Huvud
Massage

Prostatacancer i 4: e graden

Inlagd av: admin 08/17/2016

Prostatacancer 4 grader - i motsats till adenom, en allvarlig patologi, som manifesteras av okontrollerad uppdelning och spridning av cancerceller från den primära tumören genom kroppen. Med frekvensen av förekomsten - prostatacancer kan betraktas som en folksjukdom bland män, går han stabilt på listan över ledare. Enligt metoden för HPE - världens anticancerorganisation, hänvisar scenen 4 till ett tillstånd där tumören fortskrider gradvis och metastaserar till lever, lungor, njurar, andra organ och vävnader. Prognosen för denna sjukdomsförlopp är extremt negativ, speciellt om symptomen talar om en benskadaskada.

Funktioner i den sista etappen av prostatacancer

Prostatacancer i 4: e graden manifesterar sig som följer:

 • Lämna tumören bortom kapseln och sprida sig till närliggande organ och vävnader.
 • Disorder av rektal vävnad;
 • Tumörtillväxt i urinblåsan;
 • Spridning på vävnader och organ i bäcken och anus;
 • Metastaser.

Tyvärr är denna tumör mycket hemlighetsfull och börjar manifestera sig redan när processen är dåligt startad. Mer än 50% av fallen av prostatacancer detekteras i sista skedet, när nästan hela organismen påverkas av metastaser upp till vävnaderna i skelettet. I detta fall är prognoserna en besvikelse.

Symtom på prostatacancer i senstadiet

Symptom på denna onkologi förefaller sent och ofta lavin. Bokstavligen under månaden, och ibland till och med en vecka, uppstår:

 • Störningar i urinering - frekventa önskningar, fördröjning i början av processen, intermittens, ofullständig tömning, verkar blodiga inslag. Urinering åtföljs av kolik och nedskärningar;
 • Visa och intensifiera smärta i ljummen. Ibland täcker smärtan hela ländryggsregionen, med tydlig radiolokalisering till njurarna.

Processen utvecklas i en accelererande takt, cancerceller spridas genom lymfatiska kanaler och påverkar hela kroppen. De första som lider är ileala och obfuscativa lymfkörtlar. I detta fall uppträder svullnad i nedre extremiteterna och könsorganen. Vid metastasering i skelettvävnaden manifesterar sig sjukdomen sig i svår benbesvär, vilket är svårt att bota. I de flesta fall, från metastaser är bäckenbenen, ryggraden, låren och revbenen de första som drabbas av. Av de inre organen påverkas primärt parenkymala organ - oftare ugnen, lite mindre ofta lungorna. Symtom på utvecklad metastas är uppenbar:

 • Starka tecken i ben, feber;
 • Predisposition till atypiska frakturer av kompressionstyp. Oftast lider ryggraden;
 • Femurs dystrofi och följaktligen lameness;
 • Patologiska metaboliska störningar;
 • Framväxten av en stadig aversion mot vissa livsmedel;
 • I särskilt allvarliga fall är modifieringar av medvetenhet av varierande svårighetsgrad möjliga - från nervositet till svår delirium och fullständig förlust av självmedvetenhet.

I det senare fallet är det omöjligt att bota sjukdomen, patienterna dör.

behandling

Till skillnad från prostatacancer och 2 grader även 3, vilket är ganska framgångsrikt behandlas med moderna terapeutiska ämnen i cancer grad 4, särskilt med omfattande metastaser, nästan ingen chans att slutföra sin återhämtning. I denna situation, kan vi tala bara om största möjliga förlängning av patientens liv, att minska deras lidande och om möjligt förbättra dess återstående livslängd. Dessa uppgifter är palliativ terapi. Om det nedan.

Palliativ behandling

Den stora majoriteten av patienterna, i sista skedet av prostata onkologi, är benägna att komprimera frakturer i ryggkotorna, ryggmärgsintrång och därmed allvarlig smärta. För att stoppa dessa effekter, använd framgångsrikt beredningar baserade på zolendronsyra - bisfosfonater. Användningen av dessa medel är motiverad vid multipel metastaser. De flesta patienter som genomgår bisfosfonatbehandling upplever betydande smärtlindring och generell förbättring. För att lindra smärta kan du använda och folkmedicin, till exempel tinktur hemlock.

För att övervinna smärtan vid metastaser, besegra benhjälp - fjärr- och lokal strålbehandling, användningen av kraftiga analgetika och glukokortikoider.

Vid problem med kompressionsskador i ryggraden är radioterapi och glukokortikoider också tillämpliga. Inte dåligt hantera situationen med hormonell behandling. I svåra situationer, ibland måste du tillgripa kirurgisk dekompression av ryggraden.

Radiologisk terapi

Den joniserande effekten av strålning bidrar till att sänka tillväxten av tumörformationer och därigenom att kontrollera smärtsamma förnimmelser. Mer än 75% av patienterna rapporterar en minskning av smärta efter användning av riktade strålbehandling. Behandlingsförloppet - 10 sessioner av extern exponering, i 14 - 21 dagar. I fallet där patienten har multipla metastaser är det föredraget att använda metoden för målinriktad administrering av radioaktiva element. Samtidigt upplevs en del (kort) lättnad med cirka 50% av patienterna.

Tillsammans med smärtlindring orsakar denna behandling biverkningar - leukopeni och trombocytopeni, så frekvensen och intensiteten hos sådan behandling är begränsad. Med en signifikant ökning i blodet av vita blodkroppar och blodplättar, stoppas behandlingen och rehabilitering utförs, bland annat med användning av läkemedel av traditionell medicin.

Bisfosfonatbehandling

Denna metod använder syrabaserade läkemedel - clodron och alepidron, som hjälper till att återställa i viss utsträckning mineralen i benvävnader. Metoden visade sig positivt i metastaser i ben med myelomatur av tumören. Terapi används ofta i samband med hormonbehandling.

Komplikationer i samband med prostatacancer

Behandling av prostatacancer i 4: e etappen sker inte utan betydande komplikationer. Utan adekvat behandling är det omöjligt att prata om hur godtagbar en patients livsstil är. De allvarligaste och farligaste komplikationerna är komplexa ryggradsskador, anemi, ureteral obstruktion och naturligtvis allvarlig smärta, särskilt i benen.

Prostatacancer i grad 4 uppträder nästan alltid med metastaser i benvävnad. I detta fall upplever patienten svår smärta i bäckenregionen och i ryggraden. Ibland leder detta tillstånd till även patologiska frakturer. Ofta bryts höftbenen - hans nacke.

För att stabilisera ett signifikant skadat ben, eller i händelse av en stor sannolikhet för ett sådant scenario, utförs kirurgisk behandling.

