Huvud
Analyser

Behandling av kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit är särskilt viktigt för att börja med eliminering av orsakerna som ledde till en stagnerande process i prostata. Men också viktiga stödaktiviteter som syftar till att eliminera stillastående blod eller spermier.

Liksom någon annan form kräver kongestiv prostatit tillräcklig, omfattande behandling. Den består av flera stycken, och du kan lära dig om varje detalj i den här artikeln.

Revealing orsakerna till kronisk prostatit

Det viktigaste - i början av någon behandling för att bestämma syndens skyldige. Detta är det enda sättet att uppnå det bästa resultatet av behandlingen på kort tid.

Kongestiv prostatit utvecklas mot bakgrund av en stillastående process. Stagnation kan både hemligt och blod. Därför de 2 grupperna av orsakerna till sjukdomen. Den första inkluderar:

 • Brist på sexuellt liv;
 • Sällsynta sexuella kontakter;
 • Onani under lång tid;
 • Lång avhållsamhet från kön;
 • Ofullständig utlösning under orgasm.

Den andra gruppen är orsakerna till blodstagnation. Dessa inkluderar:

 • Konstant avbrott av samlag
 • För långa handlingar;
 • Övervikt
 • Överdriven fysisk aktivitet;
 • Brist på fysisk aktivitet och lång tid att hitta kroppen i upprätt läge (liggande).

Således måste en man självständigt bestämma orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit och på kort tid ta sig av med det. Till exempel, om han rör sig lite, måste du regelbundet ladda, och så vidare.

Drogterapi för kongestiv prostatit

Men i de flesta fall räcker det inte med att helt enkelt eliminera orsaken till stagnation av blod eller utsöndring. Behandling av kronisk prostatit är omöjligt utan antibiotika och andra mediciner.

Antibiotikabehandling är obligatorisk. Det varar olika, beroende på hur stagnerande prostatit är. Om det inte finns någon stagnation av blod, kommer varaktigheten av sådan behandling att vara mindre. Om det finns, då mycket längre - 3 månader eller mer.

Andra obligatoriska läkemedel i medicinsk terapi är immunmodulerande. De fungerar som ett hjälpmedel, men de kan inte uteslutas. Stark immunitet hos män - ett löfte om en snabb återhämtning och en lyckad kamp med organismen med infektion.

För att avlägsna den inflammatoriska processen, och samtidigt för att bli av med smärtan, rekommenderar urologen patienten icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Bland dem är "Diklofenac" och "Ibuprofen". Om en man störs av problem med urinering, föreskrivs alfa-blockerare, vilket sätter processen. Till exempel "Tamsulosin" eller "Finsteride".

Också andra läkemedel kan ordineras, om patientens tillstånd så kräver.

Sjukgymnastik mot kronisk prostatit

Varje urolog kommer att rekommendera sin patient till sjukgymnastik. Sådan behandling av progestit hos progestit hos män är inte mindre effektiv än läkemedelsbehandling. Här kan du inkludera speciella massageapparater. Detta är ett utmärkt verktyg som snabbt hjälper till att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen, och i synnerhet i körteln.

Även fysio innefattar ultraljud, mikrovågsugn, UHF-terapi, fonophores, lasoterapi, elektrofores, sulfidbad, mikrocykler. En urolog rekommenderar att man konsulterar en fysioterapeut, där läkaren tillsammans med patienten väljer det lämpligaste förfarandet för patienten.

Örtmedicin. Traditionell medicin i kampen mot stillastående processer i prostata

Att bota kronisk prostatit med hjälp av icke-traditionella metoder för påverkan på prostata är inte alls svårt. Och det finns antagligen fler recept i folkmedicin än i traditionell medicin.

Och de har en viktig fördel - medicinska örter från vilka de förbereder buljonger och tinkturer, klarar av inflammation, smärta, ödem och stagnation av blod, inte sämre än kroppen.

Men du ska inte helt överge läkemedelsbehandling. Ett komplex av läkemedel, fysioterapi och folkrecept kommer att påskynda återhämtningen.

Vad är annat viktigt vid behandling av kronisk prostatit?

 • Det kommer att hjälpa till att klara av stillastående fenomen i prostata en så enkel sport som simning. Morgonövningar kommer också att vara användbara.
 • Behöver nödvändigtvis skapa en diet, ge upp fett, stekt och kryddig mat, från alkohol och nikotin, för att konsumera mer mat mättad med vitaminer och spårämnen, särskilt zink.
 • Försum inte eller överdriv det med sexuella kontakter. Eliminera lång avhållsamhet och överdriven sexuell aktivitet.
 • Gör övningar som positivt påverkar prostatakörteln. Kegel-komplexet uppskattas särskilt - det är lätt att utföra, du behöver inte spendera mycket tid, och fördelarna är "havet".

Kongestiv prostatit

Prostatit är en vanlig sjukdom bland män, vilket är en inflammation i prostata. Patologi kan uppstå av två huvudskäl: på grund av infektion i prostata eller mot bakgrund av stillastående processer i den. Kongestiv prostatit avser den andra gruppen av sjukdomen, det vill säga det förekommer mot bakgrund av stagnerande fenomen i körteln.

