Huvud
Analyser

Vitaminer med prostatit: deras användbarhet och beskrivning av de mest populära komplexen

Vitaminer i prostatit hos män är en oumbärlig del av behandlingen. De hjälper till att återställa immuniteten snabbare, för att övervinna infektionen, och för att förhindra dess återkomst. Ju längre patologin utvecklas desto mer styrka måste kroppen kämpa mot det, och resursen behöver tas någonstans. Här är bara fördelen med vitaminkomplex.

Det är naturligtvis bättre att följa förebyggande åtgärder så att sjukdomen inte alls uppträder. Förutom riktig näring behöver en man efter 35 års ålder helt enkelt ha ytterligare mediciner som stärker immuniteten.

Vilka vitaminer behövs för kroppen

Det finns flera grupper av vitaminer som används inte bara för kronisk prostatit, men också för förebyggande av andra sjukdomar. Stark immunitet gör att du kan motstå infektioner, leda en aktiv livsstil.

Vitaminer hjälper kroppen att bekämpa prostatit

En man behöver sådana vitaminer för prostatit:

Vitaminer i kost av män bör vara dagligen och i tillräckliga mängder!

Vilka mikronäringsämnen behövs för kroppen?

Det finns inget sådant som "vitaminer från prostatit." Endast polyvitaminkomplex kan inte eliminera inflammatorisk process. Men de kan väsentligt påskynda återhämtningen, förbättra effekten av terapi signifikant.

Viktigt är inte bara vitaminer, men också spårämnen. Endast deras balanserade belopp kommer att bidra till att normalisera patientens tillstånd. I en mans kropp borde man agera sådana spårämnen:

 1. Selen. Det är en naturlig och mycket kraftfull antioxidant. Han bekämpar inte bara inflammation i prostata, men eliminerar också toxiner som har uppstått som ett resultat av den patologiska processen. Element är mycket användbart inte bara för akut men kronisk prostatit. Fördelen med selen är att den förhindrar utseende av maligna tumörer i prostatakörteln. Sammansättningen av spermier förbättras, dess syntes normaliseras, hormonbalansen normaliseras. Selen är förebyggande av stenar i närvaro av kronisk prostatit. Emellertid kan detta element inte användas i alltför stora mängder, eftersom detta kommer att minska de skyddande krafterna tvärtom och aktiviteten av leukocyter minskar.
 2. Zink. Det är bristen på detta element som provar bildandet av maligna tumörer. Zink främjar normal spermaproduktion och utsöndring av prostatakörteln. Bristen på ett element påverkar direkt spermatozoas aktivitet och effekten försämras. Det finns i frön, torr senap, fläsk och nötkött. Med akut brist är en man ordinerad ett läkemedel i tabletter.
 3. Magnesium. Hjälper till att snabbt bli av med inflammation i prostata, stärker lokal immunitet, förbättrar syntesen av leukocyter. Det kan utöva ett negativt inflytande om det tas ihop med järnångor. Innehåller ett element i nötter, vitlök, spenat, svamp.
 4. Koppar. Det främjar utvecklingen av aminosyror och proteiner, vilket inte tillåter den inflammatoriska processen att utvecklas. Koppar eliminerar smärta. Det läker sår fortare, återställer vävnader. Elementet finns i räkor, ärtor, jordnötter, bovete. Om en mans diet är balanserad, krävs inte ytterligare koppartillförsel i beredningarna.

Om patienten diagnostiseras med prostatit, kan du i inget fall köpa och ta vitaminer själv. Detta kan bara förvärra patologin.

De mest populära drogerna

Om en prostatitpatient inte lyckas anpassa kosten så att han helt uppfyller kroppens behov av alla vitaminer och mineraler, kan läkaren ordinera apoteksbalanserade medel till honom. Sådana droger hjälper effektivt till att eliminera prostatit, stärka immuniteten och förbättra människors hälsa i allmänhet.

Med prostatit kan en läkare ordinera ett apotek för vitaminkomplex

Många läkemedel innehåller växtbaserade ingredienser som ger antiinflammatorisk effekt, stimulerar libido. De mest populära är följande:

Användningen av vilka vitaminer som kommer att gynnas med prostatit

Behandlingsplanen för patienter innehåller alltid ett föremål på vitaminterapi, eftersom de deltar i kroppens biokemiska reaktioner och utan dem försvinner processen i många processer tillfälligt eller permanent. Bristen på vitaminer påverkar alla kroppssystem negativt, så när man behandlar prostatit hos män om vitaminterapi kan man inte glömma.

Tocopherol (vitamin E)

Den minsta dagliga dosen för män är 10 mg eller 10 IE, högst 300 IE.

renderade effekter

 • Det är därför en antioxidant med tillräckligt innehåll i kroppen, åldringsprocesserna, tillväxten av tumörceller och risken för skador på cellmembran i inflammatoriska processer saktas ner.
 • Förhindrar förstöring av testosteronmolekyler i kroppens män, därför:
 1. Processerna för tillväxt och utveckling av sexceller och organ går inte ner.
 2. ökar förmågan att befruktas;
 3. människans maskulinitet minskar inte;
 4. syntesen av protein förbättras, vilket underlättar den tidiga återhämtningen av skadade celler i inflammation;
 5. kroppens muskelmassa minskar inte.
 • Förhindrar bildandet av blodproppar.
 • Tocopherol hjälper till att förbättra blodcirkulationen och ökar stabiliteten hos blodkärlens väggar, vilket förhindrar utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet och utvecklingen av stillastående prostatit.
 • Processerna för cellulär andning förbättras.

