Huvud
Analyser

Kongestiv prostatit

Prostatit är en vanlig sjukdom bland män, vilket är en inflammation i prostata. Patologi kan uppstå av två huvudskäl: på grund av infektion i prostata eller mot bakgrund av stillastående processer i den. Kongestiv prostatit avser den andra gruppen av sjukdomen, det vill säga det förekommer mot bakgrund av stagnerande fenomen i körteln.

Den friska prostaten utför mycket viktiga funktioner, det reglerar urinrörets lumen och därmed urinflödet och producerar också en prostatisk hemlighet och påverkar den hormonella bakgrunden. Inflammation av prostata leder till en överträdelse av processen med urinering och fertilitet hos män. När de första tecknen på kronisk prostatit uppträder, är det nödvändigt att ansöka på andrologen och genomgå en undersökning.

Orsaker till kronisk prostatit

Kongestiv eller kongestiv prostatit diagnostiseras oftast hos män i den äldre åldersgruppen. Den främsta orsaken till sjukdomen är en stillastående process i prostata som uppstår när följande faktorer påverkar kroppen:

 • passiv, stillasittande livsstil;
 • brist på sex eller mycket sällsynt samlag
 • avbröt samlag under lång tid;
 • varicosity av bäckenorganen, vilket leder till en kränkning av blodcirkulationen;
 • kränkningar av blodtillförsel till prostata;
 • kronisk prostatit, spikar, stenar i prostata.

Kronisk kronisk prostatit kan också uppstå mot flera negativa faktorer. Gynnsamma för utvecklingen av patologi påverkar och kärlek till alkohol, rökning. Nikotin och etylalkohol provocera en vasospasm, försämra cirkulationen ännu mer, vilket också leder till stillastående processer i prostatakörteln.

Kongestiv prostatit och dess tecken

Symtom på kongestiv prostatit är dåligt uttryckt, särskilt i jämförelse med sjukdoms akuta bakterieform. Om patienten är infekterad med infektiös prostatit, smärta, urinretention, kan kroppstemperaturen öka, då utvecklar kongestitiv prostatit i många år och symptomen manifesteras gradvis.

En man med en stagnerande process i prostata körteln har problem med urinering. Först börjar patienten att besöka toaletten allt oftare, särskilt på natten. Då tömmer blåsan hårdare, du måste pressa, urinen släpps med droppe.

Om mannen inte tar emot behandling på detta stadium bildas stenar som kallas kalcater i prostatit. Kongestiv prostatit med förkalkning åtföljs av allvarligare symtom, speciellt smärta i ljummen, under urinering och erektion, akut urinretention.

I slutändan leder stillastående prostatit till impotens, urininkontinens, konstant smärta. Samtidigt upplever patienterna känslomässig instabilitet, de blir irriterande, osäkra. För att undvika sådana konsekvenser måste du konsultera en läkare och konsultera eventuella problem med urinering, även mindre.

Behandling av kronisk prostatit

Kongestiv prostatit är en kronisk sjukdom som inte kräver sjukhusvistelse. Behandlingen utförs på poliklinisk grund. Terapin beror i stor utsträckning på resultaten av undersökningen, som kommer att utföras när du kontaktar en läkare. Därför är det ingen fråga om någon självbehandling, det är sannolikt att leda till en försämring av tillståndet med tiden.

Under undersökningen måste patienten skicka en analys av urin och juice av prostata, ett smet från urinröret, blodprov. Om ett infektiöst medel har identifierats, kommer först och främst antibakteriell behandling att ordineras. För att normalisera utflödet av urin, alfa-adrenoblocker, är krampolytiska läkemedel förskrivna.

Huvudmålet för behandling av kongestiv prostatit är restaureringen av normal näring i körteln. För detta visas patienten:

 • Varje dag att göra övningar, gå så mycket som möjligt, gå. Det är inte överflödigt att gå in för sport, till exempel simning, cykling.
 • Har regelbundet sex, helst var tredje dag. Kategoriskt kontraindicerade avbrutna sexuella handlingar. Det är nödvändigt att undvika excitation i tomgång, måste erektionen nödvändigtvis sluta med utlösning.
 • Normalisera vikt. Du kan inte tolerera fetma eller utmattning.
 • Normalisera mat, det måste vara balanserat, användbart och gott. Det utesluter fet, kryddig, salt, väldigt söt, alkohol, kaffe.

Med kronisk prostatit, inte komplicerad av förkalkningar och infektion, är prostata massage användbart. Det hjälper till att prova ett utflöde av prostatavätska, förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Det är inte överflödigt att genomföra en allmän massage i nedre delen av ryggen och underlivet, perineum. Daglig gnidning hjälper till att förbättra blodcirkulationen i bäckenregionen.

Om patienten har förkalkning i prostatakörteln, eller är orolig för smärta, är det förbjudet att stimulera prostata. Det är nödvändigt att konsultera en läkare och eliminera en akut inflammatorisk process. Endast med tillstånd från andrologen är det möjligt att få en fysisk effekt.

Befruktning med kronisk prostatit

Tyvärr är kongestiv prostatit en kronisk patologi, som inte kan botas helt. Men om en man i tid kommer att börja behandlas och förändra sitt livsätt för en gång, kommer de patologiska förändringarna i prostatit att stoppas. I det här fallet är det alltid möjligt att återställa kroppens normala funktion, återställa styrkan och processen med urinering.

Ju längre prostata berövas normal näring, desto mer bryts ned och kollapsar. Om prostatakörteln inte fungerar bra kan patienten bli sjuk med urolithiasis, pyelonefrit och inkontinens. Mot bakgrund av kongestiv prostatit föreligger en hög sannolikhet för en tumör i körteln, inklusive malign och efterföljande död hos patienten.

Inte mindre formidabel komplikation är infertilitet. Det faktum att prostatakörteln inte bara reglerar urinprocessen, det utsöndrar också prostatajuice - en viktig del av manlig ejakulat. Prostasjuice kastas bort under utlösning, höljande spermier. Han är en stimulans och gör att de rör sig aktivt när du kommer in i slidan.

Med kronisk prostatit stagnerar juicen av prostata, förändras dess sammansättning och kastas inte ut i rätt mängd under utlösningen. Till följd av detta är spermatozoa fortfarande långsamma och snabbt dö i skedenas sura miljö, utan att ha tid att gå in i livmodern, är graviditeten i det här fallet osannolikt.

Dessutom är kongestiv prostatit ofta åtföljd av kroniska infektioner. På grund av kränkningar av blodcirkulationen blir prostaten försvarslös mot patogena mikroorganismer, de tränger lätt in i orgelet och lägger sig ner där. Naturligtvis har patogener inte den bästa effekten på spermier, de gör dem oföränderliga.

Glöm inte att en stagnerande process i det lilla bäcken nödvändigtvis leder till impotens. Om blodcirkulationen är bruten i prostata och patienten inte behandlas, kommer snart näringen att vara kort från penis och testiklar, och erektioner och utlösning blir fysiskt omöjliga fenomen.

Befruktning med kongestiv prostatit är möjlig, men för detta måste mannen gå igenom en svår och lång väg. För det första är det naturligtvis nödvändigt att undersökas och börjar behandlas, och att radikalt förändra sin livsstil. Behandlingstiden är vanligtvis minst 3 månader, varefter patienten ger ett spermogram för att bedöma kvaliteten på spermatozoa.

Naturlig uppfattning är osannolikt, särskilt hos mogna patienter, eftersom kvinnans hälsa har en stor inverkan. Samtidigt är det sällsynt att uppnå hög spermobilitet även efter behandling.

Därför rekommenderas par med en manlig infertilitetsfaktor att genomgå in vitro fertilisering. I detta fall väljer doktorns embryolog livskraftiga spermatozoer, befruktar dem manuellt med ägg och placerar sedan embryot i kvinnans livmoder.

slutsats

Kongestiv prostatit är en sjukdom som i hög grad påverkar patientens livskvalitet, så behandling av en sådan överträdelse måste tas väldigt seriöst.

Om en man är orolig för problem med urinering eller styrka, måste du släppa alla tvivel och omedelbart vända sig till andrologen. Ju tidigare prostatit diagnostiseras desto lättare blir det att bli av med det.

Kongestiv prostatitbehandling

Sidan hittades inte

Vi kunde inte hitta det du söker efter på GastroMir.com

Vänligen använd tillbaka-knappen i webbläsaren och se till att du anger rätt sidadress.

Om du behöver akut hjälp, skicka oss ett mail.

Oroa dig inte, vi har mycket användbar och relevant information.

OBS! Information som publiceras på webbplatsen är endast avsett för information och är inte en rekommendation för användning. Var noga med att rådgöra med din läkare!

Materialen i det här avsnittet innehåller tydliga bilder avsedda för personer över 18 år och som inte är utsatta för intryck. Genom att klicka på knappen "Jag är över 18 år gammal!" Du bekräftar vuxen ålder och en hälsosam sinnesstämning.

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!

  Behandling av kronisk prostatit

  Behandling av kronisk prostatit är möjlig om diagnosen diagnostiseras korrekt och terapimetoden är vald. Kongestiv prostatit uppträder hos män över 50 år. Men nyligen började sjukdomen växa ung och förekommer ganska ofta hos pojkar i åldrarna 23-35 år. Sådan inflammation av prostata uppstår på grund av stagnerande utsöndringsfenomen, vilket orsakas av faktorer som finns i varje människas vardag. Om det finns de första alarmerande symptomen som indikerar sjukdoms början, rekommenderas att rådfråga en specialist som kan ordinera en effektiv behandling.

  orsaker till

  Stagnerande fenomen kan uppstå av följande skäl:

  • Oregelbundet sexliv.
  • Ofta självtillfredsställelse.
  • Frånvaron av intima relationer med motsatt kön.
  • Om patienten har åderbråck i bäckenorganen.
  • Om en man har ett problem med utlösning eller det är ett ofullständigt urval av spermier efter samlag.
  • Sedentärt arbete, stillasittande livsstil.
  • Stenar i prostata, det finns vidhäftningar eller fibros.
  • Att hitta en lång tid i en bakre position, på grund av vad en man har en last på ländryggen, gren eller bäcken.

  Om en man inte uppmärksammar sin hälsa kan detta leda till ännu allvarligare komplikationer. Vid de första symtomen på sjukdomen behöver du kontakta en urolog. Ta inte del i självdiagnos eller behandling.

  För att inte orsaka stillastående prostatit, är det nödvändigt att påbörja behandling i tid, vilket inkluderar ett antal metoder samt förebyggande åtgärder som ordineras av läkaren.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Diagnos och behandling

  När du ställer in rätt diagnos kan vissa problem uppstå. Stagnerande prostatit specialist kan bestämma när en primär undersökning av prostata körtelarna rektalt, det vill säga genom anus.

  Nödvändigt under undersökningen bedömer urologen tillståndet av hemorrhoida ådror som finns i den nedre delen av ändtarmen.

  Om det behövs kan patienten tilldelas ytterligare undersökningar, vilka innefattar transrektal ultraljud.

  Då, utan misslyckande, måste vi undersöka den prostatiska hemligheten för känslighet för olika typer av antibiotika.

  När resultaten av undersökningen erhållits, ska läkaren ordinera rätt, effektiv behandling som innefattar antibiotikabehandling. Sådan terapi kan eliminera den inflammatoriska processen som observeras i prostatakörteln. Doktorn ordinerar också läkemedel till patienten, vilket hjälper till att bli av med smärta och spasmer, liksom de som modellerar tillståndet av immunitet.

  Fysioterapeutiska förfaranden kan också ordineras. De förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln och underlättar inkomsten av droger i prostatavävnaden.

  Att behandla stillastående prostatit var effektiv, först och främst eliminera orsaken som orsakade sjukdomen. Om det till exempel orsakats av en smittsam sjukdom, måste den elimineras. Det rekommenderas också att en man uppmärksammar sin livsstil och försöker utesluta provokationsfaktorer.

  Profylax av kronisk prostatit

  Till prostatacancer är du inte orolig, du måste följa vissa regler och rekommendationer:

  1. En man borde helt utesluta möjligheten till hypotermi.
  2. Sexlivet bör vara regelbundet och helst med en partner. Sexuellt samlag rekommenderas för att skydda, för att inte smittas av sexuell infektion.
  3. Var uppmärksam på korrekt, balanserad och hälsosam näring. Det är lämpligt att utesluta från kosten salt, skarp, rökt och fet mat. Det finns mer frukt, grönsaker, dietkött och fisk, ångad eller i ugnen. Det rekommenderas också att äta snabbmat och produkter som innehåller kemiska tillsatser.
  4. På kortast möjliga tid, neka från konsumtion av alkoholhaltiga drycker och tobak.
  5. Håll din vikt under kontroll.
  6. Ge företräde för en mobil livsstil och fysisk aktivitet.

  Om en man följer alla dessa rekommendationer kommer han aldrig att möta stagnation i prostata och andra kroppssjukdomar.

  Det är också nödvändigt att genomgå en förebyggande kontroll varje halvår, vilket hjälper till att upptäcka sjukdomen i början. Det är värt att förstå att det är lättare att förebygga sjukdomen än att behandla det senare.

  Vad är behandlingen?

  I modern medicin utmärks följande metoder för behandling, vilka är erkända som effektiva:

  1. Behandling av kronisk prostatit på sjukhuset. Det är baserat på en fasbehandling, som ordinerades av en läkare. I detta fall måste patienten ta alla mediciner som förskrivits till honom. Nödvändig massageprostata. Om patienten inte upplever stagnerande fenomen, så är han ordinerad antibiotika. Behandlingen varar inte mer än tre månader. Definiera återhämtningen kommer att hjälpa symptom och test.
  2. Behandling med folkmedicin. Innan en sådan behandling påbörjas är det nödvändigt att konsultera en specialist. Doseringen justeras också av läkaren. Om du väljer denna behandlingsmetod måste du förstå att det tar mycket tid och ansträngning, och under lång tid kan sjukdomen börja utvecklas. Folkmetoden inkluderar konsumtionen av örter, vilket hjälper till att eliminera smärta, svullnad och har diuretiska egenskaper. Det är också värt att notera att det inte kan bota stillastående prostatit helt eftersom det bara förbättrar välbefinnandet ett tag. Om du har några oroliga symptom, ska du omedelbart söka hjälp av en läkare.
  3. Uppvärmning av prostatakörteln. Denna procedur kräver preliminär beredning. En sond infogas genom anusen. Han kommer närmare prostata. Sonden upphettas av en elektrisk ström eller ultraljudsvågor, som sedan avger mikrovågor. Sådan behandling har en fördelaktig effekt på prostata och hjälper till att läka stagnerande prostatit.

  Stagnerande prostatit är en sjukdom som kan behandlas. Om allt är klart i tid, så kommer det inga biverkningar.

  Behandling av kronisk prostatit

  Behandling av kronisk prostatit är särskilt viktigt för att börja med eliminering av orsakerna som ledde till en stagnerande process i prostata. Men också viktiga stödaktiviteter som syftar till att eliminera stillastående blod eller spermier.

  Liksom någon annan form kräver kongestiv prostatit tillräcklig, omfattande behandling. Den består av flera stycken, och du kan lära dig om varje detalj i den här artikeln.

  Revealing orsakerna till kronisk prostatit

  Det viktigaste - i början av någon behandling för att bestämma syndens skyldige. Detta är det enda sättet att uppnå det bästa resultatet av behandlingen på kort tid.

  Kongestiv prostatit utvecklas mot bakgrund av en stillastående process. Stagnation kan både hemligt och blod. Därför de 2 grupperna av orsakerna till sjukdomen. Den första inkluderar:

  • Brist på sexuellt liv;
  • Sällsynta sexuella kontakter;
  • Onani under lång tid;
  • Lång avhållsamhet från kön;
  • Ofullständig utlösning under orgasm.

  Den andra gruppen är orsakerna till blodstagnation. Dessa inkluderar:

  • Konstant avbrott av samlag
  • För långa handlingar;
  • Övervikt
  • Överdriven fysisk aktivitet;
  • Brist på fysisk aktivitet och lång tid att hitta kroppen i upprätt läge (liggande).

  Således måste en man självständigt bestämma orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit och på kort tid ta sig av med det. Till exempel, om han rör sig lite, måste du regelbundet ladda, och så vidare.

  Drogterapi för kongestiv prostatit

  Men i de flesta fall räcker det inte med att helt enkelt eliminera orsaken till stagnation av blod eller utsöndring. Behandling av kronisk prostatit är omöjligt utan antibiotika och andra mediciner.

  Antibiotikabehandling är obligatorisk. Det varar olika, beroende på hur stagnerande prostatit är. Om det inte finns någon stagnation av blod, kommer varaktigheten av sådan behandling att vara mindre. Om det finns, då mycket längre - 3 månader eller mer.

  Andra obligatoriska läkemedel i medicinsk terapi är immunmodulerande. De fungerar som ett hjälpmedel, men de kan inte uteslutas. Stark immunitet hos män - ett löfte om en snabb återhämtning och en lyckad kamp med organismen med infektion.

  För att avlägsna den inflammatoriska processen, och samtidigt för att bli av med smärtan, rekommenderar urologen patienten icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Bland dem är "Diklofenac" och "Ibuprofen". Om en man störs av problem med urinering, föreskrivs alfa-blockerare, vilket sätter processen. Till exempel "Tamsulosin" eller "Finsteride".

  Också andra läkemedel kan ordineras, om patientens tillstånd så kräver.

  Sjukgymnastik mot kronisk prostatit

  Varje urolog kommer att rekommendera sin patient till sjukgymnastik. Sådan behandling av progestit hos progestit hos män är inte mindre effektiv än läkemedelsbehandling. Här kan du inkludera speciella massageapparater. Detta är ett utmärkt verktyg som snabbt hjälper till att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen, och i synnerhet i körteln.

  Även fysio innefattar ultraljud, mikrovågsugn, UHF-terapi, fonophores, lasoterapi, elektrofores, sulfidbad, mikrocykler. En urolog rekommenderar att man konsulterar en fysioterapeut, där läkaren tillsammans med patienten väljer det lämpligaste förfarandet för patienten.

  Örtmedicin. Traditionell medicin i kampen mot stillastående processer i prostata

  Att bota kronisk prostatit med hjälp av icke-traditionella metoder för påverkan på prostata är inte alls svårt. Och det finns antagligen fler recept i folkmedicin än i traditionell medicin.

  Och de har en viktig fördel - medicinska örter från vilka de förbereder buljonger och tinkturer, klarar av inflammation, smärta, ödem och stagnation av blod, inte sämre än kroppen.

  Men du ska inte helt överge läkemedelsbehandling. Ett komplex av läkemedel, fysioterapi och folkrecept kommer att påskynda återhämtningen.

  Vad är annat viktigt vid behandling av kronisk prostatit?

  • Det kommer att hjälpa till att klara av stillastående fenomen i prostata en så enkel sport som simning. Morgonövningar kommer också att vara användbara.
  • Behöver nödvändigtvis skapa en diet, ge upp fett, stekt och kryddig mat, från alkohol och nikotin, för att konsumera mer mat mättad med vitaminer och spårämnen, särskilt zink.
  • Försum inte eller överdriv det med sexuella kontakter. Eliminera lång avhållsamhet och överdriven sexuell aktivitet.
  • Gör övningar som positivt påverkar prostatakörteln. Kegel-komplexet uppskattas särskilt - det är lätt att utföra, du behöver inte spendera mycket tid, och fördelarna är "havet".

  Kongestiv prostatit, behandling och förebyggande av sjukdom

  Från artikeln kommer du att lära dig vad som är kronisk prostatit, orsakerna till sjukdomen, hur läkemedelsbehandling utförs med antibiotika och andra typer av mediciner, är preparaten baserade på spridningsextrakten undersökta separat.

  Och även behandling av kongestiv prostatit med hjälp av fysioterapi och folkmetoder, förebyggande av sjukdomen.

  Vi uppmärksammar att materialet i artikeln har ett rekommenderande karaktär och mottagandet av drogerna nedan är endast möjligt efter samråd med en urolog eller andrologist.

  En annan vanlig namngivning av sjukdomen

  Om prostatit, vet många män förstahands. Att inte tala om former av en obehaglig sjukdom hos män är en mängd inflammatoriska reaktioner i prostatakörteln representerade av ett dussin om klassificeringen är baserad på orsaken till sjukdomen.

  En av sorterna av prostatit förekommer utan infektionen, men på grund av oregelbundet sexuellt liv och en stillasittande livsstil.

  I praktiken kallas denna sort stagnerande och i den medicinska litteraturen som kallas "kongestiv prostatit".

  Vad är kronisk prostatit?

  Utvecklingen av stillastående fenomen i prostata leder till en liten tömning av körteln från dess hemlighet.

  Resultatet av en långvarig kongestiv form är det konstanta överflödet av prostatakörteln med blod. Den låga metabolismen i körteln fungerar som grund för inflammatorisk process.

  Kongestiv prostatit definieras hos 8-9 män som har konsulterat om obegripliga smärtor i bäckenregionen. Denna typ av sjukdom är en typ av kronisk process i prostata.

  Trots att sjukdomen huvudsakligen finns hos de patienter som är 40 år gamla och är hypodynamiskt och oregelbundet sexuellt aktiv, är sjukdomen oftare diagnostiserad bland ungdomar 25-30 år.

  Orsaker till sjukdomen

  Kongestiv prostatit i form av stillastående fenomen i prostatakörteln kan omfatta både utsöndring av prostatafolliklarna och blod i cirkulationsbädden i alla dess vävnader.

  Av det stagnanta fenomenets karaktär är orsakerna till sjukdomen, som kombineras i två grupper, utpekade:

  1. Den första gruppen innehåller källor som leder till vätskestagnation i prostata:

  • fullständig uteslutning av sexuell aktivitet
  • långvarig abstinens från sexuella kontakter
  • sällsynta sexuella kontakter;
  • Avslaget på sexuellt liv till förmån för en lång period av onani;
  • ofullständig ejakulation på grund av avbrott i samlag.

  2. Källor för blodstagnation i prostata är:

  • fetma i vilken grad som helst;
  • frekventa, för långa handlingar;
  • hypodynami och lång tid i liggande läge;
  • konstant skydd från uppfattningen genom att avbryta samlag
  • överdriven fysisk aktivitet.

  Drogterapi

  För behandling av kongestiv prostatit väljer urologen en komplex terapeutisk behandling för patienten, den huvudsakliga platsen för vilken medicineringen är.

  Med utvecklingen av stagnation i prostata aktiveras bakterier som åtföljer och intensifierar inflammatorisk process.

  För den korrekta behandlingsregimen krävs en bakteriologisk analys av prostatsekretionen, varefter antibiotika väljs individuellt.

  Vanligen används antibakteriella medel i praktiken av behandling av en prostatit:

  Om typiska Gram-positiva mikroorganismer finns kan den begränsas till Kanamycin eller Neomycin.

  När staph miljön eller överflöd av gramnegativa bakterier nödvändiga preparat av den 2: a generationen (gentamicin) eller 3-4 generationer (Izepamitsin, amikacin, netilmicin, etc.);

  Gruppen av antibakteriella medel är den mest olika, den innehåller flera undergrupper:

  • Naturligt (bensatonfenoximetylpenicillin) och halvsyntetiskt ursprung (Ampicillin, Amoxicillin, etc.) penicilliner;
  • Cefalosporiner av 1: a generationen (Cefadroxil), 2: a (Cefaclor), 3: e (Ceftriaxon), 4: e (Cefepime);
  • Carbapenem (Tienam, Mirexid, etc.) används endast i sällsynta fall av allvarliga stillastående processer, vilket orsakade komplikationer.
  • Monobaktam är en ny antibiotikagrupp, medan den representeras av en representant - Azrethonam.

  12 presenteras med antibiotika, men antalet handelsnamn av droger flera gånger högre än antalet aktiva substanser, den vanligaste som används Azitromycin, erytromycin, klaritromycin och oleandomycin.

  Norfloxacin, Levofloxacin, Perfloxacin och andra.

  a-blockerare

  De är relaxanter för blåsans glattmuskelceller.

  Resultaten av användningen av a-adrenoblocker återfinns i normaliseringen av urinprocessen, blåsans antispasmodiska effekt och övergripande förbättring av patientens hälsa.

  Listan av a-blockerare för behandling av kongestiva fenomen i prostatan innefattar Tamsulosin, Terazosin, Doxazosin, Alfuzosin och liknande.

  Den terapeutiska effekten efter användning av dessa läkemedel noteras efter 10-14 dagar efter behandlingens början.

  Eftersom orsaken till sjukdomen inte kan eliminera a-adrenoblocker, hänvisar deras användning under behandlingsperioden till "andra leddens uppgifter".

  Hormonala preparat

  Innan utnämningen av antiandrogenläkemedel är andrologen noggrant bekant med resultaten av hormonalt blodprov och utser det lämpliga hormonala läkemedlet.

  Av hela listan över många hormonella läkemedel som syftar till att minska androgenernas nivå i blodet, kommer läkaren att välja det mest optimala läkemedlet för en viss mängd hormoner.

  Listan innehåller cirka 30 antiandrogena läkemedel: Androkur, Buserelin, Zerlon, Finasteride, Prosteride, etc.

  Behovet av hormonella droger är förknippat med förebyggande av prostatacancer, en utvecklingskälla som kan fungera som en kongestiv prostatit.

  Vid behandling av prostatit kan icke-andrologiska hormoner användas: Dexametason, Prednisolon etc.

  Hormonala medel används vid låg effektivitet av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (derivat av nimesulid, meloxicam, diklofenak).

  Muskelavslappnande medel

  Med hjälp av muskelavslappnande medel är det möjligt att sluta smärta, spasmer och spänning i småbäckens muskler.

  Tolperil, Midokalm kan normalisera urinering och sluta smärta i perineum, urinrör och urinblåsa.

  Vanligtvis ordinerar en läkare en kurs av intramuskulära injektioner av två gånger administrering per dag för 1 ml läkemedel i 10 dagar. Vid behov ökar kursen till 1 månad.

  Främjar förbättringen av verkan av muskelavslappnande medel mot svamp (No-shpa, baralgin, etc.).

  Utflödet av vätska från prostatakörteln efter antispasmodik underlättas, smärtsyndromet reduceras, metabolismens och mikrocirkulationshastigheten ökar i släta muskler.

  VIKTIGT ATT VET: Vilket ljus är ordinerat för prostatit.

  Läkemedel beredda på växtekstrakter

  Phytopreparations stärker alla läkemedelsgrupper, bidrar till minskad smärta, normalisering av urinering, avslappning av släta muskler,

  Den huvudsakliga grunden för förberedelserna är krossad pumpa frön och förstärkningseffekt av huvudkomponenten i asp-löv-extrakten, stammar av goldenrod etc.

  Moderna droger (Prostamol-Uno, Prostamed) är säkra att använda, inte orsaka toxiska reaktioner och biverkningar.

  Histologiska förändringar i prostata kräver val av andra fytopreparationer innehållande extrakt av thuja, konium, staphisargria, lycopodium.

  Komplikation av kongestiv prostatit kräver användning av aloe, aconit, belladonna.

  De mest populära fytopreparationerna i dessa fall är Sabal prostata och Sabal Homaccord, Afalou och Prostasan.

  sjukgymnastik

  Fysioterapeutiska metoder vid behandling av kongestiv prostatit varierad: galvanisering och elektrofores, diadynamic strömmar och ultra-hög frekvens, ultraljud, magnetfält, ljusterapi.

  Med hjälp av fysioterapi förbättras den transcellulära transporten av medicinska substanser genom den förbättrade permeabiliteten hos cellmembran.

  Lymfutflöde och utsöndring av nedbrytningsprodukter från prostatafolliklarna förbättras. Muskelaktiviteten hos enskilda fibrer förbättras, så tonen och uthålligheten hos muskelgrupper förbättras.

  De flesta metoder för fysisk terapi har inga kontraindikationer, utom för intrakavitär elektrofores, och när elektroderna är i kontakt direkt läkemedel genom sprickor i ändtarmen kan skadas hemorrojder vävnad.

  Galvanisering utförs med anslutning av en likström, under vilken det är möjligt att minska smärtsensionen, för att stimulera metaboliska processer i prostata.

  Drogelektrofores involverar vanligtvis den integrerande verkan av växlande elektrisk ström och effekterna av administrerade läkemedel.

  Med lokal elektrofores penetrerar ström och droger genom huden i buken-sakrala regionen.

  Rektala och endouretala metoder föreslår en snabbare penetrering av läkemedelsämnen genom slemhinnorna i urinröret och rektum.

  Av ämnen som är lämpliga för elektrofores med kongestiv prostatit är natriumbromid, kalciumklorid, amidopyrin eller novokain.

  Med en tät konsistens av prostatainnehållet eller närvaron av ärrvävnad införs lösningar av svavelsyra, kaliumjodid, fermentativt komplex och aloe.

  Med intrakavitär elektrofores passerar inte bara elektrisk ström genom elektroden inuti ampulla i ändtarmen, utan även strål- eller droppinfusion av läkemedelssubstansen.

  Ljusterapi använder olika typer av strålar: laser, infraröd, ultraviolett.

  Under förhållandena för sanatoriumbehandling uppnås en god effekt med terapeutisk lera, balneoterapi, tillämpningar av ozocerit och paraffin.

  Behandling med folkmetoder

  Hemma, stasis i prostata elimineras av flera folkläkemedel, som ofta används på ett komplicerat sätt.

  På något sätt under behandlingen av kongestiv prostatit - krossade pumpa frön blandade med honung och rullade i form av bollar lagrade längre i kylskåp.

  Innan du äter i en halvtimme, ta sådana bollar för 2-3 bitar. Antalet bollar är proportionellt mot antalet måltider.

  Bland andra folk rättsmedel kongestiv prostatit elimineras vid användning av en vattenhaltig avkok av blad och infusions FILBERTNÖT (hasselnöt), alkoholhaltiga infusions asp bark, fruktjuice från fläder, infusionsbuljong och persilja utsäde, vitlöksklyftor infusion.

  Användningen av recept måste överenskommas med den behandlande läkaren.

  Förebyggande av sjukdom

  Icke-överensstämmelse med dagens regim reducerar ohälsosam livsstil till en liten effekt alla behandlingsmetoder.

  Av denna anledning följs följande regler under behandlingsperioden och för förebyggande ändamål för att förhindra utveckling av kongestiv prostatit:

  • periodisk spårning av kroppsvikt
  • årlig prostataundersökning efter 40 års ålder
  • förebyggande av hypotermi
  • vanligt kön
  • Förekomsten i mat av färska frukter och grönsaker, som levererar kroppen med 70 delar av det periodiska systemet.
  • systematiska gymnastiska övningar;
  • Tidig behandling av infektioner inte bara av det urogenitala systemet utan även av andra funktionella system.
  • sällsynt införlivande i kosten av saltlösningar, röka produkter, kryddiga och feta rätter;
  • dagliga promenader, löpning och bara gå.

  För mer information om detta ämne, se artikeln "Stagnerande prostatit, behandlingsegenskaper".

  Kongestiv form av prostatit

  Sjukdomar i genitourinary system - detta är ett av de vanligaste problemen för män idag. Dessutom, att en person upplever ett antal obehagliga symptom, det lämnar fortfarande ett negativt märke på psykisk hälsa. Det är på grund av sådana sjukdomar att sexuell aktivitet bryts, vilket leder till stress. En av dessa sjukdomar förblir kronisk kronisk prostatit. Men för att bota detsamma är det riktigt, om du ber om hjälp i tid.

  skäl

  Det finns många faktorer som kan påverka utvecklingen av kongestiv prostatit. Till de mest grundläggande är det möjligt att bära sådana anledningar:

  1. Inflammation av prostata. De påverkas av bakterier och virus. På grund av kronisk inflammation är prostatafunktionen försämrad. Detta påverkar produktionen och utsöndringen av körtelns utsöndring negativt.
  2. Sjukdomar i kärl och vener i det lilla bäckenet. Med en bruten blodtillförsel till prostatakörteln kan stagnerande prostatit utvecklas. Detta är mer sant för män som lider av högt blodtryck, ateroskleros och diabetes mellitus.
  3. Fetma och adynamia.
  4. Rökare.
  5. Brott mot sexuellt liv. Utvecklingen av kongestiv prostatit är ofta associerad med överdriven sexuell aktivitet eller med långvarig abstinens. Dessutom påverkas utvecklingen av patologi av onani, avbrott och avsiktlig förlängning av samlag.

  Och även om oftast kronisk prostatit diagnostiseras hos äldre män är unga killar också i fara.

  symptom

  Män är inte alltid uppmärksamma på tecken på kongestiv inflammation. Detta leder till utvecklingen av svåra komplikationer. Även om prostatit verkligen kan ske utan uppenbara symptom. Så män som är i fara bör noggrant övervaka sin hälsa och genomgå en undersökning 2 gånger per år.

  Stagnerande prostatit kan hjälpa till att bestämma följande symtom:

  • smärtssyndrom i perineum och ljumskan;
  • problem med urinering - det finns en känsla av att inte tömma blåsan, och urinströmmen blir trög;
  • smärtsamma förnimmelser under avföringens skull;
  • en minskning av styrkan, kan penis inte härda till den punkt där sexuell kontakt har inträffat;
  • den sexuella lusten försvinner.

  Om det presenteras symtom, blir en man irritabel, deprimerad och självkänsla minskar. Och om du lägger till dessa tecken och smärta i perineum, är det en signal att du behöver besöka en urolog. Glöm inte att konsekvenserna av prostatit är adenom och prostatacancer.

  diagnostik

  Vid kongestiv prostatit kan följande diagnostiska metoder tilldelas:

  1. Allmänt blodprov. Tack vare honom kan du hitta tecken på en inflammatorisk process.
  2. Biokemiskt blodprov för bestämning av urinsyra och kreatinin. Detta kommer att eliminera njursjukdom.
  3. Allmän analys av urin. Det visar närvaron av en inflammatorisk process i urinvägarna, såväl som sediment, om några.
  4. Ultraljud av prostata, urinblåsa och njure. En sådan undersökning kan bestämma formen av den patologiska processen, såväl som tecken på kronisk prostata sjukdom.

  medicinering

  Behandling av kronisk prostatit är komplex. För snabb och effektiv behandling i behandlingsregimen måste det nödvändigtvis vara läkemedel.

  antibiotika

  Med hänsyn till att de flesta av kronisk prostatit är bakteriell karaktär bör behandlingen inkludera antibiotika. Valet av ett antibiotikum bör utföras med hänsyn tagen till den patogen som parasiterar prostata. För att göra detta måste du studera saft av prostata. Varje läkemedel som föreskrivs för behandling av kongestiv prostatit har dess dos och administreringssätt.

  Tabell 1 - Effektiva antibiotika för stillastående prostatit

  Alfablockerare

  Dessa läkemedel stoppar blåsans spasm, förbättrar patientens övergripande välbefinnande och accelererar urinprocessen.

  Tabell 2 - Effektiva alfa-blockerare

  Fitopreparat

  Verkan av dessa läkemedel syftar till att minska smärtssyndrom, inflammation och svullnad. Den mest effektiva vid behandling av prostatit förblir Prostamed. Den består av pumpa frön, pumpa globulin, asp blad och goldenrod extrakt. En annan läkare kan utse Prostamol-Uno. Detta läkemedel tas 1 kapsel en gång om dagen.

  Muskelavslappnande medel

  Dessa läkemedel kan slappna av i musklerna i perineum, för att vända på bäckens membran, för att eliminera smärtssyndromet. För att behandla stillastående former av prostatit är det nödvändigt att administrera läkemedlet strikt enligt systemet, och vilket läkaren föreskrev. Men för att avbryta mottagningen efter det att det har kommit eller gått i lättnad är det inte nödvändigt. Det retreated bara symptom, men inte den patologiska processen i sig. Obehandlad prostatit återkommer ständigt tills patienten misslyckas fullständigt under behandlingen. En av de mest effektiva är Midokalm. Med sin inträde minskar smärtan och urinering uppträder lättare.

  sjukgymnastik

  Sjukgymnastik vid kronisk prostatit innefattar följande procedurer:

  1. Installationsterapi. Med en spruta införs en blandning av läkemedel i urinrörets öppning. De är avsedda för oral administrering. Läkemedel kommer således att få en terapeutisk effekt på den drabbade kroppen på lokal nivå.
  2. Elektrofores. Denna procedur innefattar användning av läkemedel som genom verkan av likström tränger igenom huden, urinröret och rektum. Således har de en direkt effekt på orgeln.
  3. Ultraljud. På grund av de ultraljudsvågor det förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen, vävnader återställs, förbättrar ämnesomsättningen i vävnader och förbättrad libido.
  4. Laserbehandling. På grund av infraröd strålning förbättrar funktionen av prostatakörteln, ökar fysisk uthållighet av hela kroppen och studsar allmänna tillståndet hos patienten.
  5. Tryckterapi. Detta är en metod för fysioterapi av hårdvara. När den används, påverkar tryckluft det mänskliga lymfatiska systemet. Luftförsörjningen genomförs genom en speciell kammare med flera kammare. Det komprimerade tryckluft i en viss dosering. Punkten för pre-terapi är det lymfatiska dräneringssystemet. Det är nog att utföra ett förfarande för att ersätta 20 sessioner av manuell massage.
  6. Amplipulsterapi. Detta är en terapeutisk och profylaktisk metod, vars huvudsakliga betydelse är effekten på kroppen av sinusformiga strömmar av en variabel riktning. Utförd terapi med läkemedlet Amplipulse. Behandlingsförloppet är 8-15 procedurer. Utför medicinsk manipulation varannan vecka.

  Terapeutisk gymnastik

  Med hjälp av fysiska övningar kan du inte bara förebygga utvecklingen av prostatit, men också bli av med stillastående form. För män i åldern av medicinsk gymnastik - en utmärkt profylax av prostata adenom.

  Återföring av anus

  Genom att utföra denna övning är det nödvändigt att synkronisera det med andning. Gör andetag, dra in anus, andas och slappna av de spända musklerna. Antalet övningar är 20 på morgonen och på kvällen.

  Avbrytande av urinering

  Vid urinering är det nödvändigt att retardera strålen, påkänna en grupp muskler koncentrerad kring prostata. Om du utför dessa övningar regelbundet kan du förbättra blodcirkulationen i prostata. I ett tillvägagångssätt utförs 30 reduktioner.

  Går på skinkorna

  Denna övning syftar till att stärka musklerna i höfterna och bäckenet. Sitter på skinkorna, benen ritar rakt, baksidan är jämn. Försök att flytta utan hjälp av händerna. Först följer du framåt. Samtidigt utför gungan för hand för att underlätta rörelseprocessen. När du flyttar tillbaka.

  Träna med en tennisboll

  Det är nödvändigt att sitta på bollen, som är utformad för tennis, grenområdet. Använd dina händer för att hålla balansen i 5 minuter. Initialt kan patienten uppleva obehagliga symptom, men det är normalt.

  Lårlift

  Gör ett andetag när du står rakt böj knäet i knäet så att låret är parallellt med golvet. Vid utandning spänna musklerna i skinkorna och utan att röra på fötterna, ta ditt ben bakom ryggen. Att vara i denna position i 3 sekunder. På varje ben finns det 10-12 övningar för 3 tillvägagångssätt. När du utför sådan gymnastik kan du ha svårt att balansera. Du kan använda dörrstången som ett stöd.

  knäböj

  Benen är bredare än axlarna, fötterna är parallella, händer framför honom. Ta andan och smidigt utföra ingen djup hukning. Fäst kroppen i det nedre läget i 3 sekunder. På varje ben, utför 10-12 gånger för 2 tillvägagångssätt.

  Lyft skinkorna

  Ligga på golvet, händerna sträcker sig längs stammen. Benen böjer sig i knäna och fötterna ligger på golvet. Inhale och böja i nedre delen av ryggen, samtidigt som musklerna sitter i skinkorna. Vid lyftning komprimeras musklerna i anusen. Fix i denna position i 1-2 sekunder.

  Stagnerande form av prostatit är en farlig och icke-livskraftig sjukdom. Hans behandling bör hanteras när de alarmerande symptomen upptäcktes. Endast på detta sätt kommer patienten att kunna återvända till ett helt liv och skydda sig mot komplikationer som adenom och prostatacancer.