Den friska prostaten utför mycket viktiga funktioner, det reglerar urinrörets lumen och därmed urinflödet och producerar också en prostatisk hemlighet och påverkar den hormonella bakgrunden. Inflammation av prostata leder till en överträdelse av processen med urinering och fertilitet hos män. När de första tecknen på kronisk prostatit uppträder, är det nödvändigt att ansöka på andrologen och genomgå en undersökning.

Orsaker till kronisk prostatit

Kongestiv eller kongestiv prostatit diagnostiseras oftast hos män i den äldre åldersgruppen. Den främsta orsaken till sjukdomen är en stillastående process i prostata som uppstår när följande faktorer påverkar kroppen:

 • passiv, stillasittande livsstil;
 • brist på sex eller mycket sällsynt samlag
 • avbröt samlag under lång tid;
 • varicosity av bäckenorganen, vilket leder till en kränkning av blodcirkulationen;
 • kränkningar av blodtillförsel till prostata;
 • kronisk prostatit, spikar, stenar i prostata.

Kronisk kronisk prostatit kan också uppstå mot flera negativa faktorer. Gynnsamma för utvecklingen av patologi påverkar och kärlek till alkohol, rökning. Nikotin och etylalkohol provocera en vasospasm, försämra cirkulationen ännu mer, vilket också leder till stillastående processer i prostatakörteln.

Kongestiv prostatit och dess tecken

Symtom på kongestiv prostatit är dåligt uttryckt, särskilt i jämförelse med sjukdoms akuta bakterieform. Om patienten är infekterad med infektiös prostatit, smärta, urinretention, kan kroppstemperaturen öka, då utvecklar kongestitiv prostatit i många år och symptomen manifesteras gradvis.

En man med en stagnerande process i prostata körteln har problem med urinering. Först börjar patienten att besöka toaletten allt oftare, särskilt på natten. Då tömmer blåsan hårdare, du måste pressa, urinen släpps med droppe.

Om mannen inte tar emot behandling på detta stadium bildas stenar som kallas kalcater i prostatit. Kongestiv prostatit med förkalkning åtföljs av allvarligare symtom, speciellt smärta i ljummen, under urinering och erektion, akut urinretention.

I slutändan leder stillastående prostatit till impotens, urininkontinens, konstant smärta. Samtidigt upplever patienterna känslomässig instabilitet, de blir irriterande, osäkra. För att undvika sådana konsekvenser måste du konsultera en läkare och konsultera eventuella problem med urinering, även mindre.

Behandling av kronisk prostatit

Kongestiv prostatit är en kronisk sjukdom som inte kräver sjukhusvistelse. Behandlingen utförs på poliklinisk grund. Terapin beror i stor utsträckning på resultaten av undersökningen, som kommer att utföras när du kontaktar en läkare. Därför är det ingen fråga om någon självbehandling, det är sannolikt att leda till en försämring av tillståndet med tiden.

Under undersökningen måste patienten skicka en analys av urin och juice av prostata, ett smet från urinröret, blodprov. Om ett infektiöst medel har identifierats, kommer först och främst antibakteriell behandling att ordineras. För att normalisera utflödet av urin, alfa-adrenoblocker, är krampolytiska läkemedel förskrivna.

Huvudmålet för behandling av kongestiv prostatit är restaureringen av normal näring i körteln. För detta visas patienten:

 • Varje dag att göra övningar, gå så mycket som möjligt, gå. Det är inte överflödigt att gå in för sport, till exempel simning, cykling.
 • Har regelbundet sex, helst var tredje dag. Kategoriskt kontraindicerade avbrutna sexuella handlingar. Det är nödvändigt att undvika excitation i tomgång, måste erektionen nödvändigtvis sluta med utlösning.
 • Normalisera vikt. Du kan inte tolerera fetma eller utmattning.
 • Normalisera mat, det måste vara balanserat, användbart och gott. Det utesluter fet, kryddig, salt, väldigt söt, alkohol, kaffe.

Med kronisk prostatit, inte komplicerad av förkalkningar och infektion, är prostata massage användbart. Det hjälper till att prova ett utflöde av prostatavätska, förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Det är inte överflödigt att genomföra en allmän massage i nedre delen av ryggen och underlivet, perineum. Daglig gnidning hjälper till att förbättra blodcirkulationen i bäckenregionen.

Om patienten har förkalkning i prostatakörteln, eller är orolig för smärta, är det förbjudet att stimulera prostata. Det är nödvändigt att konsultera en läkare och eliminera en akut inflammatorisk process. Endast med tillstånd från andrologen är det möjligt att få en fysisk effekt.

Befruktning med kronisk prostatit

Tyvärr är kongestiv prostatit en kronisk patologi, som inte kan botas helt. Men om en man i tid kommer att börja behandlas och förändra sitt livsätt för en gång, kommer de patologiska förändringarna i prostatit att stoppas. I det här fallet är det alltid möjligt att återställa kroppens normala funktion, återställa styrkan och processen med urinering.

Ju längre prostata berövas normal näring, desto mer bryts ned och kollapsar. Om prostatakörteln inte fungerar bra kan patienten bli sjuk med urolithiasis, pyelonefrit och inkontinens. Mot bakgrund av kongestiv prostatit föreligger en hög sannolikhet för en tumör i körteln, inklusive malign och efterföljande död hos patienten.

