Huvud
Skäl

Kronisk abakteriell prostatit

Kronisk abakteriell prostatit är en av de typ av inflammation i prostata enligt den internationella klassificeringen. Tillsammans med den isoleras en annan akut och kronisk bakteriell prostatit och asymptomatisk form. Abakteriell betyder att orsaken till sjukdomen inte var patogena mikroorganismer, vilket är ganska bra, eftersom de är svåra att bli av med. Denna typ av patologi är vanligt bland män oftast, och en tendens har också dykt upp hos unga på grund av en ständig exponering för stress, en lågaktivitetslivsstil.

För behandling av abakteriell prostatit kan du använda olika typer av medicinering, från de svagaste i de inledande stadierna till de starkaste i försummade fallen. Du kan bli av med diagnosen med hjälp av folkmedicin, fysiska övningar, kostnäring. I de flesta fall används alla tekniker samtidigt för att snabbt återvända patienten till sitt vanliga liv.

Klinisk bild

Prostatit är en av de mest oönskade sjukdomarna hos män. har en negativ inverkan på deras sexuella solvens. Det är svårt att detektera den kroniska bakterieformen på grund av den nästan fullständiga frånvaron av symtom. Ibland, på grund av någon faktor förvärras inflammation och då finns det typiska för prostatitfenomen:

 • Smärtsyndrom i bäckenregionen (i de yttre könsorganen, perineum, anus, sacrum)
 • Smärta vid urinering
 • Ökad önskan att gå på toaletten "på ett litet sätt"
 • Smärta vid avföring på grund av prostataförstoring i storlek
 • Utseendet i urinen av föroreningar av pus, blod
 • Minskad prestanda, permanent svaghet

Ofta bestäms sjukdomens närvaro endast av smärta, som kan spridas ganska långt från källa till inflammation. De kan känna sig i pungen, testiklarna, penis, loin, anus, även lägre extremiteter. Symtomets aktivitet ökar under samlag, under stark fysisk ansträngning, när stress testas och när det inte räcker.

Prostatit - en inflammatorisk lesion i prostatakörteln, som påverkar dess aktivitet och påverkar arbetet hos vissa andra system negativt.

Hur skiljer man denna form av prostatit från bakterier? Den andra kliniska bilden är mer levande och symtomen försvinner inte i flera veckor. I resten har de mycket gemensamt - dålig hälsa, minskad sexuell lust. I den abakteriella, kan endast bäckensmerter alltid vara närvarande, på grund av vad det kallas "kronisk bäckensmärksyndrom". I deras manifestation passerar de genom 3 etapper:

 1. Smärtan är bara episodisk, åtföljd av sömnstörningar, några smärtsamma förnimmelser i närliggande organs område med prostata
 2. Här börjar smärtan att dyka upp i bukets övre delar. På grund av stagnerande och inflammatoriska fenomen involverade är nerverna i närheten av vertebral och nära aorta. Smärta i bäckenet stärks starkt, på grund av dem lider erektilfunktionen
 3. I det tredje steget sprids smärtan till olika delar av bäckenet, magen och nedre delen av ryggen, benen, matsmältningsbesvär, sexuell dysfunktion

I det sista skedet, på grund av olika manifestationer av prostatit, är diagnosen svår att sätta, måste patienten genomgå ett stort antal studier för att förstå deras natur. När bäckensmärta är frånvarande kan dysmenorré (smärta vid urinladdning) eller dysperauni (smärta med intim kontakt) uppträda.

Orsaker till en abakterisk form

Orsakerna till framväxten av de mest olika faktorerna, förutom patogena bakterier och mikrober. Identifiera dem svårare än infektiös prostatit, eftersom i det fallet behöver du bara göra en analys av urin och seminalvätska för att se patogenerna i dem. Sjuka sjuka kan både relatera till den urologiska sfären, och beror inte alls på det. Vad orsakar inflammation oftast:

 • Autoimmuna reaktioner av kroppen till sina egna celler
 • Reflux urin, när det efter att gå på toaletten återfinns i blåsan, och längs vägen kommer en liten del av det i prostata
 • Förekomsten av cystit, uretrit, vesikulit och andra inflammatoriska patologier i angränsande organ
 • Blodcirkulationen stör det prostata
 • Skador på ryggraden eller bäckenet
 • Fel diet, rökning, alkoholmissbruk

Ett stort inflytande på det genitourära systemet är tillhandahållet av den psykosomatiska faktorn. Här kan depression och stress, känslomässig överbelastning, övermattning negativt påverka. Dessutom indikerar de hur orsakerna till hypotermi, utförd på en liten bäckenoperation, den långa frånvaron av sexuella relationer, en lågaktivitetslivsstil. Om du inte hittar orsakerna och börjar behandlingen kan det leda till utseendet av förkalkningar (stenar) i prostata, purulenta formationer, olika ärr och vidhäftningar, cyster.

Hur botas?

Behandling av kronisk bakteriell prostatit utförs med hjälp av läkemedel och fysioterapiprocedurer. En av fördelarna med denna typ av sjukdom är att det saknas behov av antibiotika som kan skada immunsystemet. För att eliminera inflammation används NSAID, då läkemedel ordineras i enlighet med de symptom som är närvarande - från dysursjukdom, sexuell impotens, svår smärta, depression.

Före behandlingens början utförs en detaljerad diagnos för att ta reda på om det finns samtidiga sjukdomar med samma symtom, oavsett om maligna neoplasmer eller godartad vävnadsproliferation uppstod i prostata. För att göra detta, ta blod och urintester, en utsöndring av prostata, gör ultraljud. Baserat på den mottagna data kan patienten ordineras:

 1. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel
 2. Alfa adrenolytics
 3. Muskelavslappnande medel eller antispasmodik

Dessa läkemedel kan framställas i form av tabletter och kapslar, injektioner för intramuskulär injektion, rektala suppositorier. Det är läkaren som bestämmer vilken form som ska väljas, liksom den tillåtna dosen med behandlingsregimen. Föreställ dig några av de vanligaste verktygen:

