kokas tills exakt hälften avdunstar. De återstående 200 ml injiceras i rektum vid sänggåendet. Upprepa proceduren varje dag i 2 veckor
 3. Lös 10 g propolis i 50 ml varmt vatten och låt sedan medlet infilera i ca 6-8 timmar. På kvällen, dusch, upprepa proceduren för 1 månad

Förutom mikroklism är ljus ganska populära. Du kan köpa dem på apoteket, de har en liten kostnad, och du kan plocka upp dem för närvarande vid patientens symptom. Behandling av bakteriell prostatit med folkläkemedel erbjuder här emellertid en hel del olika recept, varefter suppositorier kan förberedas hemma.

Rektala suppositorier införs i anusen, varefter ämnena i dem absorberas i tarmslimhinnan och snabbt når prostatakörteln.

Läkemedel måste också kringgå ett par organ innan de når det drabbade området. En av de mest populära typerna är propolisljus, för beredning av vilket det är nödvändigt att ta 200 g animaliskt fett, smälta i ett vattenbad och tillsätt 50 g markpropolis och i samma mängd vax. Blanda ingredienserna väl och häll i mögelarna, eller låt blandningen svalna något och blinka ljusen själv. Det rekommenderas att göra dem 2-3 cm i längd och 1 cm i diameter.

Klara ljus som lagras i kylskåpet, används för 1-2 st. beroende på intensiteten av manifestationer av prostatit. I ett annat recept måste du ta 200 g fett, 40 g propolis, 200 ml alkohol. De sista 2 komponenterna infunderas på en mörk plats i 10 dagar, varefter de läggs på ett vattenbad och kokas tills alkoholen försvinner helt. Till den mottagna vikten tillsätts fett och suppositorier görs (receptet beräknas på 10 stycken).

Öka effektiviteten av behandlingen kan vara, om samtidigt med ljus ta tinktur av propolis. Patienten bör också vara uppmärksam på hans diet, tk. med rätt näring, immunitet och "maskulin styrka" kan snabbt återhämta sig. I menyn av representanten för det starkare könet måste finnas närvarande lök och vitlök, skaldjur, färska grönsaker och frukter (pumpa, melon, banan, granatäpple, peppar, gröna). Undvik alkoholhaltiga drycker, läsk, halvfabrikat och snabbmat.

Lär dig mer om folkmekanismerna för avlägsnande av bakteriell prostatit från videoreduktionen.

Medicinering för bakteriell prostatit

Den effektiva behandlingen av bakteriell prostatit beror i stor utsträckning på hur sjukdomen är klassificerad (akut eller kronisk form) och vilken typ av orsakssamband som orsakas av infektion.

Detta bestäms av sjukdomsdiagnosen: sjukdomens symtom är bestämda, möjliga orsaker till förekomsten, etc.

Behandling av bakteriell prostatit kan vara medicinskt och icke-medicinskt.

Läkemedelsbehandling av bakteriell prostatit kan representeras enligt följande:

 • tar antibiotika
 • mottagning av alfa-blockerare, om det finns problem med urinering. Dessa läkemedel hjälper till att slappna av glattmuskelceller i blåsans och urinrörets väggar, vilket normaliserar urineringsprocessen.
 • mottagning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) för att lindra smärta orsakad av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Du kan vara förskrivna läkemedel från gruppen Diklofenak eller Ibuprofen;
 • om en man under humör har humörsvängningar eller depression, är sedativa ordinerade.

Icke-medicinska medel för behandling av bakteriell prostatit innefattar:

 • folkmedicin (vanligtvis örtmedicin);
 • Organisation av rätt näring (specialdieter);
 • fysioterapi.

En viktig roll spelas av förebyggandet av sjukdomen.

Folkmedel för behandling av bakterier med prostatit: vi väljer rätt diet, gör fysioterapi, föreskriv förebyggande

Behandling hemma:

 • Extremt effektiva pumpa frön. En dag räcker för att ta 30 frön. Den gynnsamma effekten förklaras av det faktum att i pumpafrön innehåller en stor mängd zink, vilket bidrar till behandlingen av prostatit.
 • Grönsaksjuice görs hemma. Det är mycket användbart att använda sparris. Röda, morötter och gurkor kommer också att vara användbara. På en dag måste du dricka cirka 50 gram av denna färskpressad juice.
 • Ett avkok av kastanjens skal är användbart. Detta avkok bör ersätta intag av te och dricka det hela dagen.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik är endast föreskriven i två fall: 1 - mannen återhämtade sig, 2 - den kroniska processen försvagades.

Med prostatit är självmedicinering oacceptabel.

Efter undersökning av patienten kan läkaren ordinera följande typer av fysioterapi:

 • massage i prostatakörteln;
 • magnetisk terapi;
 • UHF-terapi;
 • laserterapi;
 • hirudotherapy.

diet

När du organiserar rätt näring är det strängt förbjudet att inkludera följande produkter i din kost:

 • Kaffe och kolsyrade drycker.
 • Juicer i paketer av tetra-pak.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Snabbmat.
 • Konserverad mat.
 • Halvfabrikat.
 • Oljig, kryddig, rökt och sylt mat.

Med fel behandling av bakteriell prostatit (eller brist på behandling) är följande komplikationer möjliga:

 • Utvecklingen av trombi i de kärl som levererar prostata med blod.
 • Bildandet av stenar i prostata.
 • Manifestation av purulenta abscesser i prostata.
 • Utveckling av prostata adenom.
 • Bildandet av godartad prostatisk hyperplasi.
 • Utveckling av erektil dysfunktion.
 • Bildandet av tumörer i prostatakörteln (prostatacancer).

