Huvud
Förebyggande

Prostata adenom - behandling med folkmedicin, hemlagad ljus, örtdekok och tinkturer

Frekvensbehov på toaletten, svårighet att urinera, smärta och brinna - dessa obehagliga symptom kan indikera en hyperplasi av prostata. En av de effektiva metoderna för komplex terapi vid diagnos av prostata adenom är behandling av folkmedicin med örter, biodlingsprodukter, alkoholhaltiga infusioner. Läs noggrant nya recept och glöm inte att konsultera en läkare innan du börjar behandla.

Vad är prostatahyperplasi?

Om denna manliga ångest är känd inte av hearsay ungefär en tredjedel av alla representanter för den starka hälften av mänskligheten i åldern 65 år. Med hyperplasi avses en godartad prostatatumör med bildandet av små knölar i blåsans submukosa. Utan korrekt behandling börjar BPH att metastasera till andra organ och kan utvecklas till en malign tumör. Till följd av tillväxten hos män finns det svårigheter med urinering, ofta brinner och smärtar när man går på toaletten.

Diagnos och behandling av prostata adenom med folkmekanismer

Dessa symtom indikerar inte alltid förekomst av hyperplasi. Det kan vara en helt annan sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet, så att klargöra diagnosen läkaren måste genomföra en fullständig undersökning av patienten och göra analyser. Listan över diagnostiska förfaranden för misstänkt BPH inkluderar:

 • rektal palpation av prostata;
 • visuell undersökning av bäckenorganen;
 • ultraljudsundersökning
 • urodynamisk metod för diagnos - gör det möjligt att avslöja arten av förändringar och graden av tillväxt av mjuka vävnader.

Till konservativ behandling tillgriper läkare endast för komplicerade eller förvirrande fall. I de tidiga stadierna av adenomdetektering ordineras ofta farmakoterapi och diet. Sådan behandling kan kompletteras med alternativ medicin. De kan lindra symtomen, hjälpa till att stärka kroppen. Bland många olika folkmedicin är biodlingsprodukter och medicinalväxter särskilt populära.

Bee Products

Bikökan är ett riktigt lagerhus med användbara ämnen. nästan alla dess komponenter kan användas för behandling av prostatacancer adenom: apilak, Podmore bin, pollen, propolis, honung. Samtidigt med mottagandet av biprodukter kan införas i rektala stolpiller baserat på drottninggelé och propolis: Prostopin, Apifit 1+ Propolis NAM Kyzylmay, Tambukan-Propolis.

När hyperplasi av prostata och för förebyggande av prostatit gäller:

 • Med. Det har antiinflammatoriska, baktericidala och immunmodulerande egenskaper. Ta en sked full av honung i 15-20 minuter före måltid 2-3 gånger om dagen.
 • Inflammation, prostatacancer och till och med bota adenom kan vara ett avkok av bee podmora. Det har antibakteriella och sårläkande egenskaper, bedövar, minskar tillväxten av celler i vävnaderna i prostata.
 • Propolis används som ett naturligt antibiotikum. Den indunstas i alkohol och formas med ljus.
 • Dessutom kan du ta 1 tsk. bi pollen, fixa resultatet med enemas baserat på gran lösning.

Örter med prostata adenom

Fytoterapi är en annan effektiv metod för behandling av BPH. Korrekt utvalda örter och samlingar bidrar till att eliminera obehagliga symtom, minska tumörens storlek vid det första skedet av sjukdomen. Villkorligen kan alla medicinska örter delas upp i flera kategorier, baserat på varje verksamhets princip:

 • Diuretika - bidra till utflödet av urin, dessutom har en antiinflammatorisk effekt. Dessa växter är halvfallna, nässlor, hundros, sporer, enbär.
 • Uroseptika - utlösa processerna för vävnadsregenerering, främja läkning. Dessa egenskaper i folkmedicin är hänförda till plantain, gräs chistotel, kamille.
 • Antibakteriell - hjälp att bekämpa den patogena mikrofloran, lindra inflammation, lindra tarmslimhinnan. Förstör mikrober burka rot, molnbär, bärbär, kastanjblad.
 • Hemostatisk - främja resorption av hematom, återuppbyggnad av vävnader och bäckens organiska grundfunktioner. I terapi som används: bark av ek, lök, vitlök.
 • Ta bort inflammationen från det sjuka organs avkodningen av käftrot, valerianrot, persilja frön, lakrits, yarrow, hasselbark.

Folkmetoder

Hur och det bästa att behandla BPH bestäms endast av läkaren, baserat på analysens resultat och patientens allmänna tillstånd. Det kan vara en av två behandlingsmetoder - läkemedel eller kirurgisk ingrepp. Folkmekanismer för behandling av prostataadenom hos män kan inte tas som ett alternativ till officiell medicin, men endast som ett tillägg. De kan inte helt eliminera problemet, men effektivt eliminera symtomen. Ofta är det alkoholtinkturer eller avkok.

Helande buljonger

Hjälp att kämpa mot prostata adenomaregen, öron, calendula, björnbär. Billets av dessa växter kan förberedas självständigt eller köpa en färdig insamling i ett apotek. För att förbereda avkok av en växtsort eller blandning häll kokande vatten i andelen 2 msk. l. för 0,5 liter fluid. Förskriv medicinen i 15-20 minuter och ta i lika doser 2-3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

För att avlägsna inflammationen är bra hjälper avkok från nätets rots. Gör så här:

 1. En matsked torkad rot fylls med ett glas vatten.
 2. Blandningen får snabbt koka över hög värme.
 3. Efter kokning reduceras elden och drycken kokas i ytterligare 7-10 minuter.
 4. Täck sedan mediet med ett lock. Insistera 2-3 timmar.
 5. Klar för att koka avkokningen. Ta 1/2 kopp glaset en halvtimme före måltiderna.
 6. Förloppet av denna behandling är 2 månader.

Produkter som innehåller selen och lykopen

Korrekt diet för prostatatumörer ökar risken för en snabb återhämtning. Läkare rekommenderar att de berikar kost med sådana användbara ämnen som selen och lykopen. Den första har antioxidantegenskaper, ökar kroppens förmåga att motstå fria radikaler, minskar tumörens storlek. Du hittar denna vara i sådana livsmedel som:

 • datum;
 • torkade svampar;
 • fläsk njure;
 • konserverad fisk - tonfisk, makrill;
 • bakad lax;
 • solrosfrön;
 • kokosnöt;
 • pistagenötter.

Lycopen kan hittas i nästan alla frukter och grönsaker som har en röd eller orange färg. Detta naturliga pigment, som selen, har antioxidantegenskaper, aktiverar immunitet, hjälper kroppen att motstå tillväxten av cancer tumörer. Många lykopen finns i tomater och dess derivat - såser, ketchups, tomatjuice. I något mindre mängder kan det hittas i pumpajuice, vattenmelon, melon, grapefrukt.