 • Prostatilen. Rektala suppositorier torpedformade, är gjorda av peptider, som extraheras från prostata av sexuellt mogna tjurar. På grund av det aktiva ämnets naturliga ursprung har beredningen praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Använd ljus för 1 st. morgon och kväll, innan det går på toaletten eller gör en rengörande emalj. Efter introduktionen av läkemedlet i anusen bör minst 30 minuter utföras på magen i vila
 • Diklofenak. Ett antiinflammatoriskt läkemedel som kan tas oralt, injiceras med en injektion, appliceras som en kräm eller injiceras i anusen. Indikationer för hans inträde kan vara ett stort antal patologier, bland annat prostatit. En dag kan använda 1 suppositorium i 100 mg eller 2 till 50 mg, tabletter dricker 50-150 mg, i båda fallen bestäms varaktigheten av behandlingen individuellt
 • Alfuzosin. Aktiv blockerare av alfa-adrenerge receptorer, som ligger i området nära blåsans hals och i den del av prostata genom vilka urinvägarna passerar. Alfuzozin fungerar genom att koppla av glatta muskelvävnader, men det börjar fungera efter 1-2 veckor efter procedurens början. Kan orsaka några biverkningar, tas vid 5 mg två gånger dagligen

Om vi ​​talar om naturläkemedel kan vi nämna propolisstearin DN, där huvudkomponenten är substansen med samma namn. I dess sammansättning finns det många väsentliga massor, vitaminer och spårämnen, aminosyror, som kommer att vara användbara för drabbade vävnader. Och för att uppnå dem behöver de inte gå igenom hela kroppen, för när de använder suppositorier separeras de från prostata genom en tunn vägg i ändtarmen. Bland Propolis NAMS positiva åtgärder kan man notera förstärkning av lokal immunitet, antiinflammatorisk och baktericid effekt, obstruktion mot tumörprocesser, avlägsnande av ödem.

Kontraindikationer är endast individuell intolerans av komponenter och ökad känslighet för dem. Använd upp till 3 ljus per dag, den rekommenderade varaktigheten av behandlingen är 10 dagar. Om du vill bli behandlad med helt naturliga läkemedel, vänder de sig till folkmedicin, men det kan inte klara av bakteriell kronisk prostatit. Mest av allt är den lämplig för behandling av tidiga stadier eller förebyggande av sjukdom.

Vilka medicinska växter kan användas för att göra läkemedel? Det kan vara St John's wort, nettle, calendula, burdock, motherwort, bearberry, celandine, etc. De bryggs eller insisteras både ensamt och som en del av örtberedningar. Några av fonderna finns i färdig form i apoteket, och deras kostnader kommer att vara mycket låga. För att lägga till användbara egenskaper rekommendera att använda biodlingsprodukter, vitlök, persilja, ingefära.

Glöm inte att för att förbättra effektiviteten hos läkemedel kan fysioterapiprocedurer: laser och magnetisk terapi, elektrofores, prostata massage, laserexponering, hydroterapi. Alla har positivt inflytande på blodcirkulationen, metaboliska processer, förbättrar permeabiliteten hos vävnader för droger, normaliserar erektionen och hjälper utvecklingen av könshormoner. Tillsammans med dem förekommer profylax av stillastående fenomen och utflödet av olika vätskor utförs bättre. För att få alla dessa effekter är en behandlingstimer inte tillräckligt, du behöver minst 5-10 procedurer.

Förebyggande av sjukdom

Profylax av abakteriell prostatit bör vara närvarande i ens ungas tk, tk. Du kan tjäna det på alla åldrar. Om du inte vill lida av sexuell impotens och för tidig utlösning, ha en svag erektion eller ens inte kunna ha samlag, var noga med att läsa informationen nedan. Prostatit verkar lättare hos äldre, så de måste också noggrant övervaka sin hälsa. Vilka rekommendationer bör observeras:

 • Börja balanserad ätning, ge upp skadliga produkter
 • Spela regelbundet sport
 • När symptom på någon sjukdom uppträder, kontakta läkare direkt, istället för att stoppa dem med piller
 • Ha en ständig partner med vem att ha regelbundet sex
 • Ta folkläkemedel för förebyggande av urogenitala sjukdomar
 • Delta i en läkare varje år för att hitta asymptomatisk prostatit i tid

Eventuella infektioner och virus måste behandlas i slutet, annars kan de bli en direkt orsak till inflammation i prostatakörteln. Dessutom måste du ta vitaminer, så att immuniteten alltid är överst. Fysisk aktivitet skyddar mot stillastående fenomen och metaboliska störningar. Från inflytande av giftiga ämnen kan bara hjälpa till att sluta röka, alkohol, skadlig mat.

För män efter 40 år är det lämpligt att besöka läkaren ännu oftare, upp till 2 gånger om året, för Åldersförändringar har en negativ inverkan på prostataarbetet.

Folkmekanismer kan tas med olika funktioner, från att öka kroppens skyddande funktion för att höja potensen. Var och en av dem har fortfarande många ytterligare positiva egenskaper. Om du vill försiktigt hjälpa till med genitourinary-systemet, kan du välja ett kosttillskott eller växtberedning, vilket är mycket i ett apotek. Det rekommenderas att undvika stressiga situationer, känslomässig överbelastning, också ha mer vila och sova bra. Det kommer inte att skada att spendera mer tid utomhus, ta en kontrastdusch eller bli härdad.

Behandling och förebyggande av abakteriell prostatit

Abakteriell prostatit är en sjukdom hos män i urinvägarna, där deformiteten hos muskelvävnaden förekommer i könsorganen. Varje år växer antalet ungdomar som lider av denna sjukdom. Experter anser att orsaken till utveckling av abakteriell prostatit är en stillasittande livsstil och den negativa inverkan av känslomässig överbelastning.

Risken för sjukdomen ligger i det faktum att en man under lång tid inte har absolut inga symptom. Vid en tidpunkt har han en skarp smärta i ländryggen. Om du känner att obehaget i bäckenområdet inte låter dig gå länge, försök att läsa en läkare.

arter

För att bestämma scenen för abakteriell prostatit, följer behandlande läkare den klassificering som antagits av American Institute of Health 1995. Det är baserat på manifestationer av denna sjukdom, antalet mikroorganismer och leukocyter i sperma och urin.

Den bakteriella prostatiten är uppdelad i följande separata kategorier:

 • 1 - akut bakteriell prostatit. Detta är en infektionssjukdom i urinvägarna, åtföljd av en inflammatorisk process i prostata.
 • 2 - kronisk bakteriell prostatit. Denna typ av lesion innebär utseendet av de första tecknen på lesion, och förändrar också de kliniska parametrarna av sperma och urin.
 • 3 - kronisk abakteriell prostatit. Det stadium där sjukdomen börjar ge akut obehag. På den känner mannen redan den starkaste smärtan i en länd. Sjukdomen är inflammatorisk och icke-inflammatorisk.
 • 4 - asymptomatisk inflammatorisk prostatit. En sådan lesion bestäms av studien av prostatakörtelns vävnader. Det är asymptomatiskt, vilket förklarar komplexiteten hos diagnosen.