Kompression av ryggmärgen

Bröstkorgen och den övre delen av ländryggen är den mest mottagliga för denna patologi. Kompressionstillstånd uppstår av 2 skäl - brott mot hjärnvävnad genom att växa metastaser eller på grund av fraktur på ryggraden. I det här fallet:

 • Motor retardation;
 • Ökning av temperaturen;
 • Minskad hudkänslighet;
 • Smärta, som radikulit;
 • Dysfunktion i urinblåsan och urinblåsan.

Symtom kan vara kronisk eller utveckla lavin, med framväxten och utvecklingen av förlamning.

Kompressionsläget behandlas:

 • Antiandrogenbehandling - introduktion av glukokortikoider;
 • Kirurgisk dekompression;
 • Radioterapi medel.

De sistnämnda två metoderna kombinerar ibland - använd först strålterapi, och använd det operativa verktyget om det inte leder till önskat resultat.

Infrastruktiv obstruktion

Det finns två typer av detta tillstånd - kronisk obstruktion och akut. Behandlingen utförs med hormonella medel - antiandrogener, eller genom en operativ väg. 70% av patienterna efter behandling känner sig lättnad, men under behandlingen måste ungefär 3 månader ordna artificiell dränering av blåsan.

Operationen utförs i undantagsfall, eftersom risken att utveckla urininkontinens är hög och endast när:

 • Låg effektivitet av hormonell behandling;
 • Riklig blödning i prostata eller i livmoderhalsen.

anemi

Detta tillstånd, även vid det sista skedet av prostatacancer, observeras inte ofta. I sitt ursprung spelar effekten av metastaser på benderytropoiesen en roll. Anemi, de flesta patienter ger inte betydande obehag, men ibland är behandling nödvändig. För att normalisera tillståndet, justera kosten av näring och dessutom införa järnhaltiga droger, erytropoietiner och vitaminer. Blodetransfusion har också en positiv effekt.

Folkmekanismer

Folkbehandling representeras av växtinfusioner, serum, propolis. Dess effektivitet är mycket tveksamt och syftar främst till att öka den totala immuniteten.

Strömförsörjning

Korrekt utvalt kost av näring, inte bara stärka kroppen, men också till viss del hjälper honom att kämpa med patologi. Till exempel stärker en kost av näring, med en bias mot färska grönsaker och frukter, immunitet och höjer förhoppningar om förbättrad prognos. Vi kommer att berätta mer - normalisering av en matration - en grund för nationell medicin. Varje folkläkemedel kommer inte att vara effektivt utan en hälsosam livsstil, vars första kriterium är en hälsosam kost.

prognoser

Liksom vid annan onkopatologi är behandling av prostatacancer i steg 4 svår att förutsäga med viss säkerhet. Dess resultat påverkas av ett stort antal faktorer, varav många inte klart definieras och klassificeras, så exakta prognoser är omöjliga. Och ändå indikerar statistiken implicit en tillräckligt låg överlevnad av patienter med denna form av cancer. Även världens ledande kliniker, som är föremål för tillämpning av moderna terapier, förutsäger en liten överlevnad av sådana patienter. Svaret på frågan - hur många som lever med en sådan sjukdom är tyvärr en besvikelse. Mer än två tredjedelar av patienter med fjärde etappen av prostatacancer dör inom fem år.

Prostatacancer i fjärde graden: livslängd och behandling

När diagnostiseras prostatacancer? Behandling och prognos

Prostatacancer i grad 4 diagnostiseras när tumören har spridit sig till andra organ. Vanligtvis är det ben, lungor och lever. Med en sådan diagnos är prognoserna extremt ogynnsamma.

Mycket sällan lever patienter mer än tre år.

Funktioner i 4: e scenen

Prostatacancerhastigheterna är 4 grader:

 • tumören sprids utöver kroppen (på musklerna som styr urinering, bäckens vägg eller rektum), påverkas lymfkörtlarna av cancerceller; avlägsna organ påverkas av metastaser.

Ytterligare studier för att bestämma cancerfasen: 1. Radiologisk avsökning av ben. För att bestämma hur cancercellerna befinner sig i benen. Det är benen som oftast påverkas av de fyra stadierna av prostatacancer. Det hjälper till att avgöra om det finns en lesion av bäckens lymfkörtlar.

Magnetic resonance imaging. Det hjälper till att ta reda på huruvida tumören har spridit sig till urinblåsan och sämre vesiklar. Radiologisk avsökning av prostata. Med hjälp av vilken utbredningsområdet för cancerceller bestäms. Biopsi av lymfkörtlar. Detta kan vara en biopsi under operation, laparoskopi eller nätspirationsbiopsi.

Symtom på prostatacancer 4 grader

Den sista etappen av prostatacancer kännetecknas av skador på närliggande vävnader, lymfkörtlar och avlägsna organ. Därför finns det icke-specifika symptom:

 • smärta i nedre delen av ryggen och buken, grenområdet; urininkontinens eller tvärtom, oförmågan att helt tömma blåsan; blod eller andra föroreningar i avföring eller urin, smärta vid urinering; störningar stol (vid en lesion i ändtarmen) - förstoppning, inkontinens, flatulens, ofrivillig uttömning av gaser, försämringen av aptit;

Livslängd och behandling

Oftast förekommer prostatacancer i grad 4 hos män över 60 år. De tidiga stadierna av sjukdomen är svåra att diagnostisera, eftersom patienter inte upplever betydande obehag och konsulterar en läkare för sent.

Och bara när processen för bildandet av metastaser börjar (och detta sker i steg 3 och 4). Patienterna vänder sig till doktorn. Vid 4 stadier av prostatacancer påverkar tumören närliggande organ. Det huvudsakliga diagnostiska symptomet hos sjukdomen är en förhöjd nivå av sur fosfatas i blodet. Den resulterande tumören har formen av adenokarcinom (glandulär cancer). Den främsta orsaken till förekomsten är en obalans av hormoner i en mans kropp. Denna sjukdom i 4 grader utgör ett allvarligt hot mot livet och prognosen överstiger sällan det 5-åriga varumärket.

Symtom på sena stadier av en tumör

De flesta symptomen tillåter inte en definitiv diagnos. De liknar mycket de som har prostata adenom. Prostatacancer i 4: e graden leder till ett antal störningar i urinvägarna:

 • Brott mot urinering. Smärta, svårighet att komma ur urin, ackumulering i blåsan. Ibland - nederzhanie.Gematuriya - Utseendet på blod i blod i avföringen moche.Poyavlenie, kränkningar defekatsii.Pochechnaya nedostatochnost.Porazhenie metastaser, bäcken ben, revben, lymfkörtlar, lever, legkih.Rezkie promezhnosti.Otek smärta i benen, könsorgan, promezhnosti.Kaheksiya (svår viktminskning).

