Huvud
Symptom

Laserförångning av prostata adenom: indikationer, essens och förberedande stadium

Godartad prostatahyperplasi är en ganska vanlig patologi bland den manliga befolkningen. Från utvecklingen av adenom är inte försäkrad av någon representant för en stark hälsa av samhället, men enligt statistiska data är män mer benägna att utveckla en tumör som är äldre än 50 år.

Patologi är obehaglig, kännetecknad av nedsatt urinering, försvagad styrka, obehag och smärtsamma känslor.

Sjukdomen kräver omedelbar behandling. Ignorering av symtomen, såväl som otillräcklig behandling, är fylld av utvecklingen av komplikationer.

Modern medicin har ett stort antal verktyg och metoder för behandling av godartad hyperplasi. Vissa människor använder läkemedel för att bekämpa sjukdomen, andra söker hjälp av en läkare. Det bör emellertid förstås att det är möjligt att avlägsna tumören endast vid komplex och korrekt utvald terapi - användningen av mediciner och kirurgisk behandling.

I dag blir läkare mer och mer tilldelade män med godartad prostatahyperplasi, med hjälp av en ny typ av radikal tumöravlägsnande - holmievo-laser-enukleation. Laserförångning av prostata adenom är ett av de mest effektiva sätten att ta bort neoplasmen. Många positiva svar hos män i forumet, som lyckades bli av med patologi med hjälp av förångning, är bevis på effektiviteten hos tekniken.

I vilka fall är tillämpningen av metoden

Operationen utförs strikt i närvaro av indikationer.

Laserförångning av prostata adenom föreskrivs i följande fall:

 • när körteln förstoras till 80 ml;
 • ineffektivitet eller låg effektivitet av läkemedelsbehandling;
 • i närvaro av svår smärta vid urinering
 • med svår erektil dysfunktion.

Laserförångning av prostata adenom tillsammans med indikationerna har också kontraindikationer. Inte utsett en operation för personer som lider av: akut inflammation, njursvikt, särskilt njursvikt, VAR sjukdomar, inklusive astma, bronkit, leversjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Tekniken tillämpas inte om patienten nyligen har haft stroke eller hjärtinfarkt.

Kärnan i förfarandet

En ny radikal teknik, kallad laserförångning, är avdunstningen av körtelvävnad genom laserstrålning.

Idag är lasern på listan över de mest använda teknikerna för operativ terapi av olika patologier. Bred tillämpning av metoden beror på ett litet antal postoperativa komplikationer och blodlöshet under det kirurgiska ingreppet.

Fördelar med andra terapier

Tekniken är mycket effektiv och effektiv.

Laserförångning av prostata adenom har många fördelar jämfört med andra typer av terapi. De inkluderar:

 • överkomligt pris på behandlingen;
 • Inget behov av generell anestesi, vilket hjälper till att undvika allvarliga konsekvenser.
 • blodlöshet (under proceduren liksom efter det finns ingen risk för blödning);
 • frånvaro av smärtsamma känslor, normalisering av urinering och erektion (resultatet är synligt omedelbart efter ingreppet);
 • minimal risk för återfall
 • låg belastning på CAS;
 • kort återhämtningsperiod
 • möjlighet till äldre patienter.

Förberedelser för förfarandet

Förberedelserna är i samtal med en läkare. En man berättas om alla nyanser av förfarandet, och varnar även om eventuella komplikationer och risker. Efter intervjun är ett antal studier tilldelade. Tilldela forskning: en allmän analys av urin och blod, biokemiskt blodprov, koagulogram, EKG, ultraljud i hjärtat.

De två sista provningarna genomförs 5 dagar före operationen. Om överträdelser upptäcks i CAS-funktionen krävs samråd med kardiologen. Om det finns allvarliga problem med blodkoagulabilitet, eller om patienten förbrukar läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra, avbokas de två dagar före operationen.

anestesi

Laserförångning av godartad hyperplasi kräver anestesi. Typ av anestesi bestäms under en konversation med en läkare på grundval av information om förekomsten av samtidiga patologier. Det finns lokal och allmän anestesi. Med en lokalbedövning som injiceras i ländryggen. Patienten med lokalbedövning är medveten, men känner inte kroppen under midjan. Denna variation är många gånger bättre än allmänbedövning, eftersom den inte är förknippad med en omfattande lista över komplikationer.

Allmänna anestesi består i införandet av en bedövningsmedel i en ven eller en speciell mask. Patienten är medvetslös samtidigt.

Behandling av prostataadenom med laser: operationens gång, konsekvenser, rehabilitering

Metoden att behandla prostata adenom med en laser är icke-kontakt och involverar användningen av lokalbedövning. Under operationen avdunstas tumören delvis, vilket hjälper till att återställa urinrörets lumen.

Behandling av prostataadenom med en laser är effektiv och effektiv. Efter operationen är risken för återkommande sjukdom minimal. Varaktigheten av den laserassisterade proceduren är i genomsnitt en timme.

Behandling av prostata adenom med en laser är att använda ett lasersystem. Tack vare den senaste tekniken är det möjligt att producera en stråle av önskad längd genom ljusstyrspetsen. Det är han som fördämmer de övervuxna vävnaderna. Dessutom utför lasern moxibustion av blodkärl och skadade vävnader.

Strålen tränger in i två millimeter djup, så manipuleringen är tyst. Denna teknik hjälper till att säkerställa högfrekvent eliminering av det drabbade området. Som ett resultat noteras en partiell excision av tumören, restaurering av urinröret och normalisering av urinering och erektion. Manipulationen är helt blodlös, dessutom, när man behandlar prostataadenom med en laser är risken för komplikationer minimal.

Under operationen sätts ett resektoskop (ett rör med elektroslingor, en laser och ett optiskt system) genom urinröret. Berörda områden förångas. Under laserns verkan upphettas cytoplasman hos adenomcellen. Sedan bringas det till kokpunkten och ihålig förstöring.

För att minimera trauman av friska vävnader, är körteln konstant bevattad med vätska (det injiceras och härledas av ett speciellt system vid resektoskopi). Tillsammans med vätskan tas tumörens patologiska nekrotiska vävnader bort. Evaporera tumören i lager, på samma djup. (1 mm).

Eventuella komplikationer

Varje radikal behandlingsmetod är förknippad med en risk för komplikationer. Laserterapi är inget undantag.

Terapi av adenom med en laser är fylld med:

 • urininkontinens, urininkontinens
 • brinner i urinröret och rektum
 • blodig utsläpp
 • erektil dysfunktion
 • skada på prostata och urinblåsan;
 • impotens;
 • kasta sperma i blåsan;
 • striktur av urinröret.

Nästan alla komplikationer av laserförångning är kortlivade. Brännande och smärtsamma förnimmelser i urinröret försvinner i regel i en månad urininkontinens - efter två till tre dagar, orenheter i blodet - om en vecka. Erektil funktion efter operation normaliseras ungefär efter utgången av en månad eller två.

Rehabiliteringsperiod

Efter operationen observeras patienten av medicinsk personal i flera dagar.

Då är han urladdad. Det bör förstås att full återhämtning sker efter slutet av rehabiliteringsperioden.

Det är från rehabilitering som ett ytterligare villkor och välbefinnande för en man beror, liksom restaureringen av det genitourinära och reproduktiva systemet.

Efter laserförångning, med målet om snabb normalisering av välbefinnande och slutgiltig återhämtning, rekommenderas experter att följa följande rekommendationer:

 1. De första två dagarna av proceduren är förbjudna att äta. Det är endast tillåtet att dricka vatten, minst två och en halv liter. Detta kommer att underlätta avlägsnandet av resterna av de drabbade vävnaderna från kroppen och en tidig förbättring av välbefinnandet.
 2. Under den första veckan efter proceduren föreskrivs användning av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel.
 3. Det är nödvändigt att tvätta blåsan (om det finns en kateter). För att göra detta använd Furatsilin eller klorhexidin. Efter manipulation bör urinsamlingen ändras. I frånvaro av en kateter utförs sköljning med användning av ett speciellt munstycke.
 4. Under rehabilitering bör du anpassa kosten: att överge användningen av feta, salta, skarpa rökträtter, snabbmat, halvfabrikat, godis och kaffe. Dieten bör berikas med vitaminiserade naturprodukter, grönsaker och frukter.
 5. Det rekommenderas att överge dåliga vanor, inklusive att röka och dricka alkoholhaltiga drycker.
 6. Du kan inte ha sex under de första tre veckorna efter proceduren.
 7. Du kan återuppta överföringen av pengar bara två månader senare.

Överensstämmelse med alla dessa rekommendationer kommer att bidra till en snabb återhämtning, normalisering av tillståndet och välbefinnandet, förbättring av det genitourinära och reproduktiva systemet.

Laserförångning av prostata adenom: Hur är det gjort, var kan jag göra i Moskva

Laserförångning av prostata adenom utförs utan snitt, endoskopiskt. Detta är ett lågt traumatiskt förfarande, en mild teknik för manlig styrka. Kirurgen övervakar alla sina handlingar på monitorn. Procedurens varaktighet är betydligt mindre än vid alternativa kirurgiska ingrepp, och rehabiliteringsperioden är lättare och snabbare.

Kärnan i laserförångning

Laserinstallationer har förbättrats avsevärt de senaste åren. Idag, med hjälp av en laser, utförs specialister ett brett spektrum av manipuleringar på prostata, som passerar blodlöst och inte provocerar utvecklingen av postoperativ blödning.

Laserförångning är en modern teknik för kirurgisk korrigering i prostata adenom, vilket utförs genom att införa instrumentet genom urinröret utan snitt och blodförlust. Med denna metod kan du kvalitativt och snabbt eliminera de viktigaste symtomen på sjukdomen, normalisera funktionen av urinering.

Komplikationer efter förångning är mycket sällsynta. huvud vittnesbörd till förfarandet:

 • volymen av prostataadenom är 30-80 ml,
 • nedsatt funktion av urinering,
 • genomförd läkemedelsterapi gav inte en positiv effekt,
 • smärta vid urinering och samlag.

Det är nödvändigt att förbereda sig för operationen, ta provningarna.

Det finns flera metoder för att genomföra laserförångning:

 1. Kontakta förångning Det används i närvaro av prostata hos tumörer med en volym på upp till 30 ml.
 2. Kontakta laserresektion.
 3. Interstitiell laserkoagulation.

Förberedelser för en operation

Förberedelserna för operationen innefattar leverans av följande prov:

 • en allmän analys av blod och urin,
 • en studie om bestämning av blodtyp, Rh-faktor,
 • TRUSY prostata,
 • EKG,
 • Terapeuten bygger på alla utredda studier en slutsats om patientens allmänna hälsa och skickar den till kirurgen.

På operationsdagen ska patienten inte dricka och äta. Rengöringsenema utförs obligatoriskt. Efter proceduren måste patienten hållas under medicinsk övervakning i flera timmar. I de flesta fall kan mannen på samma dag återvända hem. Observera att du inte kan sitta ner efter operationen, det beror på användning av lugnande medel.

Hur fungerar proceduren?

Laserförångning utförs genom en icke-kontaktmetod under lokalbedövning. Det skadade adenomet avlägsnas (indunstas) delvis och därmed återställs urinröret i urinröret. Förfarandet varar ungefär en timme, varefter patienten övervakas i flera timmar.

För förångning används ett speciellt lasersystem som avger en stråle av en viss längd. Systemet är utrustat med en flexibel ljusguide med en speciell spets, med vilken förångningen utförs. Läkaren avlägsnar prostata vävnad selektivt samtidigt som han bränner blodkärl och vävnader. Tekniken minskar risken för blödning betydligt. Lasern tränger in i vävnaden inte djupare än 1 mm, så indunstning sker skikt för skikt. Specialisten har möjlighet att ta bort det önskade området av skadad vävnad med hög noggrannhet.

Den höga noggrannheten hos alla manipuleringar utesluter möjligheten till perforering (punktering) av kapseln i prostata, bukväggen och urinblåsan. Resultatet av operationen är en partiell excision av prostata adenom, restaurering av urinrörets smalare lumen. Tekniken gör det möjligt att ta bort vävnader som är nästan blodlösa, vilket i viss mån minskar risken för postoperativa komplikationer.

fördelar laserförångning före andra metoder för att utföra en operation på prostataadenom:

Kirurgen indunstar i skikt de nödvändiga delarna av prostata vävnaden.

 1. Blodlöst förfarande.
 2. Patientens snabba rehabiliteringsperiod.
 3. Ureterkateteriseringstiden är vanligen endast 24 timmar.
 4. Risken för att utveckla erektil dysfunktion är minimal.
 5. Förmåga att utföra operation på poliklinisk grund.
 6. Snabb förbättring av männs allmänna tillstånd.

Vad händer efter operationen?

Om patienten känns väl efter operationen får han dricka icke-kolsyrat rent vatten. Fram till slutet av dagen är det rekommenderat att dricka ca 1,5 liter vatten, detta är nödvändigt för att återställa funktionen av urinering. Du kan ta mat endast nästa dag efter operationen.

Vanligtvis ordinerar läkaren en kurs av antibiotikabehandling i minst tio dagar. Också efter operationen är det nödvändigt att tvätta urinröret för att avlägsna blodproppar, detta kan göras med en lösning av furacilin. Efter förångning placeras en kateter i urinröret. Efter avlägsnande av katetern återställs urineringsfunktionen tillräckligt snabbt.

Var kan jag utföra laserförångning i Moskva?

Vi erbjuder dig en översikt över kliniker i Moskva, där du kan genomföra laserförångning av prostata adenom:

Förångning av prostata adenom

Godartad prostatahyperplasi (BPH). Denna diagnos hördes av mer än hälften av de manliga företrädarna äldre än 55 år. Risken för sjukdomen växer i direkt proportion till ökningen i åldern, och över tiden blir över 80% av männen offer för sjukdomen.

Bland de allmänt använda metoderna för behandling av prostata adenom bör tilldelas endoskopisk kirurgi, inte sämre än effektiviteten av öppen kirurgisk ingrepp och överlägsen medicinering. Transuretral förångning av prostata adenom är en av de ledande resultaten vid behandling av BPH.

Anatomiska egenskaper och orsaker till utveckling

Prostatakörteln är en av de delar av genitalapparaten hos mannen som är direkt knuten till blåsan. Eftersom de former av ökande prostata frisk vävnad snarare elastisk kapsel, är dess ökning övervägande i riktning av blåsan som orsakar fångade av urinröret och efterföljande problem med urinering.

Tillväxten av prostata adenom karakteriseras av bildningen av en eller flera noduler och förekommer i 3 steg:

 1. Mikroskopisk. Karakteriserad av avsaknad av svåra symptom med en uppenbar ökning i körteln.
 2. Makroskopisk. Det finns ömhet, svårighet med urinering, utseendet av resterande urin.
 3. Clinical. I det tredje skedet uppträder atony av muskelskiktet i blåsan, komplikationer utvecklas (njurssten sjukdom, pyelonephoit, njursvikt).

Fram till nu har orsakerna som framkallar den ökade uppdelningen av prostatakörtelceller inte studerats fullt ut, men följande faktorer tycks spela en roll i adenomtillväxten:

 • obalans i förhållandet mellan manliga och kvinnliga könshormoner (androgener och östrogener) i människans kropp;
 • en ökning i koncentrationen av dihydrotestosteron, som aktiverar syntesen av ämnen som stimulerar celltillväxt (adenombildning);
 • rökning;
 • övervikt;
 • låg sexuell aktivitet.

Egenskaper och fördelar

Transuretral förångning av prostata adenom är ett blodlöst kirurgiskt ingrepp som utförs, liksom alla minimalt invasiva metoder, genom urinröret. Hittills har denna metod rättvist konkurrerande positioner med avseende på sådana allmänt använda tekniker som:

 • transuretral resektion (TUR);
 • holmiumlaserukle-ring av adenom;
 • öppen adenomektomi.

Denna typ av operation kan betraktas som den säkraste, eftersom det tillåter dig att utföra proceduren även i närvaro av svåra åtföljande patologier:

 • akut njurinsufficiens
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • hjärtsvikt;
 • diabetes mellitus.

Kärnan i förångningsmetoden är den så kallade "evaporationen" av vävnader genom el eller laser. Beroende på den teknik som används för förångning utmärks följande typer:

 • electrovaporization;
 • laserförångning med koagulering (fotoselektiv);
 • laserförångning med hjälp av EVOLVE180-tekniken.

Transuretral elektroförångning (TUV)

Denna metod är baserad på effekterna av kirurgisk teknik som används för transuretral resektion (TUR), men till skillnad från den senare inte gäller en stålslinga, matas med högfrekvent ström, och en minirullelektrod kallas vapotrod.

Vapotrod är en unik design, utrustad med spår som främjar expansion av urinröret. När vapotroda kommer i kontakt med prostatakörteln ökar temperaturen i den intracellulära vätskan omedelbart vilket leder till ångbildning. "Kokning" av vätska i vävnader leder till förstörelsen av cellmembranen och deras efterföljande limning, vilket förhindrar risken för blödning (koagulationseffekt).

TUV-metoden, i nivå med TUR, ger en fullständig och omedelbar eliminering av alla symtom vid borttagning av prostata adenom. Den positiva sidan av metoden för elektrisk polarisering är:

 • relativ tillgänglighet
 • förmågan att fullständigt upprätthålla sexuell funktion
 • minimal mängd biverkningar;
 • snabb återhämtning.

Foto-selektiv laserförångning

Behandling av prostata adenom med hjälp av högteknologiskt system Grene Light, är den minst traumatiska metoden för alla som används idag. Grön Light-systemet består av optisk fiberutrustning som levererar strålkastare i form av en laserstråle med en effekt på 80 W genom ett cystoskop till prostata. Strålens riktning säkerställer förångningen av prostata i tre riktningar samtidigt, vilket påverkar kärnans mitt- och laterala lobar.

Våglängden 532 nm och absorptionsdjupet 800 μm ger hög effekt inuti vävnaderna, vilket bidrar till den höga intensiteten av "evaporation". Ett extremt effektivt tillägg till lasern är tunna sömmar som bildas i vävnader som i kombination med hemostas gör det möjligt att genomföra en nästan blodlös procedur.

Kirurgisk ingrepp utförs med prostatakörteln, högst 60 ml, på poliklinisk grund. Efter avslutad procedur känner patienterna stor lättnad och positiv dynamik vid bedömningen av tillgängliga symtom. Alla negativa känslor efter operationen bedöms som minimal och kortlivad.

Möjliga komplikationer inkluderar:

 • diuretiska fenomen;
 • retrograd ejakulation (kasta sperma i blåsans hålrum);
 • återkommande tillväxt av adenomatös vävnad.

Den negativa sidan av adenomavlägsnande med hjälp av fotoselektiv laserförångning är prostataens begränsade storlek, detta beror på laserstrålens lilla penetrationsdjup.

Laserförångning med EVOLVE180-teknik

Tekniken för att utföra endoskopisk ingrepp är nästan identisk med liknande operationer. Användningen av den senaste lasertekniken, som har en effekt på 180 W och en våglängd på 980 nm, kan dock avsevärt förbättra processens effektivitet.

Laserenheten har en krökt spets på en flexibel fiber, med vilken förångningen utförs under kirurgens ögon. Hela processen läkaren ser på bildskärmen. På grund av den höga effekten hos den använda lasern utförs indunstningen av vävnaderna med en hastighet av ca 4 g per minut, med samtidig bildning av en koagulationszon.

Ökad våglängd, jämfört med grönt ljus systemet tillåter inte bara att öka graden av avdunstning, men också för att minimera risken för omgivande vävnad. Denna effekt är förknippad med en hög absorption av strålning med vatten och hemoglobin.

Till skillnad från system Grönt ljus, som har en våglängd av 532 nm absorberas väl in i hemoglobin och signifikant sämre i vattnet, vilket leder till förångningsytan och god koagulering våg av 980 nm absorberas betydligt bättre i vattnet, gör det möjligt att öka djupet av förångning, undvika blödning.

Teknik för laserförångning

Avdunstning av adenomatösa vävnader görs skikt för skikt. Tyger som har genomgått förstörelse tvättas ut ur blåsans hålighet med tvättvätska. Beroende på det faktum att absorptionen djupet för lasern konstant vid 1 mm eller mer, finns det ingen risk för skärning av överflödig vävnad, vilket ofta inträffar när den varma slingan när TUR.

Laserförångning av förstorade prostatfraktioner utförs samtidigt (med hjälp av Grene Light Technology) eller alternativt (med användning av EVOLVE180). I det senare fallet börjar de med den mest uttalade fraktionen, djupt in i blåsan (det är vanligtvis den genomsnittliga andelen). Efter avlägsnande av mittloben, fortsätt till avdunstning av lateral.

En krökt ljusstyrning undviker skada på den tuberkel- och sfinkterapparaten under proceduren. Som ett resultat av detta arbete, förvärvar den normala urinröret en bredd av ca 3 mm och avsaknad av biverkningar, såsom erektil dysfunktion, urininkontinens och retrograd ejakulation.

Återhämtningsperiod

Återhämtningsperioden efter endoskopisk behandling kan ta så mycket tid som efter en öppen operation för att ta bort prostatan, det vill säga ca 2 månader. På grund av frånvaron av snitt, minimalt blodförlust samt spinalanestesi är återhämtningsperioden dock mycket lättare för patienten.

Under rehabiliteringsperioden bör följande regler följas:

 • helt utesluta tyngdlyftning och plötsliga kroppsrörelser;
 • konsumera stora mängder vätska;
 • hålla sig till en diet som utesluter saltad, stekt och rökt mat
 • att genomföra en kurs av antibiotikabehandling
 • avstå från sexuell aktivitet i 1 månad
 • helt överge alkohol och cigaretter;
 • Att i den dagliga rutinen inkludera obligatoriska promenader i frisk luft eller fysisk utbildning.

Trots sådana stora prestationer av medicin, i sällsynta fall tillåter kirurgiskt ingripande inte att uppnå de önskade resultaten. Detta sker vanligtvis vid snabb återkommande tillväxt av adenomatös vävnad. Vid upprepad upprepad behandling av patienten används en prostatisk stent för att expandera urinröret, vilket inte tillåter att blockera urinrörets lumen.

Laserförångning av prostata

Laserförångning av prostata - En typ av endoskopisk kirurgisk behandling av prostata adenom, där faser av hyperplasi avlägsnas genom laser genom indunstning. Tekniken kan användas både separat och i kombination med transuretral resektion av prostata. Den används för små prostata adenomer. Laserförångning av prostata är den minst traumatiska typen av kirurgisk ingrepp i denna patologi. Den utförs på ett sjukhus under ryggradsbedövning eller generell anestesi. Ytterligare behandling utförs på poliklinisk grund. Risken för komplikationer är låg, blödning, erektil dysfunktion och striktur i urinröret är möjliga.

Laserförångning av prostata - En typ av endoskopisk kirurgisk behandling av prostata adenom, där faser av hyperplasi avlägsnas genom laser genom indunstning. Tekniken kan användas både separat och i kombination med transuretral resektion av prostata. Den används för små prostata adenomer. Laserförångning av prostata är den minst traumatiska typen av kirurgisk ingrepp i denna patologi. Den utförs på ett sjukhus under ryggradsbedövning eller generell anestesi. Ytterligare behandling utförs på poliklinisk grund. Risken för komplikationer är låg, blödning, erektil dysfunktion och striktur i urinröret är möjliga.

Laserförångning av prostata är en modern, minimalt invasiv teknik som ligger nära transuretral resektion av prostata (TUR). Båda ingrepp utförs utan snitt, med hjälp av ett resektoskop, som sätts in i urinröret. Resektoskop är ett ihåligt rör utrustat med utrustning för att belysa operativfältet och överföra visuell information till bildskärmen. Inuti röret sätter in specialverktyg - en slinga (med transuretral resektion) eller en laser (med laserförångning av prostata).

Med hjälp av en slinga avlägsnar andrologen bitar av förändrad prostata vävnad, förångar områdena av hyperplasi med hjälp av en laser. Nackdelen med förångning är att öka kostnaden för behandling, fördelar - minska rehabiliteringsperioden, desto lägre sannolikheten för blödning, erektil dysfunktion och retrograd ejakulation. Beroende på storleken av adenom och andra faktorer genom att använda en av de tre laser prostata förånga alternativ: kontakt förångning, kontakta laser resektion och interstitiell laser koagulering. Med stora adenom kombineras förångning med retrograd resektion av prostata.

Indikationer och kontraindikationer

Indikation för operation är prostata adenom med en orgelvolym från 30 till 80 kubikcentimeter. Förteckningen över ytterligare indikationer för prostata laser förångning, bevis på dekompenserad sjukdom, fel i konservativa terapi och behovet av kirurgiskt ingrepp inkluderar hematuri, utseende av kvarvarande urin i blåsan, frekventa infektioner i det urogenitala området och blåsstenar. På grund av att minska risken för blödning, jämfört med TURP prostata laser förångning preferens i patienter som får långtids antikoagulation, som lider av lungsjukdomar och sjukdomar i det kardiovaskulära systemet. Med en ökning i prostatavolym av 30 cm ^ som visas förångning kontakt när stora områden av hyperplasi - kontaktlaser resektion eller interstitiell laser koagulering.

Laser förångning av prostatakörteln är kontraindicerat i volym mer än 80 kubikcentimeter, cancer i prostata, avsmalnande och deformationsegenskaper av urinröret, åderbråck blåsan hals, akuta infektioner, genitala och urinvägs (uretrit, cystit, orkit, etc). Allmänna kontraindikationer för laser förångning av prostatasjukdom är terapeutiskt kompenserad, akuta infektioner, nyligen genomgången hjärtinfarkt och lokala variga processer.

Förberedelser för laserförångning

När du gör diagnosen, bestämma storleken och scenen hos adenomen, använd data för digital undersökning, ultraljud av prostata och urofluometri. För att upptäcka infektiösa komplikationer utförs ett smet från urinröret och utsöndring av prostata före laserförångningen av prostata. För att utesluta onkologisk skada på prostatakörteln bestäms nivån av PSA, i tvivelaktiga fall utförs en biopsi av organet. Vid behov kompletteras granskningsprogrammet med cystoskopi, cystografi, excretoryurografi och andra diagnostiska förfaranden.

Dessutom före laser förångning av prostatan utförs standard allmän undersökning, som inkluderar kliniska och biokemiska blodprover, klinisk urin, tester för blodburen infektion och koagulering. Om laserförångning av prostata kommer att utföras under generell anestesi, hänvisas patienter till bröströntgen och elektrokardiografi. Vid lokalbedövning är dessa studier föreskrivna för äldre och senila patienter och patienter som lider av lung- och hjärtsjukdomar.

Riktningen för laserförångning av prostata ges efter samråd med terapeuten. Vid behov utförs ytterligare undersökning och somatisk patologi behandlas. Särskild förberedelse för operation är inte nödvändig. En vecka före laserförångning av prostata rekommenderas patienter att tillfälligt sluta ta antikoagulantia. Patienter är vanligtvis inlagda på interventionsdagen eller 1-2 dagar före förfarandet. Före operationen under anestesi rekommenderas det att avstå från att äta och dricka i 8 timmar. Tarmen rengörs med enema.

Metod för genomförande

Patienten placeras på ryggen i gynekologisk position. Ett resektoskop sätts in i urinröret. Urin från blåsan avlägsnas, kroppshålan är fylld med furatsilinom eller saltlösning. I processen med laserförångning av prostata exponeras den modifierade vävnaden för en grön laser eller en diodlaser, under vilken verkan av vätskan från cellerna indunstas och själva cellerna förstörs. Samtidigt koagulerar lasern blodkärlen i vävnaden, vilket minskar risken för blödning under laserförångning av prostata jämfört med andra metoder.

Hastigheten för vävnadsavlägsnande med en grön laser är upp till 2 gram per minut, med en diodlaser - upp till 3-4 gram per minut. Den totala varaktigheten av operationen, som regel, överstiger inte 1 timme. Under laserförångning av prostata, tar doktorn vanligtvis först bort den genomsnittliga andelen adenom och sedan laterala. Sedan tar andrologen bort resektoskopet och sätter in katetern i patientens urinblåsa. För att minska sannolikheten för att utveckla och inflammatoriska komplikationer av akut urinretention som orsakas av urladdning av nekrotisk vävnad genom urinröret, vissa kirurger vid det slutliga steget prostata laser förångning substitut slingan och bär laser transuretral resektion av nekrotiska massorna.

Efter laserförångning

Efter operationen transporteras patienten till avdelningen och efter några timmar släpps de hem. Med stora adenomer, samtidig patologi, kombination av förångning och transuretral resektion utförs behandling under stationära förhållanden. Katetern avlägsnas 1-5 dagar efter laserförångning av prostata. Under de närmaste dagarna är det möjligt att fläcka urinen med blod. Patienten rekommenderas att dricka en tillräcklig mängd vätska och tömma blåsan regelbundet, för att undvika översträckning. Patienten uppmanas att ge upp i 1 månad från fysisk ansträngning och sexuell aktivitet.

komplikationer

Riklig blödning efter laserförångning av prostata uppträder sällan. En ganska uttalad dysuri som orsakas av bildandet av en nekrotisk scab i stället för indunstad vävnad detekteras hos ungefär en tredjedel av patienterna. I 7% av patienterna som genomgått laserförångning av prostata utvecklas inflammatoriska komplikationer, medan 6% upplever tillfällig urininkontinens. Urininkontinens och dysursfenomen passerar oberoende, med inflammatoriska komplikationer krävs antibiotikabehandling. De långsiktiga resultaten av laserförångning av prostata är bra. Erektil dysfunktion och retrograd ejakulation är sällsynta.

Kostnad för laserförångning av prostata i Moskva

Denna kirurgiska teknik är den mest försiktiga metoden att behandla små adenom i prostatakörteln. Det genomförs i stora tvärvetenskapliga kliniker och specialiserade centra i huvudstaden, kräver tillgång till endoskopisk utrustning. laser förångning av prostata pris i Moskva beror på naturen av interventionen (isolerad avdunstning eller förångning i kombination med TURP), anestesi artvarianter behandling (öppenvården eller sluten), och varaktigheten av hospitalisering. Kostnaden kan påverkas av andrologistens kvalifikation och den medicinska institutions organisatoriska och rättsliga status.

I Moskva är laserförångning av prostatan 87953r. (i genomsnitt). Förfarandet kan slutföras på 25 adresser.

Hur utförs laserförångning av prostata adenom?

Många män som har godartade neoplasmer genomgår laserförångning av prostata adenom. Operationen utförs utan intrakavitär ingrepp med användning av endoskopisk utrustning. Malotravmatic metod gör det möjligt för dig att spara den manliga potensen. På grund av operationens hastighet och avsaknaden av signifikanta biverkningar är rehabilitering mycket snabbare.

Till vem utför operationen?

Den kirurgiska lasern påverkas inte i alla fall. Läkaren bestämmer sig för att utföra ett sådant ingrepp med en körtelvolym på minst 30 och inte mer än 80 ml. Om det finns en större godartad tumör kan metoden kombineras i en transuretral resektion.

Förfarandet utförs för alla patienter oavsett ålder. På grund av koagulering av kärl med laserstråle förekommer inte postoperativ blödning. Detta minskar sannolikheten för komplikationer och utvecklingen av anemi. Därför, förutom att ta järn till män är inte nödvändigt. Dessutom kan du inte sluta behandlingen med läkemedel som behövs för att späda blodet.

Således krävs flera villkor för laserbehandling:

 • adenom har en volym av högst 80 ml;
 • behandling med medicinering fungerar inte;
 • mannen känner en akut kränkning av urinfunktionen;
 • Vid tömning av urinblåsan observeras smärta.

Kärnan och priset för förfarandet

Under senare år har det skett en förbättring i apparaten för laserbehandling. Detta gör att du kan utföra operationer med en laser utan blödning och blödning efter operation.

Det finns flera metoder för att ingripa med en laser.

 1. Med neoplasmer, vars volym inte överstiger 30 ml kan kontaktförångning utföras.
 2. I närvaro av större adenomer indikeras kontaktreserektion.
 3. Vissa män tilldelas interstitiell laserkoagulation.

Förfarandet präglas av ett relativt högt pris. Det varierar från 10 000 till 50 000 rubel, beroende på männens bostadsområde. I Moskva kostar den dyraste laserförångningen 150 000 rubel.

Förberedande verksamhet

Före operationen måste patienten genomgå en omfattande undersökning. Han måste donera blod, urin och en hemlighet för att identifiera den inflammatoriska processen och utvärdera deras prestanda.

Före operationen genomgår patienten en omfattande undersökning och test

Eftersom laserförångning är, om än en minimalt invasiv, men operation, bestäms en blodgrupp och en Rh-faktor nödvändigtvis. Detta är nödvändigt för att plocka upp blod vid plötslig blödning.

Andra metoder innefattar transrektal ultraljud. Patienten ges också ett EKG.

Baserat på resultaten från alla analyser måste terapeuten dra fram en slutsats. Dokumentet föreskriver det allmänna villkoret för mannen, hans beredskap för operationen. Slutsatsen bör ges till kirurgen.

Innan manipulation utförs, borde en man inte äta eller dricka. Patienten måste rengöra ändtarmen med en lavemang.

Framsteg av operationen

Indunstning av en godartad neoplasma med hjälp av en laser utförs utan direktkontakt med den drabbade håligheten. Patienten genomgår lokalbedövning.

Under förfarandet används ett speciellt lasersystem. Det ger strålar av en viss längd. Avdunstningen utförs med hjälp av en flexibel ljusstyrning, i slutet av vilken det finns en liten anordning.

Under förångning observeras selektiv avlägsnande av vävnader, cauterization av blodkärl för att förhindra blödning. Laserens penetrationsdjup är upp till 1 mm. Därför utförs en skiktad effekt.

En speciell egenskap hos proceduren är förmågan att noggrant ta bort skadade vävnader. Därför påverkas inte friska celler.

Den skadade prostatakörteln avdunstar delvis. Detta gör att du kan återställa kanalens lumen och normalisera urinflödet.

Laserförångning av prostata adenom

Förfarandet sker inom en timme. Efter detta måste patienten under en tid av läkare vara under överinseende av läkare.

Fördelarna med förångning

På grund av den höga noggrannheten hos alla operationer under operationen är perforering (punktering) av prostata-kapseln, bukväggen, blåsan ej tillåten. Resultatet är att adenomet delas ut delvis, vilket gör att du kan återställa urinrörets smalare lumen.

På grund av möjligheten att ta bort vävnader utan blod är komplikationer efter operation mycket sällsynt. Därför är översynerna efter sitt beteende i de flesta fall positiva.

Det finns några fördelar med laserindunstning i jämförelse med andra driftsmetoder. De inkluderar:

 • blodlöshet av intervention
 • snabb rehabilitering av män
 • installation av en kateter i urinväggen och blåsan för en dag;
 • bevarande av erektion hos män
 • polikliniska kirurgiska tillstånd
 • snabb återhämtning av olika system i kroppen, inklusive prostatakörteln.

Eventuella komplikationer

Läkare anser laserförångning den mest försiktiga metoden att eliminera prostata adenom. Därför uppstår följaktligen inte komplikationer efter genomförandet.

Det är emellertid omöjligt att helt utesluta möjligheten att utveckla negativa konsekvenser.

 1. Efter operation kan en godartad neoplasma återkomma. I det här fallet behöver du en andra behandling efter 5-10 år.
 2. Vissa män utvecklar erektil dysfunktion. Denna komplikation är mycket mindre vanligt än andra negativa konsekvenser.
 3. Läkare noterar risken för retrograd ejakulation. Under tiden går sperma inte ut, utan släpps ut i urinblåsan.
 4. Vissa patienter lider av kikatricial inskränkning av urinväggen på grund av kvarvarande ärr på operationsplatsen.

För att undvika risken för negativa följder måste patienten noggrant följa rekommendationerna från den behandlande läkaren.

För att undvika negativa konsekvenser, följ alla läkares rekommendationer!

Rehabiliteringsperiod

Efter operationen behöver patienten besöka polikliniken för en tid för att utföra rehabiliteringsbehandling. Den första dagen av rehabilitering, en man borde ge upp att äta. Endast vätskeintag är tillåtet.

Vatten under denna period ska vara full minst 2,5 liter per dag. Detta kommer att eliminera risken för diurese. På grund av urinflödet återställs den normala storleken på urinröret.

Patienten måste genomgå medicinsk behandling. Bland drogerna tilldelas antiinflammatoriska läkemedel och antibiotika. Detta kommer att göra det möjligt för prostatakörteln att återhämta sig snabbare efter att tumören tagits bort.

Under de första tre dagarna tvättas blåsan. Antiseptiska lösningar används för detta. De härledar sönderfallsprodukter och fibrer som har ackumulerats i kroppen under utveckling av patologi.

För tvättning gäller Fracilin eller klorhexidin. Med en kateter kan du göra det utan svårighet. Efter det kommer det bara vara nödvändigt att byta urinalerna.

Om det inte finns någon kateter utförs sköljning med ett speciellt munstycke. Katetern behövs för att avlägsna kvarvarande vätska.

Operationen kräver inte sjukhusvistelse av en man. Det utförs på ett sjukhus utan vidare behandling i avdelningen. En man kan återvända hem i kväll. Men det är viktigt att stanna under ledning av läkare i flera timmar efter laserterapi.

Det är värt att beakta att körning efter förångning är förbjuden. Detta beror på användning av sedativa.

Hemma måste du övervaka kostens sammansättning. För att utesluta är det nödvändigt att använda:

 • stekt mat;
 • feta livsmedel;
 • salta produkter;
 • kryddig mat.

Under de första två till tre veckorna är fysiska aktiviteter, tyngdlyftning och sexliv kontraindicerat.

Laserförångning är en effektiv och säker metod. Hon utses av läkaren efter en omfattande undersökning.

I vilka situationer är laserförångning av prostata adenom effektiv?

Laserförångning av prostata adenom är ett alternativ, utförs med hjälp av en laserstråle, genom att behandla en prostatatumör hos män. Operationen utförs endoskopiskt, utan en skärning. Den teknik som används vid operation på prostatakörteln med en laser är lågtraumatisk och har en mild natur i förhållande till manlig styrka. Förfarandet är tillgängligt för kirurgens visuella kontroll på bildskärmen.

Fördelar med laserindunstning av adenom

Jag använder laserindunstning av komplikationer för prostata adenom, praktiskt taget händer inte, och förfarandet i sig har många fördelar:

 • En liten belastning på kardiovaskulärsystemet;
 • Förebyggande förfarande för att förebygga retakrad ejakulation;
 • Påverkar inte sexuell funktion och funktion av blåsan;
 • Lämplig för patienter som tar antikoagulantia
 • Ingen blodtransfusion;
 • Kontroll av oförutsedd blödning;
 • Låg bieffekter;
 • Inget obehag efter behandlingen
 • Användning av lokalbedövning
 • Snabb återhämtning från operation
 • Begränsat behov av postoperativ kateterisering
 • Behöver inte postoperativ sjukhusvistelse.

Vad händer under laserbehandling?

Med laserförångning avlägsnas vävnaderna i den förstorade prostatan genom indunstning. För operationen används speciella lasersystem som avger en kraftfull ljusstråle av en viss längd och är utrustade med en flexibel ljusguide med ett tips för avdunstning. Godartad adenomvävnad avlägsnas selektivt, koagulering (brinnande) av kärl och skikt utförs samtidigt. Detta minskar risken för blödning avsevärt under den postoperativa perioden.

Laserstrålningen kan tränga prostata adenom vävnad till ett djup av inte mer än 1 mm, så förångning sker i skikt, medan den önskade delen avlägsnas med hög noggrannhet. Detta utesluter perforeringen av kapseln i prostata, buken och urinblåsan.

Adenom som ett resultat av operationen är delvis utskuret, den smala lumen i urinröret återställs i storlek. Laserförångning gör det möjligt att ta bort signifikanta volymer av adenomvävnad som är nästan blodlösa, vilket signifikant minskar risken för postoperativa komplikationer.

Förberedande skede

Förberedande aktiviteter består i en detaljerad konversation med din läkare. Han bör informera patienten i detalj om alla subtiliteter i denna operation, om möjliga risker och konsekvenser, efter det att patienten tecknar samtycke. Därefter ger läkaren en lista med nödvändiga test.

Eventuella biverkningar

Det finns ett antal komplikationer som i sällsynta fall kan leda till förångning. Dessa inkluderar:

 • Erektil dysfunktion;
 • Utseende av allvarlig brännande känsla vid tömning av urinblåsan;
 • Bränna av yttre vävnader hos urinledare;
 • Retrograd ejakulation (en vanlig bieffekt i någon form av operation av prostata adenom, som äger rum på egen hand i flera dagar).

Kontraindikationer för laserförångning

Laserförångning är kontraindicerad hos patienter som lider av:

 • Infektionssjukdomar vid akut stadium av inflammation;
 • Leversjukdomar (i synnerhet leverfel);
 • Njursjukdom (särskilt njurfel)
 • Sjukdomar i bronkierna (i synnerhet bronkialastma);
 • Patienter som har drabbats av stroke eller hjärtinfarkt.

komplikationer

De negativa följderna av transuretral resektion inkluderar:

 • Blödning från skadade vävnader under operationen;
 • Vätskan som används för att skölja blåsan under manipulation i patientens kärlbädd.

Risken för komplikationer ökar med procedurens varaktighet. Driftstiden beror direkt på prostatavolymen. I framtiden kan patienten få konsekvenser av operation:

 • Cikatricial smalning i urinröret;
 • Utveckling av symtomen på urininkontinens
 • Störning av sexuell funktion.

Två procent av patienterna söker återbehandling i samband med komplikationer. Fem procent av patienterna som har tagit bort adenomavlägsnande med denna metod kommer för resektion.

Med öppen kirurgi liknar komplikationer den hos transuretral resektion. Efter adenomektomi tillsätts problem som associeras med metodens egenskaper:

 • Komplikationer på grund av att hudens integritet och blåsans väggar har stört:
  • Urinfistelbildning
  • Infektion av sårytor;
  • Urinläckage;
 • Långsiktig postoperativ period - upp till tio dagar.

Rehabilitering efter operation för att avlägsna prostata adenom

För att återställa patienten efter operationen markerar specialisten de beteenderegler som måste följas:

 • Riklig dryck;
 • Observation av en specialist;
 • Skarpa rörelser bör raderas.
 • Antibakteriell terapi kan ordineras;
 • Maten borde vara balanserad;
 • Undanta rätter från rationen:
  • salt;
  • stekt;
  • rökta;
 • I en och en halv månad bör du avstå från sexuell intimitet.
 • Det visas att upprätthålla en hälsosam livsstil;
 • Dagliga vandringsturer;
 • Utför en särskild uppsättning övningar.

Förångningstekniken

Patienten drivs antingen i en poliklinisk miljö eller placeras på ett sjukhus för en dag. Adenomen avlägsnas delvis och återställer urinrörets lumen. Vanligtvis är procedurens längd för partiell borttagning av prostata adenom ungefär en timme, då patienten förblir under doktors övervakning i flera timmar. Uppföljning utförs av en läkare från en poliklinik.

Förångning av prostata med en laserstråle är följande:

 1. Operationen utförs endoskopiskt, medan alla manipuleringar utförs genom urinrörets lumen;
 2. Hyperplasi avlägsnas av en riktad ljusstråle när strålen är fokuserad vid en viss punkt;
 3. Efter avslutad operation för att förånga prostata-adenom kan patienten förses med en uretralkateter;
 4. Om blåsans arbete är tillfredsställande och prostatakörteln är medelstor, kan läkaren avbryta kateterets placering.

Vad händer efter operationen?

Med normalt hälsotillstånd, efter 2 timmar efter förångningsförfarandet, får man dricka stillvatten, vilket fram till kvällen måste dricka upp till en och en halv liter. För att snabbt återställa funktionen av urinering under nästa dag efter operationen för att avlägsna körteln, måste du konsumera upp till 3 liter vätska. Äta är endast möjligt nästa dag. Terapi med antibiotika (ordinerad av läkaren) utförs vanligen i minst 10 dagar.

Efter rörelse BPH och återvinning av urinröret och urinblåsan lavage beteckna en desinfektionslösning (t ex Furacilinum) för att avlägsna kvarvarande blodproppar. En andra kateter används för att avlägsna vätska. Detta system ställs vanligen av doktorn i flera dagar efter förångningen av prostatakörteln. Efter avlägsnande av katetern återställer patienten omedelbart naturlig urinering.

Laserförångning av prostata adenom

Prostata adenom är en godartad tumör i prostata. En annan sjukdom som kallas prostatahyperplasi. Ökande, tumören komprimerar urinröret, vilket orsakar svårighet i urinprocessen. Behandlingen av denna sjukdom är en urolog.

I mitten av det centrala kliniska sjukhuset i den ryska vetenskapsakademin finns urologer, bland dem finns läkare av medicinsk vetenskap och specialister av högsta kvalifikationskategori.

När är det nödvändigt att utföra diagnostik och test?

En man behöver tänka på att besöka en urolog om han observerar symptom på prostata adenom. Dessa inkluderar:

 • Snabb urinering på natten
 • Smärtsam svårighet att urinera
 • Brännande känsla efter urinering
 • Känsla av ofullständighet vid urinering
 • Ökad urineringstid
 • Smärtsam utlösning
 • Svagt huvud urin
 • Förekomsten av föroreningar i urinen
 • Torr mun
 • Brist på aptit
 • förstoppning
 • Trötthet och irritabilitet.

Ju tidigare en person vänder sig till en läkare, desto bättre. Så du kan undvika de oönskade konsekvenserna som denna sjukdom leder till. Exempelvis akut urinretention, som kräver installation av en urinrörskateter, cystit, pyelonefrit, uretrit, och andra inflammatoriska processer i urinvägarna, njursten, njursvikt, och så vidare.

Avlägsnande av prostata adenom med laser

Laserförångning av prostataadenom i det centrala kliniska sjukhuset i den ryska akademin för vetenskaper är borttagning av den övervuxna vävnaden genom avdunstning. Det utförs endoskopiskt. Detta är en endourologisk operation som innebär att instrumentet hålls genom urinröret. utan nedskärningar. Operationen utförs under ögonkontrollen. Det betyder att kirurgen ser förångningszonen på bildskärmen.

För denna operation använder vi det senaste lasersystemet. Användningen av en flexibel ljusstyrning med en krökt spets, för en mer perfekt och effektiv kontaktavdunstning. Denna metod har en avlägsnandehastighet av prostata adenom på 3-4 g / min, samtidigt som den mest effektiva koagulationszonen upprätthålls för att minimera risken för biverkningar. Diodlaserns våglängd är 980 nm. Väl absorberad i både vatten och hemoglobin, vilket gör det möjligt att snabbt förånga och samtidigt koagulera de underliggande lagren, för att undvika blödning.

På grund av hög vattenabsorption eliminerar användningen av ett sådant unikt system oavsiktlig skada på blåsan och andra icke-målområden. Till skillnad från en grön laser med en våglängd på 532 nm, som absorberas väl bara i hemoglobin och dåligt i vatten. Det betyder dålig förångning och bra koagulation, vilket i vår tid inte räcker till.

Effektiviteten av indunstning av den gröna lasern är emellertid lägre, eftersom våglängden 532 nm bara penetrerar ytligt i vävnaderna. Lagrad och kontaktlös indunstning med denna metod är effektiv för prostataadenom med en volym upp till 60-80 cm. Vid stora volymer på 100-120 cm använder kliniker en kombination av grön laser och transuretral resektion (TUR) av prostata adenom, vilket är en annan operation med andra komplikationer.

Hur behandlas förångningen?

Denna procedur görs kontakt, skikt för lager. Den indunstade vävnaden tvättas ut med sköljvätskan. Balkpenetrationsdjupet är konstant, som är större än 1 mm, till skillnad från TUR, varm slinga när kirurgen kan skära 1,5 - 2 mm, och kanske "rubanut" -4 cm 3 beroende på erfarenhet. Djup resektion kan resultera i perforering av kapseln i prostata, urinblåsa, bukhålan, ändtarm och därefter till peretonitom kombineras med vattenhaltig kroppsförgiftning, t. E. TUR-syndrom, som redan utgör ett hot mot livet för patienten. Vanligtvis kräver sådana komplikationer öppen operativ revision och korrigering.

Avdunstning av alla tre delar av prostata adenom utförs alternerande. Vanligtvis börjar med en genomsnittlig lobe, som kan vara ganska uttalad och gå djupt in i urinblåsan. Här bör man frukta närheten av urinrörsöppningarna. Efter förångning av mittloben kan du fortsätta att ta bort laterala lobes. På grund av den höga kraften hos enheten och den krökta fibern, uppvisar förångning av jämn stora adenomatösa noder och deras svåråtkomliga områden svårigheter. Mycket effektiv förångning i kombination med djup koagulering gör att du snabbt kan ta bort stora mängder vävnad som är nästan blodlösa. Detta medför att kirurgen övervakar varje rörelse av ljusstyrningen för att undvika skador på sphincterapparaten och fröetubberet.

Vem är i riskzonen?

Sjukdomar för det mesta är mottagliga för män över 45 år.

Även om forskare inte kan säga 100%, vilket är orsaken till utvecklingen av adenom, är många av dem överens om att sjukdomen uppträder huvudsakligen på grund av ett kränkande av den hormonella bakgrunden. dvs minskar antalet manliga hormoner och ökar andelen kvinnor.

Bland andra orsaker som orsakar prostata adenom kan kallas:

 • Urinflammation
 • Njurernas inflammation
 • Hypodinami eller med minskad kroppsaktivitet
 • ateroskleros
 • Alkoholmissbruk, rökning, undernäring
 • övervikt

Fördelar med förångning av prostata adenom i det centrala kliniska sjukhuset i den ryska vetenskapsakademin

Som ett resultat, efter laserindunstning av alla adenomatösa noder får vi en kanal i prostata med en diameter av ca 3 -3,5 cm. Detta kommer att göra det möjligt för patienten att urinera de närmaste 15-20 åren. Men utan att uppleva sådana problem som inkontinens, retrograde ejakulation och erektil dysfunktion.

Enligt våra observationer är kvaliteten på erektion inte bara bevarad, men ökar också.

Branch bilder

I urologiska avdelningen vid den ryska akademin för vetenskapens centrala kliniska sjukhus behandlas patienterna:

 • med inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna och könsorganen (cystit, uretrit, pyelonefrit, kronisk prostatit);
 • med tumörer i blåsan och njurarna;
 • med urolithiasis;
 • med prostata adenom;
 • och andra sjukdomar i genitourinary systemet.

Huvudområdena för urologiska avdelningen:

 • återställande av urinvägarna i alla delar av urinvägarna, installation av en stentkateter, en operation för att eliminera urininkontinens
 • perkutan minimalt invasiv nefrostomi, njurresektion, nefrektomi med volymetriska njureformationer, punktering, laparoskopisk och traditionell operation med njurcyststopp;
 • endourologisk operation med urolithiasis;
 • cystektomi, transuretral resektion (TUR) hos blåsan;
 • plastikkirurgi med stricture av olika lokaliseringar;
 • plastikkirurgi på penis och skrotum;
 • transuretral resektion (TUR);
 • laserförångning av prostata;
 • prostatektomi;
 • Fjärrchockvåglithotripsy (ESWL);
 • kontakt (endoskopisk) laser litotripsy;
 • Mikrovågsterapi av prostata;
 • laparoskopisk kirurgi (nefrektomi, adrenalektomi, prostatektomi, njurcystor och resektion av urinblåsan divertikel, rekonstruktiv-plastikkirurgi på urinorganen);
 • kontakta litotripsy.

Våra specialister kommer att kontakta dig inom en snar framtid