Dessutom är den bakteriella prostatit vanligtvis uppdelad i en inflammatorisk och icke-inflammatorisk form.

Vid den första typen ökar koncentrationen av leukocyter avsevärt. Hastigheten för erytrocytsedimentering ökar också. I sällsynta fall finns döda fraktioner av mikroorganismer i blodet.

Det är ganska svårt att diagnostisera den icke-inflammatoriska formen av abakteriell prostatit. Identifiera sjukdomen med hjälp av blodprov är extremt svår. Vanligtvis börjar män att larma efter utseendet av smärtsamma känslor i bäckenet, vilket ökar betydligt under samlag.

skäl

För att kvalitativt behandla abakteriell prostatit behöver läkaren ta reda på vad som exakt utlöst hans utveckling. Endast med ett integrerat tillvägagångssätt kommer effektiviteten hos den valda terapin att vara så hög som möjligt. För närvarande omfattar behandlingsspecialisterna att predisponera utvecklingsfaktorer:

 • Felaktig och obalanserad näring;
 • Lågaktivitets stillasittande livsstil;
 • Brist på regelbundet sexliv;
 • Genetisk predisposition;
 • Effekt av autoimmun sjukdom;
 • Stressar, känslomässigt överskridande;
 • Skador på reproduktionsorganet;
 • Smalning av urinröret, prostata adenom;
 • Diffusa förändringar i prostatakörteln;
 • Effekt av patogena mikroorganismer;
 • Ökat tryck i urinröret.

Mekanismen för utveckling av abakteriell prostatit är följande: i prostatakörtelns muskelvävnad uppträder många diffusa förändringar.

Som ett resultat uppstår många smärtsamma förnimmelser.

diagnostik

Trots att läkemedlet har gått långt framåt finns det fortfarande inga snabba och korrekta metoder för att diagnostisera abakteriell prostatit. Denna sjukdom är svår att känna igen, det brukar komma ihåg det när versioner med andra liknande sjukdomar är uteslutna. Oftast är den bakteriella prostatiten etablerad under diagnosen av en annan sjukdom. Vid förekomsten av de första morbida känslorna inom ländens område är det nödvändigt att omedelbart kontakta den behandlande läkaren. Han skickar dig till följande studier:

 • En djupgående analys av urin;
 • Allmänt blodprov;
 • Urinkultur för bestämning av mikroorganismer;
 • Bakteriell smärta;
 • Ultraljud av prostata;
 • CT och MR.

Vanligtvis föreskrivs MR och ultraljudsdiagnos endast efter resultaten av ett allmänt urintest. Om leukocyterna ökar i den, och skadliga mikroorganismer saknas, går patienten omedelbart till dessa studier.

Tack vare ultraljudet kommer läkaren att kunna studera prostatakörteln och utvärdera egenskaperna hos detta organ. På MR får du en tredimensionell bild av nervändamål. Det gör att du snabbt kan bestämma placeringen av den nypa nerven.

Läkemedel

För att bli av med bakteriell prostatit kommer det att vara möjligt endast på det komplicerade och ansvarsfulla sättet att behandla. Först och främst måste du göra allt för att förhindra inflammation. Komplexa antibakteriella läkemedel ordineras för detta ändamål.

För att välja ett speciellt botemedel måste du kontakta en kvalificerad läkare. Det är strängt förbjudet att engagera sig i självbehandling för att inte förvärra situationen. Tänk på att om du har allvarlig smärta, ska du omedelbart kontakta en läkare.

För behandling av abakteriell prostatit är det mycket viktigt att välja ett effektivt och komplext effektprogram. Detta är det enda sättet att få de mest positiva resultaten. När det finns en akut inflammatorisk process ordineras kraftfulla antibakteriella läkemedel. Antibiotika ordineras beroende på den patogen som orsakade detta fenomen. Med en allvarlig form av lesion föreskrivs ett starkt smärtsyndrom intravenös administrering av läkemedlet.

Observera att du måste ta medicinen före slutet av den föreskrivna kursen. Det är under inga omständigheter nödvändigt att slutföra behandlingen när de första tecknen på förbättring uppträder. Om du inte fyller i högkvalitativ terapi är risken för allvarliga komplikationer stor. Detta ökar sannolikheten för återfall, varför personens välbefinnande försämras avsevärt. Oftast förskrivs antibakteriella läkemedel Levofloxacin, Furazidin, Amoxicillin och andra. Följande grupper av läkemedel utses också:

 • Alpha-adrenoblockers - hjälp slappna av blåsans hals, vilket positivt påverkar kroppens tillstånd. Muskelfibrer återställs också, vilket orsakar smärtsamma känslor. Alfa-adrenoblockers normalisera processen med urinering, de eliminerar symptomen på abakteriell prostatit. De mest populära drogerna i denna grupp är Alfuzosin, Terazozin, Doxazosin och Tamsulosin.
 • Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel - hjälper till att snabbt avlägsna inflammatoriska processer, liksom att bli av med smärtsamma förnimmelser. De mest populära läkemedlen i denna form är dikloberl, diklofenak, Ibufen och andra.
 • Homeopatiska läkemedel är en tvetydig metod för behandling av abakteriell prostatit. Dess dregs är intaget av minimala doser av komponenter, som i en stor koncentration kan leda till bildandet av denna sjukdom. För närvarande har officiell medicin bekräftat effektiviteten av denna behandlingsmetod. Bäst av allt från abakteriell prostatit hjälp Belladonna, Bryonia, Pulsatilla.

sjukgymnastik

För att minimera manifestationerna av abakteriell prostatit skickar många läkare sina patienter till olika fysioterapiprocedurer. Med deras hjälp är det också möjligt att stoppa patogena processer i prostata och prostatakörteln. De mest populära metoderna för exponering är:

 • Galvanisering - effekten på prostata av strömmen av en liten kraft, vilket gör att muskelskiktet kan komma i kontakt.
 • Elektrofores - samtidig administrering av läkemedel och effekten av lågfrekvent ström.
 • Elektrostimulering - effekten på sexuellt organ med en pulserad elektrisk ström.
 • Darsonvalisering är effekten av impulsiv snabbt dämpad ström. Den har liten kraft, men hög spänning och frekvens.
 • UHF-terapi - påverkar prostata av ett elektriskt fält. Detta hjälper till att öka permeabiliteten hos skadade muskelfibrer.
 • Mikrovågsterapi - effekten av det elektromagnetiska fältet.
 • Magnetoterapi - effekten av magnetfältet med lågfrekvent, men konstant spänning.
 • Ultraljud - effekten av speciella lågfrekventa frekvenser.
 • Ultrafonophores är en kombination av ultraljud och administrering av mediciner.
 • Badar - exponering för vatten med olika kompositioner. De lugnar inte bara, utan också impregnerar kroppen med användbara element.
 • Microclysters - rengör kroppen med droger och medicinska infusioner.
 • Mudbehandling är appliceringen på huden av speciella föreningar som impregnerar kroppen med användbara ämnen.

Dessutom, för att bli av med bakteriell prostatit kommer att hjälpa till att massera prostata. Det återställer normal blodcirkulation, förbättrar ämnesomsättningen. Med ett integrerat tillvägagångssätt är fysioterapiprocedurer extremt positiva, de orsakar inte biverkningar. Men man måste ta hänsyn till att vid behandling av abakteriell prostatit är det väldigt viktigt att agera på ett komplicerat sätt. Det är nödvändigt att minimera alla negativa processer och återställa de funktioner som skadats på grund av en sjukdom.

Traditionella behandlingsmetoder

För att påskynda processen att behandla den bakteriella formen av prostatit kan du använda många recept av traditionell medicin. Men innan du börjar en sådan behandling är det bäst att konsultera din läkare. Tänk på att sådan behandling kan ge både nytta och skada. Men med rätt tillvägagångssätt kommer du att kunna bli av med inflammation, obehag och stoppa de patogena processerna. De mest populära recepten är:

 • Ta 50 gram askbark, köps på apotek och häll 0,5 liter vodka. Därefter sätta tinkturen i 2 veckor på en mörk och kall plats. Ta medicinen för 20 droppar före varje måltid i 2 månader.
 • 30 gram persilja frön häll en liter kokande vatten och sätt på en liten eld. Simma dem i 3 timmar, sedan kyla, spänna och häll i en lämplig behållare. Ta 50 ml 4-5 gånger om dagen i 3 månader.
 • Ta 100 gram valnötpartitioner, fyll dem med en flaska vanligt vodka. Därefter blandar du blandningen på ett mörkt, kallt ställe i 30 dagar, blandas med jämna mellanrum. Efter denna tid, dra in infusionen och sätt den i kylskåpet. Ta en matsked före varje måltid. Behandlingstiden är 3 månader.
 • Ta 100 gram röd rot, tillsätt 2 matskedar naturlig honung och 1 liter mjölk. Den resulterande blandningen hålles på låg värme i 20-30 minuter, sedan lämnas tills den är fullständigt kyld. Ta medicinen 4 gånger om dagen på en matsked i 3 månader. Därefter görs en kort paus och proceduren fortsätter.
 • I lika stora delar, ta betorjuice, gurka och sparris, blanda dem sedan noggrant. Ta 50 ml före varje måltid i 3 månader. Denna terapi hjälper till att ta bort överskott av urinsyra från kroppen.
 • I lika stora proportioner blanda frön av kargenfrö, morötter, höfter och höfthöft. Mala dem noggrant, ta sedan 1 matsked av detta läkemedel och fyll det med 0,5 liter brant kokande vatten. Låt det stå i 3 timmar, drick sedan hälften av glaset före varje måltid. Den genomsnittliga behandlingen är 3 månader.

Skillnad från andra sjukdomar

Abakteriell prostatit är en sjukdom som kan vara återkommande och ihållande. Förstöring av patologins manifestationer uppträder vanligtvis vågigt, det växlar ständigt med lättnad. Faserna i nederlag och normalt tillstånd har vanligtvis samma längd. Mot bakgrund av en sådan patologi utvecklar en man allvarliga avvikelser i det genitourära systemet, mag-tarmkanalen. I andra sjukdomar, såsom adenom, adenokarcinom eller cancer, påverkar lesionen bara ett område. Också, trots sjukdomsbristningen är det mycket svårt att upptäcka en tumör med abakteriell prostatit.

förebyggande

Abakteriell prostatit - en allvarlig skada av ett människors reproduktionssystem, med många orsaker. För att förhindra utvecklingen av denna sjukdom är det nödvändigt att följa följande åtgärder:

 • Att leda en aktiv livsstil och gå in för sport;
 • Gör speciella övningar för att aktivera blodcirkulationen.
 • Låt inte penis skada sig;
 • Korrekt och balanserad ätning;
 • Regelbundet ha sex så att prostatakörteln kan uppfriskas.
 • Överensstämma med reglerna för personlig hygien
 • Avvisa från promiskuitet;
 • Överge användningen av alkohol och rökning;
 • Regelbundet genomgå medicinska undersökningar.

Med snabb diagnos kommer du att kunna upprätta den bakteriella prostatit i början. Detta kommer att bidra till att förhindra utvecklingen av komplikationer, samt påskynda processen för återvinning av kroppen.

Kronisk abakteriell prostatit: dess symtom och behandling

Kronisk abakteriell prostatit eller kronisk bäckensmärta syndrom är en vanlig, vanlig kategori av prostatit hos män. Enligt WHO diagnostiserar varje femte person i världen experter denna sjukdom. Det har ofta en urologisk karaktär eller är ett symptom på extragenitala sjukdomar, det förekommer mycket sällan som en psykologisk störning.

Trots det brett utbud av medicinska tekniker som specialister använder för att behandla kronisk abakteriell prostatit är det ganska svårt att helt bli av med konsekvenserna.

Vad är så farligt syndrom av kronisk bäckensmärta? Hur diagnostiseras det i de tidiga utvecklingsstadierna? Vilka metoder och medicinska metoder kommer att undvika dess konsekvenser? Låt oss försöka förstå.

Hur känner man igen sjukdomen i de tidiga stadierna?

Kronisk abakteriell prostatit - en sjukdom som kännetecknas av närvaron av långsiktiga (3-6 månader) bäckensmärta med negativa resultat av mikrobiologiska tester. Causal causative agent, som orsakar uppkomsten av kronisk bäckensmärksyndrom och befintliga klagomål hos patienten, är frånvarande.

Smärta med abakteriell prostatit har en annan grad av svårighetsgrad och lokalisering. Beroende på lokaliseringen finns bäckensmärtor, smärta i urinröret och urinblåsan, smärta i pungen och testiklarna, smärta i könsorganen. I vanliga fall förekommer det också vid utlösning.

Abakteriell prostatit åtföljs av en överträdelse av sexuell funktion och leder till olika sexuella störningar. Hans symptom, etiologi är ganska olika, liksom konsekvenserna. Låt oss ge en medicinsk definition av syndromet för kronisk bäckensmärta eller icke-skelett prostatit.

Medicinsk definition av en obehaglig öm

Abakteriell prostatit är en återkommande eller ihärdig smärta i bäckenet, åtföljd av symtom på dysfunktion från tarmarna, nedre urinvägarna och könsorganen hos en man. Explicit patologiska processer som indikerar en sjukdom - inflammation eller tumörer - identifieras inte hos patienten, så det är svårt att diagnostisera det.

Urologisk sjukdom är svår att behandla, orsakar otillfredsställande fysiskt tillstånd, orsakar sexuella svårigheter och andra problem med människans hälsa. Det finns flera typer och kategorier av kronisk bäckensmärksyndrom. De har sina utvecklingsstadier och motsvarande symtom.

Kronisk neuros eller non-iterial prostatit i dess manifestationer klassificeras i:

 • bäckensmärta - smärtsamma känslor i inguinalområdena, underlivet, nedre delen av ryggen, stör en man nästan ständigt och öka med hypotermi och långvarig fysisk ansträngning;
 • dysmenorré - smärta vid urinering
 • Djup dyspareuni - smärtsamma sexuella handlingar.

Det finns inflammatoriskt och icke-inflammatoriskt syndrom av kronisk bäckensmärta. För sjukdomen hos den första kategorin är karakteristiska inflammatoriska förändringar i prostata hemlighet, ejakulat eller urin, för urologisk sjukdom kategori 2 - ingen mikrobiella medlet och inflammatoriska processer i dessa prover.

Icke-bakteriell kronisk prostatit eller bäckenneuros, oavsett typ och kategori, har tre utvecklingsstadier.

Stages av kronisk bäckensmärksyndrom

I modern medicin finns tre stadier av utveckling av kronisk abakteriell prostatit:

 • Det första (ursprungliga) steget kännetecknas av uppkomsten av episodisk lokal smärta i bäckenregionen, som åtföljs av sömnstörningar, från sidan av angränsande organ. Graden av manifestation av smärtsamma känslor vid detta stadium beror till stor del på graden av venös trängsel,
 • 2:e (nadorgannaya) steg kännetecknas av förekomsten av avses smärta i övre buken, och paravertebral okoloaortalnyh involverar nervstrukturer i den patologiska processen. Karaktäristiska symtom på sjukdomen: svår smärta i bäckenet och brott mot sexuella funktioner
 • Det tredje (polysystemiska) steget karakteriseras av proliferationen av patologiska, metaboliska och atrofiska processer, som omfattar olika delar av bäckenorganen och vävnaderna, vilket involverar de nervösa överföringsavdelningarna i processen. Över tiden är sexuella dysfunktioner, störningar i tarmarna och andra bäckenorgan associerade med de listade sjukdomarna, och metabolism försämras. Diagnos av sjukdomen vid detta utvecklingsstadium kan endast baseras på patientens medicinska historia.

De främsta orsakerna till sjukdomen

De främsta orsakerna till kronisk abakteriell prostatit är:

 • inflammation i senorna och ligamenten i bäckenbotten - en reumatisk reaktion på inflammatoriska processer som sker i närheten av infektioner (cystit, prostatit, tarminflammation). Som ett resultat av signifikant spänning i bäckens muskler och ledband utvecklas svår smärta i buken, inguinalområdet och anusområdet.
 • överträdelse av bäckenets nerver - en reaktion på inflammation i ligamenten som ligger intill nerverna som lämnar bukhålan och sakrum i pungen och benen. Svullnad och ökning i storlek, de klämmer ner nerverna i närmaste närhet, vilket leder till smärta som ger sig till skrot, penis, ben, coccyx, midja.
 • ökad uppfattning om smärta - en reaktion i samband med utmattning av nervsystemet mot bakgrund av långvarig smärta. Hjärnan spenderar mycket tid på att blockera nya inkommande smärtimpulser, är utmattad och förlorar förmågan att blockera smärta, som ett resultat - nattvärk och en svag effekt av smärtstillande läkemedel.

Också leda till att sjukdomen kan permanent stress, depression, cirkulationssjukdomar i prostata, infektion, trötthet, ryggradsspår.

Symtom på kronisk pälsneuros

Symtom på abakteriell prostatit är systemisk och manifest i formen:

 • akut smärta i underlivet, perineum, bäckenområdet, i de yttre könsorganen - penis och skrotum;
 • långvarig permanent bäckensmärta monotont, ofta förknippad med nedsatt urinering och sexuell dysfunktion;
 • slackness, intresseförlust i livet, dåligt fysiskt välbefinnande, konstant nervstam och uppbrott.

Den mest effektiva behandlingen av sjukdomen

Behandling för icke-bakteriell prostatit kräver en övergripande strategi och bygger på de principer enligt vilka experter bör hjälpa patienten att förstå den bakomliggande orsaken till smärtan, om möjligt, ange de faktorer som bidrar till dess försämring, för att minimera antalet farmakologiska medel som används, vilket eliminerar ineffektiv och onödig.

I detta fall är det nödvändigt att förenkla behandlingsmetoderna, gradvis minska dosen av läkemedel till ett värde som kommer att uppnå fördelaktiga effekter med begränsade biverkningar.

I modern medicin används flera metoder för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom allmänt: medicinering, fysioterapi, prostata massage, transuretral resektion av prostata, laserterapi. Låt oss ta reda på fördelarna och nackdelarna med varje metod.

Medicinseffekt

Kronisk icke-bakteriell prostatit behandlas med farmakologiska medel följande grupper: antibiotika, alfablockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, cytomedines, spasmolytika, analgetika, växtbaserade beredningar, muskelavslappnande medel, antidepressiva medel och anxiolytika.

