Huvud
Förebyggande

Blod i urinen med prostatacancer

Diagnosen "prostatacancer" för många män låter som en mening. Det är känt att andelen överlevnadshastigheter för maligna tumörer av olika geneser, särskilt hos äldre, är mycket liten. Viss tröst kan vara att prostatacancer växer långsamt, och med lite tur en människa kan ha tid att dö av naturliga orsaker, och inte känna förödande symptomen av maligna prostatatumörer.

Grader av neoplasma

Det finns utmärkande drag för prostatacancer: kontinuerlig ökning och tendensen att bilda metastaser i de omgivande organ och vävnader samt på avlägsna platser manliga organism. Tyvärr har prostatacancer en ledande position över hela världen och är en av anledningarna till den låga livslängden.

På grund av psykologiska egenskaper kan män inte besöka en urolog för förebyggande åtgärder. En stor andel av en specialist behandlad när symptom på cancer att uthärda outhärdlig, på 3-4: e skede när metastas påträffas i vävnader och ben, strålningsterapi, hormonterapi och andra medel är maktlösa, är prognosen för sjukdomen och nedslående livslängden låg.

Stegen av prostatacancer måste vara kända för att korrekt ordinera behandlingen och ge en prognos för sjukdomen. Grader bestäms av kombinationen av följande parametrar:

 • Kombination av data på NNM-systemet.
 • Gleason summor (Gleason skala används).
 • Bestämning av PSA-nivå i blodet.

Graderna anges med romerska siffror från I till IV, där jag är initialgraden, och IV är den avancerade. I händelse av historia kan följande kategorier också hittas: T, N och M:

 1. T är storleken på en omfattande tumör. Den största graderingen indikerar tumörens detaljerade storlek och dess förekomst.
 2. N - sprids till lymfkörtlarna (N0 - nej, N1 - i bäckens lymfkörtlar).
 3. M - Finns det en metastas i de närliggande benen och organen.

Skalan från M0 (frånvaro) till M1 (abc) - prevalensen är avlägsen.

Gleason poäng

Gleason-poängen / skalan är nödvändig för att beskriva prostatacancer som detekteras av biopsi. Ju högre summan, beräknad på Gleason-skalan, desto mer aggressiv är tumören. Jämförelsen är med normala prostataceller; Om cancern inte skiljer sig mycket från dem får tumören poängen 1-2, med en maximal skillnad i figur Gleason score varierar 3-5.

 • Summan av upp till 6 poäng är mindre malign.
 • Resultatet av 7-8 poäng är genomsnittligt.
 • Från 8 till 10 - mycket malign.

Summariserade poäng på flera funna voluminösa neoplasmer som regel, det finns inga enskilda lesioner i prostata, cancer finns i flera områden i prostata.

Karakteristiska kliniska manifestationer

Vad är typiska symptom på prostatacancer och om det är möjligt att känna igen tecken på en malign tumör på egen hand? Dessa frågor handlar om många äldre män och deras släktingar, eftersom det i åldrarna medför att borttagning av neoplasma (prostata helt) medför vissa risker.


Svar på dessa frågor hjälper inte alltid patienter, eftersom symtomen visas även när cancer går över till sista graden. Dessutom duger männenas vaksamhet att cancer och prostata adenom i vissa steg har liknande symtom (vad exakt är cancer och adenom, se nedan).

Alla tecken kan delas in i tre huvudparametrar:

 • Symtom associerade med en förändring i urinflödet.

Symtom på prostatatumör kan inte alltid uppenbaras, ofta växer den tyst i periferin och även när symptom uppträder når den stora dimensioner. Men tecken på cancer kan fortfarande upptäckas, blodets nivåer av PSA ökar. Prostatacancer i 1-2-graden avslöjas av en slump, när män behandlas för symtom som är förknippade med dålig urinutflöde:

 1. Urin lämnar med stark ansträngning.
 2. Känsla av inte helt frisatt blåsan.
 3. Förekomst av kvarvarande urin.
 4. Hyppig natturinering.
 5. Plötslig OZM, som uppträder utan några symtom.
 6. Urininkontinens kan uppstå om tumören ligger på urinrörets sfinkter.

I de fall där män har samtidiga sjukdomar i det genitourära systemet och njureproblemen, försvinner symptomen på cancer helt under dem.

 • Symtom som börjar utvecklas endast med tillväxt och spridning av cancerceller.

Ofta börjar närvaro av cancer hos män tala symtom på skador på omgivande organ, när metastaser grodas i benen, blåsan etc. Överträdelsen av dessa organs funktion kan antas av följande skäl:

 1. Sexuell dysfunktion.
 2. Blod i sperma.
 3. Smärtsamt obehag i perineum.

Effekterna av kompression av venerna och lymfkärlen manifesteras vid svullnad i pungen och nedre extremiteterna, ibland är det enda symptomet som kan detekteras ökningen av inguinala lymfkörtlar.

 • Symtom som indikerar metastaser i olika organ och ben.

Varaktigheten av tillväxten av tumörer i prostatakörteln är annorlunda, men i fallet då metastaser finns i andra organ, prognosen för patientens överlevnad blir mindre positiv. Ofta frågar släktingar till män som lider av prostatacancer att specialister inte kan ge uttömmande svar, särskilt om hur mycket tid patienten får. Maligniteter har omfattande blodtillförsel, och tack vare honom onormala celler spridda över hela kroppen, så metastaser kan hittas långt från prostatan: i lungor, lever och ryggrad. I det här fallet kommer följande symptom framåt:

Vad säger läkare om gips från prostatit...

 1. Smärta i bäckenben och ryggrad, mer sällan i andra benstrukturer.
 2. Perifert ödem.
 3. Betydande viktminskning.
 4. Svårigheter med rörelse.
 5. Anemi, svaghet, trötthet.

Om metastaser påverkar ryggraden kraftigt kan förlamning utvecklas. Mycket ofta, vid sjukdoms 3-4 graden, görs diagnosen slumpmässigt, speciellt om metastaser bara trängde in i benet utan att uppenbara några kliniska symptom. Det händer sällan att metastaser är atypiska, i penis, testiklar, rektum och hud.

Val av behandlingsmetod

Är det möjligt att behandla prostatacancer med folkmedicin? Onkologer ger ett entydigt svar är nej, inte bara de som försöker återhämta sig tvivelaktiga sätt, bara förvärra deras tillstånd, vilket leder 1-2-th grad av cancer till 3-4 minuter, även om traditionell medicin är maktlös.

En fullständig botemedel mot cancer är möjlig med tidig tillgång till läkaren, möjligheten till operation (ålder, samtidig patologi) och brist på metastasering.

Fram till nyligen var operationen det enda sättet att det var möjligt att avlägsna den maligna neoplasmen. Följande metoder är för närvarande tillgängliga:

Denna operation består i fullständigt avlägsnande av prostatakörteln tillsammans med de patologiska cellerna. Det är möjligt att upptäcka i de första stadierna och hos unga patienter när cancercellerna inte lämnade körteln. Prostata adenom (BPH) avlägsnas på samma sätt, men i detta fall utsätts endast den utvidgade delen för resektion.

Denna typ av operation förstör endast små foci av malign neoplasm, men de flesta män väljer det eftersom radioterapi enligt deras mening är mer sparsam. Det finns emellertid inga data, där det noggrant indikeras att strålterapi är effektivare än radikal prostatektomi.

Strålbehandling, typer:

 1. Extern strålterapi utförs i 4-6 veckor, i öppenvård eller på sjukhus. Komplett behandling och postoperativ återhämtning tar flera månader. Strålningsterapi för män är mer försiktig, inte orsakar urininkontinens, men erektil dysfunktion är möjlig. Ibland framkallar operationen symtom på blåsor och diarré, blod i avföring och urin, men symtomen försvinner snabbt så snart strålbehandlingstiden avbryts.
 2. Konformal strålbehandling är koncentrationen av strålen direkt på tumören, vilket signifikant minskar sannolikheten för skador på omgivande vävnader.

I allmänhet indikeras operationen (strålbehandling) i fallet då cancercellerna redan har lämnat prostatakörteln. Även om fullständigt avlägsnande inte är möjligt, handlar det bara om att minska sannolikheten för tumörtillväxt i framtiden.

 • Brachyterapi av prostatacancer.

Detta är ett alternativ till strålningsexponeringsmetoden, och det består i introduktionen i prostata av mikrokapslar innehållande radioisotoper. Konsekvenserna av en sådan operation är minimala, det finns få biverkningar, eftersom kapslarnas funktion strängt begränsas av själva körteln. Brachyterapi av prostatacancer har tidigare utförts i samband med operationen, nu finns det särskilda nålar som levererar radioisotoper direkt till destinationen. Hela proceduren styrs av ultraljud. Experternas kommentarer till brachyterapi är positiva, och antalet kliniker där en sådan operation utförs växer.

Detta borttagande av cancerceller utfördes för mer än 50 år sedan av Charles Huggins, som fann att när testiklarna avlägsnades regresserades tumören. Hormonbehandling med hjälp av kvinnliga könshormoner agerade på cancer på samma sätt. För närvarande används en sådan hormonterapi i avancerade former av cancer. Kärnan är att prostatan inte kan fungera utan androgener, och tumören växer inte och utvecklas inte. Med hjälp av en adekvat uppsättning droger kan du få cancer att sluta växa eller helt försvinna, medan livslängden ökar avsevärt och fullständigt avlägsnande av prostata kommer inte att krävas. Hormonbehandling ordineras endast av en specialist och kräver noggrann överensstämmelse med doseringen och konstant övervakning av resultaten.

 • Kemoterapi för prostatacancer.

Det används i de senare stadierna av utvecklingen av cancer, "kemi" droger är mycket giftiga och skadliga för den mänskliga kroppen, men i fallet med avancerad cancer är befogad. Cytostatika är olika i verkningsmekanismen, men i slutändan undertrycker de tillväxten av patologiska celler, vilket ökar patientens livslängd. Cytotoxiska medel av snabbt effektiva mot celler (cancer i 3-4 steg), men tyvärr, påverkar också celler av hårfolliklar, benmärg och tarmen.

Metoder som underlättar människans tillstånd

Studier har visat att livsmedel som innehåller stora mängder fett och kalcium (rött kött, fett), kan i stor utsträckning "feed" cancern genom att stimulera dess celler att dela sig och öka risken för hjärt-kärlsjukdom. Därför kan sojadiet väsentligt stoppa den patologiska processen.

Det bästa botemedlet för prostatit...

Studien av påverkan av olika faktorer på cancer gjorde det möjligt att avslöja några intressanta punkter:

 • En diet med mycket Ca bidrar till utvecklingen av cancer. En person som konsumerar en liter mjölk per dag (eller Ca från andra källor) riskerar mer, men mjölk ökar bildandet av D-vitamin, vilket skyddar prostata mot cancer.
 • En diet med olivolja är ett bra sätt att ta bort fria radikaler från kroppen. Linfröolja ökar tvärtom mängden fria radikaler i kroppen.
 • Diet, full av gröna grönsaker, morötter och allt som innehåller C-vitamin, är en utmärkt profylax för prostatacancer.
 • Dieten, inklusive tomater, minskar också sannolikheten för patologi.

Liknande mönster återfanns i studien av effekten för folken i öst och Italien, där grönsaker, örter, tomater, olja, grönt te och skaldjur, samt ett överflöd av värme och solsken (vitamin D tillverkas i världen) ger goda statistik från frånvaron av prostatabesvär.


Så vilken typ av kost är lämplig för män som inte vill veta vad adenom är, prostatacancer, med vilken du kan öka livslängden avsevärt:

 • Färska grönsaker, bär, gröna, nötter och frukter.
 • En diet hög i fiber.
 • Utesluter livsmedel högt i enkla sockerarter, de ger inte fördelar till kroppen, men ökar insulin, den främsta provokeraren av cancer.
 • En diet låg i animaliska fetter.
 • Fisk och omega-3-syra, omega-6 (makrill, lax, tonfisk, öring i någon form, utom stekt).
 • Bakade, kokta, stuvade rätter är att föredra för stekt mat.
 • Minsta alkohol, dess frekventa användning ökar risken för att utveckla prostatacancer. Undantag - naturligt rött vin, men även i begränsade mängder.

Hur man bota prostatit utan läkare...

Naturligtvis, förebyggande av någon sjukdom mycket mer effektivt behandla det, så under en livstid måste du följa några enkla regler, som reduceras till att leda en hälsosam livsstil, som till stor del beror på personen.

Hur bota prostatit om 2 veckor...

I urologi skiljer sig blödning från urinering (urethrorrhagia) och blödning vid urinering. Urethrorrhagia uppstår med trauma eller tumörer i urinröret. Blödning med urin - hematuri, utvecklas med olika sjukdomar i urinvägarna, liksom smärta vid urinering.

Typer av hematuri

Hematuri har många egenskaper som hjälper till att fastställa den sanna orsaken till dess förekomst. Det kännetecknas av sådana kriterier som tiden för utseende i urinering, yttre parametrar, manifestens intensitet, utvecklingsmekanismen etc. Vid utseende i urineringstiden kan det vara:

 • Initsialnoy, visas i början av urinering. Vanligtvis inträffar när urinrörets initiala lesion påverkas.
 • Terminal, blodet i slutet av urinering. Detta är förknippat med sjukdomar som cystit och urolithiasis. Närvaron av urin i urinen när man urinerar hos män observeras med en lesion av prostata eller den inre delen av urinröret.
 • Totalt, när blodet observeras i alla delar av urinen. Källan av blödning kan vara någonstans i urinvägarna.

På kliniken av manifestationer är hematuri persistent och återfallande, smärtsamt och smärtfritt. Smärtsam blödning är vanlig för cystit, urolithiasis och urinsyrakriser. Smärtfri blödning är karakteristisk för blåsan. Hos män observeras smärtfri hematuri i olika patologier av prostata.

Persistenta manifestationer av blod i urinen observeras med nefropati. Och glomerulonephritis kännetecknas av återkommande makrohematuri.

Blod i urinen kan ha ett annorlunda utseende:

 • Worm-liknande blodproppar indikerar blödning från njurarna;
 • Stora lösa blodproppar, som passerar svårt genom urinröret, lämnar blåsan;
 • Den urinfärgade färgen på urinen indikerar en frisk blödning;
 • Mörkbrun och brun färg, indikerar en stillastående urin med blod i blåsan;
 • Typ av "köttslipor", brunt, med tillsatser av blodproppar.

Genom intensiteten i manifestations natur kan det vara makro- och mikrohematuri. Mikrohematuri detekteras genom mikroskopisk undersökning av urin. Makrogematuria erkänns visuellt.

Beroende på mekanismen för hematuriutveckling utmärks det av typer:

 • Extrarenala. Det är inte förknippat med skador och njursjukdom. Dess orsak ligger utanför kroppen.
 • Renal. Dess orsak är njurspatologi.
 • Postrenal. Det utvecklas mot bakgrund av sjukdomar i urinblåsan och urinvägarna.

Orsaker till blod i urinen

Blod i urinen kan vara av olika anledningar. Det kan vara inflammatoriska sjukdomar, trauma och neoplasma i någon del av urinvägarna: i njurarna, urinblåsorna, urinblåsan eller urinröret.

Renal hematuri

 • Infektioner - akut pyelonefrit, nyre tuberkulos.
 • Akut och kronisk glomerulonephritis. Blod i urinen detekteras endast genom mikroskopisk undersökning.
 • Njursten är den vanligaste orsaken till blod i urinen. Vid rörelse irriterar stenar ett slemhinna i urinvägar som orsakar blödning.
 • Njurcancer är ett njurcellskarcinom som påverkar organets parenkym. Blod i urinen i form av vermikulära blodproppar är ett av symptomen på denna sjukdom.
 • Interstitiell nefrit, där blod i urinen är resultatet av antibakteriell eller annan läkemedelsterapi.
 • Njurtrauma, som kan vara trubbigt eller trängande, som orsakas av en olycka eller medicinsk manipulation (biopsi, krossande stenar).

Hematuri i urinblåsan

Blod under urinering kan associeras med urinblåsan:

 • Stenar i blåsan. De är en permanent traumatisk faktor och orsakar blödning av varierande grad av intensitet.
 • Cystitis med blod i slutet av urinering hos kvinnor är ett alarmerande tecken på hemorragisk blåsskada.
 • Blåsans cancer. Dess huvudsakliga symptom är tilldelningen av blod från urinröret. Urinen förvärvar en mörkröd eller rostig färg.

Hematuri i urinröret

Urinröret blöder av många anledningar:

 • trauma;
 • Utländsk kropp;
 • tumörer;
 • Uretrit (i vissa fall kan det uppstå genom närvaron av blod i urinen).

Hematuri av prostata

 • Adenom av prostata.
 • Prostatacancer är en av de främsta orsakerna till hematuri.
 • Prostatit är en inflammation i prostata. I mycket sällsynta fall är det åtföljt av blod i urinen.

Symtom på hematuri

Karakteristiska tecken på hematuri gör inte, så hon är själv ett symptom på manifestationer av sjukdomar i urinvägarna. Hon kan ofta gå med smärta i ländryggen och i underlivet, en ökning av kroppstemperaturen, en minskning av urinering. Kliniska manifestationer av hematuri är:

 • Smärtsam urinering och sömnad med hemorragisk blåsning och urolithiasis;
 • Blod går i form av blodproppar i utsöndrad urin;
 • Färgning av urin i olika nyanser, allt från rosa till mörkbrun;
 • Allmän svaghet, yrsel, konstant känsla, törst;
 • Byt färg i huden;
 • Utformning av blodiga blodproppar i urinvägarna, förhindrande av fri urinering.

Diagnos av hematuri

För att diagnostisera hematuri utförs komplexa studier:

 • Abdominal röntgenbild. Nu är det sällan gjort;
 • MR-urografi och CT-urografi. Metoder hjälper till att identifiera tillståndet i urinvägarna och njurarna.
 • Buken ultraljud - den mest informativa metoden, vilket gör det möjligt att se tillståndet i njurarna, urinblåsan och urinledarna och för att bestämma sin sjukdom.
 • Intravenöst pyelogram, hjälper till att bestämma urinvägarnas excretionsfunktion;
 • Cystoskopi.
 • Allmän analys av urin och blod;
 • Biokemiskt blodprov;
 • Urinalysis av Nechiporenko.

En annan analys används vid diagnos av hematuri - ett treglasat prov. Urin samlas i tre behållare. Varje prov undersöks för närvaron av erytrocyter, leukocyter och andra element. Blodet i det första provet indikerar en lesion i urinröret. Blod efter urinering i andra och tredje provet kan indikera livmoderhalscancer och prostatacancer. Blod i alla tre delar av urinen kan bero på utvecklingen av en tumör i blåsan, njuren eller prostatan.

Metoder för behandling

Eftersom hematuri inte är en självständig sjukdom, utan bara en följd av urinvägarna, syftar terapin till att eliminera orsakerna till dess orsaker. Med infektioner i urinvägarna används konservativa behandlingsmetoder - specifika läkemedel, antibiotika. Om kirurgisk ingrepp är nödvändig (urolithiasis, tumör i tumörerna i urinvägarna), bestäms frågan om detta på en specialklinik av urologer. För att upprätthålla allvarlig blödning används hemostatiska droger. Med stor blodförlust utförs rehabiliteringsbehandling, vilket fyller på förlorat blodvolym.

Differentiell tolkning av hematuri hos patienter i olika åldrar och kön
Patientens ålder och kön, såväl som symptomatologin, bidrar till att skilja på hematuri i stor utsträckning för att bestämma ytterligare diagnostik.

Hematuri hos män

Blod under urinering hos män är ofta godartad. Det uppstår ofta efter intensiv fysisk ansträngning och fortsätter utan några konsekvenser.

Den näst vanligaste förekomsten av hematuri hos män är en konsekvens av cancer. Detta är primärt förknippat med prostatakörteln, särskilt med prostatacancer. Orsaken till blödning är förstörelsen av kärlkärlens väggar genom tumörstrukturerna som växer i dem.

Hematuri hos kvinnor

Den främsta orsaken till hematuri hos kvinnor är hemorragisk cystit. Det utvecklas mot bakgrund av antibiotikabehandling, användning av kombinerade orala preventivmedel. Mekanismen för utveckling av hemorragisk cystit är den destruktiva effekten av dessa läkemedel på urinväggen. Graden av utveckling av permeabilitet hos blodkärl varierar från mikrohematuri till makrohematuri.

Falsk hematuri hos kvinnor kan ha blodig urladdning i urinen under menstruationen.

Hematuri hos barn

De viktigaste faktorerna som orsakar blod i urinen i barndomen är inte skada njurarna och urinvägarna och hemorragisk diates och blodsjukdomar. Med blodsjukdomar förändras inte bara egenskaperna hos blodet, utan även blodkärlstillståndet. Därför, en mer känslig vägg av blodkärl och flera flytande sjukdomar blod såsom hemofili, anemi och andra blodstörningar tecken ger hematuri. Blod i barnets urin kan vara med virussjukdomar, eftersom viruset påverkar blodkärlens väggar. Det vanligaste patologiska tillståndet manifesteras vid behandling med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Hematuri vid graviditet

Blod i urin hos en gravid kvinna är ett ganska vanligt fenomen. Det kan vara en konsekvens av de naturliga processerna som sker i en gravid kvinnas kropp:

 • hormonella förändringar i kroppen;
 • med mekanisk verkan av det förstorade livmodern på njurarna och urinvägarna;
 • mikro-effusioner av små renala vener på grund av ökningen av intra-abdominalt tryck vid sena perioder.

Denna hematuri passerar efter födseln.

Förebyggande av blod i urinen

Förebyggande av hematuri är en snabb behandling av viktiga sjukdomar i urinvägarna. Dessutom är det nödvändigt, i närvaro av dessa sjukdomar att betala stor uppmärksamhet på rätt kost, eliminera dåliga vanor, motion stress, hålla dricka regim. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att förebygga njursjukdom hos barn eftersom de är mer en komplikation av virus- och bakterieinfektioner, som kan orsaka allvarliga sjukdomar i urinvägarna.

Du kan inte ignorera förändringen i färg av urin, om det inte är relaterat till att äta mat som kan orsaka det. Vi bör också ägna särskild uppmärksamhet åt gravidens urin. Blodig urladdning i urinen vid en tidig graviditet kan orsaka allvarliga komplikationer. Därför om du misstänker en hematuri, borde en gravid kvinna snabbt kontakta en läkare.

Förändringar i urinering i prostatacancer

Prostatacancer är en onkologisk sjukdom där en tumör utvecklas i prostatakörtelns vävnader. Urinproblem med prostatacancer är det första som kan varna en patient som inte genomgår regelbundna förebyggande undersökningar.

Brott mot urinering

Om strålen blir dåsig när du urinerar, är detta ett tillfälle att vända sig till en specialist.

Orsaken är oftast att bevuxen tumör komprimerar urinröret och urinröret blir smalare. Detta leder också till en ökning av antalet besök på toaletten (eftersom blåsan inte är helt utsläppt). Kan detta mönster åtföljas av obehagliga känslor vid urinering (rezyami) samt smärta i mellangården och blygd.

Du kan gå till doktorn för en fingerundersökning, men problemet är att det är effektivt först när tumören når en viss storlek. Om tumören ännu inte nått dem, kan en läkare som den sonden inte vara, men även en liten tumör kan börja växa i angränsande organ och även ge metastaser regionaronye limfauzly, bäckenet och andra organ.

Dessutom kan en tumör som pressar urinröret vara godartad. Det enda sättet att fastställa detta är att klara testet till PSA-nivån: ett prostatiskt specifikt antigen.

Om den totala PSA-nivån är förhöjd och andelen av fri PSA är låg - detta är i de flesta fall tumörens malignitet. För att bekräfta diagnosen tilldelas patienten ytterligare studier, inklusive CT, ultraljud eller radioisotopstudie av prostata.

Om urinen inte längre gå för prostatacancer - vilket innebär att sjukdomen är i II eller mer avancerat stadium, och att det är omöjligt att fördröja behandlingen.

Mycket mindre sannolikt att inträffa urininkontinens hos prostatacancer - ofta, yttrar sig detta fenomen efter behandlingen av sjukdomen som en komplikation relaterad till det faktum att efter kirurgi eller radioluchevogo behandling brutit elasticiteten i urinblåsan, kan minska dess kapacitet, och nervtrådarna skadas, inblandade i tömningsprocessen.

Men när urininkontinens uppstår bör du också ta de nödvändiga testen och konsultera en specialist.

Blod i urinen: vad betyder det?

Blod i urinen av prostatacancer visar att sjukdomen redan har kommit till steg III, och kanske upp till IV.

Vad betyder detta? Att tumören sträcker sig utanför prostatakapseln själv och börjar växa in i andra organ - oftast börjar med urinblåsan, ändtarmen och sädesblåsorna.

Blod kan uppträda inte bara i urinen utan även i spermierna. Normalt, som i detta patienten brutna styrka när man kissar sveda, lider smärtan inte bara i grenen och skrevet, men också i nedre delen av ryggen (förresten, om smärtan är för stark - det kan tyda på spridningen av metastaser, det vill säga att cancern redan har passerar in i IV-scenen).

Utseendet av blod i urinen kräver en omedelbar behandling till läkaren!

Metastaser i prostatacancer och lokalisering i kroppen hos en man

Människokroppen fungerar som en väletablerad mekanism. Vid de minsta överträdelserna i systemet finns en sjukdom. Anledningarna till utseende av prostatacancer kan vara flera:

 • påkänning;
 • utmattning av kroppen
 • ärftlighet;
 • dålig ekologi;
 • kränkning av den hormonella bakgrunden.

Stress manifesteras som en specifik reaktion av individen i vardagen, omständigheterna. Som ett resultat sker mobilisering av alla resurser i kroppen. Ofta upplever män en patologisk stressfull situation, och dess kroniska kurs bidrar till utseende av prostatacancer.

Graden av bildandet av en onkologisk sjukdom beror på tillståndet hos hela en mans kropp och graden av de ackumulerade problemen. Ju äldre mannen, desto större chanser har han att få prostatacancer.

Äldre, efter undersökning, finns i vävnaderna i prostatacancercellerna. Prostatacancer bildas med metastaser mycket långsamt, i många år visar inga tecken. Oftast förekommer cancermetastaser på grund av patientens genetiska predisposition till sjukdomens utseende. Sjukdomen uppstår på grund av arvet hos HPC1-genen som finns i DNA. Testosteron, som ett manligt hormon, främjar snabb tumörtillväxt i prostatacancer.

Vissa infektioner i könsorganet skapar gynnsamma förutsättningar för utvecklingen av en malign tumör i prostata. De mest kraftfulla provokrarna av den onkologiska processen är herpesviruset och papillomaviruset. I fall av cancer är det nödvändigt att vara uppmärksam på produkterna och kvaliteten på lagad mat.

Fetter, innehållna i stora mängder i kött och mjölk, bidrar till utseendet av symptom som indikerar prostatacancer. Ett stort antal frukter och grönsaker skyddar kroppen från degenerering av celler i käftens vävnader. I grönsaker finns det inget fett, vilket bidrar till en förändring i cellerna, men det finns likopen, som har cancer mot cancer. Vitaminer och mineraler verkar på två sätt på kroppen.

Växtbaserade produkter hindrar inte utseende av prostatacancer. Risken för en tumör ökar när man konsumerar en stor mängd kalcium i maten.

Symptom på en tumör i prostatakörteln

Illvilans sjukdom ligger i den fullständiga frånvaron av kliniska symptom under en tid. Med en signifikant tillväxt av tumören pressar den urinrörets kanal. Urin börjar sjunka med droppe, medan blåsan i sig är signifikant ökad i storlek. Tack vare moderna diagnosmetoder detekteras tumören i de tidiga stadierna. I mer avancerade fall visas patienten:

 • blod i urinen;
 • anuri;
 • intermittent urinflöde;
 • ökad urinfrekvens;
 • smärta i att ta bort urinen.

Med svår smärta i benen kan en man misstänka metastaser i cancer. De förekommer i ryggraden, påverkar bäckenbenet, ländryggsdelen på ryggen, benen på underbenen. Symptom på tumörmetastas kombineras med viktminskning, omotiverad svaghet och trötthet.

Ofta orsakar prostatacancer med metastaser utseendet av ett farligt tillstånd - akut urinretention, vilket kräver omedelbar medicinsk behandling.

Frekventa urinvägsinfektioner kan indikera prostatacancer. Med ålder ökar sannolikheten för metastaser hos angränsande organ. I många fall förråder inte sjukdomen sig själv, och metastaser detekteras med en planerad urologisk undersökning.

Smärtsamma känslor under urinering intensifieras med tillväxten av en malign tumör och metastasering av cellerna i vävnaderna i angränsande organ.

Utseendet av blod i urinen beror på graden av tumörprocessen. Den konstanta närvaron av henne i analysen indikerar processen att försumma processen och förekomsten av metastaser i benen. I fallet med prostatacancer kan hematuri uppträda plötsligt.

Processen med metastasering till andra organ i prostatacancer

Prostatacancer med metastaser har en speciell klinisk bild, som kännetecknas av närvaron av förändringar i benvävnader. Läkare har bestämt att metastaser i cancer kan förekomma i två typer: osteoblastiska lesioner och osteolytiska förändringar i benen.

Med osteoblastiska förändringar i vävnaden sker en ökning av mängden mineralämnen, i den osteolytiska processen, tvättas de ut ur kroppen, och sannolikheten för frakturer ökar. Celler som bildar prostatacancer har dubbelt syfte: de kan samtidigt förstöra eller stimulera processen att dela cellerna i benvävnad.

Processen av organskada av tumören beror på migrering av celler längs blodet och lymfatiska kanaler, med ytterligare penetration i vävnader från många organ. Metastaser i benen påverkar kroppens funktionella egenskaper i människokroppen.

Vid tillväxt av en malign tumör ersätts friska celler med cancerceller, tumörliknande benformationer uppstår. Sammansättningen av vävnaden förändras helt, mängden kalcium, natrium, magnesium och fluor ökar i den. Metastaser påverkar arbetet med den röda benmärgen: det totala antalet erytrocyter, blodplättar och leukocyter förändras. Ofta än andra organ metastaser i en prostatatumör påverkar ländryggen, mycket mindre ofta - lårbenet eller bröstområdet.

Kliniska manifestationer av metastaser av organ och vävnader i kroppen

Mycket ofta utvecklas prostatacancer med metastaser asymptomatiskt i de tidiga skeden av den maligna processen. De flesta män som lider av prostatacancer genom närvaron, notera uppkomsten av smärta av varierande intensitet i ländryggraden eller ben, inträffar sällan nedsatt funktion i kroppen, där vävnad penetreras av metastaser.

Ryggmärgsfallet med en malign tumör orsakar vissa förändringar i ryggraden. Smärtan blir outhärdlig under rörelser, laster, spridas längs nervstammarna. Utvecklar ett brott mot känslighet i form av domningar hypostaser observeras i buken. Smärta i den nedre delen av ryggen är outhärdlig, värkande, skytte tecken.

Violerad urinering, och hos vissa patienter utvecklas symtomatologi, vilket motsvarar ett förhöjt innehåll av kalciumjoner i blodplasman. Patienten har skarpa symtom på törst, illamående, trötthet och aptitlöshet.

Beroende på platsen för cancer är patientens vänstra eller högra ben numm. Efter förlust av känslighet i det drabbade organet sätter smärtsyndromet snabbt in. Metastaser i benet finns i sena besättningar av sjukdomen.

Metastaser med prostatacancer i lårbenen och bäckenbenen

Hos 20% av patienterna med maligna tumörer i prostata påverkas lårbenen eller benen som bildar den stora och små bäcken hos metastaser. Med ett sådant nederlag är deras förstörelse betydande. Patienten kan knappt röra sig utan hjälp, några smärtor på det drabbade benet uppvisar en stark smärta. Rörelse blir möjlig endast med hjälp av en käpp eller rullator. På grund av sin insolvens utvecklar patienten social fobi.

Bäckenkomplexet metastasiseras mycket mindre ofta än benbenen. Främmande cancerceller förstör benvävnad, vilket orsakar dess mineralisering, förändrar balansen mellan fosfor, koppar, kalcium. Benen hos patienten är känsliga för kyla, vid ställena för tumör blek hudfärg, torr vid beröring, då det finns smärta i benen eller verkar muskelkramper.

Smärtan är mycket svår, inträffar efter ett tag efter starten av gången, passerar inte efter vila. Ofta i axelområdet i överdelar kan patologiska frakturer förekomma. Deras närvaro indikerar närvaron av metastaser i benen. Prostatacancer med metastaser till benen i de övre extremiteterna bildar en ständigt ökande smärta som blir oacceptabel under natttimmarna.

Ökande hyperkalcemi smälter upp märkbart: i benen finns det redan förändringar, men mycket senare är det en överträdelse i angränsande organers arbete. I en patient med prostatacancer bidrar metastaser till förekomsten av:

Moderna metoder för att diagnostisera metastaser i ryggraden och benen

Prostatacancer är inte förgäves kallad en "obekväm fiende". Den utvecklas under en lång period och mot bakgrunden accelereras processerna för deformation och förstöring av benvävnad. Med sina problem vänder en man till en onkolog. Från denna specialist beror på att åtgärder för diagnos och behandling av prostatacancer med benmetastaser antas i tid. Sjukdomen "mognar" länge.

Smärta i benen kan dyka upp efter 10 års sjukdom. Diagnos av sjukdomen börjar med en röntgenundersökning och radionuklidbehandling. Samtidigt tillämpar specialisten screeningtest för att identifiera personer med riskfaktorer för att utveckla prostatacancer med benmetastaser.

Hos män med prostatacancer kan tester detektera vissa former av tumören. En av de mest effektiva metoderna för att diagnostisera cancer med metastaser är biopsi. För henne väljs små bitar av vävnad för att bekräfta närvaron eller frånvaron av en tumör i prostata. Under transrectal undersökning bestämmer läkaren platsen för den föreslagna biopsien.

Studier är inte så exakta, eftersom de inte ger ett direkt svar på frågan om tumörens karaktär. Prostatacancer med metastaser bestäms med hjälp av prostataspecifikt antigen, vars hastighet indikerar storleken på den maligna bildningen. Vid en antigennivå upp till 20 ng / ml bildades inte metastaser i benvävnad eller andra organ. Förekomsten av ett antigen över 40 ng / ml indikerar en massiv metastasering av en cancer tumör.

Fluktuationer i antikroppsnivån indikerar effektiviteten av behandlingen eller återfallet av sjukdomen. Efter att ha upptäckt ett antigen över 20 ng / ml, föreskriver en specialist ett metastatiskt test. Efter en röntgenstudie kan du avgöra om bensystemet påverkas av sjukdomen.

Behandling av prostatacancer efter uppkomsten av dess metastas i andra organ

Ny forskning har visat att cancerbehandling bör väljas med hänsyn tagen till faktorer som:

 • patientens ålder
 • stadium av cancer;
 • allmän tillstånd hos patienten
 • risk för behandling.

En komplex behandling med användning av förväntad hantering eller strålbehandling utförs. Med aktiv tillsyn övervakar specialisten utvecklingen av cancer, studerar dess progression för att bestämma den exakta början av behandlingen. Kirurgisk ingrepp innebär borttagning av prostatakörteln.

Samtidigt skärs närliggande fartyg och vasutläggningar ut. Denna typ av behandling förlänger patientens liv mycket, vilket minskar sannolikheten för återfall av sjukdom. Operativ intervention är kontraindicerad hos äldre.

Vid behandling med strålbehandling förstörs tumören medelst fjärrstyrda strålar. Med hormonell behandling tar doktorn bort testiklarna kirurgiskt för att stoppa produktionen av manliga könshormoner. Algoritmen för behandling av lokaliserad cancer innefattar:

 • aktiv övervakning
 • extern exponering
 • brakyterapi;
 • avlägsnande av prostatakörteln.

Radikala behandlingsmetoder är mest effektiva. De administreras till män under 65 år vid en prostataspecifik antigennivå på 10 ng / ml. Alla patienter med prostatacancer och metastaser bildas i tre riskgrupper beroende på överlevnadsnivå.

Hos män som har stor risk ökar levnadsstandarden med hormonbehandling, men antalet biverkningar ökar. Hos patienter med begränsad prostatacancer används nya typer av behandling. Efter avlägsnande av tumören sjunker PSA-antigennivån till 0. Återkommande av tumören med metastaser behandlas beroende på samtidiga sjukdomar och studiedata. Förskrivs för behandling:

 • androgenterapi;
 • kryokirurgi;
 • avlägsnande av prostata.

Vid behandling av prostatacancer kan biverkningar uppstå i form av:

 • erektil dysfunktion
 • urininkontinens
 • sjukdomskänsla;
 • blödning.

Prostatacancer har en bra prognos och risken för överlevnad är maximal, inom 91-95%.

Behandling av prostatacancer med metastaser ger en chans för många patienter att öka livslängden.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Blod i urinen som ett tecken på cancer

Maligna neoplasmer av njurarna utvecklas huvudsakligen hos patienter äldre än 50 år. Tumören kan nå stora dimensioner, penetrera in i renalkapseln och den sämre vena cava. En karakteristisk egenskap hos sjukdomen är förekomsten av metastaser i regionala lymfkörtlar, lungor och lever. Det första symptomet på sådan oncoforming är blod i urinen, som periodiskt försvinner och visas igen.

Blod i urinen som huvudskylt på njurecancer

Detta symptom kallas hematuri. Det definieras i ca 70% av cancerpatienterna. Blod ser som regel ut mot bakgrund av en säker total hälsa. I vissa fall föregås hemorragiska tecken med måttlig njursmärta. Därefter kan patienten observera en traditionell kolikavgift, som försvinner efter frisättningen av den sista blodproppen. Periodiskt blod i urinen med cancer leder till utvecklingen av anemi (otillräckligt blod i cirkulationssystemet).

Andra tecken på cancer i njursvävnader är:

 • En långvarig feber, vid vilken temperaturvärden kan fluktuera inom 37 ° -37,5 ° C.
 • Paroxysmal smärta i den drabbade njuren. Smärta syndrom, när storleken på neoplasmen ökar, blir mer intensiv och skarpare.
 • Svullnad av njurvävnaderna, som kan bestämmas genom undersökning.
 • Kroppsförgiftning: Allmän sjukdom, svaghet, illamående och aptitlöshet.

Analyser och undersökningar som ska genomföras

En klinisk studie i syfte att identifiera njurcancer börjar vanligen efter upptäckten av patientens hematuri, smärtattacker i ländryggsområdet och kronisk låggradig temperatur. En specialiserad undersökning av patienten omfattar följande diagnostiska förfaranden:

 1. Utsöndrings urografi - Denna röntgenstudie av urinvägarna är baserad på en studie av en serie av röntgenstrålar, som visar renala utsöndringen av kontrastmedium. Radiopak preparat, bestående av en koncentrerad lösning av jod, administreras intravenöst. Denna undersökning bestämmer njur- och urinvägarna.
 2. Analys av blod och urin på tumörmarkörer, vilket möjliggör att misstänka tumörutvecklingen och övervaka effekten av behandling mot cancer.
 3. Ultraljudsundersökning - bestämmer konturerna och lokaliseringen av malign neoplasm.
 4. Dator- och magnetisk resonansbilder - mer detaljerat visar strukturen i njurvävnaden.
 5. Biopsi - cytologisk och histologisk analys av det patologiska fokuset sätter den slutliga diagnosen.

behandling

Det mest optimala sättet att behandla denna patologi är en kirurgisk operation som syftar till att fullständigt avlägsna cancer tumören tillsammans med organet. Genomförandet av radikal excision är tillrådligt i alla skeden av illamående tillväxt. Detta gör det möjligt för patienten att bli av med blod i urinen och smärtssyndromet. Den enda kontraindikationen för kirurgisk ingrepp är den onkologiska patientens otillfredsställande allmänna tillstånd.

Förutom den grundläggande behandlingen kan läkare ordinera kemoterapi. Cirka 40% av patienterna efter att ha tagit cytotoxiska läkemedel noterade stabiliseringen av cancerframsteg. Upptagningstid och dosering av ett kemoterapeutiskt medel bestäms individuellt för varje patient.

Men i de flesta kliniska fall är terapi av denna patologi palliativ, som består i tillfällig eliminering av smärta och obehag. Symtomatisk behandling är förknippad med förekomst av flera metastaser i lungorna, levern och centrala nervsystemet.

Prognos och genomsnittlig överlevnad hos patienter med onkologisk hematuri

Långvarig cancerpatienter beror till stor del på sjukdomsstadiet, vilket var den primära diagnosen. Den mest gynnsamma prognosen hos patienter vid den initiala fasen av malign tillväxt. Men sedan blod i urinen, som ett tecken på cancer indikerar ett mer avancerat stadium av onkologi blir utsikterna negativa. Så enligt statistiken överstiger den genomsnittliga överlevnaden för patienter med njurecancer efter en radikal intervention inte över två år. I dessa fall beror patientens livslängd direkt på antalet metastaser och hälsotillståndet.

Prostatacancer: symptom och allmänna egenskaper

Prostatkörteln är huvudkörteln hos den manliga sexuella sfären. Den ligger under blåsan runt urinläkaren. Denna körtel aktiverar manliga könshormoner - androgener och producerar cirka 30-40% av spermiernas flytande komponent.

Samtidigt är hon inte bara ansvarig för manlig sexuell konsistens utan också på grund av muskulär vävnad i henne för att reglera urinlumen och kontrollera urinering.

Orsakerna till prostatacancer har ännu inte kliniskt identifierats, men de flesta forskare är överens om att det fortfarande finns några prediktorer för prostatacancer, symptomen av som fortfarande nästan inte förekommer i den inledande formen av sjukdomen.

Tyvärr har världen under det senaste årtiondet registrerat ett utbrott av prostata sjukdomar och samtidigt en hemsk sjukdom som prostatacancer. Denna typ av onkologi rangerar andra bland cancer-sjukdomar hos män, enbart för utveckling av onkogener i lungorna, vilket också ökade deras registrerade antal.

Till sådana skäl kan tillskrivas:

 • Äldre ålder hos patienten - efter 50-55 år upptäcks prostatacancer fem gånger oftare än innan den når denna ålder.
 • Professionell verksamhet i samband med svetsning, gummiindustrin eller andra industrier där det finns risk för att stora mängder kadmium kommer in i kroppen.
 • Felaktig mat, inklusive en stor mängd rött kött, fetter, genetiskt modifierade livsmedel och en minsta mängd fiber.
 • Släktingar i en rak linje, som också lider av prostatacancer. Särskilt avslöjade en sådan koppling i tvillingar.
 • Rökning och frekvent användning av alkohol.
 • Sexuell inkompetens.
 • Användningen av livsmedel som innehåller ett stort antal kvinnliga hormoner.
 • Missbruk av olika droger, särskilt antibiotika.

Diagnosen "cancer", prostatacancer, vars symtom inte förekommer i ett decennium, upptäcks ofta av en slump, vilket avslöjar tumörutvecklingen när patienten vänder sig till doktorn av olika skäl.

Detta är bakslughet av denna typ av malignitet: tecken på sjukdomen i ett tidigt skede av prostatacancer kan upptäckas endast urolog i undersökningen, sedan början av förekomsten av cancer process denna sjukdom är symptomfri. Förekomsten av specifik smärta, blod i urin eller sperma, drastisk viktminskning, temperatur och andra symptom på prostatacancer visar hög förekomst av cancer utanför prostata, groning av metastaser i ben, lungor och skada andra delar av den manliga kroppen.

Symtom på prostatacancer som en utveckling av en lokaliserad tumör:

 • Hyppig och ganska oväntad och stark uppmaning att urinera, speciellt aktiverad på natten.
 • Falsk uppmaning att urinera.
 • Ojämn, något uttalad urinström.
 • Försöker urinera.
 • Känslan att inte tömma blåsan ens efter urinering.
 • Läckage av urin under fysisk ansträngning, svår hosta.
 • Urininkontinens.

Symtom på prostatacancer som en lokalt avancerad tumör:

 • Smärtsamma känslor vid urinering.
 • Burning vid tidpunkten för utlösning.
 • Förekomsten av blod i urinen och ejakulering.
 • Frånvaro av urinering, eller en minsta mängd utsöndrad urin (upp till 50 ml per dag).
 • Ödem och utvidgning av njuren på grund av fullständig eller partiell störning av urinflödet i blåsan.
 • Njurinsufficiens.
 • Tråkig, värkande och inte överdriven smärta i ljumskområdet och i underlivet, vilket ökar med gång och kraftbelastning.
 • Manlig sexuell impotens.

Symtom på prostatacancer vid metastasering:

 • En skarp eller långvarig men stadig viktminskning.
 • Mjuk smärta i benen, oftast lokaliserad i revbenen och ryggraden.
 • Att utveckla osteoporos är benens skörhet.
 • Delvis eller fullständig förlamning.
 • Extrema utmattning av kroppen, även med tillräcklig näring och goda levnadsförhållanden.
 • Ödem i benen på grund av lymfödem. I sällsynta fall registreras svullnad i pungen och könsorganen.
 • Svårighet andas med metastaser i lungorna.
 • Minskning av hemoglobinkoncentration i blodet.

Cancer är inte en dödsdom! Modern medicin behandlar perfekt prostatacancer, speciellt om de diagnostiseras i sjukdoms tidiga skeden. Därför behövs systematiska förebyggande undersökningar, särskilt för män efter femtio år, när risken för denna farliga sjukdom ökar.

För att bestämma omfattningen och omfattningen av neoplasmsproliferationen i varje fall används flera metoder: bestämning av PSA, alla typer av analyser, studiet av storleken och eventuell kränkning av organens gränser med hjälp av ultraljud och MR.

Efter att ha granskat de symptom och patogenes och etiologi av sjukdomen, baserat på indexen märknings Glisson skaldata och histologisk gradering, kommer den behandlande läkaren sätter scenen och typ av sjukdom, och sedan ordinera behandling motsvarar detekteringen av sjukdomen.

Det kan representeras av sådana metoder som:

 • Kirurgisk operation
 • Hormon.
 • Kemoterapi.
 • Medikametnoznaya terapi.
 • Bestrålning av prostatakörteln används vid både de inledande och sena stadierna av prostatacancerbehandling.

En viktig faktor för att förebygga prostatacancer återfall och förlänga remission (och en bättre livskvalitet både i inledande och avslutande sjukdomsstadium) är en normal hälsosamt liv, som vi sällan glömma: systematiska promenader, rätt kost, som kännetecknas av en stor konsumtion av frukt och grönsaker, avslag på dåliga vanor.

Nu finns det många kliniker som specialiserat sig på onkologiska sjukdomar. Bland dem är de bästa, som bedöms av svaren och antalet patienter som överlever, kliniker i Moskva, Tyskland, Israel och Kiev i Ukraina.

Ett flertal recept och traditionella läkemedel som används självständigt av patienter för att behandla prostatacancer och är baserade på täta besök bad och ångbad, behandla soda chockdoser av vitaminer, svält, olika örter som hemlock och celandine, ingen kliniskt motiverat. Således kan underlåtenhet att utsedda läkare behandlingsprocessen hotar effekterna av spridningen av cancer och ge upphov till försämring och metastaser. Konsekvenserna av ett fullständigt misslyckande av klinisk behandling mot traditionell medicin oftast leder till invaliditet eller död för patienten.

Vad skiljer symptomen på prostatacancer hos män från symptomen på liknande sjukdomar

Symtom på prostatacancer hos män är väldigt lika med sjukdomar som:

 • Adenom i prostatakörteln är en godartad utvidgning av prostata. I båda fallen klagar patienterna på generella symptom:
  • Svårighet att urinera.
  • Ojämn, svag urinström, eventuellt ens intermittent.
  • Tillämpning av ansträngningar för att tömma blåsan.
  • Hyppig uppmaning att urinera.
  • Periodiskt felaktig längtan att urinera.
  • Känslan av blåsans fullhet, även efter tömningen.
  • Ofta återkommande urinvägsinfektioner.
 • Prostatit är en inflammation i prostata. För dessa sjukdomar finns vanliga yttre manifestationer som:
  • Frekvent urinering med små och medelstora delar.
  • Hyppig uppmaning att urinera, särskilt på natten.
  • Smärta eller brännande under urinering, mindre ofta med ejakulation.
  • Förekomst av spår av blod i urinen eller ejakulat.
  • Inflammatorisk urladdning ur urinröret.

Externa symptom på prostatacancer hos män vid sjukdomsuppkomsten liknar prostata adenom och prostatit.

Och först efter att ha gått till steg 3 och 4, förblir de samma, men de lägger också till allvarlig utmattning av kroppen och en stor viktminskning i det vanliga sättet att leva och utan att minska kosten och ofta ökar den.

Det är denna extraordinära förändring i deras tillstånd i de flesta fall som får män att vända sig till en urolog, tyvärr ofta redan vid en tidpunkt då metastaser sprider sig genom patientens kropp.

Metastatisk prostata (cancer): Symptomen i detta fall kommer att uttryckas i smärta i de områden där tumören har metastaserat.

Först av allt lämnar sådana symptom av prostata hos män (behandling redan genomförts eller genomfördes) cancer som svårighet att urinera (speciellt om det gjordes prostatektomi), frekvent behov av att tömma blåsan, stagnation av urin, smärta vid urinering och blod i urinen.

Prostatacancer sjukdomskurs: symptom och prognos

Som ni vet finns det bara fyra stadier av prostatacancer, som var och en manifesteras av vissa symptom och prognos.

Symtom på prostatacancer och prognos:

 • Den första etappen av prostatacancer - Det finns ingen symptomatologi, det är möjligt att identifiera endast efter att ha passerat motsvarande klinisk undersökning. När det identifieras i ett så tidigt skede ges en fullständig återhämtningsprognos.
 • Den andra etappen av prostatacancer - symptom ännu inte manifest, men manuell forskning är redan möjligt att hitta en nod i prostata och kroppen efter biopsi, för att avslöja utveckling onkoobrazovaniya. I detta fall är prognosen för postoperativ överlevnad 10-15 år av livet.
 • Den tredje etappen av prostatacancer - Från och med steg 3 börjar de onkologiska symptomen manifestera sig aktivt. Män uppenbara problem med urinering (ofta behov, oförmågan att helt tömma blåsan, för urinering, är tillämpningen ansträngning svaga flödet intermittent och urinläckage efter slutförande), smärta vid urinering och ejakulation, blod i urinen och sperma, utvecklat manlig sexuell impotens, utveckla ödem. I detta skede av sjukdomen tumörutveckling utanför prostatakörteln, vilket kraftigt försvårar behandlingen. Således försämras överlevnad prognos och en genomsnittlig löptid på fem år av livet i den postoperativa perioden.
 • Det fjärde stadiet av prostatacancer - metastaser i prostatacancer (symtom är karakteristiska för 99% av patienterna) är belägna i lungorna, ben, oftast i revbenen, bäckenet och ryggrad, mycket mindre i levern och hjärnan, utvecklar osteoporos, anemi och njursvikt, patienter plågas av de starkaste långvarig smärta, ofta förlamning utvecklas. Prognosen vid detta stadium av sjukdomen är extremt ogynnsam. På talesättet går inte längre.

Hur man bestämmer symptomen på prostatacancer?

Tyvärr är det bara metastaser i prostatacancer (symptom före ögonblicket av tumören som kommer bortom körteln i det överväldigande fallet) verkar inte klart att något som händer i kroppen. Du bör varnas mer frekventa resor till badrummet, tillämpning av våld för att tömma urinblåsan, smärta vid urinering och utlösning, och förändring i urinen färg till rosa - det är de första symptomen på prostatacancer.

Vad är symptomen på prostatacancer hos äldre?

Prostatacancer, oberoende av patientens ålder, passerar med samma symptomatologi. Det här är problem med urinering, brännande och smärta vid urinering, närvaro av blod i ejakulat och urin, smärta i buken och generell försämring.

Smärta med prostatacancer - vad ska man göra?

Smärtan i det här fallet härrör från det faktum att en övervuxen tumör och dess metastaser pressar på andra organ och ben. Vanliga smärtstillande medel är ineffektiva här. Vi rekommenderar att du rådgör med din läkare som kommer att ordinera det läkemedel som är rätt för dig.

Var finns det smärtor med prostatacancer?

Smärtorna är vanligtvis koncentrerade i nedre delen av buken, sakrum och höfter. Vid senare skeden av sjukdomen, när tumören metastaserar in i benet, koncentrerar smärtan också i de drabbade områdena.

Finns det en temperatur i prostatacancer?

Ja, för en given sjukdom är detta ett mycket vanligt symptom.

Hur manifesteras prostatacancer?

Förloppet av sjukdomen i prostatacancer är oftast manifesterad endast i det tredje steget i dess utveckling. Mannen har smärta vid urinering och orgasm, han tömmer oftare och mer kraftigt urblåsan. Vanligtvis är dessa symtom tillräckliga för att ringa till en specialist och registrera sig med vidare tillsyn och behandling.

Vid diagnos av "prostatacancer" hos många män uppstår frågan omedelbart var man ska behandla det och hur mycket det kommer att kosta. Onkologiska centra finns i alla regioner i Ryssland. Bedömning av patienternas åsikter på forumet på Internet är de bästa i Moskva, St Petersburg, Saratov och Nizhny Novgorod.

I genomsnitt i Ryssland utan att ta hänsyn till analyser, diagnostik och samråd:

 • Strålningsterapi - 26000-40000 rubel.
 • Kirurgisk borttagning av tumören - 22000-47000 rubel.
 • Förloppet av kemoterapi är 200 000-35 000 rubel.