Huvud
Strömförsörjning

Hur man tar ett blodprov för Wassermans reaktion - vittnesbörd, förberedelse och tolkning av resultaten

Syfilis är en vanlig veneral sjukdom, om den inte detekteras i tid, kommer kroppen att få allvarliga skador och ett dödligt utfall är möjligt. Wassermans reaktion är en särskild analys som bör göras om det finns misstankar om denna patologi, kommer aktuell diagnos att omedelbart bota sjukdomen om resultatet är positivt. Infektion av syfilis kan inte bara med sexuell kontakt utan även genom hushållsartiklar, hygienprodukter, sängkläder.

Metoder för att diagnostisera syfilis

Tester ska identifiera sjukdoms främsta orsaksmedlet - treponema pallidum det är samma blek treponema. För detta ändamål görs blodprovtagning på en tom mage för serologisk analys. Sådan forskning anses vara den huvudsakliga typen av laboratoriediagnos för detektering av syfilis. De vanligaste metoderna för forskning är:

 • blodprov för RW (RW) - Wasserman analys;
 • RPHA - reaktionen av passiv hemagglutination;
 • ELISA-enzymimmunanalys
 • RIF - reaktionen av immunofluorescens;
 • RPR - en mikrofällningsreaktion med ett kardiolipinantigen;
 • RIBT - reaktionen av immobilisering av blek treponem.

Vad är Wassermans reaktion?

Detta är ett laboratoriet blodprov för syfilis, som syftar till att bestämma det immunologiska svaret på patogenens penetration i kroppen. I människokroppen börjar karaktäristiska processer när infektion uppstår. Det orsakande agenset innehåller antigenkardiolipinet. Patients blodserum, på grund av närvaron av reaktanter i den, går in i komplementfixeringsreaktionen. Som ett resultat erhålles ett specifikt komplex med detta antigen, vilket kan avslöja PB.

När en syfilis är infekterad med en person i blodet kommer antikroppar mot blek treponema nödvändigtvis att vara närvarande, vilket karakteriseras som ett fysiologiskt svar av immunsystemet. När testet utförs tillsätts läkemedlet med kardiolipin till det uttagna blodet. Om syfilis orsakssamband redan finns i kroppen, kommer DSC att vara synligt vilket binder det införda antigenet och antikropparna. I avkodningen indikerar antalet tecken "+" intensiteten av bildandet av komplex eller "-" i deras frånvaro.

Indikationer för forskning

Det rekommenderas att regelbundet genomföra ett regelbundet blodprov för att upptäcka avvikelser i människokroppen i tid, i ett tidigt skede kan reaktionen väsentligt förbättra effektiviteten av behandlingen. För leverans av serum till RW finns följande indikationer:

 1. Vid medicinska undersökningar, medicinska undersökningar regelbundet från anställda av handel, medicin, utbildning.
 2. Under graviditeten. Det finns en möjlighet av syfilis infektion av fostret i livmodern, så det är viktigt att avslöja resultatet av analys av Wasserman för kvinnor som planerar att få barn eller redan har kläckts det. Patologi kan orsaka allvarliga skador på barnet.
 3. Personer som har haft långvarig kontakt med patologi på jobbet eller hemma.
 4. Om en person lider av alkoholism eller narkotikamissbruk.
 5. Med akut inlägg av en patient med tecken på syfilis.
 6. Efter intim intimitet utan att använda ett preventivmedel med en oavsiktlig person.
 7. Alla som vill bli blodgivare eller blodgivare är nödvändigtvis kontrollerade.
 8. Om graviditeten avbröts onaturligt.
 9. Genomföra ett test under och efter att ha serverat tid på frihetsberövande platser.
 10. Anledningen till RV är patientens sjukhusvistelse med förstorade noder i lymfsystemet och ökad temperatur.

Blod på Wassermans reaktion under graviditeten

Detta är det primära testet som obstetrikern-gynekologen frågar dig att ta. Ett blodprov för Wassermans reaktion kan vara felaktigt, eftersom tillståndet hos en kvinna under denna period påverkar resultaten. Enligt statistiken visar 32% av fallen ett falskt positivt resultat. Om det finns en "+" i avkodningen är det nödvändigt att skicka differentialdiagnostik. Det rekommenderas att utföra testet en gång per trimester, oavsett närvaron eller frånvaron av sexuell kontakt. Det finns inga kontraindikationer för att utföra RW för gravida kvinnor, detta är ett vanligt materialintag.

Framställning av

Vissa tester kräver specifik förberedelse före leverans. Wassermans analys kommer att vara så tillförlitlig som möjligt om du inte dricker några alkoholhaltiga drycker (även alkohol med låg alkohol) 2 dagar före provet. Det rekommenderas under samma period att inte äta feta livsmedel, för att inte snedvrida resultaten. Det är omöjligt under beredning för RV att ta någon medicinsk foxglove.

Hur utförs proceduren?

Blod på Wassermans reaktion utförs endast på tom mage, detta är ett viktigt villkor. Den sista måltiden innan staketet ska vara senast 6 timmar. Den anställde som utför manipulationen, sätter klienten på en stol eller lägger den på soffan. För analys krävs 8-10 ml blod från ulnar venen. Om studien utförs av ett litet barn kan materialet tas från jugulär eller kranial venen.

Hur många dagar är blodprovet gjort på RW

Det finns två steg i studien av materialet. Wassermann Express-testet kommer att vara klart om 2 timmar, men han kommer endast att kunna bekräfta eller neka förekomsten av antikroppar mot syfilis i patienten. För att erhålla kvantitativ information om blodets tillstånd, tar koncentrationen av antikroppar mot treponema det tar från 1 till 7 dagar. Varaktigheten av analysen och tolkningen beror på laboratoriet, antalet aktuella analyser.

transkriptet

Studien av blod av Wasserman bör endast avkunnas av en behörig läkare. Resultaten kan indikera inte bara en negativ eller positiv reaktion utan även en mellanreaktion. Endast en specialist kommer att kunna tolka data korrekt och inte skrämma för patientens tid. Ett typiskt negativt resultat indikeras av tecknet "-" och talar om den obestridliga frånvaron av syfilis i människokroppen.

Positiv reaktion

Vid utvärdering av antikroppskoncentrationen kan en positiv manifestation noteras med en, två, tre eller fyra plusser. Vid avkodningen kan följande notering inträffa:

 1. "+" Och "++" - resultatet indikerar en tveksam, svagt positiv mikroreaktion. Det är nödvändigt att utföra ytterligare diagnostiska tester och undersökning. Det är möjligt efter en tid att upprepa analysen av August Wasserman, eftersom det inte finns något fullständigt förtroende för syfilis frånvaro eller närvaro. Anledningen till ett sådant resultat kan vara ett brott mot de förberedande förfarandena innan blod ges.
 2. "+++" är en positiv reaktion. Ytterligare eller upprepad bekräftelse är inte nödvändig, patienten har syfilis och måste genomgå en fullständig undersökning. Kvinnor ordineras en vattpinne från vagina eller livmoder, män ger material från urinröret. Ett sådant resultat är sällan felaktigt, men kan föreskriva en raffineringsanalys om patientens symptom liknar andra sjukdomar.
 3. "++++" är det slutliga positiva resultatet. Hög reaktionsintensitet.
 4. "++++" är den slutliga positiva reaktionen. Resultatet är pålitligt med 100% och kräver ingen ytterligare analys. Diagnosen är syfilis.

Falsk positiv Wasserman-reaktion

Ett sådant svar kan bli helt frisk person, det händer av specifika skäl. Det finns en sådan reaktion om patienten har akuta eller kroniska stadier av sjukdomen, nyligen vaccinerat eller nyligen fått fysiskt trauma. Alla dessa förhållanden leder till aktiv produktion av ett icke-specifikt protein i kroppen, vilket kallas antikroppar eller immunoglobulin. RW-analysen syftar till att identifiera dessa proteiner och känna igen hur syfilitisk. Detta är grunden för att få ett falskt positivt resultat.

skäl

Det har beskrivits ovan varför en patient kan få ett falskt positivt resultat vid utförande av ett syfilisprov. Här är en lista över de villkor som kan leda till detta:

 • myokardinfarkt;
 • alkoholisk, matförgiftning;
 • akut, kronisk patologi av bakning, hepatit D, C, B;
 • skador på mjukvävnader eller ben
 • åldersförändringar i patientens kroppsarbete
 • tuberkulos;
 • sjukdomar av autoimmun natur.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Wassermans blodprov är det

Vad är Wassermans reaktion?

Vad är Wassermans reaktion och varför behövs det? Många patienter frågar denna fråga. Ett liknande blodprov gavs av alla åtminstone en gång i livet. Det anses obligatoriskt vid en professionell undersökning, under barnets genomförande, med blodgivning.

Hur gör Wasserman reaktion? Vilka funktioner kan utpekas? Vad ska jag frukta? Svaren på dessa och inte bara frågor finns nedan.

 • 1 Kortfattat om huvudet
 • 2 Genomförande av analysen

Kortfattat om de viktigaste

Wassermans reaktion utfördes 1906 och har sedan dess ständigt förbättrats. Dess huvuduppgift är att bestämma och diagnostisera syfilis. Blek treponema - orsakssambandet till sjukdomen, som finns i patientens blod.

Blodtestet hjälper till att diagnostisera inte bara själva problemet utan också att överväga utvecklingen och effektiviteten av de droger som används efter varje behandlingskurs. Ju snarare en läkare ringer, desto bättre.

Wassermans reaktion är av stor betydelse vid behandling och diagnos av syfilis, varje venerolog vet.

De viktigaste fördelarna är:

 • ett blodprov hjälper till att diagnostisera inte bara sjukdomen, men också den beräknade tiden för infektion;
 • den ovan beskrivna metoden anses vara en av huvudmetoderna vid diagnos av syfilis;
 • RW hjälper läkaren att utvärdera effektiviteten av den aktuella behandlingsregimen.

Denna analys baseras på en läkare för upprepad behandling och förebyggande behandling. Effektiviteten av ovanstående reaktion är att patientens blod börjar "översvämma" med antikroppar som aktivt produceras av immunsystemet. Det kardiolipinantigen som syntetiseras i laboratoriet avslöjar snabbt blek treponemi.

En positiv reaktion visar att antikropparna reagerar. Baserat på detta kan vi dra slutsatsen att det finns syfilis.

En negativ reaktion bekräftar inte en primär diagnos.

I vissa kliniska bilder observeras falska positiva resultat. Faktum är att kardiolipin finns i en liten mängd i människokroppen. Wassermanns reaktion kan upptäcka syfilis även i en absolut frisk person, eftersom injicerade antikroppar inte kan motverka sitt eget kardiolipin. I alla regler finns undantag, och detta måste komma ihåg. Avkoda analysen tar inte mycket tid.

En positiv reaktion diagnostiseras hos patienter som har haft svåra virus- och andra sjukdomar: malaria, lunginflammation etc. Vid denna tidpunkt är kroppen för svag och immunsystemet kan inte fungera normalt.

Genomföra analysen

Om en specialist har den minsta misstanken om ett falskt positivt resultat skickas patienten till andra ytterligare diagnostiska test. Som regel diagnostiserades sjukdomar som är sexuellt överförda. Detta problem kan förebyggas med snabb tillgång till en läkare.

Materialet för sådana analyser tas från ulnarvenen. Dekrypteringstiden ökar, eftersom antikroppens aktivitet kan försvagas. Om det behövs kan du genomföra en analys, som visar svindelns svårighetsgrad - från 1 till 4 med tecknet "+". Allt kommer att bero på hur tydligt sjukdomen uttrycks.

Det huvudsakliga problemet med RW-blodprovet är att kardiolipin kan reagera positivt inte bara mot syfilis, men också till tillfälliga sjukdomar. Express diagnostik hjälper till att identifiera problem som inte har något med venerologi att göra. Positiv analys observeras hos patienter under födseln och förlossningen. Läkare har svårt att diagnostisera syfilis i de tidiga utvecklingsstadierna. Wassermans reaktion ger ett positivt resultat i början av menstruationscykeln.

Trots ett antal brister bidrar denna diagnosmetod att inte bara bestämma förekomsten av sjukdomen, men också den beräknade inkubationsperioden. Om små sår finns från 0,6 till 2 cm, men de blöder inte och är täckta med chancramas, ska du omedelbart söka hjälp av en läkare.

Venereologen börjar med RW-blodprovet, vilket kommer att bidra till att fastställa infektionen i sig. Efter detektion är det nödvändigt att bestämma den exakta graden av syfilis och utveckla en behandlingsregim.

En effektiv behandlingsregim etableras i enlighet med den aktuella diagnosen. Optimala system väljs som har minst giftiga effekter.

När ett primärt symptom upptäcks är det nödvändigt att söka hjälp från en ansvarig läkare. Självbehandling och självdiagnos kan förvärra det aktuella tillståndet. Ju tidigare behandlingen ges, desto större är risken för en snabb återhämtning. Att veta vad resultatet av analysen betyder med "+" tecknet, kan du rita lämpliga slutsatser.

Wassermans reaktion: vilken typ av analys, hur går det, resultaten

Wassermans reaktion är grunden för att diagnostisera en sådan sjukdom som syfilis. Den klassiska versionen av denna studie har inte använts i Ryska federationen sedan 1980-talet, men den inbäddade grunden används i analoger.

Syfilis är en sjukdom av infektiös etiologi som orsakar Treponema pallidum (blek treponema). Infektion med syfilis uppträder huvudsakligen genom sexuell kontakt, och vertikal smittöverföring är också möjlig (under födseln från en infekterad mamma till ett barn).

Sjukdomsförloppet kännetecknas av konstant progression, förekomsten av återfall, periodiciteten av kliniska symptom och förmågan att påverka alla organ och system i kroppen.

För att diagnostisera syfilis används speciella prov:

 • netreponemnye (microreaction utfällning (RPR - antikardiolipin test) Wassermann reaktion, en mikroskopisk prov VDRL, syfilis och andra AgKL)
 • treponemal (IFA, RIF, RPGA, reaktion av treponem immobilisering, immunoblottning, etc.).

Det mest "klassiska" testet är Wasserman-reaktionen.

Wasserman-reaktionen. Vad är det här

RW väsen ligger i det faktum att blod är en patient med syfilis, lägga till det till en speciell angripande protein med förmåga att bilda komplex med dem, absorberande komplement, som kommer att falla ut.

Hur utförs Wassermans blodprov?

Det vill säga, en artificiell analog av treponema (kardiolipinantigen) och ett speciellt bindande protein (komplimang) är fäst vid patientens blodserum. Om antikroppar (specifika försvarsproteiner) är närvarande i blodet mot blekt treponema, uppträder bindningen av kardiolipinantigenet och dessa antikroppar med deltagande av komplement. Den resulterande föreningen utfälles, uppskattad som ++++.

I norm förekommer i serum av friska personer hemolys av erytrocyter. Det vill säga det finns inga antikroppar i blodet med vilket kardiolipinantigen kan reagera, och därför föreligger ingen reaktion av adsorption och komplementbindning i serumet. Gratis komplement deltar i hemolys, vars utseende utvärderas som en negativ reaktion av Wasserman, det vill säga "-".

Analysen av blod på Wassermans reaktion har fem alternativ:

 • - (indikerar att det i serum var en fullständig hemolys av röda blodkroppar, vilket innebär att analysen för syfilis är negativ);
 • + (ett sådant svar behandlas som tvivelaktigt, en + utvärdera mildt försenad hemolys);
 • ++ (observerad med partiell fördröjning av hemolys och betraktas som en svagt positiv reaktion hos Wasserman);
 • +++ (detta resultat betraktas som en positiv RW, vilket indikerar en signifikant fördröjning av hemolys);
 • ++++ (abruptly positiv RW, fullständig frånvaro av hemolys och utfällning tyder på att patienten har syfilis eller andra sjukdomar som orsakade falskt positivt RW).

Det första svaret indikerar en negativ RW och kräver inte ytterligare forskning. Vid mottagande av andra resultat bör det beaktas att Wasserman-reaktionen inte är mycket exakt och specifik.

Observera tack. Vid ett blodprov för Wassermans reaktion observeras ofta falskt positiva resultat.

I detta hänseende, när man får tvivelaktiga, svagt positiva och dramatiskt positiva reaktioner Wasserman, för att klargöra diagnosen av treponemal test.

Falska positiva resultat kan associeras med användning av feta livsmedel, alkohol, graviditet, menstruation, malaria, systemisk lupus erythematosus etc.

Modern förståelse för Wasserman-reaktionen

I moderna laboratorier anses den "klassiska" Wasserman-reaktionen vara föråldrad och används inte. Men i svarbladet och nomineringsformuläret skriver de ofta RW.

För närvarande betyder termen modifierad modern RW.

Den vanligaste analogen av Wasserman-reaktionen är RPR (icke-specifikt antifosfosipidtest). Den hänför sig också till en icke-treponemal test (dvs inte har hög specificitet) men är mer känslig och har mindre risk för falska positiva resultat än klassisk Wasserman.

PPR-testet är ett screeningtest som detekterar antikroppar (IgG och IgM) mot kardiolipin.

Venöst blod används för analysen, liksom för den klassiska Wasserman-reaktionen.

Det är önskvärt att skicka analysen på en tom mage. En timme innan du tar blod är rökning utesluten. Trots det faktum att risken för falska positiva resultat med RPR är lägre än med RW, är det helst att föredra att inte använda alkoholhaltiga drycker och feta livsmedel på tröskeln till analysen.

Var ska man donera blod och hur mycket är undersökningen

Dessutom kan ett specifikt treponemal-test (RPGA eller ELISA IgG / IgM för syfilis) användas. Detta test detekterar specifika antikroppar i blodet uteslutande för blekt treponema, så det kan användas för att förbättra resultaten efter icke-treponemal test. Dess kostnad varierar från 320 till 380 rubel.

Indikationer för forskning

Positiv RPR kan detekteras inom sju till tio dagar efter patientens primära syfilitiska chancre eller tre till fem veckor efter infektion.

Wassermans reaktion har en känslighet av 70 till 80% vid diagnos av primärsyfilis och nästan 100% känslighet vid tidig latent och sekundär syfilis.

Efter början av sekundärsteget börjar titrarna minska. Man bör komma ihåg att ungefär trettio procent av sen syfilis kan vara falsk-negativ enligt RPR.

Därför är uppförandet av treponemaltest, för att klargöra diagnosen, obligatorisk.

Wasserman (RPR) -reaktionen kan emellertid effektivt användas för att övervaka pågående syfilisbehandling.

Huvudindikationerna för analysen är:

 • vardagligt kön;
 • droganvändning;
 • kontakt med en patient med syfilis
 • misstänkt syfilis (det mest specifika utseendet på en fast chancre);
 • kontroll av syfilisbehandling
 • graviditet, donation, arbete i medicinska institutioner (ingår i listan över standardundersökningar);
 • störningar i psyken och skador på nervsystemet (neurosyphilis).

Även barn som är födda från smittade mödrar är föremål för obligatorisk undersökning.

Graviditetsanalys

Falsk positiv Wasserman-reaktion. skäl

Oftast detekteras en falsk positiv Wasserman-reaktion hos patienter med:

 • Diabetes (diabetes mellitus);
 • tuberkulos;
 • maligna neoplasmer;
 • autoimmuna patologier (systemisk inblandning av bindväv);
 • viral hepatit;
 • enterovirusinfektion;
 • svår lunginflammation
 • infektiös mononukleos;
 • scharlakansfeber;
 • malaria;
 • gikt;
 • alkoholism;
 • antifosfolipid syndrom (med undantag av syfilis före (med användning av treponemal-test) kan RW användas för att bekräfta detta syndrom);
 • eosinofil infiltrera i lungorna.

Också falska positiva resultat är möjliga hos barn på sjunde tionde dagen av livet, gravida kvinnor, patienter efter vaccination och bärare av icke-syfilitisk treponema. Vid personer som tar droger kommer Wassermans reaktion också att vara falskt positiv.

Det bör också beaktas att med en mycket hög titre av syfilitiska antikroppar kan falska negativa resultat diagnostiseras.

I detta avseende bör RW utföras i ett komplex med hjälp av specifika treponemal-test. Den vanligaste ELISA eller RPGA till Treponema pallidum IgG / IgM,

Wassermans positiva reaktion

Positiv RPR observeras med syfilis:

 • primär (om infektionen inträffade för en till tre månader sedan);
 • sekundär (infektion - mer än tre månader sedan);
 • tertiär (infektion - mer än tre år sedan).

Dessutom kan ett positivt svar detekteras inom ett år efter behandlingen och under bildandet av sero-resistens (även efter behandling).

Om ett negativt svar mottas kan tidig seronegativ primär eller sen tertiär sjukdom inte uteslutas.

Vad är Wassermans reaktion?

Wassermans diagnostiska svar är ett av de allmänt kända studierna i medicin i mer än ett sekel. Utvecklad av den tyska läkaren August von Wasserman för att underlätta diagnostiken av de initiala och inaktiva formerna av syfilis, gick denna immunologiska reaktion omedelbart inom terapeutiska aktiviteter och visade sig vara användbar.

Vad orsakade en så entydigt positiv utvärdering av användningen av patientens blodprov för diagnos av syfilis?

 1. Möjligheten föreföll för läkare att bekräfta diagnosen syfilis genom ett enkelt blodprov för RW (Wasserman-reaktion).
 2. Resultaten av behandlingen och dess effektivitet kan kontrolleras med hjälp av en specifik indikator.
 3. Enligt Wassermans positiva reaktion var det möjligt att fastställa inte bara infektions faktum, utan också ungefär - tiden för infektionstillfället.

Blodtest för Wasserman-reaktion

Med tiden avslöjades många brister i det populära blodprovet. Om Wassermans negativa reaktion vanligtvis var tillräckligt pålitlig, kan ett positivt resultat ofta orsakas av andra orsaker. Samtidigt har antalet möjliga skäl för ett felaktigt positivt resultat stadigt ökat med tiden.

En positiv reaktion noterades i vissa sjukdomar (malaria, tuberkulos, systemisk lupus erythematosus, leptospirose, spetälska, blodsjukdomar). Och även efter en vaccination eller en akut virusinfektion.

I Sovjetunionen, från andra hälften av femtiotalet av förra seklet, duplicerades den klassiska Wasserman-reaktionen alltid genom tillägg av ytterligare två obligatoriska studier - reaktionen av Kahn och den cytokoliska reaktionen.

För närvarande används Wassermans klassiska reaktion inte. Men enligt den etablerade vanan kallar läkare ofta någon reaktion av ett diagnostiskt blodprov för syfilis.

Faren för dolda sexuella infektioner är svår att överskatta. De är osynliga för en kvinna och till och med till hennes läkare tills du gör speciella tester. Och vid denna tidpunkt är sjukdomen destruktiv.

Om läkaren insisterar på att utföra en histologisk undersökning av livmoderhalsen, var inte rädd för den. Den diagnostiska manipulationen som behövs för kvinnans hälsa görs smärtfritt och snabbt under en gynekologs vanliga mottagning.

Cytologisk undersökning av livmoderhalsen gör att du kan överväga typ och struktur av celler i dess epitel. För att göra detta görs skrapning, som undersöks i detalj under ett mikroskop: Vilka celler ser ut, om det finns atypiska sådana bland dem.

Om en kvinna har en gonorré i sin smärta, var inte panik, det är bättre att bara återuppta analysen. Vissa metoder för forskning för venerala mikrober tar helt ofarliga kocker. Och hur man korrekt kan detektera gonorré, vi berättar för dig.

Wassermans reaktion - hur är det att göra moderna analoger, dechiffrera resultaten

Wassermans reaktion - vad är det?

Reaktionen av Wasserman är den mest kända analysen av syfilis. Sådan popularitet förvärvades av detta faktum, eftersom det på ett och samma gång blev det första och enda sättet att upptäcka syfilis med blod. Denna reaktion uppfanns av den tyska forskaren Augustus Wasserman 1906, som faktiskt har gjort en revolution i dermatovenerologin.

Sedan dess har Wassermans reaktion genomgått många förändringar: Andra versioner och andra namn har uppstått. Men för mer än ett sekel förblev denna reaktion oförändrad klassisk vid diagnos av syfilis.

Wassermans reaktion idag - vad är det?

För tillfället betraktas Wassermans reaktion föråldrad, och för diagnos av syfilis används nästan inte. Det ersattes av mer känsliga och moderna tester - RMP (MR), RPR och andra. På de tomma arken av sjukhusark producerar emellertid fortfarande samma "RW". Varför? Läkare vet inte att denna reaktion är föråldrad? Självklart är det inte så. Signatur «RW» - är en hyllning till traditionen, den lilla oskriven regel bland läkare: lämnar den gamla signaturen innebär nu nya moderna tester för syfilis. Oftast är det RMP (det är MR).

Blodtest av Wasserman: reaktionens essens

Wassermann-reaktionen är den så kallade komplementfixeringsreaktionen (RCC). Det väsentliga i metoden är som följer: i serum hos patienten blod, vilket sannolikt har antikroppar mot syfilis (protein-backs från sjukdomen) sättes kardiolipin antigen - ett artificiellt protein angripare (analog Treponema), som syntetiseras från bovint hjärta - och komplettera (valfritt bindande protein). Om antigener och antikroppar är lämpliga för varandra, binds de och komplementeras av ett komplement. Denna fällning innebära att en persons blod har en lämplig antikroppar som reagerar just att invadera ett konstgjort analog av syfilis. Därför, troligen i en människas blod är den verkliga smittämnen av syfilis att ta itu med det, och det fanns dessa proteiner.

Resultaten av testen beräknas med ögat:

 • utfälld fällning - anses vara en positiv reaktion (i blodet finns det förmodligen en kamp mot sjukdomen);
 • avsaknad av sediment - negativ (inga proteiner för skydd, följaktligen - förmodligen ingen syfilis);
 • en liten mängd små flingor - tveksamt (varken ja eller nej).

Reaktionsintensiteten anges i kors (eller plus): + - tveksamt reaktion; ++ - svagt positiv reaktion; ++++ - kraftigt positiv reaktion.

Om analysen var positiv, dubbelklara utspädningen av blodserum från 1: 2 till 1: 1024, och utvärdera utspädningen i vilken reaktionen inträffade. Resultatet av analysen är värdet av den sista spädningen i vilken reaktionen inträffade (till exempel 1:32). Det här är den så kallade kvantitativa beräkningsmetoden - det visar hur många antikroppar som producerades i kroppen, och därmed hur många syfilis i kroppen.

Wasserman reaktion avser screening non-treponemal test - analyser för en masspopulation undersökning där bleka treponema substitut används, och inte själv. Ett sådant test är inte korrekt och kan ge både falskt positiva resultat (när en human antikropp misstas för syfilis något annat) och falskt negativa (när tillräckligt med antikroppar i blodet, även om sjukdomen redan är där). Hittills refererar RW till modernare icke-treponemal-screeningstest (RMP, MP, RPR, VDRL, etc.).

Analys av blod på RW - när och hur det utförs?

Analys av blod på RW är den första analysen, som föreskrivs för misstänkt syfilis. Förutom att användas för att bekräfta diagnosen är denna analys obligatorisk för alla undersökningar.

Blod på RW hyrs i följande fall:

 • när man går in på sjukhussjukhuset
 • före operation och andra allvarliga medicinska ingrepp;
 • vid graviditet - vissa gånger (med uttalande på kontot, i mitten av termen och några dagar före sorter);
 • när du får en medicinsk bok innan du börjar jobba
 • med periodiska läkarundersökningar / fysiska undersökningar på jobbet eller i skolan
 • i analysen, om en person vill vara en givare
 • när du flyttar in i vandrarhemmet.

I alla dessa fall är blodprovet för syfilis med RW obligatoriskt och utförs av alla människor - oavsett om de har några tecken på sjukdom. Negativa test bekräftar patientens hälsa och frånvaro av latent syfilis. Men positiva resultat betyder inte närvaron av en sjukdom - de kräver bekräftelse genom ett mer exakt (treponemal) test.

Hur många dagar gör blodprovet för RW?

RW Express-metoden görs inom två timmar, men det ger bara en kvalitativ bedömning av blodet: det visar om det finns syfilis eller ej. För att göra en mer detaljerad (kvantitativ) bedömning av blod för koncentration av antikroppar mot treponema i den är det nödvändigt från dag till vecka. Hur lång tid det tar att vänta på resultat beror på den institution där analysen utförs.

Behöver jag förbereda mig för analys?

Förberedelser för att analysera RW är obligatorisk. Screeningstest för syfilis tenderar att ge falska positiva resultat, eftersom de kan reagera på förändringar i blodet. Därför, en dag före provet, kan du inte dricka alkohol och i 4 timmar - du kan inte äta.

Vilka är resultaten av analysen vid olika stadier av sjukdomen?

 1. Inkubationsperioden. Vid första gången efter infektion (5-8 veckor) kommer analysen för syfilis att vara negativ, eftersom antikroppar mot syfilis ännu inte har utvecklats i kroppen i rätt mängd.
 2. Primär period. Analys av RW blir positiv under sjukdomens primära period - ungefär den andra eller fjärde veckan efter utseendet av en fast chancre. Titer (koncentration i blodet) av antikroppar börjar långsamt växa.
 3. Sekundär period. Vid denna tidpunkt blir analysen starkt positiv, och antikroppstiterna återställer sitt maximala värde. Den sekundära perioden varar från 2 till 4 år och ersätts av en tertiär period.
 4. Tertiär period. I detta skede av sjukdomen immunitet återuppbyggdes: antalet icke-specifik antikropp (dvs dödar inte bara treponemu) för vilka reagerar RW testet gradvis minskar. Analysen blir först svagt positiv (tveksam) och då negativ. Efter detta händer kan syfilis endast bekräftas med treponemal test.

Vad ska man göra om diagnosen är bekräftad, läs i ett speciellt material.

Felaktighet: beror på vad

Eftersom RW-testet är okänsligt kan det ge ganska många falska positiva resultat (för att säga att sjukdomen finns när det inte finns någon). Sannolikheten för ett sådant fel är cirka 5-7%. Eller, om under etiketten "RW" RMP-analys utfördes, då ca 2%.

Wasserman-testet kan ge felaktiga positiva resultat:

 • under graviditeten
 • i smittsamma och autoimmuna sjukdomar
 • med skador
 • för vaccinationer
 • under perioden av narkotikamissbruk
 • vid andra betingelser, mot vilka det finns en stor frisättning av icke-specifika antikroppar i blodet.

Mer detaljer om när testerna kan vara falska positiva, läs i en separat artikel.

tillbaka till avsnittet "Syfilis" tillbaka till avsnittet "Syfilis"

Vad är Wassermans reaktion?

Wassermans diagnostiska svar är ett av de allmänt kända studierna i medicin i mer än ett sekel. Utvecklad av den tyska läkaren August von Wasserman för att underlätta diagnostiken av de initiala och inaktiva formerna av syfilis, gick denna immunologiska reaktion omedelbart inom terapeutiska aktiviteter och visade sig vara användbar.

Vad orsakade en så entydigt positiv utvärdering av användningen av patientens blodprov för diagnos av syfilis?

 1. Möjligheten föreföll för läkare att bekräfta diagnosen syfilis genom ett enkelt blodprov för RW (Wasserman-reaktion).
 2. Resultaten av behandlingen och dess effektivitet kan kontrolleras med hjälp av en specifik indikator.
 3. Enligt Wassermans positiva reaktion var det möjligt att fastställa inte bara infektions faktum, utan också ungefär - tiden för infektionstillfället.

Blodtest för Wasserman-reaktion

Med tiden avslöjades många brister i det populära blodprovet. Om Wassermans negativa reaktion vanligtvis var tillräckligt pålitlig, kan ett positivt resultat ofta orsakas av andra orsaker. Samtidigt har antalet möjliga skäl för ett felaktigt positivt resultat stadigt ökat med tiden.

En positiv reaktion noterades i vissa sjukdomar (malaria, tuberkulos, systemisk lupus erythematosus, leptospirose, spetälska, blodsjukdomar). Och även efter en vaccination eller en akut virusinfektion.

I Sovjetunionen, från andra hälften av femtiotalet av förra seklet, duplicerades den klassiska Wasserman-reaktionen alltid genom tillägg av ytterligare två obligatoriska studier - reaktionen av Kahn och den cytokoliska reaktionen.

För närvarande används Wassermans klassiska reaktion inte. Men enligt den etablerade vanan kallar läkare ofta någon reaktion av ett diagnostiskt blodprov för syfilis.

Blodtest RW - Wasserman-reaktion: Vad är denna analys, hur man dechiffrerar resultaten, vad är normen

Kunskap om vad ett blodprov för rw är nödvändigt för att ta hand om hälsan hos någon person, som börjar med ungdomar. Problemet med spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar, delvis, utvecklas från människors okunnighet om metoder för att diagnostisera sjukdomar.

Wasserman-reaktion (RW) eller EMF - En av de mest effektiva metoderna för tidig diagnos av syfilis. Analysen av blod på diket har blivit grunden för de flesta moderna expresstest. Analys bestämmer närvaron i blodet hos en person Pale treponema - det orsakssymptom som syfilis. Mekanismen för analysen är bestämningen av produktionsnivån genom kroppens immunsystem av antikroppar mot orsakssambandet hos sjukdomen.

Syfilis är en av de vanligaste företrädarna för sexuellt överförbara sjukdomar. Metoderna för överföring av sjukdomen är samlag, infektion genom incest och under salivation. Det finns också en chans att hämta treponemi genom andra kroppssekretioner.

Syfilis är uppdelad i tre steg, de så kallade "strömmarna":

 • Primär, vars symtom är ulcerativa formationer i det område som infektionen har gått. Vid sidan av det drabbade området ökar lymfkörtlarna. Ulcerativ utbildning passerar självständigt, 3-6 veckor efter starten.
 • Sekundärt manifesteras symtomatologin vid 4-10 veckor efter bildandet av sår. Uttryckt i en blek hudutslag, fördelad genom patientens kropp, huvudvärk, kroppslig svaghet och ökad kroppstemperatur. Dessa tecken ligner influensernas harbingers. Då ökar lymfkörtlarna i slumpmässig ordning. Symtom har en vågskaraktär som periodiskt manifesterar och försvinner.
 • Tertiary. Detta stadium av sjukdomen uttrycks i nederlaget för det mänskliga nervsystemet, benskelettet och inre organen. Detta stadium uppnås efter några år av frånvaron av korrekt behandlingsaktiviteter.

En person som är smittad med syfilis får inte misstänka en diagnos i många år. I vissa fall utvecklas syfilis inte, men återstår i människokroppen. Som ett resultat blir den senare en bärare av en veneral sjukdom och misstänker inte om faran som hotar honom och hans omgivning.

Med denna variant är blodprovet rw det föredragna sättet att diagnostisera. Fördelen med denna metod är att den kan avslöja det tidsintervall under vilken en person är infekterad med syfilis. Tidig diagnos är nyckeln till en framgångsrik behandling av en syfilisbärare.

Indikationer för blod rw

En person får inte misstänka sin sjukdom, eftersom symptomen inte visas omedelbart. Därför är analysen på diket obligatoriskt för passage till ett brett spektrum av personer. Representanter för en sådan cirkel är:

 • anställda inom offentlig catering, produktion och försäljning av livsmedelsprodukter;
 • Medborgare som registrerar sig för medicinska och förebyggande organisationer
 • personer med narkotikamissbruk
 • anställda i hälso- och sjukvårdsorganisationer;
 • givare av någon del av kroppen;
 • patienter med långvarig feber.

Någon person kan ta ett blodprov rw vid viljan. Analysen på rw är en pant av konfidentiella relationer mellan sexpartner och en garanti för lång lycka.

Leveransmekanism och verifikation av analys

Innan du tar ett blodprov för rw bör du förbereda. Blod på rw samlas endast i tom mage, eller 8 timmar efter sista måltiden. Det är förbjudet 12 timmar före proceduren att dricka vätskor, med undantag för rent vatten, rökning, läkemedel. Analysen för rw är kontraindicerad när:

 • kroppstemperatur över normal;
 • en person hade nyligen en smittsam eller viral sjukdom;
 • under kvinnans menstruationscykel
 • 2 veckor före kvinnans födelse
 • tidigare än 2 veckor efter en kvinnas födelse
 • en person som tog mindre än 24 timmar sedan tog en alkoholhaltig dryck;
 • barn under 14 år.

Blodprovet rw sker som följer:

 • blod samlas från ulnar venen;
 • minimikravet för blodvolym är 9 ml;
 • hos nyfödda barn samlas blod från ett kirurgiskt snitt på hälen;
 • Vid reaktionstidpunkten bör blodförvaringsperioden inte överstiga 48 timmar från insamlingstidpunkten.
 • Temperaturregimen för blodförvaring ligger strikt inom intervallet 3-4 ° C.

Teknik av Wasserman reaktion:

 • Blod framställs från serum - blodet hålls i en termostat vid vissa temperaturer, rullas med en hastighet av 1000 rpm, sedan separeras de röda blodkropparna.
 • Serum är uppdelat i 3 provrör, blandade med speciella ämnen och lösningar. Treponemalantigen tillsätts till ett av rören. Ett provrör förblir som en kontroll.
 • Rören införs i en termostat för initial inkubation av ett eventuellt orsakssymptom för syfilis. Efter en viss tid jämförs blodserumdata från alla tre rören. Resultatet av studien är klart.

Principen att dechiffrera resultatet av RW-analys

Analysen på rw är tillgänglig för alla. Endast meningen med dess symboliska beteckning bör studeras.

Processen för röda blodkroppar hemolys (nedbrytning av röda blodcellmembran, resulterande röda fällningen, som förblev vid botten, är serumet självt transparent och färglös) - normen för den friska humanblod.

En positiv rw-analys utvärderas genom jämförelse med ett kontrollblodprov. Vidare är denna analys krypterad och skickad till en potentiell patient eller till en medicinsk organisation där han lämnade en analys av rw.

Resultatet av reaktionen på syphilis orsaksmedel indikeras av:

 • "-" - negativ reaktion är hemolys av erytrocyter i standardläget;
 • "+" Eller "1+" - indikerar en kortvarig fördröjning i hemolyseprocessen;
 • "++" eller "2+" - svag plusreaktion, indikerar partiell fördröjning av processen;
 • "+++" eller "3+" - ett positivt värde, en signifikant fördröjning av hemolysen;
 • "++++" eller "4+" är en stark positiv reaktion, hemolys uppstår inte.
 • "+/-" är en tveksam reaktion.

Wassermans reaktion - visar inte med 100% noggrannhet förekomsten eller frånvaron av sjukdomen, men de flesta av resultaten är korrekta.

En falsk positiv Wasserman-reaktion uppstår när:

 • kvinnans graviditet
 • Konsumtion av alkoholhaltiga drycker mindre än en dag före analysen.
 • systemiska sjukdomar i kroppens bindväv;
 • inflammation i lungorna;
 • förekomst av lungtubberkulos och andra organ;
 • onkologiska sjukdomar;
 • komplicerade konsekvenser av hepatiska patologier;
 • närvaro av diabetes mellitus
 • infektion med scarlet feber;
 • tyfusfeber;
 • malaria;
 • parasitiska sjukdomar;
 • leptospiros;
 • äter feta matar i några timmar eller precis innan du tar blod;
 • menstruationstiden hos kvinnor.

Åtgärder med ett positivt och tveksamt resultat av analysen

Den positiva och falska positiva reaktionen hos Wasserman under graviditeten och inte bara är ett slags tryck för att utföra en komplicerad studie av kroppens tillstånd. Resultatet på rw-analys kan vara felaktigt, men förekomsten eller frånvaron av andra sjukdomar kan avslöjas under studien.

Som ett resultat, med varierande grad av positivitet, bör två fler studier som liknar ett blodprov rw utföras för att bekräfta eller neka närvaron av syfilis:

 • Reaktionen av immunofluorescens, förkortad som "REIF". Detta förfarande bestämmer närvaron av treponem vid ett tidigt infektionsstadium. Genom att fylla patogenen till det samlade blodet hos en person, som övervakar reaktionen till belysningen, kan man bestämma närvaron av sjukdomen. Om innehållet i röret börjar lysa, bekräftas syfilis.
 • Reaktionen av immobilisering av bleka treponema, förkortningen "RIBT". En sådan studie kommer att exakt skilja ett falskt positivt resultat från andra arter, bekräfta eller motbevisa ett positivt blodprov för en grus.

Vid omprövning och godkännande av diagnosen "Syfilis" är det nödvändigt att omedelbart börja behandla aktiviteter. Sådan venerisk sjukdom kan härdas i primärsteget. I de efterföljande stadierna av sjukdomsförloppet, tack vare läkemedel, är det möjligt att upprätthålla stabiliteten i hälsotillståndet och förhindra vidareutveckling av sjukdomen.

Den positiva reaktionen hos Wasserman under graviditeten hotar överföringen av sjukdomen och det framtida barnet. Utvecklingen av fostret kommer sannolikt att passera med oegentligheter och komplikationer, det finns en sannolikhet för fostrets död.

För att utesluta sådana obehagliga konsekvenser för en nyfödd, fortsätter graviditeten under strikt kontroll av en hel grupp specialister. Olika åtgärder vidtas för att förhindra överföring av sjukdomen till barnet. Wassermans reaktion under graviditeten utförs regelbundet för att eliminera det felaktiga resultatet.

Omedelbart efter barnets födelse undersöker läkare visuellt placentan för förekomsten av infektionsskador, bedömer densiteten. Med en låg densitet av placenta vävnad kan en del av den förbli i kroppens kroppsdel. Det hotar med obehagliga konsekvenser och komplikationer, och kräver också brådskande rengöring av barnsliga sätt.

14 dagar efter födseln utsätts modern och barn för en rad tester på hälsonivå, sjukdomens närvaro och sjukdomar i utvecklingen av barnet. Barnets första 12 månaders livslängd är på venereologens konto, blodprovet för rw och förebyggande åtgärder utförs regelbundet. När du växer upp, utförs upprepad forskning på några år.

Vad är blodprovet för rw du behöver veta varje person för att säkerställa en säker samexistens med bärarna av sjukdomen, såväl som självdiagnos för närvaron av syfilis. Syfilis är en allvarlig diagnos, men kan korrigeras och botas i primärfasen. Därför kan kunskap om sjukdomen och metoderna för diagnosen rädda många människors liv.

Blodtest för Rw - vad är det och orsakerna till analysen

För initial undersökning av kliniskt asymptomatiska personer och för att bestämma eventuella sjukdomar från dem, görs Rw-testning. Och på ett poliklinikkort i kliniken kan alla se riktningen på Rw. Det görs inte bara av de sjuka, men av några friska människor.

Rw anses vara en viktig analys, som enligt undersökningsstandarder administreras till alla för förebyggande syfte. Tekniken är enkel och billig, och därför tillgänglig för massorna, men dess effektivitet har nyligen ifrågasatts. Så vad är betydelsen av analysen, vilka kategorier av personer faller under undersökningen och vilken information har den?

Syfilis är en smutsig infektion som känner sig i ett sen stadium. Hittills är detta en vanlig sjukdom, och den viktigaste orsaken till detta är ungdomens okunnighet och dess okunnighet om hur man beter sig vid personlig infektion eller infektion hos en älskad.

Wasserman reaktion och blod på RV - vad är det?

En stor tysk immunolog som studerade problem inom infektionssjukdomar, utvecklade professor von Wasserman ett speciellt test som använde det för att bestämma genom blodinfektion med syfilis. Wassermans reaktion (snabb diagnos av syfilis eller kortfattad Rw) i mer än ett sekel är en obligatorisk analys som införs i standarden för professionella undersökningar. Kärnan i Rw manifesteras i definitionen av en person med syfilis.

Denna venerala infektionssjukdom är farlig för dess asymptomatiska - i ett tidigt skede kan en person leva utan att veta om det, samtidigt som man smittar andra människor.

Under studiens gång ses hur specifika antikroppar uppträder vid infektion, vilket försöker skydda kroppen mot sjukdomsutbredningen. För dessa antikroppar bestäms ett immunsvar och närvaron av syfilismarkörer. Denna antikroppsreaktion kallades Wasserman-reaktionen.

Det största problemet vid bestämning av infektion är en långvarig latent period i början av kroppsinfektion. Senare, hos infekterade personer, visas parade komplex i blodet, vilket lockar infektionspatogener och deras element och förhindrar förstöring av röda blodkroppar. I en frisk person är sådana komplexa frånvarande.

Enligt svårighetsgraden av hemolys identifieras 4 faser av infektionen (indikerad med +). Intressant är det faktum att personer som är botade av syfilis har en fyra-plus indikator för resten av livet.

Var kommer blodet från för analys och under vilka förhållanden utförs Rw?

Att genomföra en studie och få information om infektionen, 10 ml av något blod - från venen eller fingret. Men det här är en ospecifik analys, och det har många ytterligare faktorer som påverkar resultatet. Så kan testet visa, förutom positiva och negativa resultat, även Rw falskt positivt och Rw falskt negativt.

Biologiskt material tas vanligtvis på morgonen, men det är möjligt och vid andra tillfällen, viktigast av allt - i tom mage eller sex timmar efter att ha ätit. Innan du surrenderar är det bättre att du inte tar mediciner som påverkar immunsystemet och leder till allergiska reaktioner, motion. En timme före leverans av RV, du kan inte röka, och minst en vecka - sluta använda antibiotika.

Det är också bättre att inte ta Rv, om på kvällen var det en stark chock eller en stor känslomässig belastning.

Hur utförs blodprovet på Wasserman-reaktionen

Om röda blodkroppar förstörs i blodserumet antas det att personen är frisk. Om inte, då finns det bakterier av blek treponema. Resultaten avgör tid och stadium av infektion.

Men här är det svårt: om RW är gjort under de första 17 dagarna efter infektion kan analysen visa ett falskt negativt resultat. Vid en period av 5-6 veckor efter infektion, i 20 fall av 100, kan infektion bestämmas och från 8 veckor - i 80 fall av 100. Dessutom är RW-testet i 5 fall av 100 falskt positivt, och därför, om resultatet är positivt, utförs en andra studie på Rw, vilket antingen bekräftar resultatet eller avvisar det.

RW falskt positivt uppstår, eftersom närvaron av antikroppar är lätt bestämd, men deras specificitet är mycket svårare att demontera. Infektionen kan trots allt orsakas av en annan sjukdom eller allergi som är maskerad för syfilis. På liknande sätt visar det falska negativa resultatet av RW en analys vid sjukdoms första skede eller vid långsam transitering, då låga koncentrationer inte tillåter att bära texten.

Speciellt handlar det om blod från ett finger. Därför är det mer lämpligt att göra en analys på grundval av studier av venöst blod.

Wasserman-reaktionen (Rw) gör det möjligt att:

 • Att diagnostisera syfilis fortfarande i primärfasen
 • Angiv tidpunkten för infektion;
 • Bestäm förekomsten av infektion med en dold koll på sjukdomen;
 • Identifiera patienter som redan är botade
 • Utför en undersökning av alla personer som var nära patienten;
 • Rättsmedicinska experter får mer information om brottmålet.

Vid genomförande av laboratorietester tillåts resultatfel upp till 10% och andra analysmetoder föreslås som har hög specificitet och tillförlitlighet av resultat, såsom:

 • Immunoenzymanalys (ELISA);
 • Serologisk analys (MR);
 • PHA;
 • Reaktionen av immobilisering av bleka treponema (RIBT);
 • Reaktion av immunofluorescens (RIF);
 • Immunoblotting.
till innehållet ↑

Skäl till ett blodprov på Rw

Reaktionen utförs i två fall.

 1. För undersökning och diagnos. För att undvika smittspridning, för att identifiera smittade personer såväl som för förebyggande ändamål rekommenderas det starkt att donera blod:
 • Människor som är involverade i odling, försäljning och bearbetning av mat (säljare, kockar i offentliga catering, skolor, daghem, arbetare i fabriker, gårdar, andra);
 • Medicinsk personal (all personal i medicinska institutioner);
 • Personer som kontaktar infekterad med denna infektion;
 • Beroende personer, narkomaner och HIV-infekterade;
 • Donorer (blod, sperma, andra);
 • Människor som först ansökte om sjukvård eller gick in på sjukhuset;
 • Patienter före operationen;
 • Människor med långa oidentifierade symtom åtföljda av feber;
 • Folk som ska gå till sanatorium och kurorter och kurorter.
 • Gravid flera gånger;
 • Med smärta i benen;
 • Efter ett oavsiktligt oskyddat samlag
 • Var och en med tecken på syfilis (förstorade lymfkörtlar, sår på könsorganen, hudutslag, etc.);
 • Till alla som passerar den årliga schemalagda fysiska undersökningen.
 1. Under behandlingsprocessen. Tilldelas för att bestämma dynamiken i sjukdomsförloppet och formerna av syfilis (sekundär, tertiär), vilka ofta uppträder som sjukdomar i interna organ. Det visar också effektiviteten av behandlingen, hur väl medicinerna fungerar, om så är nödvändigt, behandlingen justeras.
till innehållet ↑

Hur tar man testet för Rw-gravid?

Rw, som alla andra test, har sin egen term, för olika organisationer varierar det från 20 dagar till 3 månader.

Därför tilldelas gravida kvinnor en studie minst tre gånger:

 • När du registrerar dig för graviditet
 • Den trettionde veckan av graviditeten.
 • Under inträde till förlossningsavdelningen.

För gravida kvinnor som har haft syfilis är det möjligt att planera ett barns uppfattning inte tidigare än 5 år. Och Rw av gravida kvinnor i 1,5 fall av 100 visar ett falskt positivt resultat av infektion. En upprepad diagnos är tilldelad och resultatet avvisas.

Men om infektionen existerar, är den gravida kvinnan ordinerad behandling, som syftar till att förhindra intrauterin infektion hos fostret, hans födelse med infektion eller död hos ett ofödat barn.

Tecken på syfilis

Rw sedan början av 1900-talet har hittills använts enligt den klassiska metoden. Diagnos av syfilis i laboratoriet gör det möjligt att bestämma vilket av de infekterade personerna, men själva analysen är tekniskt svår och därför kan den inte automatiseras eller användas för massdiagnostik. Analys på RW är lågspecifik.

Utsidan manifesterar sig sig mycket länge, speciellt hos de personer som har ett starkt immunförsvar. Till exempel är det första steget i chancre lokaliserade hos män på penis, och kvinnor - i slidan, och därför om den sexuella akten kommer att skyddas av en kondom, infektionen skickas inte. Om det andra steget har kommit, kommer lesionerna att finnas redan på hela kroppen och i munnen.

Särskilda tecken är:

 • Sår av könsorganiskt ursprung på manliga och kvinnliga könsorgan och nära anusen;
 • Tjock chancre;
 • Utsprettningar över hela kroppen och på munslimhinnan.

Bloddonation till Rw rekommenderas:

 • Efter ett oavsiktligt oskyddat samlag
 • Om en smittad person bor nära dig
 • Om du planerar att bli barn
 • Om du känner smärta i benen.

Utvärdering av Rw-resultat

 1. RW positiv - om antigenet av blek treponema cardiolipin hittades i serum betyder det att resultatet för syfilis är positivt. Det finns 4 stadier av en positiv reaktion. Ju fler av dem desto större är sannolikheten för infektion hos en person. En reanalys utförs för vidare studier.
 2. RW negativ - blodet är därför normalt, och personen är frisk;
 3. RW falskt positivt - detta är möjligt med andra sjukdomar som maskerar som syfilis:
 • Tuberkulösa inflammatoriska processer i lungvävnaden;
 • Sjukdomar i bindväv;
 • Efter överförda infektionssjukdomar och efter vaccination
 • I närvaro av en tumör;
 • Med diabetes mellitus;
 • Med hepatit och HIV-infektion;
 • Inom tio dagar efter barnets födelse
 • Under menstruation
 • Med alkoholism eller ätande feta livsmedel;
 • Med reumatoida sjukdomar;
 • Med brucellos
 • När förgiftning
 • Med levercirros
 • Med stroke
 • Under graviditeten.
 1. RW falsk-negativ - En sådan bedömning är möjlig under det seronegativa fönstret. Efter infektion passerar en lång period innan antikroppar bildas i blodet, och medan deras antal är mycket litet, verkar resultatet negativt. Det kan också vara fel resultat om du tar blod från ett finger - är mycket svårt att identifiera syfilis, gör dess betydelse vid diagnos av mycket låg och oftast i ett tidigt skede inte visa den verkliga bilden av vad som händer.

Regissören för Institutet för Experimentell Terapi i Berlin, professor Wasserman, gjorde en stor upptäckt. Och även om det är nu föråldrade och RW är mycket sällsynta (på grund av dess icke-specifika i många fall), då han ersatte mikroutfällning reaktion gav denna upptäckt immunologer bra drivkraft för utveckling av infektioner analys. Till exempel, ELISA och RIF med hög noggrannhet indikerar infektion med syfilis.

Men fortfarande - denna infektion existerar och påverkar människor. Och det betyder - ämnet har inte förlorat sin relevans.