Specifika medicinska produkter tilldelas i varje enskilt fall, med hänsyn till sjukdomens egenskaper och patientens medicinska indikatorer. Den maximala effekten av läkemedelsbehandling är endast möjlig i kombination med andra metoder.

Prostatisk massage

Prostatamassage är en terapeutisk åtgärd som utförs vid behandling av kronisk abakteriell prostatit. Det hjälper till att minska smärtsymptom, förbättrar patientens hälsa och fysiska tillstånd, återställer normal blodcirkulation i prostata och eliminerar utflödet av hemligt utflöde i det.

Med denna metod kan urologerna mer exakt diagnostisera sjukdomsfasen. Prostatamassage förbättrar effektiviteten av behandlingen av kronisk bäckensmärtsyndrom genom andra förfaranden.

Sjukgymnastik

Sjukgymnastik är en lovande och effektiv metod för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom, vars främsta fördelar är god tolerans, frånvaro av allergiska reaktioner och biverkningar.

Den har antiinflammatorisk och analgetisk aktivitet, hämmar tillväxten av mikroorganismer och ökar motståndskraft mot skador, minskar inflammation och ödem stagnerande, förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen på grund av venös och lymfdränage, förbättra blodflödet för att stimulera metabolismen, påskynda läkning.

Sjukgymnastik innefattar elektrogalvanisk, perkutan epidural stimulering, segmental elektroanalgesi, transuretral termoterapi och ozonbehandling.

Användning av laserterapi

Laserterapi - effekten på prostatakörteln genom en infraröd laserstråle med hög penetrerande effekt. Det bidrar till att förbättra de metaboliska processer som ökar energiproduktionen i mitokondrier av celler som ett resultat - acceleration av regenereringsprocesser, snabb fasförändring utflöde proliferationsfasen, potentieringen verkan av läkemedel som avsevärt kan minska sin dos.

För att bota kronisk abakteriell prostatit måste man inte förlora sin tro på sig själv, aktivt kämpa mot depressiv tillstånd, följa uppgift från den behandlande läkaren och genomgå medicinska förfaranden i rätt tid.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Hur man känner igen sjukdomen i tid: symptom och behandling av abakteriell prostatit

Enligt WHO-statistiken har varje femte representant för den manliga befolkningen redan en kronisk form vid 30 års ålder abakteriell prostatit.

Och tyvärr påverkar sjukdomen allt fler ungdomar, som talar mindre om det urologiska problemet än om den sociala.

Vad är abakteriell prostatit?

Läs mer om funktionerna i det andra hjärtat av en man - prostatakörteln här. Och här kommer du att bli bekant med sjukdomen i sig prostatit.

Abakteriell prostatit Är en manlig sjukdom i det genitourära systemet. Det enda tecknet på denna sjukdom kan fungera som en traumatisk smärta i ländryggen, vilket inte kan förklaras.

Med likhet med huvudskyltar och symtom, denna typ av prostatit är inte en smittsam sjukdom. Det kallas ibland även: antibakteriell, icke-bakteriell prostatit.

Mycket ofta är denna sjukdom kronisk. Och då låter diagnosen så här: kronisk abakteriell prostatit.

Läs mer om den bakteriella prostatit, dess symtom och behandling.

klassificering
Officiell medicin identifierar två huvudtyper av bakteriell prostatit:

 1. inflammatorisk. När denna form är sjuk har patienten en mycket stor mängd vita blodkroppar i urinen och blodet och en ökad ESR i analysen.
 2. icke-inflammatorisk. I denna typ av prostatit är det mycket svårt att känna igen det, eftersom allmänna test inte upptäcker sjukdomsförloppet och det kan detekteras endast genom ultraljud. Patienter fortsätter att klaga på bäckensmärta och i vissa fall smärta vid samlag.

orsaker till

Orsakerna till denna sjukdom är urologiska eller extragenitala, som inte är relaterade till den sexuella sfären.

Det har också fastställts att funktionsstörningar också kan förekomma. Dessa inkluderar:

 • Autoimunnye-reaktioner i kroppen, som följd av att de inte är främmande, och deras celler blir ett mål för att attackera immunsystemet.
 • Oavsiktlig penetration i urinprostata.
 • Brott mot det muskulära och nervösa arbetet i systemet som är ansvarigt för prostataarbetet.
 • Inflammation av broskvävnaderna i bäckenregionen.
 • Klämda fibrer i det lilla bäckenet.

symptom

Symtom på denna sjukdom är ganska olika. Det första och främsta symptomet på abakteriell prostatit är bäckensmärta, av permanent natur, varar i 3 månader till sex månader. Smärtan är av annan art och lokalisering.

Tre huvudfaktorer som uttrycker abakteriell prostatit:

 1. Pelvic smärta.
 2. Smärta under urinprocessen.
 3. Sexuellt samlag tillsammans med smärta.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Under denna sjukdom utmärks tre steg, som var och en har sina egna särdrag:

 • Den ursprungliga scenen. Det kännetecknas av smärta i bäckenet och sömnstörningar.
 • Det oroliga scenen. På detta stadium börjar smärtan att öka. Det finns en primär sexuell dysfunktion och ett brott mot motsvarande funktioner.
 • I den tredje etappen tillsatt avbrott i tarmen, minskad metabolism och spridningen av processen till organ och avdelningar i det lilla bäckenet.

Hur man lindrar smärta

Abakteriell prostatit, såväl som bakterie åtföljd av svåra smärtattacker. Utan användning av piller och droger för att lindra smärtan av en attack, kommer en kort nedsänkning i ett handfat med varmt vatten att hjälpa. Vatten bör täcka skinkorna och vara över 35 grader.

Efter att ha bekantat med icke-bakteriell prostatit och dess symptom, vänder vi oss till behandlingen.

diagnostik

Diagnos börjar med insamling av nödvändiga test. Läkaren kommer att behöva vara försiktig så att hon inte missar symptom på sjukdomen i ett tidigt skede.

Den nödvändiga diagnostiken inkluderar:

 1. Undersökningen av prostata med fingrarna är rektal.
 2. Allmänna tester av blod, urin, spermier.
 3. Undersökning av urinvägarna för att upptäcka patologiska förändringar.
 4. Uroflowmetry är en kännetecken för förändringar i urinströmmen.

