Huvud
Analyser

Hur St John's wort hjälper till med hemorrojder - folk recept

Medicinsk ört St John's wort har länge använts av många människor vid behandling av hemorrojder. Slaviska trollkarlarna kallade denna växt "Johannes döparens gräs". Många recept av traditionell medicin som används vid behandling av hemorrojder inkluderar johannesört, tillsammans med andra medicinska örter.

Växten St. John's wort växer i skogszoner och skogsfransar, det finns i utkanten av fält och till och med i tjocktar av skogar. Du kan själv förbereda medicinska växter, eller du kan köpa färdig johannesört på närmaste apotek.

St John's wort med hemorrojder - växtens medicinska egenskaper

St John's wort innehåller många olika vitaminer, nikotinsyra, eteriska oljor, alkaloider som är användbara för organismen och tanniner. Juicen av det nygrundade gräset innehåller mer användbara medicinska substanser än plantans tinktur.

Vid behandling av hemorrojder och analfissurer har johannesört antiinflammatoriska, lugnande, torkande, antiseptiska och regenererande effekter. Dekoktioner och infusioner från denna växt fullkomligt återställer vävnader, mikrokretsar i huden, förhindrar smittspridning i anal-rektalområdet.

St John's wort har också en effektiv hemostatisk effekt och lindrar perfekt smärta och spasmer. Anestesi och spasmolytiska effekter är inneboende i växten, så johannesört används väldigt mycket vid behandling av prokologiska sjukdomar.

Växten har toniska och helande effekter, särskilt lugnande effekter på centrala nervsystemet. Även denna ört är känd som en bra anthelmintic.

Behandling - folk recept

Behandling av hemorrojder med johannesört bör vara omfattande och inkludera användningen av olika recept för folkmedicin. I kampen mot sjukdomen är det tillåtet att dricka St John's Wort Soup inuti, behandling med bad, lotioner och kompresser från buljong och tinktur av den medicinska växten.

Med hemorrojder hjälper ett avkok av Johannesört att lindra smärta i analområdet, förhindra utveckling av blödning, eliminera inflammatorisk process i de nedre delarna av ändtarmen. Hemgjord salva baserad på St John's wort har en utmärkt läkning och återställande effekt, mjukar den inflammerade huden, förhindrar smittspridning och utseende av anal dermatit i hemorrojder.

dekokt

För att förbereda buljongen måste du ta en matsked smält ört St. John's wort, häll den en halv liter kokande vatten, sätt blandningen på en långsam eld. Koka gräset tar ungefär tio minuter, varefter buljongen avlägsnas från elden och infunderas i ungefär tjugo minuter under locket.

Ta medicinsk buljong inuti med en tredjedel av glaset. Avkok av medicinska örter som används vid behandling av sjukdomen och som lotioner på analområdet och för att tvätta hemorrohida inflammerade noder.

Smör från St. John's wort blommor

Olja baserad på St John's Wort är ett mycket effektivt läkemedel vid behandling av inflammerade hemorrojder och analfissurer. Den har antiinflammatorisk och helande effekt och lugnande verkar på inflammerade och smärtsamma hemorroida formationer.

För matlagningsolja måste du ta matsked av blomväxter från St John's Wort, häll ett glas vegetabilisk olja över dem. Insistera betyder att det ska vara två veckor. Det är viktigt att skaka innehållet regelbundet. Därefter filtreras oljan och förvaras i kylskåpet. Korrekt förberedd och infuserad olja från Johannesört har en rödaktig kant. Detta verktyg bör periodiskt smörja de inflammerade hemorrojka kottarna och analfissurerna. Du kan applicera lotioner med olja till yttre hemorrojder.

infusion

Tinktur av Johannesört för behandling av hemorrojder kan beredas både alkoholiskt och baserat på vanligt vatten. En tesked gräs hälls i ett glas kokande vatten, det infunderas i ungefär tjugo minuter. Den beredda blandningen bör täckas med ett lock. Infusion tas i behandling av hemorrojder i 1/3 kopp tre gånger om dagen.

Vid infusionen av johannesört kan du lägga till sådana medicinska örter som nässla mjäll, aspen knoppar, calyx bark, buckthorn bark, yarrow. Herbal blandning hälls med kokande vatten och lämnar i tjugo minuter.

Infusion av St. John's Wort and Yarrow är ett mycket effektivt botemedel mot anal blödning i de första stadierna av sjukdomen. För dess beredning är det nödvändigt att ta en matsked smält ört, Johannesört, en matsked örter av medicinalgrå. Häll blandningen 0,5 liter kokande vatten och låt i en timme. Buljong att ta en matsked tre gånger om dagen innan man äter.

För att förbereda en alkoholtinktur från medicinska örter behöver du ta 100 ml alkohol och häll dem den krossade örtjorden. Läkemedlet är infunderat i tio dagar på en mörk, cool plats. Ta alkohol tinktur är nödvändig för 10 droppar, som tidigare har utspätt i vatten.

brickor

Mycket effektivt vid behandling av hemorrojder är stillesittande bad baserat på avkroppen av Johannesört. Bad har antiinflammatorisk, lugnande, återställande effekt på den rektala zonen. För att utföra proceduren i en bred skål, måste du hälla varmt vatten, häll i vattnet en beredd bouillon av Johannesört och sitta i bäckenet.

Badtiden är ca 7-10 minuter. Efter facket bör hemorrojderna smörjas med något läkemedel baserat på Johannesört (salva, olja) och sätta på rena underkläder. Det är bättre att tillbringa proceduren på natten.

Behandlingen använder också ett kallt sessilt bad med avkok av hemorrojder. Två eller tre liter kallt vatten hälls i ett brett bassäng, varefter ett kallt avkok av johannesört läggs till det. Det rekommenderas att tillsätta en liten mängd kaliumpermanganat till badet. Då behöver du sitta i bäckenet och nedsänka analaområdet i vattnet. Tiden för denna procedur är 5-10 minuter.

St John's wort med hemorrojder används också som en medicinsk salva beredd hemma. För att förbereda ett botemedel måste du avkorka St John's wort, tillsätt propolis eller honung, bivax eller smör åt det.

Du kan använda en liten mängd fett eller petroleumjelly. Alla komponenter måste värmas upp lite över låg värme, blanda regelbundet blandningen. Som ett resultat kommer en terapeutisk salva att erhållas, vilken måste smörjas med inflammerade hemorrojder och analfissurer.

Det är mycket effektivt vid behandling av hemorrojder salva baserat på St John's wort and beet. Strimlad betor och johannesört blandas tills de är homogena.

I salvan kan du lägga till en liten mängd honung eller propolis. Applicering av salva är nödvändigt i trettio minuter på de inflammerade hemorrojderna. På toppen kan du lägga en ren trasa från tyget. Denna åtgärd tar bort allvarliga smärta med hemorrojder, minskar hemorrojder och inflammationsfokus.

microclysters

Mikroklyschor baserade på avkroppen av johannesört används ofta vid behandling av hemorrojder. För att förbereda buljongen tas grindad ört St. John's wort och ett litet antal blåbär.

Gräs och bär koka i ca två timmar, sedan filtreras och kyls blandningen. Buljongen ska hällas i en avundsjuka, smörja bastukspetsen med vegetabilisk olja och försiktigt ange innehållet i emmen i ändtarmen genom anusen.

Förfarandet rekommenderas före sänggåendet, på natten. Efter proceduren måste du smörja hemorrojidknutarna med en medicinsk salva och sätt på varma underkläder. Mikroklystia på basis av St John's Wort och Blueberry är särskilt effektiv vid anal blödning.

St John's wort har använts vid behandling av hemorrojder sedan antiken. Recept av traditionell medicin är ett verkligt förråd av visdom för våra förfäder. Innan applicering av Johannesört vid behandling av hemorrojder bör man konsultera en läkare, eftersom användningen av Johannesjurt har vissa kontraindikationer.

Denna växt används inte vid graviditet, högt blodtryck, med individuell intolerans. Man bör komma ihåg att en högkoncentrerad buljong av Johannesört kan orsaka oönskade spasmer i tarmarna, så du bör följa reglerna för att förbereda avkok och infusioner av Johannesört vid behandling av hemorrojder.

Recensioner om behandling av hemorrojder i St John's wort

Referensnummer 1

Jag lider av förvärring av hemorrojder för tillfället. Jag använder folkmedicin eftersom jag har allergier mot många mediciner. Mycket bra hjälper salva baserat på St John's wort and beet, vilket är väldigt lätt att förbereda hemma.

Jag tar också ett avkok av växtbaserade samling inuti, vilket inkluderar johannesört. Under fyra dagars behandling med johannesört blir hemorrojala knoppar gradvis mindre och dras in i ändtarmen. Redan var det en märkbar lättnad. Klåda och brännande känsla minskade, övergripande välbefinnande förbättrades.

Наталия, 56 år gammal - Казань

Referensnummer 2

Jag efter leveransen hade en mycket svår hemorrojder, som var tvungen att behandlas med lotioner av medicinska örter. Används vid behandling av kottar lotioner från avkok av St John's wort.

Inga medicinska salvor användes eftersom hon bröt barnet. Hemorrojder botade i en vecka.

Ирина, 36 år - Volgograd

Granska №3

Jag använder ofta jurtens örter i behandling av många sjukdomar. Växten hjälper effektivt med förkylningar och hemorrojder. Jag dricker avkok, på något sätt gjorde salva på basis av Johannesjorden för behandling av yttre hemorrojder. En ganska effektiv lösning - lugnar, toner upp fokusen på inflammation, lindrar smärta.

Rengör tarmarna hemma

Om du vill behålla hälsan i många år, förbättra din kropp, så bör du börja med en rationell kost, äta hälsosam mat.

För att förbättra din kropp, förlänga ungdom och skönhet, måste du rengöra kroppen, du måste ta bort från kroppen som ackumulerats i det i flera år, kroppen var igensatt. Det är nödvändigt att dra tillbaka alla främmande ämnen från alla vävnader och celler i kroppen - alla slag, toxiner. Applicera metoder för att rensa kroppen ska vända sig, börja med rengöring av tarmarna.

Rengöring av kroppen med folkmekanismer

 • i kosten - varje dag under dagen, ta ett glas vatten med tillsats av 2 teskedar äppelcidervinäger;
 • Daglig äta på ett tomt, bakat äpple;
 • färsk fruktjuicer, avkok och infusioner av örter, kokt ris;
 • två gånger i veckan, ät bönsaker - ärtor, bönor, linser, etc.;
 • två gånger i veckan, gör lavemang av 2 liter kamomill, ringblomma, mint eller kompletteras med 2 teskedar citronsaft (äppelvinäger) per liter vatten;
 • två gånger i veckan ta ett bad - en gång ett saltbad (1 kg salt per bad), den andra - 2 koppar äppelcidervinäger per bad.
 • En särskild plats är ockuperad av badhuset. Någon bastu eller bastu, men bara efter en noggrann rengöring av tarmarna.

Rengöring av kroppen börjar med tarmens rengöring

Mycket långa avföring ackumuleras i tarmarna. Detta beror främst på undernäring, konsumtion av en stor mängd skadlig mat. Kokad, stekt, bakad mat matar inte kolonens väggar. Vegetabilisk mat - tvärtom matar det inte bara, men har också magnetiska egenskaper, det refererar allt avfall till frisättningen. Om tarmen inte fungerar bra, är åldrandet av kroppen snabbare. Mat, i stället för att smälta och avlägsnas från kroppen, börjar rotna och vandra. Resterna av mat sätter sig i tjocktarmen, i alla sina vikfickor, så bildas de steniga skräp. På grund av ruttna dör en användbar mikroflora i tarmarna, där det uppstår tillståndsbetingad patogen och patogen mikroflora som leder till dysbakterier. I blodet samtidigt kommer gifter och toxiner, fortsätter att självförgifta kroppen. Således bör du först tvätta tarmen. Det är bättre att planera tarmrensning på helgerna. 3 till 4 dagar före det bör du begränsa dig till mat. Mindre mjöl, rökt produkter, fet, stekt mat. Mycket frukt och grönsakgröt och användbara surmjölkprodukter. Det är bättre att äta mindre portioner, men oftare. Och bara när du är färdig tarmrengöring du kan börja rengöra andra organ.

