Huvud
Strömförsörjning

Komplex behandling av prostatit hos män. Effektiva metoder

prostatit - en sjukdom i prostatakörteln, som fortsätter akut eller i kronisk form Sjukdomen uppträder ganska ofta, ibland hos mycket unga människor. Läkare-urologer har lärt sig att framgångsrikt behandla det, men övning har visat att en stabil effekt bara ger komplex behandling av prostatit hos män.

Funktioner vid behandling av akut inflammation i prostata

Denna form av prostatit, läkare diagnostiseras utan svårighet - symptomatologin uttalas. Vanligtvis klagar patienten på smärta i perineum, följd av urinering, obehag med utlösning.

Först hänvisas patienten för ultraljud för att bestämma graden av inflammation, storlek och tillstånd hos prostata. Därefter väljer doktorn individuellt en antibiotikakurs för honom. Behandlingen innehåller antiinflammatoriska läkemedel och kompletteras med fysioterapi. Och om patienten vände sig till urologen i tid, återhämtar han sig snabbt.

Nyanser av behandling av kronisk prostatit hos män

Denna typ av sjukdom är svårare att diagnostisera. Ofta är sjukdomen asymptomatisk.

Och först efter en tid visas karakteristiska tecken på prostatit:

 • frekvent urinering
 • minskad erektion
 • tråkig smärta i underlivet.

Kronisk inflammation i prostata behandlas längre och svårare än akut. Framgången beror till stor del på ett integrerat förhållningssätt till problemet.

Komplex behandling för inflammation i prostata

Behandlingsschema prostatit hos män föreslår:

 1. antibakteriell effekt;
 2. antiinflammatorisk terapi;
 3. användning av immunostimulanter
 4. sjukgymnastik;
 5. massage i prostatakörteln;
 6. övningsterapi;
 7. vitaminterapi;
 8. behandling med folkmekanismer.

Varje metod har sina egna egenskaper. Till exempel är prostasmassage lätt att utföra hemma - det finns många bilder med detaljerade rekommendationer, de kan också ges av en läkare.

Mottagande av antibiotika vid behandling av prostatit

Antibiotika - det huvudsakliga läkemedlet vid behandling av akut och kronisk prostatit. Framgången av behandlingen beror på hur exakt den behandlande läkaren plockade upp läkemedlet och föreskrev varaktigheten av administrationen. För att undvika misstag leder urologen hemligheten i prostata till laboratoriet för analys av känsligheten för olika antibakteriella läkemedel.

En erfaren läkare kommer säkert att uppmärksamma säkerheten hos ett antibiotikum för en viss patient. Detta är särskilt viktigt när läkemedlet tas på en lång kurs. vanligtvis akut prostatit behandlad med antibiotika 10-14 dagar, kronisk - 4-8 veckor.

Antiinflammatorisk terapi: effektiva läkemedel

Inflammation i prostatavävnaderna avlägsnas med ljus, vilket inkluderar:

De förbättrar blodcirkulationen, minskar smärta, påskyndar återhämtningen av drabbade celler. Om patienten har feber kommer läkaren att utse "Ibuprofen" eller "Diklofenak".

Användningen av immunostimulantia för behandling av prostatit

En erfaren urolog kommer nödvändigtvis att inkludera immunostimulerande läkemedel i behandlingsregimen. Det är bevisat att sådan terapi är lika bra för behandling av prostatit av olika ursprung. Fel i immunsystemet orsakar återfall och översätter sjukdomen till ett kroniskt stadium.

I regel föreskriver läkaren moderna immunostimulerande läkemedel - "Polyoxidonium" eller "Immunofan". Den senare har en positiv effekt inte bara på immunförsvaret, utan skyddar även celler från de toxiner som har uppstått nära det inflammatoriska fokuset. Medicinen tas i takt med 10 dagar. För förebyggande, rekommenderar läkare att ta det 2 gånger om året i 5 dagar.

Användning av fysioterapi med prostatit

Fysioterapeutiska förfaranden hjälper kroppen att klara sig snabbare med sjukdomen. De accelererar cirkulationen av lymf. Det minskar svullnad och inflammation. Med tillströmningen av blod i prostata kommer antibiotika och andra läkemedel. Förbättrar den övergripande metabolismen sker snabbare återhämtningsprocesser i prostatakörteln.

De mest effektiva urologerna anser att

 • galvanisering (en svag ström appliceras på prostata);
 • Ultrahög frekvens terapi (det drabbade organet ageras av ett elektriskt fält);
 • magnetterapi (på järnet påverkar magneten).

Prostatisk massage för kronisk prostatit

Det är han som tar en speciell plats i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit. Studier har visat att regelbunden massage i prostatakörteln ger en påtaglig effekt:

 • blod upphör att stagnera
 • hemligheten visas snabbare;
 • förbättrar muskeltonen i prostata.

Massage är kontraindicerad endast i akut form av sjukdomen, eftersom det finns risk för infektion.

Sjukgymnastik för att förbättra tillståndet med prostatit

Det finns en speciell uppsättning övningar som läkaren rekommenderar att utföra med denna sjukdom. Övningar är enkla - backarna, benen, klackarna (det finns bilder på korrekt utförande på många platser), men de ger en påtaglig effekt:

 • påskynda blodflödet i ljumskområdet;
 • ta bort stillastående fenomen;
 • förbättra den övergripande hälsan.

Vitaminoterapi för förebyggande av prostatit

Intag av vitaminer ökar patientens totala tonen. Särskilt användbara under återhämtningsperioden vitaminer A och E. De stimulerar immunitet, påskyndar syntesen av könshormoner, avlägsnar oxidationsprodukterna som bildas under inflammation.

Behandling av prostatit med folkmekanismer

Vissa läkare är skeptiska till sådana metoder, men i kombination med andra förfaranden ger de ofta god effekt.

För behandling av prostata använder män honung, propolis, malurt, pumpafrön, juice och persilja. Recept av folkmedicin för denna sjukdom är lätt att hitta på Internet eller från herbalists.

Kirurgisk ingrepp: i vilka fall kirurgi behövs

Ibland blir operationen den enda vägen ut i komplikationerna som gav akut eller kronisk prostatit. Endast kirurgen kommer att kunna öppna abscessen, återställa kapaciteten i urinväggen, ta bort tumören. Han bestämmer också huruvida kirurgisk ingrepp eller tillräcklig konservativ behandling är nödvändig.

Vad tycker urologer om prostatit?

Prostatit är härdbar. Men kampen med sjukdomen är komplex. Detta säkerställer att det inte kommer något återfall. Självbehandling bör elimineras omedelbart. Löftet om en snabb och full återhämtning är den tidiga tillgången till urologen och den exakta uppfyllandet av alla hans recept.

Hur utförs komplex behandling av prostatit?

Prostatit är en sjukdom i en mans prostatakörtel. Det förekommer i två former: akut inflammation och kronisk sjukdom. För att bli av med denna sjukdom behandlas patienten med komplex behandling av prostatit. För korrekt diagnos och administrering av den drabbade prostata är det viktigt att känna till ursprung och kurs för prostatit. Tänk på vad detta sjuka organ är, var det ligger i hanen.

Prostata (prostatakörteln) ligger i det lilla bäckenet, från den nedre delen av urinblåsan och omsluter med sin vävnad det första segmentet i urinröret (urinröret). På båda sidor av prostatan är testiklar som producerar spermatozoa. Från dem går upp den spermatiska sladden, som passerar genom prostatakörtelns väggar, och deras ändar dras tillbaka i urinröret. Strukturen i prostatan innehåller ett stort antal körtlar. De tjänar till att producera en viskös vätska som tjänar som basen för spermier.

Prostata spelar en ledande roll under processen med erektion och urinering. Kroppen i sig mottar kommandon från den autonoma delen av nervsystemet, som är ansvarig för inre organens funktion. Av särskild betydelse i detta fall är den så kallade parasympatiska korsningen av nervändar som börjar i ryggmärgen nära sakrummet.

Med kronisk prostatit finns det smärtor som irriterar dessa nervändar, och det finns felfunktioner i det vegetativa systemet, vilket leder till en kränkning av stabiliteten i urinering och påverkar erektionen negativt. Efter ett tag utvecklas andra sjukdomar, till exempel pyelonefrit, orchitis och andra. Den sista etappen av prostata är adenom och cancer.

Vid den första misstanken på en prostatit är det nödvändigt att ta itu med urologläkaren omedelbart.

Faktorer som leder till utveckling av kronisk prostatit

De främsta orsakerna till utvecklingen av denna smittsamma sjukdom är:

 • stillasittande livsstil hos män;
 • hyppig hypotermi hos kroppen;
 • sexuell avhållsamhet under lång tid;
 • oregelbundna avföring och förstoppning
 • stress, dålig kvalitet och oregelbunden näring
 • inflammatoriska, urologiska och venerala sjukdomar.

Akut prostatit kännetecknas av instabilitet i patientens kroppstemperatur, svårighet att urinera. Prostataödem utvecklas.

Med en kronisk form av sjukdomen, som fortsätter lugnare, kan vesikulit utvecklas - en inflammation i spermatkabeln. Då kan inflammationerna i testiklarna och deras bilagor inträffa. De viktigaste symptomen på inflammation i prostatakörteln:

 • smärta i perineum, suprapubisk region, nedre delen av ryggen och testiklarna; uppstår med urinering, och ibland med samlag
 • ömhet med utlösning, fördröjning och försvagning
 • Infertilitet utvecklas på grund av nedsatt spermiekvalitet;
 • försämring av urinering, smärta uppstår och urinströmmen minskar markant i diameter.

De viktigaste typerna av prostata sjukdom

Prostatit är uppdelad i följande typer:

 • akut sjukdom, bakteriell av natur - de lider av 4-9% av alla patienter;
 • en kronisk variant av samma natur - påverkar upp till 9% av männen;
 • han, men utan penetration av mikrober - upp till 85% av patienterna;
 • syndrom av smärta i bäckenet (olika) - upp till 23% av patienterna
 • asymptomatisk kronisk prostatit - 12% av männen.

Den senare formen av sjukdomen löper nästan omärkligt för de infekterade. I sådana fall får patienten inte några klagomål.

Bakterieformer av prostatit uppkommer vid infektion med olika typer av mikrober i prostatakörteln. I detta organ tränger de in i blodet (hematogen infektion), genom urinröret (med urin) eller med lymfströmmen. En viktig roll i denna process spelas av en minskning av männs immunitet på grund av undernäring, stillasittande livsstil, alkoholmissbruk och många andra faktorer.

Själva processen med utveckling av kronisk prostatit (patogenes) och bäckensmärksyndrom består av två faser - störning av kroppens vegetativa system och olika fenomen av stillastående natur. Sådan stagnation av blod och utsöndrad utsöndring i prostatas vävnader förstör den etablerade metabolismen i detta organ, vilket tillåter bakterier att fritt tränga in i olika delar av prostata och infektera det. Med olika typer av kronisk prostatit blir den manliga organismen beroende av olika antigener som stör den normala funktionen av prostata.

Typer av terapi vid komplex behandling av kronisk prostatit och akut sjukdom

För att bota denna smittsamma sjukdom används följande metoder:

 • massage i prostatakörteln som läkare med hjälp av fingrarna och med en speciell vibrator;
 • olika metoder för fysioterapi (i de flesta fall användningen av mikrovågsugnar);
 • behandlingssätt med medicinska växter;
 • användningen av terapi för att höja patientens immunitet
 • förstörelsen av mikrober penetrerade i prostata med antibakteriella läkemedel och olika antibiotika;
 • Kirurgisk operation för olika komplikationer med akut och kronisk prostatit.

Prostatamassage och användning av fysioterapi

För att eliminera stillastående fenomen i prostatakörteln och förbättra dess dränering i den komplexa behandlingen av prostatit, använd sådana metoder:

 • mikrovågsbestrålning av patienten;
 • akupunktur;
 • olika former av massage i prostata.

Av alla metoder för fysioterapeutisk behandling är mikrovåg hypertermi särskilt lämplig. Detta är en speciell anordning som administreras till patienten i ändtarmen. Den avger elektromagnetiska svängningar i mikrovågsintervallet för radiofrekvenser och värmer upp vävnaderna hos den sjuka organismen. Det finns en stimulering av blodcirkulationen, och kroppens vävnader som påverkas av sjukdomen återställs genom sådan behandling.

Det finns en annan typ av denna metod - enheten injiceras i patientens urinrör.

I dagens arsenal av läkare används en lågenergilaser i stället för en mikrovågsradio. Dess agerande är baserad på förstörelse av bakterier med en ljusstråle. När läkning absorberas av vävnaderna värmer de upp och läker patienten.

Vid behandling av kronisk prostatit används också lera badkar, och även enemas med användning av mineralvatten som är rik på vätesulfid används.

För att utföra behandling av syndromet för kronisk smärta i bäckenområdet använder män i allt högre grad metoder för akupunktur. Denna alternativa behandlingsmetod har en positiv effekt på en persons vegetativa system och återställer den.

Massage används för att behandla prostatit, sedan antiken. Dess regelbundna beteende tillåter inte blod att stagnera i vävnader, reglerar flödet av lymf. Massagen tillåter inte proteinproppar att täppa till prostatens inre kanaler och hjälper till att ta bort hemligheten. En av de mest effektiva metoderna för behandling av olika typer av prostatit är en kombination av behandling med antibakteriella läkemedel med samtidig massage, som utförs genom att införa en läkare finger i patientens ändtarm (användning av olika vibratorer).

Massage är förbjuden för användning med akut bakteriell prostatit (på grund av möjligheten att sprida infektionen). Det är också kontraindicerat för olika sjukdomar i ändtarmen (hemorrojder, paraproctit etc.).

Skydd av patientens immunitet

Sådan behandling av prostatit utförs tillsammans med användning av antivirala läkemedel (antibiotika). För att göra detta, använd immunmodulerande läkemedel och ämnen. För att höja lokalt och öka nivån av allmän immunitet används droger innehållande zink. Det förstör bakterier och hjälper kroppens enzymer att bekämpa infektion.

Det är möjligt att använda läkemedel av vegetabiliskt ursprung, till exempel echinacea purpurea (i form av ett extrakt), pumpa frön, pougeum africanum och andra. I den moderna läkarens arsenal finns också kombinerade droger - prostonorm och cordyceps. Vid kronisk prostatit används bakterier som stimulerar immunsystemet. Detta gör att du kan konsolidera resultatet av kampen mot sjukdomen och eliminera återkommande sjukdom. Ibland finns det behov av användning av mineraler och vitaminer tillsammans med icke-traditionella metoder för att bekämpa sjukdomen. Detta ökar patientens immunitet och accelererar den övergripande regenereringen av prostata-drabbade vävnader.

Behandling för bakteriell infektion i prostata

Den huvudsakliga typen av behandling för kroniska och akuta typer av prostatit är den antibakteriella behandlingen av patienten. Med korrekt planering av användningen av dessa läkemedel sker patientens fullständiga återvinning vanligen och oönskade komplikationer såsom abscesser elimineras.

Att välja rätt läkemedel ska doktorn genomföra en studie om patientens känslighet för detta läkemedel. För att effektivt behandla patienter är det nödvändigt att känna till antibiotikares förmåga att absorberas i prostatavävnaden i rätt mängd för att behandla en viss patient.

Med en lång process av läkning spelas en viktig roll genom att eliminera en överdos av läkemedlet. Antibiotikabehandling är motiverad endast i närvaro av uppenbara kliniska tecken på prostatit av bakteriell ursprung:

 • förändring i blodkompositionen
 • klagomål från patienten till allestädes närvarande smärta
 • hög kroppstemperatur
 • laboratoriedetektion av olika mikrober i patientens kropp.

Det rekommenderas att använda sådana väl beprövade läkemedel som:

 • antibiotika från gruppen av makrolider - de tränger väl in i de drabbade vävnaderna, har stor biotillgänglighet och ett brett spektrum av antibakteriella egenskaper, gör det möjligt att kämpa med kronisk skada på patientens organ. denna grupp innefattar oleadomycin och erytromycin;
 • För att bekämpa infektion kan du applicera och typer av antibiotika, såsom tetracyklin, ampicillin, rundtycin och gentamicin;
 • positiva resultat erhölls med användning av kombinerade beredningar erhållna genom konstgjorda medel; Dessa inkluderar nitrofuran, nitroxolin, biseptol och andra.

Metoden att använda antibakteriella medel är som följer:

 • Under de första två veckorna av behandlingen utförs en provkurs.
 • med ett negativt resultat, sluta använda dessa droger och om tecken på att förbättra patientens hälsa fortsätter att gälla tills patienten helt återhämtar sig.

Förutom ovanstående läkemedel kan användas och utformas för att bekämpa olika former av prostatit specialiserade droger:

 • Omnick - den så kallade alfa blockeraren, som har en selektiv effekt på prostata och lindrar spasmer av släta muskler; detta bidrar till att förbättra dräneringen av prostata;
 • ibuprofen, diklofenak och indometacin är av icke-steroidt ursprung, används vid uttalad inflammation i prostata.

Kirurgiska metoder för behandling av prostatit och förebyggande åtgärder

Sådan intervention utförs i fall av olika komplikationer av kroniska och akuta former av prostatit. Denna behandling är nödvändig för bildandet av en abscess (en liten ackumulering av pus). De tas bort kirurgiskt.

När kronisk prostatit startas minskar urinrörets öppning och processen med normal urinutgång störs. För att återställa dessa funktioner i patientens kropp utförs kirurgi. Vid ett adenom hos en prostata är också kirurgins intervention nödvändig.

Det är omöjligt att överkyla en mans kropp. Han borde ha ett ordinarie sexliv. Vi måste övervaka kvaliteten på maten. Alkoholhaltiga drycker och konserver bör inte uteslutas från kosten. Detsamma gäller kryddig och konserverad mat. Efter överföringen av sjukdomen (prostatit) bör kontrolleras två gånger om året och att utföra öppenvårdshandling om sjukdomen återkommer.

Var inte rädd att ta kontakt med urologen, trots att sjukdomen är tydlig avslöja hanterar behandlingen mycket billigare än i startat tillstånd.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Hur man behandlar patienter med kronisk prostatit: en terapeutisk behandling

Kronisk prostatit är en sjukdom som påverkar prostatakörteln hos en man. Intensiteten av symtom i det kroniska skedet är mycket lägre jämfört med den akuta fasen. Sjukdom i frånvaro av nödvändig behandling leder till utveckling av impotens, adenomtillväxt, patologiska förändringar i det manliga könsystemet. En snabb diagnos gör det möjligt för patienten att upprätthålla sexuell hälsa i många årtionden.

Egenskaper av behandlingen

Innan du förstår hur man behandlar kronisk prostatit, är det nödvändigt att studera alla behandlingsriktningar. Förutom medicinering är patienten ordinerad motionsterapi och en kurs av fysioterapi. Varje patient behöver ett individuellt tillvägagångssätt baserat på resultaten av en omfattande undersökning och de tagna testerna. Prestationerna från modern medicin möjliggör användning av den senaste tekniken för behandling av kronisk form av prostatit. Sådana förfaranden innefattar termoterapi, som innefattar uppvärmning av kapseln i körteln till + 45 ° C.

Prostatit av ett infektiöst ursprung behandlas med antibiotika som föreskrivs för långsiktiga kurser (ibland i flera månader). I särskilt komplicerade och försummade fall utförs antibiotikabehandling i en sjukhusinställning, en mans sjukhuspassning krävs för att öka intensiteten av medicinska förfaranden.

Hur man behandlar kronisk prostatit är inte en bakteriell natur läkare har ännu inte studerat fullt ut. Det största hindret i denna fråga är sjukdoms okända etiologi.

Antibiotika kan hantera dolda infektioner i patientens kropp, och utnämningen av ytterligare förfaranden underlättar det övergripande välbefinnandet:

 • Utnämning av NSAID (icke-steroidläkemedel);
 • mottagande av medel på anläggningsbasis
 • behandling med lera
 • mottagning av varma sittbad, etc.

Det mest effektiva terapeutiska förfarandet, som visas med kronisk prostatit, är en massagebana. Varning! Om du misstänker att sjukdomen överförs till den akuta fasen, måste massagemetoden stoppas!

Nuanser av antibakteriella behandlingsregimer

Utnämningen av antibakteriella medel är inte den enda riktningen vid behandling av prostatit. Men att ignorera detta viktiga behandlingsstadium är inte värt det, för inte den sjuka härda infektionen kan orsaka ett nytt återfall och multiplikationen av mikrober börjar med en ny kraft. Utnämning av tabletter eller injektioner bör endast ges till läkaren på grundval av information som samlats in under undersökningen: resultaten av ultraljud, klinisk analys och slutsats av palpation av kroppen. Av stor betydelse för att ordinera mediciner är symtomen på sjukdomen, som en patient med kronisk prostatit klagar över.

Effekten av dessa eller andra antibiotika för varje enskild patient är annorlunda, detta beror på olika kroppsreaktioner och känslighet för vissa komponenter i farmakologiska medel. För att öka den terapeutiska effekten av antibakteriell behandling är det värt att studera kroppens mikroflora genom att ta lämpliga test.

Om definitionen av mikroflora är svår, ges patienten en kurs av bredspektrum antibiotika:

 1. Oxacillin.
 2. Ampioks.
 3. Penicillin.
 4. Karbenicillin och andra.

Alla ovanstående droger ingår i en stor penicillingrupp och har länge varit kända för läkare för sina medicinska egenskaper. När du tar mediciner är över, känner en patient med inflammerade prostata körtlar sig.

Men efter en tid kan alla smärtsamma symptom komma tillbaka, vilket kräver en integrerad strategi för återhämtning av sådana patienter. Antibiotika är viktiga att kombinera med åtgärder som syftar till att öka kroppens övergripande och lokala motståndskraft. Det är viktigt att förbättra och mikrocirkulationen av blod i det lilla bäckenet för att förhindra sekundär utveckling av infektion.

Förberedelser för komplex behandling av kronisk form av prostatit

De senaste åren av medicin för behandling av kroniska former av prostata används droger tetracyklin-serien, vilket beror på deras höga permeabilitet genom kapselbarriären.

Fluoroquinoloner fungerar som nya medel i komplex bortskaffande av prostatakörtlar, deras antibakteriella effekt sprider sig i flera riktningar:

 • bred antimikrobiell effekt
 • gradvis ackumulering i prostata, vilket säkerställer varaktigheten av den terapeutiska effekten;
 • garanterad ökning av immunhindret;
 • långvarig eftergift

Varaktigheten av behandlingen och valet av medicinering bestämmer graden av förändring i den spermotoxiska effekten. Detta faktum bör beaktas om paret planerar att bli gravid - efter avslutad behandling ska ta minst 4 månader. Det är denna term som anses vara normen för att slutföra en cykel av spermatogenes, när uppfattningen kan ha negativa konsekvenser.

Om patienten tar antimikrobiella medel under lång tid, påverkas hans intestinala mikroflora hårt. För förebyggande och terapi av tarmdysbios rekommenderar läkare drogen bifixol - en stam av en användbar stång. Varaktighet av behandlingen av det upprörda balansen i tarmarna - från 14 till 21 dagar.

Det är viktigt att förstå: Valet av en specialist-urolog beror på återhämtningshastigheten och livskvaliteten hos en man. Därför måste du lita på bara yrkesverksamma som ständigt ökar deras medicinska nivå.

Principer för läkemedelsbehandling

För att få den största terapeutiska effekten bör följande principer i behandlingsregimen följas:

 • konstant övervakning av mikroflora inom prostata: före, under och efter behandlingen;
 • val av läkemedel med en minimal uppsättning biverkningar och effekter, målet är att minska negativ påverkan på patientens kropp;
 • kompetent upprättande av systemet för mottagande av tabletter eller injektioner för att uppnå högsta läkemedelsproduktivitet
 • tidig diagnos av sjukdomen;
 • varaktigheten av antibakteriella kurser är nödvändig;
 • kombination av läkemedel med varandra och med föreskrivna förfaranden;
 • komplicerat tillvägagångssätt vid behandling av kronisk prostatit.

Användningen av fysioterapi för behandling av prostatit

Fysioterapeutiska förfaranden har visat sin effektivitet vid behandling av patienter som lider av kronisk inflammation i prostatakörteln. Effektgraden beräknas genom längden av rehabiliteringsperioden och lindring av sjukdomens huvudsakliga symtom.

Fysioterapeuten kan föreskriva ett förfarande för patienten med kronisk prostatit, men det är väldigt viktigt att övervaka patientens tillstånd för tidig samordning av intensiteten hos uppvärmning.

Komplexet av fysioterapeutiska procedurer innefattar följande aktiviteter:

 1. Ultraljudsvågor. På grund av användningen av högfrekvent växelström tillhandahålls en uppvärmningseffekt som minskar smärtsamma känslor och lindrar inflammation i käftvävnadens djupa struktur.
 2. Ett magnetfält som eliminerar puffiness och förbättrar blodcirkulationen. Fokuserna på inflammation inuti kapseln löser sig gradvis, hematomerna minskar i volymer tills de försvinna helt.
 3. Användningen av utrustning som levererar ultraljud till kroppens djupa vävnader genom mekanisk vibration. Som ett resultat uppnås två effekter på en gång: smärtlindring och avlägsnande av inflammation.

Ett förråd av recept för folkmedicin

Kronisk prostatit behandlas av medicinska växter, om kombinationen är korrekt vald. Applicera recept som har kommit ner från århundradenas djup, det är nödvändigt med försiktighet endast efter samråd med den behandlande läkaren.

Behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit förekommer oftast hos män i åldern 20-50 år. Liksom andra inflammatoriska sjukdomar är prostatit ett "kollektivt" koncept, inflammatoriska reaktioner utvecklas på grund av olika patologiska förändringar, och därför bör behandlingen av kronisk prostatit vara komplex. Åsikten att prostatit inte behandlas är felaktig, idag finns det metoder och läkemedel som möjliggör effektiv behandling av kronisk prostatit och akut prostatit på kort tid.

Symtom på prostatit brukar inte uttalas. Därför är den vanligaste kroniska formerna för prostatit på grund av sen behandling hos läkaren i den moderna medicinska praxis. Men det betyder inte att behandling i detta fall kommer att vara ineffektiv. Moderna metoder för behandling av kronisk prostatit är olika, och valet av metod beror på sjukdomen patogenesen och egenskaperna i sin kurs. Engagera i akut och kronisk prostatitbehandling i flera år nu erbjuder kliniska läkare idag ett omfattande och individuellt tillvägagångssätt för behandling av prostatit. Vi kan genomgå en behandling för kronisk prostatit med moderna metoder.

Den huvudsakliga uppgift som läkare ställer för sig är genom att genomföra behandling av kronisk prostatit hos män är restaureringen av prostata körningens funktion och struktur.

Behandling av prostatit

Det är därför som den mest effektiva behandlingen av kronisk prostatit anses vara den mest effektiva - den syftar inte bara till att eliminera dysfunktion i prostatakörteln, men framför allt för att lösa det primära problemet som orsakade inflammationen. I vissa fall måste läkaren rekommendera patienten att ha tålamod, eftersom behandlingen kan vara lång. Men det betyder inte att det inte finns något hopp för en effektiv behandling av kronisk prostatit - helt enkelt kan processen med komplex behandling vara längre än patienten skulle vilja.

Det bör noteras att den komplexa medicinska behandlingen av kronisk prostatit alltid är individuell. I varje enskilt fall utvecklar specialisten ett individuellt terapeutiskt program som börjar med definitionen av svårighetsgraden och scenen i den inflammatoriska processen och särdrag i sin kurs i en viss patient. All komplex behandling av kronisk prostatit justeras dynamiskt under kursen, beroende på organismens reaktion och närvaron av positiv dynamik. I vår klinik genomgår varje patient en behandlingskurs för kronisk prostatit under noggrann medicinsk övervakning.

I kliniken, följande metoder för behandling av kronisk prostatit :. Läkemedelsterapi, antibakteriell terapi, prostata massage, fysioterapi, hormonterapi, etc. En av de metoder för diagnos av kronisk inflammation i prostatakörteln är en Doppler ultraljud. Denna metod låter dig bestämma tillståndet för blodflödet i prostata, vilket är extremt nödvändigt med blandad eller stillastående prostatit.

Innan vi förskrivar läkemedelsbehandling av kronisk prostatit och använder andra behandlingsmetoder, strävar våra specialister att bedriva den mest informativa diagnosen. Under behandlingens gång styrs effektiviteten av den pågående behandlingen av den behandlande läkaren. Hittills kommer androloger att dra slutsatsen att endast komplex behandling av kronisk prostatit och överensstämmelse med alla recept från läkaren kan ge önskat resultat. Du kan kontakta våra urologer för råd och börja vägen för att bli av med problemet idag.

Vi väntar på dig i vår klinik. Du kan kontakta oss genom att använda de telefonnummer som finns på vår hemsida.

Användbar att veta Alla artiklar

Behandling av uretrit

Uretrit är en inflammatorisk sjukdom i urinröret, har en infektiös och icke-infektiös karaktär av uppkomsten. Symtom på urinrit är olika, ibland är de helt frånvarande, och sjukdomen är asymptomatisk.

Behandling av prostatit

Prostatit är en urologisk sjukdom hos män, som har en smittsam och icke-infektiös natur, vilket uppenbaras vid inflammation i prostatakörteln. Prostatit är en ganska vanlig maskulin sjukdom. Enligt statistiken vet varannan man förstahands vilken prostatit är. Denna sjukdom manifesterar sig vanligtvis efter 30 år, men i vissa fall kan det manifesteras i en tidigare ålder.

Behandling av manlig infertilitet

Manlig infertilitet - samma problem i det moderna samhället som kvinnlig infertilitet. Vanligtvis par som av någon anledning inte kan få en baby diagnostiseras tillsammans, och behandlingen går också tillsammans. Problemen med kvinnlig infertilitet är en obstetrikare-gynekolog, ibland en urolog Manlig infertilitet diagnostiseras och behandlas av en urolog, andrologist.

Komplex behandling av prostatit - effektiva metoder

Prostatit är en vanlig prostatisk sjukdom, som kan vara både akut och kronisk. Sjukdomen kan uppstå av flera skäl.

I vilket fall som helst, oavsett orsaken till sjukdomen, kommer patienten att behöva genomgå en omfattande behandling av prostatit för att permanent bli av med detta problem. Denna artikel kommer att avslöja alla funktioner i sådan behandling, hur effektiv det är och vilka moderna metoder som används av läkare.

Behandling av akut prostatit

Diagnos av denna sjukdom orsakar inte speciella svårigheter, bland symptomen är värt att notera smärtan i perineum, smärta vid urinering.

Behandling av akut sjukdom inkluderar antibakteriell och antiinflammatorisk behandling. Med hjälp av ultraljud bestäms prostatakörtelns storlek och tillstånd. Om det finns tecken på allvarlig förgiftning, ska patienten akut inleds. I andra fall behandlas den akuta formen av sjukdomen på poliklinisk grund.

Under behandlingen kan det finnas vissa svårigheter, nämligen:

-övergång av den akuta formen till den kroniska;

-Prostataabs, vilket är en inflammation i prostata.

I de flesta fall Det finns en snabb återhämtning om behandlingen används i tid. Samtidigt kan prostatakörteln finnas separata områden av proliferation av bindväv och förkalkningar, vilket kan ytterligare skada prostata hos män. De kan detekteras med hjälp av TRUS.

Behandling av kronisk prostatit

Som regel, sjukdomen har varit asymptomatisk i flera år. Kanske kommer följande symtom att uppstå: frekvent urinering, värk i smärtan i underlivet, en minskning av erektilfunktionen.

Behandling av denna form av sjukdomen sker med hjälp av antibiotikabehandling, som kommer att diskuteras i denna artikel. Terapi kan vara i 5-8 veckor. Komplex behandling av prostatit ger också immunostimulerande och antiinflammatorisk behandling. Läkare ordinerar speciella alfa-blockerare, vilket minskar kloningens toning.

När det gäller fysioterapimetoder är mikrovågsterapi och elektromyostimulering mycket populära i detta fall.

Komplex behandling av kronisk icke-bakteriell prostatit

Följande metoder används för att behandla denna typ av sjukdom:

 1. Antibakteriell terapi.
 2. Sjukgymnastik.
 3. Speciella fytopreparationer.
 4. Antiinflammatorisk behandling.

Symptomen på sjukdomen är i många avseenden liknade symtom i den vanliga kroniska prostatit.

Behandling av asymptomatisk kronisk prostatit

Denna sjukdom är asymptomatisk. De flesta läkare håller med om det asymptomatisk form behöver inte akut behandling. Det är bara nödvändigt att genomföra vissa förebyggande åtgärder. Förebyggande åtgärder inkluderar rätt näring, en hälsosam livsstil och möjlig användning av vitaminer.

Vilka typer av omfattande behandling finns idag?

De vanligaste behandlingarna för prostatit är:

 • Antibakteriell terapi.
 • Antiinflammatorisk behandling.
 • Immunostimulerande terapi.
 • Sjukgymnastik.
 • Massage i prostatakörteln.
 • Kirurgisk ingrepp.

Nu om varje av dessa metoder mer detaljerat.

Antibiotikabehandling

Denna metod anses vara den huvudsakliga metoden vid behandling av akuta och kroniska former av prostatit. Vidare, vid akut prostatit, kommer antibiotikabehandling snabbt att leda till fullständig återhämtning av patienten, förhindrar ytterligare komplikationer.

Denna metod innefattar selektion av ett lämpligt antibakteriellt läkemedel. När du väljer det måste du ta hänsyn till bakteriens känslighet för antibiotikumet, läkemedlets förmåga att penetrera djupt i prostata.

Sist men inte minst är det värt att uppmärksamma det antibakteriella medlets säkerhet, särskilt vid långvarig behandling.

Ofta föreskrivs antibakteriell terapi vid uppenbara tecken på infektion. Personen höjer temperaturen, det finns smärtsamma känslor.

Speciell efterfrågan används för närvarande antibiotika från gruppen av makrolider, vilka kan penetrera genom vävnadsbarriärer, inklusive prostata vävnadsbarriären.

Denna behandling utförs vanligen inom 14 dagar. Om efter denna behandling inga tecken på förbättring stannar användningen av antibiotika. Vid effektiv behandling kan användningen av läkemedel fortsätta tills patientens slutliga heling.

Antiinflammatorisk behandling

Denna metod innefattar användning av en mängd olika läkemedel som skiljer sig åt i antiinflammatorisk verkan.

I grund och botten är det här användningen av speciella ljus, nämligen:

-Tiatriazolin (cellregenerering ökar, inflammation avlägsnas);

-Propolis (suppositorier har ett brett spektrum av åtgärder, lindrar inflammation och främjar en ökning av patientens immunitet);

-Ichthyol (används för kronisk prostatit, suppositorier förbättrar blodcirkulationen och utövar en analgetisk effekt);

Dessutom finns sådana läkemedel som "Ibuprofen" och "Diklofenak". De har en antiinflammatorisk effekt, hjälper till att sänka kroppstemperaturen, som kan stiga med akut prostatit.

Immunostimulatorisk terapi

Tillsammans med de ovan angivna metoderna ordineras ofta immunostimulerande behandling. Det är värt att notera att reducering av immunförsvarets skyddsfunktion snabbt kan leda till uppkomsten av akut eller kronisk bakteriell prostatit.

Med tanke på denna faktor är det svårt att överskatta användningen av immunomodulerande läkemedel. Och denna terapi är ordinerad för behandling av prostatit av olika geneser.

I de flesta fall ordinerar läkare speciella läkemedel som innehåller zink i deras komposition. Detta kemiska element kan i sin tur förstöra skadliga mikroorganismer. Också mycket används är växtimmunostimulanter, bland vilka är extraktet av Echinacea purpurea. Det finns också kombinerade örtberedningar som positivt påverkar förstärkning av mänsklig immunitet.

Om en patient har en kronisk form av prostatit används bakteriella preparat som pyrogenal. Immunostimulanter gör det möjligt att uppnå de bästa resultaten på relativt kort tid. Dessutom etableras en terapeutisk effekt som hjälper till att förebygga sjukdomens återfall.

I vissa fall är det lämpligt att använda vitaminmineralberedningar och kända medel för alternativ medicin. Fördelarna med vitaminer och mineraler är att de accelererar regenerering av drabbade vävnader och förbättrar kroppens motståndskraft mot skadliga mikrober.

sjukgymnastik

En av de viktiga metoderna vid komplex behandling av prostatit är fysioterapi. Fysioterapeutiska förfaranden kan göra positiva förändringar, vilket i framtiden effektivt kommer att påverka full återhämtning från en allvarlig sjukdom.

 1. Förfarandet främjar förbättring av lymfcirkulationen, vilket medger att man hoppas på snabb upplösning av inflammatoriska infiltrat.
 2. Ökat blodflöde, så att prostatakörteln säkert kan ta emot antibiotika och andra mediciner.
 3. Förbättrar ämnesomsättningen, vilket positivt påverkar återhämtningsprocesserna i prostatakörteln.
 4. Genom membranets permeabilitet ökar, vilket underlättar penetreringen av de nödvändiga beredningarna i cellen.

De vanligaste metoderna för fysioterapi är:

-galvanisering (verkan av en likström av liten kraft);

-elektrostimulering (elektrisk ström orsakar muskelkontraktion);

-UHF-terapi (inverkan av ett elektriskt fält);

-Mikrovågsbehandling (effekten av det elektromagnetiska fältet används);

-Magnetbehandling (tillämpning av lågfrekvent och konstant magnetfält);

Massage i prostata

Trots att massage hänvisar till den fysioterapeutiska metoden för behandling av prostatit, bör den diskuteras separat.

Vid behandling av denna sjukdom används olika typer av massage. Forskare har visat att vanlig prostatamassage kan förhindra stagnation av blod i körtelvävnaderna, och förbättrar också avsevärt utsöndringen av den prostatiska sekretionen.

Massage är endast kontraindicerad i vissa fall:

-när en akut bakteriell prostatit uppträder (risken att sprida infektionen ökar);

-när det finns problem förknippade med rektumssjukdomar.

Hur utförs denna massage?

Först och främst måste förfarandet endast överlåtas till en riktig expert - en högkvalificerad urolog eller andrologist. Detta beror på det faktum att för korrekt genomförande av massagen bör man vara klart medveten om prostata körningens placering, orsaken till överträdelsen i hennes arbete.

-ger penetration av antibakteriella medel i prostata vävnaden;

-har en fördelaktig effekt på prostata hos musklerna.

Kirurgisk ingrepp

Kirurgisk behandling kan vara nödvändig vid förekomst av olika typer av komplikationer av både akut och kronisk prostatit. Sådana komplikationer innefattar bildandet av abscesser (tumörer där pus ackumuleras), som endast kan avlägsnas genom kirurgisk ingrepp.

Operationen indikeras även om det är nödvändigt att återställa urinrörets kapacitet, vilket kan försämras genom att minska denna kanal.

Utan kirurgisk ingrepp kan inte och när det finns kränkningar orsakade av prostata adenom. I denna situation anses kirurgi vara den mest effektiva behandlingsmetoden, där symptomen på prostataadenom reduceras signifikant. Sådan behandling ger ibland biverkningar, även om de flesta män inte upplever allvarliga hälsoproblem.

För närvarande finns det flera typer av kirurgiska ingrepp, vars användning eller icke-användning beror på många faktorer som bestäms av den behandlande läkaren.

Separat är behandlingen av prostatit också baserad på folkmedicinska lösningar. Traditionell medicin känner inte alltid till sådana behandlingar, även om vissa är effektiva och säkra.

Till exempel behandling av sjukdomen med persilja, som häller 1 liter kokande vatten och kokas på låg värme i 20 minuter. Också i efterfrågan är frön av persilja, från vilken tinkturen är beredd.

För behandling av prostatacancer hemmabruk pumpafrön, päron, kastanj skal, juice, honung, blandat med propolis och pollen, liksom många andra livsmedel och olika växter.

Under alla omständigheter är det värt att förstå att prostatit är en allvarlig sjukdom som inte kommer att klara sig själv. Om även uppenbara symtom på sjukdomen försvinner kan den utvecklas diskret för en person, och en dag kommer det att manifestera sig från den värsta sidan.

Därför rekommenderas en kvalitetsomfattande behandling som föreskriver:

För det första, besöka en kvalificerad och erfaren doktor,

För det andra, Exakt anslutning till behandlingen som ska ordineras av denna läkare. Endast vid komplex behandling av prostatit finns det möjlighet att helt avstå från denna sjukdom och må bra i många år.

Komplex behandling av prostatit

Prostatit >> komplex behandling

Prostatit kallas akut eller kronisk inflammatorisk lesion av prostatakörteln. Prostatakörteln (prostata) ligger i det lilla bäcken ner från blåsan, medan prostatan omger den första delen av urinröret (urinröret). På båda sidor av prostatakörteln finns seminalblåsor i vilka en hemlighet av testiklar innehållande spermatozoa ackumuleras. Kanalerna i de partiella blåsorna penetrerar prostata och öppnas i urinröret. Genom sin struktur är prostatan ett glandulärt organ som består av ett antal körtlar som producerar en specifik hemlighet (en viskös vätska) som ingår i spermierna. Utöver detta reglerar prostata processerna för erektion och urinering. Funktionen hos prostatakörteln regleras av det autonoma nervsystemet (del av nervsystemet som är ansvarigt för inre organens arbete). Den viktigaste rollen i reglering av detta organs funktion spelas av den parasympatiska nervpllexen, som härstammar i sina sakrala delar av ryggmärgen. Det är genom parasympatisk innervation att funktionen av utsöndring och erektion realiseras. Smärtan som uppstår med olika former av prostatit uppstår genom irritationen hos den parasympatiska nervpllexen, vars nervvägar kan utföra smärtsamma impulser. Som svar på långvarig smärtsam irritation (till exempel vid kronisk prostatit) bryts vegetativ innervation och därmed funktionen av prostatakörteln.

Prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Aktuella data frekvensen av förekomsten av olika kliniska former av prostatit är 5-10% för akut bakteriell prostatit, 7-10% för kronisk bakteriell prostatit, 80-85% av kronisk icke-bakteriell prostatit och 20-25% för syndromet kronisk inflammatoriska och icke-inflammatoriska bäckensmärta ( prostatodyni). En annan typ av prostatit är kronisk asymptomatisk prostatit, som sker utan några klagomål från patienten.

I fallet med bakteriell prostatit är orsaken till sjukdomen olika typer av mikrober som parasiterar det manliga genitourinära systemet. Mikrober går in i prostata med blodflöde (hematogen vägen), lymf (lymfogenväg) eller urin (urinogen vägen). Det bör noteras att vid utvecklingen av bakteriell prostatit spelas en viktig roll av överträdelsen av allmän och lokal immunitet vilket underlättar implantationen och reproduktionen av patogen flora.

Patogenesen (mekanismen för sjukdomsutvecklingen) av kronisk bakteriell prostatit och kronisk bäckensmärtssyndrom innefattar först och främst en kränkning av prostataens vegetativa innervation och vidhäftning av stagnerande fenomen. Stagnation av blod och utsöndring i prostata vävnaden stör metabolism och skapar en gynnsam miljö för infektion. Vid kronisk prostatit spelar en autoimmun lesion av prostatavävnader en viktig roll som utvecklas som en följd av sensibiliseringen av organismen till olika antigener i detta organ.

Komplex behandling av akut och kronisk prostatit innefattar följande metoder:

 1. Antibakteriell terapi med användning av antibiotika och antibakteriella läkemedel av syntetiskt ursprung
 2. Immunostimulerande terapi;
 3. Manuell och vibromassage av prostata;
 4. Sjukgymnastik (termisk mikrovågsbehandling);
 5. Behandling med medicinska växter;
 6. Kirurgisk behandling av komplikationer av akut och kronisk prostatit.

Antibiotikabehandling
Antibakteriell terapi är den huvudsakliga metoden för behandling av akut och kronisk bakteriell prostatit. I fallet med akut bakteriell prostatit leder korrekt planerad behandling med antibakteriella läkemedel i de flesta fall till fullständig återhämtning och förhindrar utveckling av komplikationer som bildande av abscesser.

Vid valet av antibiotika bör ta hänsyn till känsligheten hos mikroben med avseende på antibiotika, läkemedlets förmåga att penetrera prostatavävnaden och ansamlas där i tillräckliga mängder, läkemedlets säkerhet i synnerhet inom ramen för långtidsbehandling och, sist men inte minst, kostnaden för läkemedlet. Det bör noteras att tillsättningen av antibiotikaterapi är motiverad endast om det finns tydliga kliniska eller laboratorie tecken på infektion (feber, värk i kroppen, en förändring i sammansättningen av blod, bestämning i blod av olika infektionsmarkörer).

Vid behandling av bakteriell prostatitis väletablerad makrolidantibiotika som besitter ett brett spektrum av antibakteriell verkan, en hög biotillgänglighet och förmågan att penetrera vävnadsbarriärer, bland annat genom prostatavävnadsbarriär. Sist men inte minst bör vi notera aktiviteten av makrolider i förhållande till intracellulära parasiter. Denna egenskap antibiotika är användbara vid behandling av blandade infektioner och kroniska, i vilken en del av mikroberna penetrera prostatavävnadsceller och replikerar inom dem. Representanter för makrolidgruppen är erytromycin, oleandomycin. För att undertrycka infektionen kan användas och typer av antibiotika såsom tetracyklin, Gentamicin, Rondomycin, Ampicillin. Nyligen för bästa resultat av antibiotikabehandling, det finns olika kombinationer av antimikrobiella antibiotika syntetiskt ursprung: Biseptolum, nitrofuran, Nitroxoline, NOC-5 och andra.

Trial antibiotikabehandling utförs i två veckor. Om efter denna period inte tecken på förbättring i patientens tillstånd observeras upphör behandlingen med antibiotika. Om du får positiva resultat från antibiotikabehandling kan användningen av dessa läkemedel fortsättas tills patienten helt återvinns.

Immunostimulatorisk terapi
Parallellt med antibakteriell behandling föreskrivs immunostimulerande behandling. Som nämnts ovan spelar en minskning av immunsystemets skyddande funktion en viktig roll vid förekomsten av akut och kronisk bakteriell prostatit. I patogenesen av icke-bakteriell art av prostatit spelas en viss roll av förändringen i immunförsvarets reaktivitet med avseende på prostatavävnad och utvecklingen av autoimmun aggression. Med hänsyn till dessa faktorer är det svårt att överskatta användningen av immunmodulerande läkemedel vid behandling av prostatit av olika geneser.

För att stimulera lokal och allmän immunitet tillämpar preparat som innehåller zink (zink är en kofaktor för enzymer som förstör mikroorganismer), växtimmunstimulerande medel: extrakt av Echinacea purpurea, näringspreparat tillverkade på basis av Pygeum africanum och pumpafrön (Peponen), de kombinerade naturmedel (Prostanorm), Cordyceps. I fallet med kronisk prostatit för att icke-specifika immunstimulerings används bakteriella läkemedel såsom Pyrogenalum. Användningen av immunstimulerande medel bidrar till att uppnå bästa möjliga resultat från konventionell behandling, samt att konsolidera den terapeutiska effekten under en längre tid och för att förhindra återfall av sjukdomen.

I vissa fall är det användbart att använda vitaminmineralberedningar, liksom olika alternativ för alternativ medicin. Vitaminer och mineraler bidrar till accelerationen av regenerering av de drabbade vävnaderna och ökar organismens totala resistens.

Ytterligare metoder för läkemedelsbehandling av prostatit
Nyligen har många nya droger visat sig behandla olika former av prostatit. En av dessa droger är Omnik, som refererar till alfa-blockerare av selektiv verkan. Detta läkemedel har en selektiv inhibitorisk verkan på alfa-2 prostata adrenoretsepotory som normalt leder till en minskning av kropps glatt muskulatur. Mot bakgrund av kronisk inflammation, är glatta muskulaturen i prostatan vanligtvis spasm, vilket leder till störning av dränering av prostata sekretion, så tillsättningen av läkemedel avkopplande den glatta muskulaturen är användbar vid behandling av kronisk prostatit. När närvaron av uttalad inflammation lämplig användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, indometacin, diklofenak).

Sjukgymnastik och prostata massage
I den komplexa behandlingen av prostatit föreskrivs fysioterapi, akupunktur och massage för att eliminera stillastående fenomen och förbättra dränering av prostatakörteln. Även dessa behandlingsmetoder återställer gynnsamt normala vegetativa innervation av körteln.

Det finns olika fysioterapeutiska behandlingsmetoder. Transrectal mikrovågshyperteri är en effekt på körtelvävnaden av mikrovågsstrålning, erhållen med hjälp av en speciell anordning införd i rektumets hålighet. Mikrovågsstrålning höjer temperaturen på vävnader och stimulerar blodcirkulationen och stimulerar också de molekylära mekanismerna för att återställa skadade vävnader. Transuretral hypertermi liknar i stor utsträckning den ovan beskrivna metoden, men i detta fall injiceras radiatorn av mikrovågor i urinröret. Goda terapeutiska resultat erhålls med laser med låg energi. Principen för denna metod är den gynnsamma effekten av laserstrålning på vävnadsmetabolismen, liksom inhiberingen av bakteriell tillväxt under inverkan av en laser.

Vid kronisk prostatit visas användningen av terapeutiska mudder (Berdyansk och Saki-ler) samt mikrocykler med mineralvatten rika på vätesulfid.

Vid kronisk bäckensmärksyndrom visas användningen av akupunktur som en alternativ metod för att återställa den autonoma innervationen av prostatakörteln.

Olika typer av massage används ofta vid behandling av prostatit. Det är bevisat att en regelbunden prostata massage förhindrar stagnation av blod och lymfa i bröstvävnaden, förbättrar utsöndringen av prostatiska sekretion och förhindrar bildningen av proteinpluggar vnutrikanaltsevoy. Särskilt effektiv är kombinationen av massage och antibakteriell terapi. Prostas massage utförs manuellt (med hjälp av ett finger infört i ändtarmen) eller med hjälp av olika apparater. Prostata massage är kontraindicerat i fall av akut bakteriell prostatit (det finns en risk för infektion), såväl som i olika sjukdomar i rektum (proktit, abscess, hemorrojder, fissurer i ändtarmen och så vidare.).

Kirurgisk behandling av prostatit
Kirurgisk behandling av prostatit indikeras vid olika komplikationer av akut och kronisk prostatit. Så, till exempel, vid akut prostatit, kan abscesser bildas (begränsad pusackumulering), som kirurgiskt avlägsnas. Med kronisk prostatit kan det finnas en smalning av urinröret och en urininkontinensstörning. I detta fall är målet med kirurgiskt ingripande att återställa urinrörets kapacitet. Kirurgisk ingrepp indikeras i fallet med prostatit på grund av nedsättning orsakad av prostata adenom.

 • Kamalov AA, Dorofeev SD Moderna synpunkter på problemet med kronisk prostatit // RMJ. 2003. № 11. Med. 4
 • Arnoldi EK Kronisk prostatit: problem, erfarenhet, utsikter. Rostov n / a: Phoenix, 1999.
 • Golubchikov VA En kronisk prostatit: Moderna metoder för diagnos och behandling, Moskva, 2005