I mikrobiologisk forskning är resultatet ofta negativt. I detta fall görs en diagnos - kronisk abakteriell prostatit och läkaren föreskriver lämplig behandling.

behandling

Eftersom sjukdomen åtföljs av smärtsamma attacker och svårigheter att urinera, föreskriver läkaren de nödvändiga medicinerna i komplexet, vilket inkluderar:

 • antibiotika, vilket eliminerar orsaken till inflammation.
 • Nonsteroidpreparat, har antiinflammatoriska, antipyretiska och analgetiska effekter.
 • Alfablockerare, underlätta sammandragningar av blåsans sfinkter, vilket underlättar urinering.
 • antispasmodika, eliminera spasmer i attacker av smärta.
 • antidepressiva medel, som har en mjuk lugnande effekt.
 • Fysioterapeutiska förfaranden.
 • dactylar massage prostatacancer.
 • Folkmekanismer

  När det gäller användningen av folkmedicin för behandling av prostatit, refererar den officiella medicinen till detta ganska skeptiskt, men i folket är de mycket populära.

  De vanligaste av dem är:

  • Brew löv och persilja frön och drick tre gånger om dagen innan du äter små doser.
  • päron har även egenskaper som underlättar AP. Den bryggs i färsk eller torkad form och konsumeras i form av te.
  • Ljus gjorda av honung och ägg, propolis och smör.
  • Pumpa frön råd att ta in mat med denna sjukdom, samt att undvika färskpressad juice.

  diet

  Skarpa, stekt och salt mat påverkar sjukdomsutvecklingen negativt och fungerar som en aggressor, så i komplex behandling är livsmedel av detta slag bäst uteslutna från deras kost.

  Smärtsam urinering kan förvärras om urin är starkt koncentrerad. En stor volym vätska fylld om dagen, det hjälper till att tvätta ut skadliga mikroorganismer från blåsan.

  Fiber, spannmål och produkter som innehåller zink bör också finnas närvarande i patientens diet.

  sjukgymnastik

  Den mest populära metoden för fysioterapi för behandling av prostata sjukdom är laserstrålning. De främsta fördelarna med lasermetoden är en smärtfri och snabb botemedel, med en bestående effekt och inga biverkningar.

  Med hjälp av lasern ökar blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, vilket medför att ämnesomsättningen förbättras och den inflammatoriska processen reduceras markant. Detta minskar smärta och spasmer.

  Den enda effektivaste metoden för behandling av abakteriell prostatit existerar inte. Behandling av denna sjukdom har en snabb och positiv effekt endast i komplex behandling, som inkluderar fysioterapi, mediciner och diet.

  LFK med abakteriell prostatit

  Terapeutiska fysiska övningar vid behandling av kronisk icke-bakteriell prostatit har en förstärkning och toningskaraktär.

  Rekommenderade övningar med tonvikt på att träna musklerna i höftledarna, flexibiliteten hos ryggraden. Dessa inkluderar böjar, backar, sträckning. Övningar måste utföras med maximal rörelsesamplitud.

  När patientens tillstånd tillåter innefattar övningarna bukövningar och uppdrag.

  förebyggande

  För att minimera risken för utseende av bakteriell prostatit måste du följa en viss livsstil.

 • Undvik promiskuitet.
 • Gör sport, bli av med dåliga vanor.
 • Ät rätt och hälsosam mat, undvik salt, rökt och kryddigt.
 • Tillåt inte hypotermi, vilket medför ett fel i immuniteten.
 • Passera en förebyggande undersökning hos urologen minst var sjätte månad.
 • Möjliga konsekvenser

  Om abakteriell prostatit inte behandlas kan du få ett antal komplikationer:

  • dysfunktion och njurefunktion;
  • problem i den sexuella sfären;
  • inflammatorisk process som uppträder i partiella vesiklar;
  • prostata adenom;
  • infertilitet och minskad sexuell lust.

  Det kroniska stadiet av antibakteriell prostatit har en hel massa komplikationer och konsekvenser. Att bota en sjukdom är alltid lättare i början, men de försummade stegen, med rätt tillvägagångssätt och genomförandet av alla rekommendationer, är mottagliga för framgångsrik behandling.

  Snabb och effektiv återhämtning av patienten beror inte så mycket på läkarens rekommendationer, som på önskan och organisationen i behandlingen av patienten själv.

  Svårigheter och särdrag vid behandling av abakteriell prostatit

  En speciell plats bland männens urologiska sjukdomar upptas av abakteriell prostatit. Denna form av genitalpatologi har inte bara medicinsk, men också socialt ursprung, vilket kräver särskilda metoder för behandling.

  Diagnostiska problem

  Män som har upplevt utmattande smärtor som är kroniska, i bäckenregionen, på urologens metoder, försäkrar med säkerhet att de har prostatit. Förekomsten av denna patologi hos patienter av reproduktiv ålder ger anledning till preliminär diagnos med symptomatiska tecken.

  Nonsens börjar när det gäller djupare diagnos. Regelbundna tecken på inflammation i prostata i form av närvaro av infektiösa medel i det undersökta materialet, liksom ökningen av vita blodkroppar, är frånvarande.

  På första platsen i diagnosen finns karaktäristiska tecken på patologi i form av:

  • reproduktionsstörningar
  • smärtsamma förnimmelser, som har periodisk eller kronisk karaktär, i underlivet i könsorganen;
  • syndrom av bäckensmärta
  • problem med urinering, uttryckt som en fördröjning och imperativ manifestation.

  Denna kombination av resultaten av diagnostiska studier och symptomatisk undersökning sätter många mediciner i en blindände. Det vanliga namnet på en liknande abnormitet är den bakteriella prostatit som orsakar läkare fler frågor än motiverade svar.

  När man väljer behandlingens taktik ges företräde åt välprövad prostata-behandling. Men i fallet med den abakteriella formen, speciellt med ett kroniskt utseende, ger ett sådant tillvägagångssätt inte rätt resultat.

  Processen förvärras om mot bakgrund av bakteriell patologi i floran detekteras infektioner som inte har någon relation till prostata. I sådana situationer förskriver läkare med ett gott samvete antibakteriella behandlingsmetoder. Patienten pumpas helt enkelt med olika antibiotika, som under behandlingen ofta måste bytas ut på grund av brist på resultat. En kardinal förbättring av patientens tillstånd följs inte.

  Naturen hos sjukdomen

  Och ändå är abakteriell prostatit inte en sådan sällsynt sjukdom. Det är allmänt trott att patologi utvecklas mot bakgrund av:

  • cirkulationsstörningar
  • hemodynamiska störningar;
  • bildandet av körtelceller i prostatakörteln;
  • stillastående processer i lilla bäckenet;
  • associerade neurologiska patologier i de nedre delarna av ryggraden i höftledningarna.

