Huvud
Strömförsörjning

Kegel övar mot prostatit

Nu måste du allt oftare höra om prostata sjukdomar - en körtel i kroppen hos en man som producerar manliga hormoner och är involverad i utsöndring av seminalvätska, förhöjer orgasmiska känslor. Men denna körteln får inte alltid tillräckligt med syre, vilket beror på dess svaga blodtillförsel, vilket medför stagnerande fenomen som kan leda till inflammation.

Profylax av prostatisk inflammation med fysisk ansträngning

Många olika metoder har utvecklats, vilka utförs med syftet med behandling och profylax av prostatit, vilket förbättrar en mans tillstånd avsevärt. Förebyggande åtgärder inkluderar fysisk ansträngning som motverkar bäckenorganens och prostatakörteln stagnation: promenader, inte snabb springning, gymnastik, inklusive morgonövningar, simning och andra övningar.

Faktum! Särskild gymnastik stärker bäckens organcirkulation, ökar prostats muskelton och hjälper också till att öka utflödet av sekretion av seminalvätska.

En speciell uppsättning övningar som syftar till förebyggande och behandling av denna sjukdom, som kallades Kegel-övningen, var mycket populär.

Kegel Gymnastik

Övningar Kegel - en kurs av speciella gymnastiska övningar, som består av sammandragningar av musklerna i anusen. För att förstå vad musklerna behöver fungera är det nödvändigt under den tid då mannen kommer att urinera en kort stund och sedan slappna av.
Gymnastik är att komprimera, och sedan slappna av musklerna, men inte längre under urinering. Först måste du göra tio kortslutningsrörelser från fem gånger om dagen. Gradvis öka antalet tillvägagångssätt till 30, och antalet förkortningar till 150.

Ett exempel på kegelövningar kan ses nedan:

Viktigt! Den främsta fördelen med Kegels teknik är att du kan studera när som helst och när som helst: i transport, på jobbet, medan du arbetar hemma, på en promenad.

Och vad sägs om de där? Fråga skeptiker. Oroa dig inte: de kommer inte märka något. Sådana övningar har en positiv effekt på styrkan.

Gymnastik, som hjälper till att eliminera stagnation i bäckenet

 • Inhalera djupt, uppblåsa buken, håll andan i tio sekunder, då - andas ut och låt luften komma ut ur magen;
 • vinka benen växelvis, medan du står på en fot, upprepa upp till 150 gånger;
 • ben i bredd lika med axlarna, luta växelvis, till vänster, sedan till höger sida upp till femton gånger;
 • hoppa på plats nakna, börja med femtio hopp, gradvis ta upp till tre hundra gånger;
 • försök att sitta i en tvilling (rak) som möjligt;
 • Sitt på golvet, sträcker benen framför honom, framåt, som om man går;
 • Gör sluttningar till benen som sträcker sig framåt, sitter;
 • rulla på en tennisbolls gren, ständigt ökar trycket, varaktigheten av fyra till fem minuter;
 • Övning "björk": ben rakt upp, skinkor upp från golvet, behåll denna position i flera minuter;
 • ligga på magen, riva av extremiteterna i tio till tjugo sekunder från golvet, gör tre gånger;
 • Ta en gummiboll, ligga på den med din mage, rulla på den med kroppen i ungefär fyra till fem minuter;
 • att klippa musklerna i ben och lår när du går, du kan stå upp på tårna, stanna i detta tillstånd i fem till tio minuter.

Allmänna övningar med prostatit

 • Ligga på sängen, häng dina ben, gör övningar som efterliknar cykling, hållbarhet på 2-3 minuter;
 • ligga på ryggen, dra hans ben till hakan, först i sin tur, då samtidigt, gör tio till femton gånger;
 • ligga på ryggen, dra hans ben, böjda på knäna, till magen, späd sedan dem maximalt till sidorna, gör tio till femton gånger;
 • ligga ner på ryggen, sväng tio gånger i "båge" -läget;
 • Stående på böjda ben, bäcken några framåt, andas mage, under inspirationen, korsa palmerna och trycka dem på puben tio eller femton gånger.

Funktioner av övningarna

Tips! Om målet med gymnastik är behandling av prostatit, måste du utföra det med en komplett urinblåsa, du måste göra två tillvägagångssätt. Efter examen ska du kissa om några minuter.

Idrotts klasser för behandling av denna sjukdom har som regel en positiv effekt inte bara lokal, de har en positiv effekt på hela kroppen. Gymnastik för prostata leder till att musklerna blir intensiva. Under genomförandet genomgår järnet en naturlig massage. Detta leder till förbättrad blodtillförsel, accelererad metabolism. Denna fysiska belastning gör att du kan bli av med stagnation i bäckenorganen och prostatakörteln. Nervsystemet sålunda komplexa lugnar. Ökad förmåga att arbeta, stämningen blir bättre, mannen noterar förbättring av välbefinnande.

Kegel övningar: vad är de för och hur påverkar de den manliga kroppen?

Enastående världskända amerikanske läkaren Arnold Kegel, som specialiserat sig på gynekologi, någonstans i mitten av nittonhundratalet kom upp med en egen träningssystem för patienter som på grund av vissa fysiologiska skäl drabbats av en försvagning av bäckenbottenmuskulaturen.

Graviditet och förlossning leder ofta till en betydande utsträckning och försvagning av bäckensmusklerna, vilket orsakar inkontinens och leder också till brist på nöje under sex. Denna patologi förvärrar signifikant kvinnans livskvalitet, vilket negativt påverkar hennes psykologiska tillstånd.

Att vara professor i medicin Dr. Kegel utifrån sina egna observationer utvecklade han sitt mycket effektiva övningssystem som syftar till att öka tonen i bäckensmusklerna.

Sådana övningar förbättrar signifikant muskelns elasticitet i kvinnans intima zon. Som ett resultat glömmer kvinnor problem med urinering och kan njuta av sex igen.

Efter en viss tid efter Dr. Kegels död jämförde forskarna strukturen i muskelsystemet i bäckenregionen hos män och kvinnor, varefter de drog slutsatsen att de är extremt lika.

Baserat på detta föreslog de att Kegel övningar för män är lika effektiva som för kvinnor.

Övningar för att stärka bäckensgolvets muskelsystem, som Kegel föreslagit, hjälper helt männa till att hantera sina sexuella problem som orsakas av olika faktorer. Regelbunden användning av sådana övningar hjälper män att uppnå positiva resultat samtidigt på flera områden.