Enema för rengöring av tarmarna

Hemma kan du rensa tarmarna med en lavemang. Det finns anhängare och motståndare till denna metod för att rensa tarmarna, dessutom kan det finnas kontraindikationer, till exempel ålderdom, eftersom det finns andra sätt att rengöra tarmarna.

Men om en person tolererar den här metoden bra och får ett bra resultat är emmen ett bra sätt att rensa tarmarna från inaktuella blockeringar, toxiner och avfall.

Hemma är det lätt att göra dig själv en rengörande mikroemner med en konventionell gummipäron Eller köp en mugg Esmarch i apoteket. Spetsen, som injiceras i anusen före användning, kokar. Vatten för enema tar lite över rumstemperatur, så att tarmarna börjar kontrahera, bättre kokas. Till 2 liter vatten tillsätt en matsked äppelcidervinäger, eller en matsked citron. Häll allt i Esmarchs rån. Vi gör en avundsjukdom, står i armbågar och knän, klättrar på alla fyra, sänker huvudet, magen är avslappnad och andas genom munnen. Med ena hand, sätt in spetsen 5-7 cm och öppna kranen på slangen. Håll huvudet nere. När allt vatten kommer i (1,5-2 liter), ta ut spetsen och försök att hålla vattnet inne i 5-10 minuter. Proceduren används bäst på kvällen.


Den första veckan - varje dag, den andra veckan - varannan dag, den tredje - två dagar senare, den fjärde - tre, den femte - en gång i veckan. Dessa förfaranden kommer också att lindra från förstoppning, hemorrojder och andra gastrointestinala sjukdomar. Du kan använda för enema infusion av medicinska växter: kamomill, calendula, althea och andra medicinska växter.

Infusionen är beredd enligt följande: Ta 1 matsked kamomillblommor och krossade altheablad. Häll en blandning av 0,5 liter vatten och koka i 20 minuter över en liten eld, med locket stängt. Kyl ned till 30 -35 grader och injiceras med en pärinfusion i ändtarmen. Du kan använda andra medicinska växter.

För att avlägsna giftigt avfall från tarmen, hjälper aktivt kol i tabletter mycket. Att vara ett adsorbent absorberar aktivt kol absorberande ämnen som har gått in i kroppen eller släppts i kroppen under matsmältningen.

Aktivt kol hjälper kroppen att klara olika toxiner. Han är ordinerad till patienter och med olika förgiftningar. Ibland kan vissa människor få förstoppning, om du lider av förstoppning, bör du vara försiktig med aktivt kol. Ta 1 tablett per 10 kg av vikt under dagen, i 30-40 minuter före måltid, under rensning 3-4 dagar. Dessutom rekommenderas att man dricker en kurs av vitaminpreparat, eftersom aktivt kol kan absorbera vitaminer som är nödvändiga för kroppen.

För att rensa tarmarna och normalisera matsmältningen används medicinska och livsmedelsväxter som innehåller en stor mängd fibrer i stor utsträckning för att främja bättre tarmfunktion. Många växter bidrar till normalisering av tarmmikrofloran, vilket reducerar den patogena mikrofloran. Läkemedel planteras som infusioner, avkok, mat växter läggs till sallader, de fyller de första rätterna.

För att rengöra mag-tarmkanalen, kan du använda örtens jätteprydda parfym. Hypericum sammandragande, kramplösande, antiinflammatoriska, antibakteriell effekt, Hypericum sposobstveut tarmrengöring, skadlig effekt på patogena mikrofloran. Från St. John's wort-förberedande infusion: 2 matskedar av Johannesört hälls med en liter vatten, koka över låg värme i 20 minuter, insistera på 40 minuter. Drick hälften av glaset 4 gånger om dagen i 15 minuter före måltider kurser 2 - 3 månader.

En annan växt som kan användas för att rena mag-tarmkanalen är oregano. I oregano finns eteriska oljor, tanniner. Oregano påverkar positivt hela mag-tarmkanalen, vilket bidrar till dess rening, det har en antiinflammatorisk koleretisk effekt. 2 matskedar örter häll 1 liter vatten, koka på låg värme i 15 minuter, insistera 30 minuter. Drick 1/2 kopp 4 gånger om dagen, oavsett matintag. För att rengöra mag-tarmkanalen är phytotea allmänt använd. Phytotea förbättrar matsmältningen, normaliserar arbetet i magen, tarmarna, bukspottkörteln, minskar fenomenet dysbios.

Till exempel kan en örtte: ört johannesört, vide-ört, groblad blad, rot och maskrosblad, söt flagga rot, mynta, citronmeliss, ört marshmallow, salvia, tsetrariya, tas i lika proportioner. 2 matskedar av denna samling häll 1 liter vatten, koka på låg värme i 15 minuter, insistera 30 minuter. Drick 1/2 kopp 4 gånger om dagen, 20 minuter före måltid.

Vid rengöring av tarmarna bör man inte glömma restaureringen av normal mikroflora. Du kan dricka detta phyto-te. Sammansättning: kamilleblommor, ört timjan, kalendula blommor 1 kostym, cladonia 2 delar, cetrarium - 4 delar och 5 delar örtte. En matsked av samlingen fylls med 1/2 liter vatten, koka på låg värme i 15 minuter, insistera på 30 minuter. Drick 1/2 kopp 4 gånger om dagen, oavsett matintag.

Rening av tarmarna kan utföras med hjälp av nyberedda juice - från äpplen, morötter, selleri, betor, grapefrukt. Till exempel kan rening av tarmarna med äppeljuice göras på detta sätt. På kvällen brygg och drick ett avkok av laxerande medicinska växter (en tesked senna koka i 200 ml vatten 10 minuter). På kvällen dricker du en sippa. På andra dagen på morgonen dricker du ett glas äppeljuice och äter inte eller dricker något annat. Efter 2 - 3 timmar drick ett annat glas nyberedd juice. Drick så juice till 6 - 7 pm. Du kan bara äta 100-150 gr. rågkakor under dagen. Den tredje och fjärde dagen. Det finns färska eller kokta grönsaker, sallader från dem och vinaigrettes, fyll med en minimal mängd vegetabilisk olja. Under de första 3 till 5 dagarna rensar tarmarna i sin helhet. Efter rengöring med juice bör du inte omedelbart byta till tung mat, men det är bättre att ha lite mer potatis under veckan för att äta grönsaker, frukter och sura mjölkprodukter. Rening av juice utförs 3 4 gånger per år.

För att bli av dysbios är användbar inom en - två veckor för att äta på morgonen på fastande mage en timme före en måltid utan bröd vitlöksklyfta och vitlöksklyfta på kvällen 2 timmar efter en måltid. Ett tecken på att bli av med dysbios är att svullnad av buken upphör och att jäsningsprocessen upphör.

En annan rysk forskare II. Mechnikov skrev om självförgiftning av kroppen genom toxiner. Han rådde dem att använda yoghurt för att eliminera dem och förlänga sina liv.

St John's wort med hemorrojder

Det är inte möjligt att nämna exakt antalet patienter med hemorrojder i världen, eftersom många inte är redo att besöka en läkare om de upptäcker detta känsliga problem. Försöker söka till proktologen, ignorerar patienterna antingen problemet eller behandlar det med hjälp av olika folkmedicinska lösningar. Sådan behandling klarar helt problemet: det bidrar till att förhindra sjukdomsframsteg och efter att helt passera kursen eliminerar helt sjukdomen.

Traditionell medicin erbjuder från denna vanliga sjukdom många läkemedel baserade på medicinska örter och växter. De är så säkra som möjligt för människokroppen, eftersom de har minst biverkningar. Hittills har bara de recepten kommit ner som verkligen kan bidra till att eliminera hemorrojder och lindra en person av alla manifestationer av sjukdomen. För att sådan behandling ska lyckas är det nödvändigt att följa de rekommendationer som anges i receptet exakt och inte bryta varaktigheten av behandlingsförloppet. En av de stora folkmedicinska remedierna mot hemorrojder är St John's Wort. Denna ört ger snabbt lättnad och kan klara sig även med en försummad sjukdom.

Plantens behandlade åtgärder

Sammansättningen av St John's wort är helt enkelt unik, och därför tillåter växten dig att klara av en mängd olika sjukdomar. Det innehåller en stor mängd läkemedel som ger växtbaserade läkemedel med följande åtgärder:

 • hemostatisk;
 • smärtstillande;
 • antiseptikum;
 • anti-inflammatorisk.

Dessutom, Hypericum bidrar något till att stärka de vaskulära väggarna, som hemorrojder blir mycket skör på grund av den betydande sträckning som inträffar på grund av trängsel i hemorrojder. Hittills som ett resultat av ett antal kliniska prövningar av Hypericum visade sina medicinska egenskaper, och eftersom ganska ofta även läkarna ordinerar det att bli av med hemorrojder och många andra sjukdomar.

Kontraindikationer för användning av St John's wort

Användning av preparat baserade på johannesört är inte alltid tillåtet, eftersom örten har vissa kontraindikationer. Avvisa detta naturliga läkemedel bör vara i sådana fall:

 • graviditet;
 • amningstiden
 • Depression i svår form;
 • allvarlig psykisk sjukdom
 • hypertensiv sjukdom i allvarlig form;
 • ökad blodkoagulerbarhet;
 • tendens till trombos
 • barn under 12 år.

Dessutom ska läkemedel som framställs med jonkört användas med stor försiktighet till personer som har kroniska sjukdomar och som tar livräddande läkemedel. För att inte förvärra tillståndet måste de konsultera den behandlande läkaren innan behandlingen påbörjas.

Medicin från St. John's Wort för att avhjälpa hemorrojder

För att bli av med det känsliga problemet kan flera medel baserade på St John's wort användas. De behandlar med samma effektivitet både yttre och inre hemorrojder.

Avkodning för intern mottagning

Ångbad

Sittande bad

lavemang

grötomslag

St John's wort är en utmärkt naturlig botemedel mot hemorrojder, som har upprepats visat framgångsrik behandling, som inte bör försummas.

Bookitut.ru

St John's Wort är den bästa läkaren från 100 sjukdomar.

I alternativ medicin Johannesört preparat används för sjukdomar i mag-tarmkanalen, lever, gallblåsa, samt tuberkulos, åderförkalkning, allergi, cancer, njursten och andra.

Organ framställes på basis av denna växt framgångsrikt lindra smärta av olika lokaliseringar stimulerar magsyrautsöndring och förbättra aptit och normalisera blodtrycket, lindra spasmer i blodkärl, förbättra blodcirkulationen och främja läkning av sår, magsår, inflammatorisk och hemostatisk verkan. Även känd finns många fall bota mag- och lungsjukdomar, samt njur- och lever med hjälp av Hypericum preparat.

I Ryssland är denna växt kallas inte bara en jägare, men "kaninblod", "tapper gräs", "Ivanova gräs", "silverax", "crybaby-grass", "red travitsa", "krovavets", "krovavnik", " krovitsa tapper " hvoroboy " zveroboynik".

Man bör komma ihåg att ingen enda medicin kan garantera fullständig botning av sjukdomen. Det är därför som folkrecept ska behandlas med försiktighet, och behandling med alla läkemedel, inklusive johannesört, kan startas först efter samråd med den behandlande läkaren. Annars kan biverkningar utvecklas eller behandlingen kommer inte att ge de förväntade resultaten. När allt kommer omkring är varje människokropp individuell och kräver ett speciellt tillvägagångssätt. I vissa fall kan dosen av Johannesört endast ordineras av en läkare.

Även folkläkare som har utvecklat system för användning av St. John's wort-produkter och utövar sin behandling i stor utsträckning varnar för att denna växt inte alls är en universell läkande, så det finns ingen garanti för att det kommer att vara effektivt vid behandling av en viss sjukdom.