För att klargöra diagnosen utförs en fingerprovning av prostata, och om en tumör detekteras utförs en histologisk undersökning. Enbart en stark tillväxt av körteln, utseendet på dess tuberositet och komprimering kan emellertid vara tillförlitliga tecken på en malign tumör.

Klassificering och diagnostik

Prostatacancer i 4: e graden klassificeras beroende på spiralbildning av tumörceller:

 1. T4a - tumörspirorna mot blåsan och rektum. T4b - spiring sker genom bäckenbenet och anusmuskeln.

I de avancerade stadierna av prostatacancer är prognosen för patienten vanligtvis ogynnsam. Om metastasering uppträder i benet kan de observera:

Hur bota prostatacancer i 4: e graden och vad kan prognosen vara?

Prostatacancer är uppdelad i graden av spridning och har 4 steg:

bild av prostatacancer

1: e scenen

I den första etappen har tumören små dimensioner, det kan inte bestämmas med standarddiagnostiska metoder. Om sjukdomen identifieras i detta skede och den nödvändiga behandlingssättet passerar, når patientens femåriga överlevnadsnivå 100%.

2 steg

I det andra steget ligger tumören i prostata och lämnar inte gränserna. Det kan detekteras med transrectal USI. Tillämpning av behandlingskursen vid detta utvecklingsstadium når patientens femåriga överlevnadsnivå 100%.

3 steg

I det tredje steget går tumören bortom prostata körtorns gränser till omgivande vävnader. Genom att applicera terapi vid detta stadium är patientens femåriga överlevnadshastighet något över 50%.

4: e scenen

I det fjärde steget sprider tumören till andra organ. Vanligtvis påverkar metastaser ben, lever och lungor. Om prostatacancer detekteras i sista etappen kan patienten leva från 1 till 3 år, sällan - mer än 3 år.

skäl

I detta avseende har forskare ännu inte kommit överens. Läkare undersöka molekylära processer i full utveckling av en sjukdom, varvid genen har hittats, vilken är ansvarig för ärftlig överföring bolezni.Takzhe prostatacancer kan visas som en följd av förändringar i aktiviteten hos vissa delar av DNA som är ansvariga för undertryckande av utvecklingen av denna sjukdom.

Riskfaktorer:

 • ålder. Detta är huvudfaktorn. Ju äldre mannen, desto sannolikt är utvecklingen av sjukdomen.lopp. Representanter för Negroid-rasen är sjuka oftare än andra män.ärftlighet. Om en släkting i en tidig ålder har denna sjukdom, kan den vara ärftlig.Strömförsörjning. Mest vanliga är män som äter mycket fett. Rökare. Prostatacancer utvecklas på grund av kadmium, som finns i rök av cigaretter, batterier och svetsmaterial.

Behandling av prostatacancer i 4: e graden på olika sätt

prostatacancer 4 grader

Behandlingen beror på scenen. I ett tidigt skede finns möjligheten att helt återhämta sig från denna sjukdom. I andra fall, och särskilt när sjukdomen är i det sista steget, är prognosen inte så gynnsam, men kan inne under en tid utvecklingen av cancer, så som kommer att öka patientens livskvalitet och smärta avtar oschuscheniya.Segodnya läkemedel används ett antal olika metoder, det finns emellertid fortfarande ingen möjlighet att jämföra deras effektivitet. Läkaren väljer en behandlingsmetod baserad på stadiet av sjukdomen, patientens ålder, förekomst av kroniska sjukdomar, och risk för komplikationer t.d.Segodnya är fem grundläggande metoder för behandling av prostatacancer.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling eller radikal prostatektomi anses vara den huvudsakliga metoden för behandling. Denna metod har använts i mer än 100 år, men på grund av det stora antalet komplikationer har det inte varit populärt under en lång tid. Idag minimerar moderna mediciner antalet komplikationer vid kirurgisk behandling.

Strålbehandling

Denna metod hjälper till att förstöra cancervävnaden som en följd av exponering för radioaktiv izlucheniya.Na hittills denna metod som används i de sista stadierna av sjukdomen, då tumören har spridit eller om kirurgi är kontraindicerat för behandling.

brakyterapi

En av de typer av strålbehandling är brachyterapi av prostatacancer. Under brachyterapi sändare implanteras i en tumör, och strålning sker från insidan, så att du kan undvika en hel del biverkningar och uppnå den mest effektiva radioaktiva belastningen på den drabbade organ.

I denna behandlingsmetod bryts tumören ned under påverkan av låga temperaturer. Kryoterapi för effektivitet kan jämföras med strålbehandling.

Hormonbehandling

Detta är en effektiv metod för behandling av patienter i de sista etapperna. Denna teknik används huvudsakligen när det inte finns någon möjlighet att använda andra metoder lecheniya.Est många varianter av hormonterapi, men de alla består i dämpningen av testosteronsyntes i kroppen eller för att förebygga dess effekter på prostatavävnad. Denna metod kan inte fullständigt bota patienten, men är en av komponenterna i komplex terapi.

kemoterapi

I de senare stadierna av sjukdomen när kirurgi och strålning är osäkert, och effektiviteten i hormonbehandling börjar minska, gjorde tumören inte stoppa deras tillväxt patienten administreras himioterapiyu.Takzhe kemoterapi ordineras för behandling av metastaser som normalt förekommer i prostatacancer i ben, lever och lungorna. För att stoppa spridningen och minska smärta, är kemoterapi ordinerad.

utsikterna

Den första graden av prostatacancer 100% femårsöverlevnaden observeras, men vid 4 prognos kommer inte att vara så optimisticheskim.Tochny diagnostiserats med denna sjukdom kommer att ge en möjlighet att välja rätt kurs grader är den mest effektiva lecheniya.Kazhdy år i världen fler och fler fall av sjukdomen. För att diagnostisera sjukdomen, är laboratorietester används, den viktigaste av dessa är definitionen av en man PSA.Esli upptäcka prostatacancer grad 4, är prognosen extremt ogynnsamma kan kallas när det gäller förväntad livslängd.

I detta skede kan modern medicin inte längre bota patienten helt. Livslängden bestäms av scenen, såväl som under behandlingsförloppet. Ju tidigare sjukdomen detekteras, desto mer kommer patienten att leva.

Om sjukdomen har gett metastaser i nära och avlägsna organ, blir det svårt att behandla och kontrolirovat.Esli patient får diagnosen grad 4 prostatacancer, den genomsnittliga livslängden på upp till fem år att göra. Läkare lovar sådana patienter om tre år av livet, då denna prognos ökar under ytterligare två år under gynnsamma förhållanden. Förutom behandling påverkar människans psykiska och fysiska hälsa livslängden.

Gunstigt påverkar stöd från kära och positiva känslor. Det händer det med stadium 4 av cancerliv och 8 år. Det finns dock några punkter som kan påverka livslängden negativt.