På grund av effekterna på mankroppen bör tokoferol användas inte bara under prostatit, men också under frånvaro av sjukdomar. Män ska ta vitaminpreparationer sex månader före den planerade uppfattningen av barnet!

Vilka produkter innehåller

Det är ett fettlösligt vitamin, därför bör det vara tillräckligt med fettsyror i kroppen för dess assimilering. När du förbereder grönsaker, som inkluderar tokoferol, lägg alltid till andra produkter med en fetthalt.

 • grönsak, sojabönor, majs, linfröolja;
 • majs;
 • bönor: sojabönor, gröna ärtor, vita bönor;
 • ägg kokta;
 • gröna: persilja, sallad;
 • mjölk är fräsch;
 • smör;
 • råg;
 • korn;
 • ost;
 • morötter.

Studie tabellerna med innehållet av tokoferol i livsmedel så att den erforderliga mängden kommer från mat varje dag.

preparat

När du väljer ett preparat, studera kompositionen för att veta hur mycket tokoferol det innehåller. Detta är nödvändigt för att förhindra överdosering om du äter mer mat som innehåller vitamin E.

 1. "Aevit".
 2. Tokoferolacetat.
 3. "Vitrum".
 4. "Forvitale".
 5. "Evion".
 6. "Sana-Sol".

Med en brist i kroppen av tokoferol försämras absorptionen av retinol.

retinol

Vitamin A är fettlöslig, så när du använder produkter med dess innehåll, tillsätt fett. Den dagliga dosen på 1 mg, den maximala dagliga dosen ska vara mindre än 30 mg och en enstaka dos på mindre än 15 mg. Du måste noggrant välja dosen, eftersom det är möjligt att överdosera.

Hur påverkar kroppen prostatit?

 1. Främjar en ökning av kroppens skyddskrafter genom att aktivera leukocyterna till fagocytos för att bekämpa patogenerna i infektiös prostatit.
 2. Ökar resistens hos slemhinnor till smittämnen, vilket förhindrar infektion av prostata.
 3. Det har en antioxidant effekt, så skadorna på cellemembran minskar och cellregenerering förbättras med inflammatoriska processer i prostata hos män.

Vilka produkter innehåller

 • äggula av ägg;
 • torskleverolja;
 • kräm;
 • feta sorters ostar;
 • fisklever
 • en stump av en gris
 • lever av nötkreatur;
 • morötter;
 • apelsiner;
 • aprikoser;
 • mango;
 • tangeriner.

Maten innehåller inte vitamin A i sin rena form, det finns en provitamin, som i människokroppen redan omvandlas till ett vitamin. Detta bör beaktas vid menyn, så att den dagliga dosen är korrekt: 1 mg vitamin 6 mg provitamin.

preparat

 1. Retinolacetat.
 2. Retinolpalmitat.
 3. "Aevit".
 4. "Alfabet".
 5. "The Queen".
 6. "Multi".

För behandling av prostatit hos män används vitamin bäst i form av tabletter från monokomponent eller polykomponentläkemedel, av vilka retinol absorberas lika.

kalciferol

D-vitamin - fettlöslig, kan syntetiseras i mänsklig hud under inflytande av ultravioletta strålar, daglig dos av 5 μg.

Hur gör kroppen

 1. Ökar kroppens motståndskraft mot infektion.
 2. Förhindrar tillväxten av tumörceller, vilket är viktigt vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.
 3. Främjar snabbare regenerering.

Var är den

 1. Fiskolja.
 2. Stugaost.
 3. Torsklever.
 4. Vegetabiliska oljor.
 5. Smör.
 6. Äggula.

Askorbinsyra

Vitamin C är vattenlöslig, därför är det bättre att använda produkter med innehåll i en frisk form. Den dagliga dosen på 70 mg.

Hur gör det?

 1. Minskar permeabiliteten hos blodkärlens väggar, förhindrar spridning och infästning av infektion.
 2. Det är en antioxidant.
 3. Främjar förbättring och snabbhet av immunsvaret.
 4. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen, förhindrar utvecklingen av stillastående prostatit hos män.
 5. Förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln.

Var är den

 1. Surkål.
 2. Nypon.
 3. Citrusfrukter.
 4. Spenat.
 5. Kiwi.
 6. Tomater.
 7. Bulgarisk peppar.
 8. Svart vinbär.

Rosehip förvärrar tillståndet av tänder och tandkött, så efter att ha använt det, rengör munnen. Vid värmebehandling av grönsaker förstörs vitaminen.

preparat

 1. Askorbinsyra.
 2. "Multiproduct Ascovit".
 3. "Asvitol".

Vitaminer B6 - pyridoxin

Den dagliga dosen av pyridoxin 2 mg är vattenlöslig.

