Huvud
Förebyggande

Tranbär med blåsan

Problemet med cystit i höst-vinterperioden är en av de mest akuta. Sjukdomen påverkar både kvinnor och män, men lider oftare av representanter för det svagare könet.

Denna inflammatoriska sjukdom i blåsan åtföljs av frekvent och smärtsam urinering, skärningar, falska uppmaningar, en konstant känsla av tyngd i underlivet, ibland med en temperaturökning. I allmänhet uppstår patologin efter de överförda infektionerna, med en minskning av immunitet; efter hypotermi och bristande överensstämmelse med personlig hygien.

Oftast är denna process av lång sikt och kräver mottagande av ett stort antal droger. Alla har till viss del biverkningar på kroppen. Därför måste du tillgripa alternativ medicin. Ett av dessa värdefulla läkemedel är tranbär.

Än tranbäret är användbart

 • Tranbärs frukter är unika i sin komposition. Den innehåller bensoesyra, som har en direkt antimikrobiell och antifungal aktivitet.
 • Den antiinflammatoriska effekten utövas av dess oleanoliska och ursoliska syror.
 • Tanniner är tanning-astringent substanser. Därigenom smakar tårtor, som försvinner efter frysning av bär. Detta ämne har förmåga att binda proteiner och polysackarider och utför därför avgiftning, anti-diarré och hemostatiska funktioner.
 • Ett brett utbud av flavonoider med vitamin C, som ingår i tranbäret, minskar permeabiliteten hos kärlens väggar, reglerar deras elasticitet.
 • Ett stort antal spårämnen (magnesium, zink, järn, fosfor) gör bären ännu mer användbar.

Hur man använder tranbär i blåsan

För att dessa ämnen ska fungera målmedvetet är det mycket viktigt att korrekt förbereda tranbär. Vid behandling av blåsor används juice och tranbärsjuice. Nuförtiden kan du göra bärjuice från tranbär, köpte i affären i frusen form.

500 g färska frysta bär töms långsamt, sätt i kylskåpet. Då går frukten genom juicer, saften späds med två liter vatten och blandas med ett glas socker. Allt detta sätts på elden, kokt i högst en minut och coolt. Att koka lång är det omöjligt, eftersom vitaminer och användbara syror förstörs.

Det andra receptet för personer som har tillgång till färska bär. Krossade frukter (ca 500 g) filtreras genom en sik eller gasbindning. I den resulterande saften tillsätt 2500 ml varmt kokt vatten. Rör om och hälla två glas socker.

Båda recepten är lika effektiva. Du måste ta 1-1,5 liter öl om dagen minst en vecka, och resultatet kommer inte att hålla dig väntar.

Då kan du gå till förebyggande mottagning av tranbär. För detta ändamål är det tillräckligt att ta 3-4 bordsskedar av bär varje dag. Det kan vara i form av gelé, med tillsats av te eller helt enkelt med socker. Allt detta gör att du glömmer bort de obehagliga fenomenen av blåsor.

Ett annat recept på tranbärsdryck. 600 g tranbär mala i en blender, stam. 2,5 liter vattenkoka, kyla, blanda med saften erhållen från bär. Innan du använder dryckssötet med honung och drick i varmt form ett glas flera gånger om dagen.

Tranbärsjuice från blåsan. 400-500 g bär tvättades, hälldes i Teflon-kastrull. Sätt på en långsam eld. Omrör ständigt, tillsätt 3 fulla koppar vatten och en tesked citronsaft. Efter kokning, laga i 15 minuter, tranbär måste sedan bryta. Tillsätt lite salt och gnugga hela sikten genom sikten. Längst ner i glaset läggs en kvart kopp socker och lägg omedelbart saften där. Blanda och efter kylning lägg i kylskåpet i 30 minuter. Den resulterande saften är väldigt uppfriskande och hjälper till med blåsor.

Det finns ett annat effektivt recept på cystit och ARVI. Frukt av tranbär (1 glas) blandat med 0,5 koppar socker. Häll i en liter burk och häll tre koppar kokande vatten. Rör bra så att tranbäret värms. Stäng locket och låt stå i 30 minuter. Koka och laga det är omöjligt. Det tas ett glas flera gånger om dagen.

Så, tranbäret har följande effekter på kroppen:

 • antiinflammatoriska;
 • antibakteriella;
 • regenererande;
 • hyperaciditet;
 • antioxidant;
 • antitumör;
 • reducera kolesterol;
 • antipyretikum;
 • hypotensiva.

Kontraindikationer och ytterligare information

Det är viktigt att veta att tranbär kan vara skadligt för personer som lider av magsår och duodenalsår, gastrit och halsbränna giperatsidnym olika etiologier. Var försiktig med gravida kvinnor, som lider av hepatit hos olika etiologier. Efter att ha tagit tranbärsbuljonger måste du skölja din mun, eftersom syrorna i denna växt förstör tandemaljen.

Tranbärbär bär underkastas frysning och lagring i alkoholiserad form. Samtidigt kvarstår dess användbara anti-cystit egenskaper. Till exempel kan du göra en tinktur av tranbär: 2 glas frukt ta 1 glas socker och 1 liter vodka. Bären tvättas och punkteras med en nål flera gånger, hälls sedan i en kruka och täcks med ett lager socker. Lägg sedan noga till vodka. Tinkturen lagras i en månad, periodiskt omrörs den för att helt lösa upp sockret. Den resulterande saften efter 30 dagar filtreras genom gasbindning. Tinkturen är klar.

Det är nödvändigt att veta att någon sjukdom i genitourinary systemet kräver noggrann undersökning och lämplig behandling av en specialist. Tillsammans kan orsaken till blåsan vara sexuella infektioner, tuberkulos, olika tumöromrör. Och de kräver mycket specifik behandling.

Hur man övervinna cystit med tranbär

Absolut ingen är försäkrad mot blåsor. Traditionell medicin behandlar sjukdomen med antibakteriell behandling. Som du vet kan antibiotika inte bara gynna, men också ha skada. Vad är lösningen? Traditionell medicin erbjuder sina effektiva och viktigast säkra metoder, inklusive tranbär i blåsan.

nytta

I mer än ett sekel har denna unika bär värderats för dess medicinska egenskaper. Tranbär har en skadlig effekt på cystit, eftersom den regelbundna användningen inte bara förbättrar den terapeutiska effekten utan förhindrar också utvecklingen av remission.

Tranbär från blåsan ger en bra effekt på grund av proanthocyanidiner, som finns i bärets sammansättning. Dessa ämnen bryts inte ner i magen, men faller omedelbart in i den inflammatoriska processen. Proanthocyanidiner tillåter helt enkelt inte patogena mikroorganismer att fästa i urinblåsan och orsaka en inflammatorisk process. Som ett resultat av verkan av dessa aktiva substanser elimineras bakterier från kroppen.

Det visar sig att bakterier inte gillar surt medium och tranbär, som är rika på syror, förändrar surheten hos urinen och påskyndar läkningsprocessen.

Dessutom är tranbär en vitaminiserad bär. Den är rik på C-vitamin, PP, B och även spårämnen som: kalcium, järn, jod. Produkten innehåller också tanniner, fruktos, sackaros, salter, organiska syror. I synnerhet har bensoesyra antimikrobiell och desinfektionsverkan, och askorbinsyra stimulerar kroppens försvar.

Produkten innehåller också oleanoliska och ursoliska syror, som har antiinflammatoriska egenskaper. Förekomsten av pektiska ämnen i bären bidrar till att rena kroppen och ta bort skadliga ämnen.

Närvaron av tanniner i tranbäret gör det möjligt att inte tillåta patogena mikroorganismer att tränga in i kroppens celler. Ämnen kan undertrycka tillväxten av sådana mikroorganismer.

Glöm inte att tranbär är en bär med hög surhet, vilket kan stoppa bakteriens tillväxt. Tranbär är en produkt som kan bota många sjukdomar, inklusive cystitis.

Kliniska prövningar

Tranbärsjuice består av juice, vatten och sackaros. Underlaget för studien var en blandning. Forskare har funnit att komponenterna i den terapeutiska drycken förhindrade bakterierna att hålla sig ihop och hindrade också deras tillväxt och uppdelning. Tydligen är det faktum att bär hjälper till med denna sjukdom inte en myt utan en verklighet.

Ämnenna delades in i fyra kategorier:

 • Folk som tog läkemedel baserade på tranbär.
 • Människor som fick pacifiers.
 • Människor som konsumerade mycket vatten.
 • Personer som inte har behandlats.

Forskare genomförde en jämförande analys av droger baserade på tranbär. Positiv dynamik noterades hos patienter som hade en kronisk form av cystit under lång tid (tillförlitliga bevis kunde inte erhållas).

Forskarna drog slutsatsen att bären är användbar vid inflammationsprocessen i blåsan, men den bör konsumeras i stora mängder.

Experter har upptäckt att tranbäret kan användas vid den givna patologin och behandling kommer nödvändigtvis att ge bra resultat. Under studier som gjordes på patienter med cystit har man funnit att bär reducerar sannolikheten för återfall med nästan hälften. Tydligen är behandlingen av blåsans inflammatoriska process med tranbär ett ovillkorligt och korrekt uttalande.

rekommendationer

Tranbär med cystit kommer att gynna, oavsett vilken form det kan vara. Även om du bara tar färska eller sockerreparerade bär varje dag kommer resultatet inte att vara långt innan du kommer. Innan du börjar behandlingen, är det viktigt att genomgå en diagnostisk undersökning, som omfattar: fullständig blod, ultraljud av urinvägarna, cystoskopi, smeta på vaginal mikroflora.

Behandlingen ska vara omfattande och omfatta: bäddstöd och rätt näring, vilket inkluderar användningen av stora mängder vatten och avstötning av fett, rostad, rökt. Tranbärsjuice med blåsor är ett alternativ för älskare av läckra drycker. Sjukdomen återkallas om du tar den minst 500 ml per dag. Du kan dricka ett glas på morgonen och den andra på kvällen.

Tänk på ett recept som hjälper till att ta bort den inflammatoriska processen:

 • Ta några pund bär och krossa dem noggrant i en mixer.
 • Den resulterande massestammen genom gasbindning.
 • Ta sedan två liter vatten och fyll det med tranbär.
 • Till slut måste du lägga till lite honung eller socker och blanda sedan noggrant. Drick saften i varm form.

Det finns ett annat recept som låter dig behandla när som helst på året. För detta kan du ta en frusen produkt. Du kan hälla ett halvt kilo tranbär med två liter vatten. Receptet innebär användning av en produkt av flera matskedar om dagen.

Följande recept inkluderar tillagning av infusionen. För att göra det behöver du ett glas bär, de måste hällas med kokande vatten och insistera sedan på flera minuter. Därefter markeras bären. Detta kan göras med en bländare eller murbruk. Den resulterande blandningen kan också kombineras med ett glas vodka. Den resulterande massan bör infunderas inom 24 timmar. Efter utgången av tiden filtreras tinkturen, bringas till 100 grader Celsius och kyles därefter.

Man kan inte annat än nämna ett recept: en avkok av tranbär. För att göra det måste du pressa saften ut ur bären och lägg den i kylskåpet ett tag. Medan vätskan svalnar, kläm den i 10 minuter för att koka. I slutet ska du ansluta vätskan med rotationen.

Som en profylax av inflammation i urinblåsan bör du dricka ett glas tranbärsmor varje dag.

Tranbär kommer att döda cystitis, men det är viktigt att inte glömma några oföränderliga sanningar. Först och främst är det viktigt att följa reglerna för personlig hygien (efter intimitet, under menstruation, efter att ha gått på toaletten). Välj underkläder från naturliga trådar.

Kontra

Tranbäret avlastar nödvändigtvis cystit, men det är viktigt att inte glömma några begränsningar:

 • sjukdomar i matsmältningssystemet;
 • urolitiasis;
 • allergi mot bär;
 • graviditet, utfodringsperioden
 • gikt;
 • barn av de första åren av livet;
 • Det är inte rekommenderat att dricka juice på en tom mage.

Med tanke på ovanstående kontraindikationer är det viktigt innan konsultation med denna produkt konsulteras med en specialist.

Tranbär kan bota cystit, men det kan förstöra tandemaljen, så efter att du använt produkten ska munnen sköljas med vatten.

Helande dryck

Juice av denna bär hjälper också, som en hel bär. Hur man lagar juice Korrekt beredd juice bör tillverkas av färskt och välmogna bär. Massan av krossade tranbär kommer att vara bättre att ge juice om den är i varm form.

Att värma frysta bär är inte alls möjligt, annars kommer inte den terapeutiska effekten att uppnås.

Du kan vara säker på att tranbäret kan bota cystit och förhindra att den inflammatoriska processen återvänder. Se till att denna produkts helande effekt på dig själv.

Nedan ges receptet för framställning av citrit-härledd morse från tranbär:

Tranbär med blåsan

Tranbär i cystit är en effektiv tillämpning av folkmedicin för behandling av inflammatoriska sjukdomar i kroppen.

Läkemedlets härdningsegenskaper kan eliminera inflammatoriska processer i organen hos den inre strukturen hos en person och inflammation på huden. En rik sammansättning av vitaminer och mineraler av tranbär, ökar immuniteten och främjar att kroppen själv kämpar med infektioner.

Egenskaper av tranbär

Användbara egenskaper för tranbär:

 • Bärens egendom för att döda bakterier, tack vare bensoesyra;
 • anti-inflammatoriska egenskaper hos bär, tack vare oljesyra och ursolic syra;
 • avgiftningsegenskaper hos bär, tack vare tanniner, binder tanniner polysackariderna till proteiner, vilket hjälper till att stoppa diarré i kroppen och utföra funktionen av blodkoagulering.
 • vitamin C - utför antiinflammatorisk funktion, liksom antimikrobiell effekt;
 • flavonoider i sammansättningen av tranbär - förbättra blodkärlens elasticitet;
 • järn - normaliserar hematopoetisk process i kroppen;
 • kalium - normaliserar hjärtsystemets robot, nervsystemet och kärlsystemet;
 • fosfor - normaliserar tillståndet hos benen hos en person och hans tänder.

Så den allmänna slutsatsen om användbara egenskaper och effekter av tranbär på människokroppen:

 • lindra inflammation
 • döda bakterier
 • regenerera blodkärlens väggar;
 • en hyperacid egenskap
 • bärarnas antioxidantkvalitet;
 • undertryck tumören i kroppen;
 • sänker dåligt kolesterol
 • lägre kroppstemperatur;
 • hypotensiv kvalitet.

Bakterier som provocerar sjukdomen

Typer av bakterier som är orsakssymptom för blåsan:

 • mest av blåsans sjukdom i kvinnlig och manlig kropp - orsaken till Escherichia coli;
 • en liten del av orsaken till sjukdomen - stafylokockinfektion;
 • Också orsaken till sjukdomen är bakterierna Klebsiella spp och mikroorganismen Proteus mirabilis;
 • Sexuella infektioner - orsakar infektiös infektion i urinröret, vilket provar blåsor.

Långvarig vistelse hos dessa mikroorganismer i könsorganen, möjliggör reproduktion och distribution till kroppens organ. Typer av mikrober som orsakar sexuella infektioner:

 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • mykoplasma;
 • ureaplasma;
 • genital herpesvirus;
 • svamp candida.

Ganska ofta orsaken till sjukdomen hos kvinnor cystit är infektioner som finns i den sexuella sfären, eftersom närhet mellan ett urinrör, vagina och anus, framkallar penetration av mikroorganismer i urinröret.

Tranbär recept för cystitis

Hur tar man tranbär med blåsor? För behandling av blåsor använd mamma från bär av tranbär eller tranbärsjuice.

Tranbär med cystitisrecept: ett halvt kilo färska eller frysta bär, passera genom en juicer eller slipa med en mixer. I saften tillsätt två liter kallt vatten och 200 gram granulärt socker och koka på hög värme inte mer än 1 - 2 minuter. Ta 200 - 250 gram, men inte mer än 4 gånger om dagen. Efter att ha druckit, skölj din mun med vatten, eftersom syran, som finns i tranbär, förstör tandemaljen.

Tranbärsjuice cystit, recept: 500 - 600 gram av färska eller frysta tranbär krossade med en mixer, sila genom gasväv (4 skikt), och lägga till denna Morse kokt vatten kyldes till rumstemperatur, 2500 ml vatten. Före användning tillsätt honung eller socker till morsen och ta 200 ml flera gånger om dagen.

Cranberry cystit recept: halvt kilo färska eller frysta bär, sätta på brand i en kastrull med en tjock botten, tillsätt bären till en tesked citronsaft eller citronsyra på spetsen av en kniv, samt lägga till 600 ml vatten. Koka på låg värme i 15 minuter från kokpunkten. Tillsätt lite juice i den här blandningen och gråt hett med en sikta. Tillsätt 50 gram socker och svalna den här drycken. Ta 150-200 ml 3-4 gånger om dagen. Glöm inte att skölja din mun efter varje intag av tranbär.

Tranbär från blåsan, ett recept: 200 gram bär och 200 gram granulerat socker skalas i en burk med skikt och hälls i 1000 ml vodka. Insistera minst 30 kalenderdagar, spänna och ta 50 - 100 ml tinktur 3 gånger om dagen. Symtom på cystit passerar en till två dagar.

Medicin för behandling av blåsor

Preparat för blåsan, som har en effektiv effekt i behandlingen:

 • Monural - en kurs av medicinsk behandling 1 - 2 dagar;
 • Levomycetin - tabletterna tar 3 - 5 dagar;
 • Nitroxolin - behandlingsperiod 3 - 5 dagar;
 • Doxycyklin - tabletter tar 2 - 3 dagar;
 • Tetracyklin - tiden att ta 3-7 dagar;
 • Рулид - tabletter tar 3-5 dagar;
 • Ampicillin - behandlingstid upp till 7 dagar;
 • Erytromycin - intagstiden upp till 5 dagar;
 • Palin - behandlingstid, högst 5 dagar;
 • Amoxicillin - abetki tar upp till 7 dagar;
 • Phyto drug Monorail med tranbär.

Behandling av tranbär i kroppen

Egenskaper av tranbär - diuretikum, antimikrobiella, antiinflammatoriska. På grund av dessa egenskaper tas tranbär med olika sjukdomar och patologier i kroppen:

 • gallblåsan - tar bort stenar från den och rensar gallgångarna;
 • njure - tar bort inflammation i pyelonefriten och tar bort stenar från kroppen;
 • blåsan - lindrar inflammation i cystit och tar bort stenar från kroppen;
 • urinrör - läker inflammationsprocessen med uretrit
 • reproduktionssystemet - förbättrar reproduktionsorganens arbete, tar bort inflammation i könsorganet, rensar organen av svamp- och bakterieinfektioner;
 • anemi - järn i produkten, ökar nivået av hemoglobin i kroppen;
 • tuberkulos - lindrar inflammation i lungorna och kämpar med Kochs infektion;
 • ateroskleros - visar dåligt kolesterol och renar kärlen;
 • komplicerad leverans - lindrar inflammation i könsorganen och förbättrar immunsystemet, vilket bidrar till snabb återhämtning av kroppen;
 • cystit - tar bort inflammation, ökar immuniteten.

Tranbärsjuice och tranbärsjuice är särskilt effektiva vid bekämpning av infektion. När kroppen börjar inflammation, betyder det att mikrofloran blir alkalisk, och bakterier, svampar och mikrober multipliceras i den. Med hjälp av sura tranbär, urinen surgörs och tillåter inte reproduktion av mikrober och bosätter sig på väggarna i urinvägarnas organ. Och på grund av den diuretiska egenskapen utsöndras dessa bakterier från kroppen tillsammans med urin.

Tranbärsjuice - efter mottagning, kan tranbär i 12 timmar för att helt ändra sammansättningen av urin och gör det olämpligt för en bekväm livsmiljö och reproduktion av bakterier.

Kontraindikationer för användning av tranbär

Att konsumera tranbär med blåsan rekommenderas inte för vissa sjukdomar i kroppen:

 • allergi mot ämnen i bärsammansättningen;
 • hjärtsvikt och svullnad orsakad av hjärtsjukdom;
 • nervös överexcitability
 • sjukdomar i levern är kroniska och akuta;
 • hepatit i akut form;
 • pankreatit i akut och kronisk form;
 • levercirros och puffiness med den;
 • patologi i njurarnas arbete och binjurarnas arbete;
 • glomerunefrit;
 • inflammation i tandköttet;
 • tandförfall
 • gastrit och magssår i mag och tarmar.

Sjukskötselcystitis tranbär tjänar som en extra fytoterapeutisk behandling förutom huvudmedicinen.

Sjukhusblåsan måste behandlas i början av sjukdomen och tranbär hjälper på kort tid för att lindra symtomen på sjukdomen och stärka immuniteten med vitaminer i dess komposition.

Recept med tranbär från blåsan: juice, fruktdrycker, avkok

Rezy och brinner med urinering, många kvinnor tar för en återfall av blåsor och börjar bryta medicinska örter och dricka tranbärsjuice. För att fastställa diagnosen och genomföra adekvat terapi kan endast en läkare med smal specialisering - urolog.

Cranberry cystit medicinskt rekommenderas som tilläggsbehandling, men först efter en kurs av antibiotika och antimikrobiella medel. Det är inte förbjudet att dricka bärsafter och gelé för att förhindra inflammation i blåsan i avsaknad av kontraindikationer.

Är tranbär användbar för cystitis

Användningen av tranbär i behandlingen av akut och kronisk cystit är baserad på egenskapen att skifta urins pH till den sura sidan. Detta minskar förmågan hos patogena mikroorganismer att multiplicera aktivt och skada blåsans slemhinna med produkterna av deras vitala aktivitet.

Den sura bären har en diuretisk effekt: Vanlig urinering leder till snabb utspolning av mikrober och virus från urinvägarna. Tranbär med cystit används på grund av dess multikomponentkomposition:

 • Bensoesyra är känd för sin antimikrobiella aktivitet;
 • Oleanoliska och ursoliska syror har antiinflammatoriska egenskaper;
 • Pektiner avlastar kroppen av toxiner;
 • Fenoler undertrycker tillväxten av cystitispatogener;
 • Flavonoider reglerar permeabiliteten hos väggarna i stora och små kärl.

Cystitis utvecklas med en minskning av kroppens motståndskraft mot smittämnen. Innehållet i tranbär vitaminer och spårämnen kommer att bidra till att stärka immunitet, fylla på beståndet av biologiskt aktiva substanser.

Pektiner och fenoler förstörs inte av verkan av pepsin och saltsyra i magen, så de förlorar inte sina terapeutiska egenskaper.

Tranbärsjuice med blåsor Använd inte utan medicinsk rådgivning och bestämning av typen av patogena medel i den inflammatoriska processen. Bärens förmåga att öka surheten hos urinen och förhindra bildandet av stammar, har inte alltid någon fördel.

Till exempel inhiberas tillväxten av stafylokocker vid pH-värden av urin under 4,5. Och för E. coli är ett sådant medium extremt gynnsamt. Gram-negativa bakterier börjar aktivt multiplicera och röra sig längs de stigande vägarna till njurarna.

Kombinationen av antibakteriell behandling och självmedicinering med tranbärsdrycker kan framkalla oönskade konsekvenser. Innehåller i bärens sammansättning fenoler intensifierar och förlänger antibiotikas verkan, och detta är inte alltid sant.

Urologen väljer en individuell dos av läkemedel för patienter för att minska sannolikheten för att utveckla dysbios. Kombinationen av fenoler och antibiotika förnekar all läkares ansträngningar för att undvika att dödlig mikroflora av intestinalt blod dödas.

Terapeutiska recept med tranbär

För att eliminera inflammation i blåsans slemhinna måste du äta 5 bär av tranbär 3-4 gånger om dagen efter att ha ätit. Men det har en speciell smak, så det förbereder läckra och hälsosamma drycker på sådana recept:

0,5 kg tranbärsmala och blanda med 0,4 kg socker. Tillsätt 2 liter vatten och koka i 15 minuter. Ta 0,3 kopp 4 gånger dagligen efter måltiden.

Häll 0,5 kg tranbär i en liter kokande vatten och koka i 10 minuter. Stam. Ät 100 ml juice 5 gånger om dagen efter att ha ätit. Du kan lägga till honung eller socker efter smak.

Kram saften från två glas tranbärsbär, häll pressningarna 2 liter vatten. Koka, kyla och blanda med den resulterande saften. Drick 100 ml efter måltid 3 gånger om dagen.

I avsaknad av kontraindikationer kan drycker baserade på tranbär tas för att förhindra frekventa återkommande av cystit och andningssjukdomar.

Torrt extrakt från bär ingår i kompositionen av biologiskt aktiva tillsatser för att förbättra den diuretiska och antiinflammatoriska effekten. Vid behandling av akut och kronisk blåsan används:

 • Monument Previtsist;
 • Tsistivit;
 • Nefrosten Tranbär.
Intag av dessa läkemedel ersätter inte behandlingen med antibiotika och antimikrobiella medel. Biologiskt aktiva tillsatser kan endast användas som tilläggsbehandling och efter samråd med en urolog.

Kontra

Innan du tar tranbär med cystit bör du göra en tid med en gastroenterolog för undersökning. Ett stort antal organiska syror i bär irriterar slemhinnan i mag-tarmkanalen, provar halsbränna och sura burps. Du kan inte använda tranbär i sådana sjukdomar i matsmältningssystemet:

 • Gastrit av någon etiologi;
 • Magsår
 • gastroduodenit;
 • Enterokolit.

Även en liten mängd tranbär kommer att förvärra dessa sjukdomar. Du kan inte behandla tranbärscystiti till personer som är predisponerade för allergiska reaktioner, samt att ha individuell känslighet för bären.

Organiska syror påverkar tandemaljen negativt, leder till förstöring och utseende av karies. Tandläkare rekommenderar att man använder ett cocktailrör för att minimera konsekvenserna av att äta frukt och juice.

Tranbär har en svag terapeutisk effekt. Det kan sakta spridningen av den inflammatoriska processen med blåsan endast något. Smärta i underlivet och urinrörelserna fungerar som en signal för en urolog att besöka den farmakologiska behandlingen.

Tranbärsjuice med blåsor

Obehaglig kvinnlig sjukdom - cystit - påverkar blåsans slemhinnor. För att klara denna sjukdom och för att förebygga det, har tranbär länge använts. Inte undra på att det kallas en kvinnlig bär. Antiinflammatoriska ämnen, som är så många i tranbär, förstöras inte av magsaft utan att förlusten når blåsan, förstör och utsöndrar bakterier, vilket hindrar dem från att få fotfäste på slemhinnan.

Tranbär är produkter som människor behöver äta. Den innehåller en rekordmängden vitamin C och har en uttalad antiinflammatorisk effekt som effektivt bekämpar förkylningar och andra infektioner. Men vi måste komma ihåg att du inte kan använda den för vissa sjukdomar i mage och lever. De behandlas inte med dessa bär och när de tar sulfopreparationer.

Håll tranbär i fryst form eller fylld med kallt kokt vatten. Bären kan lagras och slipas, vilket gör det lättare att använda.

Hur korrekt brygga tranbär med blåsor?

För att förbereda tranbärsmor med blåsor behöver du ett glas bär.

 1. Vi krossar tranbäret med en trätuggsticka i porslin eller glasrätter och spänner ut saften.
 2. Det som finns kvar, häll en liter vatten och koka.
 3. Filtrera buljong, kyla och kombinera med tranbärsjuice.

Med cystit måste du dricka upp till 2 liter Morse från tranbär per dag. Du kan lägga honung till drycken. Klar att dricka kan förvaras i kylskåpet.

Om du har riven tranbär, kan en sked av tranbärspuré helt enkelt sättas i te.

Med cystit ta tranbärsjuice 2 matskedar 2 gånger dagligen före måltiderna. Till skillnad från kemikalier behandlar tranbär inte bara cystit utan att orsaka skada, men också öka immunitet, tillsätta mineraler, spårämnen, flavonoider, vitaminer till kosten.

Hur man dricker tranbärsjuice för blåsning

Blåsans inflammation är en extremt obehaglig sjukdom som kan störa alla planer. Smärta, hög feber, frekventa önskningar tillåter helt enkelt inte att leda ett vanligt sätt att leva. Men trots det uttalade obehaget, långt ifrån alla människor söker medicinsk hjälp på en gång, föredrar de medel för traditionell medicin.

En av de mest populära och effektiva, betrakta drogerna baserade på tranbär - en god och hälsosam frukt, juice kan bota cystit och uppnå en långvarig frånvaro av sjukdomen igen.

Användbara ämnen i bärsammansättningen

Tranbär aktivt används i folkmedicinen sedan urminnes tider - reparativ egenskaper och förmåga att kompensera för bristen på vitaminer på vintern är särskilt uppskattad för att utvecklingen av vetenskap och i den moderna världen.

Studier av bärets sammansättning och effekten av element på människokroppen har forskare identifierat sådana aktiva substanser:

 1. Glykosidvaccin är en organisk syra med en uttalad bakteriedödande effekt.
 2. Ursoliska och oleanoliska syror. Förhållande till gruppen av triterpenoider, lindra inflammation, hämmar aktiviteten av cyklooxygenas och lipoxygenas.
 3. Pektiner - ta bort toxiner.
 4. Fenolföreningar, tanniner - undertrycka den vitala aktiviteten hos patogena organismer.
 5. Flavonoider (leucoanthocyanins, katekiner, antocyaniner) - ökar elasticiteten i kärlväggar, minska deras permeabilitet (vilket därigenom eliminerar aterosklerotiska förändringar).
 6. Vitaminer, mineraler, spårämnen. Beredens sammansättning innefattar C-vitamin, natrium, kalium, fosfor, järn, mangan, zink, aluminium och andra (i mindre mängd).

Tranbär med cystit är effektiv. Berry är full av nyttiga ämnen - det är en av de få som finns på vintern färska, så det bör användas som ett immunstimulerande medel och en naturlig källa till vitaminer utgör under den kalla årstiden.

Verkningsmekanism

Varför används tranbäret för behandling av akut cystitis? Inflammation i urinorganen är förknippad med en ökning av alkalisk koncentration i urinen - detta bidrar till smittspridning, en ökning av inflammationens fokus.

Förberedelser baserade på tranbär och självberedda produkter har i deras sammansättning ett stort antal syror som förhindrar fixering av patogener på blåsans väggar, vilket minskar deras antal.

Konventionellt kan du kalla detta bär antibiotikum av vegetabiliskt ursprung - det förändrar urinsammensättningen, vilket gör det omöjligt för bakteriernas liv.

Åtgärden sker ganska snabbt (beror på mängden vätska som används med läkemedlet) och varar ca 12 timmar. Patogena mikroorganismer avlägsnas från kroppen på ett naturligt sätt utan att påverka andra organ och utan att ge patienten obehag.

Förutom den antiinflammatoriska effekten har tranbär också en immunostimulerande effekt och fyller bristen på vitaminer, mineraler i kroppen, vilket hjälper till att återhämta sig snabbare efter sjukdomen och förhindra återfall.

Kontraindikationer och rekommendationer

Tranbär innehåller ett stort antal biologiskt aktiva substanser, och det är på grund av deras höga koncentration att det finns några försiktighetsåtgärder.

Mättnad olika syror inte tillåter att använda bär för behandling av personer med sjukdomar såsom magsår, gastrit, njursten, gikt, hyperacidity, leversjukdom.

Dessutom rekommenderas inte berry decoctions för kvinnor ammar och barn upp till tre års ålder.

Allergisk reaktion på tranbär är en absolut kontraindikation för användningen av bär. Ett högt innehåll av olika syror kan återspeglas dåligt på tänderna, så det rekommenderas att skölja munnen eller borsta tänderna efter varje medicinintag baserat på bären.

Det är viktigt att komma ihåg att tranbärsjuice inte kan lagras i aluminiumrätter, och lagras även för framtida bruk. Kokade bär kommer också att vara ineffektiva - vitaminer förstörs av hög temperatur.

Innan behandlingen startas, kontakta din läkare. Om tillståndet förvärras efter att ha tagit folkrättsmedel baserade på tranbär, ska kursen omedelbart avbrytas och söka medicinsk hjälp.

Alkoholisk infusion av bär har ingen uttalad härdande effekt. Den maximala mängd näringsämnen finns i färsk juice.

recept

De viktigaste användbara substanserna kan erhållas genom att dricka juice av bär och deras buljong. För att förbereda saften måste du ta de tvättade bären, knäda dem i en mortel eller passera genom köttkvarn. Stam genom en sik eller gasbindning.

Det är viktigt att komma ihåg att nypressad juice är den mest användbara - därför är det ingen mening att skaffa den för framtida användning, du måste göra det omedelbart innan du tar medicin.

Tranbärsjuice med blåsor. Beredningen är som följer: knäda eller slipa bären i en mixer, saften dräneras. Tillsätt dricksvattnet till kvarvarande massa och koka upp det. I den kylda till rumstemperatur och spändbuljong tillsätt tidigare pressad juice. Ett glas färsk bär tar 1 liter vatten.

Det är också bekvämt att förbereda Morse för en användning: för 0,5 kopp bär tar 250 ml kokande vatten. Bär lite sträckt, insistera 5-10 minuter.

För effektiv behandling måste du dricka medel baserat på tranbär minst 3 gånger om dagen, den totala volymen av dricks ska vara minst 300 ml.

Det är strängt förbjudet att ta tranbärsjuice, avkok och juice på en tom mage.

Läkemedel med tranbär

Det finns ett stort antal läkemedel som utvecklats på basis av ett extrakt av tranbär. Färdiga produkter kännetecknas av hög koncentration av biologiskt aktiva komponenter och användarvänlighet.

Tranbärbaserade läkemedel:

 1. Monorail Precision - BAA används som en del av komplex terapi eller för förebyggande av inflammatoriska processer i urinblåsan.
 2. URINAL är en naturlig förberedelse med tranbärsaft, effektivt avlägsnar inflammation och ökar immuniteten.
 3. Cystorolal - en utmärkt antispasmodisk, eliminerar framgångsrikt inflammationens fokus. Producerad i två former - droppar och tabletter.

Preparat baserade på tranbär används för både förebyggande och behandling av det akuta skedet i kombination med andra läkemedel från cystit.

recensioner

Effektiviteten av behandling med tranbärscystiti har inte vetenskapligt bevisats, men återkoppling om ansökan är positiv.

Det är klokt att använda tranbär som ett komplement till antibiotika som ordinerats av läkare, också förlita sig på traditionell medicin vid löpning, akut inflammation - inte värt besväret.

№1. Jag tog tranbärsjuice i två veckor, 100 ml tre gånger om dagen. Förutom vitamindrinken, en såg och tabletter ordinerad av en läkare. Betingelsen förbättrades redan på dag 2, obehag, smärta och temperatur försvann. Kursen fortsatte att förhindra återfall, nu känner jag mig bra.

№2. Berry fruktdryck under den kalla årstiden, för att inte tillåta olika inflammationer och förkylningar. Om sådana sjukdomar under lång tid har glömts - en naturlig källa till vitaminer och antimikrobiella ämnen skyddar mot sjukdomar bättre än köpta preparat.

Tranbär med cystitis - recept av tranbärsmor

Infektion i blåsan är den främsta orsaken till utvecklingen av blåsan. Enligt erfarna medarbetare bör sjukdomar i urinorganen behandlas på ett sjukhus under överinseende av en erfaren läkare. Men i det första skedet av patologin kan det botas hemma med hjälp av beprövade folkmedicin. För behandling av blåsor används bär av tranbär. Dess frukter mognar nästan till det mycket kalla, och i själva verket under denna period behöver kroppen stödja immunsystemet.

Egenskaper av bär

Tranbär är en vild bär som har hittat sin ansökan för att stärka immuniteten. Dessutom blev det känt att tranbär med cystit har ingen mindre effekt än vid behandling av förkylningar. Denna positiva effekt beror på de komponenter som den innehåller:

 • mangan;
 • järn;
 • zink;
 • vitaminer i grupp B;
 • vitaminerna A, C, K;
 • flavonoider;
 • organiska syror;
 • terpenoider;
 • pektinsubstanser.

Applicera tranbär med cystit, du kan få antimikrobiell, allmän tonisk och antiinflammatorisk effekt.

Antimikrobiell verkan

Tranbär bär innehåller bensoesyra, fenoler och proanthocyanidiner, som i sin tur har en negativ inverkan på patogena mikroorganismer, vilket hindrar dem från att multiplicera. Under inverkan av dessa komponenter kan mikrober inte fixa sig på blåsans vägg. Efter att de har slagit i matsmältningsorganet, reducerar tranbärsekstrakten pH i magen, normaliserar matsmältningsförloppet hos patienter med en låg surhetsgrad.

Antiinflammatorisk verkan

Tranbär är kapabel att övervinna den inflammatoriska processen som påverkade urinblåsan. Och denna effekt uppnås på grund av närvaron i dess sammansättning av sådana komponenter som oleanoliska och ursoliska syror. Deras effekt är inriktad på att minska enzymernas aktivitet, vilket utlöser inflammatorisk process i cellen.

Vanlig återställande åtgärd

Med hjälp av tranbär kan du stärka immunsystemet avsevärt, men hela kroppen, eftersom den här bären kan:

 • att sänka kolesterolhalten i blodet;
 • stimulera immunitet
 • ta bort ackumulerade toxiner från kroppen;
 • skydda mot bildandet av cancerceller;
 • förbättra tillståndet av blodkärl;
 • skydda mot blodproppar.

Rekommendationer för användning

Efter indikationerna på mottagandet av bär och deras positiva egenskaper blev kända, är det möjligt att övergå till direktbehandling. Du kan dra nytta av behandlingen av blåsan genom att använda bär, både färska och frysta. Också, inte nödvändigtvis konsumera tranbärsjuice i cystit, eftersom fördelarna för kroppen kan föra tranbär, även om det bara att äta färsk med socker. Om varje dag för att äta minst en sked, sedan efter ett par veckor kommer du att se ett positivt resultat, och det kommer att påverka inte bara urogenital systemet, men också hela organismen. Men innan man går vidare till terapi är det nödvändigt att genomföra en rad diagnostiska studier. Detta bör innehålla:

 • ett allmänt blodprov,
 • Ultraljud av urinvägarna,
 • cystoskopi.

Terapi bör vara omfattande och omfatta lämplig näring, sängstöd och användningen av tranbärsjuice. Du kan notera fördelarna med att ta denna produkt om du tar den i en mängd av 2 glas per dag. Du kan dela mottagningen med 2 gånger: 1 kopp på morgonen och den andra - på kvällen.

Läs mer om tranbärs fördelaktiga egenskaper och dess effekt på kroppen finns i följande video:

Framställning av fruktjuice från frysta bär

Det finns olika recept för att få tranbärsmor, men det här alternativet är bland de mest populära. Du måste ta 2 koppar bär, före avfrostning och skicka dem till juiceren. Den resulterande saften placeras i en kastrull och tillsätt 2 liter vatten. Lägg sedan 2 koppar socker och blanda allt grundligt. Ställ behållaren på spisen i 10 minuter, och när morsen är kallt, filtrera den sedan på gasväv. I stället för socker är honung tillåten.

Morse från tranbär med kanel

Processen att förbereda Morse för detta recept tar inte mer än 30 minuter av din tid. För att få tranbärsjuice för behandling av blåsor, måste du förbereda följande ingredienser:

 • Tranbär-150 g;
 • vatten - 0,5 liter;
 • honung - 50 ml
 • kanel - ½ matsked

Tillagningsprocessen utförs enligt följande plan:

 1. Torka försiktigt bären, tvätta och sprida dem på en torrhandduk så att de torkar ut. Om du har frysta bär, måste de behandlas med kallt vatten och vänta tills de tinas.
 2. Ta behållaren, lägg bär, tillsätt kanel och kallt vatten. Sätt på en tallrik, koka över medelvärme. När läkningsmedlet började koka, stäng av elden och filtrera buljongen genom ostkanten.
 3. När "läkemedlet" har svalnat, kan du lägga till honung till den. Rör tills det är helt upplöst. Den resulterande aromatiska och välsmakande drycken kan ersätta te och har samtidigt en hälsoeffektiv effekt.

Framställning av gelé

För att få denna fantastiska dryck måste du använda följande ingredienser:

 • bär av tranbär - 1 glas;
 • vatten - 2 liter;
 • granulerat socker - 1 glas.

Tranbär bär tvättas och knådas i förväg, placeras i en kastrull, tillsätt socker och vatten. Placera på en spis och laga i 10 minuter. Den erhållna kompositionen filtreras på gasbindning. Bärens kött är inte längre användbart, men låt saften förbli. Den skickades igen till en behållare och kokades. Medan det kommer att koka, rör i en separat behållare stärkelsen i ½ kopp vatten. Därefter skickar du den i en smal sikt i saften. När massan kokar, ta sedan bort pannan från plattan och låt den resulterande kissel infektera.

Tranbärsgelé och morsor kan konsumeras inte bara för behandling av blåsor, men helt enkelt som en läskedryck, det är mycket populärt hos barn. Han har en mycket trevlig smak, med vilken så många av hans beundrare är anslutna.

Kontraindikationer för användning

Användbara egenskaper hos tranbär till människokroppen är obegränsade, så de flesta glömmer bort det faktum att det finns vissa kontraindikationer för dessa bär. Och de är direkt tillgängliga, eftersom massan och skalen innehåller en mängd olika syror som inte alltid är fördelaktiga för kroppen.

Vi kan skilja följande kategorier av personer som är kontraindicerade i tranbär:

 • personer med allergier, som uppträder i form av utslag på huden, rodnad och klåda, samt i attacker av kvävning;
 • personer som har ökad nivå av surhet i magen och andra sjukdomar i mag-tarmkanalen: sår, gastrit
 • kvinnor under amning;
 • Patienter vars ålder är mindre än 3 år, eftersom detta har en negativ effekt på magsekretion.
 • patienter som har karies och andra tandproblem: tuggummi, tunn och känslig emalj;
 • patienter med leversjukdom.

Enligt experter är tranbär inte kompatibla med vissa läkemedel. Om du tänker använda tranbärsjuice vid behandling av cystit, och samtidigt tar emot specifika läkemedel, då först du kommer inte att hindra expertråd som tillåter eller neka mottagning kombineras.

Tranbär är en hel förråd av användbara vitaminer och mikrodelar som har en positiv effekt på hela organismen. Cure cystitis med tranbärsjuice är inte en lätt uppgift. Det viktigaste är att följa reglerna tydligt när du förbereder och tar emot, och allt annat kommer att göras för dig med tranbärsdryck.

Tranbär från blåsan: recept, metoder för applicering

Cranberry - en populär huskur i kampen mot cystit och andra sjukdomar i urin- och könsorganen. Denna tårta bär innehåller en hel del biologiskt signifikanta komponenter som tillsammans gör att du snabbt bli av med de två faktorer som orsakar blåskatarr - en bakteriell infektion och inflammation.

Tranbär i cystit har en positiv effekt på kroppen som helhet, vilket ökar dess skyddande funktioner. Och verkar också direkt i lesionen - i urinblåsan, urinröret och urinröret.

Antimikrobiell effekt

Tranbär är rik på bensoesyra - ett ämne som har en kraftfull antibakteriell och antifungal effekt. Bär i naturen påverkas inte av skadedjur och mögel på grund av det ökade innehållet av bensoesyra.

Vilka andra användbara mikroelement innehåller tranbär:

 1. Tanniner är en annan grupp av ämnen, av vilka många finns i tranbär. De kallas naturliga antibiotika, som kan undertrycka tillväxten av patogena mikroorganismer, inklusive virus. De tillåter inte att tanniner penetrerar cellmembranet och multiplicerar i bärarens kropp.
 2. Tripeptinoider är en annan grupp av naturliga komponenter som har antimikrobiella egenskaper. De verkar på grund av mekanismen för undertryckande av enzymet cyklooxygenas, vilket är en mediator av inflammation.
 3. Proanthocyanidiner kompletterar den antimikrobiella effekten av tanniner och bensoesyra. Ett särdrag hos detta material är att det är oförändrad (ej digesting magen) genom blod kommer in i blåsan och kämpar mikrober i inflammation.

När det tas in bär och produkter baserade på det (juice, fruktdrycker, avkok) får kroppen en kraftfull dos av naturliga antiseptika. Faktum är att de tillåter dig att bekämpa den patogena mikrofloran, vilket är orsaken till inflammation i urinvägarna.

Antiinflammatorisk effekt

En annan viktig effekt som producerar tranbär i kroppen under cystitis är restaureringen av det alkaliska balansen i kroppen. I början av den inflammatoriska processen bildas mycket alkali i urinen. I själva verket på grund av denna patogena mikroflora, som är orsakssystemet för cystit, multipliceras snabbt i urinvägarna.

Tranbärsjuice oxiderar urinen och förhindrar att infektionen utvecklas på grund av oförmågan att fästa vid urinrörets väggar. På grund av denna åtgärd bär kan snabbt stoppa den akuta fasen av en kronisk cystit, med produkter genom tranbärsjuice.

Redan en timme efter intaget av fruktjuice eller juice, dömer upp till 80% av patogenerna. Dessutom fortsätter den antibakteriella effekten ytterligare 12 timmar.

Immunomodulerande effekt

Förutom antiinflammatoriska, antifungala och antimikrobiella effekter producerar bären en bra immunmodulerande effekt. En stor mängd vitamin C stimulerar produktionen av antikroppar och interferoner, vilket hjälper till att bekämpa infektioner av bakteriell och viral natur. Detta gör det möjligt för dig att få ett bra immunförsvar för kroppen vid början av kallt väder, när skyddsfunktionerna naturligt minskar och det finns risk för förvärringar av inflammatoriska processer.

Till vem visas mottagningen?

Bären, samt juice och fruktdrycker som baseras på frukt kan vidtas för att alla de människor som är benägna att inflammation i urinvägarna, liksom lider av kroniska sjukdomar i det urogenitala området. Det är särskilt användbart för patienter med:

 • Urolitiasis.
 • Inflammatoriska sjukdomar hos den kvinnliga sexuella sfären.
 • Cystit och nefrit.
 • Till tjejer efter patologisk födelse.

Kvinnor är dubbelt så stora som män att ha urinvägsinfektioner på grund av anatomiska egenskaper. Utvecklingen av patogen mikroflora i slidan för vaginal candidiasis (torsk) säkerställer att svampen tränger in i urinröret och urinblåsan och påverka urinledarna.

Tarmens mikroflora betraktas också som orsaksmedlet för urinvägsinfektioner hos kvinnor. Mottagandet av bär på grund av det ökade syrets innehåll gör det möjligt att neutralisera den alkaliska miljön och å andra sidan att bekämpa mikroorganismer som ett naturligt antibiotikum.

Kontra

Trots den stora mängd användbara ämnen och hög effektivitet vid bekämpning av inflammatoriska processer, måste du vara försiktig med bären. Tranbär kan också producera oönskade biverkningar i vissa typer av sjukdomar och störningar i kroppsfunktioner.

De viktigaste typerna av obehagliga effekter från att ta kan kallas:

 • Allergiska reaktioner.
 • Ökning av surhet i magen.
 • Exacerbation av magsår och gastrit.
 • Svag tandemaljning, tandkaries.

Några användbara tips:

 1. Patienter som lider av hög surhet i magen, gastrit och magsår bör vara mycket noga med att ta tranbärsjuice med blåsor. Faktum är att ett högt innehåll av syror kan framkalla en förvärring av magsjukdom. Du kan minska koncentrationen av tranbärsjuice genom att tillsätta mer vatten till morsen.
 2. Personer med svag tandemaljning bör också ta tranbärsjuice och fruktjuice med försiktighet, eftersom syror kan förstöra det med långvarig exponering. Om det ändå var nödvändigt att acceptera en tranbärsjuice eller en mamma, ska mottagaren skölj munnen med rent varmt vatten omedelbart efter användningen.
 3. Med en benägenhet för livsmedelsallergier bör intaget av tranbärsjuice och fruktdrycker också begränsas, och vid behov måste du noggrant övervaka kroppens reaktion. Symtom som indikerar en negativ reaktion på immunsystemet mot tranbär kommer att bli klåda och rodnad i ansiktet i munnen, röda fläckar, svullnad i slemhinnan. Med dessa symtom ska du omedelbart sluta använda tranbär och ta antihistaminer.

Tranbär är ganska effektiv för att bekämpa blåsor, och det allmänna tillståndet i kroppen förbättras. Men det betyder inte att det måste översvämmas.

Hur man äter tranbär?

Det finns flera sätt att ta tranbär med blåsor. De mest effektiva visar sig juicer och fruktdrycker från färska eller frusna tranbär. För att bevara alla värdefulla vitaminer och spårämnen är det nödvändigt att värma upp bären korrekt.

I urbana förhållanden finns tranbär tillgängliga i frusen form - den kan köpas i vakuumpåsar och behållare i stormarknader och frukt- och grönsaksaffärer. I frusen form lagrar tranbär vitaminer och värdefulla syror, och dess smak blir sötare och mjukare.

Många föredrar fruktdrycker. Receptet för drycken är väldigt enkelt:

 1. För att förbereda fruktjuice bör ta 500 g frusna tranbär, som måste tinas i kylskåp eller vid rumstemperatur.
 2. Efter upptining bör borren males med en bländare eller gnugga genom en sikta. Om det finns en juicer, så kan du hoppa över bären genom den.
 3. Den resulterande massan måste kombineras med 2 liter vatten och ett glas socker.
 4. Klar blandning bör värmas upp med låg värme och koka i högst en minut. Om denna tid överskrids kan tranbäret förlora mer än 50% användbara egenskaper.

För att bli av kronisk cystit eller lindra akut fas inflammation i urinblåsan, är det nödvändigt att ta tranbärsjuice 200-300 g tre gånger om dagen.

Behandlingsförloppet, beroende på de individuella egenskaperna hos sjukdomsförloppet, varar från en vecka.

Om du kan hitta färska bär av tranbär, då kan du förbereda en annan effektiv dryck för behandling av blåsor. För att göra detta, ta 500 g färska bär och slipa dem i en bländare och dra sedan genom en sik eller en gasbindning. Till den resulterande saften tillsätt 2,5 liter kokt vatten och två glas socker. Mottagningsmetoden är densamma som för Morse - upp till 1,5 liter dryck per dag.

Kissel

Kissel på basis av bär av tranbär är ett förebyggande verktyg som kan användas från tid till annan under kronisk cystit. För att göra detta ska den resulterande saften från färska eller frysta bär spädas ut med vatten i ett förhållande av 1: 2 och tillsätt stärkelse och socker, så att vätskan förtjockas. Det är en läcker och hälsosam efterrätt som kommer att stödja kroppen under höstförkylningar, då risken för förvärringar av kronisk inflammation vanligtvis ökar.

Tranbär med socker

Denna åtgärd kan också kallas profylaktisk, vilket hjälper till att bekämpa inte bara med cystit, men också med ARI. För detta behöver du ta ett glas tranbär och ett halvt glas socker samt tre glas kokande vatten. Blanda alla ingredienserna i en liter burk och låt den infilera i en halvtimme under ett slutet lock. Koka vätskan är inte nödvändig.

Du kan också hitta en butiksform av tranbär med socker, i form av markbärmassa. Det kan konsumeras tillsammans med te, dolly eller helt enkelt tvättas med vatten flera gånger om dagen.

Läkare erbjuder ofta sina patienter att förbereda tranbär med grönsaker, sparris, morötter, selleri, vattenmelon. En drink av tranbärsjuice och tranbärsinfusion kommer också att vara användbar.

billet

Färska tranbärbär för lagring kan behandlas på flera sätt:

 • Skölj med socker och sterilisera i burkar.
 • Att zaspirtovat.
 • Frysa.

För alkohollösning måste du ta två glas bär och ett glas socker per liter vodka. Färskt sköljda bär piercerar flera gånger med en nål, då de är täckta med socker och hälls med vodka. Denna produkt kan lagras i ungefär en månad, varefter den måste filtreras genom gasbindning.

rekommendationer

Den maximala effekten från mottagningen av tranbär kan erhållas genom att man observerar beredningstekniken och sättet att konsumera frukt och bär baserade på bär.

 1. Det rekommenderas inte att hålla fruktjuice och tranbärsjuice i en metallskål under lång tid eftersom alla produkter är mottagliga för oxidation i den. Det är bättre att lagra bär i en glasburk i kylskåpet.
 2. Ta inte Morse eller tranbärsjuice på morgonen på tom mage eller i tom mage - så att du kan utlösa en attack av halsbränna eller till och med orsaka gastrit.

Ta inte tranbär som det viktigaste sättet att behandla akuta och kroniska sjukdomar i genitourinary systemet. Denna naturliga ingrediens är bäst används som ett hjälpmedel och inte sluta ta medicinen, särskilt när läkarens rekommendationer.