Att minska risken att utveckla sjukdomen hjälper till att korrigera profylax av bakteriell prostatit, nämligen:

 • Korrekt näring, som består i att organisera en lämplig diet: användbar mat och överensstämmelse med timmar av matintag.
 • Regelbundet kön.
 • Aktivt sätt att leva på.
 • Korrekta kläder, för att inte överhettas och inte överkolla kroppen.
 • Övergivande av alla dåliga vanor: upphörande av alkohol och rökning.

Behandling av bakteriell prostatit i kronisk form är en lång och komplicerad process, eftersom infektionen kvarstår länge i prostata. Även i fall där symtomen på sjukdomen har försvunnit är det nödvändigt att dricka en fullständig kurs av antibiotika, eftersom infektionen kan bevaras utan symptom. För behandling av kronisk bakteriell prostatit är det nödvändigt att identifiera typen av infektion för att välja ett lämpligt läkemedel, till vilket patogenen har ökat känslighet.

Akut bakteriell prostatit manifesteras genom uttalad feber. Chills och smärta i buken verkar plötsligt, urinering är svårt. Behandlingen består i snabb administrering av antibiotika.

Om akut bakteriell prostatit inte behandlas, kommer det att ta en kronisk form.

Antibakteriella läkemedel för prostatit: vilket är bättre att välja

Antibakteriella läkemedel med prostatit är den främsta medicinen för bakteriell prostatit.

Behandling av bakteriell prostatit med antibiotika och antimikrobiella medel kan utföras genom att ta droger från grupper:

 • skyddade penicilliner;
 • makrolider;
 • tetracykliner;
 • cefalosporiner;
 • fluorkinol.

Du kan själv göra ljus för att behandla bakteriell prostatit. Propolis är lämplig för detta ändamål. Det är nödvändigt att förånga 40 gram propolis i ett glas alkohol. Blanda sedan 0,1 g extraktet med 2 g kakaosmör. Små ljus formas från den resulterande blandningen. På natten bör ett sådant ljus införas i ändtarmen. Förfarandet bör utföras inom en månad.

Behandling av bakteriell prostatit med antibiotika: en lista över läkemedel och en behandlingsregim

För närvarande är behandlingen av bakteriell prostatit med antibiotika följande:

 • aminoglykosidgrupp: Gentamicin, Kanamycin, 5-NOC;
 • grupp cefalosporiner: utnämning av ceftriaxon;
 • grupp av penicilliner: mottagning av Amoxiclav;
 • grupp av tetracykliner: doxycyklin eller tetracyklin;
 • grupp av makrolider: administrering av azitromycin, sumamed, klaritromycin, oleandomycin;
 • grupp av fluorokinoloner: Norfloxacin, Ciprofloxacin, Ofloxacin. Fluoroquinoloner har en lägre förmåga att tränga in i prostatavävnaden, men dessa läkemedel ordineras om andra antibiotika är kontraindicerade mot den manliga kroppen.

Behandlingsschema för bakteriell prostatit

En man bör undersökas för att identifiera typen av patogen (mikroorganismernas känslighet för drogerna i en viss grupp) och förskriva det nödvändiga antibiotikumet. Denna analys utförs med hjälp av en studie av prostatajuice.

Antibiotika för behandling av bakteriell prostatit bör druckas i genomsnitt i två veckor. Prostasjuice analyseras sedan igen. Om patogenen igen detekteras kan antibiotika förlängas i en vecka eller ersättas med en annan typ av medicinering. Om behandlingen utförs i rätt tid och korrekt utvalda antibiotika, kommer prostatit att läka till slutet. Annars kan sjukdomen ta en kronisk form.

Bakteriell prostatit är orsaken till starten. Profylax och behandling av bakteriell prostatit hos män

Prostatit - ofta en mans inflammatoriska sjukdom i prostata vävnaden. Detta unpaired körtelorgan en storlek av en valnöt utför en viktig funktion i den manliga kroppen - den utgör den hemlighet som är en del av seminalvätskan. Hemligheten skapar en bekväm miljö för spermatozoas liv. Prostata, som andra mänskliga organ, är mottaglig för bakterier. Behandling av bakteriell prostatit kräver särskild uppmärksamhet.

Orsakerna till bakteriell prostatit

Sjukdomen orsakas av gramnegativa bakterier som E. coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, staphylococcus, streptococcus, enterococcus fecal, trichomonas, klamydia och andra enterobakterier. Denna mikroflora är villkorligt patogen, i normala mängder orsakar den inte kroppskada. Men vid tiden för en försvagning av dess skyddande egenskaper (för förkylningar, nervös spänning, rökning, stress), bakterierna börjar föröka sig snabbt. (se bild)

I de flesta fall går den patogena mikrofloran i prostata genom urinröret (urinvägsvägen). Om en man är sjuk med uretrit, ökar hans chanser att få bakteriell prostatit väsentligt.

Kommunicerande bäcken lymfa ger E. coli genom lymfkärlen från tarmarna in i prostatan (lymphogenous bana).

När ett enskilt organismen i foci av infektion (tonsillit, bronkit, etc), rör sig det genom blodkärlen in i prostatan (hematogen sätt).

Den mikrobiella fördröjningen i prostatan underlättas av dålig mikrocirkulation av blodet i den, en stillastående utsöndring av prostatakörtlarna.

De män som:

 • behandla inte infektioner i urinvägarna
 • använd uretralkatetrar
 • är engagerade i analsex utan skyddsåtgärder
 • lider av phimosis (förminskning av förhuden)
 • Ha medicinska eller kirurgiska ingrepp på genitourinary organ med otillräcklig sanering

Orsakerna till utvecklingen av prostata patologi är olika:

 • infektion
 • stress, överarbete, brist på sömn och andra faktorer som försvagar immunsystemet
 • hypodynami och stillasittande livsstil
 • underkylning
 • undernäring och brist i kosten av särskilt viktigt för kroppsprodukterna
 • hormonella förändringar
 • hemorrojder
 • frånvaro av sexuellt liv (bidrar till kränkningen av blodflödet i prostatavävnaderna)

Läs mer om detta i videon.

Tecken på bakteriell prostatit

Sjukdomen kan vara akut eller bli kronisk.

Den akuta formen av sjukdomen är mindre vanlig än kronisk. I kände akut prostatit trötthet, stör smärta i ljumsken och perineum, det finns ofta behov av att urinera och en smärtsam och ibland avföring. Kroppstemperaturen stiger, huvudet gör ont. Urinutsöndringsprocessen är vanligare och svår, förekommer trögt i små portioner.

Kronisk bakteriell prostatit utvecklas i hemlighet och under lång tid, och ofta utan kliniska symtom. Perioder med förvärring alterneras med perioder av eftergift. Ange denna sjukdom, tillsammans med ovanstående symptom, värkande smärta i underlivet och skrotet, vilket minskar erektionen.

Med dessa symtom bör en man konsultera en läkare för att förhindra komplikationer i tid.

Diagnos av bakteriell prostatit

Diagnos av akut prostatit är inte svårt på grund av tydligt uttryckta symtom. Med rektal palpation är prostatan förstorad och kraftigt smärtsam. Patienten undersöks för urin och blod. Om de upptäckte leukocytos och förhöjda nivåer av ESR i blodet, bekräftas diagnosen.

Kronisk prostatit diagnostiseras annorlunda. Med mikroskop av prostatsekretionen beräknas antalet vita blodkroppar. Den bakteriologiska odlingsmetoden bestämmer typen av patogenens mikroorganism och dess reaktion på antibiotika. Dessutom bestäms nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen) och ultraljud av prostata tilldelas.

Behandling av bakteriell prostatit

Vid behandling av akuta former av sjukdomen används antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Om sjukdomen uppstår utan speciella komplikationer och förgiftning av kroppen kan den behandlas hemma. Annars är sjukhuspassning nödvändig.

Den kroniska formen är mycket svår att behandla. Infektion har egenskapen att kvarstå i prostata vävnader, även med användning av mediciner. Antibiotikabehandling har liten effekt, eftersom de absorberas väldigt dåligt av prostata. Även om det i samband med behandling av bakteriella prostatit symptomen försvinner, infektionen är fortfarande inte helt förstörd, och vid minsta försvagning av kroppens sjukdom blossade upp igen.

För att börja behandla en kronisk prostatit följer med att avslöja orsaken till infektionen som orsakar det. Användningen av antibiotika ensam räcker inte, läkemedel som stärker immunitet och vitaminer behövs. Fysioterapiprocedurer, inklusive laserterapi, magnetbehandling, elektrofores och massage är också användbara. De förbättrar blodflödet i prostata och hjälper till att leverera medicinska ämnen. Det bör noteras att dessa förfaranden inte kan användas vid akuta former av sjukdomen.

Från droger är en kurs av fluorokinoloner - ett bredspektrum antibiotikum förskrivet. De påverkas inte av mediumets surhet, de tränger in i prostata vävnaden.

Komplikationer av bakteriell prostatit

Om det finns tecken på akut prostatit, och behandling inte utförs, finns det en abscess av prostata - det här är en överbelastning av purulenta massor. Det kan orsaka feber, feber. Med tiden kan abscessen gå in i svullnaden och förhindra urinering. I vissa fall börjar blodinfektion (sepsis).

Redan i sig är kronisk prostatit en komplikation av den akuta formen av sjukdomen. Om hans symptom inte korrigeras i tid, börjar problem med erektion och även infertilitet uppstår.

I ett antal fall uppstår följande komplikationer:

 • inflammation av sämsta vesiklar
 • Testikulär inflammation
 • spermatisk appendage
 • fistelbildning
 • Nervösa störningar på grund av konstant smärta
 • skleros av prostata
 • Stenar och cystor i prostatakörteln
 • adenom i prostata

Profylax av bakteriell prostatit

Effektiv profylax av prostatit är en mobil livsstil. Prostaten själv är ordnad så att den är dåligt försedd med blod. Därför, om arbetsschemat inte tillåter dig att flytta aktivt, försök att stiga minst en gång i timmen från en stol och värma upp. Det är användbart att regelbundet göra enkel gymnastik - retusionen av musklerna i anuset, det måste göras upp till 100 gånger i ett tillvägagångssätt.

Ett sätt att förbättra blodcirkulationen i prostata kallas en kontrastdusch. Jeten från duschen går till skrotet och ändrar temperaturen - 30 sekunder varmt vatten, närmare varmt, 15 sekunder - rum, coolt. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter.

Massage av perineum är klar att ligga ner. Fingrar av handen med tillämpningen av ansträngning, du måste massera detta område 3-5 minuter.

Efter att ha tittat på den här videon kommer du att lära dig hur du masserar prostatan ordentligt.