Användbara effekter

De flesta män som övar dessa övningar observerar sådana positiva effekter som:

 • en kraftig erektil funktion som inte minskar under hela kön;
 • mer livlig orgasm, kännetecknad av en längre varaktighet och ett kraftfullt emotionellt flöde;
 • kontrollerad ejakulation, vilket hjälper till att förlänga samlag
 • längre samlag, lyfter status för en man i kvinnans ögon;
 • snabb återhämtning efter orgasm, vilket gör att du kan utföra flera sexuella handlingar i rad med en kort viloperiod
 • profylax av prostataadenom, prostatit och hemorrojder på grund av förbättrad cirkulation i bäckenregionen.

Hur påverkar Kegels träningssystem den manliga kroppen?

Membran på bäckens botten är en muskelkorsett av den strålliknande strukturen som täcker hela bäckens hålrum och stöder organen i den.

Huvudmuskeln i detta område är den pubic-coccygeal muskeln. Den har fått ett sådant namn eftersom det härrör från pubicområdet och slutar i coccyxregionen.

Hon är ansvarig för funktionen av element i genitourinary system av män. Tack vare hennes arbete kan en person kontrollera urinering, avföring och erektion.

Lobkovo-coccyge muskeln är ansvarig för normal fyllning av blodet i penisens cavernösa kroppar, tillsammans med en snabb överlappning av kärlen. Detta är nödvändigt för att erektionen ska vara långvarig, stabil och avslutad endast efter en direkt utlösning.

Med försvagningen av den pubic-coccygeal muskel som ett resultat av en stillasittande livsstil, det finns en effekt av att försvaga cirkulationsprocessen, vilket leder till en svag erektil funktion. Med en svag pubic-coccygeal muskel kan utflödet av blod från penis inträffa när som helst, vilket säkert inte kan påverka en psykologisk tillstånd hos en man.

Kegel övningar för män, vars fördelar är obestridliga, tillåter på relativt kort tid att tona den pubic-coccygeal muskel, som senare hjälper en man att kontrollera erektion processen, dess längd och intensitet.

Dessutom, laddning Kegel för män gör det möjligt att inte gå på toaletten för urinering längre genom att förbättra kontrollen av blåsan.

Kegelövningar för män med prostatit, adenom och erektil dysfunktion behöver inte nödvändigtvis ske under urineringsprocessen, men det enklaste sättet att känna målmuskulärens arbete är när du går på toaletten för ett litet behov. Du behöver bara klämma urinen och då kommer du att kunna känna muskelarbetet.

Kegel övningar för män

För att lära känna Kegels metod, övningar hemma för män, är det först nödvändigt att ta reda på exakt var den pubic-coccygeal muskeln är belägen.

Det finns två effektiva metoder för att känna funktionen av den pubic-coccygeal muskeln:

 • Vid urinering är det nödvändigt att stoppa denna process, alla ansträngda muskler och kommer att vara en pubic-coccygeal muskel. Vissa män kan inte ens utföra en så enkel uppgift. I sådana fall är det nödvändigt att träna för att blockera urinen, eftersom det kan anses vara en slags förberedande träning innan man använder Kegel-övningar för män.
 • vid uppkomsten av en erektion måste du försöka flytta penis upp och ner. Sådana rörelser måste göras exakt av bäckens muskler och inte av studsande och svängande.

Efter förståelse av de grundläggande principerna för arbetet med denna muskel, är det nödvändigt att börja minska det, vilket kommer att bidra till att snabbt känna de inre muskelkontraktionerna som måste reproduceras i Kegel-metoden för män.

Förstärkning av bäckenets muskelkorsett

De mest populära Kegel övningarna för män efter prostataavlägsnande, med prostatit, adenom och andra störningar i sexuell funktion:

 1. smidigt spänna muskeln med en andra fördröjning vid tiden för störst stress, följt av en slät avkoppling. I de inledande stadierna av träning bör en repetition ta ungefär tre sekunder, efter ett tag borde det komma till tjugo sekunder. Om det inte finns någon stopur hemma så kan du bara räkna långsamt till tjugo. Antalet upprepningar ska vara från tio med en jämn ökning när du tränar till femtio. Antalet tillvägagångssätt per dag kan variera från två till fyra. Du kan växelvis utföra rytmiska och övningar med en paus
 2. belastning och slappna av målmuskeln i en rytmisk stil. Det är nödvändigt att utöva maximal ansträngning utan långa pauser och stopp. I början är tio eller femton repetitioner tillräckligt. När du tränar, kan antalet repeteringar smidigt sättas till hundra. För dagen är det rekommenderat att utföra tre tillvägagångssätt med små mellanrum för vila;
 3. Först spänner muskeln långsamt, varefter det finns en andra fördröjning och ännu mer spänning, en andra fördröjning och lite mer spänning. Avkoppling är liknande i ett stegvis sätt med små sekunder av fördröjning. Det är nödvändigt att sträva efter att öka spänningarna och spänningen i muskeln till fem eller sex. I det här fallet kommer tillvägagångssätt för tio till tolv upprepningar att vara mer än tillräckligt. Eftersom denna övning för män är mycket svår, behöver den utvecklas efter de två första. Efter att ha uppnått en hög nivå av träning kan du börja utföra alla tre övningarna i komplett komplex.

Några viktiga aspekter av att utföra kurativ gymnastik

Gymnastik Kegel för män efter borttagning av prostata, med adenom och prostatit ger en positiv effekt endast med regelbunden utförande. De första positiva resultaten observeras endast efter en och en halv månad regelbunden träning. En sådan långvarig uppnåelse av den terapeutiska effekten förklaras av det faktum att musklerna har en egenskap att växa länge.

Att utföra Dreg Kegels övningar bör styras av några mycket enkla rekommendationer som gör att du kan träna målmuskeln:

 • det är nödvändigt att andas in hela bröstet, andas in med ansträngning och utandning under avkoppling, vilket hjälper till att mätta muskelceller med syre och öka träningens övergripande effektivitet.
 • det är nödvändigt att ständigt byta utställningsplatsen för övningar och ställningar, detta kommer att diversifiera träningsprocessen och skapa ytterligare stress för bättre tillväxt och utveckling av den utbildade muskeln;
 • Spänningen bör endast sträcka sig till den pubic-coccygeal muskel och inte till det omgivande området.
 • När du behärskar övningskomplexet och börjar med regelbundet utförande måste du glömma tvångsöverlappningen i urinväggen vid urinering, eftersom det kan leda till stagnation av urin och uppkomsten av inflammatoriska processer.