Fördelar med vitamin

 1. Det förbättrar enzymatiska processer, vilket bidrar till återställandet av skadade vävnader under inflammatoriska processer.
 2. Stärker kroppens immunförsvar, stimulerar syntesen av leukocyter.
 3. Förhindrar utvecklingen av urolithiasis, vilket minskar risken för inflammation i prostatakörteln hos män.
 4. Normaliserar återställningsfunktioner.
 5. Förbättrar kompositionen av prostatsjuice, vilket är att förebygga utvecklingen av inflammation och infektion.

Vilka produkter är tillgängliga

 • jäst;
 • lever;
 • spannmål spannas;
 • bananer;
 • kli;
 • nötter;
 • bröd av grovslipning.

preparat

 • "Pyridoxin-hydroklorid";
 • "Geksavit";
 • "Aevit";
 • "Complivit";
 • "Pentovit".

riboflavin

Vitamin B2 är inblandat i syntesen av nya celler och oxidations-reduktionsreaktioner. Om patienten ofta överbelastas med fysiskt eller psykiskt arbete, och på jobbet var det ofta stressiga situationer, är vitamin B6 nödvändigt för att återställa styrka och energi i kroppen. Utan deras återställande kommer kroppens kamp med inflammation att vara ineffektiv och långsam, vilket negativt påverkar patientens återhämtningstid. Den dagliga hastigheten är 2 mg.

Hur gör kroppen

 1. Främjar syntesen av stresshormoner.
 2. Förbättrar enzymernas arbete, eftersom det är en del av deras sammansättning.
 3. Främjar syntesen av energi i celler.
 4. Deltar i förnyelsen av cellulära strukturer, ben och muskelsystem.
 5. Återställer celler i magslemhinnan.

Var är den

 1. Bovete groats.
 2. Havregryn.
 3. Bullepulver: ärter, sojabönor, bönor.
 4. Svamp.
 5. Aprikoser.
 6. Jordnötter.
 7. Gröna livsmedel och grönsaker.
 8. Jäst.

preparat

 1. "Tiaminhydroklorid."
 2. "Beflavin".
 3. "Bentavit".
 4. "Lactochrome".

Mer än en fjärdedel av användbara ämnen går förlorade när de kokas, så efter att ha lagat gröt eller grönsaker lämnar buljongen och dricker det!

Vitaminer i prostatit bör ingå i komplex terapi, speciellt kursen kommer att ligga i början av utvecklingen av inflammation. I kroniska former kommer vitaminer att ge stödjande terapi. Hypovitaminos kan förvärra patientens tillstånd, så förebyggandet bör alltid göras.

Mer information om vitaminer och deras effekter på kroppen kan läras genom att titta på den här videon:

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

diet med prostatit. selen

Selens roll i sjukdomar i prostatakörteln (prostatit).

Hälsningar! Killar, en rysk man är i mörker, att han inte vet krångligheter av dieten, som för vad i kroppen är ansvarig, vilken typ av vatten ska drickas, andra inte, hur mycket vodka du kan dricka och hur ofta rollen av vitaminer och mineraler i kroppen, ja, etc.. Och därifrån sjukdom, problem, prostatit, om du vill.

Och såklart vet väldigt få personer att selen är drivkraften för manliga reproduktiva förmågor. Selen - hindrar tillväxten av prostataceller och minskar svullnaden i prostata, och antioxidantverkan på kroppen är absolut obestridlig, vilket leder till att immuniteten blir starkare, destruktiva mikroorganismer är inte så farliga. Detta är särskilt viktigt med bakteriell prostatit!

I Europa är outbildade människor när det gäller hälsa mindre och det har länge varit känd som den imponerande effekten av selen på cancertumörer, och selen tillskott är ofta används vid behandling av maligna tumörer i olika delar av kroppen och reproduktiva systemet av män och kvinnor.

Och ännu mer, om vi anser att olika mikroelement i olika lokaliteter förekommer i olika mängder. Jordar i Central Ryssland är till exempel mycket dåliga i selen, och därför är det också mycket små i grönsaker och frukter som växer i detta område. Det visar sig att dessa boende måste fylla det på något sätt!

Den dagliga delen av selen bör ligga i intervallet 60-75 μg per vuxen. Studier har visat att om du tar selen, i ett tidigt stadium av onkologi, då i de flesta fall fullständig botemedel mot cancer, särskilt gäller detta till prostatacancer.

Så hur kan vi fylla resterna av selen i människokroppen, i våra fall män? Det är nödvändigt att hitta medicinska preparat som innehåller selen (ANTIOXICAPS med SELENON, Selen-tillgång, Complivit Selen, Selen Plus, etc.).

Här är en av beskrivningarna av selenets funktioner (Selen Plus).