Alkoholtinkturer

Läkemedel som kvarstår länge på alkohol kan konsumeras först efter att ha råd med en läkare. Alkohol och dess derivat påverkar könsorganets och reproduktionssystemet hos män negativt. Samtidigt har många formuleringar en stark terapeutisk effekt, och om alla säkerhetsåtgärder observeras kan de:

 • bidra till att stärka immunförsvaret
 • kommer att ha antibakteriell effekt
 • kommer att stoppa tillväxten eller minska storleken på den befintliga tumören.

Traditionell medicin rekommenderar att man använder propolisktinktur för att behandla prostata adenom. För beredningen blandas propolisen med alkohol i proportionerna 1 till 2. Kompositionen infunderas i ca två veckor, varefter den filtreras genom gasbindning. Ta några droppar tinktur om dagen. Med samma princip är det möjligt att göra andet tinktur från Kalanchoe och ta komponenterna i proportionerna: 50 gram medicinska växter per 0,5 liter alkohol.

Hemlagad rektal ljus

Rektala suppositorier är den mest föredragna formen av medicinering vid behandling av prostata. Ämnen som omger tarmarna och magslimhinnorna, går direkt i prostatakörteln och blodkärlen. I stället för ett ljus kan du använda en bomullspinne som blötläggs i en blandning av havtorn och vegetabilisk olja eller förbereda ett stötpiller från propolis hemma. För att göra detta behöver du:

 1. Blanda 90 gram rågmjöl med 1 tsk. honung och 1 tesked riven kycklingägg.
 2. Från blandningen för att forma ett ljus, vilket ger en avlång form.
 3. Förvaras i kylskåp.
 4. Före användning upphettas suppositoriet något vid rumstemperatur och injiceras sedan i anuset.
 5. Förloppet av sådan behandling är 1 månad för 2 suppositorier per dag.

Recept av traditionell medicin vid behandling av prostata adenom

Icke-traditionella terapier börjar ockupera de rättvist ägda platserna i samhället - assistenter och medarbetare av klassisk medicin. De stärker och konsoliderar effekten av att ta mediciner, bra och utan biverkningar lindra symtomen, och antalet befintliga recept hjälper till att hitta en lösning på något problem. Prostata adenom är inget undantag. För att behandla denna sjukdom finns det speciella medel för folkterapi.

Tinktur av bark av asp

Det hjälper till att normalisera urinering, lindrar inflammation, klåda och brännande. Förbereda det, använd följande recept:

 1. Ta 5 stora skedar torr bark. Om det inte finns någon, kan du använda aspen knoppar.
 2. Fyll barken med 500 ml medicinsk alkohol eller kvalitetsvodka.
 3. Avlägsna föreningen till en sval plats i 14 dagar.
 4. Klar extraktinfusion.
 5. Ta 3 gånger om dagen i en månad i 25 minuter före en måltid med en dos av 1 tesked.

Herbal decoction baserad på lakritsolm och kalgan

För behandling av prostata adenom folkmekanismer kan du använda en annan växtbaserad samling - baserad på citronbalsam, nässla, lakritsrot och Kalgan. För avkodning:

 1. Det är nödvändigt att ta 1 tesked av varje ört.
 2. Blandad komposition häll 600 ml kallt vatten.
 3. Sätt behållaren på elden, koka upp. Koka över låg värme i 10-15 minuter.
 4. Täck sedan behållaren med lock, låt det brygga i ungefär en timme.
 5. Klar att ta ett glas 1 glas på morgonen och innan du lägger dig.
 6. Behandlingsförloppet - 1 månad.

Infusion på burdockens rötter

Blad och rhizomer av denna ört har en uttalad antitumör effekt, hjälper till att reglera matsmältningen och eliminera symtom på förgiftning. För behandling av prostata adenom, förbered denna drink:

 1. Ta 2 msk. l. krossad rot.
 2. Häll 500 ml kokande vatten. Koka över låg värme i 10 minuter.
 3. Täck sedan, låt det brygga i 10-12 minuter.
 4. Ta infusion av 100 ml fyra gånger om dagen i 20 minuter före måltid.
 5. Behandlingstid från en och en halv till två månader.

Drick baserad på vitlök och citron

Ett av de mest effektiva sätten, vilket bidrar till att normalisera prostatakörteln och ger tillbaka kraften. Att göra ett sådant läkemedel är inte svårt, men för att få bra resultat är det viktigt att ta tinkturen regelbundet i sex månader:

 1. Efter att ha vaknat på morgonen kläm ut saften från en citron.
 2. Tillsätt 200 ml varmt men inte varmt vatten.
 3. Genom pressen kläm ut 2 vitlöksklyftor, lägg till en sked full av honung.
 4. Rör om ingredienserna. Drick samtidigt före frukost.
 5. Behandling bör utföras i kurser om 10 dagar och med avbrott i 5 dagar.

Alkoholtinktur

Om biodlingsprodukternas fördelaktiga egenskaper har redan sagts mycket, så för att inte slösa bort tid förgäves, fortsätt genast att studera receptet av tinktur från bägaren:

 1. Fyll glasbehållarna med halv färsk underuppsättning.
 2. Fyll med alkohol så att den stiger över biprodukterna med 3 centimeter.
 3. Stäng behållaren med lock, ta bort infusionen på den mörka platsen.
 4. Efter 15 dagar, spänna läkemedlet.
 5. Ta infusion i en halvtimme innan du äter 1 matsked, utspätt i ett halvt glas vatten.
 6. Behandlingstiden beror på patientens tillstånd, men överstiger i genomsnitt inte 1-2 veckor.

Drick från chaga svamp

Godartad prostatacancer tenderar att växa. Svampen chaga hjälper till att sakta ner dessa processer och har en fördelaktig effekt på patientens allmänna tillstånd. Att förbereda en drink:

 1. Ta 100 gram liten chaga, 50 g tallerknoppar, 50 g hundros, en nypa malurt, 10 g Johannesjurt och 5 g lakritsrot.
 2. Fyll råvaran med 1,5 liter vatten, lämna i 3 timmar.
 3. Lägg sedan drycken på elden. Koka i 2 timmar.
 4. Stam, tillsätt 100 gram aloe, 125 g ås och ett glas honung.
 5. Rör om, fortsätt i 4 timmar.
 6. Ta en drink för 1 tsk. De första 6 dagarna tre gånger om dagen i 2 timmar före måltiderna.
 7. Då samma mängd chaga, men en timme före en måltid.
 8. Behandlingsförloppet för adenom är 2-3 veckor.

Valnötkärnor med pumpa frön

Valnöt är en naturlig afrodisiakum. Det ökar styrkan, påverkar kvaliteten och kvantiteten av spermier, och i kombination med pumpa frön hjälper till att sakta prostatas patologiska processer. Förbered läkemedlet enligt följande:

 1. Blanda 1 msk. l. kärnor av nötter och pumpor.
 2. Blanda blandningen med en mixer eller en kaffekvarn.
 3. Tillsätt 1 msk. l. älskling, blanda.
 4. Ta tre gånger om dagen, dricka med en varm dryck.

Honungslökbuljong

Närvaron av E-vitamin i lök gör denna produkt oumbärlig i varje människas kost. För att öka erektion av folkmedicin rekommenderar man att dagligen använda 1 tsk tre gånger dagligen lök frön blandad med honung i ett förhållande mellan 1 och 1. Med prostata adenom rekommenderas fytoterapeuter att ta 1 msk. l. juice med färska lök, där du behöver lägga honung i en mängd av 10-15 gram. Under en månad av sådan behandling kommer alla obehagliga symptom att gå bort.

Te från kumminfrön

Snabb återhämtning av den manliga kroppen kommer att ge frön av karvägen frön. Du kan äta dem båda färska och läggas till bakverk. Men den mest effektiva anses vara en beredd dryck. Hans recept:

 1. Häll en tesked frön med kokande vatten.
 2. Täck behållaren med lock, fyll i 10 minuter.
 3. Före användning, påfrestning.
 4. Ta en varm infusion för en dag i små portioner.

Biverkningar och kontraindikationer

Folkmekanismer för prostata adenomburk, hur man väsentligt förbättrar patientens tillstånd och skadar kroppen. Läkarna rekommenderar att avstå från självbehandling:

 • när sjukdomen detekteras i andra eller tredje etappen av sjukdomen med metastasering till andra organ
 • utan överenskommelse med den behandlande läkaren
 • om adenom uppstod som ett resultat av hormonella misslyckanden
 • personer med nedsatt lever- eller njurefunktion, instabilt tryck, hjärtsvikt och andra kroniska sjukdomar.

video

recensioner

Jag behandlade den här sjukdomen, med medicin, och förutom tabletterna började jag ta en pumpa. Jag drack pumpajuice varje morgon, åt ett glas frö efter middagen. Kanske verkade det för mig, men efter en sådan behandling på ändringen gick jag mycket snabbare.

Tidigare, om prostataadenom, läste jag bara i recensionerna på forumet, men nu vet jag om sjukdomen på egen hand. Läkaren lugnar eller abirriterar - talar, att indikationer för operativ behandling inte är närvarande. Jag tar piller, men för att upprätthålla immunitet dricker jag infusion av kamomill, persiljajuice, torrbladslöv, propolis honung.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Prostata adenom - behandling med folkmekanismer utan kirurgi

Adenom av prostata Är en godartad tumör i prostata.
Risken för adenom ökar med åldern. Oftast påverkar det män med övervikt, högt blodtryck, det är möjligt att få arvelig predisposition.

symptom:

 • slap eller intermittent urinering,
 • känsla av inte helt tömd blåsan,
 • en fördröjning i frisättningen av urin och liknande.

diagnos:
En noggrann diagnos görs med ultraljud, TRUS (transrectal ultraljud av prostata), uroflowmetri (mätning av urinströmmen), CT, MR och andra metoder. För att klargöra diagnosen måste du därför alltid kontakta en läkare.
Läkemedel förskrivs för att sakta ner tumörens tillväxt. Bli av med adenom med operation, officiell medicin anser att detta är den enda tillförlitliga metoden.

Behandling av prostata adenom i hemmet.

Erfarenheten av läsare av HLS Bulletin visar emellertid att folkmedicin också är lämpliga för behandling av prostata adenom. Tänk på exempel på botemedel mot prostata adenom hemma från denna tidning.

Hur det var möjligt att bota ett adenom med en magnet.
Hos mannen på 72 år fanns det ett adenom. Han vände sig till doktorn när sjukdomen redan var i försummad form, och utan en kateter var det omöjligt att tömma blåsan. Han erbjöds omedelbart en operation för att avlägsna adenomen, gick han överens, gick till sjukhuset, men när han såg de postoperativa patienterna, blev han rädd, befann sig från operationen och lämnade sjukhuset med en kateter. På inrådan av en urolog började behandla adenom folkmusik rättsmedel: den första dagen av fastan bör äta 0,5 dl valnötter, i den andra - en halv kopp solrosfrön, den tredje dagen av lampan genomsnittet. Fortsätt denna behandling i tre månader.

Mannen använde denna åtgärd, och adenomen försvann, men sedan han hade en ohälsosam livsstil, kom han några år senare igen. Då bestämde han sig för att behandla adenomen med en magnet. Han köpte en biokorrektor från firmaet Nevoton, men effekten av behandlingen var liten. Därefter tog mannen, enligt doktorns råd, magneten mer - från radioens talare. Förutom adenom i prostata körteln hade han ledgång i lederna. Han bestämde sig för att använda detta botemedel mot båda sjukdomar - han masserade huden över de sjuka ställen med en magnet i cirkulära rörelser två gånger om dagen i 20 minuter. Två månader senare lyckades han bota adenom helt och ta bort alla symtom på artros.
För behandling av adenom och prostatit med en magnet, räcker det att lägga ringmagneten i 20 minuter i perineum i 15-20 minuter. Behandlingsförloppet med detta medel är 1,5-2 månader. Nu är mannen 87 år gammal, han kör fortfarande en bil, och han har inga sjukdomar. (receptet från de sunda helgdagarna av 2001 nr 4, sid 3)

Behandling av asp.
En man har lider av prostata adenom i många år. Bota det hjälpte folklösning - tinktur av bark av asp. Detta verktyg föreslogs av en bekant. Det är nödvändigt att samla i april, i början av sapflödet tills knopparna blommar, bark av ung asp, torka i ugnen på låg värme. Ta 100 g torr bark, hugg, häll 200 gram vodka, insistera i mörkret i 2 veckor. Stamma, vrida ut. Du bör få 90 g tinktur. För behandling, droppa 20 droppar tinktur i vanlig vodka och drick före måltider tre gånger om dagen. Du kan droppa tinkturen inte i vodka, utan i vattnet. När tinkturen är över, försvinner adenomen. Tinktur är tillräcklig i 2 månader. Mannen hade en behandling och blev av med adenom utan operation. (Hälsosam semester 2001, nr 7, sidan 6), (recept från hälsovården 2004, nr 18, sidan 27).

En annan man läste detta recept i en hälsosam livsstil och slutsatsen att det är nödvändigt att ta en dos två gånger så mycket eftersom det är svårt att klämma i tinkturen från den sodna skorpan i vodka. Efter tre månaders behandling med detta folkläkemedel minskade adenomen med hälften, tillståndet förbättrades mycket. Innan det drack jag mycket dyra tabletter för prostatacancer i 8 år, men de hjälpte inte honom, bara stoppade sjukdomsprogressionen. När mannen bestämde sig för att upprepa behandlingen av adenom med aspenbark, visade sig tinkturen vara mycket bitter och hjälpte inte honom. Därför bör aspenbark skördas endast på våren. (HLS 2002 nr 11, s. 19).

Hemlock.
En man 87 åldern erkände BPH 4 grader, sätter katetern, och sade att detta är slutet på livet, men mannen ville inte att mäta med denna situation. Jag började leta efter information om hur man botar sjukdomen med hjälp av folkmedicinska lösningar. Han stannade på hemlocket, som läker väl tumörerna och spridningen av vävnader. Gjorde tinktur av hemlock, drack 1 sjunker till 45, och sedan till en timme. L., Made mikrolavemang med en lösning av tinkturer (1h. L. Per 100 g vatten), med hemlock frön i torr form (mer behandling adenom beskrivs i artikeln ). Som ett resultat passerade adenom 4 grader i ett adenom i 2-gradskursen. Katetern avlägsnades från mannen. (receptet från HOOO av 2003 №21 sidor 9-10).

Doktor Lyubimovas råd.
Du kan använda följande folkmekanismer för prostata adenom:
- ljus gjorda av getfett (100 g) och propolis (20 g), en kurs på 30 dagar, ett ljus införs varje natt på natten.
- Drick 2 tsk varje dag. av linolja.
- äta så mycket färskt lök som möjligt
- ta 2 gånger om dagen för 25 st. pumpa frön.
- Ta vitlök infusionen 3 gånger om dagen till 50 g (1 matsked riven vitlök häll 500 g kokande vatten, insistera 8 timmar).
- drick te från frö av kummin
- Undvik kryddig mat och alkohol
- Sitt inte på förkylningen
- Använd inte täta elastiska band som hindrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.
- gör övningar som förstärker bäckens golvmuskler.
(HLS 2003 nr 2 sidor 10-11).

Lyssna framgångsrikt ett adenom i prostatakörteln utan att kirurgi är möjligt med en bopsoppa.
Receptet för behandling av prostata är detta: häll 2 msk. l. Häll 500 ml kallt vatten, koka och simma i 2 timmar på en lugn eld. Stam, förvaras i kylskåp i högst 2 veckor (och helst inte mer än en vecka). Ta avkok av bivax för behandling av prostata adenom, prostatit, impotens av 1 msk. l. tre gånger om dagen, äter 1 tsk. honung. Förloppet av behandling av prostatakörteln under månen - en och ett halvt år. De genomför tre sådana kurser med en paus mellan dem på en månad. (HLS 2004 nr 17, sid 28).
Vid mannen efter behandling avkok av bivax avstötning av adenom (HLS 2006 nr 15 sidan 24).

Folkbehandling av prostata adenom med propolis, persiljajuice.
Ta ett vattenhaltigt extrakt av propolis i 1 msk. l. tre gånger om dagen. Varje dag injiceras i ändtarmen med propolis. Behandlingsförloppet är 2-4 veckor.
Att bota ett adenom kommer att hjälpa och juice av persilja: kläm ut juice, blanda med honung 1: 1. Ta 2 msk. l. 2-3 gånger om dagen. Persiljajuice hjälper till att bota inte bara prostatakörteln, utan också lösa upp stenar i njurarna och salter i salterna i lederna. Behandlingen utförs av kurser i 6 månader och längre, annars kan adenomtillväxten vara möjligt (HLS 2004 nr 4 sidan 28, från en konversation med läkare-apitherapist Professor Sinyakov).

Går på skinkorna.
Mannen hittade prostata adenom, han fick inte behandlas, tills en natt fanns en attack, togs till sjukhuset, men operationen att ta bort adenom kunde inte göras på grund av ett sjukt hjärta. Mannen läste en artikel om att gå på skinkorna, vilket starkt ökar blodcirkulationen i bäckenorganen och har en fördelaktig effekt på alla organ som finns där. Mannen började göra denna övning - 4 meter framåt och 4 meter tillbaka, bara för 40 meter. Han gjorde bara ett tillvägagångssätt per dag, som ett resultat av att adenomen upphörde att växa, alla symtom på sjukdomen försvann och det allmänna välbefinnandet förbättrades. (HLS 2004 nr 6 sidan 19).
Motion för behandling av prostatacancer samt till den vanliga promenader, motion "Kalmyk Yoga" och andra övningar som aktiverar blodcirkulationen i bäckenområdet (HLS №9 2005 s. 11).

Behandling av adenom hemma med pumpa frön.
500 g skalade pumpafrön, slipa i köttkvarn och blanda med 250 g honung, ät degen och rulla bollarna av en hasselnötstorlek ur den. Innan måltider sätter bollen under tungan tills den är helt upplöst 3 gånger om dagen. Kurs - tills bollarna går ut. Efter ett år kan behandlingstiden av prostata upprepas. En man för 10 år sedan hittade de första tecknen på prostata adenom. Han började behandlas med detta folkläkemedel. Utvecklingen av sjukdomen stoppades. (HLS 2004 nr 7 sida 6)

Du kan inte rulla bollar och ta den här produkten till 1 tsk. två gånger om dagen (HLS 2007 nr 18 sidan 30)

En man på 78 år diagnostiserades med ett adenom i prostata i 2: a graden, föreslog en operation. Men han köpte en hink frön, torkades och maldes i pulver. 1 msk. Pulver av pumpa frön blandas i 100 ml mjölk och drack, gjorde det två gånger om dagen. Dessutom gjorde jag en träningscykel. Ett år senare hade han inget adenom. (HOOO 2008 nr 17 sidan 10)

Hembehandling med salt.
Koksaltlösningen behandlar många sjukdomar, speciellt väl löser olika tumörer. Det är nödvändigt att ta en 9% lösning av salt i vatten, fukta gasväv i den, vikas i 8 lager och fästs på en öm punkt. Mannen satte ett saltbandage i ljumskområdet för hela natten. Efter 8 procedurer kände jag stor lättnad (HLS 2004 nr 12, sid 26).

Bota adenomen i prostata hjälper till infusion från nätets rötter.
1 msk. l. rot häll 300 mg, koka 10 minuter, insistera 2 timmar, dela in i tre uppdelade doser och ta 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltid. Kursen är 2 månader, sedan en paus och en ny kurs. (HGO 2007 nr 8, sid 29).

Övningar för att behandla prostata adenom + pumpa frön.
Mannen hade ofta urinering - upp till 7 gånger per natt, när han konsulterade en läkare, diagnostiserades han med prostata adenom. De sa att den mest tillförlitliga behandlingsmetoden är kirurgi. Mannen bestämde sig för att bli behandlad hemma - med gymnastik och pumpa frön. Utförde tre övningar: "cykel" - 60 gånger, "sax" - 60 gånger, kompression av skinkorna - 300 gånger. Jag gjorde denna uppsättning övningar 2-4 gånger om dagen. Samtidigt åt han pumpafrön 20 gånger tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Efter två veckor kände jag mig lättad. Och två månader senare försvann problemet helt. Men för att förhindra att träningen fortsätter. (HLS av 2009 nr 21, sidan 40).