Tongkat Ali Platinum är ett biologiskt aktivt tillsats för ökad potens. Med rätt tillämpning kommer verktyget att öka sexuell lust och glömma problem i den intima sfären.

En annan effektiv örtberedning för ökad potens är Spemann. De effektiva komponenterna av läkemedlet påverkar kvaliteten och varaktigheten av samlaget.

Eretonapparaten verkar på inflammerad prostata genom pulser av elektrisk ström, vibration och magnetfält. Med sin hjälp kan du bli av med prostatit och förbättra erektilfunktionen.

Kegel övningar med prostatit

För att påskynda återhämtningen för många män är bra för prostatit övningar Kegel. De är ett komplex för att träna musklerna i perineum, vilket hjälper till att klara av sexuell impotens, sjukdomar i det genitourära systemet och ändtarmen. Ursprungligen utvecklades de för kvinnor, men senare blev det klart att de kan ansöka och representanter för det starkare könet. Med den regelbundna utförandet av uppgiften är det möjligt att eliminera symtom på sjukdomen, öka styrkan, förhindra komplikationer. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du använder övningarna korrekt, till vilka de passar mest och till vilka det är kontraindicerat att tillämpa dem.

Lite om prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, som oftast finns hos äldre män. På 50 år kan nästan varje sekund medlem av starkare kön hittas, med ålder ökar sannolikheten för att bli sjuk bara i ökningen. Orsakerna till patologin är:

 1. Sedentary livsstil
 2. Långt avhållande eller för aktivt sexliv
 3. Fel i hormonell bakgrund
 4. Felaktig kost
 5. Rökning och alkoholmissbruk
 6. Underkylning, trauma

Sällan händer det att i prostata vävnaden tränger igenom de patogena bakterierna som börjar inflammatoriska processer. De kan komma i urinväggen med oskyddad sexuell kontakt. Ofta händer något annat - mikroorganismerna kommer från andra system i kroppen, där de orsakade infektionsfokus, eller var en del av den vanliga mikrofloran, men i körteln började inflammation.

Av utvecklingsskäl är prostatit uppdelad i stillastående och bakteriell. Med sjukdomsförloppet är det vanligt att klassificera som akut och kronisk, separat särskiljande av den asymptomatiska formen.

Symtom på prostatit är störningar av erektil funktion och urinering, tk. Kroppsaktiviteten är kopplad till dessa processer. En man kan uppleva smärta i ljummen och perineum, medan han går på toaletten, ejaculation. Det finns en försvagning eller total frånvaro av erektion, en minskning av sexuell lust. Patienten kan få en hög temperatur om inflammationen når en stor storlek.

För att behandla sjukdomen användes en rad olika tekniker, bland vilka den viktigaste anses läkemedelsbehandling. För det andra är fysioterapi, och efter det, en stor roll i återhämtningen av fysiska övningar. Kegel övningar för män med prostatit är en av sorterna i sista stycket, de rekommenderas att använda inte bara för behandling, men också för förebyggande både före och efter sjukdomen. Mer om den här tekniken nedan.

Arnold Kegels teknik

Arnold Kegel är en amerikansk gynekolog som 1952 utvecklat en uppsättning övningar som senare blev känd som "Kegel övningar". Deras mål är att träna musklerna i perineum, särskilt i starkare könet - bäckenbottenmuskulatur, som är ansvarig för de rytmiska sammandragningar under utlösning och orgasm. Det ligger mellan testiklarna och anusen, dess studie möjliggör:

 • Utför profylax av urogenitala patologier
 • Stärka styrkan genom att förbättra blodcirkulationen
 • Förbättra känslan under orgasmen
 • Att justera hormonell bakgrund
 • Förbättra utlösningskontrollen

Indikationer för uppgiften kan vara bristen på en konstant partner, överviktig, lågaktivitetslivsstil. För att börja arbeta med Kegel övningar för män för behandling av prostatit, måste du hitta i din kropp pubic-coccyx muskel. Det rekommenderas att göra detta på två sätt:

 1. När du besöker toaletten i mitten av urinering, försök att stoppa jeten plötsligt. Efter det, fortsätt det
 2. Under erektion, försök att göra studsande rörelser av sexuellt organ

Den muskeln, som stammar i båda fallen, är nödvändig för oss. För att uppnå ett bra resultat bör träning göras regelbundet och försök att ge dem tid inte en gång om dagen, men hela dagen.

Komplex av övningar

Tänk på vilka specifika uppgifter som gäller Kegel övningar. Innan träningen börjar, är det önskvärt att värma upp lite, för Effekten av träning efter träning är något högre. För att börja, är det nödvändigt att stoppa en ström av urin vid varje vandring på en toalett - för det första orsakar detta även svårigheter för många män. För första gången kan denna åtgärd till och med orsaka lite smärta, det här är en normal reaktion. Om det inte går och efter ett par dagar är det värt att se en läkare.

När den första uppgiften är behärskad kan du fortsätta till komplexet själv. Testimonials om Kegel övningar med prostatit visar vanliga män att de verkligen arbetar och hjälper till att hantera sjukdomen. Utför dem i följande ordning:

 • Stå rakt upp, benen är lite spridda. Försök samtidigt sträcka LK-muskeln och anusområdet i 5 sekunder. Koppla sedan av i samma tid och upprepa övningen. Gör 10 repetitioner, varefter komplexet kan upprepas efter ett par timmar (det borde finnas 2 tillvägagångssätt per dag och det är bättre att dela dem med en paus). Var försiktig så att du inte spänner i magmusklerna, över tiden ökar spänningen till 15 sekunder
 • Nästa - i samma position, klämma bara den pubic-coccygeal muskeln, samtidigt som han håller andan. Efter några sekunder andas lätt och dra åt bäckenet ännu mer, och håll andan igen. Andas nu ut den sista luften och dra muskeln så mycket som möjligt och håll andan igen. I denna position spendera du ca 10 sekunder, varefter du kan koppla av och slutligen andas. Upprepa 5 gånger
 • Nu lägger vi oss på ryggen och benen böjer sig vid knäna, utan att lyfta fötterna från golvet. Krama musklerna i anus och LK samtidigt så hårt som möjligt tills det blir omöjligt att tolerera. Koppla av och upprepa 10 gånger.

När träningsnivån ökar kommer det att bli möjligt att utföra de första 2 övningarna inte bara hemma utan också på någon annan plats, medan du sitter eller står - på jobbet, i köen etc. En av de svåraste att utföra övningar kan kallas detta: Lägg på en rejäl sexuell kropp en liten handduk som väger den. Därefter krävs det att man kastar rörelser och försöker höja en sak så högt som möjligt. För att göra det ännu svårare, kan du blöta en handduk.

De första resultaten kommer att synas efter en månad träning, om inga framsteg observeras under denna tid är det värt att återigen kontakta läkaren. Om du inte förstår några aspekter av uppgifterna kan du se en video av Kegel övningar med prostatit på Internet. En av dem presenteras nedan, här förklarar doktorn i detalj hur och vad man ska göra för att inte skada dig själv.

Kontraindikationer till metoden

Kegelövningar kan inte kallas fullvunna fysiska övningar, tk. Det finns inga aktiva åtgärder - svängande ben eller händer, klackar etc. Trots detta kan fördelarna med dem överstiga det positiva inflytandet från många andra. Inte alla patienter kan tillåtas använda dem, kontraindikationer till dem är:

 1. Perioden efter avlägsnande av prostatakörteln. det kan finnas en förvärring
 2. Den mycket långa perioden av förvärring av prostatit, med honom ligger patienten i vila
 3. Purulent prostatit eller närvaron av stenar i prostata. I det första fallet kan en påse med pus sönder, på grund av vad sårvätska sprider sig till alla vävnader, kan även komma in i blodomloppet och orsaka blodförgiftning. I det andra fallet kommer utförande av uppgifter inte att ge stora smärtor

Innan du börjar gymnastiken, var noga med att konsultera en läkare, du kanske vill börja med ett annat komplex - andas eller besöka en prostata massage, som har liknande positiva effekter.

Kom ihåg att Kegel övningar mot prostatit utförs korrekt utan smärta. Samtidigt kan du inte starta dem med så många repetitioner som anges i artikeln. Du kan komma till dem gradvis. hos vissa människor är muskelutbildningen mycket låg.

För att förbättra sina chanser att återhämtningen till de män som står med Kegel övningarna utföra vanliga övningar - knäböj, sparkar magiker, som körs på plats "Björk" och "Sax". Det är också värt att börja äta en balanserad kost, ge upp dåliga vanor och ha ett vanligt sexliv. Den senare spelar en mycket viktig roll, för bara med det elimineras stagnation av seminalvätska, medan blod och lymf kan sprida fysisk träning.

Kegel övningar för en hälsosam prostata

Korrekt behandling av prostatit bör vara omfattande. Det är inte bara piller, kostförändringar och fysioterapiprocedurer, men speciellt valda gymnastik. Kegels övningar för prostata är vad som kan göra ett viktigt bidrag till läkningsprocessen.

Innehållet i artikeln

Några ord om Kegel övningar

De skapades av en amerikansk gynekolog av tyskt ursprung, först för kvinnor. Senare tänkte doktorn på människors hälsa och utvecklade ett speciellt komplex för det starkare könet med prostatit. Idag har nästan alla kvinnor hört eller försökt minst en gång för att göra sådan gymnastik. Ladies denna komplexa hjälper till att träna musklerna i höfterna, stärker musklerna i slidan, som så småningom leder inte bara hälsa, men också harmoni i sexliv par.

Tyvärr är den viktigaste typen av fysisk aktivitet hos män oftast likgiltig, men den diagnostiserade "inflammationen i prostata" förändrar allt. Män med prostatit försöker fånga något halm för att rädda människors hälsa. Kegelövningar kan användas mot prostatit, och de kan till och med hantera komplikationer - prostata adenom och cystit.

Fördelar med övning

Vad ger Kegels övningar till en man:

 • ökar tonen i musklerna i alla organ i det lilla bäckenet;
 • blodcirkulationen förbättras väsentligt
 • bidra till förbättring av styrkan
 • hjälpa en man att reglera varaktigheten av samlag och, vid behov, förlänga det till det ögonblick som partnerens orgasm
 • minska sannolikheten för utveckling och hjälp vid behandling av hemorrojder, eftersom rektum ligger direkt ovanför prostatakörteln.

Allt detta är i slutändan mycket användbart vid behandling av prostatit och adenom. Hane prostatakörteln kommer att stärkas, dess funktion kommer att återställas. En separat bonus kan anses vara brist på nödvändighet i ett gym och en speciell tränare, vilket innebär att en sjuk man helt enkelt inte har någon anledning att skjuta upp återgången till hälsa och aktivt liv.

Förresten! Kirurger rekommenderar starkt att utföra Kegelövningar före operationen av adenomektomi och prostatektomi. Detta gör det möjligt att skicka det postoperativa återhämtningsstadiet snabbare och skydda mot återfall.

Komplex av övningar

Övningar utförs verkligen bättre i ett komplex, eftersom effekten med uppvärmda muskler är mycket högre. Om så önskas kan du växla och ändra sin sekvens.

 1. Stå upp, bena isär, axelbredd isär. Försök att minska samtidigt pubic-coccyx muskel och anus muskler. Håll dem i spänning så länge som möjligt. Att slappna av i 5 sekunder. I ett tillvägagångssätt måste du göra denna övning 10 gånger. På en dag bör sådana tillvägagångssätt vara minst två. För att träningen ska kunna bli effektiv måste du övervaka muskelspänningen. Musklerna i pressen, skinkorna och låren kan inte användas.
 2. Startpositionen är densamma. Det är nödvändigt att pressa pubic-coccyx muskeln och samtidigt hålla andan i några sekunder. Du kan göra en lätt utandning. Efter 4-5 sekunder, kläm muskeln ännu mer och håll andan igen. Enkel utandning. Krama muskeln så mycket som möjligt och andas inte in. I detta tillstånd måste du stå i 10 sekunder. Nu kan du koppla av och andas in i luften. Detta är en mycket effektiv övning för prostatit. Det fungerar inte bara på det små bäckens muskler. På grund av fördröjningen i andningen ökar volymen av lungorna och blodet börjar komma in i kroppen med ökad hastighet. Att hålla andan hjälper också att förbättra musklerna i bukhålan och hos män med prostatit vanligtvis med dessa stora problem.
 3. Utgångsläget ligger på baksidan. Benen ska pressas i knäna, inte riva av golvet. Vidare blir övningen variativ. Huvudåtgärderna kan tas både från övning 1 och från övning 2. Det vill säga att du kan knippa pubic-coccyx muskeln samtidigt med musklerna i anusen vid tiden tills det blir omöjligt. I det andra fallet måste du träna med en fördröjning av andningen.

De två första övningarna en man kan utföra var som helst. För att göra detta behöver du inte ens behöver vara hemma, i själva verket fördela själv några minuter av hälsa utan användning av möjliga sportutrustning och på arbetsplatsen. Var inte generad av kollegor, de kommer inte märka någonting. Den tredje träningen är för huset. En man kan kombinera trevliga saker med nöje och utföra övningar medan man tittar på tv.

När ska man utföra Kegel övningar

I allmänhet finns det inga förbud här, men det är bättre att vänta 1-2 timmar efter att ha ätit. Så, du kan utföra övningar på morgonen, vid vakning. Detta kommer att göra det möjligt för kroppen att muntra upp och anpassa sig till ett fungerande humör. På kvällen är det bättre att utföra sådan gymnastik 2-3 timmar före sänggåendet.

Ytterligare rekommendationer

Alla övningar med prostatit bör utföras utan smärta. Gör inte omedelbart det maximala antalet repeteringar. I början är det viktigt att förstå tekniken korrekt. Detta kommer att vara mycket mer användbart än att upprepa gymnastik med felaktiga åtgärder. Dessutom är musklerna hos en man med prostatit försvagad, och med tung belastning under de första dagarna kan överbelastningen uppstå.

Antalet övningar i varje tillvägagångssätt bör gradvis ökas. Det maximala antalet i metoden, som kallas läkare - 20. Sträva måste se till att stärka musklerna Kegel regelbundet övningar under dagen. Med andra ord, göra några ansatser på morgonen och glömma gymmet på kvällen - inte är önskvärt. Det är bättre att göra 3 tillvägagångssätt med avbrott efter ca 8 timmar från det sista.

Övning "Retention av urin"

Detta är en annan övning Kegel, men det utförs inte med resten av gymmet, men bara på toaletten, när en man vill urinera. Effektiviteten av urinretentionen är bevisad i många länder.

Så under urinering måste en man hålla kvar urinflödet med hjälp av musklerna, stå i några sekunder och slappna av dem igen. Om det händer måste du öva mer. Här är bäckensbottens muskler ansvariga för blodtillförseln till flera organ på en gång. Spänningar av muskler som en man kan känna, om han under en fördröjning lägger handen på området ovanför pubicområdet.

Gradvis träning behöver vara komplicerad. Urinfördröjningar för en handling av urinering bör vara något, även om träningen kan utföras även efter att blåsan töms. Läkare ringer numren från 10 till 20.

Om en man med prostatit fall av falska önskningar i en toalett, kände han ingen tömning av urinblåsan, och under urinering, var han i smärta, Kegel övningar för inflammerad prostata, förändrades allt.

Gradvis kommer antalet resor till toaletten att minska, och för varje handling av urinering kommer allokeras betydligt mer än tidigare, mängden urin.

Specialister vid University of California i San Francisco, ens trodde att varje människa till fullo kan återta kontrollen över sin blåsa på bara 6-12 veckor, om han regelbundet skulle utföra Kegel övningar för urinretention.

Kontraindikationer för övningar

Med det överflöd av användbara recensioner finns Kegels övningar och kontraindikationer tillgängliga. De kan inte utföras med "kronisk bäckensmärksyndrom" och kronisk prostatit. Anledningen till detta är följande. Muskelspänning leder ibland till irritation av nerver i prostatakörteln och bäckenbotten. Om man tidigare kände smärta svagt, efter att gymnastikupplevelser i detta område blivit mycket starkare. I detta fall är gymnastikens prestation kontraindicerat. Kanske kan träningen återställas efter en tid.

Kegels gymnastik utförs även uteslutande på en tom blåsan. Det finns två punkter här. Först, för att minska bäckens golv, om du vill urinera mycket svårt, och ännu mer - en sjuk man. För det andra, med så lång avskräckning av urin, tillsammans med gymnastik, expanderar urinläkaren. Om arten av sjukdomen är smittsam kan bakterierna stiga högre, komma in i blåsan och därmed orsaka blåsor.

I allmänhet är dessa kontraindikationer inte så allvarliga, och de berör ett mycket begränsat antal män. Entusiastiska recensioner från patienter med prostatit kan hittas mycket mer. Och givetvis måste alla företag nödvändigtvis samordnas med läkaren och under hans överinseende.

Hur Kegel övningar för män utförs

Gymnastik med hjälp av Kegels metod för män hjälper till att stärka bäckens muskler, förbättrar deras flexibilitet. Övningar förbättrar blodcirkulationen i könsorganen och bäckenorganen. För träning krävs inga extra enheter och de kan utföras både hemma och på annat ställe.

vittnesbörd

Övningar för män rekommenderas:

 • För förebyggande och behandling av hemorrojder. Med rätt näring och träning återställs funktionen av muskler och kärl i anus, vilket lindrar sjukdomens svårighetsgrad, minskning av hemorrojder och upphörande av blödning.
 • Efter operation på prostata. Komplexet hjälper till att stärka musklerna efter operationen, det venösa blodutflödet och dess normala cirkulation återställs.
 • Förbättrad kontroll av urinering. Efter träning förstärks bäckens golv, vilket gör att du kan bli av med symtomen på enuresis.
 • Med inkontinensfeces. Behandlingsgolvets muskler stärks, kontrollen återställs.
 • För förebyggande och behandling av prostatit. Träning hjälper till att förbättra cirkulationen i bäckenorganen, vilket förhindrar stagnation, vilket är den främsta orsaken till prostatit.
 • För att förbättra erektionen. Träning påverkar och stärker musklerna som är ansvariga för mekanismen för utseende av en erektion, och förbättrar fyllningen av könsorganens blodkärl. Efter ett komplex av träningar försvagar inte erektionen under hela sexuellt intyg eller handlingar.
 • Att öka tiden för samlag. Om övningarna utförs på rätt sätt förbättras möjligheten att kontrollera ejaculationsprocessen, vilket förlänger processen för sampolymerisering.
 • För att stärka orgasmen. Kön på könsorganet blir känsligare och vid tidpunkten för utlösning uppnås en ljus, kraftfull orgasm.

Korrekt träning

Kegelövningar utförs enkelt, under alla förhållanden och med korrekt resultat av kontraindikationer.

Lobkococcyge muskel

Motion Kegel syftar till träning och förstärkning av pubic-coccygeal muscle (LC). Denna muskel är mellan testiklarna och anusen. Du kan känna det på följande sätt:

 • Vid urinering måste du göra ett försök att helt stoppa strålen. Den muskeln, som stramar, stoppar urinprocessen och är föremål för träning.
 • Med en upphetsad penis behöver du göra penisflyttningen med hjälp av muskelspänning. Samma pubic-coccyge muskel är ansvarig för denna rörelse.
 • I penisens avslappnade tillstånd, rör fingrarna på platsen bakom pungen. Krama de inre musklerna, som när du stoppar urinering. De muskler som är ansvariga för denna åtgärd kommer att känna fingrarna. Om du tittar på den här tiden i spegeln kan du se att penis och testiklar rör sig lite.

Utförandeknik

 1. Kontroll av muskelvävnad. Torka försiktigt muskeln, vänta tre sekunder och slappna av också långsamt. Upprepa 10 gånger. Perioden för muskelkontraktion bör vara lika med viloperioden. Om träningen utförs för första gången kan du ligga ner och börja med 5 olika sätt, vilket ökar antalet repetitioner.
 2. Uthållighetsträning. Maximal komprimera LK-muskeln och försök att behålla det här läget så länge som möjligt. Börja med 3-5 sekunder och 5 repetitioner, gradvis ökning av träningens varaktighet till 20 sekunder och 50 repetitioner. Med lätthet av träning och frånvaro av obehag kan du öka tiden och antalet repetitioner.
 3. Hiss. Lätt spänna LC-muskeln i 3-5 sekunder, kläm muskeln med stor ansträngning samtidigt, då ännu hårdare och så vidare tills maximal spänning. Efter att ha uppnått maximal kompression, slappna av muskeln gradvis. Försök att dela spänningen med 4-6 intervaller. Börja med ett minimum antal repetitioner, gradvis öka dem.
 4. Snabb muskelton. Stam och koppla av LM-muskeln i snabb takt. Börja med 10 kompressioner, under träningspraxis, vilket ger antalet repetitioner till 100. Det korrekta utförandet kommer att indikera penisens ryckning.

Övningar kan utföras antingen individuellt eller kollektivt i en godtycklig sekvens.

Grundregler

 • Vid övningar bör särskild uppmärksamhet ges vid andning. Andning görs med muskelspänning, utandning vid avslappning. Andas hela bröstet för att helt mätta blodet med syre.
 • Under träning bör endast den pubic-coccygeal muskeln delta. Andra muskler bör inte vara inblandade.
 • Övningar bör utföras regelbundet, helst - dagligen tre gånger om dagen.
 • Gymnastik utförs med en tom blåsan.

Att avbryta strålen under urinering bör inte göras ofta för att undvika problem med stagnation av urin och urinblåsan.

Effekt och feedback

Övning kan utföras i vilken hållning som helst, medan du går, står, ligger och sitter. Träning kan utföras obemärkt av andra på jobbet, i husets bil.

Effekten uppnås med regelbundna övningar under perioden från 2 veckor till 6 månader. Enligt de intervjuade männen som har utbildats enligt Kegels metod uppträder bättre kontroll över urinering efter 30 dagar. I sexuellt liv såg mer än 75% av de svarande på cirka 3-6 månader.

Kegel övningar i behandlingen framgångsrikt används för profylaktiska och terapeutiska syften, olika sjukdomar i urin- och bäckenorganen, men för att uppnå ett positivt resultat måste vara konsekvent och uthållighet.

Kegel övningar - en effektiv metod för terapeutisk gymnastik

När det finns en karakteristisk symtomatologi av inflammation i prostata, måste du omedelbart göra en tid för en läkare. Patologi kan behandlas snabbt och effektivt i början, när sjukdomen utvecklas till ett kroniskt stadium, kan läkningsprocessen dra i många månader. Det är värt att notera att de inflammatoriska processerna i prostatakörteln är väl mottagliga för komplex behandling. Detta inkluderar medicamentbehandling, traditionell medicin, fysioterapi och gymnastik. Vi kommer att överväga det sista behandlingsalternativet, i synnerhet Kegel övningar med prostatit. Detta är en av de mest effektiva metoderna för terapeutisk gymnastik, som är tillämplig som en profylax eller behandling för alla stadier av sjukdomen.

Allmän information

Arnold Kegel är en känd gynekolog från förra seklet som bodde i Amerika. Som en av de ledande experterna på hans område utvecklade doktorn en teknik som hjälpte kvinnor att hantera problemet med urininkontinens. Sådan gymnastik hade en positiv inverkan på genitourinary systemet som helhet.

Efter ett tag började Kegels övningar användas i prostatit och adenom.

Rötterna från denna teknik tas från den antika öst, där de användes för att förbättra energi och allmän föryngring av kroppen. Observera att det inte finns kontraindikationer för att utföra gymnastik, men du bör strikt dosera belastningen. Om det är obehag, smärta eller försämring, måste du sluta träna och samråda med en specialist. Det är möjligt att det finns ett problem i det genitourära systemet som du inte misstänker.

Gymnastiken är ganska enkel, så det är ganska tillämpligt hemma och till och med på jobbet. Allt som krävs av dig:

 • Önskar att lösa problemet.
 • Regelbundenhet av lektioner.

Kärnan i lektionerna

Kegelövningar för män med prostatit syftar till att eliminera stillastående fenomen i adenom och förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen. Målet med gymnastik är att stärka den pubic-coccygeal muskel som ligger mellan anus och pungen. Sådana övningar rekommenderas inte bara för patienter som lider av prostatit men också för personer som är i riskzonen:

 1. Drivrutiner.
 2. Kontorsbyråer.
 3. Programmerare.
 4. Bankanställda.

I allmänhet är medborgare som leder en passiv (stillasittande) livsstil.

Om du regelbundet utför kegel gymnastik för män med prostatit, kan du inte bara bli av med patologin för alltid.

Läkare säger att Kegel massage hjälper till att förhindra impotens, förbättrar erektion, fungerar som en utmärkt profylax för hemorrojder och förbättrar ejakulation.

Man tror att Kegel-komplexet med prostatit förbättrar hjärnaktiviteten och lindrar nervspänningen, men direkt bevis på detta har ännu inte lämnats in.

Utförandeknik

Hur behandlar Kegel motion prostatit? Allt är enkelt nog: du måste tona musklerna i det lilla bäckenet, i synnerhet den pubic-coccyx-muskeln. Detta kan göras med två övningar:

 • Minskningar av den urogenitala kanalen.
 • Klemning av sfinkteren.

Dessa rörelser liknar dem som vi utför, hindrar avföring eller avbryter urinering. Så, Kegels övningar mot prostatit ser så här ut:

 1. Skär dessa muskler och fixa dem i denna position i 10 sekunder och slappna av. Antal upprepningar: 10-15 gånger.
 2. Böj pelvisets membran vid maximalt tempo. Antalet upprepningar är obegränsad - det beror helt på patientens individuella egenskaper.
 3. Alternativt komprimera kanal urinrör och anus.
 4. Slumpmässigt stoppa flödet vid urinering.

Med en sammandragning av musklerna, glömmer vi inte andningen: ansträngd - inandad, avslappnad - utandning. Försök att inte använda musklerna i buken och skinkorna. Förtvivlan inte om du inte kan sträcka rätt muskler omedelbart: Kegel med prostatit kräver vissa färdigheter. Dessutom måste musklerna lära sig hur man hanterar.

Nybörjare rekommenderas att utföra 10-15 stycken tre gånger om dagen. Efter att ha lärt sig att kontrollera din kropp kan antalet repeteringar ökas till 30-50 gånger om dagen.

Med prostatit fungerar inte Kegels gym direkt: det kan ta upp till 30 dagar innan ett positivt resultat ses. Det viktigaste är inte att avbryta lektionerna.

Ytterligare övningar

Kegel med kronisk prostatit, väl går i samband med andra övningar som hjälper till att eliminera trängsel i bäckenorganen. Låt oss överväga det grundläggande komplexet:

 • Djup andning, blåsa upp magen, fixa i 15 sekunder och andas ut.
 • Utför stretchning (tvilling) så mycket som möjligt.
 • Momentliga rörliga fötter. Maximalt antal repetitioner är 150 gånger.
 • Hoppa på plats. Övningen börjar med 50 repetitioner, då kan antalet hopp gradvis ökas till 250-300.
 • Sitter på golvet, utför lutningen av kroppen till fötterna.
 • Ligga ner på buken, utför en avdelning av övre och nedre extremiteter från golvet. Lås positionen i 15-20 sekunder. Det rekommenderas att upprepa träningen tre gånger.
 • Rulla med din mage på den stora bollen (fitball), i tre till fem minuter.
 • Massage skrotet med en tennisboll, som gradvis ökar intensiteten. Varaktigheten av en sådan massage får inte överstiga fem minuter.

Detta komplex är ganska genomförbart hemma. Det viktigaste är en önskan att bli av med manliga problem.

slutsats

Gymnastik Kegel för män med prostatit, är klart ett effektivt verktyg för att bekämpa patologi.

Överstråla emellertid inte kroppen och ge omedelbart hög belastning - detta kan förvärra det aktuella tillståndet.

Med träningsfrekvensen kan du lösa problemet med frekvent urinering, aktivera blodcirkulationen i det lilla bäckens organ och eliminera stillastående fenomen. Dessutom kommer sådana övningar att bidra till att öka samlagets varaktighet och förbättra kvaliteten på spermatozoas ejakulation och rörlighet.

Observera att övningar på Kegel med prostatit, antydan och andra behandlingsmetoder. Därför är det nödvändigt att strikt följa alla recept från den behandlande läkaren. I det här fallet kommer den positiva dynamiken inte ta lång tid.

Kegelövningar - ett effektivt sätt att förebygga prostatit

I vilken sjukdom som helst, den mest effektiva komplexa terapin. Det ska bestå av medicinska komponenter som påverkar de olika kopplingarna i patogenesen och fysiologiska förfaranden. Akut eller kronisk prostatit är inget undantag.

Denna uppsättning fysiska övningar är utformad för både män och kvinnor. Det syftar till att stärka bekkenbottens muskler. Kegelövningar för män med prostatit har en positiv effekt på symptomlindringen och är också ett utmärkt förebyggande av dess manifestation.

För att förstå varför de är så effektiva behöver du förstå prostatitens patogenes.

De främsta orsakerna till prostatit

Den främsta orsaken till prostatit är stagnationen av blod i det lilla bäckenet. Detta leder till en försening i frigörandet av patogena mikroorganismer och en försvagning av lokalt immunförsvar. Långt blodflöde tillåter bakterier att bosätta sig i prostatakörtlarna, som kom in i orgelet genom hematogena vägar (oftast från tjocktarmen). Därefter uppstår multiplikationen av patogena mikroorganismer, eftersom immuniteten inte reagerar på något sätt för den utländska miljön och inte ger ett svar.

En akut process av inflammation i bindväv i prostatakörteln utvecklas. Det ökar i volymer, vilket förvärrar ett sexuellt liv hos en man, stör det normala utflödet av seminalvätska, och blockerar också den prostatiska delen av urinröret.

Detta medför stora problem med urinering. Och främjar också retrograd utveckling av inflammatoriska sjukdomar i njurarna och urinblåsan.

Till stagnation av blodflödet i det lilla bäckenet resulterar följande orsaker:

 • En stillesittande livsstil;
 • Brist på aktiv vila;
 • Missbruk av snabbmat och feta livsmedel;
 • Alkoholmissbruk
 • Skadliga vanor i form av rökning och narkotikamissbruk
 • Instabila sexuella relationer;
 • Brottning eller abrupt upphörande av utlösning;
 • Sexuellt överförda infektioner.

Effekt av övningar

Gymnastik Kegel för män med prostatit hjälper till att klara sig snabbare med den smittsamma processen. Eftersom förbättrad blodflöde kan du stärka kroppens immunsvar. Tränade muskler bidrar också till att minska trycket i den svullna prostatakörteln till den prostatiska delen av urinröret och urinblåsan. Därför är symtomen på dysuri inte så uttalade.

Det är bäst att använda Kegel övningar som en profylax av sjukdomen. Eftersom de utformades specifikt för att förhindra utvecklingen av prostatit och godartad prostatahyperplasi.

Det bör noteras att kort enkel träning under en lång period minskar risken för cancerdegenerering av prostataceller och deras hyperplasi.

Gymnastikens taktik

Övningar Kegel för tiden för dess existens ledde till många modifieringar, så du kan välja ett behandlingsschema, baserat på dina egna känslor, träna musklerna och personlig sympati.

Krav på alla ändringar:

 • Det är nödvändigt att observera frekvensen för genomförandet.
 • Du kan inte hoppa över träning
 • Övningarnas mångfald och komplexitet beror på musklernas förmåga;
 • Sträva efter att öka övningens mångfald och tillvägagångssätt
 • Gör varje övning innan du känner dig obekväma.

Vi erbjuder flera metoder för gymnastik.

Kegel övningar utan modifikationer

Fördelen med denna teknik är dess tillgänglighet. Den kan utföras var som helst och i vilken position som helst. Antalet gånger per dag är inte begränsat. Övningar är mycket enkla i sin struktur och utförs så långt som möjligt av bäckens organ och perineums muskulatur.

 1. Det är nödvändigt att minska och slappna av i bäckensmusklerna. För att göra detta, dra in anusringen och pressa skinkorna. Efter några träningssessioner, känns skrotmusklerna själva redan. Du måste börja från 10 gånger. Så mycket som möjligt, öka siffra till 50 nedskärningar. Det är viktigt att utföra träningen inte i hastighet utan på kvalitet. Vid varje sammandragning ska patienten känna sig lite obehag i det lilla bäckenet;
 2. Upprepa en liknande övning med muskelretention i förkortat tillstånd. Det är nödvändigt att stanna i denna position i 5-7 sekunder. Upprepa proceduren 10 gånger. Med tidens gång förlängs kontraktionsperioden till 30 sekunder;
 3. Den svåraste träningen i komplexet stoppar strålen under urinering. För att göra detta, sluta handlingen med att urinera 4-5 gånger, och fortsätt sedan. Initialt kan multipliciteten vara upp till 2 gånger. Vid vilken tidpunkt det är möjligt att stoppa urinproduktionen omedelbart och det kommer inte fungera. Också i de tidiga dagarna finns ofta rez och ömhet i underlivet och längs urinröret. Men om några dagar borde det sluta.

Det rekommenderas att utföra övningar i olika former. En dag att utföra i ett horisontellt läge, en annan dag - i vertikal, nästa gång - sitter eller står på alla fyra. På en dag är det tillrådligt att spendera 4-10 repetitioner av komplexet.

I den bakre positionen

För 100 års Kegels teknik har andra övningar utvecklats som har samma positiva dynamik vid behandling och förebyggande av prostatit, ibland ännu mer användbar.

Sax. Övning utförs med raka eller något böjda ben i knäleden. För att göra detta, höja nedre extremiteterna från golvytan med 15-30 grader. Och omväxlande minska och odla dem. För att uppnå maximal effekt är det nödvändigt att få benen så låg som möjligt till golvet. Gör 12 repetitioner av 2 uppsättningar vardera. Gradvis öka antalet tillvägagångssätt till 5-6.

Höj bäckenet från golvet med samtidig utspädning av knäna. Utför träningen 5-8 gånger för 3-4 tillvägagångssätt, gradvis ökning till 10. Det är nödvändigt att påkänna musklerna i skinkorna och musklerna i perineum under knäuppfödningen.

Öka nedre extremiteterna med pressning mot bröstet. För att göra detta, i det benägna läget, höja de räta benen till en nivå av 15 grader, späd de raka benen till sidorna, böj dem i knäleden och leda till bröstet.

Chiasm. Nedre lemmar riva av ytan med 3-5 cm med en ökning på armbågarna. Därefter, omväxlande, minska och räta ut de raka benen med ett kors. Utför 10 gånger med varje ben i två till sju förhållanden.

Björk. Alla övningar som är älskade i barndomen bidrar till utflödet av venöst blod från organen i det lilla bäckenet och ökar tillströmningen av arteriellt blod. För att göra detta är det nödvändigt att dra åt benen med ländryggen uppåt, riva dem av marken i upprätt läge. Håll i 3-5 sekunder. Upprepa 5 gånger för 4 tillvägagångssätt.

Cirkulära rörelser i höftledet. Ligga på hans sida riva sin fot av golvet i 5-10 cm. Lås i läge. Börja rotera lemmen i höftledet medurs, sedan bakåt. Utför träningen i varje riktning och på varje sida 10-20 gånger i två eller sex kampanjer.

Avlägsnande av nedre extremiteterna som ligger på buken. Alternativt, riva av varje ben 5-12 cm från golvet. På varje sida, utför 10-20 gånger i fem tillvägagångssätt. Efter detta, upprepa samma rörelser, men med fixering av underbenet i luften i 5-30 sekunder.

I stående position

Dessa övningar hjälper till att stärka ryggraden i ryggraden för den rätta positionen i bäckenorganen, samt förbättra blodflödet till dem. De är enkla att genomföra, men de är inte mindre effektiva.

Torso rotationer. Vrid höljet åt höger och vänster med en hållare i några sekunder i varje position. Utför 15-30 reps per 1 approach.

Kroppsbackar. För att göra detta måste du behålla en jämn hållning i vilken position som helst. Varje lutning kännetecknas av en platt back parallell med golvet. Utför lutningar till höger, vänster, framåt och bakåt. Träna i 2-3 minuter för 1 behandling.

Varje övning kommer att ha det maximala verktyget om du utför rätt inställning till varje uppgift:

 • Beakta andningstekniken;
 • Stram musklerna i perineumet på ett sådant sätt som om du vill lyfta upp dem;
 • Stram inte de omgivande strimmiga musklerna i höfterna, buken och skinkorna.
 • Efter varje övning slappna av musklerna i bäcken och perineum.

säkerhetsregler

Inte alltid övningar har en positiv effekt. Ibland kan de även skada patienten.

Ibland främjas det ökade blodflödet i kronisk prostatit överdriven spänning av prostata-väggen, liksom omfördelningen av organets nervändar. Som en konsekvens kan iatrogen idiopatisk akut prostatit utvecklas. Denna form liknar helt symtomen på sjukdomen, men det etiologiska medlet, som borde vara, finns inte.

Och det är värt att komma ihåg att en hälsosam livsstil med optimal fysisk aktivitet, korrekt näring och gymnastik av Kegel minimerar risken för sjukdomen.

Tidigare Artikel

tsifran