Huvud
Analyser

Allt om körtlar
och hormonella systemet

Bulbourethral körtlar har ett alternativt namn - Cooper körtlar, uppkallad efter mannen som först studerade dem - en anatomist av William Cooper.

Karakterisering av Cooper-körtlar

Funktioner av strukturen och platsen

Detta organ representeras av två glandulära formationer. Deras dimensioner är ca 3-8 mm, formen ligger nära den ovala. De befinner sig i en djup tvärgående muskel i en människas perineum - i det så kallade genitourinära membranet. Denna zon sammanfaller med penisens botten.

Glandets struktur är lobed, strukturen är tubulär-alveolär. Separata lobuler sammanfogas av ett fibröst membran. Kanalerna öppnar sig i den gemensamma utsöndringskanalen. Det leder till urinröret, och dess totala längd är ca 2,5 cm.

Arrangemang av orgeln

Viktigt! Vid äldre män minskar Cooper-körtlarna successivt i storlek.

Utförda funktioner

Glandulärorganet spelar en viktig roll i den manliga kroppen, trots sina små dimensioner. Samhällets hemlighet är predyakulyat. Den har en viskös slimhärdighet och en genomskinlig färg. Dess utsöndring kan tydligt ses under en sexuell upphetsning hos en man. Funktionerna för sådana val är följande:

 • skydd av urinröret från irriterande effekt av urin;
 • slemhinnans fuktning;
 • ger en bekväm passage av spermatozoa till utsidan;
 • neutralisering av den sura miljön av urin på grund av dess alkaliska sammansättning;
 • avlägsnande av föroreningar, rester av urin och bakterier.

Pre-ejaculate tar bort rester av urin från urinröret

Cooper

Cooperkörtlar, liksom andra organ, utsätts för de negativa effekterna av patogen mikroflora och infektioner. Allt detta kan provocera en sådan sjukdom som kuperit. Det kännetecknas av utvecklingen av den inflammatoriska processen i detta organ.

Typer och former av sjukdomen

Det finns två former av sjukdomen: akut och kronisk. Akut couperit kännetecknas av en intensiv manifestation av symtom, bulboretralkörtlar kan påverka kroppens urinfunktion. Det är möjligt att suppuration beror på intensiv multiplikation av bakterier.

Kronisk svamp utvecklas från akut form med otillräcklig behandling, oftast - mot bakgrund av gonorréinfektion. Han får inte manifestera sig länge, men i framtiden är det möjligt att upprepade återfall av sjukdomen.

Även i medicinsk praxis finns det 4 typer av inflammation av bulbouretralkörtlar, beroende på graden av sjukdomsprogression:

 • Parakuperit - Fiber som omger Cooper-käftarna påverkas;
 • katarral opiat - inflammation sprider sig till organets övre del och dess utsöndringskanaler;
 • parenkymatisk kuperit - patologi omfattar parenchymen och fördjupar sig i strukturen i körteln, stagnerande inflammatoriska processer uppträder;
 • follikulär couperit - det finns ett blockering av kanalerna inuti körteln, vilket resulterar i bildandet av pseudoabsess i kroppen.

Sjukdomen kan fortsätta i kronisk form

symptom

Symptom på inflammation i bulbouretral körtel manifesterar sig på olika sätt, beroende på sjukdomsform och typ. Det är möjligt att skilja sådana karakteristiska tecken på patologi:

 • ökad kroppstemperatur;
 • svullnad i pungen, svullnad;
 • obehag i anuset
 • Utseendet av sekret i sittande ställning;
 • rodnad i huden i inflammationsområdet;
 • svårigheter med urinering
 • smärtsamma känslor som ökar med palpation.

Det kan finnas klåda och suppuration i anusen

Viktigt! De katarrala och follikulära formerna manifesterar sig inte med specifika symtom, så deras upptäckt är mycket svår.

Med tiden kan inflammation leda till bildandet av multipla abscesser, abscesser eller retentioncyster. På grund av kränkningen av sekretorisk funktion stör spermatozoas aktivitet, vilket leder till problem med uppfattningen. Det är därför med behandling av fördröjning inte nödvändigt.

Orsaker till utveckling

Sannolik orsak till sjukdomen kan vara sådana faktorer:

 • hypotermi;
 • skador i inguinalzonen
 • penetration av bakterier;
 • Sexuella infektioner, inkl. som ett resultat av oskyddad sex;
 • bristande överensstämmelse med personliga hygienstandarder
 • inflytande av andra infektionssjukdomar
 • inflammatoriska processer i närliggande vävnader och organ.

Primärt yttre infektion av körtlar uppträder. Kupperitens orsaksmedel kan vara klamydia, gonokocker, trichomonader, såväl som icke-specifika bakterieinfektioner.

Det är viktigt att följa hygienstandarden för att förhindra smittsam inflammation

diagnostik

För att diagnostisera tillståndet av lökuretralkörteln används i första hand laboratoriemetoder för forskning. För att bestämma närvaron av en inflammatorisk process i kroppen utförs ett blodprov, där ett ökat innehåll av leukocyter noteras.

En bakteriologisk studie av utsöndringen av bulbouretralkörtlar utförs också. Det kan upptäcka en patogen mikroflora, vilket var orsaken till sjukdomsutvecklingen. Det finns närvaro av leukocyter i sekretionerna, i vissa fall finns purulenta föroreningar.

För att säkerställa diagnosen samlas urin i tre steg:

 • den första delen tas ursprungligen;
 • den andra - efter massagebulboretralkörtlarna för att uppnå utsöndring av deras utsöndring;
 • den tredje - efter en tid efter provtagning av den andra delen.

När du koppar kommer den andra delen att innehålla ett ökat antal vita blodkroppar, och det första och det tredje kommer inte att ha abnormiteter.

Viktigt! Dessutom utför en urolog en rektal undersökning av problemområdet och en anamnes för att sammanställa en fullständig klinisk bild.

Den mest avslöjande är det trippeltestet av urinprover

Metoder för behandling och förebyggande

För behandling av cupertit används konservativ terapi övervägande. För att bli av med symptomen på inflammation och infektion föreskrivs följande aktiviteter:

 • tar antibiotika och antimikrobiella medel;
 • Applicera kallt mot inflammerat område;
 • jontofores med användning av kaliumjodid;
 • fingertransrectalmassage av Cooper-körtlarna;
 • Sittande bad med varmt avkok av kamomill.

Kirurgisk ingrepp indikeras genom bildandet av en abscess. Under hela behandlingen, oavsett vilken taktik du väljer, behöver du medicinsk kontroll och leverans av upprepade tester.

Massage utförs med en teknik som liknar en prostata

För att förhindra inflammation är det nödvändigt att hålla sig till hygiennormerna och genomföra ett skyddat sexuellt liv. Även andra sjukdomar bör behandlas i tid, tillåta inte skador och hypotermi hos ljummen och besöka regelbundet urologen för en medicinsk undersökning. Om en man redan hade fall av cupperit är det viktigt att försäkra sig om att inflammationen helt eliminerats för att förhindra sin fortsatta kroniska kurs.

Vad är Cooperite och metoderna för dess behandling?

En exceptionellt obehaglig sjukdom, som orsakar stort obehag, kan vara samarbetsvilligt. Det kännetecknas av inflammation i specialkörteln nära urinröret, om det är mer exakt - i glödlampan. På grund av svårigheterna att diagnostisera och den utbredda förekomsten av sjukdomen, misstänker många män inte ens att de lider av en sådan sjukdom och noterar märkliga olägenheter. Denna sjukdom kan vara farlig.

Vad är Cooper's körtlar?

Bulboretral eller Cooper körtel ligger i urinrörets glödlampa. De tillhör de exokrina körtlar i kretsen och är ansvariga för att producera predeyakulyata eller fett, som produceras under sexuell upphetsning före samlag.

Funktioner av strukturen. Cooper körtlar i män är i djupet av urinröret - en speciell tvärgående muskel i perineum. Enligt storleken på Cooperens järn är detta en ärt, som är en bråkdel av ett tätt fiberformigt membran. Aktier består i sin tur av knippar, försedda med en beklädnad av epitelvävnad, som bildar speciella kanaler. Alla kluster av olika lobar tjänar som grund för en enda kanal från sina egna små kanaler, fodrade med antingen ett flervärdigt eller enradigt epitel.

Varför behövs de? Cowper körtlar produceras predeyakulyat nödvändigt att smörja urinröret för att underlätta passagen av spermier och neutraliserande spår av urin som kvarstår i urinröret, såväl som för att avlägsna orenheter och skyddskanalen från irritation när urinström. Volymen utsöndrad utsöndring är liten - från ett par droppar till cirka fem till sex ml.

Cooper

Cooperit är en inflammation i dessa körtlar. Det kan vara både akut och kronisk, som orsakas av olika ursprung: vissa intima sjukdomar till problem med bakterieinfektioner, och är uppdelat i flera undertyper, beroende på platsen för lokalisering av sjukdomen och dess förorsakande medlet. Både män och kvinnor kan bli infekterade med sjukdom, men kvinnor kan på grund av den uppenbara sjukdomsbristen och skillnaden i anatomi bara vara bärare av sjukdomen.

Diagnos av sjukdomen är extremt svårt på grund av placeringen av körtlar i baksidan av urogenitala diafragman, vilket är anledningen till sjukdomen börjar oacceptabla nivåer, trots en märkbar obehag när allvarlig inflammation. Vid upptäckt löses problemet: Couperite är relativt lätt att behandla, och även den kroniska formen stoppas av de mest grundläggande åtgärderna.

symptom

När en måttlig kurs kuperita symtom hos män är begränsade till ömhet i perineum (från relativt mild till svår), flytningar från urinröret. I händelse av sjukdomsutveckling börjar en typisk process: bildandet av purulent foci, spridningen av inflammation åtföljd av feber. Om i detta skede inte stoppa processen patienten nästan garanterat att förvänta död infektion och sepsis, därför, när det gäller att köra inflammation, bör vara en omedelbar operation för att undvika bristning av abscess.

Orsaker till utveckling

Vanligtvis utvecklar samarbetaren på grund av utseendet i kroppen av trichomonas, gonorréinfektioner, speciellt ofta orsaken till utseendet av denna sjukdom är infektiös uretrit. Infektion genom körtelkanalerna som går ut i urinröret går in i körteln själv och då utvecklas inflammation där. Också kan orsaken vara problem med icke-specifika bakterieinfektioner.

Typer och former av sjukdomen

Enligt klassificeringen är kooperationen indelad i arter

 1. Parenkym, där parenchymen går fullständigt in i den inflammatoriska processen. Karakteriserad av ömhet i avföring, urinering.
 2. Follikulär, med denna form av sjukdomen, omvandlas glandulära celler till abcesser, det avslöjas uteslutande på palpation.
 3. Katarrhalformen kännetecknas av inflammation i utflödeskanalerna, avslöjs under palpation.

Separerad parakuperit är en typ av sjukdom där endast fettvävnaden som omger körtlarna är involverad i den inflammatoriska processen, medan organen själva förblir intakta. Det diagnostiseras när tumören sprider sig till nivån av pungen, visar palpation ett symptom på fluktuationer.

diagnostik

För att identifiera sjukdomen i de tidiga stadierna, då symtom endast kan uppenbaras av mild obehag i perineum, som patienten avbryter för stor misstänksamhet, kan det vara svårt. När sjukdomen redan är lite utvecklad är det lättare att lokalisera det. Obligatorisk undersökning och palpation av det drabbade området utförs, patienten specificeras om han inte har lider av STD. En uppsättning åtgärder som syftar till exakt identifiering av cupperite genomförs.

 1. För att detektera inflammatorisk process utförs ett allmänt biokemiskt blodprov.
 2. Ur urinröret tas ett smet för att upptäcka möjliga patogener.
 3. Om nödvändigt, och för att utesluta risken för cancer i bäckenorganen, tilldelas patienten en MR.
 4. Urin analyseras för att fastställa den exakta nivån av skador på genitourinärsystemet av patogenen och själva inflammatoriska processen.
 5. Visuell undersökning av urinröret genom metoden för endoskopisk instrumental diagnostik.

Metoder för behandling

Behandling av kuperita beror till stor del på graden av utveckling av inflammation, sjukdomsformen och bakteriepatogenens art. I vilket fall som helst är patienten ordinerad antibakteriella medel, antibiotika. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är massage, vilket måste göras minst två eller tre gånger om dagen. Antibakteriell terapi utförs på symtomen på uretrit, vilket resulterar i kontrolltester.

Patienten måste tilldelas sängstöd, vid kronisk sjukdom rekommenderas varma bad. Om den kroniska kursen förvärras måste antibiotikakurser och antibakteriell terapi omprövas, varefter en kontrollundersökning återigen utses.

I händelse av att inflammationen har nått ett allvarligt stadium utförs alla åtgärder för att eliminera inflammation och dess konsekvenser först och främst. Abscesser i körteln öppnas kirurgiskt.

Folkmetoder, i form av enemas, är endast möjliga efter att ha passerat poliklinisk behandling.

Komplikationer är sällsynta, i de allra flesta fall är prognosen exceptionellt bra.

Denna sjukdom verkar inte vara farlig, men i ett försummat fall kan det vara dödligt. På grund av svår upptäckt kan sjukdomen, som behandlas extremt lätt, nå ett stadium som är hälsofarligt och jämnt liv. Försum aldrig bort läkarbesök om du känner dig sjuk.

Cooper s järn

Organs par av det manliga sexuella systemet kallas vanligtvis Cooper-körteln, som också har det andra namnet - bulbourethral körtel. Det anses vara en liten exokrin körtel, som har en stark grad av viskositet. Dess form liknar en oval, vars diameter är i intervallet från 0,3 till 0,8 centimeter. Körtlarna är placerade på avstånd från varandra. Den är ungefär 0,6 cm. Sammanlagt har Cooper-körtelns yta tuberositet och den är färgad gulbrun. Cooperens järn består av kanaler. De har tunna väggar, men en stor längd som når 3-4 centimeter. De passerar genom penisens glödlampa, från vilken de sedan går ut i kanalen genom vilken urinen faller ner. Hemligheterna och de utflödande kanalerna i Cooper körteln har en oregelbunden form och ett stort antal förlängningar. De placeras några millimeter bakom, än vad som är urinröret, eller snarare dess membranös del, nära den blinda änden av lampan, där balkarna absorberas av de djupa tvärgående perineal muskler. De är helt täckta av tvärgående fibrer i den membranösa muskeln i urinhalsen. Cooperens järn är homolog med Bartholinkörtlar som finns i kroppens kropp. När männa mognar, är bulboretrala klämmor smala i storlek.

Cooperens järn är en komplex tubulär alveolär körtel. Var och en når en ärtstorlek, men innehåller samtidigt flera lobuler, helt fästade ihop med det fibrösa membranet. Var och en av lobulerna har ett antal bunter som är täckta med kolumna epitelceller. Dessa kluster öppnar endast in i kanalen, som förbinder med kanalerna hos andra lobuler, och bildar därigenom ett enda utskiljningsflöde. I vissa fall förenas de högra och vänstra körtlarna med tunna muskelbuntar. Vissa män kan ha ytterligare körtlar.

Cooperens järn ger en viskös vätska som spelar i laget som skyddar den slimmade ytan av urinrörets väggar i hankroppen. Det neutraliserar också effekten av sur urin i urinröret, vilket möjliggör avlägsnande av eventuella rester av urin och främmande föroreningar. När en man är upphetsad genererar var och en av körtlarna en genomskinlig, viskös slemhemlighet, som kallas för ejakulatorisk. Denna hemlighet gör det möjligt att smörja urinröret, vilket underlättar spermatozoas rörelse.

Cooperens järn är mättad med blod genom könsorganernas grenar. Blod från venen går till samma vener, placeras i penisens glödlampor. Fartyg fyllda med lymfvätska kommer in i lymfkörtlarna. Excitation av Cooper-körteln sker genom könsnerven och på grund av plexuserna som ligger runt artären och venen.

© 2009-2016 Transfer Factors.Ru Alla rättigheter förbehållna.
Webbplatskarta
Moskva street. Övre Radishchevskaya, 7 sid. 205
telefon: 8 (495) 642-52-96

Cooper s järn

Cooper s järn eller bulbourethral körtel är ett parat organ av det manliga reproduktionssystemet. Cooperens järn är en liten exokrin körtel av tät konsistens, oval i form, med en diameter av 0,3-0,8 cm. För förebyggande, drick Transfer Factor. Körtlarna är åtskilda från varandra på ett avstånd av omkring

0,6 cm. Ytan är lite stöttig, färgen är gulbrun. Kanterna på Cooper körtlarna är tunna och långa, ca 3 - 4 cm. De perforerar penisens glödlampa och öppnas i urinröret. De sekretoriska avdelningarna och utsöndringskanalerna hos bulbouretralkörtlar har en oregelbunden form och många förlängningar. De är belägna bakom den membranösa delen av urinröret, vid den blinda änden av glödlampan i sin cavernösa kropp och är täckta av buntar av djup perineal tvärgående muskel. De är täckta med tvärgående fibrer i membranmuskeln i urinhalsen. Cooper körtlar är homologa med Bartholin körtlar hos kvinnor. När män åldras minskar Cooper körtlarna gradvis i storlek.
Cooper körtlar är komplexa tubulära alveolära körtlar. Var och en av körtlarna är storleken på en ärt och består av flera lobuler, vilka är täckta av ett fibröst membran. Varje lobule har ett antal bunkar fodrade med kolumna epithelialceller. Dessa bunkar öppnar in i kanalen, som förbinder med kanalerna hos andra lobuler för att bilda en enda utsöndringskanal. Ibland är de högra och vänstra körtlarna kopplade ihop med hjälp av tunna muskelfibrer. Ibland finns det ytterligare körtlar.
Cowper körtlar utsöndrar trögflytande vätska som skyddar slemhinnan vägg manliga urinröret från irritation hennes urin, neutraliserar spår av sura urin i urinröret och hjälper till att avlägsna eventuella kvarvarande föroreningar och urin. Under perioden med sexuell upphetsning utsöndrar varje körtel en transparent, viskös slemhemlighet, som kallas för-ejakulat. Denna hemlighet hjälper till att smörja urinröret för spermier att passera genom det.
Cooperkörtlarna levereras med blod genom grenarna hos de inre könsorganen. Venös blod strömmar in i venerna på penisens glödlampa. Lymfkärl flödar in i de inre iliac lymfkörtlarna. Innervern av Cooper-körtlarna utförs av sexuella nervs grenar och genom plexuser som omger artärer och vener.

© 2009-2018 Överföringsfaktor 4Life. Alla rättigheter förbehållna.
Webbplatskarta
Officiell webbplats Ru-Transferfactor.
Moskva, st. Marxist, 22, byggnad 1, av. 505
telefon: 8 800 550-90-22, 8 (495) 517-23-77

© 2009-2018 Överföringsfaktor 4Life. Alla rättigheter förbehållna.

Bulboretral (Cooper) körtlar

Systemkomponenter: Allmän information

Här är den mest allmänna informationen om dessa organ.

29.1.1. Ägg och vas deferens

testiklar

Testikulära bilagor

Vassdeferenserna

29.1.2. Ytterligare körtlar

Seminala vesiklar

prostata

Bulboretral (Cooper) körtlar

29.1.3. Male penis

Nu överväga strukturen hos dessa organ mer detaljerat.

Cooper körtlar

Se vad "Cooper's körtlar" i andra ordböcker:

JÄRN - COUPER OF IRON, mer korrekt Cowper (W. Cowper) (glandulae bulbo urethrales Cow peri), beskrivs först 1684 av Cooper. Dessa samma körtlar Winslow (Winslow) kallas "antiprostatus" (Braus). De är ett parat glandulärt organ,...... Great Medical Encyclopedia

Iron Littre - (synonymer av parauretralkörtlarna, urinkörtlarna i urinröret, uretralkörtlar), urinrörets klumpformiga alveolära körtlar. På män befinner sig i all utsträckning av en urinrör, från en yttre...... den sexologiska encyklopedin

Urin-uretralkörtlar - se Cooper's körtlar (Källa: Sexologiska ordboken)... The Sexological Encyclopedia

Bulboretralkörtlar - Manliga inre organ i bäckenregionen. 1 blås 2 skönhetsben 3 penis; 4 cavernous kropp... Wikipedia

BEGRÄNSNINGSBESTÄMMELSER - älskling Godartade bröstförhållanden manifesteras kliniskt av klagomål på smärta, förändringar eller utmatning från bröstvårtan, närvaron av vilken form som helst i körteln. Mastodynia (mastalgi, Cooper's sjukdom) smärta i bröstet. Kvinnor i...... Directory of Diseases

medicin - I Medicinmedicin är ett system av vetenskaplig kunskap och praktiska aktiviteter vars mål är att stärka och bevara hälsa, förlänga människors liv, förebygga och behandla mänskliga sjukdomar. För att utföra dessa uppgifter studerar M. strukturen och...... Medical Encyclopedia

Urinär kirurgi kanalen - URINÄR SURGERIEKANAL. Innehåll: Anatomi. Metoder för forskning. 178 patologi. 183 anatomi. Urethra, urinrör, urinrör, är en fortsättning på blåsan och...... Great Medical Encyclopedia

försats - (predsemya eller Cowper s vätska) är en klar, färglös, trögflytande vätska predsemennaya som sticker ut från urinröret människa penis när det gäller ett tillstånd av sexuell upphetsning... Wikipedia

gäng - (. Från latin Ligo stickning) ligament, ligamenta termen som används i normala humana anatomi ligament och högre ryggradsdjur främst för att beteckna täta bind sladdar, plattor etc, komplettera och stödja en eller...... Stor Medical Encyclopedia.

Cooper, Gary - Wikipedia har artiklar om andra personer med detta namn, se Cooper. Gary Cooper Gary Cooper... Wikipedia

Cooper s järn

Bulboretralkörtlar, även kallad Cooper körtlar efter den engelska anatomist William Cooper [en] (1666-1709 ung.) - Två mindre exokrina körtlar i det reproduktiva systemet hos män, tät textur, oval, med en diameter på 0,3-0,8 cm [1]. Cowpers körtlar ligger djupt i de djupa tvärgående perineala musklerna - den urogenitala diafragman, vid basen av penis - den bakre änden av glödlampan av penis, ryggen och sidorna av den membranösa del av urinröret, mellan två skikt av fascia i den urogenitala diafragman, djup perineal spåret. De är täckta med tvärgående fibrer i membranmuskeln i urinrörets sphincter [2].

innehåll

struktur

Bulboretralkörtlar är komplexa alveolära rörkörtlar [3]. Varje körtel är storleken på en ärt och består av flera lobuler som är täckta av ett fibröst membran. Varje segment inkluderar ett antal kluster, kantad av kolumnära epitelceller, öppning i kanalen, som är ansluten till ledningar av andra skivor för att bilda en enda utsöndringskanal. Längden på denna kanal är ca 2,5 cm, den öppnas i urinröret vid botten av penis. Kanaler cowpers körtlar kantade av delvis enradigt, multi-rad och delvis stratifierat epitel. När du åldras minskar dessa körtlar gradvis i storlek [2] [4].

Sekretoriska avdelningar av bulbouretralkörtlar har många förlängningar (teethridge). Slamutsläppande celler (exokrina celler) i de expanderade alveolerna är oftast platta och i andra avdelningar - kubiska eller prismatiska; kärnorna i exocrina celler ligger basalt. Dessa celler innehåller mucoiddroppar och kristallliknande spetsiga stavformade inklusioner (sådana införlivningar förekommer i kirtlarnas lumen). Mellan de sekretoriska sektionerna finns lag av lös fibrös bindväv innehållande buntar av glattmuskelceller [4] [5].

Tillförseln av bulbouretralkörtlar genom blodet sker genom grenarna av de inre könsorganen [en]. Utflödet av venöst blod utförs genom venerna på penisens glödlampa [4].

Funktion av bulbouretral körtel

En man upplever sexuell upphetsning varje körtel utsöndrar en klar, viskös utsöndring (försats), smakar salt med en söt anstrykning. Denna vätska har en alkalisk reaktion och innehåller många enzymer och slem. Det hjälper till att smörja urinröret för passage genom det av spermier, urin skyddar mot irritation av slemhinnan i urinröret, neutraliserar spår av sur urin i urinröret och hjälper till att avlägsna eventuellt kvarvarande urin eller föroreningar [6] [7]. Volym allokeras cowpers körtlar predeyakulyata kan variera från några droppar till 5 ml eller mera [1].

Cooper

Cooperit är en sjukdom som manifesteras i form av en inflammation i körteln, som är lokaliserad i urinrörets glödlampa. Denna sjukdom är ganska vanlig bland den manliga befolkningen. Eftersom körteln har en mycket komplex topografisk plats, är diagnosen ganska svår för couperit.

Arrangemang av Cooper-körteln

Sjukdomssortera beroende på formen av klyftens lesion:

 • Parakuperit är en form av sjukdomen som kännetecknas av infektionen av fettvävnad, det omgivande organet, men själva körteln är inte involverad i inflammatorisk process.
 • Katarrhalformen. Det manifesteras av den inflammatoriska processen i kaviteten i utflödeskanalerna och på ytan av körtelvävnaden.
 • Den parenkymala formen är en patologisk inflammatorisk process, som innefattar hela parenchymen av körtelbildning.
 • Den follikulära formen. Det kännetecknas av omvandling av körtelceller till specifika pustler.

Etiologiska faktorer av sjukdomsutvecklingen

Cooperit är en sjukdom med infektiös natur, sjukdoms orsakssamband är oftast trichomonader och gonokocker. I sällsynta fall utvecklas couperit som en komplikation av andra smittsamma processer i urinorganen.

Funktioner av kliniska tecken på sjukdomen

Smärtsamma och obekväma känslor i urinröret är de vanligaste symptomatiska tecknen på sjukdomsutvecklingen. Ömhet ökar som regel med spänningen i musklerna i den främre bukväggen.

Om den inflammatoriska processen i körtelvävnaderna utvecklas med purulent foci, utvecklar patienten en akut feber med uttalade förgiftningssymptom. När den purulenta inflammationen sprider sig till bäckenorganen, finns det en skarp smärta i perinealområdet, patienter kan dö av utvecklingen av akut septisk chock.

Diagnostiska åtgärder för att identifiera sjukdomen

För den slutliga diagnosen måste patienten genomgå en allmän undersökning och palpation av det drabbade området. När man samlar en anamnes av sjukdomen, klargörs det om patienten tidigare hade lidit av venerala sjukdomar och om han inte hade haft okontrollerade sexuella kontakter.

De mest informativa diagnostiska metoderna:

 • En laboratorieklinisk klinisk studie av blod utförs för att bestämma närvaron av en inflammatorisk process i människokroppen.
 • Bakteriologisk studie av urin för att utesluta smittspridning genom urinvägarna.
 • Ett utslag av patologiska utsöndringar från urinledningsöppningen för att fastställa arten som tillhör sjukdomsframkallningsmedlet.
 • Endoskopisk instrumentell diagnos av urinröret utförs för visuell undersökning av urinröret.
 • Magnetic resonance imaging utförs endast om det finns misstankar om onkologisk patologi hos bäckenorganen.

Medicinska åtgärder för inflammatorisk patologi hos Cooper-körteln

Behandling av cupperit bör initialt genomföras i syfte att eliminera den etiologiska faktorn för sjukdomsutvecklingen. Beroende på vilket patogen utlöste sjukdomsutvecklingen, föreskrivs antibakteriella läkemedel. Förloppet av sådan behandling föreskrivs rutinmässigt i två veckor. Komplex behandling med antibakteriella läkemedel innefattar användning av probiotika för att förhindra död av normal intestinal mikroflora.

Som symptomatisk behandling ordineras patienter med icke-steroida smärtstillande medel, muskelavslappnande medel och speciellt utvald fysioterapeutisk behandling i form av massage och fysioterapiövningar. Om en autoimmun process utvecklas i kroppen i samband med den patologiska processen, tilldelas patienten steroidhormoner, men deras utseende kräver en speciell medicinsk indikation.

Traditionell medicin vid behandling av cupperit används endast vid sjukdomens inledande skede, eftersom det i avancerade fall med utveckling av abscesser endast sker genom kirurgisk ingrepp.

Prognos för återhämtning

En gynnsam prognos för återhämtning är endast upprättad om patienten har ansökt om medicinsk hjälp i tid, annars kan konsekvenserna vara skrämmande, med utvecklingen av en bakteriologisk chock.

Cooperite är inte en farlig sjukdom och utgör inte ett hot mot patientens liv.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Cooper

Cooperit är en sjukdom som kännetecknas av en inflammation i Cooper-körteln, som ligger nära lökdelen i urinröret.

Denna sjukdom är ett fenomen som uppträder ganska ofta, det är praktiskt taget omöjligt att upptäcka det i tid. Både män och kvinnor kan bli infekterade med sjukdom, utvecklingen av sjukdomen i sig börjar först efter extern infektion. Möjligheten att infektera med hematogen eller lymfogen vägen är teoretiskt möjligt, men detta fenomen är ganska sällsynt.

Officiell medicin skiljer akut kuperit och kronisk kuperit. I fall av akut kuperita noterar läkare obehag i anus och problem med urinering. Den smittade personen känner en chill, hans feber stiger. I svåra fall av cupperit i anusområdet finns det en abscess av små storlekar.

Läkare särskiljer fyra underarter av cupperite.

 1. Parakuperit är graden av sjukdomen när inflammationen når den omgivande fibern.
 2. Katarrhalformen - den inflammatoriska processen lokaliseras i utsöndringskanalerna och påverkar i viss mån de övre skikten i körteln.

Utvecklingen av kronisk kuperita är fylld med långvarig gonorré uretrit med en möjlig återkomst.

Symptom på cupperit

Follikulära och katarrala arter är nästan omöjliga att detektera genom symptom, eftersom kuperniten hos dessa underarter inte leder till signifikanta synliga störningar. Cooper-inflammationens inflammation indikeras av smärta som uppträder när man pressar direkt, inte kirtlet.

Paracuperit diagnostiseras när tumören sprider sig till pungen, utan tydliga gränser. Huden över tumören blir hyperemisk, och tumören i sig flyter. Patienten stiger över 38 ° C. Kronisk parakuperit, som regel, åtföljs inte av smärtsamma förnimmelser, under sitter det urladdningar från urinröret, ömhet i perineum observeras, men detta sker extremt sällan.

Gonorrheal kuperit doktor diagnoser, baserat på resultaten av anamnesis, bakterioskopi av Cooper's körtel, palpation. Symtomatiska egenskaper - det här är en smärtsam försegling av en ärtstorlek i Cooper-körteln, komprimeringshemmet innehåller gonokocker och leukocyter.

Under övergången av cupperite från akut till kronisk i järn noteras förekomsten av begränsade infiltrationer med närvaron av gonokocker. Bildandet av pseudoabsens, retentioncystrar kan börja. I akut kuperit utvecklar patienten ett morbid fokus och talrika abscesser bildas spermatozoas aktivitet reduceras signifikant.

Parenkymal form karaktäriseras av ångest och smärta i perineum, amplifieras under defekation och rörelse i gren under denna tid den sida av den mellersta av sjukdomen är bildandet av noduler, uppstår svårigheter när mocheispuskatelnom processen.

Infektion med cupperite är ofta en följd av trichomonas och gonorré uretrit. Sällan, men det händer att sjukdomen orsakas av en icke-specifik bakteriell infektion. Infektion sker som regel genom penetration av ett infektiöst medel genom excretionskanalerna i körteln från urinröret.

behandling

Behandling av kuperita innefattar i princip fingermassagebulboretralkörtlar i kombination med antibakteriella läkemedel. Massage bör göras flera gånger om dagen. Användningen av jontofores av kaliumjodid har också en positiv effekt på behandlingsprocessen.

Antibiotisk terapi förekommer analogt med tekniken för behandling av uretrit. Efter avslutad kurs måste patienten ompröva och genomgå en "uppföljningsundersökning".

Patienter under behandling av akut kuperita rekommenderad sängstöd, applicera kall på perineum och förskriv antibakteriell behandling. Med kooperatets abscess uppstår kirurgisk ingrepp.

Vid behandling av kronisk cupperit föreskrivs varma sessilbad. Under perioder av förvärring måste patienten genomgå en andra behandlingskurs genom att ta antibiotika som hjälper till att innehålla sjukdomen. Under behandlingen ska patienten vara under överinseende av läkare.

Cooperens järn är

Seminala vesiklar - parat körtelorgan som ligger ovanför prostatakörteln. Seminala vesiklar med deras främre yta intill botten av blåsan och baksidan - till främre väggen av ampulla i ändtarmen. Exkretoriska kanal sädesblåsa säkringar med sädesledaren, ejakulation ledningsbildande penetrerande genom prostatakörteln och öppning på fröet mound den bakre delen av urinröret. Sädesblåsor vägg består av ett yttre skikt av bindväv och muskelfibrer slemhinna, som bildar multipla vikningar fodrade med ett enda skikt av kolumnär epitel. Seminala vesiklar är androgenberoende sekretoriska organ. Hemliga sädesblåsorna viskösa, gelatinösa konsistens, en vitaktig-grå färg, luktfri, den har ett pH av 7,3, innehållande kvävehaltiga föreningar, prostaglandiner, proteiner, i synnerhet seminogelin, salter av askorbinsyra och citronsyra, fruktos och andra substanser. Hemligheten hos seminala vesiklar är huvudvolymen av ejakulat. Den viktigaste funktionen av partiella vesiklar är utsöndringen av fruktos, vars nivå är en indirekt indikator på androgenmättnad av organismen. Dessutom ger fruktos energipotentialen hos spermatozoa, ökar deras överlevnad och funktionell aktivitet. Den normala koncentrationen av fruktos i spermoplasmen är 6,7-33,3 μmol / ml. Att minska nivån av fruktos i spermoplasmen åtföljs av en överträdelse av spermatozoas livskraft.

Bulboretral (Cooper's) körtlar -parade rundkörtlar av liten storlek. Kirtlarna producerar en viskös hemlighet, som är en färglös, genomskinlig slem av en alkalisk reaktion, släppt under sexuell upphetsning. Hemligheten neutraliserar syrereaktionen i urinvägarna före utlösning. Hos äldre, körtlar atrofi.

De underlägsna kanalerna i prostata körteln öppnas i urinrörets baksida. I pojkar består prostatakörteln huvudsakligen av muskelsbindväv, den klövsjuka vävnaden är svagt uttryckt. Med början av puberteten växer prostatakörteln aktivt, främst beroende på körtlar, som sedan reduceras till äldre ålder. Kirtelepitelet i prostatakörteln är en enkelskiktad cylindrisk eller kubisk, utsöndringskanalerna är fodrade med övergångsepitel. Huvudfunktionen hos prostatakörteln är utvecklingen av en hemlighet som är nödvändig för att bibehålla spermatozoas aktivitet och aktivitet. Prostatakörteln producerar upp till 2 ml utsöndring per dag, vilket motsvarar 25-35% av volymen av den främsta plasma. Reglering av prostatakörtelns funktion utförs av androgener, och därmed minskar deras sekretoriska aktivitet i prostatakörteln avsevärt. Prostatens hemlighet, erhållen efter hennes massage, är en vitvit opaliserande viskös vätska med en specifik lukt och pH 6,3-6,4. Specifik lukt av hemliga orsaker spermin, och vitaktig opaliserande färg ges till miceller av fosfolipider (lipoidkroppar). Hemligheten i prostatakörteln innehåller prostaglandiner, enzymer - hyaluronidas, fibrinolysin och fibrokinas, vilket bidrar till flytning av ejakulatet. Den har en antimikrobiell, buffrad och enzymatisk effekt på ejakulatet som helhet, vilket aktiverar spermatozoas rörelse.

Eftersom puberteten hos prostatiska utsöndringar kraftigt ökar halten av citronsyra och surt fosfatas, ökar koncentrationen av vilken tillsammans med en ökning av testosteron och släcktes med uppsägning av dess bildning i testiklarna. Med sina värden kan man bedöma tillståndet av Leydig-celler, det vill säga testets androgenfunktion, liksom prostata-funktionens funktionella tillstånd.

Prostataspecifikt syrafosfatas (PSKF) är ett isozym av sur fosfatas, vilket är ett glykoprotein med en molekylvikt av 97 kDa. Det förmodas att surt fosfatas deltar i hydrolysen av fosfolipider, att öka halten fosfat och kolin i ejakulatet, den senare har en sensibiliserande effekt på sperma.

Väsentliga effekter på spermatozoas rörlighet och fertiliseringsegenskaperna hos ejakulat tillhandahålls av spårämnen, såsom järn, magnesium, mangan och zink. Deras utsöndring utförs huvudsakligen av prostatakörteln. Särskild uppmärksamhet ges nu på undersökningen av innehållet i zinkkatjoner, vars biologiska roll är olika. Zink tar del i spermatogenesen. Det är en del av mer än 70 intranukleära enzymer som katalyserar nyckelstegen i DNA- och RNA-syntesen, så zink förbättrar processerna för fission och differentiering av spermier. Zinkcitrat är en viktig komponent i prostatakörtelns utsöndring, vilket förbättrar spermatets rörlighet i ejakulatet. Dessutom är zink en kraftfull antioxidantskyddsfaktor och har förmågan att stabilisera cellmembran, såväl som immunmodulerande effekt på T-cellimmunitetssystemet. Vid undersökning av patienter med idiopatisk oligozoospermi behandlad med zinkpreparat visade sig att en ökning av koncentrationen i spermoplasmen leder till en ökning av spermatozoas rörlighet. Samtidigt noteras att en ökning av koncentrationen av zinkkatjoner förekommer i spermoplasma och hos infertila män.
Koncentrationen av zinkjoner i normalt ejakulat är ca 2,08 mmol / l.

PSA är ett proteas som minskar viskositeten hos spermier. Den övre gränsen för PSA hos friska män är 4 ng / ml. En signifikant ökning av serum-PSA-nivåerna finns i prostatacancer, liksom i inflammatoriska sjukdomar och prostata adenom. Definitionen av PSA är mycket effektiv för tidig upptäckt av återkommande prostatacancer. I det här fallet är dynamiken i PSA-nivån viktig, och inte enskilda värden.

Prostatakörteln, epididymis och vas deferens under utlösning minskas samtidigt, sädesblåsor - i slutskedet, så i den sista delen av ejakulatet innehåller spermier praktiskt. Således deltar alla ytterligare könkörtlar i bildandet av ejakulatet. Med sin normala funktion bildas den optimala sammansättningen av spermaplasman.

De viktigaste markörerna ytterligare sexuella körtlar i sperma plasma är:
• för sällsynta vesiklar - fruktos;
• för utsöndring av prostata - zinkjoner, sur fosfatas, citronsyra och PSA;
• för sekretion av det epididymisneutrala a-glukosidaset,