Huvud
Massage

Terapeutiska övningar med prostatit. övningar

Prostatit kan förekomma i starkare kön vid vilken ålder som helst. För många faktorer följer sjukdomsuppkomsten.

Eftersom sjukdomsuppkomsten kan inträffa nästan obemärkt för en man, är inflammation i prostata körningen oftare kronisk.

Problemet är att en tid efter sjukdomens utseende kan en man ha problem med erektion, för att inte tala om det ständigt dåliga humöret och överdriven irritation.

Orsaker som kan orsaka sjukdom

Prostatakörteln är i en "dysfunktionell" plats, infektionen kan komma in från var som helst: från urinblåsan, rektum, urinrör, längs blodkärlen.

Fördjupande faktorer för sjukdomens utseende kan vara:

 • generell hypotermi hos kroppen
 • arbeta i ständigt sittande ställning och stillasittande livsstil
 • långvarig abstinens från kön eller överdriven aktivitet
 • frekvent förstoppning
 • kronisk inflammation i organen eller infektionssjukdomar;
 • de överförda urologiska och venerala sjukdomarna;
 • vilket tillstånd som immunsystemet är deprimerat.

Det huvudsakliga syftet med gymnastik

För behandling av prostatit spelar gymnastik och fysisk aktivitet en viktig roll. Prostatakörteln tvättas dåligt med blod, vilket innebär att det inte är tillräckligt med syre. Detta försvårar hennes tissues funktion. Om en person inte har tillräckligt med syre, faller han somnar, liksom enskilda organ - de börjar arbeta dåligt. hence, behöver öka blodkörteln - Detta kan göras med hjälp av speciella övningar.

Gymnastik med kronisk prostatit gör att musklerna i bäckenregionen kontragerar, vilket garanterar en skillnad i intra-abdominaltryck. Detta bidrar till flödet av blod till prostata och dess naturliga massage. Fysiska övningar tonar upp nervsystemet, gör adrenalerna och eliminerar de återstående effekterna av inflammatoriska sjukdomar i prostata.

Irreplaceable Kegel övningar

Populära övningar för att förbättra genitourinary systemet är Kegel övningar. De uppfanns den tyska gynekologen, som ville hjälpa kvinnor att återhämta sig snabbare efter födseln. Idag används de av män och sparar dem från många sjukdomar.

När du gör Kegel övningar musklerna i anusen är utbildade. För att hitta de muskler som du behöver ta itu med måste du stoppa urinströmmen vid urinering. Dessa är pubic-coccygeal muskler, som kräver konstant träning. I början av hälsovårdsarbetet tas fem metoder för tio stycken med en fördröjning på upp till 3-5 sekunder, varefter antalet övningar ska ökas till 150 per dag. De hjälper till vid behandling av prostatit, förbättrar erektionen och till och med lindrar män från för tidig utlösning.

Gymnastik för behandling och förebyggande av prostatit: motion

För att behandla inflammation i prostatakörteln kan du använda både komplex och individuella övningar. Oftast kombinerar specialisterna övningarna till ett komplex som effektivt kommer att bekämpa sjukdomen. Män kan välja de mest praktiska aktiviteterna.

Lättkomplex av terapeutisk gymnastik:

 • Ligger på baksidan ligger den ena handen på bröstet, den andra på magen. Höj dina händer i andetag, med utandning under tryck av dina händer, sänka mag och bröst. Upprepa 6 gånger.
 • Ligga, händer upp, böja ner och andas in, linda armarna runt bröstet, pressa och andas ut. Upprepa 6 gånger.
 • Ligga med upphöjda händer sitta ner och rör tårna med fingrarna. Upprepa 8 gånger.
 • Ligga, böj dina knän, ta andan. Luta dina knän åt vänster, sedan till höger, andas ut. Upprepa 6 gånger i varje riktning.
 • Ligga med böjda knän för att andas in, höja bäckenet, gör en utandning. Upprepa 8 gånger.
 • Stående, lutande på stödet, att stiga upp på tårna, ta andan, sitta ner, andas ut. Gör 6 gånger.
 • Ställ exakt, höja hakan. På en suck, lägg händerna framför, och sänka dem med andning. Kör 6 gånger.
 • Stående, händer i näve. Vid inandning börjar vi vända kroppen till vänster, utandning. Samma i andra riktningen, upprepa 5 gånger.
 • Stående, ta händerna tillbaka, väva dina fingrar ihop. Att stiga på strumpor, för att sänka händerna, något för att böja framåt. Gå ner på dina klackar och andas ut. Kör 6 gånger.
 • Lugn andning, gå i takt i två minuter. Ta sedan ett djupt andetag innan du återställer antalet hjärtslag.
 • HALF LÄSARNA MISS DENNA TEXT!

  Och inte veta att ett effektivt botemedel mot prostatit, adenom och hyperplasi av prostata uppträdde - Zeroprost.

  Zeroprost - ett unikt komplex av naturliga ingredienser som effektivt behandlar prostatit, BPH och prostatahyperplasi. Inulin förbättrar lymfa flöde, vilket helt eliminerar inflammation i prostatakörteln och normaliserar urinering. L-arginin och L-karnitin har en positiv effekt på styrkan och spermatogenes. Tryptofan enligt komplexa B-vitaminer (B1 och B6) utlöser ett immunsvar reaktion i kroppen, vilka är riktade mot infektiösa patogener prostatit och destruktion av atypiska celler, som kan omvandlas till cancer.

  Har tid att göra en order med rabatt HÄR!

  1 komplex:

  1. ligga på ryggen, blanda och föda ben, böjda på knäna och raka;
  2. avels- och blandningsben med kors;
  3. avböjning av ryggraden med stöd på armbågar och klackar;
  4. på samma gång, växelvis dra upp benen, böjda på knäna till bröstet. Fötterna pressas till skinkorna;
  5. höja bäckenet med stöd på fötterna, samtidig utspädning av knäna och kompression av musklerna i anuset.

  2 komplex:

  1. ligger på hans sida som drar benet, böjde sig vid knäet, till bröstet;
  2. cirkulära rörelser med benet böjda vid knäet;
  3. cirkulär rörelse med ett rakt ben;
  4. rätningen av benet till sidan.

  3 komplex:

  1. liggande på buken, växelvis höja det raka benet;
  2. rörelse med fötter som under simning med stag eller hækling;
  3. bågning av ryggen med handledsstödet.

  4 komplex:

  1. står på alla fyra för att sprida benen så bred som möjligt och sitta mellan hans klackar på golvet;
  2. sitta ner på klackarna medan du komprimerar musklerna i perineum, anus och skinkor;
  3. bogföring av back up med gren och anus.

  Terapeutisk träning med prostatit är effektiv inte bara för behandling och förstärkning av prostatakörteln. Det kan också användas för att förhindra efterföljande sjukdomar efter en fullständig botemedel. Vid bestämning av antal övningar Du måste vara uppmärksam på nivån på din fysiska kondition och känslor.

  Med akut prostatit utser specialisterna först en uppsättning åtgärder och medicinsk utrustning för att lindra smärta och obehag. Varning vid övningar bör observeras för personer med feber och samtidiga sjukdomar, till exempel osteokondros, högt blodtryck etc. Terapeutisk gymnastik mot prostatit kommer att få dig att må bättre och hålla din sexuella ungdom.

  Gymnastik med prostatit finns också på denna video

  Terapeutiska övningar med prostatit - de 10 mest effektiva övningarna

  Akut och kronisk prostatit, som utvecklas hos män i arbetsför ålder, stör det allmänna hälsotillståndet och leder till sexuell dysfunktion.

  Ett integrerat behandlingssätt är alltid effektivt

  Behandling av sjukdomen måste nödvändigtvis vara omfattande, förutom användningen av mediciner, spelas en viktig roll i återhämtning och förebyggande av exacerbationer av kost och regelbundet genomförda uppsättningar av fysiska övningar.

  Den terapeutiska gymnastiken med prostatit bidrar till att klara av konsekvenserna av prostata-dysfunktionen och är ett viktigt steg i förebyggandet av alla slags komplikationer.

  Betydelsen av gymnastik vid behandling och förebyggande av prostatit

  En sådan sjukdom som prostatit kan diagnostiseras hos någon man. Orsaken till patologi är infektioner, katarralsjukdomar, felaktig blodcirkulation.

  Som ett resultat av alla dessa processer utvecklas de inflammatoriska reaktionerna och stagnerande fenomen i prostatakörteln, vilket orsakar utvecklingen av de allmänna symptomen på sjukdomen.

  Regelbunden terapeutisk gymnastik hjälper en man att förbättra kroppens funktion och förhindrar ytterligare negativa förändringar.

  Många läkare tror att det är fysisk aktivitet som förhindrar uppkomsten av sådana komplikationer i prostatit som organs adenom och impotens.

  Den huvudsakliga uppgiften som är förknippad med komplexen av fysiska övningar förbättrar bäckens organers arbete, förstärker musklerna och förbättrar ryggradens flexibilitet.

  Detta underlättas av vissa uppsättningar övningar, så det rekommenderas att du planerar korrekt.

  Med snabb användning av motion kan prostatit stoppas i de tidiga stadierna, vilket inte tillåter en allvarlig störning i de sexuella organen.

  Fysiska övningar är också det främsta förebyggandet av sjukdomen för personer över 40 år, särskilt de som i kraft av sitt yrke måste spendera större delen av dagen sitter.

  Det är viktigt att läsa: Profylax av prostatit i hemmet.

  Vad främjas av komplexet av gymnastiska övningar med prostatit

  Korrekt utvald uppsättning fysiska övningar med en sådan sjukdom i manlig sfär, eftersom prostatit har en positiv effekt på hela kroppen.

  Som ett resultat av dagliga studier observeras följande positiva förändringar:

  • Alla muskler i bäckenregionen är intensivt kontraherade.
  • Blodcirkulationen förbättras upprepade gånger, och alla metaboliska processer i prostatakörtelns vävnader intensifieras.
  • Under utförandet av en uppsättning övningar finns det en periodisk minskning av bukytrycket. Och detta uppfattas av kroppen som en naturlig massage, som har en fördelaktig effekt på sitt arbete och ökar regenereringen av skadade celler.
  • Fysiska, regelbundna övningar är nödvändiga både för att stärka immuniteten och för att öka nervsystemet. En sådan förändring påverkar både prostata och sexuell funktion positivt.
  • Genom att utföra ett komplex av terapeutiska övningar kan du snabbt hantera stillastående fenomen och bidrar till snabb eliminering av alla inflammatoriska processer.
  • Normal för en människas fysiska aktivitet förbättrar arbetet hos ett sådant organ som binjurarna, och från dess normala funktion beror kursen på majoriteten av metaboliska processer i kroppen.

  För att läkande gymnastik i sjukdomar i prostatakörteln ska få en positiv effekt att utföra måste det göras regelbundet.

  Några uppsättningar övningar kan föreslås av den behandlande läkaren, andra kan också väljas. Det är bara nödvändigt att överväga om du har kontraindikationer mot de valda övningarna.

  Det rekommenderas att spendera avgiften under resten av livet, det här är inte bara den främsta förebyggandet av sexuell impotens utan också en garanti för utmärkt hälsa och välbefinnande.

  Terapeutiska övningar - de 10 mest effektiva övningarna i sjukdomen

  • Den första träningen kan utföras även på jobbet. Det är nödvändigt att sitta bekvämt, stänga knäna tätt och dra i sig magen. Det rekommenderas att denna övning upprepas upp till 5 gånger om 1 minut.
  • Konventionella push-ups effektivt förbättra blodcirkulationen i alla organ och stärka bäcken och ländmuskeln. Och du kan vrida ur golvet, väggen, bordet, det är som du vill.
  • Att gå med en hög höjning av knä som böjs vid knäna kan utföras av både unga och gamla män.
  • Djupa knutar med muskelspänning i perineum rekommenderas att utföras 10 gånger på morgonen och på kvällen.
  • Det är nödvändigt att göra cirkulära rörelser i olika riktningar av kroppen, medan bäckenet måste vara stillastående.
  • Från stående position är det nödvändigt att utföra samtidig och alternativt drag av knä som böjs vid knäna så nära borsten som möjligt.
  • Från kroppens position på buken kan du lyfta de raka benen på sidorna och raka. Periodiskt, från samma position, och utför en mängd cirkulära rörelser på benen.
  • Liggande kramar bollen med knäna och fördröjer det upp till 7 sekunder.
  • "Björk". Det vill säga att lyfta skrovet är en annan användbar övning för prostatit.
  • Från den bakre positionen på baksidan korsas de raka benen växelvis och avleds i olika riktningar.

  Ett positivt resultat observeras vid användning av motionsbehandling, även om ockupationen inte betala mer än 5 minuter på morgonen, även om den perfekta tiden bör vara upp till 15-20 minuter.

  Det rekommenderas också att du regelbundet gör skidor och vandringar, gå in för att simma, åka ridning.

  Kontra

  Vid akut prostatit eller åter försämring av stark fysisk aktivitet är förbjuden och därför bör motion gradvis börja utföra efter eftergift av de viktigaste symptomen på sjukdomen.

  Det är också nödvändigt att konsultera en läkare om den valda uppsättningen övningar, om det finns en historia av osteokondros eller hypertoni.

  Vid förekomst av starka smärtor i samband med anställningsförloppet bör träningen stoppas och ersättas med en annan.

  Terapeutisk gymnastik med prostatit tar inte mycket tid, och resultatet, förutsatt att det hålls regelbundet, kommer inte att hålla dig väntar.

  Andra gymnastiska övningar med prostatit. Många män stärker sin fysiska aktivitet, uppnår en förbättring av sexuell funktion och blir av med exacerbationer av prostatit.

  Terapeutiska övningar med prostatit eller prostata adenom (i bilder)

  Dessa fysiska övningar kan förhindra utvecklingen av prostatit, och med stillastående prostatit hjälper till att bli av med denna sjukdom. För äldre män hindrar denna terapeutiska gymnastik prostata adenom eller bidrar till suspensionen av tillväxten.

  Terapeutisk gymnastik syftar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, vilket är en effektiv profylax för prostatit och prostata adenom.

  Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom? Prostatit, idag, diagnostiseras oftast hos unga män. Det är en inflammation i prostatakörteln på grund av hypotermi, infektion eller stillasittande livsstil (kongestiv prostatit). Prostatacenom, män blir vanligtvis sjuka 50 år och äldre. Prostata adenom är en tumör, proliferation av prostatakörteln. Man tror att orsaken till prostata adenom är åldersrelaterade hormonella förändringar hos män. Också orsaken till denna sjukdom kan bli en "försummad" prostatit.
  Medicinska övningar rekommenderas inte under sjukdomsperioden, men på grund av obehag kommer knappast någon att vilja delta i gymnastik under denna period.

  Det är inte nödvändigt att utföra hela övningskomplexet, beroende på ålder och fysisk kondition, kan du välja flera av de mest bekväma övningarna.

  För att börja med, de enklaste, men effektiva övningarna för att stärka och förebygga prostatakörteln.

  Återföring av anus. Denna övning måste synkroniseras med andning: inandas anus i en inspiration, vid utandning - slappna av spända muskler. Övning sker 20 gånger, på morgonen och på kvällen.

  Avbrytande av urinering. Det kan tyckas konstigt, men den här processen kan också kallas en fysisk träning, för när den utövas, är bäckensmuskeln ansträngd. Under urinering är det nödvändigt att retardera strålen, som spänner mot muskelgruppen som ligger nära prostata. Det är denna övning med prostatit i händelse av att det regelbundna utförandet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln. I ett tillvägagångssätt rekommenderas det att utföra 30 sådana skär, utan fördröjning under lång tid i ett stressat tillstånd.

  Går på skinkorna. Förstärker musklerna i höfterna och småbäckenet. Övning är inte svårt och det är lämpligt att göra det mycket och ofta. Startpositionen, sitter på skinkorna på golvet, med utsträckta raka ben, baksidan är jämn. Det är nödvändigt att försöka röra sig utan hjälp av händerna.

  Går på skinkorna med prostatit och prostata adenom

  Börja med att gå framåt, något som hjälper honom att svänga händerna i tid med rörelsen. Vi fortsätter, sedan bakåt. Att gå på skinkorna hjälper också till att återställa erektionen.

  Övning med en tennisboll kan delvis ersätta en prostata massage.

  Du måste sitta på tennisbollen för grenområdet och, med stöd av händerna, hålla balansen i 3-5 minuter.

  Först kan du känna obehag och till och med smärta, men det är normalt.

  Den trevligaste träningen. I detta fall påverkas prostatakörteln lika negativt av både brist på kön och försvagande sexmaroner. En sjuk man bör undvika försenad utlösning, övning av avbrutet samlag och plötslig uppsägning av friktionsrörelser. Detta kommer att negativt påverka prostatakörteln och människans välbefinnande.

  Under samlag, och i synnerhet under orgasm, musklerna runt anus och prostata kontrakt och koppla av i en viss rytm, vilket är en bra övning dessa muskler, vilket är viktigt för behandling av prostatit. Denna muskelaktivitet på effekten på prostata är många gånger större än den traditionella massagen av prostatakörteln genom anusen.

  Om ovanstående övningar endast syftade till att förbättra blodcirkulationen i prostata, stimulerar följande övningar förutom att stimulera prostatakörteln hela cirkulationssystemet. Detta är särskilt viktigt med stagnerande prostatit.

  Stå på inspirationen långsamt höja knäet böjd vid knäet till läget där låret kommer att vara parallellt med golvet. Vid utandning utan att röra golvets fot, tvinga gluteusmuskeln, ta ditt ben bakom ryggen. Fix foten i bakre position i 3 till 4 sekunder. I denna övning är det viktigt att hålla ryggen upprätt och inte böja sig i nedre delen. Tre tillvägagångssätt för varje ben i 10 -12 gånger.

  Lyftning av låret med prostatit och prostata adenom

  Denna övning kan utföras både hemma och på jobbet. Om du upplever svårigheterna under träningen kan du hålla fast vid stödet, till exempel bakom dörren.

  Den ursprungliga positionen: benen är bredare än axlarna, fötterna är parallella, händer framför honom. Vid inandning, utför långsamt inte en djup squat och fixa kroppen i det nedre läget i 3 till 4 sekunder. Vid den lägsta punkten bör tyngdpunkten hållas på klackarna. Två till tre närmar sig varje ben i 10 -12 gånger.

  Kramper för prostatit och prostata adenom

  Armhävningar. Allt är klart. Och du behöver inte vrida ur golvet. Som sin fysiska kondition och ålder kan en man använda någon yta: en stol eller en vägg. Inandas, andas upp.

  Krama från golvet med prostatit

  Den välbekanta "bro" -övningen från barndomen. Ligga på golvet, sträck dina armar längs kroppen. Böj dina knän. Stå med fötterna på golvet.

  Inhale och böja i nedre delen av ryggen, spänna gluteal muskler. Under uppstigningen komprimeras också musklerna i anuset. Håll i det övre läget, håll den statiska spänningen i 1-2 sekunder. Att gå ner för att andas ut.

  Bro eller lyft av skinkor med prostatit

  Denna övning, förutom att stimulera prostata, stärker också gluteal musklerna, så det rekommenderas av fitnessinstruktörer och kvinnor och män.

  Ligga på ryggen, tryck nedre delen av ryggen på golvet. Armarna sträcker sig ut på kammarens sidor, palmerna pressas till golvet. Händerna förblir lätta under hela träningen.

  Övning sax med prostatit och prostata adenom

  Långt böjer knäna, lyfta benen 15 cm från golvet. Detta kommer att vara din startposition.

  Lyft nu vänster benet 45 °, och den högra ner till ett avstånd på 5-8 cm från golvet. Gör omvänd rörelse, sänka vänster och lyft höger ben, inte vidrör golvet. Benen rör sig i ett vertikalt plan. Gör det maximala antalet repetitioner för dig.

  "Saks" fötter som ligger på magen. Detta är en variant av föregående övning, utförd på liknande sätt, men ligger bara på magen.

  Övning sax ligger på buken med prostatit

  I detta fall rör benen i horisontalplanet. Genom arbetskraft och effektivitet är överlägsen den tidigare versionen.

  Ryggböjning med stöd på händerna.

  Ligger på hans mage vilande på hans händer, samtidig lyftning av huvudet, armarna och benen med övning i nedre delen av ryggen. Detta är en lätt version av föregående övning. Gör maximalt antal gånger för dig.

  Böjning av ryggen som ligger på buken med prostatit

  Cykeln. Mycket enkel träning. Om en man på grund av svaga muskler i pressen eller baksidan inte kan utföra de tidigare tre övningarna, kan du utföra dessa enkla rörelser.

  Motioncykel med prostatit

  Ligga på ryggen för att höja benen och skildra på cykel, kommer sådan gymnastik med prostata adenom att bidra till att förbättra blodcirkulationen i bäckenvävnaderna.

  Curative gymnastik om prostatit och prostata adenom kan kompletteras med indier från indisk gymnastik Yoga.

  I denna position sträckes skrotet, vilket bidrar till blodförsörjningen.

  Lotusställning med prostatit och prostata adenom

  Dra dina ben framåt. Ta det vänstra benet och placera foten bredvid höger lår. Böj sedan högerbenet och skjut det in i mellanrummet mellan låret och kalvsmusklerna. Nu kommer båda fötterna att ligga mellan benen och kalvarna på benen.

  För att få en terapeutisk effekt måste du stanna kvar i 5 till 15 minuter efter att du har tagit ställningen.

  Stå på axlarna, "björk". I detta tillstånd strömmar blodet från perineum, vilket är viktigt vid lindring av smärta från raspiraniya i perinealområdet.

  Björkställning med prostatit och prostata adenom

  För att ta denna position måste du ligga på mattan, slappna av, sakta räta upp benen och så långsamt höja dem. Ryggraden, bäcken och benen ska ta sig upprätt. Håll ryggen på dina händer. Elbowsna ligger på golvet och hakan pressar mot bröstet. Baksidan av deltoida musklerna och nacken berör mattan. Låt inte din kropp sva, håll dina ben raka. I detta fall upprätthålls kroppens position inte av spänning utan genom att upprätthålla jämvikt.

  Sträckningsövning.

  I den här positionen är midjan, skinkorna, skrotarna och hamstringarna mycket väl utsträckta.

  Sträcker sig med prostatit och prostata adenom

  Sitt på golvet, räta ryggen, sträck dina ben. Luta dig framåt och med dina indexfingrar grip de stora tårna. Böj framåt tills ditt ansikte rör knäna (eller hur mycket du får). Försök att inte böja knäna, riva inte av dina klackar från golvet. Händerna är böjda i armbågarna och vilar mot golvet med armbågarna. Dra upp bukmusklerna, detta underlättar att sträcka ryggen och låren. Äldre eller feta män kan hålla sina anklar.

  För att ge terapeutisk effekt i denna position måste du stanna i 3 till 10 minuter. Det rekommenderas att börja med en halv minut och gradvis ta till en godtagbar tid för dig.

  De som har svårt att utföra denna övning kan göra det omväxlande med ett ben och samma hand.

  Tillägg det terapeutiska komplexet för prostatakörteln kan vara en annan övning, som för många av oss är så vanligt att vi, utföra det nästan varje dag, inte ens tänker på den helande effekt som den har. Det går trappan.

  Oavsett hur frestande i slutet av arbetsdagen att klättra hem med hjälp av en hiss, vägra det fortfarande och gå uppför trappan till fots. När du tränar, öka lasten, steg över först genom steget och sedan genom två eller till och med tre. Tro mig, det är svårt att ens tänka på den bästa träningen för att förbättra tonen i prostata och dess indirekta massage. Dessutom, längs sättet som du förbättrar kroppens allmänna fysiska egenskaper, ökar dess uthållighet och minskar trötthet.

  Kontrastdusch på perinealområdet. Detta förfarande höjer blodflödet i de organ som området appliceras på.

  Gör det som du vill - rikta strömmen från duschen till grenområdet och ändra dess temperatur enligt följande:

  Varmvatten, temperatur 40 - 45 grader. - 30 sekunder.

  Kallt vatten vid rumstemperatur - 15 sekunder.

  Överdriv inte det med kallt vatten, så att du kan skada dig själv. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter. Förfarandet görs bäst på kvällen före sänggåendet.

  Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Också ett effektivt verktyg för att förebygga prostatit är hjärt tränare, i synnerhet en ellipsoid simulator. Trots enkelheten sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

  Terapeutiska övningar och övningar för kronisk prostatit

  Terapeutisk gymnastik i kronisk prostatit hjälper den manliga hälften av befolkningen att hantera symtomen på sjukdomen mycket snabbare i kombination med läkemedelsbehandling. Börja träna terapeutiska gymnastikpatienter på sjukhuset och fortsätt sedan göra gymnastik hemma tills det finns en förbättring.

  Övningar för förebyggande av prostatit främjar förbättringen av blodcirkulationen i bäckenregionen. Med hjälp av terapeutisk gymnastik avlägsna de återstående fenomenen av den inflammatoriska processen, återställa arbetsförmågan hos hela organismen. Om du använder gymnastik och fortsätter för förebyggande ändamål, ökar effekten avsevärt och förlänger orgasmen.

  Gymnastiska övningar

  Det är bevisat att när träningspasset för kronisk prostatit endast är 30 minuter om dagen, är erektionen hos män signifikant ökad. Medicin hävdar att de flesta män som utförde dessa övningar noterade ett positivt resultat. Men att vänta på förbättring efter det att den första träningen inte är värt, kommer ett märkbart resultat att ses efter den tionde.

  Övning nummer 1: gå på plats, det viktigaste i denna övning är att höja dina knän högt, om möjligt, få dem till magen. Ta några minuter.

  Övning nummer 2: Stå upp rakt och sätt dig lite, stäng knäna med varandra. I denna position måste du växelvis spänna och slappna av musklerna i skinkorna. Kör flera gånger.

  Övning nummer 3: det består i att personen lutar kroppen i olika riktningar, både vid laddning. Framåt, bakåt, vänster, höger. Kör flera gånger.

  Övning nummer 4: gör långsamma upplägg, medan vi böjer våra knän till sidorna. Kör minst 5 gånger, öka sedan till 10 gånger.

  Övning №5: ganska effektivt utnyttjande kallas "björk" utförs i ryggläge, med hissen raka ben upp och händer vi höja nedre delen av ryggen, så några sekunder återgå till golvet. Kör flera gånger.

  Övning nummer 6: i den bakre positionen, höja bäckenet ovanför golvet samtidigt höja benen i knäna, lägre, upprepa igen. Vi utför 7-10 gånger.

  Övning №7: ändrar inte den situation som beskrivs i övning №6, stramar omväxlande benen magen och sedan drar åt de två benen samtidigt. Vi utför 5 gånger.

  Övning nummer 8: I en liggande position på golvet utför vi cirkulära rörelser med jämn ben. Vi utför flera gånger.

  Övning nummer 9: Ligga på ryggen, höja benen och börja spädda dem, sedan sakta ta dem ihop och korsa. Det visar sig som ett par saxar. Vi utför 5 gånger.

  Övningsnummer 10: Vänd på ryggen, börja raka och korsa benen, som beskrivs i föregående övning. Kör 5 gånger.

  Övning 11: Ligga på magen, lyfta kroppen ovanför golvet, du kan hjälpa dig med dina händer, du borde få en ryggböjning. Kör 5 gånger.

  Alla ovanstående övningar hjälper till att bekämpa kronisk prostatit. Huvuduppgiften med fysisk ansträngning är att minska blodets venösa stagnation i ett litet bäcken. Terapeutisk gymnastik används för att eliminera detta problem och syftar till att öka styrkan.

  Kegel övningar

  De är utformade inte bara för behandling och förebyggande av prostata. När man utför dessa övningar lär man sig att kontrollera utlösningen och antalet orgasmer. Amerikansk gynekolog

  Alfred Kegel utvecklade initialt sina övningar för kvinnor, men kort efter att han märkte resultaten kom han upp med övningar för män. De är mycket enkla, och de kan utföras var som helst - hemma, på jobbet eller på offentliga platser:

  1. Under urinering, håll urinstrålen, medan pubic-coccygeal muskelstammar. Om första gången inte fungerade, då är muskeln väldigt svag, den behöver utbildas.
  2. När maximal erektion nås, gör din penis hoppa.
  3. Ansträng musklerna i anusen så ofta som möjligt.

  När man utför Kegel övningar, är det nödvändigt att fortsätta att föra dem till automation. Efter ett tag kommer resultatet att märkas.

  Yoga som läkare

  Indisk gymnastik yoga hjälper den manliga hälften av befolkningen att engagera sig i förebyggande och behandling av prostatit. Detta gamla indiska komplex hjälper till att eliminera stagnation av blod i den mänskliga kroppens höftdel och stärker också kroppens fysiska och andliga tillstånd.

  Med hjälp av tre grundläggande asanas (poses), börjar hälsa och erektion förbättras hos män:

  1. "Plog" - i en bakre position, höja långsamt dina ben bakom huvudet. Tårna ska röra golvet bakom huvudet. Håll dig i denna position i 10 sekunder, gå sedan långsamt tillbaka till startpositionen och lägg dig ner i 10 sekunder.
  2. "Cobra" - acceptera positionen som ligger på din mage. Med hjälp av händer, på inspiration, lyfter du huvudet och kroppen från marken. Fixa det i 10-15 sekunder. Långsamt, vid utandning, gå tillbaka till det benägna läget.
  3. "Lök" - på golvet, ligger på magen, armar runt dina anklar. Avböj din rygg och hjälp dig med dina händer. Din kropp kommer att ta ställning till en ansträngd båge, håll den i denna position i några sekunder, gå sedan tillbaka till sin ursprungliga position och vila lite.

  I yoga finns en regel, alla övningar måste göras på morgonen efter uppvaknandet, eller på tom mage. Också, alla asanas utförs i gott humör, lektioner ska ge glädje.

  Kontraindikationer för gymnastik

  Alla övningar som anges ovan kan utföras om det inte finns några kontraindikationer. Men om en man har högt blodtryck, ryggmärgsskada, akuta fasen av prostata, feber och förhöjd SR, svullnad eller blödning kan gymnastik utövas endast efter tillstånd av den behandlande läkaren eller efter försvinnandet av dessa symtom.

  Det är viktigt under exacerbationen att genomgå en medicinsk behandling, eftersom gymnastik vid behandling av kronisk prostatit under denna period är kontraindicerad.

  Exempel på fysiska övningar (gymnastik) med prostata adenom i bilder

  Prostataadenom är en godartad tumör i prostatavävnaderna. Behandling av adenom kan vara konservativ (i de tidiga stadierna) och operativ (i avancerade skeden och i fall där tabletter inte hjälper). Ett bra komplement till någon behandling är övningar med prostata adenom. Bara det viktigaste är att välja gymnastikskomplexet korrekt, till exempel för förebyggande, under läkemedelsbehandling och efter operation på prostatakörteln krävs olika övningar. Vilka Du kommer att lära dig mer om detta från den här artikeln.

  Varför motoraktivitet?

  Gymnastik för prostata adenom är nödvändigt för män av många anledningar:

  1. Fysisk kultur gör det möjligt att stärka bäckens och bukets muskler för att bevara sin ton.
  2. Övningar sprider blod, eliminerar inflammation i prostata och hjälper till att minska smärta.
  3. Förbättring av blodflödet efter träningsbehandling återställer normal näring av prostatavävnader, varefter många viktiga funktioner i prostatakörteln återställs.
  4. Det märks att efter regelbundna övningar under behandling av adenom intensifieras läkemedlets verkan - de absorberas snabbare i blodet och sjuka prostatavävnader.

  Det finns också kontraindikationer för utförandet av fysiska övningar. Först och främst är det värt att komma ihåg att om gymmet blir värre, intensifierar smärtan, så måste du stoppa övningarna.

  Effektivt komplex med terapi

  I det kroniska stadiet av prostataenom och för förebyggande kan du utföra följande komplex av fysiska övningar:

  Det har länge visat sig att promenader är mycket mer användbar än att springa. Det räcker att utföra 10000-12000 steg om dagen (det finns många användbara program för att telefonen ska räkna dem). Under gången är det nödvändigt att ständigt ändra tempot och välja rutter med en annan lutning på ytan. Det kommer också att vara bra att gå på trappan. Bostadssteg kan utföras på plats - först utföra de vanliga stegen (i 3 minuter) efter förändringen till promenader hög lyft lår (som visas nedan).

  • Går på skinkorna.

  Denna övning bör läggas till de komplexa gymnastik med prostatacancer, eftersom det bidrar till att stärka musklerna i höfter och bäcken samt bra för erektion. Det är enkelt: Sitt på golvet, sträck ut dina ben (böj inte dem under hela träningen), håll ryggen rak. Nu måste vi ta steg på skinkorna, rör sig utan hjälp av händer. Först gör 10 "steg" framåt, och sedan så mycket tillbaka.

  Övning Walking på Buttocks.

  • Knäböj.

  När prostata adenom rekommenderas att lägga till komplexet av terapeutiska gymnastikskor med en stol. Under träningen, se till att ryggen är rak och knäna böjer inte mer än 90 grader. Också, bör du inte riva dina klackar från golvet, för att inte skapa onödig påkänning på knä och nacke.

  Denna övning utförs från den bakre positionen. Se till att nedre delen av ryggen, axlar, skulderbladen, hals och krona fast pressas mot golvet (under utförandet av sitt kön inte kan skiljas från - titta på detta). Händerna kan dras längs stammen och trycka på handflatorna på golvet. Nu måste du riva benen från marken och börja göra korsrörelser. 10-12 reps kommer att vara tillräckliga.

  Känner oss till barnets fysiska träning, vilket är mycket användbart för män i prostatakörteln. Minns hur det är gjort: Ligga på ryggen måste du höja benen och börja utföra cirkulära rörelser, som visar cykel. Efter att ha utfört denna gymnastiska rörelse blir blodflödet i bäckens vävnader aktivt.

  • Björk.

  När man utför denna fysiska aktivitet finns det en "spridning" av stillastående formationer i det lilla bäckens organ. Med prostata adenom är det användbart att göra en björk, eftersom denna övning hjälper till att lindra inflammation, minska smärta, normalisera urinering. Utför övningen enligt bilden.

  Återigen uppmärksammar vi: Dessa övningar är endast lämpliga för det kroniska stadium av prostata adenom. Under en exacerbation är det inte nödvändigt att göra eller göra i allmänhet gymnastik - det är bättre att vara i viloposition, eftersom fysiska övningar bara kan stärka tecken.

  Vad ska du använda under återhämtning

  Efter operation för att avlägsna adenom i prostatakörteln kan du också utföra några fysiska övningar. Men de måste göras mycket noggrant. För aktiva rörelser kan bara skada. Efter operation på prostata kan du bara göra gymnastik efter ett tag och bara med doktorns tillstånd. För återställande fysisk utbildning kan följande övningar närma sig:

  Detta är en statisk träning som är mycket användbar för prostata, inklusive adenom. Det är baserat på spänningen och avslappningen i musklerna i anusen. Vid inandning måste du spänna dessa muskler och vid utandning - slappna av. Övningen utförs 20 gånger, på morgonen och på kvällen (det är möjligt oftare, eftersom det är helt säkert).

  En annan effektiv statisk övning för återhämtning från operation på prostatakörteln. Vi måste sitta på en stol, krama knäna till ett tillstånd av lätt skakningar, dra maximalt i magen och försök att ligga i en så spänd position i minst 40 sekunder. Koppla av musklerna, vila 1-2 minuter och upprepa igen.

  • Öva "embryo" med utsträckta armar.

  Denna övning är från yoga. För att utföra det måste du sitta på knäna, luta kroppen på golvet, sträcka armarna över huvudet. Tillbaka försök att inte runda, dra ryggkotorna i riktning mot handflatorna. Tillbringa 1-2 minuter i denna position och andas fritt. Denna motion är bra att lägga till gymmet efter prostataoperation, eftersom det hjälper till att lindra muskelspasmer i bäckenområdet och att räta ut ryggraden, vilket är mycket spänd på grund av långvarig mänsklig vistelse i liggande ställning under postoperativ rehabilitering.

  Efter en tid efter operationen på prostata kommer höjning av höfterna från positionen av "bron" att vara användbar. Övningen är som följer: Ligga på golvet, sträck dina armar längs stammen. Böj dina knän och lägg båda fötterna på golvet. På inspiration, spänna skinkorna och lyft midjan och höfterna från golvet. Vid utandning, gå ner till startpositionen. Om läkaren tillåter, kan du komplicera träningen och luta dig på händerna, som visas på bilden nedan.

  Sammanfattningsvis vill vi notera att den positiva effekten av gymnastik i prostataadenom bara kommer att bli om de fysiska övningarna utförs korrekt. Innan du gör någon rörelse, studera bilderna. Du kan också använda speciella videor som tydligt förklarar reglerna för gymnastik för prostatit, adenom och andra sjukdomar i prostatakörteln.

  Gymnastik för prostatit hos män: en uppsättning övningar för prostatabehandling

  För förebyggande prostatit Alla fysiska träningar är användbara, med början på vanliga morgonövningar.

  Men speciella fysiska övningar har utvecklats för prostatit hos män.

  I artikeln lär du dig vilka övningar göra från prostatit och vad gymnastik för behandling av prostatit är den mest effektiva.

  Övningar för prostatit: fördel

  Prostatit utvecklas om organen i det lilla bäckenet inte levereras tillräckligt med syre. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. därför, terapeutisk gymnastik med prostatit är användbar.

  Övningar för behandling av prostatit:

  • göra cirkulationen av hela organismen och genitourinärsystemet mer specifikt;
  • öka tonen hos män, förbättra nervsystemet
  • eliminera effekterna av en immobile livsstil, rester av inflammation under remission;
  • stärka perineumets muskler, bäckens och höfterna.

  Vilka övningar i behandlingen av prostatit gäller? Tänk på nedan.

  Kegel Gymnastik

  Övningar för prostata män utvecklade av en tysk specialist från mitten av förra seklet Arnold Kegel.

  Detta är ett komplex som syftar till att stärka perineumets muskler.

  Identifiera dem enkelt: man förseningar urinflöde vid urinering.

  De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

  Hur man behandlar prostatit hos män med fysiska övningar?

  1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.
  2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.
  3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

  Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Vi upprepar denna terapeutiska övning med prostatit fem gånger om dagen.

  Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Vi gör sådana fysiska övningar med prostatit varje dag, tills problemet är relevant.

  Applicera Yoga

  En av centren av vital energi, enligt yogis läror, ligger mellan skönhetsbenen. Han är ansvarig för genitourinary systemet. asanas, som syftar till att stimulera, hjälper till att övervinna stillastående fenomen i detta område.

  Ligga ner, utför avslappnande övningar. Vi tar bort alla stress, vi slappnar av kroppen från fötterna till kronan.

  Vid en prostatit - fysiska övningar:

  1. Asana "Triangle". Rygget är rakt, vi står, vi sprider benen brett. Med båda händerna tar vi vänster fot, vi vilar vårt ansikte i knäet. Håll posen 15 sekunder. Gör detsamma med rätt fot och knä.
  2. Asana "Closed Ring". Ligger på magen, lyfter kroppens topp. Vi lyfter våra fötter och tar våra anklar med våra händer. Håll pose i en halv minut.
  3. ENSanaa "Eagle" för stimulering av styrka. Vi står på det halvböjda högerbenet. Den vänstra kastas över låret och underbenet. Frys i en minut. Vi byter ben.

  Komplex av gymnastiska övningar

  Vilka övningar ska man välja med prostatit? Vi erbjuder dig följande övningskomplex med prostatit (gymnastik):

  1. Stående övningar

  Ex. 1. Kroppens sluttningar är vänster-höger. Trettio gånger.

  Ex. 2. Svänger benen fram och tillbaka. Ett hundra gånger vardera.

  Ex. 3. Hoppa på plats. Vi växlar högt, lågt. Vi börjar med femtio, gradvis ta upp till tre hundra gånger.

  Ex. 4. Palmer på baksidan av huvudet till slottet. Vi andas in i halva crouching, böjer knäna och släpper våra händer till våra hjärtan. Andas ut. Vid inandning, långsamt till utgångsläget.

  Ex. 5. Händerna sänks. Gradvis böja höger knä, höja höften maximalt. Då samma med vänster knä.

  Ex. 6. Vi squat ner. Vid inandning tar vi långsamt upp, tar vår högra fot åt ​​sidan. Då - samma med vänster fot. Tio gånger för varje.

 • Övningar sitter

  Ex. 1. Sitt ner rakt, sträck våra ben framåt. Lägg dina palmer på dina anklar, lut dig framåt. Vi försöker nå ut med vadderna på våra fingrar på strumporna.

  Ex. 2. Försöker göra tvinnar. Vi sprider våra ben till sidorna, så långt som möjligt, kvar i stället i en halv minut.

  Förtvivla inte att det är verkligen omöjligt att sitta på en garn.

  Varje dag lägger vi till en millimeter till en millimeter av tillägg...

  Kanske, när det kommer ut, som en gymnast på TV. Men om det inte gör är försöken själva användbara.

  Ex. 3. Vi sitter rakt, sträcker våra ben framåt, vi föder upp. Vi går på skinkorna. Om fyrtio "steg" skinkor i taget.

  Ex. 4. Vi böjer ryggen. Vi kontrakt och dra i anus muskeln. Vid utandning slappnar vi av. Tre gånger per cykel. 15 en gång om dagen.

  Ex. 5. Vi knäböjer ner, uppfödas på hälens sidor, stänger de stora tårna. Vi håller ryggen rak. Sitt ner med rumpan mellan klackarna, rör på sålarnas sålar, spänna / koppla av de gluteala musklerna. Tio gånger per cykel, fem cykler per dag.

 • Övningar liggande på ryggen

  Ex. 1. Vi lyfter bäckenet och sprider våra knän till sidorna. Så sex gånger per cykel. Tre cykler om dagen.

  Ex. 2. Vi reducerar / utspädda ben, böjda / böjda på knäna växelvis. 11 gånger per cykel. Två gånger om dagen.

  Ex. 3. Alternativt höja våra ben, böja i knäna, applicera på magen. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

  Ex. 4. "Björk". Vi håller midjan med våra händer, vi leder bäcken och benen vertikalt. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

  Ex. 5. Händer i huvudet, benen böjer sig vid knäna. Flytta bäckenet till vänster (andas in) / höger (andas ut).

  Ex. 6. Haka till bröstet, palmer på pannan. Dra det högra benet uppåt. Sedan lämnade. Tio gånger vardera.

 • Övningar som ligger på din mage

  Ex. 1. "Båten". Vi lägger våra händer längs kroppen och håller den så här. Vi lyfter våra ben samtidigt, utan att böja, och toppen av kroppen.

  Vi längtar i stället, hur mycket vi kommer att stå emot. Vi slappna av. Vi upprepar tre gånger.

  Ex. 2. Vi lägger ner vår mage på bollen (helst en speciell "gymnastik"). En halvtimme rullar vi på bollen på golvet. En gång om dagen.

  Ex. 3. Händer längs kroppen. Omvända ökar våra armar och ben. Vi gör det tills vi blir trött.

 • Övning för buken andning
  • ta djupt andetag, så djupt som möjligt
  • vi blåser upp magen
  • vi håller i en pose 12 sekunder;
  • vi drar magen till gränsen;
  • så mycket som möjligt andas ut.

  Med prostatit övningar upprepa sju gånger.

  Övningar för behandling av prostatit hos män ger en belastning på zonområdet prostata. Således intensifieras blodflödet i det, musklerna utvecklas.

  Gör inte nödvändigtvis alla ovanstående fysiska övningar från prostatit. Välj de mest lämpliga som du gillar och få. Det viktigaste - var inte lat att göra fysisk träning mot prostatit varje dag.

  Kan jag botas endast genom fysisk stress?

  Övningsterapi med prostatit kan träning förebygga sjukdomsuppkomsten, påskynda remission och konsolidera resultatet av behandlingen. Men om sjukdomen redan har börjat krävs komplex behandling för att övervinna det. Det inkluderar att ta mediciner enligt ordningen, massage, motionsterapi, fysioterapi, kost.

  För att skydda dig från den ledsamma utsikten att få en smittsam sjukdom, måste en man leda en aktiv livsstil, flytta mer. En utmärkt lösning är att anmäla sig till en sportsektion, en grupp "Hälsa", skolan av yoga.

  Även för behandling av prostatit övningar Du kan lära dig själv och ägna dem fria ögonblick.

  Användbar video

  Vad ökar med prostatit kan jag fortfarande göra? Titta på videon:

  Avgift från prostatit

  Många människor har ingen aning om orsakerna och följderna av prostata sjukdom, hur effektivt det kan vara att använda en prostatit för att bekämpa denna vanliga sjukdom. De flesta män gömmer sin sjukdom av olika skäl till sista stund.

  Inte vidtagna åtgärder i tid för att förebygga och bota det är fyllda med förvärring och utveckling av sjukdoms kroniska form - prostata adenom, liksom minskad styrka hos män.

  Enligt statistiska uppgifter har bara de senaste tjugo åren fördubblats antalet patienter med en sådan diagnos. Varannan man på planeten är benägen för denna sjukdom, och enligt viss information är deras antal 75-85%. Medicinska anläggningar ljuder larmet om ökningen av antalet patienter bland ungdomar.

  Typer av terapeutisk gymnastik

  Aktiv livsstil och unik terapeutisk gymnastik är förutom läkemedelsbehandling av sjukdomen, vilket påskyndar återhämtningen. Det är inte nödvändigt att vänta på manifestationen av en sjukdom, fysiska övningar är också nödvändiga för att förebygga det. Dessa förfaranden kräver inte mycket tid, särskild utrustning.

  Förbättra kroppens funktion och förebygga sjukdomen kan uppnås med tillräckligt effektiva och överkomliga medel:

  • Kegel träning;
  • Avbrytande av urinering
  • Går på skinkorna;
  • Träna på tennisbollen;
  • knäböj;
  • push-ups;
  • Motion "cykel";
  • Saxben;
  • Böjer baksidan;
  • Lyfter låren;
  • Lyft skinkorna.

  Kegel övning

  Ett av de effektiva sätten att förbättra arbetsförmågan hos körteln, förebygga prostatit, stärka erektionen är övningar baserat på anusutdragning. Tillsammans med fördröjningen i urinering hjälper de också människor som är benägna att för tidig utlösning.

  Processen består i en tät sammandragning av anusens muskler på inspiration och avkoppling vid utandning. Dessa åtgärder åtföljs av en fördröjning av andning och spänning i musklerna i flera sekunder, antalet repetitioner upp till 20 gånger på morgonen och kvällarna.

  Fördröjd urinering

  Denna teknik utförs med användning av ungefär samma teknik som i den metod som just diskuterats. Urinströmmen fördröjs genom sammandragning av muskelgruppen i prostata. Antalet avbrott justeras gradvis till 30 gånger per tillvägagångssätt. Att regelbundet tillämpa denna typ av träning kan förbättra blodkroppens cirkulation, vilket har en positiv effekt på funktionaliteten.

  Går på skinkorna

  Denna övning är en effektiv laddning för prostatit. Det påverkar positivt det allmänna tillståndet i bäckenmusklerna, låren, främjar deras förstärkning. Tekniken för rörelse är inte svår att utföra, den kan användas regelbundet och intensivt.

  Det utförs sitter på skinkorna, håller ryggen rakt, ben sträcker sig framåt. Från detta initiala tillstånd görs försök att gå fram och tillbaka, och hjälper bara med en vågvåg. Denna gymnastik anses vara den bästa i prostata adenom, återställer styrka.

  Träna på en tennisboll

  Denna typ av gymnastik ersätter i viss mån massage för prostata. Det består i att sitta på bollen i några minuter. Vissa smärta sensioner i perineum och den fysiska ansträngningen som används för att bibehålla balansen ger en fördelaktig masseringseffekt.

  knäböj

  Skillnaden från konventionella sit-ups är exekveringsmetoden. Startpositionen är som följer: benen ligger på axelns bredd, fötterna ser parallellt ut, armarna sträcker sig framåt. Vid inandning börjar vi en långsam och grundig knäböjning. Kroppen är fixerad i det nedre läget i 4-5 sekunder, tyngdpunkten sugs tillbaka till klackarna. Det finns tillräckligt med 3 tillvägagångssätt om dagen 10 gånger.

  pushups

  Det är märkligt att push-ups påverkar prestandan på prostata positivt. Belastningens intensitet beror på den fysiska förberedelsen av personen - de mindre förberedda och äldre kan börja trycka sig från stolen eller väggen.

  Övning "cykel"

  Denna övning är lätt att utföra, så det rekommenderas för personer med svaga buksmuskler och rygg. Det består i att simulera en cykeltur som ligger på ryggen, med benen uppåt uppåt. Förbättrar blodcirkulationen i ländryggsregionen.

  Ben sax

  Ligger på baksidan, börjar de höja benen med något böjda knän. I fotens läge på ett avstånd av 15-20 cm från golvet flyttas benen växelvis upp och ner, ett ben höjs och den andra sänks samtidigt. Antalet rörelser per tillvägagångssätt är inte begränsat.

  En svårare variant av denna övning är dess prestation som ligger på magen. Skillnaden i det här fallet är att benen rör sig i horisontalplanet.

  Back arching

  Denna övning, även kallad en "båt", anses vara en lätt form av den andra varianten av saxfot. Med ett liknande startläge börjar rörelser av huvud, ben och armar samtidigt, böja baksidan. Maximalt antal repetitioner beror på beredskap och ålder av personen.

  Lårlift

  I stående läget, höja långsamt benet tills låret är parallellt med golvet, spänna musklerna i skinkan för att dra tillbaka benet och fixa i denna position i 3-4 sekunder. Upprepa tre gånger 10 gånger per fot.

  Lyft skinkorna

  I den bakre positionen på baksidan med benen böjda vid knäna för att göra en bro - på inhalationen för att böja och lyfta ryggen samtidigt som musklerna i skinkorna och anusen sitter fast. Efter 2-3 sekunder, låt den falla som du andas ut.

  Allmänna fysiska övningar

  Förutom speciell gymnastik kan aktiva fysiska övningar användas som profylax. Jogging, promenader, cykling och ridning är för allmän hälsofrämjande.

  Vandring eller ridning, cykling påverkar positivt den allmänna känslomässiga stämningen hos en person, som har en gynnsam effekt på hälsan.

  Som en effektiv fysisk träning, som stärker alla muskelgrupper i det mänskliga muskuloskeletala systemet, kan man rekommendera att lyfta upp trappstegen. Unga, energiska män har bra träning, en förstärkande effekt, och en positiv effekt på prostatafunktionen ger steg över två steg. Människor utan träning, fysiskt svag och äldre åldersgrupp kan välja ett mjukt rörelseförlopp, vila halvvägs till golvet.

  Som du kan se behöver inte alla övningar speciell förberedelse, mycket tid, specialutrustning. Det viktigaste är att använda dem regelbundet, men tillåter inte överansträngning.

  Kontra

  Även om fysiska övningar som har en gynnsam effekt på prostata körtelens funktioner har också en positiv effekt på personens allmänna tillstånd, är det i vissa fall nödvändigt att avstå från dem. Det rekommenderas att avbryta terapeutiska gymnastikklasser:

  • Vid en kraftig exacerbation, när vila behövs vid hög temperatur;
  • Om trycket hos patienter med högt blodtryck ökar;
  • Om hjärtritmen störs hos patienter med hjärt- och kärlsjukdomar.

  slutsats

  Oavsett hur mycket man berömmer fördelarna med terapeutisk gymnastik, utan ett omfattande tillvägagångssätt och en kombination av fysiska övningar med medicinsk behandling för fullständig återhämtning och återställande av prostatakörteln, är det omöjligt att uppnå. Men det är bäst att förhindra sjukdomen med förebyggande åtgärder.

  Ett sådant sätt är ett regelbundet och balanserat sexliv. Samtidigt är det effektivt inte bara för förebyggande av sjukdomen, men också för dess behandling. Sammandragningen av musklerna i anala och nära prostatakörteln under samlag, och i synnerhet vid utlösningsprocessen, förbättrar blodcirkulationen, ökar tonen i nervcellerna, för att inte tala om en persons allmänna känslomässiga upplyftning.