Allmän information om Johannesört.

St John's wort (Latin Hypericum) - ett slag av växter från familjen Hypericaceae (Hypericaceae); fleråriga gräs, buskar eller träd med en grenig tunn rhizom och många tillbehörsrötter. Stammar upprepar, 30-80 cm höga, mest tetrahedrala, starkt grenade i övre delen. Lämnar motsatta, luktiga, avlånga, ovala, oftast hela, med genomskinliga oljkörtlar. Blommor med en guldgul corolla, dentate på kronan, 5 sepals, 5 kronblad, 3 buntar av ståndare, 3 stammar, äggstocksbestygna. Växten blommar från juni till augusti.

Det finns en sådan legend: när bödeln bar på ett fat huvudet Johannes döpa till palats Salome - dotter Herodias, föll marken droppar blod, och det växte gräs, absorberat blod Johannes och började kalla sin Ivanova. Under hösten visar hela anläggningen krovavokrasny färg och tiden för den mest intensiva blommande växter står för cirka 24 juni - den dag då kyrkan firar traditionellt Nativity av Johannes döparen.

Frukten är en oval tricuspid-låda med små frön.

Familjen är mer än 150 arter av däggdjur, främst växande i det tempererade klimatet på norra halvklotet, subtroperna, och även i bergen i troperna.

I Ryssland växer johannesört nästan i hela landet, med undantag av Fjärran Nord. Det finns flera arter av St. John's wort, bland dem är de vanligaste i den europeiska delen av Ryssland St John's wort, eller holed, och St. John's wort tetrahedral. Båda typerna anses vara helande.

Terapeutiska egenskaper hos St. John's wort.

I traditionell medicin är denna växt, tillsammans med kamomillapotek, mycket populär. Det har varit känt för mer än 3000 år och har länge använts i Tibet och i antikens Grekland. Traditionell medicin i många länder i världen äter Johannes Johnsört, det huvudsakliga botemedlet för 100 sjukdomar.

I Ryssland kallades johannesört gräs från 99 sjukdomar. "Du kan inte baka bröd utan mjöl, du kan inte läka sjukdomen utan Johannes Johannes," säger den populära visdomen. Från och med början av XVII-talet tog sibiriska köpmän väskor med säckar till huvudstaden i dessa underbara örtläkande sår. Sedan 1968 har St John's wort använts i farmaket i vårt land.

En sådan utbredd användning av johannesört orsakas av komplexa kemiska sammansättningen av växter. Jorddelen av anläggningen innehåller hypericin och pseudohypericin - färgämnen, flavonglykosider - hyperosid, kvercitrin, rutin, grönaktig eterisk olja, som är sammansatt av terpener, seskviterpener, karoten, estrar av isovaleriansyra, tanniner, kolin, och cetylalkohol. Hypericum innehåller hartsartade ämnen, och spår av nikotinsyra och askorbinsyra. Den kemiska sammansättningen av anläggningen inkluderar makronäringsämnen (mg / g): Järn - 0,11, kalium - 16,8, kalcium - och magnesium 7,3-2,2, och spårelement (pg / g): koppar - 0,34 zink - 0,71 mangan - 0,25 kobolt - 0,21 Cr - 0,01 Mo - 5,6 aluminium - 0,02 Ni - 0,18 bly - 0,08, bor - 40,4, selen - 5,0, strontium - 0,1 och kadmium - 7,2.

St John's Wort är en av de få medicinska växterna som koncentrerar kadmium, vilket är skadligt för människokroppen. Förmodligen är manförorenad förorening orsaken till den ökade koncentrationen av kadmium i växter, så det är nödvändigt att samla medicinska råmaterial av johannesört långt ifrån motorväg och industriföretag.

Molybden, som också ackumuleras i Johannesört, har en fördelaktig effekt, retarderar fluor och hämmar utvecklingen av karies.

På grund av närvaron av så många kemiska beståndsdelar i växten har johannesört en terapeutisk effekt i olika sjukdomar.

Preparat av johannesört tas som ett astringent, antibakteriellt och antiseptiskt medel, vilket stimulerar restaureringen av skadade vävnader under behandling av sår och brännskador.

Hypericum är ett botemedel mot gallstenssjukdom, kronisk njursjukdom och lever, och vissa gynekologiska sjukdomar. Dessutom har det smärtstillande, urindrivande och anthelmintisk aktivitet. Infusion av johannesört används vid sjukdomar i hjärta, reumatism, migrän, förkylningar och influensa, kronisk gastrit och kolit, magsår och tolvfingertarmen med hög syra, inflammation i urinblåsan, hemorrojder. En så kallad johannesört olja är ett effektivt verktyg med parodontit, stomatit, gingivit, faryngit, och många andra sjukdomar.

Blommor St John's wort samlar mangan och innehåller saponiner, bioflavonoider, tanniner, eterisk olja, karotenoider. På senare tid har St John's wort förmåga att påverka serotoninivån i centrala nervsystemet och fungera som ett antidepressivt medel på grund av närvaron av hypericin.

Upphandling och lagring av råvaror.

St John's wort penetrerad för närvarande introducerad i kulturen, utvecklade de grundläggande metoderna för växtodling. Medicinskt råmaterial är örten samlad under blomningen. Förbereda råvaror, skär försiktigt upp till 30 cm av toppen av växten med en skarp kniv eller en sax, för att inte bryta sig från roten. Med denna metod för skörd kan en växt ge 2-3 grödor per sommar. Samlingstid är juni-juli. Torkad St. John's wort i skuggan (under en baldakin) vid en temperatur av 35-40 ° C. Håll gräset i trälådor fodrade med papper inuti. På en torr, kall plats förblir St John's wort i upp till 2-3 år.

Läkemedel från St. John's wort.

Tekniken för tillverkning av johannesört är ganska enkel och kräver inte speciella färdigheter och speciella anpassningar. Huvudvillkoren för att få läkemedel från denna anläggning är strikt efterlevnad av recept.

olja

Det finns flera alternativ för att laga St John's wort oil.

Recept 1. 0,5 glas färska blommor och löv av johannesört, häll 200 ml vegetabilisk olja, insistera 3 veckor, spänning, råmaterial pressar ut.

Recept 2. 250 g färska blommor och Johannesjärnbladet insisterar på 500 ml solrosolja och 250 ml vitt vin i 3 dagar, därefter indunstas vinet.

Recept 3. 300 g färskt plockade Johannesörtblommor fyller med så mycket olivolja eller annan vegetabilisk olja för att helt täcka blommorna. Stäng flaskan och insistera i 3-4 veckor, lämna på den soliga vindrutan. Oljan kommer gradvis att förvärva en vacker mörkröd färg. Avsluta oljan försiktigt, ta bort blommorna, kläm och kassera. Förvara på en mörk plats. Förutom medicinska ändamål kan denna olja även användas vid framställning av sallader.

Recept 4. 20 g (3 msk) torkat markgräs eller Johannesjordblommor, häll 200 ml vegetabilisk olja, insistera i 2-3 veckor i en glasbehållare, tätt sluten lock, skaka regelbundet. Form det extraherade extraktet, förvara i kylskåpet.

Recept 5. 20-25 g av de färska malda blad och blommor av Hypericum pour 200-250 ml olivolja (solros eller linfrö) olja, sedan dra i 20-25 dagar i en varm plats, stam, som lagras i en mörk flaska.

OBS! Förutom den Hypericum perforatum johannesört är sådana typer, som inte kan användas för medicinska ändamål. Dessa inkluderar johannesört spotted (annan fyrkantig stam och saknar cilier längs kanten av de foderblad), St John s styv håriga (det har täta PUBERTET blad och smidig stjälkar utan spår), johannesört elegant (med ojämn stjälkar), St John s grov (dess stjälkar är täckta med små glandular vårtor).

Recept 1. 10 g färskt Johannesörtblad och 10 gram medicinalbladblad, krossa, slipa med 50 g färskt svamp och pressa genom gasbindning. Förvara salva i en förseglad burk.

Recept 2. 100 ml St John's Wort juice avdunstas i minsta värmehalva, svalna till 30-35 ° C, tillsätt 200 g mjukat smör, blanda tills det är smidigt. Förvaras i kylskåp.

tinktur

Torkad St. John's wort infusion med 70% alkohol lösning i ett förhållande av 1: 10, insistera 7-10 dagar, skaka regelbundet.

infusion

20 g (3 objekt av en sked) hackad ört St John's wort pour 250 ml kokande vatten, insistera på 2 timmar.

dekokt

7 g (1 matsked) torkad ört St John's wort pour 250 ml kokande vatten, laga i emaljerade rätter i ett vattenbad i 20-25 minuter. Förvara på en mörk, sval plats i högst 2 dagar.

Juice of St. John's wort bereds i juni-juli från färska löv och blommor av växten.

St John's wort in folkmedicin.

Du bör börja ta Johannesprotespreparat endast efter samråd med en läkare eller fytoterapeut. Annars kan biverkningar utvecklas eller behandlingen kommer inte att ge några resultat alls.

Som i traditionell och folkmedicin används medicinska örter av jonkört som astringenter, antiinflammatoriska och antiseptiska medel, vilket bidrar till snabb återställning av skadade vävnader. Det antas att St John's wort slutar blöda, stimulerar aptiten, reglerar tarmarnas arbete, stärker urinseparationen, utvisar parasiterna och har en lugnande effekt.

Användningen av St John's wort i folkmedicin är extremt varierad, det tas ofta i kombination med andra örter.

Abscesses och furuncles.

För att behandla abscesser och kokar används St. John's wort och salva olja. Dessutom kan för behandling av kokar användas infusion, avkok, saft av denna växt, och även användas för beredning av medicinska preparat av örter, som inkluderar johannesört.

Om en koka eller abscess inte går över flera dagar, är det nödvändigt att avbryta behandlingen med preparat med Johannesört och kontakta en läkare. Konsultation av en specialist är också nödvändig om huden runt abscessen eller koka blir röd och blir smärtsamt för beröringen, och om det finns en ökning av lymfkörtlar och en ökning av kroppstemperaturen.

behandling

Mognad av furuncles och ytliga abscesser främjas av kalla lotioner från hela löv av johannesört. För att göra detta tvättas de ordentligt, sänks i 10 sekunder i kokande vatten, kyls sedan, viks in i gasväv och appliceras på det drabbade området av huden. Du kan ansöka om inflammation och löv, krossad i en gruel.

Dessutom kan kokar appliceras flera gånger om dagen med St John's wort juice.

Recept 1. Blanda i lika stora proportioner ört av johannesört, björkknoppar, plantainblad, celandine gräs, calendula blommor, sporage gräs och violett gräs. 2 msk. sked samling läggs i en termos, häll 500 ml kokande vatten, insistera i 5-7 timmar. Det rekommenderas att applicera som komprimerar till det drabbade området i 30-60 minuter 1 gång per dag.

När pannan sönder kan såret sköljas med avkok eller infusion av Johannesört och sedan införa ett sterilt bandage på det.

Recept 2. 5 g torkade pulveriserade bladen av salvia, rosmarin lämnar 5 g 5 g malört ört, 10 g groblad blad, nässla blad 10 g, 10 g ört Hypericum, 10 g fräken ört och 15 g av enbär frukt mix. 4 msk. Spoon blandningen häll 1 liter kokande vatten, täck med en värmepanna och lämna i 5-7 timmar. Drick under dagen för 4-6 mottagningar, samt applicera den blöjade padden torkade den här skivan till det drabbade området.

Recept 3. Rosten citronskal 1, tillsätt 15 g hackad gräs och 5 g Hypericum mejram, blanda, häll sedan 400 ml kokande vatten, täck och dra i 2 timmar och filtrera. Infusion ta 1 msk. sked en gång om dagen i 12-15 dagar.

Recept 4. Blanda lika proportioner av johannesört ört, mynta, knotweed, viol, svalört och nässlor, ringblommor, kardborre rot, björk knoppar och blad groblad. 20 g av blandningen bör hällas i 250 ml kokande vatten, insistera i 1,5-2 timmar. Ta 50-70 ml 3 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid. Du kan använda denna infusion för lotioner.

Det ryska namnet "St John's wort" härstammar från turkiska "jerabay", vilket betyder "sårläkare". Det finns emellertid viss sanning i den direkta betydelsen av ordet "St John's Wort". För vilda djur är denna ört inte farlig, men om mycket ört äts av en vit ko, får eller andra djur med vitt hår, kommer de att vara sjuk i flera dagar.

artrit

I allmänhet är artrit det samlade namnet på mer än 100 sjukdomar. De huvudsakliga formerna av artrit är reumatoid och infektiös, liksom gikt och artros. Symtom på sådana sjukdomar är begränsad rörlighet och smärta i lederna, vilket ofta begränsar en sjuks motoriska aktivitet.

I alternativ medicin för att lindra smärta i lederna med hjälp av kompresser av johannesört, Hypericum oljemassage samt gnugga lederna hos patienter med tinktur och saft av denna växt.

Om emellertid, efter gnidning och komprimering ökar ledvärk och kroppstemperaturen stiger, ska behandlingen omedelbart avbrytas och specialisten bör konsulteras.

behandling

Fogarna gnids med tinktur av Johannesört 2-3 gånger om dagen. För kompressionen fuktas bandaget i flera lager fuktas med tinktur, avkok, infusion eller juice av växten och appliceras på sårpunkten i 1,5-2 timmar, upprepar proceduren 2 gånger om dagen.

Salva från St John's Wort (1 del av St John's Wort Juice och 4 delar Vaseline), inflammerade leder smörjer 3-4 gånger om dagen.

För att minska smärtan i lederna fylls små kuddar med en blandning av 16 Johannesört - den bästa läkaren av kamomillblommor, sötpotatis, celandine och johannesört. Kuddarna fuktas med vatten, värms upp och fixeras sedan med bandage.

Inuti med artrit ta infusion av löv av tranbär och currants, örter celandine och Johannesört, för beredning av vilka 1 msk. Skedblandning tagen i lika mycket örter häll 250 ml kokande vatten, insistera 30 minuter och filtrera. Läkemedlet tas vid 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen i 20 minuter innan du äter. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar.

Ateroskleros, eller förtjockning av väggarna i artärer och förminskning av deras lumen, minskar signifikant effektiviteten i cirkulationen. I detta fall förlorar väggarna i artärerna sin elasticitet, vilket leder till blodproppar och andra negativa förändringar.

I folkmedicin finns det många droger som rekommenderas för ateroskleros. Nästan alla beredningar av medicinalväxter som används för att behandla arterioskleros, bidrar till att bevara elasticiteten hos artärväggarna, och avbryta bildningen av plack av kolesterol, ökar motståndet och matas ut överskott av kolesterol.

behandling

I folkmedicin för behandling av ateroskleros använd infusionsblandning av Johannesört, hagtorn, chokeberry, jordgubbe och celandine.

Att framställa formuleringen, 15 g av frukterna av hagtorn blodröd aronia 5 g frukt, ört Hypericum 5 g 5 g jordgubbsblad och 3 g celandine gräs blandas, häll 400 ml kokande vatten och infunderas i 3 timmar. Ta 1 msk. sked 4 gånger om dagen i 20 minuter innan du äter. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

För att underlätta sjukdomsförloppet används också ett avkok av örter av johannesört, yarrow, celandine och maskrosor. För att göra det måste du ta alla ingredienser i lika stora proportioner och blanda. 20 g blandning häll 250 ml kallt vatten, koka på låg värme i 7-10 minuter, sedan linda och insistera tills helt kylt. Läkemedlet ska tas vid 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen i 30-40 minuter innan du äter. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

gastrit

Gastrit är en inflammation i slemhinnan i magen i magen. Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form.

Med ateroskleros med aorta och kranskärlssjukdom, regelbundet intag av medicinska avgifter, som inkluderar johannesört, minskar trötthet och ökar kroppens motståndskraft.

Symtom på gastrit är dyspeptiska störningar, illamående, kräkningar, en känsla av tyngd i magen efter att ha ätit.

behandling

En av de folkmekanismer som används för att behandla gastrit är avkoket av johannesört. 10 g St John's Wort infusion 200 ml varmt vatten och koka över låg värme i 30 minuter, svalna sedan lite och spänning. Buljongen ska tas 50-70 ml 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid.

Med gastrit är det användbart att dricka medicinsk te med St John's Wort (1 föremål med en sked av torkad ört av jonkört på 1 kopp kokande vatten). Te ska tas kyld i 1/4 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Denna dryck förbättrar kroppens skyddsfunktioner. Den kan vara full med honung eller socker.

För behandling av akut gastrit är en infusion av en blandning av medicinska örter i lika stora proportioner en bra hjälp. 1 msk. av blandningen Hypericum ört Chelidonium, Ålandsrot rot, gräs och löv, peppar mor hästhov häll en kopp kokande vatten, linda och ingjuta 8-10 timmar, låt rinna av. Läkemedlet ska tas 1/4 kopp 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid. Behandling bör utföras under den akuta perioden av sjukdomen.

När hemorrojderna försvinner och skadar venerna i väggarna i anusen. Om sjukdomen inte är igång kan den härdas med hjälp av folkmedicin, inklusive användningen av johannesört.

Om behandlingen av patienten jägaren öppnar blödning eller verkar långvarig smärta i anus, liksom fördröjd avföring eller diarré som varar i flera dagar, skall behandlingen avbrytas så snart som möjligt och kontakta läkare.

behandling

Hemorrojder området kring anus appliceras till den kalla lösningen som framställts från en blandning av 3 droppar tinktur av ringblomma, 3 droppar Hypericum tinktur och 3 droppar celandine tinktur. Dessutom tvättas området runt anusen ofta med Johannes Johannesört. För att producera 15 gram råmaterial, häll 800-1000 ml vatten, koka över låg värme i 5-8 minuter, sätt sedan i 7-8 timmar och dränera.

Denna buljong kan sättas i badet. Badets varaktighet är 15 minuter.

Även för badet använd infusionen av ört St. John's wort och blodtörstmedel: 1 msk. Sked råmaterialet med 3-4 glas vatten, insistera på 5 timmar, sedan belastning. Sittbadets varaktighet är 10 minuter.

Efter samråd med en läkare kan patienten smörja hemorrojderna med salva från St John's wort beredda på basis av en babykräm eller vaselin.

För lavemang och blödning och tvätta med inflammerade hemorrojder tillämpas infusions ört Hypericum (2 delar), celandine (1 del) och jordgubbsblad (2 delar). 15 g blandning häll 400 ml kokande vatten, lämna i 20-30 minuter, sedan stam.

Inom folkmedicinen för lavemang hemorrojder används dekokt av en blandning av medicinska örter: 40 g ört Hypericum blandades med 30 g frön linfrö, 30 g av ringblomma blommor, 20 g av löv, frukter och rötter malva låga och 20 g ört, rölleka. 15-20 g blandning häll 500 ml varmt vatten, koka på låg värme i 7-10 minuter, sedan svalna och spänna.

Dessutom, hemorrojder och tvättades Hypericum extrakt av kamomillblommor: 15 g och 30 g Hypericum kamomill häll 500 ml kokt vatten, 1 h, filtrera därefter.

Som en antiinflammatorisk och anestesi för hemorrojskott användes poultices av en blandning av St. John's wort, celandine och bergsklättrare pochecuynogo. För förtäring med hemorrojder använd infusion eller tinktur av Johannesört. Infusion tar 40-50 ml 2 gånger om dagen i 30 minuter före måltid i 7-10 dagar.

Behandlingstankur utförs i 7 dagar och tar 5 ml av läkemedlet 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid.

När hemorrhoidal blödning drink infusions hypericum kungsljus blomma i en proportion 1: 1, för framställning av som är 45-50 g av blandningen för att hälla 350 ml hett kokt vatten, låt stå i 1 timme och filtrera. Läkemedlet ska tas 50 ml 3 gånger om dagen i 30-35 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

hepatit

Hepatit är en inflammatorisk sjukdom i levern, som kan orsakas av olika faktorer. Den vanligaste orsaken till hepatit är en virusinfektion, men ofta har sjukdomen en toxisk och allergisk natur.

behandling

När hepatit rekommenderas att ta infusion av majsstammar och St John's wort. För att förbereda beredningen ska 15 g majsstammar och 15 gram johannesört läggas i en termosflaska, häll sedan 500 ml kokande vatten och insistera på 7-8 timmar.

Man bör komma ihåg att för alla leversjukdomar är kontraindicerade alkoholtinkturer, så behandlingen bör utföras endast med buljonger och infusioner.

Drick att dricka 1 msk. sked 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar. Efter en vecka av att ta drogen måste du ta en paus i 5 dagar.

Lätta för hepatitis hjälper använda infusion av samla örter, som består av 40 g ört johannesört, 30 g av skördad fjäder hängande, 30 g av björklöv lämnar fireweed smal-leaved, 30 g av klöver blomma äng, 20 g nässlor blad, 20 g av ringblomma blommor, 20 g ört pepparmynta, 20 gram kamomillblommor och 40 gram kanelbriar. 40-50 g av blandningen sätts i en termos, häll 500 ml kokande vatten och insistera i 6-7 timmar, därefter stam. Ta en varm infusion av 100 ml 3-4 gånger om dagen i 25-30 minuter före måltid. Varaktigheten av behandlingen kan vara 2-3 månader beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.

Stöd funktionen av levern under sjukdomsperioden hjälper till att infiltrera kalendula och Johannesjorden blandat med avkok av celandine. För framställning av läkemedel för att vara 10 g ringblomma blommor och 20 g ört Hypericum pour 300 ml kokt vatten, till en timme att filtrera och blandas med buljong chelidonii (2: 1).

Drick 20 ml 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Vid kronisk hepatit i folkmedicin används infusion av rhizomer av aura av murg och gräs av Johannesört. För att förbereda beredningen infusionerar 10 gram krossade rhizomer av ayr och 10 g torkad St. John's wort 300 ml kokande vatten, viks och insisterar sedan på 1-1,5 timmar, stam.

Infusion ta 1 msk. sked 2 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter. Varaktigheten av behandlingen ska överenskommas med läkaren.

När kronisk hepatit rekommenderas också att dricka ett avkok av cikoria och Johannesört med honung. För att göra det fyller 30 g cikoriarötter och 30 g Johannesjurt 800 ml varmt vatten och koka på låg värme i 5-7 minuter. Dekokurera för att kyla till 37-40 ° C och tillsätt 50-60 g honung och 5 ml citronsaft.

Ta medicinen 30 ml 4 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar.

Samla behandling av kronisk hepatit B: Blanda 30 g ört Hypericum, 20 g av valeriana rot, 20 g ört Knotweed, 20g cikoriarötter 10 g ört, rölleka, 40 g av blommor av kamomill och 20 g av gräs succession fästingar.

20 g blandning häll 300 ml vatten, koka över låg värme i 10 minuter, dränera.

100 ml avkok för att dricka under dagen. Längden av läkemedlet bör överenskommas med läkaren.

Samling för behandling av akut hepatit: 20 g St. John's wort, 20 g örtland, 20 g Adonisgräs, 10 g horsetailgräs, 10 g örtrows.

25-30 g blandning häll 250 ml kokande vatten, insistera i 3 timmar, sedan stam.

När det finns smärta i levern till rätt hypokondrium, kan du applicera en varm komprimering av skålld kokande vatten och insvept i gasvävbladet Celandine och ört St. John's wort.

Läkemedlet ska tas 100 ml 2 gånger om dagen i 1 timme före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Efter den överförda sjukdomen bidrar följande samling till att återställa leverfunktionen: 30 g johannesört, 20 g anisfrukt, 20 g kumminfrön, 20 g majsstammar, 10 g maskrosrot.

15-20 g blandning häll 400 ml vatten, koka i 5-7 minuter, insistera sedan tills den är fullständigt kyld.

Buljongen ska tas 100 ml 3 gånger om dagen 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

Behandling av kronisk hepatit fortsätter under flera år, och erhåller infusions örter har antiinflammatoriska, kramplösande, antibakteriella och choleretic effekt, saktar degenerativa inflammatoriska processen i levern och i många patienter leder till förbättring tillstånd utan kliniska manifestationer av sjukdomen.

Oftast manifesteras herpes i form av små, vätskefyllda blåsor på läpparna - den så kallade förkylningen. Men redan med manifestationen av hans första symptom - stickande och brinnande runt läpparna - kan utvecklingen av denna virussjukdom förhindras.

I folkmedicin, förutom användningen av andra medicinska växter, utförs behandling av herpes med hjälp av preparat av St John's Wort.

behandling

När de första symtomen på herpes uppträder, bör smärtpunkten smörjas med Johannesörtjuice eller en tampong fuktad med alkoholtinktur av denna växt bör appliceras på den.

För att underlätta sjukdomsförloppet använd en blandning av följande sammansättning: 5 ml St John's wortolja och 5 ml kalendulaolja blandas med 3 ml celandineolja och 2 droppar eukalyptusolja. Blandningen ska förvaras i en flaska med mörkt glas och appliceras 3 gånger om dagen till det drabbade området. Undvik direkt solljus i 30 minuter efter smörjning.

När förekomst av herpes rekommenderas att äta mat rik på vitaminer (grönsaker, frukter). Saltiga och kryddiga rätter bör undvikas. Det är nödvändigt att klä sig varmt för att undvika hypotermi, och också att avstå från att ta bad och dusch.

För att lindra symtomen på herpes är det användbart att ta mediciner som har antivirala och fortifierande egenskaper. Således effektiva infusion av samla örter, som omfattar 15 g ört johannesört, 15 g ört citronmeliss, kamomill blommor 15 g, 15 g ört timjan, 15 g gräs Adonis, 15 g ört malört, och 15 g hallonblad. 40 g blandning häll 400 ml kokande vatten och tryck i 1,5-2 timmar. Ta 100 ml infusion 4 gånger om dagen.

Om trycket ibland stiger under stress eller fysisk ansträngning anses detta vara normalt. En regelbunden ökning av blodtrycket leder emellertid till utvecklingen av högt blodtryck - en minskning av lumen i väggarna hos små artärer, vilket gör det svårt för blod att röra sig genom kärlen. Hypertoni leder ofta till hjärtinfarkt och stroke.

Arsenalen av rekommendationer från traditionell medicin är mycket omfattande och inkluderar faciliteter för både extern användning och oral administrering.

behandling

Självklart bör patienter med högt blodtryck vara under överinseende av den behandlande läkaren och ta föreskrivna läkemedel. Fytodroppar bidrar dock till att öka effektiviteten av behandlingen.

Reducera blodtrycket hjälper till en blandning av kryddor av örter, St John's wort, hagtorn bär och gräs celandine, taget i lika stora proportioner. Detta läkemedel tas 5 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

Buljongen kan ersättas med en blandning av infusioner 2 ml av tinktur av Hypericum, 3 ml valeriana tinkturer, 3 ml av tinktur Crataegus och 2 ml av celandine tinktur blandas och tas 45-60 minuter före måltid en gång per dag (företrädesvis på morgonen). Behandlingsförloppet är 7 dagar. Efter en 7-dagars paus upprepas kursen.

Som ett medel för att sänka blodtrycket och ökar blodleukocyter i folkmedicinen användning av Melilotus officin tinktur örter, ört Hypericum och ringblommor, som tas i lika proportioner. För att bereda beredningen häller 20 g blandning 400 ml kokande vatten, för att insistera i 2 timmar, därefter stam.

Ta 50 ml infusion 2 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7 dagar.

Ett bra antihypertensivt medel för milda former av högt blodtryck är infusionen av ört malurt och johannesört. För dess beredning, häll 400 gram kokande vatten, 30 g gurkor och 30 gram St John's wort, insistera på 2 timmar, sedan stam.

Läkemedlet ska tas 20 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Om du märker yrsel, yrsel, huvudvärk, illamående, dyspné, bröstsmärta och suddig syn, ska behandlingen avbrytas och du ska se en läkare.

Om sjukdomen åtföljs av konstant yrsel rekommenderas det att ta en blandning av alkoholtinkturer av ört av St. John's wort och frukterna av saltwort Richter. Tinkturer blandas och druckas 5 ml 2-3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid. Behandlingsförloppet överensstämmer med läkaren.

För långtidsbehandling av hypertoni med användning av följande laddning: 10 g ört Hypericum, 30 g av blommor Hedblomster, 30 g ört klocka treflikiga, 30 g kamomillblommor, 10 g celandine gräs.

40-50 g blandning häll 1,5 liter vatten, koka upp och vid låg värme indunstas till 1 liter, stam. Medicinen tas i 1 msk. sked 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 20-25 dagar. Efter varje 7-8 dagars behandling av läkemedlet rekommenderas att du tar en paus i 3-4 dagar.

Orsaker till huvudvärk kan vara både trötthet och nervös överansträngning, liksom olika sjukdomar som orsakar intrakraniell cirkulation.

I folkmedicin rekommenderas patienter med högt blodtryck att ta bad med avkok av valerian och Johannesört. För att förbereda buljongen 200 g valerianrot och 100 g St John's wort, är det nödvändigt att hälla kallt vatten, koka i 10 minuter, insistera före kylning och sedan spänning. Badets varaktighet är 10-15 minuter.

Om huvudvärk observeras regelbundet bör du kontakta din läkare. Med sjukdomar som är förknippade med trötthet eller fysisk och nervös belastning använder folkmedicin medicinska växter, inklusive jonkört, som fungerar som en återställande, tonisk och antispasmodisk.

behandling

Med allvarlig huvudvärk rekommenderas att infusionen av Johannesört används, för vilken 20 g torkade örter häller 200 ml kokande vatten och insisterar i 30-40 minuter. Drick 50 ml 3 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid.

För att eliminera dessa problem i nervös spänning eller stress, rekommenderas 3 gånger per dag 30 minuter före måltider ta 100 ml infusion av en blandning av örter. Att framställa medicinen ska blandas med 50 g ört Hypericum perforatum, myr cudweed och rötter av Valeriana officinalis, 20 g av blandningen placeras i en termos, häll 300 ml kokt vatten, under 1-1,5 h, filter.

Efter att ha tagit stora doser av St John's Wort-preparat rekommenderas det inte att vara i solen, eftersom det i vissa fall ökar nervsystemet, ökar kroppens känslighet för solstrålar och dermatos kan uppstå.

Om huvudvärken är resultatet av degenerativ disksjukdom i halsryggen kan infusionen hjälp, som du vill blanda 30 g ört johannesört, 30 g gräs gryzhnika doftande, 30 g blad av björk och 60 g willow bark. 20 g av denna blandning, häll 250-300 ml kokande vatten, linda in och insistera i 2 timmar. Ta 100 ml 3 gånger om dagen 1 timme efter att ha ätit.

Svamp sjukdomar i huden.

De vanligaste svampsjukdomarna i huden inkluderar epidermofyti och dermatomykos. I folkmedicin för behandling av svampsjukdomar med olika medel. Eftersom johannesört har en antiinflammatorisk och baktericid effekt, används produkterna från den för extern användning vid olika svampsjukdomar i huden, såväl som i berövande.

behandling

Berörda områden av huden smörjer med färsk St. John's wort juice, som snabbt absorberar och lindrar klåda. Behandlingen ska upprepas 3-4 gånger med ett intervall på 3-5 minuter.

Behandling av svampsjukdomar utförs med hjälp av tinktur av Johannesört, för framställning av vilka 50 g råmaterial är det nödvändigt att hälla 100 ml vodka och insistera på en mörk plats i 12 dagar.

Läkemedlet tas 10 ml en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Med svampspikar, rådgör folkmedicin med följande medicinering. Blanda 30 g ört gentiana gul, 30 g blåbär, 30 gram ört catmint, 30 g blommor av renfana, 30 g ört vallört, 30 g gräs gul ängssyra, 30 g ört johannesört, 30 g lagerblad bär, 30 gram celandine örter. 100 g blandning häll 1 liter kokande vatten, insistera i 8-10 timmar, koka sedan i 15-20 minuter, dränera. Till 50 ml buljong tillsätt 5 ml ammoniak, gnids blandningen i de områden som påverkas av svampen.

När svampspikinfektion rekommenderas 2 gånger om dagen, smörj dem med färsk St. John's wort juice eller gör ett bad med infusion eller avkok av denna växt.

När svampsjukdomar uppstår, behandlas huden med salva baserad på en blandning av tinkturer av St John's wort och celandine.

För att förbereda en salva blandas 1 del av tinkturen med 2 delar vaselin och upphettas i ett vattenbad tills alkoholen avdunstar. Det resulterande läkemedlet är utsmält med svamphudsområden på natten. Behandlingsförloppet är 5-10 dagar.

Om svamp imponerad fötter rekommenderas 2 gånger dagligen fotbad göra med gräsextrakt och Hypericum svalört, för att framställa 100 g av råmaterial som behövs för att fylla i 700-750 ml kokt vatten, i 20-25 minuter, låt rinna av. Den resulterande infusionen hälls i ett bassäng och späds med varmt vatten (1: 1). Badets varaktighet är 20 minuter.

När epidermophyten stannar, sänka fötterna i 10 minuter i ett handfat med varmt vatten innan de lägger sig och läggs till 2 droppar St John's wort, marigold och celandine.

Med olika svampsjukdomar rekommenderar folkmedicin att man dricker te från torkad ört, St John's wort, perforerade tripletter och violett tri-färg (10 g av varje ingrediens). Blandningen bryggs med 250 ml kokande vatten.

Att bota en hel del svampsjukdomar i huden hjälper till en blandning av tinkturer av kalendula, oregano och Johannesört. För dess framställning 2 droppar calendula tinktur, 2 droppar tinktur oregano och 5 droppar johannesört tinktur måste lösas upp i 80-100 ml vatten och den resulterande blandningen smörja de drabbade områdena i huden 2-3 gånger om dagen.

dermatit

Om allergenet eller andra irriterande får på huden, utvecklas inflammation eller dermatit på den. Tecken på sjukdomen är puffiness, rodnad, skalning och klåda i huden. Dessutom förekommer blåsor på huden, som så småningom spränger och blöder.

Behandlingen utförs under överinseende av en läkare, men patienten kan lindra sjukdomsförloppet med hjälp av folkmedicin, i synnerhet beredningar av St John's Wort.

behandling

För att eliminera klåda rekommenderas att smörja drabbade huden avkok av örter Johannesört, celandine och groblad blad eller göra en kompress, som cheesecloth, vikt i flera lager, fukta i en varm avkok eller infusion av hypericum. Kompressen ska appliceras på det drabbade området av huden i 10-15 minuter.

För att avlägsna kliande hud använder folkmedicin en blandning av 100 g honung och 50 ml St John's wort infusion. Blandningen appliceras på cheesecloth och placeras på en kliande plats.

När gråtande eksem på det drabbade området av huden påföra en gasbinda indränkt i en blandning av oljor av kamomill, ringblomma, celandine Hypericum (1 droppe) och 20 ml av någon lotion luktfri.

Infusionen av Johannesört innehåller tanniner, provitamin A, vitaminer C och PP, och har också desinfektionsmedel och astringentiska egenskaper. Med dermatit bereds infusionen av Johannesört i en andel av 1: 5.