De viktigaste funktionerna som utförs av selen hos människor är:

 • Pålitligt skydd mot kroppen mot virusinfektioner.
 • Utmärkt antioxidant, skyddar DNA och syntetiserar nya celler;
 • Tillåt inte spridningen av svampar, skyddar mot toxiner som uppträder från svamparnas aktivitet;
 • Förbättrar hjärt-kärlsystemet;
 • Hjälper till att utveckla hormoner i sköldkörteln och bukspottkörteln.
 • Förbättrar och gör männs sexliv längre
 • Accelererar behandlingen av andningssjukdomar, artros, hudsjukdomar;
 • Det är ett utmärkt förebyggande medel för multipel skleros, tar bort skadliga effekter av tungmetaller innehållande kvicksilver och bly, neutraliserar effekterna av radioaktiv strålning.

Det vill säga, allt som listas här är absolut nödvändigt för patientens fullständiga återhämtning med prostata-män! Så tänk, kost, balans och näring - en bagatell? nonsens?

Tja, då du tar en chockdos i en månad måste du byta till produkter som innehåller detta mirakulösa mikronäringsämne. Men kom ihåg, selen i en överdos är också farlig.

Vilka produkter har det högsta innehållet av selen? Huvudsakligen i kalkonlever - 70 mikrogram, anka - 67 pg kyckling - 55 ug porcint - 52 mikrogram, nötkött - 40 g, kött bläckfisk - 45 g i 31,8 g yaytsah- vaktel, majs och ris cirka - 30 mcg, något mindre i bönor, korn, linser etc.

Men inte allt är så vackert!

Det finns en subtilitet: närvaron av selen kan kraftigt minska om vi missbrukar kolhydratmat, såsom raffinerat socker och produkter med det (sötsaker, kakor, kakor, kakor) eftersom Dessa produkter tar helt enkelt bort selen från kroppen. Vi och våra barn, missbruk bara ovanstående "produkter", och våra barn kan inte få sina barn. Jag har många patienter (patienter med prostatit) som skriver i åldern 22-30 år, och denna ömhet har de från 16-18-20 år !! Så kämpa för ditt liv. Ibland behöver du bara ompröva din matration och börja använda vad som är så nödvändigt för din dyrbara hälsa! Användbar mat är inte alltid god.

Om du har hälsoproblem, vet du. Läs och använd huvudartikeln på min webbplats " Allt om prostatit"börjar det med de viktigaste sidor på webbplatsen, eller klicka här " Allt om prostatit "

Hur man behandlar prostatit hos män - tips och tricks

Prostatit är inte ett lätt och mycket känsligt problem för någon man, särskilt eftersom många är generad och rädd för denna diagnos, så de skjuter upp besöket till doktorn. Men det bör komma ihåg att den tidigare behandlingen påbörjas, desto större chanser är att uppnå positiva resultat och leva ett helt liv i många år. Behandling av prostatit kräver ett integrerat tillvägagångssätt för att bli av med symtomen på denna sjukdom och undvika komplikationer, du behöver se en läkare, istället för att engagera sig i självmedicinering.

Diagnos av prostatit

Innan du börjar behandla prostatit, bör varje man undersökas. Detta är nödvändigt för att fastställa orsaken och formen av sjukdomen. Vanligtvis är diagnosen okomplicerad vid urolog, så sannolikheten för fel diagnos och felaktig behandlingstilldelning är försumbar.

Diagnostiska förfaranden som krävs för prostatit, ge obehag och obehag för patienten, men det är tyvärr omöjligt att undvika dem.

Efter att ha samlat en anamnese och en allmän undersökning utför urologen en digital rektalundersökning av prostata och tar bort kirtlets utsöndring för analys. I den akuta formen av sjukdomen kan denna procedur orsaka att patienten inte bara är obehag, men också smärta. Hemligheten hos prostata skickas till laboratoriet för analys, vilket gör att du kan bestämma sjukdomsformen (infektiös prostatit eller abakteriell). Om en patogen detekteras i ett biologiskt material bestäms dess känslighet mot antibiotika, vilket signifikant ökar effektiviteten av behandlingen och kan förkorta dess längd.

Vid behov kompletteras fingerforskningen med ultraljudsundersökning av prostata, vilket gör att du kan visualisera och exakt bestämma dess tillstånd. Ultraljud av prostata kan utföras på två sätt: transabdominal (genom den främre bukväggen) och transrektala (genom rektum).

Transabdominalmetoden ger inte patienten något obehag, men det informativa värdet av det är signifikant sämre än den andra metoden. Med denna åtkomst kan läkaren bestämma parametrarna i körteln, men det är omöjligt att få data om tillståndet i prostatavävnaden. Ändå används den transabdominala metoden för screening diagnostik.

Transstellell ultraljud (TRUS) i prostata är en mycket informativ metod för undersökning, eftersom ultraljudsdetektorn separerar endast ampulla i rektum från prostata vävnaden. Tack vare moderna apparater ger denna procedur minimal obehag för patienten, och användningen av högfrekventa sensorer gör det möjligt för läkaren att se till och med de minsta förändringarna i strukturen hos prostata vävnaden.

Ett blodprov för PSA (prostataspecifikt antigen)

Prostata-specifikt antigen - ett ämne som produceras av prostata, med en ökning i blodets nivå, kan en läkare misstänka en prostatasjukdom, inklusive prostatit. Det normala värdet av PSA är 4 ng / ml. Ett sådant blodprov är inte bara en screeningsdiagnostisk metod (det rekommenderas att detta test ges till män över 50 årligen), men hjälper också läkaren att utvärdera effektiviteten vid behandling av prostata sjukdomar.

Behandling av prostatit

Behandling av akut prostatit och förvärring av den kroniska formen av denna sjukdom utförs enligt liknande system. Med adekvat terapi uppträder en fullständig botemedel mot akut prostatit eller långvarig remission uppnås i kronisk form av sjukdomen.

Antibiotikabehandling

Val av läkemedel som föreskrivs för behandling av prostatit tillverkas endast av en läkare, med hänsyn tagen till resultaten från testen. Felaktigt tilldelade antibiotikaterapi kan leda till patogenresistens, orsakade prostatit, till droger, som avsevärt komplicerar ytterligare behandling, och kan underlätta övergången av akut prostatit kronisk. Om en patient kort före behandling med prostatit tog några antibakteriella läkemedel för en annan sjukdom, är det nödvändigt att informera läkaren om det.

Behandlingen av antibiotikabehandling med prostatit kan vara mer än 2-3 veckor, men det kan inte avbrytas om symtomen på sjukdomen lindras, samt minska dosen av det föreskrivna läkemedlet och ändra ordningen för administrationen.

Desintoxikationsbehandling och behandling av smärtstillande läkemedel kan vara nödvändiga för allvarlig akut prostatit. I sådana fall utförs behandling på ett sjukhus.

Lokal terapi

sjukgymnastik

Fysioterapeutisk behandling förbättrar trophismen i prostatavävnaden och påskyndar återhämtningsprocessen. Det är möjligt att använda följande metoder för fysioterapi: transrektal mikrovåg hypertermi, diadynaphoresis, laser terapi, ultraljud fonophoresis.

Stearinljus med prostatit

Rektala suppositorier för behandling av prostatit är mycket effektiva, eftersom de aktiva substanserna som finns i dem leder till inflammatorisk inriktning i största koncentrationen. Ljus kan innehålla antispasmodika, antibakteriella, analgetiska och antiinflammatoriska ämnen. Deras användning rekommenderas ofta av en läkare och för förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit.

De populäraste rektala suppositorier med propolis (Vitol, Prostopin, Propolis NAM) ihtiolovye havtorn och ljus, såväl som suppositorier, vilka innehåller de peptider som extraherats från prostatan (Prostatilen).

Massage i prostata

Denna procedur är en av de mest effektiva behandlingarna för prostatit. Tack vare det, ackumulerat i prostatakörteln, pressas hemligheten ut ur det, och sedan tas det självständigt tillbaka genom urinröret. Dessutom bidrar massagen av prostata till att förbättra blodtillförseln i körtelvävnaden, vilket ökar effektiviteten av antibakteriell och lokal terapi.

Prostatamassage i fasen av akut inflammation är kontraindicerat, eftersom detta kan leda till spridning av infektion. Förfarandet utförs när akuta inflammatoriska fenomen sänks. Tyvärr ger denna behandlingsmetod fysiskt och morellt obehag för många patienter, men det är inte värt att inte överge det.

Korrigering av immunitet

Förstärkning av immunitet är nödvändig för varje patient som lider av inflammatoriska sjukdomar i prostata. En bra immunstatus hos kroppen kommer att bidra till att undvika utveckling av förvärring av den kroniska formen av sjukdomen. Patienter rekommenderas att stärka kroppens motståndskraft mot sjukdomar med hjälp av naturliga metoder (temperering, fysisk aktivitet i det fria) och naturliga immunomodulatorer (Schizandra, Echinacea, sibirisk ginseng, ginseng) och syntetiska multivitamin komplex (Biomax, Vitrum, komplivit et al.).

Kirurgisk behandling av prostatit är nödvändig i sällsynta fall, när det finns abscesser i urinrörets prostata eller strängningar.

Förutom läkemedelsbehandling för män som lider av denna sjukdom, måste du ändra din livsstil och eliminera faktorer som bidrar till utvecklingen av akut eller exacerbation av kronisk prostatit. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, att avstå från att dricka alkohol och leda en mobil livsstil. Unga män som har ett aktivt sexliv borde undvika smitta med sexuellt överförbara infektioner genom barriärmedel för preventivmedel (kondomer).

Till vilken läkare som ska ansöka

Prostatit behandlas av en urolog. Om ett infektiöst medel som orsakar inflammation finns, är det möjligt att konsultera en venereolog. Läkare-fysioterapeut och immunolog kan göra ytterligare hjälp vid komplex behandling av sjukdomen.

Vilka "vitaminer" ska du ta när du slutar?

Det är inte en hemlighet för alla att från bristen på vitaminer blir kroppen försvagad, och därför mer mottaglig för olika infektioner.

Om du har diagnostiserats med prostatit, är det nödvändigt att ta med metaboliska processer i din kropp så snart som möjligt. Om du tar vitaminer med prostatit, kommer du att accelerera återhämtningen och minimera risken för ytterligare återhämtning av sjukdomen från remission.

I händelse av att parallellt med den huvudsakliga terapin patienten använder vitaminer och spårämnen förbättras regenerering av skadade vävnader och kroppsmotståndet ökar.