  Men allt detta är inte den främsta orsaken till patologi. Den psykosomatiska tillståndet hos patienten kommer i framkant, vilket avsevärt minskar botemedlet. Det är ingen tillfällighet läkare som kallas kronisk prostatit av den bakteriella formen "oåterkallelig".

  Det är ganska svårt för en praktiserande urolog att bedöma en patients psykologiska tillstånd. Men utan en balanserad syn på patientens mentala status är det nästan omöjligt att bedöma den kliniska bilden. Därför är patienter med tecken på abakteriell prostatit extremt viktigt att höra yttrandet från en kompetent psykolog, psykoterapeut.

  Livets rasiga rytm, uppblåsta krav på verkliga situationer orsakar psykologiska och biologiska störningar. I mindre adaptiva representanter resulterar kroniska påfrestningar i abakteriell prostatit.

  Ett medicinsk faktum! För män med en mer resistent psyke är kronisk prostatit en sällsynt förekomst. Men de är mottagliga för högt blodtryck, ischemiska sjukdomar, stroke och hjärtattacker.

  Inte konstigt att läkarna skämtar: "Jag sprang iväg från hjärtinfarkt i prostatit." För patienter med prostatit finns det ett antal fobier: feminofobi, erektofobi, coitofobi, genitofobi.

  Därför bör urologen vägledas av patientens mentala tillstånd vid val av behandlingsmetoder. Det är med denna patologi att behandling inte ska påverka den sjuka kroppen, men patientens allmänna tillstånd.

  Klinisk bild, de viktigaste anvisningarna för konservativ terapi

  Fysiologiska förändringar sker enligt följande schema:

  1. Neurotiska förändringar orsakar hormonella misslyckanden och vegetativ obalans.
  2. Bakom de neurokonduktiva misslyckandena är de fysiologiska abnormiteterna i hankörteln.
  3. Vid hemodynamiska störningar i presentationen utvecklas störningar av sexuell natur.

  Med försvåringen av processen med dess rörelse i djupet, fastställs nya avvikelser i form:

  • immunförsvar
  • dystrofier presenteras;
  • skleros hos hankörteln.

  Förändringar i prostatakörtelns vävnader främjar aktiveringen av opportunistiska patogener. Och då kommer ljusa symtom på inflammation till den kliniska bilden.

  Vid de första tecknen på den inflammatoriska processen tvingas läkare att använda "tung artilleri" i form av kraftfulla antibakteriella läkemedel. Naturligtvis är härdningspatologin utan användning av antibiotika helt enkelt orealistiskt i närvaro av infektiösa medel.

  Prioritering vid behandling av den bakteriella formen av sjukdomen bör dock ges till andra metoder. Effektivare i sådana situationer:

  • generell återställande behandling
  • immunocorrection;
  • fysioterapeutiska förfaranden;
  • balneoterapi;
  • massage.

  Inte dåligt själva och rekommenderade alternativa metoder i form av:

  • girudoterapii;
  • aromaterapi;
  • örtmedicin;
  • zonterapi;
  • Homeopati.

  Effekten av behandling med folkmetoder

  Om ens bevisbaserad medicin inte har hittat effektiva sätt att läka sjukdom, finns det någon uppgift att ansluta människors och alternativa metoder till terapi?

  Ironiskt nog har örtmedicin, motion och användningen av aktiva tillsatser en positiv effekt på patologin, vilket är viktigt för patienten.

  OBS! Oberoende experiment av hemterapi utan användning av kombinerad behandling med läkemedel av samtidiga och provokerande patologier ger inte konsekventa resultat.

  Vad är hemligheten för effekten av folkbehandling?

  Först, hos patienter med patologins psykosomatiska ursprung fungerar "placebo" -effekten. Starkt förtroende för korrektheten hos den valda sökvägen efter flera misslyckade försök till läkemedelsbehandling gör att du kan balansera nervsystemet och släppa ut sjukdomen.

  För det andra har alla örter och tillskott som rekommenderas för behandling av prostatit farmakologiska egenskaper.

  Sådana metoder tillåter:

  • förbättra blodflödet;
  • eliminera stillastående fenomen;
  • öka immunmotståndet;
  • påskynda utbytesprocesserna;
  • eliminera inflammation
  • öka reproduktionskapaciteten
  • optimera libido;
  • balansera nervsystemet.

  Om patienten lägger till aktiv, men genomförbar fysisk ansträngning på örter, tinkturer och läkemedel, kommer effekten av en sådan mångsidig behandling inte att vara lång under kommande.

  Var medveten om! Kronisk prostatit kan dölja ett tag. Endast permanenta förebyggande åtgärder kommer inte att tillåta sjukdomen att manifestera sig igen.

  Populära Recept

  Det finns många hemrecept för terapi av prostatit. Att bedöma deras effektivitet är ganska svårt. Men likväl är sådana terapimetoder populära.

  Vi kan skilja flera av de vanligaste.

  Hemma framställs tinkturer och blandningar för internt bruk:

  1. Till de hackade löken (150 gram) lägg till honung (100 gram) och vitt vin (250 gram). Blandningen hålls i upp till sju dagar. Efter perkolation drick tre gånger om dagen på en sked.
  2. Fröer, liksom lövverk av persilja, bryggs och konsumeras före måltiderna.
  3. Förbered medicinskt te från en torkad eller färsk päron.
  4. Frö och lämnar hemlås häll alkohol i förhållandet 1: 2. Tinkturen varar en vecka. Drick inte mer än 2 droppar till fem gånger om dagen.

  Goda och hemlagade ljus kokta:

  • från propolis med olja;
  • från honung till ägg;
  • från honung med propolis.

  Män rekommenderas att äta pumpa frön, liksom pumpa fiber. För att stärka immuniteten - pollen av blommor. Kompletter hemterapi med juiceterapi.

  Färskpressad juice bereds:

  • från jordgubbar, päron och bananer;
  • från asparges och gurkor
  • från betor och morötter.

  I de flesta fall beror framgången på terapi för ett vanligt hane problem inte på den behandlande urologens kunskap och erfarenhet utan på patientens disciplin och uthållighet, liksom på de omgivande familjemedlemmarnas känslighet.

  Denna video ger information om förebyggande och behandling av prostatit: