Huvud
Skäl

Tabletter och suppositorier Vitaprost: instruktioner, svar och priser

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

På denna sida hittar du all information om Vitaprost: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Vitaprost. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket är Vitaprost? Medelpriset på apotek är på 1 100 rubel för tabletter och 950 rubel för ljus.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet framställs i form av vätskebeloppade tabletter Vitaprost, rektala suppositorier Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus.

Tablettsammansättningen innefattar:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Ytterligare komponenter: laktosmonohydrat, sackaros, kalciumstearatmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, krospovidon.

Skalet av pillret är tillverkad av akryl, innefattande en sampolymer av etylakrylat och metakrylsyra (i förhållandet 1: 1), natriumlaurylsulfat, trietylcitrat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, talk, indigo, och natriumvätekarbonat.

10 tabletter säljs. i konturcellspaket, 1, 2 eller 3 st. i kartongförpackningar.

Vitaprost-suppositorier innehåller:

 • 50 mg prostataxtrakt (i form av vattenlösliga peptider - 10 mg);
 • Fast fett (supposir och vitepsol) som en hjälpkomponent..

Vitaprost Plus suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • 400 mg Lomefloxacinhydroklorid;
 • Fast fett.

Vitaprost Forte-suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Fast fett (Supposir NA15 och NAS50, Witepsol H15 och W35).

Alla tre typer av suppositorier säljs för 5 st. i konturcellspaket, 1 eller 2 st. i en kartonglåda.

Farmakologisk effekt

Vitaprost är ett läkemedel som har en organotropisk effekt på prostatakörteln.

Förbättring av mikrocirkulationen i järn och som har förmågan att minska trombocytaggregationen, det block där trombos venoler. Genom att minska graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, normalisera den sekretoriska funktion av epitelceller, leder läkemedlet till en måttlig minskning i prostatavolym, förbättring av sammansättningen av ejakulatet, främjar stimulering av muskeltonus i urinblåsan och hämmar utvecklingen av frekvent behov av att urinera.

Vitaprost plus, tack vare dess sammansättning mikrobicider med brett spektrum besitter inte bara anti-inflammatorisk, men de antimikrobiella egenskaper mot gramnegativa aeroba bakterier, stafylokocker, mykobakterier, Chlamydia, Proteus och andra.

Indikationer för användning

Läkare ordinerar Vitaprost till män vid följande indikationer:

 1. Kronisk prostatit;
 2. Preoperativ behandling av prostata;
 3. Postoperativ återhämtningsperiod
 4. Kronisk abakteriell prostatit;
 5. Profylax av prostatit;
 6. Godartad prostatahyperplasi;
 7. Hyperaktivitet hos urinblåsan hos kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dessutom Pill: laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Instruktioner för användning

I bruksanvisningen anges att Vitaprost-tabletterna ska tas 1 tablett inuti. 2 gånger per dag. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar. För förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Biverkningar

Biverkningar inkluderar framför allt drogerna Plus och Forte:

 1. Kardiovaskulärt system: arytmi, myokardiopati, fallande blodtryck
 2. Nervsystemet: yrsel, nervositet, ångest, asteni;
 3. Matsmältningssystemet: kolit, ökade leverenzym, dysbakteri
 4. Överkänslighetsreaktioner: klåda, Stevens-Johnsons syndrom, urtikaria, ökad känslighet mot solljus;
 5. Blodsystem: inflammation i lymfkörtlarna, blödning i matsmältningssystemet, ökning av aktiviteten hos det anti-föryngrande blodsystemet.

överdos

Vid överdosering kan symtom uppstå:

När symptom uppstår är ljus förbjudet, det är rekommenderat att konsultera en läkare för medicinsk hjälp

Särskilda instruktioner

Läkemedlet bör användas med extrem försiktighet vid sådana sjukdomar som epilepsi, CNS-sjukdom med epileptiskt syndrom, cerebral ateroskleros.

Behandling med Vitaprost är effektivare i ett integrerat tillvägagångssätt. Tillsammans med Vitaprost-tabletterna, föreskrivs andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Behandlingen med medicinska örter och metoder för traditionell medicin tillämpas också.

Användning av Vitaprost Plus kräver ingen korrigering av dosering för levercirros, men det måste behandlas med försiktighet vid exponering för solljus. Fotosensitivitet uppenbarar sig i form av hyperemi, brännskador, utseende av blåsor på huden, förändringar i allmänhetens välbefinnande, inklusive nervös spänning, handskakningar, förvirring. I dessa fall måste användningen av läkemedlet omgående avbrytas.

Drogen påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så det är viktigt att vara försiktig när du kör fordon, när du arbetar med rörliga delar av maskiner och andra farliga aktiviteter.

Droginteraktioner

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om Vitaprost:

 1. Andrew. När en icke-bakteriell prostatit detekteras mot bakgrund av hemorrojder, föreskrev läkaren ljus under Vitaprost-märket. Han sade att suppositorierna är effektiva och snabbt eliminerar sjukdomen. När jag fick reda på hur mycket Vitaprost var värd blev jag förvånad. Jag kunde inte ha råd med det, jag var tvungen att leta efter mer prisvärda analoger till salu. Om de inte hjälper, tar jag Vitaprost.
 2. Maxim. Jag har en kronisk prostatit av den icke-bakteriella typen. Det jag har just försökt för hans behandling - dyra, billiga ljus med antibiotika och utan dem, traditionell medicin, men ingenting hjälper. Det återstår att bara hoppas på operationen, eftersom min kropp inte uppfattar någon behandling med läkemedel och medicinska örter.
 3. Victoria. Problemet som är förknippat med prostatit, min familj oroade nyligen. Hennes man blev irriterad och aggressiv, efter att ha kommunicerat med honom erkände han sina känslor. Har riktat till doktorn och som ett resultat en dom - en prostatit. Jag kunde stödja min älskade make som jag kunde och insisterade på att ta medicin. Skrev till honom "Vitaprost". Bokstavligen om 3 veckor förbättrades makeens humör, skämt blev och hade kul. Jag var mycket glad över det här, eftersom hälsan hos nära människor är en riktig lycka. Vi blev av med den här sjukdomen. Och vad tror du... en månad senare blev jag gravid. Drogen jag rekommenderar. Han visade oss hans effektivitet.
 4. Sergey. Jag har en prostatit i många år. Läkaren rekommenderade till mig mot en exacerbation för att passera en behandlingskurs med ljus Витапаст forte, men tyvärr har jag på urticaria påbörjat. Min läkare ansvarade för en annan medicin för mig.
 5. Mikhail. Och det, bra medicin! Det fanns inga piller, men det finns en effekt på kort tid! Jag förväntade mig inte en sådan tur, jag trodde att ljusen är bara början, jag förberedde mig för en lång behandling. Lyckligtvis fick jag en adekvat läkare, han omedelbart föreskrev Vitaprost, förklarade att detta är en av de bästa drogerna mot prostatit under det senaste decenniet. Jag läser olika recensioner om olika piller och ljus, vissa lyckas dricka långa tabletter som afalas, inget händer, men de fortsätter att dricka dem. Med vitaprost är det enklare, 10 dagar behandlades och allt på den

analoger

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.

Rektala suppositorier Vitaprost: hur man använder läkemedlet korrekt

Ingen man i världen är immun från en sjukdom som prostatit. Inflammation av prostata kan förekomma hos unga och äldre män, oavsett deras livsstil, arbetsplats, sexuell aktivitet etc.

Sjukdomen utvecklas under påverkan av många faktorer, så vid ett tillfälle tom helt frisk människa med inga dåliga vanor och inte engagera sig i promiskuitet, kan känna symptomen på prostatit - frekvent nattlig urinering, smärta i ljumsken, erektil dysfunktion, och så vidare.

För att klara denna obehagliga sjukdom kan patienter använda rektala suppositorierna Vitaprost. Detta läkemedel kommer att ha lokal anestetisk och antiinflammatorisk effekt, och hjälper också till att minska storleken på den förstorade prostata.

Innan behandlingen startas måste en man räkna ut hur man placerar Vitaprost suppositorier korrekt så att de har en uttalad terapeutisk effekt och inte provocerar utvecklingen av biverkningar.

Terapeutisk verkan

Det huvudsakliga verksamma ämnet i kompositionen av rektala suppositorier Vitaprost är samprost. Denna komponent är ett extrakt (ett proteinkomplex) erhållet från prostatakörteln av sexuellt mogna nötkreatur. Tack vare detta naturliga ämne har ljus en terapeutisk effekt och hjälper en man att klara akut eller kronisk prostatit.

Med korrekt applicering har suppositorier följande härdande effekt:

 • stimulera blodcirkulationen, eliminera stillastående fenomen i lilla bäckenet;
 • minska inflammation, sluta smärta
 • eliminera svullnad i prostatakörteln;
 • återställa de försämrade funktionerna i prostata;
 • normalisera processen med urinering
 • positivt påverka spermatogenesen;
 • hjälpa till att förstöra bakteriefloran (suppositorier Vitaprost Plus);
 • lindra spasmer, tona musklerna i blåsan;
 • öka lokal immunitet
 • förhindra bildandet av blodproppar.

Att applicera Vitaprost-suppositorier är möjligt vid sådana sjukdomar och tillstånd som:

 • prostatit i akut och kronisk form;
 • adenom av prostata;
 • infertilitet;
 • urininkontinens
 • erektil dysfunktion, provocerad av inflammation i prostata
 • minskning av ejakulationsvolymen, försämring av spermiernas kvalitet;
 • godartad neoplasma i prostatakörteln.

Även rektala suppositorier kan ordineras till de män som nyligen har genomgått en operation på blåsan eller prostatakörteln. I sådana fall kommer läkemedlet inte bara att ha en återställande effekt på bäckenorganen utan också minska riskerna för eventuell inflammation.

Varianter av drogen

Rektala suppositorier är små avlånga ljus, något spetsiga i slutet (de har en ljusgul eller vit färg).

Suppositorier Vitaprost Frote

Läkemedlet har tre sorter, som skiljer sig från mängden aktiv substans i kompositionen:

 • Vitaprost (ett ljus innehåller 50 milligram samprost);
 • Vitaprost Forte (ljuset innehåller 100 milligram prostataxtrakt av sexuellt mogna tjurar);
 • Vitaprost Plus (I ett suppositorium doserings samprosta är samma som vid framställningen Forte - 100 milligram, men suppositorier Plus dessutom innefatta en antibakteriell komponent - lomefloxacin i en mängd av 400 mg, är den typ av suppositorier används för att behandla bakteriell prostatit).

Ljus Vitaprost: Hur man går in?

Till ett läkemedel (oavsett sorten) hjälpte en man att eliminera prostatit och dess symtom, använd det i enlighet med läkarens rekommendationer.

Vid behandling av rektala suppositorier måste patienten följa följande regler:

 • att sätta medicinska ljus bäst på natten före sänggåendet;
 • i taget används endast ett ljus (överskott av dosering kan leda till utveckling av biverkningar och komplikationer);
 • så att den terapeutiska substansen absorberas snabbare i blodet, måste mannen tömma tarmarna helt innan de ställs på stötet (för detta kan en rengörande enema göras);
 • när de förberedande förfaranden har slutförts, ska patienten försiktigt införa ett ljus i ändtarmen och sedan ligga ner i minst en halvtimme (läkare rekommenderar att efter införandet av ett stolpiller, omedelbart gå till vila);
 • hur ofta kan Vitaprost-ljus användas? Förfarandet för att använda suppositorier i genomsnitt varar i 10 dagar, enligt läkarens recept kan behandlingen vara längre.
 • en andra behandling av Vitaprost (ljus) behandling kan utföras 14-30 dagar efter slutet av den första terapeutiska kursen;
 • vid sjukdomens avancerade stadium är det nödvändigt att använda ljus tillsammans med tabletter, denna kombination kommer att förbättra den terapeutiska effekten och snabbt stoppa den inflammatoriska processen,
 • samtidigt med läkemedlet inte bör ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, det vill säga till interaktionen med samprostom droger som tillhör denna grupp blir mer giftiga och skadliga för den mänskliga kroppen..;
 • När läkemedel tas, är det en minskning av koncentrationen och försvagningen av reaktionen, därför bör män som tar denna medicin vara mycket försiktig när de kör och arbetar med komplexa tekniska mekanismer.

Däremot systemiska läkemedel (piller och så vidare.), Ljus tränger snabbt in i tarmen, absorberas i blodet och så snart som möjligt börja agera på den inflammerade prostatan, vilket ger patienten en märkbar lättnad inom några dagar efter behandlingsstart.

Men män bör veta att detta läkemedel också har sina kontraindikationer. Rektala suppositorier ska inte behandlas för ungdomar under 18 år och för personer som inte tolererar de komponenter som utgör ljuset.

Med extrem försiktighet är läkemedlet nödvändigt för ateroskleros och epilepsi. Dessutom är detta läkemedel inte föreskrivet för maligna tumörer i prostata.

I vissa fall upplever man efter användning av ljus och tabletter sådana biverkningar som:

 • kolit;
 • tarmdysbios
 • yrsel;
 • nervösa sjukdomar;
 • ökad ångest;
 • överträdelse av hjärtat;
 • sänka blodtrycket;
 • magsår och tarmblodning
 • fotofobi;
 • kramper, skakningar i extremiteterna;
 • allergisk klåda och utslag i huden.

Vitaprost tabletter: för vad och hur man tar

Enligt statistiska uppgifter ökade andelen män som lider av prostata adenom för 2015 med 12%.

Samma problem med inflammatoriska urologiska sjukdomar. Det optimala sättet att bli av med en av de vanligaste sjukdomarna - prostatit, är Vitaprost-tabletter. Återkoppling efter deras ansökan är positiv. Deras åtgärd är inte begränsad endast till inflammatoriska sjukdomar. Vitaprost-tabletter har ett brett spektrum av effekter. Produktionen av läkemedlet började 1986. Inledningsvis passerade han inte testerna, så han var inpackad för revision. Den andra exiten på den internationella läkemedelsmarknaden var 2000. Efter godkännande frigjordes läkemedlet till en bred produktion. Kanske är den enda, men ganska signifikanta minskningen av detta läkemedel, att priset är högt. Inte alla som behöver har råd att köpa den.

Beredningens egenskaper

Vitaprost tabletter - detta är ett läkemedel som i sin komposition har ett extrakt av prostata. Denna komponent har en protein natur. Hämta det från prostataceller av sexuellt mogna tjurar. Därefter genomgår det biokemisk rening, för att inte provocera allergiska reaktioner. Förutom den aktiva substansen finns det även mjölksocker, kalciumstearat.

Vitaprost-tabletter är ett preparat som i sin komposition har ett extrakt av prostata

Verkningsmekanism

På grund av läkemedlets komponenter är handlingsspektret ganska brett. Vitaprost-tabletter har en antiinflammatorisk trombolytisk effekt. Det kännetecknas också av antiaggregationseffekter. Eftersom prostataxtraktet är ett ämne av en polypeptid natur som tränger in i skadade prostataceller, ersätter det det genetiska materialet i den skadade cellen med det genetiska materialet i prostataets exogena extrakt. Efter detta producerar prostatakörteln nya friska celler. Denna mekanism används för att behandla personer som lider av icke-maligna neoplasmer i prostata av icke-bakteriell natur. Vitaprost tabletter är en räddning för sådana människor. För en bra terapeutisk effekt behöver detta läkemedel dessutom ytterligare villkor. Det är lämpligt att utföra fler fysioterapeutiska procedurer för att förbättra mikrocirkulationen av det skadade området. Därefter går alla processer för återhämtning snabbare, eftersom andelen eliminering av läkemedlet kommer att bli mycket lägre på grund av bättre absorption i blodet. En annan positiv effekt är detta läkemedel. Det reducerar signifikant ödem, leukocytinfiltration, normaliserar sekretoriska funktionen hos celler.

Vitaprost är indicerat för inflammatoriska sjukdomar i prostata

Indikationer för användning

Gruppen av indikationer är följande sjukdomar:

 1. Inflammatoriska sjukdomar i prostata både under akut period och i kronisk kurs.
 2. Godartad prostatisk körtelbildning.
 3. Förebyggande av trombos i urologisk praxis. Det kan användas både under preoperativperioden och efter operationen.
 4. Ejaculatorisk dysfunktion.
 5. Dysuriska brott.

Kontra

Förbud mot användning av som det finns ingen, men när man köper en tablett vitaprost instruktion sägs att ungdomar under 18 år måste begränsa användningen av läkemedlet. Dessutom bör personer som lider av elakartad tumörbildning och personer med individuell intolerans mot komponenterna i beredningen upphöra att använda det, konsultera en läkare och hitta samma på farmakokinetiken av läkemedlet.

Ungdomar under 18 år måste begränsa intaget av drogen

Regler för att ta drogen

Efter en kurs av Vitaprost-piller, föreslår patienternas recensioner en hög grad av effektivitet av detta läkemedel. Enligt protokollen för behandling av urologiska inflammatoriska sjukdomar bör användningen av tabletter vara minst 7 dagar. Behandlingsförloppet är fullt 10 dagar. För att få en bra terapeutisk effekt tar patienten 1 tablett 2 gånger om dagen. Om symptomatisk lättnad inte har uppstått behöver du återkomma med läkaren och omnämna utnämningen. Läkemedlet är mer tolerabelt, men om patienten är överkänslig mot komponenterna i läkemedlet eller under lång tid använder den okontrollerbart kan det finnas biverkningar. De kommer att manifestera sig som illamående, smärta i epigastrik regionen, ökad gasbildning, ett brott mot avföringen. Allergiska reaktioner i huden - hudutslag, hyperemi, urtikaria.

För att få en bra terapeutisk effekt tar patienten 1 tablett 2 gånger om dagen

Kom ihåg att för att återigen inte ta några kemikalier, var uppmärksam på din hälsa. För förebyggande av urologiska sjukdomar är det nödvändigt att undvika hypotermi, promiskuellt samlag. I samband med den snabba utvecklingen av den kemiska industrin är det svårt att drabbas av tumörliknande sjukdomar, därför är det nödvändigt att genomgå mer specialiserade undersökningar.

Vitaprost att ta innan måltider eller efter?

Vitaprostabletter tas före eller efter måltiden?

Vitaprost drick före måltiden eller efter?

Vitaprost är en tablett som ordineras för behandling av prostatakörteln. Tabletterna tas en gånger om dagen, utan någon skillnad före eller efter en måltid. Vitaprost är kontraindicerat upp till 18 år, såväl som vid sjukdomar: epilepsi, cerebral ateroskleros, allvarliga leverskador.

Vitaprost behandlar preparat av animaliskt ursprung och är ordinerat för behandling av sjukdomar som är associerade med prostatakörteln.

Låt oss lyfta fram de viktigaste indikationerna som ligger till grund för att ta Vitaprost medication:

Du kan träffa Vitaprost i form av ljus och tabletter.

Om du är ordinerad piller, bör mottagningstiden ses i den officiella instruktionen.

Från instruktionerna kan du ta reda på att medicinen ska tas två gånger om dagen. Men mottagningstiden är inte angiven. Därför är mottagningstiden inte knuten till mat, du kan ta vitaprost, som du vill.

Med den fullständiga instruktionen av Vitaprost-läkemedel kan du hitta den på den här resursen.

Vitaprost tabletter: bruksanvisningar

Vitaprost är ett läkemedel, vars terapeutiska effekt syftar till att förbättra arbetet med prostatakörteln hos män.

Formulering och beredningens sammansättning

Vitaprost finns i form av suppositorier och tabletter för oral administrering. Tabletterna är täckta från utsidan med ett skyddande skal av blå färg. Varje tablett innehåller 100 mg prostataxtrakt och ett antal extrakomponenter. Läkemedlet är förpackat i blåsor av 10 stycken i en kartongbunt.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Vitaprost-tabletter är avsedda för oral administrering. Efter användning av tabletten observeras absorptionen av aktiva substanser i blodet redan i 1 timme. Läkemedlet förbättrar blodflödet till prostatakörteln hos män, vilket bidrar till bättre näring av körteln och är förebyggande av stillastående fenomen.

Extrakt av prostata, som är en del av läkemedlet, förhindrar limning av blodplättar med varandra, vilket är att förebygga trombos i körteln. Under påverkan av drogen i patienter att fungera bättre i urinblåsan, sådana obehagliga fenomen försvinner som svårigheter med urinering, en känsla av tyngd och obehag i perineum, känslan av ofullständig tömning av blåsan, täta uppmaning och smärta.

Patienter som tagit Vitaprost-tabletter vid kursen noterade att sannolikheten för återfall eller exacerbation av kronisk prostatit minskades signifikant mot bakgrund av terapin.

Regelbunden användning av tabletter av detta läkemedel förbättrade erektilfunktionen hos män och kvaliteten på spermier hos patienter av reproduktiv ålder, enligt forskning.

Indikationer för användning

Tabletter administreras till manliga patienter för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

 • Förebyggande och behandling av exacerbation av kronisk inflammation i prostata är inte av bakteriellt ursprung.
 • Godartade tumörer i prostatakörteln, i synnerhet prostata adenom;
 • Förebyggande underhåll av störningar i urinorganens arbete mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
 • Symtomatisk behandling av sådana fenomen som svårighet med urinering, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, gnidning och smärta vid urinering.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

Vitaprostabletter är inte föreskrivna för behandling av patienter i närvaro av sådana tillstånd:

 • Maligna progressiva sjukdomar i prostatakörteln, som åtföljs av metastaser
 • Individuell intolerans av tablettens beståndsdelar.
 • Laktasinsufficiens;
 • Ålder till 18 år;
 • Allvarlig leverdysfunktion.

Drogen är inte heller föreskriven för behandling av kvinnor och barn!

Administreringssätt och dosering

Den dagliga dosen av tabletter och varaktigheten av läkemedelsterapi bestäms av läkaren beroende på sjukdomens svårighetsgrad, de individuella egenskaperna hos organismen, förekomsten av komplikationer och comorbidities, och andra saker.

Enligt instruktionerna ska patienten ta 1 Vitaprost-tablett 2 gånger om dagen, oavsett mat. Tabletten ska sväljas omedelbart, utan att tugga, pressas med tillräckligt med vätska.

Vid akut inflammatorisk process i järn är behandlingsperioden med läkemedlet 7-10 dagar. Om under denna tid fenomenen prostatit inte avtar och patienten inte känner någon förbättring, bör du kontakta en läkare igen.

För att förhindra exacerbationer med kronisk prostatit, ordineras patienten 1 tablett 2 gånger om dagen i 1 månad. Den förebyggande kursen är 2 gånger om året - på våren och hösten.

Biverkningar

Tabletter tolereras i de flesta fall normalt av patienter, men med enskild överkänslighet eller långvarig okontrollerad användning av läkemedlet kan följande biverkningar utvecklas:

 • illamående;
 • Ökad salivation;
 • Smärta i magen;
 • flatulens;
 • Avföring
 • Allergiska reaktioner i huden - hudutslag, hyperemi, urtikaria;
 • Ökad levertransaminasaktivitet vid blodanalys.

Om sådana fenomen uppstår ska patienten konsultera en läkare.

En överdos av läkemedlet

I medicin har fall av överdosering med Vitaprost inte beskrivits, men för att förhindra utvecklingen av negativa effekter på grund av terapi rekommenderas det inte att överskrida den dos som anges i anvisningarna.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Med samtidig användning av Vitaprost-tabletter och suppositorier av detta läkemedel, förbättras den terapeutiska effekten av båda medlen, men tillsammans med detta ökar risken för biverkningar också.

Om patienten redan tar något botemedel som fungerar för att förbättra prestationen hos prostata, bör du definitivt informera läkaren.

Vid samtidig användning av tabletter med droger från gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar patientens risk för blödning, vilket bör beaktas vid utnämningen.

Särskilda instruktioner

Vitaprostabletter vid behandling av kronisk eller akut prostatit bör ordineras tillsammans med fysioterapiska förfaranden eller andra läkemedel. Således kommer tabletternas verkan att bli starkare. Förutom behandling rekommenderas patienten att undvika hypotermi, förstoppning, leda en livligare livsstil och utesluta promiskuellt samlag.

Aktiva aktiva ingredienser av läkemedlet inte har några negativa effekter på det centrala nervsystemet, så tabletterna kan användas för att behandla patienter eller förare som kör komplexa mekanismer och bör vara mycket försiktig på jobbet.

Analoger av tabletter Vitaprost

Liknande i terapeutiska effekter med Vitaprost är följande läkemedel:

 • Prostalin forte;
 • Likoprofit;
 • Bioprost;
 • Garbiol;
 • Apiprost;
 • Kommer att uttrycka det;
 • Prostagol;
 • prostanorm;
 • Prostasabal.

Lämna och lagringsförhållanden

Vitaprost-tabletter ges i apotek utan receptbelagda läkemedel. Läkemedlet ska skyddas från barn vid en temperatur av högst 25 grader. Tablettens hållbarhet är 3 år från tillverkningsdatum, i slutet av vilket läkemedlet inte kan tas oralt.

Tabletter Vitaprost pris

Den genomsnittliga kostnaden för drogen Vitaprost i form av tabletter i apotek i Moskva är 515-530 rubel.

Vitaprost från prostatit: effekten av läkemedlet på sjukdomen

Prostatit är en sjukdom som täcker olika åldersgrupper av män.

Sedan 20 års ålder drabbas cirka 25% av männen i en grupp av 40 år tenderar att öka andelen patienter till 50%.

En sådan sjukdomskala bidrog till det faktum att läkemedelsindustrin utvecklar nya läkemedel för att bekämpa prostatit.

Bland en stor lista över läkemedel som är värda att notera är ett läkemedel som Vitaprost. Formutsläpp av läkemedlet är ett tablettalternativ och rektala suppositorier.

Vitaprost från prostatit har följande egenskaper: antiaggregation, på grund av att tumörer är suspenderade. Denna åtgärd uppnås genom att åderna förmår att koagulera. Antiinflammatorisk, såväl som antibakteriell. Antibiotiska substanser som är effektiva mot gramnegativa aerober grupper såsom Neisseria, Haemophilus, Klebsiella, Pseudomonas, Moraxella, Citrobacter, Enterobacter.

Baserat på kliniska studier har man funnit och bekräftat att läkemedlet Vitaprost inte ändrar uppgifterna, resultaten av klinisk och biokemisk blodanalys, allmänt urinanalys, samt, viktigast av allt, en positiv effekt på dynamiken i att minska risken för akut sjukdom, kronisk form av antibiotika.

Tack vare alla ovanstående egenskaper, främjar Vitaprost mottagning enligt schemat:

 • minskning av ödem;
 • impregnering av prostata vävnad med leukocyter;
 • stabilisering av sekretorisk funktion
 • öka tillväxten av lecitinföreningar i den sekretoriska substansen;
 • stimulering av blåsans glattmuskel, vilket underlättar urinprocessen
 • reduktion av smärtssyndrom;
 • eliminering av obehag
 • förbättra ejakulatets sammansättning.

Hur man tar Vitaprost?

Väg av Vitaprost från prostatit beror på sådana faktorer som formen av frisättning av läkemedlet och graden av utveckling av sjukdomen. De aktiva formerna där produkten kommer in på marknaden är rektala och orala tabletter.

Instruktionen ger följande alternativ för antagning:

 1. Ett ljus en gång om dagen. Uppehållstid 15 dagar med akut sjukdom. Sätta läkemedlet efter en rengörande lavemang eller naturlig defekation, efter administrering av läkemedlet till patienten för att överleva det horisontella läget i minst en halvtimme till läkemedlet absorberas.
 2. I tablettformen tas läkemedlet två gånger om dagen. Behandlingsperioden är 15 dagar, om det är en akut form av sjukdomen.

Skillnaden i appliceringen av Vitaprost, Vitaprost Forte och naturligtvis Vitaprost Plus är följande:

 • Vitaprost Forte indikeras för att bli av med prostata adenom. Den har en högre dos av aktiva substanser, Vitaprost innehåller 50 mg, och Vitaprost Forte har en 100 mg-komponent, varför dosen av detta läkemedel kommer att vara lägre.
 • Vitaprost Plus - ett läkemedel av en kombinerad typ, förutom extraktet från prostata ingår också en antibiotikakomponent av levofloxacin. Det är ett effektivt botemedel mot bakteriell prostatit.

Vitaprost som Vitaprost Plus Forte och används i kronisk prostatit är anordnad liknande den akuta formen av doseringsregimen, endast perioden av behandling i detta fall 10 dagar i stället för 15. tabletterna visas att mottaga två gånger under dagen, och rektala suppositorier är placerade 1 per dag.

Vitaprost behandling är ordinerad för följande sjukdomar:

 • Kronisk icke-bakteriell prostatit, för behandling av bakteriella sjukdomar, är Vitaprost Plus ordinerad.
 • Hyperplasi av prostata av godartat ursprung.
 • Före operationen och efter det.
 • För förebyggande av kroniska former av prostatit.

Hur man använder Vitaprost för att förhindra prostatit?

Effektivitet innebär Vitaprost bekräftades i förebyggandet av exacerbationer av kronisk icke-bakteriell prostatit, 97% lyckats undvika återfall av sjukdomen när du tar emot pengar på recept. För förebyggande åtgärder föreskrivs endast suppositorier Vitaprost och Vitaprost Forte. Vitaprost Plus-formuläret, på grund av innehållet av lomefloxacin, används vid behandling av en bakteriell form av prostatit, men inte för profylax.

Recensioner av drogen Vitaprost finns på Internet i stort antal. En högre andel av människor lämnar positiv feedback, bekräftar högpresterande verktyg vid behandling av kronisk prostatit, en del av patienterna sade att läkemedlet inte kan bota sjukdomen, så att de blev besvikna i dess effektivitet.

Oavsett vilket läkemedel som används för att behandla prostatit, måste du ange det tydligt enligt anvisningarna. Dessutom är det komplicerade tillvägagångssättet viktigt här, när det förutom tabletter och ljus är nödvändigt att uppfylla andra recept av läkaren - massage, fysisk utbildning, rätt näring.

Priset på packning Vitaprost med 10 ljus är i genomsnitt 500 rubel på den inhemska farmakologiska marknaden.

Vitaprost med prostatit

I frågor som påverkar problem i samband med prostatit är ett integrerat tillvägagångssätt viktigt. Därför är det, förutom att uppmärksamma livsstil och rätt fysisk aktivitet, nödvändigt och kompetent läkemedelsförebyggande.

Ett exempel är kursanvändningen av droger baserat på extraktet från prostata av djur. Så, på rekommendation av den behandlande läkaren, kan förebyggande av prostatit med Vitaprost anges.

Trots att läkemedlet har inga kontraindikationer och dess användning fall av överdosering eller biverkningar av utbildning är inte avslöjas, att utse dosering, duration av kursen och vilken typ av medicinering bör vara en specialist.

Verkan av läkemedlet Vitaprost

Medel av animaliskt ursprung syftar till att stimulera prostataarbetet i en hälsosam regim. Först och främst är detta en förbättring av blodcirkulationen. Det är den svaga blodcirkulationen som leder till stillastående fenomen och oförmågan att bekämpa infektionen på egen hand, med hjälp av immunitetsresurser.

Vitaprost från prostatit främjar förnyelsen av muskelvävnad, som för det mesta består av prostataorganet. Reduktion av muskelfibrer stimulerar den aktuella och fullständiga frisättningen av prostats utsöndring i vas-deferenserna.

Detta utesluter möjligheten att skapa förutsättningar för bakteriernas liv. Och prostatens hälsosamma funktion gör att du kan styra biologiska processer utan att använda aggressiva läkemedel i klassen antibiotika.

Samtidigt påverkar Vitaprost inte blodets kemiska sammansättning, det vill säga det ackumuleras inte i den. Och därför är förekomsten av biverkningar omöjlig. Det bekräftas kliniskt.

Vitaprost från prostatit kan inte bara effektivt förhindra men även påverka dess speciella manifestationer. Vid sjukdoms kroniska lopp kan medlet utesluta möjligheten till exacerbation. Det tar bort ödem i prostata och påverkar positivt den inflammatoriska processen, vilket gradvis minskar aktiviteten.

Vad är Vitaprosts särdrag?

Biologins fokus på läkemedlet gör att du kan tilldela det till ett brett spektrum av patienter. Det har inga kontraindikationer, förutom en individuell allergisk reaktion på samprost - ett extrakt av animaliskt ursprung. I alla andra fall finns det en god tolerans för läkemedlet och en hög andel positiva svar.

Profylax av prostatit Vitaprost kan utföras vid vilken ålder som helst. Naturligtvis fungerar läkemedlet så effektivt som möjligt i kombination med en hälsosam livsstil. Det är oacceptabelt att dricka alkohol under perioden att ta den profylaktiska. Särskilt deprimerande på det genitourära systemet är öl. Därför kan hela resultatet av förebyggande åtgärder minska bokstavligen på grund av en kväll.

Läkemedlets effektivitet för att förhindra sjukdomen har bevisats kliniskt. Detta gör det möjligt att vara säker på resultatet. Det skulle emellertid också vara fel att betrakta botemedlet som ett medel.

Individuella egenskaper hos kroppen och livsstilen återspeglas alltid i läkemedlets effektivitet. Därför bör utnämningen av Vitaprost som förebyggande åtgärd utföras av den behandlande läkaren.

Profylax av prostatit med Vitaprost utförs på grund av läkemedlets inriktade verkan. Detta, för det första, normaliseringen av biologiska funktioner i prostatakörtelns organ. Stimulering av blodcirkulationen förbättrar vävnadens andning och normaliserar metaboliska processer. Och därför blir kroppen stark för den naturliga regenereringen av friska celler.

Det är mycket viktigt för prostata att ha en snabb och regelbunden utlösning. Även när de administreras aktiva sexliv möjliga funktionella förändringar i prostata, vilket resulterar i dålig erektion och fördröjd frisättning prostatiska sekret i sädesledaren. Vitaprost löser detta problem genom att stimulera kontraktila rörelser av muskelvävnad i en hälsosam regim.

Formulär och pris

Tabletterna, täckta med en löslig beläggning från blå till ljusblå, bikonvexa, får inkluderas. Paket med 10 och 20 stycken tillverkas. Priset på drogen är från 1200 rubel per förpackning.

Suppositorier rektal från vit till vit med en gulaktig eller gråbrun färgton, torpedformad. Tillverkad i ett paket med 5 st. Pris för förpackning från 900 rubel.

Kursen tar Vitaprost

Vitaprost för förebyggande av prostatit gäller en gång om året (maximalt två gånger) - en kurs utformad i 30 dagar. Det kan vara tabletter (1 bit på kvällen och på morgonen). De är täckta med en lättlöslig kappa, som frigör aktiva komponenter vid förtäring i magen. Men det är också möjligt att använda rektala suppositorier (1 enhet per dag i 1,5 veckor).

Emellertid är användningen av ljus associerad med vissa besvär. Innan du använder dem visas en rening av enema och efter administrering rekommenderas att du spenderar 30-40 minuter uteslutande i ett horisontellt läge, bäst av allt på baksidan.

Vitaprost finns i flera format. Vanligtvis är den vanliga Vitaprost ordinerad. För att förhindra förvärring av kronisk prostatit kan en läkare ordinera Forte-ljus. Användningsförloppet är längre - vanligtvis 20 dagar.

Biverkningar

Allergiska reaktioner är extremt sällsynta.

Hur man tar Vitaprost tabletter

Bland de många läkemedel som används för att behandla sjukdomar i prostatakörteln är det värt att nämna ett sådant läkemedel som Vitaprost. Tillverkaren positionerar det som det mest optimala verktyget för att lösa manliga problem. Statistiken de senaste åren visar en stadig ökning av olika dysfunktioner hos genitourinary system hos män, så det här är mycket relevant. Hur hjälper medicinen till att bekämpa dem?

Preparatets egenskaper och mekanismen för dess effekt på kroppen

Läkemedlet Vitaprost avser medel för ett brett spektrum av åtgärder. Dess produktion började 1986, men på grund av problem under försöksperioden började massan att säljas först 2000. Landets producent av drogen är Ryska federationen.

Den aktiva substansen är ett extrakt av prostata. Det erhålls från det cellulära materialet i nötkreaturs prostata. Då, för att undvika allergier, renas den med biokemiska medel. Vitaprost-tabletter kan innehålla 50 eller 100 mg aktiv ingrediens. De är täckta med ett speciellt skal, som löser upp i tarmarna. Detta förhindrar irriterande effekten av läkemedelskomponenterna på magen. Skalet på tabletterna har en blå färg av en ljus nyans med små impregneringar. På grund av detta är detta läkemedel svårt att förvirra med andra droger.

Som hjälpämnen i beredningen används:

De komponenter som utgör läkemedlet ger den god effekt i ett brett spektrum av effekter.

Dess fördelar är:

 • frånvaro av konstgjorda syntetiserade komponenter i kompositionen;
 • hastighet - det aktiva ämnet går in i blodomloppet inom en timme efter administrering
 • förmågan att lindra inflammation i prostata
 • förmåga att lösa blodplättar;
 • antiplateleteffekten - förmågan att hämma vidhäftningen av blodplättar.
 • frånvaro av påverkan på blod och urinsammansättning.

När det aktiva ämnet tränger in i de drabbade cellerna i prostatakörteln, ersätter det defekt genetiskt material med dess genetiska material. På grund av en sådan ersättning i prostata återställs processen att producera nya celler som redan saknar skada. Som ett resultat noterade patienten en minskning av ödem och en återkomst av prostata till sin normala storlek. Försvinn smärta vid urinering och minskning av frekvensen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

När ett läkemedel är föreskrivet

Förekomsten av positiva egenskaper gör användningen av detta läkemedel mycket effektiv vid behandling av många manliga sjukdomar. I tablettform indikeras läkemedlet för användning i de fall där långvarig behandling är nödvändig. Först och främst är det nödvändigt om patienten har prostata sjukdomar som uppträder i akut eller kronisk form.

Dessa inkluderar:

 • kronisk prostatit av icke-bakteriellt ursprung
 • överdriven proliferation av prostataceller (hyperplasi), som har en godartad karaktär;
 • prostata adenom;
 • överträdelser av utlösningsprocessen;
 • störningar i urinprocessen (dysuri).

Vitaprost har visat sin effektivitet och som ett förebyggande medel. Det används för att förhindra olika störningar i det genitourära systemet, som kan uppstå som ett resultat av ett kirurgiskt ingrepp. Han kommer också att hjälpa i de fallen när det är nödvändigt att förhindra förvärring av kroniska icke-bakteriella inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Det är också lämpligt för avlägsnande av obehagliga symptom som åtföljer många urologiska sjukdomar, såsom smärta, smärta i urinprocessen och känslan av inte helt tom blåsan. Nya studier av läkemedlet visade sin positiva effekt på processen med spermaproduktion. Därför kan han rekommendera till de män som har infertilitet sekretorisk toxisk karaktär, vilket leder till kronisk prostatit.

För att utöka läkemedlets omfattning har tillverkarna utvecklat ett antal ändringar. Vid framställning av Vitaprost-Plus tillsattes en aktiv substans till formuleringen - antibiotikumet lomefloxacin. Tack vare denna modifiering är det möjligt att behandla inte bara icke-bakteriell, men också infektiös prostatit, vilket förekommer mycket oftare.

Båda versionerna är inte tillgängliga i form av tabletter, så de kommer inte att övervägas ytterligare.

Instruktioner för användning

Schemat för att ta drogen beror på arten av sjukdomen, för vilken kontroll den appliceras på. I enlighet med protokollen för behandling av urologiska sjukdomar ska Vitaprost i tablettform ta 1 tablett två gånger om dagen.

Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomen och är:

 • med hyperplasi av prostata - 1 månad
 • med kronisk prostatit - 10 dagar.

Om läkemedlet är ordinerat inom ramen för förebyggande åtgärder - är administreringssystemet detsamma som vid behandling av hyperplasi. Pass denna kurs bör vara två gånger om året - under våren och hösten.

Patienter, det bör komma ihåg att du under inga omständigheter bör bryta längden på den kurs som doktorn föreskriver. Även om obehagliga symptom har försvunnit, är det nödvändigt att sluta behandlingen, annars kan sjukdomen återvända.

Tabletten av läkemedlet kan inte tuggas. Det måste sväljas genom att tvätta i vatten minst en halv kopp.

Om patienten undersöker patienten noggrant och studerar dess individuella egenskaper kan läkaren göra vissa justeringar av den dagliga dosen av läkemedlet och behandlingsperioden, men de bör inte avvika avsevärt från behandlingsprotokollen. Om efter sjukdomsförloppet inte sjukdomen har försvunnit - utnämningarna kan ses över.

För att säkerställa att effekten av Vitaprost maximeras, rekommenderas det att tas tillsammans med andra terapeutiska åtgärder. Det är mest lämpligt att kombinera mottagningen av tabletter med fysioterapi. Det är möjligt och en kombination med andra droger, vars lista kommer att bestämmas av den behandlande läkaren.

Statistiken visar att den största effekten av användningen av läkemedlet kan uppnås när det tas i ett tidigt skede av sjukdomen. Om prostatan påverkas allvarligt och det finns signifikanta förändringar i den sklerotiska naturen minskar effekten av läkemedelseffekten.

försiktighetsåtgärder

Statistiken visar att Vitaprost i tabletter vanligtvis inte orsakar några problem hos patienter. Det finns emellertid ett antal kontraindikationer för att ta drogen.

Det kan inte tas i sådana fall:

 • om patienten har maligna neoplasmer i prostatakörteln;
 • med individuell överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • om det finns problem med assimilering av mejeriprodukter (laktasbrist);
 • om den inte kan nås vid 18 års ålder
 • i närvaro av leversjukdom.

Eftersom läkemedlet är avsett att behandla prostata, kan det inte förskrivas till kvinnor.

Det bör noteras att patienterna under behandlingen måste korrigera det vanliga sättet att leva. Du bör avstå från att dricka alkohol, undvika hypotermi, inte äta, vilket kan prova utseende av förstoppning och undvika oavsiktligt samlag.

Läkemedlet kan orsaka några obehagliga biverkningar. Läkemedlet släpps i apoteksnätet utan recept, så vissa patienter köper och börjar ta det utan att först rådfråga en läkare.

Detta rekommenderas absolut inte, eftersom okontrollerad användning av denna medicinering kan orsaka följande fenomen:

 • illamående;
 • ökad salivseparation;
 • smärta i buken
 • Störningar i magen i form av flatulens och diarré
 • allergiska manifestationer på huden - rodnad, nässelfeber, svullnad.

Statistik om användning av Vitaprost innehåller inte information om fall av överdosering, men för återförsäkring rekommenderas inte att överskrida dosen som föreskrivs av läkaren.

Separat bör vi fokusera på interaktionen mellan läkemedlet och andra droger. Först av allt bör patienten varna sin läkare om han tar andra mediciner. Vid intagning bör det komma ihåg att det kan förbättra egenskaperna hos droger som är relaterade till icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, liksom läkemedel som påverkar processen för blodkoagulerbarhet.

Recensioner om tabletter Vitaprost

Sedan Vitaprost har visat sig, har det redan varit tillräckligt med tid att samla ett stort antal recensioner på dess tillämpning.

Villkorligt kan de delas in i två stora kategorier:

 1. Recensioner från läkare.
 2. Återkoppling från patienter.

Alla läkare bekräftar den positiva effekten av att använda denna medicinering och säger att det nästan alltid är föreskrivet för prostatit. Men samtidigt noterar de att med adenom och hyperplasi kan Vitaprost inte anses vara det dominerande medlet i behandlingen. För att behandla dessa patologier finns det mer effektiva droger. Läkare påpekar att Vitaprost trots sin effektivitet inte kan betraktas som en panacea för mänsjukdomar. De betonar också att den bästa terapeutiska effekten uppnås när läkemedlet används tillsammans med andra läkemedel och terapeutiska förfaranden.

Recensioner av patienter som måste behandlas är också övervägande positiva. De noterar restaureringen av sexuell funktion, försvinnandet av smärta. Många som genomgick behandling vittnar om att läkemedlets effektivitet är signifikant ökad om den tas med SmartProst. I detta fall går problem med prostatakörteln bort även hos äldre. Dessutom kan i recensionerna en rekommendation att ta medicinen tillsammans med antibiotika.

Förutom positiva recensioner finns det också negativa uttalanden från patienter om drogen. Alla berör utveckling av biverkningar. Vissa patienter klagar över förvärring av smärta efter att ha tagit medicinen, men de flesta klagomålen är relaterade till magproblem. Patienter klagar över diarré, flatulens och magkramper. Men dessa symptom beskrivs i instruktionerna för användningen av läkemedlet som möjliga biverkningar, så deras utseende kan inte anses vara oväntat. För att undvika dem rekommenderar vissa patienter att ta Linex eller andra droger som återställer funktionalitetsfunktionen.