En blandning av Shevchenko (30 ml vodka + 30 ml olja) behandlar framgångsrikt prostata adenom.
Mannen bestämde sig för att bli behandlad med en blandning av Shevchenko - drack en gång om dagen på en tom mage två timmar före en måltid. Dessutom drack avkoket av roten av kardborre, avkok av rötterna av lakrits naken och infusion av bark och hasselnötblad. Efter fem månader försvann adenomen. (HLS 2010 nr 10, sidan 9).

Ivan-te.
Vid 75 år vägrade en man adenom, han vägrade operation och bestämde sig för att behandla prostatakörteln med folkmedicin. Jag läste att kiprejnyj te hjälper eller assisterade, började dricka infusioner kapreja nizkolistnogo och kipreja melkotvetkovkovogo. Jag drack 2 koppar kaprejnogo te en dag, på prostata för natten fixade ett blad av en gyllene mustasch. Som ett resultat hade han ett adenom. (HLS 2011 nr 2, sid 15).

Hur man behandlar prostata adenom med björkpinnar.
För 28 år sedan startade en man prostatit. De gjorde injektioner, föreskrivna läkemedel, smärtor stoppade, men efter ett tag började de igen. Snart upphörde han att behandlas. Prostatit från tid till annan påminner om mig själv, men då sänkte smärtan sig själv utan behandling. Mannen tolererade bara med att veta att snart igen kommer allt att gå tillbaka till det normala. Gradvis blev smärtan mindre och mindre, och prostatit slutade oroa honom. Men prostatakörtelns adenom utvecklades. Det kom varje halv timme på natten och han gick upp på toaletten. I en bok läste han att löken kämpar bra mot denna sjukdom. Blev en man för tre rå lök om dagen med varje måltid, gjorde han det i tre år, men hoppas på en båge inte fullt ut, men lättade adenom symptom - till badrummet, gick han tre gånger mindre ofta - varje 1, 5 timmar. Han avgick redan till sin position och började betrakta honom som vanligt, men i tidningen ZОZH fick han en artikel om de underbara egenskaperna hos björkpinnar. Han gjorde en tinktur av det, sedan dess var det bara en månad och han hade bara 150 g tinktur, men resultaten är fantastiska. Efter några dagars behandling med njurens tinktur började han stiga efter 2 timmar och stiger nu i mitten av natten endast 1 gång, men endast 1 månad efter behandlingens början. Det tar 20 droppar tinktur 4-5 gånger om dagen. (HOOO 2008 nr 11, sid 8).

De mest populära recepten för behandling av prostata adenom folkmekanismer

Det är ingen hemlighet att en man känner sig stark om han inte har några problem med styrkan som ger honom möjlighet att bevisa sig en riktig man framför sin älskade kvinna. Enligt statistiken har hälften av den manliga befolkningen över 50 års ålder patologiska förändringar i könsorganen - prostatakörteln, som påverkar deras sexuella förmågor. Om du diagnostiserar sjukdomen i tid och ordinerar behandling för prostataadenom med folkmedicin, finns det en chans att helt läka det.

Symptom på sjukdomen

För förändringar som i grunden förändrar människornas liv hänför sig först till prostata adenom eller på annat sätt - godartad prostatahyperplasi (BPH). Denna ökning i kroppens glandulära struktur i storlek, på grund av vilken urinröret komprimeras, och hela urinsystemet stryks.

Om det plötsligt fanns en generell sjukdom i samband med en överträdelse av urineringsprocessen, såsom ofullständig strålning, urinretention, falsk uppmaning, kan en av anledningarna vara adenom i prostata. Cure hyperplasi kan vara helt i de tidiga stadierna av sin utveckling. Så snart symptom uppstår rekommenderas det att rådfråga en läkare för att undvika allvarliga komplikationer i framtiden.

Den främsta orsaken till BPH har inte identifierats, men det finns två faktorer som läkare lägger stor vikt på:

 • hormonella åldersförändringar, vilket ökar produktionen av kvinnliga hormoner i kroppen och minskar manliga hormoner;
 • ärftlig predisposition.

Man tror att utvecklingen av denna sjukdom är en manifestation av klimakteriet hos män. I vilket fall som helst behöver kroppen hjälpa till i tid för att göra livet mer fullt.

Stages av sjukdomsutvecklingen

Det är accepterat att skilja mellan tre stadier av utveckling av prostatahyperplasi:

 • den första är uppenbarad av frekventa natten uppmanar, en svag ström, en fördröjning i uppkomsten av urinering;
 • den andra kännetecknas av ömhet och en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • i tredje etappen finns det kränkningar i njurarnas arbete, vilket blir livshotande.

Metoder för behandling av BPH, beroende på dess utveckling, kan ha en medicinsk form, operativ och icke-operativ. Metoden för behandling är ordinerad av en läkare. Mediciner är utformade för att minska symtomen och normalisera arbetet, med hjälp av det är det inte alltid möjligt att bota prostatacenomen hos män, särskilt i försummade tillstånd. Kirurgiskt är problemet löst när andra metoder inte ger positiva resultat.

Bota med fytopreparationer

Fytoterapi kan inte bara stoppa prostatans tillväxt och lindra symtomen på dess manifestation, men också minska organs storlek vid det inledande skedet av tillväxten. Folk recept för användning av växter för behandling av sjukdomar i urinvägarna är kända från antiken. Vilken natur ger, har folk länge lärt sig att använda till deras fördel.

För närvarande kan örter och deras samlingar inte bara kokas på gammaldags sätt hemma utan köper även färdiga extrakt i form av tabletter, kapslar, lösningar, ljus och annan lämplig form.

Recept av traditionell medicin

Våra farmödrar känner till många effektiva sätt att behandla prostatahyperplasi hos män i hemmet. Av de mest kända växterna kan du namnge selleri, persilja, Johannesört, nässla, pumpa och andra.

Avkokshantering

De nödvändiga örterna och deras avgifter kan köpas på apoteket, som ingår i deras lista för behandling och förebyggande av prostatahyperplasi, följ noga instruktionerna för användning och sluta inte rekommenderad kurs för att få önskat resultat.

De mest populära och effektiva är yarrow, horsetail, calendula, björnar. De accepteras enligt ett schema: hackade löv häll kokande vatten med en hastighet av 1 msk. l. örter för 1 kopp kokande vatten och lämna till infusion för natten, eller ett par timmar i en termos. Ät ett glas i en halvtimme före måltiden tre gånger om dagen i två månader.

Samling av blommor av blomkornblomning, rhizomer av lakrits och björnar från andelen 1: 1: 3 i mängden 1 msk. l. Häll 1 kopp kokande vatten och stå på ett vattenbad i 15 minuter. Kall i 40 minuter, pressa, tillsätt kokt vatten till den ursprungliga volymen och ta 2 msk. l. 30 minuter före måltiden tre gånger om dagen.

Behandla prostata adenom hos män med avkodning av nätets rötter. Häll 1 msk. l. krossad nässla rot 300 ml vatten, koka och håll på låg värme i 10 minuter, insistera 2 timmar och drick ett halvt halvtimme innan måltiderna i två månader.

Barkens löv och knoppar är en butik av zink, som är nödvändig för behandling av prostatahyperplasi. Tinktur av örter hemlock, Kalanchoe, bergsklättrare fågel, akonit rot, köpt i ett apotek, taget droppe för droppe för att äta tre måltider om dagen.

Annan traditionell medicin

Överensstämmelse med kost spelar en viktig roll vid behandling av prostata. Kroppen behöver vissa element som det kan få med mat. Användbara ärter, olika spannmål, pumpa frön, valnötter. Skada kan orsaka kryddor och röka produkter, alkoholhaltiga drycker och öl, livsmedel som innehåller stora mängder animaliska fetter. Det är tillrådligt att ge upp kött och bara äta kyckling och fisk i kokad eller bakad form.

Ljus av getfett och propolis i förhållandet 5: 1 införs i anuset på natten i 30 dagar. Denna metod kommer att bidra till att minska puffiness och inflammation inte bara i prostata, men också i närliggande organ, vilket är mycket viktigt för urineringstörningar.

Varmt mikroclyster från medicinska örter anses vara användbara. Till exempel är införandet av granvatten i anuset effektivt. Före proceduren är det nödvändigt att tömma ändtarmen. Denna metod rekommenderas för att hålla den i 1,5 månader.

fysisk träning

Gymnastik måste nödvändigtvis gå in i människornas liv, inte bara för att hjälpa kroppen att klara av sjukdomen, men också för att minska symtomen, för att förhindra nya patologiska förändringar i bäckenorganen. Alla övningar av sådan gymnastik syftar till att stärka musklerna och normalisera blodcirkulationen, avlägsna stillastående fenomen.

De mest enkla och välkända övningarna: "sax", "cykel", gå på skinkorna, kompression och avslappning av skinkorna kan göras när som helst på dagen. För att stärka bukmusklerna är övningen på pressen lämplig: Liggande på ryggen, lyfter benen till vinkelrätt läge mot kroppen. Tryck upp från golvet hjälper också till att stärka den muskulära ramen. Rekommenderas för adenom i prostatakörteln hos män som rider, vilket mycket väl stärker musklerna.

Antalet övningar ska väljas individuellt för varje, eftersom det beror på patientens fysiska tillstånd. Att göra är så många gånger värt i ett relativt bekvämt tillstånd. Med tiden kommer musklerna att stärkas och antalet övningar ökar.

Några rekommendationer för att bibehålla hälsan

Spåra mängden vätska som används så att den inte överstiger den vanliga dagskursen. Drick inte någon vätska några timmar före sänggåendet, så att du känner dig vilad på morgonen och inte uppbruten på grund av nattutflykter till toaletten. Om möjligt, töm hela blåsan helt så att det inte finns någon stillastående urin, vilket kan leda till en inflammatorisk process. Missbruk inte diuretika, ta bara dem och i den mängd som urologen har ordinerat för dig.

Begränsa användningen av alkohol - det främjar bildandet av urin i kroppen. Var fysiskt aktiv - ett rörlöst tillstånd orsakar stagnation av urin och kan bidra till utseendet av inflammation i prostata och urinblåsa, gör övningar för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Ät 1 tsk varje dag. linfröolja. Ät så mycket färska lök som möjligt.

Inkludera i din dagliga kost en tesked propolisnogo honung, som med sina antibakteriella egenskaper kommer att hjälpa kroppen i kampen mot BPH. Använd inte ett neddragningsunderkläder som stör normal blodcirkulation. Överkolla inte - speciellt i benen och underkroppen.

För att behandla ett adenom hos en körtel av män i startfasen är det endast kirurgiskt möjligt. Att bli av med sjukdomen i hemmet är endast möjlig i början, och tillämpar alla rekommendationer för komplex behandling och begränsar sig inte bara till intaget av avkok av en enda ört.

Man måste komma ihåg att behandlingen kan variera från sex månader till ett år. Om du lyckades sluta utveckla BPH, fortsätt denna behandling som en förebyggande åtgärd av vissa kurser under resten av ditt liv, för att inte låta ditt liv ingå ett kirurgiskt sätt att lösa detta problem.

Hur man bota prostata adenom med folkmekanismer

Prostata adenom är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män över 45 år. Adenom av prostata är en godartad tumör där det finns olika neoplasmer (noder, koaguler). Ökad storlek, prostata körtlar urinröret, vilket gör urinprocessen smärtsam och obekväm.

Hur manifesteras prostata adenom?

 1. Det allra första symptomet på prostata adenom är en frekvent och smärtsam urinering. Oftast stör de uppmanar mannen på natten.
 2. Urineringsprocessen förlorar sin kvalitet - blåsan är inte helt tömd, urinströmmen är svag, intermittent. Ibland observeras urininkontinens.
 3. I de fall där blåsan inte är helt tömd kan rester av urin bidra till inflammatorisk process.
 4. I senare stadier av utveckling av prostata adenom i urinen kan blod förekomma.
 5. Ofta manifesteras sjukdomen inte bara av problem med urinering. Med prostata adenom blir ejakulation också smärtsam.
 6. Om sjukdomen inte behandlas i tid kan det orsaka urinvägsinfektioner. Detta kan leda till kroppsvärk, frossa, ökad svettning, smärta i nedre delen av ryggen. Ibland följer det med pus i urinen.
 7. Adenom av prostata gör urinprocessen smärtsam och lång. För att tömma blåsan fullständigt måste en person påkänna bukmusklerna.

Vad orsakar prostata adenom?

Många män, inför denna sjukdom, inte bråttom till läkaren, i tron ​​att åldersrelaterade förändringar sker eftersom den manliga kroppen. Faktum är att 80% av männen över 50 lider av denna sjukdom. Men det betyder inte alls att det inte behöver behandlas. Med snabb diagnos av prostata adenom kan behandlingen behandlas framgångsrikt.

Speciella läkemedel hjälper till att stoppa tumörtillväxten med hjälp av mediciner. Konservativ behandling är effektiv i de tidiga skeden av sjukdomen. Om sjukdomen är igång kan du radikalt bli av med det kirurgiskt. Men vad leder till prostata adenom, som också kallas den manliga klimakteriet? Läkarna har inget bestämt svar på den här frågan än. Men det finns flera faktorer som ökar risken för att utveckla prostata adenom.

 1. Hormonell omorganisering av kroppen - en minskning av produktionen av testosteronhormonet och en ökning av produktionen av det kvinnliga hormonet - östrogen. Utvecklingen av kvinnliga hormoner kan provoceras av övervikt (östrogen produceras i fettceller), frekvent användning av öl.
 2. Om du lider av ateroskleros är du också i fara.
 3. Fel mat, rökning, stillasittande livsstil - detta är en direkt väg till prostata adenom.
 4. Inflammatoriska processer i urinvägarna, obehandlade förkylningar och infektioner, njursjukdomar - allt detta kan leda till utseende av prostata adenom.
 5. Adenom i prostatakörteln kan uppstå på grund av oregelbundet sexuellt liv. Långa perioder av abstinens är ett direkt sätt att adenom.
 6. Ett adenom kan utvecklas från nervsystemet vibrationer. Frekventa spänningar, erfarenheter, känslomässiga chocker påverkar prostata körningens funktion.

Det direkta orsakssambandet mellan alla dessa riskfaktorer av läkare har inte bevisats. Det innebär att en helt frisk, aktiv man utan dåliga vanor också kan ha prostata adenom. Risken för förekomst är emellertid mycket lägre än en svag man som leder en felaktig livsstil. Bara behöver förstå att efter 40 borde en man vara mer angelägen om sin hälsa, övervaka sin kropp. Och vid minsta misstanke om adenom prostata söka läkarvård, för att undertrycka utvecklingen av sjukdomen i sin linda. Läkaren kommer att utarbeta en behandlingsplan baserad på testresultaten och undersökningen, som måste följas strikt. Och för att stärka effekten av läkemedel kan man göra med hjälp av traditionella medicinrecept.

Hur man bota prostata adenom med folkmekanismer

Adenom av prostata behandlas ganska framgångsrikt med hjälp av salvor, tinkturer, avkok och andra naturliga läkemedel. Vi har samlat in för dig de mest effektiva och användbara recepten.

pumpa
Pumpa frön har en positiv effekt på människors hälsa, säger läkare. För att förhindra utveckling av adenom behöver du varje dag att äta pumpafrön i en mängd av minst 35 stycken. De innehåller mycket vitaminer och spårämnen.

Kastanjeskal
För att göra denna tinktur måste du ta färska kastanjer och försiktigt skala dem av. Skalet måste krossas och torkas något. Fem matskedar av hackade kastanjeskal ska hällas ett glas alkohol och sätta i kylskåpet för att insistera. Det är bäst att förbereda en tinktur i en glasbehållare med ett tätt slutet lock - i en flaska. Efter några veckor ska tinkturen filtreras och tas två gånger om dagen för 30 droppar utspädda i vatten. Behandlingen är tillräckligt lång, det första resultatet kan endast erhållas efter den första månaden med regelbunden intag av tinktur. En kraftfull effekt är dock värt det - ständiga besök på toaletten kommer att sluta.

St John's wort, motherwort, bearberry
Ta dessa örter i lika stora proportioner och blanda. Växter ska vara torra och strimlade. En matsked av samling hälla två koppar kokande vatten och lock. Ge buljongen att brygga och drick sedan hälften av glaset före varje måltid. Behandlingsförloppet är tre månader. Efter varje månad måste du ta en vecka paus för att ta denna medicinering.

Herbal Decoction
Nästa effektiva verktyg består av åtta komponenter, men de fungerar. Ta fältet hästslag, tjaktorn, kamomill och Johannesört, en matsked. Fyll upp samlingen med en liter kokande vatten och lägg det på ett vattenbad. Lägg till en handfull hundros. När blandningen kokar i tjugo minuter, lägg till en matsked psyllium, näsblad och malurt. Därefter ska buljongen stå på vattenbadet i ungefär en halvtimme, varefter avkoket avlägsnas från elden, täckt med lock och får stå. Drick två matskedar tre gånger om dagen före måltiderna.

betor
Betorna innehåller en stor mängd ämnen som bidrar till resorption av eventuella neoplasmer. Rötterna kämpar bra med prostatacancer. Tre kilo rödbetor måste tvättas och hällas med kokande vatten, så att alla grönsaker var täckta med vatten. Vid rengöring av betor, notera att rotens nedre svans inte behöver avskuras - den innehåller ett stort antal vitaminer. Röda kockar på låg värme i ungefär en timme, varefter hela massan måste males med en mixer. Om det inte finns någon mixer till hands, kan du rulla rotgrönsakerna genom köttkvarn eller helt enkelt grädda grönsakerna med en skorpa för mashing. Blanda massan med vattnet där bägarna kokades. Koka blandningen i ungefär en timme, och sätt sedan på bryggen. Därefter ska vätskan kylas och fyllas på en matsked tre gånger om dagen före måltiden. Håll kompositionen i kylskåpet.

Tinktur av aspenbarken
I byar, från frekventa manliga begär, bortskaffades "piss" med aspenbark. Barken för tinkturen måste rivas på våren, helst i maj, när saften flyter under den. Välj en ung asp, vars stam är inte tjockare än en manlig hand. Gör försiktigt några skåror och ta bort barken. Stack eller skära en bark är inte värt det - trä ska inte lida och komma in i kompositionen. Barken måste skäras i små rutor och fylld med alkohol. Lämna i tre veckor, följ sedan på kompositionen. Det mesta av vätskan absorberas i barken, som måste vridas ut. Sätt barken ett tag under pressen, så hon delar läkningskompositionen. Drick tinktur från aspenbarken för 25 droppar före varje måltid tre gånger om dagen.

lök
Mycket bra mot prostata adenom hjälper lökar. Det bör ätas oftare i en frisk form. Utmärkt slagsmål mot adenombuljong på bulbous skalar. För detta ska ett glas skal sopas med två glas kokande vatten och koka blandningen på låg värme. Låt därefter buljongen brygga i ca en timme, varefter den kommer att vara redo för mottagning. Torka buljongen och drick hälften av glaset varje dag på morgonen på en tom mage. Du kan dricka ett avkok två gånger om dagen. För att stärka effekten av drogen måste du lägga till ett avkok av lökskal en halv tesked naturlig honung.

Hot Salt Gadgets
Detta är ett mycket effektivt botemedel mot prostata adenom. Vanligtvis används den i samband med mottagande av lökbuljong eller annan botemedel. I en liter varmt vatten måste du lösa upp 5 matskedar salt. I detta vatten, fuktar bitar av gasväv eller bomullstyg och applicerar en het saltlotion till skrotet och till sakrummet. Därefter bytas omklädningarna - sätt en på området ovanför puben, den andra igen på grenen. Förvara bandage tills de kyler. Låt inte kyla av lotionen. Så snart det något värmer, fuktar det igen i en het vätska. Det är bättre att göra sådana procedurer på kvällen innan du lägger dig. Efter proceduren värm upp de ställen där lotion applicerades med ett ullsjal. Regelbundna procedurer räddar dig från nattets urinering för att urinera inom en vecka.

Profylax av prostata adenom

Titta på kvaliteten på ditt liv - rör dig mer, se vikten. På kvällen begränsar du den mängd vätska du dricker för att inte stimulera blåsan. Utför en kegelövning som hjälper dig att träna urinrörets muskler. Det består i följande - försök att stoppa och stoppa flödet med viljestyrka vid urinering. Och fortsätt sedan processen igen. På så sätt kan de interna musklerna utbildas.

Hyppig uppmaning att urinera kan vara en följd av hypotermi. Med prostata adenom är det nödvändigt att klä sig varmare mer - någon minskning av temperaturen orsakar urininkontinens.

Dessa enkla regler hjälper dig att bli av med prostata adenom utan att gå hem. Behöver inte utstå den ständigt upprörande uppmaningen att gå på toaletten. Bli av med sjukdomen och gör ditt liv bekvämt bara i din makt!

Hur man hanterar prostata adenom hemma?

Många män ser allvarligt på betydelsen av deras hälsa först efter att de har allvarliga problem med det. Det är på grund av denna inställning till ens egen hälsa att många sjukdomar diagnostiseras vid de sista utvecklingsstadierna. Adenom i prostatakörteln är en av dem. Denna sjukdom utvecklas nästan asymptomatiskt, men bristen på medicinska effekter på den kan orsaka allvarliga skador på människors hälsa.

Nyligen har behandlingen av denna prostatasjukdom med olika folkmedicinska rättsmedel utanför medicinska institutioner, hemma, blivit alltmer populär. För det första beror detta på det faktum att de flesta män inte har tid för regelbundna besök på sjukhus. Dessutom är behandling med en mängd olika folkmetoder och medel utanför den medicinska institutionen hemma mycket billigare.

Vad är prostata adenom?

Prostataadenom eller prostatahyperplasi är en vanlig manlig sjukdom.

Denna sjukdom i prostata, faktiskt - spridningen av vävnader, varav prostatakörteln består. Det är faktiskt en godartad neoplasma.

Detta förekommer oftast hos män efter 40 år. Detta beror på det faktum att hormonella förändringar under den här perioden börjar hända, tillsammans med hopp i hormonhalten.

Typiskt leder utvecklingen av denna sjukdom till en lägre nivå av testosteron och en förhöjd nivå av östrogen.

Oftast är det den felaktiga livsstilen som leder till en förändring av hormonell bakgrund i den manliga kroppen och utseendet på prostata problem. För att bli av med prostata adenom måste du radikalt ändra din livsstil.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

De viktigaste symptomen

Prostatas sjukdom utvecklas nästan asymptomatiskt, men det finns vissa tecken på vilka det är möjligt att fastställa dess utveckling:

 • Frekvent urinering;
 • Smärta vid urinering
 • Urininkontinens.

Effektiviteten av behandling av adenom i hemmet

Naturligtvis är behandlingen av denna typ av sjukdom som prostata adenom olika huskurer en medicinsk institution i hemmet bör vara en underordnad karaktär. Med denna prostata sjukdom, bör du inte överge traditionella metoder för exponering för att förhindra dess malignitet.

Det är bäst att konsultera en läkare innan han fattar beslut om användning av traditionell medicin för att behandla prostatacancer. Som regel kommer specialisten att komplettera medicineringsbehandlingen med de mest effektiva och säkra människoläkningarna. Du kan utföra sådana förfaranden hemma.

Vem ska avstå från sådan behandling av adenom?

Varje folkmetod som påverkar prostatakörtelsjukdomar är individuell, så det finns inga bestämda kontraindikationer. Det är dock nödvändigt att använda sådana mediciner med försiktighet.

De grundläggande reglerna för behandling av adenom i hemmet

När det utsätts för denna prostata sjukdom i hemmet är det nödvändigt att följa följande regler:

 • Medicinsk kontroll. Alla inflytandeåtgärder bör samordnas med en specialist och utförs under hans tillsyn.
 • Noggrant urval. Läkemedlet bör väljas enligt kroppens individuella egenskaper. Innan du använder, kontrollera att produktens sammansättning inte orsakar allergisk reaktion.
 • Redovisning av funktioner. Om det allmänna tillståndet förvärras bör du konsultera en specialist.

Om dessa regler följs kommer du att kunna behålla prostatahälsan och undvika negativa effekter.

De mest effektiva folkmetoderna

Mycket effektiva receptuppsättningar. De mest kända av dem är:

 • Honungtinktur av lökskal.

För beredningen är det nödvändigt att fylla hällen med vatten och koka den. Den resulterande buljongen måste filtreras och blandas med en liten mängd honung. Ta det i en vecka.

För att behandla denna typ av adenom kan du använda färdiga örtberedningar. Det är bäst att använda för prostatakörteln: stjälk, melissa, dill, horsetail, enbär.

Samla det nödvändigt att hälla kokande vatten i 3 minuter. Antagningsavgiften - 1 månad.

För att förbereda detta läkemedel behöver du lakrits rötter. De måste krossas och kokas i en liten mängd vatten. Inträdesförloppet är 2 månader. Efter att ha avslutat en kurs måste du ta en paus och sedan återuppta mötet.

 • Buljong från hasselnötterbladet.

Blad av hassel bör hällas med kokande vatten och koka över låg värme. Buljongen bör tas vid 250 gram.

Ganska bra är insamlingen baserad på: häststång, nässla, tranbär.

Komponenterna måste blandas och hällas med kokande vatten. Blandningen måste infunderas. Den fullständiga kursen för antagning är 1,5 månader.

Detta läkemedel hjälper också till att klara sjukdomen väl. Efter att ha avslutat en kurs måste du ta en paus i en månad och upprepa behandlingen.

Ytterligare åtgärder för behandling av prostata sjukdomar

En viktig faktor, förutom läkemedel under behandling av denna typ av adenom, är livsstilen.

För att framgångsrikt kunna påverka prostata sjukdom, måste följande regler följa:

 • Rätt att äta. Det är nödvändigt att undanta från menyn de produkter som bidrar till ansamling av vätska i kroppen. Det är också nödvändigt att undvika: rökt, saltat, kryddigt. Det är bäst att ersätta sådana produkter med grönsaker eller frukter. Idealisk: bönor, frön, spannmål.
 • Gå in för sport. Fysisk aktivitet är hälsorisken. Övningar i första hand bör inriktas på att öka blodflödet till bäckenet. Men när man gör sport är det viktigt att inte överdriva det.
 • Avvisa dåliga vanor. Först och främst behöver du sluta röka. Nikotin minskar effektiviteten flera gånger. Dessutom, på grund av dess inflytande förvärras syreåtkomsten till de inre organen, varigenom behandlingen blir ineffektiv. Det är också nödvändigt att begränsa användningen av alkohol för att minska skadliga effekter på kroppen. Det är bättre att helt utesluta det under exponeringstiden.