Dessa inkluderar den mogna åldern hos patienten, afroamerikanskt ras, prostatacancer i nära släktingar, övervikt. Cirka 30% av patienterna lever mer än fem let.Konechno, är prognosen för patienter med grad 4 cancer inte mycket inspirerande, men varje patient måste komma ihåg att hans liv kan gå längre än den genomsnittliga statistiska uppgifter.

OBS! Försök inte självmedicinera. Obligatoriskt samråd med läkare och undersökning i kliniken.

Prostatacancer i 4: e graden: livslängd

Prostatacancer är 4 grader och den exakta livslängden med denna diagnos. här är det som framförallt bekymrar en man och hans släktingar i det här fallet. Nästa etapp av en malign neoplasm är den tyngsta. med den mest ogynnsamma prognosen. Den detekterade neoplasmen i fjärde etappen har inte den bästa prognosen: en livslängd på en till tre år.

Hur skyddar du dig själv, vad behöver du veta?

Prostatas neoplasma passerar genom fyra utvecklingsstadier:

 • På stadium 1 är det nästan omöjligt att identifiera. Tumörer hittades i steg 1, ger ett perfekt resultat av återvinning, till skillnad diagnosen "i prostatacancer vid 4 grader" där livslängd En 2 nizkaya.Pri grad av sjukdom i prostatatumör blir större, men det är fortfarande inom prostatan körtel. Den, förstorad i storlek, kan detekteras med ultraljud. Om du börjar behandling vid 2 stadium, överlevnadsgraden garantirovana.3 utvecklingsstadium kännetecknas av snabb proliferation av maligna celler i prostata gräns med övergången till den omgivande vävnaden. Behandling ger endast 50% framgångsrikt resultat. Vid prostatacancer på 4 grader växer tumören, det metastaseras snabbt till andra organ. Cancer i prostatakörteln i 4 grader ger låg livslängd.

Skillnader i godartade och maligna former

Den viktigaste skillnaden mellan godartad utbildning och prostatacancer är adenomen som tillhör kategorin godartad, i motsats till cancerformningen i prostata. Malign tumör har egenskapen att metastasera genom blodvägarna och lymfan till andra organ.

Cancer i prostatakörteln i 4 grader ger låg livslängd. Huvudskillnaden mellan dessa två typer av tumörer är förknippad med tillväxtriktningen: kräftdjur växer alltid utåt.

Klinisk bild

Hur man misstänker en cancer Om diagnosen "prostatacancer i 4: e graden" kan man säga följande symptom:

 • Täta resor till tualet.Preryvistoe och smärtsam urinering, ett svagt tryck strui.Primes blod i urinen, en känsla av zhzheniya.Ostraya mochi.Bol fördröjning i bäckenområdet, som sträcker sig till baksidan, revben, perineum, viktminskning och dålig aptit (alla shows metastasering av tumören). Mild uppmaning att urinera.

Alla dessa tecken är ganska vanliga bland äldre och talar om problem med prostatakörteln. Diagnosen "cancer" kan endast göras av en läkare.

Tidig undersökning gör att du inte kan starta sjukdomen i sista graden och börja behandlingen. Vid de sista stadierna av cancer i prostatakörteln i 4 grader ger låg livslängd. Äldre måste man vara särskilt uppmärksam på ångestsymptom eftersom risken för onkologi är hög.

Funktioner av terapi

Huvudsjukdomar hos män. BPH, som, om reglerna för behandling inte följs, vanligtvis utvecklas till en malign neoplasma. Det farligaste scenen är den fjärde. Hittills finns det tre sätt att komplexa prostata terapi:

 • Operativt ingripande av kirurgen. Oblochenie.Himioterapiya.

Den första metoden ordineras vanligtvis när tiden för cancerbehandling saknas och det är nödvändigt att utföra en operationsåtgärd för att minska symtomens allvarlighetsgrad. I ett fall tar kirurgen bara bort prostatakörteln själv. Detta görs när neoplasmen påverkar detta område.

Verksamheten utförs av män av hög ålder som inte fyllt 70 år. I det andra fallet, för att undvika proliferation av prostata patoprocessen, tas testiklarna kirurgiskt bort.

De ansvarar för frisättningen av testosteron, vilket i sin tur är en av orsakerna till ökningen av cancer och utvecklingen av cancerceller. Bestrålning används för att förstöra cancerceller, som direkt hämmar deras utveckling och förhindrar deras reproduktion, tillåter inte metastasering till andra vitala organ.

Bestrålning kan ordineras separat, och vid ett positivt resultat är denna behandling begränsad. Men ibland är det nödvändigt att kombinera strålning med kirurgiskt ingrepp. Den mest sparsamma metoden för kamp. detta är kemoterapi, vilket tillåter att droger används för att sakta ner tumörprocessen.

Sådana läkemedel innefattar Taxotere, Mitoxantron, Estramustine. De stoppar kroppens produktion av testosteron, vilket saktar utvecklingen av cancerceller. Till följd av detta är människans liv långt förlängt. Terapeutisk terapi är en effektiv metod för förstöring av cancerceller.

Vad kan man förvänta sig

Om en man har prostatacancer vid det första utvecklingsstadiet, enligt statistik, lever 100% av dessa patienter under de första fem åren. Men redan vid fjärde etappen av denna sjukdom kommer prognosen att vara mycket mer pessimistisk, behandlingen är inte alltid effektiv.

För att göra en korrekt diagnos i rätt tid används speciella test. Huvudprovet är bestämning av PSA. Vid diagnosering av prostatacancer i fjärde graden har patienten mycket få chanser att leva länge.

Det viktigaste. Att upptäcka sjukdomen vid de allra första utvecklingsstadierna. Detta kommer direkt att bestämma längden på livet.

Men om cancern redan har metastasiserats till andra organ, är det i detta fall mycket svårt att genomföra effektiv behandling, prognosen för patienten är ogynnsam, livslängden är låg. Livslängden påverkas inte bara av medicinsk behandling utan även av patientens psykiska och fysiska tillstånd.

Stöd till släktingar och vänner är viktigt för framgångsrik kamp. Det finns faktorer som påverkar livslängden negativt med en sådan sjukdom.

Detta är en mogen ålder, och afroamerikanskt ras och liknande sjukdomar i nära släktingar och övervikt. I sådana fall, enligt statistiken, endast 30% av patienterna lever mer än fem let.Nesmotrya till ovanstående bör varje patient komma ihåg att detta är bara en statistisk förutsägelse och liv utan försvårande symptom kan gå utöver sifferuppgifter.

I hemlighet

 • Du lider av obehagliga symptom på prostatit och perineal smärta? Svag potens inte lägga dig förtroende... Och på något sätt, även skämmas... Dessutom konstant försämring av redan etablerat i ditt liv... och nu är du redo att dra nytta av alla möjligheter att hjälpa Du blir av med prostatit!

