Huvud
Strömförsörjning

Leeches med prostatit

Behandling av prostatit med leeches eller hirudoterapi erbjuds av modern medicin som en av metoderna för att behandla inflammation i prostatakörteln. Denna metod för behandling är känd under lång tid. Enligt antik medicin var alla sjukdomar beroende av dåligt blod. Bokstavligen behandlades allt med blodsläckning. Ibland använde smutsiga och icke-sterila föremål som ledde till infektion och skickade patienten till nästa värld i förväg.

Efter att forskarna oförändrade blodets sammansättning glömde de länge på hirudoterapi. Men i slutet av 1800-talet fann forskare att sammansättningen av saliven av blodsugande maskar innefattar hirudin, vilket förhindrar koagulering av blod. Många män är oroliga över frågan, du kan bota prostatitblod.

Vad hjälper leeches

Inflammatoriska processer i prostatakörteln leder till permanent prostatit och adenom. Behandling av prostatit med leeches används ofta i formell och alternativ medicin. Oavsett orsakerna till sjukdomen för sjukdomen kännetecknas av blodhypostas. Ormar hjälper till bättre blodcirkulation. Under sessionen stimuleras venös och arteriell blodcirkulation. Salivet hos blodsugande individer innehåller mer än 100 näringsämnen.

De mest effektiva ämnena är:

 • Hirudin kondenserar blod;
 • Destabilas löser trombi;
 • Hyaluronidas hjälper till att lösa upp pigar och ärr;
 • Eglines minskar inflammation;
 • Bradykininer är antiinflammatoriska.

Leeches lindrar sjukdomar i samband med stagnation av blod, blodproppar. Öka permillabiliteten hos kapillärkärl, eliminera puffiness och inflammation, bedöma, minska nivån av berusning. Använd försiktigt och giftfritt. För behandling används medicinska maskar som odlas i en speciell miljö och matas inte i flera månader. Var att sätta läpparna bestämmer doktorn.

Therapy bloodsucking är användbar på grund av tre faktorer:

 • En individ suger upp till 5-10 ml blod, vilket bidrar till förnyelsen.
 • Ormen injicerar hirudin, som spädar blod;
 • Individer handlar om reflexpunkter som akupunktur.

Vem är ordinerad hirudoterapi?

Hirudoterapi ger en positiv effekt på sjukdomsens initiala steg, när endast de första tecknen uppträdde, frekvent urinering på natten och används i följande fall:

 • Behandling av kronisk prostatit;
 • Tumör av godartad etiologi;
 • Permanent prostatit är icke smittsam;
 • Nedsatt urinering.

Hur man använder leeches

Att sätta leeches med prostatit kan bara vara en expert på detta område. Vi rekommenderar att du utför proceduren varannan dag. För behandling av prostatit hos män använder speciella akupunkturpunkter, de är kopplade till maskar. De bestämmer själva punkten för absorption. I detta fall är biten lika med myggbett. Maskens tänder är små och skarpa och saliven med en bedövningsmedel. För terapeutisk behandling behöver 5-6 personer.

Under inga omständigheter kan de slits av, de suger sig fast. När masken hämtar blod kommer den att falla av. Det enda som blodsugande individer inte gillar är de skarpa främmande dofterna av doftande tvål, cologne, tobaksrök. Därför, om det är nödvändigt att stoppa sessionen, sedan våt bomullsullen i alkohol och applicera på sugplatsen, försvinner ormen omedelbart. Använda leeches bortskaffas.

Följande ansökningsformer finns:

 • Enligt det första schemat är punkterna i blodkroppar i perinealzonen på båda sidor av mittsömmen. Applicera upp till fem maskar. Antalet procedurer är 4-5 med en paus på 3-7 dagar. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad;
 • I det andra schemat sätts midjan i form av "X" på ett avstånd av 3 cm från analkanalen. Brevets mitt är anusen, och änden av platsen för installationen av leechesna.

Ett alternativt schema för lexar med prostatit innefattar flera förfaranden. Ormar placeras på leverkörteln i det första förfarandet i en mängd av 3-5 individer, på den andra vid basen av könsorganet och två andra över den första med 1,5 cm på sidorna. Att sätta blodsugande maskar i denna session kan vara hemma under överinseende av en medicinsk specialist. Syftet med detta förfarande är att stimulera blodcirkulationen i prostatakörteln.

I det tredje och fjärde förfarandet etableras tre leeches mellan pubis och navel och fyra stycken är halvcirkelformade i pubicområdet. På den femte - mellan anus och pungen tre stycken och två vid botten av mjuka fläcken; på den sjätte - fyra bitarna i en rhombisk region i sakralområdet; på sjunde - fem stycken horisontellt på nedre delen av ryggen. Åttonde och nionde förfarandena liknar det tredje och fjärde.

Förberedande förfarande

På ytan av leverkörteln placeras upp till fem maskar och dessutom en annan anda, en i regionen av solar plexus och den andra under höger nippel, håller ormtiden upp till 60 minuter.

Den andra och tredje proceduren hålls i pubicområdet. Syftet med sessionerna är att stimulera blodcirkulationen i prostata och öka blodflödet i lymfkörtlarna. Vanligtvis finns det fyra procedurer. Formulering av leeches med prostatit utförs i femte och sjätte sessioner, om det behövs. Det kommer att ta maskar i totalt 35 stycken. För fullständig behandling krävs flera kurser en gång var 2-3 månader.

När läget är fullt faller det av sig själv. Men det finns situationer när det är angeläget att avbryta sessionen. I det här fallet kan du:

 • Vatka, blötläggt i alkohol, ättika eller vin;
 • Cigarettrök;
 • Salt eller aska.

Kan jag sätta leeches själv? Ett sådant förfarande rekommenderas inte att göras personligen. Detta kan leda till anafylaktisk chock.

Kontra

Trots användningen av hirudoterapi för behandling av prostatit finns det restriktioner för användningen av procedurer:

 • tuberkulos;
 • anemi;
 • hemofili;
 • Sockersjuka;
 • Hypotension och hypertoni;
 • Maligna former
 • Hudsjukdomar på platser där löken är belägna;
 • fetma;
 • Allergi mot hirudin eller någon del av saliv;
 • hypotyroidism;
 • hemolys;
 • Försvagad immunitet;
 • Minskad blodkoagulering.

Resultaten av behandlingen

Maskens verkan i förfarandena har tre positiva effekter:

 • Allmänt biologiskt. När ormen biter in i blodet, kommer mer än 100 användbara ämnen in och av dem den mest nödvändiga hirudin. Det minskar blodkoagulering. Det kan inte ersättas med någon annan möjlig analog;
 • Mekaniska. Ormen, sugande blod, minskar trycket på prostata;
 • Reflex. Där maskar placeras finns det platser för akupunktur. Leeches aktiverar reflexzonerna och förbättrar blodtillförseln till bekkenregionen.

Efter sessioner av hirudoterapi finns det möjliga biverkningar:

 • Klåda och svullnad vid bett;
 • Ökad temperatur;
 • Allmän sjukdom.

Detta är ett vanligt svar hos kroppen. Aktiveringen av immunsystemet sker.

Recensioner av sjuka människor föreslår att behandling av prostatitleeches effektivt. Huvudsyftet med leeches är eliminering av stillastående processer i prostatakörteln. Som ett resultat bildas flytande blod, dess rörelse längs blodkärlen accelereras, det finns ett utflöde av stillastående blod, puffiness i prostatakörtelns område minskar. Men detta kräver mer än en kurs av förfaranden.

Användning av leeches i urologi och andrologi

Användning av leeches i urologi och andrologi

Kandidat från medicinska vetenskaper, urolog, andrologist, sexolog, ansvarig för betalt sjukvård av polykliniken "92, Kuchersky Vitaliy Markovich delade sin många års erfarenhet som hirudoterapeut. Hirudoterapi han har ansökt om behandling av urologiska patienter i mer än 15 år. Förmodligen, så mycket tid kunde han prata om sina patienter och deras naturliga läkare - en medicinsk leech.

Många av oss är bekanta med denna obehagliga dragande känsla: njurvärk. Det känns som att någon sitter inuti dig och långsamt tuggar din kropp lite över din midja. Känn "njurarna" och känslan av den närmarande förvärringen och urologernas ord.

- Kroniska njursjukdomar behandlas med svårigheter. Du kan bara lindra förvärringen, för det här måste du genomgå en multipel behandling av antibiotika. Ett annat sätt att snabbt ta bort njurens smärta hittills har medicin ännu inte kommit upp.

Enligt statistiken lider mer än 33% av patienterna med kronisk pyelonefrit idag i kronisk pyelonefrit. Oftast är orsakssambandet till den inflammatoriska processen i njurarna tarmens pappa, proteas, enterobacter och andra. Pyelonefrit är primär - i 16% och sekundär - i 84%. Sekundär pyelonefrit är i regel associerad med nedsatt njur- och urinvägsfunktion, vilket leder till en överträdelse av urinflödet.

Men naturen säger ofta en person hur man kan bota de flesta urologiska sjukdomar. Njurar i denna rad är inget undantag. Och vägen är densamma - medicinsk leeches. Men innan man behandlar med leeches är det nödvändigt att återställa urinpassagen på ett instrumentellt eller operativt sätt. Det är mycket viktigt för en effektiv behandling av pyelonefrit för att ge patienten antibakteriell behandling och förbättra blodmikrocirkulationen. I denna serie är hirudoterapi i första hand. Med rätt behandling kan återfall helt elimineras.

En av komplikationerna av pyelonefrit är känt för att vara njurens rynkning och därefter njursvikt. Övning visar att efter en behandling med hirudoterapi minskar fibrotiska processer i njur- och perikondosfiber. Dessutom ökar utflödet av urin, små stenar kan tas bort, upp till 5 mm.

Urologer vet att det inte alltid är möjligt att sätta medicinsk leeches med pyelonefrit. Detta är omöjligt om patienten inte har återhämtat urinpassagen och blockerar urinläkaren. Du kan inte heller sätta lexar med blödningar i njurarna. Av denna anledning kan urologiska sjukdomar behandlas hemma med leeches endast efter samråd med en specialist och enligt det förslag som han föreslagit.

Hirudoterapi hjälper också till kronisk glomerulonefrit, nefroangioskleros, diabetisk njurskada och andra metaboliska och inflammatoriska sjukdomar. Kurser av behandling med leeches brukar nå sådana sjukdomar i upp till 15 sessioner. Effektiva leeches och för behandling av pyelonefrit hos patienter med en enda njure. Oavsett patientens sjukdom ska läkaren komma ihåg att det är lämpligt, och i vissa fall är det nödvändigt att kombinera denna behandlingsmetod med immunterapi. Urolithiasis, cystit, blåsningskrympning, nedsatt urinering, paracystitis - alla dessa sjukdomar kräver en kombination av hirudoterapi med andra behandlingsmetoder.

Det finns inget undantag i denna serie och en annan mycket vanlig sjukdom idag är prostatit. De lider av 50-70% av männen i arbetsför ålder. Enligt National Institutes of Health lider 4 till 8% av den totala manliga befolkningen av denna sjukdom. För kronisk prostatit är bildandet av cicatricial förändringar i prostatakörteln vanligt, vilket orsakar smärta, svårighet att urinera, försvagning av sexuell och reproduktiv funktion. Med denna sjukdom kan stenar i prostatakörteln uppträda, det här är de så kallade förkalkningarna. I detta fall är behandlingen kontraindicerad genom fysiska metoder eller genom uppvärmning, och sedan blir lexar ett alternativt behandlingssätt.

Hirudoterapi tar bort inflammatoriska processer som är karakteristiska för prostatit, minskar bildandet av ärr, återställer blodcirkulationen i bäckenet och prostatakörteln, främjar utsöndring av prostatsekretionen. På grund av detta blir medicinska leeches ett sätt att lösa manliga sexuella problem och infertilitet.

Nyligen vänder många kvinnor till en urolog med kronisk blåsan, som ofta uttrycks i inkontinens och urininkontinens. Vid inkontinens detekterar ultraljud en hyperaktiv urinblåsa, trängseln att urinera uppträder när den är fylld med mindre än 100-150 ml. Hirudoterapi sessioner som utförs av sådana patienter och patienter möjliggör eliminering av spasmer i blåsan, har ytterligare terapeutisk effekt i kombination med läkemedel som förbättrar evakueringsfunktionen.

VM Kuchersky har en långsiktig unik upplevelse att behandla med hjälp av leeches några komplikationer av blåsor, till exempel paracystitis. Hirudoterapi gör det möjligt för den sjuka kroppen att bli av med cicatricial processer runt blåsan. Kombinationen av leeches med antibakteriella och antiseptiska medel, som injiceras direkt i blåsan, ökar dess kapacitet till 250-300 ml.

Idag är den medicinska leechen registrerad i en farmakopéartikel som en direkt antikoagulant. Detta bör komma ihåg, doktorer och patienter och för att säkerställa att hirudoterapi sessioner inte kombineras med läkemedelsmetoder som har en sådan effekt. Dessa är aspirin, butadion, reopyrin, escuzan, karantän och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Förutom de kända positiva effekterna av hirudoterapi vid behandling av direkta njurproblem, är två saker viktiga. Den första är decongestia: leeches tar bort ödem i det sjuka organet. Den andra - antibakteriella, på grund av vilken patienten är lättad från smärta, kommer tillbaka till livet.

Under de senaste åren har kemister och biologer utvecklat ett läkemedelspreparat baserat på leech - Piyavit. Med alla dess fördelar är koncentrationen av användbara substanser i den mycket lägre än i själva lejken.

Urologer ställer som regel leeches på projiceringen av njurarna, urinbladen, perineum, på lever och på sakral ryggrad. Som du vet är huvudvärkssyndromet koncentrerat i ryggradens sakrala rötter. Antalet leeches som sätts i en session och varaktigheten av sessionerna beror på patientens medicinska historia och dess individuella egenskaper.

Medicinska leeches är också ett utmärkt sätt att förbättra styrkan. Först och främst förbättrar de blodcirkulationen i könsorganen, bidrar till lösningen av ett antal psykologiska problem i samband med känslor av sexuell inferioritet. Effekten är som regel uppenbar: patienterna förbättrar sin hudfärg och hudförhållanden och normaliserar trycket. Naturligtvis bör man inte tro att en session är tillräcklig - och styrkan är helt återställd. Men övning visar att sådana sjukdomar som priapism, det vill säga en alltför lång erektion, går i tre eller fyra sessioner.

Det finns en övning i VM Kuchersky och en positiv erfarenhet av behandling med leeches av en så komplicerad sjukdom som fibroplastisk penilinducerande (Peyronies sjukdom). De som lider av denna sjukdom vet vad dess kurs är. I penisens cavernösa kroppar och membran bildas plack, vilket förorsakar smärta och därefter dess krökning. I sådana fall placeras medicinska leeches direkt på penis i plackområdet och under spermatorkanalen. Vid första sjukdomsfasen elimineras plackerna helt, med andra och tredje - mer än hälften av patienterna försvinner.

Vitaliy Markovich håller inte med många författare av publikationer, "hirudo-traumatister är inte urologer" som inte rekommenderar att man lägger leeches på penis- och skrotorganen, för rädsla för blåmärken eller svullnad. Men den långsiktiga övningen av VM. Kuchersky visade att hematomerna är extremt sällsynta och endast om medicinsk leech placeras direkt på subkutan kärl.

Naturligtvis bör behandling med leeches kontrolleras av en urolog. Vitaliy Markovich stöder de specialister som föreslår att undersöka effekten av leeches med moderna, mycket känsliga och standardiserade metoder.

De behandlades vid polyclinic № 92 och sådana urologiska sjukdomar som akut och kronisk epididymit och orhoepididymit. Flera sessioner som utfördes av urologen hirudoterapi ledde till att nästan fullständigt läka patienten.

Hållning till hirudoterapi hemma Vitali Markovich tvetydig. Detta kan ge dig både skada och nytta. VM Kuchersky tror att allt beror på patientens organisation och träning. De första procedurerna måste genomföras i kliniken och för att förstå hur mycket patienten på ett adekvat sätt kan göra allt detta hemma.

I slutet av samtalet sade Vitaly Markovich Kuchersky följande ord: "Jag tror att det är nödvändigt att utvidga tillämpningsspektrumet i en medicinsk leechs urologi. Läkare och biologer måste söka och utforska nya aspekter av att använda denna fantastiska varelse som naturen skickade till människan för hans helande. Det finns inga obotliga urologiska sjukdomar, det finns sjukdomar som är läkt eller obehandlade. Men idag kan nästan alla patienter få hjälp. Och huvudrollen i denna process av läkning hör naturligtvis till en läkare som använder en medicinsk leech. "

Förutom VM. Kuchersky i Moskva och Moskva regionen utövar idag sex mer certifierade urologer-girudoterapevtov. Deras övningar i många avseenden återger Vitaly Markovits erfarenhet, men i vissa positioner skiljer sig urologernas åsikter.

Till exempel, en kandidat för medicinska vetenskaper, urolog-girudoterapevt VP. Kogan rekommenderar hemma för att förhindra en annan exacerbation med hjälp av medicinsk leeches. Men han råder inte på att ta bilder av ett hemmahem eller behandla "något i njurområdet" innan en noggrann diagnos har gjorts. En annan sak - att förebygga en annan förvärring eller hjälpa dina njurar i ett antal patologier. Vid utseendet av okända akuta smärta njursymptom, desto bättre är det att kontakta specialister.

Kanske kommer de att rekommendera hem girudoterapi. Men innan du bestämmer dig för att göra detta, specificera diagnosen från urologen-girudoterapevta och rådfråga honom om hur ofta, hur mycket och var du kan sätta leeches hemma.

Men antar att du vet diagnosen, till exempel kronisk pyelonefrit, du vill förhindra en annan förvärring. Hemma brukar chronicles rekommenderas att ta nästa preventiva kurs av hirudoterapi var sjätte månad.

Hur bota prostatit med leeches?

Långsamma trängsel, som uppstår av olika skäl, leder ofta till utseende av prostatit. För att förstå om det är möjligt att hjälpa till med prostatitlep, måste du förstå vad som orsakar denna sjukdom.

skäl

De ogynnsamma faktorer som bidrar till utvecklingen av patologi innefattar:

 • Dålig näring;
 • Maloaktiv livsstil;
 • Dålig ekologi;
 • påkänning;
 • Patologi i bäckenorganen;
 • hypotermi;
 • Långsiktigt avhållande från kön;
 • Avbrutet samlag
 • Kronisk förstoppning
 • Minskad immunitet.

Varför behövs prostata?

Huvudfunktionerna i prostatakörteln:

 • Produktionen av en vätska som bildar i spermierna dess flytande komponent;
 • Omvandling av testosteron till dess aktiva form är dihydrotestosteron;
 • Formation tillsammans med musklerna som tillhör blåsan, den inre sfinkteren som kontrollerar urinering;
 • Skapar en känsla av sexuell tillfredsställelse - orgasm.

Det är viktigt att övervaka din hälsa och söka kvalificerad hjälp i god tid. Detta kommer att undvika allvarliga former av sjukdomen och alla slags komplikationer.

Fördelen med Hirudoterapi

Lekschar med prostatit har följande effekt på patientens genitourära sfär:

 1. Biologisk effekt. Under skällning av huden injicerar djuret i blodet en speciell substans - hirudin, vilket minskar blodkoagulerbarheten. Denna lösning förbättrar blodcirkulationen, ökar permeabiliteten hos kärlväggarna, minskar inflammatorisk respons och vävnadsödem, dödar patogena mikrober. När en leech har biten, släpps lite plasma, vilket stimulerar produktionen av immunceller. Även nervimpulser vid punkteringsstället slappnar av prostata, och hirudin bedövar;
 2. Mekanisk effekt. Leeches, sugande blod i ställen för bouts, sänker dess volym på detta område, vilket också bidrar till att eliminera stillastående fenomen.
 3. Reflex-åtgärd. Ringworms, som är leeches, appliceras endast på vissa områden, som rekommenderas för akupunktur. Denna behandlingsteknik säkerställer införandet av ett antal biologiskt aktiva processer i organen, vilket bidrar till återställandet av den förlorade funktionen hos prostatakörteln under den patologiska processen.

vittnesbörd

Hirudoterapi med prostatit är ordinerad med följande tecken:

 • Akut eller kronisk bakteriell patologi;
 • Kronisk prostatit orsakad av icke-patogen mikroflora;
 • Adenom i körteln;
 • Mikturitetsdysfunktion;
 • Godartad hyperplasi hos orgeln.

Kontra

Det rekommenderas inte att sätta leeches mot prostatit, när en man diagnostiseras med en av dessa sjukdomar:

 • Diabetes mellitus;
 • Öppna tuberkulos;
 • anemi;
 • Frekvent tung blodförlust;
 • Onkologi i kroppen;
 • hypotoni;
 • hypotyroidism;
 • Leukemi och lymfaskaskulär sjukdom;
 • Hemofili är en sjukdom som manifesteras av dålig blodkoagulerbarhet;
 • Patologisk fetma;
 • Allergi mot hirudin;
 • Eventuella bakterie-, infektions- eller svamphudsjukdomar vid appliceringspunkterna hos leeches.

terapi

Denna variant av terapi måste kombineras med läkemedelsbehandling, liksom gymnastik i Strelnikova, folkmedicin, dietterapi.

rekommendationer

Innan du lägger lexerna med prostatit enligt ordningen, som anges nedan, måste du vara tålamod, eftersom läkning genom hirudoterapi tar lång tid. För en session med hirudoterapi används 2-5 leeches. Det rekommenderas att utföra manipuleringen varannan dag. Behandlingskursen är utformad för 12 sessioner. Under året måste patienten genomgå fyra sådana kurser.

Det är oönskade att avbryta behandlingen omedelbart efter de första sessionerna, även när det kommer en imaginär lättnad. Detta kan vara en drivkraft för återupptagandet av den patologiska processen i prostatakörteln.

Platser av medicinsk leeches

För att undvika komplikationer behöver du veta var du ska sätta leeches med prostatit. Denna fråga kan lösas endast av en erfaren specialist. Självanvändning av leeches för återanvändning är kontraindicerat.

De vanligaste punkterna i leeches med prostatit:

 1. Zonen av sakrummet;
 2. Lone område. Djuren placeras på platser ovanför det angivna området vid botten av penis, nödvändigtvis längs dess mittlinje;
 3. Lägre bukområdet. Schemat är följande: på 4 fingrar ovanför penisens botten sätts, och de appliceras också på 3 fingrar under naveln;
 4. Ländryggszonen. I denna variant används inställningen av varelserna på den nivå som motsvarar den tredje, liksom den andra ryggraden i midjan,
 5. Leveranszonen. Leeches placeras på organs utsprång i rätt hypokondrium.

Behandlingsschema

Session # 1

Vid den första sessionen placerar doktorn leeches i leverzonen och solar plexus. Först måste patienten genomgå en ryggmassage för att stärka blodtillförseln. Inställning av leeches i detta område används från nästan alla patologier.

Ibland används sådan manipulation på levern till mer än en gång. Ibland behöver en patient genomgå fyra liknande procedurer med raster om 2 dagar. För den första sessionen använd 5 leeches.

Session # 2

Efter det första steget av behandlingsblodiglar appliceras till området (blygd regionen) vid de tre punkter, varav ett trafikområdes - precis ovanför baselementet, de andra två är belägna något till höger och till vänster.

Före proceduren utför läkaren också ryggmassage.

Det andra förfarandet kommer att kräva 3 leeches.

Sessionerna 3 och 4

De följande två sessionerna utförs som ett förfarande eller som två olika manipuleringar. Det är exakt vilken taktik behandling ska användas i ett visst fall - läkaren bestämmer. Allt beror bara på graden av sjukdomen, liksom människans allmänna tillstånd. För dessa sessioner krävs cirka 7 personer.

Session # 5

I femte sessionen placeras leeches i mängden tre stycken på coccyxen. Det är oönskade att använda ett stort antal av dessa djur, för att inte provocera tung blödning på grund av den svåra hanteringen av denna plats.

Session # 6

Den sjätte sessionen inbegriper användningen av leeches i rhombusområdet av Michaelis. Högst 5 leeches används för behandling.

Session # 7

Vid detta återställningsstadium används ett liknande manipulationsschema som för sessionerna 3 och 4. För proceduren måste du använda sju leeches.

För en behandlingskurs av prostatit behöver leeches cirka 35 annelider. Ett obligatoriskt villkor för framgångsrik terapi är iakttagandet av vilanderätten mellan kurser. Avbrott mellan procedurer bör vara minst 4 dagar. För att uppnå maximal effekt av hirudoterapi är det nödvändigt att slutföra 2-4 kurser per år. Avbrott mellan dem borde vara 2 månader.

Hur man tar bort leeches

Vi rekommenderar att vi tittar på ett sätt att behandla en prostatit av leeches på video som appliceras nedan. Terapi bör utföras strikt under överinseende av den behandlande läkaren.

Det är nödvändigt att veta inte bara vilka punkter som behöver användas för att förbättra prostatakörteln, men också mekanismen för att ta bort leeches. Dessa djur håller fast vid huden, så tillämpa kraft för att eliminera dem kan inte.

Att skära dem är också oönskat - parasiten fortsätter att suga blod.

För att bli av med leech behöver du lite tid att vänta. När masken är full, kommer den att försvinna på egen hand. Men om det är nödvändigt att påskynda processen kan du använda följande rekommendationer från specialister:

 • Det är nödvändigt att fukta bomullsplattan och fästa en blodsugande parasit på framsidan;
 • Stänk läskan med aska, aska eller en ström av tobaksrök;
 • Torka platsen för kontakt med vinäger eller vin.

Många patienter är intresserade av frågan om ömhet i proceduren med leeches. Att vara rädd för allvarlig smärta är inte nödvändigt. Tänderna på dessa maskartyper är mycket tunna, förutom salivet innehåller smärtstillande medel.

De vanligaste negativa svar är att blodiglar är kvar efter ingreppet, små blåmärken, bett och sår som kan blöda under en lång tid. En sådan olägenhet kommer emellertid att passera med tiden.

För att undvika de negativa följderna av hirudoterapi, bör behandlingen utföras i stillastående miljö. Endast läkare vet och kan ge kvalificerad hjälp till patienten.

slutsats

Varaktigheten av behandling av prostatit genom leeches beror på graden av försummelse av den patologiska processen. När hirudoterapi i genitourinary systemets patologi användes i rätt tid sker förbättringen omedelbart efter den första manipuleringen.

Hirudoterapi i urologi

HIRUDOTERAPI I UROLOGI

Detta problem är inte upptaget för att tala uppriktigt, men endast i en konfidentiell konversation. Nu är det så. Det andra hjärtat kallas prostata. Hennes fysiska och psykiska hälsa beror direkt på hennes tillstånd. Om du inte behandlar en infektiös prostatit kommer den att utvecklas till en kronisk prostata och då kommer impotens och prostata adenom att utvecklas. Sjukdomar i prostata är lätta att känna igen, de kännetecknas av frekvent uppmaning att urinera, åtföljd av smärta och nedskärningar. Stagnation av urin leder till utvecklingen av den smittsamma processen och dess spridning i blåsan och njurarna. Hur man undviker sådana obehagliga konsekvenser och vart ska man vända?

Vår klinik arbetar mycket girudologi specialister, som tillsammans med urologer studera effekten av blodiglar på prostatasjukdom. Utifrån erfarenheten utvecklar läkare den mest trogen och effektiva behandlingen. Girudoterapevt visade att den hemliga blodigelsaliv reducerar svullnad och inflammation, återställer mikro i bäckenområdet. Med denna igel mirakulösa exponerad på den manliga kroppen, misslyckas girudoterapii på kort tid för att normalisera blodflödet i prostatakörteln (reglera både inflödet och utflödet av blod) för att eliminera prostata hypoxi och avsevärt förbättra lokal immunitet, vilket ytterligare inte tillåter välstånd infektiös process. Som ett resultat av behandling försvinner smärtsyndromet, kraften ökar betydligt, normaliseringen av urinering.

Leeches har en positiv effekt på njurproblem och ofta föreskriver urologer detta förfarande till sina patienter.

Olyckligtvis möter allt oftare män efter 45 år problemet med mäns klimakteriet. Den mirakulösa effekten på enzymets manliga kropp, som utsöndrar leeches, hjälper urologer att effektivt bekämpa denna sjukdom.

Girudoterapevty före utnämningen av förfaranden håller ett mini-samråd med andra läkare och gemensamt utvecklar en metod för behandling. Ofta är det i urologin att förfaranden kombineras med en medicinsk behandling, massage, sjukgymnastik och diet.

Dessutom innehåller saliv från vår "MINI-DOCTOR" ämnen som ökar humöret! Och när du känner förbättringar efter det första förfarandet stiger det två gånger!

I vår klinik har du rätt att välja urologens kön, så vi garanterar dig fullständig anonymitet!

Kom till oss och vi kommer att ge dig förtroende för framtiden!

Program för NLS-behandling av blod och cirkulationssystem

Program för NLS-behandling av blod och cirkulationssystem Mottagning av doktorspecialist vid bioresonansbehandling Mottagning av hirudoterapi Råd av en medlem av...

Program för behandling av periodontit + hirudoterapi

Program för behandling av periodontit + hirudoterapi. Mottagning av en tandläkare. Mottagning av en hirudoterapi. Rådgivning av en medlem av klinikens vetenskapliga råd...

Programmet för behandling av hudsjukdomar + hirudoterapi

Programmet för behandling av hudsjukdomar + hirudoterapi Mottagandet av en specialist dermatolog-kosmetolog Mottagning av en hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Infertilitetsbehandling program + hirudoterapi

Infertilitetsbehandling program + hirudoterapi Mottagning av en specialist vid behandling av infertilitet Inträde av en hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Nödprogram för hemorrojder och analfissurer + hirudoterapi

Nödprogram för hemorrojder och analfissurer + hirudoterapi. Mottagning av en prokologspecialist...

Programmet för homeopatisk behandling för att höja immuniteten + hirudoterapi

homeopatisk program behandling för att lyfta immunitet + girudoterapiya emot en specialist homeopat mottagning girudoterapeva medlem samråd...

Programmet "Hirudoterapi + NLS-behandling"

Program "Hirudoterapi + NLS-behandling" Mottagning av specialist på bioresonansbehandling Mottagning av hirudoterapi Råd av en medlem av Vetenskapliga rådet...

Programmet "Hirudoterapi för män", förstärkning av styrkan

Program "Hirudoterapi för män", förstärkning av styrka Mottagning av specialistläkare av urolog och androlog Mottagning av hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Program för laserterapi + hirudoterapi

Program för laserbehandling + hirudoterapi Mottagning av en specialist inom laserterapi. Mottagning av en hirudoterapi. Samråd med en medlem av Vetenskapliga rådet...

Program av åderbråck i övre och nedre extremiteterna + hirudoterapi

Program av åderbråck i övre och nedre extremiteterna + hirudoterapi. Mottagning av en specialist inom phlebology. Mottagande av en hirudoterapi...

Program för behandling av fibrocystisk mastopati + hirudoterapi

Programmet för behandling av fibrocystisk bröstsjukdom + girudoterapiya emot en specialist mamma onkolog medlem Antagning girudoterapeva Samråd...

Nödprogram för laktostas och akut mastit + hirudoterapi

Första hjälpen program för laktostas och akut mastit + Hirudoterapi Mottagning av en specialist onkolog för onkologi mamm...

Programmet för behandling av gastroenterologiska sjukdomar + hirudoterapi

Program för behandling av gastroenterologiska sjukdomar + hirudoterapi Mottagning av en gastroenterolog specialist Mottagning av en hirudoterapi Råd av en medlem av den vetenskapliga...

Hirudoterapi eller behandling av prostatit med leeches: var du ska sätta, ordningen och inställningspunkterna

Många män som lider av sjukdomar i prostatakörteln behandlas med skepsislökar. Delvis är deras misstro motiverad, eftersom en hirudoterapi inte räcker för att bota prostatit.

Emellertid kan leeches lindra patientens tillstånd. De är effektiva vid bekämpning av trängsel i bäckenet och har en fördelaktig effekt på hela genitourinary systemet som helhet.

I denna artikel kommer vi att prata om ämnet: prostatit, behandling med leeches.

Behandling av prostatit med leeches

Mekanismen för behandling av prostatit med leeches har inte studerats tillräckligt, även om hirudoterapi med prostatit utför samma uppgifter som de flesta läkemedel och förfaranden som syftar till att förbättra prostatakörteln.

Alla bidrar till att eliminera venös trängsel - en av de viktigaste faktorer som påverkar utvecklingen av kronisk prostatit.

Stagnation av blod och lymf i bäckenorganen leder till ackumulering av endotoxiner och vävnadsvätska i prostatakörteln, inflammation och svullnad uppträder. Hirudoterapi hjälper till att korrigera lymfkörtelninsufficiens i prostatakörteln.

Vad är bidraget av hirudoterapi vid behandling av prostatit:

 1. Förbättring av blodcirkulationen i fokus av sjukdomen. Tack vare det här förfarandet växer fartygen reflekterande, det finns ett skynda av blod till alla organ i det lilla bäckenet. I vävnaderna i prostatakörteln finns en intensiv metabolism, den inflammatoriska processen minskar, venös trängsel försvinner.
 2. Normalisering av blodkompositionen. Lekans saliv innehåller enzymer som utspätt blod. Följaktligen reduceras risken för blodproppar. Hur hänför sig detta till behandling av prostatit? Med denna sjukdom kan koagulation öka, eftersom prostata inte producerar rätt mängd prostaglandiner. En av dessa substansers funktioner är förebyggandet av arteriell trombos.
 3. Stärka immuniteten. Leitens bit bidrar till frisättningen av en liten mängd plasma - den flytande delen av blodet. Således stimuleras immunceller.

Läkemedelsegenskaperna hos leechsallivet är associerade med ett högt innehåll av enzymer i det, vilket påverkar blodets sammansättning och metabolismen:

 • hyaluronidas har en lösande effekt, spelar en viktig roll för att eliminera ärr och vidhäftning;
 • destabilas deltar i upplösningen av blodproppar;
 • hirudin har en analgetisk och antiinflammatorisk effekt;
 • Eglina påverkar också eliminering av inflammatoriska processer.

Sanatoriet "Yerino" genomförde en studie av effektiviteten av hirudoterapi vid komplex behandling av prostatit. Patienter med kronisk prostatit i åldern 23 till 65 år deltog i experimentet.

Fördelar och nackdelar

Sammanfatta fördelarna med hirudoterapi:

 • snabb eliminering av symptom på prostatit;
 • förbättring av inte bara genitourinary sfären utan också hela organismen;
 • miljövänlighet och naturlighet av metoden.

Vilka besvärar och biverkningar är förknippade med detta förfarande?

Först, efter proceduren stoppar hirudoterapi inte omedelbart blödning. I stället för biten måste du införa ett sterilt bandage vilket skapar besvär. Blodet kan gå 12 timmar eller till och med en dag, så du måste byta bandage flera gånger. Såret läker ett par dagar, under läkning kan det vara mycket kliande.

För det andra kan förfarandet i sig vara obehagligt. Det är en liten brännande känsla i biten. Det finns inga starka smärta sensioner, eftersom salpet av leech har en bedövningseffekt. Förresten, många män märker att den mest smärtfria platsen var anusområdet. Detta är den mest effektiva zonen för hirudoterapi.

För det tredje är hirudoterapi inte den billigaste metoden för behandling. Installation av en leech kan kosta 200 till 500 rubel, och deras totala antal per session beräknas vanligen enligt principen om en bit per 10 kg vikt. Vissa män lägger sina egna lexar på egen hand, men experter rekommenderar inte att experimentera. Leech, som ligger i en olämplig kroppsdel, kan skada ett stort blodkärl.

Indikationer för användning

En av de beteckningar hirudotherapy för prostata venös stasis är prostatan, som manifesteras i strid med urinering. Det leder till förvärring av puffiness och komprimering av prostata.

Leeches används vid behandling av följande sjukdomar:

 • akut och kronisk bakteriell prostatit;
 • kronisk icke-bakteriell prostatit;
 • adenom i prostata.

Hur utförs proceduren?

Funktioner av behandling med leeches i urologi bestäms av behandlingsriktningen.

När det är nödvändigt att eliminera svullnad av prostata och dess associerade symtom, måste du hålla leeches tills de blöder helt (tills de blir fulla och faller av sig själv).

Den punkt där sätta blodiglar - är reflexzoner, vars effekter bidrar till en förbättring av fortplantningsorganen.

Levande lexar är fästa vid kroppen enligt särskilda system. Proceduren varar ungefär en timme.

Den här tiden är tillräcklig för att blodet blir full och lossnar från såret. För att helt mätta, behöver hon upp till 5 ml blod. Sedan placeras leken i lösningen och återigen används den inte. Medicinska leeches odlas under artificiella förhållanden, så de kan inte vara bärare av infektion.

Vidare i artikeln: leeches med prostatit, var att lägga?

Schema av leeches med prostatit

Så, var att sätta leeches med prostatit?

Behandlingsschemat för prostatit hos olika specialister kan skilja sig åt.

Poäng som ofta används vid hirudoterapi vid sjukdomar hos den manliga sexuella sfären:

 • zon av perineum, ett par centimeter över anusen;
 • anal rhombus (fyra punkter runt anus);
 • rhombus Michaelis (område av sakrummet).

Behandling av prostatit med leeches, ställningspunkt:

 1. Vid den första sessionen bearbetas en zon i levern och under solar plexus. Detta bidrar till att eliminera stillastående fenomen genom hela kroppen.
 2. I den andra sessionen ligger leeches i knäområdet: ovanför penisens botten och på varje sida av denna punkt.
 3. Under den tredje och fjärde sessionen av leeches placeras mellan könbenet och naveln och några fler bitar med en halvcirkel på puben.
 4. Under den femte sessionen placeras leeches i coccyxzonen.
 5. Den sjätte sessionen använder den nedre delen av zonen - fyra punkter i Michaelis rhombus.
 6. Sjunde sessionen: På ländryggsregionen placeras fem horisontella leeches i en horisontell linje.

Vanligtvis märker patienter förbättringar efter första kursen eller till och med efter den första sessionen.

Procedurer bör göras varannan dag. Den fullständiga behandlingstiden består av 12 procedurer.

effektivitet

Under perioden med akut inflammation hjälper hjälp av hirudoterapi snabbt, ibland efter den första sessionen. Patienter rapporterar en minskning av känslan av tyngd och tryck i prostatakörteln. Detta resultat indikerar förekomsten av ett stagnerat fenomen i bäckenorganen.

Kontra

Innan behandlingen behandlas för leeches, är det nödvändigt att genomgå en undersökning av kroppen.

Sjukdomar där behandling med hirudoterapi är oacceptabel:

 • anemi;
 • leukemi;
 • tumörer och sår i mag-tarmkanalen;
 • akuta infektionssjukdomar;
 • tuberkulos i aktiv form;
 • diabetes mellitus.

Hos hypotoniska patienter kan en hirudoterapi-session orsaka en kraftig minskning av blodtrycket. För personer med lågt blodtryck är behandlingen inte kontraindicerad, men den bör startas med försiktighet. Mottagning av antibiotika och blodförtunnande läkemedel kan kombineras med hirudoterapi.

Behandling med leeches med prostatit är ett utmärkt sätt att normalisera blodcirkulationen i det lilla bäckenet och stärka immuniteten. Nu vet du hur man behandlar prostatitlepor. Genom att kombinera denna metod för behandling med medicinering och andra fysioterapiprocedurer, kommer du snabbt att lindra ditt tillstånd. Glöm inte att hirudoterapi har egna kontraindikationer.

Titta på videon: behandling av prostatit med leeches.

Hirudoterapi i urologi

Hirudoterapi i urologi

I detta avsnitt delade kandidaten för medicinska vetenskaper, urolog, andrologist, sexolog Vitaly Markovich Kuchersky hans många års erfarenhet. Hirudoterapi han har ansökt om behandling av urologiska patienter i mer än 15 år.

Många av oss är bekanta med en obehaglig "dragande" känsla när njurarna är värre. Det känns som att någon sitter inuti dig och sakta "tuggar" kroppen lite över midjan. De vet "njurarna" och känslan av den närmarande förvärringen och urologernas ord: "Kroniska njursjukdomar behandlas med svårigheter. Du kan bara lindra förvärringen, för det här måste du genomgå en multipel behandling av antibiotika. Ett annat sätt att snabbt ta bort nyresmärta för idag har medicin ännu inte kommit. "

Enligt statistiken lider idag över 30% av patienterna med kronisk pyelonefrit hos kronisk pyelonefrit. Oftast är orsakssambandet till den inflammatoriska processen i njurarna Escherichia coli, Proteus, Enterobacter och andra mikroorganismer. Pyelonefrit är primär - hos 16% av patienterna och sekundär - i 84%. Sekundär pyelonefrit är i regel associerad med nedsatt njur- och urinvägsfunktion, vilket leder till en överträdelse av urinflödet.

Men naturen säger ofta en person hur man kan bota de flesta urologiska sjukdomar. Njurar är inget undantag. Och vägen är densamma - medicinsk leeches. Men innan man behandlar med leeches är det nödvändigt att återställa urinfunktionen med hjälp av instrumental eller på annat sätt. Det är mycket viktigt för en effektiv behandling av pyelonefrit för att ge patienten antibakteriell behandling och förbättra blodmikrocirkulationen. I denna serie är hirudoterapi i första hand. Med rätt behandling kan återfall helt elimineras.

En av komplikationerna av pyelonefrit är, som vi vet, njurens rynkning och det efterföljande njursvikt.

Övning visar att efter en behandling med hirudoterapi minskar fibrotiska processer i njur- och perikondosfiber. Dessutom ökar utflödet av urin, små stenar - upp till 5 mm kan avlägsnas.

Urologer vet att det inte alltid är möjligt att sätta leeches med pyelonefrit. Det är omöjligt, om patienten har en micturitionsfunktion, finns det obstruktioner av urinledaren med stenar. Du kan inte heller sätta lexar med blödningar i njurarna. Av denna anledning kan urologiska sjukdomar behandlas hemma med leeches endast efter samråd med en specialist och enligt det förslag som han föreslagit.

Det hjälper girudoterapija och kronisk glomerulonefrit, nefroangioskleroz, diabetesrelaterad njursjukdom och bekämpa effekterna av andra metabola och inflammatoriska sjukdomar. Behandlingskurser för dessa sjukdomar innehåller vanligtvis upp till 15 sessioner. Effektiva leeches och för behandling av pyelonefrit hos patienter med en enda njure. Oavsett patientens sjukdom bör man komma ihåg att det är lämpligt, och i vissa fall är det nödvändigt att kombinera denna behandlingsmetod med immunterapi. Urolitiasis, cystit, urinblåsa rynkor, försämrad blåsfunktion, paratsistity - alla dessa sjukdomar kräver girudoterapii kombination med andra behandlingar.

Det finns ett annat undantag till denna serie, en annan mycket vanlig sjukdom idag är prostatit.

I dag påverkas prostatit av 50 till 70% av männen i arbetsåldern.

Enligt USA: s nationella institut för hälsa lider 4 till 8% av den totala manliga befolkningen av denna sjukdom. För kronisk prostatit är bildandet av cicatricial förändringar i prostatakörteln vanligt, vilket orsakar smärta, svårighet att urinera, försvagning av sexuell och reproduktiv funktion. I denna sjukdom kan du se ut och stenar i prostatakörteln, de så kallade kalcinerna. I detta fall är behandlingen kontraindicerad genom fysiska metoder eller genom uppvärmning, och sedan blir lexar ett alternativt behandlingssätt.

Hirudotherapy avlägsnar specifik för prostatainflammation och reducerar ärrbildning, återställer blodflödet bäcken och prostata, främja släppa prostatiska sekretioner. På grund av detta blir leeches ett medel för radikal lösning av sexuella manliga problem och infertilitet.

Nyligen har många kvinnor vänt sig till en urolog med kronisk cystit, som ofta uttrycks i smärta, liksom inkontinens och urininkontinens. Vid urininkontinens upptäcker ultraljud en hyperaktiv urinblåsa, trängseln att urinera uppstår när den är fylld med mindre än 100-150 ml. Sessionshirudoterapi, som utförs av sådana patienter, kan eliminera spasmer i blåsan, ha ytterligare terapeutisk effekt i kombination med läkemedel som förbättrar evakueringsfunktionen.

Hirudoterapi gör det möjligt för den sjuka kroppen att bli av med cicatricial processer runt blåsan. Blodiglar kombination med antibakteriella och antiseptiska medel, som förs direkt in i blåsan och ökar dess förmåga att 250-300 ml.

Idag är den medicinska leechen registrerad i en farmakopéartikel som en direkt antikoagulant. Detta bör komma ihåg, och läkare och patienter, och se till att de sessioner hirudotherapy inte kombineras med metoder för läkemedel med liknande effekter. Detta är aspirin, butadion, reopyrin, escuzan, karantän och andra NSAID-preparat.

Förutom de kända positiva effekterna av hirudoterapi är två saker viktiga för behandling av njurproblem själva. Den första är decongestia: leeches tar bort ödem i det sjuka organet. Den andra är antibakteriell, på grund av vilken patienten är lindrad av smärta och återvänder till det normala livet.

Under de senaste åren har ett läkemedelspreparat baserat på leech utvecklats i Ryssland - Piyavit. Med alla dess fördelar är koncentrationen av näringsämnen i den mycket lägre än i själva lejken.

Urologer ställer som regel leeches på projiceringen av njurarna, urinbladen, perineum, på lever och på sakral ryggrad. Huvudsmärta syndrom är koncentrerat i sakrala rötter. Antalet leeches och varaktigheten av sessionerna beror på patientens medicinska historia och dess individuella egenskaper.

Medicinska leeches är också ett utmärkt verktyg för att förbättra manlig styrka. Först och främst förbättrar de blodcirkulationen i könsorganen, bidrar till människors beslut ett antal psykologiska problem i samband med känslor av sexuell inferioritet. Effekten manifesterar sig som regel snabbt: patienterna förbättrar sin hudfärg, hudförhållanden och normaliserar trycket.

Självklart bör man inte tro att en session är tillräcklig, och den manliga styrkan kommer helt att återhämta sig. Men övning visar att sjukdomar som priapism, det vill säga en långvarig erektion, "går bort" efter 3 eller 4 sessioner.

Det finns en positiv erfarenhet av behandling av erfarna läkare girudoterapevt använda blodiglar sådana komplexa sjukdomar som Fibroplastic förhårdnad av penis (Peyronies sjukdom). De som lider av denna sjukdom vet vad som är aktuellt: i penisens cavernösa kroppar och membran bildas plack som framkallar smärta och efterföljande krökning. I sådana fall sätter läkare läckor direkt på penis i plackområdet och längs spermatkabeln. Således är det nödvändigt att titta på att inte sätta en leech direkt på ett hypodermiskt kärl. Vid första sjukdomsfasen elimineras plackerna helt, med andra och tredje - mer än hälften av patienterna försvinner.

I öppenvårds läkarna framgångsrikt girudoterapevt behandla dessa iglar urologiska sjukdomar, både akut och kronisk orchiepididymitis och epididymit. Flera sessioner av patienter som genomgår hirudoterapi leder till nästan fullständig läkning av patienter.

Det finns inga obotliga urologiska sjukdomar, det finns sjukdomar som är läkt eller obehandlade. Men idag kan nästan alla patienter få hjälp. Och huvudrollen i denna process av läkning hör naturligtvis till läkare-girudoterapevtu som korrekt använder en medicinsk leech.

Medicinska leeches frigör personen från alla beroenden, hjälper till att återställa rätt energiutbyte med omvärlden, bli av med skuldkänslor. Denna komplexa effekt och blir grunden för botemedel med hjälp av hirudoterapi, de flesta urologiska sjukdomar. Dessutom injicerar lejken användbara substanser i patientens blod. Effekten av hirudoterapi vid behandling av urologiska problem består av följande:

- Lokal mikrocirkulation av blod återställs.

- perioder med förvärring minskar

- Kroppen har inre krafter för att bekämpa sjukdomen.

- Lekar bidrar till en snabbare penetration i sjukdomsfokus och de läkande effekterna av andra läkemedel.

Den senare faktorn gör att du kan minska doserna av antiinflammatoriska läkemedel som är föreskrivna för patienter. Därför använder vissa urologer i dag aktivt blodet som ett extra botemedel tillsammans med antibiotika. Andra läkare kombinerar det med medicinska örter eller bioenergetik.

Men det finns också sådana urologiska sjukdomar, där hirudoterapi blir den enda effektiva behandlingsmetoden, till exempel priapism eller elefantiasis i pungen. Praktiskt taget för alla andra diagnoser av exacerbationer kombinerar specialister hirudoterapi med konventionella behandlingsmetoder.

Varje läkare har sina egna professionella hemligheter. Hirudoterapi tekniken i varje urologisk klinik har sina egna egenskaper, det beror på patientens individuella egenskaper, sjukdomshistorien, hans njurars specifika funktion och urinvägarna. Specialister sätter leeches på reflexogena zoner, som är inblandade i reglering av reproduktion och sexuell sfär.

Mycket beror på vilket mål du vill uppnå med hjälp av terapi. Till exempel om ett akut behov av att eliminera ödem och associerade kliniska manifestationer, såsom elefantiasis, kronisk prostatit eller paranephritis - girudoterapevt väntar på det ögonblick då blodigeln nasosutsya blodet hos patienter själva gott om det faller av.

Ibland ställer urologer andra mål, till exempel, för att ge maximal reflexeffekt för sexuella störningar hos män. I det här fallet läggs leken på patienten i endast några minuter, och det kutana såret behandlas därefter med saltlösning för snabbstopp. När kvinnornas frigid kommer på exakt samma sätt.

Effekten av hirudoterapi bestäms i stor utsträckning av följande faktorer:

- antalet levererade lever

- Punkter på vilka de är överlagda

- Varaktighet av hirudoterapi

- varaktigheten av blödning från såret

Med alla dessa faktorer kontrollerade urologists dos av biologiskt aktiva föreningar som ingår i utsöndringen av salivkörtlarna hos blodiglar i processen och ange girudoterapii in i patienten.

Oftast används tre leeches för att behandla de flesta urologiska sjukdomar. För att lösa postoperativa ärr, fistel, ödem av paranfisk fiber och några andra patologiska processer använder upp till 15 leeches. Med priapism, kabelbana, orchoepidymit - från tre till fem.

Läkare "erbjuder" lexar brukar bifogas biologiskt aktiva punkter, vilka är ansvariga för arbetet med njure eller urinledare. Ibland upplevde "naturläkaren" läkare girudoterapevty på hudområdet, under vilket blodkärl, tvättning av organen ligger.