Inte mindre formidabel komplikation är infertilitet. Det faktum att prostatakörteln inte bara reglerar urinprocessen, det utsöndrar också prostatajuice - en viktig del av manlig ejakulat. Prostasjuice kastas bort under utlösning, höljande spermier. Han är en stimulans och gör att de rör sig aktivt när du kommer in i slidan.

Med kronisk prostatit stagnerar juicen av prostata, förändras dess sammansättning och kastas inte ut i rätt mängd under utlösningen. Till följd av detta är spermatozoa fortfarande långsamma och snabbt dö i skedenas sura miljö, utan att ha tid att gå in i livmodern, är graviditeten i det här fallet osannolikt.

Dessutom är kongestiv prostatit ofta åtföljd av kroniska infektioner. På grund av kränkningar av blodcirkulationen blir prostaten försvarslös mot patogena mikroorganismer, de tränger lätt in i orgelet och lägger sig ner där. Naturligtvis har patogener inte den bästa effekten på spermier, de gör dem oföränderliga.

Glöm inte att en stagnerande process i det lilla bäcken nödvändigtvis leder till impotens. Om blodcirkulationen är bruten i prostata och patienten inte behandlas, kommer snart näringen att vara kort från penis och testiklar, och erektioner och utlösning blir fysiskt omöjliga fenomen.

Befruktning med kongestiv prostatit är möjlig, men för detta måste mannen gå igenom en svår och lång väg. För det första är det naturligtvis nödvändigt att undersökas och börjar behandlas, och att radikalt förändra sin livsstil. Behandlingstiden är vanligtvis minst 3 månader, varefter patienten ger ett spermogram för att bedöma kvaliteten på spermatozoa.

Naturlig uppfattning är osannolikt, särskilt hos mogna patienter, eftersom kvinnans hälsa har en stor inverkan. Samtidigt är det sällsynt att uppnå hög spermobilitet även efter behandling.

Därför rekommenderas par med en manlig infertilitetsfaktor att genomgå in vitro fertilisering. I detta fall väljer doktorns embryolog livskraftiga spermatozoer, befruktar dem manuellt med ägg och placerar sedan embryot i kvinnans livmoder.

slutsats

Kongestiv prostatit är en sjukdom som i hög grad påverkar patientens livskvalitet, så behandling av en sådan överträdelse måste tas väldigt seriöst.

Om en man är orolig för problem med urinering eller styrka, måste du släppa alla tvivel och omedelbart vända sig till andrologen. Ju tidigare prostatit diagnostiseras desto lättare blir det att bli av med det.

Kongestiv prostatit: vad är det, orsakerna, symtomen och behandlingen

Prostatit är en urologisk inflammatorisk sjukdom som påverkar prostatakörteln. Oftast påverkar denna sjukdom medelålders och äldre män (förekommer ibland hos yngre killar).

Den är uppdelad i två grupper: infektiös (när de släpps in i prostatan av mikrober, bakterier, mikroorganismer) och icke-infektiös (störning av blodcirkulationen i bäckenorganen). Tänk på en av sjukdomsgrupperna hos den icke-infektiösa gruppen - kongestiv prostatit.

Kongestiv prostatit - vad är det?

Kongestiv prostatit är en icke-infektionssjukdom i prostata som uppstår som ett resultat av stillastående processer inom det lilla bäcken.

Prostatakörteln spelar en viktig roll i männs sexuella funktion. Det producerar en hemlighet (ansvarig för spermieros aktivitet), ämnen (prostaglandiner) som bidrar till ökat blodflöde till penis vid tidpunkten för erektion. Delta i processen att producera testosteron, bidrar till utstötningen av spermier under orgasmen. Förhindrar omvänd flöde av urin under sexuell upphetsning.

Misslyckande i arbetet med dessa funktioner leder till en kränkning av blodcirkulationen i venet i det lilla bäckenet. Det finns kompression av prostata, vilket leder till ofullständig tömning av dess delar från den ackumulerade hemligheten. Den är full av blod, vilket leder till störningar i dess funktioner, förändringar i storlek, struktur. Detta bidrar till utseendet av kongestiv prostatit.

Förekomstfaktorer

Huvudorsakerna som leder till venös trängsel i prostata och sjukdomsuppkomsten är:

 • Dysfunktion i prostatakörteln.
 • Genetisk predisposition till stillastående fenomen.
 • Minskade fysisk aktivitet (stillasittande livsstil)
 • Hantering av oregelbundet kön eller brist på det.
 • Avbrytande av sexuella handlingar (resulterar i ej fullständig utlösning)
 • Komplikation efter inflammatoriska och smittsamma sjukdomar i bäckenorganen.
 • Överdriven vikt.
 • Äta salt, fet, stekt, kryddig, rökt mat;
 • Överdriven användning av alkohol.
 • Bära täta kläder och linne.

Kliniska manifestationer

Sjukdomsförloppet är inte akut. Symtom på kronisk prostatit inte visas omedelbart, de kännetecknas av långsam utveckling, så man under en längre tid kanske inte är medvetna om förekomsten av detta problem.

De börjar oroa sig när det finns en viss symtomatologi:

 • Smärtsamma känslor vid urinering.
 • Mindre ömhet i perinealzonen, överförd till lumbosakralavsnittet och avgivande till de inre låren.
 • Stärkande smärtsyndrom, med långvarig abstinens
 • Brott mot sexuell funktion (svag erektion, brist på sexuell lust)
 • Snabb och svår urinering.
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 • Brott mot avföring.
 • En brännande känsla i urinröret.
 • Otillfredsställelse med samlag.
 • Förändring i konsistensen av spermier (det finns blodproppar och klumpar);
 • Ökning av temperaturen.
 • Framväxten av depressiva tillstånd.