En effektiv lösning för prostatit finns. Följ länken och ta reda på hur Vladimir Levashov botade sig i 2 veckor!

Idag fördelar läkare fem grader av prostatacancer bland maligna tumörer i prostata. I studien, tumörer onkologer inte bara så exakt avslöjar diagnos, men även bildar utsprången för behandling, välja effektiv terapeutisk taktiku.Prakticheski alla maligna tumörer i prostata upptäckas innan de spridit sig utanför området av prostatan.

I händelse av att sjukdomen inte hittas i det sista steget kommer 99 procent av patienterna att kunna leva mer än 5 år. Självklart, om denna tumör redan har metastasiserats till andra organ, försämras överlevnadsprognosen signifikant. Om ett år efter behandlingen återkom prostatakörteln till liv så kom ett återfall.

Vanligtvis upprepas sjukdomen i prostata, men ibland sprider den sig till andra organ eller ben. Som regel behandlas återfall med andra metoder som inte tidigare användes vid behandling av den ursprungliga tumören.

Prognos och behandling av prostatacancer

I händelse av att metastaser detekteras vid 3: e eller 4: e etappen av cancer är akut behandling nödvändig, med förutspåendet förvärras. Metoder för behandling för att detektera metastaser

 • Bestråla avlägsnat prostatakörteln och regionala lymfkörtlar, medan du förskriver hormonbehandling. Medicinsk eller kirurgisk kastrering. I det första fallet kommer det att bli en omvänd effekt efter det att läkemedlet avbrutits. I närvaro av metastaser kan kemoterapi tillsättas i ett tidigt stadium av cancer.

Med den avancerade formen av cancer med metastaser som förekommer i benen eller i de inre organen utanför bäckenområdet, föreskrivs symptomatisk behandling. För att förlänga patienternas livslängd används vanligtvis strålning och hormonbehandling. Behandlingens prognos beror direkt på tumör aggressivitetsindex, onkologisk processgrad och val av effektiv behandling.

Prognos för prostatacancer i 1: a graden Vid visuell undersökning och röntgen är det omöjligt att upptäcka en tumör. Cancerceller finns i vävnadsprover som tas under kirurgisk ingrepp för glandular hyperplasi. De kan också detekteras med biopsi, vars orsak är det ökade innehållet i prostataspecifikt antigen i blodet.

 • Om cancerceller finns mindre än fem procent av vävnad, en poäng mindre än sju på en skala Glisona.Esli sådana celler finns i mer än fem procent av vävnad, kan hastighets större semi.Rakovye celler visas i vävnad som tas av en punktering.

På detta stadium är canceren isolerad, sjukdomen är lokaliserad endast i prostatakörteln. Tumören växer uteslutande på ytan av organet utan att tränga in i vävnaden. Överlevnad över 10 år är hög - cirka 95-100 procent. Tumören kan palperas, den går inte utöver området av kapseln som har vuxit runt körteln.

 • Neoplasm kan ta mindre än 50 procent av den ena halvan av körteln. Det tar mer än 50 procent av körtelhalvan. Den ligger på de två halvorna av prostatakörteln.

I det andra steget är cancern isolerad, den är lokaliserad i körteln, medan tumören redan har penetrerat djupt in i vävnaden. I 10 år är överlevnadsgraden 60.

Prognos för prostatacancer i 3: e graden I det här fallet kan man inte göra utan kirurgisk operation. bestrålning och hormonbehandling. Behandlingen syftar till att minska tillväxten av den maligna processen och för att lindra de smärtsamma symptomen.

Vid val av effektiv behandling tar onkologerna hänsyn till organismens individuella egenskaper. Överlevnadsprognosen beror på sjukdomsstadiet och typen av tumör. Tyvärr, i tredje etappen är denna prognos ogynnsam. Under 5 år är andelen överlevnad 50-60. Det är omöjligt att helt utesluta sjukdomsutvecklingen.

För att bestämma cancer på ett tidigt stadium, efter 45 år rekommenderas det att genomgå en förebyggande kontroll en gång per år. Således kan du få en chans till en framgångsrik botemedel.

Screeningen inkluderar en prostata studie rektal metod, ultraljud och identifiera nivån på den tredje etappen av sjukdomen PSA.Na ger metastaser i bäckenorganen, vilket även gäller för de regionala lymfkörtlarna. Den genomsnittliga överlevnadsgraden är mindre än 60 procent.

Prognos av prostatacancer 4: e och 5: e graden på 4: e och 5: e etappen av metastaser sjukdoms ske mycket snabbt, i ungefär ett par dagar, och det är förmodligen det enda kliniska tecken raka.Zlokachestvennye celler sprids genom blod och lymfatiska systemet. Det finns ett nederlag av de hypogastriska, iliac och obturativa lymfkörtlarna.

På grund av spridningen av metastaser kan svullnad i könsorganen och underbenen observeras. Om metastaser tränger in i benvävnad, uppträder allvarlig smärta, vilket signalerar närvaron av cancer.

Ofta påverkade femorala, skalle, bäcken, revben och vertebral metastas kosti.Kogda påverkar de inre organen, den första att lida adrenal körtlar, lever och logkie.Esli utvald felaktig behandling, är överlevnadsgraden mindre än 50 till fem let.V när en man diagnosen prostatacancer är den fjärde eller femte graden, prognosen om förväntad livslängd, är extremt ogynnsamma. Det finns inget sätt att bota patienten helt med hjälp av modern medicin metodov.Prodolzhitelnost liv kommer att bestämmas av utvecklingsstadiet av sjukdomen och under hennes behandling. Ju tidigare cancer diagnostiseras, desto bättre är chanserna för en fullständig eller partiell izlechenie.Esli i cancerutveckling bildas metastaser i nära eller avlägsna organ, för att behandla och kontrollera sjukdomen mycket mer komplex.

Stage av prostatacancer. Klassificering av prostatacancer

Prostatacancer är en allvarlig sjukdom hos den manliga sexuella sfären, som kännetecknas av utvecklingen av en malign tumör från prostatavävnaderna. De viktigaste riskfaktorerna för utvecklingen av sjukdomen är: ålder över 65 år, genetik (förekomst av sjukdom hos blodrelaterade personer), testosteron - det manliga könshormonet.

Onkologi urinorganen, i synnerhet prostatacancer hos män under det senaste decenniet "föryngras" och började träffas oftare. Endast prostatacancer i Ryssland är 3-5% av alla bäckencancer hos män, och bland den manliga publiken marken denna farliga maligna och smygande sjukdom - rankas tredje och det finns all 8: e person

Korrekt att behandla cancer i en prostatakörtel kan läkaren vid en etablering av ett utvecklingsstadium och sjukdomsförlopp. Prostatacancer i de första stadierna med hjälp av moderna metoder kan botas med 95-99%, förutsatt att det inte finns någon metastasering.