Balanserad näring för patienten är mycket viktig, men det kan inte helt fylla den nödvändiga försörjningen av näringsämnen som behövs för det normala livet. Att hjälpa till med att komma fram till vitamin-mineralkomplex, utsedda av läkare för terapeutiska ändamål.

Det finns vissa egenskaper för att ta vitaminer med prostatit, som kommer att diskuteras senare.

Vilka vitaminer är bättre för att ta med prostatit?

För att behandla prostatit var effektiv måste du dessutom ta vitaminkomplex som kan förbättra din vitalitet. Före användning måste du konsultera en specialist som själv väljer doseringen av läkemedel.

Om patienten är engagerad i självmedicinering och själv bestämmer det dagliga intaget av läkemedel, kan det påverka hans hälsa negativt, nämligen att provocera berusning.

Patienten, som hade en historia av inflammatoriska processer i prostatakörteln, borde följa vissa regler om intag av vitaminmineralkomplex:

 1. Vitaminerna i grupp A och även D, E och K ur synvinkel av kemisk-biologiska egenskaper är fettlösliga. En av huvuddragen i dessa element är att deras egendom ackumuleras i människokroppen. Till skillnad från vattenlösliga vitaminer utsöndras de inte från kroppen. Om de dagliga doserna av vitamin A, D, E och K väljs rätt, kan de påverka din hälsa extremt positivt. Efter att ha tagit huden förbättras hudens tillstånd, synskärpan ökas och genitourinärsystemet fungerar normalt. Experter varnar för att om dagskursen är sönder kan den utlösa en överdosering. Därför är det bäst att få fettlösliga vitaminer från organiska källor, såsom vegetabiliska oljor, nötter, fisk och spannmål.
 2. Prostatit är en sjukdom, en av de viktigaste förutsättningarna, till utseendet som kan vara stress eller överansträngning. För att patienten att återgå till den psykokänslomässig balans, övervinna depression och eliminera apati, är det rekommenderat att ta vitaminer i grupp B. Deras användning har en gynnsam effekt på tillståndet i nervsystemet. B-vitaminer är speciellt bra för behandling av prostataadenom, eftersom denna sjukdom är direkt relaterad till patientens psykologiska tillstånd.
 3. Ofta påverkar prostatit patientens hudförhållanden, provar överdriven håravfall. Att lösa dessa problem av en estetisk natur hjälper till att ta emot zink och jod. Patienten kan använda speciella livsmedelstillsatser, som innehåller lecitin, eller inkludera i din kost en produkt som havskål. Det är en naturlig jodkälla som kan normalisera fettmetabolismen i din kropp och förbättra tillståndet hos huden och håret.
 4. Om du vill behandla inflammatorisk process i prostatan bestämde du dig för att använda vitamin-mineralkomplex, då rekommenderar vi att du uppmärksammar de läkemedel som innehåller vitamin B6. Detta element är involverad i syntesen av vita blodkroppar (leukocyter), vars huvudsakliga uppgift är att skydda kroppen från externa negativa faktorer som kan utlösa en försämring av din hälsa. Vitamin B6 bidrar till lägre prolaktinnivåer (en substans som är ansvarig för proliferationen av prostata epitelvävnad).
 5. Vitamin E med prostatit är helt enkelt oersättligt. Det säkerställer upprätthållandet av immunitet och förhindrar spridningen av patogener i hela kroppen. E-vitamin har en positiv effekt, inte bara på prostata, men också på hela organismen.
 6. Intag av zink minskar risken för neoplasma. Zink bidrar till utvecklingen av huvudkönshormon testosteron, ökar aktiviteten och livskraften hos spermatozoa.
 7. Selen - ett mycket viktigt element, mottagningen av vilken kan sakta ner ökningen av volymen av prostatisk epitelvävnad. Det har länge visat sig att användningen av selen hjälper till att normalisera styrkan.
 8. C-vitamin är en naturlig antioxidant som ökar immuniteten och förbättrar mikrometabolism inom prostata.

Vitaminer med prostatit är det bästa tillskottet till terapeutisk behandling. Men ta dem, glöm inte bort vikten av en korrekt och balanserad kost, eftersom de nödvändiga spårämnena kan erhållas från naturprodukter. Fisk, köttprodukter, grönsaker och frukt i kosten - det här är garantin för din maskulina hälsa och livslängd.

Komplex av vitaminer med prostatit från apoteket

Låt oss överväga några exempel på populära vitaminer med prostatit:

 • att eliminera problem i det intima livet och förbättra prestanda av mentala förmågor, innehåller vitaminkomplexet alfabetet, som innehåller naturliga extrakt av medicinska växter, perfekt passar;
 • vitaminer Duovit, innehållande nödvändiga vitaminer och spårämnen, tas med kronisk prostatit och är också utmärkt för att förbättra hud och hår.
 • Det amerikanska vitaminkomplexet Solgar innehåller mineraler, spårämnen och växtekstrakter som har en fördelaktig effekt på immunsystemets tillstånd.
 • vitaminer i Doppelgerz Active-märket har utvecklats speciellt för män som upplever problem med det genitourära systemet.