När den kroniska prostatit passerar in i kronisk form, förändras prostatas körtelvävnad i bindväven.

För att förhindra denna situation bör du omedelbart kontakta urologen (om du har det minsta problemet med urinering).

Diagnostiska åtgärder

Diagnos av denna sjukdom är att bestämma arten och förloppet av sjukdomen.

 • Rektalt undersökning av prostata.
 • Undersökning av rektumets hemorrhoida vener.
 • Bakteriell analys av utsöndring och spermieanalys.
 • Genomföra ett blodprov (för att kontrollera antalet vita blodkroppar)
 • Transrectal ultraljud för att utvärdera prostata (storlek, form, konsistens).

Korrekt utförd diagnos spelar en viktig roll vid utnämningen av behandlingen.

Metoder för sjukdomsbekämpning

Behandling av kronisk prostatit är inte särskilt svårt, men för att undvika komplikationer (infertilitet, sexuella störningar, impotens), ska du inte självmedicinera, det rekommenderas att behandlingen sker strikt under en doktors överinseende.

Behandling bör främst inriktas på normalisering av blodcirkulationen i prostata och förbättring av metaboliska processer. Detta underlättas genom användning av sådana metoder:

 • Upprättande av regelbundet sexliv.
 • Användning av venotoniska läkemedel (Aescusan, askorutin, Venza) för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet.
 • Användningen av immunostimulanter (pentoksila, splenin, timogena, thymalin) för att förbättra immuniteten.
 • Användningen av ett komplex av vitaminer.
 • Användning av antispasmodik (Mydocalm, Tolperila, baralgina och andra) för att lindra smärta, spasmer och spänning i bäckenområdet.
 • Värmande prostata med elektrisk ström, ultraljud, mikrovågsstrålning (för att förbättra blodcirkulationen i prostata);
 • Prostatimassage (av en specialist) för att öka blodflödet och lindra stagnation i prostatakörteln.
 • Genomföra fysioterapiprocedurer (magnetoterapi, elektrofores, laser och ultraljudsbehandling)
 • Användning av medicinska avgifter i form av mikroclyster (efter samråd med en läkare).

Förebyggande åtgärder

För att utesluta utseende av prostatit och förbättra livskvaliteten bör varje man följa några rekommendationer:

 1. Behålla en aktiv livsstil (utför särskilda övningar för att stärka musklerna i perineum och anus)
 2. Regelbundet sexuellt beteende med en konstant partner.
 3. Undantag av kroppens hypotermi.
 4. Överensstämmelse med dricksregimen.
 5. Begränsning av mottagning i mat av skarpa, salta, röka rätter.
 6. Utrotning av dåliga vanor (alkohol och rökning)
 7. Övervakning av kroppsvikt.
 8. Regelbundna förebyggande undersökningar (för att identifiera avvikelser i prostatafunktionen).

Genomförandet av dessa rekommendationer bör bli livets norm för varje man som bryr sig om sin hälsa.

Tecken och metoder för behandling av kongestiv prostatit

Inflammation i prostatakörteln kan vara infektiös eller stillastående. I det första fallet utvecklas den patologiska processen under inflytande av patogena mikroorganismer - svampar, bakterier, virus. Kongestiv prostatit - ett fenomen vid vilket den inflammatoriska processen är resultatet av nedsatt blodflöde i bäckenorganen, och överdriven blodtillförsel till prostatakörteln. I utvecklingen av kronisk prostatit - som också kallas sjukdomen är en viktig roll faktorer såsom fysisk inaktivitet, långvarig sexuell avhållsamhet, en ämnesomsättningssjukdom. På risk, både ungdomar och äldre.

Allmänna egenskaper och klinisk bild av patologi

Kronisk prostatit - icke-infektiös inflammation i prostatan, i vilken venöst blod stagnation i bäckenområdet och direkt in i prostatan. Den patologiska processen kan vara asymptomatisk under lång tid. Det är därför som patienter inte kan gissa om förekomsten av några avvikelser i det urogenitala systemet.

Mekanismen för utveckling av patologiska förändringar är följande:

 1. Mot bakgrund av förekomsten av predisponeringsfaktorer saktar metaboliska processer i bäckenet fartyg, vilket bidrar till kränkningsbrytningen i könsorganet.
 2. I prostatakörtelns lobula ackumuleras en stor mängd utsöndring och överflödar den och främjar utvecklingen av den inflammatoriska processen.
 3. Överfyllningen av prostata med blod och hemlighet orsakar störningar i de urogenitala organens funktioner.

Symptom på kongestiv prostatit framgår av följande:

 • Obehagliga känslor som uppstår i perineum. Smärtan är av periodisk karaktär, har en svag intensitet;
 • Smärta i underlivet, som förstärks av fysisk aktivitet och kan ges till lägre ben, höft eller baksida
 • Sensioner av närvaron av en främmande kropp i perineal regionen;
 • Svårighet att urinera (brännande, värkande, frekventa uppmaningar, känsla av ofullständig tömning av blåsan);

Frekvent urinering hos män utan smärta bör varna om mer än 1,5 liter urin eller sex resor till toaletten släpps ut per dag. Se videon nedan för mer information:

 • Utseende av spår av blod i sperma;
 • Snabb urinering och utseendet av smärtsamma erektioner på natten
 • Försämring av arbetskraften;
 • Minskad sexuell aktivitet och sexuell lust, för snabb utlösning. Patologi kan leda till erektil dysfunktion;
 • Ökning av temperaturen;
 • Svårigheter att tömma magen.

Konsekvenserna av kronisk prostatit, där adekvat behandling inte utförs, består i utvecklingen av olika patologier. Dessa är:

 1. Pyelonefrit, njursvikt. En liknande komplikation utvecklas om den inflammatoriska processen förvärras av bindningen av en infektiös mikroorganism;
 2. Erektil dysfunktion, som över tiden kan leda till infertilitet
 3. Formering av konkretioner i prostatakörteln. Utvecklingen av denna patologi beror på det faktum att sperma i inflammationsprocessen fördjupar och med tiden kan provocera kanalerna.
 1. Urininkontinens
 2. Utbildning cystor. Detta beror på att metaboliska processer sänks i vävnaderna.
 3. Utveckling av en malign tumör.

Graden av svårighetsgrad av komplikationer som orsakas av kongestiv prostatit beror på det stadium då den patologiska processen diagnostiserades och huruvida den var komplicerad av infästningens infästning.

Orsaker till sjukdomen

Stagnerande prostatit uppstår på grund av sådana faktorer som:

 • Inhibering av ejakulation under excitation;
 • Ofullständig utlösning (som vanligen uppstår vid avbruten samlag).
 • Långvarig avhållsamhet
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med patologiska förändringar i venerna (varicocele, hemorrojder, åderbråck);
 • Anatomiska egenskaper: kronisk misslyckande av venerna i venerna, medfödd svaghet i kärlens väggar;
 • En stillesittande livsstil;

Doktor-dermatovenereologen, urologen Lenkin Sergey Gennadyevich, kommer att berätta mer om stillastående sjukdomsform:

 • Underkylning kroppen;
 • Hormonella fluktuationer;
 • fetma;
 • Intoxicering av kroppen med alkohol eller nikotin;
 • Ökad psykologisk belastning;
 • Frekvent onani, som inte bidrar till fullständig tömning av de huvudsakliga vägarna.
 • Brist på regelbundet sexliv;
 • Förstoppning eller förlängd diarré;
 • Pathologier i ändtarmen.

Diagnos av patologi

Vid misstanke om stillastående prostatit föreskrivs patienten följande diagnostiska åtgärder:

 1. Den allmänna analysen av blodet, med hjälp av vilket de avslöjar tecken på inflammatorisk process;
 2. Allmän analys av urin. Denna metod bestämmer förekomsten av inflammation i organen i det genitourära systemet;
 1. Biokemiskt blodprov för att utesluta eller bekräfta närvaron av njursjukdom;
 2. Fingerundersökning av prostata, som gör det möjligt att utvärdera sin form, storlek och konsekvens.

Diagnos av kongestiv prostatit

 1. Ultraljud av prostata, urinblåsa, njure. Med hjälp av denna åtgärd utvärderar du sjukdomsformen.
 2. Sår en hemlighet på floran och känslighet för antibakteriella läkemedel. Denna procedur är nödvändig om det finns inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata;
 3. Screeningstest för närvaro av prostatacancer. Studien är avsedd för män i åldern 45 år om resultaten av ultraljud visar brännpunktsändringar.

Efter diagnosen bestäms, behandlingsförloppet.

Tillvägagångssätt för behandling

Behandling av kronisk prostatit är komplex. Basen av terapi är intaget av mediciner.

Tabell 1. Läkemedel som används vid stillastående prostatit

Med kronisk prostatit föreskrivs följande läkemedel:

I patologi används följande typer av läkemedel:

Under behandlingen används följande:

För att eliminera symptomen gäller:

Förutom läkemedel visas patienter med kronisk prostatit fysioterapeutiska procedurer:

 • elektrofores;
 • elektroplätering;
 • Ljusterapi (laser, ultraviolett, infraröd strålning);
 • Magnetisk terapi;
 • Parafin applikationer.

På fotot, massera underlivet. Vid behandling av prostatit masseras också sacralbäcken och iliac-tibiala regioner

Fysioterapeutiska förfaranden förbättrar absorptionen av droger av kroppen, påskyndar utsöndringen av sönderfallsprodukter från prostata och stimulerar de metaboliska processerna i den.

En annan behandlingsmetod är en kontrastdusch på perinealområdet. Förfarandet hjälper till att stimulera blodflödet. Ursprungligen utsätts skrotområdet för vatten vid en temperatur av 40-45 grader (i 30 sekunder), då - med kallt vatten vid rumstemperatur i 15 sekunder.

En positiv effekt på prostata med stillastående fenomen är också massagen av underlivet och ryggen. Förfarandet bör utföras av specialister.

En annan del av behandlingen av kongestiv prostatit är medicinsk gymnastik. Det rekommenderas att utföra följande övningar:

 1. Grunt sit-ups och fixering av kroppen i denna position i 3-5 sekunder;
 2. Push-ups från golvet eller någon yta - pall, vägg;

Master of Sports, en specialist i träningsterapi Cyril Pavletsov kommer att visa flera övningar för behandling av sjukdom:

 1. Lyft skinkorna från den bakre positionen på baksidan;
 2. "Cykel" från den bakre positionen;
 3. Stå på axlarna eller "björk".

Behandling av patologi genom folkmedicinska lösningar

Folkmekanismer används också för att eliminera manifestationer av kongestiv prostatit. rekommenderas:

 • Mottagning av buljonger från cowberry löv, dillfrön, björkbark, persilja rot. De minskar inflammation, har anti-edematösa och diuretiska åtgärder.
 • Mottagning av varma bad med tillsats av eteriska oljor av en tall, en enbär, en cederträ. Det är nog att bara lägga några droppar olja i vattnet.
 • Lägg en matsked av linfröolja till den färdiga maten dagligen;
 • Användningen av pumpa frön i rå form (för en handfull varje dag).

Även män som lider av kongestiv prostatit rekommenderas:

 1. Ät korrekt och observera balansen mellan proteiner, fetter och kolhydrater. Det är nödvändigt att avstå från röka produkter, kryddor, kryddiga rätter och konsumera mer färsk frukt och grönsaker.
 2. Regelbundet ha sex, öva inte avbrutet samlag som en preventivmetod;
 3. Utöva åtminstone måttligt. Den bästa sporten som kommer att förhindra utvecklingen av stillastående prostatit, överväga att simma.

Fysiska övningar med prostatit ökar blodflödet, vilket ger prostata tillbaka till det normala

 1. Tillåt inte hypotermi;
 2. Tidig adress till urologen vid förekomst av de första avvikelserna;
 3. Övervaka vikt, undvik övervikt
 4. Årligen för att undersöka prostata (för män är mer senior 40 år).

Stagnerande prostatit är ett farligt fenomen som inte bara minskar människans livskvalitet, men kan också orsaka sådana allvarliga avvikelser som infertilitet och utveckling av en malign tumör. Sjukdomen måste behandlas. För att behandlingen ska få ett positivt resultat så snart som möjligt är det nödvändigt att konsultera en specialist när de första tecknen på en störning i det urogenitala systemet fungerar.

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!

  Stagnerande prostatit hos män och dess behandling - Vad ska man göra för att bli av med sjukdomen?

  Överraskande, som ett resultat av att ifrågasätta ett visst antal män i åldern 18 till 55 år har läkare funnit att inte alla företrädare för den starkare könet vet var han är prostatakörteln, som fungerar den presterar och hur fylld hennes nederlag. Naturligtvis hörde inte alla om manifestationer av en sådan sjukdom som prostatit, men många skulle inte vilja möta dem personligen.

  Läkare varnar för farorna med kongestiv eller kongestiv prostatit för sexuell funktion hos män vars aktiviteter och livsstil begränsar dem i fysisk aktivitet. En sådan diagnos är inte ovanlig bland patienter vars intima liv är oregelbundet eller allvarligt begränsat.

  Varför orsakar prostatit mycket spänning hos män? Vad är denna ångest? Vilken behandling för kronisk prostatit är den mest effektiva och låter dig helt återhämta sig från en obehaglig sjukdom?

  Kongestiv prostatit: vad är det?

  Kongestiv prostatit är en kronisk inflammatorisk process i prostatakörteln, orsakad av ett brott mot normalt blodflöde och stagnerande fenomen i orgeln. Sådana förändringar leder till ofullständig tömning av prostata-loblerna och ett konstant överflöde av hennes vävnad med blod.

  Denna situation är en gynnsam grund för uppkomsten av lokalt ödem och utvecklingen av ospecifik inflammation, vilket leder till grova kränkningar av glandulärorganets funktion.

  Bland de främsta orsakerna till sjukdomen är:

  • stillasittande livsstil, brist på motion, arbete på kontoret som sitter vid datorn och liknande;
  • brist på regelbundenhet i intimt liv, frekvent onani, brist på orgasmiska känslor och avbrutet samlag
  • sexuell utmattning till följd av ökad sexuell aktivitet
  • täta stressiga situationer
  • retention av urinering
  • långvarig vistelse hos en person i kylan
  • åderbråck
  • Förekomsten av manliga vanor och missbruk av alkoholhaltiga drycker.

  I praktiken bidrar den kongestiva prostatit till att misstänka ett antal symtom, nämligen:

  • smärta i ljummen och perineal regionen
  • Utseendet av obehag, brännande eller obehaglig klåda i urinröret och urinblåsan;
  • mer frekvent urinering, som åtföljer smärtsamma förnimmelser;
  • urininkontinens
  • erektil dysfunktion, minskad libido.

  Symptomen på sjukdomen utvecklas gradvis, och sjukdomen i sig har en kronisk karaktär av kursen. Det är därför det är svårt för en man att misstänka förekomsten av stillastående prostatit i hans tidiga skeden.

  I de flesta fall vänder patienterna till specialister med redan försummade former av sjukdomen, vilket drastiskt minskar deras chanser till full återhämtning.

  Hur man behandlar stagnation i prostata?

  Diagnostiska åtgärder inkluderar ultraljudsundersökning av prostata, rektal bestämning av förändringar i organet, laboratorieanalys av sekretionen av prostata, vilket gör det möjligt att bekräfta det icke-infektiösa ursprunget av inflammation.

  I dag hänvisar kongestiv prostatit till ett antal sjukdomar som är väl lämpade för läkemedelsbehandling. Naturligtvis måste det vara komplext.

  Att bli av med sjukdomspatienten möjliggör en lång behandlingstid med antibakteriella läkemedel, spasmolytika, immunmodulatorer i kombination med fysioterapiprocedurer, prostatagassage samt vissa folkrecept.

  Antibiotika och andra droger

  Med hänsyn till resultaten av den undersökta undersökningen utser doktorn patienten den optimala behandlingen av läkemedelsbehandling, vars utgångspunkt är behandling med antibiotika.

  Preparat av denna grupp kan eliminera symtomen på inflammation i prostatakörteln, minska smärta och eliminera svullnad i organets vävnader.

  Oftast rekommenderas män med prostatit att ta följande antibakteriella läkemedel:

  • cefalosporiner (Loraxon, Ceftriaxon);
  • penicilliner (Ampicillin, Amoxiclav);
  • tetracykliner (Doxycycline);
  • aminoglykosider (Nitroxolin, 5-NOC, Kanamycin);
  • makrolider (Azitromycin, sumamed, klaritromycin).

  Antibiotika ordineras, vanligtvis kurser från 7 till 14 dagar, följt av en andra analys av prostatsekretion. Beroende på resultaten av laboratorieundersökningen beslutar läkaren huruvida man ska stoppa antibiotikabehandling eller om det är tillrådligt att tilldela en ytterligare turné.

  I avsaknad av spår av infektiösa medel i prostata utsöndring, men förekomsten av tecken på inflammation hos en man, rekommenderar experter att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ska vara fulla.

  Företrädare för denna grupp av droger eliminerar snabbt manifestationerna av lokalt ödem, stoppar smärta och botar den inflammatoriska processen med icke-infektiöst ursprung. Oftast ordineras patienterna Orthofen, Aspirin och ett antal droger Ibuprofen.

  Kongestiv prostatit: symtom på sjukdomen och principen om behandling

  Kongestiv eller kongestiv prostatit är en kronisk sjukdom som orsakas av en kränkning av prostatakörtelns trofism. Män med övervägande äldre ålder står inför patologier. Sjukdomen påverkar livskvaliteten negativt och kräver ett integrerat behandlingssätt, annars kan ett antal komplikationer utvecklas.

  Vad är kronisk prostatit?

  På grund av trofiska störningar, svullnar kroppen och växer i storlek, utvecklas en ickeinfektionerande inflammatorisk process. På grund av ökningen i organet är det en kompression av urinröret, vilket orsakar utvecklingen av urineringstörningar.

  Stagnation av prostats hemlighet leder till en överträdelse av sexuell funktion - försvagning av styrka, svårighet att uppnå erektion och ejakulation. Eventuell utveckling av smärtsyndrom efter utlösning på grund av komplicerat utflöde av prostata utsöndring.

  Sjukdomen diagnostiseras i mer än 80% av mikt och bäckensmärtor hos män över 45 år. Patologi anses vara en sjukdom hos kontorsarbetare, eftersom huvudfaktorn som orsakar utvecklingen av kongestiv prostatit är hypodynami.

  Till skillnad från andra former av sjukdomen kännetecknas kongestiv prostatit av en långvarig kurs. Kanske en lång asymptomatisk kurs av sjukdomen.

  Att bli sjuk med stillastående prostatit, särskilt män med stillasittande arbete

  Orsaker till sjukdomen

  Kongestiv prostatit utvecklas på grund av stasis av utsöndring i prostata, på grund av vilket sjukdomens andra namn är stillastående prostatit. Först och främst bildas stagnation på grund av förtjockning av utsöndringen av prostata. Anledningen till detta fenomen är bristen på regelbunden utlösning. Långvarig sexuell avhållsamhet leder till det faktum att organets lobula inte tömms. Hemligheten ackumuleras och börjar tjockna, vilket stör organets trofism.

  Den andra orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit är patologi av kardiovaskulär natur. Hjärtsvikt, kranskärlssjukdom och högt blodtryck leder till nedsatt perifer cirkulation. Detta påverkar främst flödet av det lilla bäckenet. Som ett resultat av otillräckligt blodflöde saktar de metaboliska processerna i prostatakörteln ned, vilket framkallar en förtjockning av hemligheten och utvecklingen av prostatit.

  Ytterligare faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen:

  • brist på motion;
  • fetma;
  • hormonella störningar;
  • frekvent stress;
  • dåliga vanor.

  Hälsan i prostatakörteln är direkt relaterad till det kardiovaskulära systemet, sexuell aktivitet och livsstil hos en man.

  Trots det faktum att kongestiv prostatit anses vara en sjukdom hos äldre män, är unga män som leder en ohälsosam livsstil inte försäkrade mot sjukdomsutvecklingen. Dåliga vanor, obalanserad kost, fetma och brist på regelbundet sex leder till försämring av prostatahälsan.

  Aktiv livsstil och regelbundet kön tillåter inte utvecklingen av stillastående processer

  Symtomatologi av sjukdomen

  Kronisk kronisk prostatit kan vara länge i asymptomatisk form. Förstöring av symtom uppstår mot bakgrund av minskad immunitet, överförd stress eller hypotermi.

  Tecken och symptom på kongestiv prostatit, i jämförelse med bakterieformen av inflammation, uttrycks måttligt. De inkluderar:

  • frekvent urinering
  • känsla av tyngd i anusen, förvärras under avföring
  • blåsans spasmer
  • försvagning av styrka.

  Ökningar i brådska noteras på natten. Detta beror på ökat ödem i prostata och irritation av blåsan.

  På grund av överträdelsen av blodcirkulationen är det en försvagning av sexuell lust. Med tiden kan detta leda till erektionsstörningar på grund av otillräckligt blodflöde i könsorganen.

  Kronisk icke-infektiös prostatit kan förvärras på bakgrund av tillstånd tillsammans med en minskning av immunitet - förkylning, hypotermi, svår stress. Detta åtföljs av ökade symtom. Urineringens frekvens observeras också på dagtid, det finns ett uttalat smärtssyndrom i perineum, urinblåsa och anus.

  Kongestiv prostatit åtföljs inte av en ökning i temperatur och symtom på förgiftning, eftersom inflammation orsakas av icke-infektiösa orsaker.

  Konstanta besök på toaletten ger inte lättnad

  Deklaration av diagnos

  Diagnos baseras på följande undersökningar:

  • palpation av prostata;
  • Ultraljud och organ TRUSI;
  • Ultraljud av njurarna och urinblåsan;
  • Analys av utsöndringen av prostata;
  • analys av blod och urin.

  Ultraljudsundersökning är föreskriven för att utesluta förekomst av betong och neoplasmer i prostatakörteln. Dessutom kan njureundersökningar och blod- och urintester vara nödvändiga för att utesluta andra sjukdomar i det genitourinära systemet.

  Principen för behandling

  Vid behandling med kronisk prostatit krävs inte antibiotika, eftersom det inte finns någon fokal infektion i prostata. De viktigaste behandlingsåtgärderna med kongestiv prostatit syftar till att förbättra trofismen i prostatakörteln. Detta uppnås genom att ta medicin och med hjälp av fysioterapi.

  Förberedelser av den första linjen för behandling av kongestiv prostatit:

  • Prostatilen eller Vitaprost;
  • Afala;
  • Prostamol Uno;
  • Cernilton;
  • en droppe Gentos.

  Dessa läkemedel har en antiinflammatorisk effekt, som syftar till att stoppa inflammation i prostata.

  Syftet med behandlingen är att förbättra käftens funktion och att ta bort inflammation

  Prostatilen och Vitaprost är kompletta analoger. De innehåller protein extraherat från prostata körtlar av nötkreatur. Läkemedlet är ett bioaktivt ämne som absorberas helt av prostatas vävnader. Medel frigörs i tabletter, injektionsvätska, lösning och i form av rektala suppositorier. Det är rektala ljus som har fått stor popularitet hos män som har stött på denna sjukdom.

  Afalah är en homeopatisk beredning och innehåller proteinantikroppar mot PSA. Detta läkemedel avlägsnar svullnaden i prostata och normaliserar sitt arbete.

  Prostamol Uno är förskrivet för att minska inflammation, svullnad och normalisering av urodynamik. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar, vilket gör det bekvämt att ta.

  Cernilton är en stimulans av immunitet, vilket förbättrar kroppens skyddande funktion och normaliserar prostatafunktionen. Läkemedlet är tillgängligt i tabletter och används förutom suppositorier med antiinflammatoriska egenskaper.

  Gentos droppar förhindrar sjukdomsprogressionen, ökar immuniteten och förbättrar prostataffekten. Denna homeopatiska åtgärd ersätter inte konservativ terapi, så det ordineras som en del av komplex terapi, men inte som ett självständigt läkemedel.

  Behandling kan kompletteras med suppositorier med propolis, pumpaolja eller havtornsolja i kompositionen. Sådana droger minskar svullnad och inflammation.

  Dessutom är de ordinerad magnetoterapi, radiovågsterapi, elektrofores och andra fysioterapimetoder för att normalisera cirkulationen i bäckenorganen.

  Komplikationer och förebyggande

  Förlängt flöde av kronisk prostatit leder till en kränkning av musklerna i blåsan. Resultatet är en frekvent uppmaning på toaletten, vilket underlättar urintrycket och obehag vid urinering.

  Förtjockning av prostatakörtelns utsöndring och förändring av dess sammansättning leder till omöjligheten att föreställa ett barn, eftersom det är prostatajuice som ger hög rörlighet för spermier. I avsaknad av adekvat medicinering kan kongestiv prostatit orsaka infertilitet och erektil dysfunktion.

  Förebyggande av sjukdomen reduceras till ett vanligt sexliv. För att undvika att kompositionen och viskositeten hos prostata utsöndras, ska varje man ha sex 3-4 gånger i veckan. Samtidigt är för hög sexuell aktivitet (mer än två sexuella handlingar om dagen) för män över 45 oacceptabelt, eftersom det provar utmattning av prostatakörteln.

  Kronisk prostatit kan ibland förvärras. Undvik denna hjälp att ta droger för att förbättra immuniteten, bristen på dåliga vanor och en balanserad kost. Med stillastående fenomen i bäckenorganen visas regelbunden motion.

  Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

  • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
  • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
  • gå till operation och glöm sexlivet...