Stages av prostatacancer bestäms av tumörens storlek och aggressivitet, spridningen av metastaser. Alla dessa aspekter beaktas och beskriver den moderna klassifikationer: internationell TNM system summan / Gleason (beskriver graden av aggressivitet onkoopuholey), nivån av PSA i blodet (tumörmarkören visar ökningen av blod - specifikt protein PSA) -system Dzhyuit Whittemora.

Det är viktigt att veta! Oncomarkers hänvisar till substanser som produceras av tumörceller från tidpunkten för deras utveckling. Med någon onkologisk patologi utsöndras dessa specifika proteiner från blodet eller urinen. Deras nivå kan förutbestämma scenen, sjukdoms eventuella återfall eller effektiviteten av behandlingen. Det är på nivån av PSA (PSA) prostata specifikt antigen är bestämd prostatacancer.

Malign tumör i prostata

T är storleken på den primära tumören:

 • Tx - den primära tumören kan inte bestämmas;
 • T1 - tumören definieras inte av ultraljud och rektal undersökning med ett finger:
 • T1a - neoplasm bestäms av en olycka vid avlägsnande av prostata adenom. Histologisk undersökning indikerar närvaron av 5% oncoceller;
 • T1B - en neoplasm hittades av en slump när adenomen av prostata avlägsnades, en histologisk undersökning visade mer än 5% av oncocellerna;
 • T1c - tumören diagnostiseras när man utför en nålbiopsi på grund av en hög nivå av PSA i blodet.

T2 - tumören är begränsad till en kapsel och ligger inuti prostatakörteln:

 • T2a - mindre än hälften av en lob av prostata påverkas av tumören;
 • T2B - tumören påverkas mer än hälften av en lob av prostata;
 • T2c - båda delarna av prostata påverkas.

T3 - Onkogenes ligger utanför prostaskapseln:

 • Т3а - En eller tvåvägsfördelning av onkogenesen utanför kapseln, som inte når de seminalblåsor som ligger på prostatens sidor och ansvarar för utlösning;
 • T3B-onkogenesen nådde de sämsta vesiklarna.

T4 - tumören har spridit sig till ett antal underliggande vävnader och organ och är vid blåshalsen, yttre sfinktern (muskeln som kontrollerar urinering), rektum, muskler lyfter anus eller bäckenväggen. Seminala vesiklar skadas inte.

N-regionala lymfkörtlar (placerade i det lilla bäckenet eller under bifurcationen av de gemensamma iliacartärerna). Sidokalisering av regionala metastaser spelar ingen roll för kategori N:

 • Nx - det är omöjligt att uppskatta regionala LU;
 • N0 - ingen metastasering i regionala LU;
 • N1 - metastaser finns i regionala LU.

M - avlägsna metastaser:

 • MX - det finns inget sätt att upptäcka metastaser;
 • M0 - avlägsna metastaser är frånvarande;
 • M1 - avlägsnande av metastas är mer avlägsen:
 • M1a - fjärrvärdena påverkas;
 • М1в - metastaser finns i benvävnad;
 • M1c - metastasering i avlägsna organ (njurar, lungor, lever).

Beskrivning av Gleason poäng (Gleason poäng)

Beskrivning av tumören på en skala

På en skala / Gleason summan beskriva maligna tumörer hittats prostata biopsi. Ju högre antal (mängd) på skalan, desto mer aggressiv anses tumörvävnaden, eftersom graden av skillnad i onkockor från normala och friska celler i prostatakörteln är högre. Om cancercellerna har samma karaktär som de friska, tar tumörerna numret 1. Den maximala skillnaden hos oncocellerna från normala celler beräknas med 5 poäng.

Cancer kan gripa flera områden i prostata. Om två stora och maligna tumörer finns kan Gleason summan bestå av ett antal 7. Tumörer kan ges ett antal 3 + 4 eller 5 + 2. Mindre maligna är tumörer med ett antal 6 eller mindre, medelhämmande - med ett antal 7, starkt maligna - med poäng på 8-10.

Klassificering enligt Jyuit-Whitmore-systemet

Stegor anges med bokstäverna A, B, C och D. De första två stegen A och B anses vara härdbara. De två sista C- och D-behandlingarna bibehålls, men utsikterna är inte optimistiska.

Steg A - tidigast, har inga ljusa symptom, cellerna går inte utöver prostata.

 • Al kännetecknas av god differentiering av cancerceller
 • A2 - skiljer sig åt genom måttlig eller dålig differentiering av cancerceller i flera områden av prostata.

Steg B - cancern går inte utöver prostata, läkaren kan palpera den, nivån på PSA kommer att ökas.

 • B0 - med ökad PSA-nivå är tumören inte palpabel och finns i prostata.
 • B1 - en del av prostata påverkas och en liten onko-tumör detekteras.
 • B2 - en tumör i en lob av prostata eller en tumör i varje lob i prostata med omfattande tillväxt.

Steg C - Cancerceller sprutar kapseln (membranet) i prostata och påverkar de sämsta vesiklarna och / eller närliggande liggande organ.

 • C1 - tumören är synlig utanför kapseln i prostata.
 • C2 - tumörens vävnader blockeras av urinrörets lumen eller utgången i urinblåsan.

Steg D - metastasering observeras i regionala lymfkörtlar, i avlägsna organ och vävnader (lever, lungor, ben).

 • D0 - metastaser är kliniskt detekterade, liksom förhöjd PSA.
 • D1 - metastaser i prostatacancer i regionala lymfkörtlar.
 • D2 - nederlaget för avlägsna lymfkörtlar, organ och vävnader upptäcktes.
 • D3 - efter behandling fortsätter metastasen.

Hur man etablerar scenen för tumörutveckling

Steg av prostatacancer fastställs genom att TNM-systemet kombinerar diagnosen med Gleasons väska med hänsyn till Juit-Whitemore-systemet och analysen av PSA-nivå i blodet. Det initiala steget betecknas med den romerska siffran I, andra steget enkelt komplicerat - figur II, komplicerat - figur III och svårast att metastas till avlägsna organ och DR - figur IV.

Behandling av prostatacancer i Israel

Onkolog, professor Moshe Inbar

Diagnos av prostatacancer orsakar ofta svårigheter, eftersom symptomen på en malign tumör liknar manifestationer av godartad hyperplasi - prostata adenom. Få en 100% noggrann diagnos du kan i ledande israeliska kliniker, till exempel Top Ichilov. Här används de senaste diagnostiska metoderna: prostata biopsi under kontroll av MR-Fusion och PET-CT med radioaktivt gallium (PSMA).

Top Ichilov utför även modern behandling för prostatacancer:

• Brachyterapi. I vissa länder anses denna metod för kontaktstrålning vara innovativ. Under tiden har ischyterapi för prostatacancer i Israel utförts i ca 20 år. Under denna tid har israeliska onkologer samlat mycket erfarenhet av att tillämpa denna metod. I Top Ichilov-kliniken finns det möjlighet att genomgå brachyterapi från den mest kända israeliska prostatacancerspecialisten - Professor Matskin.

• Robotstödd verksamhet. I Top Ihilov-kliniken utförs laparoskopisk prostatektomi med hjälp av en 4: e generations robotkirurg, DaVinci Xi. Den största fördelen med en robotassisterad operation är en minskning av risken för komplikationer såsom urininkontinens och erektil dysfunktion.

• Immunterapi. Metastatisk prostatacancer i Top Ichilov-kliniken kan användas för att utföra immunterapi med en monoklonal antikropp som kallas Yervoy (Ipilimumab). För att bekämpa prostatacancer använder israeliska specialister framgångsrikt onkolytiska virus som skadar tumörceller. Genetisk testning används för att välja den optimala behandlingsregimen.

behandling

Första etappen av cancer

Primära symptom på prostatacancer 1 grad av patienten kanske inte märker. Urinströmmen blir svag och dess mängd minskar. Det kommer att brinna i urinröret och svårigheter med urinering. Sannolikheten att utveckla cancer är 18-21%, eftersom Innehållet av PSA i blodet är i genomsnitt 2-3,5 μg / l hos unga och medelålders män.

Viktigt! Ett sällsynt symptom kan vara blod i urinen eller sperma.

Om det inte finns några metastaser finns det en chans att bota prostatacancer i 1 grad, livslängden över 5 år blir 96-99%.

Behandling av prostatacancer i första etappen utförs av fyra huvudmetoder:

 1. Förväntans. Läkaren observerar graden av cancerutbredning hos äldre patienter. Behandling utförs inte i avsaknad av smärtsymptom. Om cancerröret rör sig, är behandlingen ordinerad.
 2. Avlägsnande av prostata före metastasering och spridning av cancerceller till andra vävnader och organ. Utför en prostatektomi. Om nerverna kring prostata påverkas, kan impotens förekomma.
 3. Strålning (strålning) terapi för att minska tumören, sakta sin tillväxt och förstöra cancerceller. Biverkningen av behandlingen är trötthet och illamående hos patienter.
 4. Hormonbehandling för att minska androgenhalten (manliga hormoner), som gynnar tillväxten av cancer. Hormoner saktar spridningen av cancer och minskar cancer.

Andra grad av cancer

Patienter känner obehag och smärta i genitourinary organ med urinering och i perineum när de är engagerade i sex. Ejakulation är också smärtsam, PSA-nivån i blodet ökar 6,0-7,9 ng / ml. Sådana indikatorer kan vara och i god kvalitet sjukdomar i en prostata, men sannolikheten för utveckling av en cancer - till 30%.

Om prostatacancer i grad 2 är etablerad, är prognosen för botemedel före metastaseringens början 80-90%. Om tillräckligt för att behandla prostatacancer med 2 grader, lovar livslängden i 5 år att vara - 85-95%.

Behandling av prostatacancer i 2: a graden utförs genom minimalt invasiva tekniker (laparoskopisk prostatektomi), inklusive da Vinci-roboten. Om patienten inte kan tillämpa det operativa området, behandlas sedan 2 grader prostatacancer utan kirurgi kommer att vara att genomföra bestrålning och brakyterapi på två huvudsakliga tekniker: placera i prostata av låg dos eller hög dos miniatyr källa till radioaktivitet.

Med högdoserad brachyterapi injiceras en högdoserad radioaktiv substans, irridium-192, i prostata i 8-10 minuter. Punkteringsnålar används för att installera kapseln. Efter proceduren avlägsnas de från kroppen. Upprepa proceduren 2-3 gånger var 6-7 dagar. Samtidigt utförs fjärrstrålningsterapi på gränsområdena i prostata och på den drabbade LU i det framväxande karcinom. Tumören sönderdelas fullständigt och patienterna botas i 70-85% efter behandling med kombinerad behandling.

Vid bradjyterapi med låg dosering, med lokal eller allmän anestesi, införs små partiklar av metall ("granuler") i prostata, med användning av ihåliga nålar för permanent målsättning av tumörvävnaden. Hela proceduren tar 60-90 minuter. Efter en månad övervakas partikelns position med CT.

Ange prostata-radioaktivt jod-125 med en gradvis minskning av aktiviteten. Efter 2 månader uppgår det redan till hälften av dosen som administrerats initialt. Efter proceduren kan 98% av patienterna leva mer än 10 år.

Lågdosimplantation administreras till patienter med lokalt karcinom i stadium T1c eller T2a om:

 • PSA är mindre än 10;
 • Gleason-talet ≤6, och prostata-volymen var mindre än 50 ml.

Det är kontraindicerat att utföra brachyterapi med en extremt liten prostatakörtel, vilket händer när man tar bort en del av det på grund av ett adenom. Brachyterapi ger färre komplikationer än radikal prostatektomi.

Efter 2-3 veckor kan patienten klaga över urinretention och brinna vid urinering, inkontinens (i 4% av fallen). Kraften störs i 15% av fallen med lågdosimplantation, i 20-40% av fallen med högdosimplantation.

Även dessa indikatorer är lägre än efter operationen. Därför är fördelen med brachyterapi dess minimala trauma. Patienten återfår professionell och social aktivitet inom 2-3 dagar.

Viktigt! Med brachyterapi kan du välja den optimala dosen, avsiktligt påverka och kontrollera tumörens reaktion. Kvaliteten på kontrollen är högre här än vid fjärrbestrålning av tumören, och det finns mindre risk för traumatisering av närliggande organ: blåsan, rektum och urinrör.

Det är kontraindicerat att behandla onkologi av prostata genom brachyterapi hos patienter:

 • med en lägsta och nedslående prognos för 5 år
 • med förekomst av uttalade störningar av urinutflöde (vid en urinflödeshastighet på 10 ml / sek och mindre och en volym urin - 100 ml).

Tredje graden av cancer

Behandling av prostatacancer i 3: e graden är byggd i enlighet med tumörens aggressivitet, indikatorer: Nivån på PSA, Gleason-poängen och tillväxten hos PSA. Vanligen är PSA-nivån hög - mer än 8,0 ng / ml. Samtidigt lovar prostatacancer i 3: e graden i genomsnitt att läka - 50-65%.

gälla:

 • operativ inblandning av olika typer
 • strålbehandling
 • kemoterapi;
 • kryoterapi.

Om patomorfologiska förändringar ägde rum under lång tid och prostatacancer i stadium 3 behandlades före metastaser, utvecklas tumorn långsamt och ökar med 30-31%. Med kärnan av kapseln och prostata, men metastaser har ännu inte dykt upp och prostatacancer i den tredje graden har bestämts, beräknas livslängden över 5 år vara 50-60% eller mer. I närvaro av metastaser, 40-45%.

Den fjärde etappen av cancer

Vanliga symptom på prostatacancer i 4: e graden förvärras och kännetecknas av:

 • mycket frekventa falska uppmaningar och utflykter till toaletten med en liten mängd utsöndrad urin;
 • intermittent och smärtsam urinering med ett svagt tryck i strålen;
 • akut urinretention
 • brinnande och närvaron av blod i urinen;
 • smärta i det lilla bäckenet som ger tillbaka, skrot och revben
 • brist på aptit och viktminskning, vilket indikerar en metastasering.

Metastaser finns i lungorna, leveren, bukspottkörteln, benen och hjärnan. Skapat snabbväxande sekundär bukspottskörtelcancer. PSA-nivån når 10,0 ng / ml och mer.

Behandling av prostatacancer i 4: e etappen innehåller metoder för att behålla kroppens funktioner, viktiga för patientens liv. Gäller för:

 • intensifierad intravenös behandling, plasmaferes, hemosorption, transfusion av blod och dess komponenter;
 • operation: utföra implantering av venösa och arteriella infusionsportsystem för att utföra kemoterapi;
 • nefrostomi med metastaser i njurarna;
 • dränering och stenting av gallkanalerna, om mekanisk gulsot av tumörets ursprung manifesterades;
 • i den sämre vena cava installationen av cava-filter för att utesluta tromboembolism;
 • i överlägsen vena cava stenting, om det finns obstruktion av tumöruppkomst.

Viktigt! Prostatacancer Steg 4 kräver konstant anestesi med moderna droger.

Helt botar prostatacancer i 4: e graden är inte möjligt. Men med ett väl valda behandlingsschema kan du förlänga liv och livskvalitet i 5 år. Om det inte finns några samtidiga sjukdomar, och omfattande lesioner är viktiga för organens liv, då i prostatacancer på 4 grader kommer livslängden att vara 3-5 år - 20-30%. Av stor betydelse är en hälsosam livsstil och en lämplig godtagbar hälsosam kost för prostatacancer i 4: e graden. Nivån av PSA efter avlägsnande av alla tillgängliga tumörer och prostata kan vara 1,4-6,5 ng / ml.

Traditionell medicin i ett omfattande cancerbehandlingsprogram

Behandling av prostatacancer med folkmedicin har blivit en del av komplex terapi. I hjärtat av den nationella behandlingen är rätt kost med diuretika produkter leds: grönsakssoppa med grönt, sallader och safter av frukterna av grönsaker, frukt och bär, mejeriprodukter, svagt kaffe och te, avkok av örter och nypon. Grönsaker, frukter är användbara i färsk, kokt och bakad form, bär - i någon form.

Det bör inte finnas fett kött, ägg, vetebröd, animaliska fetter, stekt och skarpa livsmedel på menyn. Kött, kanin, kyckling bättre att koka och lägga till en sida maträtt av grönsaker eller pasta svårt att bovete eller ris gröt.

Var uppmärksam! Med prostata onkologi är det viktigt för män att kontrollera sin egen vikt, speciellt med duktala och hormonbeständiga former av cancer.

Protraktisk prostatacancer är vanligare hos överviktiga män. Med en ohälsosam diet med brist på fiber och överflödigt fett och kalciummättat fett ökar syntesen av testosteron. Testosteron är känt för att främja tillväxten av oncocells, inklusive högkvalitativa sådana. Sedan av 10 fall av protokoll cancer - 9 sjukdomar kommer att vara duktalt adenokarcinom eller cancer med liten cancer. Denna typ av cancer börjar med en cell som placerar prostatacancer. Hastigheten av dess tillväxt och spridning är mycket snabbare och mer aktiv än det akinösa adenokarcinomet. Cancer i denna form präglas av en aggressiv kurs, är svagt känslig för hormonbehandling. Därför fungerar prostata och kemi efter det. Förhindra illamående och kräkningar.

Prostatacancerhormonresistenta uppträder långsamt, under lång tid utan kliniska manifestationer. Men han tar många liv, trots att han visar ett bra svar på anti-androgenbehandling med första linjära hormoner. Samtidigt minskar intensiteten i benvärk, nivån av PSA-blod, regression av metastaser av mjukvävnad uppstår. Tyvärr kvarstår svaret på primär hormonbehandling 12-18 månader.

Förutom kirurgiska tekniker i ett omfattande program för cancer i hormonbehandling innefattar skelettsmärta, patologiska frakturer, urinvägsobstruktion och urinledaren, kompression av ryggmärgen syndrom, disseminerad intravaskulär koagulation, anemi och ödem.

Det komplexa programmet innehåller följande behandling av prostatacancer:

 • bestrålning, kemi, hormonbehandling;
 • kirurgisk stabilisering;
 • medicinska preparat av gruppen: taxaner, estramustiner, mitoxantronov, alkaloider Vinca;
 • standardterapi
 • biofosfonater, steroider, analgetika;
 • DIC-syndrom - Heparin, Epsilon-aminokapronsyra, transfusion av erytrocytmassa, FFP, etc.;
 • Beredningar av järn och vitaminer;
 • stimulans av benmärgen i anemi;
 • diuretika och avkok och / eller infusion av diuretiska örter i ödem;
 • asp bark, lungört, mikro-enema av dekokter av medicinalväxter: manschett, oregano, groblad och upland livmoder, rektala suppositorier.

Allt populärare gribolechenie på grund av närvaron i vissa svampar som Golovach, enoki, Birch Chaga, Reishi, Shiitake och Meytake, Cordyceps cancer komponenter.

Det rekommenderas att förebygga prostatacancer dagligen:

 • ät torkad svamp och tugga den noggrant;
 • att dricka en drink - Kopor te från sprayens löv efter jäsningen.

Sprayens löv har inga toxiska egenskaper och avkotning eller infusion av dem kan tas under lång tid från prostatakörtelns adenom och onkologi.

För att få te (teblad) från sprayens löv behöver du lite podvyat, vrid sedan in i flagellan tills juicen är tilldelad. De är täckta med en fuktig trasa och göras i 6-8 timmar på en varm plats. Därefter blir varje flagellös svart och lukten av frukt förvärvas. De skärs, placeras i en ugn och torkas vid en temperatur av 40-50 ° C. En sådan svetsning i en behållare med ett tätt stängande lock lagras. Brew istället för te och dryck hela dagen utan att dosera.