Huvud
Behandling

Behandling av prostataadenom utan operation

Många män med ålder har en patologi som kallas prostata adenom. Idag är det möjligt att behandla det på många sätt, vars val beror på de specifika symptomen och svårighetsgraden av fallet. Tidigare behandlades adenomen endast genom den kirurgiska behandlingsmetoden, men idag behandlas behandling för prostataadenom utan kirurgi. Detta inkluderar medicamentbehandling, folkmetoder eller alternativ. Hur man kommer ut ur situationen utan att tillgripa operation, kommer att höras i artikeln.

Metoder för behandling

Metoden för behandling beror på olika faktorer, i varje enskilt fall. Valet beror på storleken på den godartade tumören samt patientens ålder och övergripande hälsa. Till exempel, för behandling av adenom utan operation vid 45 år kan läkemedel och läkemedel som inte fungerar, med ett liknande problem, vid 70 år eller helt enkelt ineffektivt användas. Ju längre patientens ålder, desto oftare används behandlingen utan kirurgi, med hjälp av läkemedel. Om patienten är yngre kan en minimalt invasiv behandling användas.

Det är nödvändigt att noggrant närma sig behandlingsmetoden, under behandlingen av prostataadenom, samt att diskutera med urologen alla möjliga metoder. Till exempel kan början innebära att du använder läkemedel, och om det inte finns några resultat från tabletter eller injektioner, bör en minimalt invasiv kurs redan tas.

Vid komplikationer eller allvarliga symptom på adenomflödet är det bättre att utelämna användningen av mediciner. Den minimalt invasiva metoden skiljer sig avsevärt från den kirurgiska metoden, eftersom patienten kommer att ha en minimiperiod för återhämtning och fullständig återhämtning. Det finns emellertid en stor risk att adenomen kommer att uppstå i framtiden och proceduren måste upprepas. Ibland kan det finnas biverkningar i form av problem med erektion, urininkontinens.

Endast en expert kan exakt säga om en patient kan botas på konservativa sätt eller kirurgiskt ingripande krävs.

Observationer som terapi

Denna metod för behandling av adenom kan närmas om de generella symptomen inte är särskilt störande för patienten, och orsakar inte några komplikationer. Läkaren kommer att behöva samråda årligen och genomföra en undersökning om komplikationer eller förvärras börjar, blir besöket oftare.

Minska prostataadenom utan kirurgi kan, om du helt överge alkohol och konsumtion av kaffe, minska mängden vatten du dricker före sängen. Det är nödvändigt att vara försiktig vid förkylning och ta mediciner för sjukdomen, där det finns fällmedel.

Läkemedelsbehandling

Vid användning av mediciner som behandling kan du använda två typer av droger:

 • Alfa-blockerare - slappna av musklerna, vilket resulterar i minskad svårighetsgrad av symtom.
 • Inhibitorer av 5-alfa-reduktas - leder till en minskning av den sjuka körteln, och stoppar också sin fortsatta utveckling i tillväxten.

Alfa-blockerare fungerar ganska snabbt, vilket innebär att patienten kan känna lättnad under de första två dagarna. Det är mycket effektivt att använda ett sådant läkemedel om tumören är normal, medelstor eller bara lite förstorad. På den stora storleken av en godartad tumör påverkar sådana medel inte. Det finns biverkningar, som inkluderar en rinnande näsa, huvudvärk och yrsel.

Med hjälp av inhibitorer kommer patienten att ha en minskning av hormonet dihydrotestosteron, vilket är ansvarigt för prostata tillväxt. Sådana ämnen är inte så snabba. Förbättringar i urinflödet kommer att förbättras endast i 3 månader. Biverkningar inkluderar minskning av sexuell lust, det kan finnas problem med erektion, och mängden spermier som släpps kommer att minskas.

Om patienten har en stor prostata, är det möjligt att använda kombinationsbehandling. I detta fall kommer biverkningar att tas från båda sätten.

Minimalt invasiv metod

Denna procedur med prostata adenom reducerar delar av det skadade organet. För detta används en mängd värmeenergi, som endast kan användas på sjukhus och kliniker.

Reduktion av adenom kan utföras med hjälp av laserterapi. Kärnan i denna behandling är att patienten injiceras i urinröret med ett litet rör med en laser. Därefter aktiveras energin, och vävnaderna som verkar på urinröret avlägsnas. Som ett resultat av denna metod blir prostata mindre. Denna metod utförs exklusivt under anestesi, och återhämtningsperioden är ganska kort.

En annan metod för transuretral mikrovågstermoterapi används. Denna teknik används om sjukdomen är mild eller måttlig. Metoden möjliggör att minska urinutflödet, men påverkar inte svårigheten att tömma själva blåsan. Behandlingen utförs genom att justera mikrovågorna på datorn, från dem går värmen direkt till de drabbade områdena i körteln. Väggarna i urinröret under denna operation är skyddade av ett kylsystem.

Termoterapi utförs endast i medicinska institutioner, och patienten under en adenombehandling är under anestesi. Biverkningar inkluderar möjliga smärtanfall under urinflödet, vilket varar i flera veckor. Det är möjligt att minska mängden spermier.

Folkmetoder

Behandling av prostata adenom med okonventionella metoder kan utföras endast med tillstånd från läkaren. Om du inte kontrollerar behandlingen, kan alla metoder vara ineffektiva eller leda till försämring. Bland de effektiva recepten för behandling av adenom är följande:

 • Förbrukning av färsk juice, särskilt rödbetor, gurka eller morot. En sådan produkt tillåter flera gånger att accelerera återhämtningen. Patienten måste dricka cirka 0,5 liter juice per dag.
 • Pumpa frön innehåller i sin sammansättning mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man. För att få en daglig dos måste du äta 30 gram frön i stekt form.
 • Kastanjeskinn hjälper också till att härda prostata adenom utan kirurgi. För att förbereda en effektiv medicin, måste du samla kastanjer på hösten, ta bort huden från dem och slip dem sedan i pulver. Erhöll 3 objekt av l. pulver, hälls med kokande vatten och kvarstår för en dag. Därefter måste du avdunsta läkemedlet i ett vattenbad och dricka 3 droppar varje dag.
 • Propolis är en mycket stark aktiv substans med adenom och kan visa otroliga resultat. Applicera botemedel tillåts med prostatit, som sker i kronisk form. Få extraktet, om det indunstas 50 mg propolis med 100 ml alkohol. Vidare vid 0,2 g. av den erhållna substansen tillsätts 4 g. kakaosmör. Av ingredienserna görs ett ljus som injiceras i ändtarmen på natten.
 • Elderbärsaft kommer att behöva dricka minst 1 msk. per dag. En timme innan du tar detta läkemedel är 200 ml vatten full. Om patienten då har feber, startas återhämtningsmekanismen.
 • Med adenom måste du äta så mycket färsklök. Denna växt har de starkaste effektiva egenskaperna för förebyggande av patologi.
 • Utmärkt hjälper till att hantera adenomen hos den vanliga celandinen, i form av infusion. För att skapa en aktiv substans är 1 matsked tillräcklig. krossad torrväxt häll 200 ml kokande vatten. Efter ett par timmar måste du spänna vätskan, genom gasbindning och dricka 1 msk. 3 gånger om dagen, 30 minuter före måltiden. Behandlingsförloppet är 1 månad.
 • Behandling utan kirurgi är tillåten med användning av mikrocykler, som kommer att baseras på vatten och gran. För enema bör 50 ml granvatten upphettas till 40 grader, och sedan sätta i ändtarmen. Det viktigaste är att tömma det innan du börjar behandla. Förfarandet bör upprepas varje dag, i 1,5 månader. Dessutom gnides granolja i perineum.

Många urologer rekommenderar att man utför enkel fysisk ansträngning som förebyggande av adenom. Sådan laddning kan påskynda återhämtningen. Varje morgon, strax efter sömnen, måste du massera perineum för att eliminera stasis av körteln. Därefter stiger patienten i full tillväxt, böjer benen något och gör cirkulära rörelser med knäna. Rörelsen bör alterneras. Sådan laddning tar 10 minuter, och på kvällen kan du få en andra session.

Eventuella förberedelser

Det finns olika droger för behandling av prostataadenom utan operation. Bland de vanligaste arterna är:

 • Stearinljus som är mer effektiva för adenom än tabletter. För att få resultatet måste ljuset lösa upp, så kommer de aktiva komponenterna att tränga in direkt till den drabbade körteln. Stearinljuset innehåller kakaosmör och spazmoliki. De kan tillverkas av dig själv enligt den beskrivna recepten eller köpas på ett apotek. I vilket fall som helst är effektiviteten av behandling av adenom att eliminera tillväxten av patologi, avlägsnande av inflammation, avlägsnande av intermittent urinering.
 • Androgena läkemedel är utmärkta i de tidiga stadierna av prostata adenom. Specifika läkemedel kan endast ordineras av en läkare. Det är värt att notera att en överdosering leder till komplikationer. Behandlingsförloppet är inte mer än 30 dagar, men om nödvändigt upprepas behandlingen.
 • "Progesteron". Detta ämne ingår i gruppen anti-androgener, men i motsats till dem påverkar den direkt utvecklingen av en godartad tumör. Med god behandling kan kraften minska. Läkemedlet säljs i ampuller, och analogen av läkemedlet är "Phonophoresis". Ämnet administreras varje vecka, med en kurs om 3 månader.
 • Diuretika används ofta som en adenomterapi utan kirurgi. Sådana ämnen är förskrivna så att patienten kan tömma blåsan utan smärtssyndrom. Fonderna tillåter endast att minska symtomen, men för hela behandlingen av adenom är det inte lämpligt. Ofta föreskrivs diuretika av urologer, så att patienten har en antiinflammatorisk effekt.

Alternativa arter

Eftersom det är ganska svårt och inte alltid effektivt att behandla prostataadenom utan operation, forskar forskare och läkare forskning för nya typer av adenomterapi. Huvuduppgiften är att förbättra patienternas liv, samt minska biverkningar.

Inte dåligt visade sig ett sådant alternativ som vatteninduktion i adenom. Under behandlingsprocessen under påverkan av uppvärmt vatten och luft börjar överskott av vävnader bryta ner. Förfarandet utförs av patienter under lokalbedövning, och resultatet kommer bara att visas efter 3-4 månader.

Bland de alternativa typerna för behandling av prostata adenom är beta-cytosterol. Men för idag finns det fortfarande ingen tillförlitlig information, vilket bekräftar effektiviteten av detta slag.

Väljer en metod

Innan beslut fattas hur man kan bota adenom, är det nödvändigt att överväga alla bra, och sätta på vågen alla möjliga risker, fördelar och nackdelar med en viss typ av behandling. Det rekommenderas att svara självständigt på flera frågor:

 • Hur mycket lider livskvaliteten av adenom?
 • Kommer du att få resultat från den valda typen av behandling och hur länge kommer effekten att bli?
 • Är komplikationer möjliga?

Om du inte vill bli utsatt för biverkningar av droger kan du använda observation som adenombehandling. Men det kommer att vara nödvändigt att ta hänsyn till att förbättringar i detta fall endast är möjliga hos 30-50% av patienterna.

Användningen av droger är möjlig om symtomen är måttliga, men ger lite obehag och obehag. Dessutom används mediciner när observationen redan har utförts, men patologin har kvar.

Många vet att adenom kan dyka upp med ålder och det blir svårt att bli av med det, så försök att tillämpa förebyggande åtgärder. I praktiken finns inga effektiva förebyggande åtgärder för patologi. Äldre är det rekommenderat att ändra din kost och äta rätt. Ät inte kryddig, rökt eller kryddig mat. Det är bättre att ge upp alkohol och röka, spela sport och normalisera vattenregimen, då kan behandling inte krävas.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Behandling av prostataadenom utan kirurgi, drog och folk

Prostata adenom är en av de sjukdomar från vilka ingen är försäkrad. Det är inte förvånande att behandlingen av prostataadenom (utan kirurgi, det är önskvärt) är av intresse för alla som har stött på detta problem.

Vad är det - ett adenom?

Godartad prostatahyperplasi (BPH), eller prostatacenom, är en av de vanligaste sjukdomarna hos män över femtioårsåldern. Enligt statistiska uppgifter är nästan hälften av samtal till specialister associerade med denna patologi.

Prostatakörteln, som ligger under urinblåsan, och täcker den övre delen av urinröret, som normalt alstrar en hemlighet, som stimulerar spermie aktivitet och upprätthåller deras motståndskraft mot ogynnsamma betingelser. Ett adenom är en tumör, men en godartad tumör som komprimerar urinröret, vilket i sin tur leder till svårigheter att ta bort urin från urinblåsan. Förutom brott mot livskvalitet, stagnation av urin bidrar till utvecklingen av många sjukdomar i det urogenitala området - cystit, urolitiasis, pyelonefrit. Alla dessa faktorer gör en sådan sjukdom som prostataadenom, behandling utan kirurgi vilket för patienter är det mest föredragna alternativet, ganska obehagligt.

Trots patologins breda förekomst har orsakerna till adenom ännu inte studerats i detalj. De flesta experter tenderar att tro att detta är en slags "manlig klimakterium", det vill säga kroppens svar på en minskning av hormonell aktivitet. Också bland möjliga utvecklingsfaktorer kallas åderförkalkning, överdriven vikt, stress i samband med livsstilsförändringar, ekologi.

symptom

I de tidiga stadierna av sjukdomen uppträder följande symtom:

 • Urineringsprocessen innefattar musklerna i bukpressen, som inte observeras hos en frisk man;
 • Tömningen av blåsan tar mer tid, urinen utsöndras i en liten slinga, som blir intermittent vid slutet av handlingen.

Som prostataförökning i blåsan förekommer viss urinretention vilket försvårar symtomen:

 • sömn störs, eftersom det finns behov av nattlig urinering;
 • förmågan att behålla urin under frekventa uppmaningar är nedsatt
 • det finns läckage av urin;
 • isoleringen av denna biologiska vätska är ännu svårare, den separeras bokstavligen med droppe;
 • smärtsam utlösning i samlag.

Beroende på scenen i processen kommer läkaren att bestämma hur man behandlar prostata adenom - utan operation eller genom kirurgisk ingrepp. Allt detta beror på varje patients individuella egenskaper.

Medicinsk behandling av prostata adenom


Utan en operation kan du självklart göra det. Och troligtvis kommer detta scenario att gynnas av de flesta män som lider av denna patologi. Modern medicin kan väl uppfylla en sådan önskan av patienter. Det finns flera grupper av droger som tillåter dig att behandla prostata adenom utan operation. Först och främst är det mediciner som innehåller androgener (manliga hormoner). Som regel är de en obligatorisk komponent i terapi, särskilt i början. Trots att beredningar av testosteron ( "Sustanon", "testosteronpropionat") förbättrar urinering, inte påverka tillväxten av adenom och därmed parallellt med medicineringen måste vara konstant övervakning av specialister. Det bör noteras att läkemedelsutnämningen måste göras av en läkare och varaktigheten av behandlingen ska inte överstiga en månad. Vid otillfredsställande resultat kan den behandlande läkaren besluta om en andra kurs.

progesteron

Så hur är prostata adenom behandlad utan operation? Läkemedel som används av läkare ingår i listan över obligatoriska och tillhör gruppen antiandrogener. Oftast är patienterna ordinerat Progesteron. I motsats till testosteronpreparat syftar dess verkan till att minska tumörtillväxten. Användningen åtföljs emellertid ofta av en minskning av styrkan. Analog "Progesteron" är ett syntetiskt läkemedel "Phonophoresis". Läkemedlet är tillgängligt i ampuller för subkutan och intramuskulär injektion. Behandlingsförloppet varar i tre månader, under vilket hormonet administreras en gång i veckan.

Symtomatisk behandling

Vilka egenskaper har behandlingen av prostata adenom utan kirurgi? Läkemedlet ordineras av läkaren bör inte bara sakta ner (och helst förhindra tillväxten av prostata), men också bekämpa associerade patologier. I fallet med prostatit är det nödvändigt att sanitera källor till inflammation och eliminera stillastående processer. Den vanligaste samtidiga sjukdomen är i detta fall prostatit och uretrit. Beroende på vad som orsakades av utvecklingen av dessa och andra inflammatoriska processer (virus, svamplidor eller bakterieinfektion) föreskrivs följande grupper av läkemedel:

 • antiseptiska medel;
 • antibiotika - med infektion orsakad av bakterier;
 • diuretika - för att minska ömhet och lindra urinering;
 • "Metronidazol" - om en specifik patogen detekteras;
 • med kronisk uretrit - läkemedel av silver.

Rektala suppositorier

Ljus är ett mycket effektivare sätt att behandla prostatakörteln. Detta beror på att för att uppnå optimal effekt är det tillräckligt att ha löst sig för att passera genom rektumets vägg och direkt påverka körteln. På grund av att de innehåller olika medicinska ämnen kan de lösa många problem, bland annat:

 • för att avlägsna inflammatoriska processer;
 • lindra urinering
 • återställa styrkan;
 • att påverka tillväxten av adenom.

Användningen av rektala suppositorier hjälper ofta till att undvika akut urinretention och minska sannolikheten för kirurgisk ingrepp.

Traditionella behandlingsmetoder

Naturligtvis hör prostata adenom inte till de patologier som upptäcktes inte så länge sedan. Våra förfäder drabbades av liknande symptom, så det är inte förvånande att det finns många metoder som tillåter att behandla prostata adenom utan kirurgi, folkmekanismer. Dessa inkluderar användning av medicinska växter och behandling med honung och hirudoterapi - metoder och receptuppsättningar. Tänk på de mest kända av dem.

Pumpa frön

Det bör noteras att användningen av medicinska egenskaper hos växter framgångsrikt användes när det var nödvändigt att behandla prostataadenom utan operation. Inte minst rollen i detta spelade en så enkel och prisvärd produkt som pumpafrön. De har länge noterats för sina ovärderliga fördelar för människors hälsa. Detta beror på det faktum att frön av pumpa i stora mängder innehåller zink, så nödvändigt för ett starkt kön vid vilken ålder som helst. För att få den nödvändiga dagliga dosen av detta element kommer det att räcka för att äta 30 pumpa frön. Men med adenom rekommenderas att göra en blandning av ett halv kilo råa pumpa frön och 200 gram honung. Från den resulterande massan måste du bilda bollar av en valnöt. Du kan lagra dem i kylskåpet. Innan du äter rekommenderas det att lösa flera sådana "godis". Obs: fröna ska vara fuktiga.

Aspen bark

Ett annat verktyg som tillåter att behandla prostataadenom utan operation är aspenbarken. För att detta verktyg ska kunna vara effektivt är det nödvändigt att samla in och förbereda råvarorna ordentligt. Först och främst måste vi komma ihåg att barken ska samlas in endast i slutet av april, då njurarna ännu inte blommat, men rörelsen av saften har redan börjat. Barktjocklek på 3-5 millimeter ska torkas på en mörk, välventilerad plats. När den är lite podvyat kan den krossas, sätt 100 gram bearbetad smulkaka i en burk med lock och häll 200 gram vodka. Den erhållna blandningen korkas och placeras i två veckor på en mörk plats. Vid slutet av denna tid ska den erhållna infusionen filtreras och tas i 20 droppar, späds i en fjärdedel av ett glas vatten, tre gånger i tom mage. Upptagningstid - två månader.

kastanjer

Goda resultat i behandlingen av prostata adenom visar ett svetsat skal av kastanjer. För detta ändamål är de inte riktigt mogna frukterna som skördas i början av september optimalt lämpade. De kan särskiljas med sin karaktäristiska bruna färg. Från de uppsamlade kastanjerna avlägsnas skalen, som sedan krossas noggrant. På natten hälls tre matskedar av skal i 600 ml kokt vatten. På morgonen på ett vattenbad indunstas lösningen till en volymreduktion på en tredjedel (200 ml). Kokgjord buljong lagras i kylskåpet och konsumeras 30 droppar före måltid. Behandlingsförloppet varar i två månader. Det kan upprepas, men inte mer än tre gånger.

propolis

Propolis - Produkten av binens liv - är ett kraftfullt verktyg och används vid behandling av många sjukdomar. Den består av flavonoider, glykosider, terpener och många andra ämnen med antispasmodiska och antiinflammatoriska egenskaper. Med ett adenom används rektala suppositorier med propolis. För deras produktion behövs dess extrakt - 40 g propolis avdunstas med 200 ml 96% alkohol. Från den resulterande massan bildas ljus efter behov, blandas i ett förhållande av 1 g propolis till 2 g kakaosmör. Suppositorier kan formas med hjälp av en engångsspruta, skära av dess övre del (där nålen är fästad), bukten erforderliga mängden av läkemedel in i och placering av behållaren upprättstående i ett kylskåp. När massan har stelnat, avlägsnas ljuset lätt från formen med hjälp av en kolv. Stearinljus sätts på på natten för en månad. Kursen kan upprepas om två månader.

Honung behandling

Honung i behandlingen av kronisk prostatit ger också utmärkt resultat. Tack vare honom minskar inflammationsprocessen, tillväxten av adenom saktar ner. I detta fall används inte bara honung, utan också andra produkter från binens liv. En populär recept som har visat sig som en folk behandling av prostatacancer adenom (utan kirurgi, som ni kan se, är det fullt möjligt att göra om sjukdomen upptäcks i tid, förstås) - en blandning av honung och selleri juice. För att förbereda denna produkt blandas färska sellerijuice i lika stora proportioner med honung. Den resulterande blandningen av två matskedar tas innan man äter. Konsumtionen av naturlig honung är också välkommen. Utmärkt resultat med svårighet urinering ge en blandning av pulveriserad selleri frön och honung. De blandas i lika delar och tas på en tesked fyra gånger om dagen.

Naturligtvis är detta en viktig fråga - behandlingen av prostata adenom. Hur att bli av med sjukdomen, bekymrar alla - och de som lider av denna sjukdom, och deras nära och kära. Ändå bör frågan om vilka metoder som ska användas i detta fall - kirurgisk behandling eller konservativ behandling - avgöras av läkaren. Patienten ska om möjligt utesluta sådana skadliga faktorer som rökning, alkohol, hypodynami, försök att följa rekommendationerna från specialister så exakt som möjligt.

Det är möjligt och utan kirurgi, eller hur man botar prostata adenom hemma

Prostataadenom är en godartad neoplasma i prostatakörteln. Denna sjukdom med tanke på närvaron av denna kropp uteslutande hos män är karakteristisk endast för det "starkare könet".

Dess prevalens är mycket hög. BPH anses emellertid inte vara en kritiskt farlig patologi, och i de tidiga utvecklingsstadierna är det relativt lätt att bota.

Grader och symptom på BPH

Hur sjukdomen manifesteras beror till stor del på det stadium där det ligger. Den första graden av BPH kännetecknas av utseendet av svårighet att tömma urinblåsan.

Patienten registrerar att hans urinflöde blir tunnare och slöseri. Sedan efter att ha rest på toaletten finns det ingen fullständig ödemarkering av ovan nämnda organ, återkommer tåligheten att tömma snart.

Det högsta obehag det levererar på natten - en person måste vakna 3-8 gånger. Detta leder i sin tur till utmattning av nervsystemet. Som ett resultat blir patienten irriterad, mindre fokuserad och upplever ständigt trötthet.

Den andra etappen kännetecknas av en allvarlig försämring av problemet. Vätskan i patientens urinblåsa är ständigt närvarande. Detta medför en ökning av tjockleken på organets väggar. Incontinens observeras. Urinen själv blir mer grumlig, och i vissa fall är det möjligt att detektera blod i det.

Det kännetecknas främst av den extremt svåra processen med urinering - patienten klickar "urinfallet". På grund av svåra infektioner förekommer inflammationer inte bara i bäckenet, utan genom hela kroppen.

Också en patient i tredje graden BPH:

 • nästan helt förlorar aptit
 • har svårt att sova
 • lider av förstoppning.

Är det möjligt att bota prostata adenom utan operation?

Alla är väldigt rädda för möjligheten att kirurgiskt ingripa i hans kropp. Vid ett adenom övas sådana åtgärder, men de används inte alltid.

Ett stort antal patienter söker hjälp i taget när det finns möjlighet att eliminera hyperplasi utan operation.

De främsta orsakerna till behandling av adenom utan kirurgi är:

 • frånvaro av kvarvarande urin
 • mer eller mindre fri tömning;
 • relativt normalt tillstånd av organ som finns i bäckenregionen.

Listan är nästan alltid karakteristisk för 1: a graden - och det är med sin närvaro att de flesta patienter vänder sig till sjukhuset med lämpliga klagomål.

Hur man behandlar prostata adenom utan operation?

Det viktigaste som föreslår behandling BPH - användning av läkemedel.

Nu den högsta effekten i visa 3 typer av droger:

 • hämmare av 5-alfa-reduktas. Motsvarande ämnen, att komma in i kroppen, förbättra övergången av testosteron (dess obalans är förknippad med utvecklingen av BPH) i dihydrotestosteron. Den senare accelererar i sin tur processen för att dela upp normala prostataceller;
 • alfa 1-blockerare. Sådana droger används för att minska svårighetsgraden av manifestationen av huvudsymptomet - problem med urinering. De motsvarande ämnena, som en följd av deras verkan, utökar den prostatiska delen av kanalen, för vilken vätskan kan passera genom den lättare;
 • växtbaserade läkemedel. Vissa av dem används för att eliminera inflammation medan andra används för att förbättra blodcirkulationen.

När man talar om örtberedningar kan man inte undvika behandling med hjälp av folkmedicinska lösningar. BPH är en sjukdom som var mycket vanlig, inklusive flera århundraden sedan. Därför finns det i dag många recept på medel som kan förberedas hemma.

Du bör överväga flera av de mest populära drogerna:

 • ett avkok av persilja, som tillsätts honung och citron - det hjälper till att ta bort stenar från urinröret;
 • tinktur av maskrosor används för att normalisera blodcirkulationen;
 • I närvaro av inflammation rekommenderas att man dricker rosa höfter och salvia. Ett sådant verktyg hjälper inte bara kroppen att bekämpa bakterier utan stärker också immunförsvaret.

Men det är naturligtvis inte nödvändigt att begränsa sig uteslutande till folkmedicinska lösningar. Även om du tar dem i ett komplex kommer det inte att bli en fullständig botemedel. Sådana droger kan bara antingen sakta sjukdomsförloppet eller bidra till effektiviteten hos traditionell terapi.

Därför, om du hittar tecken på BPH, bör du först kontakta din läkare. Det är också inte överflödigt att diskutera med honom själva möjligheten att använda folkmetoder - kanske några av dem inte är kompatibla med mediciner.

Med ett adenom som kan ställas in utan kirurgi, är patienterna nästan alltid föreskrivna fysioprocedurer. De är som följer:

 • bestrålning av kroppen med ljus vid en viss frekvens;
 • exponering för kroppen genom elektrisk stöt
 • överföring av prostata till vibrationer genom ultraljud.

Deras användning visar hög effektivitet. I sig själva är de inte kapabla att bota patologi, men kan väsentligt förbättra tillståndet för prostata och signifikant minska symtomens allvarlighetsgrad.

Intressant behandlas BPH med apitherapy och hirudoterapi. Den första handlar om användning av bi-sting, medan den andra innebär sugande av leeches.

Förgiften hos dessa flygande insekter kan eliminera inflammation, bedövning och viktigast av allt - för att avlägsna svullnad och främja normalisering av ämnesomsättningen. Som ett resultat av sugande av leeches expanderar fartyg.

Hur man cure prostata adenom utan operation

Frågan "hur man bota prostata adenom utan operation" är tilldelad läkaren av alla män med den identifierade sjukdomen. Det är svårt att omedelbart besluta om kirurgisk ingrepp. Även om läkare insisterar på operation, börjar en person ofta självständigt söka sätt att bli av med tumörmedicinska rättsmedel. För att inte slösa bort tidsåtgångsinformation hjälper vi dig att lära dig mer om de mest populära sätten att icke-kirurgisk behandling av prostatakörteln.

Hur är behandlingsmetoden vald?

Bestäm vilken typ av behandling för prostata som behövs för patienten kan bara en specialist specialist efter en grundlig undersökning. Detta tar hänsyn till

 • graden av glandulär hyperplasi
 • kränkningar av urinering
 • samtidig inflammation i urinvägarna;
 • Förekomst av njurskador
 • patientens ålder
 • hjärt- och kärlsjukdom, tillståndet hos levervävnaden.

Urologernas erfarenhet visar att det är möjligt att bli av med prostata adenom endast med fullständigt avlägsnande av körteln. Andra metoder används, men de hjälper bara att tillfälligt minska symptomen på sjukdomen.

Standard absoluta indikationer för kirurgisk ingrepp inkluderar nederlag i urinvägar som framkallas av godartad prostatahyperplasi:

 • akut retention av urinering, oförmåga att släppa urin från blåsan genom kateterisering på grund av prostataförstoring;
 • upprepad massiv hematuri;
 • njurinsufficiens
 • Närvaron av stenar i urinorganen
 • frekventa exacerbationer av infektion i urinvägarna;
 • bildning av divertikula i blåsans vägg.

I fall av asymptomatisk sjukdom och frånvaron av en uttalad minskning av urinröret kan du försöka behandla prostata adenom med konservativa medel. Patienter observeras hos läkaren, varje år undersöks de. Denna taktik kallas "noga väntar."

Behandlingsprogrammet omfattar utnämning av:

 • en strikt diet;
 • obligatoriska övningar för bäckensmuskler
 • läkemedel.
 • blodlösa (minimalt invasiva) behandlingsmetoder med speciella anordningar;
 • folk behandling.

Läge ändras

Patienter med prostata adenom är oftast äldre än 50 år. Ofta är det män med övervikt, ovilliga att begränsa sig i maten, spendera tid på TV eller köra bil.

Fysiska övningar med prostata adenom:

 • Det finns inga speciella restriktioner för sport med adenom i prostata, de är relaterade till samtidiga sjukdomar, så en man på vilken ålder som helst rekommenderas åtminstone att gå, cykla;
 • på morgonen bör övningarna omfatta övningar för att stärka bäckens golv ("sax", fötter, cirkulär rotation, åtdragning och spänning av skinkorna);
 • självmassage av perineum görs på morgonen efter uppvaknandet i minst fem minuter, används ett lätt cirkulärt tryck.

Nutrition frågor

Strikt förbjudet för adenom:

 • Alkoholhaltiga drycker, inklusive öl, söt läsk
 • stekpannor;
 • skarpa såser, salthalt, rökt kött
 • fett kött
 • starkt te och kaffe.

Dessa produkter innehåller ämnen som aktiverar proliferation av körtelprostatvävnad. För att eliminera övervikt kommer läkaren att rekommendera en lågkalori diet, lossning dagar med hänsyn till kroppens förmåga.

Det är användbart att äta:

 • mager kött
 • kyckling;
 • grönsaksalat och saltworts;
 • olika frukter
 • mjölkgröt och soppor;
 • kockost, yoghurt.

Matlagning är nödvändig i en dubbelkokare eller bakningsmetod.

Möjligheter för läkemedelsterapi

Med hjälp av en medicinsk behandling av prostataadenom utan kirurgi försöker urologen att agera på den patogenetiska mekanismen för utvecklingen av tumörprocessen och förskriver mediciner med hänsyn till de mest smärtsamma symptomen. Aktiv tumörväxt är en indikation på kirurgisk behandling.

Den moderna taktiken att behandla prostataadenom utan kirurgi erbjuder droger av olika klasser:

 • grupp av a-adrenoblockerare (Omnik, Omnik Okas);
 • hämmare av 5a-reduktas;
 • läkemedel baserade på växtbaserade ämnen (Prostamol Uno);
 • med samtidiga prostatit antibiotika (bäst fungera cefalosporiner, Gentamicin);
 • antibiotika kräver kontroll av tarmarnas flora, så efter att de förskriver probiotika (Bifidumbacterin);
 • immunostimulanter (pyrogenal, reheferon);
 • medel för att förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln (Trental) samtidigt främja en ökning av den lokala koncentrationen av andra droger, detta är viktigt särskilt för män med svår åderförkalkning.

5a-reduktashämmare blockerar enzymet och förhindrar omvandling av testosteron till en aktiv art (dihydrotestosteron). Detta medför en minskning av prostata, minskar urinrörets mekaniska kompression. Narkotika som används långa kurser (inte mindre än sex månader), utnämnas när prostatavolymen 30-40 cm 3 eller mer upptäcks. Mest vanliga är:

Α1-adrenoceptorblockerare - verkar på receptorstruktur, minska tonen i glatta muskelfibrer av prostataurinrörskanalen, blåshalsen, vilket reducerar det inre trycket, reducerar delvis begränsningen.

De mest aktiva är:

Mot bakgrund av behandling av prostata adenom observeras det bästa utflödet av urin från blåsan, volymen av kvarvarande urin minskar. Patienter noterar förbättringen av livskvaliteten. Men det bör noteras att det inte finns några signifikanta förändringar i prostatavolymen vid behandling med α1-adrenerga receptorer, därför används de endast i kombination med andra medel. 5a-reduktashämmare och a-adrenoblocker används ensamma eller tillsammans.

Behandling med hormonella droger

Den existerande endokrina teorin om patogenes av prostata adenom föreslår användning av hormoner i terapin som förhindrar ackumulering av dihydrotestosteron. Dessa inkluderar:

 • östrogener (kvinnliga könshormoner);
 • derivat av progesteron;
 • antiandrogener.

Östrogenernas roll är att undertrycka enzymet 5a-reduktas med en omkopplare i metabolism av androgener till oxidationsvägen. Samtidigt blockerar de bildandet av a-androstanediol, vilket främjar hypertrofi och hypersekretion av glandulära celler i prostata parenkymen. Forskare noterar den instabila effekten av östrogenbehandling.

Progesteronderivat (gecerone capronate) minskar nivån av endogen testosteron och lutropin i blodplasma. Genom att blockera speciella receptorer i celler orsakar de inhibering av omvandling av testosteron till dihydrotestosteron.

 • från en serie av 17-hydroxi-19-norprogesteron-kaproton;
 • Depostat.

Effekten vid behandling av androgena läkemedel beror på undertryckandet av produktionen av naturliga androgener, liksom deras måttliga anabola effekt. Diskussionerna fortsätter på lämpligheten av att använda adrenokortikotrop hormon och glukokortikoider, men det finns ingen konsensus än.

Observationer i experimentet visade möjligheten att använda aldosteronantagonister. Hypertrofi av den delen av prostatakörteln, som är associerad med produktionen av hormonet aldosteron i binjuren, är etablerad. När patienter administrerades antagonister (Spironolactone, Aldadiene) observerades en gynnsam effekt hos 65% av patienterna.

Med den utbredda användningen av hormonella droger är många urologer oense. De anser att det är motiverat att använda dem endast i komplex behandling eller om det är omöjligt att utföra en operation.

Minimalt invasiva metoder

Denna behandlingsmetod används sällan. Det anses vara säkert, men också mindre effektivt än operationen.

Det finns följande metoder:

 1. Termisk - i grunden av effekten på prostatacancerceller med hög temperatur när kroppen värms upp med radiofrekvens, mikrovågsugn, ultraljud. Den vanligaste metoden är transuretral mikrovågstermoterapi.
 2. Kryodestruktion - förändrade vävnader förstörs genom exponering för kyla.
 3. Laserstrålning verkar på prostata genom upphettning i den flytande delen av vävnaderna. Vattnet förångas (förångningsprocessen), de omgivande cellerna rynka.
 4. Ballongutvidgning av urinrörets urinrör - lumen expanderas artificiellt genom införande av en kateter med tillförd luftballong.
 5. Stentning prostatiska uretra - stenten i form av ett tunt cylindriskt skal introduceras i slutet av den uppblåsta ballongen, och efter blåsning säkras i det önskade läget för den uretrala kanalen. Detta underlättar utflödet av urin.

Dessa metoder kan inte bota patienten, men kan under en tid förbättra hälsotillståndet, förhindra inflammation i urinvägarna.

Tillämpning av folkvägar

Efter att ha blivit bekant med rekommendationerna från traditionell medicin verkar det som om det inte finns några problem vid behandling av prostataadenom utan operation för läkare. Detta är dock helt ogrundad reklam. Det fanns ingen tillförlitlig verifikation av effekterna av växt- och andra folkmedicinska åtgärder. Läkare varnar alltid om behovet av en försiktig inställning till sådana rekommendationer.

Skada medför fördröjning av behandlingen till en specialist, en tidslöshet. Och detta leder till brådskande förhållanden (akut retention av urin), deponering av stenar i urinorganen, främjar inflammatoriska sjukdomar i njurarna och urinblåsan.

Förbättringen observerad med användning av växtbaserade läkemedel är ofta associerad med avlägsnande av inflammationsprocessen. Glöm inte att med godartad hyperplasi i prostata finns det alltid en inflammatorisk reaktion. Infektion är fäst från urinvägarna, könsorganen, tarmarna. Därför är det tillåtet att använda folkläkemedel endast i kombination med mediciner och efter samråd med en läkare.

Extrakt av växtämnen används:

 • inuti i buljonger och infusioner;
 • som tillsats i ett stillasittbad;
 • i form av rektala suppositorier;
 • i mikroclyster.

För intern användning är de mest effektiva:

 • hemlock;
 • björkknoppar;
 • hassel;
 • bark av ung asp
 • nässlor;
 • St John's Wort.

Vissa örter har signifikanta kontraindikationer. Till exempel kan avkodningar av nässla inte tas till män med tendens till venetromboflebit, eftersom det ökar blodkoagulering och trombbildning. och johannesört är farligt för personer med leversjukdomar och mage. Dessutom bör man alltid komma ihåg möjligheten till allvarliga allergiska reaktioner.

Rektala suppositorier med propolis är väl beprövade. De används i 30 dagar. Innan introduktionen behövs en rengörande emalj. Det är bäst att utföra proceduren på natten, eftersom det tar 2 timmar att ligga ner på sidan för sugning.

I näring för män med adenom rekommenderas att inkludera:

 • kokt betor och betorjuice;
 • persilja;
 • lökgrön eller lök;
 • linfröolja;
 • biodlingsprodukter.

Den konservativa behandlingen av godartade förändringar i prostata kan insisteras av patienter. Men innan man fattar ett ansvarsfullt beslut är det bättre att rådfråga erfarna urologer. När allt kommer omkring, när du måste drivas på för nödsituationer, blir resultatet och svårighetsgraden av återhämtningsperioden mycket mindre välmående.

Hur man cure prostata adenom utan kirurgi: komplex terapi

Hur man cure prostata adenom utan kirurgi och hur effektivt är konservativ behandling av patologi? Denna fråga ställs av män som inte vill utsätta sig för stress som provoceras av en framtida operation, men de vill bli av med prostata adenom. Enligt doktorn är det möjligt att ta bort symptom och lindra tillståndet med läkemedel och recept från traditionell medicin, men du kan uppnå hållbara resultat endast genom minimalt invasiva eller icke-invasiva metoder.

Vad är adenom: tecken, patogenes, prognos

BPH är en neoplasma som utvecklas från celler av glandular epitel. Tumörets särdrag är att den inte metastaserar. I det inledande skedet ser det ut som en liten knutpunkt (eller deras grupp), som inte manifesterar sig. Med tiden ökar det och börjar pressa kanalerna (urinröret), vilket leder till en stadig kränkning av tömningen.

Sjukdomen diagnostiseras hos män över 40, men idag är det betydligt yngre: problemet med hur man bota mänens adenom utan kirurgi är människor från 35 år intresserade. Den främsta orsaken till BPH är obalansen mellan androgener och östrogener som orsakas av åldersrelaterade förändringar eller hormonfel.

Dess första manifestationer: ofta uppmanad att urinera, särskilt på natten. Samtidigt är strålen slät, intermittent, men det finns ingen kvarvarande urin. När palpation diagnostiseras en ökning i körteln, dess ömhet. I det andra steget klagar patienterna om ofullständig tömning och ofrivillig urinladdning. I vätskan finns orenheter av blod, det finns smärta i nedre delen av ryggen. Tredje etappen kännetecknas av en ökning av urinblåsan och en specifik urinlösning (inte av en ström, utan av droppar). Den kliniska bilden kompletteras med njursvikt, viktminskning, anemi, förstoppning, generell svaghet.

Än att behandla ett adenom av en prostata utan operation: medicinska preparat

Syftet med läkemedelsbehandling är att återställa prostata och blåsans ton, öka blodflödet, minska inflammation och ödem, sluta smärta och i vissa fall förbättra kroppens reproduktiva funktion. Att ta läkemedelskurser är en av metoderna för att bota snabbt prostats adenom konservativt (utan kirurgi). I hjärtat av den terapeutiska kursen är läkemedel som innehåller manliga hormoner.

 • Innehåller testosteron, de lindrar symptomen bra, men de påverkar inte tumörens tillväxt. Därför kompletteras de med andra medel.
 • Med progesteron. De har toniska, analgetiska och antiinflammatoriska egenskaper, vilket har en positiv effekt på urinprocessen, men negativt på erektionen.
 • För att bota en man kan prostata utan kirurgi vara rektala suppositorier. Upplösning i tarmarna tränger de genom muren, påverkar prostata och kringgår mag-tarmkanalen. Förutom symptomatisk lättnad stannar suppositorier tillväxten av adenom.
 • Hur man cure prostata adenom, undviker kirurgi om det finns åtföljande patologier? Dessutom föreskrivs antiseptika, antibiotika, diuretika.

Hur man behandlar prostata adenom med örter (utan kirurgi): Folkrecept

Inte mindre effektiv i kampen mot godartad hyperplasi och alternativ medicin. Det är värt att notera att självmedicinering kan skada kroppen, så att eventuella terapeutiska åtgärder måste genomföras under överinseende av den behandlande läkaren.

 • Pumpa frön i stora mängder innehåller zink. Hur bota adenom i körteln (prostata) utan kirurgi med hjälp? Det är känt att för en frisk person är det tillräckligt att konsumera 30 gram frön dagligen, och för prostata adenom bör dosen ökas. Helst en blandning av honung (0,2 kg) och råa frön (0,5 kg). Hur man förbereder en medicinsk förening för att behandla hemma prostata adenom utan kirurgi: Komponenterna blandas grundligt, formbollar i en diameter av 3-5 cm. Förvara dem i kylskåpet. Det rekommenderas att lösa sådana godis före måltiden 3-4 gånger om dagen för 1-2 st.
 • Cure prostata adenom kan vara alkoholtinktur från barken av asp. Klar att använda råmaterial krossas till krummestillståndet (100 g) och hälls i 200 ml vodka. Insistera på en mörk plats under ett slutet lock i 14 dagar. Mottagning: Tre gånger om dagen före måltider, 20 droppar, utspädd i 50 ml vatten.
 • Samlas i början av september, inte riktigt mogna kastanjer hjälper till i en sådan ömtålig sak hur man bota prostata adenom (prostata) utan operation. De rensas av skalet, som används för medicinska ändamål. Tre matskedar av krossat råmaterial häller 0,6 liter kokande vatten och lämnar över natten. På morgonen indunstas kompositionen med ett vattenbad med en tredjedel. Återstående buljong filtreras och förvaras i kylskåp. Mottagning: 30 droppar tre gånger om dagen före måltider i två månader.

Hur man reducerar prostata adenom utan kirurgi: behandling, näring, fysioterapi

Läkaren kommer definitivt att utse en diet och ge rekommendationer om sättet att leva.

 • Från kosten utesluter rökt, kryddig och kryddig mat, snabbmat, fet och stekt. Företräde ges för magert kött, sura mjölkprodukter, spannmål och soppor.
 • Från drycker utesluter du kaffe, söt läsk, alkohol.

Fysisk aktivitet är nödvändig: gymnastik, vandring, jogging, simning, motionsterapi. Massage i prostata och perineum hjälper väl.

Är det möjligt att bota prostata adenom utan operation? Vid ineffektivitet av ovanstående komplex föreskrivs patienten minimalt invasiva behandlingsmetoder: ballongutvidgning, urinrörelse, transuretral nålablation.

Adenom i prostata: metoder och metoder för behandling utan operation

De flesta sjukdomar i det genitourinära systemet, som prostata adenom, kan härdas utan operation, om de inte startas.

Det finns många moderna metoder för behandling av prostataadenom utan operation. Vanligtvis används flera typer av terapi för att bli av med BPH.

Oavsett om det är möjligt att bota ett adenom i en prostatakörtel, läs i artikeln.

BPH: Vad är det?

BPH - godartad prostatahyperplasi, med andra ord, förtätning eller neoplasma på prostataväggarna är icke-onkogen. Tidigare kallades denna patologi prostata adenom. Hyperplasi i sig bär inte en fara, men storleken på prostata som har ökat flera gånger förhindrar normal urinering - prostata börjar trycka på urinröret.

BPH, beroende på utvecklingen, särskiljer tre steg, varav 2 kan behandlas utan att använda operativa metoder.

orsaker till

Adenom bildas som ett resultat av hormonella förändringar i samband med åldrandet av en man - nivån på testosteron stiger, det går in i en ny form, börjar aktivt verka, stramar prostata vävnaden.

Hormonella förändringar kan börja hos män med endokrina sjukdomar.

 • en känsla av blåsflöde;
 • ökad uppmaning att urinera
 • fördröjd start av urinering.
 • ofullständig tömning av blåsan;
 • urininkontinens.

Symptom på tredje etappen:

 • njursvikt
 • akut urinretention - stor mängd urin i urinblåsan;
 • Förekomsten av blod i urinen;
 • illamående, törst.

Riskområde

Det är inte möjligt att förhindra BPH, men det är möjligt att väsentligt förenkla livet genom att avslöja dess tidiga manifestationer.

För detta behöver du veta om riskfaktorerna:

 • ålder från 50 år
 • sjukdomar i det endokrina systemet;
 • hypertoni;
 • superkylning, överhettning;
 • lång blödning av blåsan
 • fetma;
 • Användning av alkohol, rökning.

Är prostata adenom behandlad utan kirurgi läs nedan.

Varianter av sjukdomen

Vanligtvis, för att behandla BPH: s första steg, kombinerar läkare alla tillgängliga metoder som är lämpliga för patienten:

Dessutom rådgör läkare att överge dåliga vanor, att följa en diet baserad på rätt näring och leda en aktiv livsstil.

Hur bli av med prostata adenom utan operation läs nedan.

Hur man behandlar prostata adenom utan operation?

Medicin för prostataadenom utan operation

BPH innebär problem med urinering, först stadium av sjukdomen symptom inte uttalas (frekvent suget efter urinering, en liten fördröjning), men bör kontakta läkare, risken för komplikationer i form av nästa, farligare stadium av adenom.

Är prostatacenomen behandlad på andra etappen utan operation? Den andra etappen av BPH kan behandlas utan operation, men det är mycket svårare att genomföra. Det faktum att indikationerna för ändamålet att konservativ behandling av benign prostatahyperplasi är närvaron av minimala urinvägar, frånvaro av komplikationer i prostata och inblandning i den patologiska processen av urinledarna.

Än att behandla ett adenom av en prostata i andra etappen?

Läkemedel för behandling av prostataadenom utan operation:

 1. Vanligtvis utnämnar läkare Först och främst läkemedel som underlättar utsöndring av urin, alfa-adrenoblockerare - Koppla av musklerna i prostata och urinblåsan. Ta sådana mediciner enligt din läkares vägledning.
 2. Nästa kommer effekten direkt på adenom, använd hämmare som stoppar tumörtillväxten och reducerar den. Läkaren kommer att välja lämpliga mediciner på grundval av testen, de måste tas minst 3 månader för att uppnå resultat, i vissa fall är förlängningen av sådan behandling möjlig.
 3. begagnade växtpreparat eller ämnen som innehåller ämnen som härrör från prostata hos nötkreatur. Sådana droger är av återställande natur, de innehåller alla mikronäringsämnen som är användbara för prostatakörteln.
 4. Det är bäst i sådana fall hjälp Rektala suppositorier som verkar direkt på prostatakörteln, påverkar inte tarmmikrofloran, som i fallet med tabletter.

massage

Massage med adenom är baserat på träning av musklerna i körtel och urinblåsa.

Den representerar stroke (vibromassazhery möjliga) på korsbenet längs de sneda magmusklerna, som passerar på lår och skinkor, perineum.

Endast en specialist ska massera!

Rektalmassage av prostata rekommenderas inte, en sådan massage innebär blodförlopp till prostata, vilket kan förvärra situationen och aktivera ännu mer adenom.

Terapeutisk fysisk träning

Det finns många komplex av konservativ behandling av prostata adenom som hjälper till att stärka cirkulationen av det lilla bäckenet, förhindrar stagnation av sekretioner och blod i prostata. Till exempel träningsterapi.

Vanligtvis är detta:

 • "Cykel" - ligger på ryggen för att representera cykling;
 • "Sax" - ligger på ryggen för att minska och böja benen böjda vid knäna;
 • pressen av de sneda bukmusklerna - höjer benen från läget som ligger snett;
 • notera en bra effekt vid behandling av adenom från enkla uppskjutningar.

En aktiv livsstil kommer att förlänga prostatakörtelns hälsa, men det är inte nödvändigt att ladda kroppen kraftigt, kraften är kontraindicerade. Det är bäst att göra övningar varje morgon och kväll.

Utbyggnad av urinröret

Ballongutvidgning är expansionen av urinröret genom att införa en kateter i urinröret med en speciell ballong som gradvis fyller, vilket ger ett normalt urinflöde av urin. Det används i andra och tredje etappen av BPH.

Hur man cure prostata adenom utan kirurgi med hjälp av fysioterapi läs nedan.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik används oftast vid stadium 2 och 3 av sjukdomen.

Adenomvävnader påverkas av:

 1. Radiovågor.
 2. Vågor av ett magnetfält.
 3. Elektrisk ström.

Under deras inflytande minskar adenomen, cellerna dör av, upphör att dela. Dessutom, elektoroforrez - läkemedel som påverkas av elektrisk ström absorberas bättre av kroppen.

thermoablation - exponering för värme har också en katastrofal effekt på BPH. Det är dock värt att komma ihåg att konventionell uppvärmning är kontraindicerad. Alternativ till termoablation - kryoterapi, exponering för låga temperaturer.

begagnade akupunktur att stoppa utvecklingen av adenom.

Ansök också terapeutiska lera bad och rektala lera lösningar.

Traditionell medicin

Recept som samlats över flera århundraden är ibland effektiva vid behandling av adenom, vanligtvis förebyggande i naturen.

Örter, rötter (bark av asp), oljor (castor), läsk, bivax har en fördelaktig effekt på prostatakörteln. Avkok för bad och infusioner av kamomill, celandine hjälper till att återställa prostata brunnen. Att använda pumpa och lök hjälper till att förebygga prostata sjukdomar.

slutsats

Är det möjligt att bota prostata adenom utan operation? Från sjukdomar i prostata är ingen immun. Adenom av prostata i de inledande stadierna kan behandlas eller avsevärt lindra en mans liv utan operation. Det enda villkoret, tillämpa alla tekniker efter att ha hört en läkare. Vad är den bästa operationen eller behandlingen av prostata adenom vibe dig!