Vi presenterade ett val av de bästa vitaminerna för prostatit. Samtliga ovannämnda namn är certifierade och fritt distribuerade på apotek i hela Ryssland.

Vitaminer i injektioner med prostatit

Injektion är det snabbaste sättet att leverera de nödvändiga ämnena till inflammerat område.

Som tidigare nämnts spelar vitaminerna i grupp B, liksom A, C, E den viktigaste rollen för att bli av med prostatit. Dessa komponenter finns i stora mängder i aloejuice. Därför kombineras den här växten med prostatit med huvudterapin för att förbättra effekten.

Vetenskapligt bevisat att aloejuice har den starkaste antiinflammatoriska effekten, och är också en kraftfull naturlig antioxidant. Vitaminer med prostatit som finns i aloe är oumbärliga för att upprätthålla prostatacellernas normala funktion.

Anläggningen har varit känd sedan antiken för dess helande egenskaper. Aloe innehåller, förutom de tidigare angivna, vitaminer såsom PP och H, som är i stånd att eliminera fokus av inflammation, normalisering av blodmikrocirkulation i de inre strukturerna av prostatan och återställa integriteten för väggarna i de minsta blodkärlen, kapillärerna.

Injektioner med aloextrakt har ett brett spektrum av verkan. Det används framgångsrikt över hela världen för behandling av prostatit. Extraktet administreras subkutant. Komponenter av aloe juice har en tonic, antiseptisk, diuretisk effekt, och också stärka immunitet.

Användningen av vilka vitaminer som kommer att gynnas med prostatit

Behandlingsplanen för patienter innehåller alltid ett föremål på vitaminterapi, eftersom de deltar i kroppens biokemiska reaktioner och utan dem försvinner processen i många processer tillfälligt eller permanent. Bristen på vitaminer påverkar alla kroppssystem negativt, så när man behandlar prostatit hos män om vitaminterapi kan man inte glömma.

Tocopherol (vitamin E)

Den minsta dagliga dosen för män är 10 mg eller 10 IE, högst 300 IE.

renderade effekter

 • Det är därför en antioxidant med tillräckligt innehåll i kroppen, åldringsprocesserna, tillväxten av tumörceller och risken för skador på cellmembran i inflammatoriska processer saktas ner.
 • Förhindrar förstöring av testosteronmolekyler i kroppens män, därför:
 1. Processerna för tillväxt och utveckling av sexceller och organ går inte ner.
 2. ökar förmågan att befruktas;
 3. människans maskulinitet minskar inte;
 4. syntesen av protein förbättras, vilket underlättar den tidiga återhämtningen av skadade celler i inflammation;
 5. kroppens muskelmassa minskar inte.
 • Förhindrar bildandet av blodproppar.
 • Tocopherol hjälper till att förbättra blodcirkulationen och ökar stabiliteten hos blodkärlens väggar, vilket förhindrar utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet och utvecklingen av stillastående prostatit.
 • Processerna för cellulär andning förbättras.

På grund av effekterna på mankroppen bör tokoferol användas inte bara under prostatit, men också under frånvaro av sjukdomar. Män ska ta vitaminpreparationer sex månader före den planerade uppfattningen av barnet!

Vilka produkter innehåller

Det är ett fettlösligt vitamin, därför bör det vara tillräckligt med fettsyror i kroppen för dess assimilering. När du förbereder grönsaker, som inkluderar tokoferol, lägg alltid till andra produkter med en fetthalt.

 • grönsak, sojabönor, majs, linfröolja;
 • majs;
 • bönor: sojabönor, gröna ärtor, vita bönor;
 • ägg kokta;
 • gröna: persilja, sallad;
 • mjölk är fräsch;
 • smör;
 • råg;
 • korn;
 • ost;
 • morötter.

Studie tabellerna med innehållet av tokoferol i livsmedel så att den erforderliga mängden kommer från mat varje dag.

preparat

När du väljer ett preparat, studera kompositionen för att veta hur mycket tokoferol det innehåller. Detta är nödvändigt för att förhindra överdosering om du äter mer mat som innehåller vitamin E.

Med en brist i kroppen av tokoferol försämras absorptionen av retinol.

retinol

Vitamin A är fettlöslig, så när du använder produkter med dess innehåll, tillsätt fett. Den dagliga dosen på 1 mg, den maximala dagliga dosen ska vara mindre än 30 mg och en enstaka dos på mindre än 15 mg. Du måste noggrant välja dosen, eftersom det är möjligt att överdosera.

Hur påverkar kroppen prostatit?

 1. Främjar en ökning av kroppens skyddskrafter genom att aktivera leukocyterna till fagocytos för att bekämpa patogenerna i infektiös prostatit.
 2. Ökar resistens hos slemhinnor till smittämnen, vilket förhindrar infektion av prostata.
 3. Det har en antioxidant effekt, så skadorna på cellemembran minskar och cellregenerering förbättras med inflammatoriska processer i prostata hos män.

Vilka produkter innehåller

 • äggula av ägg;
 • torskleverolja;
 • kräm;
 • feta sorters ostar;
 • fisklever
 • en stump av en gris
 • lever av nötkreatur;
 • morötter;
 • apelsiner;
 • aprikoser;
 • mango;
 • tangeriner.

Maten innehåller inte vitamin A i sin rena form, det finns en provitamin, som i människokroppen redan omvandlas till ett vitamin. Detta bör beaktas vid menyn, så att den dagliga dosen är korrekt: 1 mg vitamin 6 mg provitamin.

preparat

 1. Retinolacetat.
 2. Retinolpalmitat.
 3. "Aevit".
 4. "Alfabet".
 5. "The Queen".
 6. "Multi".

För behandling av prostatit hos män används vitamin bäst i form av tabletter från monokomponent eller polykomponentläkemedel, av vilka retinol absorberas lika.

kalciferol

D-vitamin - fettlöslig, kan syntetiseras i mänsklig hud under inflytande av ultravioletta strålar, daglig dos av 5 μg.

Hur gör kroppen

 1. Ökar kroppens motståndskraft mot infektion.
 2. Förhindrar tillväxten av tumörceller, vilket är viktigt vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.
 3. Främjar snabbare regenerering.

Var är den

 1. Fiskolja.
 2. Stugaost.
 3. Torsklever.
 4. Vegetabiliska oljor.
 5. Smör.
 6. Äggula.

Askorbinsyra

Vitamin C är vattenlöslig, därför är det bättre att använda produkter med innehåll i en frisk form. Den dagliga dosen på 70 mg.

Hur gör det?

 1. Minskar permeabiliteten hos blodkärlens väggar, förhindrar spridning och infästning av infektion.
 2. Det är en antioxidant.
 3. Främjar förbättring och snabbhet av immunsvaret.
 4. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen, förhindrar utvecklingen av stillastående prostatit hos män.
 5. Förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln.

Var är den

 1. Surkål.
 2. Nypon.
 3. Citrusfrukter.
 4. Spenat.
 5. Kiwi.
 6. Tomater.
 7. Bulgarisk peppar.
 8. Svart vinbär.

Rosehip förvärrar tillståndet av tänder och tandkött, så efter att ha använt det, rengör munnen. Vid värmebehandling av grönsaker förstörs vitaminen.

preparat

 1. Askorbinsyra.
 2. "Multiproduct Ascovit".
 3. "Asvitol".

Vitaminer B6 - pyridoxin

Den dagliga dosen av pyridoxin 2 mg är vattenlöslig.

Fördelar med vitamin

 1. Det förbättrar enzymatiska processer, vilket bidrar till återställandet av skadade vävnader under inflammatoriska processer.
 2. Stärker kroppens immunförsvar, stimulerar syntesen av leukocyter.
 3. Förhindrar utvecklingen av urolithiasis, vilket minskar risken för inflammation i prostatakörteln hos män.
 4. Normaliserar återställningsfunktioner.
 5. Förbättrar kompositionen av prostatsjuice, vilket är att förebygga utvecklingen av inflammation och infektion.

Vilka produkter är tillgängliga

 • jäst;
 • lever;
 • spannmål spannas;
 • bananer;
 • kli;
 • nötter;
 • bröd av grovslipning.

preparat

 • "Pyridoxin-hydroklorid";
 • "Geksavit";
 • "Aevit";
 • "Complivit";
 • "Pentovit".

riboflavin

Vitamin B2 är inblandat i syntesen av nya celler och oxidations-reduktionsreaktioner. Om patienten ofta överbelastas med fysiskt eller psykiskt arbete, och på jobbet var det ofta stressiga situationer, är vitamin B6 nödvändigt för att återställa styrka och energi i kroppen. Utan deras återställande kommer kroppens kamp med inflammation att vara ineffektiv och långsam, vilket negativt påverkar patientens återhämtningstid. Den dagliga hastigheten är 2 mg.

Hur gör kroppen

 1. Främjar syntesen av stresshormoner.
 2. Förbättrar enzymernas arbete, eftersom det är en del av deras sammansättning.
 3. Främjar syntesen av energi i celler.
 4. Deltar i förnyelsen av cellulära strukturer, ben och muskelsystem.
 5. Återställer celler i magslemhinnan.

Var är den

 1. Bovete groats.
 2. Havregryn.
 3. Bullepulver: ärter, sojabönor, bönor.
 4. Svamp.
 5. Aprikoser.
 6. Jordnötter.
 7. Gröna livsmedel och grönsaker.
 8. Jäst.

preparat

 1. "Tiaminhydroklorid."
 2. "Beflavin".
 3. "Bentavit".
 4. "Lactochrome".

Mer än en fjärdedel av användbara ämnen går förlorade när de kokas, så efter att ha lagat gröt eller grönsaker lämnar buljongen och dricker det!

Vitaminer i prostatit bör ingå i komplex terapi, speciellt kursen kommer att ligga i början av utvecklingen av inflammation. I kroniska former kommer vitaminer att ge stödjande terapi. Hypovitaminos kan förvärra patientens tillstånd, så förebyggandet bör alltid göras.

Mer information om vitaminer och deras effekter på kroppen kan läras genom att titta på den här videon: