Huvud
Strömförsörjning

Hur man tar ett blodprov för Wassermans reaktion - vittnesbörd, förberedelse och tolkning av resultaten

Syfilis är en vanlig veneral sjukdom, om den inte detekteras i tid, kommer kroppen att få allvarliga skador och ett dödligt utfall är möjligt. Wassermans reaktion är en särskild analys som bör göras om det finns misstankar om denna patologi, kommer aktuell diagnos att omedelbart bota sjukdomen om resultatet är positivt. Infektion av syfilis kan inte bara med sexuell kontakt utan även genom hushållsartiklar, hygienprodukter, sängkläder.

Metoder för att diagnostisera syfilis

Tester ska identifiera sjukdoms främsta orsaksmedlet - treponema pallidum det är samma blek treponema. För detta ändamål görs blodprovtagning på en tom mage för serologisk analys. Sådan forskning anses vara den huvudsakliga typen av laboratoriediagnos för detektering av syfilis. De vanligaste metoderna för forskning är:

 • blodprov för RW (RW) - Wasserman analys;
 • RPHA - reaktionen av passiv hemagglutination;
 • ELISA-enzymimmunanalys
 • RIF - reaktionen av immunofluorescens;
 • RPR - en mikrofällningsreaktion med ett kardiolipinantigen;
 • RIBT - reaktionen av immobilisering av blek treponem.

Vad är Wassermans reaktion?

Detta är ett laboratoriet blodprov för syfilis, som syftar till att bestämma det immunologiska svaret på patogenens penetration i kroppen. I människokroppen börjar karaktäristiska processer när infektion uppstår. Det orsakande agenset innehåller antigenkardiolipinet. Patients blodserum, på grund av närvaron av reaktanter i den, går in i komplementfixeringsreaktionen. Som ett resultat erhålles ett specifikt komplex med detta antigen, vilket kan avslöja PB.

När en syfilis är infekterad med en person i blodet kommer antikroppar mot blek treponema nödvändigtvis att vara närvarande, vilket karakteriseras som ett fysiologiskt svar av immunsystemet. När testet utförs tillsätts läkemedlet med kardiolipin till det uttagna blodet. Om syfilis orsakssamband redan finns i kroppen, kommer DSC att vara synligt vilket binder det införda antigenet och antikropparna. I avkodningen indikerar antalet tecken "+" intensiteten av bildandet av komplex eller "-" i deras frånvaro.

Indikationer för forskning

Det rekommenderas att regelbundet genomföra ett regelbundet blodprov för att upptäcka avvikelser i människokroppen i tid, i ett tidigt skede kan reaktionen väsentligt förbättra effektiviteten av behandlingen. För leverans av serum till RW finns följande indikationer:

 1. Vid medicinska undersökningar, medicinska undersökningar regelbundet från anställda av handel, medicin, utbildning.
 2. Under graviditeten. Det finns en möjlighet av syfilis infektion av fostret i livmodern, så det är viktigt att avslöja resultatet av analys av Wasserman för kvinnor som planerar att få barn eller redan har kläckts det. Patologi kan orsaka allvarliga skador på barnet.
 3. Personer som har haft långvarig kontakt med patologi på jobbet eller hemma.
 4. Om en person lider av alkoholism eller narkotikamissbruk.
 5. Med akut inlägg av en patient med tecken på syfilis.
 6. Efter intim intimitet utan att använda ett preventivmedel med en oavsiktlig person.
 7. Alla som vill bli blodgivare eller blodgivare är nödvändigtvis kontrollerade.
 8. Om graviditeten avbröts onaturligt.
 9. Genomföra ett test under och efter att ha serverat tid på frihetsberövande platser.
 10. Anledningen till RV är patientens sjukhusvistelse med förstorade noder i lymfsystemet och ökad temperatur.

Blod på Wassermans reaktion under graviditeten

Detta är det primära testet som obstetrikern-gynekologen frågar dig att ta. Ett blodprov för Wassermans reaktion kan vara felaktigt, eftersom tillståndet hos en kvinna under denna period påverkar resultaten. Enligt statistiken visar 32% av fallen ett falskt positivt resultat. Om det finns en "+" i avkodningen är det nödvändigt att skicka differentialdiagnostik. Det rekommenderas att utföra testet en gång per trimester, oavsett närvaron eller frånvaron av sexuell kontakt. Det finns inga kontraindikationer för att utföra RW för gravida kvinnor, detta är ett vanligt materialintag.

Framställning av

Vissa tester kräver specifik förberedelse före leverans. Wassermans analys kommer att vara så tillförlitlig som möjligt om du inte dricker några alkoholhaltiga drycker (även alkohol med låg alkohol) 2 dagar före provet. Det rekommenderas under samma period att inte äta feta livsmedel, för att inte snedvrida resultaten. Det är omöjligt under beredning för RV att ta någon medicinsk foxglove.

Hur utförs proceduren?

Blod på Wassermans reaktion utförs endast på tom mage, detta är ett viktigt villkor. Den sista måltiden innan staketet ska vara senast 6 timmar. Den anställde som utför manipulationen, sätter klienten på en stol eller lägger den på soffan. För analys krävs 8-10 ml blod från ulnar venen. Om studien utförs av ett litet barn kan materialet tas från jugulär eller kranial venen.

Hur många dagar är blodprovet gjort på RW

Det finns två steg i studien av materialet. Wassermann Express-testet kommer att vara klart om 2 timmar, men han kommer endast att kunna bekräfta eller neka förekomsten av antikroppar mot syfilis i patienten. För att erhålla kvantitativ information om blodets tillstånd, tar koncentrationen av antikroppar mot treponema det tar från 1 till 7 dagar. Varaktigheten av analysen och tolkningen beror på laboratoriet, antalet aktuella analyser.

transkriptet

Studien av blod av Wasserman bör endast avkunnas av en behörig läkare. Resultaten kan indikera inte bara en negativ eller positiv reaktion utan även en mellanreaktion. Endast en specialist kommer att kunna tolka data korrekt och inte skrämma för patientens tid. Ett typiskt negativt resultat indikeras av tecknet "-" och talar om den obestridliga frånvaron av syfilis i människokroppen.

Positiv reaktion

Vid utvärdering av antikroppskoncentrationen kan en positiv manifestation noteras med en, två, tre eller fyra plusser. Vid avkodningen kan följande notering inträffa:

 1. "+" Och "++" - resultatet indikerar en tveksam, svagt positiv mikroreaktion. Det är nödvändigt att utföra ytterligare diagnostiska tester och undersökning. Det är möjligt efter en tid att upprepa analysen av August Wasserman, eftersom det inte finns något fullständigt förtroende för syfilis frånvaro eller närvaro. Anledningen till ett sådant resultat kan vara ett brott mot de förberedande förfarandena innan blod ges.
 2. "+++" är en positiv reaktion. Ytterligare eller upprepad bekräftelse är inte nödvändig, patienten har syfilis och måste genomgå en fullständig undersökning. Kvinnor ordineras en vattpinne från vagina eller livmoder, män ger material från urinröret. Ett sådant resultat är sällan felaktigt, men kan föreskriva en raffineringsanalys om patientens symptom liknar andra sjukdomar.
 3. "++++" är det slutliga positiva resultatet. Hög reaktionsintensitet.
 4. "++++" är den slutliga positiva reaktionen. Resultatet är pålitligt med 100% och kräver ingen ytterligare analys. Diagnosen är syfilis.

Falsk positiv Wasserman-reaktion

Ett sådant svar kan bli helt frisk person, det händer av specifika skäl. Det finns en sådan reaktion om patienten har akuta eller kroniska stadier av sjukdomen, nyligen vaccinerat eller nyligen fått fysiskt trauma. Alla dessa förhållanden leder till aktiv produktion av ett icke-specifikt protein i kroppen, vilket kallas antikroppar eller immunoglobulin. RW-analysen syftar till att identifiera dessa proteiner och känna igen hur syfilitisk. Detta är grunden för att få ett falskt positivt resultat.

skäl

Det har beskrivits ovan varför en patient kan få ett falskt positivt resultat vid utförande av ett syfilisprov. Här är en lista över de villkor som kan leda till detta:

 • myokardinfarkt;
 • alkoholisk, matförgiftning;
 • akut, kronisk patologi av bakning, hepatit D, C, B;
 • skador på mjukvävnader eller ben
 • åldersförändringar i patientens kroppsarbete
 • tuberkulos;
 • sjukdomar av autoimmun natur.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Hur donerar blod till Wassermans reaktion - i tom mage eller inte

Det diagnostiska svaret från Wasserman har länge ockuperat en separat plats inom medicinsk vetenskap. Hennes uppfinnare var den tyska läkaren August von Wasserman, skaparen som utvecklade denna allmänt kända studie. Denna Wasserman-reaktion syftar till att diagnostisera och härda den första etappen av syfilis, vilket inte är så lätt att bestämma med vanliga forskningsprocesser. De flesta patienter vet fortfarande inte om förekomsten av ett sådant medicinskt begrepp. I denna artikel kommer vi att avslöja, vad är denna Wasserman-reaktion, och inom vilket ämnesområde används det?

Vad är Wassermans reaktion?

Början av existensen av Wasserman-reaktionen anses vara 1906. Det var under denna period som denna forskning gjordes för första gången, och till denna dag har den ständigt förbättrats. Detta begrepp avser venerologiområdet, det är dessa specialister som använder det i sin medicinska forskning. Wassermans reaktion är en lista över laboratorieprocesser som snabbt och kvalitativt diagnostiserar syfilis, bestämmer orsakssambandet till denna sjukdom - blek treponem.

Tänk på de viktigaste faktorer som ledde till en positiv utvärdering av studien av blod för syfilis:

 • Ett blodprov för rw gör det möjligt att fullständigt bekräfta närvaron av en sjukdom som syfilis i patienten;
 • Specifika indikatorer på resultaten bekräftar inte bara sjukdomen, utan också effektiviteten av behandlingen.
 • Positiv analys ger läkare möjlighet att tydligt fastställa inte bara infektionsfaktorer, men också dess exakta tid.

Utövandet av sådana sjukdomar visar att ju tidigare denna sjukdom diagnostiserades, desto större är risken för positiva resultat under behandlingen. Om blodet på RW visade en positiv dynamik är antikropparna redan aktivt involverade i reaktionen, och detta indikerar närvaron av syfilis. Denna sjukdom kan inträffa hos patienter som har lidit allvarliga virussjukdomar eller lunginflammation. I detta fall störs kroppens normala funktion och risken för syfilis ökar.

Analysprocess

För att säkerställa att resultaten av studien var korrekta rekommenderar experter att du donerar blod till en tom mage. Från den sista måltiden måste passera minst 7 timmar, annars kan inte noggrannheten i resultaten vara en fråga. Det finns ett antal omständigheter när det är strängt förbjudet att ta blod för analys, nämligen:

 • När patienten har en signifikant ökning av kroppstemperaturen
 • Förekomsten av en infektionssjukdom eller dess konsekvenser
 • Under kritiska dagar hos kvinnor;
 • I sista skedet av graviditeten, nämligen två veckor före och efter leverans;
 • Om en patient använde alkoholhaltiga drycker eller andra psykotropa och narkotiska läkemedel, en dag innan blod togs för analys.
 • Hos spädbarn under de första veckorna av sitt liv

Under analysen måste hälsovårdspersonal följa alla antiseptiska regler som regleras av den medicinska institutionen. Blodprovtagning hos vuxna patienter tas från ulnarven i en mängd av 8-10 ml, inte mer. Barnen har ett helt annat förfarande. Att använda en speciell skalpell på barnets häl gör ett snitt, varifrån den önskade blodmängden tas. För barn är den önskade volymen av blod mycket mindre än hos vuxna. Ytterligare valt blod ska placeras i ett speciellt rör, med en temperatur av högst 3-4 ° C, och inom två dagar skickas till en laboratorieundersökning.

Om testen levererades senare än denna tid, kan detta påverka effektiviteten och tillförlitligheten av resultaten, och förfarandet måste utföras igen.

Analysens laboratorieanalys har också en tydlig struktur. Först av det valda blodet gör jag ett speciellt serum. Vid 37 ° C placeras blodet i termostaten i ca 20 minuter. Den bildade blodproppen behandlas i en centrifug till bildandet av ett transparent blodigt serum, vilket är nödvändigt för vidare forskning. Om laboratoriediagnostik upptäcks röda blodkroppar i serum skickas det tillbaka till centrifugen för separation. Inom en vecka ska det färdiga blodet förvaras i kylskåpet.

För att utföra Wasserman-reaktionen, använd tre rör med det redan behandlade serumet. Var och en av dem är delvis fylld med blod och utspädd 1: 5 med ytterligare komponenter som behövs för studien. 0,25 ml treponemalantigen tillsätts till det första röret, 0,25 ml kardiolipin blandas i det andra serumet, 0,25 ml natriumkloridlösning fylls i den tredje. Efter att ha utfört dessa procedurer i alla tre rören, lägg till komplement, i samma mängd.

Viktigt! Praktiken visar att det är omöjligt att blanda alla dessa komponenter i förväg, vilket kommer att bryta obalansen och negativt påverka det totala resultatet.

Nästa procedur är processen att inkubera färdiga rör med serum. De placeras i en termostat för ytterligare värmebehandling i ungefär en timme. Efter den första inkubationen tillsätts 0,5 ml hemolytisk komposition till varje rör, och därefter sätter jag det igen i termostaten. Analys på RW är nästan klar. Två extra rör används för att bestämma slutresultatet. Den första är fylld med blod med ett positivt resultat för syfilis, den andra - blodet hos en frisk person. Resultatet erhålls genom att de färdiga analyserna jämförs med de två sista proven.

Utvärdering av Wassermans analys

Det är värt att notera att laboratorieundersökningar både kan bekräfta förekomsten av sjukdomen och visa negativa resultat. Svårighetsgraden av sjukdomen i medicin anges vanligtvis av tecknen "+". I närvaro av ett enda tecken kan reaktionen betraktas som svagt positiv, men om studierna visade "++++" eller "4+" anses reaktionen vara starkt positiv.

I medicinen uppträder också denna typ av reaktion, såsom tvivelaktigt, i praktiken indikeras av tecknet "+/-".

Med dessa resultat bör testning av testen upprepas för att bekräfta eller förenkla förekomsten av syfilis. Under hela tiden för Wasserman reaktion var specialisterna övertygade om att infektion med blek treponema under de första 18 dagarna inte kan visa tillförlitliga resultat. Till exempel kan reaktionen hos 6% av helt friska människor visa ett falskt positivt resultat, eftersom 20% av de infekterade patienterna är falsk-negativa. Och bara med tiden kan du bestämma den exakta diagnosen. Inom 3-4 veckor utvecklas sjukdomen och den falska negativa reaktionen utvecklas snabbt till en positiv.

Behandling av denna sjukdom för idag ger ganska lika positiva resultat. Men ibland finns det dolda sjukdomar, vars analys visade att sjukdomen saknades. Och om i sådana fall läkare har några tvivel, då genomför de igen en studie.

Efter den första uppsättningen behandlingsprocedurer tas patienten ett nytt blodprov för reaktionen. Dess positiva dynamik vittnar om rätt behandling och den senaste återhämtningen. Men det finns fall då behandlingsprocessen fortfarande leder till en negativ reaktion. Detta syndrom kallas serös resistent syfilis. Sedan letar specialisterna efter nya, effektivare behandlingsmetoder, vilket kommer att visa positiv och god dynamik som ett resultat.

Hur bli av med åderbråck

Världshälsoorganisationen meddelade officiellt åderbråck som en av världens vanligaste masssjukdomar. Enligt statistiken för de närmaste 20 åren - 57% av patienterna med åderbråck under de första 7 åren efter sjukdomen, 29% av dem under de första 3,5 åren. Dödsorsakerna är olika - från tromboflebit till trichofisår och cancerframkallande orsakade av dem.

Hur man räddar ditt liv, om du blev diagnostiserad med "åderbråck", berättade chefen för phlebology forskningsinstitutet och akademiker vid den ryska akademin för medicinsk vetenskap intervjun. För en fullständig intervju, klicka här.

Blodtest RW - Wasserman-reaktion: Vad är denna analys, hur man dechiffrerar resultaten, vad är normen

Kunskap om vad ett blodprov för rw är nödvändigt för att ta hand om hälsan hos någon person, som börjar med ungdomar. Problemet med spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar, delvis, utvecklas från människors okunnighet om metoder för att diagnostisera sjukdomar.

Wasserman-reaktion (RW) eller EMF - En av de mest effektiva metoderna för tidig diagnos av syfilis. Analysen av blod på diket har blivit grunden för de flesta moderna expresstest. Analys bestämmer närvaron i blodet hos en person Pale treponema - det orsakssymptom som syfilis. Mekanismen för analysen är bestämningen av produktionsnivån genom kroppens immunsystem av antikroppar mot orsakssambandet hos sjukdomen.

Syfilis är en av de vanligaste företrädarna för sexuellt överförbara sjukdomar. Metoderna för överföring av sjukdomen är samlag, infektion genom incest och under salivation. Det finns också en chans att hämta treponemi genom andra kroppssekretioner.

Syfilis är uppdelad i tre steg, de så kallade "strömmarna":

 • Primär, vars symtom är ulcerativa formationer i det område som infektionen har gått. Vid sidan av det drabbade området ökar lymfkörtlarna. Ulcerativ utbildning passerar självständigt, 3-6 veckor efter starten.
 • Sekundärt manifesteras symtomatologin vid 4-10 veckor efter bildandet av sår. Uttryckt i en blek hudutslag, fördelad genom patientens kropp, huvudvärk, kroppslig svaghet och ökad kroppstemperatur. Dessa tecken ligner influensernas harbingers. Då ökar lymfkörtlarna i slumpmässig ordning. Symtom har en vågskaraktär som periodiskt manifesterar och försvinner.
 • Tertiary. Detta stadium av sjukdomen uttrycks i nederlaget för det mänskliga nervsystemet, benskelettet och inre organen. Detta stadium uppnås efter några år av frånvaron av korrekt behandlingsaktiviteter.

En person som är smittad med syfilis får inte misstänka en diagnos i många år. I vissa fall utvecklas syfilis inte, men återstår i människokroppen. Som ett resultat blir den senare en bärare av en veneral sjukdom och misstänker inte om faran som hotar honom och hans omgivning.

Med denna variant är blodprovet rw det föredragna sättet att diagnostisera. Fördelen med denna metod är att den kan avslöja det tidsintervall under vilken en person är infekterad med syfilis. Tidig diagnos är nyckeln till en framgångsrik behandling av en syfilisbärare.

Indikationer för blod rw

En person får inte misstänka sin sjukdom, eftersom symptomen inte visas omedelbart. Därför är analysen på diket obligatoriskt för passage till ett brett spektrum av personer. Representanter för en sådan cirkel är:

 • anställda inom offentlig catering, produktion och försäljning av livsmedelsprodukter;
 • Medborgare som registrerar sig för medicinska och förebyggande organisationer
 • personer med narkotikamissbruk
 • anställda i hälso- och sjukvårdsorganisationer;
 • givare av någon del av kroppen;
 • patienter med långvarig feber.

Någon person kan ta ett blodprov rw vid viljan. Analysen på rw är en pant av konfidentiella relationer mellan sexpartner och en garanti för lång lycka.

Leveransmekanism och verifikation av analys

Innan du tar ett blodprov för rw bör du förbereda. Blod på rw samlas endast i tom mage, eller 8 timmar efter sista måltiden. Det är förbjudet 12 timmar före proceduren att dricka vätskor, med undantag för rent vatten, rökning, läkemedel. Analysen för rw är kontraindicerad när:

 • kroppstemperatur över normal;
 • en person hade nyligen en smittsam eller viral sjukdom;
 • under kvinnans menstruationscykel
 • 2 veckor före kvinnans födelse
 • tidigare än 2 veckor efter en kvinnas födelse
 • en person som tog mindre än 24 timmar sedan tog en alkoholhaltig dryck;
 • barn under 14 år.

Blodprovet rw sker som följer:

 • blod samlas från ulnar venen;
 • minimikravet för blodvolym är 9 ml;
 • hos nyfödda barn samlas blod från ett kirurgiskt snitt på hälen;
 • Vid reaktionstidpunkten bör blodförvaringsperioden inte överstiga 48 timmar från insamlingstidpunkten.
 • Temperaturregimen för blodförvaring ligger strikt inom intervallet 3-4 ° C.

Teknik av Wasserman reaktion:

 • Blod framställs från serum - blodet hålls i en termostat vid vissa temperaturer, rullas med en hastighet av 1000 rpm, sedan separeras de röda blodkropparna.
 • Serum är uppdelat i 3 provrör, blandade med speciella ämnen och lösningar. Treponemalantigen tillsätts till ett av rören. Ett provrör förblir som en kontroll.
 • Rören införs i en termostat för initial inkubation av ett eventuellt orsakssymptom för syfilis. Efter en viss tid jämförs blodserumdata från alla tre rören. Resultatet av studien är klart.

Principen att dechiffrera resultatet av RW-analys

Analysen på rw är tillgänglig för alla. Endast meningen med dess symboliska beteckning bör studeras.

Processen för röda blodkroppar hemolys (nedbrytning av röda blodcellmembran, resulterande röda fällningen, som förblev vid botten, är serumet självt transparent och färglös) - normen för den friska humanblod.

En positiv rw-analys utvärderas genom jämförelse med ett kontrollblodprov. Vidare är denna analys krypterad och skickad till en potentiell patient eller till en medicinsk organisation där han lämnade en analys av rw.

Resultatet av reaktionen på syphilis orsaksmedel indikeras av:

 • "-" - negativ reaktion är hemolys av erytrocyter i standardläget;
 • "+" Eller "1+" - indikerar en kortvarig fördröjning i hemolyseprocessen;
 • "++" eller "2+" - svag plusreaktion, indikerar partiell fördröjning av processen;
 • "+++" eller "3+" - ett positivt värde, en signifikant fördröjning av hemolysen;
 • "++++" eller "4+" är en stark positiv reaktion, hemolys uppstår inte.
 • "+/-" är en tveksam reaktion.

Wassermans reaktion - visar inte med 100% noggrannhet förekomsten eller frånvaron av sjukdomen, men de flesta av resultaten är korrekta.

En falsk positiv Wasserman-reaktion uppstår när:

 • kvinnans graviditet
 • Konsumtion av alkoholhaltiga drycker mindre än en dag före analysen.
 • systemiska sjukdomar i kroppens bindväv;
 • inflammation i lungorna;
 • förekomst av lungtubberkulos och andra organ;
 • onkologiska sjukdomar;
 • komplicerade konsekvenser av hepatiska patologier;
 • närvaro av diabetes mellitus
 • infektion med scarlet feber;
 • tyfusfeber;
 • malaria;
 • parasitiska sjukdomar;
 • leptospiros;
 • äter feta matar i några timmar eller precis innan du tar blod;
 • menstruationstiden hos kvinnor.

Åtgärder med ett positivt och tveksamt resultat av analysen

Den positiva och falska positiva reaktionen hos Wasserman under graviditeten och inte bara är ett slags tryck för att utföra en komplicerad studie av kroppens tillstånd. Resultatet på rw-analys kan vara felaktigt, men förekomsten eller frånvaron av andra sjukdomar kan avslöjas under studien.

Som ett resultat, med varierande grad av positivitet, bör två fler studier som liknar ett blodprov rw utföras för att bekräfta eller neka närvaron av syfilis:

 • Reaktionen av immunofluorescens, förkortad som "REIF". Detta förfarande bestämmer närvaron av treponem vid ett tidigt infektionsstadium. Genom att fylla patogenen till det samlade blodet hos en person, som övervakar reaktionen till belysningen, kan man bestämma närvaron av sjukdomen. Om innehållet i röret börjar lysa, bekräftas syfilis.
 • Reaktionen av immobilisering av bleka treponema, förkortningen "RIBT". En sådan studie kommer att exakt skilja ett falskt positivt resultat från andra arter, bekräfta eller motbevisa ett positivt blodprov för en grus.

Vid omprövning och godkännande av diagnosen "Syfilis" är det nödvändigt att omedelbart börja behandla aktiviteter. Sådan venerisk sjukdom kan härdas i primärsteget. I de efterföljande stadierna av sjukdomsförloppet, tack vare läkemedel, är det möjligt att upprätthålla stabiliteten i hälsotillståndet och förhindra vidareutveckling av sjukdomen.

Den positiva reaktionen hos Wasserman under graviditeten hotar överföringen av sjukdomen och det framtida barnet. Utvecklingen av fostret kommer sannolikt att passera med oegentligheter och komplikationer, det finns en sannolikhet för fostrets död.

För att utesluta sådana obehagliga konsekvenser för en nyfödd, fortsätter graviditeten under strikt kontroll av en hel grupp specialister. Olika åtgärder vidtas för att förhindra överföring av sjukdomen till barnet. Wassermans reaktion under graviditeten utförs regelbundet för att eliminera det felaktiga resultatet.

Omedelbart efter barnets födelse undersöker läkare visuellt placentan för förekomsten av infektionsskador, bedömer densiteten. Med en låg densitet av placenta vävnad kan en del av den förbli i kroppens kroppsdel. Det hotar med obehagliga konsekvenser och komplikationer, och kräver också brådskande rengöring av barnsliga sätt.

14 dagar efter födseln utsätts modern och barn för en rad tester på hälsonivå, sjukdomens närvaro och sjukdomar i utvecklingen av barnet. Barnets första 12 månaders livslängd är på venereologens konto, blodprovet för rw och förebyggande åtgärder utförs regelbundet. När du växer upp, utförs upprepad forskning på några år.

Vad är blodprovet för rw du behöver veta varje person för att säkerställa en säker samexistens med bärarna av sjukdomen, såväl som självdiagnos för närvaron av syfilis. Syfilis är en allvarlig diagnos, men kan korrigeras och botas i primärfasen. Därför kan kunskap om sjukdomen och metoderna för diagnosen rädda många människors liv.

Blodtest för syfilis - Wasserman-reaktion

Wassermann (RW) -reaktionen har använts i mer än 100 år och visat sig vara effektiv vid tidig diagnos av syfilis. Denna metod för blodprovning är enkel nog, men samtidigt är den väldigt pålitlig, vilket gör det möjligt att tillämpa det över hela världen i stor utsträckning i en förbättrad form. Moderna aktivt använda snabba tester skiljer sig avsevärt från den klassiska Wasserman-reaktionen, men de lägger grundprincipen för denna teknik, vilket ofta tillåter dem att ge det tidigare namnet.

Faktum är att Wassermans reaktion är en laboratorieanalys av blodserum, som syftar till att bestämma kroppens immunologiska reaktion mot penetrationen av syphilis orsakssamband. När en syfilisinfektion uppträder sker en karakteristisk process. Blek treponema (Treponema pallidum) innehåller antigenkardiolipin. Blodserumet, på grund av närvaron av reaktans, går in i den så kallade komplementfixeringsreaktionen (RSK) för att bilda ett specifikt komplex med detta antigen, dvs E. antikroppar mot treponema in i en förening med treponemal antigen.

Principen för Wassermans reaktion är baserad på identifieringen av denna reaktion. Om en person är infekterad med syfilis, förefaller antikroppar mot blek treponema nödvändigtvis i hans blod, vilket är immunsystemets fysiologiska respons. För den artificiella provokationen av en specifik reaktion i blodet administreras ett läkemedel innehållande treponemalantigen (kardiolipin). Samtidigt introduceras ett hemolytiskt system för att utföra hemolysreaktionen, och komplement används för sorption av komplex.

I ett fall där det orsakande medlet av syfilis har penetrerat den mänskliga kroppen börjar DGC bindande antikroppar i blodet-presenterad antigen med bildningen av ett specifikt komplex. Denna reaktion förbrukar allt infört antigen och komplement. Om det inte finns några antikroppar i patientens blod, kommer kardiolipin in i hemolysreaktionen med det hemolytiska systemet, vilket helt neutraliserar det. Genomförd laboratorieanalys avslöjar antikropp-antigenkomplex som detekteras visuellt. Koncentrationen av komplex visar intensiteten hos deras bildning och beräknas med hjälp av antalet tecken (plus): från (+) till (++++). Studier på RW kan utföras på blodserum eller cerebrospinalvätska.

För att säkerställa RW införs en speciell blandning i blodet hos den undersökta personen, som innehåller tre huvudingredienser: antigen, komplement och hemolytiskt system. Huvudreaktionen av Wasserman tillhandahålls av ett antigen, vilket är ett artificiellt framställt antigen av patogenen. Den kan beredas i 2 versioner: En ultraljudsbearbetad kultur av blek treponema eller kardiolipin, härrörande från ett nötkreatur. Oftast används den andra varianten, när preparatet framställes genom grundlig rening av alkoholhaltigt lipidekstrakt, erhållet från muskelvävnaderna från nötkreaturet. För att öka aktiviteten hos antigenet, fosfolipid, lecitin och kolesterol tillsätts. Den erforderliga dosen av antigen tillhandahålls genom utspädning i en lösning av natriumklorid.

Det hemolytiska systemet kombinerar det hemolytiska serumet (hemolysin) och erytrocyterna från ramens blod. Serum erhålls från blodet av kaniner och åsnor, och sedan immuniseras det med ramens erytrocyter. Erytrocyter isoleras från blodet hos en ram vid en ålder av 1-4 år, och den tas från jugularvenen. Komplement framställs från blodserum härrörande från marsvinets hjärta. För att utföra RW tas dessa ingredienser i lika stor mängd - 0,25 eller 0,5 ml.

Patientens blod för analys tas på tom mage eller 7-8 timmar efter att ha ätit. Det är omöjligt att ta prover i följande fall: feber, nyligen genomgången sjukdom av en smittsam natur, under menstruationen hos kvinnor, under 12-15 dagar före leverans hos gravida kvinnor omedelbart efter förlossningen, under dagen efter att ha druckit alkohol. Ta inte analysen hos nyfödda under de första 2 veckorna av livet.

Blodet för forskning tas från ulnarven i en volym av storleksordningen 9-10 ml med iakttagande av alla antiseptiska regler. Hos spädbarn tas blodet genom att höja med en speciell skalpell. För att utföra reaktionen ska provet komma fram inom 2 dagar efter bloduppsamling och under lagringstillstånd vid en temperatur av högst 3-4 ° C.

Från patientens blod framställs serumet i följande ordning. Blodet hålls vid en temperatur av 37 ° C i en inkubator under 18-28 minuter, och den resulterande blodpropp separeras och matas till en centrifug, där den bearbetas med en hastighet av ca 1000 varv / min under 14-16 minuter. Efter ett sådant förfarande framträder ett tydligt blodserum över blodproppen, vilket samlas in för vidare forskning. Om röda blodkroppar finns i serumet, upprepas centrifugering för att separera dem. Det slutliga serumet inaktiveras vid 55-57 ° C under 28-35 minuter. Således avlägsnas det naturliga komplementet och tillståndet av globulinerna normaliseras. Fullberedt blod förvaras i kylskåp i högst 7 dagar.

Bestämning av blodserum Wassermann reaktion utförs i tre rör: alla rör hälldes serum, utspädd lösning av natriumklorid i en proportion av 1: 5, och sedan det första röret är infört 0,25 ml treponemal antigen sekundärt - 0,25 ml kardiolipin, och den tredje (kontrollen) - 0,25 ml natriumkloridlösning. Därefter införs samma mängd komplement i alla prov. Det bör noteras att blandning av komponenter inte utförs i förväg.

Nästa steg är en primär inkubation i en termostat vid en temperatur av 36-38 ° C i 46-55 minuter. Efter värmebehandling införs en hemolytisk komposition (0,5 ml per rör) under omrörning genom skakning. Därefter utförs den slutliga inkubationen under liknande betingelser tills fullföljandet av hemolysoperationen. Förekomsten eller frånvaron av hemolys utvärderas noggrant. Utvärdering av reaktionsresultaten utförs genom jämförelse med kontrollproverna. För detta ändamål används 2 extra rör: en innehåller blod i vilket syfilis orsakssamband är tillförlitligt etablerat, och det andra - blodet av en helt frisk person.

Antikroppar mot Treponema pallidum kan placeras i ryggvätskan, så ibland Wasserman studie som genomförts på prover av denna vätska. Proverna undersökas samtidigt i tre varianter: outspädd cerebrospinalvätska, utspädda i ett förhållande av 1: 2 med koksaltlösning och späddes med samma lösning i en proportion 1: 5. Reaktionen utförs analogt med undersökningen av blodprover, d.v.s. med treponemalantigen och kardiolipin. Kompletteras med specialkrediter. Mycket sättet att utföra reaktionen och utvärdera studien av cerebrospinalvätska skiljer sig inte från studien på blodserum.

Det normala eller negativa resultatet av Wassermans reaktion (frånvaro av infektion med syfilis) är förloppet av hemolysreaktionen. I detta fall är antikroppar mot det syfilitiska patogenet frånvarande i blodet och alla de införda antigenen neutraliseras av det hemolytiska systemet.

Ett positivt resultat, jag. Förekomsten av infektion utvärderas genom jämförande analys med kontrollprover. Graden av svårighetsgrad av sjukdomen eller dess stadium indikeras av antalet tecken "plus":

 • (+) eller (1+): en liten fördröjning i hemolys;
 • (++) eller (2+): mild positiv reaktion eller partiell hemolysfördröjning;
 • (+++) eller (3+): en positiv reaktion eller en signifikant fördröjning av hemolysen;
 • (++++) eller (4+): en starkt positiv reaktion eller en fullständig frånvaro av hemolys.

Dessutom finns det en sådan sak som en tvivelaktig reaktion, betecknad som (+/-). En sådan reaktion kräver återbekräftelse och förtydligande. Bedömningen bör ta hänsyn till Wasserman detta faktum: i 4-6% av friska människor har ett falskt positivt resultat, och de infekterade personer (upp till 25%) kan uppleva falskt negativa resultat inom 14-18 dagar efter infektion med Treponema pallidum. Falskt negativa resultat förändras när sjukdomen fortskrider: efter 4-6 veckor av sjukdomen upp till 26% av resultaten är positiva, och en 8-9 vecka, nästan alla av dem ger en positiv reaktion.

Det negativa resultatet i den latenta perioden för syfilis andra fas indikerar inte alltid sjukdomsbristen. Med återfall av syfilis blir reaktionen positiv. Efter behandlingskursen indikerar ett negativt resultat endast en gynnsam trend, men kräver en omprövning. Ett annat problem med att utvärdera effektiviteten av behandlingen är uppkomsten av ett syndrom, den så kallade serosistenta syfilisen, när Wasserman-reaktionen efter behandling fortfarande ger ett negativt resultat.

Wasserman reaktion i de flesta fall identifierar tydligt infekterade med syfilis, men i vissa fall en negativ reaktion inte garantera frånvaron av infektion, samt ett positivt resultat kan förekomma i frånvaro av syfilis.

I synnerhet kan en falsk positiv reaktion uppträda i följande fall:

 • dricka alkohol
 • graviditet;
 • sjukdomar i bindväv av systemisk natur;
 • lunginflammation;
 • tuberkulos;
 • onkologi;
 • komplicerad hepatisk patologi;
 • diabetes mellitus;
 • skarlet feber;
 • tyfusfeber;
 • invasion av parasiter;
 • malaria;
 • leptospiros;
 • månatligen för kvinnor.

Ett falskt resultat kan manifestera sig även när man äter feta livsmedel strax före undersökningen.

Resultaten av Wassermanns reaktion kan inte betraktas som den ultimata sanningen. De ger snarare en drivkraft för att genomföra ytterligare undersökningar. För dessa ändamål används olika treponemal-test för närvarande. Moderna metoder för snabb diagnos av syfilis innefattar förbättrade analoger av Wasserman-reaktionen: RPR-testet, som kompletteras med treponemal-test av RPGA.

Wassermanns reaktion spelade en stor roll i utvecklingen av syfilisdiagnosen i de tidiga stadierna. Däremot bedömer resultaten inte alltid otvivelaktigt förekomsten av sjukdomen, i samband med vilken för närvarande mer avancerade metoder används, vars princip för att fungera från den klassiska Wasserman-reaktionen. Studier av den här typen, i allmänhet, fortsätter att användas vid kontrollen av behandlingsprocessen, men kan också användas för att detektera syfilis.

Och lite om hemligheter.

Har du någonsin haft problem med Menstruationscykel? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • riklig eller lumpig urladdning med blodproppar
 • smärta i bröstkorg och nedre ländryggsregionen
 • smärta i att ha sex
 • obehaglig lukt
 • obehag med urinering

Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en intervju med Rysslands ledande gynekolog Leila Adamova, där hon avslöjade den enkla hemligheten i normaliseringen av menstruationscykeln. Läs artikeln...

Blodtest för Rw - vad är det och orsakerna till analysen

För initial undersökning av kliniskt asymptomatiska personer och för att bestämma eventuella sjukdomar från dem, görs Rw-testning. Och på ett poliklinikkort i kliniken kan alla se riktningen på Rw. Det görs inte bara av de sjuka, men av några friska människor.

Rw anses vara en viktig analys, som enligt undersökningsstandarder administreras till alla för förebyggande syfte. Tekniken är enkel och billig, och därför tillgänglig för massorna, men dess effektivitet har nyligen ifrågasatts. Så vad är betydelsen av analysen, vilka kategorier av personer faller under undersökningen och vilken information har den?

Syfilis är en smutsig infektion som känner sig i ett sen stadium. Hittills är detta en vanlig sjukdom, och den viktigaste orsaken till detta är ungdomens okunnighet och dess okunnighet om hur man beter sig vid personlig infektion eller infektion hos en älskad.

Wasserman reaktion och blod på RV - vad är det?

En stor tysk immunolog som studerade problem inom infektionssjukdomar, utvecklade professor von Wasserman ett speciellt test som använde det för att bestämma genom blodinfektion med syfilis. Wassermans reaktion (snabb diagnos av syfilis eller kortfattad Rw) i mer än ett sekel är en obligatorisk analys som införs i standarden för professionella undersökningar. Kärnan i Rw manifesteras i definitionen av en person med syfilis.

Denna venerala infektionssjukdom är farlig för dess asymptomatiska - i ett tidigt skede kan en person leva utan att veta om det, samtidigt som man smittar andra människor.

Under studiens gång ses hur specifika antikroppar uppträder vid infektion, vilket försöker skydda kroppen mot sjukdomsutbredningen. För dessa antikroppar bestäms ett immunsvar och närvaron av syfilismarkörer. Denna antikroppsreaktion kallades Wasserman-reaktionen.

Det största problemet vid bestämning av infektion är en långvarig latent period i början av kroppsinfektion. Senare, hos infekterade personer, visas parade komplex i blodet, vilket lockar infektionspatogener och deras element och förhindrar förstöring av röda blodkroppar. I en frisk person är sådana komplexa frånvarande.

Enligt svårighetsgraden av hemolys identifieras 4 faser av infektionen (indikerad med +). Intressant är det faktum att personer som är botade av syfilis har en fyra-plus indikator för resten av livet.

Var kommer blodet från för analys och under vilka förhållanden utförs Rw?

Att genomföra en studie och få information om infektionen, 10 ml av något blod - från venen eller fingret. Men det här är en ospecifik analys, och det har många ytterligare faktorer som påverkar resultatet. Så kan testet visa, förutom positiva och negativa resultat, även Rw falskt positivt och Rw falskt negativt.

Biologiskt material tas vanligtvis på morgonen, men det är möjligt och vid andra tillfällen, viktigast av allt - i tom mage eller sex timmar efter att ha ätit. Innan du surrenderar är det bättre att du inte tar mediciner som påverkar immunsystemet och leder till allergiska reaktioner, motion. En timme före leverans av RV, du kan inte röka, och minst en vecka - sluta använda antibiotika.

Det är också bättre att inte ta Rv, om på kvällen var det en stark chock eller en stor känslomässig belastning.

Hur utförs blodprovet på Wasserman-reaktionen

Om röda blodkroppar förstörs i blodserumet antas det att personen är frisk. Om inte, då finns det bakterier av blek treponema. Resultaten avgör tid och stadium av infektion.

Men här är det svårt: om RW är gjort under de första 17 dagarna efter infektion kan analysen visa ett falskt negativt resultat. Vid en period av 5-6 veckor efter infektion, i 20 fall av 100, kan infektion bestämmas och från 8 veckor - i 80 fall av 100. Dessutom är RW-testet i 5 fall av 100 falskt positivt, och därför, om resultatet är positivt, utförs en andra studie på Rw, vilket antingen bekräftar resultatet eller avvisar det.

RW falskt positivt uppstår, eftersom närvaron av antikroppar är lätt bestämd, men deras specificitet är mycket svårare att demontera. Infektionen kan trots allt orsakas av en annan sjukdom eller allergi som är maskerad för syfilis. På liknande sätt visar det falska negativa resultatet av RW en analys vid sjukdoms första skede eller vid långsam transitering, då låga koncentrationer inte tillåter att bära texten.

Speciellt handlar det om blod från ett finger. Därför är det mer lämpligt att göra en analys på grundval av studier av venöst blod.

Wasserman-reaktionen (Rw) gör det möjligt att:

 • Att diagnostisera syfilis fortfarande i primärfasen
 • Angiv tidpunkten för infektion;
 • Bestäm förekomsten av infektion med en dold koll på sjukdomen;
 • Identifiera patienter som redan är botade
 • Utför en undersökning av alla personer som var nära patienten;
 • Rättsmedicinska experter får mer information om brottmålet.

Vid genomförande av laboratorietester tillåts resultatfel upp till 10% och andra analysmetoder föreslås som har hög specificitet och tillförlitlighet av resultat, såsom:

 • Immunoenzymanalys (ELISA);
 • Serologisk analys (MR);
 • PHA;
 • Reaktionen av immobilisering av bleka treponema (RIBT);
 • Reaktion av immunofluorescens (RIF);
 • Immunoblotting.
till innehållet ↑

Skäl till ett blodprov på Rw

Reaktionen utförs i två fall.

 1. För undersökning och diagnos. För att undvika smittspridning, för att identifiera smittade personer såväl som för förebyggande ändamål rekommenderas det starkt att donera blod:
 • Människor som är involverade i odling, försäljning och bearbetning av mat (säljare, kockar i offentliga catering, skolor, daghem, arbetare i fabriker, gårdar, andra);
 • Medicinsk personal (all personal i medicinska institutioner);
 • Personer som kontaktar infekterad med denna infektion;
 • Beroende personer, narkomaner och HIV-infekterade;
 • Donorer (blod, sperma, andra);
 • Människor som först ansökte om sjukvård eller gick in på sjukhuset;
 • Patienter före operationen;
 • Människor med långa oidentifierade symtom åtföljda av feber;
 • Folk som ska gå till sanatorium och kurorter och kurorter.
 • Gravid flera gånger;
 • Med smärta i benen;
 • Efter ett oavsiktligt oskyddat samlag
 • Var och en med tecken på syfilis (förstorade lymfkörtlar, sår på könsorganen, hudutslag, etc.);
 • Till alla som passerar den årliga schemalagda fysiska undersökningen.
 1. Under behandlingsprocessen. Tilldelas för att bestämma dynamiken i sjukdomsförloppet och formerna av syfilis (sekundär, tertiär), vilka ofta uppträder som sjukdomar i interna organ. Det visar också effektiviteten av behandlingen, hur väl medicinerna fungerar, om så är nödvändigt, behandlingen justeras.
till innehållet ↑

Hur tar man testet för Rw-gravid?

Rw, som alla andra test, har sin egen term, för olika organisationer varierar det från 20 dagar till 3 månader.

Därför tilldelas gravida kvinnor en studie minst tre gånger:

 • När du registrerar dig för graviditet
 • Den trettionde veckan av graviditeten.
 • Under inträde till förlossningsavdelningen.

För gravida kvinnor som har haft syfilis är det möjligt att planera ett barns uppfattning inte tidigare än 5 år. Och Rw av gravida kvinnor i 1,5 fall av 100 visar ett falskt positivt resultat av infektion. En upprepad diagnos är tilldelad och resultatet avvisas.

Men om infektionen existerar, är den gravida kvinnan ordinerad behandling, som syftar till att förhindra intrauterin infektion hos fostret, hans födelse med infektion eller död hos ett ofödat barn.

Tecken på syfilis

Rw sedan början av 1900-talet har hittills använts enligt den klassiska metoden. Diagnos av syfilis i laboratoriet gör det möjligt att bestämma vilket av de infekterade personerna, men själva analysen är tekniskt svår och därför kan den inte automatiseras eller användas för massdiagnostik. Analys på RW är lågspecifik.

Utsidan manifesterar sig sig mycket länge, speciellt hos de personer som har ett starkt immunförsvar. Till exempel är det första steget i chancre lokaliserade hos män på penis, och kvinnor - i slidan, och därför om den sexuella akten kommer att skyddas av en kondom, infektionen skickas inte. Om det andra steget har kommit, kommer lesionerna att finnas redan på hela kroppen och i munnen.

Särskilda tecken är:

 • Sår av könsorganiskt ursprung på manliga och kvinnliga könsorgan och nära anusen;
 • Tjock chancre;
 • Utsprettningar över hela kroppen och på munslimhinnan.

Bloddonation till Rw rekommenderas:

 • Efter ett oavsiktligt oskyddat samlag
 • Om en smittad person bor nära dig
 • Om du planerar att bli barn
 • Om du känner smärta i benen.

Utvärdering av Rw-resultat

 1. RW positiv - om antigenet av blek treponema cardiolipin hittades i serum betyder det att resultatet för syfilis är positivt. Det finns 4 stadier av en positiv reaktion. Ju fler av dem desto större är sannolikheten för infektion hos en person. En reanalys utförs för vidare studier.
 2. RW negativ - blodet är därför normalt, och personen är frisk;
 3. RW falskt positivt - detta är möjligt med andra sjukdomar som maskerar som syfilis:
 • Tuberkulösa inflammatoriska processer i lungvävnaden;
 • Sjukdomar i bindväv;
 • Efter överförda infektionssjukdomar och efter vaccination
 • I närvaro av en tumör;
 • Med diabetes mellitus;
 • Med hepatit och HIV-infektion;
 • Inom tio dagar efter barnets födelse
 • Under menstruation
 • Med alkoholism eller ätande feta livsmedel;
 • Med reumatoida sjukdomar;
 • Med brucellos
 • När förgiftning
 • Med levercirros
 • Med stroke
 • Under graviditeten.
 1. RW falsk-negativ - En sådan bedömning är möjlig under det seronegativa fönstret. Efter infektion passerar en lång period innan antikroppar bildas i blodet, och medan deras antal är mycket litet, verkar resultatet negativt. Det kan också vara fel resultat om du tar blod från ett finger - är mycket svårt att identifiera syfilis, gör dess betydelse vid diagnos av mycket låg och oftast i ett tidigt skede inte visa den verkliga bilden av vad som händer.

Regissören för Institutet för Experimentell Terapi i Berlin, professor Wasserman, gjorde en stor upptäckt. Och även om det är nu föråldrade och RW är mycket sällsynta (på grund av dess icke-specifika i många fall), då han ersatte mikroutfällning reaktion gav denna upptäckt immunologer bra drivkraft för utveckling av infektioner analys. Till exempel, ELISA och RIF med hög noggrannhet indikerar infektion med syfilis.

Men fortfarande - denna infektion existerar och påverkar människor. Och det betyder - ämnet har inte förlorat sin relevans.

Funktioner för implementering och dechifiering av Wasserman-reaktionen

Representerar ständigt förbättrad procedur för att identifiera kroppen av Treponema pallidum, säkerställer Wassermann reaktion tidig upptäckt av syfilis och starta den nödvändiga terapeutiska effekten, som kommer att förhindra sannolikheten för skadliga effekter på hälsan hos patienten. Funktioner i utförande av sådana diagnostiska procedurer gav möjlighet att också övervaka förloppet av behandlingen, klassificera graden av effektivitet av de valda metoderna och göra nödvändiga justeringar för att uppnå snabbare och långlivade positiva resultat.

Analyser baserade på studier av patientens blod, vilket är den period T. pallidum infektion navodyanetsya stort antal antikroppar mot en given patogen. Wasserman gör med speciella ämnen (kardiolipin antigen som uteslutande syntetiseras i laboratorium) för att upptäcka kroppens reaktion på en given patogen och skapa exponeringsschema. Venereologer medveten om den höga graden av effektivitet Vasseramana reaktion, eftersom detta är den diagnostiska metoden som används för att detektera en sådan allvarlig och farlig skada på människors hälsa, såsom syfilis.

Vad är Wassermans reaktion?

Innehas av reaktion av Wassermann test för syfilis ger den mest kompletta informationen om den medicinska hälsa hos patienten i närvaro eller frånvaro av antikroppar i blodet till Treponema pallidum. Denna undersökningsmetod gör det också möjligt att ungefär bestämma tidpunkten för infektionen som har uppstått, vilket är viktigt för att bestämma det sannolika området för infekterade individer.

En sådan diagnostisk analys möjliggör, utöver utnämningen av adekvat behandling, att utföra det nödvändiga förebyggandet av syfilis. Blod som under infektion innehåller ett stort antal av antikroppar mot smittämnen av sjukdomen, "rapporter" om omfattningen av angrepp och tiden för infektion, är det viktigt att kartlägga behandling, valet av läkemedel, deras dosering och varaktighet.

Varför gör en sådan analys?

Som detektering av närvaron av en sjukdom som syfilis, liksom för att förhindra den och att kontrollera kvaliteten på behandlingen tillämpas proceduren - Wasserman-reaktionen. Venereologer använder det båda för att bestämma förekomsten av blek treponema i blodet och för att registrera smittetiden. Analysens maximala informativitet, den relativa lättillgängligheten och resultatenas noggrannhet gjorde Wassermanns reaktion till en ofta använd metod för att diagnostisera syfilis. Den angivna diagnosen är inte nödvändig.

Wasserman reaktion utföres vid misstanke vara infekterade med syfilis under oskyddat samlag, närvaron av denna farliga sjukdom mor, syfilis kan överföras från en infekterad gravid kvinna till henne. Eftersom det diagnostiska förfarandet är informativt, är det vanligt att få tillförlitliga data vid infektionstidpunkten, för förebyggande i de angivna situationerna. Kontroll av behandling, dess effektivitet bestäms också av Wasserman-reaktionen, som gör det möjligt att justera behandlingsprocessen med otillräcklig effektivitet.

Frekvensen för genomförandet av det aktuella diagnostiska förfarandet bestäms av faktorer som indikerar en eventuell infektion med syfilis om det finns misstankar om att behandlingen inte är effektiv.

Detaljer om Wassermanns reaktion kommer att höra av videon nedan:

Typer av sådant förfarande

Varianter av Wassermans reaktion existerar inte. Metoder för utförande av den diagnostiska proceduren är standard, tillämpning beror på den avsedda syfte: att identifiera kroppen av befintliga lesioner i syfilis virus som överförs genom sexuell kontakt och från en infekterad kvinna till hennes barn under graviditeten, håller sin behandling eller förebyggande av oskyddat samlag.

Indikationer för

Indikationer för användning av Wasserman-reaktionsproceduren är misstänkt infektion med syfilis och övervakning av pågående behandling. Om det är nödvändigt att klargöra diagnosen (denna metod för forskning ger i vissa fall ett falskt positivt svar på grund av närvaron i blodet hos någon person i en viss mängd av virusantigenet), används Wassermans upprepade reaktion också.

Analysen tas med dermatologiska problem, såsom:

Dessutom betraktas följande tillstånd och situationer som indikationer för tillämpningen av den aktuella forskningsmetoden:

 • graviditetsperioden på grund av den höga sannolikheten för infektion hos fostret med en venerisk sjukdom, tidigt missfall, sannolikheten för att utveckla organiska patologier hos ett nyfött barn;
 • vid arbetet med nära kontakt med befolkningen - medicinsk och socialarbetare, varuexperter och säljare;
 • när misstänkt för syfilitisk ont ​​i halsen;
 • före stapedoplasty;
 • när man planerar graviditet
 • med alkoholism och narkotikamissbruk
 • när man tar en patient till en medicinsk institution - neurologiska, psykiatriska;
 • före chockvåg-litotripsy och laserfragmentering av njurstenar;
 • när patienten är på sjukhus, vem har tecken eller misstänks vara infekterad med syfilis
 • med misstänkt neurosyferi i nervsystemet, Alzheimers sjukdom;
 • före förfarandet för bloduppsamling under donation.

Kontraindikationer för användning

Kontraindikationer för genomförandet av Wassermans reaktion är inte tillgängliga. Det finns emellertid ett antal faktorer som kan snedvrida det slutliga resultatet av analysen, därför är det nödvändigt att utföra Wasserman reaktion i sin frånvaro. Till sådan provokation bör falska positiva resultatfaktorer tillskrivas:

 • de första två veckorna efter leveransen
 • graviditetsperiodens första trimester
 • närvaron i kroppen av neoplasmer av godartade och maligna
 • hög kroppstemperatur
 • inflammatoriska processer som flyter i kroppen;
 • lunginflammation;
 • diabetes mellitus;
 • tuberkulos.

Dessa situationer orsakar oftast en snedvridning av resultatet av reaktionen på detektering av syfilis, så om de är tillgängliga, ta inte blodet för analys.

Säkerhet av metoden

Förfarandet för att ta blod för analys är absolut säkert, eftersom ett sterilt instrument används, observeras normerna för blod från venen.

Förberedelser för förfarandet

Före tagning av blodprov för Wassermann reaktionen bör vara under några dagar (3-5) tills blodinsamling inte dricker alkoholhaltiga drycker, inte röka, inte tar stekt mat, kryddig, rökt mat, och innan den egentliga reaktionen att helt överge mat. Leveransen av blod för att utföra Wasserman-reaktionen utförs strängt på en tom mage, annars kommer resultatet med en hög grad av sannolikhet att vara falsk.

Funktioner av händelsen

För att utföra blodprovtagning för Wassermanns analys används ulnar venen hos vuxna och den occipital venen hos spädbarn. Även nyfödda barn kan ta ett blodprov från ett litet snitt på ytan av hälen.

Patienten för att ta blod sitter på en stol eller placeras på soffan. För att göra det lättare att få nålen i en ven utvecklat handen - med en bandagerad handen gummiband ven krymper och expanderar en gummiboll eller patienten knuten och sära näven.

Vidare använder läkaren i gummihandskar en steril engångsspruta för att ta blod, vilket omedelbart skickas för analys. I avsaknad av möjligheten till snabbast möjliga analys placeras blodet i en frys med en temperaturreglering av -3 - -5 ° C.

Uttryckt smärtsamma känslor känner patienten inte blod under blodprovet. Förfarandet varar ca 3-6 minuter. Om det behövs eller yr, bedöms patienten ligga på soffan så länge som möjligt för att fullt ut återfå medvetandet och återhämta sig.

Förklaring av resultat

Efter proceduren för att ta blod från ulnar venen hos vuxna eller en ven vid basen av skallen hos barn bestämmer läkaren vilka som gav riktningen för analysen. I allmänhet ser avkodning ut som en uppsättning plusser som visar graden av sannolikhet för närvaron av en infekterad infektion i kroppen.

 • Med ett plus sannolikheten för att ha syfilis är minimal,
 • med två plusser - knappast positivt
 • med tre - positiv,
 • och med fyra plusser - Extrem positiv.

Men när man erhåller resultatet av analysen, bör man inte självständigt upprätta en diagnos, eftersom antalet plustecken inte alltid ska betraktas som slutresultatet. Vid diagnos av en läkare beaktas inte bara de positiva mottagandenna under analysen utan även förekomst eller frånvaro av samtidiga manifestationer av sjukdomen.

Wasserman reaktionsschema

Genomsnittlig kostnad

Ett sådant diagnostiskt förfarande, som Wassermans reaktion, utförs i nästan alla medicinska institutioner, med eget laboratorium i den. Varaktigheten av analysen beror på antalet anställda och avståndet från laboratoriet.

Kvaliteten och det exakta resultatet av denna analys beror inte alltid på kostnaden för förfarandet. I en privat sjukvårdsinstitution kommer analyspriset att vara högre än i en offentlig institution, där det är möjligt att skicka en sådan analys kostnadsfritt enligt en medicinsk politik. I genomsnitt kostar analysen av syfilis (Wasserman-reaktionen) från 580 till 1650 rubel.

Hur man testar för syfilis hemma, kommer videon nedan att berätta: