Huvud
Strömförsörjning

Enema i behandlingen av prostatit

För enemas kan man använda en mängd olika läkemedel, fytopreparationer, biodlingsprodukter. Förutom antiinflammatoriska medel används även antiseptisk, analgetisk, antispasmodisk, sårläkning, regenereringsverkan.

Läkemedel har kontraindikationer. De kan interagera med andra mediciner, förbättra, försämra deras effekt eller orsaka oväntade biverkningar och allergiska reaktioner. Att rekommendera medel till enemas bör därför bara vara en urolog.

Fördelar och kontraindikationer

Clementing i en patient med prostata har många fördelar jämfört med orala och parenterala sätt att använda läkemedel. Denna procedur är enkel att utföra självständigt hemma: detta kräver ingen speciell utrustning eller hjälp från medicinsk personal.

Prostatakörteln ligger i närheten av rektal slemhinna. Detta förklarar effektiviteten av svag procedurer för prostatit. Absorberas i rektal slemhinnan tränger de aktiva substanserna från lösningen in i den lokala blodbanan och direkt in i prostata vävnaden. På grund av detta krävs mindre koncentrationer av läkemedel för manipulation, och deras effektivitet kommer att vara flera gånger högre än med en annan administreringssätt.

Enema med prostatit har en snabb och mild effekt. Lokal applicering av droger ökar effekten av generella systemiska droger. I rektalmetoden rekommenderas också att administrera aktiva substanser som förstörs av saltsyra av magsaft eller av enzymer i bukspottkörteln.

Relativa kontraindikationer till förfarandet med fusk är:

 • prostatit i akut stadium;
 • akuta hemorrojder;
 • neoplasma i rektum eller prostata;
 • svår smärt syndrom;
 • hög kroppstemperatur i patienten;
 • benägenhet till diarré.

Patienter kan uppleva individuell intolerans mot vissa komponenter i den föreskrivna enema-lösningen. En allergisk reaktion mot en enda ingrediens är emellertid inte en ursäkt för att helt överge förfaranden. I det här fallet kan du försöka ändra formuleringen av lösningen eller ändra formuläret av läkemedlet för proceduren.

Typer av förfaranden

När prostatit kan tilldelas olika typer av enemas:

 • medicinskt (med Dimexid, antibiotika, jodlösning);
 • Olja (med ricinus, havtorn, persikorsmör);
 • ört (med kamomill, kalendula, Johannesjurs, ekbark);
 • med biodlingprodukter (med propolis);
 • kombineras.

Förbered en lösning för manipulation före varje procedur. Enemans volym åt gången bestäms av läkaren. Det kan vara 150-200 ml (standard) eller 30-60 ml (mikroclyster). Mikrocykler med prostatit förskrivs oftare än standard, vilket är förknippat med mindre obehag vid användningen.

Före manipulationens början är det önskvärt att rengöra tarmarna med en rengörande enema. För misshandel måste du ta en spruta med rätt volym. Manipulering är bättre att göra före sängen, eftersom efter införandet av lösningen i ändtarmen ligger ner i 30-40 minuter så att vätskan inte läcker ut.

Medication enemas

Som läkemedel för klinisk procedur med prostatit används ofta Dimexide. Denna kemiska förening har antiseptiska, antiinflammatoriska, analgetiska egenskaper. Det ökar lokal blodcirkulation, vilket förbättrar penetreringen av andra droger i vävnaderna. Därför är Dimexide en del av lösningar för kombinerade enemas.

För enemas framställs 10% Dimexid vattenlösning. För detta upplöses 10 ml av läkemedlet från flaskan i 90 ml varmt kokt vatten. Temperaturen för den beredda enema-lösningen bör motsvara temperaturen hos människokroppen (36-37 ° C).

För beredning av en lösning baserad på andra droger är det nödvändigt att följa instruktionerna för deras användning för att klara koncentrationen av den aktiva substansen i enema.

Oljiga lösningar för procedurer

För enema från prostatit lämplig för olika oljor. Det kan vara havtorn, persika, linfrö, ricinus, olivolja, solrosolja. Huvudvillkoren för en effektiv oljeband är att oljan är fräsch och outspädd. För en enema är det tillräckligt att ta 30-60 ml olja uppvärmd till kroppstemperatur.

Rengöring med medicinska örter

Med prostatit hjälper örter som har olika helande effekter:

 • antiinflammatorisk (kalendula, tagolga, angustifolia, kamomill, Johannesjurt, löv av björk);
 • regenerering (fält yarut, gyllene stång, bark av asp);
 • dekongestant och diuretikum (lindblommor, bergiga pochechuyny, horsetail, björkblad);
 • spasmolytisk (linfrö, maskrosblad, mynta);
 • immunostimulerande (echinacea, celandine, rödklöver).

I avancerade fall av prostatit, när män har problem med styrkan, kan du spendera pengar med medel som är beredda från ginsengrotten, magnolia vinstockar, hagtorn, gingko biloba, yohimbe. Exotiska grönsaksråvaror kan köpas på nätapotek.

Procedurer med en lösning av propolis

Propolisens kraftfulla bakteriedödande, antiinflammatoriska och regenerativa egenskaper är välkända för folkläkare. Enemor med propolis har också en bedövningseffekt.

Lösningen för proceduren framställs i två steg. Till att börja med måste du förbereda en masterbatch enema. För att göra detta ska 40 g biprodukt lösas i 200 ml alkohol och tillsätt 2 g kakaosmör. Förvara denna blandning i kylskåpet.

För att förbereda en lösning för enema är det nödvändigt på kvällen 10 g av masterbatchen att lösa upp i 50 ml varmt vatten och insistera tills morgon. Använd en spruta i en volym av 80 ml. Den första behandlingskursen varar 1 månad, sedan upprepas efter 2-3 månader.

Oavsett hur effektiv dessa förfaranden är, kan prostatit inte botas. De kan stärka verkningarna av systemövergripande läkemedel och icke-läkemedelsbehandlingar. Självbehandling av prostatit med enemas kan förvärra sjukdomsförloppet och orsaka dess förvärring. Ett komplex av terapeutiska åtgärder för inflammation i prostatakörteln, inklusive enemas, bör ta hänsyn till patologins orsak och natur. Därför, för att välja ett behandlingsschema och förskriva rätt typ av enema bör en urolog.

Behandling av kolit med propolis

Behandling av kolit med propolis ger nästan alltid bra resultat. Propolis i kolit manifesterar sig som ett naturligt antibiotikum, klarar sig väl av infektionen, tar bort inflammation från slemhinnan, regenererar sina celler, såren är täckta med en film och läker. Vid behandling av kolit med propolis finns ett trevligt tillsats, propolis ökar ytterligare immunitet, intestinal peristaltik, förhindrande av förstoppning. Gynnsamt påverkar tarmens fördelaktiga mikroflora, har antitoxiska egenskaper.

Propolis i kolit används i form av alkoholtinktur och mikroclyster.

Med någon form av kolit Det är bra att ta propolis av alkohol. Efter några dagar är det en märkbar förbättring, smärta försvinner, avföringen normaliseras, uppblåsthet utförs. Det är bättre att börja med en svagare koncentration - 10%. Om toleransen tolereras väl, gå till 20% eller 30%. 10% tinktur tar 30 droppar 3 gånger om dagen i 1 timme före måltider, spädning i ½ kopp vatten eller mjölk. 20% eller 30% av tinkturen tar också 40 droppar per 1 mottagning. Behandlingsförloppet är 20-30 dagar. Vid kronisk kolit, ta en paus i 2-3 veckor och upprepa behandlingen.

Att behandla kolit med propolis du kan göra microclysters. För mikroclyster är det nödvändigt att ta 4% vattenbaserad propolisinfusion. För 100 ml varmt vatten ta 4gr mark propolis, insistera på en termos för en dag, filtrera. Först måste du göra en rengörande enema, sedan introducera en varmvattenlösning av propolis och lämna den tills morgonen. Sådana mikrocykler kan göras dagligen i 20 till 25 dagar. Propolisolja kan användas för mikroklism. För en grund ta havtorn eller hundrosolja. 10gr mark propolis hälls 100ml olja i emaljerade rätter. Den hålls i ett vattenbad i 30 minuter, filtreras genom 2 lager av gasbindning. Sätt oljan i ändtarmen lite varm, efter rengöring av emalj.

Förutom att behandla kolit med propolis, bör en mild diet observeras. Ät inte stekt, rökt, varmt, saltt, fett. Eliminera grov mat, drick inte alkohol och försök att sluta röka. Drick lugnande infusioner av örter. Förutom propolis är det bra att ta honung av lätta sorter, pollen och pergue. Det är värt att noggrant överväga din hälsa och genomgå en endoskopisk undersökning av tarmen för att utesluta malign bildning. Tyvärr ökar förekomsten av koloncancer idag. Med cancer kan du också ta 10% propolis-tinktur på 40 -60 droppar i 50 ml vatten 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.

Tarmarnas tillstånd bestämmer hur hälsosam en person är. Om tarmarna fungerar bra och bra, fungerar alla andra organ bra och smidigt. Kroppen får tillräckligt med näringsämnen, evakuering onödigt sker i tid och i sin helhet.

Behandling av hemorrojder med propolis

Styrkan hos biodlingsprodukternas medicinska egenskaper upptäcktes för länge sedan. Terapi med honung, propolis och pollen används ofta i medicin. Propolis med hemorrojder används i alla skeden av sjukdomen och används i form av tinkturer, salvor, lotioner och suppositorier. Beredda preparat kan köpas i apoteksnätet, och laga även hemma. Recept är ganska lätta att förbereda.

Bee-produkter är kända för sina medicinska egenskaper, vilket också hjälper till vid behandling av hemorrojder.

Vad är propolis?

Bee lim eller propolis - harts substans som härrör från bina samlar pollen från träd och njure våren speciell bee enzymer. Dess sammansättning är komplex i sina kemiska beståndsdelar. I det erkänns mer än 200 biologiskt aktiva komponenter. Stora fördelar hör till innehöll polyfenyler, alkoholer, aldehyder. Det innehåller makronäringsämnen och spårämnen som är kända i naturen, vitaminer i grupp B, A, C, E, H och PP, aminosyror, flavonoider och enzymer. Den genomsnittliga sammansättningen av propolis presenteras nedan.

Propolis är ett naturligt antibiotikum.

Propolis vid behandling av hemorrojder har länge använts och ger:

 • antibakteriella;
 • antiinflammatoriska;
 • smärtstillande;
 • antimikrobiell verkan.

Än användbart för hemorrojder?

Bee lim, till skillnad från kemiska antibiotika, är ofarligt, orsakar inte förlossning, kan användas i komplex terapi. Behandling med propolis eliminerar följande symtom med hemorrojder:

Hur ansöker du?

Behandling av hemorrojder med propolis främjar läkning av hemorrojder. Detta är en bra hemostatisk. För behandling gäller:

 • likörer;
 • vattenhaltig lösning;
 • salva med propolis 10%;
 • suppositorier rektal;
 • lotioner;
 • lavemang.
Tillbaka till innehållet

Tinktur av propolis med hemorrojder

Folkemedicin i form av en tinktur med hemorrojder:

 • tar bort inflammation i hemorrojderna;
 • förnyar blodflödet;
 • reglerar tillståndet i matsmältningsorganet.

Alkoholbaserad

Tinktur av propolis med hemorrojder tas inåt och utåt (för brickor och kompressor). Tinktur av hemorrojder är beredda för alkohol. För detta tas följande ingredienser:

 • riven bilim - 10 g;
 • alkohol - 100 g.
 1. sätt strimlad bilim i ett kärl av mörkt glas;
 2. häll det med medicinsk alkohol;
 3. insistera på en mörk, cool plats 21 dagar, skaka ibland
 4. Den färdiga tinkturen lagras vid rumstemperatur under lång tid.

Alkoholtinktur tas oralt på morgonen i tom mage, blandas med vatten eller mjölk vid rumstemperatur, antalet droppar beräknas en vid livstid. Extern tinktur av propolis från hemorrojder appliceras enligt följande:

 1. ta en hink och sätt i den en het tegelsten (den värms upp i ugnen);
 2. på tegel droppar 5-7 droppar alkohol tinktur;
 3. Sätt dig ner på hinken och ta luftdampbadet.

Sådan behandling hjälper till att minska hemorrojder, deras helande och torkning. Relief kommer mycket snabbt - smärta passerar, klåda minskar. Det rekommenderas att ta bad i en månad varje dag. För de som är kontraindicerade med alkohol kan du förbereda en vattentinktur.

Vattenbaserad

Receptet är som följer:

 1. slip biklimen i en smula och häll den i en emaljad pan;
 2. häll rent vatten och sätt det i ungefär en timme på ett vattenbad;
 3. från ovan flyta bivax, detritus - de måste filtreras genom gasbindning, när lösningen är klar;
 4. Håll tinkturen i disken i mörkt glas på en sval plats i högst en vecka.
Tillbaka till innehållet

Ljus med propolis

En bekväm och effektiv form av behandling för hemorrojder är ljus. De har smärtstillande, sårläkning och regenererande verkan. De kan köpas på apotek eller tillverkas hemma. Följande ingredienser behövs för produktion:

 • Vaselin - 80 g;
 • lanolin - 80 g;
 • kakaosmör (kan ersättas med bivax) - 80 g;
 • bilim - 20 g;
 • pergamentpapper.
 1. Vaselin, lanolin och vax sätts på ångbadet;
 2. När dessa ingredienser smälts lägger du till markbiklimen och blandar allt.
 3. från perkamentpapper, bilda trattformade formar och fyll dem med den resulterande massan;
 4. för frysning sätta dem i kylskåpet;
 5. före användning, ta bort papperet och försiktigt sätta in i anusen hela natten, i 10 dagar.

Det andra sättet att framställa ljus på basis av en vattenhaltig lösning är som följer:

 • Den beredda vattenhaltiga lösningen hälles i pappertrattformade formar och placeras i en frys;
 • före användning sänks ljuset i 1-2 sekunder i varmt vatten och injiceras omedelbart i ändtarmen.

Använd propolis från hemorrojder är tillåtet under graviditeten, eftersom oftast denna sjukdom åtföljer kvinnor i en "intressant situation". Ljus med propolis används en gång för natten. Om det finns ett behov kan du ansöka från det tidigaste skedet och till de sista dagarna av graviditeten.

Propolis salva

Med sprickor och hemorrojder kommer tillståndet på 10% salva från hemorrojder att underlätta. De använder salva flera gånger om dagen och efter varje handling av avföring. Hon smörjs av hemorroidea från utsidan och till det djup som du kan få. Den är beredd med smör eller djurfett. För att göra salvan behöver du:

 • smör - 100 g;
 • bilim - 10 g.
 1. smälta oljan i en kastrull och koka den;
 2. avlägsna från elden och sätta slipad med en propolisflaska, blanda den i olja;
 3. Kyld salva överförs till en burk med mörkt glas.
Tillbaka till innehållet

Enema med propolis

Hjälper med inre hemorrojder buljong av jordgubbar med propolis, som injiceras med en lavemang. För att göra detta:

 • ta en matsked vilda jordgubbar och häll dem med kokande vatten (1 kopp);
 • låt stå och kyla
 • i en kyld infusion häll en tesked vattenbaserad propolis;
 • varje kväll innan du lägger dig i en spruta, injiceras denna lösning i ändtarmen.
Tillbaka till innehållet

Lotion från hemorrojder

För att minska hemorrojder behöver de behandlas med lotioner. Gaastampor fuktas vid infusion, som bereds enligt följande: Ta 15 gram bilim, häll vatten vid rumstemperatur, insistera 3 dagar, skaka regelbundet och applicera på klumpar. Med en djup plats kan du kasta marlechröret och komma in i anusen. Använd upp till 3 veckor.

Vem är kontraindicerad?

För behandling av hemorrojder bör propolis användas med försiktighet för personer som är benägna att allergi mot biodlingsprodukter. Kontraindikerad hos patienter med individuell intolerans mot produkten. Koffersyraestern i kompositionen kan orsaka dermatit. Under graviditetsperioden och diabetes mellitus är användningen av propolis endast tillåten efter samråd med en specialist.

Behandling av kolit med propolis

Goda resultat ges av behandling av kolit med propolis. När kolit propolis yttrar sig som en naturlig antibiotika, minskar inflammation av slemhinnan, förstärker det regenerering av celler, klarar väl med infektions sår bildas och som täcks av en tunn film läka. Vid förskrivning av behandling av kolit med propolis finns en särskild fördel, propolis ökar immuniteten, förbättrar tarmperistalmen, förhindrar förstoppning. Även med antitoxiska egenskaper har propolis en fördelaktig effekt på den positiva intestinala mikrofloran.

I kolit används propolis i form av alkoholtinktur och mikrocykler.

tinktur

Spirituell tinktur av propolis är tillrådligt att ansöka om någon form av kolit. Efter några dagar finns det en märkbar förbättring, uppblåsthet, normalisering av avföringen och smärta försvinner. Börja behandlingen med en svagare koncentration - 10%. I det här fallet ska det tas 1 timme före måltiden i mängden 30 droppar 3 gånger om dagen, späd det i ½ kopp mjölk eller vatten.

Om tinkturens tolerans är bra bör du ersätta tinkturen med 20% eller 30%. Denna koncentration av tinktur för 1 mottagning tar 40 droppar. Behandlingstiden är 20-30 dagar. I kronisk kolit är en paus i 2-3 veckor med upprepad behandling nödvändig.

microclysters

Vid behandling av kolit med propolis, förutom intag, är det möjligt att göra mikroclyster. Detta kräver 4% vattenhaltig propolisinfusion. En lösning för mikrocykler framställs enligt följande: 4 gr jordproteol hälles i 100 ml varmt vatten och insisteras i en termos i 24 timmar. För det första är det nödvändigt att göra en rengörande enema, och sedan introducera en spänd varmvatten propolis lösning. För bästa resultat, lämna det tills morgonen. Sådana mikrocykler kan göras i 20-25 dagar dagligen.

Propolisolja är också lämplig för mikroklism. Grunden för denna olja - hundrosa eller havtorn. I 100 ml beredd olja täcks 10gr mark propolis i emaljerade rätter. Blandningen åldras i 30 minuter i ett vattenbad. Före introduktionen, spänn genom 2 lager av gasbindning. Efter rengöring av enema injiceras den resulterande propolisoljan i rektummen varm.

Kost i behandling

Förutom att behandla kolit med propolis är det mycket viktigt att bibehålla en sparsam kost. Uteslut från kosten alla röka, stekt, saltad, fet, kryddig. Undvik användning av grov mat, försök att sluta röka och alkohol. Drick lugnande infusioner av örter.

Det är väldigt användbart att inkludera i kosten kost av honung av lätta sorter, förutom propolis, samt pollen och pergus. Det är värt att skicka en endoskopisk undersökning av tarmen och vara vaksam om din hälsa för att utesluta en eventuell malign bildning. Numera är statistiken om förekomsten av koloncancer oupphörlig växande. Med malign bildning kan du också ta propolis-tinktur 10% 30 minuter före måltid till 60 droppar i 50 ml vatten 3-4 gånger om dagen.

Hur hälsosam en person kan bedömas av tillståndet i hans tarmar. Med tarmarnas väl fungerande funktion är arbetet i andra organ tydliga och väl samordnade. Kroppen tar emot alla nödvändiga näringsämnen, evakueringen av onödig sker i sin helhet och i tid.

Behandling av kolit med propolis


Behandlingen av kolit med propolis är baserad på sårläkning, antiinflammatoriska och regenererande egenskaper hos bihim. Inflammation i tarmslimhinnan kan vara akut, kronisk eller ulcerös. Propolis kan vid något tillfälle inte bara lindra smärta utan också att strama såren och återställa mikrofloran.

Fördelar med propolis i kolit

Inflammatoriska processer i slemhinnan i tjocktarmen orsakar i de flesta fall skadliga bakterier, mikroorganismer och infektioner. Kolit åtföljs av akut smärta, svår tarmrörelse, hemorrojder och i särskilt allvarliga fall - bildandet av sår på slemhinnan.

Orsakerna till kolit:

 • Effekten av mikroorganismer (salmonella, streptokocker, stafylokocker);
 • Infektioner i gallblåsan och bukspottkörteln;
 • Toxiner (alkohol, mat och kemisk förgiftning);
 • undernäring;
 • Skarpa, salta, röka produkter.

Medicinsk behandling av kolit är baserad på intag av antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Denna terapi har två sidor - i själva verket i kampen mot infektionsmedicin dödar levande mikroorganismer i tarmarna och leder till en förvärmning av dysbios.

Propolis är ett starkt naturligt antibiotikum som kan bekämpa ett stort antal kända bakterier och mikroorganismer. Dessutom har den den starkaste sårläkande och antiinflammatoriska effekten.

Ämnen som ingår i bilimmen aktiverar processen för regenerering av celler och vävnader. Därför uppstår läkning av den inflammerade och drabbade slemhinnan snabbare och tarmmikrofloran lider inte.

Behandling med propolis har ett antal obestridliga fördelar:

 1. Bee-lim har en fördelaktig effekt på intestinal peristaltis, lindrar förstoppning och hjälper matsmältningsarbetet utan misslyckanden.
 2. Ökar immunsystemets förmåga att motstå infektioner och bakterier.
 3. Tack vare bedövningsegenskaper lindar svart vax akut smärta, vilket underlättar patienten.

Hur man behandlar kolit med propolis

För att behandla kolit används bihåla både i en "ren" form och tinkturer, lösningar, suppositorier, mikroclyster.

I någon form av inflammation i tarmslimhinnan är det användbart att tugga "Ren" propolis. För att göra detta fördelas 8 g biklime jämnt i 3 doser. Använd svart vax är bättre i en halvtimme innan du äter, vilket hjälper till att skydda tarmslimhinnan och förbereda det för aktivt arbete.

Akuta och kroniska former av kolit behandlas effektivt med alkoholiska tinkturer baserade på bivax. Men du bör veta att den dagliga dosen av ämnet upplöst i alkohol bör inte överstiga 3-10 g. Under förvärringen minskar dosen och vid kroniska stadier ökas.

I mycket sällsynta fall kan svart vax orsaka allergier, så börja behandlingen med små doser, gradvis öka dem. Som regel blockeras allergiska reaktioner mot bilim effektivt med antihistaminer, men innan man använder propolisbaserade produkter är det bättre att konsultera en läkare.

Folk recept för behandling av kolit med propolis

Tinktur av svartvax

 • 100 ml alkohol (96%);
 • 10 g bilim.

Propolis är malet på en rivare eller med en kniv. Smolyanistoe-substansen är bättre smuler, om den tidigare placerats i 30-40 minuter. i frysen. Propolis läggs till den rena glasvaran och hälls med alkohol. Vätskan måste infunderas i 3 dagar, varefter den filtreras, hälls i en ren flaska och förvaras på en mörk plats.

Tinktur av bilim klarar varje dag i 1,5-2 månader. Att göra detta i 40-50 minuter. innan du äter 30 droppar drogen löser upp i varmt vatten eller mjölk och dryck. Om bakgrunden till behandlingen inte indikerar ett dåligt hälsotillstånd kan du öka koncentrationen av ämnet till 20% eller 30%.

Vattenlösning

 • 10 g svart vax;
 • 100 ml vatten.

Bilimmen hälls upp med värme upp till 40-45 grader vatten och ångas i ett "vattenbad" i en timme. Produkten filtreras, pressas gasväv med en mjukad substans och hälls i glasbehållare. Förvara på en mörk plats.

Den vattenhaltiga lösningen intas med kontraindikationer till användningen av alkohol. När kolit 1 msk. sked av drycken i 30-40 minuter. före måltider 3 gånger om dagen. Behandling med vattenlösning bör ske regelbundet under 1,5-2 månader.

Oljig lösning

 • 10 g propolis;
 • 100 g havtorn eller höfterolja.

Propolisno-oljelösning på basis av bietlim framställs på ett "vattenbad". För att göra detta blandas propolisen med olja, värms och smälts i ungefär en timme. Den färdiga blandningen filtreras genom 2 lager gasväv eller medicinskt bandage och hälls i mörka glasrutor.

Den oljiga lösningen läker såren perfekt och stramar såren. När kolit används i form av mikroclyster eller komprimerar som hjälper till med hemorrhoidinflammation. Förfarandena utförs 2 gånger om dagen på morgonen och på kvällen.

Propolis mjölk

 • 50 g svartvax
 • 0,5 liter mjölk (ko eller get).

beredning

Propolis är markerad och tillsatt till varm mjölk. Vid låg värme i 15-20 minuter kontinuerligt omröring, bringas propolis till maximal upplösning och kylning. På ytan av mjölken efter kylning bildas en film av oupplöst vax. Den avlägsnas och filtreras genom mjölkgasbindning. Produkten förvaras i kylskåp i 2-3 dagar.

Ett propolismedel på mjölk är mycket effektivare än en vattenhaltig lösning. Det hjälper inte bara att bota kolit, men återställer också ett försvagat immunförsvar. Propolis mjölk är full för 1 msk. sked på 30 minuter. före måltider 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 20-30 dagar, varefter de gör samma paus och fortsätter att ta mjölk med propolis.

Mikroklism med propolis i kolit

Införandet av lösningar baserade på propolis i tjocktarmen hjälper till att läka sår, lindra inflammation och lindra smärta av kolit. För att genomföra mikroclysters kan du applicera både vattenhaltig och oljig lösning.

Microclysters spenderar inte mer än 2 gånger om dagen. Som regel görs de på morgonen och kvällen innan de lägger sig. Innan du tar in i tarmarna en lösning baserad på propolis, är det nödvändigt att utföra en rengörande enema. Därefter injiceras en varm vattenlösning av bilim eller propolisolja i tjocktarmen. För effektiviteten av proceduren ska vätskan hållas i tarmarna i minst en halvtimme.

Behandling av kolit med en unik produkt av biaktivitet gör det möjligt efter några förfaranden att känna lättnad. Försvinner smärta, uppblåsthet, den naturliga tömningsprocessen etableras.

Behandling av tarmkolit med folkmekanismer!

Behandling av tarmkolit är en ganska komplicerad process som involverar flera nivåer av behandling, det kräver ansträngningar från både behandlande läkare och patienten själv. I svåra situationer är sjukhusbesök svår att undvika, och sjukhusvård är också möjligt. Men om symtomen är av måttlig natur kan du använda folkmedicinska lösningar. Sådana rättsmedel har också en utmärkt grund vid behandling av svåra former och typer av tarmkolit, särskilt förutom läkemedelsbehandling.

Ta hand om dig själv, ät rätt och kommer att vara hälsosam!

Mamma i kolit

För att behandla ulcerös kolit används ofta en mamma. Detta är en av de få folkmekanismerna som visade riktiga resultat.

Mamma med ulcerös kolit. Mammon blandas med vatten i ett förhållande av 0,1 gram mamma per 1 matsked vatten). Det dagliga intaget av den resulterande lösningen är 0,2 gram. Varje intag är 10 ml av en lösning med en koncentration på 1% inåt. Den återstående dagsdosen (0,1 gram) bör användas i form av rektala suppositorier. När man använder läkemedlet på ett liknande sätt uppnås en uttalad antiinflammatorisk, analgetisk och regenerativ effekt. Det noteras eliminering av specifika manifestationer av mag-tarmkanalen: halsbränna, böjning, diarré, etc. (dyspeptiska manifestationer).

För patienter som lider av samtidig neurologiska störningar (VSD) har substansen en lugnande (lugnande) effekt. Behandlingstiden för ulcerös kolit är cirka 30 dagar. Vid avslutad mottagning av en mamma observeras återställande av en tarmslimhinna från ulcerativa lesioner och avlägsnande av inflammation. Trots effektiviteten kan den största fördelen uppnås genom att man tar mumman i ett system med traditionella läkemedel.

Mamma med enterokolit. Samma schema behandlar en komplicerad typ av kolit - enterokitit. Med rätt tillvägagångssätt elimineras ulcerösa lesioner i tarmarna den 14: e behandlingsdagen, fullständig regenerering av slemhinnan hos de tjocka och tunna tarmarna tar cirka 28-35 dagar. Specifika manifestationer försvinna med 7-12 dagar. Smärtsyndromet mjukas, dyspeptiska störningar elimineras, kroppstemperaturen återgår till normala fysiologiska markeringar. Ett allmänt blodprov indikerar stabilisering av kroppen (ESR, erytrocyter, hemoglobin kommer till normala).

När komplicerad smärta i anus och ljusa uttryckta dyspeptiska manifestationer (känsla av tyngd i magen, halsbränna, et al.) Rekommenderas rektal mumie mottagning (i form av suppositorier). Schema: 0,1 gram mummy i tre uppdelade doser, under dagen.

Den största nackdelen med behandling med en mamma är dess förmåga att störa den normala intestinala mikrofloran. Detta händer mycket sällan, men det är fortfarande rekommenderat att använda surmjölkprodukter (kefir etc.).

Propolis i tjocktarmen

Propolis har en hög antibakteriell förmåga och främjar också snabb regenerering av vävnader, så att ulcerativa lesioner elimineras effektivt.

Den huvudsakliga doseringsformen för propolis för kolit är tinktur (alkohol). Microclysters används också.

Tinktur av propolis: i de mörkade rätterna bör hällas 1 liter alkohol, med en styrka av 70-96 grader. Tinkturen är 10-20-30%, men du måste börja med 10%. För att förbereda 10% tinktur borde du hålla sig till ett förhållande på 1:10 (för varje 10 gram propolis - 100 ml alkohol). Lösningen infunderas i 2-5 dagar på en mörk plats. Skaka disken varje dag.

Börja behandlingen med 10% tinktur. En högkoncentrationslösning kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner. Om det inte finns någon reaktion kan du byta till en mer "stark" komposition. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen i 40-60 minuter innan du äter. Kompositionen ska spädas i ett halvt glas vatten eller mjölk.

30% av kompositionen tas för 40 droppar. Behandlingsförloppet är 3-4 veckor. Med komplicerad eller kronisk kolit, efter 14-21 dagar, är en upprepningskurs acceptabel.

För lokal användning används 4% infusion. Den framställs på liknande sätt (4 gram propolis per 100 ml vatten). Lösningen infunderas över en dag och filtreras genom en fin sil. Efter rening av enema injicerades propolisinfusion (från natt till morgon).

Behandling av kolit av enemas

Köp i apoteket olja rosenkrans eller havtorn olja (hav-buktorn är effektivare). Där kommer instruktionerna att säga vilka sjukdomar och hur man använder dem.

Microclysters från havtornsolja. Ange oljan bör vara 50-60 g för vuxna och 25-30 gram för barn under 12 år, görs detta med hjälp av mikrolavemang, genom en kateter längd på 25-30 cm för vuxna och för barn - 10-15 cm.

För att göra microclystation, köp en hundra gram spruta med en kateter. Ta i det 50-60 gram olja och gå in i ändtarmen. Det är nödvändigt att oljan stannade där i tillräckligt lång tid. Under proceduren måste du ligga på vänster sida. Försök att somna in till morgon.

Helningen kommer att ske beroende på hur djupt du har injicerat oljan i tarmarna, eftersom oljan omsluter alla sår. När på morgonen kommer du att tömmas, kommer du att se blod, oroa dig inte, den här oljan, det är mycket lik blod.

Om din sjukdom förvärras, gör du för den första kursen 30 enemas (varje kväll en åt gången). Ta också en matsked havtornsolja en timme före måltiderna.

Rengöring enemas. Det rekommenderas också att utföra en rengörande emalj före mikroclyse. För att göra detta bör en matsked av johannesört eller medicinsk daisy bryggas en halv liter kokande vatten i emaljerade rätter, täckta med lock, inslagna i en filt och insisterade i en timme. Sedan spänning och infusion av rumstemperatur gör en emalje att rengöra ändtarmen. Efter lite sval, belastning och gör en vanlig svaghet. När tarmarna rensas, kan du fortsätta till oljemiljön.

Råd för näring. Kom ihåg att du måste följa en viss diet. Ät inte fläsk, surt, saltat, stekt, rökt. Ät kokt, torkad, ångad mat. Från mejeriprodukter, ät kockost, dryck kefir eller yoghurt; från köttet använd nötkött och kyckling, och glöm inte fisken och det bleka vita brödet. Ät havregryn.

Behandlingskurs det är nödvändigt att upprepa var sjätte månad, för 20-30 enemas, som kombinerar med rensande enemas på en dag. Kanske kommer det att bli en förvärring av sjukdomen, då kan du omedelbart upprepa behandlingen, göra en svimma varje dag. Det här är en mycket komplex sjukdom, så du måste utföra profylakse tills du känner dig helt frisk. En behandling kan ta dig om ett år eller mer.

apiotherapy

Recept med honung och peps:

 • Honung och vatten blandas i proportion: en matsked honung till ett glas vatten. Det tas 3 gånger om dagen i 20-40 minuter före måltiden. Varaktigheten är 45-60 dagar.
 • Perga tas upp till 3 gånger om dagen för 0,5 tsk. Behandlingstiden är 30-45 dagar. Behandlingsförloppet kan upprepas mer än en gång, upp till 4 gånger per år.
 • Honung är upplöst i äppeljuice (en matsked honung för ett glas juice). Kompositionen tas av ett glas 3-4 gånger om dagen. Kurs: 30-45 dagar. Upp till 4 gånger per år. Hjälper med enterocolit.

Herbal Remedies för kolit

 • Kamilleinfusion (3 msk kamomill, 700-800 ml kokande vatten) blandas med 70-100 gram honung. Det tas 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 30-45 dagar. Vid komplicerad kolit är ytterligare behandling efter 14 dagars paus tillåtet.
 • St John's wort blandar med 40% vodka i andelen: 1: 5. Kompositionen infunderas i 9-13 dagar. Vid slutet av perioden filtreras lösningen och tas vid 45-50 droppar. 2-3 gånger om dagen.
 • St John's wort blandar med vatten i andelen 2 msk. skedar av örter för en halv liter kokande vatten. Insisterar på en och en halv timme. Ta en tredjedel av glaset 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltiden. Hjälper med enterocolit.
 • Infusionen av johannesört mot kolit är på samma sätt förberedd. Skillnaden är att St John's wort ska fyllas med vatten och kokas i 12-15 minuter.
 • Växtbaserade samling (10 gram vardera av komponenterna):
 • Frukt av fågelkörsbär;
 • Blodets rötter
 • Frukt av alder;
 • Pepparmynta (pepparmynta);
 • Kummin (frukt);
 • Fänkål (frukt);
 • lakrits;
 • Highlanderens rötter
 • kamomill;
 • St John's Wort.

Herbal samling (2 matskedar) blandas med 500 ml vatten. Den erhållna blandningen kokas i 2-3 minuter vid låg värme, varefter det är nödvändigt att insistera lösningen i 1,5-2 timmar. Efter töjning läggs honung till tinkturen (1 matsked per 1 glas av kompositionen). Ta med hälften av glaset till 4 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden. Receptet är effektivt för enterit.

Andra recept från tjocktarmen tjocka

 • Infusion av gräs pelargon: 2 teskedar av färska örter häll två glas kallt vatten och insistera på natten. Ta infusion behövs på en matsked varannan timme. Då var det nödvändigt att ta en paus i en månad. Och sedan att bli behandlad också.
 • Alder. En matsked alderkål bör hällas ett glas vatten och kokas över låg värme i 15 minuter, sedan spolas och tillsätt mer kokande vatten för att göra 250 ml. Du måste dricka istället för te, du kan med socker, citron, sylt. För att bli av med tarmkramper, tillsätt 15 droppar valerian till buljongen, ta detta läkemedel innan du lägger dig och på morgonen på en tom mage i tre till fyra månader. Om det finns exacerbationer av sjukdomen, äta havregryn och gelé.
 • Tinktur av cikoria 1 tsk cikoria, 1 msk. mjölk (hett). Ingredienserna blandas, infunderas i en halvtimme. Ta en fjärdedel kopp 4 gånger om dagen.
 • Säd av kvitten (10 g), vatten (1 1). De blandar. Kompositionen infunderas i 8-10 timmar. Efter töjning, ta ett glas 3-4 gånger under dagen.
 • Blåbärtinktur: 3 matskedar blad eller frukt, 600 ml vatten. Beståndsdelarna blandas, kompositionen infunderas i 8-10 timmar. Efter perkolering - ta ett glas 3 gånger om dagen.
 • Sage-tinktur: 2 matskedar salvia, 450 ml varmt vatten. Salvia är bryggd. Kompositionen bör insisteras i 2 timmar och ta ett halvt glas 3-4 gånger om dagen.
 • Under den akuta fasen av kolit rekommenderas en eller en och en halv kilo rengjorda och malda äpplen per dag. Det angivna beloppet är uppdelat i 4-5 måltider.

Författaren till artikeln: Nina Vladimirovna Sokolova, naturläkare, fytoterapeut

Titta på din hälsa och låt inte situationen förvärras. Om du märker de första tecknen på sjukdomen, kontakta en specialist. I detta fall garanteras en snabb och enkel process för att återställa hälsan.

Enemaer med propolis: "omvänd" introduktion

P ropolis (bilim eller uza) används i form av ljus, inuti i extrakt ( alkohol, olja och vatten ), för bevattning och sköljning. Dessutom visade sig detta medel sig vid administrering till rektum i flytande form (mikroclyster).

Söt älskling, men dra inte 2 skedar i munnen, sluta bra människor! En minut! Ibland måste bi läkemedel administreras helt genom en annan plats. Och allt för att, min dyrbara, att på denna plats finns det mycket sudd, men bisens gåvor går direkt till blodet! Det är det.

innehåll

Tillämpning av propolis i enemas

Den uppenbara indikationen enemas med propolisktinktur eller oljeaktigt extrakt betraktas proktit (inflammation i slemhinna i ändtarmen). Med denna sjukdom utförs rensande enemas, varefter terapeutisk mikroclystering med kamomill, kalendula och med oljepropolis.

Dessutom är bilimmen i flytande form injicerad rektalt (genom ändtarmen) effektiv:

 • med kolit (inflammation i slemhinnan i tarmen);
 • prostatit (inflammation i prostata);
 • dysbios;
 • förstoppning;
 • analfissurer;
 • med hemorrojder (trombos och utvidgning och inflammation i analåren).

för enemas med propolis i kolit brukar använda oljaxtraktbindningar på havtorn, rosehip eller olivolja. I denna kombination, om det inte finns någon allergi mot ingredienserna, är läkemedlet mest effektivt.

Microclysters - detta är en mycket liten mängd läkemedelssubstans 2,5-15 ml. Oftast administreras en genomsnittlig mängd av 5 ml, vilket är tillräckligt för att uppnå en terapeutisk effekt i de nedre delarna och med prostatit.

För microclysters använder vi 10% oljextrakt av bilim, vilket är tillgängligt. Vi presenterar ämnet varmt. Om det finns en 4% vattenlösning använder vi detta läkemedel. Och vattnextraktet är varmt i upp till 25 dagar i följd utan fördröjning av tarmarna, och vi utsöndrar inte lösningen förrän på morgonen.

Om det inte finns någon färdig produkt, gör läkemedlet med egna händer. Om vi ​​inte vet hur man gör det tinktur av propolis hemma eller vill inte "störa", få drogen vid den angivna koncentrationen i apoteket.

Mottagandet av propolis i form av enemas bör kombineras med oral (genom munnen) användning av medicinska tinkturer på salvan. Att dricka den här biodlingsprodukten rekommenderas även vid en rektumcancer, och här från enemas är det bättre att avstå.

Om du får produkten Pegus (vattenalkoholemulsion med en hög grad av rening av råmaterial), som en tinktur för intag, kommer detta att fungera som ett bra komplement till enemas.

Kategori avsnitt

Sök

Behandling av ulcerös kolit med propolis

Publicerad den: 14 augusti 2015 kl 12:19

Veronica Zueva: Jag vann min pankreatit själv, hemma.

28176% 29.jpg /% En sådan värdefull produkt som honung, är inte bara läckra, men har också många användbara egenskaper som man från tid till annan använder för att behandla olika sjukdomar. Hans ovärderliga fördel kommer också med sådan en fruktansvärd, illakterbar inflammatorisk patologi i rektum som ulcerös kolit.

Många patienter som har anamnes av denna tarmsjukdom är intresserade av vad som har en positiv effekt på kroppen. Det bör noteras att det är ganska varierat, även om det inte har blivit helt förstått än. Men följande fakta är pålitligt kända:

 • Honung absorberas mycket bra, vilket ger honom ovärderliga fördelar i en diet med en sjukdom som ulcerös kolit;
 • Denna biodlingsprodukt bidrar till ökad aptit, förvärras på grund av sjukdom.
 • Dess värde är också bra för att göra normaliserande inflytande på intestinal peristaltik.
 • Betydelsen av honung, så många patienter noterar, är restaureringen av mikroorganismerna i matsmältningsorganen, störd av antibiotikans intag;
 • Det har också en utmärkt antitoxisk effekt och hjälper till att neutralisera den patologiska effekten av olika virus och infektioner lokaliserade i inflammerad tarm med ulcerös kolit.

Galina Savina: Hur lyckades jag slå pankreatit hemma i en vecka och betala 30 minuter om dagen?

Därför är regelbunden användning av honung helt enkelt nödvändigt för varje patient som har anamnes av denna sjukdom i matsmältningsorganen.

Behandling av ulcerös kolit med propolis

282% 29.jpeg /% Men inte bara honung kan ha en positiv effekt på matsmältningssystemet. Från biodlingens produkter, med patologisk inflammation i ändtarmen, har propolis funnit bred tillämpning. Det undertrycker inte bara den skadliga mikrofloran som bildas i tarmen med ulcerös kolit, men främjar också snabb läkning av blödningsfel och ökar immuniteten.

Även denna unika biodlingsprodukt har ovärderliga bakteriedödande egenskaper och astringent verkan i tarmsjukdomar, vilket bidrar till normalisering av avföringen och upphörande av diarré som alltid åtföljer denna inflammatoriska patologi i tarmen.

Honung med ulcerös kolit tas oralt, eller i sin naturliga form, eller läggs till te och berusad på natten i form av en varm lösning. En propolis kan appliceras på två sätt, eller rektalt (mikroclysters från det på natten), eller när det tas in med alkoholtinktur.

Som ett resultat av att använda dessa medel reduceras symtomen på sjukdomen signifikant, den skadade tarmmotiliteten återställs och den patogena mikrofloran förstörs fullständigt.

Veronika Zueva: Läkare var i chock! Jag var härdad av pankreatit hemma.

Behandling av kolit med propolis

Innehållet i artikeln:

Goda resultat ges av behandling av kolit med propolis. När kolit propolis yttrar sig som en naturlig antibiotika, minskar inflammation av slemhinnan, förstärker det regenerering av celler, klarar väl med infektions sår bildas och som täcks av en tunn film läka. Vid förskrivning av behandling av kolit med propolis finns en särskild fördel, propolis ökar immuniteten, förbättrar tarmperistalmen, förhindrar förstoppning. Även med antitoxiska egenskaper har propolis en fördelaktig effekt på den positiva intestinala mikrofloran.

I kolit används propolis i form av alkoholtinktur och mikrocykler.

Spirituell tinktur av propolis är tillrådligt att ansöka om någon form av kolit. Efter några dagar finns det en märkbar förbättring, uppblåsthet, normalisering av avföringen och smärta försvinner. Börja behandlingen med en svagare koncentration - 10%. I det här fallet ska det tas 1 timme före måltiden i mängden 30 droppar 3 gånger om dagen, späd det i ½ kopp mjölk eller vatten. Om tinkturens tolerans är bra bör du ersätta tinkturen med 20% eller 30%. Denna koncentration av tinktur för 1 mottagning tar 40 droppar. Behandlingstiden är 20-30 dagar. I kronisk kolit är en paus i 2-3 veckor med upprepad behandling nödvändig.

Vid behandling av kolit med propolis, förutom intag, är det möjligt att göra mikroclyster. Detta kräver 4% vattenhaltig propolisinfusion. En lösning för mikrocykler framställs enligt följande: 4 gr jordproteol hälles i 100 ml varmt vatten och insisteras i en termos i 24 timmar. För det första är det nödvändigt att göra en rengörande enema, och sedan introducera en spänd varmvatten propolis lösning. För bästa resultat, lämna det tills morgonen. Sådana mikrocykler kan göras i 20-25 dagar dagligen. Propolisolja är också lämplig för mikroklism. Grunden för denna olja - hundrosa eller havtorn. I 100 ml beredd olja täcks 10gr mark propolis i emaljerade rätter. Blandningen åldras i 30 minuter i ett vattenbad. Före introduktionen, spänn genom 2 lager av gasbindning. Efter rengöring av enema injiceras den resulterande propolisoljan i rektummen varm.

Förutom att behandla kolit med propolis är det mycket viktigt att bibehålla en sparsam kost. Uteslut från kosten alla röka, stekt, saltad, fet, kryddig. Undvik användning av grov mat, försök att sluta röka och alkohol. Drick lugnande infusioner av örter. Det är väldigt användbart att inkludera i kosten kost av honung av lätta sorter, förutom propolis, samt pollen och pergus. Det är värt att skicka en endoskopisk undersökning av tarmen och vara vaksam om din hälsa för att utesluta en eventuell malign bildning. Numera är statistiken om förekomsten av koloncancer oupphörlig växande. Med malign bildning kan du också ta propolis-tinktur 10% 30 minuter före måltid till 60 droppar i 50 ml vatten 3-4 gånger om dagen.

Hur hälsosam en person kan bedömas av tillståndet i hans tarmar. Med tarmarnas väl fungerande funktion är arbetet i andra organ tydliga och väl samordnade. Kroppen tar emot alla nödvändiga näringsämnen, evakueringen av onödig sker i sin helhet och i tid.

Tarm - kolit, sprickor, hemorrojder.

Nikolov och medarbetare. (1978) studerade grundligt den terapeutiska effekten av propolis på 45 patienter med subkronisk och kronisk kolit.

Patienterna ordinerades 30-40 droppar av en 30% vattenhaltig alkohollösning av propolis tre gånger om dagen i en timme före måltiderna. Bedömning av subjektiva och objektiva data (radiografi och rektoskopi) hittade ett mycket bra resultat hos 26 patienter, 12 hade bra resultat och 5 hade tillfredsställande resultat. Den analgetiska effekten och återhämtningen av tarmmotiliteten var särskilt bra. Vid mikrobiologisk undersökning av avföring uppdaterades inte den patogena mikrofloran. Författarna förklarar den terapeutiska effekten av propolis genom sin M-kolinimimetiska och antimikrobiella verkan.

I Sovjetunionens institut för prokologin behandlades Martynova och Dultsev (1976) med suppositorier som innehöll 10% propolis analfissurer (smärtsamma sprickor anus). Två och tre veckors behandling resulterade i sårläkning. Dessutom behandlades författarna framgångsrikt med 20% alkoholpropolislösning och ricinolja i ett förhållande på 1: 1150 patienter med postoperativa sår i rektalområdet. Resultaten av denna metod för behandling var bättre än Paulsen applicering av salva Vishnevsky, som användes för att behandla 103 patienter opererade kontorlnoy grupp - smärtan passerar snabbt, 4 gånger minskade postoperativa komplikationer och förkorta behandlingen. Histologisk undersökning av den behandlade vävnaden bekräftade propolis granulering stimulering, och i vissa fall fanns det en stark tillväxt av granulationsvävnad, vilket tvingade att avbryta behandlingen med propolis tills fullständig läkning av sår.

Behandling av magsår med propolis

Under behandling av magsår, cholecystit, kolit med propolis rekommenderas att hålla sig till den föreskrivna kostnäringen i dessa sjukdomar.

 • Vid behandling av magsår ingested 10% alkohollösning av propolis och 15 - 20 droppar vatten, kokt mjölk tre gånger om dagen i 1 - 1,5 timmar före måltider i 18 - 20 dagar. Efter 1 - 2 veckor, upprepa behandlingen.
 • När du behandlar magsår kan du använda en sådan folkmedicin. Ta en 20% alkohollösning av propolis 8-10 droppar med vatten 3 gånger om dagen före måltiden. Behandlingsförloppet är 2 månader.
 • Effektivt också innehålla en huskur med propolis för behandling av magsår: ta 10% propolisnoe smör 1 tsk på en uppvärmd mjölk tre gånger om dagen i 1 - 1,5 timmar innan måltider för 2 - 3 veckor. Efter en vecka upprepas behandlingstiden. Propolisolja är kontraindicerad i leversjukdomar.
 • I Jugoslavien användes en 5% alkohol propolis lösning på vatten för att behandla magsår. Ta 5 droppar 3 gånger om dagen före måltiderna. Det är nödvändigt att strikt följa dosen: stora doser kan orsaka minskad aptit, minskad total ton, slöhet, en ökning av leukocyter i blodet.
 • I kronisk cholecystit tar kolit 30% alkohollösning av propolis 40 droppar 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid. Behandlingsförloppet är 30 dagar.

  Behandling med propolis GASTROINTESTINAL TRACT av sjukdomar i mag-tarmkanalen.

  Många är intresserade av frågan: i vilka fall är behandlingen med propolis GASTROINTESTINAL TRACT - det vill säga sjukdomar i mag-tarmkanalen? Och i allmänhet - på grund av vilka egenskaper propolis har en fördelaktig effekt på mag-tarmkanalen?

  Till att börja med måste vi förstå: vad kan vi i allmänhet möta de vanligaste sjukdomarna i mag-tarmkanalen.

  Vi går från de övre sektionerna - magen. Oftast finns magsjukdomar som gastrit och magsår. Båda dessa sjukdomar är som regel kroniska och åtföljs av försämring och inflammatoriska förändringar i slemhinnan. Detta beror på olika orsaker - detta är ett brott mot surhet, och effekten av vissa mikroorganismer, och påfrestningar och många, många andra faktorer. Resultatet är alltid detsamma: inflammation och slemhinnorintegritet. I denna situation behandling av gastrointestinala propolis kan användas på grund av dess starka antiseptiska verkan med samtidig brist på negativa effekter på organismen - det orsakar inte utvecklingen av dysbios, såsom till exempel antibiotika.

  Därefter har vi tarmar - tunna och tjocka. Gastrointestinala sjukdomar dessa avdelningar vikt, men de flesta finns enterit (inflammation i tunntarmen) och kolit (kolon inflammation) - är mer benägna att ha en kroniskt förlopp. I tarmen utförs de sista stadierna av matsmältningen och bildandet av fekala massor, följt av deras utsöndring. När en sjukdom uppstår i dessa delar av matsmältningsorganet, är det ett brott mot matsmältningen, vilket i regel leder till diarré och förstoppning. Och med ulcerös kolit kan blödning uppstå som en följd av en djup ulcerös slemhinnestörning. Orsakerna till tarmsjukdomar kan också vara många faktorer: kroniska infektioner, dysbakterier, kemiska agens, immunsystemets patologi. Här är propolisbehandling av mag-tarmkanalen möjlig på grund av dess fördelaktiga effekt på intestinala peristaltiska och antiseptiska egenskaper.

  Och slutligen är den lägsta delen av matsmältningssystemet rectum. Här har du förmodligen hört att det är möjligt att effektivt behandla propolis av denna del av mag-tarmkanalen med propolisljus och propolisolja. En bra effekt tillhandahålls av terapi för sjukdomar som rektala fissurer och hemorrojder.

  Så nu behandlas behandlingen med propolis GIT i ordning och i detalj:

 • ♦ behandling av magsjukdomar med propolis;
 • ♦ behandling av tarmsjukdomar med propolis;
 • ♦ behandling av pankreasjukdomar med propolis;
 • ♦ behandling av rektumssjukdomar med propolis.

Förutom beredningar baserade på propolis användes vid behandling av gastrointestinala sjukdomar som inte är relaterade till den ovan: det är kronisk kolecystit, giardiasis, pankreatit, återhämtning efter kirurgi på tarmarna, tarm tuberkulos och tumörbildning i mag-tarmkanalen, inklusive maligna.