 • Det är användbart att cykla eller snurra en "cykel" som ligger på din rygg.
 • Det är omöjligt att överkyla kroppen, sitta på kalla ytor.
 • Om du lider av permanent förstoppning måste du ta ett laxermedel. Bättre än - kontakta detta läkare och ta bort det.
 • Sexlivet bör vara regelbundet och uppmätt, utan förändringar i en eller annan riktning.
 • Och viktigast av allt - glöm inte att regelbundet besöka en urolog för förebyggande undersökningar. Din hälsa är bara i dina händer.

Mer information om behandling av bakteriell prostatit ses i en urologs tal.

Om du har din egen erfarenhet av att behandla prostatit, dela den i kommentarerna enligt artikeln.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Symtom och metoder för behandling av bakteriell prostatit hos män

prostatit - inflammation i prostatakörteln, om den inte försökt behandlas, leder till allvarliga konsekvenser - prostata adenom (onkologi), impotens, infertilitet.

Som en konsekvens - låg självkänsla, insolvens, deprimerat tillstånd av en man. Det är värt att skilja typer av prostatit.

Vad är det här?

Bakteriell prostatit - inflammation i prostata vävnaden orsakad av mikroorganismer (oftast E. coli, ibland inflammation orsakar olika svampar).

vanligtvis bakterier, komponenter i kroppens inre mikroflora, med någon sjukdom eller en allmän minskning i immunsystemet, börjar aktivt dela, vilket leder till en attack på inre organ, i detta fall - prostata. Penetreras in prostata bakterier genom ändtarmen, cirkulations-, urinvägarna.

Klassificering och symptomatologi

sjukdom bakteriedödande prostatit särskiljad av typen av patogen:

 • virala (patogener av herpes, influensa, HPV);
 • gonorré (gonokocker);
 • Klamydia (klamydia);
 • tuberkulos (Kochs pinne);
 • svamp (olika typer av svampar);
 • blandad (flera infektioner).
 • Det orsakande medlet kan endast detekteras i laboratoriet, symptom sjukdomarna är desamma.

  Enligt graden av läckage är bakteriell prostatit av två slag: skarp och kronisk.

  Akut bakteriell prostatit - snabb utveckling av sjukdomen Betecknas med följande:

  • kraftig minskning av arbetsförmåga, feber, frossa;
  • frekvent uppmaning och kränkningar av urinering, avföring, smärta;
  • olika föroreningar i blodet, urin;
  • blod i urinen, avföring, sperma;
  • förändring i lukten av urin;
  • känsla av ständig uppmaning att urinera
  • stark smärta i nedre delen av ryggen, perineum, underlivet;
  • problem med styrka, för tidig utlösning.

  Akut bakteriell prostatit är indelade i flera typer: komplicerat, okomplicerat, diffus, brännvidd.

  Kronisk bakteriell prostatit - inte en uttalad kurs av sjukdomen, kan vara en följd av en ofullständig akut underart.

  Symtom på bakteriell prostatit hos män:

  • obekväm urinering;
  • nervositet, mild grad av depression;
  • periodisk mild smärta i penis, obehag
  • minskad libido.

  orsaker till

  Det finns många anledningar, men grundorsaken - bakterier med prostatit:

  • virussjukdomar, infektioner i reproduktionssystemet;
  • hormonellt misslyckande;
  • hypotermi;
  • minskad immunitet
  • överförda verksamheter
  • ständigt stressiga situationer
  • felaktig kost;
  • avföring
  • stillasittande livsstil;
  • perineal skador;
  • dåliga vanor.

  Funktioner av sjukdomsförloppet

  En speciell egenskap är vanliga symtom på förkylning - feber, smärta i musklerna.

  kronisk Typen av sjukdomen varar mer än 8 veckor, praktiskt taget utan några speciella tecken.

  Symptomen är oftare lik symtomen på blåsinfektioner - ofta uppmanad att urinera.

  Hur tar man bort en attack hemma?

  Behandling bör utse läkare. Med anfall av smärta kan du kämpa med aspen bark (200 g per 0,5 liter vodka, insistera ca 2 veckor), drick en kvart kopp + vatten.

  Ljus med propolis väl lindra smärta (de kan göras på egen hand. honung och havtornsolja används också som ett antiinflammatoriskt medel.

  diagnostik

  diagnos Du kan lägga till hela testet, leveransen av alla tester, eftersom individuella symptom och klagomål kan diagnostiseras felaktigt (en mängd olika sjukdomar).

  För korrekt upptäckt behöver du:

  • blodprov för hormoner och infektioner;
  • analyser av urin, avföring
  • spermagramma;
  • Ultraljud av bäcken, prostata, urinblåsa, njure;
  • undersökning direkt prostata (rektal massage);
  • analys av utsöndringen av prostata.

  Det är viktigt att tydligt och tydligt förklara allt som händer med en specialist (urolog). urolog kommer att skicka för samråd och en fysioterapeut, en endokrinolog, en immunolog för en fullständig bild av sjukdomsförloppet. Det är också nödvändigt att konsultera en psykolog (psykoterapeut). Ibland behöver du en kirurg (i svåra fall av upphetsning).

  Efter provtagning är det vanligtvis föreskrivet:

  Bakteriell prostatit: behandling

  medicinering

  Utan antibiotika bakteriell prostatit inte bota. Vanligtvis för en bakteriell typ av sjukdom,

 • antiinflammatoriska läkemedel (nurofen, ibuprofen);
 • antibakteriella läkemedel (tetracyklin);
 • alfa blockerare (block spasmer);
 • droger som minskar nivån av urinsyra (allopurinol);
 • bioflavonoider (antioxidanter);
 • hämmare av cytokiner (stoppa verkan av bakterier av prostatit);
 • droger som återställer immunsystemet (cyklosporin A);
 • antidepressiva medel;
 • vitaminer (zink).
 • Kombinerade medel för örter ("Prostanol", "Galavit"). Rektala suppositorier är effektiva för smärta.

  Det är möjligt att ta mediciner som slappnar av urinets muskler. Du behöver mycket vatten, noggrann hygien.

  Folkmekanismer

  enkel persilja det hjälper mycket - hacka roten, häll en matsked kokande vatten (100 ml), insistera om 12 timmar, ta en sked i en halvtimme innan du äter.

  Färsk pumpa frön, slipa, blanda med honung, kyla, skära i skivor, lösa upp på morgonen innan du äter.

  lövverk vintergröna Häll kokande vatten, tillsätt i 3 timmar. Ta 3 till 4 gånger om dagen för 50 ml. strimlad skal av kastanj Nuvarande dag används ofta i kokande vatten. ansöka Sittande bad med örter eller eteriska oljor.

  Mer information om folkläkemedel och metoder för behandling av prostatit du kommer att lära dig här.

  sjukgymnastik

  sjukgymnastik med denna typ av sjukdom är mycket produktiv:

  • elektrostimulering (ström reducerar inflammation, stimulerar prostatakörteln);

 • laserterapi (laser eliminerar inflammation);
 • ultraljudsbehandling (radiovågor har en fördelaktig effekt på prostata)
 • magnetoterapi (magnetfält med låg frekvens påverkar blodcirkulationen, vilket stimulerar arbetet med inre organ.
 • Används oftast laserterapi och elektro.

  Det mest effektiva sättet

  Behandling av bakteriell prostatit antibiotika - Det mest effektiva sättet. Måste slutföra hela kursen. Dessutom bör en kvalificerad specialist tilldela en kurs som består av olika metoder.

  Effektiv rektalmassage i prostatakörteln, med förebyggande av prostatit appliceras också.

  diet

  Korrekt utvald diet är inte heller obetydlig vid behandling av prostatit.

  Trycket bör göras på produkter av vegetabiliskt ursprung.

  Det är nödvändigt att utesluta alla skarpa, feta, salta rätter, att inte dricka koffeinhaltiga drycker, alkohol, mjölk, bönor, kål.

  Kategoriskt förbjudna lök, vitlök, citrus.

  Dricker mycket av vatten eller växtbaserade dekoktioner med en diuretisk effekt.

  Terapeutisk fysisk träning

  Den vanliga morgonövningen hjälper till att stimulera hela kroppen.

  Behandlar framgångsrikt inflammation i prostatakörteln Kegel övningar - sammandragning av musklerna i anusen. Vid urinering måste du stoppa urinflödet i några sekunder och släpp sedan.

  Experter har utvecklat mycket övningskomplex för behandling av prostatit:

  • Ligga på ryggen och inhalera och utandas under tryck av händer (händerna är placerad på bröstet och magen);
  • den ursprungliga positionen - ligger på ryggen, lyfter händerna. Det är nödvändigt att sätta ner skarpt och nå för strumporna;
  • ligga på ryggen böja knäna, efter inandning, höja bäckenet, sänka det med en utandning;
  • står med en inspiration att stå på tårna, med utandning att sitta ner.

  Övningar att utföra cirka 6 gånger.

  Konsekvenser och förebyggande

  Konsekvenserna är komplikationer i form av BPH, prostatisk abscess (fokal prostatit med ansamling av pus), ödem lappande urinröret, testikelinflammation, njurinflammation, impotens, infertilitet.

  Förebyggande åtgärder:

  • fullständigt övergå i behandlingen av infektionssjukdomar;
  • tillåter inte hypotermi
  • Se bort från förstoppning;
  • tillämpa fysiska övningar
  • Neka inte massage;
  • leda ett regelbundet sexliv med en vanlig partner
  • använd försiktighetsåtgärder för samlag
  • genomgå obligatorisk undersökning av urologen var sjätte månad.

  slutsats

  Bakteriell prostatit - En komplex sjukdom, du måste börja läka snabbt och korrekt. Kör inte sjukdomen för att undvika komplikationer. Försumma inte läkares råd, använd alla möjligheter till behandling - läkemedel, fysioterapi, fytoterapi, folkrådgivning, motionsterapi, sessioner med en psykoterapeut.

  Behandling av kronisk bakteriell prostatit

  Inflammation av prostatakörteln är en av de vanligaste urologiska patologierna. Oftast fortsätter den enligt typen av kronisk infektion i prostata.

  Den viktigaste faran som döljer sig under en sådan utveckling av händelserna är avsaknaden av en uttalad symtomatologi. Patienter ignorerar mindre problem med erektion och urinering, avskrivning av dem för trötthet eller stress på jobbet. Som ett resultat fortskrider sjukdomen långsamt och förstör hankörteln från insidan.

  Det är därför som behandling av kronisk bakteriell prostatit bör startas så tidigt som möjligt för att förhindra övergången av sjukdomen till slutstadiet och utvecklingen av allvarliga komplikationer.

  Hur behandlas det?

  Moderna medicinen är långt avancerad i behandlingen av nästan alla sjukdomar och prostatit är inget undantag.

  Den grundläggande principen som kommer att bidra till att bli av med inflammation i prostatakörteln är användningen av:

  • Läkemedelsintervention;
  • Fysioterapeutiska förfaranden;
  • Recept av traditionell medicin.

  Behandling av manlig kronisk bakteriell prostatit kräver bara en sådan mångfacetterad och integrerad metod för att uppnå önskat resultat.

  De mest effektiva drogerna

  Eftersom orsaken till sjukdomen är en bakterie som orsakar inflammation, kommer följaktligen ett läkemedelsslag att inriktas på att eliminera dessa faktorer.

  Antibakteriella medel

  Denna grupp av droger bör vara närvarande vid någon grad av utveckling av kronisk infektiös inflammation i prostata.

  De vanligaste antibiotikaklasserna är:

  • Makrolider (azitromycin, erytromycin). Den främsta fördelen med sådana droger är förmågan att tränga in i cellens inre och neutralisera den patogena mikroorganismen rätt i sin cytoplasma. Alla andra antimikrobiella medel påverkar bara de patogener som lever i blodet.
  • Cefalosporiner (ceftriaxon, cefepim). De hänvisar till droger med ett brett spektrum av åtgärder och visar sig perfekt när de är botade med prostatit.
  • Skyddade penicilliner (Augmentin, Amoxiclav). Doseringen av drogerna beror på svårighetsgraden av huvudsymptomen och patientens tillstånd. Självmedicin rekommenderas inte. Val av adekvat dos bör utföras av en kvalificerad specialist efter en noggrann klinisk undersökning av patienten. De vanligaste formerna för frisättning av läkemedel är tabletter, suppositorier (suppositorier) och lösningar för injektioner.

  Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

  Huvuduppgiften i terapin av prostatit är att undertrycka den patologiska processens fokus och eliminera oönskade symtom. Behandling av kronisk bakteriell prostatit ger användningen av diklofenak i ljus som det mest effektiva sättet. Du kan också använda indometacin och Ibuprofen, men de är mindre önskvärda för sexuella problem hos män.

  Immunmodulerande läkemedel

  Den långvariga kampen med organismen med sjukdomen är mycket försämrad, så användningen av biostimulanter rekommenderas som en extra aspekt av effekten på den underliggande sjukdomen.

  Alla är tillgängliga i form av injektioner. Denna aspekt kan ibland vara lite obekväm för patienterna, eftersom det inte alltid är möjligt att injicera det i hemmet.

  Sjukgymnastik som behandlingsalternativ för kronisk bakteriell prostatit

  En "kemi" för inflammation i hankörteln är oumbärlig.

  För att öka effektiviteten av huvudkursen i behandlingen använd:

  1. Laserbestrålning av prostata;
  2. Elektropulsstimulering;
  3. magnetisk terapi;
  4. Transrectal massage av körteln;
  5. UHF;
  6. Ultraljudseffekt.

  Alla metoder har nästan samma helande effekt - signifikant förbättrar blodcirkulationen i organets parenkym och bidrar också till att ta bort toxiner och patogena substanser. Förutom detta stimulerar de sitt eget prostataarbete och stärker lokal immunitet.

  Folklig visdom i kampen mot prostatainflammation

  Behandling av kronisk bakteriell prostatit med folkmedicin ger också bra resultat. Det viktigaste att komma ihåg är att denna typ av terapi bara kan fungera som ett tillägg till huvudrätten av återhämtning.

  De mest populära recepten är:

  1. Pumpa frön med honung. Mala en halv kilo korn, tillsätt 200 g honung. Sätt i kylskåpet tills det är tjockt. Därefter är bollarna gjorda av en blandning av 2 cm i diameter. Sådana "piller" ska tas 1 bit var 40: e minut före frukost en gång om dagen tills alla bollarna har slutat. Då måste du ta en paus på 1 år för att kunna återuppta sådan behandling.
  2. Infusion av Aspenbark. För att göra detta ska 100 gram träbark hällas i 200 g vodka och lämnas i 2 veckor. Efter infusionen, spänn och ta 20 droppar, späd ut i 100 ml vatten 3 gånger om dagen innan du äter. Behandlingsförloppet är 2 månader.
  3. Enemor från kastanjer. Det är nödvändigt att rengöra 10-20 frukter från grönskal med nålar och koka i 500 ml vatten i 1 timme. Låt buljongen svalna och använd som en mikroclyster på 250 ml 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 2-3 månader.

  Behandling av kronisk prostatit är en svår och lång process. Därför är det önskvärt att använda alla möjliga behandlingsmetoder, men glöm inte att de måste komma överens med den behandlande läkaren. Endast han kan objektivt bedöma effektiviteten av denna eller den här åtgärden för att bli av med sjukdomen.

  Behandling av bakteriell prostatit med folkmekanismer

  Prostatit - inflammation i prostatan, uppstår på grund av nedsatt blodflöde i musklerna i bäckenorganen och system, eller den smittsamma naturen hos processen som strömmar i vävnaderna själva. Om behandlingen plockas upp sent eller dåligt - ofta läkaren diagnoser kronisk prostatit, som kommer att få kämpa hårt och länge.

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  Men som noterats av läkare och naturläkare göra med kronisk bakteriell prostatit, behandling av folk rättsmedel - är en effektiv och ändamålsenlig kurs i kampen mot patogena mikroorganismer, som påverkar prostatan. Det kommer att diskuteras ytterligare nedan, och de mest effektiva metoderna från arsenalen för traditionell medicin kommer att övervägas.

  Vi behandlar bakteriell prostatit med te med honung

  Behandling av bakteriell prostatit ger, med instabila index, antibiotikans gång och tillämpningen av honungsterapi. Honung - en naturlig antiseptisk, trycka perfekt patogener, men innan du behandla bakteriella former av prostatit sådan huskur, är det nödvändigt att analysera frånvaron av allergi mot produkten av biodling.

  Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

  • ett fantastiskt resultat,
  • låg kostnad,
  • fullständig säkerhet,
  • orsakar inte överskott.

  För behandling av en bakteriell form av prostatit krävs minst 10 kg naturligt, bästa lime eller blomning. Under hela behandlingsperioden är det värt att konsumera 150-200 g per dag. av denna produkt, ersätter helt alla sötsaker och socker till dem, tills alla 10 kg har löpt ut. Efter 8-10 dagar uppstår urinprocessen, smärta och svullnad går gradvis bort. Efter en behandling med söt behandling rekommenderas varje månad att genomgå sju dagars behandlingskurser för att undvika återfall.

  Honung kan kombineras med celandine för att förbättra den positiva dynamiken vid behandling av bakteriell prostatit - det rekommenderas endast efter att ha genomgått en omfattande behandling. Förbered en avkok av celandine: i 700 ml vatten kokar 100 gr. färska råvaror i 15 minuter, låt svalna och efter filtrering. Därefter löses upp i buljongen 500 gr. honung.

  Förvara denna buljong i kylskåpet. Ta matsked, före måltider, inte mer än tre gånger om dagen. Varför tas denna infusion efter slutet av läkemedelsbehandlingskursen? Det handlar om dess oförenlighet med alla droger, som med starka andar.

  Förutom avkolning av celandine med honung, utmärkta resultat av behandling av bakteriella prostatit visar och havrebuljong med honung. Ta det tre gånger om dagen, 200 ml, koka i en liter vatten, 150 gram havre, tillsätt en kyld infusion av 100 gr. honung. Behandlingsförloppet - 2 månader, enligt ordningen var 5 dagars tillträde och 2 dagars avbrott. Under behandlingsperioden bör du inte påkalla perineumets muskler och ge en stark belastning till hela kroppen - från de tillåtna sporterna tilldelas läkare bara promenader, simning och löpning. De första positiva förändringarna i behandlingen av prostatit kommer att visa sig efter en vecka, och ihållande resultat av behandlingen - efter godkänd kurs.

  Aromatisk pumpa till räddningen

  Behandling av prostatit, även dess bakterieform, kan vara gott. Fröer av pumpa har länge rekommenderats av kunniga herbalists och healers som ett utmärkt botemedel mot denna sjukdom. Frön i sig innehåller en stor mängd zink, det grundläggande mikroelementet som en man behöver i alla åldrar för att behandla prostatit. Det stärker inte bara styrkan, utan förbättrar även ibland alla metaboliska processer som äger rum i hela kroppen och prostatakörteln, i synnerhet.

  Varje dag behöver du inte äta för många frön - dagskursen är 30 st. före måltiderna. Framför allt av dem kan tillagas välsmakande efterrätt: behovet av att mala eller mixer pund av icke-stekt skalade pumpafrön, blanda den resulterande pastan med 200 gr. honung och rulla ut det bollar, storleken på en valnöt.

  Förvara en behandling i kylskåpet - en dag nog för att äta 2 bollar och du kan glömma prostatit efter en månad. Dessa bollar ska inte sväljas omedelbart - du måste bara tugga eller suga dem i 2 minuter. Presenterad folkmedicin har en uttalad effekt vid behandling av bakteriell prostatit.

  Honung är en naturlig antiseptisk, antibakteriellt medel, som ger kroppsvikten av vitaminer, makro- och mikroelement, stärka immunförsvaret, och dess stöt frön tillsatt zink dos som fördelaktig effekt på de flesta prostata. I denna kombination är det tillräckligt att passera en, högst två kurser per år och i flera år att glömma problem med prostata.

  Tinktur av hassel - ett populärt recept på prostatit

  I detta recept är huvudkomponenten hazel - dess bark och löv, som bryggs i buljong, kombinerar i lika stora delar eller växlar med varandra. Det räcker att suga i ett glas kokande vatten en matsked av råvaror, nämligen bladen, locket och låt det ta ungefär en halvtimme, och barken bör insisteras i ungefär en timme.

  Ett sådant avkok tas av en fjärdedel kopp per dag och delar upp alla mottagningar med 4 gånger. Redan efter en vecka av terapeutisk växtbaserad kurs, känner en man en signifikant förbättring, sjukdomen recedes, liksom hans negativa symtom.

  Infusion från barken av asp - ett populärt botemedel i kampen mot prostatit

  Förutom barken av hassel rekommenderar folkläkare att ta och avta bark av aspbuske. För detta recept behöver du en ny bark, samlad innan knopparna är upplösta och saften går av. Vanligtvis samlas samlingen i början, eller i mitten av april. Skär barktjocklek på 4-5 mm, efter torkning i ugnen. 100 gr. De ursprungliga råvarorna är täckta i en halv liter behållare, lägg till 200 gr. vodka så att den täcker råvarorna.

  Därefter placeras behållaren på en mörk plats och får stå i minst 2 veckor. Efter denna tidsperiod filtreras infusionen och tar sedan 20 droppar tre gånger om dagen och löser upp dem i vatten tills huvudmåltiden. Du måste dricka till det ögonblick då all alkoholhaltig tinktur är klar.

  Malurt och behandling av prostatit

  Malurt bitter - på bekostnad av naturlig bitterhet hjälper till att övervinna den patogena mikrofloran, för att muffla sin aktiva tillväxt, utveckling och spridning i hela kroppen. Bland annat är behandling av prostatit med folkmekanismer helt enkelt omöjligt att föreställa sig utan denna växt. Det hjälper till att ta bort puffiness och inflammation, kämpar bakterier.

  För en fullständig behandling krävs endast 100 gram. malurt, torra råvaror. Fytoterapeuter rekommenderar varje dag att torka, torkade malurt - passerar genom matsmältningskanalen, det rengör det från insidan, avlägsnar patogena mikroorganismer naturligt. Behandlingsschema är som följer:

  • De första 3 dagarna, med ett intervall på 2 timmar, tar in en klämma av torr malurt - det kan tvättas ner med vatten. På så sätt ta det oavsett måltiden - viktigast av allt, ta inte en paus mellan måltiderna, även med hänsyn till sömn och vila.
  • De närmaste 4 dagarna av malurt bör också vara berusade på en nypa, men bara på dagen, inte mer än 5-6 gånger, medan vila kroppen för natten sömn.

  Förutom oral administrering anges staging och mikroclyster. För att göra detta, förbereda en helande buljong - 1 tsk. torrt råmaterial hälls i 100 ml kokande vatten. Efter perkolering behöver du hälften av råmaterialet, som enema, för att komma in i anusen och den andra halvan till själva urinröret. Som läkare säger, och alla patienter som övar denna metod av behandling säger att efter 3-4 dagar det finns en signifikant förbättring, stagnerande pus kommer ut. Det viktigaste är att använda buljongen i en varm form - inte i kylan, och inte i het.

  Sköljning och intag av torkad malört har utövats under en vecka behandlingskur - under denna period bör respektera och strikt diet, vilket kommer att stärka effektiviteten i medicinalväxt, dess naturliga bitterhet och eter.

  När det gäller kosten rekommenderar fytoterapeuter att följa sådana regler:

  • Från menyn är det nödvändigt att utesluta feta rätter - fisk och kött bör välja fettsyror, vilket samtidigt eliminerar godis och mjöl, sura mjölkprodukter.
  • Förbrukningen av bröd bör också begränsas till en standard på 200 gram. och sedan lämna ditt val på torkat bröd och rågsmulor.
  • Tillåtna i dietprodukterna är färska grönsaker och frukter, spannmål och nötter, vegetabilisk olja, företrädesvis sesam, fetma sorter av fjäderfä.
  • Medan det finns behandling - rekommenderas att minimera eller helt utesluta salt och kryddor, kryddig kryddor, alkohol och rökning är förbjudna.

  Vi behandlar prostatit med doftande gröna

  Folkläkare och kunniga herbalister varnar för att behandling av bakteriell prostatit blir ineffektiv om behandlingsförloppet inte introducerar aromatisk persilja. Det är hennes doftande gröna, liksom rhizomet som hjälper till att ta bort den inflammatoriska processen, och tack vare naturliga estrar kan du snabbt klara av den patogena mikrofloran och förbättra de metaboliska processerna.

  Fördelarna med persilja är stora, eftersom i 100 gr. denna kryddiga växt innehåller en daglig norm av vitamin A och vitamin C i den är 4 gånger mer än i citron. För behandling är det tillräckligt att lägga till sallader eller det är bara så, men det är bäst att ta 3 gånger om dagen för 1 msk. l. hennes juice, en halvtimme före en måltid. Användbar i kampen mot prostatit och dess doftande frön - i ett glas kokande vatten kan enkelt ångas matsked av råvaror, låt stå i 15-20 minuter, och ta en matsked 4-6 gånger under dagen.

  Kalanchoe för att hjälpa den manliga kroppen

  Den presenterade receptet hjälper på kort tid att ta bort puffiness och inflammation, för att övervinna den patogena mikrofloran och påskynda återhämtningen. Det räcker med 500 ml vodka och insisterar i 5 dagar på ett glas krossade blad av plantan. Ta det för 1 tsk. 1 gång per dag, före måltider, tills hela volymen är klar.

  Renhet i prostatit - naturens kraft att hjälpa till

  Renhet vid behandling av prostatit bör tas med försiktighet - växten är klassificerad som giftig, och om dosen överskrids kan därför förgiftning åstadkommas. Späd färsk växtsaften i lika proportioner med vodka - alkoholat sådan ta 2 droppar av den första dagen, gradvis ökande till 60 varje dag genom att tillsätta en droppe, lösa dem i ett vattenglas. Efter, ta en paus i 2 veckor och upprepa igen tillträdet.

  Hästkastning

  För att förbereda en helande infusion, ta en skal av mogen frukt. Tillräckligt för en halv liter vatten att ta 2 msk. L., stjäl det i kokande vatten, du måste lämna det smutsigt för natten. Därefter kokar man i en vattenbad till hälften av föregående volym och tar 30 droppar varje dag 3 gånger tills tinkturen är över. Kursen bör upprepas 2 gånger, observera intervallet på ett decennium.

  Mottagning av barrträd

  Ett utmärkt resultat av behandling ger och ett bad med tillsats av ett avkok eller ett extrakt av nålar. Det hjälper till att lindra inflammation och slappna av, liksom att sluta smärta syndrom. Förbered ett avkok av nålar och du kan själv - för en halv liter vatten tar 200 gr. nålar, ånga det med kokande vatten. Efter en halvtimme, lägg till en varm, inte mer än 38 grader, bad. Ta ett helande bad inte mer än 20 minuter. Aromatiska bad hjälper till att stärka kroppen, förbättra nervsystemet, slappna av och lugna, vilket också kommer att ha en positiv effekt på hela kroppen och behandling av prostatit också.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.