Dysenteri är en akut sjukdom som orsakas av dysenteri stavar som utsöndrar gift, vilket orsakar en allmän förgiftning - allvarlig förgiftning av kroppen. St John's wort är den bästa läkaren i kroppen och metaboliska störningar. Dysenteriets orsaksmedel är intestinala bakterier av Shigella-släktet. De kan vara långa i mat (mjölk, smör, ost, grönsaker), liksom i förorenat öppet vatten. Tecken på sjukdomen är buksmärta, diarré, illamående, kräkningar, feber, brist på aptit och törst.

behandling

Behandling av dysenteri med läkemedel bör strikt ledas av en läkare. Traditionell medicin rekommenderar vid de första tecknen på sjukdomen att rensa tarmarna med hjälp av en kraftig laxermedel och sedan ta läkemedel från medicinalväxter som har antimikrobiell aktivitet.

För behandling av dysenteri i icke-traditionell medicin används en blandning av Johannesörtjuice och bergaska. 60 ml saft av bergaska och 30 ml St John's wort juice späd 200 ml kokt vatten. Ta 50 ml av läkemedlet 2 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 4-5 dagar.

När det gäller dysenteri, blanda 40 g ört St. John's wort, 20 g örtland och 20 g örtrows, häll 1 kopp kokande vatten, kyla och ta denna infusion.

St John's Wort är en av de sällsynta högre växterna som ger råvaror för produktion av effektiva antibiotika.

10 g blandning häll 200 ml kokande vatten, linda och insistera i 2-3 timmar, dränera. Ta 50 ml infusion 3 gånger om dagen i 25-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Ett effektivt botemedel mot diarré i dysenteri är ett terapeutiskt te framställt av en blandning av 40 g rowanfrukt, 30 g johannesurt och 20 g althea rot. 8-10 g av blandningen bryter 500 ml kokande vatten, insisterar 30-40 minuter, dricker 100 ml 4 gånger om dagen.

Vid svår dysenteri används Hypericum infusion och kaprifol, för vilka framställningen av 20 g ört Hypericum kaprifol och måste fyllas med 400 ml kokt vatten, i 30-40 minuter att filtrera.

Läkemedlet ska tas 50 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 12-14 dagar.

Med amoebisk dysenteri kan infusion av Johannesört och hagtorn bär tas omväxlande med buljong från blodets rot. 30 g hagtorn och 10 g St John's wort, häll 500 ml kokande vatten, insistera i 4-5 timmar, sedan stam. 3 g roten av ett blodspår häll 200 ml vatten och koka i 15-20 minuter på låg värme, spänna sedan och tillsätt det kokta vattnet till föregående volym.

Infusion av Johannesört och hagtorn bör tas 50 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan man äter, och efter 1-1,5 timmar efter en måltid dricker 20 ml avkok av roten av blödningen. Behandlingen ska utföras inom 3 dagar.

När kolesterolmetabolismen störs uppträder det normala tillståndet för gallsyror, bilirubin och gallstagnation, kolelitias eller beräknad cholecystit hos en person.

Akut cholecystit kräver obligatorisk uppföljning med en läkare. När det gäller sjukdoms kroniska form, i icke-traditionell medicin används olika medicinska växter för behandling, varav den främsta platsen är upptagen av en maskros. Behandling av kolelithiasis utförs dock med hjälp av St John's wort, som vanligtvis ingår i sammansättningen av medicinska avgifter.

behandling

20 g av Svalört gräs, maskros rot 20 g, 10 g ört Knotweed, 10 g majssilke, 10 g ört Hypericum perforatum, 10 g ört Viola tricolor, 10 g av anis frukt.

10 g blandning häll 200 ml kokande vatten, tryck i 1-1,5 timmar, dränera.

Läkemedlet ska tas 100 ml 2 gånger om dagen under 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Som ett medel för att öka gallsekretionen används följande samling. Blanda 30 g ört Hypericum, 30 g av örter pepparmint, Brakvedsväxter Root 20 g, 20 g cikoriarot, maskros rot 20 g, 10 g av rölleka, 10 g av salviablad, enbär 10 g frukt.

15 g blandning häll 400 ml kokande vatten, insistera i 5-6 timmar, sätt sedan på och tillsätt 50 g honung.

Läkemedlet ska tas 100 ml 2 gånger om dagen 45-60 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Folk som lider av kolelithiasis, rekommenderar läkarna en fytospora. Blanda 10 g ört Hypericum, 20 g doseringskamomillblommor, 10 g gräs kråkklövrar marsh, 20 g ört gråbo, 20 g av ringblomma blommor, 30 g blad mor hästhov, 10 g mejram, 20 g gräs följd, 20 g av frukten rosa höfter, 40 g maskrosrötter, 10 g lövblad. 15 g samling häll 400 ml kokande vatten och tryck i 30 minuter. Infusion tar 100 ml 4 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltider och på natten.

Många tror att St. John's wort är den viktigaste av alla kända medicinska växter. Det är effektivt i färsk och i torkad och används vid diabetes, sjukdomar i mag-tarmkanalen, lever, urinblåsa, hjärta, reglerar metaboliska processer i kroppen. Infusions ört stimulerar urin filtrering i njurarna och dess isolering, reducerar stas av galla i gallblåsan, stärker väggarna i kapillärerna och förbättrar cirkulationen.

Också, som en kolagogue, kan du dricka ett avkok av St John's wort, celandine, maskros och angelica officinalis. Att framställa formuleringen mix 10 g ört Hypericum, maskros rot 10 g, 10 g Svalört gräs och 10 g angelikarot, häll 400 ml kokt vatten, i 10-15 minuter, därefter kokades under 3 minuter och åter ingjuta 10 minuter.

Buljongen är full 50 ml 2 gånger om dagen i 1 timme före måltiderna. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

Efter slutet av den akuta perioden och för att förhindra upprepade smärtinfarkt, är det lämpligt att ta infusion av örter. Blanda 20 g av kamomillblommor, 10 g ört Hypericum perforatum, 20 g av groblad blad, gräs Repeshko 10 g och 20 g av vanlig örter pepparmint. 20 gram brygga 500 ml kokande vatten, insistera i 30 minuter. Infusera dryck 50 ml varje timme i 2 dagar, sedan 100 ml 4 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid och på natten. Behandlingsförloppet är 12-14 dagar.

Vissa sjukdomar i tandköttet, i synnerhet deras blödning, orsakas av mikrobesintag i munnen, liksom brist på vissa substanser i kroppen.

behandling

För behandling av olika tuggummisjukdomar i traditionell medicin som används traditionellt är en alkoholisk tinktur av Johannesört blandad med vegetabilisk olivolja, olivolja eller solrosolja. Blanda 20 ml tinktur med 40 ml olja och applicera blandningen på tandköttet och tandköttet i 10-15 minuter.

För profylax av tandköttsbesvär och andra tandköttssjukdomar rekommenderas efter morgonhygieniska förfaranden att skölja munnen med avkok av örtland och Johannesört.

Skölj med St John's wort juice utspädd i vatten (1: 1) är en effektiv metod för behandling av angina, inflammation i tandköttet och periodontit.

❖ När parodontit folkmedicinen rekommenderar johannesört att samla under blomningen, tvätta, torka, hacka och koka i 200 ml vegetabilisk olja, låt det brygd, stam, sval och i en ogenomskinlig behållare placeras i kylskåp. För behandling, värm till rumstemperatur. Före användning av läkemedlet nödvändigt att rengöra tänderna med fluortandkräm och mun skölj grundligt furatsilina lösning (1 tablett per 200 ml vatten), varefter fett gummin däggdjur olja. Det rekommenderas att detta förfarande görs 2-3 gånger om dagen, och under behandling ska du inte äta kryddig, salt och söt mat och inte nöja frön.

Människor som leder en aktiv livsstil och äter främst vegetarisk mat, har inga problem med tarmutlösning.

Orsakerna till förstoppning kan vara hemorrojder, vidhäftningar, tumörer av olika etiologier, tarmdysfunktion. Dessutom kan avföring upprätthållas på grund av en obalanserad diet eller som ett resultat av generell försämring av kroppen. Men det är inte så farligt förstoppning sig som dess effekter som kronisk förstoppning leder till neuroser, nedsatt immunförsvar, förgiftning av kroppen och bidrar till utvecklingen av tarmcancer.

Icke-traditionell medicin erbjuder olika sätt att bekämpa förstoppning med hjälp av beredningar från växtråvaror.

behandling

Kruven St. John's wort används som avföringsmedel i torkad eller fräsch form. För att göra detta ska 10 gram råmaterial hällas i 200 ml kokande vatten, bryggas som te och druckit 3 gånger om dagen i 50 ml 20-30 minuter före måltid.

Med kronisk förstoppning väljs rensningsema från 1 liter svag kamomillbuljong, vilket tillförs 30 ml St John's wort infusion.

Vanliga kontraindikationer för användning av läkemedelsväxter med laxerande egenskaper är akut feber, appendicit, liksom andra inflammatoriska sjukdomar i matsmältningssystemet.

Men vi måste komma ihåg att de ständiga och regelbundna lavemang laxermedel inte löser problemet, i själva verket bidra till utvecklingen av intestinal, som "dra sig tillbaka" till arbetet, framväxten av dysbacteriosis och hemorrojder. Därför, för att bli av med förstoppning är nödvändigt att ta bort dess bakomliggande orsaker, och att vidta åtgärder för att förbättra funktionen i tarmarna och äter mer råa frukter och grönsaker varje dag för att dricka minst 1,5 liter vatten för att göra örtte och infusioner försiktigt stimulera tarmperistaltik.

Kronisk förstoppning kan framgångsrikt behandlas te från lakritsrot, till vilken sättes en alkoholhaltig tinktur Hypericum (100 ml te infusioner 3 ml).

Tedryck 100 ml 3 gånger om dagen i 7-10 dagar. Ta sedan en paus i 7 dagar, och om förstoppning uppstår igen, upprepa behandlingen.

I atonisk förstoppning, spastisk och rekommenderade infusions Hypericum blandningen celandine havtorn frukt och laxermedel. 10 g St. John's wort, 5 g celandine gräs och 15 g hagtorn, blanda, häll sedan 300 ml kokande vatten och tryck i 2-2,5 timmar.

Läkemedlet ska tas till 100 ml en gång om dagen (helst på natten). Behandlingsförloppet - 3-4 dagar.

OBS! För att förhindra överträdelse av vatten-saltmetabolism i kroppen kan du inte ta laxermedel i mer än 14 dagar i följd.

Tandvärk är oftast ett tecken på tandförfall eller tandköttssjukdom, så du bör omedelbart söka behandling för en tandläkare. Om detta emellertid tillfälligt är omöjligt av någon anledning, är akut tandvärk borttagen av folkmedicin.

behandling

För att stärka tänderna är det användbart 3-5 gånger om månaden att skölja din mun med infusion eller avkok av johannesört.

För att lindra tandvärk, applicera varje 30 minuter på kinden i 5 minuter gasväxter, blötläggs i en hett buljong av Johannesört och celandine. Efter kompressorn sköljs munnen med varmt vatten med tillsats av salt och några droppar alkoholtinktur av kalendula och Johannesört.

Stroke - är ett brott mot blodcirkulationen (blödning) i hjärnan. Sjukdomen utvecklas plötsligt och kan vara dödlig de första timmarna efter blödningen.

Ofta när stroke uppträder, är extremiteterna lammade och talet störs.

behandling

Vid behandling av personer med stroke finns det två huvudområden: behandling av konsekvenserna av blödning och förebyggande av återkommande stroke.

1. Insamling av 50 g blad kipreya, 40 g ört ängsnäva, 20 g av örter pepparmynta, 40 g ört hypericum, Hjärt ört 40 g, 20 g av humlekottar, 20 g av valeriana rot, 10 g ört timjan, 40 g älgört blommor, 10 gram oregano.

20 g av blandningen sattes i en termos, häll 500 ml kokande vatten, infusera i 6-8 timmar. Ta 50-70 ml 3-4 gånger om dagen.

Behandling av konsekvenserna av stroke är en lång process. För att undvika att bli van vid fytopreparationer rekommenderar de att man tar kurser i 2-3 veckor och sedan byter till behandling med infusion av en annan samling.

Samla 2. 20 g rhodiola rosacea, 20 g kanelrosenfrukt, 15 g nätnät, 15 g frukthagtorn blodröd, 10 g ört St John's wort parfymerad.

10 g blandning häll 250 ml kokande vatten, tryck i 1 timme, dränera. Ta 100 ml infusion 2-3 gånger om dagen.

3. Samla kalmus rot 10 g, 40 g mejram, 140 g ört Hypericum, 10 g av frukten av enbär, 40 g ört kipreya, 20 g myntablad, 40 g av groblad blad, knotweed 20g ört, 60 g nypon.

20 g strimlad samling läggs i en termos, häll 400 ml kokande vatten, insistera i 6-7 timmar, dränera. Ta 50-70 ml 3-4 gånger om dagen.

När förlamning rekommenderas, badar med avkorkning av St John's wort, celandine och rosa höfter. För att förbereda buljongen, 200 g rosen höfter, 100 g celandine gräs och 100 g johannesört infektera det med kallt vatten, koka i 20-25 minuter på låg värme, sedan spänna och häll i ett bad. Dessa bad bör tas dagligen. Behandlingsförloppet är 21 dagar.

Sjukdomen är en inflammation i tjocktarmen och finns främst hos medelålders och äldre människor. Kolit kan förekomma i akut och kronisk form. De flesta patienter med akut kolit är på sjukhus, eftersom attacker av sjukdomen åtföljs av svår smärta och diarré, vilket leder till utmattning och uttorkning av kroppen.

behandling

För att lindra tillståndet hos en patient med kronisk kolit i folkemedicin finns det många medel. Preparat av johannesört används både separat och i kombination med buljonger och infusioner av andra medicinska växter. För att förhindra återkommande attacker i kronisk kolit som rekommenderas i 15-20 minuter före måltid tar 20-25 ml Hypericum infusion, för framställning av vilken 10 g av torrt gräs häll 200 ml vatten, kokades under 3-4 minuter och dra i 2 timmar.

Vid kronisk spastisk kolit rekommenderas användning av nästa infusion. Blanda 10 g ört Hypericum, 10 g marshmallow rot, 10 g av blommor Hedblomster, 10 g av blad och frukter av cassia aquifolium, 10 g av örter pepparmint, stjälkar av al 10 g, 10 g blad groblad, 10 g kamomillblommor, 10 gram kumminfrön och 10 gram fänkålfrön.

20 g blandning häll 400 ml kokande vatten, linda in och insistera i 1,5-2 timmar. Ta 100 ml 3-4 gånger om dagen i 30-40 minuter innan du äter.

För behandling av kronisk kolit används en samling av lika delar av rhizomerna av upprepar cedar, utbrott av algråt, rötter av nässla, brinnande, celandine gräs och johannesört.

40 g av blandningen hälles i 1,5 liter kallt vatten, insisterades i 8 timmar, kokades sedan i 10 minuter och filtrerades.

100 ml varmbuljong är berusad på morgonen på tom mage i 1 mottagning, resterande buljong tas 20 ml 3 gånger om dagen 45-60 minuter före måltider. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Vid behandling av kolit, av vilken anledning det kan uppstå, är den avgörande faktorn kost. Annars kommer användningen av medicinska örter att vara helt värdelös.

För att behandla kolit använder folkmedicin också denna infusion: Blanda 5 g Johannesjurtens ört, 2 g cowberryblad,

2 g linfrö, 2 g pepparmyntsblad,

3 g plantain löv, 2 g horsetail gräs och 2 g löv av häst sorrel. 40 g samling hälldes.

1 liter kokande vatten och laga i 5-7 minuter, insistera på.

2 timmar, filtrera. Det rekommenderas att dricka 100 ml.

3 gånger om dagen. För att minska smärtan vid kolitattack rekommenderas det också att använda infusioner av johannesört, celandine, malurt och salvia. 10 g blandning häll 200 ml kokande vatten, insistera i 30-45 minuter, därefter stam.

Läkemedel att dricka 20 ml varannan timme. Behandlingsförloppet - 2-3 dagar.

I akut eller kronisk kolit är det första att utesluta från kosten något som irriterar tarmslimhinnan. Det är inte tillrådligt att äta kli, bröd från grovmjöl, rågrönsaker, obehandlad frukt, stekt och kryddig mat, du kan inte ta mycket het eller mycket kall mat.

Kolpit - inflammation i slidan hos slemhinnan - uppträder när en kvinna går in i patogenernas inre könsorgan. De vanligaste patogenerna är stafylokocker, streptokocker, gardnereller, Trichomonas och E. coli.

Ibland när man tar vissa antibiotika utvecklar kvinnor en så kallad tröst eller svampkolpit.

behandling

I folkmedicin för behandling av kolpit använd infusion av ört St. John's wort, för beredning som det är nödvändigt att hälla 40-50 gram råmaterial 3 liter kokande vatten, för att insistera på 1 timme, sedan stam. Medicinsk infusion att ansöka om sprutning och sessile tubar.

För behandling av vaginit med användning infusion 20 g ört timjan, 20 g blad mor hästhov, marshmallow rot 20 g, 10 g ört nässla, 10 g ört Hypericum och 10 g ört rölleka. 20 g krossad samling läggs i en termos, häll 500 ml kokande vatten, insistera på 6-8 timmar. Ta 50 ml 4 gånger om dagen före måltiden. Behandlingsförloppet är 2 månader.

Konjunktivit - inflammation i ögonbindets (slemhinnans) membran - är en av de vanligaste ögonsjukdomarna.

Behandling med mediciner kan som regel vara mycket effektiv, och sjukdomen passerar om några dagar på grund av användningen av speciella ögonsalvor och droppar. Men vid de första tecknen på konjunktivit hjälper folkemedicin också, i synnerhet, att tvätta ögonen med avkok eller infusion av johannesört.

behandling

Med ögonkontakt och tilldelning av en stor mängd slem, bör ögonen tvättas med infusion av Johannesört.

För att förbereda infusionen för tvättning av ögon 3 gram råmaterial häll 200 ml kokande vatten, insistera på 2,5-3 timmar, stam. Dampad med en varm infusion av bomullsull, gnugga dina ögon 3-4 gånger om dagen.

För att tvätta ögonen, applicera också infusionen av calendula officinalis, som tillsättes några droppar St John's wort juice. För att förbereda beredningen ska 20 g blomkålblommor hällas med 300 ml kokande vatten, insistera i 1 timme i en sluten behållare, stam och tillsätt 5-6 droppar St John's wort juice.

Om det med ögonvällsberedningar finns en ögonsvullnad som kan vara förknippad med en allergi mot denna växt, sluta behandlingen och kontakta en läkare så snart som möjligt för råd.

Behandling av konjunktivit och hjälp i badet: Ansiktet i några sekunder måste nedsänkas i varmt kokt vatten, vilket tillsättes 5-7 droppar St John's wort juice och 2-3 droppar celandine juice. Vid slutet av proceduren torka ögonen med en vävnad fuktad med kallt kokt vatten.

För att underlätta sjukdomsförloppet råder folkmedicinen att ta följande infusion inuti. Blanda 20 g ört Hypericum perforatum, 10 g njure verrucosa björk, 15 g gräs successions tripartite, 10 g av humlekottar vulgaris, 15 g av groblad blad och 15 g Salvia officin blad. Blanda allt, häll 500 ml kokande vatten, insistera i 1 timme. Ta 100 ml 3 gånger om dagen.

Myosit är en inflammation i muskelfibrerna, vilket ofta leder till bildandet av fasta noduler i muskeln. Som regel uppstår sjukdomen på de stora musklerna i rygg, nacke och axlar, och ibland skinkorna. Myosit kan vara resultatet av trauma, hypotermi eller stress. Dessutom framträder sjukdomen från ett långt sittande i en obekväm position.

Alla antiinflammatoriska läkemedelsplanter för oral administrering kan användas i kombination med topiska medel - salvor och oljor.

behandling

För behandling av myosit, används infusion av ört St. John's wort, celandine och taowogie. Blanda råvarorna i lika stora proportioner, 10 g blandning häll 200 ml kokande vatten, insistera i 20-30 minuter, stam.

Läkemedlet ska tas 20 ml 2-3 gånger om dagen i 5-7 dagar.

Med myosit är en bra hjälp avkänning av Johannesört och pilbarken av vit. För att förbereda läkemedlet fyller 10 g krossad pilbark och 10 g Johannesjurt 2 glas vatten, koka över låg värme i 15-17 minuter, sval och smal.

Buljongen tas 20 ml 2 gånger om dagen i 3-5 dagar.

Med myosit kan de drabbade områdena i kroppen smörjas 2-3 gånger om dagen med en blandning av Hypericum och Celiac-olja. Behandlingen utförs i 5-7 dagar.

Som ett lokalt medel för behandling av myosit, används en salva framställd av färsk St. John's wort juice och vaselin (1: 4). Ömma fläckar smörjs med salva 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 5-6 dagar.

Med myosit använder folkmedicin komprimerar och lotioner från infusion av 10 g knoppar och löv, 10 g Johannesjurt ört och 10 g elderbärsvarta blommor. Sätt blandningen i en termos, häll 200 ml kokande vatten, insistera i 2-3 timmar.

Utbildning i njurarna av urinstenar beror på metaboliska störningar eller förändringar i blodets kemiska sammansättning. Urinsalter utfälls i kristaller, från vilka stenar bildas sedan.

Fonderna som erbjuds av alternativ medicin för behandling av urolithiasis är mycket effektiva, men personer som lider av denna sjukdom bör bara använda dem efter att ha hört en läkare.

Patienter som lider av njurstenar bör följa en diet och undvika livsmedel som irriterar njurarna, för att kontrollera surheten i urinen, och dricka mycket vätska. Det rekommenderas inte att äta bakverk och vissa grönsaker (gurka, rädisor, tomater, rabarber, bönor, lök, sparris, kål och blomkål). Det är förbjudet att dricka alkohol och alkoholhaltiga läkemedel.

behandling

För behandling av njursten uppmanas att ta efter insamlingen: 40 g ört johannesört, 40 g blad av blåbär, 40 gram åkerfräken gräs, 40 g gräs herde handväska, 30 g tallknoppar, 20 g ört älgört, 20 g ljung blommor.

10 g blandning häll 300 ml vatten, koka i 5-6 minuter, kyla och spänna. Läkemedlet ska tas 10 ml 3-4 gånger om dagen 30 minuter efter att ha ätit i 4-5 veckor. Efter varje vecka av avkok, ta en paus i 5 dagar.

Utskiljning från stenkroppen bidrar till mottagandet av avkoket av Johannesört, celandine, herdens väska och näsblad. För att bereda beredningen häller 10 g av blandningen 200 ml vatten, kokar i 5 minuter, därefter stam.

Buljongen tas 10 ml 3 gånger om dagen 30 minuter efter att ha ätit. Behandlingsförloppet är 10 dagar. Att gradvis upplösa stenar i njurarna och för att förhindra deras bildning, rekommenderar folkmedicin att ta nästa infusion. Blanda lika proportioner av löv tranbär, lind blommor, ört johannesört ört nässlor, majs siden, groblad blad, blommor, viol och vide-ört, linfrön, gräs, gullris, myntablad, blommor av ringblomma, humle kottar, gräs centaury och galnare, Calamus rot, gräs, knotweed, bearberry blad, åkerfräken gräs, eukalyptus blad, nypon, renfana blommor och grönt te. Brew som te, ta medicinen i 3 månader. Vid behov, efter pausen, upprepa behandlingen.

Vid bildning av stenar från urinsyrasalter visas en mjölk-vegetabilisk diet, där det är nödvändigt att utesluta stekt, stewed och rökt kött, skarp ost, starkt te från kosten. Omvänt, med bildandet av stenar från fosfatsalter är mjölk och vegetabilisk mat begränsad, och fördelen ges till kötträtter.

Ett bra sätt att ta bort stenar från kroppen är en varm kompress, för vilken du måste förbereda ett avkok av St John's wort och celandine (1: 1). Gasbinda blötläggs med denna buljong och lägger i 20 minuter på njurområdet. Förfarandet bör upprepas en gång om dagen i 10 dagar.

Dessutom, med smärta, är Johannesörtjuice blandad med honung (5 ml juice per 100 g honung). Drogen tas 5 ml (1 tsk) varje 2-3 timmar.

Nefrit och pyelonefrit.

Nefrit och pyelonefrit är inflammatoriska sjukdomar i njurarna. Vid det första påverkas renal glomeruli, och hos andra njurevävnaden och urinvägarna.

Patienter med akut nefrit och pyelonefrit behandlas i de flesta fall på ett sjukhus.

Personer som lider av kronisk inflammation i njuren ska genomföra terapeutiska förfaranden under överinseende av en läkare och endast efter hans rekommendation att ta vissa örtberedningar.

behandling

För behandling av jade i folkmedicin används infusion av ört, Johannesört, sporer och blommor av cornflower-blå. 10 gram råmaterial häll 500 ml kokande vatten, insistera i 25-30 minuter, sedan spänning.

Läkemedlet ska tas 50 ml 3 gånger om dagen 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

Vid kronisk inflammation i njurarna rekommenderas att man tar nästa buljong. Blanda lika många blad av bärbär och cowberry, liksom violett och johannesört. 20 g blandning häll 400 ml kallt vatten, koka tills förångning av halva volymen, sedan kyla, försiktigt spänna och späd 200 ml kokt vatten. Drick 50 ml 2 gånger om dagen i 1 timme före måltid. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Som en vanlig återställande för inflammatoriska sjukdomar i njurarna och urinblåsa, användning av rosa höft, blandad med färsk St. John's wort juice.

Att bereda 10 g nypon bär häll 200 ml kokt vatten, för en timme för att svalna, filtrera, blandades med 5 ml saft Hypericum och ta 40 ml, 2 gånger per dag 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Johannesjontens buljong och rotten av altheaen dricker som ett antiinflammatoriskt läkemedel för olika njursjukdomar. För att förbereda förberedelsen blandas 10 g krossad rot av althea och 10 g celandine gräs, häll 700 ml vatten, koka i 10 minuter, insistera 2 timmar och sedan spänna.

Läkemedlet ska tas 40-50 ml 3 gånger om dagen i 5-7 dagar.

Vid behandling av njureinflammation bör saltintag begränsas, och stekt, rökt, fet mat och kryddor bör uteslutas från kosten.

Brännskador och frostskador.

Kruven av St John's wort som trängt igenom för behandling av brännskador och sår i folkmedicin har använts sedan antiken. Eftersom denna anläggning har desinfektionsegenskaper och lindrar inflammation, regenereras vävnaderna avsevärt. Hammerolja används för att behandla brännskador och frostskador.

behandling

På den förbrända platsen sätta ett bandage med jägarens olja. Byt bandage varannan timme.

Med brännskador, sår och långhelande sår rekommenderar folkmedicin att applicera bandage fuktade med buljongen av Johannesört. För att göra ett läkemedel 10 g torrt gräs, häll 200 ml kokande vatten, koka i 10 minuter eller infusera i en termos i 2 timmar. Förband bör ändras 2 gånger om dagen.

Brist på aptit kan orsakas av flera orsaker: sjukdomar i mag-tarmkanalen, feber, olika infektionssjukdomar, depression etc.

I folkmedicin används en stor summa pengar för att stimulera aptit. Några av de så kallade aptitretande teerna inkluderar johannesört, eftersom det bittera ämnet som finns i johannesörtens ört stimulerar utsöndringen av magsaft och förbättrar aptiten.

behandling

Recept 1. 15 g ört Hypericum perforatum, 15 g blad rue 15 g ört centaury paraply, 15 g av salviablad och 5 g celandine gräs häll 800 ml kokt vatten, under 30-45 minuter att filtrera. Infusion ska druckas 50 ml 3 gånger om dagen i 40-50 minuter före måltid i 4-5 dagar.

Recept 2. 30 g örter citronbalsam, 5 g klöverblomställningar och 5 g infusion av St. John's Wort, häll 600 ml kokande vatten, insistera på 4-5 timmars stam. Drick detta te 100 g 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid i 5-7 dagar. Recept 3. 10 g St. John's wort, 10 g celandine gräs, 10 g ört pepparmynta och 5 g kummin frö, häll 500 ml kokande vatten, insistera i 15-20 minuter, stam. Ta i frånvaro av aptit, förknippad med en överträdelse av mag-tarmkanalen, 10 ml 2 gånger om dagen i 45-50 minuter före måltider. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar.

Traditionella läkarna rekommenderas att använda johannesört i kombination med andra medicinska växter för att behandla interna sjukdomar. Så, med sjukdomar i mag-tarmkanalen fungerar en kombination av jonkört med kummin, pepparmynta, celandine och malurt bra.

Gikt orsakas av en metabolisk störning och kännetecknas av deponering av urolitiska salter i lederna. I regel sker sjukdomen mot bakgrund av lever- eller njurskador.

I folkmedicin finns det en stor mängd droger för att behandla gikt hemma. Ett av de mest effektiva sätten är johannesört - både separat och i blandning med andra medicinska växter (för oral administrering).

behandling

För att behandla gikt och lindra smärta i de drabbade lederna, används alkoholisk tinktur av johannesört som ett läkemedel för extern användning (gnidning av lederna) och som terapeutisk för förtäring. För att göra en tinktur infusionerar 10 g torkad St. John's wort 400 ml vodka, lägger den på ett mörkt ställe och insisterar i 14 dagar, skakar regelbundet och dräneras sedan. Ta 15-20 droppar 2-3 gånger om dagen.

Med kronisk gikt kan du också ta St John's wort infusion. För att göra detta häll 30 g St John's Wort Herb perforerad 700-800 ml kokande vatten, insistera i 2 timmar, dränera. Drick 70-80 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader.

Med kronisk gikt hjälper infusionen av ört St John's wort och celandine. 30 g blandning häll 400 ml kokande vatten, tryck i 2 timmar, sedan svalna och spänna.

Läkemedlet ska druckas 50 ml 3 gånger om dagen i 25-30 minuter före måltid i 12-14 dagar.

När gikt ska följa vissa regler för leverans och att utesluta från kosten av stekt kött, kött buljonger och soppor, vete (även grodden), samt att begränsa användningen av ängssyra, groddar, bönor, kakao, kaffe, salta snacks, ägg, fisk och mjölk - produkter innehållande ett stort antal puriner.

I folkmedicinen används för att behandla gikt fitosbory, så här: Blanda 20 g ört johannesört, kamomill blommor, lindblom och svarta fläder blommor. Blandningen placerades i en porslinskärl, häll varmt vatten, nära tätt och upphettades på ett ångbad i 15-17 minuter. Efter kylning filtreras infusionen och placeras i en mörk sval plats där den förvaras i högst 3 dagar. Ta medicinen 3 gånger om dagen i 50 ml 30 minuter före måltid.

Efter en kur (17-20 dagar) i en samling kan du ändra sammansättningen av örter och ta en infusion av en annan samling med hjälp av celandine örter, blad och björk knoppar hängande, lingonblad, rhizom upprätt cinquefoil, jordgubbar skog, gräs, kärr rosmarin, åkerfräken och successions Trifid.

En bra lokal lösning för att behandla gikt är en varm kompress, för vilken en gasbinda är fuktad med en ört av Johannesört, celandine och rosa höfter. För att avkoka, 10 g av Johannesjurt, 10 g celandine gräs och 10 g ros höfter rotera 1 liter vatten och värme på ett vattenbad i 2 timmar. Töm sedan buljongen och svalna till en temperatur på 36-37 ° C.

Denna inflammation i nässlemhinnan orsakad av virus och andra irriterande ämnen (till exempel damm eller pollen av växter och andra allergener), vilket också ofta är ett symptom på förkylning. Orsaken till rinit kan vara antingen hypotermi eller virusinfektion eller luftförorening.

behandling

I icke-traditionell medicin finns det ett stort antal sätt att behandla rinit och lindra patientens tillstånd med allvarlig förkylning. För behandling använd en salva, framställd av tångolja och vaselin, taget i lika stora proportioner. Blandningen appliceras på bomullspinne och injiceras i varje näsborre.

Ett effektivt botemedel mot rinit är den hibernating honungsbalken som St. John's wort and bee-honung blandas i lika stora proportioner. Denna balsam med en bomullspinne smörjer näsborrarna.

Vid behandling av rinit använd en blandning av dvärgolja med Kalanchoe juice i lika stora proportioner. Smörjning av näspassagerna med denna blandning kombineras väl med inandning av Johannesört.

För att bli av med en kall förkylning, ta infusionen av nästa samling. Blanda 10 gram johannesörts ört perforerade, kamomillblommor, blad av eukalyptus och blad av pepparmynta. Tillsätt en blandning av 700 ml kokande vatten, linda in och insistera i 30-40 minuter. Drick spänd varm infusion av 100 ml 5-6 gånger om dagen.

Med otillräcklig produktion av hormoninsulin genom kroppen utvecklar en person diabetes mellitus.

Behandlingen av diabetes syftar till att upprätthålla blodsockernivån inom normala gränser och utförs exklusivt under strikt övervakning av en specialist. Efter samråd med en läkare kan du försöka lätta ditt tillstånd genom att ta St John's Wort-preparat.

behandling

För att behandla diabetes mellitus används St John's Wort Infusion, som tas 20-25 ml 3 gånger om dagen 40 minuter före måltid i 10 dagar. Efter en 6-7-dagars paus upprepas behandlingstiden.

Till denna infusion rekommenderas att tillsätta buljongklöver ängblommor (5 g råmaterial häll 200 ml kallt vatten, koka över låg värme i 10-12 minuter, insistera på 30-45 minuter, stam).

Med diabetes, hjälper infusionen av ört, Johannesört, psylliumblad och maskrosrötter, i lika stora proportioner, mycket. Ta medicinen i 20 ml 3 gånger om dagen i 30-45 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

I det första skedet av sjukdomen rekommenderas att man dricker en infusion av johannesört, blåbärsblad och björkpinnar. För att förbereda förberedelsen häller 15 g Johannesjurt, 10 g blåbärslöv och 10 g björkpannor, häll 600-700 ml kokande vatten, insisterar i 5-6 timmar, därefter påfrestning.

St John's wort stärker blodkärlens väggar, förbättrar blodförsörjningen av inre organ och har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt, vilket är extremt nödvändigt för personer med diabetes.

Infusion tar 50 ml 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 14-16 dagar.

För att återställa normal ämnesomsättning i kroppen i folkmedicin används infusionen av celandine och johannesört. 20 g St John's wort och 10 g celandine häll 400 ml kokande vatten, insistera på 2-3 timmar, sedan stam.

Läkemedlet ska tas 40 ml 2 gånger om dagen i 30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

Dessutom bidrar blandningen av juice av plantain och johannesört till att återställa normal metabolism. 20 ml plantain juice och 20 ml St John's wort juice bör blandas med 30 g honung. Läkemedlet ska tas 20 ml 3 gånger om dagen under 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar.

För att lindra sjukdomen och förbättra livskvaliteten för traditionell medicin råder diabetiker att ta 3-4 gånger om dagen infusion av nästa grönsaksskörden. Blanda 20 g av bär blåbär, 15 g flikar PODS kidneyböna, 10 g av frukterna av hagtorn blodröd, 10 g ört Hypericum perforatum, 10 g groblad blad, 5 g nypon kanel, 5 g lin kärnar, 5 g av pepparmynta blad, 5 g löv av vild jordgubbe och 5 g elderbärsvarta blommor. 20 g av blandningen placeras i en termos, häll 400-450 ml kokt vatten, under 6-7 timmar, filtrera, ta den varma infusion av 50-70 ml i 30 minuter före en måltid.